ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : مهمترين ويروس‌هاي رايانه‌اي ‪ ۲۵‬سال اخير معرفي شدند



hamed1282
01-09-2007, 22:32
خبرگزاري آسوشيتدپرس طي گزارشي مهمترين ويروس‌هاي رايانه‌اي را كه طي ‪ ۲۵‬سال اخير رايانه‌هاي شخصي را در سراسر مورد حمله قرار داده‌اند به اين شرح معرفي كرد:

* ويروس ‪ :۱۹۸۲ ELK CLONER‬نخستين ويروسي است كه به رايانه‌هاي شخصي سراسر جهان حمله كرد. ‪ ELK CLONER‬از طريق فلاپي ديسك "‪ "Appel II‬گسترش يافت و شعري را كه سروده طراح نوجوان اين ويروس بود به نمايش مي‌گذاشت.

* ويروس ‪ :۱۹۸۶ BRAIN‬نخستين ويروسي است كه به رايانه‌هايي كه با سيستم عامل داس مايكروسافت كار مي‌كردند حمله كرد. اين ويروس نوشته دو برادر پاكستاني بود و در اين حمله شماره تلفن تعميرگاه رايانه آنها را بر جا مي‌گذاشت.

* ‪ : ۱۹۸۸ MORRIS‬ويروس موريس را يك دانش آموخته دانشگاه كورنل به نگارش درآورده بود. پدر اين فرد يك كارشناس ارشد دولتي در زمينه امنيت رايانه بود. اين ويروس به حدود شش هزار رايانه دانشگاه و رايانه‌هاي نظامي كه به اينترنت متصل بودند سرايت كرد. اگرچه پيش از موريس، ويروسها در اينترنت منتشر شده بودند، اما تا پيش از مطرح شدن "موريس" ، هيچكدام در سطح گسترده شيوع نيافته بودند.

* ويروس ‪ :۱۹۹۹ MELISSA‬مليسا يكي از نخستين ويروس‌هايي بود كه از طريق نامه الكترونيكي به رايانه‌هاي شخصي حمله كرد. زماني كه كاربر، ضميمه نامه الكترونيگي را باز مي‌كرد اين ويروس نسخه‌هايي از خود را به ‪ ۵۰‬نفر اول موجود در دفترچه نشاني‌هاي كاربر مي‌فرستاد و از اين طريق طي چند ساعت در سراسر جهان منتشر شد.
ويروس ‪ :۲۰۰۰ LOVE BUG‬اين ويروس نيز از طريق ضميمه نامه الكترونيكي منتشر مي‌شد. اين ويروس با بهره‌برداري از طبيعت انساني و تظاهر به نامه عاشقانه، فرد دريافت‌كننده را فريب مي‌داد تا اقدام به گشودن نامه كند.

* ويروس ‪ ) :۲۰۰۱ CODE RED‬رمز قرمز) از يك نقص در نرم‌افزار مايكروسافت بهره‌برداري مي‌كرد. اين ويروس يكي از نخستين "كرم‌هاي شبكه" بود و از آنجا كه تنها نيازمند ارتباط شبكه بود و نيازي به باز كردن ضميمه نبود، به سرعت منتشر شد.
اگر چه اين نقص شناخته شده بود، اما بسياري از اپراتورهاي سيستم وصله نرم افزاري را كه مايكروسافت يك ماه قبل از آن منتشر كرده بود نصب نكرده بودند.

* ويروس ‪ :۲۰۰۳ BLASTER‬بلاستر نيز با استفاده از يك نقص شناخته شده در نرم‌افزار مايكروسافت، با شيوع "‪ "SoBig ۲۰۰۳‬همراه شد. اين ويروس شركت مايكروسافت را بر آن داشت براي ترغيب افراد در كمك به دستگيري و تعقيب قانوني نويسندگان اين ويروس ، جايزه نقدي تعيين كند.

* ويروس ‪ :۲۰۰۴ SASSER‬ساسر نيز با استفاده از يك نقص مايكروسافت، موجب مي‌شد برخي رايانه‌ها بطور مداوم خاموش و راه اندازي مجدد شوندو اگر چه ساسر به دشواري عنوان آخرين نرم‌افزار بدانديش نام گرفت، اما از آن زمان تاكنون به خاطر آنكه شبكه‌ها ابزارهاي دفاعي بهتري را نصب كرده و نويسندگان ويروسها سعي كردند مانع از شناسايي و از بين بردن كارهايشان شوند، از آن زمان ويروس‌ها كمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند.