ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : سوال درباره تقویت جریان

ahsanjan
22-09-2007, 00:58
یکی نیست به من بگوید که چطور جریان 2 میلی آمپر را با ولتاژ 9 ولت به 1 آمپر تبدیل کنم با ترانزیستور لطفا نقشه اش را هم بکشید:8:

Hidden-H
22-09-2007, 22:55
نه کسی نیست

یه تقویت کننده ی 2 طبقه ی ترانزیستوری بساز [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

_H2_
23-09-2007, 15:43
سلام

یکی نیست به من بگوید که چطور جریان 2 میلی آمپر را با ولتاژ 9 ولت به 1 آمپر تبدیل کنم با ترانزیستور لطفا نقشه اش را هم بکشید:8:
این دقیقاً میشه یک ترانزیستور! به بیس جریان میدید و جریان تقویت شده را از کلکتور یا امیتر میگیرید.
بیشتر توضیح دهید که برای چه میخواهید تا ارزش نقشه کشیدن داشته باشد و لااقل دو قطعه دیگر داشته باشد! :31:

ahsanjan
26-09-2007, 13:01
من می خواهم یک تقویت کننده این جوری بسازم اگر با آیسی هم باشد اشکالی ندارد فقط اگر نقشه اش را می دونید خواهش می کنم بکشید

_H2_
27-09-2007, 14:33
سلام

من می خواهم یک تقویت کننده این جوری بسازم اگر با آیسی هم باشد اشکالی ندارد فقط اگر نقشه اش را می دونید خواهش می کنم بکشیدچشم، یک چیز ساده در حد سوالتان میکشم! ولی الآن برنامه رسم دم دستم نیست.
ضمناً اگر منظورتان تقویت صوتی است، باید بگویم من توانایی طراحی مدارات انالوگ را ندارم ولی اگر خواستید میتوانم برایتان نقشه اش را گیر بیاورم و اینجا بگذارم.

ahsanjan
27-09-2007, 19:46
راستش من جریانی دارم 3 میلی آمپر جریان صوتی نیست جریانی مثل جریان باطری ولی 3 میلی آمپر است حالا می خواهم 1 آمپرش کنم از شما متشکرم

_H2_
29-09-2007, 09:57
سلام
چون فکر میکردم کمی آمپر و ولتاژ را اشتباه کرده اید چندین نمونه پیشنهادی برایتان کشیدم.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ساده ترین نوع است که فرمول خاصی ندارد و در خروجی مدارات دیجیتال و فرمان استفاده میشود و اگر ولتاژ ورودی بیش از 7/0 ولت باشد، وسیله خروجی را روشن میکند (لامپ، رله و...)
اگر وسیله مورد نظر دارای ظرفیت اندوکتانسی باشد و به نوعی ساختار سیم پیچی داشته باشد (مثل رله یا یک موتور الکتریکی و...) وجود دیود هرزگرد D1 ضروری است و گرنه دیود مذکور خاصیتی ندارد و قابل حذف است!

این هم یک ترانزیستور عادی است که جریان خروجی آن با ولتاژ ورودی آن قابل کنترلر است!
I(out) = (V(in)-0.7)/R2 = V(in)/R2 - 0.7/R2 ~=~ V(in)/R2
- مقاوت R2 در صورت کار با اعداد بالا، توان تلفاتی بالایی خواهد داشت و باید به وات آن برای اعداد و ارقام بالا دقت کرد تا از گرمای زیاد نسوزد!
( (P(R2)=V(in-max).I(out-max )

این هم یک نمونه تقویت کننده است که بر اساس مقایسه کننده عملیاتی پی ریزی شده و فرمول زیر در آن صادق است
V(out) = V(in).(R3+R4)/R3 = V(in) + V(in).R4/R3
و اگر R5 را کاهش دید (مثلاً زیر 10k)
V(out) = I(in).R5.(R3+R4)/R3
- بدیهی است که به راحتی میتوان به جای زوج R3 و R4 از یک پتانسیومتر استفاده کرد و مداری قابل تنظیم ساخت.

