تبلیغات :
آموزش تعمیرات لپ تاپ
دانلود رایگان نقشه لپ تاپ برای اولین بار در ایران
شاگرد زرنگ - بهترین نرم افزار برنامه ریزی کنکور
فروش حجمي فايل - دانلود فايلهاي شما
فیس بوک


    

صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 40

نام تاپيک: آموزش كامل مالتی مديا بيلدر - MultiMedia Builder ( برنامه ساخت AutoRun )

  1. #1
    داره خودمونی میشه Solid Snake's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2005
    پست ها
    28

    پيش فرض آموزش كامل مالتی مديا بيلدر - MultiMedia Builder ( برنامه ساخت AutoRun )

    سلام به همه دوستان عزیز


    امروز قصد داریم با یک آموزش ساده نحوه ساخت یک سی دی پلایر که قادر به پخش سی دی های صوتیه با کمترین امکانات و ساده ترین صورت تو ضیح بدیم. در ادامه پاسخ سوالات را میگم.


    ما برای این ضبط مون می خواهیم دکمه های Play , Stop , Pause , Forward , Backward و کنترلی برای کاهش و افزایش صدا درست کنیم.


    برای اینکار ما از توابعی که مالتی مدیا بیلدر برای سی دی های صوتی تعیین کرده استفاده میکنیم. از میان 4 قسمتی که MMB برای Action ها تعیین کرده ما در این قسمت برای سادگی کار از قسمت Sound Action که گزینه سوم انتخابی می باشد استفاده میکنیم. با کلیک بر روی قسمت Sound Action در کادر باز شده و در قسمت زیرین یعنی Mouse Click On object می توانیم از توابع زیر برای تعیین اکشن ها استفاده کنیم.


    CD:PLAY با نوشتن این فرمان برنامه به پخش فایل صوتی می پردازد.


    CD:STOP برای توقف فرمان پخش از این فرمان استفاده می شود.


    CD:FW برای پخش تراک جلوتر یا بعدی از این فرمان استفاده می شود.


    CD:BW برای پخش تراک عقب تر یا قبلی از این فرمان استفاده میشود.


    CD:PLP این فرمان هم برای پخش و توقف تراک جاری مورد استفاده قرار میگیرد.( PLAY Pause)


    CD:TRACK Number با این فرمان هم میتونید تعیین کنید که کدوم تراک از سیدی پخش بشه کافیه به جای تراک نامبر نام ترکتون را بنویسید.


    تا اینجا تونستیم دکمه های اصلی را طراحی کنیم.


    برای کاهش و افزایش صدا هم میتونید از فرمان های زیر استفاده کنید.


    VolumeDown() با استفاده از این فرمان در کادر اسکریپ نویسی میتو.نید صدا به تدرج کاهش دهید.


    VolumeUp("100") برای افزایش صدا تا 100 درصد می تونید از این فرمان در کادر اسکریپ نویسی استفاده کنید.


    در فرمان های ولوم می تونید برای ولوم تون یک بازه تعیین کنید مثلا به جای 100 از 80 استفاده کنید در این صورت ماکزیمم صدا تا 80 خواهد بود.


    در زیر میتونید یک نمونه از همین کار را که خودم درست کردم دریافت کنید. می تونید یک شکل کلی برای پلایرتون تعیین کنید و سپس با استفاده از Hotspot ها فرمان های بالا را روی شکلتون اعمال کنید.





    دریافت فایل CD PLAYER

    این نکته را هم اضافه کنم که تمامی فرمان ها را با استفاده از MCI Command ها نیز می توان اعمال نمود.تنها عیبی که پروژه بالا داره چون از این نوع فرمان استفاده نشده پس از اجرای موسیقی فرمان Eject عمل نمی کنه. برای در آوردن سی دی رام من از MCI Command در پروژه بالا استفاده کرده ام برای بستن سی دی رام هم میتونید از فرمان زیر استفاده کنید.


    MCICommand("set cdaudio door closed")


    جواب سوالات






    بریم سر پاسخ سوالات شما


    اقای محمد حسین سوال کرده بودند که می خواهند فایل های تصویر در داخل پروژه اجرا بشه. برای اینکار دو کار میتوانید انجام دهید. از منوی Object و زیر شاخه Create گزینه Video را انتخاب کنید و سپس ویدئو کلیپ خود را فرا خوانی کنید. با انتخاب اینکار پس از اجرای صفحه ویدئو به صورت اتوماتیک اجرا نمیشه و باید ابرای آن کنترل قرار دهید برای قرار دادن کنترل در تولبار اصلی با کلیک روی فلش کناری شی که به شکل یک چوب جادویی است می توانید گزینه Insert Video Control را انتخاب کنید. روش دوم برای قرار دان ویدئو استفاده از MCI هستش. از منوی Object و زیر شاخه Create گزینه MCI Object را انتخاب کنید و ویدئو خود را فراخوانی کنید. با انتخاب اینکار با اجرا صفحه ویدئو شما به صورت اتوماتیک اجرا میشود. حال اگر بخواهیم مدیا پلایر داخل پروژه اجرا بشه از همین Binding object که توضیح دادم می تونید استفاده کنید.


    C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe یا C:\Program Files\Windows Media Player\mplayer2.exe


    در مورد تایم لاین هم که آقا مهرداد و شما سوال کرده بودید می خواستم سر فرصت توضیح بدم. می تونید پروژه زیر را که Upload کردم دریافت کنید . این پروژه میتونه به شما کمک کنه.


    دریافت پروژه در مورد تایم لاین


    در مورد سوالی هم که در مورد فایل های MP3 کرده بودید. دقیقا منظور شما را متوجه نشدم. چرا امکان پخش فایل های MP3 وجود دارد.


    آقا رسول هم سوال کرده بودند که چه طوری میشه یه فلش وارد اتوران کرد که فقط برای اولین بار بر روی سیستم اجرا بشه.


    آیا اینکار را میشه کرد یا نه من نمیدونم؟ سوال جالبیه . ولی متاسفانه نمی دونم.


    بقیه جوابها تو پست بعدی




    معرفي به دوستان


    ارسال نظر

    « نویسنده : ناصر «» تاریخ ارسال : ۱۳۸۴/۰۶/۳۰ «» تعداد نظرات : Comments »



    .: استفاده از Binding Object ... آموزش MMB :.


    سلام به همه دوستان عزیز


    تو چند پست قبلی در مورد اجرای آکروبات ریدر در MMB مطلبی را گفته بودم. در اون جا ما برای اجرای آکروبات ریدر از یک پلاگین کمک گرفتیم. در این جلسه قصد داریم در مورد اجرای بعضی از قسمت های ویندوز در داخل MMB اشاره کنیم.




    هدف از این آموزش آشنایی با ابزار Binding Object و تعیین مسیر به صورت <Windows>




    در این کار ما از ابزار Binding Object استفاده میکنیم . مثلا ما می خواهیم به محض اینکه یک صفحه از پروژمون اجرا شد بر نامه ویرایشگر رجیستری ویندوز در داخل پروژ مون اجرا بشه. برای اینکار ابتدا از منوی Object و زیر شاخه Create گزینه Binding Object را انتخاب میکنیم . سپس در صفحه کاری پروژمون مقدار فضایی را که میخواهیم برنامه مورد نظر خارجی مون اشغال کنه تعیین میکنیم. بعد از انتخاب با دو بار کلیک بر روی محل انتخابی پنجره زیر باز میشه. که من بعضی از تو ضیحات را رو شکل اوردم.



