مشاهده نسخه کامل
: همه چیز در مورد شطرنج ( تمامی مباحث آموزشی,تکنیک ها,ترفندهاوغیره..فقط در اینجا.)
chaos theory
07-02-2008, 18:40
سلام بچه ها
پس چی شد ؟؟ چند روزه که جواب سوالم را که فکر میکنم خیلی ابتدایی ولی خیلی مهم است کسی نداده این تاپیک داره یواش یواش از اون داغی که قبلا داشت داره میفته :41: سوال کرده بودم که چطوری بازی را شروع کنیم اگر سفید باشید کدوم مهره ها را باید حرکت بدیم و اگر سیاه باشیم چی و کدوم مهره ها را نباید زود حرکت داد ؟؟
اساتید بفرمایید دیگه منتظریم :10:
سلام دوست عزیز راستش من دنبال یک راهنمای درست و حسابی میگردم پیدا نمیکنم . دارم میرم سراغ کتاب های آموزشی تا مطلب براتون از اونجا بذارم.
مطمئن باش من به فکر این تاپیک هستم.:46:
ظرف چند روز آیتده جوابتون رو درست و علمی میگیری.
خیلی عالی است دوست عزیز موفق باشی ما هم منتظر هستیم
sltavakoli
15-02-2008, 02:47
سلام دوست عزیز راستش من دنبال یک راهنمای درست و حسابی میگردم پیدا نمیکنم . دارم میرم سراغ کتاب های آموزشی تا مطلب براتون از اونجا بذارم.
مطمئن باش من به فکر این تاپیک هستم.:46:
ظرف چند روز آیتده جوابتون رو درست و علمی میگیری.
chaos trophy جان.سوالی که دوست عزیزمون فرمودن اصلا جواب خاصی نداره.فقط مهم اینه که از همون اول
نقشه داشته باشه و الکی بازی رو شروع نکنی.
مثلا اقای کاسپارف چند بارشروع بازی هاشو با حرکت اسب شروع کرد که بسی از لحاظ ما مایه ی تعجب
است
اما اگر شما هنوز اماتور هستی بهترین حرکت برای سفید حرکت 1 یا دوخانه ای سرباز جلوی شاه است.
.ولی در اخر نتیجه ی خوبی گرفت.به مقاله ی زیر توجه کنید:
آماتور بايد با كليه گشايشهي اصلي آشنائي داشته و بخصوص در دو] يا سه تا از آنها اطلاعاتي كامل داشته باشد.اگر قصد شركت در مسابقات را دارد بايد كه با گشايش بازيها و واريانتهي كه امروزه رايجند بخوبي آشنا باشد. ولي بري هر كس كه ساعات زيادي را وقف ]شطرنج] نميكند عملاً غير ممكن است كه بتواند آشنائي عميقي با واريانتهي خاص گشايشهي مشهور پيدا كند.به همين دليل، احتمالاً بهترين راه بري بهبود بخشيدن بازي گشايشي آن است كه ايده و فكري كه در هر گشايش اصلي وجود دارد مورد مطالعه قرار داد و گشايش را با در نظر داشتن ايده اصلي آن بازي كرد، و در همان ضمن بايد به مقتضيات تاكتيكي هر وضعيت دقيقاً توجه داشت]. آماتور بايد ايده هي تك تك حركاتي كه يك گشايش خاص را به وجود ميآورند درك كند و نيز از آنچه كه باعث به وجود آمدن يك وضعيت خوب، در خلال يا در پايان مرحله گشايشي است، شناخت بيشتري بدست آورد.
]
[ايده هي گشايشها را ميتوان در بعضي از خودآموزهي شطرنج، در مقاله هي مجلات شطرنج، و اغلب در بازيهي تفسير شده يافت. بري آماتور مفيد خواهد بود كه بازيهي زيادي در يك گشايش خاص انجام دهد. اين كار به او نشان خواهد داد كه چگونه آن گشايش بسط مييابد،ضعفها و قدرتهي آن، و بعضي مسايلي كه در خلال آن پيش ميآيند چيست.بعلاوه، آماتور پيشرفته ي كه در بعضي از گشايشها يا واريانتها تخصص يافته است ميتواند درست مثل يك استاد، بكوشد كه تئوري را اصلاح كند. طبعاً،بيشتر احتمال دارد كه او بتوانداشتباهاتي كوچك را در بازيهي مسابقات كشف كند تا در تجزيه و تحليل هي تئوريك.[/
[]
[ولي صرف نظر از آموختن حركات تئوريك هر گشايش بخصوص، آماتور بايد هميشه عناصر يك وضعيت خوب شطرنجي را در نظر داشته باشد و هر وقت كه با گشايشي ناآشنا و يا حركتي عجيب در يك گشايش آشنا روبرو شد، بكوشد كه با تجزيه . تحليل دقيق به وضعيتي محكم دست يابد[/font]
[
وقتي اكثر سوارها گسترش يافته و آماده نبردي فعال باشند، گشايش تقريباً خاتمه يافته و وسط بازي در شرف آغاز است اين مرحله ي از بازي است كه شايد اداره كردنش از هر مرحله ديگري مشكل تر باشد، از لحاظي به اين خاطر كه در كتابها نوشته نشده است،واز لحاظي به اين خاطر كه اگر چه سوارها آماده بازي هستند،ولي معمولاً هنوز با مهره هي حريف درگيري پيدا نكرده اند،. بنابراين تفكر بازيكن بايد بيشتر استراتژيكي باشد تا تاكتيكي. در اين قسمت از بازي است كه معلوم ميشود آيا بازيكن معني كلماتيرا كه در گشايش بازي ميكرد، ميدانسته يا اين كه فقط داشته يك رشته حركاتي را كه در يك كتاب ]شطرنج[/] ياد گرفته از حفظ بازي ميكرده است. در اين مرحله، بازيكن بايد نقشه هي بري آينده بكشد و يك استراتژي كلي تعيين كند.انتخاب استراتژي صحيح بسيار مهم است،و در ضمن ميتواند بسيار مشكل باشد. ريشه هي استراتژيمرحله انتقال به وسط بازي در گشايش قرار دارند[/
[تفاوت بين استاد و آماتور در اينجا خيلي بيشتر از گشايش آشكار ميگردد. در اينجا اغلب آماتور گيج است و نميداند با وضعيتي كه بنا كرده چه بكند، بيهدف، يا حداقل بيثبات،بازي ميكند، برعكس، استاد،كه نوع كلي استراتژيي را كه از گشايش بازي شده حاصل ميشود، ميفهمد و ميداند كه ويژگيهي وضعيتش چيست و دنبال چه هدفهايي بايد باشد، استراتژياش را مطابق با نيازهي وضعيتش طرح ميكند و زمينه ي بري يك ادامه موفق در وسط بازي پي ميريزد
farhad1122
15-02-2008, 20:46
سلام
لطفاً در این تاپیک درباره زندگینامه بزرگان شطرنج مثل کاسپاروف یا بابی فیشر یا آناتولی کارپوف هم بنویسید.
با تشکر از شما
chaos theory
15-02-2008, 21:06
سلام
لطفاً در این تاپیک درباره زندگینامه بزرگان شطرنج مثل کاسپاروف یا بابی فیشر یا آناتولی کارپوف هم بنویسید.
با تشکر از شما
حتما دوست عزیز.
namber_one
16-02-2008, 19:35
سلام
میخواستم اگر اجازه بدید معمای شطرنج بذارم...
سلام
میخواستم اگر اجازه بدید معمای شطرنج بذارم...
بزار خوبه.
سلام
میشه یه ایبوک واسه آموزش تکنیک های شطرنج واسه دانلود بزارید
سلام به شطرنج بازهاي گرامي. من شطرنج باز نيستم ولي فكر ميكنم chess master10 آموزش خيلي خوبي در حد يه كتاب داره كه همراه با كوئيز هست ( حيف كه انگليسيه) همراه با نمونه بازي هاي فراوان از تال و كارپف و ...
farhad1122
18-02-2008, 14:06
سلام
بله، من هم موافقم. chess master 1000 بازی بسیار خوبیه که اگه سطح بازی را بالا ببرید و با آن بازی کنید مسلماً باعث بهتر شدن بازیتان خواهد شد و اگر توانستید شکستش بدهید می توانید خودتان را در حد کاسپاروف بدانید! بازیfritz 9 هم بد نیست و شما می توانید آن را بخرید و هم با آن بازی کنید و هم می توانید در یک قسمت آن که مربوط به شطرنج اینترنتی است بروید و با شطرنجبازان دنیا رقابت کنید( حتی با شرنجبازان حرفه ای)
baleshtak
19-02-2008, 09:51
کسی نیست بگه اینجا چه خبره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
chaos theory
19-02-2008, 11:53
کسی نیست بگه اینجا چه خبره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چه خبر باید باشه؟
شما بگید.
namber_one
22-02-2008, 20:15
<<<معمای یک>>>
بالاخره معما ها هم آماده شد...
...
یک راه وجود داره که در عکس زیر با دو حرکت سیاه را مات کرد
اگر شما صاحب مهره های سفید باشید(نوبت با شماست)
چطور با دو حرکت سیاه رو مات میکنید
عکس:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
توجه :
جوابها رو فقط با پیغام خصوصی به من بزنید
و از گذاشتن جوابها در تایپیک خودداری کنید
farhad1122
15-04-2008, 13:19
حتما دوست عزیز.
سلام
پس چی شد؟؟؟؟؟؟؟؟ من حدوداً سه ماهه که منتظرم.
chaos theory
15-04-2008, 13:28
چی چی شد؟
منتظر چی هستی دوست عزیز شرمنده ها باور کن چیزی یادم نمیاد.
farhad1122
15-04-2008, 22:25
نقل قول:
با تشکر از شما
حتما دوست عزیز.
15-04-2008, 23:49
نقل قول:
نوشته شده توسط farhad1122 [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
سلام
با تشکر از شما
حتما دوست عزیز.
میدونی چیه دوست عزیز زندگینامه ها معمولا تو نت نیست که بشه سرچ بزنی پیدا کنی باید بری دنبال کتاب یا چیزی شبیه به این بگردی.
farhad1122
19-04-2008, 20:04
آره درسته یادم اومد.
میدونی چیه دوست عزیز زندگینامه ها معمولا تو نت نیست که بشه سرچ بزنی پیدا کنی باید بری دنبال کتاب یا چیزی شبیه به این بگردی.
سلام. ok!!:46:
farhad1122
31-05-2008, 10:34
سلام به همگی
این تاپیک چرا داره فسیل میشه؟ من سه ماه پیش اینجا پست دادم هنوز بعد از من کسی این جا پست نداده.:27:
دوستان یه سوال داشتم اگه لطف کنید جواب بدبد ممنون میشم. من با بازی fritz 9 به صورت آنلاین شطرنج بازی می کنم اما هر وقت می خوام داخل بازی با حریفم چت کنم میگه سریال نامبر می خواد. این سریال نامبرو باید از کجا گیر بیارم؟:11::40:
سریال نامبر پشت سی دی اورجینال هستش
البته اگه تو ایرانی که هیچ!!
برای چت کردن در playchess.com
ریتینگ شما از پیاده به اسب ارتقا پیدا کنه
بچه ها دارم بزرگترین سایت نرم افزارهای شطرنج رو تا چند روز دیگه راه اندازی میکنم
به نظرتون فقط فروشگاه باشه یا فروم شطرنج هم بهش اضافه کنم؟
اگه تعداد بچه ها به 20 رسید فروم هم ردیف میکنم از 0 تا تخصصی ترین واریانتها
خودتون تا 1 ماه دیگه میبینین
راستی اسامیتون رو به من پیغام بزنین
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
namber_one
01-06-2008, 19:33
برو داداش
فوروم یادت نره
من پشتتم
farhad1122
02-06-2008, 11:18
سریال نامبر پشت سی دی اورجینال هستش
البته اگه تو ایرانی که هیچ!!
برای چت کردن در playchess.com
ریتینگ شما از پیاده به اسب ارتقا پیدا کنه
وقتی که rank من اسب شد دیگه میشه چت کرد یا بازم سریال نامبر می خواد؟ خودت سریال نامبرشو نداری که بهم بدی؟
یه سوال دیگه: من وقتی که میرم تو بازی بلافاصله یه صفحه میاد که یه سریال نامبر توش نوشته شده و میگه که باید به زودی سریال نامبر جدید رو بزنم! چیکارش کنم آخه دفعه قبلی جدی نگرفتم بعد از چند روز دیگه نمی تونستم برم تو بازی و یه بار دیگه ثبت نام کردم و دوباره دارم بازی می کنم.
راستی از اینکه جوابمو دادی بسیار ممنون:11:
farhad1122
03-06-2008, 10:05
من اسب شدم ( منظورم همون rank توی بازی fritz9 هست!!!) ولی هنوز وقتی می خوام چت کنم میگه سریال نامبر می خواد و درست نشد. به نظر شما چیکار کنم که بتونم چت کنم؟
وقتی که چیزی می نویسم تا چت کنم اینو می نویسه: serial number required for chat
ممنون
chaos theory
03-06-2008, 10:40
بچه ها دارم بزرگترین سایت نرم افزارهای شطرنج رو تا چند روز دیگه راه اندازی میکنم
به نظرتون فقط فروشگاه باشه یا فروم شطرنج هم بهش اضافه کنم؟
اگه تعداد بچه ها به 20 رسید فروم هم ردیف میکنم از 0 تا تخصصی ترین واریانتها
خودتون تا 1 ماه دیگه میبینین
راستی اسامیتون رو به من پیغام بزنین
جدی میگی خیلی عالیه...
ما هم هستیم.
سلام
بچه ها همه چی آماد شد هاست رو هم عوض کردم
ولی تعداد بچه هایی که استقبال کردن به 5 نفر هم نرسید!!
حالا اگه بخوام فروم هم بزارم
چه انجمنهایی بسازم لطف کنید بگید تا یک فروم تخصصی داشته باشیم
Seyed Mohsen
28-02-2009, 18:02
لطفا اگر یک متن فارسی برای آموزش شطرنج به کودکان ابتدایی دارید بگذارید ویا به Mohsen_tabaei@yahoo.com ایمیل کنید.
سلام دوستان من يه سوال داشتم
من براي تربيت بدني يه تحقيق به عهده گرفتم در مورد روش هاي برگزاري شطرنج به روش سوييسي يادورهاي سوييسي كه به چه صورت برگزار ميشه من يه سرچي زدم و خيلي گشتم به نتيجه اي نرسيدم
خواهش مي كنم اگه كسي ميتونه يه ليكني يه فايلي چيزي بهم برسونه ممنون همه شما دوستان
واقعا این تایپک به جایی نرسید من همه صفحه هاشو خوندم خیلی به حاشیه کشیده شده و تایتیکاشم بسیار تا بسیار سطحی و پیش پا افتادست کمی به انواع سبکا دفاع فرانسوی شروع انگلیسی معماهای شطرنج و... میتونستن اینجا قرار بگیرن نه 25 صفحه همش حاشیه و مطالب پیش پا افتاده آخرشم هیچی
جای یک گفتگوی حرفه ای از شطرنج در p30world خالیه
دوستان بیایید این تاپیک رو راهش بیاندازیم واقعا جای گفتگو های حرفه ای خالیه
شطرنج کجایی که یادت به خیر ... مرا اسب سفیدی بود روزی...:31:
vahid_civil
10-07-2010, 16:58
اگه کسی متن تخصصی داره مخوصوا از سبک ها و ... بزاره استفاده کنیم
V i r u s e r
12-07-2010, 18:18
من هستم
کسی پایست سریال بخریم باهم بازی کنیم؟
فکر کنم 30 دلار بود اونموقع واسه Fritz 11
خیلی چیز باحالیه
الن نگاه کردم دیدم شده 50$ اوه چه خبره!
خب حالا یه سایتی بگید بریم توش بازی کنیم
عالیه میلاد دوباره این تایپکو راه انداخت چون زمانی اینجا برقرار بود من عضو پی سی ورد نبودم خداکنه بروبچ فعالیت کنن مثل قبل نشه
ازونجایی که نمی تونم کلاسی جایی برم می خوام با کمک دوستان تکنیکای شطرنجو یاد بگیرم
کسی نیست چیزی بزاره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
samyar_red
12-07-2010, 20:13
منم بازی میکردم سال 86 عضو تیم4 نفره استان بودم
از سایت یاهو میتونیم بازی کنیم
تو یاهو هم کنفرانس میزاریم
a.salireza
13-07-2010, 12:33
آخیش ! بلاخره اون پست تاریخیم تو صفحه 3 رو ویرایش کردم :دی خیلی تاپیک رو بهم ریخته بود !
