تبلیغات :
شاگرد زرنگ - بهترین نرم افزار برنامه ریزی کنکور
آموزش تعمیرات لپ تاپ
دانلود رایگان نقشه لپ تاپ برای اولین بار در ایران



asiatech

    

صفحه 1 از 3 123 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 28

نام تاپيک: ◄◄ آموزش پله به پله ی برنامه نویسی با میکروکنترلر AVR و شبیه سازی مدار

  1. #1
    حـــــرفـه ای payam's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت
    ایــــران 68
    پست ها
    1,854

    پيش فرض ◄◄ آموزش پله به پله ی برنامه نویسی با میکروکنترلر AVR و شبیه سازی مدار

    سلام دوستان

    میخوام با تکیه بر اطلاعات خودم و اون چیزی که تا به حال یاد گرفتم ؛ در زمینه ی برنامه نویسی میکرو کنترلر AVR ؛ و در مرحله ی بعد شبیه سازی و مونتاژ مدار ، اطلاعاتی رو در اختیارتون قرار بدم .

    تصمیم گرفتم آموزشم رو از پایه شروع کنم تا دوستانی که با میکرو کنترلر ها کاملا بیگانه هستند بتونند مفهوم و معنای کلی رو درک کنند ؛ و به امید خدا خودشون برنامه نویسی کنند و لذت کار با میکرو رو حس کنند .

    این تاپیک به طور کل این موضوعات رو در بر خواهد گرفت :



    1. آموزش میکرو کنترلر AVR
    2. آموزش برنامه نویسی به زبان C ؛ و نرم افزار Codevision
    3. آموزش شبیه سازی مدارات به وسیله ی نرم افزار Proteus

    در برنامه نویسی و شبیه سازی مدارات با میکروکنترلر AVR ؛ 2 نرم افزار اصلی به کمک ما میایند و به آنها نیاز داریم :

    نرم افزار Codevision

    که از آن برای برنامه نویسی میکرو و پروگرام کردن میکرو استفاده میشود

    دانلود آخرین ورژن نرم افزار Codevision از لینک زیر :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    نرم افزار Proteus

    که یک نرم افزار شبیه ساز است . از آن برای شبیه سازی مدار مورد نظر قبل از مونتاژ استفاده میشود .

    دانلود آخرین ورژن نرم افزار Proteus از لینک زیر :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    " همچنین "

    دانلود نرم افزار های مهندسی برق از لینک زیر
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    همینطور مد نظر داشته باشید که این تاپیک فقط جهت آموزش است . پروژه های عملی و آماده ی میکرو کنترلر AVR در تاپیک زیر قرار میگیرند :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    سوالات و اشکالات خودتون رو هم میتونید در تاپیک اختصاصی AVR پیگیری کنید :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    این آموزش هم صرفا اختصاص به سایت P30World خواهد داشت ! نکات گفتنی گفته شد . شروع به نوشتن آموزش میکنم که امیدوارم مورد توجه و استفاده قرار بگیره .

    موفق باشید .





  2. #2
    حـــــرفـه ای payam's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت
    ایــــران 68
    پست ها
    1,854

    پيش فرض

    میکروکنترلر چی هست اصلا ؟!

    میکرو ؛ یعنی یک واحد خیلی خیلی کوچیک . کنترلر هم یعنی کنترل کننده . میکرو کنترلر در واقع یعنی یک کنترلر کننده ی خیلی کوچیک . این قطعه میتونه تا میلیون ها ترانزیستور رو در خودش جای بده ! با توجه به ابعاد کوچک اون ؛ کار فوق العادست !
    CPU کامپیوتر رو در نظر بگیرید ؛ عمل پردازش اطلاعات رو انجام میده . و مغز کامپیوتر هست . میکرو کنترلر هم دقیقا همین کار رو انجام میده و میتونیم بگیم که یک کامپیوتر کوچیکه ؛ با قدرت و سرعت بسیار زیاد در اجرای برنامه هایی که ما ازش میخوایم . میکرو خیلی حرف گوش کنه ؛ دقیقا همون کاریو میکنه که ما ازش میخوایم . نه کمتر نه بیشتر ! پس قابلیت اطمینان بهش خیلی زیاده .

    آخرش نفهیمین میکرو چیه ؛ نه ؟!
    میکرو یک IC خیلی جمع و جوره که معمولا چندین هزار قطعه الکترونیکی رو در کنار هم در یک بسته قرار دادن. اینطوری هم در فضایی که یک مدار خیلی بزرگ نیاز داره صرف جویی میشه، هم هزینه ساخت میاد پایین و هم مصرف برق کمتری داره.

    ما دسته بندی های مختلفی هم برای انواع میکرو کنترلر ها داریم :


    1. AVR
    2. 8051
    3. PIC
    4. Z80
    5. 6811

    نمیخوام وارد بحث های تخصصی تر میکرو ها بشم ؛ و بیام کاملا شرح پایه ها و . . . رو تدریس کنم و بگم که آره AVR در یک سیکل کلاک انجام میده از این رو مفید است ! میخوام طوری یاد بدم که خسته کننده نباشه بحث ؛ و علاقه مندان بتونند اصول اولیه رو یاد بگیرند .
    برای بحث های تخصصی تر ؛ توی همین انجمن و تاپیک های مربوطه زیاد کتاب و جزوه معرفی شده .


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    AVR ها سه دسته هستند :
    Tiny AVR - ATtiny
    Classic AVR - AT90S
    Mega AVR - ATmega


    میخوایم یک نمونه میکرو کنترلر AVR بهتون معرفی کنم . که کارایی زیادی داره و نسبتا معروف هستش :

    مدل Atmega 32


    مهمترین ویژگی هاش اینه که کارایی بسیار بالا و توان صرفی بسیار کمی داره . سرعتی برابر با 16 میلیون دستور در ثانیه , در فرکانس 16 مگا هرتز داره !
    حافظه ی داخلی SRAM , Flash , EEPROM داره .در ولتاژی حدود 4.4 تا 5.5 کار میکنه .

    جالبه بدونید ما میتونیم روی یک میکرو 10 هزار بار برنامه بنویسیم و پاک کنیم ؛ و اینکه برنامه ای که درونش ذخیره شده 100 سال بدون تغییر درش باقی میونه !

    در شکل زیر هم پایه های میکرو رو مشاهده میکنید :

    پایه های PA , PB , PC , PD که به ترتیب به پایه های A,B,C,D معروف هستند و هر کدوم 8 پایه رو شامل میشن ؛ پایه های ورودی هستند . در هنگام برنامه نویسی ما میتونیم مشخص کنیم که هر کدوم از این پایه ها ؛ کدوم ها ورودی باشند و کدوم ها خروجی .


    پین VCC ؛ تغذیه هست . GND هم که زمین هستش .
    Xtal 1 و Xtal 2 به ترتیب ورودی و خروجی تقویت کننده ی معکوس نوسانساز هستند .
    Avcc ورودی ولتاژ تغذیه برای پورت A هستش .

    مدار داخلی یک ATmega32 رو مشاهده کنید :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

    تا اینجای آموزش رو داشته باشید . در پست های بعدی شروع میکنیم به معرفی نرم افزار Codevision و شروع برنامه نویسی با این نرم افزار .

    موفق باشید

  3. 19 کاربر از payam بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  4. #3
    حـــــرفـه ای payam's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت
    ایــــران 68
    پست ها
    1,854

    پيش فرض شروع برنامه نویسی به زبان C با Codevision

    خوب وقتشه بریم سر کار اصلیمون ؛ برنامه نویسی میکرو ! واسه برنامه نویسی میکرو به زبان C از نرم افزار و کامپایلر Codevision استفاده میکنیم .



    توضیحات اضافی رو به موقعش مینویسم . الان میتونم بیام شروع کنم دونه دونه منو های نرم افزار و کاربرد هاشو بنویسم ؛ اما ترجیح میدم در مواقع نیاز و در حین آموزش بیان بشن . الان میریم سر کار برنامه نویسی .

    واسه شروع کدنویسی ، اول باید یک پروژه ی جدید ایجاد کنیم

    مسیر زیر رو دنبال کنید :

    File / New / Creat New File

    و مانند شکل زیر ؛ Project را انتخاب کنید و OK کنید .




    در قسمت بعد از شما سوال میشه که آیا میالید از نرم افزار CodeWizard AVR استفاده کنید یا خیر ؟
    شما گزینه ی No را انتخاب میکنید



    در مرحله ی بعد پنجره ی Create New Project ظاهر میشود .

