ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ساخت شخصی تلسکوپ

muhammadinfo
16-10-2007, 18:04
کسی ابنجا هست که بتونه بگه چطوری خودمون تلسکوپ درست کنیم.

مرتضی nvcd
17-10-2007, 01:07
قبلا یه مقاله در این مورد دیده بودم.

یه سرچ بکن اگه نبود خودم برات پیدا می کنم.

منتظر باش

muhammadinfo
17-10-2007, 10:28
اصلا شدنی هست

mohammad24
17-10-2007, 10:40
سلام

بله شدني است. اما ياد دادن و يادگرفتن آن در يكي دو پست امكان پذير نيست.
اگر سوالي داشتيد در خدمتم.

mohammad24
17-10-2007, 10:40
سلام

بله شدني است. اما ياد دادن و يادگرفتن آن در يكي دو پست امكان پذير نيست.
اگر سوالي داشتيد در خدمتم.

مرتضی nvcd
17-10-2007, 10:47
بله که شدنی هست.

muhammadinfo
17-10-2007, 12:32
خوب چرا تو 2تا پست.100 تا پست + جواب به مشکلات.
خوب منلعی میش ها

mohammad24
18-10-2007, 22:41
سلام

من آماده ی جوابگویی به سوالات شما هستم.
برای شروع می تونید نگاهی به مطلب زیر بندازید:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

muhammadinfo
19-10-2007, 01:14
خب بابت اون فایل تشکر.
اما لطفا بقیش را زود بزار.
همشو بزار

mohammad24
19-10-2007, 22:47
سلام

دوست عزیز همه ای وجود نداره. من این راهنما رو قبلا نوشته بودم که در اختیار شما قرار دادم.
من به همه ی سوالات شما پاسخ میدم ولی لطفا از من نخواهید که یک جزوه ی کامل و شسته و رفته در اختیار شما بگذارم.
متاسفم که این رو میگم ولی به دلایل متعدد (که یکیش زمان محدود من است) نمی تونم چنین کاری را انجام بدم.
می توانید به من پ.خ بزنید.

muhammadinfo
25-10-2007, 18:01
کس دیگه ای نیست.
ما به این دوست عزیزمون که پیغام خصوصی زدیم اما خبری نشده.

emoradi
22-11-2007, 09:49
سلام
تا چه حدي با ساخت تلسکوپ آشنايي داري؟
مي توني برام پيغامخصوصي بزاري تا به شما کمک کنم.

emoradi
29-11-2007, 10:38
سلام دوستان

مي خواستم بگم اگه پايه هستين اين تاپيک رو فعال کنيم تا کساني که مايلند تلسکوپ بسازن بيان و استفاده کنن،

همچنين کساني که تلسکوپ ساز هستن از تجربه هاي هم استفاده کنن.

نظر شما چيه؟؟؟؟؟
:10:

Mory_magical
16-12-2007, 13:28
دوست عزیز من هم هستم

و لطفا دوستانی که تجربه لازم را دارند به ما تازه کاران کمک کنند

Mory_magical
16-12-2007, 13:34
سلام

من آماده ی جوابگویی به سوالات شما هستم.
برای شروع می تونید نگاهی به مطلب زیر بندازید:

دوست عزیز من این pdf رو خوندم خیلی جالب بود ولی نحوه تراش توضیح نداده شده بود همینطور نحوه ساختن پایه تلسکوپ و اندود کردن آینه ثانویه
اگه میتونی یک کمکی در این باره به ما بکن

aslanaslan
16-12-2007, 17:14
مونده که بازتابی باشه یا شکستی... شکستی خیلی راحت تره... بازتابی کیفیتش بهتره...

aslanaslan
16-12-2007, 17:15
تراش... خیلی طاقت فرسا است... حدودا برای یه 6 اینچ، 10 روز صبح تا شب وقت می خواد... اگه اشتباه کنی و آینه بشکنه که دیگه هیچ...

مرتضی nvcd
17-12-2007, 02:31
سلام به دوستان

سایت اختر نمای شیراز رو که همه می شناسین.
حتما کیت تراشش رو هم که دیدین..... کسی تا حالا تونسته اون رو درست کنه..... یعنی کسی تجربه این کار رو قبلا داره....

من که هنوز جرات نکردم....

aslanaslan
17-12-2007, 14:10
من هم با وجود تلسکوپ 8 اینچ اشمیت، مارک سلسترون، دیگه نیازی به این کار ندارم!

Mory_magical
17-12-2007, 14:21
من هم با وجود تلسکوپ 8 اینچ اشمیت، مارک سلسترون، دیگه نیازی به این کار ندارم!
حالا مطمئنی که نمی خواهی یه 10 یا 12 اینچیش رو بسازی :46::46::46::31:

مرتضی nvcd
17-12-2007, 18:21
8 اینچ اشمیت خییلیی خوبه که..... مال خودته یا .....

اخه ما یه 10 اینچ توی باشگاه نجوم خودمون داریم ولی باز ادم قلقلکش میاد که یه دونه خودش بسازه.... فکر کنم کار سختیه ولی جالبه...

چطور یه پیشنهاد بدم....

دوستانی که به صورت جدی قصد ساخت تلسکوپ رو دارند اعلام کنند.... تا فکرا رو روی هم بزاریم شاید بتونیم با هم خیلی از مشکلات رو رفع کنیم....

همین تاپیک هم برای این موضوع عالیه...

فقط دوستان میزان اطلاعاتشون در این زمینه رو بگن.... بعد هم مرجع هایی که در این زمینه می شناسن رو هم معرفی کنند... بعد از اینکه همه مطمئن شدیم که اماده ساخت تلسکوپ هستیم با هم شروع به کار می کنیم... اینجوری اگه اتفاقی در حین کار هم بیافته تجربه ای می شه برای دیگران...

من که همین جا امادگیم رو اعلام می کنم....

muhammadinfo
18-12-2007, 10:56
من پایه ام اما مشکلات زیاده .
حالا چرا 10 اینچ.
بیایید یه بزرگشا بسازیم.:18:

Mory_magical
18-12-2007, 19:37
من پایه ام اما مشکلات زیاده .
حالا چرا 10 اینچ.
بیایید یه بزرگشا بسازیم.[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](24).gif

اول از یک پنج اینچی که شروع کنیم به نظرم خوب باشه زیرا که اگه به قول شما بخواهیم 10 اینچب بسازیم اولا ممکنه وسط کار شیشه به علت بی تجربه گی خراب بشه یا بشکنه اونوققت هم پول زیادی رو حروم کردیم هم کارمون نشده
پس لطفا هم از کسانی که تجربه دارند بیایند و به ما کمک کنند

راستی من هم هستما - پایه ام -

مرتضی nvcd
19-12-2007, 04:07
10 اینچ خودش بزرگ هست.. باز بزرگتر از این می خوایم چیکار.

تازه ما خودمونو بکشیم بتونیم قوس ایینه رو یکم تصحیح کنیم.... خودتون که می دونید هر چی دهانه بزرگتر می شه حتی یکم هم قوس ایینه اشکال داشته باشه کل تصویر خراب می شه...

من دهانه پایین تر رو پیشنهاد می کنم.......

aslanaslan
19-12-2007, 06:44
اینو هم در نظر بگیرین که به ازای هر اینچ مربع آینه، 2 ساعت وقت نیاز هست!!!

Mory_magical
19-12-2007, 17:23
البته اونم برای کسانی که حرفه ای هستند هر اینچ 2 ساعت وقت می خواهد

muhammadinfo
20-12-2007, 09:01
خب اخرش از یه جایی باید شروع کرد دیگه حالا کوچک یا بزرگ.
یکی که بیشتر متخصصه یه براورد قیمت بکنه؟

مرتضی nvcd
20-12-2007, 09:20
برای بر اورد قیمت من این ادرس رو پیشنهاد می کنم:

emoradi
20-12-2007, 11:18
سلام دوستان

خيلي خوشحالم که به اين تاپيک توجه نشون دادين و نظراتتون رو گذاشتين،

بنده (اگه خدا قبول کنه) يه تجربياتي تو ساخت تلسکوپ دارم تا الان چندتايي موفق و نا موفق آينه 6 اينچ دارم، يه 8 اينچ کاملا موفق، و يه 12 اينچ کامل. به اميد خدا هدف بعدي خيلي بزرگه ولي اطلاعات تا اون اندازه نيست، انشاالله با کمک هم مشکلات رو حل ميکنيم.

اين فايل رو ميتونيد دانلود کنيد، مقاله ساخت تلسکوپ شماره 28 مجله نجومه، همه چيز رو گفته چند بار بخونيد بعد شروع کنيد.

من پيشنهاد ميکنم که از يه آينه 6 اينچ شروع کنيد، به چند دليل:1- به اندازه اي که تو دست براحتي ميچرخه، 2- ميتوني به اندازه دلخواه بدون خستگي فشار وارد کني، 3- پيشرفت کار سريعه، 4-اگرم خدايي نکرده خراب بشه هزينه زيادي از دست نرفته.

در مورد هزينه ها:

شيشه: دو قرص 6 اينچ با ضخامت 10 ميليمتر حدود 3000 تومان،
پودر ها: پودر شماره 1(120)، کيلويي 1500 تومان ما نياز به 200 گرم داريم.
پودر شماره 2 (220)، کيلويي 2400 تومان ما نياز به 100 گرم داريم،
پودر شماره 3 (400)، کيلويي 5000 تومان نياز ما 50 تا 100 گرمه،
پودر شماره 4 (1000)، کيلويي 8000 تومان نياز به 50 گرم (من از 1000 استفاده ميکنم)

ميتونيد اين پودرها رو از ابزار فروشيها بخريد البته پودر شماره 4 کميابه، يا ميتونيد اينا رو از اخترنما يا آسمان شب بخريد،(با عرض خسته نباشيد خدمت اقاي زماني و تفرشي).:8:

emoradi
20-12-2007, 18:29
در مورد تراش آينه هاي بزرگ، اين خيلي عاليه که مي خواين آينه بزرگ بتراشين ولي اين نوع تراش بسيار زمانبر و طاقت فرساست، پيشنهاد ميشه با آينه هاي کوچک شروع تا توانايي و علم لازم رو بدست بيارين بعد باهم ميريم سراغ يه بزرگ!!!!!!!!!!!!! ساخت تلسکوپ ميزان توانايي فرد رو نسبت به ابزاري که در حال استفاده داره رو بالا ميبره و اگر مشکلي در ابزارش پيش بياد ميتوني اصلاحش کنه، در ضمن به نسبت هزينه تمام شده يک تلسکوپ آماده به تلسکوپ دست ساز به قطر آينه آن، صرفه به ساخت تلسکوپه، به عنوان مثال يه تلسکوپ 10 اينچ دابسوني اسکاي واچ حدود 600 هزار تومان درمياد من تلسکوپ 12 اينچم کلا 150 هزار تومان تموم شد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! با اين دلايل من سراغ ساخت تلسکوپ رفتم.

emoradi
20-12-2007, 18:35
در مورد تراش آينه هاي بزرگ، اين خيلي عاليه که مي خواين آينه بزرگ بتراشين ولي اين نوع تراش بسيار زمانبر و طاقت فرساست، پيشنهاد ميشه با آينه هاي کوچک شروع تا توانايي و علم لازم رو بدست بيارين بعد باهم ميريم سراغ يه بزرگ!!!!!!!!!!!!! ساخت تلسکوپ ميزان توانايي فرد رو نسبت به ابزاري که در حال استفاده داره رو بالا ميبره و اگر مشکلي در ابزارش پيش بياد ميتوني اصلاحش کنه، در ضمن به نسبت هزينه تمام شده يک تلسکوپ آماده به تلسکوپ دست ساز به قطر آينه آن، صرفه به ساخت تلسکوپه، به عنوان مثال يه تلسکوپ 10 اينچ دابسوني اسکاي واچ حدود 600 هزار تومان درمياد من تلسکوپ 12 اينچم کلا 150 هزار تومان تموم شد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! با اين دلايل من سراغ ساخت تلسکوپ رفتم.

aslanaslan
21-12-2007, 15:21
ولی ساخت آینه به این راحتی ها هم نیست... چند بار ممکنه آینه بشکنه و ... گاهی قیمتش بالاتر هم در میاد!

emoradi
21-12-2007, 15:42
بستگي به اين داره که شما چطوري کار کنين!
اگه دقت کنين و دقيق پيش برين آينه خراب نميشه که هيچ، بلکه دقتي که ميتونين بدست بيارين بسيار بالاست!!!!!

emoradi
21-12-2007, 16:00
تا زماني که شما بر روي شيشه خام کار ميکنين هزينه چنداني نداره مگر همون پودر تراش و شيشه ها + وقت و زحمتي که گذاشته و کشيدين...........

