P30World Forums
http://www.p30world.com/nw_imgs/rtl1.gif دانلود نرم افزار     http://www.p30world.com/nw_imgs/rtl1.gif فروشگاه اینترنتی
برگشت   P30World Forums > علم، فرهنگ، هنر > موضوعات علمی > نجوم و اخترشناسی

تابلو اعلانات

نجوم و اخترشناسی مباحث مرتبط به نجوم ، اخترشناسی و علوم مرتبط با آن

بسته

اختيارات تاپيک نمايش رسم
قديم 02-22-2007, 04:15 PM   #1
Renjer Babi
همکار بازنشسته

Renjer Babi's Avatar

تاريخ عضويت: Dec 2005
محل سكونت: Canes Venatici
پيش فرض ثبت نام در هفتمین ماراتن مسیه ایران

ماراتن مسیه ایران رقابتی میان جمع منتخبی از رصدگران اعماق آسمان از سراسر کشور است که از سال ۱۳۸۰ برگزار می‌شود.در این رقابت رصدکران باتجربه با ابزرا رصدی خود (تلسکو‍پ یا دوربین دوچشمی مناسب) طی یک شب ۱۱۰ جرم فهرست اجرام ژرف‌آسمان مسیه را جستجو می‌کنند شامل شماری از زیباترین سحابی‌ها، کهکشانها و خوشه‌های ستاره‌ای آسمان.
هفتمین ماراتن مسیه ایران ۲۳ و ۲۴ فرودین ۱۳۸۶ ، یک هفته پیش از روز نجوم سال ۸۶ و در آستانه هفته نجوم، احتمالا در پارک ملی کویر، کاروانسرای قصر بهرام، مطابق اغلب سالهای قبل، برگزار می‌شود. ‍پیش بینی می‌شود از بین صدها متقاضی پی از بررسی فرم ها و سباق رصدی و در برخی موارد با تماس تلفنی حدود ۱۳۰ نفر انتخاب‌ می‌شوند. حداکثر مهلت ثبت‌نام تا پایان روز ۲۴ اسفند است و پذیرفته‌شدگان حداکثر تا ‍۱۵ فروردین اعلام می‌شوند. شرکت‌کنندگان صبح ۲۳ فروردین از تهران، محل انجمن نجوم ایران حرکت می‌کنند و در شامگاه ۲۴ فروردین به انجا بازمی‌گردند. هزینه ثبت نام در این برنامه برای اعضا شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران ۱۲۰۰۰ تومان و برای غیر اعضا ۱۵۰۰۰ تومان است که پس از معرفی شما در جمع پذیرفته‌شدگان به حساب انجمن واریز می شود.
با توجه به تلاش انجمن نجوم ایران در حفظ میفیت این برنامه و فضای محدود محل برگزاری فقط پذیرفته‌شدگان (بدون همراه) میتوانند در برنامه شرکت کنند و بجز داوران، مجریان برنامه و خبرنگاران مدعو، متاسفانه امکان شرکت افرادی که مایل به همراهی یا فقط دیدن برنامه هستند نیست و پیشنهاد می‌شود علاقه‌مندان به رصدهای عمومی آسمان شب و شرکت در برنامه های مشابه گشتّهای نجومی موسسات و انجمن های نجومی در شهر محل زندگی خود را همراهی کنند و وس از کسب تجربه های کافی در صورت تمایل در ماراتن مسیه ایران شرکت کنند.