واقعا پی سی ورد اینقدر شطرنج باز حزفه ای عضو داره کمی از تکنیک هاتونو به ما هم یاد بدید
کسی نمی خواد شروع کنه چند تا معمای جالب
چندتا تکنیک
بازی برنده
شروع یا گشایش بازی بدید تا ما استفاده کنیم
من که هرچی تا الان یاد گرفتم از ویکیپدیاست که خیلی سطحی از روی مسائل گذشته
لینکشم میدم شاید بدرده بعضی ها بخوره
[
سلام من تو سایت chesscube.com بازی میکنم انلاین.. سایتش عالیه با نام jjsaeed هستم حتما یه سر بزنید..
من که شروع بازیم d4 هست...
دفاع فرانسوی یا e3 برای جلوگیری از ناپلونی خوردن هست فکر کنم باشه
یک سری از بازی هام رو هم میزارم ببینین چجوری اشکال هم بگیرین..
چرا کسی هیچ اسقبالی نمیکنه پس همون بهتر این تایپک بره زیره خاک
---------- Post added at 09:43 PM ---------- Previous post was at 09:41 PM ----------
یک توضیحی در مورد این سایت چس کوب میدم بیایید عضو شید بازی کنیم..
اول که عضو شید یک rate 1500 به شما میده که اگه هر بازی زو ببرید با توجه به ریت رقیبتون به شما اضافه میکنه من الان 1777 هستم شاید 1500 یا بیشتر بازی کرده باشم اگثرا bullet یعنی 1دقیقه..
V i r u s e r
13-07-2010, 21:42
خوب خودم شروع می کنم
هرکی معما رو حل کرد بعدی رو بزاره بقیه حل کنن
حتما هم جواب رو مخفی کنه شاید کسی نخواد جوابو ببینه
سیاه شروع و در 2 حرکت مات می کنه:
دستتون درد نکنه
بازم از این معما ها بزارید
ممنون حاج آرمان شاید آسون بود ولی بازم دمت گرم
برای اول کار عالیه
کسایی می خوان خودشون جواب بدن اینجا رو نخونن
حرکت وزیر سیاه به h2 کیش حرکت اسب سفید وزدن وزیر سیاه حرکت اسب f1 به g3 و مات شدن سفید
من که شروع بازیم d4 هست...
دفاع فرانسوی یا e3 برای جلوگیری از ناپلونی خوردن هست فکر کنم باشه
یک سری از بازی هام رو هم میزارم ببینین چجوری اشکال هم بگیرین..
بازی بسته ای می کنید من نوآموز در مقابل این حرکت خیلی ضرر میکنم و بازی مو بهم میریزه:31:
ولی دفاع فرانسوی واقعا جلویه حرکت ناپلئونی همون 3 حرکتی خودمونو میگیره
اصلا ناپلئونی که کارایی نداره در صورتیکه استادانی چون پتروسیان وکورچنوی از دفاعه فرانسه استفاده میکنن دفاع فرانسوی حتما باید خیلی بهتر از اینا باشه
و خیلی پیچیدست چون به بازیکن تازه کاری چون من میگن ازین حرکت چشم پوشی کنم
بازی بسته ای می کنید من نوآموز در مقابل این حرکت خیلی ضرر میکنم و بازی مو بهم میریزه:31:
ولی دفاع فرانسوی واقعا جلویه حرکت ناپلئونی همون 3 حرکتی خودمونو میگیره
اصلا ناپلئونی که کارایی نداره در صورتیکه استادانی چون پتروسیان وکورچنوی از دفاعه فرانسه استفاده میکنن دفاع فرانسوی حتما باید خیلی بهتر از اینا باشه
و خیلی پیچیدست چون به بازیکن تازه کاری چون من میگن ازین حرکت چشم پوشی کنم
باورت نمیشه من تمام شروع بازی ها رو تست کردم لزجمله king pawn dennse french englishopening
ولی هیچکردوم queen pawn نمیشه وقتی سفید باشی..
بنظرم در مقابل این حرکت همین حرکت رو باید با سیاه بکنی یا اسب حرکت بدی
---------- Post added at 01:30 AM ---------- Previous post was at 01:28 AM ----------
بله اگر ناپلونی تو این دور و زمونه همه بهت میگن اماتور ..
1-چون وزیرتو تو حرکت اول یا دوم کشیدی بیرون و با این کارت خطر براش ایجاد میشه و تو در میری و این باعث گسترش حریفت میشه کلا منسوخه...!!!
دوستان بازم معما یا اموزش بزارید
شروعه بازی یا گشایش که در شطرنج نتیجه به سزایی داره کسایی رو دیدم از جمله خودم که به علت یاد نداشتن اینا بازی های زیادی رو باختم و آخرای بارتونسته بودم یک شروع خوبی پیدا کنم
بر 4 قسم شروع های خوب رو تقسیم کردن
1 شروعه پیاده وزیر
2 شروعه دفاع اسلاو
3 شروعه گامبی وزیر
4 شروعه دفاع گرونفلد
بگو نوبت حرکت با کیه؟؟؟تو چند حرکت مات میشه؟؟؟؟اینا رو باید بگی تا حل کنیم:10::10::10::10::10::10::10::10::10::10::1 0:
آقا ماهم یه چیزایی از شطرنج میفهمیم...اما نه زیاد.
تاپیک رو دور زدم وسعی کردم همه صفحه ها رو بخونم...زیبا بود کار اما هی قطع وصل میکنید.
چکار استقبال دارید؟
خب استقبال نشه....شما آموزشت روبده...بهرحال یکی مثل من میاد واستفاده میکنه.
مسابقه هم باحاله ...
مرسی.خسته نباشید.:10::11::20::11::10:
علائم اختصاری شطرنج برای ثبت حرکات - مدرن=انگلیسی
• اسب؛ مدرنN
• فیل؛ مدرن B
• رخ ؛ مدرن R
• وزیر(فرزین)؛ مدرن Q
• شاه؛ مدرن K
پیاده : برای پیاده علامت اختصاری استفاده نمیشه!
این از حروف قرار دادی.
برای نشان دادن حرکت بصورت مثال بجای اینکه بنویسیم اسب سفید در خانه ی d4 فیل سیاه در خانه ی e6 را زد
میگیم ، Nd4 ×Be6 .
برای شاه قلعه هم
شاه قلع بزرگ : O-O-O شاه قلعه کوچک : O-O
علامت × هم بمعنای گرفتن مهره است.
علامت + بمعنای کیش بودن است.
علامت # بمعنای مات شدن است.
یکسری علائم دیگر هم هست که اونها بدرد کسانی میخوره که میخوان کتاب شطرنج چاپ کنند و گفتن اونا بی فایده است
میتونید ازین علائم برای پاسخ معماهای شطرنج در اینجا استفاده کنید
اموزش به اون صورت فایده نداره باید خودتون انلاین بازی کنید..
بیایید تو سایت chesscube بازی کنیم تو روم ایران با هم بیشتر اشنا میشیم..
من رفتم تو سایتش نمی دونستم چکار کنم
برای من که دیال اپ دارم خیلی دیر میاد
معما رو هل کنید
در ضمن آیا می دانستید که:
بزرگمهر حکیم و دانشمند ایرانی شطرنجی جدید ابداع کرد. صفحهای مستطیل شکل بود که از شانزده عرض و چهار ستون تشکیل شده بود. تعداد خانهها همان شصت و چهار عدد بود. مهرها همان شانزده عدد برای هر طرف و حرکت و زدن آن ها نیز همان بود. فقط شکل چیدن فرق داشت که در شکل می بینید. این شطرج قابلیت بازی با تاس را نیز داشت، به طوری که کسی که ابتدا تاس بیشتری میآورد بازی را آغاز میکرد. سپس در حرکات بعداگر شش میآورد باید با شاه، پنج با وزیر، چهار با فیل، سه با اسب، دو با رخ و یک با پیاده بازی کند. اگر شش بیاید و خانهای برای شاه نباشد، مات نیست، مثالش آوردن شش در نرد است. و اگر مهرای بتواند دیگری را بگیرد، تا عددش نیاید نمیتواند این کار را بکند. و اگر پیادهای به عرض شانزدهم برسد، وزیر میشود.بعد از شطرنج بزرگمهر، رومیان دو شطرنج بنا کردند، نخستین شطرنج بر روی صفحهای به شکل دایره بنا شد. به این صورت که نخست یک دایره با نام حصن قرار دادند، سپس چهار دایره در اطراف حصن قرار دادند و آن را به شانزده قسمت تقسیم کردند، همان شصت و چهار خانه شد. نحوهٔ چیدن مهرهها را در شکل نشان داده ایم. حرکات مهرهها نیز همان است. شاه اگر وارد حصن شود هیچ مهرهای نمیتواند به او کیش بدهد تا از حصن خارج شود، در واقع در حصن هیچ گزندی نمی بیند. پیاده نیز اگر به خانهٔ مقابل خود در خطوط دشمن برسد، وزیر میشود
دفاع فرانسه
دیوید سورات
The French Defense
1.e4 e6
Mc Connell, J - Morphy, P [C02] New Orleans, 1850
1.e4 e6 2.d4 d5 3.e5 c5 4.c3 Nc6 5.f4 Qb6 6.Nf3 Bd7 7.a3 Nh6 8.b4 cxd4 9.cxd4 Rc8 10.Bb2 Nf5 11.Qd3 Bxb4+ 12.axb4 Nxb4 13.Qd2 Rc2 14.Qd1 Ne3 0-1
در این مقالات سعی من ارایه ی ایده ها و تحلیلهایی روی تمامی شاخه های این دفاع است. هدف ارایه ی مروری بسنده است که خواننده را مانند من مجذوب این دفاع نموده و ترغیب به جستجوی اطلاعات و جزییات بیشتری از این شروع نماید. به قول پساخیس " دفاع فرانسه شبیه زنی مغرور است که بسادگی قلب خود را از دست نمی دهد. برای تسلط بر این گشایش مشکل، تنها دانستن تعدادی از شاخه های آن کافی نیست؛ بلکه باید مانند یک عاشق ورزیده، روح و قلب خود را روی این کار گذاشته و تنها در این صورت است که رموز آن را خواهید فهمید."
دفاع فرانسه نام خود را از مسابقه ای مکاتبه ای بین لندن و فرانسه فرا گرفت که البته با پیروزی پاریسیها همراه بود.
CITY London - CITY Paris [C01] corr, 1834
1 e4 e6 2 d4 d5 3 exd5 exd5 4 Nf3 Nf6 5 Bd3 c5 6 Qe2+ Be7 7 dxc5 0-0 8 Be3 Re8 9 Bb5 Nc6 10 Nd4 Bxc5 11 Bxc6 bxc6 12 c3 Bxd4 13 cxd4 c5 14 Qd3 Qb6 15 0-0 Ba6 16 Qb3 Qxb3 17 axb3 Bxf1 18 Kxf1 Ng4 19 dxc5 Nxe3+ 20 fxe3 Rxe3 21Nd2 Rae8 22 b4 Rd3 23 Rxa7 Rxd2 24 b5 Rxb2 25 b6 d4 26 b7 d3 27 Ra8 Kf8 0-1
و یا:
28 c6 d2 29 Rxe8+ Kxe8 30 Ke2 Kd8 0-1
یک استاد روس در سال 1842 جزییات گشایش را مورد ارزیابی قرار داده هر چند که این گشایش قرن ها قبل توسط لوچنا در سال 1497 آزمایش شده بود. یکی از قدیمی ترین بازی هایی که با دفاع فرانسه حوالی سال 1620 بازی شده است بازی زیر است.
Greco ,G - NN [C00] Europe1620
1.e4 e6 2.d4 Nf6 3.Bd3 Nc6 4.Nf3 Be7 5.h4 0-0 6.e5 Nd5 7.Bxh7+ Kxh7 8.Ng5+ Bxg5 9.hxg5+ Kg6 10.Qh5+ Kf5 11.Qh7+ g6 12.Qh3+ Ke4 13.Qd3# 1-0
دفاع فرانسه برای اولین بار توسط یک استاد فرانسوی بنام بوردنایس مورد ارزیابی قرار گرفت. ای. هارویتز نیز در انتهای قرن 19 با همکاری گزا ماروکزی تمهیداتی برای معرفی و توسعه ی این شروع بکار بستند. مدت ها بعد نویسنده ای پیش از قهرمان جهان میخاییل باتوینیک، مدعی شد که تاریخ واقعی دفاع فرانسه با آرون نیمزوویچ اغاز گردید که ایده های جدید زیادی را به آن اضافه کرد و به همین دلیل است که یکی از شاخه های اصلی آن بنام وی است. بسیاری از قهرمانان جهان مانند دیگر استادان بزرگ، دفاع فرانسه را به عنوان یک حربه در طول دوران بازی خود بکار برده اند که از جمله می توان از کارپوف، باتوینیک، کورچنوی، اسمیسلوف، برونشتاین، پتروسیان، اولمان، کاپابلانکا، رتی، گرونفلد و آلخین نام برد. اخیرا نیز این دفاع در زمره ی علاقه مندی بزرگانی چون آناند، خالیفمن، شورت، باریف، ون ولی و ایوانچوک قرار گرفته است. فرانسه را حتی روحانیان کلیسا نیز تایید می کنند و بکار می گیرند!
Kapfer, T - Pope John Paul II [C19] Krakow, 1938
1.e4 e6 2.d4 d5 3.Nc3 Bb4 4.e5 c5 5.a3 Bxc3+ 6.bxc3 Ne7 7.Nf3 Bd7 8.dxc5 Qa5 9.Bd2 Ba4 10.Bd3 Nd7 11.0-0 Nxc5 12.Qe2 Nxd3 13.cxd3 Qa6 14.Rfc1 0-0 15.c4 dxc4 16.dxc4 h6 17.Bb4 Rfe8 18.Rc3 Rad8 19.Qa2 Nc8 20.Re1 Rd7 21.Nd2 Bc6 22.Rce3 Red8 23.Ne4 Bxe4 24.Rxe4 Qb6 25.c5 Qc7 26.a4 a5 27.Ba3 Rd2 28.Qc4 R8d5 29.f4 Ne7 30.h3 Nf5 31.g4 Nd4 32.R1e3 Nc2 33.Rc3 Rd1+ 34.Kg2 R5d2+ 35.Kg3 Rg1+ 36.Kf3 Ne1+ 0-1
در قسمت دوم این مقاله تعدادی از ایده های اصلی پشت این دفاع را نشان داده و بعد از آن تعدادی از انتخابهای سفید برای حرکت دوم و امکانات سیاه برای وضعیت خود را ارزیابی خواهیم کرد. در بخش های دیگر شاخه های اصلی را معرفی کرده که عبارتند از شاخه ی پیشروی پیاده، شاخه ی تعویضی، شاخه ی کلاسیک، و شاخه های ویناور (نیمزوویچ)، تاراش و مک کاچون. نباید از شاخه های متعدد این دفاع ترسید که این تنوع، گواه عرصه ی گسترده ی ارزیابی های مختلف و تحقیقات در دسترس علاقه مندان و هواخواهان محسوب می شود. بسیاری از موضوعات از شاخه های مختلف به یکدیگر انتقال داده شده و فهم آنها نه فقط برای بازی در دفاع فرانسه، بلکه بطور کلی در هر سیستم گشایشی بسیار مفید خواهد بود.
قسمت دوم :
The French Defense
در بهترین حالت ممکن، می توان دفاع فرانسه را نخستین دفاع فوق مدرن تلقی نمود. ایده ی اصلی، اجازه به سفید برای استقرار در مرکز سپس اقدام به حمله ی متقابل با سوارها و پیاده های شکافنده ی ...c5 (ضروری) و ...f6 است. سیاه اغلب با صرف نظر از کسب فضا در جناح وزیر، برای راه اندازی حمله به جناح شاه سفید تلاش می نماید، او یک وضعیت شلوغ و پر مهره را تحمل کرده و امیدوار به رسیدن به یک آخر بازی برنده است در شرایطی که سفید در اندیشه ی گرفتن برتری از وضعیت بسته و ضعف گسترش فیل وزیرسیاه است. همچنانکه گفته شد وضعیتی بینابینی وجود دارد با فرصتهایی برای هر دو طرف.
1.e4 e6 2.d4 d5
در قسمت سوم این مقاله انتخاب های مختلف سفید برای حرکت دوم خود معرفی خواهد شد. اکنون با تمرکز بر دیاگرام موجود رویکردی مشخص به شاخه ها و وضعیت های ممکن خواهیم داشت. بیاد داشته باشید که این رویکرد تنها اشاره به نمونه هایی از توانایی های بالقوه ی دفاع فرانسه بوده و نباید یک کاوش همه جانبه تلقی گردد. عمده مشکل سیاه در این انتخاب، فقدان گسترش فیل وزیر و برتری فضایی سفید در جناح شاه است؛ سفید معمولا با افزایش حمله درجناح شاه و تحکیم کمربند دفاعی خود در مرکز در تلاش برای استفاده از این موضوع است. سفید سه راهکار اساسی برای انتخاب حرکت سوم خود دارد:
ساده سازی با 3.exd5 ، شاخه ی تعویضی
تاسیس کمربند مرکزی با 3.e5 ، شاخه ی پیشروی پیاده
حفظ فشار در مرکز با ادامه ی گسترش خود با حرکتی مانند 3.Nc3 و امکان رسیدن به شاخه ی کلاسیک و یا ویناور (نیمزویچ) و یا 3.Nd2 ،شاخه ی تاراش
انتخاب دیگر در اینجا 3.Be3 ، شاخه ی آلاپین است. در قسمتهای دیگر این مقاله جزییات این شاخه ها را ارزیابی کرده اما در حال حاضر روی سه موضوع بالا تمرکز خواهیم کرد.
الف- ساده سازی با 3.exd5 ، شاخه ی تعویضی
سفید از اولین حرکت خود امیدوار به جمع اوری برتری است. وضعیتهای متقارن که پس از 3...exd5 اتفاق می افتند تبعاتی را برای سیاه بدنبال دارد، از جمله اینکه فیل وزیر او ازاد شده و در غیاب پیاده ی e6 می تواند قطر مشخصی را طی کند؛ عدم نیاز به پیاده ی شکافنده ی ...c5 چرا که در شاخه های دیگر این نیاز احساس می گردد؛ همچنین بهره مندی از فضای برابر در مرکز و تلاش برای در اختیار گرفتن ابتکار عمل. اجتناب از این ادامه ی متقارن پیامدهای بهتری برای سیاه نخواهد داشت؛ در واقع این شاخه بیشتر از شاخه های دیگر از میزان توفیق بیشتری برای سیاه برخوردار است. اکنون یک نمونه برای نمایش کیفیت این شاخه ارایه می گردد:
1.e4 e6 2.d4 d5 3.exd5 exd5 4.Bd3 Bd6 5.c3 Nc6 6.Nf3 Nge7 7.0-0 Bg4 8.Re1 Qd7 9.Nbd2 0-0 10.h3 Bf5
ب- تاسیس کمربند مرکزی با 3.e5 ، شاخه ی پیشروی پیاده
ارزیابی مجدد این شاخه در سالهای اخیر طرحهای جدیدی در پی داشته است. سفید در تلاش برای حفظ زنجیر پیاده ای در برابر حملات متقابل سیاه است. حرکت ریشه ای سیاه برای شکاف وضعیت 3...c5 است که تنها حرکت قابل ملاحظه برای سیاه است، چرا که باید هر چه سریعتر پیش از آنکه سفید سازمان پیاده ای خود در مرکز را تحکیم و تقویت بخشد با آن به مقابله بپردازد؛ یک رویکرد راهبردی، گسترش بی درنگ یک پیاده سپس یک اسب است. حرکات شکافنده به عنوان بهترین بازی در برابر زنجیر پیاده ای محسوب می شوند که پایه ی زنجیر پیاده ای سفید در مربع d4 را زیر فشار قرار می دهد. سفید معمولا تلاش می کند زنجیر پیاده ای خود را با 4.c3 حفظ کرده و سیاه نیز فشار بر این مربع را با 4...Nc6 افزایش می دهد. براحتی می توان با ارزیابی وضعیت موجود و جایگاه مهره ها طرح دو طرف را تخمین زد:
توجه داشته باشید که نوک پیکان زنجیر پیاده ای سفید به سمت جناح شاه بوده و این همان جایی است که سفید باید با حفظ کنترل بر e5 برای بازی انتخاب نماید. از سوی دیگر سیاه در جستجوی راهی برای باز کردن بی درنگ ستون c و تعویض سوار مساله ساز خود یعنی فیل وزیر است. یکی دیگر از طرح های رایج سفید افزایش محاصره ی سیاه با a3 و b4 و تلاش سیاه برای کنترل بر ستون c و تداوم فشار بر d4 است. به عنوان نمونه:
1.e4 e6 2.d4 d5 3.e5 c5 4.c3 Nc6 5.Nf3 Qb6 6.a3 a5 7.Bd3 Bd7 8.0-0 a4
پ- حفظ فشار در مرکز با ادامه ی گسترش خود
سفید برای دستیابی به این هدف دو انتخاب عمده دارد: انتخاب اول 3.Nc3 که بسته به پاسخ سیاه منجر به 3...Nf6، شاخه ی کلاسیک، و یا 3...Bb4 ، ویناور (نیمزوویچ) می شود و انتخاب دوم 3.Nd2 شاخه ی تاراش.
3Nc3 Nf6 شاخه ی کلاسیک
از اینجا ادامه های دیگری نیز ممکن است اتفاق بیفتد که عبارتند از روبینشتاین، برن، اشتاینیتز و مک کوچن که در این مجموعه همگی ارزیابی خواهند شد. در اینجا بطور خلاصه وضعیت را تنها پس از 4.Bg5 Be7 مورد ارزیابی قرار می دهیم.
در حال حاضر سفید باید تکلیف خود را روشن کند: اقدام به ساده سازی وضعیت (که معمولا مطلوب سیاه است) یا توسعه ی فشار با چندین روش دلخواه مانند تشکیل زنجیر پیاده ای d4-e5 که به فشردگی وضعیت سیاه منجر می شود.
5.e5 Nfd7 6.Bxe7
(اگر به بازی های تند و تیز علاقه مندید، حمله ی آلخین - کاتارد را با 6.h4 بازی کنید.)
Qxe7
حرکت بعدی سفید 7.f4 جهت تقویت خانه ی e5 بازی می شود که پس از حرکت شکافنده ی سیاه ...c5 به یک ضعف تبدیل خواهد شد. سفید از فضای زیادی برخوردار بوده که می تواند آزادانه سوارهای خود را گسترش داده و مرکز خود را فشرده نگه دارد. سیاه در اندیشه ی حمله به مرکز سفید بوده و با حرکات مرسوم خود یعنی ...c5 و ...f6 کنترل ستونهای باز را در دست می گیرد و یا با ...c5 ، ...c4 ، ...Qb6-b4 ، ...Nd7-b6-a4 ، ...Nc6-a5 به جناح وزیر حمله ور می شود. یک مثال:
1.e4 e6 2.d4 d5 3.Nc3 Nf6 4.Bg5 Be7 5.e5 Nfd7 6.Bxe7 Qxe7 7.f4 a6 8.Nf3 c5 9.Qd2 Nc6
3Nc3 Bb4 شاخه ی ویناور(نیمزوویچ)
شاخه ی ویناور تنها شاخه ی تند و تیز و بی عیب است که سیاه می تواند برای بدست گرفتن ابتکار عمل مورد استفاده قرار دهد. 3...Bb4 یک حرکت دو منظوره است که اسب مدافع پیاده ی e4 را روی شاه خود میخکوب می نماید و تهدید دوبل کردن پیاده های سفید در ستونc را دارد. راندن پیاده به e5 توسط سفید، اندکی بعد به هدفی برای f6 تبدیل می شود اگر چه فیل شاه سیاه - یکی از بهترین سوارهای مدافع - جناح شاه را ترک کرده است. تعویض مرسوم ...Bxc3 به وضعیتی نا متعادل و تند و تیز با اهدافی برای هر دو طرف منجر می شود. سفید جناح شاه را برای حمله انتخاب می کند در حالی که سیاه روی پیاده های ضعیف جناح وزیر تمرکز کرده است. بازی معمولا اینگونه ادامه می یابد:
4.e5 c5 5.a3 Bxc3+ 6.bxc3 Ne7
سفید اکنون از چند انتخاب برخوردار است: می تواند با 7.Qg4 و یا 7.h4 یک بازی تهاجمی را در دستور کار خود قرار دهد و یا حرکاتی پوزیسیونی را انجام دهد مانند 7.Nf3 یا 7.a4 .
3.Nd2 شاخه ی تاراش
سفید رویکردی آرام اما پوزیسیونی را انتخاب کرده، نخست در تلاش است بازی متقابل سیاه را محدود نماید. سفید از آچمزی اسب وزیر خود همچنانکه در شاخه ی ویناور دیده شد اجتناب کرده و همچنان پیاده ی شاه را مورد حمایت قرار می دهد. سیاه دو انتخاب برای واکنش نشان دادن به این وضعیت دارد 3...Nf6 و 3...c5. . این شاخه شهرت خود را از استحکام و امنیت و در عین حال ماهیت خفیف تر تهاجمی بدست اورده است.
سیاه با 3...Nf6 حرکت 4.e5 را فرا خوانده و به سفید اجازه می دهد تا زنجیر پیاده ای فشرده ی خود را سرو سامان داده و وضعیتی نا متعادل اما ماندگار را رقم بزند. در ادامه، پیکار منوط به توانایی سفید در تحکیم مرکز خود خواهد بود. سیاه البته تلاش خواهد کرد با...c5 و شاید ...f6 مرکز را تحت فشار قرار داده و کیفیت آن را کاهش دهد. در اینجا بازی با 4...Nfd7 ادامه یافته و سفید اغلب با 5.Bd3 و یا 5.f4 پاسخ می دهد. این حرکت پیاده ی e5 را تقویت کرده و فضای بیشتری را در جناح شاه دراختیار سفید قرار می دهد جایی که سفید می تواند به هر شکلی حمله را شروع کند. طرح های مرسوم سفید در این وضعیت قرار دادن اسب در f3 ، e2 و یا h3، فیل ها در d3 و یا شاید e3 و قلعه گیری در جناح شاه است. سیاه نیز پایه ی زنجیر پیاده ای را با 5...c5 زیر فشار قرار می دهد. یک نمونه از این ادامه:
1.e4 e6 2.d4 d5 3.Nd2 Nf6 4.e5 Nfd7 5.c3 c5 6.f4 Nc6 7.Ndf3 Qb6 8.g3 cxd4 9.cxd4 Bb4+ .
سیاه با فشار حاصل از 3...c5 وضعیت موجود در مرکز را باز کرده، در بیشتر موارد در پایان یک پیاده ی وزیر ایزوله درست می کند؛ او در این ادامه سوارهای خود را براحتی گسترش داده و از یک بازی متقابل فعال برخوردار است. سفید معمولا با 4.Ngf3 و یا 4.exd5 پاسخ می دهد. یک نمونه در این ادامه:
1.e4 e6 2.d4 d5 3.Nd2 c5 4.exd5 exd5 5.Ngf3 Nc6 6.Bb5 Bd6 7.dxc5 Bxc5 8.0-0 Nge7 9.Nb3 Bd6
در قسمت سوم این مقاله پاسخهای دوم سفید به این دفاع و بعضی از پاسخهای جابجا شده ی سیاه ارایه خواهند شد.
قسمت سوم:
The French Defense
انتخاب های دیگر سفید در دومین حرکت خود
سفید پس از 1.e4 e6 الزامی به انجام حرکت 2.d4 ندارد، هر چند این حرکت بدون شک بهترین انتخاب در این وضعیت محسوب می شود. در قسمت سوم این مقاله تعدادی از انتخاب های مرسوم سفید در حرکت دوم را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد. همچنین تعدادی از ادامه های جابجا شده را نیز بررسی خواهیم کرد که در نهایت به یکی از شاخه های این شروع منجر می شوند.
پس از 1.e4 e6 سفید بجای 2.d4 از انتخاب های متعددی برخوردار است که عبارتند از: 2.Qe2 ادامه ی چیگورین؛ 2.d3 منجر به حمله ی هندی شاه؛ و 2.Nf3 منجر به شاخه ی دو اسب. هیچیک از این ادامه ها را نمی توان بصورت قطعی برای سفید امید بخش تلقی نمود اما بازیکن دفاع فرانسه باید در هر شرایطی آمادگی رویارویی با آنها را باشد.
2.Qe2 مطلوب استاد روس چیگورین (1908-1850).
سفید در تلاش برای انصراف سیاه از 2...d5 گسترش فیل شاه خود را محدود می کند. بهترین پاسخهای سیاه عبارتند از 2...c5 و 2...Be7.
سیاه با2...c5 قصد دارد از حرکت d4 سفید جلوگیری کند. بازی ممکن است اینگونه ادامه یابد:
3.g3 Nc6 4.Nf3 g6 5.Bg2 Bg7 6.0-0 Nge7 7.d3 0-0 8.Nbd2 d6
سفید آماده ی پیشروی در جناح شاه با Nh4و f4 است، سیاه نیز مرکز را شکافته و ...d5 حرکتی است که می توان بازی نمود.
2...Be7 و تمایل چیگورین به بازی 3.b3
اگر چه از نظر من ادامه ی زیر بهتر به نظر می رسد:
3.Nf3 d5 4.d3 Nf6 5.g3 0-0 6.Bg2 c5 7.e5 Nfd7
سفید چشم انداز تهاجمی خوبی در برابر وضعیت قلعه ی سیاه داشته و از خلق یک هدف برای سیاه در مرکز اجتناب کرده است. پیاده ی موجود در e5 به خوبی فضای بازی سیاه را تنگ کرده و سیاه نیز هر چه زودتر با حرکت شکافنده ی ...f6 به آن حمله ور خواهد شد.
2.d3 شاید منجر به حمله ی هندی شاه شود.
بازی ممکن است اینگونه ادامه یابد:
2...d5 3.Nd2 Nf6 4.Ngf3 c5 5.g3 Nc6 6.Bg2 Be7 7.0-0
سفید از اعمال فشار بی درنگ بر وضعیت سیاه خودداری کرده و بار دیگر آماده است تا در جناح شاه بازی کند، سیاه نیز همچنان مشکل گسترش فیل وزیر خود را دارد اگر چه از سیمای پوزیسیونی خوبی برخوردار است. من تجارب زیادی روی این نوع پوزیسیونها ندارم اما این وضعیت حتی برای من جالب توجه به نظر می رسد.
2.Nf3 شاخه ی دو اسب
کوششی برای نفوذ به مرکز بدون خلق هدف برای سیاه. بازی ممکن است با 2...d5 3.Nc3 ادامه یافته و اکنون سیاه حرکت تند و تیز 3...d4 و یاحرکت خفیف تر 3...Nf6 را در آستین دارد.
3...d4
به گفته ی یکی از اساتید: "سفید مرکز را نادیده گرفته است پس چرا بی درنگ از این کوتاهی خود تنبیه نشود؟"
4.Ne2 c5 5.c3 Nf6 6.d3 Nc6 7.g3 e5 8.Bg2 Be7
تقریبا اینگونه به نظر می رسد که سفید، فرانسه بازی کرده است! بازی سیاه بصورت قابل توجهی آزاد تر از دیگر ادامه های مرسوم بوده و برای وسط بازی چشم انداز گسترده ای در اختیار دارد.
3...Nf6 4.e5 Nfd7 5.d4 c5
این وضعیت آشنا به نظر می رسد چرا که ادامه ای از شاخه ی پیشروی پیاده تلقی می شود، تنها این ادامه که در آن سفید پیاده ی c خود را متوقف کرده است و نمی تواند مرکز را حمایت کند برای سیاه بهتر است.
مختصری راجع به ادامه های جابجا شده...
همچنانکه از آخرین شاخه ی بالا می توان دید ادامه های جابجا شده زیاد هم غیر متداول نیستند و علاقه مندان این دفاع باید در هر زمانی از امکان بروز انها مطلع باشند. در اینجا دو راه رسیدن به این دفاع حتی از 1.d4 ارایه شده اند:
1.d4 e6
این همان چیزی است که من تقریبا همیشه در مقابل 1.d4 بازی می کنم، دعوت از سفید برای چرخش به سمت دفاع فرانسه با 2.e4. در اینصورت من این تغییر گشایش را در نخستین مرحله از بازی به سمت مسیر دلخواه یک پیروزی اخلاقی می دانم. البته سفید هیچ اجباری برای 2.e4 نداشته و واقعیت این است که اغلب 2.c4 Nf6 3.Nc3 c5 بازی می شود (یکی دیگر از ادامه های جابجا شده) منجر به بنونی یا 2.Bf4 منجر به گونه هایی از گشایش پیاده ی وزیر. من معمولا با 2...Nf6 ادامه می دهم هر چند این وضعیت از امکانات ابتکاری زیادی برخوردار است و نیازمند تخصص ویژه است.
نکته ی پایانی
آیا تا بحال تجربه ی شکست در مقابل دفاع فرانسه را داشته اید؟ فرانسه برای من مملو از پویایی و امکانات بی پایان است. این دفاع محکم همچنان توانایی هدایت مسیر بازی به سمت آتش بازی و ارضای بازیکنان جان سخت و شجاع را دارد. یک دفاع بسیار سازگار که محبوبیت مداوم آن گواه کیفیت ذاتی آن است، با بیش از 100 سال سایقه ی تحلیل در بالاترین سطح ممکن.
به عقیده ی من بهترین راه برای فراگیری دفاع فرانسه مطالعه ی بازیهای خبرگان عرصه ی شطرنج در این دفاع است. خبرگانی مانند: نیمزوویچ، باتوینیک، پتروسیان، کورچنوی و اولمان. سپس فقط 1...e6 بازی کنید و ببینید که چه اتفاقی خواهد افتاد! شما نیز شیفته ی این گشایش اعجاب انگیز خواهید شد.
بازیکنان دفاع فرانسه را "فرزند بی نظیر" می نامند و باتوینیک مدعی می شود که فرانسه متعلق به هر کسی نیست. کسی که "شخصیت شطرنجی واقعی" و "تمهیدات کاری سخت" داشته باشد می تواند در این میدان پیکار کند. اگر تمایلی به انجام کار سخت ندارید بهتر است شطرنج را کنار بگذارید و بازی هایی مانند دومینو را انتخاب کنید! فرانسه نتیجه ی تلاش شما را با قدرت و زیبایی خود، چندین برابر، جبران خواهد کرد.
تشکر یادتون نره!
دفاع فرانسه
میلاد مرسی مقالت عالی بود من دنبال اینجور چیزا بودم ولی هیچ جا ندیده بودم آدرسشم بعدا خصوصی ازت میپرسم
این نکته هم یادآور میشم که دفاع فرانسه اصلا برای آماتورا توصیه نمیشه واولین قهرمان شطرنج جهان ویلهلمن دربارش گفته:شروع کندیه و من تا به حال ازش استفاده نکردم در حالیکه در جهان استادان بزرگی هم هستن که ازش استفاده می کنن
جواب معمای من یادتون نره:31:
mohsen.ghasemi
14-07-2010, 23:11
روش سویسی با ایتالیایی چه فرقی داره؟
سفید باید شروع کنه و با دو حرکت سیاه رو مات کنه سخت نیست فقط کمی فکر کنید
اتفاقا با دیال اپم میشه بازی کرد تو این سایت.. فقط ثبت نام میکنید توش و در ضمن فلش پلیر 10 رو هم نصب کن و در ضمن firewall رو اف کن. و با فایر فاکس وارد شو..
فکر کنم رخ سفید میره b2 بعد وزیر سفید میره b3
---------- Post added at 03:52 AM ---------- Previous post was at 03:52 AM ----------
فکر کنم رخ سفید میره b2 بعد وزیر سفید میره b3:5:
فکر کنم رخ سفید میره b2 بعد وزیر سفید میره b3
---------- Post added at 03:52 AM ---------- Previous post was at 03:52 AM ----------
فکر کنم رخ سفید میره b2 بعد وزیر سفید میره b3:5:
رخ رو آوردی b2منم سربازو میارم d4 وزیرو که اوردیb3 وکیش بهم دادی منم شاهو میارم b5 وکیش بهت میدم
جواب این نیست بیشتر فکر کنید
شاه R:question: علامت زدن *:question: حرکت اشتباه ?:question:
وزير D:question: علامت کیش +:question: اشتباه بزرگ ??:question:
پیاده P نوشته نمی شود:question: مات ++:question: علامت قلعه بزرگ 0-0-0 :question:
فیل F :question: حرکت خو ب ! :question: قلعه کوچک 0-0:question:
اسب C :question: حرکت خیلی خوب !! :question: حرکت مشکوک !?:question:
ان پاسان . e.p :question: حرکت جالب ?!:question:
به جواب معما خیلی نزدیک شدید
p30sezar
15-07-2010, 11:27
از پست قبلی هیچی نفهمیدم ولی بعد از حلش فهمیدم که پست قبلی چی بوده !
در هر صورت باورکنید من هم تونستم حل کنم
حل:
به ترتیب باید رخ را به خانه های B2 و A2 ببرید.
p30sezar
15-07-2010, 11:36
ضمناً توی لینک زیر ببینید که چطور میشه در دو حرکت مات کرد
از پست قبلی هیچی نفهمیدم ولی بعد از حلش فهمیدم که پست قبلی چی بوده !
در هر صورت باورکنید من هم تونستم حل کنم
حل:
به ترتیب باید رخ را به خانه های B2 و A2 ببرید.
اشتباه هست
اگه من سربازو بیارم B3 میخوای چکار کنی؟؟؟اونوقت اگر رخو بیاری a2با سرباز میزنمت
p30sezar
15-07-2010, 13:40
اشتباه هست
اگه من سربازو بیارم B3 میخوای چکار کنی؟؟؟اونوقت اگر رخو بیاری a2با سرباز میزنمت
شما اینکار رو نمی کنی :31:
چون اونوقت اگر سرباز بیاد B3 با وزیر میزنم
جواب اینم درست بود :46:معمای بعدی رو یکی بنویسه
دوستان chess base رو دانلود کنید و باهاش بازی های شطرنج بازان بزرگ رو ببینید اموزش حرکت هم داره..و یک ویژگی داره پیشنهاد حرکت هم میده..
یک معمای آسونه دیگه سفید در 2 حرکت سیاه رو مات میکنه:21:
1-c*e2 هر کاری کرد
2-dg2
or
2-dd4
or
اگه اسب رو تکون داد
2-de5
اگر وزیر اورد d3
نمیشه
اشتباه بود
1-c*e2 هر کاری کرد
2-dg2
or
2-dd4
or
اگه اسب رو تکون داد
2-de5
اگر وزیر اورد d3
نمیشه
اشتباه بود
اگر وزير آرود d3
c*b6
:31::10:
فهمیدم
1-!!Da1
حالا توی زوگزوانگ هست.
هر کاری کرد
با یکی از اینا مات میشه
Da8
C*e3
C*b6
Dh1
Dd4
De5
خواهشا انگلیسی بنویسید
فرانسه ننویسید:19::19::19::19::19::19::19::19::19: :19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::1 9::19::19::19:
اگر وزير آرود d3
c*b6
نه دادا هنوز سیاه راه دیگری هم داشت اونم re4 بود
فهمیدم
1-!!Da1
حالا توی زوگزوانگ هست.
هر کاری کرد
با یکی از اینا مات میشه
Da8
C*e3
C*b6
Dh1
Dd4
De5
جوابت عالی بود :31:
از علائم فرانسوی استفاده کردی معمولش چیه؟ چون حروف صفحه شطرنج انگلیسی است
علائم اختصاری شطرنج به فرانسوی:
شاه=R وزیر =D فیل =F رخ =T اسب =C
می دونستید که؟
تمامي حركات شطرنج را ميتوان با محاسبات رياضي پيادهسازي كرد، كامپيوترهاي قدرتمندي كه با هزاران پردازنده قوي فقط و فقط براي انجام بازي شطرنج با يك قهرمان شطرنج جهان ساخته شدهاند تمامآ محاسبات رياضي را پردازش ميكنند
دوستان کسی لینک برای دانلود فایل pdf (آموزش شطرنج ) نداره؟
اگه تصویری باشه بهتره
با تشکر
دوستان کسی لینک برای دانلود فایل pdf (آموزش شطرنج ) نداره؟
اگه تصویری باشه بهتره
با تشکر
در چه سطحی می خوای شاید بتونیم همینجا کمکت کنیم
جوابت عالی بود :31:
از علائم فرانسوی استفاده کردی معمولش چیه؟ چون حروف صفحه شطرنج انگلیسی است
علائم اختصاری شطرنج به فرانسوی:
شاه=R وزیر =D فیل =F رخ =T اسب =C
راستش فکر کنم دل به خواهی باشه.ولی توی کتاب های جدید فکر کنم از همین فرانسوی استفاده میکنند.
فقط خوشگل نوشتن رو برگه ثبط مهمه.
کتاب های آموزشی pdf
مات کردن سیاه در 2 حرکت سفید :46:
تو مسابقات بین المللی از انگلیسی استفاده میکنن
شما دوستان عزیز لطفا از انگلیسی استفاده کنید
Q e5
+کیش
R g7
B a7
++مات
از چپ به راست بخونید
تو مسابقات بین المللی از انگلیسی استفاده میکنن
شما دوستان عزیز لطفا از انگلیسی استفاده کنید
Q e5
+کیش
R g7
B a7
++مات
از چپ به راست بخونید
از جواباتون ممنون ولی حرکت فیل سیاه رو نادیده گرفتید سیاه فیلشو به G8میاره ومانع مات شدن در 2 حرکت میشه
بیشتر فکر کنید
:46:
p30sezar
17-07-2010, 06:55
من نه انگلیسی بلد هستم و نه فرانسوی
ولی می نویسم اگر اشتباه بود به بزرگی خودتون ببخشید
به ترتیب مهره سفید:
Q a7
Q d4
مهره سیاه هم هر حرکتی کنه بازم مات میشه
یعنی اگر با رخ کنار شاه رخ سفید ما رو هم بزنه بازم کارش تمومه :31:
راستی از دوست عزیزمونbushido برای این سوالات سپاسگذارم
V i r u s e r
17-07-2010, 07:06
حالا که با فرانسوی مشکل دارید با هردو مینویسم:
1. Ta7
2. خDg8 or Dg7#
1. Ra7
2. Qg8 or Qg7#
اگه با هر دوتاشوون مشکل دارید فراسی می گم
رخ میره a7 طرف یه کاری می کنه اگه رخشو اورد g7 اونوق با وزیر میزنیم تو رخش اگه هم یه کار دیگه کرد با وزیر میزنیم تو فیلش!
مفهومه؟
الان که فکرشو میکنم میبینم یه راه داره با یه حرکت سفید ببره:
1. Fg8 و طرف میبینه کاری از دستش بر نمیاد تسلیم میشه :دی
دیروز بازی می کردیم Playchess طرف ریتینگش بود 1500 من ریتینگم دورو وره 1200
طرف 2 تا رخ و یه وزیر جولو بود من 2 تا فیل جولو بودم :دی
خیلی زیبا بهم باخت!!(وقتش تموم شد)
البته قبل از این که وقتش تموم شه کلی مهره داد، وزیر و یه رخمو پس گرفتم :دی فکر کنم اگه 30 ثانیه بیشتر فکر می کرد مات بودم
من نه انگلیسی بلد هستم و نه فرانسوی
ولی می نویسم اگر اشتباه بود به بزرگی خودتون ببخشید
به ترتیب مهره سفید:
Q a7
Q d4
مهره سیاه هم هر حرکتی کنه بازم مات میشه
یعنی اگر با رخ کنار شاه رخ سفید ما رو هم بزنه بازم کارش تمومه :31:
راستی از دوست عزیزمونbushido برای این سوالات سپاسگذارم
بیشتر فکر کنید اگر سربازاشو تکون بده چی در 2 حرکت مات نمیشه:27:
---------- Post added at 10:38 AM ---------- Previous post was at 10:36 AM ----------
Dg7 با هرچی زد fe5 مات
با شاه میزنم وزیرتم میره در 2 حرکتم مات نمیشم:21:
در چه سطحی می خوای شاید بتونیم همینجا کمکت کنیم
می خوام کامل یاد بگیرم
ار 0 تا 100 به همراه کلیه فتو فن ها
در ضمن با تشکر از آموزش های شما
حالا که با فرانسوی مشکل دارید با هردو مینویسم:
1. Ta7
2. خDg8 or Dg7#
1. Ra7
2. Qg8 or Qg7#
اگه با هر دوتاشوون مشکل دارید فراسی می گم
رخ میره a7 طرف یه کاری می کنه اگه رخشو اورد g7 اونوق با وزیر میزنیم تو رخش اگه هم یه کار دیگه کرد با وزیر میزنیم تو فیلش!
مفهومه؟
الان که فکرشو میکنم میبینم یه راه داره با یه حرکت سفید ببره:
1. Fg8 و طرف میبینه کاری از دستش بر نمیاد تسلیم میشه :دی
عالی بود ,ولی اینم جواب درست نیست من فیلتو میزنم و کیش میشید حالا باید رفع کیش کنید با وزیرم بزنیم کیشم کنی رفع کیش میکنم پس بیشتر فکر کنید:46:
1-Dc1
بعد هر کاری کرد با Fe5,Db2 مات میشه
---------- Post added at 11:05 AM ---------- Previous post was at 11:01 AM ----------
میگم بازی انلاین هم اینجا بگذاریم.با دو تا پست که هی ویرایششون می کنیم و حرکت جدید رو اضافه می کنیم.زمان هم برای هر حرکت یک دقیقه.
1-Dc1
---------- Post added at 11:05 AM ---------- Previous post was at 11:01 AM ----------
میگم بازی انلاین هم اینجا بگذاریم.با دو تا پست که هی ویرایششون می کنیم و حرکت جدید رو اضافه می کنیم.زمان هم برای هر حرکت یک دقیقه.
جوابی که به camry داده بودم جواب شما هم هست اگر با رخ فیلو بزنه و کیش بده چی
ولی داری نزدیک میشی
جالب میشه ولی خیلی ناجوره صفحه شطرنج باید جلومون باشه فکر کنم کار نشدیه
کتاب الکتریکی شطرنج با فرمت پی دی اف
كتاب الكترونيكي آموزش شطرنج به صورت حرفه اي به همراه تمام نكات و ريز كاريها و جزئيات
آموزش کامل قوانین فیده
به زبان فارسی کمتر کتابی رو تو اینترنت دیدم اون چندتایی که دو روز قبل گذاشتم هم جالبن
ولی کسایی که بلدند چیزی بنویسن تا ما یاد بگیریم
نقاط ضعف در شطرنج تقابل دو پیاده
نقاط قوت هرچی بلدن بنویسن
p30sezar
17-07-2010, 13:15
1- Q a7
2- B e5
1- Q a7
2- B e5
اگر بعد از حرکت وزیرت سیاه با رخش فیلتو بزنه چی کیش میشی و اگر با رخم رخشو بزنی وکیشش بدی فیلشو جلوت میاره پس راهش این نیست
:5:
جوابی که به camry داده بودم جواب شما هم هست اگر با رخ فیلو بزنه و کیش بده چی
ولی داری نزدیک میشی
اگه با رخ فیل رو زد با Db2 مات میشه.
سفید شروع و در 3 حرکت مات می کند
جواب معما در این قسمت:
سفید شروع و با 2 حرکت مات می کند:
---------- Post added at 11:23 PM ---------- Previous post was at 11:20 PM ----------
سفید شروع و در دو حرکت مات می کند
اگه با رخ فیل رو زد با Db2 مات میشه.
چه جوری مات میشه !
اصلا شما نمیتونید وزیرو تکون بدید وقتی که کیشید
4 مات مشهور
1. مات مورفی:
وضعیت بد اسب سیاه عامل اصلی این مات است
1.d*f6 g7*f6
2.rg1 + kh8
3.bf6#
2.مات پیلزبری:
فیل های سفید قطر بزرگی رو از جناه شاه سیاه اشغال کردند
1.r*g7+ kh8
2.rg8 k*g8
3. rg1#
3.مات آناستاسیا:
1.ne7+ kh1
2.r*h7+ k*h7
3. qh2#
4.مات لگال
جایگیری بد فیل سیاه وآچمز کردن اسب سفید
1.n*e5 b*d1
2.b*f7+ ke7
3. nd5#
ماکه هرچی داریم و نداریم رو میکنیم شما چی؟:41:
درضمن تنها تشکرتون به ما میگه که ازین مطلب خوشتون میاد یا نه باز بزاریم یا نه
کاشکی انگلیسیشو میذاشتی:41::41::41::41::41::41::41::41::41: :41::41:
سفید شروع و در 3 حرکت مات می کند:
سفید شروع و در دو حرکت مات می کند:
سفید شروع و در دو حرکت مات می کند:
A.M.D.D.E.V.I.L
18-07-2010, 13:04
نرم افزار fritz بهترین نرم افزار برای آموزش شطرنج هست همه ی این ها یی که میفرمایید توش بودن ولی چون توضیح نمیداد زیاد قابل فهم نبود
بسیار ممنون از تاپیکتون
کاشکی انگلیسیشو میذاشتی:41::41::41::41::41::41::41::41::41: :41::41:
منم انگلیسی گذاشتم فقط شاید بعضی جاها اشتباه کرده باشم و برای مهره ها از حروف بزرگ اسنفاده نکردم:46:
نرم افزار fritz بهترین نرم افزار برای آموزش شطرنج هست همه ی این ها یی که میفرمایید توش بودن ولی چون توضیح نمیداد زیاد قابل فهم نبود
بسیار ممنون از تاپیکتون
دادا آخر فروم باز آخر... معلومه که همه اینایی که مینویسیم از یک جایی در میاریم ما که از خودمون چیزی نمیسازیم:31:
p30sezar
18-07-2010, 16:06
bushido عزیز نمی خوای جواب معمای قبلی ات رو بگی؟
چه جوری مات میشه !
اصلا شما نمیتونید وزیرو تکون بدید وقتی که کیشید
خب اولش وزیر میاد c1 بعدش اگه با رخ فیل رو زد وزیر میاد b2 تا هم جلوی کیش رو بگیره هم کیش بده.الان رخش اچمز هست و نمیتونه وزیر رو بزنه.(توسط رخ سفید اچمز هست)
اين كه مات نيست يه نگاه بنداز چي نوشتي:31:
بايد مي نوشتي
+t*g7
rh8
+tg8
r*g8
tg1#
خب اولش وزیر میاد c1 بعدش اگه با رخ فیل رو زد وزیر میاد b2 تا هم جلوی کیش رو بگیره هم کیش بده.الان رخش اچمز هست و نمیتونه وزیر رو بزنه.(توسط رخ سفید اچمز هست)
دوست عزيز اگه رخ سياه يكي اومد جولو چه مي كني؟:31::10:
-----------------------------------------------------------------------------------------
اين جواب منه
dh2
اگر شاه تكون دادfe5
اگر رخ هم تكون داد fe5
اگر با رخ زد هم db2
1-Dc1
جوابش میشه فیل e5 و مات میشه.
جوابش میشه فیل e5 و مات میشه.
دوست عزيز من مي گم اگه dc1كردي
سياه
tg7
يا rg7انجام ميده:31:
روش شما هم درسته.
1-dc1
2-db2 or 2-fe5
or 1-dh2 و بقیش مثل قبل
وقتی رخ رو اورد بالا با فیل e5 هم رخش اچمز میشه هم با رخ سفید کیش و مات:10: میشه
روش شما هم درسته.
وقتی رخ رو اورد بالا با فیل e5 هم رخش اچمز میشه هم با رخ سفید کیش و مات:10: میشه
دوست عزيز فيلش رو فراموش كردي تازه اگه شاهش رو تكون بده چي؟:10::46:
شرمنده اشتباه از ما بود.:31:
ولی اگه شاهش رو تکون بده مات میشه.با فیل e5
Kianoosh
18-07-2010, 21:25
ممنون که این تاپیک رو کشیدید بالا :دی
یه طرح طولانی تر هم داره برای زجر کش کردن حریف:
وزیر e5 کیش-رخ g7
فیل d6 کیش -فیل g8
وزیر h2 کیش-رخ h7
فیل e5 کیش مات :دی
دوستان کیا کدوم سایتها آنلاین بازی می کنن؟
خواستم چند تا روش مات کردن معروف رو بزارم...!
مات مورفی
Morphy's Mate
اسب سیاه بسیار ضعیف است و در جای بدی قرار دارد.آیا شما می توانید مات در 3 حرکت را پیدا کنید؟
مات پیلزبری
Pillsbury's Mate
مات معروف آناستاسیا
Anastasia's Mate
مات معروف لگال
Legal's Mate
وظیفه خودم میدونم که تلا شم رو برای اپ نگه داشتن تایپک انجام بدم
آموزش شروع بازی وینی
C25 - Vienna game
این گشایش محصول ابتکار و مطالعات شطرنجبازان وینی به سرپرستی استاد(( هاپ)) می باشد.
ایده این بازی :
دفاع از پیاده e4 و نقطه d5 و فعال نمودن مرکز صفحه با حرکت f4 است.با این اوصاف سیاه با حرکت d5 به پوزیسیون خوبی می رسد.
بازی اسکاتلندی با این حرکات آغاز می شود
1.e4 e5 2.Cf3 Cc6 3.d4
راستی دوستان بجز روش ناپلونی روش دیگری واسه مات کردن سریع بلدین؟؟
این روش روسی چطوریه؟؟
شرمنده اشتباه از ما بود.:31:
ولی اگه شاهش رو تکون بده مات میشه.با فیل e5
دمت گرم دادا کارت حرف نداره ولی اینجا حق با امیره در ضمن دادا کمی مارو راهنمایی کن و چیزایی بلدی رو کن خیلی بیشتر از ما واردی
امیر جوابت کاملا درسته
یه طرح طولانی تر هم داره برای زجر کش کردن حریف:
وزیر e5 کیش-رخ g7
فیل d6 کیش -فیل g8
وزیر h2 کیش-رخ h7
فیل e5 کیش مات :دی
ما ازین دلا نداریم گناه داره زجرش بدیم:31:
من که از طریق یاهو بازی میکنم
یکی که آدرس سایتی رو بهم داد که مشکل داشت سرباز به آخر نرسیده رخ میشد اصلا این چه نوع شطرنجی بود نمیدونم چی بگم آدرسشم
یک دوست دیگه هم داده که ازش پرسیدم چه جوری ریجستر میشه آخه 1ساعت طول کشید نشد که نشد چند بارم امتحان کردم هنوز جوابی بهم نداده آدرسش توی چند صفحه قبل هست ولی هرکی دوست داره بیاد از طریق یاهو با هم بازی کنیم
Kianoosh
18-07-2010, 22:54
اسب سیاه بسیار ضعیف است و در جای بدی قرار دارد.آیا شما می توانید مات در 3 حرکت را پیدا کنید؟
فیل در اسب پیاده در فیل
رخ g1 کیش-شاه h8
وزیر در پیاده کیش مات
البته سیاه یه بازی داره که می تونه کمی شرایطش رو بهتر کنه بعد از فیل در اسب وزیر در اسب و بعدش فیل در پیاده و شاه در فیل ببینم باقیش رو میگید خودتون یا نه :دی
اصلا باقیش رو هم میزاریم دوستان عزیز بیان با هم بحث کنیم تاپیک رونق بگیره ...
وظیفه خودم میدونم که تلا شم رو برای اپ نگه داشتن تایپک انجام بدم
از شما تشکر می کنم دوست عزیز
فکر می کنم یک گشایش رو با مسیرهای فرعیش تا آخر بریم خیلی خوب باشه نظر شما چیه برای شروع هم بازی اسپانیایی روی لوپز
Kianoosh
18-07-2010, 23:00
ما ازین دلا نداریم گناه داره زجرش بدیم
من که از طریق یاهو بازی میکنم
یکی که آدرس سایتی رو بهم داد که مشکل داشت سرباز به آخر نرسیده رخ میشد اصلا این چه نوع شطرنجی بود نمیدونم چی بگم آدرسشم
نقل قول:کد:
یک دوست دیگه هم داده که ازش پرسیدم چه جوری ریجستر میشه آخه 1ساعت طول کشید نشد که نشد چند بارم امتحان کردم هنوز جوابی بهم نداده آدرسش توی چند صفحه قبل هست ولی هرکی دوست داره بیاد از طریق یاهو با هم بازی کنیم
نه خوبه :دی
سایت هم زیاده من شخصا playchess , Chesshere رو دوس دارم دومی بازی رو به صورت کم حجم دانلود می کنید و فقط از این بعد کافیه به اینترنت وصل باشید امکانات خیلی خوبی هم داره اگه هم بازی فریتز رو نصب دارید که دیگه هیچی...
راستی دوستان بجز روش ناپلونی روش دیگری واسه مات کردن سریع بلدین؟؟
این روش روسی چطوریه؟؟
دیگه الان خیلی به ندرت بشه کسی رو اینطوری مات کرد :دی
مات مورفی:
1.d*f6 g7*f6
2.rg1 + kh8
3.bf6#
مات لگال:
1.n*e5 b*d1
2.b*f7+ ke7
3. nd5#
مات پیلزبری1:
.rg7+ kh8
2.rg1#
مات آناستاسی
ا1.ne7+ kh1
2.r*h7+ k*h7
3. qh2#
یادآوری
علائم اختصاری شطرنج برای ثبت حرکات - مدرن=انگلیسی
• اسب؛ مدرنN کلاسیکC
• فیل؛ مدرن B کلاسیکF
• رخ ؛ مدرن R کلاسیکT
• وزیر(فرزین)؛ مدرن Q کلاسیکD
• شاه؛ مدرن K کلاسیکR
پیاده : برای پیاده علامت اختصاری استفاده نمیشه!
مدرن:انگلیسی کلاسیک:فرانسوی ایتالیایی
این از حروف قرار دادی.
برای نشان دادن حرکت بصورت مثال بجای اینکه بنویسیم اسب سفید در خانه ی d4 فیل سیاه در خانه ی e6 را زد
میگیم ، Nd4 ×Be6 .
برای شاه قلعه هم
شاه قلع بزرگ : O-O-O شاه قلعه کوچک : O-O
علامت × هم بمعنای گرفتن مهره است.
علامت + بمعنای کیش بودن است.
علامت # بمعنای مات شدن است.
یکسری علائم دیگر هم هست که اونها بدرد کسانی میخوره که میخوان کتاب شطرنج چاپ کنند و گفتن اونا بی فایده است
من تا چند روز نیستم ببینم چه کاره اید دوست دارم وقتی بر میگردم هرکدوم از بچه های پی سی ورد شطرنجی 10یا 20 تا نکته ناب گذاشته باشید :31:
یک بازی ایتالیایی بسته
e4 e5
Fc4 Cf6
d3 Cc6
Cc3 Fb4
Cf3 d6
o-o F.c3
b.c3 Fg4
h3 Fh5
Fb3 Cd7
Fe3 De7
Tb1 Cd8
Rh2 f6
Dd2 Fb7
مات مورفی:
1.d*f6 g7*f6
2.rg1 + kh8
3.bf6#
مات لگال:
1.n*e5 b*d1
2.b*f7+ ke7
3. nd5#
مات پیلزبری1:
.rg7+ kh8
2.rg1#
مات آناستاسی
ا1.ne7+ kh1
2.r*h7+ k*h7
3. qh2#
بابا مات پیلزبری اينه
+t*g7
rh8
+tg8
r*g8
tg1#
:19::19::19::19::19:
p30sezar
19-07-2010, 08:33
من در اینجا بازی می کنم
chess.com
Kianoosh
19-07-2010, 10:31
من در اینجا بازی می کنم
chess.com
یوزرت چیه؟
......................
خب همونطور که گفته بودم یکم در مورد بازی اسپانیایی روی لوپز:
گشایش اسپانیایی یا روي لوپز گشایشی قدیمی و قابل
ملاحظه است که بسیار مورد ارزیابی قرار گرفته است .
گشایشی با یشترین امکان منطقی سفید براي ادامه ي یک
حمله به مرکز سیاه از حرکت دوم . سفید فیل خانه هاي
فرستاده فشار خود b روشن خود را در حرکت سوم به 5
بر مرکز سیاه افزایش می e را با تهدید مدافع پیاده ي
براي e و گرفتن 5 c دهد. اگر چه تعویض فوري در 6
گرفتن برتري با شکسست مواجه می شود.
1.e4 e5 2.Nf3 Nc6 3.Bb5
تلاش سفید براي گرفتن برتري با
4.Bxc6 dxc65.Nxe5 Qd4
پاسخ داده شده، برتري برگشته و فرصتهاي دو طرف
متعادل است.
1
دفاع کلاسیک ·
3…Bc5
اجازه به سفید براي برقراري یک مرکز پیاده اي محکم
در شرایطی که بازي در این شاخه از شاخه هاي دیگ ر
سخت تر است، بعنوان مثال:
1.e4 e5 2.Nf3 Nc6 3.Bb5 Bc5 4.0–0 d6
[…Nf6] 5.c3 Bd7 6.d4 exd4 […Bb6]
7.cxd4 Bb6 8.Nc3 Nge7
8...Nf6? 9.e5! dxe5 10.dxe5 Ng4 11.Bg5
Qc8
و سفید برنده است. یک ادامه ي نیرومند و نوعی:
12.h3 Ngxe5 13.Re1 f6 14.Bxc6 Bxc6
15.Nxe5 fxe5 16.Rxe5+ Kf8 17.Be7+ Kf7
18.Qb3+ Ke8 19.Bf6+ Kf8 20.Qb4+
Kg8 21.Qc4+ Kf8 22.Be7+ Ke8 23.Bc5+
Kd8 24.Qh4+ g5 25.Qxg5+ Kd7
26.Qe7#.
پس در برابر دفاع کلاسیک ، سفید بازي ممتازي دارد ....
دانلود ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
V i r u s e r
19-07-2010, 12:56
من تو playchess.com بازی میکنم
همه قهرمانان دنیا و شطرنجبازان بین المللی هم اونجا هستن ولی مشکلش اینه که پولیه و هرماه باید یه اکانت جدید بسازید
یوزر این ماه من: Viruser12
vahid_civil
19-07-2010, 14:38
uchess.com هم خیلی سایت خوبیه . هم سایت سبکی هست .هم اینکه مشکلی خاصی نداره .
V i r u s e r
19-07-2010, 16:26
uchess.com هم خیلی سایت خوبیه . هم سایت سبکی هست .هم اینکه مشکلی خاصی نداره .
همون Playchess خوبه دیگه:31:
اگه فریتز دارین که می تونید با همون بازی کنید
در ضمن انواع شطرنج های دنیا، تورنومنت، سیمولتانه و ...... داره از شطرنج معمولی بگیر تا شطرنج کامپیوتر(کامپیوتر های شما و حریفتون با هم رقابت می کنن) اموزش شطرنج هم داره که پولیه:41:
ولی در کل خوبه
uchess.com بهتره
چون برای من که دایل اپ دارم سریعتر میاد:31::31::31::31:
بیایید uchess.com خیلی باحاله
p30sezar
20-07-2010, 13:23
یوزرت چیه؟
یوزر من P30sezar
بیایید uchess.com خیلی باحاله
باور کن Chess.com خیلی بهتره من هر دو رو امتحان کردم
playchess.com خیلی بهتره.
فقط باید یک فریتز 11 اولش بنصبین.
باشه همون Chess.com خوبه
دوستان بیایید
user ت چیه؟
من hoha881 رفتم توی chess.com
چه طوری باید با هم بازی کنیم
امدم تو اگه تونستی واسم دعوت نامه بفرست.
تو بیا بخش live chessاسممو میبینی
p30sezar
21-07-2010, 11:16
باشه همون Chess.com خوبه
دوستان بیایید
فکر خوبیه همه بیان اونجا تا با هم بازی کنیم
در ضمن دوستان دیگر هم می توانند در حین بازی ما را تماشا کنند
user ت چیه؟
چه طوری باید با هم بازی کنیم
امدم تو اگه تونستی واسم دعوت نامه بفرست.
من milad8mهستم
اسم شما رو به لیست دوستانم اضافه کردم ok کنید
p30sezar
21-07-2010, 11:25
من الان دارم بازی hoha881 و milad8m رو نگاه می کنم :31:
اگه تعدادمون زیاد بشه می تونیم مسابقه بگذاریم
ما که باختیم
hoha881بازیش خوبه
p30sezar
21-07-2010, 15:06
ترفندی جالب:
آقا من بازی در یک دقیقه رو میسازم اکثراً هم تجربه بازی در یک دقیقه رو ندارند 90 درصد بازی ها رو میبرم امتیاز جمع کنم
من متوجه شدم که در این سایت سه تا امتیاز می باشد:
1- Bullet
برای بازی های زیر 3 دقیقه
2- Blitz
برای بازی های بین 3 تا 14 دقیقه
3- Standard
برای بازی های 15 دقیقه و بالاتر
mohsen.ghasemi
22-07-2010, 09:06
یوزر من P30sezar
user ت چیه؟
من milad8mهستم
من moh3n_gh1991 هستم.فقط چطوری باید بازی کرد؟
در ضمن من همه شما رو اد کردم اوکی کنین.
---------- Post added at 10:06 AM ---------- Previous post was at 10:04 AM ----------
چطوری باید اینجا کسی رو تو لیستم اد کنم؟
mohsen.ghasemi
22-07-2010, 09:14
بچه ها امشب پایه این یه ساعتی همه بیایم با هم شطرنج بزنیم؟
سلام.
یک معما
سفید:شاه a1 ,فیل b1 , اسب a2
سیاه:شاه c4
سفید شروع میکنه و میبره(راهنمایی سیاه در گوشهای که همرنگ فیله مات میشه)
بچه ها امشب پایه این یه ساعتی همه بیایم با هم شطرنج بزنیم؟
شرمنده نبودم دادا من همه رقمو پایم الانم حالی بود بگو
سلام.
یک معما
سفید:شاه a1 ,فیل b1 , اسب a2
سیاه:شاه c4
سفید شروع میکنه و میبره(راهنمایی سیاه در گوشهای که همرنگ فیله مات میشه)
جوابت خیلی طولانیه ننوشتم مخصوصا که باید تمام راههای حرکت شاه سیاهو در نظر گرفت ولی واقعا که برای تقویت شطرنج وفکر کردن عالیه سیاه اگر وارد باشه و خودشو به گوشه سیاه ببره 30 40 حرکت طول میکشه تا ماتش کنیم
مرسی دادا بازم بزار
منم توی chess.com عضو شدم واقعا عالیه
اسمم هم bushi2
در 2 حرکت سفید مات میکنه
Kianoosh
31-07-2010, 05:02
سلام قشنگ بود مرسی:
وزیر d6 (با 60 تا علامت :دی) -سیاه اینجا 6 تا بازی داره:
1-شاه d2 که اسب d5 میره به b4 مات
2-شاه به d4 که اسب میره به b6 مات
3-شاه c2 که اسب e3 رو میزنه مات
4-شاه به c4 که اسب e3 رو میزنه مات
5-شاه e4 که اسب میره به e7 مات
و آخرین و بهترین پیاده e8 و هرچی خواست (وزیر) :دی که اسب میره b6 و مات
اینطوری نوشتم ساده تر باشه...
سفید شروع در 2 حرکت مات میکنه
water_lily_2012
02-08-2010, 12:14
با سه حرکت کمتر نمیشه مات کرد
درست فکر کن اگر به همین راحتی میشد حلش کرد که معما نبود
Kianoosh
02-08-2010, 14:54
درست فکر کن اگر به همین راحتی میشد حلش کرد که معما نبود
نسبتا سخت بود ...
راهنمایی:باید از حرکت اجباری استفاده کنید دو سرباز و فیل سیاه نمی تونن حرکت کنن و تنها حرکت ممکن با شاه هست اما چطور؟در مات در دو ها اکثرا حرکت اول بدون کیش هست و با کیش برخواست باید تمام خونه های اطراف شاه رو بگیرید...
+حرکت اول با وزیره :دی
دوست جان یه دونه از طولانی ها داری بزاری مات در 12 :دی
یواش یواش اینجا رونق بگیره زیاد بشیم یارکشی می کنیم >>> مسابقه :دی
آقا من یه سوال دارم ...!:31:
8حرکت اولو نمیدونم چی کار کنم که خوب باشه ...
چی کار کنم ؟!:13:
Kianoosh
02-08-2010, 22:34
آقا من یه سوال دارم ...!
8حرکت اولو نمیدونم چی کار کنم که خوب باشه ...
چی کار کنم ؟!
کلی نداریم یه چیزی بازی کنی همیشه خوب باشه بستگی داره حریف شما چی بازی کنه سفید باشی یا سیاه بخوای چطوری بازی کنی و ...گشایش یا Opening شاخه های اصلی و فرعی زیادی داره دفاع سیسیلی دفاع کلاسیک گامبی شاه گامبی وزیر روی لوپز و...اما خیلی ها هستن که اعتقاد دارن برای شروع بازی سفید best is e4 فعال بودن وزیر و فیل سفید گرفتن مرکز با پیاده ادامه d4 گسترش اسب ها و قلعه سریع اتصال رخ ها اینا یه روند کلی هست که باید بهش برسی (شاید تو خیلی ها هم نشه یا نباشه) چند نکته جزئی وجود داره اگه از گشایشهای شناخته شده استفاده نمی کنی نباید با یه مهره اول کار زیاد بازی کنی باید سعی کنی تمام مهره ها رو گسترش بدی اسبها بیرون فیلها فعال مرکز قوی توسط پیاده ها و بعد قلعه و اتصال رخ ها از گشایشی استفاده نکن که وزیر رو زود به بازی میاره چون معمولا کار رو سخت می کنه معمولا اسبها زودتر گسترش پیدا می کنن نسبت به فیلها و سمتی که قصد داری قلعه بری طبیعتا زودتر ... اگه قاعده کلی رو گرفتی برای آموزش و تحلیل 600000 :دی گشایش مختلف باید از کتابها یا نرم افزار و بازی های شطرنج استفاده کنی...
جواب معما چی شد؟
زود بدید کار داریم:31:
Kianoosh
04-08-2010, 02:47
جواب معما چی شد؟
زود بدید کار داریم
اینکه نمیشه هی شما معما بدی هی من جواب بدم بقیه هم بیان فعالیت کنن :دی یکم سطح سختی معما رو بیار پایینتر...
وزیر به a7 با علامت
سیاه 4 تا بازی داره :
شاه به f2 که رخ به g4 مات
شاه به g1 که رخ d2 مات
شاه به g3 که رخ e2 مات
و آخرین و بهترین حرکت شاه اسب رو بزنه که رخ g5 مات
اینکه نمیشه هی شما معما بدی هی من جواب بدم بقیه هم بیان فعالیت کنن :دی یکم سطح سختی معما رو بیار پایینتر...
وزیر به a7 با علامت
سیاه 4 تا بازی داره :
شاه به f2 که رخ به g4 مات
شاه به g1 که رخ d2 مات
شاه به g3 که رخ e2 مات
و آخرین و بهترین حرکت شاه اسب رو بزنه که رخ g5 مات
دمت گرم کارت حرف نداره
راستم میگی این که نمیشه همش من معما بدم یکبارم شما بده ما جواب بدیم بقیه که اصلا معلوم نیست کجاین
هرچی صبر میکنم بیان معما و آموزشی بدن نمیان
یکم آموزشی هم بزار در مورد 10 حرکت اول گشایشای مشهور اسلاو انگلیسی فرانسه و... :46:
water_lily_2012
04-08-2010, 15:34
واقعاً عالی بود هم معما و هم جوابش
Kianoosh
04-08-2010, 16:53
دمت گرم کارت حرف نداره
راستم میگی این که نمیشه همش من معما بدم یکبارم شما بده ما جواب بدیم بقیه که اصلا معلوم نیست کجاین
هرچی صبر میکنم بیان معما و آموزشی بدن نمیان
یکم آموزشی هم بزار در مورد 10 حرکت اول گشایشای مشهور اسلاو انگلیسی فرانسه و...
انقدر بازی های اکشن و ... هست کسی به شطرنج توجه نمی کنه :دی
گشایش رو قبلا هم گفتم یکی رو با تمام شاخه و واریانتهاش بریم تا آخر بهتره انتخاب با شما ولی با سختها مثل گامبی وزیر و اسلاو شروع نشه بهتره...
فعلا یه معما ساده برا دست گرمی :دی
بازی سفید و در 5 حرکت مات می کنه:
javad2015
04-08-2010, 21:10
Nxd6+ ... Kd8 ... QxBc8+ ... Ke7...Qe8#
javad2015
04-08-2010, 22:10
سفید شروع و در سه حرکت مات میکنه.
جواب معمای قبلی
اولین حرکت که با اسبه وزدن سرباز d6 کیش شاه سیاه سه جا میتونه بره حرکت به خانه d8 وf8 که مثله همه و همراهه با زدن فیل سیاه و کیش توسط وزیر و با حرکت اجباری e7 شاه و e8 وزیر سفید ومات
1.ولی حالا بهترین حرکت سیاه یعنی آوردن شاه به e7 و2.سفید با وزیر فیل سیاهو میزنه حالا اگر سیاه با اون یکی فیلش سرباز سفیدو بزنه3. سفید وزیرو به e7 میاره کیش شاه سیاه بهترین حرکتش f8 و4.سفید وزیرو به d8 میاره و کیش سیاه سیاه فیلو به e7 میاره5. سفید با وزیر میزنه فیلو وخلاص
سفید شروع و در سه حرکت مات میکنه.
اول حرکت اسب به a6 و کیش بعد مجبوره شاهو به a8 بیاره چون کیش دوطرفه شده
بعد وزیرو به b8 میاریم و کیش اونم تنها راهش زدن با رخه
اسبو به c7 میاریم خلاص
یکم درباره ی گامبی بگین:46:
دوست عزیز ما هم به این تاپیک سر میزنیم ولی هر وقت اومدم جواب معما ها را دادید
باشه من دیرتر جواب میدم تا شما بتونید جواب بدید:46:
فقط سر بزنو تا میتونی معما و آموزشی بزار
Kianoosh
06-08-2010, 07:54
سفید شروع و در 3 حرکت مات می کند:
1- De8+ T*e8
2- p*e8=D f*e8
3-F*d6 مات
Kianoosh
06-08-2010, 14:11
دوستان هرکی جواب معما رو داد معما بعدی رو هم بگه دیگه :دی
موافقید یه روز/ساعت قرار بزاریم همگی بریم playchess؟
TATAR.BonFire
06-08-2010, 14:41
سلام و خسته نباشید
به طور اتفاقی این پست را دیدم.خیلی خوبه که بازی های فکری را ترویج میدید و اموزش.
تمتم پست های داده شده را نخوندم ولی ازتون می خوام در کنار اموزش هایی که مطرح می کنید،سایت های بازی آنلاین را هم معرفی کنید که دوستان بتونن به صورت واقعی با حریف دست و پنجه نرم کنن.اینجوری سرعت بازیشون میره بالا و به یادگیریشون هم کمک میکنه.مثل سایت های chesscube.com و chesshere.com.من خودم تو هر دوشون عضو هستم و خیلی هم خوبن.بهتر از سایت های دیگه هستن.اگه کسی بهتر از اینها را سراغ داره بگه تا اونجا هم سری بزنیم.البته اگه کسی سرعت اینترنتش مناسب باشه و کامپیوترش کمی قوی،میتونه از سایت chesscube نهایت لذت را ببره.
بازم ممنون از آموزش های خوبتون.
chess.com حرف نداره این بحث رو ما قبلا هم کرده بودیم ونتیجه مون هم این سایت بود
پیدا کردن و اجرای یک طرح در وسط بازی
استراتژی در شطرنج
ارزیابی وضعیت
یکی از حساس ترین مرحله های شطرنج، زمانی است که حرکات اولیه شروع بازی پایان یافته اند و باید برای تعیین طرح پایه () استراتژی () بازی ، به ارزیابی دقیق پوزیسیون و امکانات موجود پرداخت.
تخمین درست پوزیسیون ما را از به () بی راهه () رفتن برحذ ر داشته و راه درست را به ما می نمایاند.برای این منظور باید نقاط ضعف و قوت پوزیسیون را به دقت مطالعه کرد ، در امکانات بالقوه و بالفعل تعمیق نمود، ادامه های متفاوت را با دقت کامل و همه جانبه ارزیابی کرد، سپس بهترین آنها را برگزید.
آلکساندر کوتوف استاد بزرگ برجسته شطرنج شوروی سابق و مولف چندین کتاب آموزنده و سودمند در کتاب () مثل استادان بزرگ فکر کنید () می نویسد:
برخی از شطرنجبازان در لحظه ای خاص دقایق متمادی برای یک یا دو ادامه خاص وقت صرف می کنند و چون نتیجه نمی گیرند و از طرفی به خاطر از دست دادن زیاد وقت، شتابزده می شوند و ناگهان بدون هیچ تجزیه و تحلیل ، حرکتی نامناسب ( و گاهی ) بازنده انجام می دهند.
آنچه بارها در پاسخ این پرسش که چرا این اشتباه بدیهی را مرتکب شدی؟ شنیده ام قابل ذکر می دانم : باور کنید دیده بودم که اشتباه است! ولی وقت زیادی صرف آن ادامه ( خوب یا پیچیده ) کردم به حدی که گیج شدم یا فراموش کردم که این حرکت بد است و ...
بهترین راه برای درست فکر کردن و تجزیه و تحلیل دقیق را می توان از همان کتاب کوتوف آموخت.او پوزیسیون را به درختی پرشاخه تشبیه می کند.استاد بزرگ روس می نویسد باید هر شاخه را تا انتها و با دقت مورد بررسی قرار داده و سپس به شاخه دیگر پرداخت.
آنچه در اینجا لازم به تاکید می دانیم :
الف ) وقتی یک شاخه را دنبال می کنید با چشمان باز عمل کنید و کلیه امکانات و تواناییهای خود و حریف را به خوبی در نظر بگیرید.
ب ) اگر در بررسی یک شاخه به برد مشخصی رسیدید آن را برگزینید.
ج ) اگر واریانتی را که بررسی نموده اید بی نتیجه یافتید آن را رها سازید و دیگر به آن باز نگردید.
د ) در شرایط دیگر، شاخه های متفاوت را با دقت کافی سبک و سنگین نموده و بهترین راه را انتخاب کنید.
اگر در وضعیت نامناسبی قرار گرفته اید و حریف برتری دارد، دقت کنید تا کم ضررترین راه را برگزیده و کار حریف را تا حد امکان دشوار نمایید.نه انکه مایوس شده و بازی را رها کنید.
برای تقویت دید پوزیسیونی شما و برای اینکه دانش شطرنجی خود را محک بزنید، مثالهایی از بازیهای بزرگان شطرنج برایتان انتخاب کرده ایم.
بازی اول
1.d4 Cf6 2.c4 e6 3.Cf3 d5 4.Cc3 Fe7 5.Fg5 O-O 6.e3 Cbd7 7.Tc1 c6 8.Dc2 Te8 9.Fd3 dxc4 10.Fxe7 Dxe7 13.Ced2 b5 14.Fxd5 cxd5 15.O-O a5
اکنون وضع بازی را به خوبی بررسی کنید.همانطور که گفتیم نقاط ضعف و قوت دو طرف را بنویسید.
نکته مهم :
توجه داشته باشید که طرح مورد نظر خود را باید با دلیل و ارایه یک ادامه دقیق و روشن بیان کنید.همچنین دلایل رد دو طرح دیگر را نیز بنویسید.نکات تاکتیکی حتی در مورد دلایل شما برای رد هر کدام از طرح ها نیز امتیاز دارد.
فکر کنید شما با مهره سفید بازی می کنید.از میان سه ادامه زیر کدام را انتخاب می نمایید؟
1 ) اشغال خانه های ضعیف e5 , c5
در توجیه این طرح می توانیم بگوییم ، برتری سفید در ضعف فیل c8 سیاه و خانه های c5 ,e5 و تسلط سفید بر ستون باز c است.
برای بهره برداری از ضعف خانه های e5 و c5 باید اسب d7را که خانه های مزبور را در پوشش دارد از میان برداشت.برای این منظور می توانیم با مانور اسب d2 از طریق b3 به c5 عمل کنیم.سپس با Ce5 خانه e5 را اشغال نماییم.
پس از Cc5 اگر سیاه اسبها را تعویض کند، بعد از Dxc5علاوه بر خانه e5 ستون باز c نیز در کنترل ما خواهد ماند.در این طرح ما از ساده شدن بازی بیمی نداریم.چرا که در صورت رسیدن به آخر بازی ، اسب سفید در این وضعیت از فیل بد سیاه بهتر خواهد بود.
2 ) ایجاد یک پیاده رونده
ممکن است بگوییم طرح اول تا Cc5 خوب است ولی پس از تعویض اسبها ، در صورت Dxc5 و تعویض سوارهای سنگین، برد آخر بازی چندان هم ساده نیست.ولی می توانیم به جای Dxc5 اسب را با پیاده بگیریم. dxc5 و حالا ما صاحب یک پیاده رونده نیرومند خواهیم شد.
3 ) دوپشته کردن رخ ها در ستون c
طرح دیگری که به نظر می رسد ، دو پشته کردن رخ ها در ستون c است . در صورت تحقق این هدف که چندان هم بعید به نظر نمیرسد ، می توانیم به در دست داشتن ابتکار عمل کافی برای رسیدن به پیروزی امیدوار باشیم.برای این منظور می توان 16.Db3 به پیاده b5 حمله کنیم و حالا پس از …b4 و یا …Fa6 17.Tc7 و سپس 18.Tfc1 در اینصورت تهدید Ce5 می تواند کشنده باشد.
حالا شما باید تصمیم بگیرید...
عجله نکنید! خوب فکر کنید و ...
chesscube هم عالیه ولی برای خارجی ها نه ما که باید سر ماه نشده یک مشت پول از بابت خرید ترافیک جدید بدیم
استراتژی در شروع بازی انگلیسی
1.c4 e5 2.Cc3 Cf6 3.Cf3 Cc6 4.e3 Fb4 5.Dc2 Fxc3 6.Dxc3 De7 7.a3 O-O 8.d3 a5 Fe2 a4 10.O-O d6 11.Cd2 Fg4 12.f3 Fd7 13.Ce4
طرح 1 باز کردن ستون f
می توانید بگویید که گسترش سیاه کمی بهتر است.به خصوص که دو فیل سفید قطر های مناسبی در اختیار ندارند ، و فیل c1 او هنوز گسترش نیافته است. با توجه به این امر می توان برای به دست گرفتن ابتکار عمل ، باز کردن ستون f را مدنظر داشت :
13…Cxe4 14.fxe4 f5 15.exf5 Fxf5
و حلا در صورت 16.e4 خانه d4 کاملا ضعیف شده و در اختیار سیاه قرار می گیرد و ...
طرح 2 حمله در جناح وزیر
در اینجا می توان با توجه به وجود پیاده در a4 و ضعف خانه b3 به حمله در جناح وزیر با 13…Tf-b8 و سپس b5 ستون b را باز کرد.تحقق این هدف پیاده b2 سفید را ضعیف تر و در نتیجه آسیب پذیرتر می سازد. به علاوه مانور Ca5-b3 نیز با هدف حذف فیل سفید به عنوان مدافع پیاده b2 نیز می تواند مورد توجه باشد.
طرح 3 به دست آوردن فضا و زمان
با توجه به حرکت آخر سفید ، سیاه می تواند با Ce8 و سپس f5 ابتکار عمل را در جناح شاه به دست گیرد. در اینجا سیاه می تواند حتی پیاده a4 را برای رسیدن به هدف خود قربانی دهد:
13…Ce8 14.Dc2 f5 15.Cc3 f4 16.Cxa4 Dh4
که سیاه حمله خوبی پیدا می کند.
حالا با توجه به آنچه گفته شد ، با ارزیابی دقیق همه امکانات سفید در برابر هر یک از سه طرح فوق ، ادامه بهتر را برگزینید .
فراموش نکنید که باید همواره بهترین حرکات حریف را در نظر بگیرید.
king-hitler2
06-08-2010, 15:49
اسپم اسپم اسپم اسپم اسپم
بسه
چه خبره از اول صفحه تا اینجا امدم دریغ از اموزش
بیخیال دادا اسپم کجاس.. نمیشه که شطرنج رو اموزش داد بایدخودت بازی کنی و تجربه کسب...
وگرنه اگه قرار بود اموزشی باشه که همه گرند مستر میشدند..
جناب بودیشو سایت chesscube فوق العاده هست در ضمن شما میتونی 10 هزار تومن بدی بعد gprs نامحدود ماهانه ایرانسل رو فعال کنی که سرعتش 64 بیته..
این سایت طوری ساخته شده که با کمترین سرعت اینترنت هم وقت شما هدر نمیره..
محیط سایت هم فوق العاده زیباست....!!!
َalireza
06-08-2010, 22:00
سلام منم هستم بازیم چندان هم بد نیست!
:دی
king-hitler2
06-08-2010, 22:14
بیخیال دادا اسپم کجاس.. نمیشه که شطرنج رو اموزش داد بایدخودت بازی کنی و تجربه کسب...
وگرنه اگه قرار بود اموزشی باشه که همه گرند مستر میشدند..
جناب بودیشو سایت chesscube فوق العاده هست در ضمن شما میتونی 10 هزار تومن بدی بعد gprs نامحدود ماهانه ایرانسل رو فعال کنی که سرعتش 64 بیته..
این سایت طوری ساخته شده که با کمترین سرعت اینترنت هم وقت شما هدر نمیره..
محیط سایت هم فوق العاده زیباست....!!!
من رو حرکتا فکر نمیکنم اصلا قاط میزنم
ترفند نیست که طرف رو غافلگیر کنه
عزیز جون اگه طرفت اماتور باشه با همین ناپلونب یا روسی ترتیبشو بده:31:
اما دیگه اینا خز شدن و دیگه همه ترفندا بعد از بیش از یک قرن شناخته شده...
بخاطر همینه که وقتی کارلسن با اناند بازی میکنه اخرش سر یک سرباز اناند میبره...
عزیز جون اگه طرفت اماتور باشه با همین ناپلونب یا روسی ترتیبشو بده:31:
اما دیگه اینا خز شدن و دیگه همه ترفندا بعد از بیش از یک قرن شناخته شده...
بخاطر همینه که وقتی کارلسن با اناند بازی میکنه اخرش سر یک سرباز اناند میبره...
دادا ولی آموزشم خیلی اثر داره تجربه هم که جای خود داره
اگر حرفه ای ها چیزایی بلدن و حاصل تجربه شون رو بزارن دست ما آماتورا خیلی جلو میفته ولی مثله اینکه اصلا دوست ندارن بقیه یاد بگیرن
مثلا من با سمیار بازی کردم یک نکته قشنگو یادم داد که جلوی شاهم رو هیچ وقت خالی نذارم و چند تا سرباز باشه اون اینو گفت منم گوش به حرفش نکردم و به خاطر همین تو ی اون بازی شکست خوردم ودیگه این شده فیتیله گوشم ولی اگر سمیار بهم نگفته بود شاید اصلا من متوجه این نمیشدم که چرا باختم
کاشکی یکی میومد تمام ضعفا و نقاط قوت بازی رو میزاشت تا ما یاد بگیریم
king-hitler2
07-08-2010, 11:17
دادا ولی آموزشم خیلی اثر داره تجربه هم که جای خود داره
اگر حرفه ای ها چیزایی بلدن و حاصل تجربه شون رو بزارن دست ما آماتورا خیلی جلو میفته ولی مثله اینکه اصلا دوست ندارن بقیه یاد بگیرن
مثلا من با سمیار بازی کردم یک نکته قشنگو یادم داد که جلوی شاهم رو هیچ وقت خالی نذارم و چند تا سرباز باشه اون اینو گفت منم گوش به حرفش نکردم و به خاطر همین تو ی اون بازی شکست خوردم ودیگه این شده فیتیله گوشم ولی اگر سمیار بهم نگفته بود شاید اصلا من متوجه این نمیشدم که چرا باختم
کاشکی یکی میومد تمام ضعفا و نقاط قوت بازی رو میزاشت تا ما یاد بگیریم
جواب درست این بود
هر کی ترفند خاصی داره بگه
Kianoosh
07-08-2010, 13:35
این آموزش بیشتر تو بازی کردن و بازی دیدن نمود داره اتود و معما و ...جایگاه بعدی رو دارن تحلیل بازی خیلی مهمه فریتز که دارین کافیه بازی کنید با تحلیلش همون رو ببینید خیلی به دیدتون کمک می کنه بعد هم بیاین آنلاین با هم بازی کنیم :دی
درسته دوستان میتونه این جور نکات مفید باشه ولی اینکه یک سری حرکت خاصی رو تو هر بازی انجام بدیم واسه مات کردن چون رو چند نفر جواب داده اشتباهه شما باید به حرکات طرف مقابلت هم نگاه کنی نه اینکه ترفند واسه غافلگیری سریع بخای تا مات شه اینکه ارزشی نداره..
َalireza
07-08-2010, 14:57
من یه چیزیو تو این تاپیک یاد گرفتم اونم اینه که گاهی وقتا باید از وزیر واسه مات کردن گذشت کرد:20:
ممنون :11:
مات کردن سیاه در دو حرکت
کسی کتاب مایز لیسو داره از داخلش برامون چند تا نکته بنویسه
یکی که خیلی وارد بود به من گفت حتما مایز لیس رو بخرم بخونم ولی هیچ جا گیرم نیومده هیئت شطرنج شهرمون هم رفتم گفت اصلا چاپ نداشته
توی اینترنتم که گشتم جایی ندیدم فقط واسه فروش بود که اونم هزارتا مکافات داره
یکی چند نکته ازونجا بنویسه ممنون میشم:46:
َalireza
07-08-2010, 18:37
مات کردن سیاه در دو حرکت
یافتم
وزیرو میاریم c6
اگه خواست با وزیرش یا رخ هاش جلوی آوردن ویزیرم رو به b5 بگیره من وزیرمو میبرم c4 مات:31:
اگه فیل رو خورد وزیر میره b5 مات:31:
اگه اشتب خفنی کردم بگید:دی
یافتم
وزیرو میاریم c6
اگه خواست با وزیرش یا رخ هاش جلوی آوردن ویزیرم رو به b5 بگیره من وزیرمو میبرم c4 مات:31:
اگه فیل رو خورد وزیر میره b5 مات:31:
اگه اشتب خفنی کردم بگید:دی
نه این جواب نیست
رخ رو میزنه دیگه در 2 حرکت مات نمیشه
َalireza
07-08-2010, 19:16
درست میگید:دی
:31:
وزیرو بیاریم a6 چی؟
بازم هر دو احتمال قبلی و هر دو عکس العمع قبلی هستن و رخ هم خورده نمیشه:دی
Kianoosh
07-08-2010, 21:39
اینم خوب بود رخ میره f5 با علامت سیاه بازی زیاد داره در هر صورت مات میشه چطور ؟ خودتون امتحان کنید...
chess.com:
kian_a9
اینم خوب بود رخ میره f5 با علامت سیاه بازی زیاد داره در هر صورت مات میشه چطور ؟ خودتون امتحان کنید...
chess.com:
kian_a9
آره درسته حالا دادا معما بزار
فردا هر ساعتی تونستی آن بشی خبری بده منم شاید تونستم
ایدی بدی چه بهتر هماهنگ میکنیم
ارباب سایه ها (کیان)
میلاد
هاها
توی chess.com دیدمتون هر وقت میتونید بیایید یک دست بزنیم خبر بدید
Kianoosh
07-08-2010, 22:19
یه معمای معروف قدیمی :8 تا وزیر رو طوری تو صفحه بچینید که همدیگر رو نزنن!(عکس بزارین بهتره نشد خونه وزیرها رو بگید)
ایدی که تو پروفایل بود :arbabe.sayeha
فردا عصر یا شب احتمالا وقت کنم بیام...
مسابقه همتون شرکت کنید
َalireza
08-08-2010, 09:08
جواب معما:
تو chess.com درست کردم:دی
water_lily_2012
08-08-2010, 09:11
یه معمای معروف قدیمی :8 تا وزیر رو طوری تو صفحه بچینید که همدیگر رو نزنن!(عکس بزارین بهتره نشد خونه وزیرها رو بگید)
ایدی که تو پروفایل بود :arbabe.sayeha
فردا عصر یا شب احتمالا وقت کنم بیام...
d1
f2
h3
g5
e8
c7
a6
b4
سفید در 2 حرکت مات میکنه
سفید در 2 حرکت مات میکنه
رخ سفيد e6كيش مي ده و چون هم با فيل سياه كيش داديم هم با رخ شاه سياه به اجبار مي يادf4 بعد رخ سفيد مي ياد e4 كيش و مات (رخ سياه آچمز وزير سفيده)
amirtoty
11-08-2010, 12:34
سفید در 2 حرکت مات میکنه
رخ سفيد e6كيش مي ده و چون هم با فيل سياه كيش داديم هم با رخ شاه سياه به اجبار مي يادf4 بعد رخ سفيد مي ياد e4 كيش و مات (رخ سياه آچمز وزير سفيده)
اشتباهه عزیزم!:27: رخ میتونه با اسب سیاه بخوره
اشتباهه عزیزم!:27: رخ میتونه با اسب سیاه بخوره
عزيز وقتي شاه كيش دوبل مي شه
فقط اجازه داري شاه رو تكون بدي:46:
amirtoty
11-08-2010, 12:44
سفید در 2 حرکت مات میکنه
عزيز وقتي شاه كيش دوبل مي شه فقط اجازه داري شاه رو تكون بدي:46:
راست میگی دقت نکرده بودم به اینش! :31:
جوابت واقعا عالی بود امیر حسین:46:
َalireza
11-08-2010, 15:33
شاید من مشکل دارم؟؟؟!!:18:!
برای من یه وزیر گوشه بالا سمت چپ هست!!!!!!:18:
اگه اینجوری نیستش که من جوابو گفته بودم:19:
قبول نیست:19:
یه روز کامل روش وقت گذاشتم:18::19:
:19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::1 9::19::19::19::19::19:
اگه دارم درست میبینم که جواب این نیست:19::19::19::19::19::19:
ولی تو نقل قولا یه عکس دیگه برا من میادش که تو اون وزیر نیست و جای فیل سفیدی که بالا سمت راست بود نیست و جاش یه اسبه؟؟؟؟؟
من که گیج شدم:19::19::19::19::19::19::19::19::19:
شاید من مشکل دارم؟؟؟!!:18:!
برای من یه وزیر گوشه بالا سمت چپ هست!!!!!!:18:
اگه اینجوری نیستش که من جوابو گفته بودم:19:
قبول نیست:19:
یه روز کامل روش وقت گذاشتم:18::19:
:19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::1 9::19::19::19::19::19:
اگه دارم درست میبینم که جواب این نیست:19::19::19::19::19::19:
ولی تو نقل قولا یه عکس دیگه برا من میادش که تو اون وزیر نیست و جای فیل خونه سفیدی که بالا سمت راست بود نیست و جاش یه اسبه؟؟؟؟؟
من که گیج شدم:19::19::19::19::19::19::19::19::19:
سلام سوال اين هست
اين عكس دوم نمي دوم از كجا اومده مشكوكه:31:
َalireza
11-08-2010, 16:25
خوب اگه سوال اینه وزیر میتونه رخ رو بخوره کیش مات نشده هنوز!:31:
مثله اینکه کسی دوست نداره تکنیکای و ضعفا و... رو به ما آموزش بده
من اولین جلسه آموزش شطرنجو بالاخره شروع کردم می خوام به شما نیز یاد بدم با اینکه کسای زیادی اینجا چیزهای زیادی بلدن ولی مثله اینکه وقت نمی کنن چیزی رو یاد بدن برای همین من که یک آماتور وتازه واردم مجبورم شروع کنم امیدوارم در ادامه بقیه هم همکاری کنن
چند نکته مهم که به نظر جالب اومد
1. به دست آوردن مرکز :همینجور که مشخصه مرکز در بازی شطرنج اهمیت خاصی داره اگر بازی های بازیکنای حرفه ای رو نگاه کنید متوجه اهمیت اون میشید چه طور سر به دست آوردن مرکز بازی با هم می جنگن که 4 خونه وسط اهمیت فوق العادی ای دارن
2.حفظ کردن نظم پیاده ها وجلوگیری از دوبله شدن آنها
3.به دست آوردن برتری پوزیسیونی (یعنی چیدمان مهره ها)
بقیه مطالب در پستای بعدی
---------- Post added at 05:31 PM ---------- Previous post was at 05:28 PM ----------
این عکس چرا اینجوری شده بود منم به اشتباه انداخت آره وزیر جلوی ماتو میگیره جواب درست این نبود
فكر كنمamirtotyهم همينو مي خواست بگه اما عكس همه رو گيچ كرد
--------------------------------------------------------------------------
دست به دامن صفحه شدم ذهني سخت بود:31:
جواب
اسب سفيد b7
سياه در جواب يكي از حركات زير رو انجام مي ده
1= وزير بزنه به اسب در جواب وزير سفيد مي زنه به فيل و مات
2= وزير سياه در ستون a حركت كند در جواب رخ مي زنه به f3 و مات
3=وزير در سطر هشتم حركت كنه در جواب وزير سفيد مي زنه به فيل و مات
4= فيل سياه برهb2 يا c3 در جواب وزير سفيد مي زنه به فيل و مات
5= فيل سياه بره d3 در جواب وزير سفيد مي زنه به اسب و مات
6=فيل سفيد بره g8 در جواب رخ سفيد مي زنه به رخ سياه و مات
7= رخ سياه در سطر سوم حركت كنه در جواب رخ سفيد f8 و مات
8= رخ سياه بره f4 در جواب رخ سفيد مي ره e6 و مات
9= رخ سياه بره f5 در جواب وزير سفيد مي زنه به e3 و مات
10= رخ سياه e4 در جواب رخ سفيد مي ره e6 و مات
11= اسب بره b5 در جواب وزير مي ره c5 و مات
12=اسب بره e8 در جواب رخ ميزنه به رخ سياه يا وزير c5
13= اسب بره d5 در جواب اسب سفيد مي ره c6
14=شاه سياه d4 در جواب وزير c5 و مات
15= رخ سياه f2 در جواب وزير سفيد e3 ومات
16= رخ سياه d3 در جواب رخ سفيد e6 و مات
17=رخ سياه بزنه به رخ سفيد در جواب وزير سفيد e3 و مات
18=اسب سياه e6در جواب رخ سفيد f5 و مات
اگه جواب درست بود دعا كنين به هدفم برسم:31:
---------------------------------------------------------------------------
شرمنده اسب b7بود نه b4 :43:(اشتباه تايپي:31:)
فكر كنمamirtotyهم همينو مي خواست بگه اما عكس همه رو گيچ كرد
--------------------------------------------------------------------------
دست به دامن صفحه شدم ذهني سخت بود:31:
جواب
اسب سفيد b7
سياه در جواب يكي از حركات زير رو انجام مي ده
1= وزير بزنه به اسب در جواب وزير سفيد مي زنه به فيل و مات
2= وزير سياه در ستون a حركت كند در جواب رخ مي زنه به f3 و مات
3=وزير در سطر هشتم حركت كنه در جواب وزير سفيد مي زنه به فيل و مات
4= فيل سياه برهb2 يا c3 در جواب وزير سفيد مي زنه به فيل و مات
5= فيل سياه بره d3 در جواب وزير سفيد مي زنه به اسب و مات
6=فيل سفيد بره g8 در جواب رخ سفيد مي زنه به رخ سياه و مات
7= رخ سياه در سطر سوم حركت كنه در جواب رخ سفيد f8 و مات
8= رخ سياه بره f4 در جواب رخ سفيد مي ره e6 و مات
9= رخ سياه بره f5 در جواب وزير سفيد مي زنه به e3 و مات
10= رخ سياه e4 در جواب رخ سفيد مي ره e6 و مات
11= اسب بره b5 در جواب وزير مي ره c5 و مات
12=اسب بره e8 در جواب رخ ميزنه به رخ سياه يا وزير c5
13= اسب بره d5 در جواب اسب سفيد مي ره c6
14=شاه سياه d4 در جواب وزير c5 و مات
15= رخ سياه f2 در جواب وزير سفيد e3 ومات
16= رخ سياه d3 در جواب رخ سفيد e6 و مات
17=رخ سياه بزنه به رخ سفيد در جواب وزير سفيد e3 و مات
18=اسب سياه e6در جواب رخ سفيد f5 و مات
اگه جواب درست بود دعا كنين به هدفم برسم:31:
---------------------------------------------------------------------------
شرمنده اسب b7بود نه b4 :43:(اشتباه تايپي:31:)
جواب اسب b7 کاملا درسته :46: آفرین
amirtoty
12-08-2010, 00:09
من اینو جای دیگه دیده بودم!
فکر کردم همینیه که شما اینجا روش بحث میکردین! :31::31::31:
TURBO_BOY2006
12-08-2010, 00:22
سلام
با شطرنج سون یا ویستا بازی کردید؟
اون 10 درجه سختی داره...
لطفآ بازی کنید و از ctrl+z هم استفاده نکنید:31: ، و رکوردتون رو بگید یعنی تا چند شکست دادید pc رو...
من خودم تا 9 رو بردم ولی خیلی خیلی مشکله!
javad2015
12-08-2010, 10:18
من 9 رو بعضی وقتا میبرم ولی یه بارم با 10 بازی کردم مساوی شد البته با تاکتیک مخصوص خودمctrl+z :31:
amirtoty
12-08-2010, 12:01
سلام
با شطرنج سون یا ویستا بازی کردید؟
اون 10 درجه سختی داره...
لطفآ بازی کنید و از ctrl+z هم استفاده نکنید:31: ، و رکوردتون رو بگید یعنی تا چند شکست دادید pc رو...
من خودم تا 9 رو بردم ولی خیلی خیلی مشکله!
رو اعصابه کامپیوتر :19:
برای هر حرکتش باید کلی منتظر بشی فکر کنه! :2:
برای همین من از 6 بالاترشو بازی نمیکنم! :21:
javad2015
13-08-2010, 15:03
یه نگاه بی این بازی بندازیذ ببینید چه جوری طرفو لوله کردم:31:
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
َalireza
13-08-2010, 15:44
دمت گرم!
ولی از حرکتاش معلوم بود چقد بد بازی میکنه:دی
javad2015
13-08-2010, 16:46
این بازی رو آره....ما با هم سه تا بازی کردیم اولی رو باختم...دومی رو بردم ...سومی رو هم که لولش کردم:31:
حرکت فوق العاده اشتباش حرکت شماره 15 بود اونجا که اسب رو تکون داد.
سفید در 2 حرکت مات میکنه
Q h8
اون وقت سیاه مجبوره اسبشو بیاره e5
حالا
Q*e5وسیاه مات میشه یا به جای وزیر
این کارو کنیم:
B c5
بازم سیاه مات میشه
Q h8
اون وقت سیاه مجبوره اسبشو بیاره e5
حالا
Q*e5وسیاه مات میشه یا به جای وزیر
این کارو کنیم:
B c5
بازم سیاه مات میشه
اسبتو خالی گذاشتی به جای اینکه اسبشو بیاره جلوی کیشو بگیره راحت اسبتو میزنه و رفع کیش میکنه
javad2015
15-08-2010, 22:07
سربازو میاریم c5 ..بعدش طرف حرکت خاصی نمیتونه بکنه..بعدش رخ رو میاریم c4 ..کیش و مات
سربازو میاریم c5 ..بعدش طرف حرکت خاصی نمیتونه بکنه..بعدش رخ رو میاریم c4 ..کیش و مات
چرا سیاه میتونه اسب رو بیارهe5
javad2015
16-08-2010, 12:42
فیل رو میاریم c5 سفید مجبوره با اسب بزنتش بعدش وزیر رو میاریم h8
فیل رو میاریم c5 سفید مجبوره با اسب بزنتش بعدش وزیر رو میاریم h8
نه دوست عزيز شاه مي تونه بره e5
-------------------------------------------------------------------------------------------
نه دوست عزيز شاه مي تونه بره e5
-------------------------------------------------------------------------------------------
جواب من شاه سفيد مي زنه به g6
بعد سياه هر حركتي كرد اسب سفيد f5 و مات:20:
نه امیر حسین اگر اسب رو بیارهe5کیش میشی بخوای رفع کیشم کنی 2 حرکت نمیشه
پست جديد دادم زمان آخرين ويرايشم پست قبلي تغيير نكنه يكم بخنديم:31::10:
جواب من وزير سفيد h5
اگه سياه با سربازش وزير سفيد رو زد اسب سفيد مي ره f5
اگه سياه cc2 يا cb3 كرد اسب سفيد مي ره c2
در نتيجه سياه بايد اسب سياهشو تكون بده هر جا اسبشو ببره وزير سفيد مي ره h8 اما اگه ce5 كرد سفيد فيلشو مي بره c5 اگه با شاه اسب سفيد رو زد بازم فيلو مي بريم c5 (زماني كه شاه اسب سفيد رو بزنه اسب سياه آچمز مي شه)
:20:
پست جديد دادم زمان آخرين ويرايشم پست قبلي تغيير نكنه يكم بخنديم:31::10:
جواب من وزير سفيد h5
اگه سياه با سربازش وزير سفيد رو زد اسب سفيد مي ره f5
اگه سياه cc2 يا cb3 كرد اسب سفيد مي ره c2
در نتيجه سياه بايد اسب سياهشو تكون بده هر جا اسبشو ببره وزير سفيد مي ره h8 اما اگه ce5 كرد سفيد فيلشو مي بره c5 اگه با شاه اسب سفيد رو زد بازم فيلو مي بريم c5 (زماني كه شاه اسب سفيد رو بزنه اسب سياه آچمز مي شه)
جوابت کاملا درسته
سفید در 2 حرکت مات میکنه
چرا شما فعالیت نمیکنید و معما و آموزشی نمی ذارید؟
َalireza
17-08-2010, 16:56
فیلو میبریم b7 هر حرکتی کرد اسبو تکون میدیم مات
اگه درست بود:
سفید در دو حرکت مات میکنه
amirtoty
17-08-2010, 18:24
سفید در 2 حرکت مات میکنه
اینکه یک حرکته مات میشه
S:D2-D3++
vahid_civil
17-08-2010, 18:47
اینکه یک حرکته مات میشه
S:D2-D3++
آچ مزه . با وزیر سیاه کیش میشه
فیلو میبریم b7 هر حرکتی کرد اسبو تکون میدیم مات
اگه درست بود:
سفید در دو حرکت مات میکنه
جوابت اشتباهه چون با وزیر کیشت بده دیگه نمی تونی 2 حرکتی ماتش کنی حتما باید با حرکت اول کیشش بدی اینم راهنمایی
جواب معمایی که دادی
رخو میاریم c3 بزنه با فیل ماته اسب رو بیاره هم بارخ میزنیم کاری نمیتونه بکنه
javad2015
18-08-2010, 15:58
یه نگاه به این بازی بندازید این گشایش یکی از گشایش های مورد علاقهی منه..اولش حریف فکر میکنه داره میبره ولی بعدش..
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
حریف کناره گیری میکنه چون با حرکت وزیر e2 مات میشه
---------- Post added at 04:58 PM ---------- Previous post was at 04:57 PM ----------
من چرا هر چی لینک میزارم این جوری به هم ریخته میشه؟
یه نگاه به این بازی بندازید این گشایش یکی از گشایش های مورد علاقهی منه..اولش حریف فکر میکنه داره میبره ولی بعدش..
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
---------- Post added at 04:58 PM ---------- Previous post was at 04:57 PM ----------
البته بنظرم حریفتون یکی دوتا اشتباه کرد.. و یک نصیحت به شما که وزیرتونو بعده تمامه سواراتون گسترش بدبد..:5:
javad2015
18-08-2010, 16:48
البته بنظرم حریفتون یکی دوتا اشتباه کرد.. و یک نصیحت به شما که وزیرتونو بعده تمامه سواراتون گسترش بدبد..[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](11).gif
من چون این بازی unrated بود این ریسک رو کردم.در مورد گسترش وزیر به عنوان آخرین مهره هم جا های مختلفی خوندم که به استراتژی بازی بستگی داره.
خوب لینکاتو توی code بزار
البته بنظرم حریفتون یکی دوتا اشتباه کرد.. و یک نصیحت به شما که وزیرتونو بعده تمامه سواراتون گسترش بدبد..:5:
کاملا با حرفش موافقم با گسترش سوار سنگینی مثل وزیر اول بازی اگر حریفت یک بازیکن متوسطی باشه راحت میتونه ازین کارت استفاده وسواراشو گسترش بده
جواب معمای قبلی رو هم بدید می خوام آنالیز چند تا بازی قشنگو بزارم
سفید در 2 حرکت مات میکنه
سلام من هرچي فكر كردم كه چه جوري بايد حركت اول كيش بدي و مات كني نفهميدم:31:
جواب من ff4(فيل f4)
الان سياه بايد يه حركتي بكنه ديگه:31:
اگه وزير رو f2 يا e2 يا h2 آورد وزير سفيد مي زنه به g6 مات
اگه وزير زد به d2 اسب سفيد ميزنه به d2 و مات
اگه وزير از سطر دوم خارج شد d3 و مات
اگه اسب اورد c2 دوباره پياده مي رونيم و مات
اگه اون يكي اسب رو هر كدوم از خانه هاي f2,f6,g7,g3آورد در جواب cf6 و مات
اگه پياده آورد g5 وزير سفيد g6 و مات
اگه پياده آورد d3 وزير سفيد d4 و مات
اگه با پياده زد به فيلم رخ e7 و مات
سلام من هرچي فكر كردم كه چه جوري بايد حركت اول كيش بدي و مات كني نفهميدم:31:
جواب من ff4(فيل f4)
الان سياه بايد يه حركتي بكنه ديگه:31:
اگه وزير رو f2 يا e2 يا h2 آورد وزير سفيد مي زنه به g6 مات
اگه وزير زد به d2 اسب سفيد ميزنه به d2 و مات
اگه وزير از سطر دوم خارج شد d3 و مات
اگه اسب اورد c2 دوباره پياده مي رونيم و مات
اگه اون يكي اسب رو هر كدوم از خانه هاي f2,f6,g7,g3آورد در جواب cf6 و مات
اگه پياده آورد g5 وزير سفيد g6 و مات
اگه پياده آورد d3 وزير سفيد d4 و مات
اگه با پياده زد به فيلم رخ e7 و مات
عالی جوابت کاملا درست بود:46:
ویرایش....
ممنون میشم پاکش کنین.
سفید در 2 حرکت مات میکنه
سنت بری-لگال
1.سفید سرباز به e4 -سیاه سرباز به e5
2.اسب f3-سربازd6
به این گشایش دفاع فیلیدور میگن
3.فیل c4-اسب c6
4.اسب c3-فیل g4
یک شروع بازی خوب از هر 2 طرف ولی اینجا لگال دستشو به اسب f3 میزنه و بر میداره سنت بری هم قانون دست به مهره رو بهش یاداوری میکنه و لگال
5.اسب و زدن سرباز e5 -فیل وزدن وزیر d1
اینجا با فیل وزیر زهر آلود رو میگره خیلی شیرین به نظر مرسه ولی خیلی طول نمیکشه :27:
6. فیل زدن سرباز f7 کیش-شاه e7
7.اسب d5 مات
در اینجا اگر سنت بری بیشتر فکر کرده بود و از وزیر چشم پوشی میکرد و با اسب اسب سفید رو میگرفت یک سوار پیش افتاده بود و آینده درخشانتری درین بازی نسبت به لگال یکی از بهترین شطرنج بازای پاریس داشت
بازم اگر ازین بازیها دیدم میزارم به این تایپک سر به زنید
جواب معما هم یادتون نره:46:
javad2015
25-08-2010, 18:22
روش جالبی هست من حداقل 10 تا بازی رو با این روش بردم.
بزارین منم یکی بزارم فقط نگین وزیر رو باید اخر گسترش داد:31:
caca_caca888
25-08-2010, 18:27
به به اینجارو تازه دیدم.
جدیدا شطرنج اومده رو بورس:دی
---------- Post added at 07:27 PM ---------- Previous post was at 07:24 PM ----------
منم از این به بعد معماهامو لینکشو اینجا میذارم
vahid_civil
25-08-2010, 18:33
لطفا از این چیزا که جنبه آموزشی زیادی هم قاطیشونه زیاد بزارید .
ممنون از همه
chessmathter
25-08-2010, 18:35
حالا که این حیله ی قدیمی رو گذاشتی چند تا مات ساده تو گروه chess.com میزارم ببینید.:20:
حالا که این حیله ی قدیمی رو گذاشتی چند تا مات ساده تو گروه chess.com میزارم ببینید.:20:
روش جالبی هست من حداقل 10 تا بازی رو با این روش بردم.
بزارین منم یکی بزارم فقط نگین وزیر رو باید اخر گسترش داد:31:
از بازیتون معلومه که اینا رو بلدید ولی نامردا بزارید ماهم یاد بگیریم:31:
به خدا من اینو تازه یاد گرفته بودم مگرنه زودتر از اینا میزاشتم:46:
سفید در 2 حرکت مات میکنه
سلام fa3
حالا اگر سياه وزيرشو تكون داد يا اسب a3 رو تكون داد سفيد tb4 و مات
اگر fe4 كرد سفيد db3 مي كنه
اگر fc4 كرد سفيد cd4 مي كنه
اگر ce4 كرد سفيد dd3 مي كنه
اگر cd3 كرد سفيد cc7 مي كنه بقيه حركت هاي سياه با tb4 جواب داد مي شود:46::20:
َalireza
30-08-2010, 18:00
سلام fa3
حالا اگر سياه وزيرشو تكون داد يا اسب a3 رو تكون داد سفيد tb4 و مات
اگر fe4 كرد سفيد db3 مي كنه
اگر fc4 كرد سفيد cd4 مي كنه
اگر ce4 كرد سفيد dd3 مي كنه
اگر cd3 كرد سفيد cc7 مي كنه بقيه حركت هاي سياه با tb4 جواب داد مي شود:46::20:
آقا میشه بگید f و d و t و c چه مهره هایی هستن؟:11:
آقا میشه بگید f و d و t و c چه مهره هایی هستن؟:11:
سلام من يه زماني اينتوري ثبت حركت مي كردم
f=فيل
d=وزير
c=اسب
t=رخ
r=شاه
:10:
water_lily_2012
02-09-2010, 17:16
من از Chess Master 9000 استفاده می کنم، امتیازی حدود 1700 الی 1800 تو این بازی دارم برای اینکه بتونم بهتر بازی کنم فایل CM9000.OBK را می خونم. اما همزمان نمیشه هم فایل OBK باز باشه هم بازی کرد.یه برنامه می خوام که بتونه این فایل ها را هم نشون بده هم ویرایش کنه.
سلام به همه دوستان.
من یه 10 سالی می شه که شطرنج رو به صورت تقریبا حرفه ای بازی می کنم.
به دوستان واقعا علاقه مند توصیه می کنم نرم افزار شطرنج (FRITZ 12(1DVDیا VERSION های پایین ترشو(اگه ندارید)تهیه کنید از چند لحاظ:
سطحش از آسون تا حدی که عمرا بتونید ببرید
بیش از چند میلیون بازی کامل شطرنج از استادان شطرنج
دایرت المعارف کامل شروع بازی در شطرنج
و قابلیت آنالیز کردن بازیهاتون
و.......
و مهمتر از همه قابلیت بازی کردن به صورت آنلاین در بزرگترین جامعه آماری شطرنج جایی که افرادی مثل احسان قائم مقامی و الشن مرادی و ... و عده زیادی از اساتید برجسته شطرنج جهان (حتی گری کاسباروف هم تا یه چند سال پیش آنلاین میومد)در بسیاری از روزها اونجا آنلاین بازی می کنند و شما می تونید لازی های انها رو تماشا کنید و لذت ببرید یا با افرادی متناسب با سطح امتیاز خودتون آنلاین بازی کنید و در رده بندی اونجا قرار بگیرید.
نکته مهم اینه که برای این کارایی که گفتم نیازی نیست که DVD تون ORIGINAL باشه.:46:
کل شطرنج هم میندازیم:10:
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.