    تو شکل بالا وقتی پروژتون اجرا بشه رجیستری در داخل پروژه شما جای میگیره. حالا میتونید هرکدام از قسمت های ویندوز را که خواستید به راحتی تو پروژتون بیارید. با این روش می تونید Windows Media Player را هم تو MMB باز کنید. کافیه یه سرچ از درایو ویندوزتون با فرمت EXE بکنید تا برنامه هایی را که میتونید اجرا کنید پیدا کنید.


    اما یه مشکل هست و اونم اینه که اگر درایو ویندوز درایوی به غیر از C بود چه باید بکنیم؟ شما از این موضوع اطلا ع ندارید که کاربری که از سی دی شما استفاده میکنه درایوی که ویندوز را توش نصب کرده درایو C هستش. برای اینکار MMB نوع دیگری از تعیین مسیر را با مشخصه <Windows> پیش بینی کرده. با اینکار برنامه خودش درایو ویندوز را شناسایی کرده و به اجرای برنامه می پردازد. مثلا برای نمونه بالا از Path روبرو می تونید استفاده کنید. <Windows>regedit.exe




    یا علی...




    در ضمن تعدادی دعوتنامه پرشین گیگ موجود می باشد. دو ستان وبلاگ نویس می تونن در خواست خود را در بخش نظرات اعلام کنند.








    معرفي به دوستان


    ارسال نظر

    « نویسنده : ناصر «» تاریخ ارسال : ۱۳۸۴/۰۶/۲۲ «» تعداد نظرات : Comments »



    .: ثبت اطلاعات شرکت خود در سیستم مقابل ... آموزش MMB :.


    سلام به همه دوستان عزیز


    هدف این وبلاگ آموزش مالتی مدیا بیلدر به همه شما دوستان عزیزه . متاسفانه این وبلاگ با روزی 100 الی 150 بازدید در روز تعداد کامنتهاش 2 الی 4 تا یه. اگر همینجوری پیش بره مجبورم در وبلاگ را تخته کنم. برای خودم هم عجیبه که با این تعداد بازدید کننده تعداد نظرها خیلی پایینه. به هر حال ... بریم سراغ آموزش


    امروز قصد داریم کاری کنیم که اطلاعات شما و یا شرکتتون به همراه لوگوی شما , وقتی کاربر سی دی را که شما درست کرده اید در سی دی رام خود قرار میدهد , در System Properties کامپیوتر شخص ثبت بشه.


    ---- هدف از این آموزش آشنایی با فرمان Copy To می باشد.


    ---- برای دسترسی به System Properties میتونید از کنترل پانل با کلیک روی آیکون System و یا در دسکتاپ با کلیک راست روی ایکون My Computer و انتخاب Properties عمل کنید.


    ---- یادگیری کامل اسکریپ نویسی MMB کار سختیه ونیاز به زمان زیادی داره و خود من نیز با تعداد کمی از فرمان های اسکریپ نویسی که کاربرد زیادی داره آشنا هستم. پس در ادامه سعی میکنیم در مورد اسکریپ نویسی مطالبی را بگم تا به اصطلاح بتونید گلیمتون را از آب بیرون بکشید.


    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    برای این کار شما با ید دو فایل که یکی تصویر لوگو یا به اصطلاح آرم شرکت شماست ( با فرمت BMP ) و دیگری یک فایل متنی با فرمت INI که اطلاعات شما از قبیل آدرس سایت شما ,ایمیل شما, ادرس پستی , شماره تلفن و ... در اون ثبت میشه را بسازید.


    ساخت فایل BMP : این فایل باید یک تصویر با فرمت BMP و با اندازه 114*172 پیکسل و نام Oemlogo باشد.


    ساخت فایل متنی : این فایل با یک فایل متنی با فرمت INI و نام OEMINFO با متن زیر میباشد. برای ساخت فایل محتویات زیر را در Notepad کپی کنید و هنگام Save کردن در مقابل save as type عبارت All files را انتخاب و با فرمت INI و با نام OEMINFO ذخیره کنید. ( این متن تو اینجا به هم ریخته شما همینجوری کپی کنید تو Notepad خودش درست میشه.)

    [General]

    Manufacturer=Enter Your Company Name
    Model=Enter Your Model

    [Support Information]

    Line1=" Multimedia Builder Learning "

    Line2=""

    Line3="IRAN – Tehran - MMB Group"

    Line4=""

    Line5="Email: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] "

    Line6=""

    Line7="phone : 425522565 "

    Line8=""

    Line9="*****************************************"

    Line10="Naser [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] "

    Line11="Your Name [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] "

    Line12=" Copy Right By Your Group "

    Line13=" http://multimedia.mihanblog.com"

    Line14="****************************************"




    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    ****دریافت نمونه فایل ها ****




    بریم سراغ MMB خودمون.


    ابتدا این دوفایل را تو مالتی مدیا بیلدر Embedded کنید. برای Embedded کردن از منوی Project گزینه Embedded Files را انتخاب و این دو فایلی را که ساخته ایم را ADD کنید. حالا کافیه اسکریپ های زیر را در در قسمت Script صفحه اولتون کپی کنید. برای اینکار دو بار روی ایکون صفحتون ( پایین ) کلیک کنید و از اسکریپ های زیر در کادر اسکریپ نویسی استفاده کنید.




    destdir$ = 'C:\WINDOWS\system32'


    dest$ = destdir$ + '\Oemlogo.bmp'


    source$ = '<Embedded>\Oemlogo.bmp'


    SysCommand("CopyFile","source$,dest$")


    destdir$ = 'C:\WINDOWS\system32'


    dest$ = destdir$ + '\OEMINFO.ini'


    source$ = '<Embedded>\OEMINFO.ini'


    SysCommand("CopyFile","source$,dest$")




    اسکریپ بالا تو ویندوز XP دو فایلی را که شما تعیین نموده اید در شاخه Windows/System32 کپی میکنه . برای ویندوز 98 هم باید به جای System32 از System استفاده کنید.


    نتیجه اخلاقی این آموزش اینکه شما میتونید از اسکریپ بالا برای کپی کردن یک فایل در سیستم مقابل استفاده کنید.


    یا علی ...

  2. 7 کاربر از Solid Snake بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند




  3. #2
    داره خودمونی میشه Solid Snake's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2005
    پست ها
    28

    6 آموزش مالتي مديا بيلدر 2

    تاریخ عضویت: Apr 2005
    موقعیت: ايران-تهران
    ارسالها/Thanks: 411/1
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    معرفي جزء به جزء اشياء...

    --------------------------------------------------------------------------------

    دوستان در اين قسمت آموزش
    برنامه Multimedia Builder 4.9
    مي پردازيم

    معرفي جزء به جزء اشياء
    Text :
    متن :



    برای نمایش یک یا چند خط متن یا کلمه بر روی صفحه نمایش از این ابزار استفاده میشود.این ابزار فعال است.(یعنی می توانیم برای کلیک یا سراندن موس روی آن یک عملیات اختصاص دهیم)




    :Edit TextBox

    جعبه متن



    این شئ به شما اجازه میدهد تا از طریق برنامه اطلاعاتی را از کاربر دریافت کنید.شما با استفاده از دستورات اسکریپت که در این برنامه گنجانده شده میتوانید عملیات مختلفی روی آنها انجام دهید.




    Paragraph Text:

    پاراگراف :



    شئ پاراگراف یک ابزار دسته بندی کلمات (با قابلیت اسکرول) است که برای متون طولانی کاربرد دارد.

    این شئ بشکل یک مستطیل است که با متن پر شده.اگر متن شما بیشتر از عرض این شئ باشد نوار اسکرول در کنار آن پدیدار میگردد.




