ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : کلیه ی بحث ها و سوالات پیرامون بازیابی ویندوز معیوب



shahedi
28-05-2008, 13:00
سلام دوستان

جای یک همچین تاپیکی خالی بود :31:

شاید برای همه ی ما پیش اومده باشه که به طور اتفاقی کلیه ی اطلاعاتمون رو از دست دادیم و هیچ پشتیبانی از سیستم عامل یا درایوهامون نداشتیم!!

اونوقت به فکر ریکاوری می افتیم و شاید اصلا به نتیجه ی مطلوب نرسیم!!

اما شاید هم جز آن دسته از افرادی باشیم که دوست داریم قبل از اینکه مشکلی پیش بیاد ما نکات امنیتی رو رعایت و پشتیبان هم داشته باشیم

:46:

shahedi
28-05-2008, 13:13
منبع:تبیان

تهیه پشتیبان از هارد درایو شما ؛!

آخرین باری که از اطلاعات و فایلهای مهم روی کامپیوترتان که برایتان حیاتی می باشند نسخه ی پشتیبان تهیه کردید چه زمانی بوده است؟ اصلا به داشتن نسخه ی پشتیبان از فایلهایتان اهمیتی می دهید؟

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

آخرین باری که از اطلاعات و فایلهای مهم روی کامپیوترتان که برایتان حیاتی می باشند نسخه ی پشتیبان تهیه کردید چه زمانی بوده است؟ اصلا به داشتن نسخه ی پشتیبان از فایلهایتان اهمیتی می دهید؟ بگذارید صادقانه بگویم، خود من هم تا همین چند وقت پیش به داشتن بک آپ اعتقادی نداشتم ولی خوب وقتی برای اولین بار در اثر نوسان برق و سهل انگاری خودم کلی اطلاعات از دست رفت یاد گرفتم که بک آپ گرفتن اساسا از نان شب هم واجب تر است.
خطا در هارد دیسک و از دست رفتن اطلاعات بخشی از واقعیات دنیای کامپیوتر است. اگر تا به امروز برایتان اتفاق نیافتاده که فایلهایتان را از دست بدهید مطمئن باشید روزی این اتفاق می افتد شاید همین فردا شاید ۱۰ سال دیگر ولی برنده کسی است که از اطلاعاتش نسخه ی پشتیابن تهیه کرده باشد.
یکی از شیوه های منسوخ بک آپ گیری رایت کردن فایلهای ضروری بر روی CD و DVD به صورت دستی است که علاوه بر اینکه از شما زمان زیادی می برد، باعث فرسودگی رایتر و صرف هزینه های اضافی CD و DVD نیز خواهد شد. در این مقاله قصد داریم باهم یک سیستم بک آپ گیری تر و تمیز و صد در صد اتوماتیک راه اندازی نمائیم و کابوس های شبانه ی از بین رفتن اطلاعات را به فراموشی بسپاریم. (^_^)
▪ اما مواد لازم برای برنامه ی امروز
۱) یک عدد کامپیوتر تحت ویندوز. (برو بچه های لینوکس کار و مایه دارهای صاحب مک من شرمنده ی همگی تان هستم!)
۲) یک هارد دیسک اکسترنال یا مجزا ویژه بک آپ گیری.
توضیح واضحات اینکه برای داشتن یک هارد دیسک اکسترنال یا یک هارد ویژه بک آپ گیری راه های مختلفی وجود دارد، اول اینکه اگر کامپیوتری قدیمی داشته اید و حالا یک سیستم جدید تهیه کرده اید یا یک هارد جدید با حجم بیشتر جایگزین هارد قدیمی کرده اید هارد قدیمی را به چند هزار تومان در بازار آب نکنید زیرا که ابزار مناسبی است برای بک آپ گیری و نجات شما در مواقع حیاتی. اگر هم در جیبتان ریال اضافی هست که می توانید یک هارد اکسترنال پدر و مادر دار با کلاس یا ابزارهای مشابه آن را تهیه کنید.
۳) یک سرور FTP.
مورد سوم به شدت اختیاری است و برای کسانی می باشد که اطلاعات روی هاردشان در حد اطلاعات روی هارد کامپیوتر بیل گیتس دارای اهمیت است و می خواهند حسابی محکم کاری کنند و البته از اشتراک های اینترنتی متبرجانه (نوعی از اشتراکهای اینترنتی که سرعتی معادل سرعت نور دارند و در مملکت گل و بلبل نایابند) بهره مندند. لازم به ذکر است که نیازی نیست به این دسته از افراد با انگشت نشان داد که از کجا می شود FTP رایگان گیر آورد ولی محض اطلاع اگر کمی بگردید خیلی راحت سرویسهایی را پیدا می کنید که فضای رایگان ویژه ی FTP کردن در راستای بک آپ گیری و نه راه اندازی سایت و وبلاگ و... به شما ارائه می دهد.
