![]() |
|
|||||||
| رياضيات زیر شاخه ی تخصصی علوم ریاضی |
![]() |
|
|
اختيارات تاپيک | نمايش رسم |
|
|
#1 |
|
پروفشنال
![]() تاريخ عضويت: Jul 2006
محل سكونت: دستگاه محورهای مختصات
|
چیه؟تعجب کردید؟
![]() ![]() مجاز نبودن تقسیم که ثابت شده بود و حالا من تونستم ثابت کنم که طرفین تساوی را نمیشه در متغیر ضرب کرد(به وسیله ی برهان خلف)... البته شک دارم! ![]() مطمئن نیستم که درسته ![]() لطفاً اگه جایی رو اشتباه کردم تذکر بدید ![]() ![]() ![]() ممنون اثبات(به وسیله برهان خلف) مجاز نبودن ضرب طرفین تساوی در متغیر: می دانیم که معادله زیر در مجموعه اعداد حقیقی جواب ندارد.در صورتی که با ضرب طرفین در متغیر x-1 جوابدار شده است!!!
|
|
|
|
| تبلیغــــات | |
Advertisement |
|
|
|
#2 | |
|
پروفشنال
![]() تاريخ عضويت: Oct 2006
محل سكونت: سابستان
|
نقل قول:
![]() ![]() شما فقط یک حالت را در نظر گرفتید ولی قصد اثبات در حالت کلی را دارید. پس این استدلال غلط میباشد.
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Game Programmer →
![]() تاريخ عضويت: Jun 2005
محل سكونت: ×
|
خط سوم اشتباه است !
هیچ کدام از طرفین معادله نمی شه در 0 ضرب شوند ... این جزو قوانین هست |
|
|
|
|
|
#4 |
|
پروفشنال
|
پس این برهان خلف به درد چی می خوره؟
یعنی مثال نقص بیاریم که یه تو یه قانون کلی صدق نکنه... نمی تونیم بگیم که این قانون برای همه صدق می کنه جز این یکی... فکرکنم کاربرد برهان خلف همین باشه... مثلاً اگه شما یه نامساوی رو درنظر بگیرید که همیشه درست باشه مثل x^2+y^2>=xy (بزرگتر یا مساوی) همیشه درسته و با هیچ مثال و عددی نمیشه ردش کرد اما نامساوی x<x^2 رو میشه با صفر رد کرد.پس می بینیم که اگه یه نقص وجود داشته باشه کل قانون به هم می ریزه... محسن جان من که طرفین رو در x-1 ضرب کردم... تازه اگه منظورت ضرب شدن در 0 هستش خوب اصلاً دو تا جمله ی سمت چپی رو ببر سمت راست که صفر وجود نداشته باشه... من که به خاطر این مثال خیلی به هم ریختم... اعتمادم نسبت به ریاضی کم شده... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
کاربر فعال انجمن موضوعات علمی
![]() تاريخ عضويت: Sep 2006
محل سكونت: تهران
|
طبیعیه که اگه یه معادله رو در (x-1) ضرب کنید یک ریشه 1 به ریشه های اون عبارت اضافه بشه. اما معادله بدست اومده بالذات یه معادله جدیده. اگر طرفین رو در یک عدد غیر صفر ضرب می کردید معادله تغییر نمی کرد اما شما طرفین رو در یک عبارتِ در بر دارندهء مجهولِ معادله ضرب کرده اید و طبیعتا ریشه های اضافی بوجود میاد.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
پروفشنال
|
نقل قول:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
پروفشنال
|
نقل قول:
در برهان خلف شما فرض میکنید حکم برقرار نباشد. از برقرار نبودن حکم نتایجی حاصل میشود. یک یا چندتا از نتایج با فرض یا تعریف یا قضیههای اثبات شده قبلی در تناقض هستند. شما از این تناقض نتیجه میگیرید که فرض اولیه (فرض برهان خلف) اشتباه بوده است. پس حالات دیگر حکم را بررسی میکنید. اگر برای آن حالتها نیز به تناقض رسیدید، میتونید نتیجه بگیرید که حکم برقرار هست. در غیر این صورت نمیتوان از برهان خلف (اثبات به روش غیر مستقیم) استفاده کرد. آگه بخواید چند نمونه مسئله که با برهان خلف اثبات میشه رو اینجا بیان کنم تا بهتر متوجه بشید. |
|
|
|
|
| تبلیغــــات | |
Advertisement |
|
|
|
#8 |
|
پروفشنال
|
سلامی دوباره
این فایل رو دانلود کن. PDF با گنجایش 86KB. کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا ثبت نام کنید / وارد شوید بعداً بازم برات میزارم. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
پروفشنال
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
پروفشنال
|
|
|
|
|
![]() |
| کاربراني که اين گفتگو را مشاهده ميکنند: 1 (0 کاربران و 1 مهمان) | |
| اختيارات تاپيک | |
| نمايش رسم | |
|
|
دانلود نرم افزار خرید اینترنتی از فروشگاه آنلاین سفارش تبلیغات تماس با مدیریت وب سایت