امکان شرکت گروهی نیز برای علاقه‌مندان وجود دارد و تک تک اعضای گروه باید داردی شرایط پذیرش در ماراتن مسیه باشند. شرایط شرکت گروهی: رصدگران با دوربين‌های دوچشمی فقط به صورت انفرادی می توانند شرکت کنند و امکان شرکت گروهی با دوربين های دوچشمی و تلسکوپهايی با دهانه کوچک تر از ۹ سانتی متر نيست. شرايط پذيرش گروهی به صورت زير است: گروه ۲ نفره برای تلسکوپهای ۹ سانتی متر و بزرگتر و دوربين دوچشمی با قطر شيئی ۱۲۰ میلی متر(يا دوربين های ۱۰۰ ميلی متر تلسکوپی با استقرار چنگالی) که البته رصدگر می تواند با چنين ابزارهايی به صورت انفرادی نيز شرکت کند. گروه ۳ نفره برای تلسکوپ ۱۲ اينچ (۳۰ سانتی متر) و بزرگتر يا دوربين دوچشمی با قطر شيئی ۱۵۰ ميلی متر که رصدگر می‌تواند به صورت انفرادی نيز با چنين ابزارهايی شرکت کند.
ارائه اطلاعات ابزار رصدي شامل قطر دهانه، نوع اپتيک (بازتابي، شکستي،‌ کاسگرين), ‌ نوع استقرار (سمت-ارتفاعي،‌ استوايي، الکترونيک دد فرم ثبت نام ضروری است GoTo ). حداقل گشودگی (قطر دهانه) ابزار رصدی، چه تلسکوپ و چه دوربين دوچشمی، برای شرکت در برنامه 70 ميلی‌متر است. مگر اينکه رصدگر از ابزار 60 ميلی متری با اپتيک بسيار دقيق استفاده کند. رصدگران در گروه‌های دوچشمی، تلسکوپ، و تلسکوپ الکترونیک (بدون استفاده از جستجوگر خودکار) رقابت می‌کنند.
ماراتن مسیه ایران با هدف گرد هم آمدن بهترین رصدگران اعماق آسمان از سراسر ایران در یک شب رصدی و زیر آسمان پر ستاره، یعنی همان چیزی که همه ما را دلباخته خود کرده است، برگزار می شود. هدف اصلی با هم بودن، ایجاد ارتباط میان منجمان آماتور باتجربه و محک زدن توانایی های رصدی است برای هر شرکت کننده است. رقابت هدف دوم است.
شرکت‌کنندگان براي دريافت اطلاعات بیشتر درباره ماراتن مسیه مي‌توانند مقاله‌های راهنما در مجله نجوم شماره ۱۱۲ و شماره ۱۴۵-۱۴۶ را بخوانند. همین طور گزارش ماراتن ششم در
[URL="http://www.asiac.ir/News/?Cat=Marathon&NewsID=1146328935"]http://www.asiac.ir/News/?Cat=Marathon&NewsID=1146328935[/URL] مطالعه کنند. يا با پست الکترونيک مسئولان پذيرش آقایان کاظم کوکرم و حمیدرضا پیرایش تماس بگيرند: [EMAIL="kookaram@gmail.com"]kookaram@gmail.com[/EMAIL] و [EMAIL="hp%DB%B1%DB%B2%DB%B1%DB%B8%DB%B1@yahoo.com"]hp۱۲۱۸۱@yahoo.com[/EMAIL]
دبیر برگزاری ماراتن مسیه ایران بابک امین تفرشی است.
برای ثبت نام به این ادرس مراجعه نمایید : [URL="http://www.asiac.ir/item/?pg=Marathon"]http://www.asiac.ir/item/?pg=Marathon[/URL]
parssky.com
Renjer Babi is offline  
تبلیغــــات
Advertisement

قديم 02-23-2007, 02:53 PM   #2

مرتضی nvcd
همکار انجمن نجوم و اخترشناسی

مرتضی nvcd's Avatar

تاريخ عضويت: Aug 2006
محل سكونت: شهر بهار نارنج
پيش فرض

اقا دست مریزاد

نمی دونم کدوم یکی از دوستانمون توی انجمن تلسکوپ داره ولی فکر کنم این ماراتن رو نباید از دست داد

من برای اونایی که مثل من هنوز تلسکوپ درست و درمون ندارن یه پیشنهاد دارم . چطوره دوستان انجمن که سابقه شرکت توی ماراتن رو دارن یا تقریبا توی این کار حرفه ایند با هم جمع بشیم و برای شرکت توی این ماراتن برنامه بزاریم .

