تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




صفحه 3 از 3 اولاول 123
نمايش نتايج 21 به 27 از 27

نام تاپيک: نانو تکنولوژی و پزشکی |مقالات|

  1. #21
    آخر فروم باز *Necromancer's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Graveyard
    پست ها
    2,087

    پيش فرض

    جلبک ها درخدمت نانوگیاه پزشکی
    ]
    جلبک ها با قدمتی بالغ بر 40 میلیون سال در مقایسه با دیگر رستنی ها توانسته اند مقام نخست را از نظر تولید انرژی و همچنین مواد تجدیدشونده بویژه در دنیای نانو، کسب کنند.

    بنابراین با توجه به اهمیت جلبک ها در این زمینه ، شایسته است کشاورزی سنتی و صنعتی برای توسعه پایدار فناوری های جدید، نهادینه شوند. جایگاه مناسب برای چنین تحقیقاتی ، کشاورزی پیشرفته بویژه در زیربخش های گیاه شناسی با تخصص گیاه شناسی الکترونیک است.

    بسیاری از موضوعات مهم در گیاه پزشکی مانند تشخیص و شناسایی ، پیش آگاهی ، مبارزه و مهار، قرنطینه و تا حدودی ترویج ، بی شباهت به مفاهیم پلیسی نیستند. از این رو شناخت و همچنین بهره مندی از قابلیت های کم نظیر نانوپلیس های جلبکی برای گیاه پزشکی ، امروز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

    از سوی دیگر می دانیم که بسیاری از الگوهای فنی در نانوفناوری ، مرهون ساختار ظریف ، ولی توانمند انواع میلیونی جلبک ها هستند.

    طراحی ، ساخت و تولید ابزار و قطعاتی با دقت مقیاس نانو به طور مصنوعی ، فوق العاده دشوار و پرهزینه است ، ولی با استفاده از این موجودات که اغلب دیاتوم ها و نانوفیتوپلانکتون ها هستند، ساخت و تولید انواع رایانه ها، ربات ها، ریزتراشه های سیلیکونی در دنیای نانوالکترونیک و زیست حسگرهای هوشمند، متداول است.
    جلبکها در ابعاد میکروسکوپی

    بسیاری از موضوعات مهم در گیاه پزشکی مانند تشخیص و شناسایی ، پیش آگاهی ، مبارزه و مهار، قرنطینه و تا حدودی ترویج ، بی شباهت به مفاهیم پلیسی نیستند. از این رو شناخت و همچنین بهره مندی از قابلیت های کم نظیر نانوپلیس های جلبکی برای گیاه پزشکی ، امروز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.از سوی دیگر می دانیم که بسیاری از الگوهای فنی در نانوفناوری ، مرهون ساختار ظریف ، ولی توانمند انواع میلیونی جلبک ها هستند.طراحی ، ساخت و تولید ابزار و قطعاتی با دقت مقیاس نانو به طور مصنوعی ، فوق العاده دشوار و پرهزینه است ، ولی با استفاده از این موجودات که اغلب دیاتوم ها و نانوفیتوپلانکتون ها هستند، ساخت و تولید انواع رایانه ها، ربات ها، ریزتراشه های سیلیکونی در دنیای نانوالکترونیک و زیست حسگرهای هوشمند، متداول است.

    مفاهیم بنیادین

    با پیدایش و پیشرفت علوم و فنون نوین نظیر نانوفناوری ، دانش گیاه پزشکی نیز تحول چشمگیری پیدا کرده است و استفاده فراگیر از انواع نانوکپسول ها، نانوفیلترها، نانوذرات ، نانوکریستال ها و بسیاری موارد دیگر، فقط گوشه ای ناچیز از کاربردهای علوم و فنون نانو در مدیریت تلفیقی آفات است.

    کاظم دادخواهی پور، پژوهشگر و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور که تحقیقات گسترده ای را در این زمینه انجام داده است ، در این باره گفت: تقریبا همه می دانیم که جلبک ها در مقایسه با پیکر سبز تمامی گیاهان موجود در جنگل ها، مراتع و حتی اراضی کشاورزی بیش از 85 درصد کل فرآیند فتوسنتز را به عهده دارند.

