مشاهده نسخه کامل
: چرا خیلیها لینوکس رو گذاشتن ویندوز استفاده میکنن؟
خواهشمندم تو نظرسنجی من شرکت کنید.
میخوایم یه بررسی انجام بدیم و نتیجه شو منتشر کنیم
مرسی
m a j r i x
20-07-2007, 00:36
سلام
من متوجه سوالات نمیشم
منظورت اینه که به چه دلیلی کاربران لینوکس به ویندوز برمیگردن ؟!
capitan black
20-07-2007, 01:19
خوب چون ويندوز خيلي راحت تره.لينوكس هم خوبه ولي هنوز توي ايران خوب جا نيفتاده.
البته من شنيدم قراره لينوكس رو فارسي كنن كه بشه سيستم عامل ملي.
Oracle_Eldorado
20-07-2007, 01:50
به نظر من راحتی کار با ویندوز و زیبایی که داره اینطوری هستش . من خودم یه مدت لینوکس کار کردم ولی با خیلی برنامه هایی که من کار میکردم مشکل داشت از جمله Alcohol و Photoshop . مثلا همین ویندوز با سادگی که داره خیلی کارایی بیشتری داره نسبت به لینوکس . شرکت های کمی پیدا میشه که برنامه واسه لینوکس بزنه . تازه چون ویندوز اولین سیستم عاملی بوده که همه باهاش سرو کار داشتند ، انقدر کار باهاش راحت و لذت بخش هست . تازه یه مشکلی هم هست شاید 5% از بازی های امروزی روی لینوکس نصب بشه ! تازه خیلی دلایل دیگه ای داره . لینوکس فقط به خاطر قشنگ بودن محیطش بعضی ها باهاش کار میکنند یا به خاطر بازی هایی که داره . ولی Microsoft با زدن Vista این مشکل رو هم بر طرف کرد !
اوراکل جون، لینوکس در زمینه شبکه صدها سال (تعجب نکن... واقعیته) از ویندوز جلوتره ولی لینوکس یه 8 تا 10 سالی وقت میخواد تا از نظر گرافیکی به ویندوز برسه و شاید هم زودتر چون تو جامعه اپن سورس هیچ چیز زمان مشخصی نداره....
درضمن وقتی که ویندوز دارای رابط گرافیکی بود و لینوکس خط فرمان،خیلی ها از لینوکس و یا مادرش (یونیکس) استفاده میکردن.علاوه بر این یونیکس قبل از لینوکس وجود داشته و30 یا 40 سال پیش در شبکه های کاری بسیار بزرگ که ویندوز ویستای کنونی ماکروسافت هم یه ذره بهشون نمیتونه سرو سامون بده یونیکس سینه سپر کرده بود و داشت کارشو میکرد.لینوکس در شبکه حرف اولو میزنه و ویندوز در کاربری دسکتاپ.من کد سورسش رو توی21 تا سی دی دارم (58 میلیون خط کد ).ویستا اصلا امن نیسترو ویندوز دارم کار میکنم .بخش tcp و ارتباطات شبکه ایش چیزای جدیدی داره ولی کمی پیشرفته تر از اکس پی هست و روی بخش های گرافیکیش زیاد کار شده.البته یه قسمتش رو اصلا متوجه نمیشم و دارم روش کار میکنم.ویندوز به روال قبلی برگشته و از سی داره استفاده میکنه.مایکروسافت با موتور گرافیکی Avalon بیشترین فشار رو به حافظه سیستم وارد میکنه در حالیکه در لینوکس با ساده ترین توابع گرافیکی زیباترین صحنه ها رو ساختن.البته یه چیز جالب هست تو ویستا اونم سیستم ایندکس winFS هست که خیلی سریع کارمیکنه و اولین چیزی هست که تو ویندوز ازش خوشم اومده :D
در جواب دوست خوبمون که همکار انجمن هم هست،منظور من از این نظرسنجی این هست که :
چرا کاربرها،ویندوز رو واسه کاربری خانگی به لینوکس ترجیح میدن؟
با اینهمه از اینکه تو نظر سنجی شرکت کردی پیشاپیش سپاسگزارم.
از دوستان خواهش میکنم که بحث رو به شاخه اصلیش برگردونند و گرنه ممکنه مدیر تاپیکو قفل کنه.پس بیایید در نهایت احترام نظراتمون رو پیش هم بزاریم و فکر کنیمو از قدیم گفتن یه دست صدا نداره.
قربان همه شما
منتظر آرای شما هستم
alaodin1
20-07-2007, 02:29
خیلی ساده است برنامه های کمی هستند که روی لینوکس نصب میشوند مسئله $$$$$$$ وقتی ویندوز با قیمت 700 دلار باشه ولینوکس که اکثرا کد باز است یا مجانیه یا با قیمتهای بسیار پایین خوب معلومه که برنامه نویسی نمیاد برای لینوکس وقت بذاره اینه تنوع برنامه هاش کمه ولی ویندوز هر چیزی روش نصب میشه وکارکردن باهاش بسیار ساده است ولی حرفه ها لینوکس را ترجیح میدهند
اونطوری ها هم که میگی ویندوز گرون نیست D: ویندوز ویستا بین 200 تا 400 دلار قیمت گذاری شده و اگه بخوای از اکس پی بری ویندوز ویستا باید 100 دلار پول بدی.
اینکه پولی نیست واسه ما ها..... نرم افزارهای چندهزار دلاری رو چند صد تومن میخریم
بزار کپی رایت بیاد...... همه مون به غیر از لینوکسیهامون سرو ته میشیم
h_starboy
20-07-2007, 13:42
خیلی واضحه به نظر من خیلی ها چون از اول با ویندوز کار کردن فکر می کنن یاد گرفتن لینوکس خیلی سخته ولی من که ۴ ماهه دارم از kubuntu استفاده میکنم برام خیلی راحت شده.
پست بالا ۱۰۰ ٪ تایید میشه . من ۹۵ درصد کارامو با لینوکس انجام میدم . اجرا و ویرایش و تیدیل فایل های صوتی و تصویری - اینترنت - چند تا بازی سه بعدی خفن ( هر جند من زیاد اهل بازی نیستم ) و خیلی کارای دیگه .... فقط برای اجرای یک سری نرم افزارهای تخصصی مهندسی مکانیک مجبورم برم توی ویندوز xp . در مورد کار کردن با لینوکس هم باید بگم که برای کسی مثل خودم که سال ها با ویندوز کار کردم ۲ - ۳ هفته اول یک مقدار برام سخت بود . ولی الان بعد یک سال باید بگم که اوضاع برعکس شده . یعنی هر وقت میرم توی ویندوز واقعا عذاب می کشم و کار کردن باهاش برام سخت تر شده . سرعت پایین - انواع ویروس و کرم - هنگ کردن و خیلی مشکلات دیگه که ویندوز داره . البته اینو بگم که اینجوری هم نیست که اصلا با لینوکس مشکل نداشته باشم . لینوکس هم مشکلات و کمبود های خاص خودش رو داره ولی در مجموع با لینوکس احساس آزادی و راحتی بیشتری می کنم .
قربان شما حسین
به نظره من لینوکس خیلی از ویندوز بهتر هست به دلایل زیر:
1.ممکن هست که توی ویندوز به علت نبودن متن باز نرم افزار هک یا جاسوسی از سوی مایکروسافت درونش قرار داده بشه!! که اتمالش 50 ٪ هست!
2.وقتی مشکلی در سیستم های لینوکس رخ میده با متن باز بودن آن راحت می تونیم مشکل رو برطرف کنیم!ولی مایکروسافت بعد از ماه ها مشکل رو تشخیص میده و آودیت می فرسته!
3.امنیت لینوکس خیلی بیشتر از ویندوز است چون توزیع های بسیاری داره! مثلا اگر یه ویروس برای یک لینوکس خاص نوشته بشه ممکن هست روی توزیع دیگر کار نکنه!
4.لینوکس هم در رتبه ی گرافیکی خوبی قرار داره! قبلا از این که Aero بیاد لینوکس یا نرم افزار سه بعدی روش بود!
5.می تونیم هر جور که لینوکسمون رو خواستیم برنامه ریزی کنیم! مثلا من دوست دارم به جای فرمان Clear از فرمان cls استفاده کنم که می تونم تغییرش بدم!
6.بسیار ارزان هست با به صورت مجانی! می تونی تغییرش بدی به میزان زیاد رایت کنی و حتی بفروشیشون!
7.مثل برنامه های ویندوز مسخره نیست که برای همه چیز یا کرک بخواد یا شماره سریال!
8.توزیع های مختلفی برای کار های متفاوت داره!!! مثلا برای کاربران ابتدایی Parsix هست که دست ایرانی ها درد نکنه!عجب سیستم عاملی هست! من خودم از این سیستم عامل استفاده می کنم!
9.هر برنامه ای که بخوای می تونی بری تو سایت های مختلف مثل سایت خود لینوکس!
ـــــــــــــــــــــــــ ـــ
یه کاری که می تونی با توزیع های مخصوص شبکش بکنی این هست!یه مثال می زنم تا متوجه بشید!
ما مثلا سرور رو در اختیار دارم!
به کابرانی که در سرور Log in هستند اعلام می کنیم که آقا Log out شید!
بعد با تغییر دادن قسمتی از لینوکس می تونیم یه کاری بکنیم که هر 3 ثانیه به ما نشون بده که چه کابرانی هنوز Log in هستند! و بعد از این که 0 شد به ما بگه که همه ی کاربران خارج شدند!
اما توی ویندوز باید هی اون دکمه ی Refresh رو بزنی! اما بعضی ها ویندوز رو می پسندند! باید با سختی های این جوریش هم کنار بیان!
برنامه های زیادی به صورت پیش فرض توشون هستند! مثلا Gain messenger یا Wammu که مثل Nokia Pc Suite عمل می کنه تا اونجایی که من امتحان کردن موتورولا و سامسونگ و نوکیا رو شناخت! بدون نصب درایور!!! اما توی ویندوز مثلا Nokia PC suite فقط گوشی های نوکیا رو می شناسه!
لینوکس فقط یک سیستم عامل نیست لینوکس یه فرهنگ هست!
Unkn0wn_bit
20-07-2007, 20:46
من با این حرف این دوست عزیز (Kasra_K) ... لینوکس ، واقعا یه فرهنگه ، و مردم ما یا این فرهنگ رو ندارن یا جنبه ش رو ... لینوکس ، اون طوری که باید و شاید تو ایران جا نیفتاده ... که یه بخش عمده ایش مربوط میشه به خود مردم که از هر چی Command و محیط Command Based میترسند ...
با اون همه باگ هایی که ویندوز داره ... من واقعا نمیدونم چه جوری بعضی ها ویندوز رو به لینوکس ترجیح میدن ... !!!
Inkareeeeeeeeee
20-07-2007, 21:02
خب منهم باید بگم که خود من چون از بچگی با آمیگا و 386 و 486 و داس و ویندوز 3.1 و ... بزرگ شدم ، پس ویندوزی شدم و الان یه چند هفته ای میشه فقط از ویندوز واسه بازی استفاده میکنم و لینوکسی شدم ، از اونجایی که من افکتهای سه بعدی دسکتاپ لینوکس رو دیدم بد جوری رفته تو مخم که لینوکسی بشم که شدم ، هر مشکلی هم داشته باشم به جوابش تو چتهای سرور ابونتو رسیدم و کمکم کردند ، از دستور نویسی تو ترمینالش که خیلی خوشم اومده و روز به روز بیشتر دارم میرم دنبالش ، فقط در آخر یه چیزی بگم :
این مایکروسافت فقط هارت و پورت داره ، اگه حرفهاش راست بودش پس چرا سرورهای خودش رو لینوکسه !!!
خودشونم میدونن که وقتی میگن ویندوز یوزر فرندلی هستش یعنی که ویندوز آدمهارو تنبل میکنه .[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من از بچه گی با CPU 200 MHZ و Command line(آخه به DOS هم میشه Command line؟) بزرگ شدم! بعد از اون ها با ویندوز 98 و 95 بزرگ شدم! تا این چند ماه پیش هم داشتم از XP استفاده می کردم!
اما الان توی Parsix احساس راحتی می کنم!
لینوکس یعنی آزادی !
بزار کپی رایت بیاد توی ایران بعد معلوم میشه که عده ای زیادی به لینوکس گرایش پیدا می کنند!
اخه کسی که پول نداره ولی هوشش سرشار از استعداد هست نباید با کامپیوتر کار کنه!
مایکروسافت یک شیطان بیش نیست؟!
BlackDal
22-07-2007, 13:04
خوب چون ويندوز خيلي راحت تره
کی اینو گفته؟
البته من شنيدم قراره لينوكس رو فارسي كنن كه بشه سيستم عامل ملي.
کمی دیر شنیدید!
شبدیکس که تلفیقی از knopix و Farsi Kde بود مدت ها پیش عرضه شد و متوقف هم شد.
به نظر من راحتی کار با ویندوز و زیبایی که داره اینطوری هستش . من خودم یه مدت لینوکس کار کردم ولی با خیلی برنامه هایی که من کار میکردم مشکل داشت از جمله Alcohol و Photoshop .
هر سیستم عاملی برنامه های خاص خودشو داره. نرم افزار های PE ویندوز قابل استفاده استاندارد در گنو/لینوکس نیستند. مگر با شبیه ساز هایی مثل wine. شما باید از برنامه های تحت لینوکس استفاده می کردی.
مثلا همین ویندوز با سادگی که داره خیلی کارایی بیشتری داره نسبت به لینوکس . شرکت های کمی پیدا میشه که برنامه واسه لینوکس بزنه . تازه چون ویندوز اولین سیستم عاملی بوده که همه باهاش سرو کار داشتند ، انقدر کار باهاش راحت و لذت بخش هست . تازه یه مشکلی هم هست شاید 5% از بازی های امروزی روی لینوکس نصب بشه ! تازه خیلی دلایل دیگه ای داره . لینوکس فقط به خاطر قشنگ بودن محیطش بعضی ها باهاش کار میکنند یا به خاطر بازی هایی که داره . ولی Microsoft با زدن Vista این مشکل رو هم بر طرف کرد !
ویندوز کارایی بیشتری داره نسبت به لینوکس؟؟؟
یعنی چی ویندوز اولین سیستم عاملی بود که همه باهاش سر و کار داشتند؟؟
وقتی که مایکروسافت با استفاده از توابع توسیمی محیط گرافیکی سیستم عاملش رو به وجود می آورد کتابخانه های پایه ای مثل Qt یا gtk در لینوکس مشغول پیاده سازی استایل های تصویری منابع بودند.ظاهراً مایکروسافت دیر متوجه این امر شد. یعنی هنگام ارائه ویندوز XP در این ویندوز مایکروسافت uxTheme و توابع مربوط به آنها را ارائه کرد. این توابع روی توابع ترسیمی قدیمی اعمال می شوند. به همین خاطر مصرف حافظه از این بابت در ویندوز اکس پی کمی بیهوده به نظر می رسد.
اما هنوز هم ظواهر ویندوز ها محدود به چند نوع تمی است که توسط مایکروسافت و شرکت های همکار تولید شده است. در حالی که برای محیط هایی چون kde و gnome صد ها جلوه گوناگون وجود دارد که بسادگی از اینترنت قایل دریافت هستند.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اوراکل جون، لینوکس در زمینه شبکه صدها سال (تعجب نکن... واقعیته) از ویندوز جلوتره ولی لینوکس یه 8 تا 10 سالی وقت میخواد تا از نظر گرافیکی به ویندوز برسه و شاید هم زودتر چون تو جامعه اپن سورس هیچ چیز زمان مشخصی نداره....
جواب چند خط بالاتر...
درضمن وقتی که ویندوز دارای رابط گرافیکی بود و لینوکس خط فرمان...
میشه بگی کی ویندوز رابط گرافیکی داشت اما لینوکس رابط متنی؟؟
....من کد سورسش رو توی21 تا سی دی دارم (58 میلیون خط کد )ولی به علت قوانین نمیتونم به کسی بدم.هسته اش حدود 3 میلیون خط کده و هنوز دارم روش مطالعه میکنم.بخش tcp و ارتباطات شبکه ایش چیزای جدیدی داره ولی کمی پیشرفته تر از اکس پی هست و روی بخش های گرافیکیش زیاد کار شده.البته یه قسمتش رو اصلا متوجه نمیشم و دارم روش کار میکنم.ویندوز به روال قبلی برگشته و از سی داره استفاده میکنه.مایکروسافت با موتور گرافیکی Avalon بیشترین فشار رو به حافظه سیستم وارد میکنه در حالیکه در لینوکس با ساده ترین توابع گرافیکی زیباترین صحنه ها رو ساختن.البته یه چیز جالب هست تو ویستا اونم سیستم ایندکس winFS هست که خیلی سریع کارمیکنه و اولین چیزی هست که تو ویندوز ازش خوشم اومده :D
مزاح جالبی بود.
سرگرم شدیم.
خیلی ساده است برنامه های کمی هستند که روی لینوکس نصب میشوند مسئله $$$$$$$ وقتی ویندوز با قیمت 700 دلار باشه ولینوکس که اکثرا کد باز است یا مجانیه یا با قیمتهای بسیار پایین خوب معلومه که برنامه نویسی نمیاد برای لینوکس وقت بذاره اینه تنوع برنامه هاش کمه ولی ویندوز هر چیزی روش نصب میشه وکارکردن باهاش بسیار ساده است ولی حرفه ها لینوکس را ترجیح میدهند
چرا هر موقع اسم لینوکس میآد همه به یاد نرم افزار های رایگان می افتند؟؟؟؟
اوپن سورس به معنی رایگان بودن نرم افزار نیست؟؟؟
یک نرم افزار تحت گنو/لینوکس می تونه در ازای وجه معامله بشه، میتونه تحت لیسانس دیگه ای عرضه بشه و اصلاً اوپن سورس نباشه. حتی گنو/لینوکس هایی مثل Redhat Enterprise هم پولی هستند.
وقتی ویندوز را نصب می کنید تعداد برنامه هایی که نصب می شوند کمتر از انگشتان دست است.
وقتی لینوکس دبیان را نصب می کنید تعداد برنامه هایی که می توانید نصب کنید نزدیک 100 است.
اگر سری به سایت پشتیبانی مایکروسافت بنید حد اکثر 100 نرم افزار را می توانید در ازای قبول eula و پرداخت وجه آن دریافت کنید.
اگر سری به سایت مخازن دبیان بزنید حدود 28000 نرم افزار رایگان و کدباز را که با سیستم شما کاملاً سازگار هستند و تست شده اند را می توانید دریافت کنید.
4.لینوکس هم در رتبه ی گرافیکی خوبی قرار داره! قبلا از این که Aero بیاد لینوکس یا نرم افزار سه بعدی روش بود!
بله، بسته هایی مثل beryl یا compiz مدت ها قبل روی لینوکس عرضه می شدند
8.توزیع های مختلفی برای کار های متفاوت داره!!! مثلا برای کاربران ابتدایی Parsix هست که دست ایرانی ها درد نکنه!عجب سیستم عاملی هست! من خودم از این سیستم عامل استفاده می کنم!
دست آقای الن باغومیان درد نکنه.
نه تنها برای کاربران ابتدایی بلکه این توزیع مناسب تمام کاربران خانگی است.
یه کاری که می تونی با توزیع های مخصوص شبکش بکنی این هست!یه مثال می زنم تا متوجه بشید!
ما مثلا سرور رو در اختیار دارم!
به کابرانی که در سرور Log in هستند اعلام می کنیم که آقا Log out شید!
بعد با تغییر دادن قسمتی از لینوکس می تونیم یه کاری بکنیم که هر 3 ثانیه به ما نشون بده که چه کابرانی هنوز Log in هستند! و بعد از این که 0 شد به ما بگه که همه ی کاربران خارج شدند!
اما توی ویندوز باید هی اون دکمه ی Refresh رو بزنی! اما بعضی ها ویندوز رو می پسندند! باید با سختی های این جوریش هم کنار بیان
یعنی چی؟؟
کدوم نرم افزار؟؟ کدوم پروتکل؟؟
استاندارد های شبکه در سیستم عامل های مختلف به یک استاندارد واحد رسیده اند.
سیستم هایی مثل IPX یا AppleTalk از سیستم های مکینتاش
سیستم های سوکت و دیتا گرام از یونیکس و لینوکس
سامبا از ویندوز
در مجموع در استاندارد امروزی تمامی سیستم عامل ها این استاندارد ها را پشتیبانی می کننند. ضمن اینکه در ارتباطاط اتصال گرا درون شبکه به محض خروج یک کاربر سرور پروتکل متوجه این خروج واهد شد. و زمان نمایش بسته به نوع نرم افزار است.
خیلی واضحه به نظر من خیلی ها چون از اول با ویندوز کار کردن فکر می کنن یاد گرفتن لینوکس خیلی سخته...
این مسئله رو تایید می کنم.
اگر شما تحت لینوکس با استفاده از Qt به توسعه می پرداختید و ناگهان MFC رو میدید همه چیز سخت جلوه می کرد.
دلایلی که کاربران رو از گنو/لینوکس به ویندوز میکشونه و
در مورد چرخه بطل کی بورد های Qwerty چیزی شنیدید؟؟
اگر نشنیدید براتون توضیح میدم:
وقتی ماشین تایپ ابداع شد تمام حروف به ترتیب الفبایی روی اون قرار داشتند. اما بعد متوجه شدند که حروف پرکاربرد دائماً به هم گیر می کنند -حروفی مثل c , d , e-به همین خاطر شخصی با نام Qwerty -که نام اون رو در ردیف اول دکمه های کی بورد تون می تونید ببینید- ترکیب جدیدی برای دکمه های کی بورد ارائه کرد. و جالب اینکه بعد از اختراع کامپیوتر هم همین نوع کی بورد داره استفاده میشه.
ما نیازی نداریم که نگران مسئله برخورد کلید ها باشیم. این نوع کی بورد باعث کاهش سرعت تایپ و خستگی دست و مغز میشه. سیستم های مختلفی برای برطرف کردن این موضع ارائه شدند. اما هرگز هیچ کدام از آنها مورد استفاده قرار نگرفتند.
چون ما با همین صفحه کلید راحت بودیم و می دونستیم که یادگیری یک سیستم جدید زمان میبره و شرکت های سازنده هم صفحه کلید جدیدی ارائه نکردند چون مشتری ها چیزی نخواستند.
مثل این واقعه جامعه کنونی ماست.
کاربران فکر می کنند لینوکس سخته و به طرف اون نمی رن. سرن IT کشور هم فکر می کنند مردم لینوکس رو نمی خوان تا روش سرمایه گذاری کنند.
آقای حامد من با شما مزاح ندارم که سرگرمتون کنم و یا تلخک جنابعالی نیستم... خواهشمندم مراقب سخنانتون باشید
میتونم بهتون بگم از کجا گیرشون آوردم...ولی اینکه شما خودتون چیزی رو ندیده منکرش میشید اصلا کار خوبی نیست... اگه یادتون باشه که ماکروسافت لانگ هارن رو که الان اسمش شده ویستا رو اعلام کرد که نصفه ساخت هست در همون اواسط ویندوز لانگ هارن تو ایران در حال فروش بود....