شما در تراش هاي اوليه به اندازه کافي تجربه کسب ميکنين تا مراحل آخر را به سادگي پشت سر بزارين، مگر اينکه بر اثر ناشيانه برخورد کردن آينه خراب بشه!!!!!!!:20:

aslanaslan
22-12-2007, 21:25
تا زماني که شما بر روي شيشه خام کار ميکنين هزينه چنداني نداره مگر همون پودر تراش و شيشه ها + وقت و زحمتي که گذاشته و کشيدين...........

شما در تراش هاي اوليه به اندازه کافي تجربه کسب ميکنين تا مراحل آخر را به سادگي پشت سر بزارين، مگر اينکه بر اثر ناشيانه برخورد کردن آينه خراب بشه!!!!!!![ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](26).gif

تجربه می خواد و وقت... کمی هم هزینه!

مرتضی nvcd
23-12-2007, 03:05
خوب اصلان خان ما هم اینجا اومدیم تا تجربه کسب کنیم .... هزینه کنیم و نتیجه بگیریم..

خوب دوستان پس در مورد اندازه مثل اینکه با تجربه تر ها حدودا 6 اینچ رو پیشنهاد کردن...

در مورد نوع وسایل مورد نیاز هم که دوستان توضیح خوبی دادن.... می شه اینجوری یه بر اورد هزینه هم کرد...

اما می مونه اموزش نحوه شکل دادن به قرص های شیشه .... بعد هم ایینه ای کردن اون...

باز هم از نظرات دوستان خبره در این کار تشکر می کنم.

Mory_magical
23-12-2007, 14:44
خوب اصلان خان ما هم اینجا اومدیم تا تجربه کسب کنیم .... هزینه کنیم و نتیجه بگیریم..

خوب دوستان پس در مورد اندازه مثل اینکه با تجربه تر ها حدودا 6 اینچ رو پیشنهاد کردن...

در مورد نوع وسایل مورد نیاز هم که دوستان توضیح خوبی دادن.... می شه اینجوری یه بر اورد هزینه هم کرد...

اما می مونه اموزش نحوه شکل دادن به قرص های شیشه .... بعد هم ایینه ای کردن اون...

باز هم از نظرات دوستان خبره در این کار تشکر می کنم.
آیینه ای کردن آیینه تلسکوپ بسیار سخت و خطر ناک است . تو اینترنت که چرخ می زدم به وبلاگی برخوردم که اونجا نوشته بود چه کار باید کرد ولی نوشته بود که باید از یک شیمیدان هم کمک بیگرید چون نیترات نقره که برای اندود کردن استفاده میشه بسیار سمی و خطرناکه و .....

به نظر من که اول آیینه رو بسازیم بعد متناسب با سایزش بدیمش به سایت اختر نامه اونجا نقره اندود می کنه

مرتضی nvcd
25-12-2007, 02:19
منم با نظر دوستمون موافقم...البته فکر نمی کردم بشه خودمون هم ایینه ایش کنیم..

دوستان دیگه نظری ندارن؟؟؟...

Mory_magical
25-12-2007, 21:51
آدرس سایت رو پیدا کردم مال وبلاگ آسمان زنجان بود [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] آدرسشم اینه

Farshadd
25-12-2007, 23:37
چجوری قرصا رو صیقل میدن.

با چه وسیله هایی؟؟؟(منظورم اینه که با چه قالبی میتراشن که در تمام نقاط فاصله کانونیش ثابت باشه.)

Farshadd
25-12-2007, 23:50
یه سوال دیگه:

چط.ر بعضی تلسکوپا دارای بزرگنمایی 900 برابر هستن و در عین حال طول لوله ی اونا هم کمه؟؟؟مثلا 70 سانت.

مرتضی nvcd
27-12-2007, 02:11
یه سوال دیگه:

چط.ر بعضی تلسکوپا دارای بزرگنمایی 900 برابر هستن و در عین حال طول لوله ی اونا هم کمه؟؟؟مثلا 70 سانت.

دوست عزیز بزرگنمایی مشخصه یک تلسکوپ نمی تونه باشه. چون با هر چشمی می شه بزرگنمایی مختلف بدست اورد..

در کل تلسکوپ به ایینه یا عدسی شئی و فاصله کانونی اون گفته می شه که یعنی همون دهانه.

اگه منظورت از این جور تلسکوپ ها تلسکوپ هایی بزرگه که حجم کمی داره... باید بگم که اونها تلسکوپ های اشمیت گاسکرینه.

یعنی ایینه هایی که با یک ایینه هذلولی در جلو و سوراخی در وسط شناخته می شن...

ساختار اون تلسکوپ ها چنان پیچیده هست که نمی شه به صورت دستی ساخته بشه و یا اگه هم ساخته بشه ابیراهی زیادی داره...

بهر حال این جور تلسکوپ ها جزوء بهترین تلسکوپهای کم حجم و اماتوری حال حاضره و در مقابل بازتابی و شکستی مزیت هایی داره که نباید ازشون قافل شد.

ممنون

Farshadd
27-12-2007, 13:43
به این میگن تلسکوپ ساز.

20 اینچی باید باشه.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

نگاه این خانوم چه تلسکوپ دستسازی داره.

emoradi
28-12-2007, 12:15
سلام دوستان

ميبخشيد به دليل اينترنت ذغالي کمي کم پيدا هستم، از نظراتي که دوستان دادن خيلي ممنون،

خوب در مورد نحوه تراش به آدرسي که در پستهاي قبلي گذاشتم مراجعه کنيد و اون فايل رو دانلود کرده و بارها بخونيد تا روش کار را بطور نسبي ياد بگيريد انشا الله بعد از امتحانات ترم بطور مفصل توضيحاتشو ميزارم.

در مورد آينه کردن شيشه، در مقاله توضيح داده شده ولي من نتونستم نتيجه خوبي ازش بگيرم چون اولا مواد شيميايي مورد نياز داراي کمي ناخالصي بود در ضمن گلوکز که ماده تقريبا اصلي در اين مقاله است رو نميشه بطور جامد پيدا کرد و آماده شده و با غلظت پايين هستش که به درد کار ما نميخوره، توصيه ميشه آينه حاضر بشه و بعد از تست يه لايه نقره توسط بعضي از آينه سازها روش گذاشته بشه چون هزينش کمتره و در ثاني ميتوني از آسمون تصوير بگيري تا بشه تلسکوپ رو تنظيم کرد و خطا هايي که در تست خودشو نشون نميده رو پيدا کرد.

صيقل: اين مورد رو يادم نبود که بگم! بعد از اتمام مراحل تراش يعني رسيدن به سطحي که فاصله کانوني مورد نظر + سطح آماده براي صيقل رو داشته باشه بايد صيقل رو شروع کرد، براي صيقل نياز به سطحي از قير با نسبتهايي که بعدا ميگم و بستگي به دماي هواي محل کار و محيط داره و مقداري پودر

اکسيد آهن يا اکسيد سريم و يا اکسيد بارنزيت به مقدار 50 گرم مورد نياز هست
اگر اکسيد بارنزيت پيدا کنين که عاليه و صيقل با سرعت بيشتري انجام مبشه البته نايابه و اگه پيداش کردين من يه پک ميخوام.

اکسيد سريم نيز عاليه ولي کمي گرونه سرعت کارش هم بالاست (من تموم کردم اگه پيدا کردين بهم خبر بدين)

اکسيد آهن هم خوبه ولي سرعت کار کمه ولي ارزونه 250 گرم، 4000 تومانه.

تمام مراحل صيقل مثل تراشه البته در پايان کار وقتي شيشه کاملا شفاف شد يه سري حرکات خاصي بايد انجام داد تا آينه سهموي کامل بشه و ديگه آبيراهي طولي نداشته باشه.

بزرگنمايي: بزرگنمايي علاوه بر استفاده از چشمي هاي مختلف رابطه مستقيم با نسبت کانوني آينه داره يعني فاصله کانوني آينه تقسيم بر قطر آينه، هرچه نسبت f بيشتر باشه بزرگنمايي بيشتره و از اين آينه بيشتر در رصد اجرام کم نور استفاده ميشه مثل کهکشانها، هرچه نسبت f کمتر باشه بزرگنمايي هم کمتره و براي رصد اجرام نزديک و سياره اي استفاده ميشه، ما براي آينه مون نسبت f/ 6 تا f/7 رو انتخاب ميکنيم که حد وسط براي آينه هاي تلسکوپيه
حداقل و حداکثر نسبت f بايد 4D/f/12D باشه D قطر آينه اصليه.

کاسگرين: اين سري از تلسکوپها بسيار عالي هستن و انشا الله بعد از تجربه کافي در تراش اين نوع از تلسکوپ را نيز بحث ميکنيم گرچه به نظر بسيار مشکل بنظر ميرسه ولي روند کلي تراشش مثل تلسکوپ نيوتني و فقط تست و همخط کردن و تنظيمش سخته که اونم حل ميشه، تا الان هم من روي يه محاسبه کوچيک روي آينه ثانويه موندم و تراشش متوقف شده .
بعدا توضيح خواهم داد..

شما دوست عزيز با کوچيکش شروع کن تا ماهر بشي بعد همه با هم به آينه هايي در حد متر خواهيم رسيد انشاالله...

مواردي که بايد يادآوري بشه اينه که شيشه اي که ميگيريد بايد بشکن باشه نه نشکن! يعني يه شيشه معمولي که قطرش زياده و بنام بشکن ميشناسنش، البته اگه بتونين 16 ميليمتر و يا حتي 20 ميلش رو گير بيارين که عاليه،
در ضمن هنگام خريدن حتما به فروشنه بگين کناراشو براتون گرد کنه يا به اصطلاح سنگ بزنه تا صاف بشه و به دست آسيب نرسونه، از ابزار فروشيها يه سنگ سمباده بگيريد چون در حين کار لازم ميشه.

شيشه هاي سکوريت به دليل ماهيت لايه لايه بودنشان به درد نميخورن

emoradi
28-12-2007, 12:39
بعد از تهيه مواد مورد نياز و شيشه ها، به وسايل زير نيز نياز دارين:

ميز کار: ميزي که در مقاله توضيح داده به درد نميخوره چون حين کار تکون ميخوره و کار خراب ميشه، بهتره از ميزي شبيه نيمکت مدارس استفاده بشه چون هم نشسته هستين و خسته نميشين و هم تسلط بر شيشه ها دارين، کار ديگه اي که ميتونين بکنين اينه که يه تخته به عنوان مثال 80*80 از نوع mdf تهيه کنين و اونو روي يه سکو مثل اپن آشپزخانه!!!!!! فيکس کنيد(عواقب ناشي از اين کار از طرف مامان به عهده شخص تلسکوپ ساز ميباشد!!!!)، يه بشکه 220 ليتري که پر از آب شده و اين تخته روش فيکسه هم خوبه.

ظرف آب: تشت حموم براي اين کار بسيار مناسبه!!!!
سنگ سمباه: بعد از شروع تراش به دليل خورده شدن شيشه بالايي لبه ها تيز ميشن و براي اينکه آسيبي به آينه اصلي نخوره بايد لبه ها رو لبه داد يعني با سنگ سمباده اونا رو گرفت.
ظرف براي نگهداري پودرها: چون پودر هاي شماره بالا بسيار نرم هستن و کوچکترين ناخالصي تمام زحمات رو به باد ميده بايد براي هر پودر ظرف مخصوص و درب دار و محکم پيدا کنين(اين ديگه به عهده خودتون)
آب پاش: در حين تراش و استفاده از پودرها بايد به آنها آب اضافه کرد (به ميزان کم و معين) براي اينکار از آب پاش استفاده کنين.

لباس کار مناسب که به راحتي قابل شست و شو باشه، چون بعد از هر مرحله از تراش يعني پايان استفاده از يک پودر و شروع پودر بعدي، بايد همه چيز منجمله لباس کار کاملا شسته و تميز بشه تا اثري از پودر قبلي باقي نمونه که موجب آسيب زدن به آينه بشه.

براي تهيه پودر ها ميتونين به عينک سازها هم مراجعه کنين.

emoradi
28-12-2007, 13:27
راستي يه مطلبي که در مورد اندازه شيشه ها هست رو يادم رفت بگم! اونم اينه که قطر آينه رو تا حد امکان 14 تا 14.5 سانت بگيريد چون براي ساخت لوله تلسکوپ دچار مشکل نشين و بتونين از لوله هلي 150 پوليکا(لوله هايي که براي فاضلاب استفاده ميشه ) استفاده کنين، قطر داخلي اين لوله ها 148 ميلي متره ، با اينکار کمي از مخارج ساخت لوله هاي آلومينيومي يا آهني کم ميشه.