این یکی واقعاً ایده عال است
هم میتوان با امپدانس بسیار بالا (بالای جند صد کیلو-مثل شکل) و از ولتاژ ورودی به آمپری قوی و در عین حال دقیق در خروجی دست پیدا کرد
و هم میتوان از آمپر ورودی به آمپری دقیق و قوی در خروجی رسید.
- میتوان زوج R3 و R4 را حذف کرد.
- میتوان به جای زوج R3 و R4 از پتانسیومتر استفاده کرد.
- میتوان با تغییر در R5 مدار را از حساسیت به ولتاژ ورودی به حساسیت به آمپر عبوری تبدیل کرد.
- اگر زوج R3 و R4 حذف شود باید R2 مستقیماً به R6 وصل شود.
- اگر مدار هم شامل R6 و هم R3 و R4 باشد، باید طبق یک حساب سرانگشتی جمع R3 و R4 حدوداً ده برابر (یا بیشتر) R6 باشد.
- مقاوت R6 در صورت کار با اعداد بالا، توان تلفاتی بالایی خواهد داشت و باید به وات آن برای اعداد و ارقام بالا دقت کرد تا از گرمای زیاد نسوزد!
( P(R6)=V(in-max).I(out-max).(R3+R4)/R3 )
- اگر R5 مقداری زیادی داشته باشد امپدانس ورودی بالا میرود و آمپر ورودی به حد صفر میرسد (که برای مقاصد نمونه برداری ولتاز بسیار عالی میشود) در این حال ورودی صرفاً به ولتاژش وابستگی دارد و مهم ولتاز نقطه ورودی است.
سعی میکنم فرمول را برای تمام حالات در زیر بیان کنم.
اگر R5 زیاد باشد (R5>=100k) و R3 و R4 در مدار باشند.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
اگر R5 زیاد باشد (R5>=100k) و اگر زوج R3 و R4 حذف شوند.

اگر R5 کم باشد (R5<=10k) و R3 و R4 در مدار باشند.

اگر R5 کم باشد (R5<=10k) و اگر زوج R3 و R4 حذف شوند.

================================================== ==================
در مدارات شامل آی.سی تقویت کننده عملیاتی نیاز به ولتاژ رگوله شده حتمی است.
میتوانید از رگولاتورهای مرسوم سری 78XX و یا سری با افت کم و گرانتر 48XX استفاده کرد.
و میتوان از هر یک از آی.سی های زیر و یا نمونه های مشابه استفاده کرد.

البته یک سری از آی.سی های فوق شامل بیش از یک عدد مقایسه کننده عملیاتی هستند (دو یا چهار) ولی معمولاً در مدارات هم به بیش از یک نیاز میشود.
برای ترانزیستور هم هر نمونه دوقطبی تیپ منفی مناسب است و اگر دارلینگتون هم باشد که نور علی النور...!

دیودی هم که در مدار اولی استفاده شد اگر عدد و رقم برای مصارف کم و زیر یک آمپر است میتوان از دیود معروف 1N4148 استفاده کرد و بری مدارات امپر بالاتر هم 1N4001 و...
در کل بعید میدانم منظور دقیق شما تقویت آمپر باشد، معمولاً بحث سر تقویت ولتاژ یا پیک ولتاژ است، یعنی در مصارف عمومی به این توجه میکنند (تقویت 3dB) که وقتی 3mV به ورودی میدهیم 6mV از خروجی بگیریم و نه اینکه 3mA دادیم 6mA بگیریم.
مداراتی که بر اساس ثبات آمپر کار میکنند خیلی کمتر هستند (مثل شارژرهای باطریها یا برخی مولدهای موج مثلثی که در برخی مبدلهای آنالوگ به دیجیتال مثل برخی ولت مترها کاربرد دارند(!) و...) در نتیجه پیشنهاد میکنم در سوالتان دقت بیشتری کنید!
شما که فرمودید برای مقاصد صوتی نمیخواهید ولی من مجدداً تاکید میکنم که مطالب فوق بیشتر بدرد مقاصد غیر صوتی میخورند و برای مقاصد صوتی نیاز به تغییرات جزئی دارند تا تقویت در باند شنوایی انسان بیشتر شود و برای امواج مزاحم و پارازیتها تضعیف بیشتر شود.

_H2_
29-09-2007, 11:51
سلام

... جریان 2 میلی آمپر را با ولتاژ 9 ولت به 1 آمپر تبدیل کنم ....

برای تبدیل 2mA به 1A در محدوده زیر 9V مقادیر زیر را برای مدار آخری که گذاشتم پیشنهاد میکنم.
تقویت = 500 برابر = 27dB

ترانزیستور مورد نظر هم حتماً باید برای محکم کاری 2A باشد و حداقل 5W.