▪ اما برویم سراغ اصل قضیه یعنی تهیه نسخه ی پشتیبان به صورت اتوماتیک.
۱) نصب و تنظیم سخت افزار و نرم افزار لازم. هاردهای اکسترنال که خدا پدر و مادر پورت USB و سایر روشهای موجود را بیامرزد، اتصالشان کاری ندارد.
در زمینه ی نرم افزار هم لازم است SyncBack Freeware v۳.۲.۱۸.۰ را دانلود و نصب کنید (به اواسط صفحه یی که لینک داده شده رجوع کنید). نسخه ی مذکور نسخه ی رایگان SyncBackSE است که امکاناتش برای ما کافی می باشد اگر کسی دوست دارد از آخرین نسخه SyncBackSE V۴.۳.۲.۱ استفاده کند می تواند بهایش را به دلار بپردازد و بعد حالش را ببرد، البته اگر بعد از پرداخت مبلغ مذکور حالی هم مانده بود!
در این راهنما من از یک هارد دیسک اکسترنال استفاده کرده ام که وقتی به کامپیوترم وصلش نمودم کامپیوتر به آن کارکتر H را اختصاص داد و خودم شخصا Backup نامگذاریش کردم، بعد از اتصال هارد دیسک پشتیبان از طریق ویندوز اکسپلورر به سراغش می رویم و درون آن سه عدد فولدر ایجاد می کنیم. شبانه یا Nightly ، هفتگی یا Weekly و ماهانه یا Monthly و از این به بعد نسخه های پشتیبانمان را در این فولدرها ذخیره خواهیم کرد. (تصویر زیر)
۲) ساخت پروفایل بک آپ. SyncBack را که برای اولین بار اجرا نمائید از شما سئوال خواهد کرد آیا می خواهید یک پروفایل جدید بسازید؟ و شما پاسخ مثبت می دهید بعد برنامه برای ساخت پروفایل دو گزینه به شما می دهد و شما مطابق تصویر زیر گزینه اول را انتخاب می کنید.
بعد از انتخاب گزینه ی اول یک پروفایل با عنوان Nightly Local Backup ایجاد می نمائید. در بخش تنظیمات پروفایل قسمت منبع یا Source آدرس دایرکتوری و یا درایوی که می خواهید از اطلاعاتش بک آپ گرفته شود را معین می کنید و در قسمت Destination یا مبدا محل ذخیره فایلهای بک آپ ویژه ی این پروفایل که فولدر Nightly روی هارد دیسک پشتیبان است را آدرس دهی مینمائید. (تصویر زیر)
۳) زیر دایرکتوری های مورد نظرتان را جهت پشتیبان گیری معین کنید. در بالا یک گزینه ی سوم هم باقی ماند با عنوان Sub-dirs که توضحیش را در این بخش می دهم. اگر دقت کنید من قصد بک آپ گیری از اطلاعات فولدری با عنوان Reza در درایو C خود را دارم، در این فولدر فایلها و فولدر های بسیاری وجود دارد برخی از این زیر فولدر ها حاوی فایلهای موسیقی و ویدئو هستند که حجم کلیشان بسیار بالاست و زیاد هم دچار تغییر نمی شوند و از طرفی این فایلهای مالتی مدیا را روی DVD نیز دارم و اصلا تمایلی ندارم در حین تهیه نسخه ی پشتیبان فضای محدود هارد پشتیبانم چند ده گیگا بایتش صرف ذخیره این فایلها شود بنابراین در SyncBack در قسمت Sub-dirs گزینه ی Let me choose which sub-directories to include را انتخاب می کنم و این گزینه این شانس را به من می دهد تا زیر فولدرهای حاوی فایلهای مذکور را از پروسه ی بک آپ گیری کنار بگذارم. بعد از انتخاب این گزینه سراغ تب یا برگه Sub-directories و در آنجا زیر فولدرهای مورد نظر مان را معین می کنیم، در این برگه اگر تعداد زیرفولدرهای فولدر منبع شما زیاد باشند ممکن است اندکی طول بکشد تا منوی شاخه ای از زیرفولدرها به شما نمایش داده شود پس صبور باشید.
۴) زمان بندی کردن عملیات. روی تب Misc کلیک نمائید و کلید Schedule را بزنید. خوب در اینجا قصد داریم به برنامه تفهیم کنیم هر شب ساعت ۲ بامداد وقتی خواب هستیم و سیستم روشن است به صورت اتوماتیک از منابعی که معین کردیم پشتیبان بگیرد بعد از کلیک کردن بر روی کلید Schedule پنجره ای برای زمان بندی کردن پروفایل Nightly باز می شود در تب Schedule زمان شروع پشتیبان گیری توسط این پروفایل را معین کنید در قسمت Task با کلیک بر روی Set Password نام کاربری و پسورد ویندوزتان را وارد نمائید و در قسمت Setting هم می توانید یک سری تنظیمات جانبی انجام دهید که لذت کشفشان بر حسب نیازهای شما با خودتان است.