Mory_magical
28-12-2007, 23:47
emoradi عزیز باز هم از این کار ها بکن
دستت درد نکنه

soldier
30-12-2007, 12:40
سلام

اگر میشه دوستان که تجربه یا اطلاع دارند مواد مورد نیاز + قیمت رو بگن

که از حالا بدونیم تقریبآ چقدر باید پول داشته باشیم. (تلسکوپ 6 اینچ)

موفق باشید

مرتضی nvcd
30-12-2007, 18:42
در مورد قیمت شیشه ها که قبلا یه چیزایی گفته شده؟!!!

مواد رو هم که در حال بررسی هست...

muhammadinfo
13-01-2008, 13:00
خب.
قرار چی شد.
بیایید دقیق همه با هم شروع کنیم ولی دقیق و آهسته پیش بریم.
مواد و شیشه و ... همه مثل هم باشه و برنامه ریزی شروع و انجام کار داشته باشیم.
یه شخص واردتر هم که داریم بیاد برنامه بده که مثلا گروه در این روز این کار را بکنن و مشکلات را با هم در میون بزاریم.
حالا بییاد برای شروع تاریخ بزاریم

مرتضی nvcd
14-01-2008, 07:22
به این زودی ؟

خوب بچه ها اعلام کنن کیا ابزار ها رو خریدن ؟

ارِژنگ
17-01-2008, 19:52
یک کتاب در این باره هست که اسمش "طراحی و ساخت تلسکوپ های رادیویی و اپتیکی" است، اگه خواستی بخریش فروشگاه آسمان شب اون رو داره.

مرتضی nvcd
17-01-2008, 23:42
خودت هم دیدی این کتاب رو ....

اگه اره خوشحال می شیم از اطلاعات شما هم استفاده کنیم.

ممنون

mohammad24
18-01-2008, 01:00
سلام دوستان

کاسگرين: اين سري از تلسکوپها بسيار عالي هستن و انشا الله بعد از تجربه کافي در تراش اين نوع از تلسکوپ را نيز بحث ميکنيم گرچه به نظر بسيار مشکل بنظر ميرسه ولي روند کلي تراشش مثل تلسکوپ نيوتني و فقط تست و همخط کردن و تنظيمش سخته که اونم حل ميشه، تا الان هم من روي يه محاسبه کوچيک روي آينه ثانويه موندم و تراشش متوقف شده .
بعدا توضيح خواهم داد..

سلام

دوست عزیز شما تا به حال کاسگرین ساختی؟ یعنی آینه ی ثانویه اش رو هم تراش دادی؟ به نظرت عملی هست؟
در مورد محاسبات اگر توضیح بدی شاید بتونم کمکت کنم.
من دارم یک 16 اینچ می تراشم و هنوز اوایل تراش هستم. اما هنوز در مورد نیوتنی یا کاسگرین شدنش در شک هستم. هیچ تجربه ی قبلی ای هم از ساخت کاسگرین در دست نیست تا از خطاهای احتمالی آن مطلع بشم. خوشحال میشم از تجربیاتت استفاده کنم.

ارِژنگ
18-01-2008, 12:15
خودم دیدمش اما ندارم ناشرش هم موسسه گیتا شناسی اگه اطلاعات بیشتر می خای آخرین نسخه مجله نجوم رو بخر پیدا می کنی.

mohammad24
18-01-2008, 15:02
کتاب هر چه باشه، ارزشمنده و داشتن و خواندنش ضرر نداره، اما این کتاب معرفی شده یا هر کتاب دیگری در زمینه ی ساخت تلسکوپ، به نظر من ضعف هایی دارند و کامل توضیح نداده اند. شاید اگر 2-3 مورد کتابی رو که در این زمینه هست بخوانید، تازه 60 درصد اطلاعات لازم رو به دست بیاورید.
مطمئنا هیچ توضیح و آموزشی بهتر از تجربه نیست و هرچقدر هم که مطالعه کنید چیزهایی هست که به تجربه به دست میارید. از طرفی، خیلی از این اطلاعات و حتی بیشتر از آن رو می توانید با جست و جو در اینترنت به دست بیارید. فقط مساله این هست که بعضی ها حوصله ی ترجمه ندارند....
سعی کنید از همین دوستانی که اینجا هستند و اطلاعات خوبی دارند نهایت استفاده رو ببرید.

مرتضی nvcd
18-01-2008, 15:05
منم با نظر دوستم موافقم ....

تجربه یه چیز دیگست ... هر چند تجربه این کار رو نداتم تا حالا ولی جاهای بوده که بهم ثابت شده کتاب با واقعیت خیلی فاصله داره ...

ارِژنگ
18-01-2008, 15:54
درست تجربه یه چیز دیگست اما اگر اطلاعات پایه های نداشته باشی از کجا می خوای تجربه کسب کنی؟

muhammadinfo
21-01-2008, 13:58
یک کتاب در این باره هست که اسمش "طراحی و ساخت تلسکوپ های رادیویی و اپتیکی" است، اگه خواستی بخریش فروشگاه آسمان شب اون رو داره.

میشه لینکشا بدی.
من دیدم 8 صفحه بود که تو هیچ کدوم این مورد شما را پیدا نکردم

مرتضی nvcd
21-01-2008, 16:26
من نگفتم کلا کتاب رو ول کن .....