    Text Button:

    کلید:



    به وسیله این شئ شما یک دکمه ی معمولی ویندوز را در برنامه ی خود جا میدهید.رفتار این دکمه هم همانند دکمه های معمول در ویندوز است.




    Bitmap Button:

    کلید تصویری :



    بوسیله ی این شئ می توانید با سه تصویر (تصویر معمولی ، تصویر هنگام سراندن یا ورود موس و تصویر سوم که هنگام کلیک کردن روی دکمه نمایش داده می شود)یک کلید دلخواه بسازید.همچنین میتوانید با یک تصویر دکمه ای شبیه دکمه های ویندوز بسازید.




    :Alpha Button

    دکمه ی آلفا :



    این شئ برای قرار دادن دکمه های که توسط برنامه ی Real-draw طراحی شده اند در برنامه کاربرد دارد. برنامه ی Real-draw محصول دیگری از کمپانی Mediachance است.




    Bitmap:

    تصویر بیتمپ یا نقشه بیتی



    این شئ میتواند فعال یا غیر فعال باشد.ساختار این شئ دو بخش دارد.یکی تصویر و نقشه ی شفافیت آلفا.البته این شئ فقط برای تصاویر بیتمپ نیست بلکه در حقیقت از چند نوع فرمت گرافیکی پشتیبانی میکند.فرمت هایی که این برنامه پشتیبانی میکند در زیر ذکر شده اند.

    BMP; JPG; GIF; PCX; PNG; TIF




    :Animated GIF

    انیمیشن گیف :



    این شئ برای درج فایلهای انیمیشن فرمت گیف در پروژه کاربرد دارد.این شئ توسط دستورهایی مانند : Gifplay یا Gifstop یا GifReset قابل کنترل است.در پنجره ی خصوصیات این شئ امکان تنظیم برای پخش خودکار یا پخش مداوم یا تنظیم سرعت پخش و حتی امکان این وجود دارد که بعد یک بار پخش کردن انیمیشن به طور خودکار مخفی شود یا اسکریپت دیگری اجرا گردد.




    Metafile:

    متافایل :



    این شئ ابزاری برای درج فایلهای گرافیکی از نوع متافایل در پروژه است.این شئ قابلیت فعال نیست و پنجره ی خصوصات هم ندارد.




    VR Panorama:

    پانوراما :



    این شئ تصاویر گرافیکی را به صورت پانوراما (استوانه ای 360 درجه و قابل چرخش) در پروژه قرار میدهد.




    List Box:

    جعبه لیست:



    این شئ اصولا برای نمایش لیست پخش(فایلهایی با پسوند های pls ,m3u ,m3l ) وین امپ (Winamp) ایجاد شده است.هر چند میتوانید از آن به جای یک جعبه کنترل مجازی با چندین انتخاب(گزینه) استفاده کنید.




    Rectangle:

    مستطیل :



    توسط این شئ امکان ایجاد یک چهارگوش با رنگ و طرح دلخواه در پروژه ایجاد میگردد.یک شئ مستطیل میتواند فعال باشد.




    Circle:

    دایره:



    بوسیله ی این شئ شما میتوانید بسادگی یک دایره یا بیضی را درون پروژه قرار داده و رنگ یا طرح دلخواه را نیز انتخاب کنید.یک شئ دایره میتواند فعال باشد.




    Line:

    خط :



    یک خط صاف (در هر جهت) در پروژه ی شما ایجاد میکند.اشیای خط نمیتوانند فعال باشند.




    Polygon:

    چند ضلعی :



    می توانید یک پند ضلعی روی پروژه ایجاد کنید.همچنین میتوانید رنگ و رنگ اطراف آنرا انتخاب کنید.یک شئ چند ضلعی نمیتواند فعال باشد.




    Hotspot:

    ناحیه ی داغ (فعال) :



    وقتی این شئ را در مکانی پروژه خود قرار دهید ، آن مکان می تواند فعال باشد . یعنی برای سراندن یا کلیک موس در آن مکان عملیاتی اختصاص دهید.




    Polygonal Hotspot:

    ناحیه ی فعال چند گوش :



    این شئ همان Hotspot معمولی است ، با این تفاوت که میتوان آنرا به شکل دلخواه ( نه چهار گوش ) در پروژه رسم کنیم.البته به خاطر داشته باشید که فقط ناحیه ی درون (به هر شکلی که باشد) آن فعال خواهد بود.




    :Video

    ویدئو :



    برای درج یک فیلم ویدیویی در پروژه کاربرد دارد.این ابزار فقط فایلهایی با فرمت AVIو Mpeg وMovو VideoCD را می پذیرد.




    MCI Object:

    شئ MCI :



    این شئ یک راه دیگر برای درج فایلهای ویدیویی ( یا صوتی) درون پروژه است که از رابط MCI بهره میگیرد.تنظیمات مختلف این شئ میتواند توسط اسکریپت و با استفاده از توابع MCIcommand

    کنترل کرد. البته در این برنامه توابع پیچیده را به صورت خلاصه و برای استفاده ی هرچه آسانتر، ساده کرده است.




    Dynamic FX:

    افکت پویا (متحرک) :



    افکت پویا ابزاری است که تصاویری پویا به اشکال پلاسما ، آتش و دود ایجاد میکند. این ابزار هنگام پخش در کامپیوتر های قدیمی با پردازشگر ضعیف و یا بعضی مواقع در کامپیوتر های جدید با خطای زمان اجرا (Runtime) مواجه میگردد.




    Audio Visualization:

    جلوه های صوتی :



    با این این شئ زمانی که در پروژه ی خود فایلی با فرمت های MP3, OGG, WAV, XM , S3M را پخش میکنید ، جلوه های بصری (رقص نور) خود را نمایان میسازد.




    Script Object:

    شئ اسکریپت :



    این شئ یک شئ فعال با یک بخش درونی نیست.همچنین زمان اجرا قابل دیدن نمیباشد. میتوان به این شئ یک کلید میانبر (از صفحه کلید) اختصاص داد تا هر زمان که کاربر آن میانبر را فشار داد ، کد درون آن اجرا شود. این ابزار به شما این امکان را میدهد که برنامه هایی بسازید که بدون نیاز به موس کار کنند. ویا برنامه ای بسازید که در آن دستورات مخفی وجود دارند.




    Image Matrix:

    تصویر ماتریکسی (شبکه ای) :



    این شئ یک ابزار اسکریپتی پیشرفته است. فرض کنید میخواهید یک صفحه ی بازی با تعداد 5 در 5 خانه ایجاد کنید. شما با این ابزار میتوانید برای هر خانه 3 یا یک یا هیچ تصویر در نظر بگیرید. میتوانید توسط اسکریپت نویسی هر کدام از خانه های این جدول را نامرئی یا مرئی کنید . همچنین تعداد سطرها و ستونها و اندازه ای آنها را تعیین کنید. برای کار با این شئ شما حداقل به یک تصویر نیاز دارید.

    البته تصاویری را که در این شئ از آنها استفاده میکنید باید اندازه ی یکسانی داشته باشند.




    HTML Object:

    شئ اچتمل :



    یک ابزار کامل برای ساخت جستجوگر وب (Internet Browser) میباشد. این ابزار از برنامه ی جستجوگر مایکروسافت یعنی Internet Explorer ® بهره میگیرد.هرچند وابستگی به IE مشکلات فراوانی در پی دارد ولی این وابستگی به نفع حجم برنامه است. زیرا نیازی نیست که تمامی فایلها ی مورد نیاز برای این شئ ، همراه آن کپی شوند بلکه این فایلها در تمامی ویندوز ها موجود است و برنامه ی ما فقط آنها را به کار میگیرد.




