PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : درخواست مقاله در باره معماری Juniper Routers



Null
15-07-2007, 17:40
سلام خدمت دوستان
لطفا اگر مقاله هایی در مورد بررسی معماری روترهای جونیپر دارید
بگذارید. اگر فارسی باشه خیلی بهتره. ممنون

R£ɀД
15-07-2007, 18:14
آشنايي با مسيرياب‌هاي‌ شركت Juniper

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

اشاره :

گرچه شركت جونيپر (Juniper) طيف گسترده‌اي از تجهيزات مقابله با تهديدات امنيتي را براي شبكه‌هاي اينترنتي روانه بازار مي‌كند (با نام Net Screen)، ولي بيشتر به جهت ساخت روترهايي با ظرفيت و كيفيت بالا، مشهور گرديده كه در ميان آنها روترهاي سري M از محبوبيت و گستردگي بيشتر برخوردارند. در اين نوشتار با اين سري از روترها و مشخصات فني آنها آشنا خواهيم شد. ضمن‌آن‌كه نظر خوانندگان علا‌قه‌مند را به مطلب آشنايي با مسيرياب‌هاي سيسكو در شماره‌هاي 48‌ و 49 نيز جلب مي‌نماييم.

كيفيت و قابليت اطمينان تجهيزات شبكه براي شركت‌هاي بزرگ مخابراتي در درجه اول اهميت قرار دارد، چرا كه خرابي و از كار افتادن اين تجهيزات، (حتي براي مدتي كوتاه) به معني از دست رفتن ميليون‌ها دلار درآمد خواهد بود.

در حال حاضر شركت جونيپر چهار سري روتر با نام‌هاي J ،E ،M و T توليد مي‌كند. روترهاي عضو يك سري، از مشخصات نرم‌افزاري و توابع عملياتي يكساني برخوردارند به شكلي كه به راحتي مي‌توانند جايگزين يكديگر شوند، تفاوت اصلي، در ظرفيت و تعداد درگاه‌هاي ورودي/خروجي مي‌باشد. به اين ترتيب فراهم‌كنندگان قادر خواهند بود با توجه به نياز و بودجه خود يك مدل را انتخاب كنند و سپس در صورت نياز، آن را با يك مدل قويتر در همان سري جايگزين كنند.

البته جونيپر داراي توليداتي در حوزه تجهيزات امنيت شبكه است كه با نام تجاري NetScreen شناخته‌‌ مي‌شوند و شامل فايروال‌ها، دستگاه‌هاي تشخيص و ممانعت از حملات (Intrusion Detection Prevention) و تجهيزات ايجاد شبكه‌هاي اختصاصي مجازي مي‌شوند.

تجهيزات روتري جونيپر

سري J: شامل مدل‌هاي J‌4300 ,J2300 و J6300 كه در رده روترهاي دسترسي (Access Router) قرار دارند و در نقاط اتصال شعبات يك سازمان يا شركت به يك شبكه مبتني بر پروتكل اينترنت (IP) به كار گرفته‌ مي‌شوند. روترهاي J از قابليت‌هاي بالاي امنيتي همچون فيلترهاي حافظه‌دار (Stateful Filter) و مكانيسم‌هاي محافظت در برابر حمله برخوردارند.

مدل‌هاي 6300 و 4300 با طراحي ماجولار خود به‌خوبي قابليت به‌كارگيري در داخل يك شبكه كوچك IP را نيز دارند. استفاده‌كنندگان اصلي روترهاي سري J شركت‌هاي خصوصي، سازمان‌هاي دولتي و مراكز آكادميك مي‌باشند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

سري E: روترهاي اين سري در كلاسي بالاتر نسبت به سري J قرار دارند. اين روترها كه با نام تجاري ERX و يك كد عددي شناسايي مي‌شوند، گزينه مناسبي براي به‌كارگيري در بخش لبه (Edge) شبكه‌هاي IP مي‌باشند.(1)

فراهم‌كنندگان خدمات شبكه همچنين از روترهاي E در نقش سرورهاي دسترسي پرظرفيت يا
(B-RAS (Broadband-Remote Access Server استفاده مي‌كنند.

ظرفيت روترهاي اين سري از 5 گيگابيت در ثانيه (براي مدل 705) تا 40 گيگابيت در ثانيه (براي مدل 1440) متغير است. ساير مد‌ل‌هاي موجود عبارتنداز: 310 (10 گيگابيت در ثانيه)، 710 (10 گيگابيت در ثانيه) و 1410 (10 گيگابيت در ثانيه).

