مشاهده نسخه کامل
: کوچ اساسی به سمت اپن سورس
سلام، من می خواستم یک کوچ اساسی از ویندوز و استفاده از نرم افزار های کرک شده و غیر قانونی به سمت دنیای اپن سورس ( به خصوص نرم افزار هایی که هم اپن سورس و هم رایگان هستند ) بکنم، می خواستم چند سوال بپرسم :
1 - در مورد فلسفه اپن سورس سوالی دارم که هر طور حساب می کنم می بینم فایده اپن سورس این هاست : توزیع سریع، عیب یابی سریع، رایگان بودن در اغلب موارد، سفارشی کردن آن و ... اما به هر حال این به تولید کننده اولیه صدمی می زند چرا که ممکن است مثلا کسی یک توزیع تجاری را بخرد و آن را تقویت کند و بعد رایگان برای مثلا دانلود قرار دهد، درمورد این توضیح دهید.
2- توزیع مناسب لینوکس برای یک کاربر متوسط و حرفه ای در آینده چیست ؟
3 - زبان برنامه نویسی مناسب و قدرتمند که اپن سورس باشد چه در زمینه وب و چه پی سی و چه موبایل وجود دارد ؟ (البته منظور من زبانی مثل جاوا نیست که اگرچه اپن سورس و رایگان است اما از طرف کمپانی ارائه کننده دسترسی ایران به آن مسدود شده و در این مورد اگر ما از آن استفاده کنیم دوباره مثل این می شود که از نرم افزار های غیر قانونی استفاده کردیم، لطفا نظر خود را در این مورد بنویسید)
4 - در مورد لینوکس شریف و سایر توزیع های فارسی که فکر کنم اغلب مبتنی بر دبیان باشند توزیع دهید.
5 - آیا نرم افزار های گرافیکی، امنیتی، فشرده کننده ها، رایت، تبدیل کننده هاو .... همگی انواع اپن سورس آنها یافت می شود و چگونه ؟ ( یعنی در بازار هست یا باید از سایت ها دانلود کرد )
6 - مجله یا سایتی فارسی در مورد اپن سورس که هم مقالات مفید و آموزشی و هم یک جمعی از استفاده کننده گان اپن سورس را در ایران جمع کرده باشد سراغ دارید.
نکته : من دنبال گزینه هایی هستم که هم اوپن سورس باشد و هم رایگان، ( البته معمولا همین طور هم هست) البته اگر نسخه های تجاری هم سراغ دارید و معرفی کردید، لطفا قیمت آن را بفرمایید.
خیلی خیلی ممنون
دوست عزیز چقدر سوال یکجا!!!:31:
۱. ببینید اگر نرم افزاری زیر کدباز منتشر شود یعنی قوانین رو پذیرفته، اگر نرمافزاری رایگان نباشد شما حق توسعه و عرضه ی رایگان اوون رو ندارید مگر اینکه کلا مورد استفاده عوض شود.
ثانیا هیچگاه نویسنده اصلی ضرر نمی کند چون سورس اصلی زیر نام او هست.
۱. (دومی) توزیعها مناسب هستند برای فرد فرد، یعنی نمی شه گفت مناسب، چون مناسب برای من برای شما ممکن نباشع، در کل خود دبیان و توزیعهای بر اساس اوون در حال گسترش فراوان هستند و کار هم با اوونها سادست.
۲. زبان قدرتمند C و فرزندش ++C فکر کنم اولی ها باشند Python بی شک زبان اصلی شما در لینوکس خواهد شد،PHP , MySql , PostgreSql اینها هم تمام نیاز شما رو در وب حل می کنند، در مورد JAVA هم من تعجب کردم!مطمن هستید؟!! چون فکر کنم زبان اول امروز در وب Javascript و به تناسب استفاده ی AJAX هست.
۳.در اوون مورد قبلا بحث شده کاملا موراجعه کنید با تاپیک خودش.
۴.هر نرم افزاری در یک سیستم عامل تبدیل خودش رو داره یعنی شاید شما مثلا فوتوشاپ پیدا نکنی ولی مانند هستُ خیلی هم زیاد، هم می توونی بخری و هم کدها و فایلهای نصب هستند.
به شما اوبونتو و یا پارسیکس پیشنهاد می کنم، هر دو هم کاملا رایگان هستند.
در مورد JAVA هم من تعجب کردم!مطمن هستید؟!! چون فکر کنم زبان اول امروز در وب Javascript و به تناسب استفاده ی AJAX هست.
خیلی ممنون از راهنماییتون، دوست عزیز منظور من جاوا اسکریپت نبود، بلکه زبان قدرتمند جاوا بود که توسط شرکت سان دسترسی به آن برای دانلود خودش و کامپونت هاش برای ایران مسدود شده.
در مورد اوبونتو : خودش نرم افزارهای جانبی داره؟ اگر از طریق سایتش سفارش بدهم چقدر طول می کشه تا بدستم برسه و هزینه ی پست چقدر می شود(خسیس نیستم، برای اطلاع می پرسم).
باز هم تشکر
m a j r i x
02-05-2008, 20:03
خیلی ممنون از راهنماییتون، دوست عزیز منظور من جاوا اسکریپت نبود، بلکه زبان قدرتمند جاوا بود که توسط شرکت سان دسترسی به آن برای دانلود خودش و کامپونت هاش برای ایران مسدود شده.
در مورد اوبونتو : خودش نرم افزارهای جانبی داره؟ اگر از طریق سایتش سفارش بدهم چقدر طول می کشه تا بدستم برسه و هزینه ی پست چقدر می شود(خسیس نیستم، برای اطلاع می پرسم).
باز هم تشکر
سلام
شما احتیاج ندارید که جاوا رو از خود سرورهای سان دانلود کنید
جاوا در تمام مخازن توزیعهای لینوکس هست بعنوان مثال لینک زیر نگاه کنید
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
در مورد دریافت پستی دیسکهای اوبونتو اگر مامور پست هنگام تحویل پولی از شما نگیره برای شما هزینهی دربرنداره
سلام
شما احتیاج ندارید که جاوا رو از خود سرورهای سان دانلود کنید
جاوا در تمام مخازن توزیعهای لینوکس هست بعنوان مثال لینک زیر نگاه کنید
مسلما سان این موضوع را می دونه، پس چرا دسترسی مستقیم را محدود کرده ؟
m a j r i x
خیلی ممنون و خوشحال می شوم جواب سوال بالا را هم بدی.
فقط اگر منبعی در مورد فلسفه اپن سورس، توضیح قابلیت های توزیع های گوناگون، معرفی نرم افزار های اپن سورس، آموزش و ... سراغ داری لطفا معرفی کن.(حالا چه سایت چه کتاب)
مسلما سان این موضوع را می دونه، پس چرا دسترسی مستقیم را محدود کرده ؟
تا اونجایی که میدونم دولت آمریکا بهش اجازه نمی ده
در نتیجه خود سان با ایرانی ها مشکل نداره
مسئله سیاسیه ربطی به گنولینوکس جاوا یا نرم افزار آزاد نداره
خیلی خوشحال می شوم که دوستان حتما کتابی هم در این زمینه (اوپن سورس و متفرعاتش) معرفی کنند چون حالا که نمایشگاه هم هست، موقعیته خوبی پیش آمده، بازم ممنون.
تا اونجایی که میدونم دولت آمریکا بهش اجازه نمی ده
در نتیجه خود سان با ایرانی ها مشکل نداره
مسئله سیاسیه ربطی به گنولینوکس جاوا یا نرم افزار آزاد نداره
خب چرا به opensuse.org نمیگه لینک را بردار یا مثلا برای اونهایی که رنج ip شون در ایرانه غیر فعالش کن، در ضمن مگه سان شرکت دولتیه ؟
در مورد دریافت پستی دیسکهای اوبونتو اگر مامور پست هنگام تحویل پولی از شما نگیره برای شما هزینهی دربرنداره
خسته نباشید !
m a j r i x
برای من خیلی مهمه که از این به بعد از نرم افزار ها به شکل قانونی استفاده کنم، اگر کمکم کنی و به سوالاتم جواب بدی، کمک بزرگی کردی.
اگر منبعی در مورد فلسفه اپن سورس، توضیح قابلیت های توزیع های گوناگون، معرفی نرم افزار های اپن سورس، آموزش و ... سراغ داری لطفا معرفی کن.(حالا چه سایت چه کتاب)
farshad_4017
03-05-2008, 14:52
اصلا هم سخت نيست !
مشكل اينجاست كه ما به سيستم هلو بيا تو گلو عادت كرديم !
من يه مدتي اوبونتو نصب كرده بودم ! درسته كه كلي فرق داره ! انگار از زمين مي خواي بري مريخ زندگي كني !
ولي خوب ! خيلي حال مي داد ! مخصوصا تايپ كه راه افتاده بودو چند تا دستور ياد گرفته بودم...........
آدم تازه ميفهمه كه داره با كامپيوتر يه كارايي مي كنه :))
Hosein-mec و farshad_4017
متشکرم.
در تهران جایی هست که فروشگاه اوپن سورس باشه ؟
Hosein-mec و farshad_4017
متشکرم.
در تهران جایی هست که فروشگاه اوپن سورس باشه ؟
فکر نمی کنم ! ... ! ولی فروشگاه الکترونیکی داریم :
Hosein-mec
ممنون
دو تا سوال هم داشتم، یکی اینکه این هما چیه ؟ (نرم افزار های تکمیلیه یا یه توزیعه).
دوم هم اینکه چرا دولت کار قابل توجهی برای پیشرفت اوپن سورس نمیکنه، مثلا در اداراتش بجای استفاده از ویندوز کرک شده، قانونی اون را خریداری کنه یا از توزیع های سیستم عامل های تحت اوپن سورس استفاده کنه، البته من خیلی اطلاع ندارم، شاید هم الان این کار را کرده، به هر حال نظرت چیه؟
Hosein-mec اگه جواب بدی ممنون می شم
تو ویکی پدیای فارسی هم اطلاعات خوبی در مورد اپن سورس وجود داره.
Hosein-mec
ممنون
دو تا سوال هم داشتم، یکی اینکه این هما چیه ؟ (نرم افزار های تکمیلیه یا یه توزیعه).
دوم هم اینکه چرا دولت کار قابل توجهی برای پیشرفت اوپن سورس نمیکنه، مثلا در اداراتش بجای استفاده از ویندوز کرک شده، قانونی اون را خریداری کنه یا از توزیع های سیستم عامل های تحت اوپن سورس استفاده کنه، البته من خیلی اطلاع ندارم، شاید هم الان این کار را کرده، به هر حال نظرت چیه؟
هما در واقع سی دی هست که شامل پکیجهای تکمیلی اوبونتو هست، شما برای نصب برنامه ها یا باید به اینترنت متصل شید و برنامه ها رو نصب کنید و یا باید از روی سورسهای محلی مانند سی دی یا هارد دیسک نصب کنید، در روی سی دی هما آخرین نرم افزارهای مورد نیاز رو جمع آوری کردند برای کسانی که هنوز به اینترنت سرعت بالا دسترسی ندارند.
در مورد دولت هم، این کار بستر سازی قوی می خواد، که اصولا در کشور ما بستر وجود نداره که به خواد روش کاری هم بشه، آنقدر مشکلات هست که این مشکل کامپیوتری رو بشه راحت ازش گذشت.:41:
taia
از کجا میشه لیست نرم افزار های اوبنتو رو دید، در سایتش یک قسمت به نام کاتالوگ نرم افزار ها وجود داره، اما چند چند تا را معرفی کرده که خیلی ازش سر در نیاوردم.
یه چیز دیگه هم می خواهم بدونم که خرج پشتیبانی و تکثیر توزیع ها یا نرم افزار های این چنینی از کجا تامین میشه؟
خیلی ممنون از توضیحاتت.
m a j r i x
06-05-2008, 18:31
taia
از کجا میشه لیست نرم افزار های اوبنتو رو دید، در سایتش یک قسمت به نام کاتالوگ نرم افزار ها وجود داره، اما چند چند تا را معرفی کرده که خیلی ازش سر در نیاوردم.
در لینک زیر میتونی لیست برنامه های اصلی اوبونتو رو ببینی
taia
یه چیز دیگه هم می خواهم بدونم که خرج پشتیبانی و تکثیر توزیع ها یا نرم افزار های این چنینی از کجا تامین میشه؟
خیلی ممنون از توضیحاتت.
بعضی توزیعها توسط یک شرکت خاص ساپورت میشه مانند ردهت و ناول
بعضی دیگه توسط یک بنیاد یا موسسه انتفاعی یا غیرانتفاعی توسعه داده میشه بنیاد canonical توسعه و پشتیانی خانواده اوبونتو رو به عهده داره
و خیلی دیگه از دیسترو ها توسط community توسعه داده میشه
m a j r i x
ممنون
اینطور که دستم اومده اوبنتو برای انتخاب توزیع خوبیه، هم خیلی سخت نیست، هم نرم افزار های زیادی داره، هم در ایران خیلی طرفدار و بنابراین موقع برخوردن به مشکل، رفع اشکال راحته.
درسته ؟
اصولا نه فقط اوبونتو بلکه تمام توزیع های بر پایه ی دبیان دارای لیست کاملی از نرم افزارها هستند که به گفته خود دبیان تا الآن ۱۸۷۳۳ پکیج نرم افزاری برایش هست!
برای توزیع هم بله اوبونتو با توجه به اینکه چندین محیط رو هم تهیه کرده می تونه انتخاب خوبس باشه، البته در ابتدا باید کمی برای تنظیم سیستم زحماتی بکشید.
مثلا من هنوز نتونستم پرینترم رو که روی نسخه های قبلی خوب کار می کرد برای ۸.۰۴ نصب کنم!
و فعلا کلی از زندگی عقبم! هیچ نوتی رو نمی تونم پرینت کنم!
به هر جهت موفق باشید در کوچ بزرگتون
error403
07-05-2008, 13:24
سلام
ببخشید که پست بی ربط میزنم
میخواستم بدونم آموزش مولتی مدیای خوب برای لینوکس آبونتو پیدا میشه؟
فارسی و اگر هم نیست انگلیسی
اگه هست ممنون میشم راهنماییم کنید اگه به صورت لینک دانلودی باشه که عالیه ولی اگر فروشگاهی هم میشناسید که این آموزش رو برای فروش داره (ایرانی و خارجی) ممنون میشم بهم بگید
یه سوال مهم هم داشتم اگر کسی توزیعی مثل اوبنتو را به طور کامل یاد بگیره و بشه یه حرفه ای، و بعد به سراغ یه توزیع دیگه بره، دوباره روز از نو روزی از نو ؟
یعنی می خواهم بدونم توزیع ها به هم شباهت دارند و اگر یک توزیع را یاد بگیری، میتونی با توزیع خیلی راحت با توزیع دیگه ای هم کار کنی ؟
سلام
ببخشید که پست بی ربط میزنم
میخواستم بدونم آموزش مولتی مدیای خوب برای لینوکس آبونتو پیدا میشه؟
فارسی و اگر هم نیست انگلیسی
اگه هست ممنون میشم راهنماییم کنید اگه به صورت لینک دانلودی باشه که عالیه ولی اگر فروشگاهی هم میشناسید که این آموزش رو برای فروش داره (ایرانی و خارجی) ممنون میشم بهم بگید
فکر نمی کنم فارسی چیزی باشه، حالا یه سری به اینجا بزن :
linuxshop.ir
دوستان راستی برای آموزش چه باید کرد ؟ کتاب، سی دی، کلاس
سایت ها رو دیدم خیلی کامل نیست
دوستان راستی برای آموزش چه باید کرد ؟ کتاب، سی دی، کلاس
سایت ها رو دیدم خیلی کامل نیست
از پارسیکس استفاده کنید به چند دلیل:
۱- کتاب آموزشی فارسی 300 صفحه ای که بعد از نصب پارسیکس قابل دسترسی هست.
۲- نصب بودن کدک های صوتی و تصویری
۳- نصب بودن فونت فارسی و امکان فارسی نویسی
۴- دیکشنری آزاد و بازمتن انگلیسی به فارسی و برنامه های بسیار دیگر ...
error403
07-05-2008, 19:43
فکر نمی کنم فارسی چیزی باشه، حالا یه سری به اینجا بزن :
linuxshop.ir
ممنون ولی چیز جالبی نداشت
اگه توتاریال انگلیسی هم باشه خیلی عالیه ولی فقط برای آبونتو باشه
ممنون ولی چیز جالبی نداشت
اگه توتاریال انگلیسی هم باشه خیلی عالیه ولی فقط برای آبونتو باشه
این لینک رو ببین: (البته در مورد خریدش تقریبا اطلاعاتی ندارم)
راهنمای کاربری توزیع Ubuntu GNU/Linux 6.06
از پارسیکس استفاده کنید به چند دلیل:
۲- نصب بودن کدک های صوتی و تصویری
۳- نصب بودن فونت فارسی و امکان فارسی نویسی
۴- دیکشنری آزاد و بازمتن انگلیسی به فارسی و برنامه های بسیار دیگر ...
مگه اوبنتو امکان فارسی نویسی نداره؟
شما خودت از پارسیکس استفاده می کنی؟
راستی اگه می دونی اون سوال من رو هم جواب بده، که اگه یه توزیع را یاد گرفتی، بعدش بری سراغ یه توزیع دیگه باید دوباره از اول کار با اون رو یاد بگیری یا نه همه توزیع های تقریبا شبیه همه ؟
ببخشید، اینجا من فقط سوال پرسیدم، اما فکر می کنم این پرسیدن ها خیلی خوبه چون می خوام با اطلاعات کافی سراغش بیایم و هم میخوام در آینده افراد دیگری رو راهنمایی و دعوت به سمت اوپن سورس کنم.
باز هم ممنون از همه
ای کاش یه کاری می شد که کاربران خانگی و کسانی که تخصصشون مرتبط با کامپیوتر نیست هم، با اوپن سورس و مزایاش آشنا بشوند، ای کاش !
البته یه بخشی از این آشنا کردن بر عهده ی ماهاست، به نظر شما چکار کنیم ؟
میشه اطلاعات دقیق تری بدی، مثلا نام کامل کتاب، اینکه فارسیه یا نه، و انتشارات.
ببخشید، اینجا من فقط سوال پرسیدم، اما فکر می کنم این پرسیدن ها خیلی خوبه چون می خوام با اطلاعات کافی سراغش بیایم و هم میخوام در آینده افراد دیگری رو راهنمایی و دعوت به سمت اوپن سورس کنم.
باز هم ممنون از همه
چرا در اوبونتو هم شما می تونید فارسی بنویسید، منتها نیاز به نصب فونت ها دارید.
در مورد اطلاعات، اگر منظورتون از حرفه ای شدن این هست که بتونید با lib ها کار کنید و کرنل رو تغییر بدید یا توزیع رو برای خودتون تغییر بدید، خیر، تمامی توزیع ها از یک بیس استفاده می کنند و برای همین شما با یادگیری لینوکس، لینوکس یاد گرفته اید نه یک توزیع.
ولی اگر منظورتون از حرفه ای شدن، مثلا اینه که به هر گوشه و کنار یک توزیع آشنا بشید(مثل اینکه مثلا نصب برنامه ها کجاست، نتورکینگ کجاست، ... ) بله توزیع به توزیع که هیچی در یک توزیع و در محیط های گرافیکی مختلف هم باید از نو شروع کنید. که البته کار ۲-۳ روز هست.:31:
و البته صرفا یک توصیه،دوست عزیز برای اینکه بدون دلیل تاپیک باز نشه(صفحات زیاد نشه) پستهاتون رو در یک پست بدید، الآن این بالا شما ۴-۵ پست دارید که میشد همش توی یکدونه پست باشه
در مورد کتاب همونطور که حسین گفت، زبان فارسی هست! لینک دانلودش هم در همین صفحه که لینک دادید هست، توی منوی سمت چپ.
مگه اوبنتو امکان فارسی نویسی نداره؟
شما خودت از پارسیکس استفاده می کنی؟
راستی اگه می دونی اون سوال من رو هم جواب بده، که اگه یه توزیع را یاد گرفتی، بعدش بری سراغ یه توزیع دیگه باید دوباره از اول کار با اون رو یاد بگیری یا نه همه توزیع های تقریبا شبیه همه ؟
توی اوبونتو هم همه کار میتونید انجام بدید ولی اولش نیاز به اینترنت پرسرعت دارید تا سیستمتون رو مجهز کنید. مانند نصب فونت , کدک ها و ... . ولی توی پارسیکس همه این کارا به صورت پیش فرض انجام شده. جدا از همه این حرفا, چه بهتر که از یک توزیع بومی و ایرانی استفاده کنیم! کتاب راهنمای پارسیکس هم در سی دی پارسیکس موجود هست و بعد از نصب پارسیکس قابل دسترسی خواهد بود و البته از لینک زیر هم میتونید دانلودش کنید:
و البته صرفا یک توصیه،دوست عزیز برای اینکه بدون دلیل تاپیک باز نشه(صفحات زیاد نشه) پستهاتون رو در یک پست بدید، الآن این بالا شما ۴-۵ پست دارید که میشد همش توی یکدونه پست باشه
آخه وقتی فرستادم یکدفعه یه چیز جدید یادم اومد،خیلی ممنون از تذکرت(البته هنوز تازه کارم)
یه سوال دیگه هم داشتم این لینک زیر را ببین چرا برای اونتو قیمت گذاشته ؟
یه لیستی هست که توزیع ها رو رتبه بندی کرده لینکش رو دارید؟
و یه سوال مهم هم قبلا پرسیدم در مورد اینکه چرا جاوا از سرور سان برداشته شده ولی هنوز در مخازن اوپن سورس هست، آیا نمی توانند خیلی راحت رنج IP ایران را برای دریافت محدود کنند، پس چرا این کار را نمی کنند و به نظر شما این مخالف قوانین اوپن سورس نیست که لینک رو برداشته ؟
یه سوال دیگه هم داشتم که تقریبا با سوال اول مرتبطه :
وقتی یک شرکت، تکثیر یا پشتیبانی یا نمیدونم هر چیزی مرتبط با یک نرم افزار اوپن سورس را قبول می کنه می تواند قوانین را تغییر بده، مثلا بگه شما همه جور آزادی دارید ولی حق تکثیر و دادن آن به افراد دیگه را ندارید و این کار باید مستقیما از طرف شرکت انجام بشود ؟
در مورد اون لینک، مربوط به بسته ی بیست تا سی دی هست که برای اون شما باید پول بدید، و در کل شما می تونید برای حمایت هر کدام از محصولات این شرکت رو از جمله سی دی ها رو خریداری کنید - من خودم لیوان اوبونتو رو خریدم
در مورد بعدی، باید ببینید سیاست سان در این مورد چی بوده! ثانیا خیلی وقتها یک توزیع می تونه یک نرم افزار غیر رایگان رو خریداری کنه و به کاربران اوون توزیع رایگان بده با توجه به قراردادی که برقرار کرده.
سوال بعدی هم جوابش مثبت هست، اپن سورس بودن، با رایگان نبودن یا حق تکثیر نداشتن در تضاد نیست، بلکه صرفا اجازه ی مرور و دیدن کدهای سورس رو به عموم می دهد، مثال مشخص اوون سیستم عامل مک هست که با اینکه کد اپن سورس هست ولی شما باید اون رو بخرید و حق تکثیر ندارید.
error403
09-05-2008, 12:36
این لینک رو ببین: (البته در مورد خریدش تقریبا اطلاعاتی ندارم)
راهنمای کاربری توزیع Ubuntu GNU/Linux 6.06
خیلی خیلی ممنون
Javad_Ed
09-05-2008, 12:46
ای کاش یه کاری می شد که کاربران خانگی و کسانی که تخصصشون مرتبط با کامپیوتر نیست هم، با اوپن سورس و مزایاش آشنا بشوند، ای کاش !
البته یه بخشی از این آشنا کردن بر عهده ی ماهاست، به نظر شما چکار کنیم ؟
خب سلام کی گفته آشنا نیستن
توی همین شهر م خیلی ها (یکم دروغ گفتم)
بعضی ها هستن که آشنا هستند
در ضمن تمامه کسایی که اینجا از لینوکس استفاده میکنن که مرتبط با رشتشون نیست
خیلی ها هم از همین انجمن ها هست که لینوکس مینصبند
ولی یچیزه دیگه:
این جا ساکن هست
یعنی چی؟
هدف شما از انجمن گنو لینوکس چیست؟
آیا فقط نصب لینوکس توسط افراد؟:13:
یادتو باشه این باید کاربردی باشه که الان توی این انجمن یا هز جای دیگه نیست؟یعنی چی؟
یعنی اینکه شما در انجمن p30world قسمت هایی با نام (بحث های نرم افزاری ، آموزش های الکترونیکی ،میکس و مونتاژ....)میبینید
در واقع این بیانگر اینه که هدفه هر شخص از داشتن Pc فقط آهنگ گوش دادن ،بازی کردن ... نیست
یکی دوست داره توی لینوکس توی فیلم هاش کار کنه ،یکی دوست داره کارهایی که تی فوتوشاپ انجام میده رو توی لینوکس انجام بده
این کار ها مستلزم ابزاریست ؟
یک یا چند زیر مجموعه :مثلا بنام همون بحث های نرم افزاری که مسائل و مشکلات مربوط به نرم افزار ها بررسی بشه یا آموزش گذاشته بشه
مثلا برای ویندوز تاپیک مسائل و تکنیک های office رو دارسم ،خب openoffice چرا نباید داشته باشه
من اگه بتونم کارهای منتاژم رو توی لینوکس انجام بدم دیگه سراغ وین نمیرم
چرا باید برای نرم افزار های ویندوز آموزش بزارن ولی ما برای لینوکس نزاریم:19:
پیشنهاد به rootnt عزیز:اگه ممکنه زیر مجموعه ای داشته باشیم که بتونیم اونجا کاربردی تر بحث ها رو انجام بدیم و ....