    Flash:

    فلش :



    شما این امکان را دارید تا توسط این شئ فایلهای متحرک ماکرومدیا فلش (SWF) را در پروژه ی خود به کار بگیرید. شما توسط کدهایی که برای این شئ در نظر گرفته شده میتوانید کنترل کامل بر روی اجرای این فایلها داشته باشید. این کدها دقیقا مطابق کدهای ماکرومدیا فلش میباشند که به آنها اکشن اسکریپت (Action Script) گفته میشود.




    Binding Object:

    شئ اتصال :



    این ابزار یک راه آسان برای درج فایلهای اجرایی تحت ویندوز (EXE) در پروژه، پیش پای شما قرار داده است. شاید شما نیاز به بخشی از یک پخش کننده – به عنوان مثال یک پخش کننده برای فایلهای فلش یا یک برنامه ی نصب کننده (installer) و یا یک برنامه ی نمایش متن مثل Notepad - داشته باشید. اینک به آسانی آنرا در پروژه ی خود جا دهید.




    Plug-In:

    پلاگین (اضافه ساز) :



    شما میتوانید یک پلاگین در برنامه ی خود درج کنید. پلاگین برنامه ی کوچکی است که با درج آن در پروژه امکاناتی را به آن می افزایید. این پلاگین ها را هر برنامه نویسی میتواند ساخته باشد. بعضی از متغیرهای مورد استفاده ی این پلاگین ها را (در صورت وجود) میتوان تغییر دارد. اگر شما یک برنامه نویس حرفه ای هستید میتوانید پلاگین مورد نیاز خود را بسازید و در پروژه های خود از آن استفاده کنید.

    منبع سايت: [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

  4. 5 کاربر از Solid Snake بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  5. #3
    داره خودمونی میشه Solid Snake's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2005
    پست ها
    28

    پيش فرض سري آخر آموزش مولتي مديا بيلدر

    معرفي جزء به جزء اشياء



    Text Object

    متن



    متنها جزئی لاینفک در ساخت برنامه های مالتی مدیا میباشند. از این اشیاء برای نمایش عنوان یا یک پیام و یا هر کلمه ی دیگری که باید روی صفحه نمایش ظاهر کنیم به کار میرود.

    نکته : این شئ میتواند فعال یا غیر فعال باشد.

    Label یا برچسب : یک رشته ی (متن) بی مانند در پروژه به نمایندگی از شئ است. از این نام برای شناسایی و استفاده ی دیگر اشیاء استفاده میگردد.

    Hide یا مخفی : مخفی کردن شئ . شئ را مخفی میکند و بهمراه آن عملیاتی که برای آن در نظر گرفته شده نیز غیر فعال میشود.

    Font یا قلم : جعبه ی انتخاب فونت را باز میکند.

    Align یا هم ترازی : متن را در چپ یا وسط یا راست تراز میکند.

    Enable the actions یا فعّال سازی عملیات: قسمت انتخاب عملیات را فعال و قابل استفاده میکند.

    Color Interaction یا تعامل رنگ : اگر قسمت عملیات فعال باشد میتوانید رنگ متن ، رنگ متن هنگام سراندن موس و همچنین رنگ متن هنگام کلیک موس را مشخص کنید.

    قسمت دکمه های عملیات : لطفاً به بخش عملیات مراجعه کنید.

    نکته : برای متون طولانی از شئ پاراگراف استفاده کنید.




    Input Text (Edit Box)

    دریافت متن بوسیله ی جعبه متن



    هر گاه در جعبه متن از حروف استفاده شود، محتوای آن به یک متغیر رشته ای و هر گاه از اعداد استفاده شود به یک متغیر عددی تخصیص داده میشود.همچنین اگر در آن هم حرف و هم عدد وارد شود ، محتوای آن رشته در نظر گرفته خواهد شد. میتوان متن پیش فرض برای جعبه متن در نظر گرفت. برای تغییر متن درون جعبه متن از کد زیر استفاده میشود.


    LoadText("OBJECT","STRING VARIABLE")

    OBJECT : نام جعبه متن

    STRING VARIABLE : نام متغیری که مقدار مورد نظر در آن قرار دارد.

    برای مثال :


    my$=' Enter your name here'
    LoadText("EditBox","my$")



    در خط اول رشته ی Enter Your Name"" درون متغیری با نام my$ قرار میگیرد.

    خط دوم نیز محتویات این متغیر را به جعبه متنی با نام EditBox می فرستد.



    اگر شما از نوع عددی یا اعشاری جعبه متن استفاده کنید ، کاربر فقط قادر به تایپ عدد خواهد بود. ولی در نوع رشته ی کاربر میتواند عدد و حرف را با هم وارد کند.




    Paragraph Text

    پاراگراف متن



    پاراگراف متن یک ابزار اتوماتیک برای دسته بندی کلمات و متون با قابلیت اسکرول است.



    نکته : در صورتی که عرض متن بیشتر از عرض شئ باشد ، نوار اسکرول نمایان میشود.

    توضیح : یک کاربر میتوند متن را به دو روش اسکرول کند. یکی بوسیله ی نوار اسکرول و دیگری توسط درگ کردن موس به سمت بالا یا پایین( هنگام درگ کردن ، مکان نما به شکل یک دست ميشود.)



    Text Button

    کلید متنی

    شما قادرید تا کلیدی شبیه کلیدهای معمولی ویندوز ایجاد کنید.همچنین میتوانید آنرا با رنگ دلخواه خود پر کنید.

    عملیات

    اشیاء دکمه همیشه فعال اند. اطلاعات بیشتر در بخش عملیات.

    یا سبک منو :این سبک برای تبدیل شکل دکمه به مانند منوهای معمول ویندوز است. Menu style

    و مخصوص ایجاد منو برای برنامه است.می توان فونت کلید ها را تغییر داد ولی فونت استاندارد برای کلیدهای ویندوز (MS Sans Serif) است.




    Bitmap Button

    دکمه ی بیتمپ یا تصویری



    شما میتوانید با سه عدد تصویر ، کلید دلخواه خود را ایجاد کنید. یک تصویر معمولی ، یک تصویر برای نمایش هنگام سراندن (ورود) موس و تصویر سوم برای نمایش هنگام کلیک.

    Auto-Button یا دکمه ی اتوماتیک : اگر شما فقط یک تصویر داشته باشید ، با استفاده از این قابلیت میتوانید آنرا تبدیل به یک کلید کنید.(تصویر شما را به کلیدی شبیه کلیدهای ویندوز تبدیل میکند.)

    Refine Bitmap position یا اصلاح موقعیت بیتمپ : شما با توجه نیاز خود میتوانید مکان یا موقعیت های لایت و کلیک را تغییر دهید.



    تمامی تصاویر شما باید یک رنگ شفاف داشته باشند. مثلا اطراف تمام تصاویر قرمز باشد ، تا شما بتوانید به کمک جعبه رنگ آنرا انتخاب و مخفی کنید.(از این قابلیت زمانی استفاده کنید که نیاز به کلیدهای غیر از اشکال مربع و مستطیل داشته باشید و یا بخواهید کلید شما نرمتر و زیباتر باشد.)

    بعد از ساخت کلید مورد نظر ، میتوانید آنرا ذخیره کنید و یک کتابخانه از کلیدهای خود ایجاد کنید تا بعدها بتوانید به آسانی از آنها استفاده کنید.

    کلید های بیتمپ بخشی ضروری در برنام های مالتی مدیا هستند.