    شما در این مرحله پروژه را با نام دلخواه ذخیره میکنید . ( Save میکنید )

    پنجره ی جدیدی باز شده است که مربوط به تنظیمات کامپایلر است ! ابتدا در قسمت C Compiler و Code Generation نوع Chip را برابر ATmega32 قرار داده ؛ و Clock را برابر فرکانس 4 مگا هرتز قرار دهید .



    OK کنید .

    تا اینجا Project رو ایجاد کردیم . حالا باید فایل اصلی برنامه رو ایجاد کنیم ( کد های برنامه درون اون قرار دارن ) . برای این کار باز هم از این طریق وارد میشویم :

    File / New / Creat New File

    اینبار گزینه ی Source را انتخاب میکنیم .

    پنجره ی جدیدی ظاهر میشه ؛ نام فایل را به دلخواه تغییر بدید ؛ مثلا Main.C



    -------------------------------------------------------------------------------------

    تا اینجا تنظیمات و مقدمات اولیه رو برای کد نویسی انجام دادیم .همه چیز محیاست برای نوشتن برنامه .

    ما میخوایم به ساده ترین شکل عمل کنیم و در هر مرحله به نوشتن کد های سنگین تر بپردازیم .

    اول میخوایم یاد بگیریم یک LED رو خاموش و روشن کنیم . یا در اصطلاح LED چشمکزن درست کنیم .

    خوب باید چکار کنیم ؟

    واضحه ! ما باید به میکرو کنترلر برنامه ای بدیم که مثلا یک led رو هر یک ثانیه خاموش و روشن کنه . این زمان میتونه هرچه قدر باشه ؛ مثلا 1 میلی ثانیه یا 100 ثانیه . بستگی به خودمون داره .

    صفحه ی برنامه آماده ی کد نویسی است. ما باید در ابتدا امر مشخص کنیم که از چه میکرویی میخواهیم استفاده کنیم . در اینجا ما از Atmega32 استفاده میکنیم . پس تاپیک میکنیم :

    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    با این دستور ما میگوییم که : آی سی مورد نظر ما Atmega32 است . include به معنای در بر گرفتن است . توجه کنید که باید آخر اسم میکرو ؛ h. بگذاریم . در واقع داریم فایل مربوط به آی سی را که در دیتا بیس نرم افزار موجوده رو به برنامه اظافه میکنیم .

    در قسمت بعد باید با دستور delay آشنا بشیم .
    ِdelay یعنی چی ؟ به خاطر بیارید در چند خط بالاتر گفتم میخوایم با تاخیری که خودمون مشخص میکنیم LED خاموش و روشن بشه . این تاخیر delay نام داره . چون میخوایم از دستور delay بهره ببریم ؛ پس باید در ابتدای برنامه قید کنیم که :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    یعنی ؛ دستور delay رو هم در بر بگیر .

    خوب . دستورات در یک فایل به نام main جا داشت ؛ اگه یادتون باشه . پس ما اول مینویسیم main ؛ و ادامه ی دستورات رو شروع به نوشتن میکنیم .
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    واسه شروع نوشتن کد ها ؛ باید تمامی کد ها درون دو عدد {} قرار داشته باشند . بدین صورت :

    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

    خوب . الان ما میخواهیم پایه های ورودی و خروجی رو مشخص کنیم . یعنی اینکه به آی سی بفهمونیم که کدوم پایه ی تو باید ورودی باشه ؛ و کدومش خروجی ! میدونیم که ما 4 تا پورت داریم A,B,C,d ؛ در اینجا ما میخوایم از یکی از پورت ها فقط استفاده کنیم . پس واسه ی این منظور مثلا از پورت D استفاده میکنیم .

    ّبه آی سی اینطور برنامه میدیم که :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    یعنی اینکه پایه ی 0 از پورت D رو ورودی در نظر میگیریم . توجه کنید که در این قسمت از برنامه ؛ همیشه باید با حروف بزرگ نوشته شوند . در برنامه نویسی به زبان C ؛ 0 یعنی ورودی و 1 یعنی خروجی !