باید به افت ولتاژ روی R5 و R6 هم توجه داشته باشید (V=I.R) مثلاً در نمونه فوق اگر با بی دقتی R6 را 1K در نظر بگیرید، کاملاً واضح است که برای عبور 1A نیاز به 1000 ولت در دوسر R6 داریم و R6 باید حداقل 1000 واتی باشد که از اندازه یک لباس شویی بزرگتر میشود و خداتومن...!!!!
ولی در شرایط فعلی افت ولتاژ روی R6 در حد زیر 4 ولت و برای 2mA در R5 هم نیاز به 2 ولت است و...

... 3 میلی آمپر جریان صوتی نیست جریانی مثل جریان باطری ولی 3 میلی آمپر است حالا می خواهم 1 آمپرش کنم....پیشنهاد میکنم به جای زوج R3 و R4 از پتانسیومتر استفاده کنید تا با تغییر اعداد نیاز به تغییر قطعات نباشد و بتوانید مدار را برای شرایط جاری با یک مولتیمتر کالیبره کنید.

shazdeh23
13-05-2008, 23:18
سلام
بچه ها اگه لطف کنید تقویت کننده ولتاژ رو واسه منم با گین 1000 بزارید ممنون میشم.
البته 3 طبقه ترانزیستوری باید باشه.
ممنون

_H2_
23-05-2008, 23:43
سلام
همانطور که قبلاً هم تا حدودی اشاره کردم، من تخصص چندانی در مدارات آنالوگ ندارم، برای من اغلب اوقات فقط خاموش یا روش بودن ترانزیستور مهم است نه بیشتر!

میتوانم برایتان یک تقویت کننده کاملاً عملی با OpAmp با یک طبقه تقویت ترانزیستوری بگذارم.
مدار زیر ولتاژ ورودی را 30dB تقویت میکند (1000 برابر)
کاملاً ساده و عملی و بسیار دقیق است.
اصلی ترین تأیین کننده های ضریب تقویت، دو مقاومت 47 و 47K هستند
اگر به خروجی قوی ای نیاز ندارید و قرار نیست آمپر قابل توجهی از خروجی کشیده شود، ترانزیستور را میتوانید حذف کنید ولی اگر قرار بر خروحی قوی و وجود ترانزیستور بود باز ترجیحاً از دارلینگتون استفاده کنید.
(من که به شخصه از این دارلینگتون های باشخصیت خیلی راضی ام و خوشم می آید، احساس قدرت به آدم میدهند! البته نه از نوع قدرت قابلامه ای-کامیونی 2N3055 !)

در مورد تقویت کننده سه طبقه ترانزیستوری هم اگر خیلی مصر بودید گرچه زیاد بلد نیستم ولی بالاخره میتوانم یک چیزی سرهم بندی کنم.

ssamir
02-11-2012, 16:33
سلام من یه مدار می خوام که تقویت کننده جریان باشه می خوام 1 آمپر با ولتاژ 15 ولت یا بیشتر بدم به مدار و10 آمپر با ولتاژ13 ولت بگیرم شدنی هست؟خواهشا کمک کنید دارم بیچاره میشم.عکسی چیزی دارید برام بزارید سپاس فراوان دوستان.:sq_25:

_H2_
03-11-2012, 01:12
سلام

می خوام 1 آمپر با ولتاژ 15 ولت یا بیشتر بدم به مدار و10 آمپر با ولتاژ13 ولت بگیرم
امکان دارد بیشتر توضیح دهید؟ شما مطمئن هستید به چه چیز نیاز دارید؟

چیزیکه دوستان در پست های قبل پرسیده بودند، یک تقویت کننده بود...
درست مانند حالتیکه شما صدای یک میکروفن را تقویت میکنید تا از بلندگو ها بزرگ پخش شود ولی در گوشه ای دو شاخی به برقی میزنید تا انرژی لازم برای این کار تامین شود.
یعنی تقویت ولتاژ روی خط ورودی انجام میشود ولی انرژی این کار از یک منبع تغذیه مناسب تامین میشود.

میبخشید شاید کمی خنده دار باشد ولی حقیقتش من کمی نگرانی دارم که شما خدایی ناکرده منظورتان آن نباشد که بخواهید یک باتری 15V-1A را به یک باتری 13V-10A (شبیه یک باتری کوچک ماشین) تبدیل کنید؟
منظورتان این که نیست؟؟؟

mad86
03-11-2012, 02:55
کاملا درست میگن ... شما چطوی از 15وات ورودی میخواید 130وات خروجی بگیرید!!