منتظر جواب شما
ممنون:11:
سوال بعدی هم جوابش مثبت هست، اپن سورس بودن، با رایگان نبودن یا حق تکثیر نداشتن در تضاد نیست، بلکه صرفا اجازه ی مرور و دیدن کدهای سورس رو به عموم می دهد، مثال مشخص اوون سیستم عامل مک هست که با اینکه کد اپن سورس هست ولی شما باید اون رو بخرید و حق تکثیر ندارید.
می دونم که اوپن سورس اصلا ربطی به قیمت نداره البته بیشتر آنها رایگان هستند، اما در مورد تکثیر، پس چرا ویکی پدیا در تعریف نرم افزار ازاد گفته که آزادی در تکثیر هم جز آزادی نرم افزاری هست؟ البته اگه اینطوری نیست باید از کجا فهمید که اون توزیع یا نرم افزار اجازه ی تکثیر میده یا نه مثلا در مورد اونتو یا پارسیکس حتما باید به طور مستقیم از سایت سفارش بدیم یا دانلود کنیم، نمیشه از فروشگاهی مثل لینوکس شاپ بخریم، البته از نظر قانونی و درستش می گم، وگرنه اینجا که تقریبا همه چی تکثیره !
در مورد فروشگاه اوبنتو هم، خرید چه شکلیه؟ حتما باید کارت مستر یا ... داشته باشی، چطور می شه این کارت ها را گرفت ؟
وای ! همش سوال می پرسم !!!!
Javad_Ed
درسته، مثلا حتی در بازار کتاب هم، کتاب های چاپ شده در مورد نرم افزار های اوپن سورس کمه، که به نظر من این بر میگرده به این که مردم در ایران هنوز با اوپن سورس آن چنان آشنا نیستند و این باعث میشه کسی سرمایه و وقتش رو برای ترجمه این کتاب ها نذاره.
البته می توانیم از همین جا شروع کنیم کتاب های اوپن سورس ( البته یکی از دوستان این پیشنهاد را داده بودن در یه انجمن دیگه، که به نظرم عالیه)درست کنیم یا تاپیک ها را در قالب یک فایل جمع بندی کنیم.
ممنون
javad_ed عزیز، ممنون از تذکرت
ولی فکر کنم کمی بی انصافی باشه، اینجا بارها کسانی آمده اند در مورد یک نرم افزار مثلا فتوشاپ یا افتر افکت یا هرچی دیگه سوال کردند ما هم معادل معرفی کردیم ولی هیچگاه سوالی دیگه پرسیده نشده، منظورم این هست که تا سوال نباشه جوابی هم نیست، تا کسی نیاد بگه ابزار x در openoffice چه می کنه که من نمیام آموزش بگزارم چون فرض رو بر این می زارم که همه بلد هستند، من خودم بارها از سوالات همین جا که خودم جواب دادم چیزها یاد گرفتم چرا؟ چون برای پیدا کردن جواب مجبور شدم برم اون برنامه یا مشکل رو برای خودم ایجاد کنم و ...
کلا در لینوکس هنوز بسیاری سوالات مربوط به این هست که چگونه نرم افزار x رو نصب کنم، وگرنه ما خیلی خوشحال می شیم کاربران فعال دیگر تاپیک ها بیایند اینجا و یک نرم افزار تخصصی در زمینه ی کاریشون رو کامل توضیح بدهند و مثلا به سوالات پاسخ دهند.
خود شما شروع کن، بگو از چه الگوها و نرم افزارهایی در ویندوز استفاده می کنی بعد ما معادل میگیم و شما شروع به تست کن.
برای شروع هم نگاهی به این بیانداز:
می دونم که اوپن سورس اصلا ربطی به قیمت نداره البته بیشتر آنها رایگان هستند، اما در مورد تکثیر، پس چرا ویکی پدیا در تعریف نرم افزار ازاد گفته که آزادی در تکثیر هم جز آزادی نرم افزاری هست؟ البته اگه اینطوری نیست باید از کجا فهمید که اون توزیع یا نرم افزار اجازه ی تکثیر میده یا نه مثلا در مورد اونتو یا پارسیکس حتما باید به طور مستقیم از سایت سفارش بدیم یا دانلود کنیم، نمیشه از فروشگاهی مثل لینوکس شاپ بخریم، البته از نظر قانونی و درستش می گم، وگرنه اینجا که تقریبا همه چی تکثیره !
در مورد فروشگاه اوبنتو هم، خرید چه شکلیه؟ حتما باید کارت مستر یا ... داشته باشی، چطور می شه این کارت ها را گرفت ؟
وای ! همش سوال می پرسم !!!!
در این مورد ببینید هر شرکتی ممکن هست از یک لایسنس استفاده کنه برای مثال لایسنس های معروف مانند:
GPL, LGPL , ISC , MPL, BSD که فکر کنم BSD خودش یکجورایی مانند ISC هست، حالا یک شرکت ممکن تحت هر کدام از این مجوز ها یا یک تفاهم خودساخته کار کنه، برای اطلاع هم باید سری به سایت یا سازندگان اوون سیستم بزنید.
در مورد اوبونتو اجازه تکثیر، کپی از سی دی اریجینال یا از فایل iso به هر شکل قانونی هست و حتی در سایتش و روی سی دی هاش اعلام کرده برای گسترش از روی این سی دی تکثیر کنید :
You are encouraged and legally entitled to Copy, Reinstall, Modify and redistribute this CD for yourself and your friends.
حالا من در مورد پارسیکس و مجوزش دقیق نمی دونم ولی به احتمال زیاد اوون هم همین رویه رو داره.
می بینید به شما اجازه تکثیر، تغییر از روی این توزیع داده شده.
ولی همین رو ممکن هست یک شرکت دیگر برای توزیع خودش محدود کنه، هیچ تناقضی هم نیست.
در مورد خرید هم بله یا باید از paypal استفاده کنید یا مستقیم از مستر یا ویزا یا هر کردیت کارت دیگه ای که معتبر هست.
نحوه ی گرفتن این کارتها رو هم در ایران نمی دونم باید از بانکها سوال کنید.
Javad_Ed
09-05-2008, 13:40
javad_ed عزیز، ممنون از تذکرت
ولی فکر کنم کمی بی انصافی باشه، اینجا بارها کسانی آمده اند در مورد یک نرم افزار مثلا فتوشاپ یا افتر افکت یا هرچی دیگه سوال کردند ما هم معادل معرفی کردیم ولی هیچگاه سوالی دیگه پرسیده نشده، منظورم این هست که تا سوال نباشه جوابی هم نیست، تا کسی نیاد بگه ابزار x در openoffice چه می کنه که من نمیام آموزش بگزارم چون فرض رو بر این می زارم که همه بلد هستند، من خودم بارها از سوالات همین جا که خودم جواب دادم چیزها یاد گرفتم چرا؟ چون برای پیدا کردن جواب مجبور شدم برم اون برنامه یا مشکل رو برای خودم ایجاد کنم و ...
کلا در لینوکس هنوز بسیاری سوالات مربوط به این هست که چگونه نرم افزار x رو نصب کنم، وگرنه ما خیلی خوشحال می شیم کاربران فعال دیگر تاپیک ها بیایند اینجا و یک نرم افزار تخصصی در زمینه ی کاریشون رو کامل توضیح بدهند و مثلا به سوالات پاسخ دهند.
خود شما شروع کن، بگو از چه الگوها و نرم افزارهایی در ویندوز استفاده می کنی بعد ما معادل میگیم و شما شروع به تست کن.
برای شروع هم نگاهی به این بیانداز:
سلام انصافا من بی انصافی نکردم
چون نگفتم شما جواب ندادین
فکر کنم این تاپیک رو میگین برای معرفی (خب چون آرش عزیز داره mac میگیره)
شما میگین:
کلا در لینوکس هنوز بسیاری سوالات مربوط به این هست که چگونه نرم افزار x رو نصب کنم
منم دارم همین رو میگم چرا از این مرحله رد نمیشیم ؟
خب همه ممکنه مثلا در ویندوز احتیاج به آموزش نرم افزار نداشته باشند ولی خب بعضی ها دارند
همین الان میتونید برید اینجا ببیید چقدر سوال شده:
اون سایتی که دادین باید دانلود کرد و اینکه من اوبونتو ندارم و مندریوا نصبیدم
آیا روی اون هم میشه نصبید ؟این همون بسته هست که توی linuxshop هم هست؟
من بشخصه قول میدم دربازه مسائله گرافیگی و خصوصا مونتاژ وخلق جلو های ویژه آموزش بزارم
البته مثله امضا شما من هم یک ماه و نیم دیگه کنکور دارم بعدش قشنگ میام توی انجمن لینوکس
و اونوقت که شاهین کینگ عزیز عنوانمو ازم میگیره؟!cry
در هر صورت این رو میتوم بگم که کسایی مثله شما که اینجا هستین سوالی نمیپرسین چون بلدین
کسایی هم که بلد نیسن چون بسترش فراهم نیست و حوصله ی دردسر ندارن switch to windows ...
راستی من فعلا بعلت باز نکردن تاپیک مندریوا از استفاده لینوکس منع و تحریم شدم دییی
taia
خیلی خیلی ممنون، توضیحاتت توپ بود، جوابم روگرفتم.
بازم مزاحمت می شم.
سه تا سوال :
1 - نرم افزار های اوپن سورس برای هر توزیع متفاوته، یعنی اگه یه نرم افزار روی اوبنتو نصب بشه ، ممکن با مثلا پارسیکس مشکل داشته باشه ؟
2 - نرم افزار های اوپن سورس روی محیط ویندوز هم اجرا میشه ؟ ( چون فکرکنم اکثرا با ++c و جاوا و ... نوشته می شوند و قاعدتا باید استقلال از پلتفرم داشته باشند، این درسته ! )
3 - سایتی رو می شناسید که یه فهرست از نرم افزار های جایگزین نرم افزار های غیر اوپن سورس تهیه کرده باشه ؟
اول: بستگی داره، اصولا اوبونتو و پارسیکس و آنهایی که بر پایه دبیان هستند با هم همخوانی خوبی دارند، و نهایتا شما با یکم زحمت می تونید به نصب نهایی در اینها برسید، برای نرم افزارهای مثلا rpm. هم می تونید از alien استفاده کنید.
ولی راه بسیار خوب و مطمن استفاده از سورس هست، که بدون در نظر گرفتن توزیع خود می تونید انتظار نصب رو داشته باشید خیلی هم ساده و راحت هست با کلا سه دستور configure و make و make install
دوم: در مورد جاوا، بله مستقل از پلتفرم هست، ولی فکر نکنم نرم افزاری توسط فقط جاوا نوشته شده باشه، و ++C هم که کلا مستقل نیست چون همواره فایل بایناری می سازه - در کل اگر نرم افزار نسخه ی ویندوز هم داشته باشه مشکلی نیست وگرنه فکر نکنم بشه
البته نگاه به این نرم افزار هم خالی از لطف نیست
سوم: فکر کنم این سایت بدردتون بخوره
برای نرم افزارهای مثلا rpm. هم می تونید از alien استفاده کنید.
ولی راه بسیار خوب و مطمن استفاده از سورس هست، که بدون در نظر گرفتن توزیع خود می تونید انتظار نصب رو داشته باشید خیلی هم ساده و راحت هست با کلا سه دستور configure و make و make install
اینها یعنی چی ؟
اینها در کتاب پارسیکس هست یا نه باید با تجربه اینها را یاد گرفت !
در ضمن خیلی با حال جواب می دی، دمت گرم.
اینها یعنی چی ؟
اینها در کتاب پارسیکس هست یا نه باید با تجربه اینها را یاد گرفت !
در ضمن خیلی با حال جواب می دی، دمت گرم.
سلام
اگر منظورتون کلمات alien و configure و make و make install هست
که alien برنامه ای است که به شما اجازه می ده پکیجهای نرم افزاری رو از فرمتی مثل rpm ( که برای فدورا و توزیع های مبتنی بر اون به که می ره ) به فرمتی همچون deb (که برای دبیان و توزیعهای مبتنی بر اون به کارمی ره ) تبدیل و یا حتی به صورت مستقیم پس از تبدیل نصب کنید
سه دستور بعدی برای کامپایل ونصب سورس برنامه ها کاربرد دارند
این مفاهیم فقط مختص پارسیکس نیستند و برای یادگیری مطالعه در کنار تجربه توصیه می شه
سلام
که alien برنامه ای است که به شما اجازه می ده پکیجهای نرم افزاری رو از فرمتی مثل rpm ( که برای فدورا و توزیع های مبتنی بر اون به که می ره ) به فرمتی همچون deb (که برای دبیان و توزیعهای مبتنی بر اون به کارمی ره ) تبدیل و یا حتی به صورت مستقیم پس از تبدیل نصب کنید
این مفاهیم فقط مختص پارسیکس نیستند و برای یادگیری مطالعه در کنار تجربه توصیه می شه
خیلی ممنون
سلام
خیلی ممنون، هم از شما هم از بقیه.
چطور می تونم یه پست را پاک کنم مثل بالایی که اشتباه فرستادم، یه تاپیک رو چطور ؟
فعلا سوال دیگه ای ندارم !
m a j r i x
12-05-2008, 20:28
فعلا سوال دیگه ای ندارم !
سلام
دوست عزیز سوال پرسیدن عیب نیست که شما دیگه باید عملی کار کنید
آشنا شدن و نصب کردن شروع کنید
سلام
دوست عزیز سوال پرسیدن عیب نیست که شما دیگه باید عملی کار کنید
آشنا شدن و نصب کردن شروع کنید
آقا دیگه می خوام بترکونم، فقط بین اوبنتو و پارسیکس موندم، که فکر کنم پارسیکس به خاطر سازگاری بیشتر با زبان فارسی بهتره، نه ؟
m a j r i x
12-05-2008, 22:09
آقا دیگه می خوام بترکونم، فقط بین اوبنتو و پارسیکس موندم، که فکر کنم پارسیکس به خاطر سازگاری بیشتر با زبان فارسی بهتره، نه ؟
اگر قرار باشه بین پارسیکس و اوبونتو یکی رو انتخاب کنید فقط پارسیکس رو انتخاب کن
اوبونتو بعد از نسخه 7.10 و 8.04 آنچنان پایداری یک توزیع مطرح نداشته
امیدوارم تا آخر هفته پارسیکس رو سیستم نصب کرده باشی
امیدوارم تا آخر هفته پارسیکس رو سیستم نصب کرده باشی
خیلی ممنون، فقط من می توانم سی دی پارسیکس رو بخرم چون واقعا امکان دانلودش برام نیست. ( اینو گفتم چون می خوام هیچ رقمه قانونی را نقض نکنم، منظورم اینه که پارسیکس اجازه تکثیر میده یا نه ؟ )
خیلی ممنون، فقط من می توانم سی دی پارسیکس رو بخرم چون واقعا امکان دانلودش برام نیست. ( اینو گفتم چون می خوام هیچ رقمه قانونی را نقض نکنم، منظورم اینه که پارسیکس اجازه تکثیر میده یا نه ؟ )
دوست عزیز پارسیکس رایگان و اپن سورس هست و به هر تعداد که بخواهید می توانید آن را کپی و تکثیر کنید !
در ضمن چندین فروشگاه اینترنتی وجود داره که میتوانید آنرا سفارش بدید تا براتون بیارن. به عنوان مثال سایت زیر :
Hosein-mec
دوست بسیار عزیز، دیگه اینقدر رو می دونم، اما از اونجایی که توزیع ها تحت لایسنس های گوناگون با قوانین مختلف و البته اشتراکاتی مثل قابلیت مشاهده و تغییر کد ها هستند، می خواستم بدونم آیا پارسیکس اجازه ی تکثیر میده یا نه ؟ ( که اگه نده، فکر کنم باز هم کاری خلاف اوپن سورس نکرده)
نکته : یکی از دوستان در صفحات قبل زحمت کشیدن و توضیحات کوتاهی در مورد لایسنس ها دادن که من هم از ایشون یاد گرفتم، اما خواهش می کنم اگر کسی چیز بیشتری می دونه بگه، البته ترجمه یک یا شاید هم چند تا از این مجوز ها در ویکی پدیای فارسی هست.
راستی اینجا یه چیزی نوشته، که امیدوارم فقط ننوشته باشه، عمل هم کرده باشه.
در این فروشگاه جنس قاچاق نداریم! تقلبی و کرکشده نداریم! و فروش کپی غیرقانونی نداریم!
Hosein-mec
دوست بسیار عزیز، دیگه اینقدر رو می دونم، اما از اونجایی که توزیع ها تحت لایسنس های گوناگون با قوانین مختلف و البته اشتراکاتی مثل قابلیت مشاهده و تغییر کد ها هستند، می خواستم بدونم آیا پارسیکس اجازه ی تکثیر میده یا نه ؟ ( که اگه نده، فکر کنم باز هم کاری خلاف اوپن سورس نکرده)
دوست عزیز، همونطور که حسین گفت، پارسیکس رایگان و قابل تکثیر هست، یعنی شما کافی یک سی دی پارسیکس از دوستان بگیری و برای خودت نسخه ی کپی کنی،منع قانونی هم نداره.
در مورد مجوز ها هم به نظرم دونستن اوونها زیاد مهم نیست شاید GPL مهمترین اوونها باشه، بقیه اوونها برای کیسهای خاص هست که فکر کنم هر وقت نیاز شد به دنبالش بگردید بهتره.
:11:
Hosein-mec
۹۸ درصد توزیع ها و برنامه های لینوکس رایگان , اپن سورس و قابل تکثیر به تعداد نامحدود هستند !! پس دیگه سعی کنید زیاد به دنبال این موضوع نباشید ! اینجا دنیای لینوکسه نه ویندوز ...
taia و Hosein-mec
خیلی خیلی ممنون، حالا متوجه شدم.
من در مورد فلسفه اوپن سورس یه مقدار فکر کردم و در صفحه ی اول هم در این مورد سوالی پرسیدم و در همان صفحه taia زحمت کشیده و جواب هم داده، اما باز هم سوالی در مورد اوپن سورس برام پیش اومده : تمام مزایا و حتی معایبش(مثل اینکه یادگیری و کار با اون تقریبا سخته) درست، اما اینطوری اگه یه برنامه نویس کلی زحمت بکشه و یه برنامه بنویسه( مثلا یه برنامه اختصاصی برای یه سازمان) و اونوقت برنامه رو به صورت اوپن سورس ارائه کنه، بعد از این ارائه اگر کس دیگه ای به اون برنامه احتیاج داشته باشه دیگه نمی ره اون رو بخره، بلکه بدون پرداخت قیمت از اون شرکت یا فرد دیگه ای که قبلا برنامه رو خریده، می گیره و اگر هم پولی بده این پول تو جیب برنامه نویس ما نمی ره، و اینجا اون شرکت سود می کنه، و بعد از یک مدتی اینکار اینقدر ادامه پیدا می کنه که دیگه کسی سراغ اون برنامه نویس برای نوشتن همون برنامه یا خریدش نمی ره و فقط ممکنه برای سفارشی کردن به اون رجوع بکنه . اگه توضیح بدید ممنون می شم.
این سوال و جوابم در صفحه ی اول :
در مورد فلسفه اپن سورس سوالی دارم که هر طور حساب می کنم می بینم فایده اپن سورس این هاست : توزیع سریع، عیب یابی سریع، رایگان بودن در اغلب موارد، سفارشی کردن آن و ... اما به هر حال این به تولید کننده اولیه صدمی می زند چرا که ممکن است مثلا کسی یک توزیع تجاری را بخرد و آن را تقویت کند و بعد رایگان برای مثلا دانلود قرار دهد، درمورد این توضیح دهید.
جواب taia : ببینید اگر نرم افزاری زیر کدباز منتشر شود یعنی قوانین رو پذیرفته، اگر نرمافزاری رایگان نباشد شما حق توسعه و عرضه ی رایگان اوون رو ندارید مگر اینکه کلا مورد استفاده عوض شود.
نکته مهم : شاید دو تا سوال یه جور باشه، اما این واسه اینه که منظور این دوستمون رو خوب متوجه نشدم اینکه اگه مورد استفاده عوض شه دیگه ایرادی نداره، خوب در مثال من هم ممکنه این اتفاق بیفته و باز هم کسی که ضرر می کنه اون فرد یا افراد برنامه نویس یا شرکت خاص هست.
درباره فلسفه اپن سورس و کد باز بودن بحث خوبی در تاپیک زیر صورت گرفته. فکر می کنم با خوندن این تاپیک به جواب بیشتر سوالاتت برسی !
درباره فلسفه اپن سورس و کد باز بودن بحث خوبی در تاپیک زیر صورت گرفته. فکر می کنم با خوندن این تاپیک به جواب بیشتر سوالاتت برسی !
بحث رو خوندم، قانع نشدم، ولی به این نتیجه رسیدم که نرم افزارهای اوپن سورس زمانی ضرر تجاری نداره که افراد زیادی از سراسر دنیا رو اون کار کنه و اگر عده ی کمی به صورت متمرکز روی اون کار کنن، قاعدتا در زمینه تجاری مشکل پیدا می کنند، البته هنوز مجوز گنو رو دقیق مطالعه نکردم، امیدوارم با خوندن اون نظرم عوض شه.
از شما و همه ی کسانی که سوال های من رو جواب دادند و خواهند داد متشکرم. امیدوارم جبران بنمایم.
بحث رو خوندم، قانع نشدم، ولی به این نتیجه رسیدم که نرم افزارهای اوپن سورس زمانی ضرر تجاری نداره که افراد زیادی از سراسر دنیا رو اون کار کنه و اگر عده ی کمی به صورت متمرکز روی اون کار کنن، قاعدتا در زمینه تجاری مشکل پیدا می کنند، البته هنوز مجوز گنو رو دقیق مطالعه نکردم، امیدوارم با خوندن اون نظرم عوض شه.
از شما و همه ی کسانی که سوال های من رو جواب دادند و خواهند داد متشکرم. امیدوارم جبران بنمایم.
نه دوست من وگرنه کمپانی هایی مثل رد هت و... مندریوا ...کورل ...پاپی. . . ;کلا شرکتهای پشتیبانی و توسعه کار تجاری با تیمهای توسعه و پشتیبانی نمیکردند و این همه سال هم دوام نمیآوردند
به نظر من بهتره که مجوز ها رو بخونید و مقایسه کنید
مثل انتخاب دین :)
مثلا gpl . bsd و... و مجوز ویندوز هم هست
خودم هم می خوام همین کار رو کنم
نه دوست من وگرنه کمپانی هایی مثل رد هت و... مندریوا ...کورل ...پاپی. . . ;کلا شرکتهای پشتیبانی و توسعه کار تجاری با تیمهای توسعه و پشتیبانی نمیکردند و این همه سال هم دوام نمیآوردند
من هم فکر می کنم بیشتر نیاز مالی اینها از طریق پشتیبانی تامین میشه. که اون هم با سود مثلا مایکروسافت که هم فروش بالا داره و هم پشتیبانی، قابل قیاس نیست. من نمی گم اوپن سورس بده، می گم برای موقعی خوبی که افراد زیادی در مدت زمان کم روش وقت بزارند و نهایتا حتی رایگان اون رو وارد بازار کنند . در ضمن من خودم دوست دارم از فلسفه اصلی این کار سر بیارم وگرنه برای کسی مثل من که دیگه حالم از استفاده از نرم افزار های غیر قانونی و دزدی بهم می خوره چاره ای نیست جز خرید قانونی اونها با قیمت بالا و البته سخت به خاطر اینکه به راحتی در دسترس نیست و دوم اینکه پناه بردن زیر چتر نجات اوپن سورس.
ممنون
به نظر من بهتره که مجوز ها رو بخونید و مقایسه کنید
مثل انتخاب دین :)
مثلا gpl . bsd و... و مجوز ویندوز هم هست
خودم هم می خوام همین کار رو کنم
حتما این کار رو می کنم البته زبانم اونقدر قوی نیست که بتونم اونها رو به صورت انگلیسی بخونم اما سعی می کنم ترجمه هاشو گیر بیارم. ممنون
من هم فکر می کنم بیشتر نیاز مالی اینها از طریق پشتیبانی تامین میشه. که اون هم با سود مثلا مایکروسافت که هم فروش بالا داره و هم پشتیبانی، قابل قیاس نیست. من نمی گم اوپن سورس بده، می گم برای موقعی خوبی که افراد زیادی در مدت زمان کم روش وقت بزارند و نهایتا حتی رایگان اون رو وارد بازار کنند . در ضمن من خودم دوست دارم از فلسفه اصلی این کار سر بیارم وگرنه برای کسی مثل من که دیگه حالم از استفاده از نرم افزار های غیر قانونی و دزدی بهم می خوره چاره ای نیست جز خرید قانونی اونها با قیمت بالا و البته سخت به خاطر اینکه به راحتی در دسترس نیست و دوم اینکه پناه بردن زیر چتر نجات اوپن سورس.
