ورود

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : نصب ویندوز روی پارتیشن primary یا logical?

بهنازی
28-05-2007, 11:18
با سلام به همه دوستان ببخشید یه سوال داشتم من یه ویندوز روی c دارم وحالا یکی هم روی d نصب کردم ولی میبینم که c از نوع پارتیشن primary هست و d از نوع logical.
آبا این مشکلی به وجود نمیاره و اوصولا باید چگونه باشه و فرقشون چیه؟
وچجوری باید تبدیل کرد به یگدیگر؟
با تشکر از همکی

nw_nk
28-05-2007, 12:26
با سلام به همه دوستان ببخشید یه سوال داشتم من یه ویندوز روی c دارم وحالا یکی هم روی d نصب کردم ولی میبینم که c از نوع پارتیشن primary هست و d از نوع logical.
آبا این مشکلی به وجود نمیاره و اوصولا باید چگونه باشه و فرقشون چیه؟
وچجوری باید تبدیل کرد به یگدیگر؟
با تشکر از همکی

نه مشکلی به وجود نمیاره! کار خاصی که نمی خواهید انجام بدید؟

برای تبدیل و تغییر اندازه پارتیشنها از نرمافزاری مثل Partition Magic یا Partition Manager استفاده کن! البته اول با قواعد کار آشنا شو که اطلاعاتت از دست نره!

برای آشنایی با Primary و Logical و Extended میتونی توی Help همون نرم افزارهای فوق نگاه کنی , نوشته!

M.R.M
28-05-2007, 18:55
سلام دوست عزيز ،
ضمن تشكر از nw_nk عزيز ، در اين خصوص كافي بود شما در انجمن جستجو مينموديد تا موارد و توضيحات بسيار زيادي را در اين مورد بيابيد ...
به عنوان مثال در لينك هاي زير شما ميتوانيد چند مورد از تاپيكهايي كه در اين مورد در آنها بحث شده است را مشاهده نماييد :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
يا

و موارد مشابه بسيار ...
اميدوارم پاسخ سوالات خود را بيابيد ...
اگر باز هم با مطالعه تاپيكهاي فوق مشكل يا ابهامي داشتيد حتما مطرح نماييد.
شاد و پيروز و موفق باشيد :happy: .

بهنازی
28-05-2007, 21:21
جناب مدیر من خیلی جستجو کردم ولی دراین مورد چیزی پیدا نکردم از دوستان خواهش میکنم کمک کنند.

scanme
28-05-2007, 23:07
تبدیل رو میتونی با همون partiom magic انجام بدی اما اگه ویندوز داشته باشی و بخوای تبدیل کنی با مشکل از بین رفتن فایل ها ممکن است مواجه بشی که درصدش خیلی کمه .

در هر صورت اگه primary باشه بهتره اما در کل تفاوتی رو احساس نخواهی کرد

M.R.M
28-05-2007, 23:25
سلام دوست عزيز ،
شما در تاپيكهايي كه بنده در پست قبلي ام معرفي نمودم ميتوانيد پاسخهاي سوالات خود را بيابيد ، در هر صورت من براي اينكه شما بتوانيد در همين تاپيك مطلب را پيگيري نماييد مجددا مطالب آن پست را در اين جا نيز بيان ميكنم ، البته با تصاويري گوياتر كه اميدوارم براي شما مفيد باشند :
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
در سيستم پارتيشن بندي هارد ديسك سه نوع پارتيشن پايه وجود دارند : Primary و Extended و Logical .
پارتيشن هاي Extended ميتوانند به Logical قسمت شوند.
هر هارد ديسكي ميتواند شامل چهار پارتيشن Primary باشد ، يا ميتوان يك هارد ديسك را به سه پارتيشن Primary و يك پارتيشن Extended تقسيم كرد.
زماني كه شما در يك هارد ديسك چند پارتيشن Primary داشته باشيد تنها ميتوانيد در هر زمان يكي از آنها را Active نماييد و ساير پارتيشنها مخفي ( Hidden ) ميباشند .
اين پارتيشنها به صورت فيزيكي درون هارد ديسك وجود دارند اما در سيستم عامل ديده نميشوند. دليل اين امر Master Boot Record ( يا همان اولين سكتور فيزيكي هارد ديسك ) ميباشد.
براي سيستم يك ميز پارتيشن يا partition table تعريف ميشود كه پارتيشن فعال يا همان Active Partition را به سيستم عامل نشان ميدهد و باعث ميشود كه قسمت پردازش بوت سيستم به آن پارتيشن فعال ( Active Partition ) پرش نمايد.
تعريف چند پارتيشن Primary در يك هادر ديسك همان طور كه ميدانيد يكي از روشهاي ايجاد يك سيستم multi-boot ميباشد.
يك درايو Primary تمام درايوهاي Logical مشتق شده از نوع Extended را تحت پوشش قرار ميدهد. به شكل زير توجه نماييد :

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

يكي از ويژگيهاي درايوهاي Primary كه در سيستمهاي multi-boot توصيه ميشود از آنها استفاده شود اين است كه اين درايوها كلا از دسترس يكديگر خارج ميباشند و دقيقا به همين دليل پيشنهاد ميشود هر ويندوزي در يك درايو Primary نصب گردد تا به اين ترتيب اگر يكي از ويندوزها دچار آسيب و يا ويروس شد ويندوز ديگر بدون كوچكترين مشكلي به كار خود ادامه دهد و ويروس و ... نميتوانند هيچ دسترسي به آن داشته باشند.
در دو قسمت ميتوانم مهمترين تفاوت يك درايو Primary و يك درايو Logical را به اين شكل بيان كنم :
1- قابليت bootable يا Active شدن درايو Primary كه اين قابليت در درايو Logical وجود ندارد ( دقيقا به دليل MBR يا همان Master Boot Record كه ذكر كردم ) ، به تصوير زير دقت نماييد :