اگر یادتان باشد دو فولدر دیگر هم برای پشتیبان گیری به صورت هفتگی و ماهانه بر روی هارد پشتیبان ساختیم حالا می توانید مطابق آنچه در بالا گفته شد دو پروفایل دیگر با زمان بندی هفتگی و ماهانه برای تهیه نسخه ی پشتیبان از فایلهایی که نیاز به پشتیبان گیری روزانه ندارند بسازید و آنها را به این فولدرهای مبدا مورد نظر مثل Weekly و Monthly آدرس دهی کنید. بعد از تنظیم همه ی پروفایلهای مورد نیاز می توانید پروفایلها و عملکردشان را یکی یکی با استفاده از کلید Run تست کنید و نتیجه را مشاهده کنید یا اینکه بگذارید هر پروفایلی به صورت اتوماتیک و سر موعدش اجرا شود و جواب پس بدهد.
یک نکته دیگر اینکه ممکن است یک کاربر خانگی نیازش فقط به یکبار پشتیبان گیری هفتگی از بخشی از هاردش باشد و ممکن است یک شرکت بخواهد از اطلاعات مالی اش روزانه پشتیبان تهیه کند، پس انتخاب اینکه نقشه ی پشتیبان گیری شما به چه صورت باید باشد به عهده خودتان است و هیچکس بهتر از شما نمی تواند آن را طراحی کنید و آنچه در بالا گفته شد صرفا یک مثال جهت درک شما از برنامه و تهیه یک نقشه پشتیبان گیری بود.
بخش دیگری از داستان ما هنوز مانده، آن دسته از کسانی که اهمیت اطلاعاتشان در حد اطلاعات روی هارد کامپیوتر بیل گیتس است!!! و از خطوط اینترنتی متبرجانه استفاده میکنند!!! (^_^) ممکن است حتی استفاده از هارد پشتیبان هم برایشان کافی نباشد اگر اطلاعات سرقت شد یا دچار سانحه یی مثل آتشسوزی شد چه باید کرد؟ اینجاست که قابلیت FTP در SyncBack کاربرد دارد. برای اینکه فایلها شما به صورت FTP از روی هارد دیسکتان در تهران به روی هارد FTP سروری مثلا در کانادا منتقل شوند کافی است یک پروفایل جدید مثل مثلا Nightly Remote Backup بسازید و بعد در قسمت تنظیمات پروفایل در تب FTP اطلاعات لازم مربوط به FTP سرور خود را وارد کرده و سپس پروفایل مورد نظر را ذخیره کنید. اگر نگران امنیت این شکل از پشتیبان گیری هستید و فکر میکنید ممکن است اطلاعات شما وقتی روی سرور قرار گرفت به خطر بیفتند، کافی است در بخش تنظیمات پروفایل در تب Comperssion تعیین کنید فایلهایی که قرار است از آنها پشتیبان گرفته شود پیش از آنکه FTP شوند به صورت یک فایل با فرمت Zip و دارای پسورد مورد نظر شما در بیایند و سپس منتقل شوند.
▪ نکته کنکوری: فراموش نکنید که گزینه ی Comperssion برای پروفایلهایی که به صورت FTP قرار است عمل کنند در دسترس نیست لذا می توانید یک پروفایل بسازید که از فایلهای مورد نظر شما با استفاده از گزینه ی Comperssion بک آپ گیری نموده و آنها را به صورت لوکال در یک فایل zip پسورد دار ذخیره نماید و سپس یک پروفایل دیگر ایجاد کنید که بعد از پروفایل اول از نظر زمان بندی وارد عمل شده و فایل zip مذکور را FTP نماید.
خوب به همین راحتی و آن هم بدون دخالت دست (!) شما از اطلاعات مهم تان نسخه ی پشتیبان تهیه کردید و حالا دیگر نیازی نیست اگر در اثر اتفاقی ناخوشایند اطلاعاتتان از دست رفت سکته کنید! کسانی که می خواهند نقشه ی پشتیبان گیری شان را بیشتر سفارشی کنند باید بگویم SyncBack قابلیتهای بسیاری دارد که تنها موارد الزامیشان در این مقاله شرح داده شد کافی است خودتان کمی در تب های تنظیمات و منوهای این برنامه بگردید تا بتوانید از قابلیتهای بیشتری بهره مند شوید به هر حال قرار نیست همه چیز را که با انگشت نشان بدهیم، پس لذت مکاشفه چه می شود؟

