ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : آموزش آرایه ها و رشته ها .

adrian_h_r
05-06-2008, 14:31
سلام اگه ممکنه میخواستم در مورد آرایه و رشته کمکم کنید.
آخه من تازه دارم یاد میگیرم از کتاب جعفرنژاد هم استفاده میکنم ولی زیاد تعریفی نداره.
مرسی.

neda.shoay
05-06-2008, 17:07
سوال بپرس جواب بدم:8::27:

N A D E R
06-06-2008, 12:38
خوب آرایه کلاً چیزه خوبیه [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

در واقع آرایه یه سری حافظه پشته همه که چندین نوع داره : 1 بعدی - 2 بعدی - 3 بعدی - ... - n بعدی

که شما نهایت با 3 بعدیش کاری داری که اونم بعیده ! همون 1 بعدی و 2 بعدی جواب میده

آرایه همه عضواش از یک نوعن یعنی یا همش char یا int یا float یا ... نمیشه که یجا int باشه یجا float .

کاربرد 1 بعدیش برای خوندن جمله یا مثلاً یه سری عدد خواص مثل نمیره یا .... است

کاربرد دو بعدیش میشه ماتریس یا مثلاً نمره و دانشجو یا هرچیزی که دو تا متغیر بخواد و ...

حالا آرایه اینشکلیه : نگاش کن [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

A[n]a ( اون a آخرو گزاشتم درست نشون بدی اونو نگا نکن اصلاً )

این آرایه یک بعدیه به نام A با n عضو که دست خودته تعدادش دیگه ( به n میگن اندیس )

حالا اینو نگا :

A[n][m]a ( اون a آخرو گزاشتم درست نشون بدی اونو نگا نکن اصلاً )

این آرایه 2 بعدیه به نام A با تعداد n سطر و m ستون و در مجموع n*m خونه

این نکته یادت باشه :

.......................................... آرایه ها از اندیس 0 شروع میشه و با n-1 تموم میشه ..........................................

یعنی اگه یه آرایه 20 عضوی تعریف کنی عضو اول میشه A[0]a و عضو آخر میشه A[19]a اگه بشماری میبینی که 20 تاس

برای خوندن یا استفاده کردن از آرایه ها حداقل به یک حلقه احتیاج داری تا بتونی به تک تک خونه ها دسترسی پیدا کنی

برای حلقه های یک بعدی 1 حلقه 2 بعدی 2 حلقه ... در حقیقت به تعداد بعد حلقه میخوان تا بتونی با همه خونه هاش ارتباط داشته باشی

یه نکته دیگه :

.......................................... تعداد آرایه رو باید از اول مشخص کنی یعنی اگه از اول ندونی که چنتا عضو میخوای داشته باشی کار سخت میشه ..........................................

حالا مقدار جایی که یک آرایه تو حافظه اشغال میکنه میشه تعداد آرایه* مقدار اون متغیری که براش تعریف کردی مثلاً تعریف کردی int A[20]a این میشه 20*2 ( int 2 بایت حافظه میخواد )

================================================== ==============

اگه بازم مشکلی بود بگو

فاطـمه
01-07-2008, 07:57
دوست خوب می شه در مورد تعریف و استفاده از آرایه پویا توضیح بدین؟؟؟ (قواعدش رو می دونم ولی همیشه تو استفاده قاطی می کنم!!!)

Mina Mehdizadeh
02-07-2008, 11:18
برای گرفتن حافظه از سیستم ( آرایه پویا ) هم می شه از malloc استفاده کرد هم از new که وقتی کارت تموم شد باید به ترتیب اونها را free و delete کنی ......استفاده از new بهتره چون اگه توی برنامه از کلاس استفاده کرده باشید وقتی new می کنید سازنده کلاس فراخوانی می شه ولی با malloc سازنده فراخوانی نمی شه ...و کلا کار با new راحتتره
به این صورت آرایه یک بعدی از جنس long را تعریف می کنیم :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

و همینطور آرایه دو بعدی ( که قبلا هم توی یه تاپیکه دیگه نوشتم ) :

فقط یه چیزی باید یادتون باشه ....اینکه هر چیزی که new می شه باید حتما delete بشه .....تا حافظه اخذ شده از سیستم بهش برگردونده بشه ....

