![]() |
|
|||||||
| فیزیک کلیه مباحث مرتبط با فیزیک و علوم مرتبط با آن |
![]() |
|
|
اختيارات تاپيک | نمايش رسم |
|
|
#41 | |||
|
کاربر فعال انجمن
![]() تاريخ عضويت: Jan 2006
محل سكونت: Far far away
|
نقل قول:
این که باهم جورنشد .. ..اگرکه طبق نظریات نوین نورهم جرم داره....(نظریه ی ذره ای بودن نور)....خب پس جاذبه هم روش اثرمیگذاره دیگه...(مثلا این روهم بهش میگیم خمیدگی وغیره وغیره...(که من باهاش موافقم....حتی فکرمی کنم نورهم کمی تاقسمتی نیروهم واردکنه به سطحی که بهش میتابه..هرچندکه اون نیرو خیلی کم وقابل محاسبه نباشه..(که فکرمیکنم محاسبه شده جدیدا)...درسته؟)نقل قول:
![]() اما من اینو نگرفتم... نقل قول:
========= توضیح: از همه ی دوستای عزیزم عذرمیخوام... امیدوارم که تصورنشه میخوام کل کل کنم ویا چیز!!دیگه... فقط هدفم روشن شدن ذهنم و آشنائیی با مفاهیم جدید هست... ====== مدت زیادی هست که با مفاهیم فیزیک سرو کله نزدم... این تاپیک رو یک جور به عنوان کلاس درسی (به یاد دانشگاه)وبرای باز آموزی بهش نگاه میکنم... ======== مرسی از همگی
Last edited by saviss; 18-01-2008 at 08:51 AM. |
|||
|
|
|
|
|
#42 |
|
در آغاز فعالیت
![]() تاريخ عضويت: Apr 2006
|
سلام.لطفا مطالب زیر را تا آخر بخوانید!
در مورد قضیه ناتمامی گودل باید گفت که این قضیه ، یک قضیه ریاضی است و بحث در مورد آن واقعا در حد من نیست. ولی اگر بخواهید یک تصویر کلی از آن داشته باشید ، می توان آن را به زبان ساده چنین گفت: در ریاضی بعضی قضایا وجود دارند که نمی توان آن را ثابت کرد،حتی با وجود اینکه این قضایا بر اساس تعاریف و اصل موضوع ها هستند . در مورد مرجع متحرک : نسبیت خاص، فقط مرجع لخت را بررسی می کند. در مورد مرجع غیر لخت نسبیت عام نظر می دهد که در اینجا نمی توان در مورد نسبیت عام و مراجع غیر لخت بحث کرد. (چون نسبیت عام به سادگی نسبیت خاص نیست!) البته مرجع متحرک به معنی غیر لخت نیست و مرجع لخت نیز به معنی مرجع ساکن نیست.مرجع لخت، سیستمی است که در آن شتاب ، صفر اندازه گیری میشود. یعنی یک مرجع متحرک با سرعت ثابت نیز یک دستگاه لخت محسوب میشود.(چون شتاب آن صفر است.) ضمنا این که گفتید: مرجع متحرک چون بر خلاف نور حرکت می کند، نوری را نمی بیند چندان درست نیست. هر ناظری که بر خلاف جهت انتشار نور حرکت کند، باز هم نمی تواند با سرعت نور حرکت کند.( طبق نسبیت) بنابراین نور به او می رسد. در مورد سیاه چاله ها : این که نیرو بر مفهوم سرعت نور غلبه کند، گزاره ی اشتباهی است. از نظر فیزیکی هیچ دلیلی وجود ندارد که فرض بالا را رد کنیم. حتما با مفهوم سرعت فرار آشنایی دارید. سرعت فراری که برای سیاه چاله بدست می آید فراتر از سرعت نور است. اگر در فرمول سرعت فرار دقت کنیم دیده میشود که دلیل این سرعت فرار بالا جرم زیاد ستاره و کوچک بودن شعاع آن است. در حقیقت گرانش و نسبیت عام اصل ثبات سرعت نور را نقض نکرده. بلکه مناطقی در جهان را شناسایی کرده که برای فرار از آن احتیاج به سرعت فرا نور داریم. حال طبق نسبیت چون سرعت فرا نور وجود ندارد ، نمی توان از دام چنین اجرامی گریخت. در مورد اثبات ثبات سرعت نور: این مطلب را ماکسول ، چند سال پیش از اینشتین ثابت کرد که سرعت انتقال میدان های الکترو مغناطیسی محدود یه سرعت نور است. اینشتین نیز از این مطلب در نسبیت خاص استفاده کرد و آن را به عنوان اصل موضوع پذیرفت. ولی از آنجا که ماکسول ثبات نور را برای میدانهای گرانشی اثبات نکرده بود ، نسبیت خاص نمی توانست تکیل کننده نظریه گرانش نیوتن باشد. چون نیوتن سرعت انتشار میدان گرانشی را بینهایت در نظر