ممنون
ببینید، اولا مثلا همون مایکروسافت، شما می دونید روی خیلی از سیستمهاش نه تنها سود نکرده هنوز که با توجه جریمه هایی هم که سالانه می شود بسیار ضرر کرده، چرا؟ بخاطر مقوله ی کرک!
ببینید وقتی نرم افزاری رایگان هست، بدین معنی نیست که کسی نشسته و اوون رو طراحی کرده و بعد هم خوشحال داده بیرون :46: البته هست نرم افزارهای سبک و غیر حرفه ای که اینگونه بوده اند، ولی اصولا یک تیم طراحی تحت حمایت یک شرکت اینکار را انجام میده و اصولا موفقیت یک بسته می تونه زندگی شما رو تامین کنه چرا که مثلا openoffice الآن در خیلی از توزیع ها بسته اصلی هست و شرکتهایی که به صورت حرفه ای از این بسته استفاده می کنند برای خدمات خود بیشتر هزینه می پردازند! شما به عنوان یک کاربر خانگی زیاد مهم نیست براتون سیستمتون را توسط روشهایی که توی فرومها گفته میشه درست کنید! ولی برای یک شرکت بزرگ که امنیت براش مهم هست، روشهای فرومی که خیلیهاشون در حالی که مشکل رو حل می کنند هزاران مشکل غیر قابل مشاهده مانند مشکلات امنیتی درست می کنند کار عاقلانه ای نیست! پس اوونها با پرداخت به شما از پیشتیبانی کاملا حرفه ای شما بهره می برند، و این تامین هزینه ی شماست، ولی مثلا مایکروسافت با هر سی دی کرک شده ی ویستا (الان من قیمت ویستا رو نمی دونم) مثلا 300$ ضرر می کنه! یعنی خود ایران کافی هست که مایکروسافت بترکه! :31:
ولی شرکتهایی که رایگان کار میکنند روی کاربران عادی (که این می تونه معنیش هزینه های سنگین برای کاریران تخصصی باشه) حساب نمی کنند.
در کل همونطور که در صفحه ی قبل گفتم، بسیار گونه های مجوز داریم، که یک شرکت می تونه با توجه به اعتبار و سیاست هاش یکی از اوونها رو انتخاب کنه.
ببینید، اولا مثلا همون مایکروسافت، شما می دونید روی خیلی از سیستمهاش نه تنها سود نکرده هنوز که با توجه جریمه هایی هم که سالانه می شود بسیار ضرر کرده، چرا؟ بخاطر مقوله ی کرک!
اول اینکه پس چرا این کمپانی ها محصولاتشون رو اوپن سورس نمی کنند! دوم اینکه کدوم جریمه ها!
سوم اینکه چند ماه پیش تو یه فروشگاه یه xp دیدم که اینطور که فروشنده می گفت و روی جلد هم نوشته بود، مایکروسافت اون را برای کشور های جهان سوم که اسم هاشون رو هم روی جلد نوشته بود( ایران، مصر،آذربایجان و ... ) زده بود، نکته ی جالب اینجا بود که وقتی قیمت رو پرسیدم گفت 13 هزار تومان، شایدم 14 هزار تومان، به هر حال هر چی قیمتش بود کمتر از بیست هزار تومان بود و من خیلی تعجب کردن که چرا قیمتش اینقدر کمه، تازه وقتی پرسیدم چه محدودیت هایی داره گفت : اجازه ساخت بیشتر از سه تا اکانت رو نمیده، نمیدونم فروشنده راست می گفت یا نه، شایدم اشتباه می کرد چون اگه درست یادم باشه نسخه pro هم بود، به هر حال می خوام این رو بگم که این ایده ی خوبیه که کمپانی ها نرم افزار هاشون رو در کشور های فقیر با قیمت پایین تر عرضه کنند و در کشور های ثروتمند با قیمت عادی.
دوست عزیز، خیلی خیلی ممنون از اینکه وقت گذاشتی و توضیح دادی.
یه چیزی به نظرم رسیده که فکر کنم عاقلانه است که یه قانون این شکلی باشه، البته هنوز مجوز گنو روکامل نخوندم، اگه درست نیست ممنون می شم بهم بگید.
اگر نرم افزاری اوپن سورس باشد و به صورت تجاری یا رایگان عرضه شده باشد، اگر کسی یا تیمی بخواهد با تغییرات آن را به صورت یه توزیع تجاری یا رایگان عرضه کند، باید با تولید کننده اولیه آن به توافق برسد(یعنی تولید کننده اولیه رو راضی کنه مثلا حق انتشارشو بخره یا اگه می خواد توزیع رو تجاری بیرون بده به صورت توافقی یه درصدی از هر محصول رو به اون بده یا مثلا کل پشتیبانی رو به اون تولید کننده اولیه محول کنه یا ... )
نکته : البته در یه مورد تقریبا مطئنم، که اگه یه توزیع رایگان را تغییر بدی، باید اون را رایگان عرضه کنی (فکر کنم قبلا یه جایی خوندم یا در همین فروم کسی گفته ) ولی خب تو این مورد هم ممکنه اون تولید کنندگان اولیه راضی نباشند و نخوان براشون رقیب ایجاد شه.
یه چیزی به نظرم رسیده که فکر کنم عاقلانه است که یه قانون این شکلی باشه، البته هنوز مجوز گنو روکامل نخوندم، اگه درست نیست ممنون می شم بهم بگید.
اگر نرم افزاری اوپن سورس باشد و به صورت تجاری یا رایگان عرضه شده باشد، اگر کسی یا تیمی بخواهد با تغییرات آن را به صورت یه توزیع تجاری یا رایگان عرضه کند، باید با تولید کننده اولیه آن به توافق برسد(یعنی تولید کننده اولیه رو راضی کنه مثلا حق انتشارشو بخره یا اگه می خواد توزیع رو تجاری بیرون بده به صورت توافقی یه درصدی از هر محصول رو به اون بده یا مثلا کل پشتیبانی رو به اون تولید کننده اولیه محول کنه یا ... )
نکته : البته در یه مورد تقریبا مطئنم، که اگه یه توزیع رایگان را تغییر بدی، باید اون را رایگان عرضه کنی (فکر کنم قبلا یه جایی خوندم یا کسی گفته در همین فروم)ولی خب تو این مورد هم ممکنه اون تولید کنندگان اولیه راضی نباشند و نخوان براشون رقیب ایجاد شه.
ببین دوست من داری اشتباه می کنی ! وقتی یک توزیع یا برنامه به صورت اپن سورس و رایگان منتشر میشه به این معنی هست که سازندگان آن توزیع یا برنامه این مسئله رو قبول کردند که برنامه آنها ممکن است در آینده مورد تغییراتی قرار بگیره و دیگه مسئله توافق و این حرفا مطرح نیست !
نکته دیگه این هست که وقتی یک برنامه اوپن سورس و رایگان به اندازه کافی قدرتمند باشه دیگه کسی یا گروهی پیدا نمیشه که بخواد اون برنامه رو گسترش بده. به عنوان مثال برنامه های K3B یا Amarok در میزکار kde اینقدر قدرتمند هستند که شاید کمتر کسی توانایی اینو داشته باشه که ایده های جدیدی مطرح کنه و این برنامه ها رو به گونه ای گسترش بده که تفاوت چشمگیری با نسخه اصلی خود داشته باشند. و اگر نسخه ای رو که شما تغییر میدی به اندازه کافی قدرتمند و متفاوت نباشه با استقبال بسیار کمی رو به رو خواهد شد و به مرور طرفدارانش را از دست خواهد داد. مثلا همین توزیع Linux Mint که بر اساس Ubuntu درست شده تفاوت های خاصی با اوبونتو نداره به جز اینکه کدک های مولتی مدیا به صورت پیش فرض در اون نصب شده و یکی دو تا برنامه و منوی جدید اضافه شده. واگر شما نگاه کنی میبینی که توزیع های خانواده اوبونتو کماکان از محبوبیت و طرفداران زیادی برخوردار هست هر چند که نسخه های اخیر این توزیع مشکلات و ناپایداری هایی نیز داشته !!
پس اینجوری نیست که فکر کنی زمانی که یک برنامه یا توزیع به صورت اوپن سورس منتشر میشه همه به طرفش حمله می کنند تا از سورسش برای گسترش اون استفاده کنند !
اگر جایی از صحبت های من ایراد داشت, اساتید محترم لطفا تذکر بدند. :11:
ببین دوست من داری اشتباه می کنی ! وقتی یک توزیع یا برنامه به صورت اپن سورس و رایگان منتشر میشه به این معنی هست که سازندگان آن توزیع یا برنامه این مسئله رو قبول کردند که برنامه آنها ممکن است در آینده مورد تغییراتی قرار بگیره و دیگه مسئله توافق و این حرفا مطرح نیست !
نکته دیگه این هست که وقتی یک برنامه اوپن سورس و رایگان به اندازه کافی قدرتمند باشه دیگه کسی یا گروهی پیدا نمیشه که بخواد اون برنامه رو گسترش بده. به عنوان مثال برنامه های K3B یا Amarok در میزکار kde اینقدر قدرتمند هستند که شاید کمتر کسی توانایی اینو داشته باشه که ایده های جدیدی مطرح کنه و این برنامه ها رو به گونه ای گسترش بده که تفاوت چشمگیری با نسخه اصلی خود داشته باشند. و اگر نسخه ای رو که شما تغییر میدی به اندازه کافی قدرتمند و متفاوت نباشه با استقبال بسیار کمی رو به رو خواهد شد و به مرور طرفدارانش را از دست خواهد داد. مثلا همین توزیع Linux Mint که بر اساس Ubuntu درست شده تفاوت های خاصی با اوبونتو نداره به جز اینکه کدک های مولتی مدیا به صورت پیش فرض در اون نصب شده و یکی دو تا برنامه و منوی جدید اضافه شده. واگر شما نگاه کنی میبینی که توزیع های خانواده اوبونتو کماکان از محبوبیت و طرفداران زیادی برخوردار هست هر چند که نسخه های اخیر این توزیع مشکلات و ناپایداری هایی نیز داشته !!
پس اینجوری نیست که فکر کنی زمانی که یک برنامه یا توزیع به صورت اوپن سورس منتشر میشه همه به طرفش حمله می کنند تا از سورسش برای گسترش اون استفاده کنند !
اگر جایی از صحبت های من ایراد داشت, اساتید محترم لطفا تذکر بدند. :11:
دوست عزیز، خیلی ممنون از توضیحاتت ،اینها قبول، اما اگه اوپن سورس و تجاری بود چی ؟ یه همچین قانونی ( که گفتم ) وجود داره ؟
چرا که نه! مثال اون سیستم مک هست که اپن سورس هست ولی شما صرفا می تونید از کدها برای آموزش و یا اطلاع از نحوه ی کار سیستم استفاده کنید، ولی شما حق تولید سیستم با آن کدها رو ندارید، این هم مجوزی هست که این شرکت برای خود دارد.
گرچه بی ربط هست! ولی برای اولین بار از نوع ابتکار مایکروسافت خوشم اوومد!
ببینید:
چرا که نه! مثال اون سیستم مک هست که اپن سورس هست ولی شما صرفا می تونید از کدها برای آموزش و یا اطلاع از نحوه ی کار سیستم استفاده کنید، ولی شما حق تولید سیستم با آن کدها رو ندارید، این هم مجوزی هست که این شرکت برای خود دارد.
پس اگه اینطوره که حله، جوابم رو گرفتم، فقط این که می گی این هم مجوزی هست که این شرکت برای خود دارد، مگه این مجوز ها توسط گنو یا بنیاد لینوکس یا یه مرجع ناظر تدوین نمی شوند ؟ آیا هر فرد یا شرکت خاصی می تونه بیاد و یه قانون جدید ارائه بده ؟
بازم ممنون
آیا هر فرد یا شرکت خاصی می تونه بیاد و یه قانون جدید ارائه بده ؟
فکر می کنم همین طور باشه !! همونطور که مایکروسافت برای خودش یک مجوز داره به اسم Microsoft Software License Terms یا MSLT
گرچه بی ربط هست! ولی برای اولین بار از نوع ابتکار مایکروسافت خوشم اوومد!
ببینید:
کد:
taia جان فکر کنم این صفحه هه مشکل داره
هیچی توش نیست
m a j r i x
18-05-2008, 19:13
taia جان فکر کنم این صفحه هه مشکل داره
هیچی توش نیست
مشکلی نداره
فقط باید پلاگین فلش پلیر ۸ به بالا نصب باشه
فکر می کنم همین طور باشه !! همونطور که مایکروسافت برای خودش یک مجوز داره به اسم Microsoft Software License Terms یا MSLT
خیلی ممنون.
سوال : اینجا رو ببینید، ورداشتن vb مایکروسافت رو تغییرش دادن و تحت لینوکس کردنش، این یعنی چی ؟ دزدیدن ایده ؟
نمی دونم چرا فکر می کنم اوپن سورس همون شکستن قفله، همون تکثیر غیر مجازه، اما یه عنوان قانونی بهش دادن، البته این قضایا تو غیر اوپن سورس ها هم هست، شایدم بیشتر، اما من فکر می کردم تو اوپن سورس از این خبرها نیست، دارم اشتباه می کنم ؟، تو رو خدا واضح بگید، بابا من می خوام به آدما احترام بزارم، نمی خواهم دسترنج کلی آدم رو 1000 تومان بخرم، چکار کنم ؟
از همگی ممنون.
نمی دونم چرا فکر می کنم اوپن سورس همون شکستن قفله، همون تکثیر غیر مجازه، اما یه عنوان قانونی بهش دادن، البته این قضایا تو غیر اوپن سورس ها هم هست، شایدم بیشتر، اما من فکر می کردم تو اوپن سورس از این خبرها نیست، دارم اشتباه می کنم ؟، تو رو خدا واضح بگید، بابا من می خوام به آدما احترام بزارم، نمی خواهم دسترنج کلی آدم رو 1000 تومان بخرم، چکار کنم ؟
از همگی ممنون.
دوست عزیز، بابا ما این همه توضیح دادیم، شما تازه می گی اپن سورس کرک کردن هست؟! :19:
شما این اختیار رو دارید هنگامی که یک نرم افزار رو ساختید زیر یک مجوز کار کنید( در مورد اون سوالتون ببنید شرکتهای بزرگ که با کامپیوتر بزرگ شدند مثل مکینتاش یا مایکروسافت اینها مجوز هم ساختند ولی الآن آنقدر مجوز هست که دیگه نیاز به طرح جدید نباشه) اگر اپن سورس رو انتخاب کنید، خودتون موافقت کردید که همه از کدهای شما یا استفاده کنند یا اینکه حداقل آگاه باشند! این که آخه اسمش دزدی نیست! من اگه در خونم رو باز بزارم بگه بیاید تو خونمون رو ببنید و اگر خواستید از وسایل من استفاده کنید این که دزدی نیست!
ولی مثلا مایکروسافت اعلام کرده من نه میگم چطوری سیستمم کار می کنه و نه کسی حق کپی برداره حالا اگه کسی کپی کنه دزدی هست! مثل اینکه شما در خونتون رو ببندی، بعد یکی بیاد وسایل شما رو استفاده کنه!
در اپن سورس قفلی وجود نداره که شکسته بشه!
اتقاقا من این ترم درسی پاس کردم به نام اخلاق کامپیوتر(computer moral & ethics) در یک جاییش گفته بود اخلاق هکرها این هست که اگر همه چیز باز باشد دیگه هکی وجود نداره! وقتی سیستمی باز هست! دیگه کرکش چیه!
امیدوارم مفهوم رو گرفته باشید:11:
شما این اختیار رو دارید هنگامی که یک نرم افزار رو ساختید زیر یک مجوز کار کنید( در مورد اون سوالتون ببنید شرکتهای بزرگ که با کامپیوتر بزرگ شدند مثل مکینتاش یا مایکروسافت اینها مجوز هم ساختند ولی الآن آنقدر مجوز هست که دیگه نیاز به طرح جدید نباشه) اگر اپن سورس رو انتخاب کنید، خودتون موافقت کردید که همه از کدهای شما یا استفاده کنند یا اینکه حداقل آگاه باشند! این که آخه اسمش دزدی نیست! من اگه در خونم رو باز بزارم بگه بیاید تو خونمون رو ببنید و اگر خواستید از وسایل من استفاده کنید این که دزدی نیست!
ولی مثلا مایکروسافت اعلام کرده من نه میگم چطوری سیستمم کار می کنه و نه کسی حق کپی برداره حالا اگه کسی کپی کنه دزدی هست! مثل اینکه شما در خونتون رو ببندی، بعد یکی بیاد وسایل شما رو استفاده کنه!
دوست عزیز، من منظورم کپی از یه نرم افزار اوپن سورس نیست، منظورم اینه که چرا vb مایکروسافت رو ورداشتن کردن تحت لینوکسش، این vb برای مایکروسافته، من فکر می کردم تو اوپن سورس دیگه خبری از این کار ها نیست، ولی حالا می بینم که هست، نمونش همون لینک بالا، نمونش خیلی از نرم افزار های اوپن سورس که از نمونه های ویندوزی (با ایده اونها) ساخته شده، منظورم اینه، در ضمن اینکه اینقدر سوال می پرسم به خاطر اینه که می خواهم واقعا اساسی برم به سمت اوپن سورس، می خوام بشناسمش تا به دیگران هم درست معرفی بکنم.
خیلی ممنون
دوست عزیز، من منظورم کپی از یه نرم افزار اوپن سورس نیست، منظورم اینه که چرا vb مایکروسافت رو ورداشتن کردن تحت لینوکسش، این vb برای مایکروسافته، من فکر می کردم تو اوپن سورس دیگه خبری از این کار ها نیست، ولی حالا می بینم که هست، نمونش همون لینک بالا، نمونش خیلی از نرم افزار های اوپن سورس که از نمونه های ویندوزی (با ایده اونها) ساخته شده، منظورم اینه، در ضمن اینکه اینقدر سوال می پرسم به خاطر اینه که می خواهم واقعا اساسی برم به سمت اوپن سورس، می خوام بشناسمش تا به دیگران هم درست معرفی بکنم.
خیلی ممنون
ببینید کسی vb رو تحت لینوکس نکرده! صرفا امکان برنامه نویسی تحت vb رو به شما می دهند! من خودم چندوقت پیش نیاز به vb داشتم و مجبور شدم ویندوز نصب کنم(بماند که بدبخت شدم! چون گرابم پرید و هر کاری کردم بر نگشت!)
خوب حالا اومدند امکان برنامه نویسی vb رو (نه خود vb رو) به شما دادند!
کسی vb رو یا کلا visual studio رو کپی نکرده! بلکه یک نرم افزار جدید طراحی شده
برای اون چه که هم شما کپی از نمونه های ویندوزی نامیدید!دوست عزیز، آیا لینوکس نرم افزار طراحی و ادیت نمی خواد! حالا ما میگیم نمونه ی فتوشاپ برای اینکه کاربردش معلوم باشه! وگرنه منظور این نیست که این کپی هست.
یک چیزی رو هم براتون بگم ما دو نوع قانون داریم(البته بیشتر هست)یکی copyright و یکی pattern، کپی رایت شامل idea نمیشه! یعنی ایده ی شما نمیتونه کپی رایت بشه! پس اگر کسی ایده ی مثلا x رو میده! نمی تونه اوون رو کپی رایت کنه! برای اوون قانون پترن وجود داره، بحثش از مبجث اینجا جداست، فقط خواستم روشن کنم که ساختن یک نرم افزار بر اساس یک نرم افزار دیگه خلاف کپی رایت نیست! کپی رایت یعنی استفاده از بخشی یا کل یک سیستم برای طراحی جدید حتی مبحث reengineering رو هم نمی شه جزو کپی رایت دونست چه برسه استفاده از یک نظر رو
ببینید کسی vb رو تحت لینوکس نکرده! صرفا امکان برنامه نویسی تحت vb رو به شما می دهند! من خودم چندوقت پیش نیاز به vb داشتم و مجبور شدم ویندوز نصب کنم(بماند که بدبخت شدم! چون گرابم پرید و هر کاری کردم بر نگشت!)
خوب حالا اومدند امکان برنامه نویسی vb رو (نه خود vb رو) به شما دادند!
کسی vb رو یا کلا visual studio رو کپی نکرده! بلکه یک نرم افزار جدید طراحی شده
برای اون چه که هم شما کپی از نمونه های ویندوزی نامیدید!دوست عزیز، آیا لینوکس نرم افزار طراحی و ادیت نمی خواد! حالا ما میگیم نمونه ی فتوشاپ برای اینکه کاربردش معلوم باشه! وگرنه منظور این نیست که این کپی هست.
یک چیزی رو هم براتون بگم ما دو نوع قانون داریم(البته بیشتر هست)یکی copyright و یکی pattern، کپی رایت شامل idea نمیشه! یعنی ایده ی شما نمیتونه کپی رایت بشه! پس اگر کسی ایده ی مثلا x رو میده! نمی تونه اوون رو کپی رایت کنه! برای اوون قانون پترن وجود داره، بحثش از مبجث اینجا جداست، فقط خواستم روشن کنم که ساختن یک نرم افزار بر اساس یک نرم افزار دیگه خلاف کپی رایت نیست! کپی رایت یعنی استفاده از بخشی یا کل یک سیستم برای طراحی جدید حتی مبحث reengineering رو هم نمی شه جزو کپی رایت دونست چه برسه استفاده از یک نظر رو
یه مثال :
من از توزیع رایگان پارسیکس استفاده می کنم و به یه دلیلی به VB نیاز پیدا می کنم و خب قاعدتا تنها راه هم اینه که اون رو از مایکروسافت بخرم و کارم رو باهاش انجام بدم و شاید مجبور بشم به خاطر استفاده از VB برم ویندوز هم بخرم، کاری ندارم این روند درسته یا نه ولی بالاخره یه بخشی از در آمد مایکروسافت از این طریقه، حالا اگر یه چیزی مثل اون برنامه که گفته شد باشه، دیگه من یا هر کس دیگری که به VB احتیاج داشته باشه، نمیره اون رو بخره، میره راحت این برنامه رو به صورت رایگان دانلود می کنه و استفاده می کنه و مایکروسافت هم دیگه از این راه در آمدی نداره.
-----------------------------------------
دوست عزیز، این دیگه استفاده از ایده نیست، وقتی طرف برداشته عین محیط VB با همون قواعد رو درست کرده، به طوری که اگر کسی وی بی مایکروسافت رو بلد باشه، خیلی راحت می تونه با این هم کار کنه، این یعنی چی ؟
(البته من از این نرم افزار استفاده نکردم، ولی این طور که توضیحات داخل فروم رو خوندم، همچین چیزی دستگیرم شد)
راستی در مورد این pattern هم یه خرده بگی ممنون میشم.
و نهایتا دوست عزیز خیلی خیلی ممنون از توضیحاتت و از وقتی که می گذاری.
دوست عزیز، این دیگه استفاده از ایده نیست، وقتی طرف برداشته عین محیط VB با همون قواعد رو درست کرده، به طوری که اگر کسی وی بی مایکروسافت رو بلد باشه، خیلی راحت می تونه با این هم کار کنه، این یعنی چی ؟
(البته من از این نرم افزار استفاده نکردم، ولی این طور که توضیحات داخل فروم رو خوندم، همچین چیزی دستگیرم شد)
راستی در مورد این pattern هم یه خرده بگی ممنون میشم.
ببینید دوست من این دقیقا نمنونه ی استفاده از ایده هست، برنامه نویسی در vs یک ایده هست.
مثال واضحتر می زنم! من حتی در ویندوز از vlc player استفاده میکنم یعنی Windows media player کشک! این دقیقا ضرر برای مایکروسافت هست، یا بهتر بگم شما ممکن هست از فایرفاکس استفاده کنید نه IE که این ضرر برای مایکروسافت هست! ولی آیا شما می تونید بگید چون ایده ی مثلا وب بروزر برای آقای x بوده پس فقط اون باید وب بروزر بزنه! نه!
این دقیقا همان چیزی هست که من از اپن سورس خوشم آمد، شما نیازی نیست از مایکروسافت دزدی کنید! از نرم افزار آزاد موجود برای اوونکار استفاده می کنید! حالا مایکروسافت ضرر می کنه یا نه اوون میشه بحث سیاست انحصارگرای مایکروسافت که همه با اوون مخالف هستند!
ببنید ایده یعنی هواپیما! پس اگر از منطقی که شما میگید بریم جلو، یعنی فقط خانواده ی رایت می توونند هواپیما بسازند! که این درست نیست!
ولی اینکه مثلا بویینگ بیاد از روشی! که ایرباس هواپیما می سازه استفاده کنه میشه دزدی!
ولی ایده هواپیما ایده هست!
حالا اینجا مایکروسافت هست که باید سیاستش رو عوض کنه نه اپن سورس!
راحتتون کنم، تا هکر و کرکر هست ویندوز رایگان هم هست:31: و ضرر
ببینید دوست من این دقیقا نمنونه ی استفاده از ایده هست، برنامه نویسی در vs یک ایده هست.