    شما میتوانید به کلیدهای بیتمپ ، عملیات و واکنشی اختصاص دهید.

    برای اطلاعات بیشتر در این باره به بخش عملیات مراجعه کنید.




    Alpha Button

    دکمه ی آلفا



    دکمه های آلفا ، دکمه هایی استثنایی هستند که توسط برنامه ی دیگری از شرکت MediaChance به نام Real-Draw ساخته میشوند. شما بعد از طراحی دکمه در برنامه ی Real-Draw آنرا ذخیره کرده و به پروژه ی خود اضافه میکنید.




    Bitmap Object

    بیتمپ یا تصویر



    شئ بیتمپ یک پنجره (روش) برای نمایش تصویر است و فرمتهای bmp, jpg, pcx, png, tif را پشتیبانی میکند. برای مثال ما یک تصویر را به پروژه ی خود می افزاییم :

    1.دکمه ی Bitmap را از نوار ابزار یا از مسیر Create>Object>Bitmap انتخاب کنید.





    2. در جایی از صفحه کلیک کنید.

    3. تصویر خود را انتخاب کنید.



    4. در صورت نیاز ، اندازه ی آنرا تغییر دهید. در صورتی که میخواهید تصویر هنگام تغییر اندازه ، نسبت خود را حفظ کند (کشیده یا عریض نشود) در حین تغییر اندازه کلید Ctrl را نگه دارید.



    تنظیم خصوصیات :

    روی شئ تصویر خود دابل کلیک (دوبارکلیک) کنید. پنجره ی خصوصیات یا Properties نمایان میشود.







    الف. خصوصیات مربوط به اندازه (سایز) :

    اینجا دو تنظیم اصلی وجود دارد.

    . نگهداری اندازه ی فعلی تصویر یا [Keep Actual Image Size]

    این تنظیم ابعاد فعلی تصویر شما را حفظ میکند. یعنی اگر اندازه ی آنرا بزرگتر یا کوچکتر کنید هیچ تغییری نمیکند و نوار اسکرولی نمایان میشود که به کمک آن تصویر به طور کامل قابل رویت میباشد. برای استفاده از این قابلیت باید گزینه ی "Show Scroll Bars"فعال باشد که به طور پیش فرض فعال میشود. برای اینکه بتوان به کمک موس نیز تصویر را اسکرول کرد باید گزینه ی "Allow Mouse to Scroll Image"فعال باشد. به کمک تابع ScrollImageViewمیتوان موقعیت اسکرول را تغییر داد.

    با فعال کردن گزینه ی "Keep Actual Image Size" میتوانید تصویر را درون حدود شئ ، بزرگنمایی کنید.

    . [Strech Image To Fit Window] برای تغییر اندازه ی تصویر به طوری که تمام حدود شئ را پر کند. همچنین اگر میخواهید تصویر خود را در اندازه ی اورجینال ببینید از این تنظیم استفاده کنید.

    . [Center image] آیا تصویر شما در مرکز شئ قرار دارد یا خیر.

    . [Show scroll bars]آیا میخواهید نوار اسکرول فعال باشد یا خیر.

    . [Allow mouse to scroll image]آیا میخواهید که تصویر شما توسط موس هم اسکرول شود یا خیر.

    .[Use image zoom] آیا میخواهید تصویر خود را بزرگ نمایی یا کوچک نمایی کنید یا نه.



    اگر شما میخواهید که تنظیمات شما بعد از تغییر اندازه ی تصویر ، همچنان باقی بمانند به سادگی با انتخاب گزینه ی keep aspect ratio این امکان میسر میگردد.



    تنظیمات مربروط به ابعاد :





    شما میتوانید با انتخاب Use Backgorund Color قسمتهای اضافی شئ (که تصویر در آنجا حضور ندارد) را با رنگ دلخواه پر کنید.



    تنظیمات مربوط به مکان (مسیر) :



    معمولا برنامه ی مالتی مدیا بیلدر ، فایلهای منبا را درون خود جاسازی میکند.(تصاویر ، اصوات ، ...)

    به کمک این قابلیت امکان ایجاد برنامه فقط در یک فایل که به آن (Standalone) میگویند ، فراهم میگردد.بنابراین میتوان برنامه را به آسانی توضیع یا نصب کرد. ولی در بعضی از برنامه ها ممکن است از تعداد بسار زیادی رسانه مانند : تصویر و صوت استفاده کرده باشیم . حال اگر شما تمام این رسانه ها را در درون برنامه جاسازی (Embedded) کنید ، حجم فایل برنامه ی شما بسیار بزرگ خواهد شد و همین باعث کند شدن برنامه میشود. آیا تا به حال فکر کرده اید که برنامه ای بسازیم که دیگران هم بتوانند از رسانه ها و سایر فایلها ی آن استفاده کنند. در واقع با این کار ، فایلهای خود را با دیگران به اشتراک خواهید گذاشت. اما چگونه ؟

    جاسازی فایلها ، پاسخ این سوال نیست . این امکان وجود دارد که فایلها را از جایی دیگر فراخوانی کنیم. حال در پنجره ی خصوصیات شئ تصویر ، و در قسمت image storage گزینه ی External را فعال کنید.



    تصاویر درونی و تصاویر بیرونی :



    حالا شما میتوانید تصمیم بگیرید که : تصاویر شما درون پروژه جاسازی شوند و یا از مسیری بیرونی فراخوانی گردد.

    بهتر است که :

    . اگر نیاز به تغییر مداوم تصاویر مثلا برای برنامه های چند زبانه یا آموزشی دارید.

    . اگر شما از تصاویر زیادی در برنامه خود استفاده میکنید و نمی خواهید که آنها در همان فایل ذخیره شوند و اگر میخواهید که فایل اجرایی شما کم حجم تر باشد و حافظه را نیز بیهوده اشغال نکند -تصاویر یک صفحه هنگام ورود به آن به حافظه انتقال یافته و هنگام خروج از صفحه، از حافظه پاک میشوند.(بیرون میشوند)-

    فایلهای خود را در برنامه جاسازی نکنید.

    تصاویری که در پروژه جاسازی شده اند ، هنگام اجرای برنامه به حافظه انتقال یافته و فظای زیادی را اشغال میکنند و این باعث کند شدن برنامه ی شما میشود.

    شما قادر هستید فقط با یک تنظیم کوچک تعیین کنید که برنامه تمام تصاویر شما را به صورت بیرونی و به طور اتوماتیک دخیره کند. همچنین میتوانید پسوند فایلهای تصویری خود را عوض کنید تا کسانی که می خواهند از آنها استفاده کنند گمراه شوند مثلا آنها را به *.oscarتغییر دهید. البته کاربران حرفه ای با این ترفند آشنا هستند.



    شفافیت (محو) تصویر :

    برای داشتن یک تصویر شفاف یا نیمه شفاف ، میتوانید از ابزاری به نام

    -Alpha Transparency Map استفاده کنید. اگر تصویر شما سیاه و سفید باشد شما میتوانید آنرا شفاف یا نیمه شفاف کنید.

    با فعال کردن گزینه ی Enable Alpha Transparency این امکان بوجود می آید.

    اگر در تصویر شما ، تعداد رنگهای بسیاری بکار رفته است ، میتوانید با فعال کردن

    Alpha Transparency قسمتی از تصویر که به رنگ مشخصی میباشد را شفاف کنید.

    به کمک اسکریپت ، امکان چرخاندن تصویر وجود دارد. این دستورات را در قسمت اسکریپت نویسی بخوانید.