shahedi
28-05-2008, 13:14
توضیحات فارسی:پی سی دانلود

آیا تا بحال برای شما پیش آمده است که اطلاعات مهم و ضروری خود را از دست داده باشید؟
این اتفاق ممکن است در اثر ویروسی شدن، اختلال در عملکرد ویندوز و یا حتی مشکلات پیش بینی نشده چون خرابی های سخت افزار پیش بیاید. Genie Backup Manager Professional به شما کمک میکند تا در دوره های زمانی متناوب از اطلاعات مهم خود نسخه پشتیبان تهیه کنید تا در مواقع ضروری بتوانید از آنها استفاده کنید. این برنامه قدرتمند توانایی ایجاد نسخه پشتیبان از انواع مستندات، ایمیل ها، تنظیمات برنامه ها، هارد دیسک های داخلی و خارجی، فضاهای FTP، درایو های تحت شبکه، CD/DVD و سایر رسانه های ذخیره سازی را دارد. این برنامه در نوع خود یکی از سادترین و در عین حال کارا ترین نرم افزارها میباشد، یکی از قابلیت های جالب این برنامه قابلیت پشتیبان گیری از تنظیمات ویندوز است.

دانلود نرم افزار:


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

shahedi
28-05-2008, 13:14
منبع: updateblog.net

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ز خدا که پنهان نیست چرا از یکدیگر پنهان کنیم؟ من و شمایی که از روز ازل تا به ابد با ویندوز گره خورده ایم هر چقدر هم که زیر و بم این سیستم عامل را بشناسیم و خوب با آن تا کنیم نهایتا می دانیم بعد از 6 ماه یا یک سال شروع به ریپ زدن می کند و بایستی مصائب نصب مجدد را بکشیم و بعد تازه مطمئنا بعد از نصب مجدد مصیبت نصب نرم افزارهای مورد نیاز و انجام تنظیمات کافی و لازم شروع می شود. حالا این تازه وضعیت خوبی است وای به روزی که جناب ویندوز به هر دلیلی کرش کنند و دیگر بالا تشریف نیاورند و... .

اساسا اساتید و علمای دنیای کامپیوتر تنها راه حل برای این مشکل را تهیه یک نسخه ی پشتیبان از سیستم عامل و نرم افزارهای نصب شده بر روی کامپیوتر تحت ویندوز می دانند تا وقتی مشکلات ذکر شده در بالا پیش آمد خیلی خوشگل و تمیز نسخه ی پشتیبان جایگزین نسخه ی مشکل دار شود. برای اینکار نرم افزارهای بسیاری هست مثل مثلا Norton Ghost و یا Acronis TrueImage و غیره که البته در مکتب ما ایرانی ها پرطرفدار ترینش همان جناب Norton Ghost می باشد.

ولی به شخصه Norton Ghost را دوست ندارم، چرا؟ چون قیمتش در پکیج های مختلف بین 50 تا 70 دلار است و من در مملکت گل و بلبل بایستی نسخه ی قفل شکسته اش را استفاده کنم یا اینکه زیادی پولم از پارو بالا برود و 70 دلار بدهم بابت نرم افزار (خدایا توبه!)! به جای این ابزار و سایر ابزارهای مشابه یک ابزار رایگان دوست داشتنی و کم حجم (فقط 1.5 مگابایت) وجود دارد با عنوان DriveImage XML که می توانید با آن وقتی تازه ویندوز و نرم افزارهای مورد نیاز را نصب کرده اید یک نسخه ی پشتیبان کامل از درایو حاوی ویندوز تان تهیه کنید تا روزی که ویندوز کرش کرد یا به هر دلیل پیر و فرسوده شده بود این نسخه ی پشتیبان را خیلی سریع و راحت جایگزینش کنید. اصلا در ادامه می خواهیم ببینیم چگونه می توان با این نرم افزار این عملیات را انجام داد.

