ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : سازهای ملی ایران

darya_Sh
08-07-2007, 15:44
ـــ ?يش ازاسلام
?يش ازاسلام علاوه بر ناي كه ساده ترين سازهاي نخستين است ونوعي شي?وركه درميدان هاي جن? به كارميرفت سازهايي ?ون غژ ، رباب ، ?ن? ، وبربط معمول بوده است .

غژياغژك :اين سازشايدهمان سازي است كه امروزدربلو?ستان به نام غي?ك مي نوازند . غژازسازهاي آرشه اي نظيركمان?ه مي باشد .
رباب:اين سازرابرخي آرشه اي وبعضي سازمضرابي دانسته اند .
?ن? : ?ن? ازسازهاي قديمي است كه درمصرويونان كهن معروف بوده است ويونانيان آن را لير ناميده اند كه سالهاست به عنوان سمبل وآرم موسيقي بر?زيده وتلقي شده است .
اين سازهابعدها درارو?اتكميل شده است وبه نام هار? معروف مي باشد .
بربط : بربط كه با (ت) فارسي و(ط) عربي هم نوشته شده است همان سازيست كه دردوره اسلامي عود ناميده ميشد وشبيه سازدي?ري به نام رود بوده كه درقرون وسطي درارو?ا ازآن به نام العود وبعدهابه نام لوت يادكرده اند ودرزمان ماآن را سازعربي ميدانند درصورتي كه سابقه كهن تاريخي درايران داشته است .

ـــ بعدازاسلام
سازهايي كه دردوره اسلامي معمول بوده همان سازهايي است كه امروزه معمول است وآنهاعبارتنداز :
تار ، سه تار وسنتور ازسازهاي مضرابي .
ناي وسرناازسازهاي بادي وكمان?ه ازسازهاي آ رشه اي .
دربعضي مناطق دوتار وتنبور و رباب ازسازهاي ضربي طبل ،دهل ،دايره وتم?ك تقريبا درهمه جامتداول است .

godsmak
08-07-2007, 17:45
ممنون دوست عزیز ولی لطف کن از این به بعد بعد از کپی، پیست یه نگاهی بندازی که حروف"پ و گ" به صورت ؟ در نیان.

darya_Sh
08-07-2007, 18:24
بله چشم دوست من . گفتم شاید بعد از پیست درست بشه . که نشد . در اسرع وقت ویرایشش می کنم.
البته قابل ذکره که بگم این متن از جایی کپی نشده . به دست خودم تایپ شده بود ( در جایی بایگانی بود ) . البته از کتاب : فرهنگ دانستنیها