ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : كشور در حوزه داده‌هاي پرسرعت عقب مانده است



bahdar
13-07-2008, 10:21
سليماني وزير ICT: امروز مابايد به بانک‌ها و مدارس التماس کنيم به شبکه وصل شوند در حالي که اين بايد برعکس باشد و مدير مدرسه خود را به در و ديوار بزند که به شبکه اطلاع‌رساني وصل شود و دانش‌آموزان و معلمان را از دنياي کتاب و اطلاعات برخوردار کنند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

به گزارش ايسنا، محمد سليماني در مراسم بهره‌برداري از چندين پروژه مخابراتي در شيراز اظهار كرد: ملت ايران همان‌گونه که در عرصه سياسي حرف دارد در عرصه علم و فناوري هم حضور دارد.
او گفت: داشتن دانش و تکنولوژي مي‌تواند يک ملت را در جايگاه واقعي خود قرار دهد و امروز همه ايرانيان وظيفه دارند با تلاش خود کشور را به جايگاه واقعي بازگردانند.

وي با بيان اين که امروز به تحريک نيازها به شدت نيازمنديم گفت: اگر اين خواسته‌ها و نيازها مطرح شوند، رشد حرکت و سرعت ما از وضع موجود بيش‌تر مي‌شود.

سليماني خاطرنشان کرد: بسياري از دستگاه‌هاي اجرايي متوجه حوزه ارتباطات نيستند که از اين بستر ايجاد شده چگونه مي‌توان استفاده کرد.

وي ادامه داد: در حوزه ارتباطات هرچه سرعت رشد و توسعه بيش‌تر شود، علاوه بر اين که خدمات را گسترده‌تر مي‌کند، هزينه‌هاي تمام شده را نيز کاهش مي دهد.

وزير ارتباطات با تأکيد بر لزوم استفاده از IT در فرآيند تحولات اقتصادي کشور گفت: در کشور در هر عرصه‌اي آغازي خوب داريم اما ميزان سرعت رشد متناسب با نيازهاي مردم نبوده است به گونه‌اي که ايران و ترکيه بهره‌برداري از تلفن همراه را هم‌زمان در سال 73 آغاز کردند اما در سال 79 شمار مشترکان تلفن همراه در ايران 900 هزار مشترک و در ترکيه بيش از 6 ميليون نفر بود.

او گفت: اگر چند سال پيش به روز شدن تلفن همراه يک آرمان بود، اما اين اتفاق رخ داد و امروز به عدد 50 ميليون مشترک نزديک شده‌ايم و واگذاري تلفن همراه به روز شده است و تلاش ما بر پايدار کردن واگذاري به روز تلفن همراه است

وي تاكيد كرد: در توسعه داده‌هاي پرسرعت نيازمند سرمايه‌گذاري و البته بهره‌برداري طرف مقابل هستيم. نمي‌شود سرمايه‌گذاري کرد اما اين سرمايه‌گذاري مورد بهره‌برداري قرار نگيرد.

سليماني با بيان اين که همه بخش‌هاي جامعه به پورت‌هاي پرسرعت نياز دارند ادامه داد: در سال جاري، 500 هزار پورت پرسرعت در کشور داير شده و در اختيار مردم قرار مي‌گيرد.

وزير ارتباطات خاطرنشان کرد: دستگاه‌هاي اجرايي بايد مطالعات خود را براي استفاده پورت‌هاي پرسرعت گسترش دهند که چگونه خدمات خود را از اين طريق ارايه دهند؛ براي ارايه خدمات درخواست مشکلي نداريم اما نيازها بايد مطرح شوند.

او يادآور شد: هزينه‌هاي فناوري ارتباطات در ايران نسبت به تمام کشورهاي منطقه در حداقل خود قرار دارد و استفاده از فناوري‌هاي روز و تقاضاهاي توده‌يي و ميليوني اين صنعت را به صرفه کرده است.

وي گفت: اگر بانک‌ها هم از فناوري اطلاعات و ارتباطات استفاده کنند، هزينه‌ها را کاهش داده و اينگونه نگران سود بانکي نخواهند بود.

وزير ارتباطات افزود: همه در حال تلاش هستند که امکان پرداخت از طريق موبايل انجام شود و همانگونه که پيامک مورد توجه مردم قرار گرفت، در اين زمينه هم اميدواريم اين بستر انجام شود.

او ادامه داد: براي توسعه پورت‌هاي پرسرعت سه سياست توسعه خطوط DSL در بستر تلفن ثابت و توسعه شبکه‌هاي بي‌سيم Wimax و بهره‌برداري از اپراتور سوم را دنبال مي کنيم.
وي خاطرنشان کرد: امروز ما بايد به بانک‌ها و مدارس التماس کنيم به شبکه وصل شوند در حالي که اين بايد برعکس باشد و مدير مدرسه خود را به در و ديوار بزند که به شبکه اطلاع‌رساني وصل شود و دانش‌آموزان و معلمان را از دنياي کتاب و اطلاعات برخوردار کنند.
وزير ارتباطات گفت: با توسعه شبکه اطلاع‌رساني در مدارس کسي نمي‌تواند بگويد در مدارس روستايي محروميت وجود دارد و اينگونه استعدادهاي انساني کشور کور مي شوند.

