ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : چگونه موسیقی را با رایانه شروع کنیم؟

sina285
14-08-2008, 07:07
من نسبت به دنیای موسیقی تازه وارد هستم. به موسیقی علاقه ی بسیاری دارم. استعداد زیادی هم در مورد موسیقی دارم. اما از اطلاعاتم در این باره ضعیفه. اولین قدم برای ورود به دنیای موسیقی چیه؟ اصلا برای شروع موسیقی باید چکار کنم؟

اگه این سوالات شماست این مطلب شاید بتونه کمکتون کنه.

برای شخصی که میخواد موسیقی رو شروع کنه اولین و مهمترین قدمی که باید برداره تئوری موسیقی هست. بسیاری از افراد بدون اینکه تئوری موسیقی و نت نویسی بلد باشن آهنگ ساخته و اجرا میکنن و کارهای نسبتا خوبی هم از آب در میاد. اما این افراد دارای یک گوش قوی هستن که افراد عادی از اون بی بهره هستن. پس اگه این گوش قوی رو ندارید باید تئوری موسیقی رو یاد بگیرید. شاید هم گوشتون قوی باشه, اما ازش اطلاع نداشته باشید. در این صورت وقتی تئوری موسیقی رو شروع میکنید کم کم استعدادهای خودتون رو در زمینه ی موسیقی میشناسید. حتی اگه از یک گوش بسیار قوی بهره میبرید یادگیری تئوری موسیقی شما رو بارها و بارها از جایی که هستید جلوتر میبره و باعث میشه آهنگهاتون رو اصولی بسازید. یا به جای اینکه آهنگتون رو توی ذهنتون بسازید اون رو روی کاغذ پیاده کنید که این کار مزایای بسیاری داره.
برای یادگیری تئوری موسیقی میتونید از کتاب استفاده کنید. خوشبختانه در این مورد توش کشور ما کتاب به اندازه ی کافی وجود داره و دست شما برای انتخاب باز هست. نیاز نیست که وارد مسائل پیچیده ی هارمونی بشید. بلکه تا حدی یاد بگیرید که بتونید آهنگی که توی ذهنتون هست رو روی کاغذ پیاده کنید. مفاهیم مربوط به کوردها رو هم حتما یاد بگیرید.

شاید تصمیم بر این داشته باشید که فقط با کامپیوتر آهنگهاتون رو اجرا کنید. اما بلد بودن ساز برای یک آهنگساز مهمه. ضروری نیست اما مزیتش اونقدر زیاده که پیشنهاد میکنم حتما دنبال یک ساز برید. واقعا ارزشش رو داره. اینکه چه سازی رو یاد بگیرید اول از همه به علاقه ی خودتون بستگی داره. تا به چیزی علاقه نداشته باشید نمیتونید ازش لذت ببرید و در کنارش ازش موسیقی یاد بگیرید. فعلا به نظر میرسه مناسبترین ساز گیتار کلاسیک باشه. چون قیمت پائینی داره. یادگیری اون ساده هست. مثل سازهای دیگه نیاز نیست حتما کلاس برید. حتما دوستی دارید که گیتار بلد باشه و میتونید ازش یاد بگیرید. آهنگهای مربوط به گیتار هم زیاده.
اینکه چه سبکی کار کنید هم باز به خودتون بستگی داره. اما من پیشنهاد میکنم ابتدا پاپ کار کنید. چون بیشتر از 4-5 جلسه وقت نمیگیره تنها چیزی که توش باید یاد بگیرید کوردها هست. بعد یه سبک دیگه مثل کلاسیک یا فلامنکو یا هر چیز دیگه ای که علاقه دارید رو شروع کنید.
من شخصا برای ساختن یک آهنگ گیتارم همیشه بغل دستم هست و فرضا برای ساختن کوردهای اون آهنگ اول اونها رو روی گیتار امتحان میکنم. ملودی ها هم به همین شکل. برای ساخت یک ملودی اینقدر ملودی های مختلف روی گیتار امتحان میکنم تا ملودی مورد نظرم رو بسازم.
البته بهترین ساز برای آهنگسازی پیانو هست که مشکلات زیادی داره. مثل گران بودن یا سخت بودن یادگیری اون نسبت به گیتار. به همین دلیل واسه شروع گیتار بهترین انتخاب هست.

