PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مدير عامل ياهو از سياست‌هاي گوگل انتقاد کرد



Mohammad
09-10-2005, 19:00
تري سمل (Terry Semel) مديرعامل ياهو، سياست‌هاي شرکت گوگل را مورد انتقاد قرارداد و فعاليت‌هاي آن را بي‌برنامه و بدون راهبرد مشخص تلقي کرد.

مجله شبکه، مديرعامل ياهو که در جلسه پرسش و پاسخ کنفرانس Web 2.0 2005 در سانفرانسيسکو سخنراني مي‌کرد، گوگل را يک مجموعه قابل تحسين اما فاقد يک استراتژي استوار در عرصه وب ناميد و افزود: به نظر نمي‌رسد که فعاليت‌هاي گوگل تابع يک برنامه واقعي باشد.

تري سمل در عين حال تاکيد کرد: من فکر مي‌کنم گوگل کار بزرگي در زمينه موتورهاي جستجو انجام داده است و در آينده نيز کارهاي بزرگي در اين زمينه انجام خواهد داد.

مدير ياهو با کنايه به تلاش‌هاي گوگل براي فراتررفتن از يک موتور جستجو افزود: اما آنچه که موتور جستجو به آنها نمي‌دهد همان‌هايي است که ارکان فعاليت ياهو را تشکيل مي‌دهند. آنها سيستم شخصي‌سازي(1) سايت ما را ندارد. آنها اين تشکل عظيم کاربران در ياهو را ندارند و از تمام اين محتواي اطلاعاتي روي پورتال ياهو بي‌بهره‌اند.

سخنراني انتقادي مديرعامل ياهو به سکوت طولاني اين شرکت در قبال تحولات و پيشرفت‌هاي گوگل و ديگر شرکت‌هاي فعال در عرصه اينترنت خاتمه داد. برخي از تحليلگران در اين مدت معتقد بودند که در حالي که گوگل به طور پي‌درپي با خلاقيت‌ها و نوآوري‌هايش در مسير پيشرفت قرار دارد، شرکت ياهو که پيش از اين يکي از ستارگان اينترنت محسوب مي‌شد، در يک خواب غفلت عميق فرو رفته است.

گوگل اخيرا با ارائه سرويس دسترسي بي‌سيم به اينترنت براي اهالي شهر سانفرانسيکو وارد عرصه‌‌هاي جديدي شده است که کمتر با تخصص اصلي اين شرکت قرابت دارد. گوگل همچنين طي دو سال گذشته با ارائه انواع سرويس‌هاي جالب و ابتکاري مانند Google Earth و Google Talk توجه بسياري از کاربران و کارشناسان را به خود جلب کرده است.

گوگل همچنين مدتي است که وارد بازار بورس شده است و دومين مرحله عرضه سهام اين شرکت بسيار موفقيت آميز بوده است.

سايت گوگل ماهانه 82 ميليون نفر بازديدکننده دارد و بيش از 340 ميليون دلار از يک ميليارد و 380 ميليون دلار درآمد اين شرکت در آخرين گزارش سه‌ماهه سال مالي جاري سود خالص بوده است. هم اکنون ارزش مالي کل شرکت گوگل در بازار سرمايه بيش از 90 ميليارد دلار برآورد مي‌شود که بيشترين رقم براي يک رسانه در کل دنيا است. در مقابل ارزش بازار شرکت ياهو در بيشترين تخمين‌ها به 50 ميليارد دلار نمي‌رسد.

با اين حال ياهو همچنان پربيننده‌ترين سايت اينترنت است و 345 ميليون بازديدکننده در هر ماه دارد.

مدير عامل ياهو در سخناني که به نظر مي‌رسيد خطاب به سرمايه‌گذاران و سهام‌داران عنوان مي‌شود، تصريح کرد که بازار پولسازي از محل درج آگهي داراي ظرفيت بينهايت نيست و درک نادرستي از اين مساله به وجود آمده است.

تري سمل تاکيد کرد: آنچه که گوگل بر آن تسلط دارد تنها گوشه‌اي از کل بازار است و استفاده از موتورهاي جستجو تنها 5 درصد از کل فعاليت آنلاين کاربران را تشکيل مي‌دهد.

وي افزود: اما ياهو که طي هفته‌هاي اخير حجم محتواي سايت خود را چند برابر نيز کرده‌است، در واقع کل نيازهاي يک جامعه مدني را به کاربران ارائه مي‌دهد.

تري سمل درباره تلاش گوگل براي تبديل شدن به يک پورتال گفت: به نظر مي‌رسد که گوگل با تقليد از ياهو سعي دارد به تدريج رشته‌اي از محصولات و خدمات مانند ايميل، به اشتراک گذاري عکس، شبکه‌هاي اجتماعي و دوست‌يابي، صفحات شخصي و اخيرا سرويس چت و تلفن اينترنتي به يک پورتال تمام عيار تبديل شود. اما آنها در عرصه پورتال ها حداکثر در مقام چهارم قرار خواهند گرفت.

سمل نگفت که مقام‌هاي دوم و سوم از ديدگاه او کدام سايت‌ها هستند اما اغلب ناظران مطمئن هستند که منظور او سايت‌هاي MSN‌مايکروسافت و AOL متعلق به شرکت تايم وارنر است.

سخنگوي گوگل در واکنش به اظهارات آقاي سمل گفت: ما از بابت به رسميت شناخته شدن جايگاه نخست گوگل در عرصه موتورهاي جستجوي اينترنتي سپاسگزاريم. اين بازار شديدا رقابتي است و برندگان نهايي اين رقابت کاربران خواهند بود.