حالا حتما باید بهتون باید بگم که باید بری تو فلان پاساژ تو تهران که توش همه چی پیدا میشه و از اونجا سورسش رو اگه یارو ازت خوشش اومد بهت بده؟
درضمن اگه اینترنت ماهواره ای دارید میتونم بهتون لینک دانلود هم بدم
واقعا که از شما یکی انتظار نداشتم...
ممنون میشم که ندیده قضاوت نکنید...
m a j r i x
23-07-2007, 00:01
سلام
۱- توصیه میشه مباحث به موضوع خود تاپیک ربط داشته باشه تا . . .
۲- هدف از این نوع مقایسهها چی میتونه باشه لینوکس یا ویندوز gnome بهتره یا KDE ؟!
۳- خواهش میکنم تا برای پیشرفت دوستانمون به هم کمک کنیم تا تخریب یا سرکوب کمک کنید بدون هیچگونه حرف حدیث .اگر مسائل رو ساده کنیم خیلی بهتره میشه
کی گفته لینوکس از لحاظ گرافیکی ضعیفتره
ممکنه کانفیگش واسه اون درجه انعطافی که میخواین سخت باشه ولی قابل تبدیل به هرچیزی هست
ضمنا بین انعطاف پذیری و سخت بودن کانفیک یه ارتباط مستقیم هست خیلی سخته سیستمیی رو یا زبانی رو توی کامپیوتر ببینید که هم ساده باشه هم دارای انعطاف پذیری و قدرت بالائي باشه.
ضمنا واسه مقایسه گرافیک توی لینوکس و ویندوز کافیه به گوگل و یوتیوب مراجعه کنید اونوقت خودتون قضاوت میکنین که دستکتاپ سه بعدی رو که گفته بودن کی درست و حسابی پیاده کرده مایکروسافت؟ که تا همین اواخر اونم شکسته بسته فقط به نمای جانبی مورب از پنجره ها ارائه میده یا beryl و compiz که هر کدومشون یه اعجوبه ن
اینجا رو ببینین
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
BlackDal
24-07-2007, 09:17
آقای حامد من با شما مزاح ندارم که سرگرمتون کنم و یا تلخک جنابعالی نیستم... خواهشمندم مراقب سخنانتون باشید
میتونم بهتون بگم از کجا گیرشون آوردم...ولی اینکه شما خودتون چیزی رو ندیده منکرش میشید اصلا کار خوبی نیست... اگه یادتون باشه که ماکروسافت لانگ هارن رو که الان اسمش شده ویستا رو اعلام کرد که نصفه ساخت هست در همون اواسط ویندوز لانگ هارن تو ایران در حال فروش بود....
حالا حتما باید بهتون باید بگم که باید بری تو فلان پاساژ تو تهران که توش همه چی پیدا میشه و از اونجا سورسش رو اگه یارو ازت خوشش اومد بهت بده؟
درضمن اگه اینترنت ماهواره ای دارید میتونم بهتون لینک دانلود هم بدم
واقعا که از شما یکی انتظار نداشتم...
ممنون میشم که ندیده قضاوت نکنید...
1 - هیچ نرم افزاری زود تر از صلاحدید شرکت تولید کننده در بازار نبوده و نخواهد بود. چیزی که شما دیدید نسخه بتای لانگهورن بود.
2 - سورس ویندوز هرگز بیرون از لابراتوار های مایکروسافت وجود نداشته!
3 - اگر کسی چنین چیزی داشت میلیونر شده بود.
4 - اگر چنین سورسی داری یه گوشه کوچک رو کن.
5 - لینک دانلود هم بد نیست.
0 - نسخه بتا با کرک میاد تو بازار ؟!!!!!
1 - این سورسها رو خوندی شاید موقعیت یه کم تو دستت بیاد [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] البته بهتره کش سایت رو از گوگل بگیری چون انگار مخابرات طرفدار ماکروسافته و ف ی ل ت ر شده
2 - کی گفته سورس کد غیر از لابراتوری ماکروسافت جایی نرفته؟ بیشک از یادتون نرفته که تو بهمن ماه 85 ماکروسافت،سورس ویستا رو به سه شرکت مک آفی،پاندا و نورتون داد؟
3 - یه هکر بر طبق استانداردهای استالمن هیچ وقت پولدار نمیشه.پول تو سازندگی هست نه تو خرابکاری با اینکه در این زمینه ادعایی هم نداشتم،ندارم و نخواهم داشت.
4 - مطالعه کنید اگه خواستید میتونم آدرس رو براتون پیام بزارم
و یه چیزی.....
هدف من خدایی نکرده توهین به کسی نیست.داریم مباحثه علمی میکنیم.درضمن از اینکه همشهری خودم این چنین دقیق به موضوع نگاه میکنه واقعا خوشحال میشم.از مدیر محترم هم ممنونم که هوامونو داره.
مرسی حامد
M I S H A
24-07-2007, 17:59
من از لینوکس استفاده نمی کنم چون گیرم نمی یاد من یه بار رفتم دنبال اوبونتو نسخه 7 و خورده ای (دقیق یادم نیست) هیچکس نمی فهمید من چی می گم، من باید چی کار کنم؟
من از لینوکس استفاده نمی کنم چون گیرم نمی یاد من یه بار رفتم دنبال اوبونتو نسخه 7 و خورده ای (دقیق یادم نیست) هیچکس نمی فهمید من چی می گم، من باید چی کار کنم؟
خوب شما حق داری . خیلی ها هنوز نمی دونند لینوکس چیه !! :18: خوب شما چند تا راه داری :
۱- می تونی از اینجا سفارش بدی تا برات بیارن دم خونه :
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
۲- می تونی از توو خود سایتش سفارش بدی تا به صورت مجانی برات بفرستند . که معمولا بین ۳ تا ۴ هفته طول می کشه :
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
۳- اگه اینترنت پرسرعت داری می تونی خودت دانلود کنی .
Inkareeeeeeeeee
25-07-2007, 01:05
من از لینوکس استفاده نمی کنم چون گیرم نمی یاد من یه بار رفتم دنبال اوبونتو نسخه 7 و خورده ای (دقیق یادم نیست) هیچکس نمی فهمید من چی می گم، من باید چی کار کنم؟
درود بر شما ...
دوست گرامی ، آخرین ورژن ابونتو 7.04 هستش که شما میتونین به یه کافی نت مراجعه و با پرداخت پول اونرو دانلود کنه براتون ، من خودمم از همین ورژن استفاده میکنم و از سایتش هم سی دی رایگان سفارش دادم که بعد از 2 هفته هنوز به دستم نرسیده ، شما هم میتونی سفارش بدی ، بقول قدیمیها سنگ مفته و گنجیشک مفت ، یه وقت دیدین که براتون اومدش .[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
M I S H A
25-07-2007, 01:30
1.کسی جایی را سراغ نداره که بشه اوبنتو 7.04 را به روش p30 خرید( پرداخت وجه هنگام تحویل)؟
2. من از این سایت هم نمی تونم سفارش بدم چون انگلیسی نمی تونم آدرس بدم!
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
BlackDal
25-07-2007, 10:05
@ سزار :
دوست عزیزم لینکی که مرحمت فرمودید یک جک قدیمیه!
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
فکر کیردید توابعی مثل توابع زیر جز ویندوز هستند؟؟
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
و یا این تابع:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
و این قسمت که اشاره به شبیه بودن ویندوز های مایکروسافت داره. و اینکه این ویندوز ها با تغییر کد ویندوز قبلی به وجود میان:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
1.کسی جایی را سراغ نداره که بشه اوبنتو 7.04 را به روش p30 خرید( پرداخت وجه هنگام تحویل)؟
2. من از این سایت هم نمی تونم سفارش بدم چون انگلیسی نمی تونم آدرس بدم!
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
آدرس رو فنگلیسی بنویسد توی گمرک خودشون به فارسی بر میگردونن
از سایت زیر هم بخش فروشش میتونید بگیرد
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
nemanaldin
25-07-2007, 23:28
1.کسی جایی را سراغ نداره که بشه اوبنتو 7.04 را به روش p30 خرید( پرداخت وجه هنگام تحویل)؟
2. من از این سایت هم نمی تونم سفارش بدم چون انگلیسی نمی تونم آدرس بدم!
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سلام
شما می تونین ادرستون رو به صورت فینگلیش بنویسین
اگه عجله دارین می تونین به این لینک یه سر بزنین و نزدیکترین فرد به خودتون رو انتخاب کنین و از ایشون نسخه های مورد نظر رو تهیه کنین
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
موفق باشین
و نهایتا دلیلی برای برگشت user ها از لینوکس به ویندوز نیست مگر اینکه user های عزیز کمی بی حوصله باشند و یک دابل کلیک رو به یک search ساده و در عوض فهمیدن چگونگی نصب ترجیح بدهند، البته به واقع هم دلیلی نیست که یک user ساده از لینوکس استفاده کنه، هیچ اشکالی هم نیست، ولی درد آنجاست که مهندسان عزیز کامپیوتر یا دوستان برنامه نویس حرفه ای هم هنوز از ویندوز استفاده می کنند، در حالی که در ویندوز شما فقط راحتی ضاهری دارید ولی راحتی اصلی اوون موقع هست که وقتی بگویند نرم افزار فلان، شما بگویید "راستی می دوونی این برنامه چطور خودش رو روی یک سیستم عامل نصب می کنه؟"
در جواب دوستان هم باید بگم هیچ کسی کد سورس ویندوز را نداره، اگر دارید لطفا تغییر بدید نام خودتون رو بجای کپی رایت ویندوز بگزارید، نرم افزار Media player رو حذف کنید، mplayer روش بگزارید، IE رو حذق کنید firefox بگزارید، و طریقه ی update ویندوز را از سایت مایکروسافت به یک وبلاگ تغییر بدید و اوون وقت ویندوز با نام خودتون رو compile کنید و فایل نصب رو روی یک CD به ما بدید، اوون وقت تایید می شه شما کد سورس ویندوز رو دارید؟!!
Creeping Death
18-08-2007, 17:55
آقا با مورد اول نظر سنجی مخالفم .
اینهمه برنامه ی طراحی تحت لینوکس داریم یکی از یکی بهتر:
Gimp - Inkscape - Blender و ...
Gimp هزار برابر باحالتر از فتوشاپه ...
من فعلا دارم نسخه های مختلف لینوکس را امتحان می کنم . قبلا parsix 0.90 که گنوم بود حالا mandriva که kde است محیط kde زیباتره ولی کار با گنوم به نظر من جالبتر و روون تره . البته خودم هم هنوز غاز ویندوز استفاده می کنم ولی برای کارهای بسیار جزئی . ولی توبه کردم به غیر از لینوکس از جای دیگه ای به اینترنت وصل نشم .
Creeping Death
18-08-2007, 17:58
در جواب دوستان هم باید بگم هیچ کسی کد سورس ویندوز را نداره، اگر دارید لطفا تغییر بدید نام خودتون رو بجای کپی رایت ویندوز بگزارید، نرم افزار Media player رو حذف کنید، mplayer روش بگزارید، IE رو حذق کنید firefox بگزارید، و طریقه ی update ویندوز را از سایت مایکروسافت به یک وبلاگ تغییر بدید و اوون وقت ویندوز با نام خودتون رو compile کنید و فایل نصب رو روی یک CD به ما بدید، اوون وقت تایید می شه شما کد سورس ویندوز رو دارید؟!!
این حرف ها را نزن . تازه بروبچ به فکر می افتند حاصل کار دیگران را به صورت غیر قانونی تغییر بدن .
( مهم نیست که تو ایران کپی رایت باشه یا نه مهم ایینه که کپی رایت تو دلتون تصویب بشه )
ehsan310
18-08-2007, 18:11
من خودم تا ۱ ماه پیش تو ویندوز بودم اما الان خیلی وقته که توی لینوکسم و قصد دارم اصلا ویندوز رو پاک کنم و یه VMware بریزم ویندوز رو اون تو بیارم بالا چون دیگه زیاد باهاش کار نمیکنم
لینوکس نسخه های مختلفش از نظر من فرقی با هم ندارن به نظر من صل لینوکس همون خط فرمانش هست که همه چی داره دیگه سرویس های لینوکسی هم اکثرا خودشون یه اینترفیس هم دارن راحت میشه کانفیگ ها رو انجام داد بدون درد و خونریزی
فکر نکنم اگر کسی بخواد و اراده بکنه که بیاد طرف لینوکس زیاد سخت باشه مشکل اینه که کسی اصلا علقه نشون نمیده که بیاد طرف لینوکس
آقا با مورد اول نظر سنجی مخالفم .
اینهمه برنامه ی طراحی تحت لینوکس داریم یکی از یکی بهتر:
Gimp - Inkscape - Blender و ...
Gimp هزار برابر باحالتر از فتوشاپه ...
۱۰۰ ٪ تایید میشه
متاسفانه دلیل این موضوع عدم آگاهی هست . دوستانی که میگن نرم افزار های لینوکس کمه , تورو خدا یه کم تحقیق کنید بعد این حرف رو بزنید. شما احتمالا این سایت ها رو ندید :
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید/
............. و دهها سایت دیگه ........ برید ببینید چقدر برنامه برای لینوکس وجود داره ! انقدر برنامه هست که سیراب میشید !!!
Creeping Death
19-08-2007, 10:28
مشکل اینه که کسی اصلا علقه نشون نمیده که بیاد طرف لینوکس
دقیقا.
مشکل اینه که طرف لینوکس رو می بینه خوشش می یاد بعد میاد روش برنامه نصب کنه می بینه فایل های exe نصب نمی شن تازه روش نصبش هم فرق داره . و چون متاسفانه هنوز کسی درست نمی دونه که بابا لین.کس برای این ساخته نشده که شما برنامه ی دزدی و کرک شده روش نصب کنید و باز هم متاسفانه مردم ما نمی خوان قبول کنن استفاده از نرم افزار های کرک شده دزدی به حساب می یاد و اشتباهه . پس می گن لینوکس به درد نمی خوده .
از نظر این افراد حتما باید روش اون برنامه هایی که می خوان کار کنه تا بیان طرفش . wine تا یه حدودی این کار را انجام میده ولی اصالت لینوکس را زیر سوال برده . باید قبل از اینکه به طرف بگیم ((بیا این لینوکسه خیلی باحاله)) طی مدتی براشون توضیح بدیم که ساختار ویندوز و لینوکس متفاوته . اگه فلان برنامه روش اجرا نمی شه بجاش فلان برنامه را داره .
براش توضیح بدیم که همه جا مثل ایران نیست که بری راحت با ۲۰۰۰ تومان یه برنامه ی ۵۰ دلاری را بخری.
براش توضیح بدیم که از لحاظ فرهنگی اشتباهه بخواهیم حاصل دست رنج دیگران را رایگان استفاده کنیم .
شاید اونوقت کمی مشتاق بشه بره ببینه اصلا لینوکس چی هست ...
براشون توضیح بدیم که ساختار ویندوز و لینوکس متفاوته . اگه فلان برنامه روش اجرا نمی شه بجاش فلان برنامه را داره .
براش توضیح بدیم که همه جا مثل ایران نیست که بری راحت با ۲۰۰۰ تومان یه برنامه ی ۵۰ دلاری را بخری.
براش توضیح بدیم که از لحاظ فرهنگی اشتباهه بخواهیم حاصل دست رنج دیگران را رایگان استفاده کنیم .
شاید اونوقت کمی مشتاق بشه بره ببینه اصلا لینوکس چی هست ...
با حرفهاتون موافقم ولی نه با قسمت آخر.
اگر قرار به حاصل دست رنج دیگران باشه، دوست من برای لینوکس هم نه تنها کمتر بلکه که ۱۰۰ها برابر ویندوز زحمت کشیده شده، این تفکر که یک برنامه باید فقط به صورت نهایی و در قالب یک فایل نصب به دست مردم برسه،و هر آنچه در آن هست، هست و لاغیر! تفکر مایکروسافت هست. اگر نه چرا باید ویندوز ۳۰۰ دلار باشه و لینوکس خودش رو رایگان روی اینترنت عرضه کنه!
تفکر پیشرفت با یک راه ممکن هست، بگذارین راهی که شما رفتین رو دوباره کسی نره، بلکه اوونها ادامه بدن!
اگه مایکروسافت از بین بره ویندوز هم از بین میره!!! ولی چی باید از بین بره تا لینوکس هم از بین بره! ساده است نسل بشر!:46:
پس من میگم کسی که source code برنامه اش رو که شاید سالها روش زحمت کشیده رو عمومی نمی کنه! باید منتظر باشه که برنامش کرک هم بشه!(و می شه)
چرا برنامه های لینوکس که خیلی هاشون هم قیمت دارند و ارزان هم نیستند، کرک نمی شند!
انجاست که فرق تفکر مایکروسافتی و open source معلوم می شه.
راپید-هکر
19-08-2007, 22:28
واقعا ! از این لینوکس چه بدی دیدند که ترکش می کنند !
Creeping Death
20-08-2007, 09:02
منظور من رو درست نفهمیدید.ببینید افرادی که برنامه های خود را به صورت رایگان استفاده می کنند برایشان مسئله ای نیست که کسی رایگان استفاده کند و بر عکس اگه کسی بفروشد کار غیر قانونی کرده ( copyleft) اما برنامه های پولی را طبق وجدان انسانی نباید به صورت رایگان استفاده کرد . من هم اگه ویندوز اصل را می خرید با خیال راحت از آن استفاده می کردم . اما الان ویندوز اصل نیست و واقعا مجبورم از آن استفاده کنم ولی تا مدتی کوتاه ...
منظور من رو درست نفهمیدید.ببینید افرادی که برنامه های خود را به صورت رایگان استفاده می کنند برایشان مسئله ای نیست که کسی رایگان استفاده کند و بر عکس اگه کسی بفروشد کار غیر قانونی کرده ( copyleft) اما برنامه های پولی را طبق وجدان انسانی نباید به صورت رایگان استفاده کرد . من هم اگه ویندوز اصل را می خرید با خیال راحت از آن استفاده می کردم . اما الان ویندوز اصل نیست و واقعا مجبورم از آن استفاده کنم ولی تا مدتی کوتاه ...
دوست عزیز متوجه منظورتون هستم، من هم از copyright حمایت که می کنم، ولی بحث اینه که چرا نباید کد سورس برنامه ها به صورت عمومی در بیاد؟
من خودم از ویندوز اصل استفاده می کنم و براش هم ۱۱۰ دلار پرداختم، چون در دانشگاه اکثر برنامه ها روی سیستم ویندوز هست، ولی خوب هیچوقت توان ندارم برای امنیت سیستم +سیستم صوتی تصویری سیستم + برنامه های گرافیکی +... مثلا مبلغ ۱۰۰۰ دلار پرداخت کنم...پس راهی نیست جز اینکه از کرک ها استفاده کنم. در حالی که اگه کد سورس این نرم افزار ها بود هیچوقت کرک نمی شدند و تنها ورژن ها آزاد اوون ارائه می شد.
به هر جهت حرف شما هم تایید می شود.
به نظر من همه ی موارد درسته
خودم من هم حدود 5-6 سال پیش سیستم خریدم از همون اوب روش ویندوز بود.کی میدونس لینوکس چیه!!!
به نظرم عمرم رو الکی با ویندوز به هدر دادم.
sadeq280
23-08-2007, 16:09
به نظر من به خاطر این که توی ایران قانون کپی رایت اجرا نمیشه
به نظر من به خاطر این که توی ایران قانون کپی رایت اجرا نمیشه
یعنی ایرانی جماعت تا مجبور نباشه کاری رو انجام نمی ده؟!
Lovelyman
23-08-2007, 21:03
يه چيزم هست تو مملكت ما هست كه همه ويندوز كار ميكنن... تو همه جاي دنيا كلي سيستم عمال مختلف هست البته خود من فقط لينوكس رو ديدم! حتي يه كليل توش نكردم ولي خوب به ويندوز عادت كردم!
A r c h i
24-08-2007, 00:51
۱۰۰ ٪ تایید میشه
متاسفانه دلیل این موضوع عدم آگاهی هست . دوستانی که میگن نرم افزار های لینوکس کمه , تورو خدا یه کم تحقیق کنید بعد این حرف رو بزنید. شما احتمالا این سایت ها رو ندید :
نه 100 % تایید نمی شه ...لینوکس هنوز خیلی از نرم افزارها را نداره
من تجربه شخصی خودم را می گم:
من تو شرکت کامپیوتری کار می کردم که همه همکارام مهندس کامپیوتر بودن و همه تحت لینوکس کار می کردن ..فقط کامپیوتر من ویندوز داشت
تقریبا 1 ماه با من حرف زدن و تاریخچه لینوکس را از اول تا آخر برام تعریف کردن و جالب اینه که همشون برای من دنبال نرم افزارهای مشابه می گشتن که مایه ننگ:27: شرکت را لینوکسی کنند ... برای گرافیک نرم افزارهای gimp و inkscape خیلی عالی هستند و به نظر من از فتو شاپ هم بهتر . اما برای اتوکد و 3دی مکس هنوز هیچ نرم افزاری به اون قدرت وجود نداره
حتی qcad همون مشابه اتوکد در ویندوز هست ...من باهاش کار کردم ولی حالا حالاها کار داره تا به اتو کد برسه ..خلاصه بعد از کلی بحث به این نتیجه رسیدم که نرم افزارهایی که من باهاشون کار می کنم روی لینوکس قابل اجرا نیست , و همشون دست از سر من برداشتن :46:
اگر مردم ایران سراغ لینوکس نمی رن علت اولش عدم آگاهیه ..فقط مهندسای کامپیوتر باهاش کار می کنند
و دومیش این که نرم افزارهایی مثل کد و مکس (اینایی که من می دونم )هنوز مشابه لینوکسی ندارند
و اگر که داشته باشه ..فکر نمی کنم مردم سراغ ویندوز برن
ehsan310
24-08-2007, 01:04
برای ۳ بعدی یکی از قویترین ها تو لینوکسه MAYA پس چیه اپن سورسم هست
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
نه 100 % تایید نمی شه ...لینوکس هنوز خیلی از نرم افزارها را نداره
منظور من این نبود که لینوکس اصلا کمبود نرم افزار نداره. اتفاقا در زمینه ی نرم افزار های تخصصی خیلی کمبود وجود داره. به طور مثال در مورد وضعیت خودم میگم. من مهندس مکانیکم. نمی دونم در مورد نرم افزار های این رشته چقدر آگاهی دارید, مثل Catia , Ansys و ...
اینا نرم افزار های فوق العاده تخصصی هستند که معادلی در لینوکس ندارند.و همچنین اتوکد و چندتای دیگه. ولی به این نکته توجه کنید که این کمبود تقصیر لینوکس نیست! شرکت های بزرگ نرم افزاری باید در زمینه ی نرم افزار های تخصصی سرمایه گذاری کنند.و لینوکس توانایی اجرای نرم افزار های تخصصی رو داره. ولی متاسفانه مایکروسافت با پول دهن شرکت های بزرگ نرم افزاری رو بسته! و اجازه نمیده که برای لینوکس برنامه بنویسند. و به خاطر همین چند تا برنامه که نام بردم مجبور هستم که در کنار لینوکس , ویندوز را هم داشته باشم. ولی در مورد نرم افزار های عادی و کاربردی به نظر من کمبودی در لینوکس وجود نداره. از نرم افزار های صوتی تصویری گرفته تا هر چیزی که فکرشو بکنید.
ببخشید سرتونو درد آوردم.