    Animated Gifs

    انیمیشن گیف



    از این تصاویر متحرک در اینترنت بسیار زیاد استفاده میشود. میتوان هزاران گیف را از اینترنت به دست آورد. گیفها نسبت به تصاویر ثابت ، پردازش بیشتری از سوی CPU نیاز دارند. در این برنامه امکانی وجود دارد که به کمک آن میتوانید تصاویر بیتمپ را به صورت گیف ، پشت سر هم نمایش دهید تا متحرک بنظر برسند. هرگز از تعداد زیادی گیف در یک صفحه استفاده نکنید.

    توضیحات قسمتهای مختلف پنجره ی خصوصیات :

    Label : رشته ای بعنوان نام شئ.

    Info :

    Frames : تعداد فریمهای موجود در گیف

    Disposal : روشی برای بهینه سازی (کم حجم کردن) انیمیشن.( در واقع فریمهای آنرا آنالیز کرده و قسمتهایی مانند پس زمینه را که در تمام فریمها ثابت است را به یک فریم پس زمینه تبدیل و در پشت تمام اشیاء متحرک در پیش زمینه نشان میدهد.)

    Speed :

    Frame Rate : سرعت فریم در میلی ثانیه. البته فقط فریم اول ، فریمهای دیگر میتونند متفاوت باشند.

    Adjust : تعدیل سرعت فریمها بر اساس درصد.

    نکته: تنظیمات سرعت بخشی به انیمیشن برای بعضی از انواع آن کارساز نیست.



    تنظیمات پیشرفته :



    Transparency :

    Automatic – Force

    شما میتوانید قسمتی انیمیشن خود با انتخاب رنگ ناحیه ی مورد نظر شفاف کنید.

    Auto Play : به محض مرئی شدن شئ ، انیمیشن به طور خودکار پخش خواهد شد.

    Loop : انیمیشن به طور مداوم تکرار میشود.

    After Last Frame : برای کار با این قسمت باید Loop را غیر فعال کنیم. با کمک این گزینه شما میتوان انتخاب کرد که بعد از نمایش انیمیشن (بعد از آخرین فریم) شئ مخفی شود یا اسکریپت اجرا شود.

    دستورات مختلفی در مورد کنترل انیمیشن گیف در قسمت اسکریپت نویسی موجود است.




    Windows Metafile

    متا فایل



    این فرمت تصویری به طور عمومی برای نمودارها به کار میرود. شما میتوانید تصاویر خود را با کمک برنامه های ویرایشی مانند CorelDraw رسم و با فرمت متا فایل ذخیره کنید.

    این نوع تصاویر ، هر اندازه که بزرگ شوند از کیفیت آنها کاسته نمیشود.

    برنامه ی مالتی مدیا بیلدر از این فرمت پشتیبانی میکند. شئ متا فایل نیمتواند فعال باشد و همچنین پنجره ی خصوصیات ندارد.

    نحوه ی درج متافایل در صفحه :

    از نوار ابزار یا منوی Object ، Metafile را انتخاب کنید.

    حال با کلیک روی صفحه ، یک چهار ضلعی رسم کنید. در کادر باز شده فایل خود را انتخاب کنید.

    در صورت نیاز شئ را برای بهترین حالت تغییر اندازه دهید.




    VR Panorama

    پانوراما



    تصاویر پانوراما 360 درجه که توسط دوربین های دیجیتال مخصوص گرفته شده اند. این برنامه امکان پخش این فایلهای استوانه ای شکل را به صورت یک شئ پانوراما دارد.




    ListBox Object

    جعبه لیست



    لیستی از اشیاء یا گزینه ها که این هم توسط شما قابل تنظیم است. این قسمت اصولا برای نمایش لیست پخش Winamp ایجاد شده است. هر چند برای کارهای مختلف میشود از آن بهره برد. این لیست قابلیت تشخیص دابل کلیک و درگ را دارد. دستورات مختلفی برای تنظیم این شئ به کمک اسکریپ وجود دارد. در پنجره ی خصوصیات جعبه لیست ، امکان تنضیم رنگ متن ، رنگ پس زمینه ی متن ، نمایش یا حذف نوار اسکرول (افقی و عمودی ) ، تغییر سبک حاشیه ی جعبه لیست ، انتخاب نوع قلم ، نوشتن اسکریپت برای عمل انتخاب ، دابل کلیک و درگ کاربر.

    Style : تنظیمات ظاهری جعبه لیست. فقط تغییر دهید و نتیجه را ببینید.

    Properties :

    Drag&Drop : این گزینه برای فعال یا غیر فعال کردن عمل درگ در جعبه لیست بکار میرود.

    Search for ID tags (MP3, OGG only and video files) : با این گزینه هنگامی که یک لیست پخش در این شئ نمایش داده میشود برنامه به جستجوی مدت زمان هر یک فایلهای صوتی می پردازد.

    این گزینه به FMOD audio library نیاز دارد.

    Hide Numbers : شماره هایی که در کنار گزینه ها وجود دارند را بر می دارد.

    Hide : Time : مدت زمان فایلهای صوتی را مخفی میکند.

    MPEGAccurate : این تنظیم برای درج دقیق زمان در جلوی هر کدام از فایلهای صوتی بکار میرود ولی بارگذاری فایلها در جعبه لیست را کند میکند.

    برای کارهای پیشرفته با جعبه لیست ، قسمت اسکریپت نویسی را مطالعه کنید.




    Primitive Object

    اشیاء اولیه




    Rectangle

    مربع



    برای پر کردن قسمتی از صفحه با یک حاشیه یا بدون حاشیه و یا همانند حاشیه های معمول ویندوز به صورت برجسته یا فرو رفته.



    Circle

    دایره



    همانند مربع



    Polygon

    چند ضلعی



    امکان رسم چند ضلعی با حاشیه یا بدون آن.



    Line

    خط



    خط ، یک شئ غیر فعال است و نمیتوان آنرا فعال کرد.



    توضیح : برنامه های چند رسانه ای محبوبی وجود دارند که فقط توسط همین اشکال اولیه و متن ساخته شده اند.




    HotSpot

    ناحیه ی فعال



    اشیاء فعال به اشکال مستطیل و چند ضلعی. این اشیاء نامرئی هستند ولی هنگامی که کاربر در جایی از صفحه برود یا کلیک کند که این شئ قرار دارد ، میتواند یک فرمان باشد. بطور مثال ما یک تصویر در پروژه خود قرار داده ایم که در آن سه توپ به رنگهای مختلف وجود دارد. حال برای اینکه مثلا به توپ زرد یک عملیات اختصاص دهیم از HotSpot کمک میگیریم. آنرا در ناحیه توپ تنظیم می کنیم و دستورات مورد نظر را به آن اختصاص میدهیم. حال آنکه کاربر برنامه را اجرا و به خیال خود روی توپ زرد کلیک میکند. اما ما میدانیم که در واقع روی شئ نامرئی Hotspot کلیک کرده است.


    ساخت شبيه ساز اسكرين سيور

    --------------------------------------------------------------------------------

    ساخت شبيه ساز اسكرين سيور



    اين برنامه ابتدا موقعيت مكان نما در دو متغير ذخيره كرده و شروع به مقايسه ي لحظه به لحظه ميكند تا ببيند موقعيت جاري مكان نما با موقعيت اوليه فرق كرده است يا نه. در صورتي كه موقعيت مكان نما عوض شده باشد برنامه خاتمه مي يابد.



    شروع كنيد :



    1. يك پروژه ي جديد باز كنيد و دو شئ Script بسازيد و نام يكي را start و نام ديگري check را بگذاريد. (توجه داشته باشيد كه برنامه به حروف بزرگ و كوچك حساس است)



    2.روي Page 1 دو بار كليك كنيد و سپس به قسمت اسكريپت آن برويد.