نمی دونم اصلا می شه یا نه ولی فکر کنم چند تا دست بیشتر از یه دست صدا داشته باشه .

حالا شما ها که حرفه ای هستید حرفاتونو بزنید اگه امسال نشد سالهای بعد شاید بشه.
مرتضی nvcd is offline  
قديم 02-23-2007, 11:10 PM   #3
Renjer Babi
همکار بازنشسته

Renjer Babi's Avatar

پيش فرض

بــــــه دمت گرم بابا.
می دونی کیا تو این ماراتن مسابقه می دن،همشون خدای رصد و این حرفان،خیلی خیلی واردن.
مارو تا 34 کیلومتری اونجا هم راه نمیدن.

ولی من بعد از کنکور تمام فکر و ذکرم آسمون میشه.قول میدم بالاخره یه روزی اسمم منم تو این لیست ببینی.

.................................................. .....................
Renjer Babi is offline  
قديم 02-25-2007, 12:46 AM   #4

مرتضی nvcd

مرتضی nvcd's Avatar

پيش فرض

بابا خودتو دست کم نگیر
مثلا فرض کن همین امشب ماراتنه و تو توش شرکت کردی یعنی نمی تونی حداقل نصف اجرام مسیه رو پیدا کنی
من که ازمایش کردم حداقل جای همه رو بلد بودم ولی تلسکوپ نداشتم تا دقیق تر ببینم
بهر حال همین اول دل رفقا رو خالی نکن شاید یکی نظری داشته باشه
مرتضی nvcd is offline  
قديم 02-25-2007, 05:04 PM   #5
Renjer Babi
همکار بازنشسته

Renjer Babi's Avatar

پيش فرض

نقل قول:
نوشته شده توسط مرتضی nvcd مشاهده تاپيک
بابا خودتو دست کم نگیر
مثلا فرض کن همین امشب ماراتنه و تو توش شرکت کردی یعنی نمی تونی حداقل نصف اجرام مسیه رو پیدا کنی
سلام

خوب مرتضی جان نیگاه کن فقط بلد بودن جای اجرام که ملاک نیست.مهمترین عامل سرعت عمل به خرج دادن در پیدا کردن.من فکر کنم جای 70-80 تاشو بلدم.

نقل قول:
خداییش راست میگی؟خیلی عالیه........
حالا تلسکوپ گرونه حداقل یه دو چشمی بگیر موفق میشی

بعد پزیرفته شدن تو این مسابقه شرط شروط زیادی داره.

باید اعتبار خوبی پیش داوران داشته باشی.قبلا تو مسابقه های دیگه مقام آورده باشی و ...........

نقل قول:
نه بابا من با خودم بودم.هرکی نظر داره بگه!موفقیت های بزرگ از همین کارای کوچولو موچولو پدید میاد .
Renjer Babi is offline  
قديم 02-26-2007, 01:22 AM   #6
Babak
سوپر مدیر بازنشسته

Babak's Avatar

تاريخ عضويت: Jun 2004
محل سكونت: تهران
پيش فرض

سلام خيلی دلم ميخواد يه تيمی چيزی باشه از پی سی ورد تو اين برنامه ها
برای روز نجوم که شايد بشه هماهنگ کرد اگه ادمين ها موافق باشن
اما ماراتن مسيه
امکان موفقيت به 3 شرط بستگی داره
آشنايي با صورت های فلکی
تسلط کامل به ابزار رصدی
آشنايي به شکل و اندازه اجرام رصدی در ابزار
برای پذيرش هم يا شما رو ميشناسن از قبل که هيچ يا نميشناسن که اون وقت باهاتون تماس ميگيرن و ازتون چند تا سؤال ساده ميپرسن
زياد سخت نيست
من تيمی شرکت ميکنم در بخش تلسکوپی
اگه اومديد براتون آرزوی موفقيت ميکنم
Babak is offline  
قديم 02-26-2007, 06:28 AM   #7