فاطـمه
02-07-2008, 12:51
for ( long i = 0 ; i < r ; i ++ )
p[i]=new long [c] ;

ببخشید انقدر سوال میکنم
میشه بگین دستور بالا دقیقاً چکار می کنه
(من فکر کنم داره بعد دوم آرایه رو نظیر با بعد اول ایجاد می کنه ، درسته؟؟)

Mina Mehdizadeh
03-07-2008, 00:02
اگه اشتباه نکنم وقتی که می نویسی :

در واقع یه فضای دو بعدی رزرو می کنی که فقط بعد اولش را new میکنی .....و در سطر بعد وقتی می نویسی :

داری به بعد اول ( که قبلا new کردی) بعد دوم را اضافه میکنی ( خونه های بعد دومش را یکی یکی new میکنی )
اگه شما نظر دیگه ای داریدحتما بگید.....

فاطـمه
03-07-2008, 10:48
من نظرم رو گفتم"من فکر کنم داره بعد دوم آرایه رو نظیر با بعد اول ایجاد می کنه "
یه جورایی همون میشه که شما گفتین.
فقط مشکل من اینجاس که چرا نتیجه رو تو [ p[ i
(خط آخر تو حلقه)

Mina Mehdizadeh
03-07-2008, 23:18
یعنی چی ؟ خوب داره یکی یکی به هر کدوم از خونه های آرایه بعد دومش رو اضافه می کنه دیگه

فاطـمه
05-07-2008, 07:46
فکر کنم فهمیدم چی شد...
از توصیح شما ممنون

Mehrdad-bx
06-07-2008, 18:36
یه سوال کوچولو هم از من:
آرایه پویا به چه دردی میخوره؟ سرعت به برنامه میبخشه و...
من میخوام بدونم چرا ازش باید استفاده کرد

باتشکر

mic_makarti
06-07-2008, 19:11
سلام وقتی که از آرایه ها ایستا استفاده می کنی باید قبل از کامپایل سایز آرایه را معین کنی وگر نه خطای زمان کامپایل رخ می ده اما در آرایه های پویا در زمان اجرا می تونی آرایه ای با اندازه دلخواه بسازی .

Mina Mehdizadeh
06-07-2008, 20:32
البته یه فرق دیگه هم دارند .....وقتی می نویسید :

ازstack حافظه گرفته می شه ......ولی وقتی از آرایه پویا استفاده می کنید
از heap فضا 'گرفته میشه

( کلا حافظه مورد استفاده برای داده های یک برنامه دو قسمت است :

1) استک : یک قسمت از حافظه که متغیر های محلی و عمومی در آن قرار می گیرند
2) هیپ : محلی از حافظه که فضاهایی که به صورت دینامیک اخذ می شوند در آن قرار دارند .)

Mehrdad-bx
06-07-2008, 20:59
خیلی خیلی ممنون

SILEN
07-07-2008, 00:23
سلام
من تازه ميخوام برنامه نويسي رو شروع كنم
يكي بهم گفت اول بايد الگوريتم نويسي رو ياد بگيري بعد برنامه نويسي رو
منم ميخوام سي شارپ رو ياد بگيرم
از اساتيد محترم ميخوام كه خواهشا هر كي مي دونه بگه كه از كجا شروع كنم چه كتابي بگيرم و از اينا ديگه
مرسي
:40::40::40:

:40:Deutschland ist immer kämpfer:40:
:40:Germany is always champion:40:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

mic_makarti
07-07-2008, 07:59
سلام اساتید خودتی !!!!
برنامه نویسی مثل زبان می مونه چه شما بگی سلام حالت چطوره ؟ چه بگی hello . how are you ?
مفهوم یکیه گرامر و شکل کلمه ها فرق می کنه ! شکل کلمه ها همون زبان برنامه نویسی و گرامر الگوریتم
مثلا اگه بخوای برنامه نویسی شبکه کنی و با مفاهیم کلی آشنا باشی راحت با SOCKET API برنامه نویسی می کنی
برای سی شارپ فکر کنم یه ایبوک 1000 صفحه ای فارسی تو اینترنت باشه منم داشتم بد نبود برای اول کار
می گردم برات می زارم