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

سري M: قابليت انعطاف بالا، ظرفيت‌هاي متنوع (از 5 تا 320 گيگابيت در ثانيه) و مهمتر از همه قابليت اطمينان فوق‌العاده زياد، روترهاي سريM را به محبوب‌ترين گزينه فراهم‌كنندگان خدمات شبكه تبديل‌كرده‌است.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

روترهاي سري T: و دست آخر بزرگترين و پرقدرت‌ترين روترهاي شركت Juniper در سري T قرار دارند كه در حال حاضر شامل T320 و T640 مي‌شوند. اين روترها در هسته مركزي (Core) شبكه‌هاي بزرگ اينترنتي
(در ابعاد ملي و بين‌المللي) جاي مي‌گيرند و قادر به مسيردهي حجم بالايي از ترافيك مي‌باشند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

انواع روترهاي سري M

انعطاف زياد به همراه مشخصات نرم‌افزاري غني به روترهاي M اين اجازه را مي‌دهد كه در پست‌هاي گوناگوني از يك شبكه انجام وظيفه نمايند. براي مثال در حالي‌كه مي‌توان از اين روترها در بخش لبه يك شبكه‌ استفاده كرد، امكان به كارگيري آن‌ها در هسته مركزي شبكه يا حتي در داخل يك مركز ديتا (Data Center) وجود دارد.

با وجود اين انعطاف‌پذيري، مناسب‌ترين موقعيت به كارگيري روترهاي M در بخش لبه شبكه‌هاي بزرگ IP است، يعني جايي‌كه صدها و شايد هزاران اينترفيس متنوع (از لحاظ ظرفيت و پروتكل) ترافيك كاربران را وارد روتر نموده و با متمركز نمودن (Aggregation) اين ترافيك در ترانك‌هايي (Trunk) با ظرفيت بالا(2) آ‌ن‌ها را روانه هسته مركزي شبكه مي‌نمايند.

امكان ايجاد شبكه‌هاي خصوصي مجازي يا (VPN (Virtual Private Network، قابليت انتقال صوت و ويديو، پشتيباني از پروتكل نسل آينده IPv6 و امكان حمل ترافيك‌هاي انتشاري (مانند برنامه‌هاي تلويزيوني) بخشي از قابليت‌هاي پيشرفته روترهاي سري M مي‌باشد كه به كمك طراحي مبتني بر نسل دوم تراشه‌هاي برنامه‌ريزي‌شده خاص
(ASIC) و نرم‌افزار JunOS بدست مي‌آيند.

در حال حاظر سري M شامل روترهاي M5 ،M7i ،M10i ،M20 ،M40e ،M160 و M320 با ظرفيت‌هاي 5 تا 320 گيگابيت در ثانيه مي‌باشد.

ساختار روترهاي M اساساً جهت حفظ پايداري عملياتي پايه‌ريزي شده و به همين خاطر از سخت‌افزار و نرم‌افزار كاملاً ماجولار و مقاوم در برابر خرابي و خطا برخوردارند. كليه عناصر حياتي داخل روتر مانند سيستم خنك‌كننده، منبع تغذيه، موتورهاي مسيردهي (Routing) و جلو‌راني (Forwarding) به صورت افزونه (Redundant) طراحي شده‌اند. در ساختار افزونه، واحد اصلي داراي يك واحد جايگزين مي‌باشد كه به محض بروز خطا در واحد اصلي، جايگزين آن مي‌گردد.

علاوه بر اين‌ها، در تمامي روترهاي اين سري به صورت استاندارد، يك نرم‌افزار -------- موسوم به T-Protect حضور دارد كه در برابر حملات (DoS (Denial of Service مقاومت مي‌كند.