یک موردی رو یادم رفت بگم. من اصلا با عنوان این تاپیک مخالفم.
چرا خیلیها لینوکس رو گذاشتن ویندوز استفاده میکنن؟
مگه چند نفر با لینوکس آشنایی دارن که بخوان ترکش کنند؟؟؟؟؟؟؟؟
واقعیتی هست که باید پذیرفت، هرکس پول بیشتری بده برنده است!!!
مایکروسافت هم برنده است!!!
به قول دوستمون تا زمانی که سرمایه گذاری گسترده در زمینه های تخصصی نشه، همواره کمبود برنامه های تخصصی در لینوکس خواهد بود...چون هیچ تیم نرم افزاری حاضر نیست بصورت رایگان مثلا اتوکد برای لینوکس طراحی کنه.
فکر کنم اگر ما هم به سهم خود به لینوکس کمک کنیم بهتر از صحبت کردن و انتظار داشتنه، بجای سفارش رایگان ubuntu با چند دلار یک سی دی ubnutu بخریم.
open source قرار نیست به ما خدمت کنه قراره ما هم کمک کنیم، نمی دوونم تو ایران انجمن های لینوکس هست یا نه(که باید باشه ۱۰۰٪) می توونیم به اوونها کمک مالی یا اگر در اوون حدیم کمک علمی بکنیم.
اگر نه چه چیز linux از windows کمتره که وقتی من به دوستم می گم بیا لینوکس می گه yahoo messenger توش نیست!!! و من هر چی از جایگزینها بگم اوون YM می خواهد حالا فکر کنید چرا یاهو ۱۰۰۰ ساله فکر مسنجر لینوکسش نیست؟!!
و ۱۰۰٪ برای یک کاربر عادی همینها مهمه، شاید ما بگیم چه ساده هستش که بخاطر یک مسنجر لینوکس رو بیخیال شده ولی این معنی بازار هستش! کاریر عادی کاری به اینکه کی چیکار می کنه نداره، می خواد وقتی تو اینترنت می گرده و از یک چیزی خوشش می آید قابل اجرا باشه، حالا شما بگید چند درصد از نرم افزارها در سایت های دانلود .exe هستند! سری به همین سایت p30world.com بزینید! کاربر عادی همین هست،هیچ ایرادی هم نیست برش.
پس همایت کنیم.
ehsan310
24-08-2007, 20:11
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
این یاهو مسنجر هست ولی از ۳ سال پیش تا حالا آپدیت نشده ولی در کل همین نرم افزار نیست حق با دوست عزیزمونه کم بود ها احساس میشه ولی به نظر من میشه باهاش کنار اومد اگر یه کمی همت بشه خیلی از مشکلات حل میشه فقط از نظر من راه حلش همکاری هست نه بحث راه حلش عمله
من خودم برای گسترش لینوکس شروع کردم کارمو البته که کوچیکه سایتم مدتی بدلیل امتحانات و مشغله تعطیل بود مجددا راش انداختم و بخش مقالاتش رو میخوام با لینوکس مجددا شروع کنم
نه 100 % تایید نمی شه ...لینوکس هنوز خیلی از نرم افزارها را نداره
من تجربه شخصی خودم را می گم:
من تو شرکت کامپیوتری کار می کردم که همه همکارام مهندس کامپیوتر بودن و همه تحت لینوکس کار می کردن ..فقط کامپیوتر من ویندوز داشت
تقریبا 1 ماه با من حرف زدن و تاریخچه لینوکس را از اول تا آخر برام تعریف کردن و جالب اینه که همشون برای من دنبال نرم افزارهای مشابه می گشتن که مایه ننگ:27: شرکت را لینوکسی کنند ... برای گرافیک نرم افزارهای gimp و inkscape خیلی عالی هستند و به نظر من از فتو شاپ هم بهتر . اما برای اتوکد و 3دی مکس هنوز هیچ نرم افزاری به اون قدرت وجود نداره
حتی qcad همون مشابه اتوکد در ویندوز هست ...من باهاش کار کردم ولی حالا حالاها کار داره تا به اتو کد برسه ..خلاصه بعد از کلی بحث به این نتیجه رسیدم که نرم افزارهایی که من باهاشون کار می کنم روی لینوکس قابل اجرا نیست , و همشون دست از سر من برداشتن :46:
اگر مردم ایران سراغ لینوکس نمی رن علت اولش عدم آگاهیه ..فقط مهندسای کامپیوتر باهاش کار می کنند
و دومیش این که نرم افزارهایی مثل کد و مکس (اینایی که من می دونم )هنوز مشابه لینوکسی ندارند
و اگر که داشته باشه ..فکر نمی کنم مردم سراغ ویندوز برن
۱.اینکه گفته میشه که نرمافزارهای لینوکس از ویندوز بیشترن یا بهترن فقط وقتی درسته که اونا رو مختص به نرم افزارهائي بکنید که مربوط به خود سیستم عامل هستن مثل ادیتورها - فایل منیجرها - میزکارها (که ویندوز فقط یکی داره و کاربراش توی فهمیدن اینا یکم مشکل دارن) - برنامه های اولیه نمایش عکس و موزیک (اونم فرمتهای آزاد و نه پولی و بسته واسه یه سیستم عامل آزاد این یه تناقض هست) خوب اگه اینا رو بگید د راین حیطه لینوکس خیلی قویتر از ویندوز هست و اگه غیر اینو بگیم بی انصافیه
۲.در مورد خود سیستم عامل و خصوصیات بیادیش مثل ماژولار بودن فایل سیستمش نحوهٔ برخودرد با سخت افزار و سیستم گرافیکیش که توی لینوکس مثل یه سرور عمل میکنه!!! و انعطاف و قدرت فوق العاده ای بهش میده باز لینوکس خیلی جلو هست و ویندوز فقط به طور نافص از بعضی ایده هاش کپی میکنه مثلا سیستم فایلهای لینوکس به خاطر اینکه لینوکس خیلی توی شبکه استفاده میشد از دههٔنود خیلیاش و حالا همشون احتیاج به دیفرگ و کش وووو ندارن یعنی خاصیت ژورنالینگ ووو در مورد امنیت و پایدارش و تنوع سکوهای پرتاب تنوع برنامه ها که باعث شده مفهومی به اسم توزیعهای لینوکس به وجود بیاد باز با ویندوز قابل مقایسه نیست.
۳. در حیطه نرم افزاهای تخصصی که در درجه اول ربطی به خود سیستم عامل نداره یعنی به طور مستقیم ربطی نداره و گرنه خوب در انتخاب نهائي یک شرکت یا کاربر این مهمه اینم دو بخشه:
نرم افزارهای تخصصی در حیطه برنامه نویسی شبکه و فیلمسازی:
خوب ازین جهت لینوکس بهشت برنامهنویسی لقب گرفته و هیچ برنامهنویسی که برنامهنویس نما:31: نباشه اینو کاملا تائيد میکنه به خاطر وجود کامپایلرهای آزاد و قدرتمند ( هر چند بگذریم که در ایران مزیت آزاد بودن نرم افزرا به خاطر کرک درک نیمشه)
از جهت نرم افرارهائي که مربوط به فیلم سازی هستن بهتره بدونین که استدیوهای فیلمسازی به طور سنتی از نسخه ای بهینه شده از یونیکس به اسم irix استفاده میکدن ولی چون هزینه توسعهش گرون بود درست مثل هواپیمای کنکورد اونو کنار گذاشتن و اومدن نرم افزراهاشون رو به لینوکس پورت کردن که یکی از آشناترینشون مایا بود ازین رو جالبه بدونین فیلمی مثل ارباب حلقهها رو تحت لینوکس طراحی کردن اینو محض اطلاع گفتم اینقدر الکی گیر بیخود ندین.
توی شبکه هم با توجه به اینکه اکثریت مطلق سرورها لینوکس ان و باقیمانده سرورهای گرون قیمت یونیکس هستن و چیزی حدود ۵ درصد سرورهای مبتنی بر اپل و در نهایت سرورهای ویندوزی مربوط به سرورهای خیلی کوچیک و معمولا در پیت هست البته ایران رو شاهد نیارین چون ما سرورهای درپیت و متخصصان درپیت تر زیاد داریم اونائی که چون چیزی بلد نیستن چماق تجربه رو به سر دانش میزنن به جائي اینکه بعنوان عصا و کنار هم ازش استفاده کنن ازین دست زیاد داریم. بهرحال توی این بخش ویندوز مطلقا حرفی واسه گفتن نداره
اما در حیطه نرم افزارهای تخصصی دیگه مثل گرایشهای مختلف مهندسی:
در این حیطه هم نرم افزار فوق العاده معروف و کاربردی MATLAB هست که نسخه لینوکسی داره و اگه شما اینو درک نمیکنید که در این باب هیچ فرقی بین ویندوز و لینوکس نیست اینه که در ایران تشریف دارین؟؟؟ بنابراین از زاویه دید خیلی محدود به قضیه توجه نکنید. ازین دسته تا اونجائي که من میدونم Maple که تقریبا یکی از دو نرم افزار مشهور در پردازش سمبولیک ریاضی است نه فقط نسخه لینوکسی هم داره بلکه متن بازه خوب خیلی از نرم افزارها نسخه لینوکسی دارن ولی چون ما به اینترنت پر سرعت دسترسی نداریم واسه دانلود و نسخه های کرک هم داریم توی ایران این رو درک نمی کنیم و به لینوکس بیچاره نق میزنیم.
اما ازون ور نرم افزارهائي درایم که این دست معمولا خیلی تخصصی نیستن (منظور از خیلی اینه که در سطح خیلی جدی مثلا در صنایع مهم که اتفاقا اونجا به یه سیستم عامل reliable احتیاج هست ، هست) این دسته نرم افزاها نسخه لینوکسی ندارن مثل اتوکد و جایگزین های لینوکسیشون هم به خاطر اینکه رایگان هستن و معمولا پروژههای شخصی ان در اون حد و اندازه نیستن واسه این دسته از نزم افزارها قطعا در آینده با گسرتش خیلی سریع لینوکس نسخه لینوکسیشون میاد اغلب این شرکتها مشکلاتی با کتابخانههائي که معمولا غیر آزاد هستن دارن وگرنه هر شرکتی دوست دراه نرم افزارش تحت چندین سیستم عامل باشه اونجوری مشتریش بیشتر میشه اما توجه کنید که این مشکل ذاتی سیستم عامل نیست بلکه اکتسابی هست. مثلا Adobe کم کم دراه نسخه های لیوکسی رو با مدل جالبی بیرون میده احتمالا چند سالی طول میکشه.............یه سته دیگه که توی این بخش هست بازی ها هستن که دقیقا شرایط مشابهی رو دران
در نهایت عمده مشکل لینوکس همین دست نرم افزارهای تخصصی است که اونم بخشی از اونهاست که با Wine و ماشینهای مجازی میشه رفعش کرد.
در ایران هم یه مشکل اضافه تر هست و اون اینکه در ایران نرم افزارها همگی کرک و عملا رایگان هستن
ضننا فراموش نکنین که ویندوز فقط رو یه سکو که اونم X86 هست نصب میشه جدیدن اپل هم میشه فکر کنم ولی خیلی محدود اما لینوکس تقریبا تمام سکوها رو ساپورت میکنه ضمن اینکه توی ابرکامپیوترها فقط از لینوکس استفاه میکنن اینا خودش مزایاش رو نشون میده توی برنامه ها محیطش هم این تنوع هست و همه سلیقه ها رو ارضا میکنه مثلا فقط محیطهای گرافیکی معروفش رو بگمGnome KDE Enlightenment AfterStep XFCE ,,,
بالاخره یکی میزکار خودشو از بین این همه پیدا میکنه.........پس شکی نیست که لینوکس بهتره به خصوص از لحاظ فنی فقط یکم آموزش و زمان میخواد....زمان همه چیزو حل میکنه
ما میتونیم به انواع مختلف به بهبود این مشکلات کمک کنیم مثلا وقتی میبینیم که اتوکد نسخه لیوکسی نداره یه ایمیل هم تاثیر خودش یا تشویق خودشون داره یا اگه یه سایت مشکل داره وقتی تعداد بالا بره طراحان یه فکری میکنن حداقل این موضوع واسهشون مطرح میشه و به روندش سرعت میبخشن
Creeping Death
25-08-2007, 07:26
بابا برای طراحی سه بعدی blender هست به اون خوبی . مگه چشه ؟
1- خیلی از نرم افزارهایی که ما از بچگی بهشون عادت کردیم تو لینوکس اجرا نمیشن
2- لینوکس سخته و ویندوز راحته
3- به خاطر علاقه شدید به بیل گیتس !!!
4- لینوکس امنیت بالایی داره و ما ایرانی جماعت عاشق هک کردن و شکستن قفل و این جور چیزایم ( البته پدر لیوکس رو هم به زودی در می آوریم )
5- درایور ها
6- ویندوز جمع و جورتره یعنی آدم گیج نمیشه ولی تو لینوکس ( البته من با فدورا کار کردم ) آدم قاطی می کنه .
Creeping Death
25-08-2007, 08:11
پس چرا بقیه توش گیج نمی شن ؟
خدا وکیلی اولین باری که پا ویندوز نشستید خیلی راحت همه چیز را فهمیدید؟ یعنی اصلا گیج نشدید؟
آخه زمان من که داس مد شده بود بعد ویندوز 3.1 بعد 95 بعد 98 و me بعد 2000 بعد چند تا ویندوز دیگه آخرش هم xp اونقدر 95 و 98 نصب کردیم که دیگه فول شدیم .
1- خیلی از نرم افزارهایی که ما از بچگی بهشون عادت کردیم تو لینوکس اجرا نمیشن
2- لینوکس سخته و ویندوز راحته
3- به خاطر علاقه شدید به بیل گیتس !!!
4- لینوکس امنیت بالایی داره و ما ایرانی جماعت عاشق هک کردن و شکستن قفل و این جور چیزایم ( البته پدر لیوکس رو هم به زودی در می آوریم )
5- درایور ها
6- ویندوز جمع و جورتره یعنی آدم گیج نمیشه ولی تو لینوکس ( البته من با فدورا کار کردم ) آدم قاطی می کنه .
۱. خوب کم کم به نرم افزارهای اینطرف عادت خواهید کرد.
۲.برعکس هم می تونه باشه، اگر اوونطرفی فکر کنید یعنی بگید ویندوز سخته و لینوکس راحته(مگه چی کار داره که سخته؟)
۳.آخه به چیه بیل گیتس می شه دل بست؟شما می توونید به یکی از ۱۰۰۰۰۰ دولوپر لینوکس علاقه پیدا کنید.
۴.مگه کسی گفته لینوکس هک نمی شه! ولی خوب ویندوز به یک لحظه هک میشه! در ضمن اگه شما هک می کنید خوب هک هم می شید پس لینوکس منطقی تر نیست؟(پدر لینوکس خودش هکر بوده! پس فکر در اقتادن با پدرش رو فراموش کنید)
۵. الآن دیگه بحث درایور خیلی قدیمی شده، دوست من، بجز مشکل در مودم مشکلی دیگه ای من تا الآن ندیدم یا اگر بوده تو همین فرومها حل شده.
۶.آخه از gnome ساده تر چی می تونه ساخته بشه در دنیای سیستم عاملها؟ ۳ تا منو داره،تمام زندگی سیستم تو همون ۳ تا منو هست! به قدری ساده هم گروه بندی شده که یک بچه ی ۷-۸ ساله که زبان انگلیسی بلد باشه می تونه کار کنه! نه مثل ویندوز که هر چی نصب می شه رو می ریزه توی نوار start و بعد از یک مدت ۴-۵ صفحه از کلی نرم افزار در هم و بر هم دارید که هیچ ترتیبی هم درشون نیست!!!(انصافا درست نمی گم؟)
-- البته تصدیق می کنم برای اولین بار یا برای اولین هفته سخته(یعنی به نظر می آید) ولی اگر عادت کنید می بینید که واقعا ساده است.
ehsan310
25-08-2007, 15:38
علتش دقیقا همینه که عادت کردن به ویندوز من خودم ۶ سال فقط ویندوز و مشتقاتش کار کردم خوب اولش لینوکس برام سخت بود و یه سری چیزا هم برام نا مفهوم ولی الان بعد از یک ماه خیلی ساده تر شده برام
علتش دقیقا همینه که عادت کردن به ویندوز من خودم ۶ سال فقط ویندوز و مشتقاتش کار کردم خوب اولش لینوکس برام سخت بود و یه سری چیزا هم برام نا مفهوم ولی الان بعد از یک ماه خیلی ساده تر شده برام
تایید میشه . نظر منم همینه.
mohpooria
25-08-2007, 17:22
سلام دوستان
من حدود دو هفته است كه با ابونتو كار مي كنم
جالب است ولي ايرادات بدي پيدا كرده كه من نا اميد شدم
مثلا كه يك برنامه در KDE است و در گنوم نيست (KDE يه جوري ضايعه البته به نظر من)
بعدش من دو تا كارت گرافيك دارم يكي x700و x800 كه هر دو ATI است و تا نصب مي كني تمام effect ها و برل اجرا نمي شه و بدون افكت مي شه مثل XP (البته همه ي دنيا همين مشكل رو دارند اين طور كه من در فروم ها خوندم و چند تا راه حل داشت كه من امتحان كردم ولي ديگه ابونتو بالا نيامد)
ولي در لبتابم خودش كارت گرافيك رو شناخت و همه چيز فعال شد
مشكل ديگر در برنامه نويسي است من حرفه اي vbكار مي كنم(ولي VB حرفه اي نيست:13: ولي كاري نميشه كرد :27:) من از Gambas استفاده خواستن بكنم كه در گنوم نصب نمي شه :19:
بعد براي Ripper براي DVD و ويديو نرم افزاري پيدا نكردم(براي صوتي هم)
براي دانلود از تورنت و P2P هم كه خيلي ضعيفه
يك دانلود منيجر هم در سي دي هما بود كه به درد نمي خورد.
و...
حالا به نظر شما چكار كنم؟
Creeping Death
25-08-2007, 17:29
ببینید همه ی برنامه ها که با خود لینوکس عرضه نمی شن . باید توی سایت های مخصوصش بگردی دنبالش . و مطمئین باش پیدا می کنی.
ولی خیلی برنامه ها رو سراغ دارم که هم gnome و هم روی kde اجرا می شن.
مثل : Amarok که مانندش توی دنیا نیست ...
البته من هم با سخت افزار مشکل دارم . مثلا مودمم رو نمی شناسه مجبورم از مودم external استفاده کنم...
mohpooria
25-08-2007, 17:34
به نشر من يكي از دلايل خيلي مهم ديگرش اينه:
مگه همه ي اعتراضات بيشتر براي نرم افزار نيست؟
پس تقصير بيشتر با خود ما است
هركدام از ما كه نرم افزاري بلد هستيم معرفي كنيم تا همه استفاده كنند و راحت تر باشند
من خودم حدود دو هفته است دنبال نرم افزار معادل مي گردم و آن هايي را كه پيدا كردم در بخشش خواهم گذاشت
ما اگر هر چه از لينوكس بلديم در اختيار هم بگذاريم سريعتر پيشرفت مي كنيم و راحت تريم
جناب mohpooria شما این چندتا سایت رو یه نگاهی بنداز. هر نرم افزاری که بخوای پیدا می کنی.
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
مخصوصا سایت اولی که مخصوص اوبونتو هستش و تمامی برنامه هایی که میذاره با پسوند deb هستش . اکثر برنامه ها هم dependency ( وابستگی ) دارند که باید از طریق synaptic یا Adept نصبشون کنی.
ehsan310
25-08-2007, 18:11
بیشتر نرم افزار هایی که برای kde عرضه میشه در gnome هم قابل اجراست بعضی هاش تو پنل gnome میاد بعضی ها هم که نمیاد شما باید command اونو بزنید تا اجرا بشه البته نرم افزار هایی هستن که اجرا نمیشن ولی اکثرا قابل اجرا هستن
در مورد سخت افزار هم بله یکی از مشکلات درایور هست من خودم با مودمم مشکل داشتم بماند که با شرکت یا به عبارتی شرکتهایی درگیر شدم و جاب هایی شنیدم که از یه شرکت بعید بود ولی به هر حال با کلی زحمت آخر خودم تونستم درایور رو پیدا کنم و نصب کنم
برای تورنت و دانلود منیجر یه سری از نرم افزار ها مخصوص ویندوز نوشته میشن ولی از توابع طوری استفاده میکنن که داخل wine هم قابل اجرا باشه مثل
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید که داخل سایت خودشم برید مشخص کرده که با wine کار میکنه برای دانلود منیجر هم این نرم افزار باز شرکتش تایید کرده که کار میکنه
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
mohpooria
25-08-2007, 18:34
ممنون دوست عزيز :11:
من براي تورنت حدود 5 تا نرم افزار پيدا كردم كه براي خود لينوكس طراحي شده اند كه 2 تا شو امتحان كردم و وقتي به نتيجه رسيدم مي گذارمش در نرم افزار ها
من از Wine خوشم نمي آيد لينوكس گفتن ديگه (البته كار با هاش رو هم بلد نيستم :27:) اگر يك توضيح كوچك داريد ممنونم من الان آن را نصب دارم
من الان بيشترين مشكلم با كارت گرافيكم است (ATI) كخ نمي گذارد برل و افكت ها اجرا شود
و من هم به خاطر مورد آخر نا اميدم اگر كمكي داريد ممنون مي شم
ولي براي مودم كه من ADSL دارم ولي براي مودمم خودم تونستم دارايور بنويسم(Zoltrix)
دلیلی که من از ویندوز در حال استفاده هستم اینه که از ابتدا کامپیوتر را با ویندوز معرفی کردند و کسی نبود که بگه سیستم عاملها با هم فرق می کنند و کامپیوتر هم بدون ویندوز کار میکنه.
الان افسوسی که می خورم اینه که کاش زمانی رو که صرف ویندوز کردم روی لینوکس گذاشته بودم.اما با وجود این همیشه میشه از لینوکس استفاده کرد.
یکی از محبوبیت های ویندوز ساده بودن محیط کاری و تنوع مختلف نرم افزارهاست.واقعا باید قبول کرد که تنوع نرم افزارها در هر زمینه ای اعم از صوتی و تصویری و اداری و ... در ویندوز بیشتر است .
اما با وجود این لینوکس دنیای دیگری است که ویندوز هیچگاه به اون نمی رسه !
پس چرا بقیه توش گیج نمی شن ؟
خدا وکیلی اولین باری که پا ویندوز نشستید خیلی راحت همه چیز را فهمیدید؟ یعنی اصلا گیج نشدید؟
مسئله گیج شدن نیست دوست عزیز
ویندوز ذهن مارو برای کار کردن با کامپیوتر تنبل کرده.
دیگه حاضر نیستیم یک لقمه رو دو دور دور سرمون بچرخونیم بذاریم دهنمون((برای مثال نصب برنامه در لینوکس))
Creeping Death
26-08-2007, 18:25
برای مثال نصب برنامه در لینوکس
اینو خوب اومدی . راستی من یه چیزی رو درست نمی دونم . توی همه ی لینوکس ها نصب برنامه مثل همه ؟
ehsan310
26-08-2007, 18:48
بسته به توزیعش بعضی ها یه فرق کوچیک دارن ولی پایش یکیه
(برای مثال نصب برنامه در لینوکس
دیگه گذاشتن یه تیک در نرم افزار synaptic و زدن دکمه ok مگه کاری داره که شما هنوز توی نصب نرم افزار مشکل داری؟
به نظر من اولين دليلش اينكه ما از اول با ويندوز كار كرديم استانداردمون اين بوده اموزشگاه ها اين بوده و همه و همه از ويندوز 95 تا الان دست به دست هم دادن (البته برنامه هاي كاربردي خوب هم بي تاثير نبوده) تا ما معتاد ويندوز شويم .