سوال بعدی اینه که "با چه نرم افزاری کار کنم؟" نظر من اینه که تمام نرم افزارهای معروف رو روی سیستمتون نصب کنید. همین نصب کردن برای یادگیری همه ی اونها کافیه. بیشتر وقتتون رو روی نرم افزارهای Cubase و Reason یا FL Studio بذارید. البته به دلیل سخت بودن Reason پیشنهاد میکنم اون رو کمی بعد از یادگیری Cubase یا FL شروع کنید. در صورتی که مشغول یادگیری تئوری موسیقی هستید نرم افزار Finale رو هم نصب کنید. با این نرم افزار میتونید روی 5 خط حامل تمرین نت نویسی انجام بدید و ملودیهای مورد نظرتون رو در این نرم افزار نوشته و وارد نرم افزارهای دیگه بکنید.

اینکه "به چه چیزهایی نیاز دارم" سوال همه ی افرادی هست که میخوان وارد دنیای موسیقی بشن. شما واقعا به هیچ ابزار یا وسیله ی خاصی "نیاز" ندارید و با یک کامپیوتر میتونید آهنگ بسازید و اون رو اجرا کنید. من آهنگ "بهار من" رو که اکثرا میگن بهترین آهنگم هست رو با یک کامپیوتر و یک میکروفون پلاستیکی به ارزش 1000 تومان ساختم! پس اینو بدونید که بدون داشتن امکانات هم میشه کار کرد و کارتون اگه واقعا خوب باشه توی اجرا هم خوب در میاد.
اما برای آهنگسازی و صدابرداری خانگی داشتن یک کارت صدا خیلی میتونه مفید باشه. کارت صدای M-Audio Audiophile 2496 با قیمت کمتر از 160 تومان انتخاب مناسبی هست. این کارت تمام امکانات لازم رو در اختیارتون میذاره و کیفیت صدابرداری این کارت در حد کاملا حرفه ای هست. امکانات این کارت بسیار بیشتر از اون چیزی هست که شما نیاز دارید. اگه تصمیم دارید کمی صرفه جویی کنید هم هیچ مشکلی نیست. توی بازار دنبال کارتی باشید که ASIO رو ساپورت کنه و پورت Midi هم داشته باشه. احتمالا با قیمت 50-60 تومان میتونید یه کارت مناسب /نو یا دست دوم/ پیدا کنید.
اگه تصمیم به صدابرداری سازهای بدون پیکاپ دارید به یک میکروفون هم نیاز دارید. با 20-30 تومان میتونید یک میکروفون خوب و مناسب خریداری کنید.
برای یک آهنگساز داشتن یک Midi Controller خیلی مهمه. همونطور که گفتم برای داشتن این امکانات هیچ الزامی وجود نداره. اما فرض کنید یک ملودی در ذهنتون هست و میخوایید اون رو وارد نرم افزار کنید. اگه به تئوری موسیقی و سلفژ مسلط باشید میتونید نت رو به راحتی توی نرم افزار بنویسید. اما در غیر این صورت از Midi Controller استفاده میکنید. Midi Controller در حقیقت یک کیبورد ساده هست. حتی اگه به سلفژ مسلط باشید بازهم استفاده از Midi Controller راحتتر هست. با 20-30 تومان هم میتونید یک کیبورد آموزشی دست دوم /البته با حداقل امکانات/ خریداری کنید. اگه میخوایید کیبوردتون Toch sensitive باشه و Pitch هم داشته باشه /که این دو مورد بسیار مفید هستن/ بالای 60-70 تومان برای خرید کیبورد در نظر بگیرید. این کیبورد رو با استفاده از کابل Midi به پورت Midi کارت صداتون متصل میکنید.
اگه از نظر مالی مشکلی ندارید در مورد تجهیزاتی که گفتم میتونید مدلهای بهتر رو انتخاب کنید. یا میتونید یک میکسر یا استودیو مانیتور خریداری کنید. البته داشتن یک میکسر برای آهنگساز خانگی واقعا نیاز نیست. اما داشتن مانیتور خیلی مفیده و باعث میشه آهنگتون رو همونطور که واقعا هست گوش کنید. مانیتورها قیمت بالایی دارن /بالای 300-400/ به همین دلیل یک هدفون مانیتور خریداری کنید که قیمت نسبتا پائینی داره. با 30-40 تومان میتونید یک هدفون مانیتور که برای کارتون کافی باشه خریداری کنید.