ساخت یک System Image جدید:
برای شروع اول به ابزارمان احتیاج داریم پس اول DriveImage XML را دانلود کرده و سپس نصب نمائیدش. به درایوی که در آن ویندوز و سایر نرم افزارها نصب هستند در اصطلاح System درایو می گوئیم و به نسخه ی پشتیبانی که از این درایو قصد داریم تهیه کنیم System Image یا Image پشتیبان می گوئیم پس اگر در ادامه این موارد را دیدید لطفا شبیه علامت تعجب نشوید :-) (البته به اساتید فن جسارت نشود).

زمانی که DriveImage XML یا اصطلاحا و اختصارا DiX نصب شد و اجرایش نمودید، گزینه ی Backup را در گوشه ی سمت چپ پائین پنجره کلیک کنید، با کلیک کردن این گزینه خود نرم افزار هارد دیسک یا هارد دیسک های متصل به سیستم شما را به صورت خودکار شناسائی می کند و اطلاعات مرتبط به آنها را مورد تجزیه تحلیل قرار می دهد. حالا برای اینکه از درایو حاوی ویندوز و نرم افزارها image بگیریم روی درایو مرتبط که در اینجا C می باشد کلیک می کنیم و گزینه ی Next را می زنیم تا ویزارد پشتیبان گیری DiX در مقابل ما ظاهر بشود. در پنجره یی که با عنوان Backup در مقابل ما ظاهر شده است یکبار دیگر Next را می زنیم تا به مرحله یی برسیم که DiX از ما محل ذخیره ی image پشتیبان را می خواهد، که این مرحله را به همراه گزینه هایی که در اختیار شما قرار می گیرد می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.




[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بل از اینکه عملکرد هر یک از گزینه های موجود در تصویر بالا را توضیح دهم یک نکته ی خیلی ضروری دیگر را بهتر است بگویم، image ی که از سیستم درایو خود تهیه می کنید را ترجیحا هرگز در خود سیستم درایو ذخیره نکنید آن را بر روی یک درایو دیگر، یا یک هارد دیسک دیگر یا اصلا روی CD و یا DVD نگه داری کنید. اینکار سبب می شود تا اگر هر اتفاقی افتاد و اطلاعات روی سیستم درایو دچار اشکال شدند شما نسخه ی پشتیبان خود را از دست ندهید.

اما بپردازیم به گزینه هایی که برای گرفتن پشتیبان از سیستم درایو توسط DiX در اختیار ما قرار می گیرد و عملکردشان:
Raw mode: اگر Raw mode را تیک زده باشید، DiX یک کپی سکتور به سکتور از درایو مورد نظر شما تهیه می کند، یعنی از فضاهای خالی درایو شما نیز نسخه ی پشتیبان تهیه می شود و حجم image پشتیبان ما با حجم کلی درایو برابری خواهد کرد. از آن مهم تر اگر بخواهیم نسخه ی پشتیبانی که با این گزینه تهیه شده است را جایگزین کنیم دوباره دقیقا به درایوی با حجم درایو اولیه ای که از پشتیبان تهیه کردیم نیاز داریم. لذا اگر این گزینه را تیک نزنید بهتر است.
Split large files: اگر قصد دارید image پشتیبانی که تهیه می کنید را بر روی CD یا DVD منتقل کنید این گزینه به کارتان خواهد آمد، چون مسلما image که شما تهیه می کنید صد در صد حجمش از یک سی دی بیشتر است و به احتمال خیلی زیاد این حجم از یک دی وی دی هم بیشتر خواهد بود این گزینه فایل Image را به چند فایل کوچک تر تقسیم می کند تا امکان آوردن آنها بر روی CD و DVD فراهم شود. در صورتی که از گزینه ی مذکور استفاده نکنید اگر Raw Mode فعال نباشد حجم image با حجم فضای استفاده شده ی درایو مورد نظر برابر خواهد بود و اگر Raw Mode فعال باشد هم که اصلا حجم image با حجم کلی درایو برابر است.
Compressed: اگر فکر میکنید در درایو دیگری که می خواهید image پشتیبان را ذخیره کنید فضا کم است ممکن است گزینه ی Compressed کمک بزرگی برای شما باشد، این گزینه سبب می شود حجم image از مقدار واقعی اش 40% کمتر شود. استفاده از Compressed ممکن است پروسه ی تهیه ی image را مقداری کند نماید ولی خوب در برخی موارد استفاده از آن لازم است.
Hot Imaging Strategy: این گزینه یکی از گزینه های هیجان انگیز DiX است، این نرم افزار قادر است حتی وقتی که شما دارید از کامپیوترتان استفاده می کنید از سیستم درایو شما نسخه ی پشتیبان تهیه کند. در حالت عادی DiX درایو مورد نظر را قفل می کند تا کاربر نتواند از آن استفاده کند و بعد شروع به پشتیبان گیری می کند تا عملیات تمام شود و بعد دوباره درایو آزاد شود، اما با گزینه ی Hot Imaging Strategy مرحله به مرحله فایل ها را روی درایوی که در حال بک آپ گیری از آن است قفل می کند و بعد از اینکه از آن پشتیبان گرفت آزادش می کند در این حالت شما می توانید با سیستم خود مشغول کار باشید ولی خوب نمی توانید از فایل هایی که در لحظه DiX در حال پشتیبان گیری از آنهاست استفاده کنید.