مسئله گیج شدن نیست دوست عزیز
ویندوز ذهن مارو برای کار کردن با کامپیوتر تنبل کرده.
دیگه حاضر نیستیم یک لقمه رو دو دور دور سرمون بچرخونیم بذاریم دهنمون((برای مثال نصب برنامه در لینوکس))
اینکه کاربرای ویندوز به قولی ویزاردی هستن شکی نیست و این خیلی معروفه اما این به این معنی نیست که کاربرای لینوکس لقمه رو دور سرشون میجرخونن این خیلی خندهداره آخه شما که لینوکس رو نمیشناسین چه جوری و رو چه حسابی اظهار نظر میکنین توی پروسه نصب لینوکس روشهای متفاوتی هست که به خاطر نفس آزادی نرمافزراهاش هست حالا خودتون قضاوت کنید همونجوری که دوست عزیز rootkit گفت:
اینکه برنامه synaptic اجرا کنید به دنبال پکیج یا برنامه مورد نظر بگردی کلی یا دقیق و بعد یه تیکی کنارش بزنی و apply و بعد بقیه کارها از تنظیم و همه چیز اتوماتیک انجام بشه ازین سادهتر هست.این کار در ویندوز ممکن نبوده به این راحتی وگرنه مایکروسافت دریغ نمیکرد به خاطر اینکه ویندوز طوری طراحی شده که نمیتونه اتوکانفیگ کنه به این شکل به نظر من همون نحوه قرار گرفتن و طراحی سیستم فایلش و فلسفه دایرکتوریهاش این امکان رو بهش میده وووووو
حالا ازون ور هم میتونین سورس برنامه خودتون که خام خام نوشتین کامپیال و نصب کنین بین اینها هم کلی روش دیگه است . اگه هنوز خیلی از حرفهایها و مدیرای سرورها از محیط متنی استفاده میکنن به خصوص واسه امکانات برنامه نویسیش به خاطر محاسنشه ولی اینو اونا درک میکنن و به کارشون میاد و نه یه کاربر عادی بهرحال جای بحث زیاد داره....
ممکنه اظهار نظرتون به خاطر این است که خوب تغییر یکم سخته همه یه اینرسی دارن ولی قاطی شدنش با تعصب بیجا درست نیست شما مثل خیلی از دوستان میتونین دلیل دوریتان رو بگید و میتونید بگید که به نظرتون سخته که اینجا دوستان گفتن که از ویندوز هم سادهتر هست فقط باید یکم اطلاعرسانی میشد ولی نمیتونین بدون اینکه با یه سیستم آشنا باشین راجع بهش اظهار نظر قطعی هم بکنین
دلایل دوری به نظر من:
۱.عدم آشنائي با لینوکس و عادت به ویندوز ==> نیار به اطلاعات اولیه که واسه کاربرای تازه کار مشکله مثلا توی نصب
۲.وچود نرمافزارهای کرک ویندزوی در ایران و عدم وجود یا کمبود نرم افزارهای کرک در لینوکس
۳.بعضا نبود بستر اینترنت پرسرعت واسه کاربرای ایرانی
۴. کمبود بازی قابل اجرا به طور مستقیم رو لینوکس
۵.نبود درایور فول مودم ایترنال (عمدتا زولتریکس) یا وین مودم به طور مجانی
===============
۱.این که مشکل ایران و بعضی کشورهای دیگه است توی اروپا و خیلی از کشورهای توسعه یافته اینجوری نیست.
۲.اینم باز مشکل ایرانه و اندوزی و چند کشور دیگه است با رمان حل میشه وقتی مجبور بشن حد اقل ۲۰۰ هزار تومن واسه ویندوز و کلی واسه آفیس و ۲۰۰۰ دلار واسه نسخه ابتدائي فتوشاپ ووو بدیم اونوقت قدر لینوکس و اپن آفیس و گیمپ وووو رو میدونیم
۳.خیلی از مشکلات کاربران وقتی اینترنتی با سرعت مناسب باشه حل میشه اصلا لینوکس با اینرنت و شبکه عجین هست و خیلی از قابلیتها و راحتی و وو این سیستم عامل با اینترنت درست و حسابی معنی پیدا میکنه که اینم واسه ایران نیست.
۴.خوب این به خاطر کاربراس و این بخش مربوط ایران نیست کاربرای لینوکس به طور میانگین خیلی حرفه ای تر از ویندوز هستن و بیشتر بازار بازی روی ویندوز هست اما لینوکس قابلیتهای خیلی بیشتری نسبت به ویندوز به لحاظ فنی داره و این مشکل به نظر میاد کم کم و با گذشت زمان حل شه. کلا شرکتها از هر سیاستی واسه گسترش بازار استفاده میکنن و ارائه نسخه لیوکسی کار سختی نیست و لازم نیست بازی از اول نوشته بشه البته در این بین جنگ DirectX و OpenGL هم قابل توجهه؟
۵. این مشکل هم مخصوص ایران هست اولا اینترنت دایال آپ در اکثر دنیا منسوخ شده چه برسه به استفاده از مودمهای ناقص مشکل لینوکس با خود مودم های اینترنال نیست با ناقص بودن اونهاست این مودم نقص خودشون رو در پردازش با درایوری که واسه ویندوز نوشته شده جبران میکنن و متاسفانه بنا به دلایلی نسخه کاملش رایگان نیست. در حالی که لنوکس با مودمهای کامل چه اینترنال و چه اکسترنال و با بقیه ابزراهای شبکه مشکلی نداده
کلا از ۵ مشکلی که الان به ذهنم رسید ۴ مورد بیشتر مخصوص ایرانه
.نبود درایور فول مودم ایترنال (عمدتا زولتریکس) یا وین مودم به طور مجانی
مخالفم!!! زولتريكس درايور لينوكسي رو بصورت رايگان در اختيار كاربر قرار ميده!
GnuHDL عزیز اینکه شما این مشکل رو به ایران محدود می کنید اصلا درست نیست!
نمی دوونم چرا می گید اگر در ایران نبودید قدر لینوکس رو می دوونستید! و نمی دوونم چرا فکر می کنید مثلا در اروپا همه لینوکس دارند، شما فکر می کنید برای چی این همه شرکت نرم افزارهای ویندوز تولید می کنند؟
مشکل یک مشکل جهانی هست! و من به شما قول می دم اگر تو ایران کپی رایت + اینترنت پرسرعت به شکل همه گیر هم اجرا بشه همین هست که هست! فکر نکنید در اروپا یا آمریکا که کپی رایت هست همه در حال استفاده از نسخه های اصل هستند! نه سری به projectw به warez-bb بزنید اینها بزرگترین فروم های نرم افزاری هستند، الان همه در فکر کرک هستند چون کاریست به صرفه!
مشکل در فرهنگ سیستم عامل هست! متاسفانه سیستم عامل رو ما یک فرهنگ نمی دوونیم، بله در اینکه ویندوز راحتر هست، بازی و نرم افزار بیشتر براش هست و ... شکی نیست ولی اینها دلیل انتخاب نمی شن! مثل اینکه بگیم ماشین x موتور قوی داره، کولر هم داره پس بخریمش! اینها امکاناتی هست که الان ماشین ها همه دارند پس معیار انتخاب رو باید از روی راحتی و تعداد نرم افزار بیشتر به نوع نگاه سیستم عامل به خود تغییر دهیم از نظر ویندوز کاربر یک برده هست که باید (باید) از آنچه هست استفاده کند و چگونگی هم مهم نیست، ولی از نظر لینوکس کاربر یک کاربر است پس حق انتخاب داره پس باید بتونه (اگه بلد هست) سیستم عاملش رو اون طور که دوست داره عوض کنه و ...
كاملاً موافقم. لينوكس يك سيستم عامل نيست يك فرهنگه!!!
سلام
به به
جا داره منم موافقت کنم ;)
taia جان خیلی عالی بود
ممنون
دیگه گذاشتن یه تیک در نرم افزار synaptic و زدن دکمه ok مگه کاری داره که شما هنوز توی نصب نرم افزار مشکل داری؟
میشه آموزش تصویری بذاری دوست عزیز؟
سیستم عامل دبیان بیس روی سیستمم نصب نیست
cd توضیع دبیان بیس هم در حال حاضر ندارم
به همین دلیل نمی تونم خودم عکس بگیرم
ولی اصلا کاری نداره ٬ آموزش هم نباشه شما یه بار برنامه رو ببینید همه چیز دستتون میاد
این عکس رو از توی گوگل پیدا کردم:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
ببینید
شما بسته مورد نظرتون رو تیک می زنید و بعد دکمه apply توی این عکس کم رنگ هستش رو می زنید و بعد ok و بعد خودش شروع به دانلود و نصب می کنه
ابزار های جستجویی هم که داره خیلی کمکتون می کنه توی پیدا کردن بسته مورد نظرتون
میشه آموزش تصویری بذاری دوست عزیز؟
شما نمی تونی از این برنامه استفاده کنی . چون این برنامه برای سیستم های مبتنی بر دبیان هست و شما از suse استفاده می کنید. خود suse برنامه package manager داره به اسم YAST که همین کار رو انجام میده.
و البته ذکر این نکته هم بد نیست که synaptic از فایل source برنامه ها رو می خوونه یعنی شما اگر فایل source تون رو به روز هم کنید برنامه ها به طور اتوماتیک به لیست اضافه می شن.
GnuHDL عزیز اینکه شما این مشکل رو به ایران محدود می کنید اصلا درست نیست!
نمی دوونم چرا می گید اگر در ایران نبودید قدر لینوکس رو می دوونستید! و نمی دوونم چرا فکر می کنید مثلا در اروپا همه لینوکس دارند، شما فکر می کنید برای چی این همه شرکت نرم افزارهای ویندوز تولید می کنند؟
مشکل یک مشکل جهانی هست! و من به شما قول می دم اگر تو ایران کپی رایت + اینترنت پرسرعت به شکل همه گیر هم اجرا بشه همین هست که هست! فکر نکنید در اروپا یا آمریکا که کپی رایت هست همه در حال استفاده از نسخه های اصل هستند! نه سری به projectw به warez-bb بزنید اینها بزرگترین فروم های نرم افزاری هستند، الان همه در فکر کرک هستند چون کاریست به صرفه!
مشکل در فرهنگ سیستم عامل هست! متاسفانه سیستم عامل رو ما یک فرهنگ نمی دوونیم، بله در اینکه ویندوز راحتر هست، بازی و نرم افزار بیشتر براش هست و ... شکی نیست ولی اینها دلیل انتخاب نمی شن! مثل اینکه بگیم ماشین x موتور قوی داره، کولر هم داره پس بخریمش! اینها امکاناتی هست که الان ماشین ها همه دارند پس معیار انتخاب رو باید از روی راحتی و تعداد نرم افزار بیشتر به نوع نگاه سیستم عامل به خود تغییر دهیم از نظر ویندوز کاربر یک برده هست که باید (باید) از آنچه هست استفاده کند و چگونگی هم مهم نیست، ولی از نظر لینوکس کاربر یک کاربر است پس حق انتخاب داره پس باید بتونه (اگه بلد هست) سیستم عاملش رو اون طور که دوست داره عوض کنه و ...
اولا بابت تاخیری که شد از همه دوستان معذرت میخوام چند روزی بود که به کامپیوتر دست نزدم......:19:
دوست عزیز taia من با کلیت حرف شما موافقم و ازین لحاظی که اشاره کردین تضادی با عقاید خودم نمیبینم شما دارین از سطح دیگهای به قضیه نگاه میکنین که کاملا درسته.
من هم هیچ جا نگفتم که لینوکس الان توسط خارجی ها استفاده میشه و همه جا لینوکسه واقعیت اینه که توی بحث دسکتاپ لینوکس تازه به طور جدی وارد شده و الان در ابتدای راه هست و خیلیها اونو توی خارج نمیشناسن ولی توی مشکلاتی که مطرح کردیم حلشون واسه کاربرای ایرانی به خاطر محدودیتها سخته در حالی که همون کاربر خارجی این مشکل رو نداره این بحث بیشتر در مورد کسائی بود که به طرف لینوکس میان و بعد از یه مدت زده میشن و دوباره بر میگردن به ویندوز .....مهاجرت معکوس:31: خوب تعداد این دسته در ایران خیلی خیلی زیاده به نسبت کشورهای خارجی ولی بحثی که شما میکنین و بیشتر ناظر بر کلیت جامعه جهانی و نحوه نگاه و استفادهشون به سیستم عامل وووو است باز من میگم دلایلی که گفتم راجع به برگشت کاربرا بود و فکر میکنم این برگشت در ایران به خاطر اون چیزائي که گفتم در ایران و کشورهای مشابه اتفاق میافته....این رو هم توجه کنین که خیلیها لینوکس و ویندوز رو با هم دارن و مهمترین دلیلش هم در مقیاس جهانی همون بحث نرم افزار و بازی هست که باز میگم این مربوط به سیستم عامل مستقیم نیست و میشه امیدوار بود که به مرور بهتر بشه
راجع به بحث کپی هر چند بحث این تاپیک نیست ولی نمیشه گفت اعلب کاربرا در کشورهای پیشرفته هم دنبال کرک هستن این درست نیست در فرهنگ اونا این به معنی دزدی تلقی میشه و اتفاقا اکثریتشون (کشورهای پیشرفته نه هر آدم مو بور:31:) و من موافق این نیستم که اغلبشون از کرک استفاده میکنن التبه فکر نمیکنم شما هم چنین گفته باشین یعنی اونا همونجوری که به مسئله کپی رایت واسه کتاب معتقدا به این مسئله هم اینجور نگاه میکنن ولی باز در اونجا هم هستن کسائي که دنبال کرک برن ولی باز باید تهدید پیگرد قانونی رو هم مد نظر داشته باشن وقتی که این یه کار خلافه و اتفاقا جدی هم گرفته میشه و ... معمولا اغلب شهروندان اون کشورها که هنجارهای قانونی رو همونجوری که حین رانندگی مراعات میکنن توی این موضوع هم همینجورن درست مثل مسئله رانندگیشون هست و تعدادی ازونها هم خلاف میکنن.
پس توی مقیاس جهانی بزرگترین مشکل لینوکس بازی و نرم افزارهای سازگار هست که که توی دو پست قبل انواعش رو هم دسته بندی کردم و گفتم وضعیت هر کدوم چه جوریه در اونجا شرکتها هم سیاستهای تشویق مشتری و ارائه نسخه های از دمو گرفته تا حرفهآی رو دارن و اینجور هم نیست که دسترسی با نرمافزراها واسهشون خیلی گرون تموم میشه ازین جهت میگم که شرکتها ورژنهای گوناگون با قیمتهای گوناگون بیرون میدن تا انواع درخواستها رو پاسخ بدن ضمنا اونا (باز منظورم اغلبشون هست به تعداد شهروندان بهنجارشون) واسه انتخاب نرم افزار به دقت بررسی میکنن از طرفی خیلی از نرم افزراهای تخصصشون رو توی محل کارشون شرکتشون واسهشون تامین کرده و حتی توی خونه هم میتونن از طریق شبکه بهش دسترسی داشته باشن ................توی این مورد ازین مثالها زیاده و میبینین که در مورد کشورهای پیشترفته و کلا کشورهای حقوق مولف رو به طور جدی پیگری میکنن حرفها و مقایسه های من در موردش صدق میکنه
ضمنا این در مورد همه کشورهائي که کپی رایت رو قبول کردن به یک نسبت در جامعهشون رخنه نکرده مثلا همین بحث توی اروبای شرقی و غربی کلی تفاوت هست یا مثلا چینیها وووو اینا با آمریکا و کانادا خیلی فرق دارن
در آخر اینکه لینوکس توی کاربردهای سرور حرف اول رو میزنه
توی بحث ابرکامپیوترها حرف اول و توی نوع کلاستر شدهها حرف مطلق رو میزنه
توی سیستمهای درونهای یا همون Embedded اگه اشتباه نکنم دومین سیستم عامل پر کاربرد هست و فکر کنم در اونجا یه سیستم عامل مخصوص سیستمهای embedded هست که فعلا اوله
توی بخش رومیزی و لپ تاپ خیلی سریعتیر از ویندوز و مک در حال گسترش هست ضمنا توی این بخش نکاتی رو که مطرح شد در نظر بگیرین علاوه بر اون مثل خیلی از ما خیلیها هستن که لینوکس و ویندوز رو با هم دارن و اینکه لینوکس تنها چند ساله که توی این بخش داره به خواستها و نیاز کاربرا توجه میکنه
اون دوستی که گفته بود نسخه زولتریکس فولش هست ........این خیلی خبر خوشحال کننده ای هست اگه منظورشون یه درایور کامل و نه ناقص و التبه رایگان باشه چون من اشاره کردم درایورش هست ولی رایگان نیست درایور رایگانش هم سرعت پائینی داره اگه اینجوره یه لینک بدین ممنون میشم.:11:
میشه آموزش تصویری بذاری دوست عزیز؟
بیا دوست عزیز اینم یه عکس
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
توی دبیان و اوبونتو خیلیهای دیگه میشه توی هر توزیع دیگه ای هم میشه نصبش کرد باید apt b و.. هم نصب بشه ولی چون اغلب اینترنت پر سرعت نداریم عملا داشتن دبیان و دی وی دی هاش مؤثر هست
حالا هی بگین فرق نمیکنه توی ایران باشیم:46:
amirpersia68
30-08-2007, 20:01
سلام این لینوکس (آخرین ورژنش ) چه سیستمی برای اجرا میخواد ؟
ehsan310
30-08-2007, 22:34
برای راه اندازی ایکس 256 رم می خواد
حدود ۵ گیگ هارد
بسته به کاری که میخوای باهاش بکنی سیستمی که میخوای فرق داره کاره برنامه نویسی یا دیتابیس یا کارای دیگه بالا پایین میشه
در کلش اگر کار گرافیکی نخوای باهاش بکنی ۵۱۲ رم با ۱۰ گیگ هارد یه سیپیو ۳۰۰۰ راحت ران میشه
سلام این لینوکس (آخرین ورژنش ) چه سیستمی برای اجرا میخواد ؟
ببینید باید یه سری پیش زمینه ها رو که از ویندوز داری واسه لینوکس بزرای کنار لینوکس رو میشه رو ۴ مگ رم هم نصب کرد توی این زمینه رکورد گیری میشه یعنی یکی میاد رو یه پردازنده پنتیوم ۱ نصب میکنه با ۴ مگ رم بعد از چند ماه یکی دیگه میاد روی سخت افزار کمتر وووو این به این خاطره که یه جورائي قطعه قطعه است و شما میتونید بر حسب سخت افرارتون اونارو نب کنین واسه کاربرای عادی هم که میخوان یه توزیع رو کامل و راحت نصب کنن و وارد جزئیات نشن توزیعهائي هست یعنی در نهایت اینکه سیستمی وجود نداره که نشه لینوکس رو روش نصب کرد.
حالا شما احتمالا یه کامپیوتر با پردازندههای معمول پنتیوم یا AMD داری و رم هم بزرایم 128 مگ با این تقریبا میتونی 95 درصد توزیعها رو نصب کنی و ازین بابت محدودیتی نداری فقط در این صورت نمیتونی دسکتاپ سه بعدی ووو داشته باشی سیستم شما به احتمال زیاد بهتر ازین هست پس میشه گفت محدودیت خاصی توی نصب توزیعها نداری.
لینوکس به اون معنی که توی ویندوز هست آخرین ورژن نداره الان آخرین ورژن هسته 2.6.22 هست اگه اشتباه نکنم آخرین ورژن پایدار هست بقیه اش مثل یه ماشینه که بخواین به این موتور وصلش کنین تازه از این گذشته شما مثلا الان یه ورژن قدیمتر هسته رو دارین و سیستم رو کامل هم نصب کردین با برنامه وو و حالا میتونینی هسته جدید رو هم در کنار قبلی نصب کنین بعد در حین بوت انتخاب میکنین که سیستم عامل با موتور جدید بالا بیاد یا همون قدیمی...........پس آخرین ورژن هسته رو میتونیم بگیم که محدودیتی ایجاد نمیکنه مثلا شما میتوین آخرین ورژن رو بدون برنامههای گرافیکی نصب کنین و این میشه یه سیستم عامل متنی کامل و در عین حال قدرتمند (محیط متنی از گرافیکی قویتر و سخت تره) حالا با همچین سیتمی شما دیگه بحث حداقل سخت افزار تقریبا منتفی هست.
برای راه اندازی ایکس 256 رم می خواد
حدود ۵ گیگ هارد
بسته به کاری که میخوای باهاش بکنی سیستمی که میخوای فرق داره کاره برنامه نویسی یا دیتابیس یا کارای دیگه بالا پایین میشه
در کلش اگر کار گرافیکی نخوای باهاش بکنی ۵۱۲ رم با ۱۰ گیگ هارد یه سیپیو ۳۰۰۰ راحت ران میشه
البته یکم دست بالا گرفتین با سخت افزراهای ضعیفتر هم میشه حتی با پنتیوم ۲ ولی هر چه ضعیفتر امکانات گرافیکی و جلوه های ویژه کمتر
وقتی نخواد کار کار گرافیکی بکنه به این منظور اون جلوه های ویژه مثل compiz , bryl ,... رو نخواد با ۱۲۸ رم هم میشه ولی خوب ۲۵۶ توصیه میشه دیگه ۵۱۲ نمیخواد که
ehsan310
31-08-2007, 12:05
شما هنگام نصب وقتی از نسخه جدید x بخواید استفاده کنید رم زیر 192 باشه اصلا اجرا نمیشه چون خودم اینو تجربه کرده بودم عرض کردم
Linux requires very little memory to run compared to other advanced operating systems. You should have at the very least 8 MB of RAM; however, it's strongly suggested that you have at least 16 MB. The more memory you have, the faster the system will run. Linux can support the full 32-bit address range of the 80x86; in other words, it will utilize all of your RAM automatically. Amounts of RAM greater than 64 MB need a boot-time parameter.
Linux will run happily with only 8 MB of RAM, including all of the bells and whistles such as the X Window System, Emacs, and so on. However, having more memory is almost as important as having a faster processor. Sixteen megabytes is just enough for personal use; 32 MB or more may be needed if you are expecting a heavy user load on the system. Linux systems can, of course support systems with very large amounts of memory--including 1 GB or more.
طبق این مطلب که از لینک زیر هست میبینید که اینطور نیست:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
منم ازین حهت با قطعیت گفتم که توزیعهای زیادی هست که کاملا گرافیکی ان و حتی فایرفاکس و گیمپ ووو رو هم دارن ولی با سخت افزاری در حدود ۳۲ مگ رم کار میکنن خوب وقتی این شواهد هست دیگه نمیشه گفت که..... اون تجربه ای که شما داشتین لزوما به این دلیل نبوده اینکه شما نتونستید X رو نصب کنید لزوما به این خاطر نبوده که رمش کم بوده خیلی علتهای دیگه ممکنه داشته باشه
البته جای بحثش اینجا نیست چون کلا موضوع این تاپیک چیزه دیگه ای هست ولی برای اینکه کمی روشنتر بحث کنید،دوستان با توجه به فراوانی لینوکس شما نه می توونید بگید حداقل چیست و نه حداکثر!