مرتضی nvcd

مرتضی nvcd's Avatar

1

نقل قول:
نوشته شده توسط Babak مشاهده تاپيک
سلام

من هم فکر می کنم از نظر تیمی چون تقریبا یه انجمن کوچیک داریم و همه هم دستی بر اتش دارند خوب باشه که توی همچین مراسم هایی شرکت کرد.اصلا بابا فرض کنیم ما توی شهر کوچیکی به نام پی سی ورد زندگی می کنیم و می خوایم یه گروه نجوم تشکیل بدیم

نقل قول:
اما ماراتن مسيه
آشنايي با صورت های فلکی
تسلط کامل به ابزار رصدی
آشنايي به شکل و اندازه اجرام رصدی در ابزار
برای پذيرش هم يا شما رو ميشناسن از قبل که هيچ يا نميشناسن که اون وقت باهاتون تماس ميگيرن و ازتون چند تا سؤال ساده ميپرسن
زياد سخت نيست
شما قبلا شرکت کردین؟
یکم در مورد چگونگی حال و هوای مسابقه و نوع اتفاقاتی که ممکنه بیافته برامون بگین .البته اگه شرکت کردین

نقل قول:
من تيمی شرکت ميکنم در بخش تلسکوپی
اگه اومديد براتون آرزوی موفقيت ميکنم
برای ماراتن در راه می خواین شرکت کنید؟ تیم تون رو کی تشکیل می ده؟

از چه ابزاری استفاده می کنید؟
مرتضی nvcd is offline  
تبلیغــــات
Advertisement

قديم 02-26-2007, 03:09 PM   #8
Renjer Babi
همکار بازنشسته

Renjer Babi's Avatar

پيش فرض

سلام بابک جان خوبی؟
یه کم درباره این ماراتن توضیح میدی،همچنین ابزار رصدی که استفاده می کنید.ثبت نام کردی که؟گروهتون چند نفره است.خلاصه بگو دیگه..........................

نقل قول:
آشنايي با صورت های فلکی
فقط صور فلکی که نیست؟؟؟؟؟!!!.یه عالمه کهکشان و سحابی وخوشه موشه هست.

نقل قول:

من که پا هستم خفن،فقط باشه سال بعد بعد کنکورم.پول مول هم ردیف جمع کردم یهوسیله توپ می خوام بگیرم.

امان از دست این کنکور،آدمو از زندگی میندازه....................................
Renjer Babi is offline  
قديم 02-26-2007, 11:55 PM   #9
Babak
سوپر مدیر بازنشسته

Babak's Avatar

تاريخ عضويت: Jun 2004
محل سكونت: تهران
پيش فرض

سلام سلام
شب ماراتن شرکت کننده ها به دو گروه دوربين و تلسکوپ تقسيم ميشن
هر 5 تا 6 نفر ( تيم ) در يک حلقه قرار ميگيرن
يک داور مخصوص شماست و يک ثبت کننده
راس ساعت مسابقه با سوت داور اصلی ( معمولاً بابک امين تفرشی ) شروع ميشه
حدود ساعت 1 تا 2 شب نيم ساعت وقت استراحت هست که تو اين زمان هيچ رصدی پذيرفته و ثبت نميشه
رصد گر بعد از ديدن هر جرم و آوردن اون به وسط ميدان ديد ابزارش داور رو صدا ميکنه
ام 48 گروه 13
بعد از صدا زدن ، داور مياد و بعد از تائيد به ثبت کننده شماره رو اعلام ميکنه و اون هم يک ثبت به نام شما ميزنه
در مراتن صوفی اگر شما جرمی رو نميديد اما جای اون رو دقيق مشخص ميکرديد نيم نمره به شما داده ميشد
بعضی از اجرام رو ميتونيد بدون ابزار نشون بدين مثل خوشه پروين
با سوت پايانی در سپيده دم رقابت به پايان ميرسه
بعد از چند ساعت نتيجه اعلام ميشه و برندگان بدون ترتيب خاصی معرفی ميشن

