nashanas2198
11-01-2008, 04:18
سلام و خسته نباشید.
از اساتید عزیز یک سوال داشتم.
چند وقت پیش من با توجه به نیاز شرکتمون که 4-5 تا سیستم داره و با همدیگه توسط یک سوئیچ شبکه هستند دو تا برنامه کوچولو با دلفی 6 نوشتم.
یکی از برنامه ها که از ServerSocket استفاده میکرد.
برنامه دیگری هم از ClientSocket استفاده میکرد.
در برنامه کلاینت با استفاده از تابع
socket.SendText
یک مقدار تکست رو برای برنامه سرور که روی سیستم دیگر بود ارسال می کردم.
در روی داد OnClientRead سوکت سرور هم با استفاده از دستور
socket.ReceiveText
متن ارسال شده از کلاینت رو دریافت و یک عملیات کوچولو روی رشته text انجام میشد و دوباره با استفاده از socket.SendText نتیجه پردازش به کلاینت ارسال میشد.
این برنامه همین اعلان هم داره به صورت کاملا عالی روی شبکه lan شرکت ما کار میده.(یک برنامه سرور و 4 تا برنامه کلاینت که سرور به راحتی پاسخ همشون رو میده)
و اما حالا مشکل من چیه ؟
آیا ما دقیقا از همین برنامه با هیمن سوکتها میتونیم توی اینترنت هم استفاده کنیم.(یعنی سرورمون رو روی یک سیستم خارج از شرکت بزاریم و بعد از طریق اینترنت باش ارتباط برقرار کنیم).
یا اینکه برای اون کار باید از کامپوننت های موجود در دلفی 7 مثل :
IdTCPServer و IdTCPClient
و یا
TcpServer و TcpClient استفاده کنم.
اصلا اینا چه فرقی اساسی با ServerSocket و ClientSocketموجود در دلفی 6 داره.
(ServerSocket و ClientSocket موجود در دلفی 6 که میگم ، منظورم همون 2 سوکتی هست که داخل دلفی 7 به صورت پیش فرض حذف شدن و باید خودمون جداگونه نصبشون کنیم.)
عکس هر 3 مدل سوکتی که درموردشون صحبت کردم رو در زیر میزارم که دوستان منظورم رو بهتر متوجه بشن.آخه خیلی خیلی به جواب این سوال ها احتیاج دارم.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تشکر.
از اساتید عزیز یک سوال داشتم.
چند وقت پیش من با توجه به نیاز شرکتمون که 4-5 تا سیستم داره و با همدیگه توسط یک سوئیچ شبکه هستند دو تا برنامه کوچولو با دلفی 6 نوشتم.
یکی از برنامه ها که از ServerSocket استفاده میکرد.
برنامه دیگری هم از ClientSocket استفاده میکرد.
در برنامه کلاینت با استفاده از تابع
socket.SendText
یک مقدار تکست رو برای برنامه سرور که روی سیستم دیگر بود ارسال می کردم.
در روی داد OnClientRead سوکت سرور هم با استفاده از دستور
socket.ReceiveText
متن ارسال شده از کلاینت رو دریافت و یک عملیات کوچولو روی رشته text انجام میشد و دوباره با استفاده از socket.SendText نتیجه پردازش به کلاینت ارسال میشد.
این برنامه همین اعلان هم داره به صورت کاملا عالی روی شبکه lan شرکت ما کار میده.(یک برنامه سرور و 4 تا برنامه کلاینت که سرور به راحتی پاسخ همشون رو میده)
و اما حالا مشکل من چیه ؟
آیا ما دقیقا از همین برنامه با هیمن سوکتها میتونیم توی اینترنت هم استفاده کنیم.(یعنی سرورمون رو روی یک سیستم خارج از شرکت بزاریم و بعد از طریق اینترنت باش ارتباط برقرار کنیم).
یا اینکه برای اون کار باید از کامپوننت های موجود در دلفی 7 مثل :
IdTCPServer و IdTCPClient
و یا
TcpServer و TcpClient استفاده کنم.
اصلا اینا چه فرقی اساسی با ServerSocket و ClientSocketموجود در دلفی 6 داره.
(ServerSocket و ClientSocket موجود در دلفی 6 که میگم ، منظورم همون 2 سوکتی هست که داخل دلفی 7 به صورت پیش فرض حذف شدن و باید خودمون جداگونه نصبشون کنیم.)
عکس هر 3 مدل سوکتی که درموردشون صحبت کردم رو در زیر میزارم که دوستان منظورم رو بهتر متوجه بشن.آخه خیلی خیلی به جواب این سوال ها احتیاج دارم.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تشکر.