این حرف که بگیم لینوکس حداقل نداره درسته ولی اگر مثلا شما خودتون سیستم رو نصب کنید! که خوب اکثرا از نصب اتوماتیک استفاده می کنند که در این حالت مشخض هست که حداقل داریم!
برای مثال:
The minimum memory requirement for Ubuntu 7.04 is 256MB of memory.
منبع:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
و یا برای نصب شما به حداقل ۲ گیگ هارد نیاز دارید چون خود سیستم ۱.۸۰ گیگ فضا می خواد.
البته جای بحثش اینجا نیست چون کلا موضوع این تاپیک چیزه دیگه ای هست ولی برای اینکه کمی روشنتر بحث کنید،دوستان با توجه به فراوانی لینوکس شما نه می توونید بگید حداقل چیست و نه حداکثر!
این حرف که بگیم لینوکس حداقل نداره درسته ولی اگر مثلا شما خودتون سیستم رو نصب کنید! که خوب اکثرا از نصب اتوماتیک استفاده می کنند که در این حالت مشخض هست که حداقل داریم!
برای مثال:
The minimum memory requirement for Ubuntu 7.04 is 256MB of memory.
منبع:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
کاملا تایید میشه
در مورد Kubuntu هم اگه زیر ۲۵۶ mb رم داشته باشید اجازه نصب نمیده.
ولی بحثی که هست اگر واقعا الآن کسی بخواهد با ۲۵۶ مگ رم کار کنه باید فکر حداقل ها باشه! چون دیگه الآن رم ۱ گیگ هم محدودیت داره! من خودم با رم ۵۱۲ در برخی اوقات واقعا درگیری دارم با سیستم!
پس توصیه می شه، اول یک سیستم بخرید که کار باهاش ارزش داشته باشه، و بعد هم فکر این باشیم دوستان که چطور از بهترین سیستم بهینه ترین استفاده رو ببریم نه اینکه چطور از کمترین سیستم بهترین استفاده رو ببریم.
ممنون
بله دوستان منم گفتم که در مورد لینوکس نمیشه اینا رو گفت ولی بحث رو اجرای X بود بحث اوبونتو یا توزیع دیگه جداست توی اونا خود فایرفاکس اگه اشتباه نکنم 40-50 مگ رم میخواد بهر حال بحث رفته بود سر X که اگه به این جمله دقت کنین گفته ۸ مگ
Linux will run happily with only 8 MB of RAM, including all of the bells and whistles such as the X Window System, Emacs, and so on. However,
و من واسه همین اختلاف فاحش گفتم که 256 مگ خیلی بالاست خوب دیگه توی فروم پیش میاد دیگه هرکی جواب یه سوالی رو میده و یکی یه سوال دیگه میپرسه و تاپیک میخوره زمین تا کجا میره....:31:
ehsan310
31-08-2007, 19:55
طبق تاریخ اون مطلب ماله سال ۲۰۰۱ هست و سرور x ا ز اون سال تا الان خیلی تغییر کرده من فدورا رو هم تست کردم زیر 256 نصب نمی کنه
من خیلی دوست دارم بتونم اونچه شما رو میگین باور کنم نه ازین جهت که تجربه شما درست نبوده .......بهیچ وجه......ازین جهت میگم که اگه اینجوریه چه جوری توزیعهائي داریم که X رو دارن و واسه نصب روی سخت افزارهای پائين طراحی میشن مثلا روی 64 مگ یا حتی 32 مگ نصب میشن؟؟
شما مطمئن هستید که اون حداقل 256 مربوط به X هست و نه نصب کل توزیع؟؟
این سوال فقط در این جهته که مطمئن بشم.
ممنون
اینجا یه لینک هست که با توجه به اینکه از Gnome 2.14 صحبت کرده پس حداکثر یک ساله است
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
با توجه به تحلیلی که اینجا انجام داده حرف شما درست نیست و احتمالا اون حداقل واسه نصب و اجرای کامل و... یه توضیح مثل فدورا بوده.
کلا یکی از مزایائی که از لینوکس در مقابل ویندوز همیشه یاد میکنن اینه که لینوکس منابع خیلی کمتری رو مصرف میکنه و این چیزی که شما میگین با کلیت مطلب جور در نمیاد .....ضمنا با این وجود تجربه شما کاملا هم درست و مشکلی نداشته من فقط با تفسیرش مشکل دارم
ضمنا این لینک رو هم از اینجا درآوردم و سرچ نکردم تجربه شما باعث شد با یه عده حرفهای تر مشورت کنم بهرحال اگه بازم اسرار دارین توی همین جا مطرح کنین
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سلام دوست عزیز . کاملا متوجه منظور شما شدم . اون مقاله ای که گذاشتید رو من قبلا خوندم ( لینک اولی رو میگم ) . اولا باید بگم که اون مقاله خیلی قدیمیه و دسکتاپ های gnome و kde از اون موقع تا حالا خیلی تغییر کردند. در اون مقاله صرفا مقدار حافظه ای رو که خود gnome یا kde یا xfce مصرف می کنند مقایسه کرده . لینوکس که فقط از kde یا gnome تشکیل نشده !!!!!!!!! هسته و سایر قسمت ها هم مموری مصرف می کنند. اون مقدار رمی رو که شما میگید صرفا مقدار رمی هست که خود kde یا gnome مصرف می کنند نه کل لینوکس !! امیدوارم منظورمو متوجه شده باشی . موضوع خیلی واضحه . و این موضوع که الان برای اکثر توزیع ها باید حداقل ۲۵۶ تا رم داشته باشید یک حقیقته! و به قول دوستمون با ۲۵۶ تا رم باید به فکر حداقل ها باشید. ولی در کل به این موضوع شک نکنید که مصرف کلی حافظه در لینوکس خیلی کمتر از ویندوز هست و همه ما اینو تجربه کردیم.
باز برگشتیم سر خانه اول من کی گفتم واسه یه توزیع کامل همین پستهای آخر منو بخونین گفتم X
بهرحال شما که اون مقاله رو خوندین توی بخش ۸ اومده مقایسه کرده بین گنوم و کادی ای و Xfce شما میگین لینوکس فقط اینا نیست:
همونطوری که توی اون مقاله گفته KDE+application و .... این یعنی KDE رو با تموم برنامههای KDE که یه سوئيت کامله مثلا ممکنه که بروزر نداشته باشه ولی کانکرر خودش این کار رو میکنه از پخش فیلم تا ..... یعنی اونقدری که میشه گفت یه سیستم عامل اولیه کامل مثلا همین دیسکهای زنده رو هم روی هارد نصب کنی میشه فکر کنم پارسیکس 128 رو حداقل نصب کرده بهر حال روی هر سخت افزاری میشه لینوکس رو نصب کرد.
من توی فرومهای تخصصی تر مطرح کردم دوستی گفت که دبیان اچ رو روی رم 128 اونم sd نصب کرده و داره کار میکنه من واسه این میگم که یکی از سرگرمیهای بعضی ها اینه که لینوکس رو روی سخت افزراهای قدیمی نصب کنن.ارز طرفی توزیعهای به اصطالح سبک واسه سخت افزارهای ضعیف وجود داره اگه خواستین تا لیستشونو بزرام.
خوب تا اینجا فکر کنم در مجموع معلوم شد که X رم زیادی نمیخواد(256 واسه X به تنهائي خیلی زیاده) و فکر کنم میدونین که X با دسکتاپ منیجرها فرق داره واسه این تاکید میکنم که سو تفاهم نشه باز بحث کلا توی این چند پست اخیر روی حداقل رم واسه X بود وگرنه شما یه توزیع مثل سوزه رو نصب کن به احتال زیاد به مشکل بر میخورین باز من معتقدم با 256 میشه نصب کرد ولی خوب کارائي نداره.
بیشتر حرفاتونو قبول دارم ولی kde+application کل لینوکس نیست ! من هیچ وقت نگفتم که تمام توزیع ها حداقل ۲۵۶ مگ رم می خواد. توزیع هایی هست که مخصوص سخت افزار های قدیمی ساخته شدند و با ۱۲۸ یا ۶۴ مگ رم خیلی خوب کار می کنند. در این توزیع ها خیلی از سرویس ها و امکانات غیرضروری disable شده تا بهترین کارایی رو داشته باشه.
mamad_chagho
04-09-2007, 01:08
دوستان در اين اصلا شكي نيست كه لينوكس خيلي جامع و بهتره از ويندز
مزايا ي لينوكس
- جنبش نرم افزاري رايگان بودن خودش و همه ي نرم افزاراش و ...
- در دسترس بودن هسته ي اصلي اين سيستم عامل
- و كلي چيز ديگه
به طور كلي اصلا لينوكس يه چيز ديگست تنها مشكلي كه داشت اين بود كه تا مدتي پيش براي بعضي از كارها نياز به خط فرمان بود كه براي كاربران عام كمي كشكل آفرين بود كه اين نقص در ورزن Ubuntu وجود ندارد...
يك بار كه با لينوكس كار كنيد از فكر ويندوز در مي آين...
تازه مي فهميد ماسيكروسافت چه كلاه گشادسي به سرتون گذاشته...
هر نرم افزاري رو كه بخواين به صورت رايگان از اينترنت دانلود مي كنيد(كرك معني ندارد)
درسته بهرحال نظراتمون همگراست :31:
واسه اینکه باز همگراتر بشه من توی پست قبلیم نگفتم که KDE+application کل لینوکسه من الان دبیان استفاده میکنم با ۳ دی وی دی ولی با همه وسواس 30 درصدشو رو هم نصب نکردم.
اما اگه منظورمون از بیس یه سیستم عامل همون کارهای عادی و پایهای سیستم عامل باشه یعنی ویرایش فایلهای معمول متنی دیدن عکسها و کلا مالتی مدیا امکان اتصال به اینترنت و امکان استفاده از وسایل جانبی همه این ها میشه همون KDE+application آخه مگه ویندوز رو هم که نصب میکنین تازه تازه چیزی بیشتر ازین داره؟؟
پس با همون KDE+application میشه گفت یه سیستم عامل پایه رو نصب کرده که حدود 75 مگ میگیره حالا هرچه قدر رم اضافه داشتین برنامههای بیشتری رو اجرا میکنین مثلا فایرفاکس 80 مگ میخواد ولی میشه از epiphany استفاده کرد که خیلی کمتر مصرف داره یا مثلا گیمپ فکر نمیکنم 20 مگ بیشتر بکشه خوب این خودش خیلیه........................................ ....بهرحال کل بحثهای قبلی سر همون مصرف X بود باز میگم اونو با بقیه قاطی نشه و جواب من به خاطر X جواب به بقیه چیزائي که مطرح شده تقلی نکنن بعد نکوهشمون کنن:19:
الان دوستان میتونن سیستم خودشونو امتحان کنن:
من فایرفاکس با کلی اکستنشن بازه و حدود 12 تب رو دارم تاندربرد رو هم بازه هنوز ولی یه ساعت پیش میل ها رو چک کردم
دبیان رو زدم توی آپدیت و داره دانلود میکنه یعنی آپدیت منیجر فعاله
ازون مهمتر Beagle دراه هاردو ایندکس میکنه
Kaffeine فعاله و داره یه فایل تصویری رو اجرا میکنه ولی نشون نمیده صداشو از هدفون دارم میشنوم
میزکارم گنومه و داره اجرا میشه
D4X فعاله و داره دانلود میکنه اونم جدا
Lifearena هم فعاله هر ده دقیقه آپدیت میشه و RSS ها رو میگیره
stardict رو هم به عنوان دیکشنری با حدود در مجموع 8 دیکشنری بالا اومده
خود system monitor هم هست که کلی برنامه و اسکریپت در حال اجرا رو نشون میده
همه اینا 290 مگ رم گرفته در حالیکه اگه همین کار رو توی ویندوز انجام بدم تا حالا صد دفعه هنگ کرده بود.
سلام تايپيك خوبيه
شل قدرتمند لينوكس ميرزه .........
محیط kde خوب کندتر از gnome هست و الان که از کوبونتو استفاده می کنم شرایطم مثل شما نیست ولی خوب نسیت به ویندوز خیلی بهتره . در ضمن اخباری که از kde 4 دنبال می کنم چون از qt 4 استفاده می کنه ظاهرا سریعتر شده. توی سایت خود kdeنوشته بود انتظار میره kde4 حدود ۳۰ درصد سرعت و بازدهیش بیشتر بشه. البته قصد ندارم اینجا بحث kde و gnome رو شروع کنم. با وجود اینکه kde کندتره نسبت به gnome ولی به خاطر زیبایی و امکاناتش ترجیه میدم. بحث سرعت و حافظه بود. خوب من الان ۴-۵ تا برنامه در حال اجرا دارم و در کل راضی هستم. البته من فایرفاکس رو به خاطر مصرف زیاد رم برای یک مدت تحریم کردم :31: ( خداییش خیلی سنگینه ) و الان از اپرا استفاده می کنم که خیلی سریعتره.
الان دوستان میتونن سیستم خودشونو امتحان کنن:
من فایرفاکس با کلی اکستنشن بازه و حدود 12 تب رو دارم تاندربرد رو هم بازه هنوز ولی یه ساعت پیش میل ها رو چک کردم
دبیان رو زدم توی آپدیت و داره دانلود میکنه یعنی آپدیت منیجر فعاله
ازون مهمتر Beagle دراه هاردو ایندکس میکنه
Kaffeine فعاله و داره یه فایل تصویری رو اجرا میکنه ولی نشون نمیده صداشو از هدفون دارم میشنوم
میزکارم گنومه و داره اجرا میشه
D4X فعاله و داره دانلود میکنه اونم جدا
Lifearena هم فعاله هر ده دقیقه آپدیت میشه و RSS ها رو میگیره
stardict رو هم به عنوان دیکشنری با حدود در مجموع 8 دیکشنری بالا اومده
خود system monitor هم هست که کلی برنامه و اسکریپت در حال اجرا رو نشون میده
همه اینا 290 مگ رم گرفته در حالیکه اگه همین کار رو توی ویندوز انجام بدم تا حالا صد دفعه هنگ کرده بود.
دوست عزیز مطمئنید؟
من فقط gaim و firefox و XMMS و Beryl و firestarter رو باز دارم و با دستور free به من مقدار مموری در حال استفاده رو 495160 نشون داد!
شما استفاده از swap رو چقدر برای سیستم گذاشتید؟ کلا در مقدار مصرف مموری در سیستمتون تغییری دادید؟
چون firefox و kaffeine خودشون کافی هستند تا یک سیستم رو کامل بگیرند:31:
خنده که نداره دوست عزیز
swap که یه گیگ هست ولی اگه اشتباه نکنم توی حین نصب پکیچها با سیناپتیک یه برنامه مدریریت حافظه دیدم اگه اشتباه نکنم اگه پیدا کنم اینجا میزارم چون چیزی که گفتین یه بار دیگه امتحان میکنم
فایرفاکس
تاندربرد
ناتیلیوس
D4X
stardict
kppp
system monitor
بیگل هم که دم به دیقه بالا میاد
update manager
همه اینها شده 305 مگ باید کمتر میشد ولی االان اینه خوب دیشپ اونجوری بود که گفتم موضوع جالبی شد ولی خیلی ازین برنامه های بالا غیر فعال بودن کلا وضعیت سیستم همیشه مثل هم نیست
ضمنا الان که کافئین رو اجرا کردم شده 345 مگ از دیشب بیشتر شده ولی یه چیز دیگه اینکه وقتی با کافئین فیلم میزارین ولی فقط بهش گوش میدین یعنی تصویر رو ندارین که نمایش بده خوب فرق داره با وقتی که تصویر میزارین
ازون ور حجم فایل پخش شده هم ممهه خودش خیلی تاثیر میزراه ........
ضمنا میزان رم هم مهم است ممکنه که وقتی رم کم باشه سیستم محتاطتر مصرف کنه (ممکنه)
من رم یه 256 و یه 512 هست حالا شما ممکنه 1 گیگ داشته باشی
سلام مجدد خدمت دوستان
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
رم لپتاپ من ۵۱۲ مگ و ۷۱۳ مگ هم swap دارم . مقدار استفاده از swap به طور پیش فرض ۶۰ درصد بود. من با دستورات بالا این مقدار رو به ۳۰ درصد کاهش دادم. الان یک ساعته که دارم کار می کنم به نظرم سرعت سیستم خیلی بیشتر شده . برنامه های در حال اجرا اینا هستند : Amarok - Akregator - Opera - Kinfocenter - Ksnapshot - Gwenview - Konqueror - Konsole
سرعت سیستم هم خوبه در حال حاضر . وضعیت مصرف حافظه با اجرای این برنامه ها به صورت زیرهست :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نظرتون چیه ؟ به نظر شما چنین شرایطی طبیعیه یا نه ؟
حسین جان به نظر من که سیستمت کاملا طبیعی داره رفتار می کنه.
خنده که نداره دوست عزیز
swap که یه گیگ هست ولی اگه اشتباه نکنم توی حین نصب پکیچها با سیناپتیک یه برنامه مدریریت حافظه دیدم اگه اشتباه نکنم اگه پیدا کنم اینجا میزارم چون چیزی که گفتین یه بار دیگه امتحان میکنم
دوست من، من که نخندیدم فقط شک دارم:20: باز هم می گم شما در terminal دستور free را اجرا کنید تا ببینید چقدر واقعا داره مموری مصرف می شه، چون در system monitor فقط مقدار مموری مصرفی توسط user رو نشون می ده خود سیستم cache داره buffer داره من مثال خودم رو می گذارم براتون:
taha@taha:~$ free
total used free shared buffers cached
Mem: 506764 498496 8268 0 4596 124476
-/+ buffers/cache: 369424 137340
Swap: 1052216 34012 1018204
در حالی در حال حاضر در system monitor مموری مصرفی من رو فقط ۳۶۸ مگ نشون میده!
لازم به ذکر هست من الآن firefox , gaim , xmms, beryl , firestarter رو فقط در حال اجرا دارم.
یه مقاله جالب در مورد مصرف حافظه در لینوکس
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
همونطور که تو این مقاله هم ذکر شده اولین و مهمترین راه استفاده ی مناسب از سیستم انتخاب نرم افزارهای مناسب هست یعنی مثلا بحای فایرفاکس از جایگزین ها استفاده کنید یا بجای gaim از دیگر نرم افزارها استفاده کنید و یا استفاده ی بهینه هست،در این مقاله هم گفته شده که لینوکس واقعا در قسمت کردن مموری عالی عمل می کنه که اگر نگاه کنید به مقاله عکسهایی از مصرف مموری در حالتی که نرم افزاری اجرا نیست و در حالتی که چندین نرم افزار در حال کار کردن هست موجود هست.
و راه حرفه ای هم کامپایل کرنل به صورت دستی و گذاشتن امکانات مورد نیاز و حذف اضافات که خوب برای کاربران عادی راهی نه غیر قابل انجام ولی زمان بر برای یادگیری هست.
اگه این مقاله رو خونده باشید یه قسمت نوشته که میتونید سرویس های اضافی و غیر ضرور رو که موقع بالا اومدن سیستم اجرا میشه و مقداری مموری اشغال می کنه , غیر فعال کنید . مثل :
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید.
من قبلا از طریق برنامه مدیریتی Webmin به صورت گرافیکی و خیلی راحت میتونستم این سرویس ها رو فعال یا غیر فعلا کنم. ولی الان این برنامه رو ندارم. می خواستم بپرسم که با چه دستوری یا برنامه ای می تونم این سرویس ها رو برای همیشه غیر فعال کنم. یعنی هنگام بالا اومدن سیستم دیگه اجرا نشن . البته الان با زدن کلید های ctrl + esc با برنامه kde system guard میتونم این سرویس ها رو ببینم و Kill کنم ولی بعد از ریست سیستم بازم اجرا میشن .
من در مورد KDE نمی دوونم دقیقا ولی در Gnome در Sessions که در مسیر system -> preferences ->sessions می توونید هر کدوم از فعالیت های سیستم رو در start-up کنترل کنید.
البته با بستن cupsd عملا پرینتر سیستمتون رو غیر فعال می کنید که خوب اگر این کار رو دائمی کنید دیگه پرینتری در کار نیست
چون از پرینتر و بلوتوث استفاده نمی کنم بهتره غیر فعالشون کنم . در آینده هر وقت خواستم میتونم دوباره فعالشون کنم.
در ضمن سرویس ها رو توی kde از این مسیر میشه کنترل کرد :
system settings => system services
ممنون دوستان
تاپیک خیلی پر بار شده منم دنبال اون دستورها یا روشهائي هستن:
اینم خروجی free
uPGA:/home/gnuhdl# free
total used free shared buffers cached
Mem: 776568 572984 203584 0 22440 276508
-/+ buffers/cache: 274036 502532
Swap: 1020088 0 1020088
خوب سیستم مانیتور هم 271 رو نشون میده
اینم اضافه کنم که من عوض کافئين آمورک موزیک پخش میکرد و دیگه بیگل و آپدیت منیجر و تاندبرد و استاردیکت فعال نبود.
GnuHDL جان الآن منطقی تر شد شما در حال حاضر سیستمتون 572984 از 776568 مگابایت رو در استفاده داره.
خوب نه دیگه اون مقدار بعد از -/+ buffers/cache: که میشه 274 مقدار حافظه فیزیکی رو نشون میده البته من همینجور کپی کردم اینجوری بهم ریخت همونطوری که میبینین با میزان عددی که سیستم مانیتور نشون میده نزدیکه از طرفی شما مقایسه کنین اول گفتم با کافئین و کلی چیز دیگه شده 289 حالا اگه دقت کنین بدون اونا شده 274 . خوب رو این حساب من خودم هم نمیدونم اون آمار اول اینقدر کم شد ولی عوض اینکه فکر کنم یه رکورد دست نیافتنی واسه خودمه (جون هر چه کردم دیگه به اون شراط نرسیدم) فکر کنم یه جای اشتباه کردم بهرحال بعد از اون چند بار دیگه مشخصات منطقیتری رو به قول شما دادم. که اونم به آمار حاشیهای به حساب میاد خود به خود ........
خوب دوستان اون مقاله ای که hosain mec گداشت مقاله خوبی بود لینک مقالات خوبی رو هم داشت که میتونید بهش مراجعه کنید ولی منم واسه اینکه کاری کرده باشم خلاصه اون مقاله رو به فارسی اینجا میزارم امیدوارم مفید واقع بشه:
در این مقاله وضعیت مصرف رم توی لینوکس بررسی شده:
در این مقاله از توزیعهای ubuntu xubuntu kubuntu ورژن 6.10 با دو مقدار رم 128 و 256 مگ و یه پردازنده ۸۰۰ مگاهرتز و دو حالت base و lite آزمایش شده:
base:
این حالت شامل حالت اجرای تنها دسکتاپ منیجر هست بدون هیچ اپلیکشن اضافه
lite:
ین حالت شامل برنامه های فایرفاکس و Gaim و فایل منیجر و باز کردن یه فایل با اپن آفیس
۱)انتخاب دسکتاپ منیجر درست
توی جدول زیر که لینکشو گذاشتم میتونین جدولشو با فرمت ods بگیرین:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیداینم یه عکس از همین
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
۲)انتخاب اپلیکیشن مناسب
در این بخش از ابزار exmap به جای ps & top استفاده میشه چون exmap به طور دقیقتری کتابخانههای مشترک مورد استفاده را نشان میدهد:مثلا اگر دو برنامه هر دو از یک کتابخانه یا فایل مشترک ۱ مگابایت استفاده کنند ps یک مگ را برای هر دو میگذارد که این دقت را کاهش میدهد به خصوص در مورد دسکتاپ منیجرهائي که به طور گسترده ازین فایلها دارند دقت را به شدت پائين می آورد.
