PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : توزیع های دیگر لینوکس

sastwhc
01-01-2008, 14:31
سلام
هر چی منتظر شدم تا لینوکس های محبوب من هم جز تاپیک ها بشن،خبری نشد.واسه همین فک کردم خودم اونارو معرفی کنم.
مدتهاست که با لینوکسی به نام slack ware کار میکنم.این لینوکس از 1992 منتشر شده و فکر می کنم اولین توزیع لینوکس بوده که بروش توسعه منتشر شده.گرچه لینوکس کالدرا هم قدیمیه.
این نسخه پاتریک ولکردینگ که می خواست با LISP کار کنه بعده رفع و رجوع کرن مشکلاتی که باهاش برخورد کرده بود منتشر کرد.فایل های اسلک ویر بشکل tar فشرده وبسته بندی میشن.نسبت به لینوکس های تازه منتشر شده نصب و تنظیم اون سخت تره چون بیشتر مراحل تنظیم از خط فرمان انجام میشه.ولی سیستم عامل سبک و سریعی(بر خلاف اسمش) و تقریبا همیشه با همون سخت افزار های قدیمی و ارزونی که داشتم کار کره و خوب هم کار کرده.
به خاطر لینوکی بودنش خیلی تحت شبکه عالی کار میکنه ولی اگه باهاش درست کار نشه(مخصوصا shutdown شدنش)آسیب میبینه و احتیاج به ترمیم پیدا میکنه.
نکته مثبت دیگه داشتن تمام امکانات یونیکسی از جمله کاپایلر های مختلف و پشتیبانی از قریب باتفاق زبان های برنامه نویسی یونیکسی و چند تا شل مختلف است.
برای نصب این امکانات اسلک به سخت افزار چندانی نسبت به بقیه لینوکس ها نداره.بخاطره فرمت خاص فایل ها و نوع handling که روی کرنل داره کمتر متکی به سرعت cpu و ram هست.
الان نسخه 10 در دست رسه.
اگه کسی یه یه distribution سبک با کارایی بالا نیاز داره می تونه روی یه کامپیوتر قدیمی اونا بالا بیره و استفاده کنه.
یا حق

m a j r i x
01-01-2008, 22:31
الان نسخه 10 در دست رسه
Slackware's latest stable x86 release is 12.0 (as of 2007-10-01) now

sastwhc
02-01-2008, 00:25
سلام
همینطوره،نسخه 12 منتشر شده اونم با کرنل 2.6(.21.5) .از توجه شما ممنونم.
یا علی

Ceramic
02-01-2008, 14:16
وضعیت این توزیع از نظر شناسایی سخت افزارهای جدید چطوره ؟ ( در مقایسه با فدورا 8.0 )

sastwhc
04-01-2008, 09:22
سوال خوبیه چون بعضی وقت ها سخت افزارهایی مثل مودم کارت کپچر کارت صدا و حتی کارت گرافیک(این یکی تجربه نکرم ولی توی تمام FAQ ها هست) شناخته نمیشود.
راه حل، استفاده از درایور تحت لینوکس سخت افزار است.این درایور ها معمولا rpm یا deb یا tar هستن ولی دو تای اول بیشتر هستند به عبارتی پشتیبانی از فرمت ردهت و دبیان بیشتر است گرچه از همان درایورها می توان با تغییراتی در slackware استفاده کرد ولی برتری خاصی از این جهت در مورد اسلک وجود ندارد.
Slackware نسبت به بقیه توزیع ها سریع تر اجرا میشود به این معنی که روی یک کامپیوتر مثلا با پردازنده 200 سرعت لود شدن یک برنامه مانند لود و اجرای همان برنامه روی توزیع های دیگر با همان کامپیوتر مثلا با پردازنده 233است.بهرحال همه از یک کرنل و یک چهار چوب(لینوکس/یونیکس) استفاده می کنند.
موفق باشید

Ceramic
04-01-2008, 12:55
من بارها از زبان دوستانی که سابقه ی زیادی در کار با لینوکس دارند ؛ تعریف این توزیع رو به عنوان یک توزیع پایدار ؛ قوی و سریع شنیده ام . اما خودتان هم می دانید که این ها در یک سیستم عامل گرچه مهمند ؛ اما همه چیز نیستند . اگر شما بخواهید به این توزیع در زمینه های زیر نمره ( ؟ نمره از 10 ) بدهید ؛ چه امتیازاتی را به اسلک ویر خواهید داد :

سهولت نصب :

شناسایی و پشتیبانی سخت افزارها :

پشتیبانی و تنوع نرم افزاری :

یوزر فرندلی بودن :

سهولت یادگیری آن :

سهولت کار با آن :

پشتیبانی شبکه :

قابلیت به روز آوری سیستم عامل :

sastwhc
06-01-2008, 12:48
سوال دقیقی کردید.سعی می کنم با دادن امتیاز از 10 تقریبا قابلیت ها و ضعف های slackware را برسانم.
سهولت نصب :6
شناسایی و پشتیبانی سخت افزارها :8
پشتیبانی و تنوع نرم افزاری :9
یوزر فرندلی بودن :7
سهولت یادگیری آن :8
سهولت کار با آن :6
پشتیبانی شبکه :10
قابلیت به روز آوری سیستم عامل :10

شاید با دیدن این نمره ها slackware سیستم عامل چندان خوبی بنظر نرسد.بهرحال نکات مثبت خاص خود را دارد.
خصوصیات مثبت slackware :
اسلک یونیکسی ترین لینوکس است.(نمی دانم باید گفت مثبت یا نه !  به نظر من +...)
فوق العاده فابل تنظیم است.( یکی از ابزارهای اصلی امنیت(تقریبا امن ترین))
پلت فرم مناسبی برای برنامه نویسی است.(نسبت به بقیه لینوکس ها)
پایدارترین لینوکس است(تقریبا (ترین))
موفق باشید