منظورم اینه کسی که بشینه فقط کتاب بخونه هیچ فایده ای نداره

ارِژنگ
21-01-2008, 16:51
میشه لینکشا بدی.
من دیدم 8 صفحه بود که تو هیچ کدوم این مورد شما را پیدا نکردم

اینم لینکش:

muhammadinfo
22-01-2008, 10:04
این کتاب را شما خریده ای؟
راضی بودی ؟

ارِژنگ
22-01-2008, 13:03
خودم نخریدمش اما دوستم خریده و ازش راضی بوده؟
البته اون سابقه ساخت داشته نمی دونم برای ساخت اولین تلسکوپ مناسب باشه یا نه.

muhammadinfo
23-01-2008, 08:57
خب من امروز سفارش دادم همین که رسید نظرما میگم

mohammad24
24-01-2008, 14:54
سلام

همان طور که گفتم، هر کتابی در این زمینه دیدید مطالعه کنید و اطلاعاتتون رو قبل از شروع به کار بالا ببرید. اما دوستانی که تازه شروع کردند شاید با دیدن فقط این کتاب نتونند نظر دقیقی بدهند چون غیر از روانی ترجمه و اشکالات تایپی و... که برای همه قابل تشخیص است، در بقیه ی موارد باید کار مقایسه ای صورت بگیرد تا مشخص شود که کتاب در چه مباحثی ضعف دارد یا کدام قسمت را خوب توضیح داده است.
نظر کلی من اینه که: کسی می تونه یک کتاب درست و حسابی در مورد ساخت تلسکوپ بنویسه که خودش بارها و بارها تلسکوپ ساخته باشه. نه این که فردی به پشتوانه داشتن دکتری یک کتاب ساخت تلسکوپ جمع آوری کنه. نمی خوام خطابم به شخص خاصی باشه ، فقط بدانید که نباید فقط به این کتاب یا هر کتاب دیگه تکیه کنید و سعی کنید دانسته هاتون رو با منابع مختلف تطبیق بدید و درست ترین ها رو گزینش کنید.
موفق باشید

aslanaslan
25-01-2008, 15:55
سعی کنید دانسته هاتون رو با منابع مختلف تطبیق بدید و درست ترین ها رو گزینش کنید.
واقعا درست میگه. با یه گل بهار نمی شه!

emoradi
25-01-2008, 21:28
سلام دوستان

بعد مدتی وقت کردم یه سری به بر و بچ بزنم شرمندم!!!!!!!!!
در مورد کتابی که ذکرش بالا رفت باید بگم که آقای دکتر نصیری قیداری (نویسنده) یکی از اساتید بزرگ و صاحب نظر در مورد تلسکوپها هستند و در مورد کتاب، مخصوصا بخش ساخت تلسکوپ نیوتنی خیلی سریع از موارد عبور کردند ولی پایه و اساس رو توضیح دادن.

پیشنهاد میکنم مقاله ای که گذاشتم رو مطالعه کنید خیلی کامله و انشا ا... توضیحات کامل تر رو که تو تراش بدست آوردم رو در اختیارتون میزارم.

دوست عزیز آینه 16 اینچی خیلی بزرگه و تراشش خیلی سخت و طولانیه، اگه تجربه قبلی موفق دارین که فبها، وگر نه پیشنهاد میشه قطر رو کم کنی بهتره، در ضمن فرقی بین آینه کاسگرین و نیوتنی اونم در آینه اصلی نیست و خیلی جزیی هست فعلا فکر کاسگرین رو از ذهنت بیرون کن!!
اگر مایل بودی ÷یام خصوصی بزار تا هماهنگ کنیم.

nkhdiscovery
18-02-2008, 21:02
بابا جون تراش یه طرف ، آزمون تیغه یه طرف!

muhammadinfo
04-07-2008, 11:44
میشه دقیق بگید چطوری میشه آزمون کرد؟

nima_irani
02-08-2009, 17:28
سلام

من میخواستم یک تلسکوپ بسازم ولی راستش گیچ شدم اگه ممکنه کمکم کنید

می خواستم تلسکوپی با عدسی شی مثبت یک و عدسی چشمی با فاصله ی کانونیه یک سانتی متر یسازم ولی جایی خوندم که کسی که ساخته بود می گفت عدسی چشمی با فاصله ی کانونیه 4سانتی مر بهتر و با کیفیت تره برای رصد و همچنین یکی دیگه می گفت که عدسی شی با فاصله ی کانونی 80یا 60 بهتره واسه رصدچون دسترسی به این افراد ندارم که ازشون سوال بپرسم حالا گیج شدم که از کدوم یکی استفاده کنم به نظر شما من چه کار کنم اگه ممکنه کمک کنید

راستی برای اینکه تصاویرو مستقیم ببینم بهتره که از عدسی چشمی منفی یک استفاده کنم .درسته ؟؟؟؟؟؟

اگر بخوام از عدسی شی مثبت یک و عدسی چشمی منفی یک استفاده کنم طول تلسکوپم باید 99سانتی متر باشه

درسته ؟؟؟؟؟
به نظر شما بهتره از چه نوع عدسی هایی با چه اندازه هایی استفاده کنم ؟؟؟؟؟

moderntalk
15-03-2010, 13:08
با سلام .میدونم که تاپیک یه مقدار قدیمی هست اما خواستم بگم که اگه هنوز کسی به این تاپیک سر می زنه فکر کنم دیگه ساختن آیینه معقول نباشه چون فقط پول کوتینگ آیینه 6 اینچ حدود 200 هزار تومان شده که با این پول می تونین ایینه ی آماده ی تلسکوپ رو از آسمان شب بخرید

Babak
04-04-2010, 10:55
با سلام .میدونم که تاپیک یه مقدار قدیمی هست اما خواستم بگم که اگه هنوز کسی به این تاپیک سر می زنه فکر کنم دیگه ساختن آیینه معقول نباشه چون فقط پول کوتینگ آیینه 6 اینچ حدود 200 هزار تومان شده که با این پول می تونین ایینه ی آماده ی تلسکوپ رو از آسمان شب بخرید

با تاييد نظر دوستمون
از نظر من ساخت شخصي تلسكوپ در دو شكل منطقيه
يك ساخت تلسكوپ براي موارد اموزشي يا علاقه به ساخت وسايل شخصي . بدون ملاك مالي
دوم ساخت تلسكوپ هاي بزرگ و بالاي 20 اينچ كه در اين صورت كاملا از نظر اقتصادي به صرفه ميشه.
يك تلسكوپ دست ساز فرضا 20 اينچي شايد با 2 تا 3 ميليون جور بشه. خريدش حداقل 15 تا 20 ميليون.