    حالا که پایه ی ورودی ( همون پایه ای که میخوایم یک سر LED رو بهش متصل کنیم ) رو تعریف کردیم ؛ باید ترتیبی بدیم که یک حلقه ایجاد کنیم . یعنی چی ؟ ببینید ؛ اگه ما تعریف کنیم که led یک ثانیه خاموش باشه و یک ثانیه روشن ؛ خوب این عمل انجام میشه اما تکرار که نمیشه ! نه ؟ پس باید ترتیبی بدیم که همین طور 0 و 1 بشه .

    پس باید دستورات رو درون حلقه ای قرار بدیم که همش تکرار بشه . پس از دستور
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    استفاده میکنیم .

    یادمون باشه که دستور while هم یک جایی شروع میشه ؛ و یک جایی تموم . پس از این ها بازم استفاده میکنیم :

    }


    {

    دستوراتی که قراره درون این حلقه جای بگیرند اینها هستند :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    این دستور داره میگه که PORTD.0=1 ! یعنی چی ؟ یعنی اینکه پایه ی 0 پورت D رو مساوی صفر قرار بده . به چه مدت ؟ به مدت 200 میلی ثانیه ! دستور delay داره این کارو انجام میده .
    و همین طور در قسمت بعدی داریم که PORTD.0=0 به مدت 200 میلی ثانیه .

    خوب ؛ دستور ما برای خاموش و روشن کردن LED به شکل زیر در اومد :

    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    نکته ای رو که قابل ذکر میبینم بگم اینه که در برنامه نویسی ؛ آخر هر خط برنامه باید از سیمیکولون استفاده کنیم .
    نترسید ؛ سیمیکولون اینه ---> ; که اگه توجه کنید آخر خط ها میبینیدش .

    حالا که نوشتن برنامه تموم شده ؛ باید این فایل رو به پروژه اضافه کنیم . برای این کار از منوی Project گزینه ی Configure رو انتخاب میکنیم . از قسمت File گزینه ی Add رو میزنیم . فایل main.c رو که فایل های برنامه در اون قرار دارن رو انتخاب میکنیم . حالا فایل برنامه به پروژه اضافه شده است .

    شکل زیر :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    ---------------------------------------
    حالا تنظیمات کامپایلر رو انجام میدیم .

    از منوی Project گزینه ی Configure رو انتخاب کنید . از تب CCompiler نوع تراشه رو برابر ATmega32 و فرکانس clock رو 4 مگا هرتز قرار بدید .

    حالا از منوی after build گزینه ی program the chip رو تیک بزنید . این کار واسه اینه که بعد از کامپایل مستقیما کد هارو به تراشه بفرستید .

    خوب ؛ OK کنید .

    حالا میریم سراغ کامپایل کردن برنامه ای که نوشتیم . از گزینه ی Projecy گزینه ی Compile یا Build رو انتخاب کنید . همچنین میتونید از ترکیب Shift + f9 هم استفاده کنید .

    اگه برنامه بدون نقص بوده باشه ؛ و به درستی نوشته شده باشه پیغام زیر رو مشاهده میکنیم :



    خوب خیالمون راحت شد که برنامه رو به درستی نوشتیم .

    با زدن گزینه ی Program ؛ برنامه شروع به پروگرام کردن یا انتقال دادن برنامه ی ما به میکرو میکند .



    البته برای این کار لازمه که پروگرامر هم داشته باشیم .

    خوب کار برنامه نویسی تموم شد .

    توی قسمت بعدی شروع به آموزش شبیه سازی مدار با استفاده از Proteus میکنیم . در اونجا به طور عملی خواهیم دید که چطور LED چشمک میزنه

    تا بعد . . .

  5. 10 کاربر از payam بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  6. #4
    حـــــرفـه ای payam's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت
    ایــــران 68
    پست ها
    1,854

    پيش فرض شروع شبیه سازی با پروتئوس

    با یاد و نام خدا !

    سلام . خوب میخوایم درس امروز رو هم شروع کنیم به امید خدا . عنوان این پست هست :

    آموزش شبیه سازی با Proteus !