سليماني همچنين در جمع خبرنگاران گفت: در چند سال گذشته عمده تلفن‌هاي روستايي به صورت بي‌سيم و با سيستم GSM توسعه پيدا کرد لذا به اين فکر افتاديم که به گونه‌اي اين سيستم را با شبکه تلفن همراه ارتباط دهيم به طوري که مشترکان داراي تلفن‌همراه به هنگام سفر به روستاها بتوانند از پوشش تلفن‌همراه استفاده کنند.
او ادامه داد: اين سازگاري دو سيستم در استان فارس انجام شده و شاهد بهره‌برداري از اين سيستم هستيم و يک هزار و 157 روستا تحت پوشش تلفن همراه اول قرار مي گيرند؛ اين اقدام از لحاظ پوشش جغرافيايي تلفن همراه کار بزرگي است.
سليماني اضافه کرد: اگر اين اقدام در استان‌هاي ديگر هم صورت بگيرد، شايد پوشش جغرافيايي و جمعيتي همراه اول يک جهش بسيار گسترده‌اي به همراه خواهد داشت.

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در خصوص استفاده از ماهواره در توسعه شبکه تحت پوشش تلفن‌همراه گفت: در همه دنيا از BTS براي پوشش شبکه تلفن همراه استفاده مي‌کنند و بحث آن هم اقتصادي است.
او تصريح كرد: اگر تلفن همراه روي ماهواره قرار بگيرد، هزينه‌ها 5 تا 10 برابر براي مشتري افزايش پيدا مي کند.

وزير ارتباطات درخصوص عقب‌ماندگي‌هاي کشور در حوزه پورت‌هاي پرسرعت و اينترنت و برخي شايعات درخصوص عمدي بودن عقب‌ماندگي‌هايي براي افراد از مسائل غيراخلاقي و سياسي گفت: اين گونه نيست، اكنون بيش از 350 دانشگاه با فيبر نوري به شبکه وصل هستند و هر دانشگاه به ازاي هر دانشجو حداقل 56 کيلوبيت مي‌تواند مشترک شود و دانشگاهي مثل شيراز اگر 20 هزار دانشجو داشته باشد، بيش از يک هزار مگا پهناي باند بايد داشته باشد در حاليکه در حال حاضر حدود صد مگ پهناي باند دارد.

وي گفت: تحول زيرساختي در کشور آماده شده و امکان واگذاري به متقاضيان وجود دارد اما متقاضيان بايد هزينه‌هاي آن را بپردازند و تجهيزاتي را نيز خريداري کند.
سليماني ادامه داد: در بانک‌ها از 21 هزار شعبه بانکي و موسسه مالي که در کشور وجود دارد، 20 هزار شعبه به شبکه اتصال دارند و بايد تجهيزات لازم را خريداري کنند و مراکز تشخيص هويت را خودشان ايجاد کنند و سرورهايي را در بانک مرکزي نصب کنند و لازم است سرمايه‌گذاري‌هايي را انجام دهند.

سليماني در خصوص پيامک‌هاي فارسي نيز گفت: قرار بر اين است که ما ايرانيان به خط و زبان فارسي توجه ويژه داشته باشيم بنابراين در اين فضاي مجازي همه بايد کمک کنند که پيامک‌هاي فارسي ارسال شود؛ تعرفه پيامک فارسي حدود 33 درصد کاهش پيدا کرده است.

وزير ارتباطات در پاسخ به سوال ديگري درخصوص بکارگيري کارت‌هاي اعتباري در کشور گفت: انواع و اقسام کارت‌ها هم اکنون وجود دارد و بايد به اين موضوع از چند منظر نگاه شود.
او ادامه داد: اول اينکه همه دستگاه‌هاي اجرايي موظف شده‌اند تا پنج خدمت خود را از طريق اينترنت ارايه کنند. بنابراين اگر همه دستگاه‌هاي اجرايي و وزارتخانه‌ها همت کنند، بسترهاي ارتباطي کشور هم اين اجازه را مي دهد در نتيجه بسياري از مراجعات و حمل و نقل‌ها و مسافرت‌ها حذف مي‌شود.

وي افزود: نکته دوم بحث کارتي است که اطلاعات هويتي افراد را در خود داشته باشد و در حد يک کيف پولي نيز انجام وظيفه کند که اين کارت هم اکنون طراحي شده و البته بايد مراحل اجرايي و تهيه کارت و کارت خوان را دنبال کرد.

وي يادآور شد: ما به دولت پيشنهاد داده‌ايم که وزارت کشور مأمور انجام اين کار شود زيرا گذرنامه و شناسنامه و کارت ملي و حتي گواهينامه رانندگي مي‌تواند در اين کارت قرار بگيرد.
سليماني خاطرنشان کرد: مراحل اين کار و اعتباري بالغ بر 500 ميليارد تومان براي پنج سال آينده در دولت به تصويب رسيده که از سال آينده در بودجه دولت قرار مي‌گيرد.

به گزارش ايسنا پروژه رومينگ شبکه MCI (تلفن همراه) با شبکه‌ي GSM-WLL استان فارس صبح امروز با حضور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات راه‌اندازي شد و به بهره‌برداري رسيد و بيش از يک هزار روستاي فارس تحت پوشش تلفن همراه قرار گرفت.

منبع:ایتنا