    3. دكمه ي Wizard را كليك كنيد و از ليست فرمانها ، فرمان ScriptTimer را انتخاب و سپي در زير اين ليست و در قسمت Object ، شئ اسكريپت با نام start را انتخاب و در قسمت After (ms) عدد 100 را تايپ كنيد. اين دستور دقيقا بعد از اجراي برنامه ، اجرا ميشود و كار آن اين است كه بعد از 100 ميلي ثانيه (يك دهم ثانيه) اسكريپت start را اجرا ميكند.

    حالا دو بار OK كنيد.



    4. و اما اسكريپت start . روي اين شئ دو بار كليك كنيد ، سپس به قسمت كد نويسي آن برويد. در اين بخش بايد موقعيت مكان نما را ذخيره كنيم تا در صورتي كه جابجا شد ، برنامه قطع شود.

    حالا شما دستورات زير را عينا در آنجا كپي كنيد :




    mx=MouseX()

    my=MouseY()

    ScriptTimer("check","100")



    توجه داشته باشيد كه حتما از دستور ScriptTimer استفاده كنيد زيرا باگهاي (اشكالات)دستور RunScript هنوز اصلاح نشده اند و استفاده از اين دستور در بعضي از موارد موجب ايجاد پيغام خطا توسط برنامه ميشود.

    دستور mx=MouseX موقعيت X مكان نما را در متغيري با نام mx و دستور my=MouseY موقعيت Y مكان نما را در متغيري با نام my ذخيره ميكند. و دستور سوم هم اسكريپت با نام check را بعد از يك دهم ثانيه ، اجرا ميكند.

    حالا دو بار OK كنيد.



    5. خوب ، تا اينجا برنامه فهمید كه مکان نما کجاست! حالا بايد يك اسكريپت مدام اجرا شود تا ببيند موقعيت مكان نما با آن چيزي كه در دو متغير mx و my ذخيره شده ، فرق ميكند يا نه.

    حالا روي شئ اسكريپت با نام check دو بار كليك كنيد و به قسمت كدنويسي آن برويد و دستورات زير را در آن كپي كنيد :




    cmx=MouseX()

    cmy=MouseY()

    If (mx<>cmx) Then

    Exit()

    End

    If (my<>cmy) Then

    Exit()

    End

    ScriptTimer("check","10")



    دستور اول و دوم موقعيت جاري مكان نما را در دو متغير جديد ذخيره ميكنند.

    كار دستور If (mx<>cmx) اين است كه موقعيت جاري X مكان نما را با موقعيت اول (كه هنگام شروع برنامه ذخيره شد) مقايسه ميكند تا ببيند ماوس به صورت افقي حركت كرده يا نه. و در صورتي كه حركت كرده باشد (يعني دو مقدار mx و cmx نامساوي باشند) برنامه با دستور Exit() خاتمه مي يابد. و در غير اين صورت به دستور بعد از End ميرود.

    كار دستور If (my<>cmy) نيز مانند دستور قبل است ، با اين تفاوت كه اين دستور در برابر حركت عمودي ماوس حساس است.

    دستور آخر هم اسكريپت با نام check ، يعني همين اسكريپت را اجرا ميكند. به اين ترتيب اين اسكريپت همواره در حال اجراست تا كار خود را كه تشخيص حركت مكان نماست ، به درستي انجام دهد.



    نكته ي مهم : توجه داشته باشيد كه برنامه ي شما بايد كل صفحه را پوشانيده باشد (يعني اندازه ي صفحه ي برنامه ، به قدري بزرگ باشد كه كل صفحه مانيتور را پر كند) در غير اين صورت ، برنامه شما به درستي عمل نميكند! اگر شما نميدانيد كه كاربري كه با برنامه ي شما كار ميكند از چه ميزان تفكيك پذيري (640x480 / 800x600 / 1024x768 …) استفاده ميكند ، ميتوانيد به كمك دستورات زير ، صفحه ي برنامه را در كل محيط كاري وي بسط (گسترش) دهيد.

    اين دستورات را در قسمت كدنويسي Page 1 و در ابتداي آن قرار دهيد :




    Width=ScreenWidth()

    Height=ScreenHeight()

    SysCommand("ResizeWindow","Width,Height")

    SysCommand("CenterWindow","")







    تاریخ عضویت: Apr 2005
    موقعیت: ايران-تهران
    ارسالها/Thanks: 411/1
    Thanked 10 Times in 9 Posts
    Mmb Scripts

    --------------------------------------------------------------------------------

    زمانی که بخواهید برنامه ای فراتر از یک Autorun عادی بسازيد این اسکریپتها هستند که شما را پیش میبرند . بسیاری از اين اسکریپتها از اطلاف وقت و پیچیده شدن برنامه شما جلوگیری میکنند . با هم به بررسی اين اسکريپتها ميپردازيم :

    RunScript : با این اسکریپت يک آبجکت اسکريپت را فراخوانی میکنيد . اهميت این اسکريپت زمانی ديده ميشود که چند دکمه در يک صفحه کار مشابه انجام دهند ، آنوقت کافی است دستورها را در يک آبجکت اسکريپت بنويسيم و فقط دستور RunScript را در دکمه ها قرار دهیم .
    روش استفاده : از پنجره انتخاب اسکريپت ها RunScript را انتخاب کنید . در بخش Object نام آبجکت اسکریپت مورد نظر را انتخاب کنيد .

    ُScriptTimer : اين اسکريپت هم شبيه مورد قبل برای اجرای يک آبجکت اسکریپت به کار ميرود با اين تفاوت که در اين جا برای اجرای اسکریپت زمانی را در نظر میگیریم . برای مثال ميخواهيد 5ثانیه پس از کليک کاربر روی يک دکمه برنامه به صفحه بعد برود و يا لوگوی شما برای مدت چند ثانيه نمايش داده شود.
    روش استفاده : مانند قبل ، فقط در قسمت After [ms] زمانی را که بايد سپری شود تا اسکريپت شما اجرا گردد وارد کنید ( نکته : زمان بر حسب ميلی ثانيه است در نتيجه هر 1000 ms برابر با يک ثانيه است .

    LoadText : با استفاده از اين اسکريپت مينوانيد به راحتی متن يک آبجکت متنی ، يک دکمه و ... را به متن دلخواه خود تغيير دهيد . متن دلخواه شما میتواند يک فايل متنی باشد . اين اسکريپت کاربردهايی با متغيرها نيز دارد که بعد ها به آن ميپردازيم .
    روش استفاده : در قسمت Object/Variable$ نام آبجکتی را که بايد تغيير کند را وارد کرده و در قسمت Path/Variable$ متن مورد نظر و يا محل فايل بر روی هارد را وارد کنيد .

    InstallFont : به کمک اين اسکريپت قلم ( Font ) مورد نظر خود را بر روی کامپيوتر کاربر نصب کنيد تا برنامه شما با فونت مورد نظر خود شما اجرا گردد .
    روش استفاده : در قسمت Path مکان فونت را از روی هارد انتخاب کنيد . ( ميتوانيد از SrcDir و SrcDrive استفاده کنيد . )

    Volume Up & Down : اگر يک برنامه پلير مولتی مديا ميسازيد به کمک اين دو اسکريپت ميتوانيد کنترل صدای کامپيوتر را در دست بگيريد . يعنی با Volume Up افزايش صدا و با Volume Down کاهش صدا را باعث ميشويد .
    روش استفاده : در قسمت [Volume 0-100] کافيست مقداری را بين 0 تا 100 وارد کنيد تا با هربار اجرای اسکريپت ( مثلا کليک روی دکمه ) به همان مقدار به صدای کامپيوتر اضافه يا کم شود


    منبع سايت : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

  6. 4 کاربر از Solid Snake بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  7. #4
    Administrator Sina's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2004
    محل سكونت
    P30world
    پست ها
    4,168

    پيش فرض

    منتقلش كردم اينجا
    ممنون از آموزش ها
    من الان تاپيك ها رو ادغام ميكنم ...