من در يک تيم دو نفره هستم با تلسکوپ بازتابی 6 اينچ ثبت نام هم کردم

بابی جان رصد گری که به ابزارش مسلط باشه و صورت های فلکی رو بلد باشه احتياج به دونستن جای دقيق جرم ها نداره فوري از رو نقشه پيداش ميكنه البته اين نظر منه

درباره روز نجوم من هم عضو کوچک کميته برگزاری هستم ( مشغله کاری اجازه نميده بهم که خيلی اکتيو باشم )
در هر شهری که دوستان باشن استارت بزنن پشتيبانی معرفي و هماهنگي با من

و يه مطلب
من ميتونم ترتيبی بدم که دوستانی که با آسمان شب آشنا هستن اما ابزار ندارن و دوست دارن در مارتن نقشی داشته باشن به عنوان ثبت کننده بيان
اينو امروز هماهنگ کردم
به نظر من سخت ترين کار در اين شب کار ثبت کننده هاست
خودم که اگه شرکت کننده نبودم ميمردم برای اين کار ها
Babak is offline  
قديم 02-28-2007, 08:38 AM   #10

مرتضی nvcd

مرتضی nvcd's Avatar

پيش فرض

نقل قول:
سلام سلام
درباره روز نجوم من هم عضو کوچک کميته برگزاری هستم ( مشغله کاری اجازه نميده بهم که خيلی اکتيو باشم )
در هر شهری که دوستان باشن استارت بزنن پشتيبانی معرفي و هماهنگي با من
سلام دوست عزیز
بابا شما خودت یه پای نجومی که.ما توی شهر خودمان (بابل)یه بنیاد علمی به نام حریری داریم که امسال بعد از سالها گروه درست و درمونی برای نجوم درست کردیم.البته چون اکثر دوستان توی گروه مثل رنجر
پشت کنکوری و پر مشغله بودند الا من که از دیوار بلند کنکور رد شدم.بهر حال تابستون بسیار عالی بود و اخر های ان هم با اصرار ما از طرف بنیاد برایمان تلسکوپی 8 اینچ خردیند که اتفاقا از دانشگاه مازندران
برای یه شب رصدی هم اومدن و ما هم همراهیشان می کردیم.
الان گروه بدلیل همون که گفتم تا تابستون لغو شده اما برای بعد از اون برنامه ها داریم.نمی دونم استاد خصالی رو می شناسید یا نه. ایشون فعالیت زیادی توی بنیاد دارندو با اقایان تفرشی و ناظمی و ... در ارتباط هستند. خلاصه چون گفته بودی به بچه ها از هر شهر ستان کمک می کنی من هم خواستم گروه خودمان رو معرفی کنم که اگه نیاز به کمک بود کی از شما بهتر

نقل قول:
و يه مطلب
من ميتونم ترتيبی بدم که دوستانی که با آسمان شب آشنا هستن اما ابزار ندارن و دوست دارن در مارتن نقشی داشته باشن به عنوان ثبت کننده بيان
اينو امروز هماهنگ کردم
به نظر من سخت ترين کار در اين شب کار ثبت کننده هاست
خودم که اگه شرکت کننده نبودم ميمردم برای اين کار ها
در مورد ثبت کننده که گفتی شرایط چه جوریه؟
منظورم اینه که همین که اسامی اجرام رو بشناسی و با اسمان شب هم اشنا باشی کافیه یا نه ؟
اگه شرایط اینجوریه من پام .بگو چی کار کنم
بهر حال ممنونم از لطفت
مرتضی nvcd is offline  
بسته

کاربراني که اين گفتگو را مشاهده ميکنند: 1 (0 کاربران و 1 مهمان)

اختيارات تاپيک
نمايش رسم

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن
شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
شما نمی توانید فایل پیوست کنید
شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید

BB code is روشن
شکلک ها روشن هستند
کد [IMG] اکنون روشن میباشد
HTML کد خاموش مي باشد

پرش

واحد زمان برحسب GMT +4.5. ساعت هم اکنون 02:20 PM.