حالا که گزینه های موجود را درک کردیم می توانیم عملیات پشتیبان گیری را بر حسب نیاز خودمان سفارشی کنیم و سپس کلید Next را بزنیم. مدت زمانی که طول می کشد تا نسخه ی پشتیبان یا image پشتیبان آماده شود بستگی دارد به سرعت کامپیوترتان و همینطور مقدار فضای استفاده شده بر روی درایو مورد نظر، بهتر است برای اینکه وقت از دست ندهید موقعی که مثلا می خواهید بروید ناهار بخورید یا زمانی که پای کامپیوتر نیستید و می خواهید مشغول کار دیگری شوید عملیات پشتیبانی گیری را انجام دهید. خود DiX به شما نشان می دهد چقدر زمان از عملیات پشتیبان گیری مانده و چقدر هم رفته. (تصویر زیر)


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ک نکته را هم بگویم که DiX خیلی سریع نیست و نباید انتظار معجزه داشته باشید درایوی که من دیشب از آن با این نرم افزار پشتیبان گرفتم 14 گیگابایت اطلاعات بر رویش موجود بود که چیزی حدود 45 دقیقه زمان برد. وقتی که پروسه ی تهیه image به سرانجام رسید شما با دو نوع فایل در مقصدی که قبلا برای ذخیره image تعیین کردید روبرو خواهید بود: اولی به صورت یک فایل با پسوند XML. و دومی به صورت یک یا چند فایل با پسوند DAT. که البته یک یا چند فایل بودن دومی بیشتر به آن بستگی دارد که شما قبلا گزینه ی Split large files را انتخاب نموده باشید یا نه. فایل با پسوند XML. حاوی لیستی از فایل های موجود در داخل image است و فایل(های) DAT. حاوی اطلاعات image ما هستند. (برای درک بهتره اینکه فایلها بعد از تهیه نسخه پشتیبان به چه صورت خواهند بود به تصویر زیر نگاه کنید):

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

وقتی از سیستم درایوتان یک سیستم image تهیه کردید، می توانید به سه شکل از آن استفاده کنید: اول برای برگرداندن تک تک فایلهای موجود در داخل image به سر جای قبلی شان، یعنی اگر فایلی در داخل Image موجود باشد و به هر دلیلی از روی درایو مورد نظر پاک شود می شود آن را با استفاده از این نسخه ی پشتیبان برگرداند. دوم برای restore کردن سیستم به همان صورتی که در زمان تهیه image بوده است، یعنی اگر ویندوز و اینها آسیب دید می توان بدون نصب مجدد ویندوز و برنامه های نصب شده (یک چیزی در مایه های بدون درد و خون ریزی) بر رویش سیستم را به حالت سلامتی که در زمان تهیه نسخه ی پشتیبان بوده بازگرداند و اساسا اصل این آموزش نیز برای همین مطلب بود. سوم برای ایجاد یک کپی دقیق از یک پارتیشن در داخل یک پارتیشن یا هارد درایوی دیگر.

جایگزینی تکی فایلها:
برای اینکه بتوانید فایلهای درون یک image پشتیبان را باز خوانی کنید ابتدا DiX را اجرا کنید و بعد گزینه ی Browse را از گوشه ی سمت چپ پائین کلیک کنید و سپس فایلی که با پسوند XML. همراه با image شما ایجاد شده است را برای DiX آدرس دهی کنید. DiX با خواندن فایل مذکور فایل های موجود در Image پشتیبان را برای شما لیست می کند و به نمایش در می آورد. (تصویر زیر)


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
می توانید در لابه لای فایلها و فولدر ها بگردید و فایل و فولدر مورد نظرتان را خیلی راحت Restore یا جایگزین نمائید :-).