2- تفاوت در برچسب گذاري درايو يا Drive Letter در سيستم DOS ( كه البته تاثير آن را در سيستم عامل نيز مشاهده ميكنيد ). به اين شكل كه شما براي نامگذاري يك درايو Primary بايد از حروف C و D و در صورت بيشتر بودن درايو هاي Primary حروف E و F استفاده نماييد ( آن هم به ترتيب ) . در صورتي كه شما نميتوانيد يك درايو Logical با برچسب C ايجاد نماييد.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
در مورد چگونگي تبديل نوع پارتيشن ها توضيحات دوست عزيزمان nw_nk مختصر و مفيد بودند ، در اين مورد همواره بهتر است در هنگام پارتيشن بندي اوليه اين تصميم گرفته شود ، زيرا در برخي موارد اين كار غير ممكن است و در بسياري از حالات با از دست رفتن اطلاعات همراه خواهد بود ( زيرا به كلي ساختار برچسب هاي درايوها تغيير خواهد كرد ). در هر صورت ابتدا مطالب فوق را دقيقا مطالعه نماييد و سپس تصميم گيري كنيد.
در مورد اينكه فرموديد آيا مشكل خاصي به وجود مي آيد يا خير نيز پاسخ دوست عزيزمان nw_nk در حالت كلي صحيح ميباشد ، مگر در موارد خاصي كه در مطالب فوق به آنها اشاره نمودم. از دوست عزيزمان scanme نيز از بابت راهنمايي بسيار تشكر و قدر داني ميكنم ، حتما توضيح ايشان در مورد اينكه تفاوت چنداني احساس نخواهيد كرد در مورد نصب ويندوز روي پارتيشن Primary يا Logical بوده است ، در غير اين صورت كمي تفاوت در انواع اين تبديلات احساس ميشود كه اگر مطالب بنده را مطالعه نماييد قطعا متوجه اين موضوع خواهيد شد ... :20:
تاپيك شما بيشتر جنبه سوالي دارد و مشكل خاصي در آن ديده نميشود ، بنابراين براي يافتن پاسخ سوالات خود ميتوانيد از منابع مختلفي استفاده نماييد ، نظير لينك زير و يا تاپيكهايي كه به شما معرفي نمودم :

در هر صورت اميدوارم اين مطالب براي شما مفيد باشند.

بهنازی
29-05-2007, 11:25
جناب مدیر به خاطر توضیح بسیار عالی شما متشکرم ولی چند تا سوالم بی جواب ماند.
1-چجوری میتونم logicol رو به Primary تبدیل کنم با پارتیشن مجیک نمیشه Primary به logical میشه.
2-یه مشکلی داشتم اینکه پارتیشنهام به ریخته بود یعنی d رفته جای h و... که با این روش حل شد.
Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Disk Management و با كليك راست كردن روي درايو و انتخاب "Change Drive Letter And Paths" تغييرات دلخواهتون رو بديد...
حالا روی داس که میرم باز به هم ریخته نشون میده دلیلش چیه؟
اینو بگم که الان پارتیشن بندی من به این صورته.C,E,E Primary ودرایوهایD,G,H logicol هستند.
الان هم یه ویندوز روی D دارم بهترین روش رو میشه بگین من باید چی کا رکنم ؟
با تشکر از شما و سایر دوستان

بهنازی
30-05-2007, 22:44
لطفا به سوال من هم جواب بدین و منو خلاص کنید.

javad2625
31-05-2007, 00:11
گه ميخوايد پارتيشن ها رو مرتب كنيد به نظر من بهترين راه اينه كه (بعد از تهيه نسخه پشتيبان از اطلاعات با ارزش هارد ديسك) يه سي دي بوتيبل ويندوز اكس پي رو داخل دستگاه بگذاريد، با سي دي بوت كنيد و وقتي به مرحله انتخاب درايو براي نصب ويندوز رسيديد، همه درايو هاي موجود رو Delete كنيد و بعد هم مجدداً به ترتيب دلخواه اونها رو Create‌ كنيد و درايو C رو هم كه قراره ويندوز روي اون نصب بشه فرمت كنيد. ويندوز رو روي درايو C نصب كنيد و بعد از نصب ويندوز، بقيه درايوها رو هم از داخل ويندوز فرمت كنيد. بدين ترتيب، درايو C پارتيشن پرايمري و بقيه پارتيشن ها Logical خواهند بود و چنانچه ويندوز دومي هم روي هر كدوم از پارتيشن هاي ديگه نصب كنيد، از تمام ويندوزها به پارتيشن ويندوز ديگر دسترسي خواهيد داشت.

اگه بخوايد بدون پاك كردن اطلاعات يا پاك كردن ويندوزها مرتبشون كنيد بايد از Partition Magic استفاده كنيد كه اين كار (هر چند آسان اما) بسيار وقت گير خواهد بود. مثلاً اگه يه هارد 80GB داشته باشيد كه نيمي از اون هم پر باشه، حدود 12 ساعت طول مي كشه تا پارتيشن بندي رو (با اين وصفي كه شما گفتيد) مرتب كنه.

اگر هم بخوايد ويندوزي غير از xp (مثلاً 98 يا ME) نصب كنيد، بايد با سي دي بوتيبل همون ويندوز بوت كنيد و با Fdisk پارتيشن بندي رو مرتب كنيد.

خلاصه شما تصميم بگيريد كه چكار ميخوايد بكنيد در صورت نياز به توضيحات تكميلي، ما در خدمتيم.
اگر هم اين نامرتب بودن پارتيشن ها مشكل زيادي براتون درست نكرده توصيه مي كنم صبر كنيد تا زماني كه سيستم عامل هاتون چند تا ايراد ديگه هم پيدا كنه و ناچار باشيد اونها رو پاك كنيد. اونموقع همه كارها رو به طور يكجا انجام بديد.