    پروتئوس اصلا چی هست ؟!
    پروتئوس یک نرم افزار شبیه ساز مدارات الکترونیکی است . خوب ؛ شبیه ساز مدارات الکترونیکی یعنی چی اصلا ؟! یعنی یک محیط نرم افزاری است که در اون لیستی از قطعات و المان های الکترونیکی در اختیار ما قرار میگیره ؛ و ما میتونیم با اون ها یم مدار رو طراحی کنیم . همچنین میتونیم شکل موج نقاط مختلف مدار رو هم ببینیم + ولتاژ ها و جریان های نقاط مختلف مدار .

    باز هم متوجه نشدید این نرم افزار چیه و به چه دردی میخوره ؟ خیله خوب ؛ بزارید وارد محیط کار بشیم کم کم یاد میگیرید ؛ خیلی آسونه

    اولا که آخرین ورژن نرم افزار رو میتونید از لینک زیر دریافت کنید :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    زمانی که نرم افزار ور نصب کردید ؛ برای اجرای نرم افزار مسیر زیر رو دنبال میکنیم :
    Start / All Programs / Proteus Professional /ISIS Professional

    این هم یک عکس از محیط کار پروتئوس :



    در گوشه ی چپ تصویر این آیکون هارو مشاهده میکنید :



    هر کدوم از این آیکون ها برای ترسیم مدار استفاده میشند .

    خوب ؛ برای شروع ترسیم شماتیک یک مدار ؛ روی آیکون [ ] کلیلک کنید ؛ و بعد این [ ] آیکون رو بزنید !

    با این کار لیست قطعات جلوی چشمان شما ظاهر خواهند شد .




    ما اول در مورد مدار یک LED چشمک زن صحبت کردیم ؛ برنامه اش رو نوشتیم ؛ حالا میخواهیم مدارش رو شبیه سازی کنیم .

    نیاز به چه قطعاتی داریم ؟

    خوب قاعدتا یک میکرو کنترلر نیاز داریم ؛ که گفتیم با ATmega32 کار میکنیم . پس از لیست کتابخونه اول یک Atmega32 انتخاب میکنیم .

    دیگه چی احتیاج داریم ؟ یک LED میخواهیم ؛ پس یک LED هم انتخاب میکنیم . این تا اینجای کار . پس بریم سراغ پیدا کردن قطعه !

    در پنجره ی لیست قطعات ؛ در قسمت KeyWords تایپ میکنیم : Atmega32

    این نتایج پدیدار میشوند :


    روی اولین نتیجه ی جستجو 2 بار کلیک میکنیم .

    حالا LED میخواهیم ؛ توی همون قسمت تایپ میکنیم LED-Green چون LED قرمز میخوایم استفاده کنیم ؛ همینطور میتونیم رنگ های دیگه رو هم داشته باشیم .

    خوب ؛ حالا در سمت چپ ما این دو المان رو خواهیم داشت :



    در لیست بالا 2 المان داریم . روی یکیشون که کلیک کنیم میتونیم انتخابش کنیم و روی صفحه ی برنامه بیاریمش ( Drag کنیم )

    هردو المان رو روی صفحه ی اصلی میاریم .
    یادتون هست در قسمت برنامه نویسی گفتیم که PORTD.0=1 ؟!
    الان پس باید LED رو به پایه ی 0 پورت D وصل کنیم !

    به این شکل :


    به سر آند LED یک مقاومت اهم پایین هم متصل میکنیم که ولتاژ مستقیما روی LED قرار نگیره ؛ همچنین سر کاتد رو هم زمین میکنیم . به شکل زیر :



    داشت یادم میرفت ! حالا که مدار رو کشیدیم ؛ باید فایل Hex برنامه ای رو که نوشتیم به میکرو اضافه کنیم . برای این کار 2 بار روی میکرو کلیک میکنیم ؛ در این حالت پنجره ی Edit Componet باز خواهد شد . از قسمت Program file فایل HEx رو انتخاب میکنیم و اوکی میزنیم .

    خوب مدار آمادست ! با زدن کلید Play در پایین صفحه مدار روشن میشه ! میبینید که LED داره خاموش و روشن میشه یا در اصطلاح چشمک میزنه . آخ که چه زیباست

    خوب ؛ در درس های بعدی به آموزش یک سری پروژه های دیگه میپردازیم .

    شاد باشید .