روتر M7i :
اين روتر كوچكترين عضو خانواده (البته پس از توقف توليد مدل M5) با تنها 9/8 سانتي‌متر ضخامت مي‌باشد.
نرخ‌ گذردهي آن بيش از 7 گيگابيت در ثانيه و مجهز به يك اينترفيس گيگااترنت يا دو اينترفيس اترنت سريع
(Fast Ethernet) (بسته به انتخاب مشتري) مي‌باشد.
علاوه بر اين تا 4 اينترفيس STM-4 با نرخ گذردهي 622 گيگابيت در ثانيه روي اين روتر قابل‌نصب مي‌باشد. اين اينترفيس‌ها با روترهاي بزرگتر M10i سازگار مي‌باشند و به راحتي بين دو گونه جابجا مي‌شوند.
روتر M7i بيشتر مناسب به كارگيري در لبه شبكه يك فراهم‌كننده مي‌باشد.
البته با وجود قابليت ترجمه آدرس‌ها (NAT)، ديواره آتش، IPSec و نرم‌افزار محاسبه جريان‌ J-Flow مي‌تواند در دفتر مركزي يك شركت يا در يك شبكه محوطه‌اي (Campus Network) به كارگرفته شود.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

روتر M10i
روترهاي M10i با 2/22 سانتي‌متر ضخامت كوچك‌ترين مدل‌هاي داراي قابليت افزونگي
(Redundancy) در اين سري مي‌باشند. اين قابليت براي شبكه‌هاي با ضريب اطمينان بالا ضروري است.
تمامي عناصر اصلي سخت‌افزاري اين روتر شامل موتورهاي مسيردهي و جلوراني، سيستم خنك‌كننده و منبع تغذيه داراي واحد دوم مي‌باشند كه در صورت خرابي واحد اصلي جايگزين آن مي‌گردند.
با اين ترتيب و با وجود نرم‌افزار مطمئن ‌Junos، اين روتر گزينه مناسبي براي شبكه‌هاي كوچك تا متوسط است. روتر M10i قابليت پذيرش تا 8 اينترفيس STM-4 (ظرفيت 622 مگابيت بر ثانيه براي هر يك) را دارد.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

روتر M20
روترهاي M20 داراي چگالي بالايي براي پذيرش اينترفيس‌هاي ورودي/خروجي مي‌باشند. دارندگان اين روترها مي‌توانند تا 16 اينترفيس STM-16 با ظرفيت 5/2 گيگابيت در ثانيه را در اين روتر با ضخامت حدود 35 سانتي‌متر جاي دهند. بنابراين M20 يك روتر جمع و جور مناسب استفاده در شبكه‌هاي متوسط تا بزرگ خواهد بود. به عبارتي يك غول جيبي!

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

روتر M40e
يك روتر با ابعاد يك كابينت استاندارد مخابراتي ولي پرقدرت كه بسيار شبيه به دو M20 سوار شده بر روي يكديگر است. تعداد اينترفيس‌ها دو برابر يعني 32 عدد و حداكثر ظرفيت هريك همان 5/2 گيگابيت در ثانيه است. ظرفيت كل بيش از 40 گيگابيت در ثانيه خواهد بود.

يكي از ويژگي‌هاي ممتاز M40e سازگاري آن در سطح اينترفيس با روترهاي بسيار سريع سري T شركت جونيپر مي‌باشد.

روتر M160
روتر M160 تا 8 اينترفيس بسيار سريع STM-64 ( گيگابيت در ثانيه) و يا 32 اينرفيس STM-16 را در خود جاي مي‌دهد اين روتر به دليل نرخ گذر فوق‌العاده خود، بيشتر مناسب هسته مركزي شبكه‌هاي IP مي‌باشد. اگرچه تمامي ويژگي‌هاي يك روتر لبه‌اي را هم دارد و تمامي اينترفيس‌هاي آن با روتر M40 سازگار است.

كليه عناصر اين روتر داراي واحد افزونه مي‌باشند و علاوه بر اين تمامي قسمت‌هاي معيوب آن بدون نياز به خارج كردن روتر از كابينت قابل تعويض مي‌باشند. اين خصوصيت هزينه‌هاي نگهداري و تعميرات را به شدت كاهش مي‌دهد.

روتر M320
سريعترين و قويترين روتر خانواده M مدل 320 مي‌باشد. 16 اينترفيس 10‌‌گيگابيت در ثانيه يا 64 اينترفيس 5/2 گيگابيت در ثانيه برروي شاسي اين روتر جاي مي‌گيرند كه با وجود نرخ گذر كل 320 گيگابيت در ثانيه گزينه مناسبي براي بخش هسته مركزي شبكه‌هاي اينترنتي خواهد بود.

تمامي قابليت‌ها و مشخصات روترهاي‌ M160 در اين روتر نيز وجود دارد و علاوه بر اين با روترهاي
سريT320) T و T640) سازگاري كامل دارد.

