ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : آيا Amd به پايان خط رسيده است؟

ocz
07-06-2008, 14:06
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

شنبه، ۱۸ خردادماه ۱۳۸۷
چند روز پيش فرصتي به دست آمد تا از طريق اينترنت فوق سريع خود (Dial Up) سري به سايت‌هاي معروف سخت‌افزاري بزنم. بعد از كلي معطلي بالاخره توانستم يكي از سايت‌هاي معروف سخت‌افزاري را باز كنم تانيم نگاهي به مقالات آن بيندازم. در اولين چرخش سر، يك دفعه چشمم به فناوري جديد nvidia با نام Hybrid SLI افتاد.

از آن جايي كه من هم علاقه خاصي به فناوري SLI دارم، به سرعت روي لينك مقاله كليك كردم تا اطلاعات بيشتري در مورد اين فناوري كسب كنم، اما در كمال تعجب ديدم كه nvidia يك سري چيپ‌ست جديد با پردازنده گرافيكي مجتمع ارايه كرده كه قابليت فعاليت به صورت SLI را دارد.
از يك طرف خوشحال بودم چون nvidia باز هم به گونه‌اي حمايت خود را از AMD اعلام كرده بود اما از طرفي ناراحت بودم چون ديگر خبري از يك چيپ‌ست HighEND مانند nforce 590i SLI در اين فناوري نبود و چيپ‌ست‌هاي Highend جاي خود را به چيپ‌ست‌هاي ارزان داده‌اند.

اما تصور من درباره چيپ‌ست‌هاي جديد nvidia كاملا اشتباه بود چون اين چيپ‌ست‌ها درست همان چيزي بودندكه AMD براي نجات از فشار مرگبار اينتل به آن نياز داشت.
شايد فكر كنيد كه اشتباه فكر مي‌كنم اما اگر كمي دقيق‌تر وضعيت AMD را بررسي كنيد به اين نتيجه خواهيد رسيد كه محصولات AMD در رده بالاي بازار توانايي رقابت با محصولات قدرتمند اينتل را ندارند و به همين علت ارايه چيپ‌‌ست‌هايي مبتني بر پردازنده‌هاي معدود اين سري تاثير چنداني بر بازار شركت AMD ندارد.

اما موضوع درباره بازار پردازنده‌هاي متوسط و ارزان قيمت كاملا متفاوت است و AMD در اين بازار محبوبيت بيش‌تري دارد، اما اين محبوبيت باز هم نمي‌تواندكاربران را قانع كند تا يك مادربورد چند صد هزار توماني را براي يك پردازنده متوسط انتخاب كنند. (البته تا موقعي كه پردازنده Phenom سر و سامان پيدا كنند) به همين علت بايد به دنبال مادربورد‌هايي بود كه از نظر كارآيي و قيمت در سطح قابل قبولي باشند.
تا قبل از ارايه چيپ‌ست‌هاي جديد توسط شركت nvidia تنها چند مدل معدود چيپ‌ست در بازار وجود داشت كه مجهز به پردازنده گرافيكي مجتمع بود.اما در سري جديد چيپ‌ست‌هاي nvidia علاوه بر پردازنده‌هاي گرافيكي سري 8 كه از كارآيي بالاتري نسبت به رقباي نسل 7 خود برخوردار است، وجود فناوري جديد Hybrid SLI هم به عنوان يك ويژگي‌ بارز در برتري اين سري چيپ‌ست‌ها شناخته مي‌شود.