SILEN
07-07-2008, 19:24
دمت گم داداشي پس الگوريتم نويسي خيلي مهمه ديگه نه؟
واسه الگوريتم كتاب بگيرم يا E-Book ميگن كتاباي خوبي هستش اگه هست يه معرفي كنين...
مرسي داداش شرمنده مي كني حالا منم ميگردم شايد پيدا كردم:11:
بعد يه سؤآل ديگه (SoOry) زبان سي شارپ رو تو چه محيطي بايد بنويسم؟

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](39).gifDeutschland ist immer kämpfer[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](39).gif
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](39).gifGermany is always champion[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](39).gif

Mina Mehdizadeh
07-07-2008, 21:58
:5::5::5:....!

Mina Mehdizadeh
07-07-2008, 22:02
بچه ها بهتر نبود برای این صحبتها یه تاپیک جدید می زدید ؟ ......:46: !

SILEN
07-07-2008, 23:44
آره درست میگی اینجا جای این سوالات نبود:41: ولی تاپیک جدیدی که میزنم دوماه باید صبر کنم تا یکی جواب بده ، ولی اگر فعال باشه حله مثه اینج:33:ا

:28:
:5:آخ چه حالی میده شباها نه؟:5:
:26::7::8:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](39).gifDeutschland ist immer kämpfer[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](39).gif
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](39).gifGermany is always champion[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](39).gif

فاطـمه
08-07-2008, 11:18
دمت گم داداشي پس الگوريتم نويسي خيلي مهمه ديگه نه؟
واسه الگوريتم كتاب بگيرم يا E-Book ميگن كتاباي خوبي هستش اگه هست يه معرفي كنين...
مرسي داداش شرمنده مي كني حالا منم ميگردم شايد پيدا كردم:11:
بعد يه سؤآل ديگه (SoOry) زبان سي شارپ رو تو چه محيطي بايد بنويسم؟

من حدود سه سال پیش کتاب "مبانی کامپیوتر و الگوریتم ها" از "جعفرنژاد قومی و انیس کریم پور" رو خوندم.
واقعاً به دردم خورد...

SILEN
08-07-2008, 13:00
wOw خيلي خيلي مرسي:46:
واسه اول كار خوبه ديگه ، فكر كنم چاپ جديدشم اومده باشه بعد يه سوال ديگه اين نويسنده هاش هر دو با هم يه كتاب رو نوشتن يا هر كدوم كتاب جدا دارن؟:9:

فاطـمه
08-07-2008, 13:39
wOw خيلي خيلي مرسي:46:
واسه اول كار خوبه ديگه ، فكر كنم چاپ جديدشم اومده باشه بعد يه سوال ديگه اين نويسنده هاش هر دو با هم يه كتاب رو نوشتن يا هر كدوم كتاب جدا دارن؟:9:

آره چاپ جدیدش اومده.
هردو هم با هم نوشتن...
خواهش می کنم :20::5:

mic_makarti
08-07-2008, 16:51
خوب اگه نظز منو بخوای بهترین کار اینه که کد بنویسی یعنی فقط برنامه نویسی کنی وقتی به یه مشکل خوردی خودت حلش کردی اونوقت دیگه نه یادت می ره و خیلی بیشتر به برنامه نویسی علاقه مند میشی !
برای سی شارپ هم می تونی توی ویژوال استادیو بنویسی .
راستی اگه مشکل پروژه داری یعنی نمیدونی چی بنویسی بنظرم بد نباشه یه موضوع جدید درست کنیم توش پروژه بدیم هرکی می خواهد حل کنه بیاره خدا را چی دیدی یهو یه نرم افزار خوب از توش در اومد !

