ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : دستگاه «انگشت نگاري هوشمند بدون استفاده از جوهر» در كشور طراحي و ساخته شد



Mohammad
25-09-2005, 15:56
متخصصان يك شركت تحقيقاتي توليدي داخلي در راستاي دستيابي به دانش‌فني ساخت سيستم‌هاي هوشمند تشخيص هويت كه در اختيار چند كشور پيشرفته است به ساخت دستگاه انگشت‌نگاري هوشمند بدون استفاده از جوهر (Fingerprint Live Scanner) موفق شدند.

ایسنا، مهندس سعيد توتونچي، مخترع اين سيستم انگشت‌نگاري رايانه‌يي با اعلام اين مطلب گفت: طراحي و ساخت اين انگشت نگار رايانه‌يي كه براي اولين بار در خاورميانه توسط متخصصان ايراني صورت گرفته، مورد توجه تشكيلات تشخيص هويت ايران و ساير كشورهاي منطقه قرار گرفته است. اين دستگاه از طرفي بدون نياز به جوهر، از آلودگي فرد و محيط جلوگيري مي‌كند و از سوي ديگر فاقد معايب دستگاه‌هاي انگشت نگار مشابه مي‌باشد.

وي، انجام عمليات انگشت‌نگاري بدون نياز به جوهر (Inkless)، جلوگيري از آلودگي افراد و محيط توسط جوهر، بي‌نيازي از كاغذ و بايگاني‌هاي حجيم (Paperless)، كنترل هوشمند عملكرد كاربر در تمامي مراحل انگشت نگاري و طراحي زيبا، ارگونوميك و منطبق بر فاكتورهاي انساني و استانداردهاي جهاني را از ويژگي‌هاي كاركردي و انتقال سريع و مستقيم داده‌ها توسط رايانه، وجود LCD مستقل براي بررسي‌ نتايج (بي‌نياز از رايانه) و تجهيز به نرم‌افزار جامع انگشت نگاري (Finger Management) را از ويژگي‌هاي رايانه‌يي اين سيستم عنوان كرد.

توتونچي درباره نحوه عملكرد دستگاه ساخته شده گفت: در اين سيستم، ابتدا تصاوير آثار شست و چهار انگشت دست چپ و راست به طور جداگانه اخذ مي‌شود، سپس به وسيله يك روال تشخيص كه شامل الگوريتم‌هاي سريع و پيچيده پردازش تصوير است، آثار انگشتان از يكديگر تفكيك مي‌شود .

براي تطبيق با سيستم‌هاي رايج انگشت نگاري و اخذ اثر كامل از تمام سطح انگشت، آثار هر يك از انگشتان به صورت غلطان نيز ثبت مي‌شود.

وي در گفت‌و‌گو با ايسنا خاطرنشان كرد: براي اين منظور روش‌هاي مختلفي در نظر گرفته شده است تا علاوه بر ايجاد سهولت بيشتر، روال اخذ اثر غلطان مستقل از سرعت و نحوه چرخش انگشتان كاربر باشد. براي جلوگيري از هرگونه جعل و كاهش خطاي كاربر در اخذ صحيح و مرتب آثار انگشتان، اثر انگشت‌هاي تفكيك شده از تصاوير چهار انگشتي با اثرهاي غلطان مقايسه مي‌شود تا صحت و دقت انگشت نگاري احراز شود. در ضمن، عدم حساسيت اين سيستم به اثرات عرق و چربي، حصول به بالاترين كيفيت ممكن را براي آثار اخذ شده، تضمين مي‌كند.

اين پژوهشگر مبتكر تصريح كرد: اخذ تصوير اثرات چهارانگشتي دست چپ و راست، اخذ تصوير اثرات دو شست، اخذ آثار انگشتان به صورت غلطان، جداسازي و تشخيص اثر هر انگشت از روي تصاوير اخذ شده از اثرات چهار انگشتي، مقايسه اثر انگشت‌هاي جدا شده و انگشت‌هاي غلطان براي ممانعت از جعل و كاهش خطاي كاربران، گزارش و چاپ از قابليت‌هاي اين سيستم به شمار مي‌رود.

به گفته مجري اين طرح از مهمترين توانايي‌هاي اين سيستم، حذف اثر عرق، چربي و انواع ديگر كثيفي‌هايي است كه از تماس دست با سطح سنسور به وجود مي‌آيند. اين مزيت براي اولين بار و بر مبناي طراحي‌هاي دقيق اپتيكي، مكانيكي و الكترونيكي حاصل شده كه از مهمترين ويژگي‌هاي آن كيفيت بسيار بالاي تصاوير اخذ شده و عدم نياز به تميز كردن مكرر شيشه دستگاه است. اين امر به ارتقاي سرعت روال انگشت نگاري و دقت در تشخيص هويت كمك شاياني كرده است.

مهندس توتونچي در پايان هدف از طراحي اين سيستم را دريافت اثر انگشت از منابع مختلف نظير اسكنر يا فايل و جست‌وجوي آن در ميان آثار موجود در بانك اطلاعاتي براي استخراج مشخصات صاحب اثر عنوان و تصريح كرد: پس از دريافت اثر، انجام انواع جست و جو روي بانك اطلاعاتي ميسر خواهد بود. از جمله مي‌توان به امكان جست و جو روي همه آثار، جست و جو روي انگشت خاص و جست و جو بر اساس سرعت و دقت دلخواه كاربر اشاره كرد.

در اين سيستم مي‌توان تنظيمات متنوع و دلخواه كاربر نظير تغيير روشنايي و كنتراست، تغيير رزولوشن و ابعاد، ميكس و فوكوس و انواع ديگر فيلترهاي تصويري را اعمال كرد. در ضمن سيستم امكان تصحيح ويژگي‌هاي نقاط كليدي اثر انگشت نظير جهت، خمش و موقعيت آموزش و پرورش«ها را نيز به كاربر مي‌دهد.