اما شاید منظور ایشون برای پانل های خورشیدی هست که ورودی 1 امپر 13 ولت دارند و میخوان مثلا یک خروجی اینوتر یا طرحی شبیه به این داشته باشند...
اگر اینطور باشه 100% شدنی هست بهرحال روش های زیادی هست شما به روش انالوگ با چندتا ترانزیستور و..میشه اینکارو کرد اما در جریان بالا بدلیل تلفات ترانزیستور و...از روش های سوئیچینگ معمولا برای تقویت تبدیل ولتاژ جریان استفاده میشه که بهرحال نیاز به دانش خاص خودش هست

ساراهمتگر
01-01-2014, 16:36
با سلام
من دنبال شکل مداری هستم که تقویت کننده چند برابر کننده جریان با ولتاژ ورودی 220 ولت باشد.

meysam.shirazy
25-05-2014, 12:23
سلام
چون فکر میکردم کمی آمپر و ولتاژ را اشتباه کرده اید چندین نمونه پیشنهادی برایتان کشیدم.

ساده ترین نوع است که فرمول خاصی ندارد و در خروجی مدارات دیجیتال و فرمان استفاده میشود و اگر ولتاژ ورودی بیش از 7/0 ولت باشد، وسیله خروجی را روشن میکند (لامپ، رله و...)
اگر وسیله مورد نظر دارای ظرفیت اندوکتانسی باشد و به نوعی ساختار سیم پیچی داشته باشد (مثل رله یا یک موتور الکتریکی و...) وجود دیود هرزگرد D1 ضروری است و گرنه دیود مذکور خاصیتی ندارد و قابل حذف است!

این هم یک ترانزیستور عادی است که جریان خروجی آن با ولتاژ ورودی آن قابل کنترلر است!
I(out) = (V(in)-0.7)/R2 = V(in)/R2 - 0.7/R2 ~=~ V(in)/R2
- مقاوت R2 در صورت کار با اعداد بالا، توان تلفاتی بالایی خواهد داشت و باید به وات آن برای اعداد و ارقام بالا دقت کرد تا از گرمای زیاد نسوزد!
( (P(R2)=V(in-max).I(out-max )

این هم یک نمونه تقویت کننده است که بر اساس مقایسه کننده عملیاتی پی ریزی شده و فرمول زیر در آن صادق است
V(out) = V(in).(R3+R4)/R3 = V(in) + V(in).R4/R3
و اگر R5 را کاهش دید (مثلاً زیر 10k)
V(out) = I(in).R5.(R3+R4)/R3
- بدیهی است که به راحتی میتوان به جای زوج R3 و R4 از یک پتانسیومتر استفاده کرد و مداری قابل تنظیم ساخت.

این یکی واقعاً ایده عال است
هم میتوان با امپدانس بسیار بالا (بالای جند صد کیلو-مثل شکل) و از ولتاژ ورودی به آمپری قوی و در عین حال دقیق در خروجی دست پیدا کرد
و هم میتوان از آمپر ورودی به آمپری دقیق و قوی در خروجی رسید.
- میتوان زوج R3 و R4 را حذف کرد.
- میتوان به جای زوج R3 و R4 از پتانسیومتر استفاده کرد.
- میتوان با تغییر در R5 مدار را از حساسیت به ولتاژ ورودی به حساسیت به آمپر عبوری تبدیل کرد.
- اگر زوج R3 و R4 حذف شود باید R2 مستقیماً به R6 وصل شود.
- اگر مدار هم شامل R6 و هم R3 و R4 باشد، باید طبق یک حساب سرانگشتی جمع R3 و R4 حدوداً ده برابر (یا بیشتر) R6 باشد.
- مقاوت R6 در صورت کار با اعداد بالا، توان تلفاتی بالایی خواهد داشت و باید به وات آن برای اعداد و ارقام بالا دقت کرد تا از گرمای زیاد نسوزد!
( P(R6)=V(in-max).I(out-max).(R3+R4)/R3 )
- اگر R5 مقداری زیادی داشته باشد امپدانس ورودی بالا میرود و آمپر ورودی به حد صفر میرسد (که برای مقاصد نمونه برداری ولتاز بسیار عالی میشود) در این حال ورودی صرفاً به ولتاژش وابستگی دارد و مهم ولتاز نقطه ورودی است.
سعی میکنم فرمول را برای تمام حالات در زیر بیان کنم.
اگر R5 زیاد باشد (R5>=100k) و R3 و R4 در مدار باشند.

اگر R5 زیاد باشد (R5>=100k) و اگر زوج R3 و R4 حذف شوند.