بهنازی
31-05-2007, 12:49
با تشکر از شما من که گفتم من میخوام این کارها رو بکنم
1-چجوری میتونم logicol رو به Primary تبدیل کنم با پارتیشن مجیک نمیشه Primary به logical میشه.
2-یه مشکلی داشتم اینکه پارتیشنهام به ریخته بود یعنی d رفته جای h و... که با این روش حل شد.
Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Disk Management و با كليك راست كردن روي درايو و انتخاب "Change Drive Letter And Paths" تغييرات دلخواهتون رو بديد...
حالا روی داس که میرم باز به هم ریخته نشون میده دلیلش چیه؟
اینو بگم که الان پارتیشن بندی من به این صورته.C,E,E Primary ودرایوهایD,G,H logicol هستند.
الان هم یه ویندوز روی D دارم بهترین روش رو میشه بگین من باید چی کا رکنم ؟

javad2625
31-05-2007, 13:25
سلام.
با عرض معذرت فكر كنم من منظور رو خوب متوجه نشده بودم.
ضمن يادآوري اين نكته كه:
اگر با بوتيبل ويندوز اكس پي، مجدداً پارتيشن بندي كنيد، درايو C خود به خود Primary و بقيه درايوها لاجيكال خواهند بود بايد عرض كنم كه اگه ميخوايد بيش از 1 پارتيشن پرايمري داشته باشيد (كه البته اين كار باعث امنيت بيشتر پارتيشن ها، اما در عين حال عدم دسترسي از هر ويندوز به پارتيشن ويندوز ديگر خواهد شد) بايد به بخش آموزش Multi-Primary رجوع كنيد كه خودتون هم يه سر زده بوديد، اما ظاهراً راهنما رو نخونده بوديد. حالا من سوال شما رو به استاد igimax نشون ميدم، اينجا پاسخ رو پيگيري كنيد:

بهنازی
31-05-2007, 20:51
دوست عزیز من نمیتونم ذوباره پارتیشن بندی کنم چون اطلاعاتم زیاده.
راستی منظور شما از این جمله كه البته اين كار باعث امنيت بيشتر پارتيشن ها، اما در عين حال عدم دسترسي از هر ويندوز به پارتيشن ويندوز ديگر خواهد شد)اینه که مثلا با ویندوز c بوت بشیم درایو D که یه ویندوز روی اون دارم اصلا دیده نمیشه؟
میشه توضیح بدین چجوری تبدیل به primary کنم d رو.
با تشکر
دوستان دیگه هم خواهشا کمک کنند.

M.R.M
31-05-2007, 23:27
سلام دوست عزيز ،
ضمن تشكر فراوان از javad2625 عزيز ...
شما نميتوانيد هر درايو Logical دلخواه خود را به Primary تبديل نماييد ... درايو Primary همان طور كه بنده و ساير دوستان عزيز اشاره نموديم ، امنيت بالايي در نصب سيستم عاملها ايجاد ميكند ، آن هم از اين لحاظ كه در مواقعي كه سيستم شما آلوده به ويروس خطرناكي شد ، سيستم عامل دوم و فرآيند بوت آن كاملا در امان خواهد بود ، زيرا درايو ويندوز ديگر كاملا از ديد ويروس پنهان خواهد بود.
براي اينكه كاملا متوجه اين موضوع شويد به توضيحات زير توجه نماييد :
معمولا فقط براي نصب ويندوز و به وجود آوردن حالت Multi-Boot است كه كاربر اقدام به ساخت درايو Primary دوم ميكند ، آن هم اگر واقعا شرايط امنيتي بسيار بالايي را براي سيستم خودش و داده هاي ويندوز مد نظر داشته باشد ... بنابراين اولين نكته اين است كه تمام كاربران از اين سيستم استفاده نميكنند و بيش از 80 درصد كاربران از همين سيستم فعلي بوت ويندوز XP به بالا استفاده ميكنند ، يعني براي مثال ويندوز 98 را بر روي درايو C كه درايو اصلي ميباشد نصب ميكنند و از قابليت بوت ويندوز XP استفاده نموده و آن را بر روي يك درايو Logical نصب ميكنند و فرآيند بوت به صورت خودكار ويندوز ديگر را تشخيص ميدهد و يا هر حالت نصب ويندوز ديگري كه ميتوانيد تصور نماييد ...
در مورد تبديل پارتيشن Logical به Primary همان طور كه ذكر نمودم اين امكان براي تمامي درايو هاي شما وجود ندارد ... شما تنها قادر هستيد دو كار انجام دهيد :
1- يا در همان هنگام پارتيشن بندي با توجه به پست قبلي ام و تعداد مجاز پارتيشن هاي Primary اقدام به ايجاد آنها نماييد و سپس پارتيشن بندي را بر اساس آنها دنبال نماييد.
2- يا اينكه توسط نرم افزار Partition Magic ، اين كار را نه براي هر درايو دلخواه ، انجام دهيد ... با كمك نرم افزار پارتيشن مجيك شما تنها ميتوانيد اولين درايو Logical بعد از درايو Primary ‌اصلي يعني C و يا آخرين درايو Logical موجود در ليست درايوهاي خود را تبديل به Primary نماييد و امكان انجام اين تبديل براي درايوهاي مياني اين موارد وجود نخواهد داشت ( ضمنا توجه داشته باشيد شما تنها مجاز به ايجاد حداكثر 4 درايو Primary ميباشيد ) ، اينكه چرا اين حالت وجود دارد و ساير درايوها چنين امكاني را ندارند به همان تصاوير و توضيحات پيشرفته ساختار ديسك سخت مربوط ميشود كه خارج از بحث ما ميباشد ...
براي انجام اين كار با نرم افزار پارتيشن مجيك شما ميتوانيد مراحل زير را انجام دهيد :
################################################## ###############
توجه :
كار با ابزار پارتيشن مجيك بسيار حساس و در عين حال خطرناك ميباشد و كوچكترين اشتباهي در عمليات شما و يا رخ دادن كوچكترين مشكلي در اجراي نرم افزار يا عملكرد سيستم در حين انجام عمليات نرم افزار بر روي ديسك ، باعث بروز مشكلات بسيار جدي در هارد ديسك شما ميشود ! بنابراين ابتدا به خوبي جوانب كار را بسنجيد و سپس اقدام به انجام كاري كنيد ، زيرا مسئوليت انجام اين كار تماما بر عهده خودتان ميباشد.
################################################## ###############
ابتدا برنامه پارتيشن مجيك را اجرا نماييد ، به اين ترتيب ليستي از درايوها و هارد ديسك هاي موجود در سيستم را مشاهده خواهيد نمود. بر روي درايوهاي Logical اي كه مايل به تبديل آنها به Primary هستيد ( با توجه به قانوني كه در بالا ذكر نمودم ) ، راست كليك نماييد و سپس از منوي ظاهر شده بر روي گزينه Convert كليك نماييد ، سپس گزينه Primary Partition را از قسمت Primary/Logical انتخاب نموده و بر روي OK كليك نماييد ( ميتوانيد فرمت پارتيشن را نيز به دلخواه تغيير دهيد ) ... به شكل زير توجه كنيد :