mobile-enj
03-05-2010, 14:00
با سلام
چند هفته پيش دست به كار شدم و خواستم يه تلسكوپ شكستي دست ساز برا خودم بسازم يه عدسي از عينك فروشي گرفتم با عدد ديوپتر +1 (فاصله كانوني 1000 م م ) بعنوان عدسي شيئي و يه عدسي معمولي با فاصله كانوني 75 ميلي متر به عنوان عدسي چشمي و خيلي تميز كار كردم و حتي فوكوسر براش ساختم و بالاخره تصويري بسيار واضح و شفاف با بزرگنمايي 13 ازش گرفتم و به عنوان آزمايش خوشه باز M44از ليست مسيه توي صورت فلكي خرچنگ رو هم باهاش ديدم...البته خطاي رنگ رو تا حدودي داشتم ولي كم بود
يه هفته پيش خواستم بزرگنمايي رو ببرم بالا
محاسبات نشون مي داد من ميتونم به بزرگنمايي هاي حدود 130 برسم كه حداكثر ظرفيت تلسكوپ خودم مطابق فرمول هست يه چشمي 20 ميلي متري از اختر نماي شيراز گرفتم تا به بزرگنمايي 50 هم برسم واين كار شد يعني به بزرگنمايي 50 رسيدم ولي تصوير مات هست و رزوليشين نداره و فوكوس به خوبي صورت نميگيره انگار توي يه محيط مه آلود به مناظر نگاه مي كني...!!!!!!
خلاصه يه ضد حال اساسي ...
لطفا دوستاني كه ميتونن نظر بدن
مخلص همگي عزيزان

muhammadinfo
14-06-2010, 01:34
میشه از قیمتها هم بزاری؟

mehdymo
12-06-2012, 12:54
سلام دوستان عزیز
من قبلا یه آینه کوچک تراش دادم و خیلی خوب ا آب دراومد، الان میخوام یه آینه بزرگ تراش بدم، برای تهیه پودرها مشکل اساسی دارم خواهش میکنم اگه امکان داره کمکم کنین تا بتونم تهیه کنم، خواهشا اگه میتونین سریعتر جواب بدین

emoradi
18-06-2012, 07:35
سلام دوستان عزیز
من قبلا یه آینه کوچک تراش دادم و خیلی خوب ا آب دراومد، الان میخوام یه آینه بزرگ تراش بدم، برای تهیه پودرها مشکل اساسی دارم خواهش میکنم اگه امکان داره کمکم کنین تا بتونم تهیه کنم، خواهشا اگه میتونین سریعتر جواب بدین

سلام دوست من
بفرمایید در کدام شهر ساکن هستید تا بتونیم کمکتون کنیم.

mojtabakabir
24-02-2013, 12:17
دوستان سلام
من یه 6 اینچ رو با موفقیت تموم کردم
الان هم دادم به صا ایران که برام کوت نقره کننش - اصلا نمیصرفه خودم اونو کوت نقره کنم - صا ایران 70 تومن میگیره این کارو کرد که خیلی خوبه . اگرم تو منظقه شما دانشگاهی هست که فیزیک حالت جامد یا ارشد شیمی توش تدریس میشه و امکانات ازمایشگاهی داره - آ ینتون رو ببرید تو ازمایشگاه های ماده چگال یا ازمایشگاه شیمی اونجا ، بتونن براتون کوت نقره میکنند . البته باید طرف این کاره باشه
معمولا پیش دانشجوهای دکتری فیزیک ماده چگال یا شیمی بری که کارشون لایه نشانی باشه میتونن یه کمکی بکنند . یعنی در حد راهنمایی
در کل بهتره بدین براتون کوت نقره بکنن من رفتم دانشگاه گیلان علوم پایه منظریه و خیلی به من کمک کردند.

اینه ساختن به مدت یک دو ماه ماه وقت منو گرفت
بد ترین تجربه وقتیه که یه حباب توی شیشه پیدا بشه اونوقت تمام زحماتت به باد میره پس بهتره شیشه چنس خوب بخری
البته شیشه معمولی هم شانس بیاری بد نشه سود کردین (حدود قطر بیشتر از 10 میل بگیرین تا نشکنه اگر 20 پیدا کردین که چه بهتر) شیشه معمولی بگیرین از این نشکن و نمیدون رفلکس و .. نگیرین. من خریدم ضرر کردم مجبور شدم دوباره شیشه بگیرم
بهتره شیشه فلوت بلژیک بخرین من تحقیق کردم دیدم بهترین شیشه برای این کار هستش. قیمتش برای من 2 تاش 40 تومن در اومد 2 تا خریدم یکی برای روی تراش یکی هم اینه اصلی.
پودر ها هم کلا روی هم 20 تومن شد. البته یه مقدار از قبل داشتم
میز هم یه چارپایه گرفتم و با یه گوه کوچیک اینه رو به چارپایه محکم کردم .
برای قیر و صافکاری هم با توجه به فصلی که داری توی اون کار صیقل رو انجام میدی باید ترکیبی از قیر سخت و نرم کار کنی - قیر هم حدود 10 تومن در اومد.
لوله پولیکا و اینه و چوب پایه ... هم حدود 20 تومن خرج شد
چشمی هم 10 تومن.
دستگاه تست رو هم ساختم اونم حدود 10 تومن خرج برداشت.
کلا خرج من حدود 200 تومن در اومد ولی ذره ذره خرج شد و بهم فشار نیومد
ولی بعد ساخت متوجه شدم بخرین هم بد نیست مگر اینکه واقعا ذوق داشته باشین
البته قیمتش تو بازار فکر کنم الان حدود 600 الی 700 باشه و هر لحظه بالتر هم بره.
البته با مکمل هاش به این قیمت رسیده 1/300/000 تومان
چون بعد ساخت اولین تصویر رو که باهاش دیدم انگار ابی روی اتیش ریخته باشن خنک شدم .(البته این نظر شخصیه منه شاید شما بهتر انگیزه پیدا کنید و کارتون رو ادامه بدید)
البته شاید بعد برم برای ساخت بزرگترش

توصیحات بیشتر اینکه
هر لحظه که خسته شدید دست از کار بکشید . به هیچ وجه ادامه ندید که کار دوباره میشه و همیشه هم سعی کنید دوروبرتون تمیز باشه مخصوصا میز کار. برای پودر ها هم برای هرکدوم یه ظرف بخرید درش بسته بشه کاملا و به هیچ وجه به اینکه پودر توی نایلون باشه اکتفا نکنید و حتما برای هرکدوم ظرف مخصوص بخرید . همین ظروف ادویه خونگی همخوبه.
یه شت داشته باشید که بتونید دوروبر میز رو سریع تمیز کنید -
اول هر دور خوب استراحت کنیدو یه چیز بخورید تا هر 12دور 50 - 60 تایی زیگزاگ رو توی یک نوبت برید و کارتون توی هر دور تموم نشده نذارید . چون هر دفعه زور شما با دفعه بعد ممکنه فرق بکنه و اینطوری توی تست و تصجیج اینه خیلی به نفتون میشه . در غیر اینصورت باید دوباره کلای وقت بذارید برای تصحیح اینه .
دستگاه تست اینه رو هم توی مجله نجوم یه مقاله دیدم و از روش ساختم
ساختش زیاد سخت نیست ولی یکم دقت میخواد
اگر دستگاه تست رو خودتون خواستید بسازید حتما حتما زیر ترین پیچ و مهره ها برای جابجایی تیغه استفاده کنید .
من این کارو با پیچ و مهره انجام دادم و با چرخوندن پیچ توی مهره ای که به تیغه وصل بود اونو دهم میل دهم میل جلو عقب میبردم و اینه رو تصحیح میکردم. سر پیچ هم یه دسته گرد وصل کنید که مدرج باشه و یه خط مبنا باشه که هر دور رو نشون بده چقدر پیچ تو مهره رفته یعنی نشون بده چقدر تیغه ای که مهره بهش وصل شده جلو یا عقب اومده .اینظوری دقیق تره .
دستگاه ارسال نور هم یه لامپ یخچالی گرفتم و دورشو با مقوا مکعبی پوشوندم و توی یک جهت رو با دوتا تیکه تیخ نزدیک بهم شیکاف ایجاد کردم - و تیغ هارو به بدنه مقوا چسبوندم که بینشون یه شکاف حدود 1 میل به ارتفاع 1 سانت ایجاد شد.
اینه نگهدار رو هم از دو چوب عمود برهم استفاده کرده که یکی اینه رو داشه و دیگری با یه پیچ سر اینه رو بالا پایین میکرد . اینجا هم بهتره از پیچ با گام ریز استفاده کنید تا دهم به دهم میل بالا پایین رو بتونید تنظیم کنید.
کلا هروقت تنگستن لامپ رو توی بازتاب دقیق دیدید تست رو شروع کنید چون محل کانون بازتاب همونجاست.
لوله پولیکا حدود 149 تا 146 میلی توبازار هست بستگی به جنس داره و کیفیتش
حدود 5 میلی خلاصی اینه داشتم که باید دقت کنیم اینه دقیق وسط بیوفته و کف اینه رو من به یه تخته 3 لا چسبوندن تا تکون نخوره
اینه کوچیک هم یه اینه معمولی حدود 4*4 سانت گرفتم البته اندازش بستگی به نحوه کار و نتیجه نهایی کار شما داره.

پایه هم از 3 تا چوب استفاده کردم و به یه پایه دوربین اونو متصل کردم
من پایه محکم داشتم ولی برا شما اگر پایه خوبی ندارید ممکنه نتونه وزن اونو تحمل کنه بهتره انتهای پایه های پایه دوربین رو بهشون اجر بچسبونید و یا توی یه گلدون بذارید تا تکون نخوره.
اگرم حوصله دارید برید یه پایه بسازید که ساختش تو اینترنت هست .

طول لوله توپ من مث یه تانک شده بود 1.82 هست.:n06: خوب این کار اولم بود یکم باید بیشتر کار میکردم البته دیدم برا بعضی 2.5هم رسیده بود :n02:

مورد دیگه اینکه اول برید علمشو یاد بگیرید بعد بسازید
ذوق ساختن خوبه ولی یه چند تا نکته ظریف رو ندونید و بخاطر یه نکته ظریف کارتون اشتباه از اب دربیادو دوباره کاری بکنید یکم حال بگیر میشه
بهتره برید توی اینترنت و مطالب انگلیسی رو مطالعه کنید زیاد هست
و حتما حتما فیلم های تراش که توی یوتیوب هست رو ببینید . خیلی بهتون ایده میده و میبینید چقدر اسونه .. یه بچه داره داره اینه میسازه و ... فقط یکم زبان انگلیسی متوجه بشید کفایت میکنه تا به خیلی مطالب پی ببرید

امیدوارم خوب بسازید و لذت ببرید [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

موفق باشید

غلط املایی داشت دیگه ببخشید

mojtabakabir
24-02-2013, 13:31
سلام دوستان عزیز

پودر رو از فروشگاه اسمان شب و یافروشگاه های مشابه بخر و یا از قدیمترین عینک فروشی شهرتون چون قبلا خودشون شیشه عینک رو میتراشیدن ولی الانه از شیشه اماده استفاده میشه

اینها هم بد نبود بذاریم توی این پست که توضیح بیشتر اینکه از پودر 400 به بعد دقتتون باید بره بالا و تمیز کاریتون بیشتر باید بشه
بجای 120 از 100 هم میشه استفاده کرد
اگر 280 پیدا نکردید از 250 هم میتونید استفاده کنید فقط یکم کارتون طولانی تر ممکنه بشه
اکسید سریم هم یکم گرونه ولی حتما حتما برید پیدا کنید خیلی توی نتیجه تاثیر میذاره

حتماتوی تراش دقت کنید بعضی مواقع باید برید برای یک سوم انتهایی کار کنید بعضی وقت ها باید جوری فشار بیارید به اینه که به دوسوم فشار بیاد و بعضی وقت ها باید طوری کار کنید به مرکز فشار بیارید
اینهارو رو از روی جمع شدن پودر توی نواحی مختلف میتونید تشخیص بدید.
یک سوم رو باید سایش کوتا ه بدید حتما و یک دوم رو برای شروع سایش بلند که توی کار متوجه موضوع میشید
این سایت اطلاعاتش خوب هستش و فارسی توضیح داده البته اگر دنبال متن انگلیسی برید بهتره
. تجره من بوده که سایش دوسوم هم میتونید برید .. سایش یک چهارم هم میشه ...بستگی داره چطور کار کرده باشد
حتما رو اینه رو با ماژیک غیر وایت برد به صورت دایر ه ای 3 قسمت کنید و تا بدونید دقیق یک سوم بیرون میزنید یا دو سوم و یا یک دوم
موفق باشید

shabe.saket
24-02-2013, 15:00
آخر سر عکس از تلسکوپ بزارید.....
موفق باشید.....

Iloveu-ALL
25-02-2013, 13:11
دوست عزیز ساخت تلسکوپ چه مدت وقتتون رو گرفت؟