گرفته بود. این تناقض بین نسبیت خاص و نظریه گرانش نیوتن در سال 1915 و در نظریه نسبیت عام اینشتین حل شد. فکر کنم اگر به کتب الکترو مغناطیس ( به خصوص کتابهایی که برای رشته فیزیک تدریس می شوند) مراجعه کنید بتوانید اثبات ثبات سرعت نور را ببینید. در مورد انبساط جهان ،مقاله ای در سایت دانشجویان فیزیک فردوسی دارم که فکر کنم ابهامات موجود را برطرف کند. لطفا به لینک زیر مرجعه کنید: ( خوشحال می شوم نظراتتان را در مورد مقاله زیر بگویید.) کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا ثبت نام کنید / وارد شوید 1.چجوری سیاهچاله فضا را خم می کند که نور بر نمی گردد؟ فکر کنم با یک مثال بتوانم مطلب را روشن کنم. فرض کنید درون یک چاه گلوله ای وجود داردو می خواهید آن را بیرون بیا ورید. اگر گلوله با سرعت مناسبی حرکت کند می تواند روی دیواره چاه حرکت کند و خارج شود. در غیر اینصورت، گلوله تا حد مشخصی بالا آمده و سپس به چاه باز میگردد. سایه چاله نیز مثل یک چاه در اعماق فضا زمان است و دیواره چاه نیز همان فضا زمان خمیده است. ولی برای خروج از این چاله فضایی باید سرعت فرا نور داشت. پایین ترین نقطه این چاله نیز همان ستاره مرکزی است. 2.گراویتون این وسط چکاره است؟ گراویتون ذره میدان گرانشی است . به این ذرات در انگلیسی messenger particles یا ذرات پیغام بر گویند . یعنی ذراتی که میدان گرانشی را به تمام کاینات منتقل می کنند. مثلا بدن شما چگونه می فهمد که در میدان گرانشی زمین است؟ پاسخ این سوال به همین گراویتون ها بر میگردد. این ذرات مجازی ، میدان گرانشی زمین را ایجاد وآن را به تمام نقاط منتقل میکند. در مورد علت جاذبه: اتفاقا همین چند روز پیش با یکی از اساتید دانشگاه در همین مورد صحبت می کردم که جواب جالبی را شنیدم. من اعتقاد داشتم که علت جاذبه همان گراویتون ها هستند. ولی همانطور که در بالا اشاره شد، گراویتون ها تنها ذرات مسنجر هستند و نمیتوانند به عنوان دلیلی برای جاذبه مطرح شوند. و اما جواب استاد: تمام پدیده هایی که در گیتی رخ می دهند ، حکمت دارند. ولی وظیفه فیزیک شناسایی حکمت ها نیست و فیزیک تنها حقیقتهای جاری در جهان هستی را بررسی می کند. مثلا نمیتوان پرسید که چرا در قانون گرانش نیوتن ، توان شعاع .0.5 است. این حقیقت حکمتی دارد که وظیفه بررسی آن در حیطه فیزیک نیست....... اگر باز هم سوالی بود ، در خدمتم.( البته اگر بتوانم جواب دهم!) |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
کاربر فعال انجمن
|
عالیه
آرش جان با اجازه ی شما من متن مقاله شما را نقل قول میکنم... هرچندکه درک وتفسیرش حداقل سه روز زمان می بره... اما به خوندنش میارزه ![]() نقل قول:
|
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
کاربر فعال انجمن
|
می بخشیدازپست مجدد...(عرض کردم که باید دوسه روزی برای هضمش وقت گذاشت)
اما اگرنظریه ی جهان تاریک رودرنظربگیریم وبهش معتقدباشیم... دراون صورت با یک تناقض روبرو میشیم... خب حد چگالی چی میشه؟ طبق نظریه ی جهان تاریک.تمام ذرات عالم بایدبه حالت فشرده(ودریک نقطه)جمع بشند.... یک چیزی شبیه همون اتفاقی که توی سیاه چاله ها میافته.... امامن فکرمیکنم سرانجام ...باتوجه به جرم زیاد و نیروی گرانش وحشتناکه انباشته شده...مجددا بایک بیگ بنگ دیگه روبروخواهیم شد....چون انرژی زیادی خواهیم داشت...واین اانباشته شدنانرژی توی یک نقطه خواهی نخواهی منجربه چیزی میشه به اسم بیگ بنگ مجدد... آیادرست حدس میزنم؟ Last edited by saviss; 19-01-2008 at 10:23 AM. |
|
|
|
|
|
#45 |
|
در آغاز فعالیت
|
مقاله رو به دقت بخونید. تقریبا کامل است.