همانطور كه در شكل مشاهده مينماييد ، ما ميتوانم 4 درايو Primary با همان قانوني كه ذكر نمودم ( تبديل درايو Logical بعد از درايو Primary يا آخرين درايو Logical ) ايجاد نماييم ، اما پس از اين كار ديگر نميتوانيم چنين تبديلي را انجام دهيم و مجاز نميباشيم. توجه به اين نكته نيز ضروري است كه درايو Extended كه درايوهاي Logical از آن نشأت ميگيرند نيز يك درايو Primary محسوب ميشود ...
به اين ترتيب با فشردن دكمه Apply در سمت چپ برنامه پارتيشن مجيك شما ميتوانيد تغييرات را اعمال نماييد.
اما بعد از اعمال تغييرات چه اتفاقي رخ ميدهد !!!
اگر هنگام تبديل درايو توجه ميكرديد برنامه به شما هشدار ميداد كه اين تبديل در ويندوز هاي قديمي مانند ويندوز 95 و 98 و سيستم عاملهايي نظير OS/2 باعث ميشود ساير درايوهاي شما مخفي شوند و در اين حالت ممكن است با از دست دادن اطلاعات مواجه گرديد !!! اين كار در اين موارد به هيچ عنوان توصيه نميشود ... در واقع اين تبديل براي درايوي كه در حال حاضر داراي اطلاعات مهم ميباشد توصيه نميشود ...
اما فرض ميكنيم شما اين موارد را قبول ميكنيد و قصد استفاده از ويندوزهاي سري NT نظير XP را داريد ... پس از اين كار شما مقدمات ايجاد يك سيستم Multi-Boot را فراهم نموده ايد. در اين حالت اگر براي مثال در درايو Primary‌ اول خود ويندوز ويندوز 98 و در درايو Primary دوم خود ويندوز XP و در درايو Primary سوم خود ويندوز Server 2003 را نصب نماييد ، وارد هر كدام از اين ويندوزها كه بشويد ، محتويات درايو Primary ساير ويندوزها در دسترس شما نخواهند بود و تنها درايوهاي Logical موجود براي هر يك از ويندوزها قابل رويت خواهد بود.
نرم افزار پارتيشن مجيك يك ابزار مديريت بوت براي اين منظور دارد با نام BootMagic ، كه با نصب آن ميتوانيد كنترل روند بوت در سيستمهاي اينچنيني ( يعني Multi-Boot ) را در دست بگيريد. براي اين كه درك بهتري از اين موارد داشته باشيد به مثال زير توجه نماييد :
در اين مثال ما 2 درايو Primary داريم كه در اولي ويندوز 98 و در دومي ويندوز XP نصب شده است و درايو سوم Logical ميباشد. با كمك ابزار مديريت بوت نرم افزار پارتيشن مجيك (BootMagic ) وارد ويندوز 98 ميشويم :

در اين حالت ويندوز 98 اجرا ميشود و پس از ورود به محيط آن پارتيشني كه از نوع Primary ميباشد و ويندوز XP در آن نصب است كاملا حالت پوشيده و مخفي پيدا ميكند و از ديد ويندوز 98 پنهان است. اما درايو Logical ما كاملا در دسترس ميباشد.
مجددا سيستم را Restart ميكنيم و اين بار با ابزار بوت وارد ويندوز XP ميشويم :