اگر R5 کم باشد (R5<=10k) و R3 و R4 در مدار باشند.

اگر R5 کم باشد (R5<=10k) و اگر زوج R3 و R4 حذف شوند.

================================================== ==================
در مدارات شامل آی.سی تقویت کننده عملیاتی نیاز به ولتاژ رگوله شده حتمی است.
میتوانید از رگولاتورهای مرسوم سری 78XX و یا سری با افت کم و گرانتر 48XX استفاده کرد.
و میتوان از هر یک از آی.سی های زیر و یا نمونه های مشابه استفاده کرد.

البته یک سری از آی.سی های فوق شامل بیش از یک عدد مقایسه کننده عملیاتی هستند (دو یا چهار) ولی معمولاً در مدارات هم به بیش از یک نیاز میشود.
برای ترانزیستور هم هر نمونه دوقطبی تیپ منفی مناسب است و اگر دارلینگتون هم باشد که نور علی النور...!

دیودی هم که در مدار اولی استفاده شد اگر عدد و رقم برای مصارف کم و زیر یک آمپر است میتوان از دیود معروف 1N4148 استفاده کرد و بری مدارات امپر بالاتر هم 1N4001 و...
در کل بعید میدانم منظور دقیق شما تقویت آمپر باشد، معمولاً بحث سر تقویت ولتاژ یا پیک ولتاژ است، یعنی در مصارف عمومی به این توجه میکنند (تقویت 3dB) که وقتی 3mV به ورودی میدهیم 6mV از خروجی بگیریم و نه اینکه 3mA دادیم 6mA بگیریم.
مداراتی که بر اساس ثبات آمپر کار میکنند خیلی کمتر هستند (مثل شارژرهای باطریها یا برخی مولدهای موج مثلثی که در برخی مبدلهای آنالوگ به دیجیتال مثل برخی ولت مترها کاربرد دارند(!) و...) در نتیجه پیشنهاد میکنم در سوالتان دقت بیشتری کنید!
شما که فرمودید برای مقاصد صوتی نمیخواهید ولی من مجدداً تاکید میکنم که مطالب فوق بیشتر بدرد مقاصد غیر صوتی میخورند و برای مقاصد صوتی نیاز به تغییرات جزئی دارند تا تقویت در باند شنوایی انسان بیشتر شود و برای امواج مزاحم و پارازیتها تضعیف بیشتر شود.

ببخشید شاید خنده دار باشه ولی من نمیدونم ورودی باتری به مدار کجاست اصلا از این مدارا سر در نمیارم لطفا بیشتر توضیح دهید.

_H2_
25-05-2014, 23:17
سلام

... من نمیدونم ورودی باتری به مدار کجاست ...

طبیعتاً خواندن یک نقشه نیاز به حداقل اطلاعاتی دارد.

در هر چهار مدار، آن علامت سه خطه کف نقشه نماد منبع تغذیه منفی مدار (صفر) است.

در تصویر اول:
VCC نماد منبع تغذیه مثبت است.

در تصویر دوم:
با توجه به اینکه خروجی در تلاش است تا آمپر ثابتی تولید کند (در مقابل ولتاژ ثابت) خروجی این مدار (همان نقطه) باید با وسیله مصرف کننده سری شود و سر دیگر آن وسیله مصرف کننده به قطب مثبت منبع تغذیه متصل شود.

در تصویر سوم و چهارم:
از IC استفاده شده و IC ها خودشان دو پایه برای تغذیه مثبت و منفی دارند که باید بسته به اینکه چه IC استفاده کرده اید (LM741 ... NE5532 ...) باید به دیتاشیت IC مذکور مراجعه و شماره پایه های تغذیه و سایر پایه های مرتبط را درآورید.
(در واقع باید شبیه همین کار را برای ترانزیستورها هم انجام دهید تا بسته به شماره آنها متوجه شوید چیدمان سه پایه BCE در آن شماره خاص به چه نحو است)

در تصویر سوم:
خروجی مدار سوم، ولتاژی است که باید موازی به مصرف کننده متصل شود یعنی خروجی با نماد مثلثی به مثبت مصرف کننده و منفی مصرف کننده به منفی همین مدار

در تصویر چهارم:
خروجی مدار چهارم، جریانی است و باید به مصرف کننده سری شود یعنی خروجی به منفی مصرف کننده و مثبت مصرف کننده به مثبت تغذیه.

باز اگر مشکلی بود در خدمت هستم.
موفق باشید.