|
|
|
|
|
|
#46 | |||||||||||||
|
Science of Physics• •
![]() تاريخ عضويت: Apr 2005
محل سكونت: طبرستان
|
با سلام ...
می بینم که بحث جوش خورده ... خیلی خوبه ... من که دارم خیلی چیزا یاد می گیرم ... خوب من پست به پست میام جلو و نظراتم رو می گم ( گرچه که در کنار اساتید جسارته !) نقل قول:
پس فکر کنم نباید با هم قاطی بشن ... طبق نسبیت سیاهچاله خیلی پیچیده می شه ... جسم پر جرمی که خمیدگی اون در فضا آنقدر زیاده که به نظر می رسه این صفحه (فضا-زمان ) را سوراخ می کند و ... . حالا فکر نمی کنم ربطی به این داشته باشه که نور از اونور در بیاد . نور روی سطح جسم باقی می مونه . اما گراویتون بحثش فرق می کنه ... این گراویتون ذره ای کوانتومی هست که عامل گرانش هستند و رساننده ی پیامی مبنی بر وجود گرانش هستن ... یعنی الان این گراویتون هایی که از زمین به ما می رسد عامل این جاذبه ای است که ما احساس می کنیم . نقل قول:
نقل قول:
این محمد ما واقعا یکی از اساتید هستن ... همیشه تو تاپیکهای اینجوری حل کننده ی مشکلاتن ... محمد جان خوشحال میشیم نظرات شما رو بشنویم . نقل قول:
اینکه علت جاذبه چیه ؟ خوب نظریه های مختلف براش دلیل های مختلف آوردن ... نظریه ی های فیلسوف های یونانی و ... یا نظریه ی فیزیک کلاسیک یا نسبیت یا کوانتم ... هر کدوم یه چیزی می گن (شاید یه جاهایی با هم مشترک باشن ) و این مطلب هم در مورد اثر نور بر جسمی که بهش تابش می شه : نقل قول:
نقل قول:
شتاب زمانی منفی هست که جسم در طی زمان کاهش سرعت داشته باشه . نقل قول:
نقل قول:
چطور دلیل فیزیکی ندارید که ردش کنید ، اما می گید که اشتباست ؟ خوب من نفهمیدم کجای این جمله اشتباهه " در یک سیاهچاله ، نیروی گرانش آنقدر زیاد است که نور هم برای فرار از این نیرو سرعت لازم را ندارد " می شه کامل تر توضیح بدید تا متوجه بشم ؟! نقل قول:
خوب وقتی می بینم که گراویتون هست ، گرانش هم هست و وقتی نیست گرانش هم نیست ... خوب پس چطور اون رو علت ندونیم ؟ شاید من منظور شما و استادتون رو خوب متوجه نشدم و الان دارم این حرف رو می زنم . اما به نظر من فیزیک علمیست که می تونه تمامی سوالات رو جواب بده ... حالا این سوال چه حکمت باشه چه چیز دیگه ای ... یه جورایی انگار این فیزیک حد و مرز نمی شناسه و کسی هم نمی تونه براش این حد رو تعیین کنه . الان فیزیک تو همه چیز دست برده ، فلسفه رو چپ و راست رد می کنه ، تو مسائل مذهبی هم دست می بره و یواش یواش متافیزیک رو هم فیزیکی می کنه و حتی تاثیرش تو توضیح مسائل تو پزشکی و شیمی و ... هم هست . نقل قول:
مقاله ی واقعا جالبی بود آرش جان ... من قبلا خونده بودمش ... اما زیاد چیزی ازش نفهمیدم (گرچه الانشم نفهمیدم ) ... اما یه چند مورد نظر و سوال : در مورد متن بالا که نقل و قول کردم ، به نظر من این قضیه ی انرژی تاریک مشکوکه ... من هنوز پیش فرضم روی همون بیگ بنگ و بیگ کرانچ هست . (حالا دلیلش یه چیزیه که خودش بحث ها داره !!) اما من این قسمت مثبت بودن شتاب گسترش رو دقیقا نفهمیدم ؟ یعنی اینکه تا آخر جهان این شتاب مثبته ؟ بخاطر اینکه این انرژی تاریک هی داره بیشتر می شه ؟ !؟! اصلا این انرژی تاریک از کجا میاد که بیشتر می شه ؟ یه توضیح ساده و تکمیلی اگه می شه بهم بدی ؟ (البته اگه زحمتی نیست ! ) نقل قول:
نقل قول:
اینطوری که آرش جان گفتند ما هیچ وقت برگشتی نداریم و تا آخر می ریم ... نقل قول:
در اخر هم خیلی خوشحالم که دارم کنار دوستان و البته اساتید بحث می کنم و خیلی چیزها هم یاد گرفتم ... اگه یه وقت چیز اشتباهی گفتم ببخشید ، چون همه ی حرفهام اطلاعاتیه که خودم بدست آوردم و قصدم هم اینه که اطلاعاتم رو کامل کنم نه اینکه ادعا داشته بام ... موفق باشید . |
|||||||||||||
|
|
|
|
|
#47 |
|
همکار انجمن نجوم و اخترشناسی
![]() تاريخ عضويت: Aug 2006
محل سكونت: شهر بهار نارنج
|
سلام دوستان....
![]() منم مثل محمد جان این موضوع ربط داشتن انرژی تاریک به انبساط عالم رو نفهمیدم ..... دوستان می شه یه توضیحی یا مقاله ای بزارند ... راستی یه سوال سرعت گراویتون چجوریه؟.... اونم مثل فوتون سرعت نور باید داشته باشه .... درسته ؟ |
|
|
|
|
|
#48 | ||
|
کاربر فعال انجمن
|
سلام
نقل قول:
)درنتیجه مشکل خاصی نیست![]() جریان فقط اختلاف دیدگاه هاست...که اون هم طبیعیه... ![]() من فعلا دارم دوتامقاله مختلف ازجای دیگه میخونم(هردوهم یکجورائی هم ارز وهمچنین متضاد)...شایدهردوشو اینجا گذاشتم...اما مفصل هستند برای همین هست که یک کم جریان قاطی پاتی شده... فکرمیکنم بحث اصلی بین طرفداران انبساط ابدی عالم وطرفداران برگشت پذیر بودنش باشه نقل قول:
)فقط هرچی میگردم میبینم که استفن هاوکینگ هم ظاهرانظریه ی تکینگی رو تاییدکرده.. اگرکه کسی خبرتازه تری داره بگه تابعدبه بحث اصلی برسیم |
||
|
|
|
|
|
#49 | |
|
در آغاز فعالیت
|
نقل قول:
متاسفانه الان وقت پاسخ گویی به تمام پرسش ها را ندارم. حتما در زمان مناسب توضیحات تکمیلی را قرار خواهم داد. ضمنا در مورد انرژی تاریک هم توضیح خواهم داد. انرژی تاریک جذاب ترین و به روز ترین مبحث کیهان شناسی است که نگاه ما را نسبت به سرچشمه و سرنوشت جهان به کلی دگرگون کرد. Last edited by arash_m; 20-01-2008 at 10:06 PM. |
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
کاربر فعال انجمن
|
نقل قول:
و ومنتظریم اگرکه این نظریه صحیح دربیاد کل دیدگاه هارو به هم میریزه... اما با اجازه... من هنوزهم از نظریه ی انقباض عالم دفاع می کنم... امیدوارم که بی ادبی نکرده باشم... ![]() میدونیدکه اینجوراختلاف سلیقه ها توی عالم فیزیک طبیعیه... توهین نباشه
|
|
|
|
|
![]() |
| کاربراني که اين گفتگو را مشاهده ميکنند: 1 (0 کاربران و 1 مهمان) | |
| اختيارات تاپيک | |
| نمايش رسم | |
|
|