در اين حالت دقيقا عكس حالت قبل اتفاق خواهد افتاد ، يعني محتويات درايو Primary ويندوز 98 از ديد ويندوز XP مخفي ميباشد و درايو Logical در دسترس ...
نرم افزار پارتيشن مجيك شما را در اين مورد تنها نگذاشته است !!! قابليتي با نام File Browser در آن وجود دارد كه به شما امكان ميدهد بتوانيد فايلهاي مورد نياز خود را حتي در پارتيشنهاي مخفي ( در اين حالت ) نيز مديريت و ويرايش نماييد. براي دسترسي به اين قابليت كافي است بر روي پارتيشن مورد نظر راست كليك نموده و گزينه Browse را انتخاب نماييد ).
در هر صورت اين كلياتي از روش تبديل پارتيشن Logical به Primary با استفاده از ابزار پارتيشن مجيك بود كه بنده سعي كردم به صورت مختصر آن را براي شما تشريح نمايم.
اميدوارم كاملا متوجه اين موضوع و انواع پارتيشن ها و روش تبديلات آنها شده باشيد.
در مورد تغيير نام يافتن نام درايوهايتان نيز ميتوانيد از همين ابزار پارتيشن مجيك براي مديريت و برچسب گذاري مجدد آنها استفاده نماييد يا از ابزار DriveMapper موجود در پارتيشن مجيك استفاده نماييد ( البته اگر آن را نصب نماييد ).
و اما در مورد بهترين روش و اينكه هم اكنون با ويندوز روي درايو D خود چه كاري انجام دهيد نيز اگر نظر شخصي بنده را بخواهيد به شما توصيه ميكنم اگر اطلاعات فوق العاده مهمي داري كه قصد حفظ آنها را از خطرات احتمالي آسيب ويروس و ... داريد ، ميتوانيد به انجام اين كار فكر كنيد ... اما اگر يك كاربر عادي هستيد و قصد لذت بردن بدون مشكل از سيستم عامل ويندوز و سيستم خود را داريد ، اصلا به انجام چنين كاري فكر نكنيد و خودتان را در زمره همان 80 درصدي بدانيد كه از اين روش استفاده نميكنند و تا به حال با مشكلات بسيار جدي نيز مواجه نگرديده اند !!! :20:
در نهايت تماما تصميم گيري به عهده شما ميباشد و اين شما هستيد كه بايد تصميم نهايي را اخذ نماييد.
اميدوارم توضيحات بنده براي شما كافي بوده باشد و بتوانيد پاسخ سوالات خود را در آنها بيابيد ...
تنها خواهشمندم تمام پست را با دقت مطالعه نماييد و حتي از كوچكترين قسمت آن نيز گذري عبور نكنيد ، زيرا اين بي توجهي شما ممكن است عواقب خطرناكي براي سيستمتان به وجود آورد !!! در تصميم گيري نيز سريع قضاوت نكنيد ...
اگر باز هم سوال يا ابهامي داشتيد حتما مطرح نماييد.

javad2625
01-06-2007, 01:02
دوست عزیز من نمیتونم ذوباره پارتیشن بندی کنم چون اطلاعاتم زیاده.
راستی منظور شما از این جمله كه البته اين كار باعث امنيت بيشتر پارتيشن ها، اما در عين حال عدم دسترسي از هر ويندوز به پارتيشن ويندوز ديگر خواهد شد)اینه که مثلا با ویندوز c بوت بشیم درایو D که یه ویندوز روی اون دارم اصلا دیده نمیشه؟
میشه توضیح بدین چجوری تبدیل به primary کنم d رو.
با تشکر
دوستان دیگه هم خواهشا کمک کنند.

سلام
بله اين كار باعث امنيت بيشتر پارتيشن ها و در عين حال عدم دسترسي از هر ويندوز به ديگري خواهد بود. چون داشتن بيش از 2 پارتيشن پرايمري به معناي داشتن دو درايو C به طور همزمان است. وقتي با ويندوز درايو C اول بوت كنيد، درايو C دوم مخفي خواهد بود و بالعكس. طبيعتاً بدين ترتيب امنيت بيشتري هم خواهيد داشت چون همانطور كه شما نمي توانيد به درايو C دوم دسترسي داشته باشيد، ويروس هاي احتمالي يكي از ويندوزها هم نمي توانند ويندوز دوم را آلوده كنند.

اما براي تبديل Logical به پرايمري الآن سري به پارتيشن مجيك زدم. شما ميتونيد هر پارتيشن دلخواه رو به پرايمري تبديلكنيد. حتي ميتونيد قسمتهايي از پارتيشن هاي مختلف رو با هم ادغام كرده و يك پارتيشن پرايمري جديد ايجاد كنيد. كليات كار هم به اين صورت هست:

ابتدا پارتيشن Logical دلخواه رو با استفاده از گزينه Merge Partition با درايو C ادغام مي كنيد.
سپس درايو C رو با استفاده از گزينه Create New Partition به دو قسمت تقسيم مي كنيد. در حين تقسيم، از شما مي پرسه كه آيا مي خواهيد روي پارتيشن جديد، سيستم عامل نصب كنيد يا نه؟ شما گزينه Yes را مي زنيد. بعد هم مي پرسه كه آيا مي خواهيد پارتيشن شما Primary باشه يا نه؟ و شما گزينه Primary رو مي زنيد.

در پايان گزينه Apply Changes رو مي زنيد تا تغييرات اعمال بشه، اما:
1- پيشنهاد مي كنم تا وقتي واقعاً احساس ضرورت نكرديد اين كار رو نكنيد، چون بسيار وقت گير هست و همونطور كه جناب MRT گفتند اگه مثلاً در حين كار برق بره يا به دليلي سيستم ريستارت بشه ممكنه اطلاعات ارزشمندي رو از دست بديد.

2- اگه بخوايد اولين يا آخرين درايو لاجيكال را به پرايمري تبديل كنيد، روشي كه جناب MRT گفتند سريعتر و بهتر هست.

بهنازی
01-06-2007, 21:59
با تشکر بسیار از دوستان عزیزم.

بهنازی
03-06-2007, 11:14
با تشکر فراوان از آقایان MRM و آقا جواد یه توضیح بدم که من الان 4 درایو Primary دارم و چون درایو D logical بود ومیخواستم XP رو روی D نصب کنم نتونستم به Primary تبدیل کنم.برای این کار باید اول یکی از درایو های Primary روتبدیل به logical کنم بعدا d رو به Primary تبدیل کنم؟
و در مورد گفته شما که بقیه درایو های Primary مخفی میشود چرا مال من اینطوری نیست وهمه درایو ها رو مبینم؟حتما سیستم عامل روش نصب بشه؟
باز از زحمات شما بسیار سپاس گذارم.

javad2625
03-06-2007, 17:50
با تشکر فراوان از آقایان MRM و آقا جواد یه توضیح بدم که من الان 4 درایو Primary دارم و چون درایو D logical بود ومیخواستم XP رو روی D نصب کنم نتونستم به Primary تبدیل کنم.برای این کار باید اول یکی از درایو های Primary روتبدیل به logical کنم بعدا d رو به Primary تبدیل کنم؟
و در مورد گفته شما که بقیه درایو های Primary مخفی میشود چرا مال من اینطوری نیست وهمه درایو ها رو مبینم؟حتما سیستم عامل روش نصب بشه؟

سلام
من كه گيج شدم. اصلاً شما از كجا مي فهميد كدوم پارتيشن هاتون پرايمري يا لاجيكال هستند؟ راستش من تا حالا خودم چند پارتيشن پرايمري همزمان درست نكردم و همه جزئيات رو دقيق نمي دونم. اما اين رو دقيقاً مي دونم كه:

اگه نرم افزار Partition Magic رو داشته باشيد تمام تبديل ها رو مي تونيد باهاش انجام بديد. هم Logical به پرايمري و هم بالعكس. حالا شما P.Mgc رو داريد يا نه؟

بهنازی
03-06-2007, 23:05
سلام خوب نرم افزار Partition Magic نشون میده که چی به چیه.