برای کار آهنگسازی وضعیت اطاقتون رو به کل تغییر بدید. تمام چیزهایی که بهش نیاز ندارید رو از اطاق خارج کنید. تمام قاب عکسها, کمدها, وسائل تزئینی رو از اطاقتون خارج کنید. فرشتون رو جمع کنید و فقط موکت رو باقی بذارید حتی تختتون رو هم جمع کنید و روی زمین بخوابید! اگه تصمیم دارید کار صدابرداری انجام بدید دیوارها رو با موکت یا یا شانه ی تخم مرغ بپوشونید. نیاز نیست تمام سطوح پوشیده بشه. توی هر دو سطح روبرو اگه فقط یک سطح رو بپوشونید کافی هست. برای مثال سقف نیازی به آکوستیک کردن ندارن. چون کف اطاقتون احتمالا موکت یا فرش هست. از چهار دیوار کناری اطاق فقط دو ضلع کنار هم رو بپوشونید. یک پایه ی میکروفون خریداری کنید و میکروفونتون رو روش نصب کنید. یک جای مناسب برای صدابرداری توی اطاقتون پیدا کنید. اگه حساسیت میکروفونتون بالاست اون رو نزدیک به دیوارهایی که پوشیده نیستن قرار بدید. اما اگه حساسیت بالایی نداره میکروفون رو کنار دیواهایی که آکوستیک کردید قرار بدید و صدابرداری رو توی اون مکان انجام بدید. وقتی مکان مناسبی رو انتخاب کردید سعی کنید اون مکان دیگه فیکس باشه و بعدا جاش رو تغییر ندید. این کار رو در مورد تمام وسائلتون انجام بدید. یعنی میز کامپیوتر و کیبوردتون رو یک جا قرار بدید و سعی کنید بعدا تغییر دکوراسیون ندید. سازهاتون رو یه جا بچینید. اگه چند گیتار دارید برای گیتارهاتون رک خریداری کنید و اونها رو در رک قرار بدید. برای اینکه از فضای کارتون بیشتر لذت ببرید یک کاناپه هم توی اطاقتون بذارید تا توی مواقع بیکاری بشینید و فیلم تماشا کنید, یا موزیک گوش بدید. حتی میتونید یک بار برای خودتون بسازید و ....... شاید به قهوه جوش بیشتر علاقه داشتید باشید! برای صدای فن کامپیوترتون /یا هر منبع صوتی دیگه ای که وجود داره/ یه فکری بکنید. چون توی صدابرداری مشکل بوجود میاره. اگه تصمیم به خوندن هم دارید یک دستگاه بخور خریداری کنید و شبها موقع خواب اون رو بالای سرتون قرار بدید و روشنش کنید. البته باید مراقب سازها یا وسائلی که به رطوبت حساس هستن هم باشید. کار کردن توی چنین فضایی بیشتر از اینکه توی خوب از آب در اومدن کار تاثیر داشته باشه, باعث لذتبخش تر شدن کار میشه و به طور غیر مستقیم شوق کار رو افزایش میده.

یکی از مهمترین نکات به ظاهر کم اهمیت زبان انگلیسی هست. اگه زبانتون خوب باشه واقعا نسبت به بقیه جلوتر خواهید بود. چون میتونید راهنمای مربوط به نرم افزارها, راهنماهای تخصصی راجع به صدابرداری و میکس و مسترینگ /که به زبان فارسی اصلا وجود ندارن/ رو بخونید و یاد بگیرید. اگه انگلیسیتون ضعیفه همین امروز برای یادگیری زبان اقدام کنید. احتمالا بعد از خوندن این مطلب با خودتون میگید "درسته, زبان خیلی مهمه" اما باز هیچ اقدامی برای یادگیری انجام نمیدید. اما خودتون رو نسبت به 2 ماه دیگه مقایسه کنید و ببینید که آیا اون زمان بهتر میتونید کتابها رو مطالعه کنید یا نه. پس این مورد رو جدی بگیرید.

vioman
14-08-2008, 12:47
از عصبانیت نیمتونم چیزی بگم:angry:

آقای مدیر خواهش میکنم رسیدگی کنید

من به گفته ی شما دیگه در مورد سبک و نوعی خاص حرف نیمزنم

اما این یکی .....:41:

3Dmajid
14-08-2008, 16:04
سوال بعدی اینه که "با چه نرم افزاری کار کنم؟" نظر من اینه که تمام نرم افزارهای معروف رو روی سیستمتون نصب کنید. همین نصب کردن برای یادگیری همه ی اونها کافیه. بیشتر وقتتون رو روی نرم افزارهای Cubase و Reason یا FL Studio بذارید. البته به دلیل سخت بودن Reason پیشنهاد میکنم اون رو کمی بعد از یادگیری Cubase یا FL شروع کنید. در صورتی که مشغول یادگیری تئوری موسیقی هستید نرم افزار Finale رو هم نصب کنید. با این نرم افزار میتونید روی 5 خط حامل تمرین نت نویسی انجام بدید و ملودیهای مورد نظرتون رو در این نرم افزار نوشته و وارد نرم افزارهای دیگه بکنید.

میشه بگی برای چی reason رو پیشنهاد میکنی ؟

sina285
14-08-2008, 18:32
میشه بگی برای چی reason رو پیشنهاد میکنی ؟
چون به نظر من بهترين نرم افزاره

vioman
15-08-2008, 00:36
آقا سینا میشه لطف کنین و این پست اولتون رو اصلاح کنید تا هر کسی اومد فکر نکنه که موسیقی یعنی همین
کارت صوت ، میکروفون ، میکسر ، نرم افزار!

پس همه آهنگ ساز هستند

من نمیتونم هضم کنم که دلیل پست های پر شمار و کپی گونه ی شما که هیچ منبعی هم نداره یا ذکر نشده برای چیه

به اونای دیگه کاری ندارم اما این یکی خیانت به موسیقی هستش
حالا هر موسیقیی باشه

شروع موسیقی این نیست
هنر جو های تازه وارد ممکنه اشتباه کنن

من هم کسی نیستم که بخوام جسارتی کنم
اما خواهش میکنم...

maxeemo
15-08-2008, 07:56
سلام...

به نظر من تغییر عنوان تاپیک بهتره. عنوان تاپیک برای کسانی که به موسیقی واقعا به عنوان یک هنر نگاه می کنن (من خودم این نگرش رو قبول دارم، نه چیز دیگه ای رو)، تحریک کننده هست.

فعلا عنوان تاپیک تغییر داده شد به:

چگونه موسیقی را با رایانه شروع کنیم؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

جناب sina285، اگه عنوان دیگه ای مد نظر هست (غیر از عنوان قبلی)، اون رو برای من یا Gita بفرستید.

:40::40::40::40::40:

vioman
16-08-2008, 03:07
سلام...

به نظر من تغییر عنوان تاپیک بهتره. عنوان تاپیک برای کسانی که به موسیقی واقعا به عنوان یک هنر نگاه می کنن (من خودم این نگرش رو قبول دارم، نه چیز دیگه ای رو)، تحریک کننده هست.

فعلا عنوان تاپیک تغییر داده شد به:

چگونه موسیقی را با رایانه شروع کنیم؟ ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

جناب sina285، اگه عنوان دیگه ای مد نظر هست (غیر از عنوان قبلی)، اون رو برای من یا Gita بفرستید.

:40::40::40::40::40:

واقعا متشکرم
از جناب sina 285 هم به خاطر مطالب خوبشون در مورد شروع موسیقی با رایانه تشکر میکنم:10:

3Dmajid
16-08-2008, 09:39
ولی reason که مخصوص استادیوی آهنگ سازیه ... اصلا نمیشه با کیبورد کامپیوتر آهنگ هاش رو زد، حتما باید به کیبورد آهنگسازی وصل بشه !!خیلی هم سخته ... من نسخه ی آخرش رو دارم.به نظر من واسه کسی که میخواد شروع کنه fl studio 8 بهترین نرم افزاره.قوی و نسبت به بقیه برنامه ها آسونتر.

SEPIDEH JAN
21-08-2008, 16:05
راستش من موسيقي با كامپيوتر رو از برنامه ي Dance Ejey شروع كردم . برنامه ي رديفيه

sina285
23-08-2008, 10:12
راستش من موسيقي با كامپيوتر رو از برنامه ي Dance Ejey شروع كردم . برنامه ي رديفيه
بله از بهترین نرم افزارهایه شروع کردن موسیقی با رایانه هست

EHSANRF
23-08-2008, 10:19
من هم اين دوتاررو توصيه ميكنم :

HipHop Ejay
Techno Ejay