فاطـمه
08-07-2008, 17:10
خوب اگه نظز منو بخوای بهترین کار اینه که کد بنویسی یعنی فقط برنامه نویسی کنی وقتی به یه مشکل خوردی خودت حلش کردی اونوقت دیگه نه یادت می ره و خیلی بیشتر به برنامه نویسی علاقه مند میشی !
برای سی شارپ هم می تونی توی ویژوال استادیو بنویسی .
راستی اگه مشکل پروژه داری یعنی نمیدونی چی بنویسی بنظرم بد نباشه یه موضوع جدید درست کنیم توش پروژه بدیم هرکی می خواهد حل کنه بیاره خدا را چی دیدی یهو یه نرم افزار خوب از توش در اومد !
ولی به نظر من بهتره اول آدم خودش رو درگیر گیرای برنامه نویسی نکنه و وقتی الگوریتم نویسی یادگرفت بره سراغ برنامه
(البته هر کسی نظر خودش رو داره)

mic_makarti
08-07-2008, 17:23
در مورد الگوریتم های خفن درسته !!! مثلا پیدا کردن کوتاه ترین راه تو گراف ها (حالا خیلی خفن بووووود ! )
اما منظور من از الگوریتم راه نوشتن برنامه بود !
اگه برنامه خیلی خاص بشه دیگه باید دور کتاب الگوریتم را خط بکشی و از تجربه استفاده کنی !!!

فاطـمه
08-07-2008, 17:45
در مورد الگوریتم های خفن درسته !!! مثلا پیدا کردن کوتاه ترین راه تو گراف ها (حالا خیلی خفن بووووود ! )
اما منظور من از الگوریتم راه نوشتن برنامه بود !
اگه برنامه خیلی خاص بشه دیگه باید دور کتاب الگوریتم را خط بکشی و از تجربه استفاده کنی !!!
دوست من واسه کسی که تازه داره برنامه نویسی رو شروع می کنه ساده ترین الگوریتم هم گنگ و سخته..
بی خیال...

Ho$∑∫N
08-07-2008, 17:48
من هم با دوستان موافقم . نياز جدي به دونستن الگوريتم ها نيست و مهم ترين كار اينه كه خلاق باشي و كد نويسي رو كاملا بلد باشي.

فاطـمه
08-07-2008, 17:55
من هم با دوستان موافقم . نياز جدي به دونستن الگوريتم ها نيست و مهم ترين كار اينه كه خلاق باشي و كد نويسي رو كاملا بلد باشي.
خب هر کسی واسه خودش نظری داره:5::5:

mic_makarti
08-07-2008, 18:04
خوب باید برگردیم به عقب خیلی عقب وقتی که داشتن کامپایلر می ساختن . چرا نزدیک به زبان انسان ساختنش ؟
خوب ایده اصلی اینه : البته اینا من می گم !!!! من معمولا همین کارا می کنم و تا حالا به ندرت از کتاب کمک گرفتم !(غیر از بند 5)
1- روی مساله فکر کن .
2 - حرف بزن (یعنی راه حل های مساله را بگو !) .
3 - راه حل بهتر را بنویس !
4 - یه کتاب یا چیزی که دستورات زبان برنامه نویسی را داره بزار جلوت زبان شیرین فارسی را به زبان شیرین تر برنامه نویسی (حرف سیاسی !!!) تبدیل کن مثل تبدیل یک جمله انگلیسی به فارسی یا برعکس !!!
5 - اگه تلاش کردی به جایی نرسیدی بپرس . (یا از روی کتاب بخون !) اونوقت اشتباهت را می فهمی .
(اصلی که واقعا کسی توجه نمی کنه اصل 1 : همه دنبال راه حل آماده ایم درست فکر نمی کنیم ! )
اینجوری دیگه دوبار یک اشتباه را نمی کنی !!!