بهنازی
04-06-2007, 10:53
با تشکر فراوان .
آقایMRM میشه شما هم یه توضیح بدین
من الان 4 درایو Primary دارم و چون درایو D logical بود ومیخواستم XP رو روی D نصب کنم نتونستم به Primary تبدیل کنم.برای این کار باید اول یکی از درایو های Primary روتبدیل به logical کنم بعدا d رو به Primary تبدیل کنم؟

scanme
04-06-2007, 20:35
دیدن پارتیشن ها فکر نمیکنم به primary , ... مربوط باشه

من خودم تونستم تبدیل کنم بدون از دست رفتن اطلاعات اما برنامه partion magic نتوست این کار رو بکنه

و با برنامه
Partition Manager Professional
تونستم تغییر بدم

بهنازی
05-06-2007, 01:03
با سلام به خدمت عزیزان من از طریق Partition Magic درایوی که میخواستم ویندوز جدید روش نصب کنم رو اکتیو کردم و بلافاصله ویندوز جدید رو نصب کردم (بالاخره تبدیلش کردم) ولی مستقیم وارد ویندوز جدید میشه و درایو ویندوز قبلی دیده نمیشه چجوری باید وارد ویندوز قبلی شد حالا؟
با تشکر

M.R.M
05-06-2007, 09:19
سلام دوست عزيز ،
از توضيحات شما كاملا اين نكته مشخص ميشود كه مطالب پستهاي قبلي بنده و ساير دوستان عزيز را با دقت مطالعه ننموديد ...
در خصوص مشاهده پارتيشن ها تا زماني كه سيستم عامل بر روي آن نصب نگردد اين اتفاق همانطور كه شما نيز به آن اشاره نموديد رخ نخواهد داد. به محض اينكه شما سيستم عامل جديدي را بر روي يك پارتيشن Primary نصب نماييد ، آن پارتيشن براي MBR به عنوان پارتيشن Boot شناخته خواهد شد و با توجه به اينكه هر پارتيشن Primary براي بوت در ساختار Multi-Boot بايد فعال باشد ( Active ) و با توجه به اينكه شما در هر هارد ديسكي تنها قادر به فعال سازي يك پارتيشن Primary هستيد ، به همين منظور پارتيشن Primary ديگر ( كه ويندوز نيز بر روي آن نصب ميباشد ) در حالت غير فعال در خواهد آمد و اين امر باعث خواهد شد كه از ديد ويندوز ديگر مخفي بماند ...
در مورد پارتيشن Logical اي كه به آن اشاره نموديد نيز اگر مجددا به پستهاي قبلي بنده مراجعه نماييد متوجه خواهيد شد كه به اين نكته اشاره نمودم كه يك پارتيشن Logical در پارتيشن Extended ايجاد ميشود و پارتيشن Extended خود از نوع Primary ميباشد و بنابراين شما براي استفاده از اين پارتيشن به عنوان يك پارتيشن Primary مجزا بايد ابتدا آن پارتيشن Logical را از بين برده و آن را با Extended ادغام نماييد سپس از اين فضاي Extended براي ايجاد پارتيشن Primary با برچسب مشخص استفاده نماييد.
اما براي اينكه شما بتوانيد در هر بار استفاده از ويندوز ها نيازي به فعال سازي پارتيشن مورد نظر از طريق روشهايي همچون FDISK ( استفاده تنها براي Active سازي و نه فرمت ) و ... نداشته باشيد و با توجه به اينكه ساختار هارد شما در حالت Multi-Boot قرار گرفته است ، ميتوانيد از ابزارهايي كه به صورت خودكار اين كار را انجام ميدهند استفاده نماييد.
نمونه اي از اين ابزارها كه به آن اشاره نمودم ، ابزار BootMagic ميباشد كه به همراه نرم افزار Partition Magic نصب ميگردد ، با كمك اين ابزار شما ميتوانيد هارد ديسك Multi-Boot خود را به سادگي مديريت نماييد و مشكل خود را برطرف نماييد ( به شكلهايي كه در پست قبلي ام در مورد BootMagic قرار دادم توجه نماييد ).
حال من از شما سوالاتي ميپرسم كه ممنون ميشوم در صورت امكان به آنها ( بيشتر براي خود ) پاسخ دهيد :
1- آيا شما كاربر بسيار حرفه اي در استفاده از رايانه هستيد و جزو كاربران خاص و اداري قرار داريد و يا اينكه يك كاربر خانگي با استفاده هاي مشخص از رايانه هستيد ؟
2- آيا شما اطلاعات بسيار مهمي از قبيل يك نرم افزار خاص داريد كه نياز داريد زماني كه در يك ويندوز آن را نصب ميكنيد و اطلاعات آن را در همان درايو ويندوز ذخيره مينماييد ، تمايل به حفاظت خاص اطلاعات آن از ديد ويروسهاي رايانه اي و ... كه ممكن است ويندوز ديگر را تهديد نمايند ، داريد ؟
3- آيا شما كاربري هستيد كه نياز به استفاده از سيستم عاملهاي خاص ( براي مثال OS/2 و ... ) براي انجام كارهايي خاص داريد ؟
پاسخ به اين سوالات در واقع به خود شما كمك ميكند كه تشخيص دهيد آيا واقعا نيازي به اين تعداد پارتيشن Primary نياز داريد يا خير ... :20:
در دنياي رايانه از پارتيشن Primary در اكثر موارد براي انجام عمليات Multi-Boot استفاده ميشود و آن هم تنها براي مواردي كه نياز بسيار مهمي به آن دارند ( براي مثال مواردي كه در سوالات به آنها اشاره داشتم ) ، رايج ترين حالت نيز استفاده از 2 پارتيشن Primary است تا بتوانند سيستم را در حالت Multi-Boot آن هم دو گانه و نه چند گانه قرار دهند ...
پارتيشن هاي Primary محدوديت هاي بسيار زيادي را براي كاربر ايجاد ميكند و به همين علت همواره بهتر است اگر واقعا نياز ميباشد به تعداد محدود استفاده شود. معمولا در شركتها و سازمانهايي كه مدام در حال رد و بدل نمودن اطلاعات ميباشند از دو يا بيشتر پارتيشن Primary استفاده ميشود ، آن هم تنها براي اين امر كه در هر يك از آنها سيستم عاملي نصب ميشود كه اطلاعات و نرم افزارهاي خاص آنها از ديد سيستم عامل ديگر مخفي بماند تا در صورت بروز مشكل فايلهاي مهم آن نرم افزار و ... دچار آسيب نشود ( مجددا تاكيد ميكنم رايج ترين حالت تنها وجود 2 پارتيشن Primary براي دو سيستم عامل مختلف ميباشد ، زيرا واقعا به بيش از اين نيازي نيست ).
كاربران خانگي با توجه به اينكه معمولا براي مديريت فايلهاي خود به تعداد بيشتري پارتيشن نياز دارند ، معمولا از پارتيشن هاي Logical استفاده ميكنند تا بتوانند به تعداد دلخواه آنها را داشته باشند و محدوديت هاي خاص نداشته باشند و به راحتي آنها را مديريت نمايند.
در هر صورت من باز هم به شما تاكيد ميكنم اولا نياز خود را بسنجيد و هدف نهايي خود را مشخص نماييد و سپس تصميم به ايجاد چنين ساختار پارتيشن بندي نماييد و دوما پستهاي قبلي بنده و ساير دوستان عزيز را مجددا به دقت مطالعه نماييد و از هر بخش آن به صورت گذري عبور نكنيد.
مطمئن باشيد تعداد پارتيشن Primary بيش از حد نه تنها هيچ كمكي به امنيت بيشتر سيستم شما نخواهد كرد ، بلكه ممكن است در آينده شما را با مشكلاتي در مديريت پارتيشن ها و فايلها مواجه سازد كه اگر كاربر حرفه اي نباشيد قطعا در رفع اين مشكلات دچار اشكال خواهيد شد ، زيرا بايد از روشهاي تحت DOS براي تعمير و ... استفاده نماييد كه قطعا براي هر كاربري رضايت بخش نميباشد ...
ضمنا شما اگر واقعا تنها هدفتان اعمال امنيت بيشتر براي فايلهاي خود ميباشد بايد توجه خود را به فرمت پارتيشن معطوف داريد و نه به نوع آن ... براي مثال فرمت هايي از قبيل NTFS در ويندوز و SWAP و EXT در لينوكس و UFS در SUN و ... كه هر يك در جاي خود داراي توضيحات بسيار مفصلي ميباشند و در اين بحث نميگنجند.
اميدوارم به نتيجه گيري مطلوبي برسيد و بتوانيد بهترين تصميم را اخذ نماييد ...

