ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : هنوز فرهنگ استفاده صحيح از اينترنت در ايران جانيفتاده است



alirezatmt
13-08-2005, 21:16
اينترنت يك بازار جهاني براي خريد و فروش اطلاعات است. مي‌توان از اين بازار به نحو مطلوب استفاده شود يا به جهت عدم فرهنگ‌سازي و وجود محدوديت‌هاي اجتماعي و سياسي تاثيرات منفي جبران ناپذيري ايجاد كرد.


مصطفي اقليما رييس انجمن علمي مددكاران اجتماعي ايران در گفت‌وگو با ايسنا گفت: در ايران به جهت وجود محدوديت‌ها در بخش‌هاي مختلف، اينترنت به عنوان ابزاري براي آشنايي افراد مطرح است نه اطلاع‌رساني.
وي افزود: در تمامي دنيا از اينترنت براي گرفتن اطلاعات در زمينه خريد، فروش و غيره استفاده مي‌شود، در اين كشورها مطالب و اخبار به صورت درست و واقعي قبل از اين‌كه وارد سايت‌ها شود در اختيار خبرگزاري‌ها قرار مي‌گيرد و ديگر نيازي نيست مردم به دنبال كسب اين گونه مسائل از اينترنت باشند و مطالب را برعكس دريافت كنند.

اقليما گفت: اگر ما تكنولوژي را وارد مي‌كنيم بايد در اين زمينه آموزش‌هاي لازم را بدهيم و سياست‌هاي فرهنگي جامعه را با مسائل روز تطبيق دهيم تا كمتر شاهد آسيب‌پذيري در اين باره باشيم.
رييس انجمن علمي مددكاران اجتماعي ايران در ادامه اضافه كرد: دختران و پسران احتياج دارند كه در اجتماع با يكديگر تعامل داشته باشند. اگر ما اين آزادي‌ها را كه در حد قوانين و مقررات جمهوري اسلامي مي‌باشد از آنان سلب كنيم، به نوعي اين تضاد را ايجاد كرده‌ايم. در نتيجه جوانان به اينترنت روي مي‌آورند و با افرادي كه معلوم نيست چه شخصيت‌هايي دارند، تعامل مي‌كنند.

وي افزود: تعاملات اين چنيني زمينه‌ را براي بي‌بندوباري، اعتياد و حتي پيوستن افراد به باندها و گروه‌هاي خلاف را فراهم مي‌كند.
اقليما اينترنت را در صورت استفاده نا‌بجا عاملي براي تضاد آراء و عقايد بين والدين و فرزندان مي‌داند، چرا‌كه معمولا والدين مخالف چنين الگوهايي هستند.

وي توضيح مي‌دهد: اگر آزادي‌هاي بيروني درست باشد، آسيبي ديده نمي‌شود، اما تا زماني كه اولين نيازهاي ما برآورده نشود، همه چيز را از آن دريچه مي‌بينيم كه اين خواسته‌ها را برآورده كند.
رييس انجمن علمي مددكاران اجتماعي ايران در پايان خاطرنشان كرد: جايگاه اينترنت در همه جاي دنيا و حتي در ايران مشخص است، اما مشكل اين است كه از لحاظ فرهنگ استفاده از اينترنت هنوز خيلي عقب هستيم.