در خروجی exmap دو پارامتر اصلی و از هر کدام دو نوع وجود دارد شامل:
resident value
effective resident value
mapped values
effective mapped values
مقدار resident نماینده استفاده از رم هست و نوع مؤثر اون به خاطر همون مسئله فایلهای مشترک نتیجه دقیقتری داره.
مقدار mapped نماینده استفاده از فایل swap هست که ظاهرا در مورد این آزمایش واسه برنامهها چندان از فایلهای پیجینگ استفاده نمیشد
Browser
Application Effective resident memory (KB) Resident memory (KB)
Firefox 27708 | 35068
Opera 20477 | 27816
Konqueror 13479 | 29748
Dillo 2776 | 6888
Lynx 1101 | 1540
در جدول بالا دو مروگر آخر متنی هستند و از ترمینال اجرا میشوند.
همچنین برتری konqueror در این جدول به خاطر استفاده از محیط KDE است اگه محیط KDE نباشه شاید در بین اینا اپرا به لحاظ استفاده از حافظه بهتر باشه.
م. توی این جدول میشد epiphany رو هم گذاشت هر چند اونم موتورش Gecko هم خالی بود توی مقایسه ای که خودم کردم در حالی که Epiphany حدود 24.3 مگ رم رو گرفته بود Galeon که از طرف دبیان به عنوان مرورگر حرفه معرفی میشه حدود 27 مگ فایرفاکس حدود 35 مگ رم رو اشغال کرده بود.
Word Processors
در این آزمایش یک فایل یکسان مایکروسافت آفیس برای هر یک لود شده:
Application Effective resident memory (KB) Resident memory (KB)
OpenOffice Writer 70114 | 81960
AbiWord 58029 | 65224
KWord (from KOffice) 46512 | 60096
در مورد این سه برنامه دو نکته هست:
۱)مثل قبل Kword کمترین مصرف رو داشته جون در KDE اجرا میشده اگه در دسکتاپ دیگر اجرا میشد مصرف حافظه به شدت بالا میرفت
۲)به لحاظ امکانات برای کار با قالبهای مایکروسافت در بین این سه OO Writer از همه بهتر و Abiword آخر
IM
در اینجا نیز هر سه به MSN متصل شده اند تا شرایط برابر باشد:
Application Effective resident memory (KB) Resident memory (KB)
aMSN 18455 | 20344
Gaim 13456 | 21464
Kopete 10988 | 24176
KMess 7154 | 19660
در اینجا هم مزیت KMess در هنگام استفاده از KDE مشهود هست و اگر از بعضی سرویسها بگذریم بهترین انتخاب د ر صورت استفاده از KDE در غیر صورت Kopete به لحاظ تنوع امکانات هم قابل ملاحضه است. و برای محیط گنوم Gaim انتخابی بهتر است.
سخن آخر در این بخش
ازین به بعد شما میتوانید آزمایشهای مشابه را برای خود در بخشهای مختلف انجام دهید و به یاد داشته باشدی که بهترین نتیجه فقط در صورتی بدست میآید که شما روی سیستم خودتان آزمایش کرده باشید و نه نگاه به مقدار مصرف در بنچمارکهای دیگران.
از طرفی همواره به این نکته توجه کنید وقتی گنوم را انتخاب میکنید ابزارهای مچ شده با آن مصرف کمتری دارند مثل Gaim و وقتی از KDE t استفاده میکنید ابزارهای مثل Kmess Kopete مصرف کمتر و گاه برعکس میشود مثلا وقتی میخواهید از Kopete استفاده کنید بهتر است از KDE به عنوان DE استفاده کنید.
۳)حذف سرویسها و تنظیمات غیر ضرور
در این راه میتوانید از Examp به عنوان یک بازوی خوب در شناسائی استفاده کنید.
یک نکته مهم در این راه این است که درباره سرویسهائی که به خصوص در هنگام بوت بار میشوند و نحوه و رابطه آن با توزیعتان تحقیق کنید بعضی از توزیعها بسیاری از سریسهای غیرضرور مربوط به وب سرور یا پایگاه داده را در ابتدا بار میکنند و شناسائي اینها مفید خواهد بود.و بعد از آن میتوانید به سراغ مدیر دسکتاپتان هم بروید.به عنوان نمونه:
* HPLIP (4.4MB): Services for HP printers and scanners. Unneeded as no such devices are connected to this computer.
* cupsd (1.1MB): A printer daemon. Not needed as no printer is attached to this computer.
* kbluetoothd (3.2MB): The KDE Bluetooth daemon. Not needed because this computer doesn't have Bluetooth connectivity.
* klipper (1.7MB): The KDE clipboard tool. I don't care for this particular tool, so I disabled it.
* KMix (4.1MB): The KDE audio mixer. Doesn't need to be running all the time, as I adjust volume via external speakers.
از نمونه دیگر میتوان به تعدد دسکتاپهای مجازی یا استفاده از پس زمینههای bitmap یا همان bmp میتواند مصرف رم را بالا ببرد.
۴.داشتن انتظار مناسب
با توجه به سخت افزاری که دارید پا را از گلیم خود فراتر ننهید مثلا وقتی که یک ماشین قدیمی دارید دیگر فایلهای متعدد مالتی مدیا را یکدفعه و باهم برای ادیت باز نکنین بلکه این کار را به ترتیب انجام دهید.
۵.سیستمتان را بهینه کنید
آخرین مرحله نگاه عمیقتر به اعماق سیستمتان و کم کردن میزان از استفاده از مموری است شما با این کار فرصتهای بیشتری را برای کم کردن مصرف حافظه بدست خواهید آورد چند نمونه:
*کامپایل دوباره کرنل با تنها درایورهای مورد نیاز. شما به همه گستره مورد پشتیانی احتیاج ندارین
*استفاده از کتابخانه ها و برنامههای مناسب منظور این است که بهترین و بهینه ترین انتخاب شود مثلا بین دو برنامه یکی برای معماری 486 و دیگری 686 و با توجه به اینکه از پردازندهای مثل پنتیوم ۴ استفاده میکنین انتخاب بسته مخصوص 686 که تطابق بیشتری با سخت افزار دارد مناسب تر است از طرفی میتوان در حین کامپایل کردن با سوئیچها به نتایج بهینه تری رسید ولی این احتیاج به حرفهای بودن هم دارد توزیع جنتو یک نمونه ازین دست است که در فرایند نصب آن در واقع پیکیح ها یک به یک کامپایل میشوند و سیستم نهائي بسیار بهینه تر از نمونه های معمول خواهد بود. (با تصرف /م)
*کرنلهای جدیدتر خاصیت swapiness را دارند که مدیریت بهتر و مؤثرتر و هوشمندانه تری را روی میزان استفاده از رم و سیستم پیجینگ انجام میدهد.
Conclusion
این مقاله بیشتر حول حوش استفاده مؤثرتر از لینوکس بود بویژه روی ماشینهای قدیمی مثل سیستمی با 256 مگ رم 800 مگاهرتز پردازنده که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفت.
=================
مارتین هانیفورد در سال 1996 از دانشگاه ناتینگهام با درجه لیسانس فارغ التحصیل شد و به عنوان مهندس نرم افزار در آزمایشگاه شاخه بریتانیای IBM کار میکرده است. وی تمام امید یادگیریش را به نوازندگی گیتار متوجه کرده و در اوغات فرغت خود تا جائي که دستانش خسته شوند به بازیهای کامپیوتری میپردازند. تا زمانی که تجارت اسنوبردهای بین المللی اش افول کند شغل روزانه اش توسعه دهنده در تیم توسعه دهنده WebSphere Message Broker خواهد بود.
این چه وضعیه که واسه عکسها ساختن یه اشتباه کردم یادم رفت یکم کوچیکش کنم اصلا نیمشه ویرایش کرد توی خود ادیت هم با اینکه تصویر رو کوچیک میکنم باز نمیشه
----
حالا عکس یکم بهتر شد مجبور شدم رزولوشنشو کم کنم
YAHYA-PRO
05-09-2007, 22:19
شاید یکی از مهمترین دلیل ها نداشتن اطلاعات از لینوکس باشه
اوایل که میگفتن لینوکس متن باز پیش خودم میگفتم وای حتما خیلی سخته یا مثلا من تا حالا نمیدنستم لینوکس محیط سه بعدی داره و راستش از اون محیط توسی و خاکیش متنفر بودم تا این که بعدا فهمیدم نه خیر خیلی بیشتر از این حرفها کنترلش تو دست آدم هست
GnuHDL بابت مقاله ممنون خیلی خوب کاری کردی.
شاید یکی از مهمترین دلیل ها نداشتن اطلاعات از لینوکس باشه
اوایل که میگفتن لینوکس متن باز پیش خودم میگفتم وای حتما خیلی سخته یا مثلا من تا حالا نمیدنستم لینوکس محیط سه بعدی داره و راستش از اون محیط توسی و خاکیش متنفر بودم تا این که بعدا فهمیدم نه خیر خیلی بیشتر از این حرفها کنترلش تو دست آدم هست
دوست عزیز نه تنها محیط سه بعدی بلکه شما خودت از انجمن فوتوشاپ هستی، بسیار نرم افزارهای قدرتمند گرافیکی که شاید بشه گفت فوتوشاپ هم در مقابلشون حرفی برای گفتن نداره برای لینوکس وجود داره.
کلا از ۱۹۹۹ روند و نوع نگاه دولوپر ها از فقط یک سیستم عامل که برای خاص هست و نه همه در اومد و روند همگانی شدن اون پا گرفت،و در این ۸ سال لینوکس از نظر گرافیکی و رابطهای گرافیکی حتی از سیستم های مک هم جلوتر رفته، و مطمئن باشید تا ۲ سال آینده ویندوز و مک باید فکری اساسی بکنند :31:
YAHYA-PRO
05-09-2007, 23:37
GnuHDL بابت مقاله ممنون خیلی خوب کاری کردی.
دوست عزیز نه تنها محیط سه بعدی بلکه شما خودت از انجمن فوتوشاپ هستی، بسیار نرم افزارهای قدرتمند گرافیکی که شاید بشه گفت فوتوشاپ هم در مقابلشون حرفی برای گفتن نداره برای لینوکس وجود داره.
کلا از ۱۹۹۹ روند و نوع نگاه دولوپر ها از فقط یک سیستم عامل که برای خاص هست و نه همه در اومد و روند همگانی شدن اون پا گرفت،و در این ۸ سال لینوکس از نظر گرافیکی و رابطهای گرافیکی حتی از سیستم های مک هم جلوتر رفته، و مطمئن باشید تا ۲ سال آینده ویندوز و مک باید فکری اساسی بکنند :31:
taia جان میدونم من در مورد قدیم حرف میزنم خود من الان در کنار ویندوز استفاده میکنم و خیلی هم راضی هستم
Behroooz
05-09-2007, 23:42
به نظر مياد يكي از دلايلش اين باشه كه نصب لينوكس دردسر زيادي داره و نرم افزار هم براش به وسعت ويندوز نيست .
من یکی که الان زدم تو لینوکس کار باهاش شیرینه به جز تلاش برای اتصال به اینترنت که هنوز توش مشکل دارم
اما از منظر دیگه ویندوز راحتره به خصوص یاد گرفتنش
تمام بازیها برای ویندوزه و پیدا کردن برنامه براش اسوننترو سخت بودن لینوکس هم مزید علته
GnuHDL بابت مقاله ممنون . خیلی خوب بود
SADEGH 7
06-09-2007, 02:00
سلام
کل تاپیک رو خوندم . واقعا" خوشحالم از اینکه دارم ubunutu رو دانلود می کنم.
دلیل اینکه چرا تا بحال دنبال لینوکس نبودم این بود که از اول ویندوز داشتم و چون کمبود های اساسی نداشتم دنبال سیستم عامل دیگه ای نبودم.دلیل اینکه خیلی بی صبرانه منتظرم دانلود تموم بشه و بتونم ubunutu رو نصب کنم دسکتاپ 3 بعدیشه.من با دیدن 1 کلیپ از محیط ubunutu یکی از طرفدارای پروپا قرصش شدم.یکی دیگه از دلایلی که می خوام از این سیستم عامل استفاده کنم اینه که تا اونجا که اطلاع دارم این سیستم عامل انواع مختلف داره.من خیلی دوست دارم هر چند وقت یه بار یه سیستم عامل جدید رو سیستمم نصب کنم.واسه همین الآن حدود 8 تا ویندوز اکس پی و یک ویستا دارم.ویستا اصلا" اونی که فکر می کردم نبود.امیدوارم لینوکس بتونه من رو به خواسته هام برسونه.امیدوارم با کمک شما دوستان عزیز بتونم از لینوکس استفاده ی بهینه کنم.
یه سوال هم دارم که اگه جواب بدید ممنون می شم.
مشخصات سیستم من :
ram :1500mb (1gb+512mb)_1
vga:geforce7300le 256mb_2
cpu:intel 3gb full cash_3
فکر کنم فقط قطعه هایی که به حافظه و گرافیک ربط داشتو گفتم کافی باشه.
حالا من با این سیستم می تونم از دسکتاپ 3 بعدی و دیگر امکانات ubunutu استفاده کنم؟
راهنمایی کنید ممنون می شم.
سلام
کل تاپیک رو خوندم . واقعا" خوشحالم از اینکه دارم ubunutu رو دانلود می کنم.
دلیل اینکه چرا تا بحال دنبال لینوکس نبودم این بود که از اول ویندوز داشتم و چون کمبود های اساسی نداشتم دنبال سیستم عامل دیگه ای نبودم.دلیل اینکه خیلی بی صبرانه منتظرم دانلود تموم بشه و بتونم ubunutu رو نصب کنم دسکتاپ 3 بعدیشه.من با دیدن 1 کلیپ از محیط ubunutu یکی از طرفدارای پروپا قرصش شدم.یکی دیگه از دلایلی که می خوام از این سیستم عامل استفاده کنم اینه که تا اونجا که اطلاع دارم این سیستم عامل انواع مختلف داره.من خیلی دوست دارم هر چند وقت یه بار یه سیستم عامل جدید رو سیستمم نصب کنم.واسه همین الآن حدود 8 تا ویندوز اکس پی و یک ویستا دارم.ویستا اصلا" اونی که فکر می کردم نبود.امیدوارم لینوکس بتونه من رو به خواسته هام برسونه.امیدوارم با کمک شما دوستان عزیز بتونم از لینوکس استفاده ی بهینه کنم.
یه سوال هم دارم که اگه جواب بدید ممنون می شم.
مشخصات سیستم من :
ram :1500mb (1gb+512mb)_1
vga:geforce7300le 256mb_2
cpu:intel 3gb full cash_3
فکر کنم فقط قطعه هایی که به حافظه و گرافیک ربط داشتو گفتم کافی باشه.
حالا من با این سیستم می تونم از دسکتاپ 3 بعدی و دیگر امکانات ubunutu استفاده کنم؟
راهنمایی کنید ممنون می شم.
سلام
اين پشتكار و علاقه خوبه . بله با دسكتاپ سه بعدي مشكلي نخواهد داشت . البته ابونتو به اينترنت سريع نياز داره ! چون يك سي دي هست و اكثر نرم افزار هاش بايد دانلود شه . نحوه نصبش و استفادش راحته . موقع نصب دقت كن هاردت پاك نشه . تاپيك ويژه ابونتو رو ببين سوال داشتي اونجا مطرح كن .
راستي براي دسكتاپ سه بعدي بايد beryl و emerald و درايور كارت گرافيكتو نصب كني . مشكلي داشتي بپرس .
SADEGH 7
06-09-2007, 02:26
سلام
اين پشتكار و علاقه خوبه . بله با دسكتاپ سه بعدي مشكلي نخواهد داشت . البته ابونتو به اينترنت سريع نياز داره ! چون يك سي دي هست و اكثر نرم افزار هاش بايد دانلود شه . نحوه نصبش و استفادش راحته . موقع نصب دقت كن هاردت پاك نشه . تاپيك ويژه ابونتو رو ببين سوال داشتي اونجا مطرح كن .
راستي براي دسكتاپ سه بعدي بايد beryl و emerald و درايور كارت گرافيكتو نصب كني . مشكلي داشتي بپرس .
اینترنم 256k هست.لینک دانلود ubunutu رو taia و hossein-mec تو تاپیک ubunutu بهم دادند که ازشون ممنونم.از شما هم به خاطر جوابت ممنونم.بقیه سوال هامو تو همون تاپیک مطرح می کنم که این تاپیک شلوغ نشه.
موفق باشی
ویندوز سیستم عامل خنگیه!:41:
لینوکیسا خوشحال نشن چون لینوکس( اوبونتو رو نمیدونم .فدورا رو میگم) به معنی کلمه بی شعوره
4 ساعت دارم سعی میکنم یه فایلو سرچ کنم هنوز که هنوزه موفق نشدم
اسم فایلو میزنی بعد هیچ اتفاقی نمیفته من نمیدونم داره میگرده یا پیدا نکرده یا پیدا کرده به ما نمیگه:13:
خلاصه که خیلی نفهمه
ما سعی کردیم یه زبون اضافه کنیم . روز ها گذشت و نشد. بی خیال شدیم:sad:
لینوکس خره!:2:
ویندوز سیستم عامل خنگیه!:41:
لینوکیسا خوشحال نشن چون لینوکس( اوبونتو رو نمیدونم .فدورا رو میگم) به معنی کلمه بی شعوره
4 ساعت دارم سعی میکنم یه فایلو سرچ کنم هنوز که هنوزه موفق نشدم
اسم فایلو میزنی بعد هیچ اتفاقی نمیفته من نمیدونم داره میگرده یا پیدا نکرده یا پیدا کرده به ما نمیگه:13:
خلاصه که خیلی نفهمه
ما سعی کردیم یه زبون اضافه کنیم . روز ها گذشت و نشد. بی خیال شدیم:sad:
لینوکس خره!:2:
موضوع خوبی رو مطرح کردید
لینوکس با کاربراش به اندازه ظرفیتشون برخورد میکنه:27:
.ناراحت نشین دوست عزیز:46:من خودم لینوکس با نسخه اول فدورا شروع کردم الان میدونم که انتخاب بدی بود یه توزیع کاملا ناپایدار بود اون موقع مشکل زیاد داشت همون موقع هم باهاش مشکلات زیادی داشتم الان میدونم که اکثر اون مشکلات از ناوارادی من بود واسه لینوکس باید فعالانه برخورد کنید رویکرد منفعلانه بدرد ویندوز میخوره و این چیز بدی واسه ویندوز نیست ویندوز یه عده از کاربرا رو هدف قرار داده که نمیخوان به کامپیوترشون تسلط داشته باشن فقط میخوان در عین سادگی به کارای عادیشون بپردازن
یه مدت زمان میخواد تا راه بیافتید الان من واسه اون کارائي که چند روز و هفته واسه حلشون سروکله میزنم توی همون نیم ساعت بعد از نصب تنظیم میکنم و کارای معمولمو انجام میدم بدون اینکه برنامه نویس باشم یا رشته م کامپیوتر
واسه سرچ ازین استفاده کیند gnome-search-tool واسه راحتی فقط توی ترمینال تایپش کنید فقط این رو هم به یاد داشته باشین که گزینه مربوط include-other-filesystems رو اضافه کنید
از Beagle هم میتونید استفاده کنید که مثل google search هست از خود گوکل سرچ هم میشه اخیرا واسه لینوکس اومده ولی گوگل واسه ایران اجازه نمیده....
سلام
دوستان با دیدن این تاپیک به فکر این افتادم یه امتحانی بکنم فقط چند تا سوال
1--از بیرون میشه خریدش باید چه مدلی بخرم که تو ذوق تازه کار نزنه و کامل باشه
2-- من گیمر هستم همه ازیها روش نصب میشن؟
3--سیستمم cpu amd 2 +4600
main asus m2ne sli
ram 2 gig crucial
gpu 8600 gt
با اینا به مشکلی بر نمیخورم
4-- من الان رو سیستمم ایکس پ و ویستا دارم میشه اونم روش نصب کنم بعد اگه نخواستم پاک کنم؟
5--برای سخت افزارایی که دارم باید نرم افزار دان کنم یا خوذشون دارن؟
ممنون از همتون
سلام
دوستان با دیدن این تاپیک به فکر این افتادم یه امتحانی بکنم فقط چند تا سوال
1--از بیرون میشه خریدش باید چه مدلی بخرم که تو ذوق تازه کار نزنه و کامل باشه
2-- من گیمر هستم همه ازیها روش نصب میشن؟
3--سیستمم cpu amd 2 +4600
main asus m2ne sli
ram 2 gig crucial
gpu 8600 gt
با اینا به مشکلی بر نمیخورم
4-- من الان رو سیستمم ایکس پ و ویستا دارم میشه اونم روش نصب کنم بعد اگه نخواستم پاک کنم؟
5--برای سخت افزارایی که دارم باید نرم افزار دان کنم یا خوذشون دارن؟
ممنون از همتون
۱.بله ولی توصیه نمیکنم چون معمولا یا مشکل دارن یا قدیمین شما میتونید یا دانلود کنید اگه سرعت اینترنتتون خوبه یا از یه سایت ایرانی مثل
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید بخش فروشش استفاده کنی یا حتی میتونی از بچه ها بگیری یا از یه سایت خارچی اوبونتو رو سفارش بدی یا ...... ولی تا اونجا که میتونی سراغ مغازه دارها نرو اکثرشون خوب نیستن اصلا نمیدونن لینوکس چیه ولی خوب بعضی از فروشنده ها هم ممکنه پیدا بشه من که تجربه خوبی باهاشون ندارم دوستان میتونن کمک کنن
۲.بزرگترین مشکل لینوکس فعلا به نظر من همینه البته به خاطر مسائلی خارج از خود لینوکسه ولی اینم راه داره بعضیها نسخه لینوکسی دارن که هیچی بعضیها با wine اجرا میشن و تعدادشون قابل توجهه بعضیها هم راهی ندران جز اینکه یه VM نصب کنین توی اونم ویندوز و توی ویندوز داخل ماشین مجازی بازیتون ولی این کار وقتی لینوکس رو روی هارد دارین و بهش وابسته هستین بی ارزشه یه چیز دیگه هم اینکه این وضعیت در آینده بهتر میشه یعنی هر چه لینوکس فراگیرتر میشه شرکتها بیشتر به فکر بازارهای جدید می افتن
۳.سیستمت خوبه کلا لینوکس از لحاظ استفاده بهینه از سخت افزار خیلی بهتره وقتی با ویندوز مشکلی نداری ازین لحاظ چه برسه به لینوکس محیط سه بعدی رو هم میتونی باهاش راحت نصب کنی دوستان بهتر راجع به جزئياتش میتونن راهنمائيت کنن
۴.بله میشه
۵.نه فکر نمیکنم توی سخت افزار وضعیت خوبه فقط ممکنه واسه کارت گرافیک و احیانا مودم مجبور به این کار بشی
سخن آخر
------------
من خودم لینوکس رو به کسی که خیلی به کامبیوتر و مباحث مربوط به اون علاقه نداره و مثلا فقط میخواد بازی کنه و موزیک گوش بده توصیه نمیکنم ولی این نظر منه وقتی بخوام به یکی لینوکس رو معرفی کنم یا نه حالا که شما علاقمند شدید به امتحانش میارزه
سخن آخر
------------
من خودم لینوکس رو به کسی که خیلی به کامبیوتر و مباحث مربوط به اون علاقه نداره و مثلا فقط میخواد بازی کنه و موزیک گوش بده توصیه نمیکنم ولی این نظر منه وقتی بخوام به یکی لینوکس رو معرفی کنم یا نه حالا که شما علاقمند شدید به امتحانش میارزه
۱۰۰ ٪ تایید میشه .