مثال واضحتر می زنم! من حتی در ویندوز از vlc player استفاده میکنم یعنی Windows media player کشک! این دقیقا ضرر برای مایکروسافت هست، یا بهتر بگم شما ممکن هست از فایرفاکس استفاده کنید نه IE که این ضرر برای مایکروسافت هست! ولی آیا شما می تونید بگید چون ایده ی مثلا وب بروزر برای آقای x بوده پس فقط اون باید وب بروزر بزنه! نه!
ببین دوست من، این قبول که کسی نمی تونه ایده ی اولیه را انحصار کنه یا اگه بخواد نمیتونه تحت کپی رایت این کار رو کنه یا اگه بخواد باید تحت پترن که آخر هم نگفتی چیه در بیاره یا انتشار عمومی نده، ولی این نمونه ی وی بی استفاده از ایده اولیه نیست، استفاده از ایده وی بی مایکروسافته، البته فکر کنم حرف شما درسته، چون تا اونجایی که من اطلاع دارم مثلا ++ visual J نمونه مایکروسافتی جاواست، اما می خوام بدونم دلیل اینکار چیه ؟، اینطوری درست نیست شاید اون شرکت نخواد محصولش کپی حتی با تغییر گرفته شه!
ببین دوست من، این قبول که کسی نمی تونه ایده ی اولیه را انحصار کنه یا اگه بخواد نمیتونه تحت کپی رایت این کار رو کنه یا اگه بخواد باید تحت پترن که آخر هم نگفتی چیه در بیاره یا انتشار عمومی نده، ولی این نمونه ی وی بی استفاده از ایده اولیه نیست، استفاده از ایده وی بی مایکروسافته، البته فکر کنم حرف شما درسته، چون تا اونجایی که من اطلاع دارم مثلا ++ visual J نمونه مایکروسافتی جاواست، اما می خوام بدونم دلیل اینکار چیه ؟، اینطوری درست نیست شاید اون شرکت نخواد محصولش کپی حتی با تغییر گرفته شه!
ببینید دوست عزیز، شاید خیلی چیزها منطقی به نظر نیاد، ولی اینها قوانین پذیرفته شده است، که دلیل جریمه های هنگفت سالیانه ی مایکروسافت هم همین قوانین هست!
در دنیای کامپیوتر شما نمی تونید چیزی رو برای خودتون فرض کنید، کاری که مثلا مایکروسافت می کنه! یادم هست چند سال پیش بخاطر همون مدیا پلیرش چندید میلیون دلار غرامت داد! چرا چون شما وقتی ویندوز رو می خرید ۲۰۰ دلار و روش مدیا پلیر نصب هست دیگه پول نخواهید داد برای یک چیز دیگه مثلا jet audio و اوونو هم بخرید!
قضیه اینجا بود که گفته شد مایکروسافت باید بیاد و بگه مثلا این ورژن من مدیا پلیر نداره و ۱۹۰ دلار هست! کاری که انجام نشد و جریمه اش هم شد!
کلا شما وقتی در دنیا ایده ای میدید، یک نفر دیگه ممکن هست اون ایده رو استفاده کنه برای کار خودش! و این رو هم جهان پذیرفته، حالا من دقیقا متوجه نشدم که شما مشکلتون کجاست اینجا ولی حتی اگر مایکروسافت ضرر هم بده انصاف هست چون من کاربر امروزه خدمات می خوام با کمترین هزینه!
قبول دارم شاید ویندوز هنوز هم راحتر هست کار باهاش!ولی باید دید به قیمتش می ارزه! ۳۰۰ دلار ویستا! ۲۰۰ دلار آفیس! نمی دونم دقیقا ولی شاید ۱۰۰۰ دلار فتوشاپ! ۱۰۰ دلار آنتی ویروس! ۱۰۰ دلار برای ....
در کل شاید ۲۰۰۰ دلاری هزینه باید بدید!آیا می دید؟!
این لینک رو هم دوباره مطالعه کنید!کسی vb رو بازسازی نکرده صرفا محیط الهام گرفته شده است:
یادم هست چند سال پیش بخاطر همون مدیا پلیرش چندید میلیون دلار غرامت داد! چرا چون شما وقتی ویندوز رو می خرید ۲۰۰ دلار و روش مدیا پلیر نصب هست دیگه پول نخواهید داد برای یک چیز دیگه مثلا jet audio و اوونو هم بخرید!
خب دوست عزیز، این قضیه در توزیع های لینوکس هم هست، وقتی شما یه توزیع حتی رایگان یا تجاری نصب می کنید یه پلیر یا کلی نرم افزار های دیگه داره، این هم باعث می شه کسی نمونه های دیگه رو نخره!
دوست عزیز خیلی خیلی ممنون از توضیحاتت و وقتی که می گذاری.
خب دوست عزیز، این قضیه در توزیع های لینوکس هم هست، وقتی شما یه توزیع حتی رایگان یا تجاری نصب می کنید یه پلیر یا کلی نرم افزار های دیگه داره، این هم باعث می شه کسی نمونه های دیگه رو نخره!
در دنیای لینوکس به ندرت پیش میاد که کسی بخواد نرم افزاری رو بخره چون اکثر نرم افزار ها مجانیه ! و در هر زمینه ای ده ها نرم افزار معادل وجود داره.
در دنیای لینوکس به ندرت پیش میاد که کسی بخواد نرم افزاری رو بخره چون اکثر نرم افزار ها مجانیه ! و در هر زمینه ای ده ها نرم افزار معادل وجود داره.
خب دوست عزیز در این صورت هم باز اگه من نوعی بیام از یه توزیع رایگان با کلی نرم افزار رایگان استفاده کنم، دیگه نمیرم سراغ نمونه های پولی اون، من می گم چرا این در اپن سورس عیب نداره ولی به ویندوز که می رسه عیب داره،(تازه ممکنه بعضی از اوپن سورس ها رایگان نباشند) البته من به طرز استفاده نرم افزار ها در ایران کاری ندارم، کلی می گم.
ممنون، موفق باشی.
taia
Hosein-mec
ممنون می شم این سوال بالا رو هم جواب بدید، فکر کنم آخری باشه!
از همه متشکر.
خب دوست عزیز در این صورت هم باز اگه من نوعی بیام از یه توزیع رایگان با کلی نرم افزار رایگان استفاده کنم، دیگه نمیرم سراغ نمونه های پولی اون، من می گم چرا این در اپن سورس عیب نداره ولی به ویندوز که می رسه عیب داره،(تازه ممکنه بعضی از اوپن سورس ها رایگان نباشند) البته من به طرز استفاده نرم افزار ها در ایران کاری ندارم، کلی می گم.
ممنون، موفق باشی.
ببین دوست من, سوال شما کلا مشکل داره ! کی گفته که همچین کاری عیب داره ؟ استفاده از سیستم عامل و نرم افزارهای کرک شده و دزدی مشکل داره نه این چیزی که شما میگی ! پولی بودن یک نرم افزار هم ایرادی نداره, به شرط اینکه سیاست های اون شرکت انحصار طلبانه نباشه.
با اجازه ي دوستان ميخوام اين بحث اوپن سورسي و دستاوردهاي اون رو از يك زاويه ي جديد باز كنم و اميدوارم كه دوستان گرامي هم نظراتشون رو در اين زمينه بيان كنند تا بتونيم جمع بندي خوبي داشته باشيم .
سيستم عامل چيست ؟ دوستان عزيز لينوكسي ، سيستم عامل برنامه اي هست كه امكانات سخت افزار ما رو مديريت مي كنه و بين ما و سخت افزار كامپيوتر قرار مي گيره .
با توجه به اين كه طيف استفاده كنندگان از كامپيوتر ، بسيار وسيعه و از مهندسين خبره تا سالمندان و زنان خانه دار و كودكان رو شامل ميشه ، اين برنامه بايد كاربري ساده و تنظيمات راحتي داشته باشه تا همه و همه بتونن از اون استفاده كنند .
خوب حالا لينوكس چقدر در اين زمينه رشد كرده ؟ واقعا نصب يك نرم افزار در اوپن سوزه يا دبيان و يا فدورا يه كار پيش پا افتاده و راحته ؟ يادتون باشه كه نبايد دانسته هاي خودتون رو كه متكي به كار قبلي و خبرگي در اين زمينه اس ، ملاك عمل قرار بدين . فكر كنين كه يه پسر بچه ، يه زن خانه دار ، يه اپراتور كه سواد كمي هم داره ، يه پيرمرد ، يه كارمند ساده و .... چه قضاوتي در اين مورد مي كنه .
هر كدوم از توزيع هاي لينوكسي رو كه مي بينين ، اول و آخرش سر و كارتون با ترمينال و فرامين تايپي مي افته . خوب كه چي ؟ مثلا تايپ كردن يك خط فرمان خيلي به كاربر شخصيت ميده ؟؟؟ و زدن يه دكمه از شخصيت اون كم مي كنه ؟؟ فكر مي كنم اين خيلي قضاوت سطحي و خاميه .
بسته هاي لينوكسي هيچوقت خدا اسامي درست و درموني ندارن . اكثر مواقع ، اون چيزي كه كاربر لينوكس مي بينه ، يه اسم دراز بي معناست كه از يه سري حروف و اعداد تشكيل شده و بايد يه دوره ي آموزشي رو بگذرونه تا متوجه بشه كه مثلا Lib ها چي چي هستند .
براي راه اندازي يه سخت افزار ساده مثل مودم ، كاربر بايد صد تا آدرس اينترنتي رو بگرده و زور بزنه تا بتونه از سخت افزارش استفاده كنه . بارها در همين سايت ديده ام كه خيلي ها براي همين يه كار ساده چقدر اسيري و علافي كشيده ان . اميدوارم ناراحت نشين دوستان اما فكر مي كنم ارزش وقت مردم ، خيلي بيشتر از « ژست حكيمانه » و پز « اه اه چه بيسواد » مآبانه است . اون كسي كه ويزارد مي نويسه ، فكر همين جاها رو مي كنه . فكر وقت ديگران رو مي كنه و اين كه من كاربر ( خصوصا كه پول هم داده و نرم افزارش رو خريده باشم ) حق دارم با ساده ترين و كوتاه ترين روش ها بتونم از اين نرم افزار استفاده كنم .
بله ، البته ما ميتونيم بگيم كه لينوكس اين و اون قابليت رو داره كه در ويندوز نيست ( و خودم هم اين رو قبول دارم ) اما اين حرف ، يوزر فرندلي نبودن ، باگ داشتن ، نياز به اطلاعات قوي قبلي ، داشتن اعصاب پولادين و صبر و حوصله ي ايوب رو توجيه نمي كنه . به ساده ترين زبان ، همه ي اين خوبي ها بايد در كنار هم جمع بشن ، تا يه سيستم عامل واقعا از رقباي خودش برتر باشه . يادتون باشه كه داشتن يه خوبي ، دليل نداشتن خوبي هاي ديگه نميشه .
موفق باشين
خوب حالا لينوكس چقدر در اين زمينه رشد كرده ؟ واقعا نصب يك نرم افزار در اوپن سوزه يا دبيان و يا فدورا يه كار پيش پا افتاده و راحته ؟ يادتون باشه كه نبايد دانسته هاي خودتون رو كه متكي به كار قبلي و خبرگي در اين زمينه اس ، ملاك عمل قرار بدين . فكر كنين كه يه پسر بچه ، يه زن خانه دار ، يه اپراتور كه سواد كمي هم داره ، يه پيرمرد ، يه كارمند ساده و .... چه قضاوتي در اين مورد مي كنه .
هر كدوم از توزيع هاي لينوكسي رو كه مي بينين ، اول و آخرش سر و كارتون با ترمينال و فرامين تايپي مي افته . خوب كه چي ؟ مثلا تايپ كردن يك خط فرمان خيلي به كاربر شخصيت ميده ؟؟؟ و زدن يه دكمه از شخصيت اون كم مي كنه ؟؟ فكر مي كنم اين خيلي قضاوت سطحي و خاميه .
بسته هاي لينوكسي هيچوقت خدا اسامي درست و درموني ندارن . اكثر مواقع ، اون چيزي كه كاربر لينوكس مي بينه ، يه اسم دراز بي معناست كه از يه سري حروف و اعداد تشكيل شده و بايد يه دوره ي آموزشي رو بگذرونه تا متوجه بشه كه مثلا Lib ها چي چي هستند .
سلام...
دوست عزیز،
اولا، برای هر کاری یک توزیعی داریم، من نمی دونم شما تا الآن از ubuntu استفاده کردید یا نه! واقعا به نظر شما راه ساده تری از طریقه ی نصب برنامه در دنیا وجود داره!
کافی درadd/rem برید به مجموعه ی مورد نظرتون و نرم افزار رو انتخاب کنید! آیا شما در ویندوز اگر بخواهید مثلا پلیر نصب کنید بدون کمک دوستان یا سرچ می تونید نام یک نرمافزار رو حدس بزنید! در اوبونتو کافی هست برید و بگید چی کار می خواهید بکنید تا بیش از ۳۰ - ۴۰ تا نرم افزار براتون لیست کنه! و شما روش کلیک کنید تا خودش دانلود کنه! نصب کنه! و شما حالا اجرا کنید! ساده تر از اینم داریم! :46:
دوما، کسی نگفته تایپ فرمان شخصیت میده! اتفاقا من و خیلی ها اینجا خوشحالند که از اوون محیط فاصله گرفتیم! امروز حتی در یک توضیع مادر و خیلی سنتی مانند دبیان هم شما خیلی کم نیاز به ترمینال دارید! در اوبونتو و یا پارسیکس و این توزیع های خانگی شما به جرآت هیچگاه به خط فرمان نیاز پیدا نخواهید کرد! مگر سیستمتون مشکل پیدا کنه! که شما در ویندوز دوباره ویندوز نصب می کنید! در لینوکس با فرمان مشکل رو حل می کنید! :31:
سوما، دوست من اینهمه اسم های قشنگ! کجا کد و عدد ؟ :31: و lib ها رو هم یک کاربر خانگی نیاز به یادگیری نداره!
یادم هست چند سال پیش بخاطر همون مدیا پلیرش چندید میلیون دلار غرامت داد! چرا چون شما وقتی ویندوز رو می خرید ۲۰۰ دلار و روش مدیا پلیر نصب هست دیگه پول نخواهید داد برای یک چیز دیگه مثلا jet audio و اوونو هم بخرید!
دوست عزیز شما قبلا این رو گفتید، حالا من میگم این قضیه در اوپن سورس هم هست، شما از یه توزیع رایگان با کلی نرم افزار رایگان استفاده می کنید و این باعث می شه دیگه سراغ نمونه های پولی اون نرید،این اشکال نداره؟ شما می گید نداره، من میگم پس چرا مایکروسافت رو جریمه کردند،مگه خون اوپن سورس قرمزتره، امیدوارم منظورم رو رسونده باشم.
خیلی خیلی ممنون
به امید روزی که همه در ایران قانونی از نرم افزار ها استفاده کنند.
این لینک رو هم ببینید :
واقعيتهايي در مورد رعايت حقوق يكديگر و كپي رايت
سلام...
دوست عزیز،
اولا، برای هر کاری یک توزیعی داریم، من نمی دونم شما تا الآن از ubuntu استفاده کردید یا نه! واقعا به نظر شما راه ساده تری از طریقه ی نصب برنامه در دنیا وجود داره!
کافی درadd/rem برید به مجموعه ی مورد نظرتون و نرم افزار رو انتخاب کنید! آیا شما در ویندوز اگر بخواهید مثلا پلیر نصب کنید بدون کمک دوستان یا سرچ می تونید نام یک نرمافزار رو حدس بزنید! در اوبونتو کافی هست برید و بگید چی کار می خواهید بکنید تا بیش از ۳۰ - ۴۰ تا نرم افزار براتون لیست کنه! و شما روش کلیک کنید تا خودش دانلود کنه! نصب کنه! و شما حالا اجرا کنید! ساده تر از اینم داریم! :46:
دوما، کسی نگفته تایپ فرمان شخصیت میده! اتفاقا من و خیلی ها اینجا خوشحالند که از اوون محیط فاصله گرفتیم! امروز حتی در یک توضیع مادر و خیلی سنتی مانند دبیان هم شما خیلی کم نیاز به ترمینال دارید! در اوبونتو و یا پارسیکس و این توزیع های خانگی شما به جرآت هیچگاه به خط فرمان نیاز پیدا نخواهید کرد! مگر سیستمتون مشکل پیدا کنه! که شما در ویندوز دوباره ویندوز نصب می کنید! در لینوکس با فرمان مشکل رو حل می کنید! :31:
سوما، دوست من اینهمه اسم های قشنگ! کجا کد و عدد ؟ :31: و lib ها رو هم یک کاربر خانگی نیاز به یادگیری نداره!
قرار شد واقع بينانه نظر بديم مگه نه ؟!:31:
من از توزيع هاي دبيان بيس مثل اوبونتو استفاده كرده ام ( بهترينش هم همين پارسيكس خودمون كه واقعا بايد به خاطرش از آقاي باغوميان و همكارانش تشكر كرد ) اما ..... :
1. براي كسي كه اينترنت پرسرعت نداره ، استفاده از گزينه ي Add/Remove شبيه شوخيه ! :27: تقريبا تمام برنامه ها بايد دانلود بشه ( بعضي با حجم چند صد مگابايت ) و تازه ، اين در صورتي هست كه نياز به Dependency هاي قبلي نداشته باشه ( كه هر دومون مي دونيم اكثرشون دارن !! ) :18:
2. من هر برنامه اي رو براي ويندوز بخوام ( به جز برنامه هاي خيلي تخصصي و خاص و محدود ) ده دقيقه پياده روي كنم سي دي اش رو گير آوردم ..... اما وقتي مثلا از يه برنامه ي لينوكسي صحبت مي كنيم ، مي دونيم كه اين يه شوخيه !!
3. در باره ي خط فرمان اصلا با شما موافق نيستم . كي گفته كه شما در لينوكس مي تونين خط فرمان و ترمينال رو فراموش كنين ؟ خيلي از برنامه هايي كه لازم دارين ، به صورت سورس ارائه شده ان و مثل ويندوز نيست كه شما يه EXE ببينيد و روش كليك كنيد . بايد توي Sourceforge هي زير و رو كنين تا ببينين كه آخرش مثلا اين برنامه ورژن rpm يا deb داره يا نداره . اگه نداشته باشه كه بايد كامپايل كنين و هي زور بزنين كه فرمان مثلا configure كار ميده يا نه .... يا با make و makeinstall سر و كلهه بزنين . :19:
4. كي گفته كه ويندوز مشكل پيدا كنه بايد ويندوز جديد نصب كنين ؟ قابليت repair در ويندوز هم هست اما به خاطر اينكه مدافع ويندوز نيستم ، و نمي خوام بحث به حاشيه كشيده بشه ، واردش نميشم .
5. اسم هاي قشنگ ؟ آها الان يكيش دم دستمه ... خودتون ببينين و قضاوت كنين :
OOo_2.3.1_LinuxIntel_install_en-US_deb.tar.gz
خيلي اسم كوتاهيه ؟ يا خيلي قشنگه ؟ خدائيش اگه قبلا اين برنامه رو نصب نكرده باشين ، ميتونين حدس بزنين كه سورس برنامه ي اوپن آفيسه ؟؟؟:21:
ماکروسافت رو جریمه کردن به خاطر این که داره مدیا پلیرش رو به مردم تحمیل می کنه مشتری باید آزاد باشه از بین چند نرم افزار یک نرم افزار رو که با بودجه و نوع استفادش مناسبه انتخاب کنه بله شما دارین از نسخه کرک شده اون استفاده می کنید و هیچ پولی هم بابت اون نمی دید اما یکی که داره ویندوز رو می خره شاید دلش نخاد 100 یا 200 دلار بده مدیاپلیر رو هم بخره شاید بخواد همین پول رو بده و jetudio رو مثلا بخره ولی خوب وقتی حالا مجبوره و همین قدر پول داده و مدیا پلیر رو خریده دیگه مگه مغز خر خورده که بره مثلا jetudio رو هم بخره
درضمن دوست عزیز Love it من پست های شما رو خوندم و فکر کنم داری اشتباه می کنه چرا ؟ خوب وقتی یه نفر می یاد یه نرم افزاری مشابه VB می سازه (خودش از اول نه روی کدای دیگران) خوب این نه تنها بد نیست خیلی هم خوبه اتفاقا برای کاربرای vb چرا؟ خوب چون وقتی نرم افزار مشابه vb درست میشه مایکروسافت برای اینکه به قول شما متضرر نشه و کاربرای خودش رو از دست نده مجبور می شه که نرم افزارش رو ارتقا بده و یه جو رقابتی پیش می یاد مثلا شما همین ie رو نگاه کن از زمانی که windows xp اومد تا زمان windows vista چقدر پیشرفت کرده ؟ حالا تصور کن اگه نرم افزارهای با ایده های مشابه مثل opera , ff و .. نمی اومدن خداییش ie 7 (که همچین مالی هم نیست) متولد می شد ؟ نه عزیز هرگز. ماکروسافت فقط برا این که از دسته عقب نمونه یه تکونی به خودش داد وگرنه تو اون 5 سال حتی یک ورژنش هم بالا اومد ؟؟؟!!! و هزاران مثال اینجوری دیگه و اما حسن دومش که مربوط به مشتری می شه ببین عزیز ما تو ایران داریم از نرم افزارهای دزدی (واژه مناسب تری پیدا نکردم) استفاده می کنیم و برامون اهمین نداره که چه نرم افزاری رو و با چه قیمتی بخریم فقط به امکانات نرم افزار توجه می کنیم اما خارج از کشور مساله فرق می کنه فرض کن شما خودت تو یکی از همین کشورهای خارجی هستی کدوم رو ترجیج می دی : می خوای یه نرم افزار برا برنامه نویسی vb بخری خوب چند نرم افزار برا این کار هست یکیش 1000 دلاره یکیش 500 تا یکیش هم مجانیه خوب حالا شما به بودجت نگاه می کنی و با توجه به امکانات هر کدوم از نرم افزارها یکیش رو انخاب می کنی اما حالا فرض کن که این نرم افزار vb در انحصار ماکروسافت هست و دیگه هیچ نرم افزار مشابهی هم نیست و شما هم مجبورید از بین یک نرم افزار یکی رو انتخاب کنی (فقط یک انتخاب ) دیگه قیمتش و امکاناتش با خواسته های تو جور در نمی آید باید بری پیش بیل گیتس!!! چون دیگه راهی نداری خوب خداییش ترجیح میدی از کدوم روش استفاده کنی پس اگه یه همچین قانونی وجود نداره برا این که اگه بود به ضرر مشتری تموم می شد همیشه که نمی شه طرف فروشنده رو گرفت باید به حقوق خریدار هم احترام گذاشت یا نه ؟؟
قرار شد واقع بينانه نظر بديم مگه نه ؟!:31:
من از توزيع هاي دبيان بيس مثل اوبونتو استفاده كرده ام ( بهترينش هم همين پارسيكس خودمون كه واقعا بايد به خاطرش از آقاي باغوميان و همكارانش تشكر كرد ) اما ..... :
1. براي كسي كه اينترنت پرسرعت نداره ، استفاده از گزينه ي Add/Remove شبيه شوخيه ! :27: تقريبا تمام برنامه ها بايد دانلود بشه ( بعضي با حجم چند صد مگابايت ) و تازه ، اين در صورتي هست كه نياز به Dependency هاي قبلي نداشته باشه ( كه هر دومون مي دونيم اكثرشون دارن !! ) :18:
2. من هر برنامه اي رو براي ويندوز بخوام ( به جز برنامه هاي خيلي تخصصي و خاص و محدود ) ده دقيقه پياده روي كنم سي دي اش رو گير آوردم ..... اما وقتي مثلا از يه برنامه ي لينوكسي صحبت مي كنيم ، مي دونيم كه اين يه شوخيه !!
3. در باره ي خط فرمان اصلا با شما موافق نيستم . كي گفته كه شما در لينوكس مي تونين خط فرمان و ترمينال رو فراموش كنين ؟ خيلي از برنامه هايي كه لازم دارين ، به صورت سورس ارائه شده ان و مثل ويندوز نيست كه شما يه EXE ببينيد و روش كليك كنيد . بايد توي Sourceforge هي زير و رو كنين تا ببينين كه آخرش مثلا اين برنامه ورژن rpm يا deb داره يا نداره . اگه نداشته باشه كه بايد كامپايل كنين و هي زور بزنين كه فرمان مثلا configure كار ميده يا نه .... يا با make و makeinstall سر و كلهه بزنين . :19:
4. كي گفته كه ويندوز مشكل پيدا كنه بايد ويندوز جديد نصب كنين ؟ قابليت repair در ويندوز هم هست اما به خاطر اينكه مدافع ويندوز نيستم ، و نمي خوام بحث به حاشيه كشيده بشه ، واردش نميشم .
5. اسم هاي قشنگ ؟ آها الان يكيش دم دستمه ... خودتون ببينين و قضاوت كنين :
OOo_2.3.1_LinuxIntel_install_en-US_deb.tar.gz
خيلي اسم كوتاهيه ؟ يا خيلي قشنگه ؟ خدائيش اگه قبلا اين برنامه رو نصب نكرده باشين ، ميتونين حدس بزنين كه سورس برنامه ي اوپن آفيسه ؟؟؟:21:
1. کی گفته باید بری چند صد مگابایت رو دانلود کنی ؟:18: من خودم بیشترین حجمی که دانلود کردم 10 مگ بود و اون نرم افزارهای چندصد مگی هم تو خود dvd هست اصلا فکر کردی تا حالا چرا توضیع های لینوکس هر 6 ماه به 6 ماه یه نسخه جدید می دن بیرون یکیش به خاطر آپدیت همین نرم افزارهای چند صد مگابایتی برا اونایی که دسترسی به اینترنت پرسرعت ندارن مثل من و شما مگه دیگه زودتر از 6 ماه این نرم افزارهای چند صد مگی به روز می شن ؟!
2. شما که داری از نسخه های کرک شدشون استفاده می کنید بله :31: درضمن این مشکل فقط برا ایرانه اونایی هم که خارج از کشور زندگی می کنن می تونن خیلی راحت از رو اینترنت یکیش رو سفارش بدن یا دانلود کنن :46: در ضمن من خودم همین الان چند تا از این پک های لینوکس که نرم افزارهای مشهور و چندصدمگابایتی داره رو تو خونه دارم (فکر نکن که قحطی نرم افزرای لینوکسه نه داداش این جا که ما داریم زندگی می کنیم کسی نرم افزارهای لینوکس رو به شوخی نگرفته و همم می شناسدش :10:
3.کی گفته حالا که شما از خط فرمان خوشت نمی آد بری سورسش رو دانلود کنی ؟ خوب سورسش رو دانلود نکن که نیازی به خط فرمان هم نباشه :21: بعد هم درصد این نرم افزارها که نسخه deb ندارن خیلی پایینه من که هر نرم افزاری رو خواستم دانلود کنم شاید برا فدورا گیر نیاوردم اما نسخه deb ش حتما بود
4. حرف repair رو نزن که ... اصلا خودت تا حالا امتحانش کردی؟؟؟ والا ما که یکی دوبار امتحانش کردیم ولی بعد از 1 ساعت مجبور شدم ویندوز رو دوباره نصب کنم چون جواب نداد :19:
5. اولا کی گفته که اون اسم گنگ و غیر قابل مفهومه دیگه هرکی دو هفته با لینوکس کار کنه نه تنها این اسم نامفهومه بلکه کلی اطلاعات هم بهت می ده مثلا .tar.gz یا .tar.gz2 نشون دهنده اینه که این برنامه سورس هست نه rpm یا deb این رو بعد از دو سه روز که با لینوکس کار کنی راحت می فهمی خوب حالا اگه یکی 100 ساله با ویندوز کار کرده و حالام این رو دیده خوب معلومه که چیزی سر در نمی آره مگه شما دفعه اول که ویندوز رو نصب کردی می دونستی یه فایلی مثل setup.exe برای اینستال برنامه هست ؟؟ نگو آره که دیگه اون وقت فکر می کنم از اون نابغه هایی !!:10::10::10::10::40::40::11::11::11:
1. کی گفته باید بری چند صد مگابایت رو دانلود کنی ؟:18: من خودم بیشترین حجمی که دانلود کردم 10 مگ بود و اون نرم افزارهای چندصد مگی هم تو خود dvd هست اصلا فکر کردی تا حالا چرا توضیع های لینوکس هر 6 ماه به 6 ماه یه نسخه جدید می دن بیرون یکیش به خاطر آپدیت همین نرم افزارهای چند صد مگابایتی برا اونایی که دسترسی به اینترنت پرسرعت ندارن مثل من و شما مگه دیگه زودتر از 6 ماه این نرم افزارهای چند صد مگی به روز می شن ؟!
2. شما که داری از نسخه های کرک شدشون استفاده می کنید بله :31: درضمن این مشکل فقط برا ایرانه اونایی هم که خارج از کشور زندگی می کنن می تونن خیلی راحت از رو اینترنت یکیش رو سفارش بدن یا دانلود کنن :46: در ضمن من خودم همین الان چند تا از این پک های لینوکس که نرم افزارهای مشهور و چندصدمگابایتی داره رو تو خونه دارم (فکر نکن که قحطی نرم افزرای لینوکسه نه داداش این جا که ما داریم زندگی می کنیم کسی نرم افزارهای لینوکس رو به شوخی نگرفته و همم می شناسدش :10:
3.کی گفته حالا که شما از خط فرمان خوشت نمی آد بری سورسش رو دانلود کنی ؟ خوب سورسش رو دانلود نکن که نیازی به خط فرمان هم نباشه :21: بعد هم درصد این نرم افزارها که نسخه deb ندارن خیلی پایینه من که هر نرم افزاری رو خواستم دانلود کنم شاید برا فدورا گیر نیاوردم اما نسخه deb ش حتما بود
4. حرف repair رو نزن که ... اصلا خودت تا حالا امتحانش کردی؟؟؟ والا ما که یکی دوبار امتحانش کردیم ولی بعد از 1 ساعت مجبور شدم ویندوز رو دوباره نصب کنم چون جواب نداد :19:
5. اولا کی گفته که اون اسم گنگ و غیر قابل مفهومه دیگه هرکی دو هفته با لینوکس کار کنه نه تنها این اسم نامفهومه بلکه کلی اطلاعات هم بهت می ده مثلا .tar.gz یا .tar.gz2 نشون دهنده اینه که این برنامه سورس هست نه rpm یا deb این رو بعد از دو سه روز که با لینوکس کار کنی راحت می فهمی خوب حالا اگه یکی 100 ساله با ویندوز کار کرده و حالام این رو دیده خوب معلومه که چیزی سر در نمی آره مگه شما دفعه اول که ویندوز رو نصب کردی می دونستی یه فایلی مثل setup.exe برای اینستال برنامه هست ؟؟ نگو آره که دیگه اون وقت فکر می کنم از اون نابغه هایی !!:10::10::10::10::40::40::11::11::11:
كافيه شما تصميم بگيرين كه به هر دليل چند تا از نرم افزارهاي بزرگتون رو آپديت كنين ، يا اين كه تصميم بگيرين يه نرم افزار بزرگ رو نصب كنين . حتما يادتون هست كه بعضي از بسته ها كلي ديپندنسي دارن . بله اگه شما دي وي دي رو در دسترس داشته باشيد ، اين مشكل تا حدودي حل ميشه و من اين رو قبول دارم اما شما هم قبول كنيد كه دي وي دي توزيع هاي به روز كميابه . راستي تا يادم نرفته ميشه بگين براي تغيير كانال از اينترنت به لوكال درايو ( همون دي وي دي كذايي كه قراره آپديت از روي اون انجام بشه ) چه مراحلي رو يه كاربر خيلي ساده و بي اطلاع بايد طي كنه ؟:27: علاوه بر اون ، همون بسته ي اوپن آفيس رو من بيچاره شدم تا آپديت كردم . يكي از ديپندنسي ها كه الان اسم يه متري اش خاطرم نيست ، عليرغم اين كه نصب شده بود ، باز هم برنامه ي نصاب دبيان اونو ميخواست ! آخرش متوجه شديم كه اين ديپندنسي كه ما نسخه ي آخرش رو نصب فرموده بوديم ، نسخه سيد هست و ناپايداره ... اما اوپن آفيس ما هم پاشو كرده بود توي يك كفش و فقط همون ورژن رو قبول مي كرد !!!!
2. فرمودين براي ايرانه ؟ عجب !! خوب عزيز دل برادر اصل قضيه همين جاست كه ما ( مثل هفتاد و چند ميليون نفر ديگه ) توي ايران هستيم و داريم راجع به اينجا حرف مي زنيم والا بحث خارج از كشور كه موضوع متفاوتيه .
3. اما بحث شيرين خط فرمان ! عزيز جان شما يا از توزيع هاي دبيان بيس استفاده مي كني ، يا از توزيع هاي رد هت بيس .... به هر حال ، وقتي يه نرم افزار چشمت رو مي گيره ، خيلي مواقع مي بيني كه اون نرم افزار نسخه ي deb رو نداره ، خيلي وقت ها هم نسخه ي rpm رو نداره و اينجاست كه به هر حال بايد سورس رو كامپايل كني . نگو كه همه ي نرم افزار هاي لينوكس هم نسخه ي دبيان بيس دارن ، هم نسخه ي رد هت بيس ... كه فكراي ديگري در باره ات مي كنم !!! :31: ( شوخي بود ها ..... ! ) اصلا همين كه لينوكس حداقل دو زير گروه بزرگ در ست آپ هاي اجرايي اش داره ، به نظر من يه ضعفه ( يه بار مي بيني نويسنده ي برنامه طرفدار فدورا بوده ، اصلا كابينت deb بيرون نميده ! يا اون يكي عاشق دبيان هست ، محل سگ به rpm نميذاره !!!!!!!!!! )
4. مشكل بحث ما اين جاست كه شما حاضر نيستي ديدگاه خودت رو با سطوح كاربري ديگه تطبيق بدي . با مفاهيم پايه اي كامپيوتر و برنامه نويسي و لينوكس آشنا هستي و برات ديدن اين اسم هاي طول و دراز كه بايد با وانت اين ور و اون ور ببرنش عادي شده . اما من هر بار كه سر و كارم به Sourceforge مي افته بايد ذره بين بذارم تا فرق دو تا فايل رو كه نيم متر اسم دارن و فقط دو تا حرفشون با هم متفاوته !!!!!!!!:27: تشخيص بدم .
5. يه مشكل ديگه اينه كه خوب يا بد ، خيلي از سخت افزارها بهترين انطباق رو با ويندوز و درايورهاي ويندوزي دارند . من كارت گرافيكم ATI هست و عليرغم اين كه با كلي هشدار ناشي از non-free بودن درايور اون رو نصب كردم ، هميشه خطوط ضخيم و كلفت و زشت رو بايد تحمل مي كردم و هيچوقت نمايش صفحه مثل ويندوز نشد كه نشد ! ( بگذريم از اين كه براي ديدن اين فوروم و نظاير اون بايد فونت هايي مثل تاهوما رو كه خودتون هم ميدونين non-free هستند نصب مي كردم ، يا اين كه فونت زشت و بي رخت free Farsi رو تحمل مي كردم ( يا بدتر از اون Arial رو كه به كلي فوروم ها رو زشت مي كنه )
5. اصلي ترين نكته اين بود كه بحث رو نبايد شخصي كنيم .... مهم اصول كاره . سيستم عامل بايد ساده ، قابل فهم براي همه ، در دسترس ، زيبا ، سبك ، و كارآ باشه و ايجاد تغييرات يا نصب نرم افزار در اون براي همه ي سطوح قابل درك و انجام باشه . يقينا لينوكس برخي از اين مشخصات رو داره اما در بعضي زمينه هاي ياد شده به شدت ضعيفه . بزرگترين دليلش هم عمومي نشدن اين سيستم عامله . مطمئن باشيد بازار خود به خود به سمت سيستم عاملي كه اين قابليت ها رو داشته باشه حركت مي كنه . اما حرف من اينه كه براي درك خوب از لينوكس ، شما بهتره برنامه نويس باشيد .... تا كاربر ساده .:11:
khatat
خیلی خیلی ممنون
-------------------------------------------------------------------------------------
من خودم فعلا تو اوپن سورس مبتدیم، اما می خوام بگم که اگه همه ی این قضیا برعکس بود، یعنی از اون اول که یه نفر با کامپیوتر کار رو شروع می کرد، یه توزیع لینوکس براش نصب می کردن و همیشه با اون کار می کرد و بعد از مدتی اون رو خوب یاد می گرفت و بعد از چند سال می اومدن می گفتم حالا بیا با ویندوز کار بکن، شاید اون موقع می گفت ای واییییی، این ویندوز چرا اینطوریه، چرا اونطوریه، این چقدر یاد گیریش سخته، چرا واسه هر چیزی باید کلی پول بدی، پس یه بخشی از چیز هایی که ما به عنوان ایراد یاد می کنیم به خاطر اینه که ما با ویندوز بزرگ شدیم و بهش عادت کردیم.
--------------------------------------------------------------------------------------
Ceramic
شما چه پیشنهادی داری؟ استفاده از نرم افزار های دزدی ؟
--------------------------------------------------------------------------------------
یه سوال هم از دوستان دارم که این cd یا dvd های نرم افزار های توزیع ها یا کلا محصولات دیگه رو(حتی غیر نرم افزار) اگه بخوام از یه فروشگاه اینترنتی خارجی تهیه کنم، باید این کارت های خرید بین المللی مثل مستر کارت رو از کجا بگیرم ؟
m a j r i x
26-05-2008, 20:36
سلام
لازم یک نکته رو تذکر بدم
این موضوعی که دوستان عزیز درباره اینترنت و لینوکس مطرح میکنن خواهشا به پای لینوکس نذارید
زیرساختهای از رده خارج مخابرات و مدیریت ناصحیحی که برای اینترنت در ایران حکمفرما هست جای هیچ گونه مانوری رو باز نمیذاره
وقتی وزیر ارتباطات کشور میگه همین 56K فسیلی برای کاربران زیاده اعتراض هم نکنید شما دیگه چه توقعی دارن منبع خبر ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
اگر کاربران ویندوزی هم قرار بود نرم افزارهای مورد احتیاج را دانلود کنن یه همچین وضعیتی رو شاهد بودیم
یه مثال ساده دوست خوبم taia یه نگاه به امضا ایشون داشته باشید فرض کنید یه فایلی ۱۰۰ مگی رو دانلود و نصب کنه حداکثر ۴ یا ۵ دقیقه طول میکشه
آیا taia مثل امثال ماها مشکل بروزآوری داره نه پس مشکل لینوکس نیست
1.كافيه شما تصميم بگيرين كه به هر دليل چند تا از نرم افزارهاي بزرگتون رو آپديت كنين ، يا اين كه تصميم بگيرين يه نرم افزار بزرگ رو نصب كنين . حتما يادتون هست كه بعضي از بسته ها كلي ...
2. فرمودين براي ايرانه ؟ عجب !! خوب عزيز دل برادر اصل قضيه همين جاست كه ما ( مثل هفتاد و چند ميليون نفر ديگه ) توي ايران هستيم و داريم راجع به اينجا حرف مي زنيم والا بحث خارج از كشور كه موضوع متفاوتيه .
3. اصلا همين كه لينوكس حداقل دو زير گروه بزرگ در ست آپ هاي اجرايي اش داره ، به نظر من يه ضعفه ( يه بار مي بيني نويسنده ي برنامه طرفدار فدورا بوده ، اصلا كابينت deb بيرون نميده ! يا اون يكي عاشق دبيان هست ، محل سگ به rpm نميذاره !!!!!!!!!! )
4. مشكل بحث ما اين جاست كه شما حاضر نيستي ديدگاه خودت رو با سطوح كاربري ديگه تطبيق بدي . با مفاهيم پايه اي كامپيوتر و برنامه نويسي و لينوكس آشنا هستي و برات ديدن اين اسم هاي طول و دراز كه بايد با وانت اين ور و اون ور ببرنش عادي شده .
5. يه مشكل ديگه اينه كه خوب يا بد ، خيلي از سخت افزارها بهترين انطباق رو با ويندوز و درايورهاي ويندوزي دارند . من كارت گرافيكم ATI هست و عليرغم اين كه با كلي هشدار ناشي از non-free بودن درايور اون رو نصب كردم ، هميشه خطوط ضخيم و كلفت و زشت رو بايد تحمل مي كردم و هيچوقت نمايش صفحه مثل ويندوز نشد كه نشد ! ( بگذريم از اين كه براي ديدن اين فوروم و نظاير اون بايد فونت هايي مثل تاهوما رو كه خودتون هم ميدونين non-free هستند نصب مي كردم ، يا اين كه فونت زشت و بي رخت free Farsi رو تحمل مي كردم ( يا بدتر از اون Arial رو كه به كلي فوروم ها رو زشت مي كنه )
B][/I][/COLOR]
اول: دوست من، بحث آپدیت که در ویندوز هم هست! آیا شما ویندوزتون رو با هوا آپدیت میکنید!؟ خوب لینوکس رو هم همونطوری آپدیت کنید!
در مورد نرم افزارها هم، این سی دی هما کار همگان رو آسون کرده! ضمن اینکه در همین فروم یکی از دوستان اعلام آمادگی کرده بود دی وی دی اوبونتو رو برای دیگر دوستان با پست بفرسته!
در مورد وابستگی ها! در دبیان و مشتقاتش که دوست عزیز در خط فرمان دستور aptitude جایگزین apt-get و در رابط گرافیکی هم که اصلا خودش تمام وابستگی ها رو برطرف می کنه! ( قرار شد منطقی بحث کنیم)
دوم:جواب دو رو در همون بالا دادم! باید در تعاملات و جامعه های لینوکس بیشتر شرکت کنیم، تا از حمایتهای دوستانه بهره مند شیم! لینوکس یکی از خصوصیاتش گردهماییهاش هست، در اوونجا می تونید جدیدترین سی دی ها رو هم از دیگران بگیرید.
سوم:اتفاقا یک مزیت هست! اولا دو تا نیست و چندین تا :31: بعد هم وقتی یک بسته برای یک سیستم خاص نوشته می شه بهتر هست یا کلی! مشخصا خاص بودن یعنی هماهنگی بیشتر، من این رو حتی در ویندوز هم می تونم مثال بزنم، چرا برخی از نرم افزارهای مثلا windows 98 روی xp اجرا نمی شدند؟ و چرا الآن برای vista یقین بدونید مربوط به هماهنگی و امنیت ها می شه.
جهارم:دوست عزیز، برنامه نویسی رو نمی دونم! ولی اینجا هرکس هست، از لینوکس هیچی نمیدونه!(البته بی احترامی نکرده باشم :11:) همه ی ما اینجا مانند یک کاربر عادی هستیم! شاید فرقمون تنها این هست که به خودمون جرات تجربه ای متفاوت(و نه لزوما سختر) رو دادیم، وگرنه شما فکر کردید من جز نصب و اجرا لینوکس چه کار بلدم؟! من نه دولوپرم نه یک لایب شناس! من هم کاربر عادی هستم!
پنجم:در سایت دل می تونید درایورهای مناسبی پیدا کنید، (اگر سیستم هماهنگی نداره)
من چند بار از دوستان خواهش كردم كه مستدل صحبت كنيم . اما متاسفانه برخي از پاسخ هايي كه داده مي شود مصداق سفسطه ي « تو هم بدي » است . اين نوع سفسطه ي مشهور از اين قرار است كه وقتي از كسي يا چيزي انتقاد مي كنيم و ايرادهايي را به آن وارد مي كنيم ، به جاي دليل براي رفع اتهام و ايراد ، پاسخ مي شنويم كه خوب فلاني هم اين و آن بدي را دارد . اصلا فرض كنيم كه ويندوز كمپلكس بدي ها و نقطه ضعف هاست ( كه ميدانيم اينطور هم نيست ) .... بدي ويندوز كه ضعف لينوكس را توجيه نمي كند !!! :41:
براي دوستان پاسخ هاي جداگانه مي نويسم :
دوست عزيز ، Love it ، فرموده ايد :
شما چه پیشنهادی داری؟ استفاده از نرم افزار های دزدی ؟
نخير ، واقع بيني !!
واقع بين باشيم و در باره ي هيچ چيز غلو و افراط نكنيم . اگر كاربر ساده هستيم ، بكوشيم نقاط ضعف لينوكس را به دولوپرها منتقل كنيم ، و اگر دولوپر هستيم ، بكوشيم آن ها را برطرف كنيم و در هر دو حالت ، از آفات فرهنگ اوپن سورس كه بخشي اش را به صورت ايده آليسم و رويا بيني مي توان در همين تالارها هم ديد ، پرهيز كنيم . اگر قرار باشد اوپن سورس رشد كند ( و اگر رشد كرده ) به مدد آنهايي است كه دست ديگران را گرفته اند ، نه با صدور جملاتي از اين دست : بيشتر دقت كنيد ، مطالعه كنيد تا پيدا كنيد ، ..... و يا راهنمايي هاي ناتمام و نيمه كاره و ناقص ( به كسي بر نخورد لطفا ، منظورم شخص خاصي نيست )
در كنار اين موضوع ، در بدي هاي ويندوز هم غلو نكنيم . ميلياردها پي سي در دنيا دارند كارهاي مهمي را با تكيه بر همين سيستم عامل انجام مي دهند و طبيعي است كه در اين ميان مشكلاتي هم وجود داشته باشد . اصلا در تمامي دنيا نرم افزاري وجود ندارد كه به هيچ وجه حتي يك باگ هم نداشته باشد .
سرور گرامي ؛ جناب majrix فرموده اند :
سلام
لازم یک نکته رو تذکر بدم
این موضوعی که دوستان عزیز درباره اینترنت و لینوکس مطرح میکنن خواهشا به پای لینوکس نذارید
زیرساختهای از رده خارج مخابرات و مدیریت ناصحیحی که برای اینترنت در ایران حکمفرما هست جای هیچ گونه مانوری رو باز نمیذاره
وقتی وزیر ارتباطات کشور میگه همین 56K فسیلی برای کاربران زیاده اعتراض هم نکنید شما دیگه چه توقعی دارن منبع خبر ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
اگر کاربران ویندوزی هم قرار بود نرم افزارهای مورد احتیاج را دانلود کنن یه همچین وضعیتی رو شاهد بودیم
یه مثال ساده دوست خوبم taia یه نگاه به امضا ایشون داشته باشید فرض کنید یه فایلی ۱۰۰ مگی رو دانلود و نصب کنه حداکثر ۴ یا ۵ دقیقه طول میکشه
آیا taia مثل امثال ماها مشکل بروزآوری داره نه پس مشکل لینوکس نیست
دوست و استاد گرامي . ببينيد من يك بحث اصولي مي كنم . اصلا هم كاري هم به مخابرات ايران و فلان جا ندارم . اين اصولي نيست كه يك سيستم عامل مرتب براي هر كاري بخواهد از اينترنت دانلود كند ( چه در ايران باشد چه در آنگولا ) . شما وقتي XP را نصب مي كنيد ، مي توانيد نرم افزارهايش را بخريد ، يا ( با عرض معذرت ) بدزديد ... اما ضروري نيست كه چپ و راست به اينترنت وصل شويد . (حالا خواهشا وارد بحث معايب ويندوز نشويد كه بحث در باره ي اصول كلي حاكم بر يك سيستم عامل است ) دقت كنيد : لينوكس به عنوان سيستم عاملي كه ويندوز را متهم به هزار و يك ايراد مي كند ، بايد خود از آن ايرادها ويراسته باشد و ايرادهاي جديدي را هم به كاربر تحويل ندهد .
خودتان هم نوشته ايد كه « اگر كاربران ويندوزي هم قرار بود نرم افزارهاي مورد نياز را دانلود كنند .... » خوب پاسختان اين است كه فعلا كه قرار نيست اين كار را بكنند و در لينوكس هم بايد فكري براي اين موضوع بشود .
و نهايتا دوست مهربانم جناب taia فرموده اند :
اول: دوست من، بحث آپدیت که در ویندوز هم هست! آیا شما ویندوزتون رو با هوا آپدیت میکنید!؟ خوب لینوکس رو هم همونطوری آپدیت کنید!
در مورد نرم افزارها هم، این سی دی هما کار همگان رو آسون کرده! ضمن اینکه در همین فروم یکی از دوستان اعلام آمادگی کرده بود دی وی دی اوبونتو رو برای دیگر دوستان با پست بفرسته!
در مورد وابستگی ها! در دبیان و مشتقاتش که دوست عزیز در خط فرمان دستور aptitude جایگزین apt-get و در رابط گرافیکی هم که اصلا خودش تمام وابستگی ها رو برطرف می کنه! ( قرار شد منطقی بحث کنیم)
دوم:جواب دو رو در همون بالا دادم! باید در تعاملات و جامعه های لینوکس بیشتر شرکت کنیم، تا از حمایتهای دوستانه بهره مند شیم! لینوکس یکی از خصوصیاتش گردهماییهاش هست، در اوونجا می تونید جدیدترین سی دی ها رو هم از دیگران بگیرید.
سوم:اتفاقا یک مزیت هست! اولا دو تا نیست و چندین تا [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] بعد هم وقتی یک بسته برای یک سیستم خاص نوشته می شه بهتر هست یا کلی! مشخصا خاص بودن یعنی هماهنگی بیشتر، من این رو حتی در ویندوز هم می تونم مثال بزنم، چرا برخی از نرم افزارهای مثلا windows 98 روی xp اجرا نمی شدند؟ و چرا الآن برای vista یقین بدونید مربوط به هماهنگی و امنیت ها می شه.
جهارم:دوست عزیز، برنامه نویسی رو نمی دونم! ولی اینجا هرکس هست، از لینوکس هیچی نمیدونه!(البته بی احترامی نکرده باشم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) همه ی ما اینجا مانند یک کاربر عادی هستیم! شاید فرقمون تنها این هست که به خودمون جرات تجربه ای متفاوت(و نه لزوما سختر) رو دادیم، وگرنه شما فکر کردید من جز نصب و اجرا لینوکس چه کار بلدم؟! من نه دولوپرم نه یک لایب شناس! من هم کاربر عادی هستم!
پنجم:در سایت دل می تونید درایورهای مناسبی پیدا کنید، (اگر سیستم هماهنگی نداره)
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اول : آپديت در ويندوز با لينوكس كه هر شش ماه ورژن جديدي براي آن مي آيد خيلي متفاوت است . ضمنا تذكر دادم كه سفسطه نكنيد . بدي ويندوز ، بدي لينوكس را توجيه نمي كند .
دوم : من كاري به اين فوروم و آن يكي سايت و فلان انجمن ندارم . دوست گرامي ، لينوكس مدعي جايگزيني ويندوز است . اين يعني ميلياردها كاربر. آيا شما ميخواهيد ميليارد ها نفر را مجبور كنيد به خاطر استفاده از يك سيستم عامل روي كامپيوترشان عضو اين مجمع و آن گروه و فلان فوروم و .... شوند ؟ اين نوعي تجاوز به حريم خصوصي ديگران است . من ممكن است سالها سيستم عاملي را بخواهم مورد استفاده قرار بدهم اما حاضر نباشم عضو هيچ گروهي بشوم ....كي رو بايد ببينم ؟ ما بحث در اصول مي كنيم عزيزجان ، نه در باره ي اين يا آن توزيع يا سايت .
سوم : اين نظر شماست . مي دانم كه دو تا نيست اما بيش از هفتاد درصد توزيع ها بر يكي از اين دو پايه بنا شده اند . عدم انطباق در برنامه هاي ويندوزي نسبت به لينوكس اصلا قابل مقايسه نيست زيرا ورژن هاي ويندوزي بسيار دير به دير به بازار مي آيد . براي بار آخر هم تكرار مي كنم كه بدي ويندوز ( حتي اگر هيچيك از ورژن هايش با هم هم سازگار نباشد ، ضعف لينوكس را توجيه نمي كند )
چهارم : باز هم نظر شماست . علاقمندم بدانم مثلا مدير محترم اين تالار جناب rootnet چند سال است با لينوكس كار مي كنند و تخصصشان چيست . اگر ايشان بعد از اين مدت زحمت و تلاش چيزي از لينوكس نمي دانند ، پس واقعا بهتر است كه برويم سراغ ويندوز چون طي اين مدت خيلي چيزها مي شود از ويندوز ياد گرفت !!!! مسئله ي جرات و تجربه هم نيست . من تا كنون حدود ده توزيع متفاوت از لينوكس را نصب و با آن ها كار كرده ام ( در حد اپراتوري ) اما مشكلاتي كه اين جا مي نويسم مشكلات اصولي و پايه اي است و خيلي هم ارتباطي به اين يا آن توزيع ندارد . اين را از اين باب نوشتم تا بدانيد كه ترسي از تجربه كردن ندارم .
پنجم : راهنمايي كامل تري بفرماييد از آن كه گفته اند : « كار را كه كرد ؟ آن كه تمام كرد » !!:11:
و نهايتا دوست مهربانم جناب taia فرموده اند :
[/COLOR][/COLOR]
اول : آپديت در ويندوز با لينوكس كه هر شش ماه ورژن جديدي براي آن مي آيد خيلي متفاوت است . ضمنا تذكر دادم كه سفسطه نكنيد . بدي ويندوز ، بدي لينوكس را توجيه نمي كند .
دوم : من كاري به اين فوروم و آن يكي سايت و فلان انجمن ندارم . دوست گرامي ، لينوكس مدعي جايگزيني ويندوز است . اين يعني ميلياردها كاربر. آيا شما ميخواهيد ميليارد ها نفر را مجبور كنيد به خاطر استفاده از يك سيستم عامل روي كامپيوترشان عضو اين مجمع و آن گروه و فلان فوروم و .... شوند ؟ اين نوعي تجاوز به حريم خصوصي ديگران است . من ممكن است سالها سيستم عاملي را بخواهم مورد استفاده قرار بدهم اما حاضر نباشم عضو هيچ گروهي بشوم ....كي رو بايد ببينم ؟ ما بحث در اصول مي كنيم عزيزجان ، نه در باره ي اين يا آن توزيع يا سايت .
سوم : اين نظر شماست . مي دانم كه دو تا نيست اما بيش از هفتاد درصد توزيع ها بر يكي از اين دو پايه بنا شده اند . عدم انطباق در برنامه هاي ويندوزي نسبت به لينوكس اصلا قابل مقايسه نيست زيرا ورژن هاي ويندوزي بسيار دير به دير به بازار مي آيد . براي بار آخر هم تكرار مي كنم كه بدي ويندوز ( حتي اگر هيچيك از ورژن هايش با هم هم سازگار نباشد ، ضعف لينوكس را توجيه نمي كند )
چهارم : باز هم نظر شماست . علاقمندم بدانم مثلا مدير محترم اين تالار جناب rootnet چند سال است با لينوكس كار مي كنند و تخصصشان چيست . اگر ايشان بعد از اين مدت زحمت و تلاش چيزي از لينوكس نمي دانند ، پس واقعا بهتر است كه برويم سراغ ويندوز چون طي اين مدت خيلي چيزها مي شود از ويندوز ياد گرفت !!!! مسئله ي جرات و تجربه هم نيست . من تا كنون حدود ده توزيع متفاوت از لينوكس را نصب و با آن ها كار كرده ام ( در حد اپراتوري ) اما مشكلاتي كه اين جا مي نويسم مشكلات اصولي و پايه اي است و خيلي هم ارتباطي به اين يا آن توزيع ندارد . اين را از اين باب نوشتم تا بدانيد كه ترسي از تجربه كردن ندارم .
پنجم : راهنمايي كامل تري بفرماييد از آن كه گفته اند : « كار را كه كرد ؟ آن كه تمام كرد » !!:11:
اول: ببینید من نه می دونم این سفسطه چی هست اینجا هم فروم ادبیات نیست، ولی در دنیای رقابت یکی از ابتدایی ترین کارهای موجود مقایسه هست، پس نگید مقایسه نکنیم، لینوکس تنها نیست که مقایسه نشه!
دوم:اجباری در عضو شدن نیست! ثانیا من نمیدونم شما چطور عضویت در یک جامعه رو تجاوز به حریم خصوصی می دونید! اصولا شما ممکن است در تهران خیلی راحت زندگی کنید(مثل ویندوز) ولی به هر دلیلی بخواهید برید مثلا قشم! (مثلا لینوکس) شما مجبورید! که با جامعه ی قشم همرنگ شید و گرنه تحمل نخواید کرد و به تهران باز خواهید گشت! جامعه ی ویندوز به دلیل عدم تمرکز بر روی قابلیتهاش! ( من هیچگاه نگفتم ویندوز بد هست! ویندوز سیستم عامل کافی و خوبی هست! بحث ما در سیاست ویندوز هست) خیلی پراکنده هست! ولی لینوکس جامعه ی بزرگ و هماهنگی داره! من نمیگم شما مجبورید در فروم فلان عضو شوید! ولی شما خود عضو خواهید شد!
چرا نباید بخواهید عضو یک جامعه ی علمی شوید! آیا انسان غیر از اینکه گوشه گیر و جامعه گریز باشه، ممکن عضو یک جامعه ی علمی نشه! (جامعه ی سیاسی نیست که بگید با افکارمون همخونی نداره، علم هست!)
سوم:ببینید این ضعف ما هست! شما دارید عملا می گید علم بیاد عقب تا من هم بتونم! نه! واقعیت این هست که علم خیلی فراتر رفته دوست عزیز! من در مالزی زندگی می کنم! تا سال دیگه سرویس اینترنت 224Mbps ارایه میشه اینجا می دونید یعنی چه! یعنی یک دی وی دی در کمتر از یک دقیقه!
چرا در این شرایط یک سیستم عامل نیاد از سورس های اینترنت استفاده کنه! واقعا حرف شما منطقی هست! که در این شرایط من هنوز برم و سی دی بخرم!
با این حال این مشکل هم حل شده، مثلا برای اوبونتو یک سی دی هست به نام هما، که به روزترین بسته ها رو ارایه میده، پس مشکلی نمی مونه از این دست!
منطق از نظر شما معنیش چی هست؟!
لینک خبر بالا:
جهارم:من نمی گم ما بی سوادیم یا rootnt عزیز بی سواد هست! من میگم ما چیزی بلد نیستیم! این با بی سوادی فرق می کنه! من سه سال هست با لینوکس کار می کنم، دو سال فقط روی اوبونتو بودم، و چند هفته پیش همایش گروهای لینوکس بود از طرف novel که یکی برای اوبونتو هم صحبت کرد و از یکسری چیزهایی حرف زد، که من روحم هم از اوونها خبر نداشت! دیدم من از اوبونتو ی مثلا ساده! هیچیز واقعا بلد نیستم!(بعد از دوسال، حالا یا من مشکل دارم :31: یا واقعیت این هست که در دنیای کامپیوتر سواد امروز برای فردا ...
پنجم:این مطلب رو در تاپیک خودش دنبال کنید.
Ceramic
خیلی ببخشید اما در مورد بعضی از حرفهاتون فکر می کنم شما دارید یا قیمت ویندوز و دیگر نرم افزار ها رو همون 1000 تومان فرض می کنید یا در ایران زندگی نمی کنید، فکر می کنید در ایران باید چکار کرد ؟ رفت به سمت اوپن سورس یا نه به مردم گفت برید ویندوز بخرید ؟
در ضمن خیلی خیلی متشکر از شرکتت در اینجا.
Javad_Ed
27-05-2008, 18:36
سرور گرامي ؛ جناب majrix فرموده اند :
[SIZE=2]دوست و استاد گرامي . ببينيد من يك بحث اصولي مي كنم . اصلا هم كاري هم به مخابرات ايران و فلان جا ندارم . اين اصولي نيست كه يك سيستم عامل مرتب براي هر كاري بخواهد از اينترنت دانلود كند ( چه در ايران باشد چه در آنگولا ) . شما وقتي XP را نصب مي كنيد ، مي توانيد نرم افزارهايش را بخريد ، يا ( با عرض معذرت ) بدزديد ... اما ضروري نيست كه چپ و راست به اينترنت وصل شويد . (حالا خواهشا وارد بحث معايب ويندوز نشويد كه بحث در باره ي اصول كلي حاكم بر يك سيستم عامل است ) [SIZE=2][I][B]دقت كنيد : لينوكس به عنوان سيستم عاملي كه ويندوز را متهم به هزار و يك ايراد مي كند ، بايد خود از آن ايرادها ويراسته باشد و ايرادهاي جديدي را هم به كاربر تحويل ندهد .
]
[/COLOR]
ببینید من کل بحث رو نخوندم چون وقت ندارم
ولی با این مورد مخالفم
که شما میتونید نرم افزار های ویندوز رو بخرید و یا حالا بدزدید
چرا؟
برای اینکه این شرکت ها ,هیچ فکر کردی برای چی نرم افزار های ویندوز رو میدن بیرون ؟(منظورم شرکت های ایرانیست)
خب معلومه برای سودش
حالا اگه یه شرکتی بیاد نرم افزار های لینوکس رو بزنه روی dvd تحت عنوان مجموعه نرم افزار بفروشه چند نفر میخرن ؟البته در مقابل سودی که ویندوز داره
حالا یه پیشنهاد فکر کنم (دقیقا نمیدونم)نرم افزار هایی که از طریق کامپایل کردن نصب میشه دیگه مشکل دیپندنسی نداره ؟ درسته؟
اگه آره ما میتونیم خودمون یه مجموعه نرم افزار تهیه کنیم و بدون منفعت پخش کنیم
اول نرم افزار هایی که افراد مختلف دارن رو جمع میکنیم
بقیش رو هم لیست و دان میکنیم
من بشخه میتونم از جایی هر گیگ رو 500 الی 600 تومن دان کنم
حالا اگه این کار عملی من هستم دوستان هم اگر موافقند اعلام کنند تا یه تاپیک بزنیم و خیال این دوستمون هم راحت بشه که دیگه کسی احتیاج به نت نداره
چند تا نکته رو لازم میدونم بگم:
۱- اول اینکه چرا سعی می کنید که ویندوز را سیستم عامل مرجع قرار بدید و خصوصیات بقیه سیستم عامل ها ( در این بحث لینوکس را ) با ویندوز مقایسه کنید ؟ مثلا چرا باید روش نصب نرم افزار در ویندوز در لینوکس هم پیاده شود ؟ یعنی در لینوکس هم بروی دکمه های Next کلیک کنیم و ... ؟ چرا اصرار دارید که لینوکس هم شبیه به ویندوز شود ؟ یکی از دلایلی که لینوکس استفاده می کنم متفاوت بودن اون نسبت به ویندوز هست و اصلا دوست ندارم که لینوکس هم شبیه ویندوز بشه !
۲- هیچ کسی نمی خواهد بگوید که لینوکس هیچ عیب و ایراد و نقطه ضعفی ندارد ! لینوکس ساخته دست بشر هست و انسان هم جایز الخطاست. یشرفت و توسعه در لینوکس همچنان ادامه داره و همان طور که نسبت به چند سال قبل پیشرفت های چشمگیری رو در دنیای لینوکس و اپن سورس مشاهده کردیم ( که باعث شده کاربران زیادی در این چند سال با لینوکس آشنا شوند ) مطمئنا این روند ادامه خواهد داشت.
۳- اکثر قطعات سخت افزاری در لینوکس بدون نیاز به نصب درایور به صورت پیش فرض توسط هسته لینوکس شناخته میشه ! ویندوز بدون نصب درایورهایی که توسط شرکت های سخت افزاری تهیه میشه ( و نه مایکروسافت !! ) و به صورت پیش فرض چند درصد قطعات سخت افزاری رو شناسایی می کنه ؟؟ مشکل مودم های ویندوزی ( Win Modems ) هم مربوط به لینوکس نمیشه !! این مودم ها که متاسفانه فراگیر هم شدند و در اکثر کامپیوتر ها و لپ تاپ ها مورد استفاده قرار می گیرند برای سیستم عامل ویندوز طراحی شدند و دارای چیپ سخت افزاری بسیار ضعیفی هستند.
۴- یکی از دلایل راحت بودن نصب نرم افزار در ویندوز , اینه که نرم افزار های ویندوز به وفور در بازار و به صورت دزدی پیدا میشه ! شما به راحتی با خریدن یک سی دی یا دی وی دی در بازار به هزاران نرم افزار دزدی دسترسی پیدا می کنید !! اگر قرار بود که یک نرم افزاری را خریداری کنید آیا باز هم به همین راحتی آن نرم افزار را تهیه و نصب می کردید ؟
۵- اتفاقا نام گذاری بسته ها در لینوکس یکی از مزایای این سیستم عامل به شمار میره ! نام یک بسته شامل اسم + ورژن نرم افزار + معماری سخت افزار ... این نام گذاری اطلاعات کامل از یک نرم افزار رو ارائه می کنه.
۶- در مورد حجم نرم افزار ها که گفته بودید باید چند صد مگابایت دانلود بشه ! باید بگم که به دلیل بیس قوی لینوکس , نرم افزار های لینوکس دارای حجم کمتری نسبت به نرم افزارهای ویندوزی هستند ! Gimp رو با فتوشاپ مقایسه کنید ! gimp با تمام پیش نیاز ها حداکثر ۷ - ۸ مگابایت حجم داره که در مقایسه با نرم افزار چند صد مگابایتی فوتشاپ .... !! یا Blender در مقایسه با 3DSMax ( که چند صد مگابایت حجم داره ! ) حداکثر ۱۰ مگابایت است !
۷- در حال حاضر به نظر من لینوکس برای کاربران متوسط به بالا مناسب است !
اول: ببینید من نه می دونم این سفسطه چی هست اینجا هم فروم ادبیات نیست، ولی در دنیای رقابت یکی از ابتدایی ترین کارهای موجود مقایسه هست، پس نگید مقایسه نکنیم، لینوکس تنها نیست که مقایسه نشه!
دوم:اجباری در عضو شدن نیست! ثانیا من نمیدونم شما چطور عضویت در یک جامعه رو تجاوز به حریم خصوصی می دونید! اصولا شما ممکن است در تهران خیلی راحت زندگی کنید(مثل ویندوز) ولی به هر دلیلی بخواهید برید مثلا قشم! (مثلا لینوکس) شما مجبورید! که با جامعه ی قشم همرنگ شید و گرنه تحمل نخواید کرد و به تهران باز خواهید گشت! جامعه ی ویندوز به دلیل عدم تمرکز بر روی قابلیتهاش! ( من هیچگاه نگفتم ویندوز بد هست! ویندوز سیستم عامل کافی و خوبی هست! بحث ما در سیاست ویندوز هست) خیلی پراکنده هست! ولی لینوکس جامعه ی بزرگ و هماهنگی داره! من نمیگم شما مجبورید در فروم فلان عضو شوید! ولی شما خود عضو خواهید شد!
چرا نباید بخواهید عضو یک جامعه ی علمی شوید! آیا انسان غیر از اینکه گوشه گیر و جامعه گریز باشه، ممکن عضو یک جامعه ی علمی نشه! (جامعه ی سیاسی نیست که بگید با افکارمون همخونی نداره، علم هست!)
سوم:ببینید این ضعف ما هست! شما دارید عملا می گید علم بیاد عقب تا من هم بتونم! نه! واقعیت این هست که علم خیلی فراتر رفته دوست عزیز! من در مالزی زندگی می کنم! تا سال دیگه سرویس اینترنت 224Mbps ارایه میشه اینجا می دونید یعنی چه! یعنی یک دی وی دی در کمتر از یک دقیقه!
چرا در این شرایط یک سیستم عامل نیاد از سورس های اینترنت استفاده کنه! واقعا حرف شما منطقی هست! که در این شرایط من هنوز برم و سی دی بخرم!
با این حال این مشکل هم حل شده، مثلا برای اوبونتو یک سی دی هست به نام هما، که به روزترین بسته ها رو ارایه میده، پس مشکلی نمی مونه از این دست!
منطق از نظر شما معنیش چی هست؟!
لینک خبر بالا:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدجهارم:من نمی گم ما بی سوادیم یا rootnt عزیز بی سواد هست! من میگم ما چیزی بلد نیستیم! این با بی سوادی فرق می کنه! من سه سال هست با لینوکس کار می کنم، دو سال فقط روی اوبونتو بودم، و چند هفته پیش همایش گروهای لینوکس بود از طرف novel که یکی برای اوبونتو هم صحبت کرد و از یکسری چیزهایی حرف زد، که من روحم هم از اوونها خبر نداشت! دیدم من از اوبونتو ی مثلا ساده! هیچیز واقعا بلد نیستم!(بعد از دوسال، حالا یا من مشکل دارم :31: یا واقعیت این هست که در دنیای کامپیوتر سواد امروز برای فردا ...
پنجم:این مطلب رو در تاپیک خودش دنبال کنید.
سرور عزيزم
دو نكته رو پيش از ايجاد سوء تفاهم بيشتر روشن مي كنم :
1. شما تعابير شخصي خودتون رو به من نسبت مي ديد . من هيچ جا حتي يك بار از واژه ي بي سواد استفاده نكردم . اين تعبير خود شماست .:46:
2. سفسطه اولا از زير شاخه هاي منطقه نه ادبيات . و منطق علمي است كه در همه ي رشته ها كاربرد داره ( از جمله در رياضي ) و شما هم ميتونين بدون اين كه وارد بحث ادبي يا فلسفي بشين سفسطه بكنين :20:كه متاسفانه بايد بگم همين كار رو « ناخواسته » دارين مي كنين و به جاي ارائه ي دليل مرتبط با عرايض من ، بحث رو وارد يك مسير ديگه مي كنين .
اما اصل بحث :
ظاهرا ما تعريف مشتركي از خصوصيات ضروري و لازم يك سيستم عامل نداريم . بهتره اول به اين تعريف دست پيدا كنيم تا من يه حرفي نزنم و شما يه برداشت ديگه بكنين . اين كه من مايل به عضويت در فلان گروه و بهمان سايت و .... نيستم يا نباشم ، مثالي نوعي هست و گرنه خودم كه مي بينيد عضو سمج اين جا هستم . موضوع اينه كه اگر كسي به شما يك وسيله اي بفروشه ( چه ميدونم جاروبرقي ، ريش تراش يا .... ) و بعد بگه كه براي استفاده ي بهينه از اين ريش تراش يا جارو برقي بايد عضو فلان انجمن بشين ، شما مي تونين اين رو رد كنين . چرا ؟ چون اين عضويت ربطي به خريد اون وسيله نداره . اين حريم شخصي شماست و مي تونين هر جور كه دوست دارين وقتتون رو بگذرونين . حالا شما بگين جامعه گريز ، يا هر انگ ديگه اي كه دوست دارين بزنين . مهم اينه كه « يك سيستم عامل نبايد براي كاربرش در چنين مواردي تعيين تكليف كنه . سيستم عامل درست شده كه در خدمت كاربر باشه نه اين كه كاربر مثل مامور تحقيق براي استفاده از اون اين در و اون در بزنه »
نكته ي دوم . من نميگم علم عقب نشيني كنه . اتفاقا به نظر من اين روش كار كردن با خط فرمان مربوط به چهل سال پيشه و من اصرار مي كنم كه بايد منسوخ بشه و به روز بشه . اسم بسته ها بايد ساده و قابل فهم بشه و از روش هاي هزار سال پيش بيايم بيرون . مي بينيد كه تعبير وارونه كرديد . من خيلي ساده ميگم سيستم عامل من بايد ساده ، قابل فهم ، كارا ، قابل انعطاف ، سريع ، سبك ، امن ، تا حد امكان قابل انطباق با نرم افزارهاي دنيا باشه . اگه اين ها به معناي عقب نشيني علمه .... پس من عذر ميخوام !!:13:
نكته ي سوم . از جمله قواعد ارائه ي محصولات اين هست كه بايد هر گونه الزام يا ناكارآمدي و يا اجبار خاص ، در هنگام عرضه به مشتري به اون تفهيم بشه . ( اين يعني منطق ! ) حالا .وقتي كسي سي دي اوبونتو رو تحويل مي گيره ، آيا بهش گفته ميشه كه پدر آمرزيده ، اين ليست بيست هزار بسته كه داري در اين قسمت مي بيني ، نوزده هزار تاش رو بايد از اينترنت بگيري ؟ شفاف سازي ، بنيان و پايه ي اوپن سورس هست و اين با چنين ابهاماتي جور در نمياد .
اتصال به اينترنت با هر سرعتي ( خوبه يك گيگابايت ؟ ) باز هم مربوط به خود شما ميشه و سيستم عامل بايد به شما بگه كه كاربر عزيز من ، شما براي استفاده از فلان و بهمان و الي آخر ،بايد اين و اون و دانلود و نصب كني . يا اين و اون مورد رو كامپايل كني . بايد بگه كه خيلي وقت ها سرور اف تي پي من داون ميشه و اون وقت شما كاربر محترم بايد صبر كني تا فرجي از آسمون نازل بشه . اتفاقا از نظر من منطقي هم هست كه ما سي دي نرم افزار رو داشته باشيم .چرا ؟ چون خيلي وقت ها اون ورژني رو كه سيستم عامل ميخواد تحويلمون بده ، نمي خوايم . خيلي وقت ها اصلا امكان ارتباط رو نداريم ( مثلا جايي هستيم كه اين كار امكان پذير نيست ) و ..... :11::7:
Ceramic
خیلی ببخشید اما در مورد بعضی از حرفهاتون فکر می کنم شما دارید یا قیمت ویندوز و دیگر نرم افزار ها رو همون 1000 تومان فرض می کنید یا در ایران زندگی نمی کنید، فکر می کنید در ایران باید چکار کرد ؟ رفت به سمت اوپن سورس یا نه به مردم گفت برید ویندوز بخرید ؟
خواهش
ببينيد دوست من ، ما از دو منظر مي تونيم به اين قضيه نگاه كنيم . اول يك ديدگاه رئاليستي ( واقع بينانه ) كه اگر اون رو انتخاب كنيم ، بايد در نظر بگيريم كه ساليانه ميلياردها دلار به خاطر عدم رعايت كپي رايت سود مي بريم . خوب اين عدد گنده رو نميشه ناديده گرفت و انكارش كرد .
ديدگاه دوم يك ديدگاه ايده آليستي ( آرمان گرايانه ) است كه ميگه بايد حقوق نويسنده رو رعايت كرد ، پس ما يا بايد پول بديم ، يا بايد از نرم افزار مجاني استفاده كنيم .
خوب ، در حالت اول ، بعد مالي قضيه اونقدر گنده هست كه اخلاقيات رو تبديل به شعار كنه و ملت هم چون فعلا خبري نيست ، مجاني بخرن .... تا اون روزي كه اتفاقي بيفته و ناچار به پذيرش كپي رايت بشيم كه فاجعه اس !
اما پيشنهاد من ، بومي سازي است . اين اتفاق قبلا هم افتاده . مثلا KDE در واقع يه محصول آلمانيه و در اون سليقه ي آلماني بيشتر مورد توجه بوده . يا دبيان كه اصالتا فرانسويه . اما اين جا نكته اي هست و اون اين كه منظور من از بومي سازي ، فارسي سازي نيست . اتفاقا من با فارسي سازي شديدا مخالفم چون ارتباط كاربر رو به تدريج با تحولات دنيا قطع مي كنه . بومي سازي يعني در نظر گرفتن سليقه ي ايراني . و البته آقاي باغوميان گام بزرگي در اين راه برداشته اما اين كار ناقص و نارساست و حالا حالا ها بايد روش كار بشه تا نتيجه ي خوبي به دست بياد .
