ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : روز نجومی / روز خورشیدی

farbod123
04-12-2008, 20:27
هردوتای اینا نشان دهنه گذشت یک روز هستند ، اما یه مقدار با هم فرق دارند :

روز خورشیدی ، مدت زمانیه که طول می کشه تا خورشید برای دومین بار از یه نقطه معین فضا رد بشه ... این زمان بطور متوسط 24:00:00 ساعت میشه ...

روز نجومی، مدت زمانیه که طول می کشه تا ستاره ها برای دومین بار از یه نقطه آسمان رد بشن(یه نقطه مرجع تعیین می کنیم و اون رو ملاک قرار میدیم) ... این زمان میشه : 23:56:04 ...

در واقع ما در روز نجومی ، کره سماوی رو برای سنجش زمان ملاک قرار میدیم - اما در روز خورشیدی ، خورشید رو ملاک قرار میدیم ...

حالا چون زمین دور خورشید می چرخه ، هر روز باید 3 دقیقه و 56 ثانیه بیشتر بچرخه تا بتونه تا خورشید رو در جای قبلی اش ببینه (چون هر روز حدود 1 درجه جلو رفته دیگه) ... همین 4 دقیقه باعث میشه روز خورشیدی بلندتر از روز نجومی باشه (که در انتهای سال برابر یه روز میشه) ...

همین تفاوت در تعریف این دوتاس که مثلا باعث میشه در زمستان و تابستان ، در یه ساعت معین ، صورت های فلکی متفاوتی رو بالای سرمون ببینیم ... چون اون 4 دقیقه-4 دقیقه ها باعث میشه که اینا هی از هم فاصله بگیرن دیگه ... (4 دقیقه ، 4 دقیقه جمع گردد ، وانگهی آسمان شب متحول گردد!)

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

منبع:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

seymour
05-12-2008, 12:55
خدا خیرت بده ! [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] این که پست خود من توی فوروم دیگه اس که به شکل خلاصه ترش توی همین بخش نجوم خودمون هم موجوده :[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

farbod123
05-12-2008, 17:46
خدا خیرت بده ! [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] این که پست خود من توی فوروم دیگه اس که به شکل خلاصه ترش توی همین بخش نجوم خودمون هم موجوده :[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

خوب ببخشید ...
سرچ کردم دیدم نیست گذاشتم...
ضمنا اسم اون فروم هم تو منبع گذاشتم...
بازم ببخشید اگه ناراحت شدید...
قصد سوء استفاده نداشتم دیدم مقاله خوبه گذاشتم...
بی نهایت عذر می خوام اگه ناراحت شدی...