  8. #5
    Administrator Sina's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2004
    محل سكونت
    P30world
    پست ها
    4,168

    پيش فرض

    تاپيك ها رو ادغام كردم

  9. #6
    حـــــرفـه ای mpsjavad's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2005
    محل سكونت
    ¤¤ بندرعباس ¤¤ ، ديار گرما ، شرجي و عشق
    پست ها
    2,096

    پيش فرض

    با سلام ..

    دوستان عزيز براي بحث و تبادل نظر در مورد برنامه هاي اتوران ساز من جمله MMB و مديااستاديو يك تاپيك مجزا در [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] داريم .. لطفا به اونجا مراجعه كنيد ..


    تشكر .

  10. این کاربر از mpsjavad بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  11. #7
    پروفشنال Beelzebub's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت
    طهران
    پست ها
    587

    پيش فرض

    آقا يه لينك آموزشي از MMB‌
    به نظر خودم جالب بود حيفم اومد اينجا نزارم
    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    سايت به زبان انگليسيه ولي قابل هزمه
    موفق باشيد

  12. #8
    حـــــرفـه ای x_2007's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2007
    محل سكونت
    p30world
    پست ها
    6,665

    پيش فرض آموزش کامل و جامع MultiMediaBuilder نرم افزار حرفه ای ساخت AutoRun برای CD & DVD



    امروزه ديگه تمامی CD/DVD هايی که در بازار موجوده به AutoRun که اگر واقعا خوب طراحيش کنين زيبايی خاصی به CD/DVD شما ميده و محبوبيتش رو بين استفاده کنندگان آن CD/DVD چند برابر ميکنه.
    نرم افزار های متعددی برای ساخت AutoRun وجود داره که از اونها ميشه به DemoShield و Autoplay Media Studio و .. ولی در بين تمام يین برنامه ها هيچ کدوم محبوبيت Multimedia Builder يا همون MMB رو پيدا نکرد !
    نرم افزاری بسيار قوی در زمينه ی طراحی و با محيطی بسيار خوب و آشنا و آسان تا کسی در کارکرد با اون دچار مشکل نشه.
    تمامی امکانان حرفه ای رو هم در طراحی AutoRun ها به کاربر ميده. MMB در محيط خودش ميتونه از انواع متن ها و اصوات و گونه های مختلف فيلم و فايلهای فلش و تصاوير متحرک و فايلهای HTML و هر چی که دوست داشته باشيد استفاده کنه!!

    دارای افکتهای زيبايی هم در اين نسخه از برنامه هست که به زيبا تر شدن محيط عکس و چگونگی بالا آمدن AutoRun و تغيير صفحات آن کمک ميکنه و زيبايی خاصی ميده! MMB برنامه های ديگر تمامی اين عمليات را سرآخر در يک فايل EXE کامپايل ميکنه!

    بله و تنها با قرار دادن آن فايل در صفحه اول CD خود به خود بالا می آيد. فايل کامپايل شده ی اين برنامه نسبت به برنامه های مشابه هم از حجم به مراتب کمتری برخوردار است( البته اگر اصول طراحی را در اون رعايت کنيد) و در سريع تر بالا آمدن CD/DVD کمک فراوانی ميکند!

    از ويژگيهای ديگر اين نسخه از برنامه ميتونم به مثال های MMB که به 80 عدد Source ميرسد تا شما با ديدن آنها چگونگی ساختن يک AutoRun حرفه ای رو بياموزيد! توانايی Zoom و بسياری از دستورات به بخش Command و همچنين توانايی پشتيبانی فرمتهای صوتی OGG, WMA, ASF, XM, S3M, IT... اضافه شده است
    مبتوانيد تمامی محيط را با ابزار های فلش بسازيد و AutoRun به صورت فلش کامل ساخته شود
    و سر آخر توانايی که بسيار هم مهم است آنکه در اين نسخه ميتونيد تمامی اطلاعات فايل کامپايل شده رو به صورت تمام شخصی در بياوريد و ديگر نامی از MediaChance در Properties/Version وجود نداشته باشد!
    Multimedia Builder تنها برای کاربران عادی نيست! بسياري از شرکت های بزرگ مثل Corel ,Microsoft Office و کارتهای گرافيک Voodoo 3DFX هم از اين نرم افزار براي CD هاشون استفاده كرده اند و به قدرت خوب آن پی برده اند

    دانلود فایل پی دی اف آموزشی برنامه در 14 صفحه از فایلهای ضمیمه





  13. 3 کاربر از x_2007 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


  14. #9
    داره خودمونی میشه hooshtoolak's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2009
    محل سكونت
    Austria, Veinna
    پست ها
    56

    پيش فرض

    سلام من ميخوام در mmb صدا بزارم طوري كه بازدن كليد back به صفحه اول آهنگ از اول شروع نشود وادامه آهنگ باشد


    رفیق من دقیقا نمیدونم
    ولی میدونم که باید از توابعی استفاده کنی که روی ریجیستری ویندوز کار می کنند

  15. #10
    حـــــرفـه ای ***Spring***'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2006
    محل سكونت
    ♠♠♠♠♠♠♠
    پست ها
    6,327

    11 آموزش MultiMedia Builder ( برنامه ساخت AutoRun )



    آموزش MultiMedia Builder


    ... نویسنده : Masood_khat ...


    آموزش به فارسی و بصورت PDF


    ... دانلود فایلهای آموزشی پست 8 همین تاپیک بصورت یک فایل یک تکه و یکجا ...


    از نرم افزارهای ساخت AutoRun برنامه MultiMedia Builder یا همون MMB است.

    نرم افزاری بسيار قوی در زمينه‌ی طراحی و با محيطی بسيار خوب و آشنا و آسان تا کسی در کارکرد با اون دچار مشکل نباشد. با استفاده از این برنامه ، کاربر تمامی امکانات حرفه‌ای رو در طراحی AutoRun ها در اختیار داره . MMB در محيط خودش ميتواند از انواع متن‌ها و اصوات و گونه‌های مختلف فيلم و فايلهای فلش و تصاوير متحرک و فايلهای HTML و هر چی که دوست داشته باشيد استفاده کند!! . دارای افکتهای زيبايی هم هست که به زيبا تر شدن محيط عکس و چگونگی بالا آمدن AutoRun و تغيير صفحات آن کمک ميکنه و زيبايی خاصی ميده! . MMB برنامه‌های ديگر و تمامی اين عمليات را سرآخر در يک فايل EXE کامپايل ميکند! . بله و تنها با قرار دادن آن فايل در صفحه اول CD خود به خود بالا می‌آید. فايل کامپايل شده‌ی اين برنامه نسبت به برنامه های مشابه هم از حجم به مراتب کمتری برخورداره ( البته اگر اصول طراحی را در اون رعايت کنید ) و در سريع تر بالا آمدن CD/DVD کمک فراوانی ميکند!

    حجم : 2 مگابایت

    لینک دانلود فایل :

    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]







    .

  16. 3 کاربر از ***Spring*** بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند


صفحه 1 از 4 1234 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

برچسب های این موضوع

به اشتراک بگذارید

به اشتراک بگذارید