  7. 11 کاربر از payam بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  8. #5
    در آغاز فعالیت nekrasof's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    tehran
    پست ها
    5

    پيش فرض

    پیام جان داری از ابتدا شروع به گفتن می کنی و این خیلی خوبه چون من بهش احتیاج دارم آخه استاد میکرو ما قاق بود ما هیچی نفهمیدیم
    فکر کنم در آینده نه چندان دور خیلی باید کمک کنی به من
    راستی به نظر شما من با اسمبل یاد بگیرم یا سی؟
    آخه این استاد اسمبل به ما گفت البته تقریبا هیچی بلد نیستم شما کدوم رو پیشنهاد می کنی
    Last edited by nekrasof; 08-07-2009 at 13:05.

  9. #6
    حـــــرفـه ای payam's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت
    ایــــران 68
    پست ها
    1,854

    پيش فرض

    راستی به نظر شما من با اسمبل یاد بگیرم یا سی؟
    آخه این استاد اسمبل به ما گفت البته تقریبا هیچی بلد نیستم شما کدوم رو پیشنهاد می کنی
    سلام . والا به نظر من همونی رو کار کن که استاد گفته
    اسمبل هم زبان آسونیه . من C رو ترجیح دادم چون دیدم روحیم با C سازگارتره . . .
    اما با این حال میخوام اسمبل رو هم یاد بگیرم ؛ فعلا C رو کامل نکردم البته ؛ در حد نیاز یاد گرفتم
    شاد باشی .

  10. 4 کاربر از payam بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  11. #7
    حـــــرفـه ای payam's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت
    ایــــران 68
    پست ها
    1,854

    پيش فرض چشمک زدن 8 LED !

    با سلام دوباره خدمت همگی

    توی پروژه های قبلی یاد گرفتیم یک برنامه ی ابتدایی با Codevision بنویسیم . اون رو شبیه سازی کنیم و جواب هم گرفتیم !
    الان میخوایم روی پروژه ی LED چشمکزن تغییراتی اعمال کنیم . میخوای این دفعه 8 تا LED رو با هم خاموش و روشن کنیم !
    خیلی ساده به نظر میاد ؟ آره همین طوره . سادست

    خوب ؛ تغییراتی رو که ما توی برنامه ی قبل میخوایم اعمال کنیم به این شکل هستش :
    اول اینکه DDRD رو طوری انتخاب میکنیم پایه هاش همگی حکم خروجی رو داشته باشن . به صورت هگز مینویسیم :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    حرف FF در این کد نشون دهنده ی حالت پایه های پورت D هست .

    خوب ؛ تغییر بعدی :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    این قسمت چی میگه ؟
    میگه که اول PORTD=0xff ؛ یعنی پورت رو اول روشن کن ؛ و بعد PORTD=0x00 ، پورت رو خاموش کن !
    داریم مثل مثال قبلی بهش میفهمونیم که 0 و 1 کنه پایه هارو .

    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    به مدت 500 میلی ثانیه .


    خوب ؛ برنامه ی ما به شکل زیر در میاد :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

    شماتیک مدار در پروتئوس به شمل زیر در میاد :



    خوب ؛ فایل کامل این پروژه رو میتونید از لینک زیر دریافت کنید .
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    انشاا... توی پست های بعد به سراغ مدارات پیچیده تر خواهیم رفت
    شاد باشید...

  12. 10 کاربر از payam بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  13. #8
    اگه نباشه جاش خالی می مونه Capcom's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2007
    پست ها
    377

    پيش فرض

    مرسی پیام جان
    واقعا مطالب کاربردی ای بود....

    ما همچنان مشتاق ادامه هستیم

  14. #9
    در آغاز فعالیت
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    1

    پيش فرض

    سلام پیام جان
    اگه در مورد درایو چند تا سون سگمنت با AVR و به زبان c توضیحاتی بدی خیلی ممنون میشم
    اگه فایل چند تا پروژه در این مورد بزاری خیلی عالی میشه
    آخه برنامه ی AVR به زبان c نسبت زبانهای دیگه خیلی کمه و نمیتونم پروژه های زیادی پیدا کنم
    ممنون

  15. #10
    پروفشنال mani6606's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2006
    پست ها
    580

    پيش فرض

    پیام جان چرا دیگه ادامه نمیدین؟

صفحه 1 از 3 123 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

برچسب های این موضوع

به اشتراک بگذارید

به اشتراک بگذارید