بهنازی
05-06-2007, 11:40
ببخشید این قدر سوال میکنم چون من قبلا از روش سنتی استفاده میکردم در هنگام بوت میپرسید که کدوم os رو انتخاب کنم حالا من یکی از اینها رو پاک کردم و عوضش از روش Multi Primary استفاده میکنم حالا دو تا مشکل دارم یکی این که به ویندوز اولی که میخوام بوت بشم باز اون صفحه مربوط به انتخاب os هستش این چجوری از بین ببرم که دیگه نپرسه چون یکی خالیه؟
دوم اینکه وارد ویندوز قدیمی که میشم قبل از صفحه welcome پیام میده که برنامه autochk رو نمیتونه اجرا بکنه دوباره برمیگردم به ویندوز دومی و فایل autochk اون ویندوز رو کپی میکنم رو ویندوز قدیمی و درست میشه اینو چجوری از بین ببرم؟
با تشکر

Behroooz
05-06-2007, 11:59
با این توضیحات دوستان امیدوارم مشکلت حل شده باشه .

در هارد دیسک به بیش از یک درایو پریمری نیازی نیست .

درایو سی معمولا پریمری هستش و با نصب ویندوز دوم روی درایو دیگه نیازی نیست که باز هم یک درایو پریمری دیگه داشته باشیم .

برای حذف اون صفحه سیاه که ویندوز ها رو نشون میده شما باید فایل boot.ini رو ادیت کنید .

بهنازی
05-06-2007, 18:03
دوستان میشه بیشتر در مورد سوال آخرم توضیح بدن.ممنون میشم.چون جوابشو گشتم پیدا نکردم.