بازگردانی کامل یا انجام یک System Restore کامل:
بیائید حالا فرض کنیم شما یک image کامل و تر و تمیز از سیستم درایوتان گرفتید و چند ماهی یا چند هفته ای هم گذشت همه چیز خوب و دلنشین بود تا اینکه خدایی نکرده به دلیلی فایلهای ویندوز شما صدمه دید و یا ویندوز به هر دلیلی دچار اشکال شد یا اصلا کند شده بود و یا از همه اینها بدتر سیستم به یک دلیلی کرش کرد و بالا نمی آمد. خوب حالا چه کار می کنید؟! D: بسیار خوب الان وقتش است با همان image که توسط DiX گرفتید سیستم را مثل همان روزی کنید که مشغول تهیه نسخه ی پشتیبان بوده اید. این مرحله کمی پیچیدگی دارد و افراد در اینجا دو دسته می شوند، دسته اول صفحه را می بندند و می روند دنبال کارشان دسته دوم مثل من خوره می شوند تا ببینند چه باید کرد!

اول اینکه image پشتیبان شما و فایلهای موجود در آن جایگزین فایلهای صدمه دیده موجود در سیستم درایو فعلی تان می شود پس بنابراین امکان انجام عملیات restore یا بازگردانی از داخل خود ویندوز نیست، دلیلش هم واضح است وقتی برخی از فایلهای موجود سیستم توسط خود ویندوز در حال استفاده هستند شما نمی توانید فایلهای درون image پتشیبان را بر روی آنها کپی کنید. برای این مشکل راه حل های مختلفی هست، یکی اینکه مثلا شما هارد دیسک تان را بر روی یک سیستم دیگر به صورت هارد ثانویه یا secondary disk سوار کنید بعد با استفاده از آن سیستم و نرم افزار DiX اطلاعات را روی هارد ثانویه Restore کنید، که خوب این اصلا مستلزم این است که دو تا سیستم داشته باشید و چون من دو تا PC در یک محل نداشتم بی خیالش شدم. به غیر از این استفاده از هارددیسک پشتیبان و اینها هم امکان پذیر هستش ولی خوب باز کمتر افرادی هستند که دو هارد دیسک داشته باشند و... .

اما راه حل مورد علاقه ی من ساخت یک سی دی ویندوز با قابلیت بوت یا همان توانائی bootable است که روی آن امکان اجرای DiX هم وجود داشته باشد یک چیزی مثل سی دی های لایو یا زنده. تعجب نکنید و نترسید اصلا کار سختی نمی خواهیم انجام دهیم و در اصل حتی می خواهیم کمی تفریح کنیم. برای اینکه شما یک سی دی لایو از ویندوز بسازید احتیاج به ابزاری با عنوان PE Builder دارید این ابزار کارش ساختن سی دی های لایو از ویندوز XP و یا ویندوز سرور 2003 است که با نصب پلاگین های مختلف در حین ساخت سی دی های لایو قابلیت اجرای برخی از برنامه ها من جمله DiX را وقتی که سیستم تان را با آن بوت کنید را فراهم می کند.

پس اول کار PE Builder ترجیحا آخرین نسخه را دانلود می کنید و در محل پیش فرض خود برنامه نصب می کنید. بعد محتویات یک سی دی ویندوز XP که دارای سرویس پک 1 به بالا باشد را به صورت کامل در محلی از هاردتان کپی می کنید مثلا من سی دی ویندوز XPی که سرویس پک 2 داشت را در درایو D کامپیوترم و در فولدری به نام Setup کپی کردم.

بروید سراغ این صفحه ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) و DriveImage XML V1.21 plugin را دانلود کنید، اگر PE Builder را در محل نصب پیش فرضش نصب کرده باشید بایستی در درایو C شما فولدری با عنوان pebuilder3110a وجود داشته باشد و در داخل آن فولدر دیگری با عنوان plugin، کاری که شما می کنید این است که فایل پلاگین DiX ی که دانلود کردید را در داخل این فولدر extract کنید. نتیجه ی نهائی اینکه بایستی در داخل فولدر پلاگین فولدر دیگری با عنوان driveimage_xml پدید آمده باشد که درونش چند فایل dll یکی دو فایل HTML یک فایل exe و یکی دو فایل XML وجود داشته باشد.