لینوکس یعنی کنجکاوی در اعماق کامپیوتر ( عجب جمله فیلسوفانه ای شد :31: )
c0dest0rm
07-09-2007, 10:28
آقا یه چیزی میگم بخندین!
دیروز داشتم آی پی دی.ان.اس میدادم ( تو اوبونتو) بعد Add رو میزدمف آی پی رو می نوشتم، دوباره اد میزددم که اد بشه! ولی نمیشد! هر چی فکر کردم مشکل کجاست نفهمیدم! گفتم شاید آی پی قبول نمیکنه! آدرس وب دادم بازم قبول نکرد! دیگه دیوونه شده بودم! یک بار دیگه آی پی رو نوشتم، ایندفعه اینتر زدم! اد شد! به همین راحتی! به همین خوشمزگی! [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آقا یه چیزی میگم بخندین!
دیروز داشتم آی پی دی.ان.اس میدادم ( تو آبانتا) بعد Add رو میزدمف آی پی رو می نوشتم، دوباره اد میزددم که اد بشه! ولی نمیشد! هر چی فکر کردم مشکل کجاست نفهمیدم! گفتم شاید آی پی قبول نمیکنه! آدرس وب دادم بازم قبول نکرد! دیگه دیوونه شده بودم! یک بار دیگه آی پی رو نوشتم، ایندفعه اینتر زدم! اد شد! به همین راحتی! به همین خوشمزگی! [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دوستان تلفظ صحیح ubuntu در فارسی اوبونتو (اووبوونتوو):46:
c0dest0rm
07-09-2007, 12:59
دوستان تلفظ صحیح ubuntu در فارسی اوبونتو (اووبوونتوو):46:
اوکی! مرسی...
tux-world
13-09-2007, 23:40
تمام موارد بالا مورد تایید هستش
navid_ice_heart_128
18-10-2007, 01:42
من شنیدم برنامه های معمولی روش کار نمیکنن مثل فوتوشاپ
Morteza_SOS
18-10-2007, 02:18
به نام خدا
سلام حالا چطوری می شه لینوکس تهیه کرد اصلا می شه مثل ویندوز توش بازی ریخت ، برنامه یا .....
کار کردن باهاش مثل ویندوزه یا نه ؟
نصبش راحته یا نه ؟
آیا برنامه های ویندوز را می شه توی لینوکس نصب کرد یا بالعکس ؟
آیا لینوکس محیطش شبیه ویندوزه ؟
آیا می تونه جایگزین ویندوز بشه ؟
آیا ......
...
..
.
و صدها آیای دیگر که به موقع اش می پرسم .
به نام خدا
سلام حالا چطوری می شه لینوکس تهیه کرد اصلا می شه مثل ویندوز توش بازی ریخت ، برنامه یا .....
کار کردن باهاش مثل ویندوزه یا نه ؟
نصبش راحته یا نه ؟
آیا برنامه های ویندوز را می شه توی لینوکس نصب کرد یا بالعکس ؟
آیا لینوکس محیطش شبیه ویندوزه ؟
آیا می تونه جایگزین ویندوز بشه ؟
آیا ......
...
..
.
و صدها آیای دیگر که به موقع اش می پرسم .
من شنیدم برنامه های معمولی روش کار نمیکنن مثل فوتوشاپ
سلام دوست عزیز
لینوکس یک سیستم عامل کاملا متفاوت است و برنامه های مخصوص به خود رو داره . میتوان بعضی از برنامه های ویندوز را با شبیه سازی در لینوکس اجرا کرد. ولی اول باید دید که معادل آن برنامه در لینوکس وجود دارد یا نه . در ۹۵ درصد موارد نیازی به اجرای برنامه های ویندوز در لینوکس نیست . خیلی از کارها را در لینوکس میتوانید به راحتی انجام دهید. بعد از نصب لینوکس مشکلی برای ویندوز شما به وجود نخواهد آمد و میتوانید ویندوز و لینوکس را در کنار هم داشته باشید. نصب لینوکس هم راحته. کار کردن با اون هم در ابتدا شاید به نظر سخت باشه ( که طبیعی هم هست ) ولی به مرور زمان متوجه خواهید شد که چقدر راحته و وارد چه دنیایی شده اید. به مرور زمان میتوانید خیلی از کارهای خود را به لینوکس منتقل کنید و به مرور از ویندوز دل بکنید. بهتون پیشنهاد می کنم که یکبار برای همیشه مقاله زیر رو بخونید تا همه چیز دستتون بیاد :
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
برای کسب اطلاعات بیشتر تاپیک شروع کار با لینوکس را مطالعه کنید :
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Morteza_SOS
19-10-2007, 17:16
به نام خدا
بسیار عالی بود ولی نگفتید سایت اصلی لینوکس چی هست .
و از کجا می شه دریافت کرد آیا لینوکس هم مثل ویندوز باید کرک شدشو گرفت یا نه .
دوست عزیز , بیش از ۵۰۰ سیستم عامل لینوکس داریم که توسط شرکت ها و گرو ههای مختلف در سراسر جهان ساخته میشه. به هر کدام از سیستم عامل های لینوکس یک توزیع گفته می شود. معروف ترین و پر کاربرد ترین توزیع های لینوکس عبارتند از : UBUNTU , FEDORA , SUSE , DEBIAN , PCLINUXOS , و تعدادی دیگر.
توزیع چیست؟
سیستم عامل لینوکس به خودی خود یک سیستم عامل آزاد و رایگان است. لینوکس را هر کس میتواند جمع آوری کرده و به نام خودش به رایگان عرضه کرده و به فروش برساند. علت چیست؟ سیستمهای لینوکس از بخشهای بسیار زیادی تشکیل شده که هر بخش آن توسط عدهای خاص توسعه مییابد که هر کدام در یک نقطه از جهان قرار دارند. میگویند لینوکس مانند هواپیمایی است که هر قسمت آن را در یک کشور ساخته اند. (البته این نکته نقطه قوت آن به شمار میرود). در صورتی که شما به عنوان یک کاربر بخواهید یک لینوکس داشته باشید، باید تمام این قطعات را جداگانه جمع آوری کرده و پس از کامپایل استفاده نمایید.
درصد کمی از مردم این امکان و توانایی را دارند. بنابراین افراد و شرکتهای محدودی علاوه بر جمع آوری این قطعات مجزا، برای مجموعه گردآوری شده توسط خود برنامههایی نصب و مدیریت نموده تا کاربران کار نصب و مدیریت سیستم عامل به آسانی انجام دهند. به این مجموعهها که توسط افراد و شرکتهای مختلف گردآوری شده است، توزیع یا Distribution لینوکس میگویند. به زبان سادهتر لینوکس یک نسخهٔ اصل بیشتر ندارد: لینوکس گنو. این نسخهٔ اصلی یا همان هستهٔ اصلی سیستمعامل است. تعدادی شرکت یا دانشگاه یا هر گروه دیگری یک سری امکانات به این هسته اضافه میکنند (مثل محیط گرافیکی و ....) و به هر کدام از اینها یک D توزیع از لینوکس یا اصطلاحاً یک Distro (مخفف Distribution) میگویند.
علت تنوع توزیعها چیست؟
هر یک از توزیعهای لینوکس دارای ویژگیهای خاصی است که آن را از توزیعهای دیگر متمایز میکند. مثلاً ممکن است نصب آنها با هم تفاوت داشته باشند (االبته اصول نصب همهٔ لینوکسها یکسان است) و یا ابزارهای مدیریت گرافیکی تهیه شده، با هم متفاوت باشند و یا نسخه برنامههایی که با یک توزیع خاص ارائه میشوند جدیدتر یا قدیمی تر باشند، محل پروندههای پیکربندی آنها متفاوت باشد و یا ممکن است توزیعهایی برای امور خاصی مانند سرویس دهنده، ایستگاههای کاری، رایانههای قدیمی یا مدیریت شبکه طراحی شده باشند. بنابراین هر فرد یا گروه خلاقی میتواند توزیع مخصوص خود را ارائه نماید.
مثلاً برخی از توزیعها برای نصب و پیکربندی آسان بهینه سازی شده اند. توزیعها به دو صورت تجاری و رایگان ارائه میشوند. یعنی در ازای دریافت برخی از آنها باید پول پرداخت شود و برخی از آنها رایگان هستند. البته به هر حال شما در اکثر موارد قادرید تا یک توزیع لینوکس را چه رایگان و چه تجاری به تعداد نامحدود کپی و توزیع نمایید. اکثر توزیعهای غیر تجاری و برخی از توزیعهای تجاری بصورت رایگان از سایتهای مربوطه قابل دانلود هستند. در صورتی که لینوکس را یاد بگیرید، مهم نیست از چه توزیعی استفاده کنید. چون همه آنها ذاتاً شبیه هم هستند و تمام اموری که در یک توزیع انجام میدهید، در توزیع دیگر نیز (شاید به نحوی دیگر) قابل انجام خواهد بود. برخی از توزیعها به دلیل تغییرات و بهینهسازی در توزیعهای دیگر ایجاد شدهاند که آنها توزیعهای مبتنی بر یک توزیع مینامند. مثلاً توزیع لیبرانت یک توزیع مبتنی بر دِبییَن است. یا مثلاً توزیع فارسی شبدیکس یک توزیع مبتنی بر ناپیکس است که در آن امکانات فارسی اضافه شده است. ]تنوع توزیعهای لینوکس باعث شده است تا یک نوع خلاقیت در میان کاربران ایجاد شود و همینطور کاربران و برنامه نویسان چه حرفهای و چه مبتدی بتوانند برای آزادی و آرامش و خلق افکار جدید تلاش نمایند. یک ضرب المثل انگلیسی در رابطه با لینوکس چنین میگوید: Open Source , One Milions of open minds can not be wrong
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
RezaTayebiJ
14-11-2007, 06:08
یه کاربر معمولی باید از بین ویندوز ، لینوکس (چه خبره این همه ورژن!) و مک او اس یکی رو انتخاب کنه.
خب برای کار با مک او اس باید کامپیوتر مکینتاش داشت. نسخه ی هک شده ی مک او اس که رو PC اجرا می شه عملا فقط بدرد عمه ی هکرها می خوره و متاسفانه هیچ نرم افزاری رو درست و حسابی اجرا نمی کنه. :41:
می مونه ویندوز و لینوکس. بذار انتخاب خودم رو بگم (من کارم انیمیشن هست و با نرم افزارهایی مثل مایا و ... کار می کنم) ... ویندوز که حالم رو بهم می زنه :2: . از بس باگ داره و سنگین هست و هر دو هفته یه بار باید عوضش کنی و ویییییییییییروس داره و ... اما نکته ی مثبتش اینه که تمامی شرکت های بزرگ نرم افزاری به پاش افتادن :42: (یا مایکروسافت افتاده به پای اونا!) . در عوض هیچ چی برای لینوکس نیومده و این شرکتای احمق نرم افزاری انگار نه انگار لینوکسی هم هست. نرم افزارهایی هم که نسخه ی لینوکس دارن اکثرا وحشتناک باگ دارن (مشکل از نرم افزارهاس نه لینوکس) . خوب یه آدم عاقل که به کامپیوتر به دید سخت افزاری برای اجرای برنامه های تخصصی در زمینه ی علمی خودش نگاه می کنه ، بنظرتون کدوم رو باید انتخاب کنه؟ سیستم عاملی که نرم افزارها براش اومدن (اما خود سیستم عامل مزخرفه :9: ) یا سیستم عاملی که هیچ چی نداره و باید دست به دعا باشه تا نرم افزارهای تخصصی براش (طی یک برنامه ی صد ساله) بیان. :37:
به همین خاطره که مردم و شرکت ها از ویندوز استفاده می کنن عزیزان. من و همکارام هم علیرغم تنفر بسیار از ویندوز ، این سیستم عامل حقیر رو برای کامپوترهای شرکتمون در نظر گرفتیم.
این از شرکت. حالا تو خونه چطور؟ لینوکس که نرم افزارهای مورد نیاز من رو نداره (از بین نرم افزارهای مورد استفاده ی من تنها مایا نسخه ی لینوکسش اومده که اون هم... لعنت به این شرکت های بزرگ نرم افزاری!). پس می مونه ویندوز. اما ویندوز هم که آشغاله واقعی هست... پس چه خاکی تو سرم ریخنم؟
خریت کردم سه و نیم تومن پول دادم و یه مکینتاش (mac pro) خریدم. سیستم عامل مک او اس کلی نرم افزار داره و توسط کله گنده های نرم افزاری (از جمله خود مایکروسافت بی شرم و حیا) خیلی خوب ساپورت می شه. نرم افزارهایی که من باهاشون کار می کنم همگی نسخه ی مک او اس دارن (که از نسخه ی ویندوزشون خیلی بهترن). از ویروس میروس و کندی سیستم و هفته ای یه بار فرمت و اینجور چرت و پرت ها هم خبری نیست. مک او اس مثل لینوکس پایه ی unix base داره و کاملا اوپن هست و اپل تمام دیتاش رو در اختیار برنامه نویس ها می ذاره. یه برنامه ی ترمینال هم داره که از طریقش هر بلایی که بخوای می تونی سر سیستم عامل بیاری...
من که چند سالی هست رسما مک باز شدم و ویندوز رو گذاشتم کنار. اما برای برادران لینوکس کار (که این روزها چند تا برنامه ی خفن برای مک نوشتن و یه چیزی نوشتن که تعدادی از برنامه های لینوکس روی مک اجرا بشن!!) احترام زیادی قائلم.
به امید روزی که ویندوز فاسد کنار گذاشته بشه و مردم به سمت سیستم عامل های اوپن سورس جذب بشن. :11:
c0dest0rm
14-11-2007, 09:04
جناب طیبی، پستتون رو خوندم.
من خودم هنوز توی ویندوز گیر کردم! (گریه از نوع زا زار!)
لطف میکنید یک مقدار در مورد این نظرتون در مورد ویندوز توضیح بیشتری بدید ( همین حقیر و فاسد).
ممنون میشم
من رشته ام برق هست و حدود ۴ سالی هست با لینوکس کار میکنم تا امروز که تنها استفاده ام از ویندوز محدود شده به اجرای برنامه های تخصصی برق.........
دو هفته پیش توی یکی از فرومهای تخصصی بحث لینوکس پیش اومد و تقریبا همه به این نتیجه رسیدن که لینوکس بهتره فقط نرم افزارهای تخصصی رو کم داره ........ خود من هم تا چند هفته پیش همیشه این مسئله جز نقصهای لینوکس میاوردم که با درد کار تخصصی نمیخوره مگه خود متخصصین کامپیوتر..........
این حرف حداقل توی حوزه تخصصی خودم درست بود تا همین اواخر اون بخث باعث شد که یه سرچی راجع به معادلهای نرم افزاری توی لینوکس بکنم کار این بود که اسم نرم افزارهائي رو که بلد بودم دنبال نسخه لینوکسیشون میگشتم و نتیجه جالب اینکه اون براوردی که من کدرم حدود ۸۰ درصد نسخه لینوکسیشون داشتن و حتی به قول خودشون CEO شرکتها اظهار کرده بودن که توسعه نرم افزار روی لینوکس ارزانتر و آسونتره......... بعد ازون من حداقل توی حوزه تخصصی خودم نمیتونم بگم لینوکس در زمینه CAD/EDA توی رشته برق ضعیفه شاید هنوز مثل ویندوز نشده ولی تا ۸۰ درصد نرم افزاها رو داره
راجع به اظهار نظر آقای طیبی که ویندوز رو مزخرف و احمق و.... خونده بودن من به این شکل موافقشون نیستم شاید ایشون با تجربه ای که با سایر سیستم عاملها داشتن و مشکلاتی که با ویندوز داشتن این قدر شدید به ویندوز میتازن ولی ویندوز هم یه سیستم عامل موفقه در حوزه خودش به نظر من تئوری ویندوزی اینه که کارها رو تا حد امکان ساده کنه اگه اون طیف از افرادی که از کامپیوتر هیچی نمیدونن رو در نظر بگیریم فعلا ویندوز موفقتره آینده رو نمیدونم اما در حال حاضر ویندوز برند موفقی هست ولی خوب نه واسه هر کاری نه واسه هر کسی............بهرحال حرف واسه گفتن توی این زمنیه زیاده
راجع به مایا من اینو میدونم که استودیوهای برزگ فیلم سازی ازین نرم افزار روی پلتفرم لینوکس استفاده میکنن ظاهرا روی لینوکس هم خیلی بهتر و سریعتر از نسخه ویندوزیشه دیگه اینکه اونا هیچ وقت سراغ ویندوز نرفتن قبل لینوکس از irix که اونم از خانواده یونیکس بود استفاده میکردن ولی دیدن توسعه روی لینوکس ارزونتر و بهتره تا یه سیستم عامل تخصصی دلیل اینکه از ویندوز هم استفاده نکردن اینه که همینجوری که گفتم کار هر خر نیست خرمن کوفتن.........یعنی ویندوز واسه سروز و workstation و سوپر کامپیوتر و ... مناسب نیست ویندوز جایگاه خودشو داره.
یه چیز دیگه که به نظر من خاص ایران و معدود کشورهای دیگه س مسئله کرک هست که مثلا همین نرم افزارهای برق که گفتم نسخه کرک لینوکسیشون پیدا نمیشه تازه اگه هم بشه خودم یکی حاضر نیستم که لینوکس رو با این چیزها آلوده کنم ولی ازین ور هم نمیتونم از نرم افزارهای کرک استفاده نکنم آخه وقتی مثلا استاد میگه با فلان فلان کار رو بکین و هزار و یه علت دیگه مجبورم به این زندگی دوگانه ادامه بدم.
از طرف دیگه از بعضی از دوستان شنیدم که مسيله کرک خاص ایران و .. نیست و توی اروپا و آمریکا هم استفاده میکنن حالا من نمیدونم این موضوع تا چه حد صحت داره ولی باتوجه به قوانینی که اونجاهست ممکنه که بعید باشه
مسئله اینه که دیگه شرکتهای نرم افزاری نمیتونن پلتفرم لینوکس رو نادیده بگیرن هر چه لینوکس بیشتر خودشو نشون میده شرکتها به این بازار جدید جدی تر نگاه میکنن تازه من شنیدم که IBM به شرکتها برای پورت کردن نرم افزارهاشون به لینوکس کمک میکنه و شرکتهای زیادی هست که این کار رو میتونن انجام بدن (به این ترتیب IBM انتقام خودشو از ویندوز میگیره)
تازه اگه برنامه ها به شکل استاندارد نوشته شده باشن پورت کردن اونا به یه سیستم عامل دیگه کار سختی نیست عموما فقط GUI شو دوباره مینویسن و.....
خلاصه توی این انجمن لینوکس من قبلا یه بحثی توی این حوزه کردم:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
RezaTayebiJ
14-11-2007, 14:55
راجع به مایا من اینو میدونم که استودیوهای برزگ فیلم سازی ازین نرم افزار روی پلتفرم لینوکس استفاده میکنن ظاهرا روی لینوکس هم خیلی بهتر و سریعتر از نسخه ویندوزیشه دیگه اینکه اونا هیچ وقت سراغ ویندوز نرفتن قبل لینوکس از irix که اونم از خانواده یونیکس بود استفاده میکردن ولی دیدن توسعه روی لینوکس ارزونتر و بهتره تا یه سیستم عامل تخصصی دلیل اینکه از ویندوز هم استفاده نکردن اینه که همینجوری که گفتم کار هر خر نیست خرمن کوفتن.........یعنی ویندوز واسه سروز و workstation و سوپر کامپیوتر و ... مناسب نیست ویندوز جایگاه خودشو داره.
یه چیز دیگه که به نظر من خاص ایران و معدود کشورهای دیگه س مسئله کرک هست که مثلا همین نرم افزارهای برق که گفتم نسخه کرک لینوکسیشون پیدا نمیشه تازه اگه هم بشه خودم یکی حاضر نیستم که لینوکس رو با این چیزها آلوده کنم ولی ازین ور هم نمیتونم از نرم افزارهای کرک استفاده نکنم آخه وقتی مثلا استاد میگه با فلان فلان کار رو بکین و هزار و یه علت دیگه مجبورم به این زندگی دوگانه ادامه بدم.
از طرف دیگه از بعضی از دوستان شنیدم که مسيله کرک خاص ایران و .. نیست و توی اروپا و آمریکا هم استفاده میکنن حالا من نمیدونم این موضوع تا چه حد صحت داره ولی باتوجه به قوانینی که اونجاهست ممکنه که بعید باشه
مسئله اینه که دیگه شرکتهای نرم افزاری نمیتونن پلتفرم لینوکس رو نادیده بگیرن هر چه لینوکس بیشتر خودشو نشون میده شرکتها به این بازار جدید جدی تر نگاه میکنن تازه من شنیدم که IBM به شرکتها برای پورت کردن نرم افزارهاشون به لینوکس کمک میکنه و شرکتهای زیادی هست که این کار رو میتونن انجام بدن (به این ترتیب IBM انتقام خودشو از ویندوز میگیره)
تازه اگه برنامه ها به شکل استاندارد نوشته شده باشن پورت کردن اونا به یه سیستم عامل دیگه کار سختی نیست عموما فقط GUI شو دوباره مینویسن و.....
خلاصه توی این انجمن لینوکس من قبلا یه بحثی توی این حوزه کردم:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
در مورد سریعتر بودن ویرایش نسخه های مک و لینوکس مایا هیچ بحثی نسیت. اما ویرایش های جدید این نرم افزار (بدلیل سیاست های آیتودسک) دارای یکسری باگ های اساسی (نسخه ی لینوکس از همه بیشتر ) هستن. در مورد شرکت های بزرگ، دوستان ایرانی تری دی کاری که از آمریکا به مملکت می یان می گن که اکثر این شرکت ها از پایه های unix ی استفاده می کنن و ... بعضی شرکت ها هم از سیاست های مدیرانشون ( برفرض مثال پیکسار کاملا در حیطه ی مک و یونیکس ) عمل می کنن و ... .
ویندوز موفق هست. اما سادگی فکر نمی کنم دلیل موجهی برای این موفقیت باشه. چنانچه سادگی ملاکه ، پس مک او اس که فراگیری و کار کردن باهاش بسیار ساده تر از ویندوز هست (حتی پدر و و مادرم هم کار با سیستم های مک رو یاد گرفتن!) بارها باید موفق تر باشه.... دلیل اصلیه موفقیت ویندوز، سیاست های اقتصادی کثیف (نگاه کنید چگونه سعی می کنه ویستا رو به خورده مردم بده) و همکاری شرکت های بزرگ هست.
هنگامیکه آمریکا عراق رو به تسخیر درآورد، مایکروسافت خیلی زودتر از شرکت های نفتی به عراق رفت و شروع کرد به سرمایه گذاری در عراق و رواج انحصار طلبی در محصولاتش.
خب یکم زیادی تند رفتم ببخشید :11: ! دیگه از این حرفا و بحث ها (که سودی ندارن) نمی زنم!
ببینید دوستان لینوکس خیلی جوان تر از ویندوز هست شاید بشه گفت حدود 7 سالی می شه! و در ضمن ویندوز از ابتد با یک محیط گرافیکی کاربر پسند وارد بازار شد(گرچه ابتدا بیشتر شبیه یک پک اضافه شده به داس بود) ولی لینوکس سالها با محیط متنی که خوب کاربران عمومی به هیچ عنوان سمت اون هم نمی رن کار کرد و شاید 7-8 سال نمی شه که روو به سیستم گرافیکی هم آورده و کمتر از 4سال هست که لینوکس رو هم می شه یک سیستم عامل برای خانه فرض کرد! پس سن لینوکس الآن 4-5 ساله در حالی که ویندوز از 1985 در حال کار کردن هست که تقریبا 20 سالی سن داره!!!
با این حال شما ببنید و مقایسه کنید 4-5 سالگی ویندوز رو با 4-5 سالگی لینوکس!
ویندوز موفق نیست! فقط بیشتر باهاش کار می شه چون قدیمیتر هست! و بیشتر مردم باهاش آشنا هستند! این معنی موفقیت نیست! اگر درصد رشد محبوبیت لینوکس رو یک نگاهی بکنید خواهید دید که موفقیت از برای کی هست.
در کل سیاست مایکر.سافت دیگه جواب نمی ده! حتی مکینتاش هم باید کم کم به فکر یک سیاست جدید باشه! چون لینوکس حرفش منطقی تر، دوست داشتنی تر، سریع تر و حرفه ای پسند تره.
ممنون
RezaTayebiJ
14-11-2007, 18:19
در کل سیاست مایکر.سافت دیگه جواب نمی ده! حتی مکینتاش هم باید کم کم به فکر یک سیاست جدید باشه! چون لینوکس حرفش منطقی تر، دوست داشتنی تر، سریع تر و حرفه ای پسند تره.
ممنون
بعنوان کاربر قدیمیه مکینتاش: اذعان شما بر منطقی تر بودن لینوکس نسبت به مک او اس از یک منظر عجیب و از منظر دیگر درسته!
عجیب بودن این حرف مربوط می شه به خود سیستم عامل. مک او اس مانند لینوکس unix base بوده و کاملا اوپن سورس هست و تمامی دیتا و کدها توسط شرکت اپل در اختیار برنامه نویس ها قرار گرفته. کد نویسی و تغییر در سیستم عامل در مک او اس بسیار ساده هست و عملا تفاوتی بین لینوکس و مک او اس وجود نداره. حتی انتقال کدها هم بین هر دو سیستم عامل بسیار سادس.
درست بودن حرفتون مربوط می شه به سیاست های محافظه کارانه ی شرکت اپل در مورد مک او اس. خبری از نسخه ی قانونیه سیستم عامل اپل بر روی Pc نیست و کسانی که نیازمند مک او اس هستن مجبور به خرید مکینتاش هستن (نسخه ی هک شده ی ارائه شده برای PC کارایی مناسب نداره) .حتی سخنگوی اپل استیو جابز در مناظره ای که با بیل گیتس داشت رسما اعلام کرد ما علاقمند به افزایش کاربران مک او اس هستیم ، اما بدنبال تسخیر بازار PC نیستیم. این سیاست های محافظه کارانه قطعا از نظر دوستان PC کار غیرمنطقی هستند.
اما حقیقت آن است که من و حدود ۳۰ میلیون کاربر دیگر مک او اس (این رقم رو مقایسه کنید با ۱ میلیارد کاربر ویندوز!) تقریبا همگی از سیاست های اپل حمایت می کنیم! ما از پیشرفت های این سیستم عامل ، بعنوان کاملترین سیستم عامل کامپوتری (لطفا موضع نگیرید. این نظر ما کاربران مک هست) بسیار خرسند هستیم و از اینکه در صلح و آرامش بدور از هیاهوهای PC هستیم واقعا لذت می بریم! افزایش تعداد کاربران مک و امکان نصب قانونیه این سیستم عامل بر روی PC مساوی است با ازدحام کاربران و در نتیجه شلوغ پلوغی ، همون چیزی که ما مک بازهای ترسو ازش می ترسیم!
اپل با این سیاست ها، کاربرانش رو به هیچ عنوان از دست نخواهد داد و ما همیشه از محصولات این شرکت لذت می بریم اما سرعت افزایش تعداد کاربرانش چندان بالا نخواهد بود.
این فرصتی است برای لینوکس تا بدون حضور این رقیب قدرتمند (قدرتمند تر و بسیار ساده تر از تمامی ویرایش لینوکس های فعلی... به دل نگیرید این نظر ما مک بازهاس!) ویندوز پست و حقیر رو شکست بده.
فکر می کنم بهتره دیگه بحثی راجب مکینتاش تو این تاپیک نشه چون عملا لینوکس قابلیت جذب کاربران مک رو نداره و ما هم عملا (چون شما PC کار می کنین) قابلیت جذب شما به مک رو نداریم... بهتره تمامی بحث ها دوباره برگرده به ویندوز. ببخشید که باعث منحرف شدن تاپیک تو چند تا پست اخیر شدم. :11:
در مورد نظر آقای طیب در مورد مایا خوب من شنیدم شما دیدین........... :) پس حرفی نیست.
در مورد اینکه سادگی ویندوز رو با مکینتاش یا OS X مقایسه کرده بودین بر فرض که این سیستم عامل ساده س (من که فقط snapshot شو دیدم) ولی اینو در نظر بگیرین که سخت افزارش دست هرکسی نیست. این خودش باعث شد ویندوز یکه تاز بازار PC های عموما ارزان قیمتتر باشه.............. خوب میمونه ویندوز و لینوکس حالا سادگی فقط میتونه دلیل موفقیت (حالا کاذب) ویندوز باشه این سادگی شامل همه چیز میشه شامل اینکه قدیمتره افراد زیادی بلدن و کلا فرهنگ ویندوزی رواج داره منظور من این بود وگرنه من با مفهوم User Friendly به اون معنائي که اکثر کاربرای ویندوز فکر میکنن مشکل دارم یعنی اصلا این مفهوم رو به این شکل قبول ندارم.
با حرفهای taia موافقم فقط اینکه بهرحال ماهیت فراگیری ویندوز رو هرچی بدونین از یه دید یه موفقیت مثلا از دید اقتصادی از رهبرای مایکروسافت و البته نه از دید کارشناسان تکنولوژی یا کاربرای مک و یونیکس و لینوکس و.... یا دولتمردان و... اینا به مایکروسافت ممکنه به چشم یه غده سرطانی نگاه کنن.............ولی خوب نمیشه منکر همه چیز مایکروسافت شد......البته نمیگم شما اینو گفتین بهرحال همه چیز نسبی هست.
راجع به این پست آخر هم:
من استدلال استیو جابز رو نمیفهم که گفته دنبال کاربرای PC نیستیم به نظر من سوئیچ به معماری X86 یه گام در این راه بود حالا شاید واسه کم کردن هزینه ها بوده ولی بهرحال این یه گام به اون سمته یعنی چی میگه ما میخوام کاربرامونو زیاد کنیم ولی نه تسخیر بازار PC ؟؟؟ چیزی که هست کاربرای یونیکس و لینوکس هیچوقت سمت مک نمیرن نه به خاطر اینکه مک بده یا ..... به خاطر اینکه اونائي که امروز یونیکس کارن دران توی زمینه به خصوصی کار میکنن زمینه ای که توی ویندوز یا مک فراهم نیست این خیلی اتفاق می افته که یه لینوکس کار به یونیکس سوئيچ میکنه و یا بلعکس اما این گذارها بین یونیکس یا مک و بلعکس خیلی نادره......خود شما هم اینو گفتین ولی به زبون دیگه
همونطور که خود شما هم گفتین با توجه به شرایط و سیاستهای فعلی اپل این شرکت نمیتونه توی عرصه pc با لینوکس و ویندوز رقابت کنه اصلا دلیل اینکه به سمت اپن سورس رفته مثل خیلی از شرکتهای دیگه اینه که از دستاوردها و مزایای داشتن یه جامعه اپن سورس استفاده کنه وگرنه عاشق چشم ابروی جامعه اپن سورس نبوده منافعش ایجاب میکرده و این خودش یه امتیاز مثبت واسه اپل هست خیلی از شرکتها این کار رو کردن مثلا دو تا نزم افزار ریاضی توی عرصه پردازش سمبولیک داشتیم یکی Mathematica یکی هم Maple ایندوتا رقیب هم بودن ولی Maple با اپن سورس شدن به شدت توسعه پیدا کرد و رقیب خودشو تقریبا نابود کرد تقریبا هر ۹ ماه اگه اشتباه نکنم ورژنش بالاتر میرفت و خودشه بعنوان مکمل Matlab مطرح کرد.........در حالیکه اون یکی با سابقه تر و معروف تر بود.....
آخر اینکه این فروم جای بحثه........بحث کردن وقتی درست باشه یعنی قواعدش رعایت بشه که فعلا شده هیچ مشکلی نداره ............ مثلا من یاد گرفتم که OS X اپن سورس هم هست راستش فکر میکردم ازون یونیکس های کد بسته باید بیسش باشه یا .......
راستی آقای طیب راجع به اینکه استودیوهای فیلم سازی از یونیکس استفاده میکنن و نه دقیقا لینوکس یکم مشکوکم امکان داره اطلاعات دقیقتری بدین شاید اون دوستان کل یونیکس و لینوکس رو یکی گرفتن شاید هم منظورشون همون irix قدیمی بوده؟
RezaTayebiJ
16-11-2007, 23:22
راستی آقای طیب راجع به اینکه استودیوهای فیلم سازی از یونیکس استفاده میکنن و نه دقیقا لینوکس یکم مشکوکم امکان داره اطلاعات دقیقتری بدین شاید اون دوستان کل یونیکس و لینوکس رو یکی گرفتن شاید هم منظورشون همون irix قدیمی بوده؟
این حرف رو دوستانی که اونور آب کار می کنن زدن. در مورد صحت کلامشون خود من هم شک دارم.
RezaTayebiJ
17-11-2007, 01:06
چند ساعت پیش که داشتم با یکی از دوستانم (که بر روی مک او اس برنامه می نویسه) صحبت می کردم در مورد باز بودن مک اوس ازش سوال کردم...
بخش هایی از base این سیستم عامل عملا بسته هستن. البته قدرت مانور زیاد هست اما نه به اندازه ی لینوکس.
m a j r i x
18-11-2007, 01:26
بخش هایی از base این سیستم عامل عملا بسته هستن. البته قدرت مانور زیاد هست اما نه به اندازه ی لینوکس
بخشی باز یا بسته معنی نداره
ایا شما میتونین سورس هسته رو دریافت یا تغییراتی اعمال کنید ؟
یا اینکه دارای لایسنسی هست که این اختیارات رو به کاربر بده ؟
حالا مسئله باز یا بسته بودن هم نیست
اصل لایسنسه
مثلا bsd ها هم open source هستند و هم از خانواده یونیکس تازه رایگان هم هستند و خیلی هم قدرت دارن
ولی خوب هیچی لینوکس نمی شه
مثل اینکه قصه ی این تاپیک تموم شدنی نیست ....
من می خوام بحث این تاپیک رو که یک مقدار منحرف شده بود عوض کنم. به نظرتون آیا میتونیم سال ۲۰۰۸ را سال لینوکس بنامیم ؟ با وجود اینکه به نظر نمیاد فعلا لینوکس به عنوان یک سیستم عامل حکم فرما در جهان مطرح بشه ولی فاصله بین لینوکس و ویندوز ( از نظر تعداد کاربر ) به طور قابل ملاحضه ای رو به کاهش است. سایت distrowatch.com در جدیدترین هفته نامه ی خود آماری را منتشر کرده که نشان میدهد تعداد کاربران ویندوز که این سایت را بازدید می کنند از ۶۵ در صد در اواخر سال ۲۰۰۴ به ۵۵ درصد در نوامبر ۲۰۰۷ کاهش یافته است در حالی که کاربران لینوکس بازدید کننده از این سایت از ۲۸ درصد در اواخر ۲۰۰۴ به ۳۶ درصد در نوامبر ۲۰۰۷ رسیده است. آیا این آمار به این معنی نیست که علاقه و گرایش به سیستم عامل لینوکس رو به افزایش است ؟ آینده را چطور پیش بینی می کنید ؟
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
منتظر نظراتتون هستم .
حسین جان همونطور که گفتم به نظر من اگر مکینتاش و مایکروسافت سیاستشون رو عوض نکنند عملا تا چند سال دیگر باید ویندوز و مک رو در روی یکسری دستگاهای خاص ببینیم و 99% رو لینوکس فرض کنیم، چه دلیلی داره استفاده از یک نرمافزار بسته ی نامشخص (حالا گیریم راحت هم برای کار باشه-هیچ وقت یادم نمی ره بحثی که می گفت بابیلون اصلاعات کاربران رو می فرسته به اسراییل!! چرا این بحث هست چون هیچکس نمی دوونه اون پشت این نرم افزار چه می کنه)حالا راحت هم باشه! وقتی شما به دستگاه خود اعتماد نداری راحتی چه معنی میده؟!!
در جواب دوستمون که از Open source بودن مک می گویند، من اطلاع دقیق ندارم ولی اگر مک open source هست چرا هیچ نسخه ی مستقل از شرکت خودش در بازار نیست؟!! مگر می شه کد سورس یک سیستم عامل باشه و هیچکس روی اوون سیستم کار نکنه و نسخه ی خودش رو نده(حالا یک نفر نه، یک شرکت) پس قطعا لایسنس داره.
RezaTayebiJ
20-11-2007, 00:21
حالا مسئله باز یا بسته بودن هم نیست
اصل لایسنسه
مثلا bsd ها هم open source هستند و هم از خانواده یونیکس تازه رایگان هم هستند و خیلی هم قدرت دارن
ولی خوب هیچی لینوکس نمی شه
ادیت شد...
RezaTayebiJ
20-11-2007, 00:37
حسین جان همونطور که گفتم به نظر من اگر مکینتاش و مایکروسافت سیاستشون رو عوض نکنند عملا تا چند سال دیگر باید ویندوز و مک رو در روی یکسری دستگاهای خاص ببینیم و 99% رو لینوکس فرض کنیم، چه دلیلی داره استفاده از یک نرمافزار بسته ی نامشخص (حالا گیریم راحت هم برای کار باشه-هیچ وقت یادم نمی ره بحثی که می گفت بابیلون اصلاعات کاربران رو می فرسته به اسراییل!! چرا این بحث هست چون هیچکس نمی دوونه اون پشت این نرم افزار چه می کنه)حالا راحت هم باشه! وقتی شما به دستگاه خود اعتماد نداری راحتی چه معنی میده؟!!
در جواب دوستمون که از Open source بودن مک می گویند، من اطلاع دقیق ندارم ولی اگر مک open source هست چرا هیچ نسخه ی مستقل از شرکت خودش در بازار نیست؟!! مگر می شه کد سورس یک سیستم عامل باشه و هیچکس روی اوون سیستم کار نکنه و نسخه ی خودش رو نده(حالا یک نفر نه، یک شرکت) پس قطعا لایسنس داره.
لطفا یه سری به این لینک بزنین:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سیاست های مایکروسافت غیرمنطقی هست اما سیاست های اپل... خب شما مشخصه رو لینوکس خیلی تعصب دارین بنابراین بحث فایده نداره!
دوست عزیز، تعصبی نیست! کجا حرف من یا دوستان نشان از تعصب داره! من اگر همین الآن کسی بهم اثبات کنه که ویندوز بهتره شک نکنید لینوکس رو رها می کنم، تعصب روی بحثی چون کامپیوتر معنی نداره! تعصب روی سخت افزار باز شاید کمی بشه داشت ولی روی نرم افزار چطور می خواهید تعصب داشته باشید!
در مورد سایتی که دادید پیشنهاد میکنم agreement رو که ابتدای کار باید امضا کنید هنگام دانلود (یا با کلیک روی لایسنس APSL )تا آخر بخوانید.
عنوان تاپیک بیانگر یه پدیده (و نه لزوما مشکل) در مورد لینوکس هست و میتونه شامل مک هم بشه بنابراین یکم بازتر با قضیه برخورد کنید توی لینوکس دیکتاتوری نداریم .......
ضمنا اون لینکی که آقای طیب دادن نشون میده که اپل گام بزرگی به سمت اپن سورس برداشته بنابراین من موافق نیستم که اپل و ویندوز رو در یه راه بدونیم راه اپل کاملا جداست ولی باید دید تا چه حد دست از محافظه کاریاش هم توی نرم افزار و هم سخت افزار بر میداره...........
اما وقتی یه شرکتی به سمت اپن سورس میاد برگ برنده ش جامعه ای هست که اونو حمایت میکنن بنابراین اپل بدون این برگ برنده در مقابل لینوکس (با فرض فراهم شدن شرایط) نمیتونه به این شکل رقابت کنه (متاسفانه چون رقابت خیلی خوووووووفه.......:).......ضمنا گفتم که با در نظر گرفتن یه سری حالت خاص کلی نگفتم....).
اینم یه بخش مهم از APSL مجوز کد عمومی اپل :
2. Permitted Uses; Conditions & Restrictions.[/B] Subject to the terms and conditions of this License, Apple hereby grants You, effective on the date You accept this License and download the Original Code, a world-wide, royalty-free, non-exclusive license, to the extent of Apple's Applicable Patent Rights and copyrights covering the Original Code, to do the following:
2.1 Unmodified Code. You may use, reproduce, display, perform, internally distribute within Your organization, and Externally Deploy verbatim, unmodified copies of the Original Code, for commercial or non-commercial purposes, provided that in each instance:
(a) You must retain and reproduce in all copies of Original Code the copyright and other proprietary notices and disclaimers of Apple as they appear in the Original Code, and keep intact all notices in the Original Code that refer to this License; and
(b) You must include a copy of this License with every copy of Source Code of Covered Code and documentation You distribute or Externally Deploy, and You may not offer or impose any terms on such Source Code that alter or restrict this License or the recipients' rights hereunder, except as permitted under Section 6.
2.2 Modified Code. You may modify Covered Code and use, reproduce, display, perform, internally distribute within Your organization, and Externally Deploy Your Modifications and Covered Code, for commercial or non-commercial purposes, provided that in each instance You also meet all of these conditions:
(a) You must satisfy all the conditions of Section 2.1 with respect to the Source Code of the Covered Code;
(b) You must duplicate, to the extent it does not already exist, the notice in Exhibit A in each file of the Source Code of all Your Modifications, and cause the modified files to carry prominent notices stating that You changed the files and the date of any change; and
(c) If You Externally Deploy Your Modifications, You must make Source Code of all Your Externally Deployed Modifications either available to those to whom You have Externally Deployed Your Modifications, or publicly available. Source Code of Your Externally Deployed Modifications must be released under the terms set forth in this License, including the license grants set forth in Section 3 below, for as long as you Externally Deploy the Covered Code or twelve (12) months from the date of initial External Deployment, whichever is longer. You should preferably distribute the Source Code of Your Externally Deployed Modifications electronically (e.g. download from a web site).
2.3 Distribution of Executable Versions. In addition, if You Externally Deploy Covered Code (Original Code and/or Modifications) in object code, executable form only, You must include a prominent notice, in the code itself as well as in related documentation, stating that Source Code of the Covered Code is available under the terms of this License with information on how and where to obtain such Source Code.
2.4 Third Party Rights. You expressly acknowledge and agree that although Apple and each Contributor grants the licenses to their respective portions of the Covered Code set forth herein, no assurances are provided by Apple or any Contributor that the Covered Code does not infringe the patent or other intellectual property rights of any other entity. Apple and each Contributor disclaim any liability to You for claims brought by any other entity based on infringement of intellectual property rights or otherwise. As a condition to exercising the rights and licenses granted hereunder, You hereby assume sole responsibility to secure any other intellectual property rights needed, if any. For example, if a third party patent license is required to allow You to distribute the Covered Code, it is Your responsibility to acquire that license before distributing the Covered Code.
]
آقا بهترین دلیلش اینکه که شما میتونی با 1000 تومان آخرین نسخه+آپدیتها+ کلی برنامه کاربردی شو دااشته باشی
ولی در عوض لینوکس ملی قیمتش 13 هزار تومانه
حالا تو خودت انصاف بده
خوب لینوکس ملی چرا؟
اونو زدن که یه ارگان دولتی از یه ارگان دولتی دیگه مقدار ناچیزی پول تلکه کنه چون مدیرای ما پشتیبانی و این چیزا سرشون نمیشه که بخوان بابتش به بروبچز دست ان در کار لینوکس شریف (یا همون کارامد و ملی و...) پول بدن این بنده خداها هم تصمیم گرفتن همون اول کار پول بستون مدیر بدبخت مگه قبلا که ویندوز داشت ازین پولها میداد؟؟؟؟ حالا تصورشو بکنین که انتخابات و وزارت خانه و سفارت و ... رو ویندوز بچرخن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!۱۱۱۱
ضمنا شما مجبور نیستین همون ۱۰۰۰ تومن هم بدین با پست و رایگان از خارج واسه سی دی ها اوبونتو رو میفرستن اورجینال و با قابلیت آپدیت دزدی هم نیست و مشکل شرعی هم نداره و سیستم عامل غصبی نیست!!!!!!! دیگه چی میخوای از هر جائي هم میتونی دانلود کنی و ..... خواهشا توی این بخش لینوکس رو با ویندوز مقایسه نکنین که زمین تا آسمون فرقشونه.......
لینوکس شریف رایگانه شما می تونی دانلود کنی
cdش پولیه :)
آقا بهترین دلیلش اینکه که شما میتونی با 1000 تومان آخرین نسخه+آپدیتها+ کلی برنامه کاربردی شو دااشته باشی
ولی در عوض لینوکس ملی قیمتش 13 هزار تومانه
حالا تو خودت انصاف بده
لینوکس شریف رایگانه شما می تونی دانلود کنی
cdش پولیه
دقیقا دیگه پول سی دی رو که باید ازتون بگیرند :31: خود لینوکس اپن سورس هست، سی دی که خرج داره! و شاید هزینه های جانبی کار ولی دانلود اکثر توزیع ها رایگان هست و اگر هم نباشه کد سورسش برای دانلود رایگان هست
ضمنا شما مجبور نیستین همون ۱۰۰۰ تومن هم بدین با پست و رایگان از خارج واسه سی دی ها اوبونتو رو میفرستن اورجینال و با قابلیت آپدیت
و به قول دوستمون ubuntu نه تنها هزینه ی سی دی رو می ده بلکه هزینه ی پست رو هم برای شما می ده خدمتی که شرکت CANONICAL ارائه می کنه.:5:
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.