PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : حاشیه‌های مراسم تجهیز مدارس تهران به کامپیوتر



keylogger-A
12-05-2008, 17:49
23 ارديبهشت 1387 - زنگ اول
جلسه افتتاح چهارصد آزمایشگاه رایانه‌ای در مدارس تهران است. وزیر ارتباطات پشت تریبون قرار مي‌گیرد و به طعنه به همکارش در هیات دولت مي‌گوید که وزارتخانه مطبوعش 26‌میلیارد تومان برای اجرای این پروژه کمک کرده ولی نباید دست روی دست گذاشت تا وزارت ارتباطات در این زمینه اقدام کند. وزیر آموزش و پرورش هم زمانی که تریبون را دردست مي‌گیرد، از این طعنه نمي‌گذرد و مي‌گوید: «فکر نکنید با تجهیز 400 مدرسه از بین 6‌هزار مدرسه تمامي ‌مشکلات حل مي‌شود».


طعنه‌ها و تکه‌پرانی‌ها که با خنده و شوخی همراه است، در تمام طول مراسم ادامه مي‌یابد، دانش‌آموزان و معلمان مدرسه نرگس در منطقه 14 به صحبت‌ها و خنده‌های میهمانان گوش مي‌دهند و به 15 کامپیوتر جدیدی که برای این مراسم کنار هم قرار داده شده زیرچشمي‌ نگاه می‌کنند. این پانزده کامپیوتر باید به نوبت برای استفاده 400 دانش‌آموز در اختیار آنان قرار گیرد. به‌واقع مي‌توان گفت سرانه دسترسی به کامپیوتر در این مدرسه از صفر به 3.75 درصد رسیده است.
زنگ دوم
سخنرانان مراسم افتتاحیه از اهداف این طرح مي‌گویند. از این که قرار است با تجهیز کردن مدارس سطح مهارت‌های تئوریک و کارگاهی دانش‌آموزان ارتقا یابد یا فرصت مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادهای خلاق و نوآور فراهم شود یا مسائلي از این قبیل. عبدالمجید ریاضی، معاون فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات که همه او را به خاطر طرح اینترنت ملی خوب به یاد مي‌آورند، خاطر نشان می‌کند که 6‌هزار مدرسه در حال حاضر با هزینه وزارت ارتباطات به اینترنت متصل شده‌‌اند. باز جای شکرش باقی است که از شبکه هوشمند مدارس حرفی به میان نمي‌آید دو سال قبل در یکی از مدارس آقای ریاضی از شبکه هوشمند مدارس سخن گفته بود ولی برخی خبرنگاران با تماس با مدیر مدرسه متوجه شدند كه اتصال صرفا با اینترنت پرسرعت یکی از شرکت‌های خدمات‌دهنده اینترنت صورت گرفته است.
زنگ سوم
آقای ریاضی البته افتتاح حساب بانکی اینترنتی را برای یک و نیم‌میلیون دانش‌آموز را هم جزو عملکرد خود و مجموعه‌اش ذکر می‌کند. طرحی که 200‌میلیارد ریال هزینه برای وزارت ارتباطات داشت و به هر دانش‌آموز پنج‌هزار تومان در این حساب دادند تا آنها بتوانند با بانکداری الکترونیکی آشنا شوند. وزیر آموزش و پرورش البته در همین مدرسه نرگس اعلام می‌کند که: «در زمانی که در راه مي‌آمدم چرتکه انداخته و حساب کردم تنها نیم‌درصد مدارس کشور به اینترنت اتصال دارند.» شما مي‌توانید حساب کنید با توجه به صحبت‌های وزیر آموزش و پرورش و معاون وزیر ارتباطات چند درصد از دانش‌آموزان به حساب اینترنتی شان دسترسی دارند؟
زنگ چهارم
وزیر ارتباطات در سخنان خود مي‌خواهد بحث پورتال سازی را به مدارس هم بکشاند. او مي‌گوید: دانش‌آموزان باید به جای روزنامه دیواری در ساخت پرتال با هم مشارکت داشته باشند. گفتنی است وزارت ارتباطات پس از راه‌اندازی بحث پورتال‌ها یک سایت تحت عنوان پورتال ملی را راه‌اندازی کرده که البته این پورتال بیشتر شبیه یک لینکستان بزرگ است. دانش‌آموزان جهت ديدن يك الگو مي‌توانند به سایت [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مراجعه کنند.
زنگ پنجم
از وزیر آموزش و پرورش سوال مي‌شود چند درصد مدارس دروس مجازی را تدریس مي‌کنند. او پاسخ نمي‌دهد اما در عین حال رقم 20درصد آموزش مجازی را که سال گذشته از طریق همین وزارتخانه اعلام شده بود، تکذیب می‌کند. علی احمدی همچنین به دانش‌آموزانی که توانایی خرید رایانه را ندارند توصیه مي‌کند که از رایانه‌های مدارس استفاده کنند.
زنگ ششم
از آنجا که همواره بحث استفاده‌های نامناسب از تکنولوژی مقدم بر استفاده از تکنولوژی است، این موضوع نیز مطرح مي‌شود که در صورت دسترسی دانش‌آموزان به سایت‌های نامناسب چه وضعیتی پیش مي‌آید. وزیر ارتباطات مي‌گوید: «نگرانی‌هایی از این بابت وجود دارد که باید با درایت معلمان و مدیران مدارس برطرف شود».
زنگ تفریح اول
یکی از دانش‌آموزان مدرسه نرگس مي‌گوید: طبق اعلام مدیر مدرسه در ساعات بیکاری یا زنگ‌های تفریح مي‌توانیم از این آزمایشگاه استفاده کنیم. یکی دیگر نیز مي‌گوید به نظر مي‌آید این تعداد کامپیوتر برای یک مدرسه کم باشد اما باید با شرایط موجود کنار آمد.
زنگ آخر
شیرزاد عبداللهی، کارشناس آموزش و پرورش مي‌گوید: طبق آمار هم اکنون 50‌درصد مدارس به کامپیوتر مجهز هستند و هم‌اکنون سرانه مصرف رایانه در مدارس کشور یک دستگاه به ازای هر 48 دانش‌آموز است. این سرانه در سایر کشورها به ازای هر 18 دانش‌آموز یک کامپیوتر است. به گفته عبداللهی هم‌اکنون در بسیاری از مدارس از کامپیوتر به عنوان یک کالای لوکس استفاده مي‌شود، چراکه 95.5 درصد بودجه وزارت آموزش و پرورش صرف حقوق معلمان مي‌شود. ضمن این که در حوزه محتوا نیز صرفا شبکه رشد وجود دارد و عدم مهارت بسیاری از دبیران و معلمان با رایانه و نبود محتوای درسی نیز چالش‌های دیگر است.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

Julian
12-05-2008, 18:03
لابد هر دانش اموزی بخواد کار کنه با این کامپیوتر ها یه نفر
با چوب بالا سرش وای میسته که نکنه از سایت اموزش پرورش بری بیرون.
البته فکر کنم این تجهیز فقط در مدارس دخترانه انجام شده اخه پسرا که میدونین
خدای کامپیوترن دیگه یه جوری مسئول کامپیوتر رو میپیچونن خودشون میرن سراغ
هر سایتی که بخوان.