عناصر اصلي روتر سري M
تمامي روترهاي سري M صرف‌‌نظر از ظرفيت و ابعاد داراي دو واحد اصلي مي‌باشند كه عبارتند از
موتور مسيردهي (Routing Engine) و موتور جلوراني بسته‌ يا (PFE (Packet Forwarding Engine موتور مسيردهي وظيفه پردازش و كنترل پروتكل‌ها و همچنين توليد جداول مسيردهي را برعهده دارد. اين جداول به روتر اين امكان را مي‌دهد تا هر بسته اطلاعاتي (Packet) را به مسير صحيحي هدايت كند. اين موتور خود تحت كنترل نرم‌افزار روتريJunos كار مي‌كند و از آنجايي‌كه كاملاً مستقل از واحد جلوراني محاسبات لازم را انجام مي‌دهد، بر روي كارآيي عمومي روتر تاثير نمي‌گذارد.

تمامي پروتكل‌هاي مسيردهي استاندارد (مانند OSPF ،IS-IS و BGP) توسط واحد مسيردهي روترهاي جونيپر شناسايي و اجرا مي‌شوند. علاوه بر اين قابليت ايجاد مكانيسم‌هاي كنترل و -------- سفارشي توسط استفاده‌كننده روتر وجود دارد.

روترهاي M7i و M10i از يك پردازنده سلرون 400 مگاهرتزي در قلب موتور مسيردهي خود استفاده مي‌كنند. اين پردازنده در مدل‌هاي M20 و M40e جاي خود را به يك پنتيوم III ششصد مگاهرتزي مي‌دهد و مدل M320 نيز از يك پنتيوم IV با فركانس 1.6 گيگاهرتز استفاده مي‌كند.

كارت FPC يك روتر M40
موتور جلوراني يا PFE در روترهاي سري M از دو واحد جانبي سخت‌افزاري PIC ،FPC (در مدل M7i واحد FIC) كمك مي‌گيرد. PIC يا كارت اينترفيس فيزيكي (Physical Interface Card) نقطه تماس روتر با دنياي بيرون آن و محل اتصال به لينك‌هاي شبكه مي‌باشد. روي هر‌ PIC از يك تا چند اينترفيس نوري يا الكتريكي وجود دارد كه از ظرفيت و استاندارد يكساني برخوردارند.

اترنت سريع در روترهاي M40
FPC يك بورد كمكي براي اتصال چند كارت PIC برروي روتر مي‌باشد و در عمل نقش يك متمركز‌كننده
(Concentrator) را بازي مي‌كند. بسته‌هاي اطلاعاتي پيش از ارسال به موتور جلورراني در FPC اولويت‌دهي و صف‌بندي مي‌شوند. روترهاي مدل M7i از گونه‌اي از FPC موسوم به‌ FIC كه براي اينترفيس‌هاي ثابت در نظر گرفته شده، استفاده مي‌كند.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

در مركز موتور جلوراني، بورد‌كنترل/سيستم/جلوراني قرار دارد كه در مورد هر بسته‌‌ اطلاعاتي بر اساس اطلاعات موجود در جدول مسيردهي روتر، مشخص مي‌كند كه به كدام اينترفيس خروجي ارسال گردد. اين بورد در تمام مدل‌هاي سري M جز مدل 320 وجود دارد (البته با نام‌هاي متفاوتي). براي مثال در M10i به نام CFEB يا بورد فشرده موتور جلوراني (Compact Forwarding Engine Board) شناخته مي‌شود. روترهاي سريع مدل 320 به دليل نياز به كارآيي بالا از ساختاري توزيع شده به عوض واحد متمركز جلوراني برخوردارند، اين ساختار در واحدهاي FPC قرار
دارد كه پردازش را به موازات يكديگر انجام مي‌دهند.


منبع : ماهنامه شبکه

Null
16-07-2007, 16:53
ممنون اینهارو پیدا کرده بودم
چون من برای پروژه پایانی دانشگاه میخوام
باید خیلی بیشتر از اینها باشه
اگه میشه مطالب بیشتری بزارید چون هرچی میگردم
پیدا نمیکنم اگه انگلیسی باشه بازم خوبه ترجمه میکنم
راستی اینم موضوعه پروژم: بررسی معماری روترهای جونیپر
بازم ممنونم

Null
19-07-2007, 02:05
یعنی هیچ مطلبی برا این موضوع نیست!!
انگلیسی هم باشه خوبه