![]() |
|
|||||||
| رياضيات زیر شاخه ی تخصصی علوم ریاضی |
![]() |
|
|
اختيارات تاپيک | نمايش رسم |
|
|
#1 |
|
عضو جدید
![]() تاريخ عضويت: May 2007
|
با سلام به اساتید بزرگ ریاضی
من یه برنامه نویس هستم که در یک قسمت از برنامم احتیاج دارم که فرمول یه سهمی رو داشته باشم. برنامه به این صورته که باید به نسبت فاصله ، نرخ کرایه رو محاسبه بکنه ، اما با زیاد شدن فاصله ضریب قیمت کم میشه . من حدودا 7 تا از نقطه های این نمودار رو دارم که البته خیلی خیلی دقیق نیستند . این نقاط رو بهتون میدم : فاصله (کیلومتر)------------- کرایه(ریال) 0----------------------------- 20000 9----------------------------- 50000 13 ---------------------------70000 21--------------------------- 90000 22--------------------------- 90000 29 ---------------------------95000 46 --------------------------150000 اگر فاصله رو محور Xها و کرایه رو محور yها در نظر بگیریم ، یه نمودار میشه کشید که شکلش تقریبا مثل y=x^0.5 میمونه. همونطور که میبینید اگر فاصله 0 باشه باید 2000تومن کرایه محاسبه بشه . و باز همونطور که میبینید فاصله 21 کیلومتر و 22 کیلومتر از نظر نرخ کرایه خیلی با هم فرق ندارند . به همین خاطره که گفتم اعدادی که دارم حدودی هستند. با توجه به اینکه میدونم شما دانشمندان ریاضی احتیاج به اعداد دقیق یک نمودار دارید تا فرمولش رو محاسبه کنید ، ازتون میخوام که کمکی به بنده بکنید و فرمولی بدید بهم که بطور تقریبی (با تقریب 300 - 200 تومن هم اشکالی نداره) بتونه کرایه رو محاسبه بکنه. پیشاپیش ازتون ممنونم. آرمین Last edited by titanini; 05-26-2007 at 05:19 PM. |
|
|
|
| تبلیغــــات | |
Advertisement |
|
|
|
#2 |
|
کاربر فعال انجمن موضوعات علمی
![]() تاريخ عضويت: Sep 2006
محل سكونت: تهران
|
سلام
![]() این تابع چندان هم شبیه به معادله ای که گفتید نیست. بخصوص بخاطر نقطه آخر. تابع زیر تقریب نسبتا مناسبی برای میانیابی می دهد. f(x)=12070*sin(3*pi*x/53-pi/2)+8.242*x^2+2112*x+31460 موفق باشید |
|
|
|
|
|
#3 |
|
کاربر فعال انجمن آموزش های الکترونیکی و ریاضیات
![]() تاريخ عضويت: May 2006
محل سكونت: اون سر دنیا
|
دوست عزیز اگر بیخیال نقطه اول بشی میتونی از این استفاده کنی. البته فکر کنم خطاش از 200-300 تومن بیشتر باشه.
y=13330 x^0.6181 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
عضو جدید
![]() تاريخ عضويت: May 2007
|
میخواستم از کاربر های @mir و Iron تشکر بکنم.
مردای بزرگ ، کمک بزرگی کردید. متشکرم
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
پروفشنال
![]() تاريخ عضويت: Jul 2006
محل سكونت: دستگاه محورهای مختصات
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
کاربر فعال انجمن آموزش های الکترونیکی و ریاضیات
![]() تاريخ عضويت: May 2006
محل سكونت: اون سر دنیا
|
آخه میدونی چیه عزیزجان،
نقطه اول به ایم معناست که اگر هیچی هم راه نری، باید 2000 تومن بدی. به نظر می رسه این 2000 تومان باید از همه گرفته بشه. لذا میشه یه کار دیگه کرد. از تمام کرایه های دیگه 2000 تومان رو کم کرد، بعد نقطه اول رو بی خیال شد، بعدش یک بار دیگه درون یابی رو انجام داد. به نظرم این طوری پاسخ دقیق تر باشه. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
پروفشنال
![]() تاريخ عضويت: Jul 2006
محل سكونت: دستگاه محورهای مختصات
|
نقل قول:
یه جای کار میلنگه!! این یه منحنی و خط نیست که بتونیم دستکاریش کنیم.مثلا تو y=x.x داریم اگر x=0 ،y=0 اما اگر x=2،y=4 !!!!بنابراین فکر نکنم نمودار این منحنی یک سهمی باشه.فکر کنم باید با لیمیت یه دستکاری توش کرد.ولی روش خوبی گفتی
|
|
|
|
|
| تبلیغــــات | |
Advertisement |
|
![]() |
| کاربراني که اين گفتگو را مشاهده ميکنند: 1 (0 کاربران و 1 مهمان) | |
| اختيارات تاپيک | |
| نمايش رسم | |
|
|
دانلود نرم افزار خرید اینترنتی از فروشگاه آنلاین سفارش تبلیغات تماس با مدیریت وب سایت