ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : هره‌گيري از خطوط اينترنت و برنامه تلويزيوني زنده درهواپيماهاي مسافري



Sphinx
10-10-2005, 12:14
مسافريني كه روز جمعه گذشته در يك جت بوئينگ با بيست سال سابقه خدمت در ارتفاع هشت هزار متري بر فراز درياي ايرلند با سرعت ‪ ۳۰۰‬گره در حال پرواز بودند، از همه امكاناتي برخوردار شدند كه براي مهندسين پرواز و متخصصين ايمني مخابراتي پروازها، در حكم يك كابوس بود.
به اين مسافران اجازه داده شد از تلفنهاي همراه خود استفاده كنند و سرتاسر كابين مسافران پوشيده از فرستنده‌هاي "واي-فاي" (‪ (Wi-Fi‬تلويزيونها و مونيتورهاي مخصوص دريافت پيامهاي اينترنتي و وصل شدن به شبكه وب بود.
همه اين اطلاعات الكترونيك كه در هواپيماهاي مسافري عادي مي‌تواند موجب از كار افتادن سيستم ناوبري هواپيما شود در اين بوئينگ به وسيله يك آنتن ماهواره‌اي به قطر يك متر كه در بالاي هواپيما نصب شده بود، جمع آوري و ارسال مي‌شد.
شركت بوئينگ كه در اين پرواز آزمايشي از نمايندگان رسانه و بويژه نشريات علمي دعوت كرده بود، سيستم تازه‌اي را آزمايش كرد كه بزودي انواع امكانات تفريحي را در پروازهاي مسافري در اختيار مسافران قرار مي‌دهد.
اين سيستم به مسافران امكان مي‌دهد تلويزيونهاي ماهواره‌اي را بر روي صفحات تلويزيون موجود در هواپيما تماشا كنند و با استفاده از كامپيوترهاي شخصي خود، به شبكه اينترنت وصل شوند.
به گفته "وايك وودوارد" مدير شركت بوئينگ، خدمات جديد به‌اين علت ارائه شده‌اند كه نظرخواهي از مسافران نشان داده كه آنان در حين پرواز ، تماشاي اخبار و فيلم‌هاي جديد و به روز را به برنامه‌هاي از پيش ضبط شده ترجيح مي‌دهند.
ارايه برنامه‌هاي تلويزيوني ماهواره‌اي به هواپيماهاي در حال حركت كار آساني نيست. همين كه هواپيماها بر فراز اقيانوس قرار گيرند و از دسترس ماهواره‌هايي كه برنامه‌هاي خود را براي مناطق خشكي پخش مي‌كنند، دور شوند، هواپيما توان دريافت علائم تلويزيوني را به‌صورت زنده از دست مي‌دهد.
اغلب ماهواره‌هاي معتبر كه برنامه‌هاي تلويزيونهاي ماهواره‌اي را تامين مي‌كنند نظير "بي‌اسكاي بي"، داراي چنين محدوديتي هستند.
شركت بوئينگ براي حل اين معضل، قسمتي از وقت پخش برنامه‌اي ماهواره‌ها را براي پخش بر فراز مناطق آبي و اقيانوسهاي محل پرواز هواپيماهاي خود خريداري كرده است.
درپرواز روز جمعه اين شركت، چهار برنامه زنده تلويزيوني يعني بي.بي.سي ورلد، سي.ان.بي.سي، يورونيوز و يورواسپورت را براي مسافران پرواز آزمايشي پخش كرد.
اين برنامه‌ها براي ساكنان نيمكره شمالي پخش مي‌شوند و شركت بوئينگ در نظر دارد در سال آينده خدمات پخش ماهواره‌اي براي نيمكره جنوبي را نيز آغاز كند.
اين برنامه‌ها براي قاره‌هاي آفريقا، آمريكاي جنوبي و استراليا پخش مي‌شود اما پنگوئن‌هاي قطب جنوب از دريافت آن محروم خواهند بود.
استفاده از خطوط اينترنتي در حين پرواز از چندي پيش به وسيله ‪ ۱۱‬خط هوايي از جمله لوفت هانزا، اس آ اس، و سنگاپور اير لاينز، براي مسافران امكان پذير شده است.
گام بعدي عبارت است از متصل كردن سيستم ارتباط تلفن همراه به خطوط اينترنتي و پخش برنامه‌هاي ماهواره‌اي.
بوئينگ در اين زمينه سرگرم بررسي چند گزينه است كه يكي از آنها انجام مكالمات تلفني با كمك اينترنت است كه در حال حاضر عمدتا با نرم افزار "اسكايپ" (‪ (Skype‬در رايانه‌ها انجام مي‌شود.
گزينه ديگر اجازه دادن به مسافران براي استفاده از تلفنهاي همراه خود، با استفاده از يك خط تلفن همراه است كه به هواپيما متصل مي‌شود.
در جريان پرواز آزمايشي روز جمعه، شركت بوئينگ گوشي‌هاي استاندارد "چي اس ام" در اختيار مسافران قرار داد. اين گوشي‌ها زماني كه هواپيما ‪۲۰‬ كيلومتر در درياي ايرلند پيش رفته بود، بخوبي كار كردند. اين محدوده به كلي خارج از دسترس آنتن‌هاي زميني تلفنهاي همراه است.
از آنجا كه علائم مخابراتي به خود هواپيما عرضه مي‌شد، نيازي به بالا بردن توان فرستندگي و گيرندگي تلفنهاي همراه نيست و به اين ترتيب خطري از حيث تداخل اين علائم با سيستم ناوبري هواپيما، ايجاد نمي‌شود.
بوئينگ پيش از عرضه خدمات جديد به مسافران ، بايد اجازه لازم را از مقامهاي هواپيمايي كشوري در آمريكا و اروپا كسب كند.
اما اين نگراني در آمريكا وجود دارد كه اين قبيل مصارف ارتباطات هوايي آنتن‌هاي زميني را با بار اضافي و بيش از حد ظرفيت روبرو سازد.
اما در خصوص ايمني پرواز، شهادت خلبانان پرواز آزمايشي آن بود كه هيچ يك از علائم الكترونيك دستگاههاي متعددي كه در داخل كابين مسافران به كار گرفته شده بود، تاثيري بر روي ناوبري هواپيما نداشت.
با اين حال به نوشته هفته نامه "نيو ساينتيست"، متخصصان "كمونيكاسيون" آمريكا هنوز درباره ايمني استفاده از تلفنهاي همراه در حين پرواز به نظر واحدي دست نيافته اند.