ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : بياييد ستارگان را بشماريم

Renjer Babi
03-10-2007, 20:15
با شرکت در پروژه‌ي جهاني «شمارش بزرگ ستارگان» می‌توانید به سنجش آلودگی نوری در محل زندگی خود و نهایتا در کل جهان کمک کنید. انجام این کار بسیار آسان است. شما هم ستاره‌ها را بشمارید!

با وجود این‌که بسیاری از مردم دنیا به شمار کم ستارگان قابل رویت در آسمان شهرها اهمیت نمی‌دهند اما ستاره شناسان و طرفداران حفاظت از محیط زیست از اهمیت مسئله اتلاف نور که موجب روشن شدن آسمان شهرها شده است٬ باخبرند .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
زمين در شب و روز
آلودگی نوری نه تنها باعث از بین رفتن جلوه‌ی آسمان شب در حومه شهرها شده بلکه نشانگر میزان انرژی و پولی است که به دلیل استفاده‌ی نامناسب از منابع روشنایی به هدر می‌رود .
برای نشان دادن این پدیده به مردم و کمک به بررسی آن٬ آزمایشی جهاني در نظر گرفته شده است. بنیاد ملی علوم آمریکا (National Science Foundation) روی این آزمایش که به وسیله‌ی «يو سي اي آر» (University Corporation for Atmospheric Research) اجرا می شود٬ سرمایه گذاری کرده است.
این پروژه طی ۲ هفته نخست ماه اکتبر(تا ۲۳ مهر ماه) اجرا می‌شود و به بررسی میزان آلودگی نوری و شمار ستارگان در یک شب پرستاره می‌پردازد.
انجام این آزمایش بسیار آسان است. شما می‌توانید با مراجعه به وب سایت «شمارش بزرگ جهانی ستاره ها ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])»( Great World Wide Star Count) از نقشه‌های موجود٬ متناسب با موقعیت محل زندگیتان پرینت بگیرید.
در این دو هفته ساکنان نیم کره‌ی شمالی٬ صورت فلکی دجاجه و ساکنان نیم کره‌ی جنوبی صورت فلکی قوس را مورد بررسی قرار خواهند داد.
برای هر صورت فلکی هفت نقشه در نظر گرفته شده است که هر یک تا حد قدری خاصی ستارگان آن صورت فلکی را نشان می‌دهد. نیازی به شمارش تمام ستارگان یک صورت فلکی نیست. کافیست پس از تاریک شدن هوا از منزل خارج شده و نقشه‌ای که بهترین مطابقت با صورت فلکی مذکور را دارد مشخص کنید یا این که مشخص کنید کم نورترین ستاره‌ای که در صورت فلکی می‌بینید در کدام نقشه موجود است.
سپس گزارش خود را به سایت پروژه بفرستید.
انجام این کار بسیار ساده است و با انجام آن می‌توانید سهمی در این پروژه‌ی جهانی داشته باشید.
سایت پروژه: [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

nojum.ir

مرتضی nvcd
04-10-2007, 13:24
ممنون رنجر جان

من که رفتم تا کمک کنم .زیاد هم سخت نیست.ما که هر شب یه نیم نگاهی به اسمون می ندازیم حالا به این

پروژه هم کمک کنیم بد نیست.

این بار رفتم در مورد صورت فلکی قو (دجاجه) بود.من سعی می کنم مطالب رو بیارم.حالا قول نمی دم.

مرتضی nvcd
04-10-2007, 14:29
بعد از وارد شدن به سايت اصلي و رفتن به قسمت step مي توانيد مراحل کلي کار را

مشاهده کنيد که من ان را برايتان ترجمه کردم:

5 مرحله شمارش ستارگان:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

تعيين محل رصد و صورت فلکي مورد نظر

پيدا کردن صورت فلکي در اسمان ساعتي بعد از غروب افتاب (7-9 به وقت محلي)

مطابقت اسمان شما با نمودار قدري در سايت.

گزارش رصد بصورت انلاين

ديدن نتايج کلي پروژه

البته يک فايل pdf هم براي دانلود وجود دارد که مراحل را بهتر ولي به زبان انگليسي توضيح

خواهد داد.

اما براي راحتي دوستان من خود مراحل اوليه را انجام دادم.

صورت فلکي مورد نظر در محلي که ما هستيم (نيمکره شمالي) صورت فلکي دجاجه يا قو است.

بوسيله اين نقشه شما مي توانيد محل دجاجه را در همان حوالي ساعت 7- 9 به وقت

محلي در اسمان خود پيدا کنيد.

حال نمودار قدري ستارگان که بايد با اسمان خود ان را مطابقت دهيد.

نمودار قدری 1

نمودار قدری 2

نمودار قدری 3

نمودار قدری 4

نمودار قدری 5

نمودار قدری 6

نمودار قدری 7

در حال حاضر دوستاني که مشتاق کمک هستند مي توانند با اين نمودار قدري که از همان سايت گرفتم ستاره هاي اسمان خود را بشمارند (فقط بايد ببينيد کدام نمودار با اسمان شما هسان است) و به ادرس مورد نظر رفته (در بالا گفته شد) و نتيجه را اعلام کنند.

aftabparast1010
27-11-2007, 17:14
البته روش ساده تری نیز برای تعیین آلودگی نوری آسمان وجود دارد:
با نگان کردن به سمت الرأس (بالای سرمان) و تعیین قدر ظاهری کم نور ترین ستاره ای که می بینیم به روش تجربی یا با استفاده از نرم افزارهای نجومی مانند starry night می توانیم میزان آلودگی نوری آسمان را تعیین کنیم.

در یک آسمان خوب کم نور ترین ستاره قابل رویت دارای قدر ظاهری 5 می باشد.