Ceramic
خواهش
ببينيد دوست من ، ما از دو منظر مي تونيم به اين قضيه نگاه كنيم . اول يك ديدگاه رئاليستي ( واقع بينانه ) كه اگر اون رو انتخاب كنيم ، بايد در نظر بگيريم كه ساليانه ميلياردها دلار به خاطر عدم رعايت كپي رايت سود مي بريم . خوب اين عدد گنده رو نميشه ناديده گرفت و انكارش كرد .
ديدگاه دوم يك ديدگاه ايده آليستي ( آرمان گرايانه ) است كه ميگه بايد حقوق نويسنده رو رعايت كرد ، پس ما يا بايد پول بديم ، يا بايد از نرم افزار مجاني استفاده كنيم .
خوب ، در حالت اول ، بعد مالي قضيه اونقدر گنده هست كه اخلاقيات رو تبديل به شعار كنه و ملت هم چون فعلا خبري نيست ، مجاني بخرن .... تا اون روزي كه اتفاقي بيفته و ناچار به پذيرش كپي رايت بشيم كه فاجعه اس !
اما پيشنهاد من ، بومي سازي است . اين اتفاق قبلا هم افتاده . مثلا KDE در واقع يه محصول آلمانيه و در اون سليقه ي آلماني بيشتر مورد توجه بوده . يا دبيان كه اصالتا فرانسويه . اما اين جا نكته اي هست و اون اين كه منظور من از بومي سازي ، فارسي سازي نيست . اتفاقا من با فارسي سازي شديدا مخالفم چون ارتباط كاربر رو به تدريج با تحولات دنيا قطع مي كنه . بومي سازي يعني در نظر گرفتن سليقه ي ايراني . و البته آقاي باغوميان گام بزرگي در اين راه برداشته اما اين كار ناقص و نارساست و حالا حالا ها بايد روش كار بشه تا نتيجه ي خوبي به دست بياد .
چند تا نکته رو لازم میدونم بگم:
۱- اول اینکه چرا سعی می کنید که ویندوز را سیستم عامل مرجع قرار بدید و خصوصیات بقیه سیستم عامل ها ( در این بحث لینوکس را ) با ویندوز مقایسه کنید ؟ مثلا چرا باید روش نصب نرم افزار در ویندوز در لینوکس هم پیاده شود ؟ یعنی در لینوکس هم بروی دکمه های Next کلیک کنیم و ... ؟ چرا اصرار دارید که لینوکس هم شبیه به ویندوز شود ؟ یکی از دلایلی که لینوکس استفاده می کنم متفاوت بودن اون نسبت به ویندوز هست و اصلا دوست ندارم که لینوکس هم شبیه ویندوز بشه !
۲- هیچ کسی نمی خواهد بگوید که لینوکس هیچ عیب و ایراد و نقطه ضعفی ندارد ! لینوکس ساخته دست بشر هست و انسان هم جایز الخطاست. یشرفت و توسعه در لینوکس همچنان ادامه داره و همان طور که نسبت به چند سال قبل پیشرفت های چشمگیری رو در دنیای لینوکس و اپن سورس مشاهده کردیم ( که باعث شده کاربران زیادی در این چند سال با لینوکس آشنا شوند ) مطمئنا این روند ادامه خواهد داشت.
۳- اکثر قطعات سخت افزاری در لینوکس بدون نیاز به نصب درایور به صورت پیش فرض توسط هسته لینوکس شناخته میشه ! ویندوز بدون نصب درایورهایی که توسط شرکت های سخت افزاری تهیه میشه ( و نه مایکروسافت !! ) و به صورت پیش فرض چند درصد قطعات سخت افزاری رو شناسایی می کنه ؟؟ مشکل مودم های ویندوزی ( Win Modems ) هم مربوط به لینوکس نمیشه !! این مودم ها که متاسفانه فراگیر هم شدند و در اکثر کامپیوتر ها و لپ تاپ ها مورد استفاده قرار می گیرند برای سیستم عامل ویندوز طراحی شدند و دارای چیپ سخت افزاری بسیار ضعیفی هستند.
۴- یکی از دلایل راحت بودن نصب نرم افزار در ویندوز , اینه که نرم افزار های ویندوز به وفور در بازار و به صورت دزدی پیدا میشه ! شما به راحتی با خریدن یک سی دی یا دی وی دی در بازار به هزاران نرم افزار دزدی دسترسی پیدا می کنید !! اگر قرار بود که یک نرم افزاری را خریداری کنید آیا باز هم به همین راحتی آن نرم افزار را تهیه و نصب می کردید ؟
۵- اتفاقا نام گذاری بسته ها در لینوکس یکی از مزایای این سیستم عامل به شمار میره ! نام یک بسته شامل اسم + ورژن نرم افزار + معماری سخت افزار ... این نام گذاری اطلاعات کامل از یک نرم افزار رو ارائه می کنه.
۶- در مورد حجم نرم افزار ها که گفته بودید باید چند صد مگابایت دانلود بشه ! باید بگم که به دلیل بیس قوی لینوکس , نرم افزار های لینوکس دارای حجم کمتری نسبت به نرم افزارهای ویندوزی هستند ! Gimp رو با فتوشاپ مقایسه کنید ! gimp با تمام پیش نیاز ها حداکثر ۷ - ۸ مگابایت حجم داره که در مقایسه با نرم افزار چند صد مگابایتی فوتشاپ .... !! یا Blender در مقایسه با 3DSMax ( که چند صد مگابایت حجم داره ! ) حداکثر ۱۰ مگابایت است !
۷- در حال حاضر به نظر من لینوکس برای کاربران متوسط به بالا مناسب است !
سپاس از شما براي ارائه ي نظراتتان .
1. قياس نبايد بكنيم و من هم اين را قبول دارم . اصلا بايد خصوصياتي را به عنوان استاندارد در نظر بگيريم و بعد هر سيستم عاملي را با آن خط كش استاندارد تطبيق بدهيم . اما در باره ي روش نصب نرم افزار ، بايد عرض كنم خدمت شما كه اين روش حاصل تجربيات و آزمون هاي فراوان است و تا امروز پرطرفدارترين روش بوده و هست . حالا هيچ ايرادي البته ندارد كه كسي پيدا شود و روش جديدي را كه مزيت هاي بيشتري نسبت به اين روش دارد ابداع كند و مطمئن باشيد اگر واقعا چنين باشد ، همه ( از جمله خود مايكروسافت ) به سمت آن روش خواهند رفت . اما اين كه يك روش ساده و قابل فهم را فقط به اين دليل كه شيوه ي مرسوم ويندوز است و ما هم از ويندوز خوشمان نمي آيد ؛ بخواهيم با يك روش پيچيده ، پر ايراد ، و نبازمند به اطلاعات قبلي بيشتر تعويض كنيم ، اين مخالف منطق و واقع بيني است .
2. احسنت ! و من هم اميدوارم كه همين سير تكاملي سريع تر پيش برود .
3. اين به كاربر كه خروجي هاي سيستم عامل را مي خواهد هيچ ربطي ندارد . اين ها نكات فني است كه البته براي گروهي كه بيشتر در اين مسير تعمق مي كنند جالب و انگيزه ساز است ، اما به طور عام ، هيچ ربطي به كاربر عادي ندارد . او مي خواهد سخت افزارش با نهايت سهولت روي سيستم عامل شناسايي شود ، بهترين و سريع ترين سرويس را بدهد ، و با ثبات و ماندگار باشد . حالا هر روشي كه بهتر اين اهداف را تامين مي كند ، در اولويت خواهد بود .
4. خودتان در بند اول گفتيد كه مقايسه نكنيم . اما مدام همين كار را مي كنيد . اصلا چه كار به ويندوز و دزدي نرم افزار داريم . فرض كنيم ويندوزي وجود ندارد . دريافت كننده ي سيستم عامل حق دارد كه به ساده ترين ، ارزان ترين و سريع ترين روش به نرم افزارهاي مورد نياز خود دسترسي پيدا كند . در اين كه بحثي نداريد ؟
5. دوست من . من مي دانم كه نامگذاري بسته ها چه اسلوبي رو رعايت مي كند اما نكته اينجاست كه اين اسلوب ناشي از زيبايي پسندي ، يا راحت بودن اين شيوه نيست ، بلكه به دليل ضعف لينوكس در پوشش دادن همه ي بسته ها و به دليل اجبار و الزام شما به تهيه ي بسته ي منطبق با لينوكس خودتان ، ناچارند اين اسامي طولاني و ناخوشايند را بسازند تا كسي كه مثلا پنجاه مگ را دانلود كرده و بعدش هم نشسته تا نرم افزارش نصب شود ، با پيام هاي آن چناني مواجه نشود . پس اين را آوانسي براي خودتان در نظر نگيريد .... زيرا اين اجباري برخواسته از سر ضعف است .
6. البته من قبول دارم كه نرم افزارهاي لينوكس معمولا كم حجم تر از ويندوز است ، اما جنابعالي هم واقع بينانه بپذيريد كه Gimp همان امكانات فوتو شاپ را ندارد و ضعيف تر است . مي گوييد نه ؟يك حرفه اي فوتو شاپ بگويد Gimp و فوتوشاپ با هم برابرند .
7. كاربر متوسط به بالا ؟ تا وقتي اين فضا در لينوكس حاكم باشد ، ويندوز قاعده ي هرم را در اختيار خواهد داشت و مطمئن باشيد كه وقتي قاعده و كف هرم در اختيار مايكروسافت باشد ، كاربران با همان اصطلاحات ويندوزي وارد دنياي كامپيوتر خواهند شد و تنها جمع اندكي حاضر خواهند بود به آب بزنند !! و همين آش خواهد بود و همين كاسه . من دقيقا به همين زاويه دارم اشاره مي كنم كه توسعه ي اوپن سورس بايد به سمت قاعده ي هرم سريع تر انجام شود .
موفق باشيد
سرور عزيزم
دو نكته رو پيش از ايجاد سوء تفاهم بيشتر روشن مي كنم :
1. شما تعابير شخصي خودتون رو به من نسبت مي ديد . من هيچ جا حتي يك بار از واژه ي بي سواد استفاده نكردم . اين تعبير خود شماست .:46:
2. سفسطه اولا از زير شاخه هاي منطقه نه ادبيات . و منطق علمي است ...
اما اصل بحث :
ظاهرا ما تعريف مشتركي از خصوصيات ضروري و لازم يك سيستم عامل نداريم ....حالا شما بگين جامعه گريز ، يا هر انگ ديگه اي كه دوست دارين بزنين . مهم اينه كه « يك سيستم عامل نبايد براي كاربرش در چنين مواردي تعيين تكليف كنه . سيستم عامل درست شده كه در خدمت كاربر باشه نه اين كه كاربر مثل مامور تحقيق براي استفاده از اون اين در و اون در بزنه »
نكته ي دوم . من نميگم علم عقب نشيني كنه . اتفاقا به نظر من اين روش كار كردن با خط فرمان مربوط به چهل سال پيشه و من اصرار مي كنم كه بايد منسوخ بشه و به روز بشه . ... . اگه اين ها به معناي عقب نشيني علمه .... پس من عذر ميخوام !!:13:
نكته ي سوم . از جمله قواعد ارائه ي محصولات اين هست كه بايد هر گونه الزام يا ناكارآمدي و يا اجبار خاص ، در هنگام عرضه به مشتري به اون تفهيم بشه . ( اين يعني منطق ! ) حالا .وقتي كسي سي دي اوبونتو رو تحويل مي گيره ، آيا بهش گفته ميشه كه پدر آمرزيده ، اين ليست بيست هزار بسته كه داري در اين قسمت مي بيني ، نوزده هزار تاش رو بايد از اينترنت بگيري ؟ شفاف سازي ، بنيان و پايه ي اوپن سورس هست و اين با چنين ابهاماتي جور در نمياد .
اتصال به اينترنت با هر سرعتي ( خوبه يك گيگابايت ؟ ) باز هم مربوط به خود شما ميشه و سيستم عامل بايد به شما بگه كه كاربر عزيز من ، شما براي استفاده از فلان و بهمان و الي آخر ،بايد اين و اون و دانلود و نصب كني . يا اين و اون مورد رو كامپايل كني . بايد بگه كه خيلي وقت ها سرور اف تي پي من داون ميشه و اون وقت شما كاربر محترم بايد صبر كني تا فرجي از آسمون نازل بشه . اتفاقا از نظر من منطقي هم هست كه ما سي دي نرم افزار رو داشته باشيم .چرا ؟ چون خيلي وقت ها اون ورژني رو كه سيستم عامل ميخواد تحويلمون بده ، نمي خوايم . خيلي وقت ها اصلا امكان ارتباط رو نداريم ( مثلا جايي هستيم كه اين كار امكان پذير نيست ) و ..... :11::7:
۱. ببینید من منظورم کلیت بود، حالا اگر شما این رو هدف من از شما برداشت کردید،من عذر می خوام.
۲. من همواره از علم منطق پیروی کردم ولی این کلمات سفسطه و ... اینها رو بلد نیستم! حالا ضعف ادبیات فارسی هست یا چه دیگه نمی دونم :20:
۳.پس بگذارید من هم تعریف سیستم عامل رو بگم، یا ساده تر سیستم عامل رو نقد کنم! ببینید بحث user friendly جزو کاربردهای سیستم عامل هست و نه جزو خصوصیات منحصر به فرد اون! سیستم عامل صرفا یک مرتبط کننده ی برنامه ها با سیستم سخت افزاریست!شما توجه کنید که یک سرور نیازی به محیط user friendly نداره!
ثانیا لینوکس تنها سیستم عاملی است که برای کاربرش تایین تکلیف نمی کنه، شما آزادید! می تونید هر کاری با سیستم عامتون بکنید! این یعنی تایین تکلیف که شما (مثلا و فقط برای مثال! باز نگید سفسطه ) در ویندوز مجبورید از یک اینستالر پیروی کنید و هر چه او می گه!نهایتا می تونید بگید کجا نصب کن! ولی در لینوکس شما می تونید از هر روشی که دوست دارید برید جلو!
این که شما برای کار با یک سیستم عامل نیاز به علم داشته باشید تعیین تکلیف نیست دوست عزیز!واقعیت این هست که کامپیوتر علم هست! شما برای راندن ماشین گواهینامه می خواهید حالا چه ماشین اوتو باشه چه منوآل!شما باید(نگید تعیین تکلیف چون آنگاه همه ی زندکی ما تعیین تکلیف هست حتی برای جاروبرقی! شما باید علم استفاده از اوون رو داشته باشید حالا یا با کتاب خوندن یا با زنگ به همسایه!)علم استفاده داشته باشید!
اگر اشتباه می گم خوب بگید.
۴.من بحث علم رو برای مطلب دیگه عنوان کردم شما خودتون گسترشش دادید! شما می گید یک سیستم عامل میگه ۲۰۰۰۰ تا بسته دارم ۱۹۰۰۰تاش روی شبکه هست! من میگم این کاملا درست هست! دوست عزیز ما باید جلو بریم! من گفتم در مالزی هستم (یک کشور در جال توسعه - تازه نه توسعه یافته!!!) اینجا حتی در مثلا سالن غذاخوری KFC اینترنت رایگان KFC network هست!!!یعنی غذا بخور و اوون ۱۹۰۰۰ بسته رو هم بگیر! در هر فروشگاهی اینترنت هست!فکر نکنم دیگه شما در حال رانندگی تو اتوبان بخواهید آپدیت کنید!
پس من می گم این ما هستیم که عقبیم! باید بریم جلو!نباید دلیل بیاریم که اوون بسته رو ما قدیمیش رو می خواهیم !که دوست عزیز شما که اهل منطقی!آیا میشه بسته ای جدید روی اینترنت باشه!بعد قدیمیش نباشه!
۵.
۱. ببینید من منظورم کلیت بود، حالا اگر شما این رو هدف من از شما برداشت کردید،من عذر می خوام.
۲. من همواره از علم منطق پیروی کردم ولی این کلمات سفسطه و ... اینها رو بلد نیستم! حالا ضعف ادبیات فارسی هست یا چه دیگه نمی دونم :20:
۳.پس بگذارید من هم تعریف سیستم عامل رو بگم، یا ساده تر سیستم عامل رو نقد کنم! ببینید بحث user friendly جزو کاربردهای سیستم عامل هست و نه جزو خصوصیات منحصر به فرد اون! سیستم عامل صرفا یک مرتبط کننده ی برنامه ها با سیستم سخت افزاریست!شما توجه کنید که یک سرور نیازی به محیط user friendly نداره!
ثانیا لینوکس تنها سیستم عاملی است که برای کاربرش تایین تکلیف نمی کنه، شما آزادید! می تونید هر کاری با سیستم عامتون بکنید! این یعنی تایین تکلیف که شما (مثلا و فقط برای مثال! باز نگید سفسطه ) در ویندوز مجبورید از یک اینستالر پیروی کنید و هر چه او می گه!نهایتا می تونید بگید کجا نصب کن! ولی در لینوکس شما می تونید از هر روشی که دوست دارید برید جلو!
این که شما برای کار با یک سیستم عامل نیاز به علم داشته باشید تعیین تکلیف نیست دوست عزیز!واقعیت این هست که کامپیوتر علم هست! شما برای راندن ماشین گواهینامه می خواهید حالا چه ماشین اوتو باشه چه منوآل!شما باید(نگید تعیین تکلیف چون آنگاه همه ی زندکی ما تعیین تکلیف هست حتی برای جاروبرقی! شما باید علم استفاده از اوون رو داشته باشید حالا یا با کتاب خوندن یا با زنگ به همسایه!)علم استفاده داشته باشید!
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیداگر اشتباه می گم خوب بگید.
۴.من بحث علم رو برای مطلب دیگه عنوان کردم شما خودتون گسترشش دادید! شما می گید یک سیستم عامل میگه ۲۰۰۰۰ تا بسته دارم ۱۹۰۰۰تاش روی شبکه هست! من میگم این کاملا درست هست! دوست عزیز ما باید جلو بریم! من گفتم در مالزی هستم (یک کشور در جال توسعه - تازه نه توسعه یافته!!!) اینجا حتی در مثلا سالن غذاخوری KFC اینترنت رایگان KFC network هست!!!یعنی غذا بخور و اوون ۱۹۰۰۰ بسته رو هم بگیر! در هر فروشگاهی اینترنت هست!فکر نکنم دیگه شما در حال رانندگی تو اتوبان بخواهید آپدیت کنید!
پس من می گم این ما هستیم که عقبیم! باید بریم جلو!نباید دلیل بیاریم که اوون بسته رو ما قدیمیش رو می خواهیم !که دوست عزیز شما که اهل منطقی!آیا میشه بسته ای جدید روی اینترنت باشه!بعد قدیمیش نباشه!
۵.
من ناراحت نشدم . اين يك بحث علمي و منطقي است و صرفا يادآوري كردم . ( مخلص شما هم هستيم :10:)
در باره ي سيستم عامل . ما اين موضوع رو ميتونيم در دو فاز ببينيم . يك فاز عمومي و يك فاز تخصصي . صد البته در فاز تخصصي ، چون ماموريت خاصي به سيستم عامل محول ميشه ، برآورده شدن نياز تخصصي اولويت پيدا مي كنه و موضوعات عمومي تر به حاشيه رانده ميشن . مثلا محيط نرم افزارهاي سرور يا شبيه ساز آب و هوا اصلا نياز نيست كه يوزر فرندلي باشه چون افراد خيلي خاصي با اون كار مي كنن و اونا هم تمام هوش و حواسشون متوجه نتايج آناليزها و .... است . اما در فاز عمومي ، موضوع خيلي فرق مي كنه . الان محيط برنامه ها به سمت گرافيكي تر و زيباتر شدن پيش ميره و اگر در اين بازار عمومي ، ما بخوايم از قافله عقب بمونيم ، در واقع خودمون رو گول زده ايم . از اون گذشته ، من خصوصيات زيادي براي سيستم عامل شمردم كه فقط يكي اش زيبايي بود . امنيت ، انعطاف ، كم حجم بودن ، به روز بودن ، واسط كاربري خوب داشتن ، سرعت ، و .... پارامترهاي ديگه هم بود .
اما در باره ي اين جمله :
لینوکس تنها سیستم عاملی است که برای کاربرش تایین تکلیف نمی کنه، شما آزادید! می تونید هر کاری با سیستم عامتون بکنید! من اعتراض دارم . اين درست نيست . همين الان اوپن سوزه 10.3 رو نصب كردم ( البته براي چندمين بار ) به محض اين كه پرينترم روشن شد ، موضوع نصب پيش اومد و من بايد cups رو دانلود و نصب كنم تا بتونم از سخت افزارم استفاده كنم . آيا اين تعيين تكليف نيست ؟ پس چيه ؟ موضوع علم داشتن رو من منكر نيستم . اما شما بايد بپذيريد كه يا بايد اول كار به مشتري ( كاربر - خريدار ) تفهيم بشه كه آقا جان براي كار با لينوكس بايد اين و اين و اين و اين رو بدوني و اين و اين و اين و اين رو داشته باشي ، يا اين كه از همون اول بگيم دوستان گرامي . اول برين چند واحد برنامه نويسي پاس كنيد تا هي براي هر كاري ناچار از سر و كول اينترنت و ديگران بالا نريد .
و در باره ي بحث شيرين اينترنت در ايران و مالزي . من نميخوام اين موضوع رو باز كنم ( چون ممكنه براي دومين بار اخراج بشم !!!:27:) اما به هر حال من و برخي از دوستان در ايران زندگي مي كنيم و اين گرفتاري ها رو هم بايد تحمل كنيم . ولي باور كنيد حتي اگر در مورد خود آمريكا هم صحبت كنيم ، من بر اين باورم كه اين نوعي اجبار و تجاوز است . كاربر بايد حداقل حق انتخاب داشته باشد .
Ceramic
پس موافقید که با وجود تمام مسایلی که مطرح کردید، چه درست و چه غلط، بهترین راه رفتن به سمت اوپن سورسه ؟
taia
در مالزی قیمت اینترنت چگونه است، مثلا اگر کسی بخواهد در منزل داشته باشه ؟ و یه سوال دیگه که ربطی به بحث نداره،معذرت می خوام و اگه نخواستید، جواب ندید،در اونجا وضعیت فیلترینگ چطوره ؟ اصلا هست ؟ ( با توجه به این که مالزی یک کشور مسلمان نشینه.)
در باره ي سيستم عامل . ما اين موضوع رو ميتونيم در دو فاز ببينيم . يك فاز عمومي و يك فاز تخصصي . صد البته در فاز تخصصي ، چون ماموريت خاصي به سيستم عامل محول ميشه ، برآورده شدن نياز تخصصي اولويت پيدا مي كنه و م.....
اما در باره ي اين جمله : من اعتراض دارم . اين درست نيست . همين الان اوپن سوزه 10.3 رو نصب كردم ( البته براي چندمين بار ) به محض اين كه پرينترم روشن شد ، موضوع نصب پيش اومد و من بايد cups رو دانلود و نصب كنم تا بتونم از سخت افزارم استفاده كنم . آيا اين تعيين تكليف نيست ؟ پس چيه ؟....
خوب ببنید به نوعی می شه گفت در اوون بحث لینوکس کم کار نکرده، من خودم خیلی ها رو داشتم که به واسطه ی محیط گرافیکی در اوبونتو از من نصب خواستند، ولی آخرش به ویندوز رفتند!
دلیل بازگشت این دوستان به ویندوز، کمبود امنیت، عدم انعطاف و ... نبود! بلکه عدم قبول تغییرات بود.
ببینید، من زمانی در ایران(حدود ده سال پیش مجبور بودم در داس کار کنم) حدود دو ماه اجباری در داس کار کردم و زمانی که به سمت ویندوز برگشتم(win 95) برام یک غریبی داشت!
این موضوع در مورد لینوکس هم هست، من در مورد اوبونتو میگم چون روش خیلی کار کردم، الآن در ایران هم سی دی هست به نام هما، شما کافی بخرید و از کل پکیجهای اوبونتو استفاده کنید، نصبش هم که خودتون می دونید دیگه، کافی برید در add/rem و برنامه رو انتخاب کنید و بگذارید از روی سی دی نصب بشه! پس کار سختی نیست.
ولی کاربران بعد از مثلا هشت سال کار با ویندوز انتظار همان عمکرد رو در دیگر سیستمها دارند! این در مورد مک هم صادقه، یکی از دوستان ما اینجا با حدود دوهزار دلار یک لپ تاپ مک خرید و بعد فروخت! چرا چون می گفت، من توش یکجوریم!
عادی هم هست! شما خونتون رو هم عوض می کنید یکجوری هستید، من نمی تونم در مورد دیگر توزیعها بگم! ولی در مورد دبیان و مخصوصا مشتقاتش، شما با محیط خیلی راحتی در ارتباطید، نیاز به ترمینال واقعا نیست! من این رو ادعا میکنم! (شاید در دبیان هنوز هم باشه، ولی واقعا در اوبونتو نیست!)
ببنید این که شما پرینتر رو روشن کنید و اون بگه بیا نصبش کن، که خوب خوبه! داره از شما سوال میکنه، شما می تونید بگید نه! (اگر خودش بدون سوال شروع به نصب می کرد اوون موقع جای بحث داشت!) این در اکثر سیستم عاملها هست! یعنی یک جور فرهنگ شده در طراحی! که اگر دستگاهی به سیستم وصل شده، چک کنه و گزارش بده یا درخواست نصب، این رو انصافا نمی تونیم به پای بدی و اجبار سیستم بگزاریم
taia
در مالزی قیمت اینترنت چگونه است، مثلا اگر کسی بخواهد در منزل داشته باشه ؟ و یه سوال دیگه که ربطی به بحث نداره،معذرت می خوام و اگه نخواستید، جواب ندید،در اونجا وضعیت فیلترینگ چطوره ؟ اصلا هست ؟ ( با توجه به این که مالزی یک کشور مسلمان نشینه.)
جوابتون رو چون مربوط نبود خصوصی دادم.
Ceramic
پس موافقید که با وجود تمام مسایلی که مطرح کردید، چه درست و چه غلط، بهترین راه رفتن به سمت اوپن سورسه ؟
رفتن به سمت لينوكس براي كاربران سطح پايين اصلا معقول نيست چون درگير انواع مشكلات خواهند شد . براي كاربران متوسط به بالا شايد اين توجيه داشته باشد .
خوب ببنید به نوعی می شه گفت در اوون بحث لینوکس کم کار نکرده، من خودم خیلی ها رو داشتم که به واسطه ی محیط گرافیکی در اوبونتو از من نصب خواستند، ولی آخرش به ویندوز رفتند!
دلیل بازگشت این دوستان به ویندوز، کمبود امنیت، عدم انعطاف و ... نبود! بلکه عدم قبول تغییرات بود.
ببینید، من زمانی در ایران(حدود ده سال پیش مجبور بودم در داس کار کنم) حدود دو ماه اجباری در داس کار کردم و زمانی که به سمت ویندوز برگشتم(win 95) برام یک غریبی داشت!
این موضوع در مورد لینوکس هم هست، من در مورد اوبونتو میگم چون روش خیلی کار کردم، الآن در ایران هم سی دی هست به نام هما، شما کافی بخرید و از کل پکیجهای اوبونتو استفاده کنید، نصبش هم که خودتون می دونید دیگه، کافی برید در add/rem و برنامه رو انتخاب کنید و بگذارید از روی سی دی نصب بشه! پس کار سختی نیست.
ولی کاربران بعد از مثلا هشت سال کار با ویندوز انتظار همان عمکرد رو در دیگر سیستمها دارند! این در مورد مک هم صادقه، یکی از دوستان ما اینجا با حدود دوهزار دلار یک لپ تاپ مک خرید و بعد فروخت! چرا چون می گفت، من توش یکجوریم!
عادی هم هست! شما خونتون رو هم عوض می کنید یکجوری هستید، من نمی تونم در مورد دیگر توزیعها بگم! ولی در مورد دبیان و مخصوصا مشتقاتش، شما با محیط خیلی راحتی در ارتباطید، نیاز به ترمینال واقعا نیست! من این رو ادعا میکنم! (شاید در دبیان هنوز هم باشه، ولی واقعا در اوبونتو نیست!)
ببنید این که شما پرینتر رو روشن کنید و اون بگه بیا نصبش کن، که خوب خوبه! داره از شما سوال میکنه، شما می تونید بگید نه! (اگر خودش بدون سوال شروع به نصب می کرد اوون موقع جای بحث داشت!) این در اکثر سیستم عاملها هست! یعنی یک جور فرهنگ شده در طراحی! که اگر دستگاهی به سیستم وصل شده، چک کنه و گزارش بده یا درخواست نصب، این رو انصافا نمی تونیم به پای بدی و اجبار سیستم بگزاریم
جوابتون رو چون مربوط نبود خصوصی دادم.
در باره ي سي دي هما ، موضوع اشكال من كلي تر از اين قضيه است . من ميدانم كه با تهيه ي دي وي دي هاي توزيع هاي لينوكس خيلي از مشكلات حل مي شود . ولي ايراداتي كه من متوجه لينوكس مي كنم ، صرفا در اين باب نيست . احساس غير عادي بودن محيط نرم افزار ، و غريبه بودن محيط ، به سادكي با بهره مندي از امكانات و توانايي هاي بيشتر حل مي شود . اما وقتي شما هم احساس غريبگي و ناآشنايي كنيد و هم دست و پايتان در پوست گردو برود ،.... اين ديگر موضوع متفاوتي است .
در باره ي پرينتر هم مشكل شناسايي سخت افزار نبود ، ويندوز هم بلافاصله اين كار را مي كند . اما اشاره ي من به cups ( درايور لازم براي كاركرد پرينتر ) بود كه بايد از اينترنت دانلود مي شد تا چاپگر من قادر به كار باشد .
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
اجازه مي خواهم كه بحثم را جمع بندي كنم .
1. اگر ما خصايصي را براي يك سيستم عامل ايده آل بشماريم ، قطعا لينوكس واجد برخي از آن خواهد بود اما در بخشهايي نيز داراي نقاط ضعف ريز و درشت است .
2. روي آوردن به سمت لينوكس نياز به داده هاي قبلي اي دارد كه همين موضوع ، كاربران مبتدي را از استفاده از آن محروم مي كند .
3. اخلاقا شايسته است كه به جاي بهره بردن از محصولات دزدي ، با نرم افزارهاي متن باز و مجاني كار كنيم .
4. چرا پارسيكس دي وي دي ندارد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:31:
5. بالاخره با اين كارت گرافيك و پنجره هاي ضخيم لينوكس و فونت ضخيم ترش چه كنيم ؟
تبصره : بندهاي 4 و 5 را لا به لاي بحث جا زدم تا جوابي برايش پيدا شود .
1. اگر ما خصايصي را براي يك سيستم عامل ايده آل بشماريم ، قطعا لينوكس واجد برخي از آن خواهد بود اما در بخشهايي نيز داراي نقاط ضعف ريز و درشت است .
2. روي آوردن به سمت لينوكس نياز به داده هاي قبلي اي دارد كه همين موضوع ، كاربران مبتدي را از استفاده از آن محروم مي كند .
3. اخلاقا شايسته است كه به جاي بهره بردن از محصولات دزدي ، با نرم افزارهاي متن باز و مجاني كار كنيم .
4. چرا پارسيكس دي وي دي ندارد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:31:
5. بالاخره با اين كارت گرافيك و پنجره هاي ضخيم لينوكس و فونت ضخيم ترش چه كنيم ؟
تبصره : بندهاي 4 و 5 را لا به لاي بحث جا زدم تا جوابي برايش پيدا شود .
اول: قطعا لینوکس ضعف دارد، و نه کم خیلی :5: ولی فلسفه ی لینوکس این موضوع رو که در آینده ما شاهد پیشرفتش خواهیم بود تضمین می کند.
دوم: با این مورد مخالفم، و این رو می تونم اینطور توجیح کنم که خوشبختانه "دل" لپ تاپهاش رو با نسخه ی لینوکس هم بیرون می ده با حدود صد دلار ++ کمتر، که اگر کسی با اون شروع به کار کنه بهتره.
ولی اینکه اگر کسی بخواهد از ویندوز بیاد به لینوکس مشکل خواهد داشت، بدیهی است، هر تغییری مشکلاتی هم دارد، شما اگر از کسی هم که از اول لینوکس کار کرده بخواهید به محیط ساده ی ویندوز برود مشکل خواهد داشت! :46:
سوم:مشخصا و صد در صد
چهارم: ...
پنجم: البته شاید گفته باشید ولی من خاطرم نیست، از کدوم توزیع استفاده می کنید الآن؟
اول: قطعا لینوکس ضعف دارد، و نه کم خیلی :5: ولی فلسفه ی لینوکس این موضوع رو که در آینده ما شاهد پیشرفتش خواهیم بود تضمین می کند.
دوم: با این مورد مخالفم، و این رو می تونم اینطور توجیح کنم که خوشبختانه "دل" لپ تاپهاش رو با نسخه ی لینوکس هم بیرون می ده با حدود صد دلار ++ کمتر، که اگر کسی با اون شروع به کار کنه بهتره.
ولی اینکه اگر کسی بخواهد از ویندوز بیاد به لینوکس مشکل خواهد داشت، بدیهی است، هر تغییری مشکلاتی هم دارد، شما اگر از کسی هم که از اول لینوکس کار کرده بخواهید به محیط ساده ی ویندوز برود مشکل خواهد داشت! :46:
سوم:مشخصا و صد در صد
چهارم: ...
پنجم: البته شاید گفته باشید ولی من خاطرم نیست، از کدوم توزیع استفاده می کنید الآن؟
مشكل بزرگ من انتخاب توزيع است . دبيان بيس ها براي من قابل فهم تر هستند اما مثلا اوپن سوزه را بيشتر دوست دارم ( سليقه اس ديگه ) به هر حال شما براي اوپن سوزه 10.3 و پارسيكس راهنمايي بفرماييد . شايد هم رفتم سراغ خود دبيان .
2.چه داده هایی ؟ خواهش می کنم توضیح بدید که اون موارد رو کسب بکنم.
3.کاملا صحیحه، چون فکر نمی کنم که این کار با از دیوار مردم بالا رفتن فرقی داشته باشه.
خیلی ممنون
2.چه داده هایی ؟ خواهش می کنم توضیح بدید که اون موارد رو کسب بکنم.
3.کاملا صحیحه، چون فکر نمی کنم که این کار با از دیوار مردم بالا رفتن فرقی داشته باشه.
خیلی ممنون
در باره ي داده ها ، پيشنهاد مي كنم كه با صلاحديد اساتيد اين بخش ، مستنداتي رو در زمينه ي مفاهيم پايه اي لينوكس ، ساختار سيستم عامل ، واژه هاي عمومي ، و يك فرمان هاي اوليه مطالعه بفرماييد .
موفق باشيد
Ceramic
خیلی ممنون کتابی در مورد لینوکس سراغ داری که ترجیحا مواردی رو هم که گفتی توش باشه، اگه معرفی اش خلاف قوانینه به پیام خصوصی بفرست.
Ceramic
خیلی ممنون، کتابی در مورد لینوکس سراغ داری که ترجیحا مواردی رو هم که گفتی توش باشه، اگه معرفی اش خلاف قوانینه به پیام خصوصی بفرست.
دوست عزیز منبع که بسیار زیاد هست، از تاپیک شروع کار با لینوکس همین انجمن در لینک زیر:
تا منابع دیگر مانند :
و غیره لینک زیر را نگاهی بندازید:
سلام
امیدوارم حال جسمی و روحیتون خیلی خوب باشه.
خیلی خیلی ممنونم از همه ی دوستانی که به من راهنمایی دادند.
حالا می خواستم بدونم که چی یاد بگیرم ؟ چه زبان برنامه نویسی ای ؟ چه زبان تحت وبی ؟ چه نرم افزار گرافیکی ای ؟ و ... (البته همه اوپن سورس و رایگان)
من دوست دارم با نرم افزاری کار کنم که هم قدرتمند باشه و هم بازار کار خوبی داشته باشه و هم از کار کردن با اون لذت ببرم.
در ضمن لطفا با دلیل بگید. مثلا فلان نرم افزار به این دلایل.
پیشاپیش از راهنماییتون متشکرم.
خوب بستگی داره شما چه می خواهید بکنید، هر زبانی یک قابلیت هایی داره، شما باید مشخص کنید که چه اهدافی دارید و انتظارتون چی هست.
در مورد وب بی شک Php و Jsp اگر به سراغ سیستم Ajax هم برید که دیگه...
نرم افزار گرافیکی و غیره قبلا کامل معرفی شده یک سرچ بکنید... همه هم اپن سورس هستند ولی نه همه رایگان، البته آنچه معمول هست رایگان هستند.
خوب بستگی داره شما چه می خواهید بکنید، هر زبانی یک قابلیت هایی داره، شما باید مشخص کنید که چه اهدافی دارید و انتظارتون چی هست.
الان چی رو بورسه؟
چی هم قدرتمنده هم بازار کارش خوبه حالا شما که فکر نکنم بتونید در مورد ایران توضیح بدید ولی کلا بگی.
ممنون
ببینید نمیشه گفت چی رو بورسه! هر کدام از زبانها مربوط به کار خاصی هستند.
مثلا ممکن خیلی ها کاربرد java رو از ++C بیشتر بدونند در حالی که به نظر من ++C و C هنوز رقیب ندارند!
ولی خوب اگر شما بخوای مثلا وب طراحی کنی! خوب ++C رو در حد استادی هم بلد باشی کار بردی نداره برات!
اما اگر بخوای روی همین لینوکس کار کنی و تغییرات سیستمی انجام بدی C و ++C میشند دو زبان اصلی! python هم هست.
برای همین اول باید مشخص کنید که در چه زمینه ای کار می خواهید بکنید.
البته یک چیزی رو بگم. من یک استاد هندی داشتم حرف زیبایی می زد، می گفت فرق C با java و یا clips در کدهاشون هست! شما وقتی data structure رو بلد باشی وقتی الگوریتم نویسی رو بلد باشی یاد گرفتن یک زبان کار چند روزه! چون منطق برنامه نویسی هست که مهم هست! تابع فیبوناچی یک منطق داره! ولی در زبانهای مختلف کدهای مختلفی براش هست! که یادگیریشون کار یک روزه ولی منطق یاد گیریش کار چند ساله!
موفق باشی
ببینید نمیشه گفت چی رو بورسه! هر کدام از زبانها مربوط به کار خاصی هستند.
مثلا ممکن خیلی ها کاربرد java رو از ++C بیشتر بدونند در حالی که به نظر من ++C و C هنوز رقیب ندارند!
ولی خوب اگر شما بخوای مثلا وب طراحی کنی! خوب ++C رو در حد استادی هم بلد باشی کار بردی نداره برات!
اما اگر بخوای روی همین لینوکس کار کنی و تغییرات سیستمی انجام بدی C و ++C میشند دو زبان اصلی! python هم هست.
برای همین اول باید مشخص کنید که در چه زمینه ای کار می خواهید بکنید.
البته یک چیزی رو بگم. من یک استاد هندی داشتم حرف زیبایی می زد، می گفت فرق C با java و یا clips در کدهاشون هست! شما وقتی data structure رو بلد باشی وقتی الگوریتم نویسی رو بلد باشی یاد گرفتن یک زبان کار چند روزه! چون منطق برنامه نویسی هست که مهم هست! تابع فیبوناچی یک منطق داره! ولی در زبانهای مختلف کدهای مختلفی براش هست! که یادگیریشون کار یک روزه ولی منطق یاد گیریش کار چند ساله!
موفق باشی
به نظر شما در چه زمینه ای کار کنم بهتره ؟
مگه جاوا ترکیب c++ , c نیست، پس یعنی قابلیت های هر دو رو داره، پس هر کاری با اونها میشه کرد رو باید جاوا هم انجام بده، درسته؟
در مورد data structure هم کاملا درسته، البته در هر زبانی ممکنه یک سری مفاهیم اضافه بشه .
ممنون
به نظر شما در چه زمینه ای کار کنم بهتره ؟
مگه جاوا ترکیب c++ , c نیست، پس یعنی قابلیت های هر دو رو داره، پس هر کاری با اونها میشه کرد رو باید جاوا هم انجام بده، درسته؟
در مورد data structure هم کاملا درسته، البته در هر زبانی ممکنه یک سری مفاهیم اضافه بشه .
ممنون
البته کاملا از موضوع خارج شدیم، این بحث رو در انجمن برنامه نویسی ادامه بدید به نظرم بهتر باشه.
----
ولی در کل خیر جاوا ترکیب c و ++C نیست! شاید از این نظر بشه اینها رو کمی به هم ربط داد که جاوا هم برنامه نویسی object oriented هست و ++C هم این قابلیت رو داره!
ولی اینکه جاوا رو ترکیب این دو زبان بدونیم خیر کاملا نادرست هست.
----
اما اینکه در چه زمینه ای کار کنید، بر میگرده به استعداد و هوش شما :46:
شاید فکر اینکه شما با ++C یک برنامه ی کاربردی که بتونه آینده ی شما رو تضمین کنه کمی سخت باشه!
ولی مثلا فکر اینکه شما وارد محیط وب بشید با PHP و یک سایت با کارایی که آینده ی شما رو تضمین کنه خیلی هم سخت نباشه!
اینها دیگه بر می گرده به اینکه شما با کدوم زبان راحت باشید! من خودم هیچوقت نتونستم با java ارتباط برقرار کنم! حتی الآن کارم با java هست ولی هنوز هم کتاب بقل دستم الگوریتم رو می نویسم و بعد یکی یکی کدها رو از توی کتاب که نیاز اون الگوریتم هست پیدا می کنم. ولی ++C رو خیلی دوست دارم با اینکه شاید چند ماهی باشه حتی یک cout ساده هم نکردم :31: ولی واقعا برنامه ی جذابی هست برای من :46:
و به همین خاطر PHP رو هم دوست دارم و از jsp بدم می اد! :31:
البته کاملا از موضوع خارج شدیم، این بحث رو در انجمن برنامه نویسی ادامه بدید به نظرم بهتر باشه.
اصلا، عنوان هست کوچ اساسی به سمت اوپن سورس، و من اطلاعات کلی در مورد سیستم عامل و نرم افزار ها ی اوپن سورس می خوام و چون می خواهم در آینده هم از یک زبان اوپن سورس استفاده کنم، پرسیدم.
در مورد زبان هم فقط می خوام بدونم اگه یکی به شما بگه یک زبان قدرتمند و جذاب با بازار کار خوب معرفی کن چه می گویید؟ ( کاری به طرز یادگیری ندارم)
خیلی ممنون
آره خوب ولی آخه اینجا انجمن لینوکس هست، و قرار هست بحث های لینوکس انجام بشه :31:
در هر صورت برنامه های ++C و Python و Java هرکدوم می تونند کارهای شما رور راه بندازند، به نظرم Java کاربردش در تمام سیستم عاملها بیشتر باشه با توجه به عدم وابستگی جاوا به پلتفرم.
ولی از زبانهای وب هم قافل نشید، از جمله Php برای سرور ساید و JavaScript برای کلاینت ساید و خوب یک زبان قوی دیتابیس هم مانند mysql و یا postgresql مکمل کار شماست.
توجه کنید تمام این برنامه ها رایگان هستند و یا حداقل نسخه ی رایگان دارند :46:
اگر به من بگید انتخاب کن ++C و Php ، Postgresql و JavaScript :20:
taia درست می گی من نباید اینجا مطرح می کردم و از همه معذرت می خوام.
از راهنماییت خیلی ممنون.
Mehrdad-bx
02-07-2008, 23:32
سلام،
منم خوب 1 سال نیست کوچ کردم، و هنوز سوال دارم(زیاد)
آقا gimp میتونه نیاز های ما رو رفع کنه؟ به نظر من هم فوتوشاپ قوی تره ولی نیاز های یه فرد معمولی رو به نظرم حل میکنه، نظر شما ها چیه؟ gimp اونقدر قوی هست؟
سلام،
منم خوب 1 سال نیست کوچ کردم، و هنوز سوال دارم(زیاد)
آقا gimp میتونه نیاز های ما رو رفع کنه؟ به نظر من هم فوتوشاپ قوی تره ولی نیاز های یه فرد معمولی رو به نظرم حل میکنه، نظر شما ها چیه؟ gimp اونقدر قوی هست؟
چرا که نتونه - البته چرا دروغ من خودم اوایل هر کار گرافیکی که داشتم می رفتم یک سیستم ویندوز دار و با فوتوشاپ کار می کردم چون gimp غریب بود برام، ولی بعد از یک مدت (حدود دو سال پیش) که برای یک ماه ویندوز گیر نمی امد :31: مجبور شدم باهاش کار کنم و وقتی عادت کردم دیدم دقیقا همون کارها رو می کنه منتهی ما به فوتوشاپ عادت داشتیم فکر می کردیم این مفت نمی ارزه :13: در حالی که اینطور نیست. الآن خیلی از شرکت ها برای انیمیشن رو به blender و برای طراحی همین gimp آوردن، که یعنی میشه، حالا به سخت بودنش کاری نداریم (اون باید یک ماه بی ویندوز بشید :31:)
راهنمای استفاده:
درست می گی من نباید اینجا مطرح می کردم و از همه معذرت می خوام.
حالا که بحثش شد، دیروز در google jobs بودم دیدم تاکید زیادی رو زبانهای اسکریپت داره خودش روی Perl هم تاکید داشت.
Mehrdad-bx
03-07-2008, 10:31
من انگلیسی حالیم نیست و خدا رو شکر یه کار بیشتر با فوتوشاپ نداشتم(دیروز،امضام) پس عادت ندارم خدا رو شکر(یه کار هم با گیمپ داشتم).
چیزی فارسی تو بساطت نیست؟
سلام بر همگی دوستان
مشکلات بنده با لینوکس (ubuntu 8.04)همین ها هستند که اگه رفع بشن عالی من تقریبا از ویندوز بی نیاز میشم.
1.نمیتونم فارسی بنویسم
2.کارت وایرلس من رو نمیشناسه و مجبورم برنامه madwifi نصب کنم و بلد نیستم نصبش کنم(اگه آموزشی باشه خیلی خوبه)
3.نمیدونم پرا این نسخه برنامه پخش موسیقی mp3 پلیر نداره(شما سراغ ندارید؟)
4.این نسخه هیچ codec ای برای پخش هیچ فرمتی از فیلم ها نداره ( کلا با از نظر multimedia خیلی کم و کثری داره)(ایضا شما سراغ ندارید؟)
5.کامپایلر c من هیچ headr فایلی رو نمی شناسه.
ممنون میشم اگه کسی کمکم کنه.
سلام بر همگی دوستان
مشکلات بنده با لینوکس (ubuntu 8.04)همین ها هستند که اگه رفع بشن عالی من تقریبا از ویندوز بی نیاز میشم.
1.نمیتونم فارسی بنویسم
2.کارت وایرلس من رو نمیشناسه و مجبورم برنامه madwifi نصب کنم و بلد نیستم نصبش کنم(اگه آموزشی باشه خیلی خوبه)
3.نمیدونم پرا این نسخه برنامه پخش موسیقی mp3 پلیر نداره(شما سراغ ندارید؟)
4.این نسخه هیچ codec ای برای پخش هیچ فرمتی از فیلم ها نداره ( کلا با از نظر multimedia خیلی کم و کثری داره)(ایضا شما سراغ ندارید؟)
5.کامپایلر c من هیچ headr فایلی رو نمی شناسه.
ممنون میشم اگه کسی کمکم کنه.
۱. کافی هست شما به مسیر زیر برید و زبان فارسی رو اضافه کنید:
system -> preferences -> keyboard -> layouts
شرتکات هم برای تعویض ALT - ALT هست که اون رو هم می تونید در همان مسیر در layouts options و در layout switching تغییر بدید.
۲. لطفا برند و مدل کارتتون رو بگید.
۳. از نظر من بهترین نرم افزار برای mp3 player برنامه ی Audacious هست.
۴. کلا در هیچ کدام از نسخه ها codec ها رو نمی شناخت ولی برای نصب شما کافی هست دستورات
۵. آیا شما بسته ی gcc-base رو دارید؟
آیا بسته ی build-essential رو نصب کردید؟
برای ادامه هم سوالات اوبونتو رو لطف کنید در تاپیک خودش بپرسید.
ممنون
۱. کافی هست شما به مسیر زیر برید و زبان فارسی رو اضافه کنید:
system -> preferences -> keyboard -> layouts
شرتکات هم برای تعویض ALT - ALT هست که اون رو هم می تونید در همان مسیر در layouts options و در layout switching تغییر بدید.
۲. لطفا برند و مدل کارتتون رو بگید.
۳. از نظر من بهترین نرم افزار برای mp3 player برنامه ی Audacious هست.
۴. کلا در هیچ کدام از نسخه ها codec ها رو نمی شناخت ولی برای نصب شما کافی هست دستورات
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید۵. آیا شما بسته ی gcc-base رو دارید؟
آیا بسته ی build-essential رو نصب کردید؟
برای ادامه هم سوالات اوبونتو رو لطف کنید در تاپیک خودش بپرسید.
ممنون
سلام.
آقا دمت گرم الان دارم از داخل ubuntu 8.04 این پست رو می نویسم .
فارسی درست شد. اینم حروف کامل فارسی.
الف ب پ ت ث ج چ ح خ د ذ ر ز ژ س ش ص ض ط ظ ع غ ف ق ک گ ل م ن و ه ی
۲. Atheros 5007EG
من خودم رفتم دیشب رفتم دنبالش برنامه madwifi را \یدا کردم. نصب کردم ولی هنوز امتحان نکردم.
۳.امتحانش می کنم.
۴.اون هم سر حوصله باید امتحانش کنم.
۵.میشه در مورد build-essential توضیح بدید؟ البته مشکل من حل شد. رفتم به DVD KUBUNTU 8.04 پیدا کردم بسته های GCC و LIB هاشو نصب کردم مشکل حل شد.
ممنون.
دوباره سلام.
باورم نمی شه همه ی مشکلاتم یه شبه حل بشه.
اول از همه wireless سیمستم با نصب برنامه madwifi حل شد و الان دارم با اینترنت wireless در ubuntu 8.04 این پست را می نویسم.
برای mp3 و avi و codec های پخش موسیقی و فیلم یک فایل mp3 و avi اجرا کردم خود برنامه totem که به طور پیشفرض روی ubuntu با عنوان movie player هست روی اینترنت search کرد و plugin مربوط را با نام gstreamer دانلود و نصب کرد. البته برنامه جالبی به نظر نمی رسه ولی حداقل کار ما را راه انداخت.
با تشکر از همگی.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.