حالا مقدمات ساخت سی دی لایو مان با قابلیت اجرای DiX فراهم شده است :-). برای ساخت سی دی لایو PE Builder را اجرا می کنید در قسمت Source آدرس محلی که سی دی ویندوز را کپی کردید را آدرس دهی میکنید (برای من طبق آنچه بالا گفتم می شود D:\Setup) در قسمت Media OutPut محلی که می خواهید فایل ISO خروجی ذخیره شود را مشخص می کنید و محض اطمینان از اینکه همه چیز درست است اول کلید Plugins را میزنید اگر یک صفحه در مقابل شما باز شد حاوی یک لیست از پلاگین های فعال و غیرفعال که همه چیز درست است آن را می بندید و به مرحله بعدی می روید اما اگر پیغام خطا گرفتید در 90% مواقع در آدرس دهی در قسمت Source اشتباه کرده اید آن را اصلاح کنید. حالا که همه چیز درست بود Build را می زنید تا یک فایل ISO در محل مورد نظر که قبلا مشخص کردید ساخته شود این فایل را بایستی به صورت یک سی دی یا دی وی دی در آورید (تبدیل ISO به CD یا DVD کار ساده ای است در Nero کافی است از گزینه ی Burn image to disk استفاده کنید یا اگر مثل من از نرم ازفزارهای قفل شکسته استفاده نمی کنید از ISO Burner کمک بگیرید) بعد از انجام این تبدیل سی دی لایو ما حاضر است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حالا اگر دو تا سی دی رام یا دی وی دی رام دارید می توانید فایلهای پشتیبان را بر روی سی دی یا دی وی دی داشته باشید، اگر نه فایلهای پشتیبان را ترجیحا در درایو دیگر از هارد دیسکتان به غیر از سیستم درایو تان نگهداری کنید تا در مواقع لزوم بشود با آنها سیستم را برگرداند. برای یک Restore کامل از این به بعد کافی است سی دی لایوی که ساختیم را در داخل سی دی رام بگذاریم بعد سیستم را با آن بوت کنید وقتی سیستم از طریق سی دی بالا آمد از منوی Go نرم افزار DiX را اجرا کنید.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سپس گزینه ی Restore را کلیک می کنید و بعد هم Next را می زنید تا وارد مراحل جایگزینی شوید، فایل XML. را که با image پشتیبان تولید شده بود را آدرس دهی میکنید (حالا یا از روی هارد دیسک و یا اگر دو سی دی رام داشتید و نسخه ی پشتیبان روی سی بود از طریق سی دی رام یا دی وی دی رام دوم) و درایوی که می خواهید فایل ها در آن جایگزین شود را انتخاب میکنید و بعد جایگزینی آغاز می شود. اول اینکه فراموش نکنید درایو مورد نظرتان حجمش بایستی حداقل با حجم image پشتیبان برابری کند، دوم اینکه کلیه اطلاعات درایوی که برای عملیات جایگزینی انتخاب می شود پاک خواهند شد پس اگر چیزی در آنجا دارید که در نسخه ی پشتیبان وجود ندارد و لازمش دارید از آنجا برش دارید و بعد عملیات جایگزینی را آغاز کنید با شروع عملیات Restore نرم افزار DiX وضعیت پروسه ی جایگزینی را توسط یک نوار و همینطور یک تایمر به شما اطلاع می دهد و با اتمام عملیات جایگزینی کافی است سیستم را مجددا در حالت عادی بوت کنید و بالا بیائید و از تازگی و طراوتش لذت ببرید.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

آموزش به صورت ویدیو فایل:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

دانلود نرم افزار:


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

piremard
29-05-2008, 16:48
سلام
با تشکر از این اقدام شما برای سایر کاربران
عنوان تاپیک با محتوای آموزشی مطابقت ندارد
مبحث مزبور مربوط به پشتیبان "بک آپ" گرفتن از سخت دیسک و سیستم عامل هست اما در عنوان بازیابی آمده که بیشتر به ریکاوری دیتا برگردانده خواهد شد
موفق باشید ، پیرمرد

golmohammadi
30-05-2008, 00:25
جاي تاپيك خالي بود
پيرمرد راست ميگند در عنوان تاپيك مقصود باز يابي ويندوز معيوب هست

shahedi
01-06-2008, 14:44
با سلام با تشکر از حسن توجه گل محمدی جان و پیرمرد عزیز

اما دوستان!

باید به نظر من این فرهنگ جا بیفته که قبل از اینکه مشکلی برای سیستم پیش بیاد من و شما به فکر باشیم بنابر این این موضوع مطرح شد در ادامه به بررسی موضوع اصلی یمی پردازیم(من و شما!)

با تشکر