مشاهده نسخه کامل
: تصحیح برگ امتحان بوسیله کامپیوتر
سلام
میخواستم بدونم کسی از دوستان میدونه جواب برگهای امتحان تستی مثل کنکور را چطور تصحیح میکنن . آیا اسکنر مخصوص داره یا اینکه با یک اسکنر پرسرعت برگها اسکن شده و بعد مثل یک عکس با پیدا کردن مختصات مربعهای پر شده آن را تصحیح میکنن ؟
اگر ممکنه یه راهنمایی کنین که روش کار چطوره . تعداد برگها حدود 10 هزار برگ هست و سایز آنها نصف کاغذ A4
چکار باید کرد ؟
time prince
25-07-2008, 09:03
توی کامپیوتر شکل پاسخ نامه ثبت شده هست و با اسکنر به روی پاسخ نامه نور می تابونن و نقاطی رو که سیاه باشه مطابق می دن با پاسخنامه و تعداد غلط ها و صحیح ها و نمره و ... رو بدست میارند .
یک چیزی مثل دستگار بارکد خوان . البته با هم تفاوت دارند
اگر ممکنه بیشتر توضیح بدین اسم دستگاه چیه ؟
time prince
25-07-2008, 13:43
من دستگاه رو تا حالا از نزدیک ندیدم . فقط طرز کارشو می دونستم .
sanaz13x
29-07-2008, 23:35
دوست عزیز من دارم می نویسم همچنین برنامه ای برای یه مدرسه . تا اینجایی که من اطلاع پیدا کردم این نرم افزار از روی Pixel ها می خونه نه از طریق سخت افزاری . به اینگونه که سوال ها اسکن می شن و سپس صحیح .
باتشکر
دوست عزیز من دارم می نویسم همچنین برنامه ای برای یه مدرسه . تا اینجایی که من اطلاع پیدا کردم این نرم افزار از روی Pixel ها می خونه نه از طریق سخت افزاری . به اینگونه که سوال ها اسکن می شن و سپس صحیح .
باتشکر
خسته نباشید .... میخواستم بدونم شما با چه زبان برنامه نویسی میخواهید این برنامه را بنویسید و هم اینکه چطوری این برنامه اوراق را تصحیح میکند ؟ خیلی برام جالبه که بدونم اینکار دقیقا چه طوری انجام می شود .
مرسی ..........
سلام
در حالت معمول و بدون هزینه زیاد، روشی که حدوداً دوستمان در پست 2 گفتند بسیار مناسب است.
صفحه امتحانی را سیاه و سفید اسکن میکنید، Dpi پایین هم به خوبی جواب میدهد و خیلی سریعتر است.
در گوشه بالا-چپ یا چهار طرف، یک خط معیار یا مربع یا یک نشانه خوب قابل تشخیص هم روی کاغذها چاپ میکنید تا در برنامه بتوانید با کمک این نشانه موقعیت مکانی کاغذ را اصلاح کنید، چون امکان دارد در پرینت یا برش بعد چاپ، حاشیه های سفید کاغذها کمی تفاوت کنند و یا در زمان اسکن، کاغذ کمی جابه جا شود، این معیار موجب تنظیم شدن و تطبیق کاغذ میشود.
بعد هم با یکی سری دستور پردازش تصویر-رنگ نقطه جواب ها را با جواب های درست مچ میکنید که این مچ کردن هم باز میتوانید با کد عادی باشد و هم میتواند با ترفندهای تصویری باشد.
- در خصوص کد عادی شما باید عدد جواب هر سوال را به دست آورید و با جدول جوابهای صحیح مچ کنید.
- در خصوص ترفند تصویری هم شما باید دو کار کنید.
اول پردازه ای را آغاز کنید که سطرهایی را که کلاً خالی هستند و هیچ آیتمی علامت زده نشده، تشخیص دهد.
دوم باید تصویر برگه امتحانی را با تصویر برگه امتحانی صحیح پر شده روی هم بیاندازید و هر کجا و در هر سطر سوال که فقط یک خانه اش پر شده بود و در پردازه اول خالی تشخیص داده نشده، را صحیح فرض کنید.
امیدوارم متوجه شده باشید.
البته از همه اینها که بگذریم، میتوان یک نوع اسکنر مخصوص هم ساخت که سرعت و دقت تصحیح را بسیار بالا میبرد و هر سلول نوری زیر یک خانه پاسخ نامه قرار گیرد.
ولی اگر همان کد اسکنر عادی به خوبی نوشته شود و طوری باشد که با dpi های پایین تر هم به خوبی کار کند، میتواند پروسه ای سریع را نوید دهد.
موفق باشید.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.