M.R.M
05-06-2007, 23:10
سلام دوست عزيز ،
در مورد عذرخواهي شما از پرسيدن سوالات زياد ، بايد بگويم به هيچ وجه نيازي به عذرخواهي نميباشد ... وظيفه بنده و ساير مديران و دوستان عزيز در انجمن اين است كه در حد توانمان به سوالات شما عزيزان پاسخ دهيم ... :20:
تنها نكته اي كه بايد به آن توجه نماييد اين است كه قبل از مطرح نمودن سوالات خود مطمئن شويد در محل مناسب و پس از جستجو و خواندن كامل مطالب آن را بيان نموده ايد.
در مورد سوالات اخير شما :
براي تغيير و ويرايش منوي بوت ويندوز بايد مراحل زير را طي نماييد :
بر روي My Computer راست كليك نماييد و گزينه Properties را انتخاب نماييد.
وارد شاخه Advanced شويد و بر روي دكمه Settings در قسمت Startup and Recovery كليك نماييد :

در صفحه ظاهر شده بر روي دكمه Edit كليك نماييد :

به اين ترتيب فايل boot.ini در ابزار Notepad ويندوز باز خواهد شد كه شامل ليستي از ويندوز ها عبارات خاص مربوط به فرآيند بوت و پارتيشن هاي ويندوز ميباشد :

براي رفع مشكل ، شما كافي است خطي را كه مربوط به ويندوزي كه گفتيد آن را پاك نموده ايد اما نام آن در منوي بوت وجود دارد را در زير عبارت [operating systems] يافته و آن خط را به صورت كامل حذف نماييد و سپس از منوي File بر روي گزينه Save كليك نماييد ( يا از كليدهاي تركيبي Ctrl+S استفاده نماييد ) و سپس اين صفحه را ببنديد و صفحات زيرين را نيز OK نماييد.
پس از اين كار نام آن ويندوز از ليست بوت حذف خواهد شد و ويندوز ديگر منوي بوت را به شما نمايش نخواهد داد و مستقيما وارد مراحل بارگذاري خواهد شد.
در حذف نمودن آن خطي كه در بالا به آن اشاره نمودم بسيار دقت نماييد ، زيرا اگر اشتباها خط مربوط به ويندوز اصلي خود را حذف نماييد دچار مشكل خواهيد شد.
************************************************** *************************************
اما در مورد مشكل شما با فايل autochk.exe ... در اين مورد آيا شما با هر بار Restart ويندوز دچار اين مشكل ميشويد ؟ حتي بعد از كپي نمودن فايل از ويندوز ديگر ؟ و آيا پيغامي نمايش داده شده به شما پيغام زير است :

اگر چنين است يك بار مراحل زير را انجام دهيد و نتيجه را بررسي نماييد :
ابتدا سي دي ويندوز XP خود را ( سي دي كه براي نصب در همان درايو استفاده نموده ايد - البته اگر از ورژنهاي مختلف استفاده نموده ايد ) درون دراو CD-Rom خود قرار دهيد.
سپس از طريق منوي Start ابزار RUN را اجرا نموده و در آن عبارت cmd را تايپ نماييد و با فشردن اينتر و يا OK وارد محيط Command شويد.
سپس دستور زير را عينا در آن تايپ نماييد و كليد Enter را بفشاريد :

در اين دستور منظور از /:X نام درايو CD-Rom شما ميباشد كه بايد آن را وارد نماييد.
پس از فشردن اينتر با پيغامي با اين مضمون مواجه خواهيد شد :

كافي است دكمه Y را بر روي كيبورد خود بفشاريد و اينتر را بزنيد.
توجه داشته باشيد در حين انجام اين مراحل بايد CD ويندوز XP شما درون درايو CD-Rom باشد.
پس از اتمام عمليات سي دي ويندوز را از درايو CD-Rom خارج كرده و سيستم خود را Restart نماييد.
با اين كار مشكل برطرف خواهد شد.
************************************************** *************************************
اميدوارم مشكلتان در اين مورد نيز برطرف شود ...

بهنازی
06-06-2007, 10:08
با تشکر فراوان از شما.

بهنازی
06-06-2007, 10:24
با تشکر از شما آیا برای سویچ شدن برای ویندوز دیگه به غیر از BootMagic هیچ روشی توی خود ویندوز وجود نداره یه مطلب دیگه روی برنامه Partition Magic من BootMagic وجود نداره ولی در عوض برنامه دیگه ای به نام PQ Boot وجود داره این در مقایسه با BootMagic چطوره؟

بهنازی
09-06-2007, 23:01
دوستان عزیز سلام با تشکر از پاسخهای شما.
یه مشکل برام پیش اومده وقتی من روی ویندوز دوم میرم با پارتیشن مجیک میتونم درایوی که ویندوز اول رو روش دارم آنهید کنم وبا ریست کردن میتونم همه درایو ها رو در مای کامپیوتر ببینم ولی این کار رو در ویندوز اول نمی تونم بکنم وقتی که اپلی رو میزنم رست میشه بعد با اعمال پیام میده که دستی ریست کنید و ریست میکنم و درایو ویندوز دوم رو نشون نمیده مشکل از کجاست چجوری میتونم ببینم.
با تشکر از شما

اماتور
10-06-2007, 08:39
تشكر از دوست عزيز كه زحمت كشيدند به سئوال من جواب دادند

اماتور
10-06-2007, 08:47
باسلام
خوب اگر چندتا پارتيشن primary داشته باشيد هميشه ان پارتيشني كه activeاست بعنوان درايو c و بقيه اخرين letterها قرار مي گيرند
دنبال چي مي گردي ؟؟

بهنازی
10-06-2007, 10:09
دوست عزیز اینو تازه کشف کردی سوال منو خوب بخون متوجه میشی دنبال چی میگردم.

Behroooz
10-06-2007, 11:47
دوستان عزیز سلام با تشکر از پاسخهای شما.
یه مشکل برام پیش اومده وقتی من روی ویندوز دوم میرم با پارتیشن مجیک میتونم درایوی که ویندوز اول رو روش دارم آنهید کنم وبا ریست کردن میتونم همه درایو ها رو در مای کامپیوتر ببینم ولی این کار رو در ویندوز اول نمی تونم بکنم وقتی که اپلی رو میزنم رست میشه بعد با اعمال پیام میده که دستی ریست کنید و ریست میکنم و درایو ویندوز دوم رو نشون نمیده مشکل از کجاست چجوری میتونم ببینم.
با تشکر از شما

فکر کنم یکی از درایوهای شما ان تی اف اس هستش .

بهنازی
10-06-2007, 22:50
نه عزیز جان همش Fat هستش.