هر آنچه که درباره گیربکس خودکار باید بدانید

گیربکس اتوماتیک قسمتی است که نیازی نیست که راننده دنده را بصورت دستی عوض کند. گیربکس اتوماتیک انواع مختلفی دارد که شامل گشتاور تبدیل گام دنده اتوماتیک ، کلاچ دوگانه اتوماتیک ( گاهی آن را دستی می نامند ) ، سیستم متغیر اتوماتیک و دو پیشرانه ها. اگر چه طراحی های مختلفی وجود دارد ولی پرفورمنس ها می توانند شبیه به هم باشند. با اینکه تغییر دنده دستی توسط پدال امروزه بیشتر رایج است ولی نوع اتوماتیک آن کاربردی تر است و عدم وجود پدال سوم به این معناست که خودور اتوماتیک است.
چگونه متوجه شویم که گیربکس اتوماتیک باید به تعمیرگاه برود ؟
نشانه های که نشان می دهد یک گیربکس اتوماتیک نیاز به توجه دارد شامل: برای تعویض دنده در زمان رانندگی یا در زمان سرعت گرفتن با دنده بالاتر ، آهسته عمل می کند، تعویض دنده به سختی صورت می گیرد و یا زمانی که شما رانندگی می کنید دنده می پرد.صداهای عجیبی مانند زوزه کشیدن ،نشان می دهد که مشکلی پیش آمده است و صدای سابیدن فلز روی فلز خبراز یک مشکل حاد را می دهد . برخی خودروها چراغ هشدار گیربکس دارند که در زمان بروز مشکل روشن می شود .روغن گیربکس معمولا قرمز می باشد و در صورت مشاهده روغن در زیر خوردو ، بدانید که گیربکس نشتی پیدا کرده است.
هر چند وقت یکبار باید گیربکس را چک کرد؟
گیربکس اتوماتیک اغلب تا 160 هزار کیلومتر بدون نیاز به تعمیر، کار می کند البته این گفته مکانیکی نیست . اگر شما به توصیه های کارخانه سازنده برای تعویض روغن گیربکس روجوع کنید و از گیربکس زیادی کار نکشید ، این شانس را دارید که نیاز به تعمیر آن نداشته باشید. شتاب های مداوم یا ترمز و گاز مکرر مانند تاکسی ها یا خودروهای پست ، عمر گیربکس را کم می کند.

منبع: مجله اینترنتی کاریزه MAG.CARIZE