SILEN
08-07-2008, 23:17
اول از همه متشكرم بابا خيلي شرمنده كردين همگي ، از اينكه به سؤالات من كه در برابر شما مخ ها حسابي مسخره مياد اهميت دادين متشكرم. خدايي همچين دوستاي دلسوزي تو فروم ها و تاپيك هاي محتلف نديده بودم
راستش من با فاطمه عزيز موافقم ، مرسي ، از چند نفر ديگه هم شنيدم گفتم اگه الگوريتم نويسي رو اول ياد بگيرم بهتره ، راستش اصلا نميدونم چي هست بعد از اون شايد بتونم راحت تر با برنامه نويسي كنار بيام
ميدونم چي ميگي mic_makarti جون ايني كه ميگي خيلي فايده داره ، دقيقا همينطوره كه ميگي ديگه هيچوقت يادت نميره بيشتر هم علاقه مند ميشي اما من هنوز هيچي از برنامه نويسي سر در نميارم ، اونطوري اگه گير كنم شايد حتي از برنامه نويسي زده بشم.فقط نفهميدم در مورد پروژه چي گفتي؟يعني يه پروژه معرفي كنيم با بقيه بروبچ ادامش بديم [اصلا با من بودي؟؟؟(اون قسمت رو ميگم):46:
در ضمن از مطلبهاي مهم و خوبت كه تو 5 بند نوشتي tnx
حسين جون ممنونم:11:

mic_makarti
09-07-2008, 07:59
سلام .
شاید چون من خودم از کتاب استفاده نکردم درست نفهمم !!!
ولی راه حل فاطمه خانم 100% اصولی و با منطق هست و به قول خودشون هر کسی دیدگاه خودشا داره !
اما : بهتره بجای حرف زدن شروع کنی ! فکر کنم بازدهیش بیشتر باشه !!!
در مورد پروژه منظورم با همه بود هم شما هم تمام دوستان فرقی نمی کنه !
فکر می کنی چطور ویندوز ا نوشتن : یعنی ماکروسافت 1000 برنامه نویس داره که صبح ساعت 8 می رن سره کار نه !!!
برنامه نویس توی خونش نشته ایمیل میاد : آقا ما یه کلاس میخواه که فلان کارا بکنه ؟ قدر هم پول میدیم ! خوب انجام میده براشون میفرسته و ... خوب ماهم نه همدیگه را می شناسیم و نه ... اما می تونیم از قدرت اینترنت استفاده کنیم با هم یه پروژه بنویسیم شاید به کار خورد !!!! تازه خیلی چیز جدید یاد میگیرم که این خیلی مهم در ضمن همیشه سوال های ساده جواب های کوتاه و ساده نداره !!!
فکر کنم بحث داره از موضوع اصلی منحرف میشه بی خیال شیم بهتره ! فکر کنم در مورد شیوه یادگیری یه تاپیک بزنیم بد نباشه !

SILEN
09-07-2008, 08:44
mic_makarti جون باهات موافقم از اونايي هستي كه ارزش اينترنت رو ميدونن ، من از امروز ايشالا شروع مي كنم. هر وقت يه چيزايي ياد گرفتم منم هستم ، اما فعلا‌ كه فقط بايد پروژه شما دوستان رو تماشا كنم ، كاري از دستم بر نمي ياد:41:

mic_makarti
09-07-2008, 08:50
دیگه این حرفا نزن !!!!!!!!!!
فقط شروع کن !(اصل 6 !!!!)
اگه مشکل آرایه حل شده لطفا این موضوع را ببندید !!!
یا علی

SILEN
09-07-2008, 23:01
كتاب مباني كامپيوتر و الگوريتم ها رو گرفتم ، فقط اين 17 صفحه اولش گم شده:23:يعني از همون اول گم شده ها ، فروشنده گفت نداره ، منم گرفتم. حالا اونو بيخي...
اين الگوريتم نويسي و برنامه نويسي كلا با هم چقدر طول مي كشه ياد بگيري؟ (در حد ساختن يه برنامه ي ساده) (زبان سي شارپ)>؟؟؟
(شرمنده انقدر سوال ميكنما):43:

mic_makarti
10-07-2008, 12:28
کاملا بستگی به خودت داره ..
گفتم : باید کد بنویسی تا میتونی برنامه بنویس هر چیزی که به نظرت میاد .
اما کلا نوشتن یه برنامه ساده به زبان سی شاپ ( با اینکه زیاد کار نکردم !) فکر نمی کنم بیشتر از 3 یا چهار روز وقت ببره تا یاد بگیری البته الگوریتم بحثش جداست !
موفق باشی .

SILEN
10-07-2008, 13:22
دمت گم داداشي:11:
ايشالا كه ارادمون خوب باشه:47: