مشاهده نسخه کامل
: شی گرایئ و پایگاه داده
Persia Boy
01-12-2007, 19:01
اگه میشه کسی اموزشی (Ebook) یا نوشته ای بده در باری شی گرای من یک کتاب دارم اما کامل و واضح توضیح نداده وهیچی از اون نمی فهمم همچنین پایگاه داده اگه میشه کمی مرا کمک کنید
bad_boy_2007
03-12-2007, 22:14
برنامه نویسی شی گرا یا Object Oriented Programing شیوه نوین برنامه نویسی است که در آن پایه و اساس همه چیز را اشیائ تشکلی میدهند
این اشیاء سه مشخصه اصلی دارن :
1- خواص
2- متدها
3- رویدادها
خواص : مثلا اگر یک کامپیوتر رو به عنوان شئ در نظر بگیری میتونه یک سری از خواصش اینا باشه :
مدل سی پی یو ، رم ، حافظه کارت گرافیک و . . .
متدها : به اعمالی که شی انجام میده گفته میشه مثلا در یک اتومبیل عمل گاز دادن ، ترمز کردن ، راهنما زدن و . . .
رویدادها : عموما پیش یا پس از انجام متد رخ میدهد ، مثلا در همان اتومبیل رویداد چرخیده شدن سوییچ زمانی رخ میدهد که سویچ رو از بابا جون میگیری و . . . یا رویداد ضربه خورد به بدنه اتومبیل که منجر به فراخوانی متد اخطار توسط دزدگیر (یک شئ دیگه) میشه
bad_boy_2007
03-12-2007, 23:06
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Persia Boy
04-12-2007, 15:04
عزیزان من Oop را خوانده ام و می دانم از روال ها و Udt , ..تشکیل شده و بلدم یک کلاس ساده طراحی کنم اما مفهومی ان را نفهمیدم و می خواستم کمکی کنید
Sharingan
04-12-2007, 15:42
ببين عزيزم.. كلاس حالت كلي از يك شيئ است. كلاس در اصل براي اين ساخته شده تا كار برنامه نويسي كمتر و راحت تر بشه و در عمل هم با استفاده از كلاس و شيئ حجم برنامه نويسي به ميزان زيادي كاهش پيدا مي كنه. شما با استفاده از تعريف يك كلاس، خواص، توابع و رويدادهاي آن، اين كلاس رو به هزاران هزار شيئ ديگه نسبت بدي. در عمل شما فقط يك بار اين توابع و خواص رو تعريف كردي و برنامشو نوشتي و مي توني هزاران بر در هزاران شيئ و در ساير برنامه از انها استفاده كني.
مثلا يك كلاس تعريف مي كنيم به نام توپ. اين توپ دو تا خاصيت براش تعريف مي كنيم مانند سايز و رنگ. همچنين دو تابع براش تعريف مي كنيم. مثلا شوت شدن و تركيدن.
حالا مي يايم و اين كلاس رو به چندتا شيئ نسبت مي ديم:
1- توپ فوت بال. نام شيئ: توپ فوت بال (يعني اين شيئ فوتا بلا از كلاس توپ هست).
خواص: رنگ: سفيد. سايز: قطر 30cm توابع: شوت شدن و تركيدن
2- توپ تنيس (هفت سنگ). خواص: رنگ: زرد. سايز: قطر 10cm توابع: شوت شدن و تركيدن
3- توپ پينگ پنگ. خواص: رنگ: سفيد. سايز: قطر 4cm توابع: فقط شوت شدن.
شما در عمل يك كلاس تعريف كردين و با استفاده از اين كلاس سه تا شيئي از نوع كلاس توپ ساختين.
bad_boy_2007
04-12-2007, 19:21
عزیزان من Oop را خوانده ام و می دانم از روال ها و Udt , ..تشکیل شده و بلدم یک کلاس ساده طراحی کنم اما مفهومی ان را نفهمیدم و می خواستم کمکی کنید
سوالت خیلی کلی بود
و هنوز هم نمیدونم دقیقا شما چی میخواین !
اگر با سینتکس دستورات و مفاهیم آشنایی دارید با یکم تکرار و تمرین مشکلاتتون حل میشه و فکر نمیکنم تو این یک مورد کسی بتونه بهتون کمک خاصی بکنه !
و اما در مورد پایگاه داده ، دقیقا چی منطورتونه ؟
majid_kntu
06-12-2007, 19:28
اگه درباره opp توضيح مي خواييد بايد بگم اساس برنامه نويسي شي گرا، شي و كلاسه!
اجازه بديد اولين نوشتهاي كه درباره oop شنيدم رو براتون بگم:
رابطه شي(object) و كلاس (class)مثل رابطه خانه و نقشه است.از روي يك نقشه بينهايت خانه ميتوان بنا كرد.
نقشه خانه خود از كلاس كليتر نقشه ساختمان مشتق شده و علاوه بر دارا بودن ويژگيهاي عام يك ساختمان ويژگيهاي اختصاصي نظير مشمول بودن پذيرايي و آشپزخانه و ... است.نقشه بيمارستان هم كلاسي است كه از كلاس نقشه ساختمان مشتق شده. يك ويژگي مثل درب ورودي هم در نقشه خانه وجود دارد هم در نقشه بيمارستان و اين ويژگي از كلاس مادر يعني نقشه ساختمان به ارث برده شده است(inheritance) در حالي كه كلاس نقشه ساخمان از كلاس كليتر نقشه بنا مشتق شده...
مباحث ديگه oop مثل توصيف كنندهها،سازندهها،مخرب ها،ارث بري چندگانه،كلاسهاي انتزاعي و مجازي و مشتق شده ،پلي مورفيسم،توابع مجازي و ژنريك و... همه و همه ابزارايي هستن كه با اونها به قدرت واقعي برنامه نويسي شيگرا پي ميبري و قابليتهايي از اين برنامهها رو كشف ميكني كه تو برنامه نويسي ساخت يافته غير قابل حل يا حد اقل مشكل بودن.
البته تا شروع به كار نكني حرفاي من برات بي معنين.
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.