    وی افزود: بنابراین جلبک ها در این زیست کره از نظر تولید مواد اولیه و در نتیجه ذخیره و تبدیل انرژی خورشیدی ، مقام نخست را به خود اختصاص می دهند. به نظر می رسد که میزان جلبک های خشک زی بسیار ناچیز باشد، ولی با یک محاسبه ساده نتیجه بسیار شگفت آور خواهد بود.

    وی ادامه داد: به طور کلی در یک هکتار زمین زراعی به عمق 30 سانتی متر که از لحاظ مواد آلی و کانی ها در سطح متوسطی قرار دارد به میزان یک هزارم وزن حجمی خاک ، جلبک وجود دارد، به این ترتیب به ازای هر هکتار زمین زراعی ، حداقل 2000 کیلوگرم جلبک یافت می شود. چنین توان تولیدی در مقایسه با برخی از محصولات دیم ، قابل تامل خواهد بود. این پژوهشگر می افزاید: بعلاوه تنوع زیستی جلبک ها در چنین اراضی ای نیز قابل ملاحظه است به طوری که براساس مطالعات انجام شده در پاکستان بیش از 35 گونه انواع جلبک ها در یک هکتار از سطح زیر کشت ذرت شیرین ثبت شده است.

    افزار و شیوه گزینی

    جلبک ها به عنوان نوعی افزار، زمینه های بسیار مساعدی را برای تحقیقات فناوری نانو فراهم کرده اند. محصولات متنوعی مانند پوشاک ، وسایل ورزشی و حتی برخی از ابزار پزشکی و قطعات سخت افزاری در رایانه ها و ریزتراشه ها، مرهون چنین فناوری ای هستند.عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور در این رابطه گفت: از بین انواع جلبک های تک یاخته ای ، دیاتوم ها یا جلبک های قاب سیلیسی مهم ترین گروهی هستند که در این فناوری کاربرد زیادی دارند.

    دادخواهی پور افزود: دیاتوم ها دارای ساختار پوسته ای از جنس دی اکسیدسیلیس (SiO2) و با خلوصی بالغ بر 99 درصد در طبیعت اعم از آب های شور، شیرین و انواع خاک ها انتشار وسیعی دارند. دیاتوم ها بسیار متنوعند و تاکنون یکصد هزار گونه از آنها شناسایی شده اند و تنوع زیستی آنها را تا حدود یک میلیون گونه برآورد کرده اند.

    وی ادامه داد: یکی از عوامل ساختاری مهم در این گروه از جلبک ها که مسیر پیشرفت نانوفناوری را فراهم کرده اند، وجود تزیینات فوق العاده متنوع و همچنین دانه بندی بسیار دقیق و ظریف در پیکر آنهاست.

    بی شک ساختن اشکال هندسی با چنین دقتی در مقیاس نانو، بسیار دشوار است ، بنابراین تنوع میلیونی و همچنین وفور دیاتوم ها چنین موضوعی را برای متخصصان به طور قابل ملاحظه ای تسهیل کرده است. با توجه به ویژگی های فیزیکی دیاتوم ها، از آنها می توان به عنوان اجزای یک ماشین مجهز استفاده کرد، البته با این تفاوت که تولید چنین افزاری از لحاظ کمیت و کیفیت بسیار فراتر از فناوری متداول است.

    از سوی دیگر، صرفه جویی اقتصادی با تاکید بر مصرف بهینه از مواد اولیه دلیل دیگری برای رشد و توسعه چنین فناوری ای خواهد بود. هم اکنون استفاده از پودر خالص پوسته های سیلیکاتی دیاتوم های ویژه ای برای مبارزه غیرشیمیایی با برخی آفات انباری بویژه در مراکزی نظیر بیمارستان ها و آسایشگاه ها که به هیچ وجه نمی توان از روش های شیمیایی یا بیولوژیکی استفاده کرد، توصیه می شود. چنین آفت کشی با تزیینات بسیار ظریف همچون تیغه های شیشه ای به طور فیزیکی پوست سخت و کیتینی آفات را خراش می دهند و با افزایش گرمای ناشی از تنفس زیاد در نهایت موجب انهدام آنها می شوند.

    عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور می گوید: نانوکپسول ها، کاربردهای ارزشمندی را برای گیاه پزشکی نوین به ارمغان آورده اند. دیاتوم ها همچون جعبه های بسیار کوچک و با ساختاری بسیار مقاوم و در عین حال خنثی ، می توانند بهترین حامل سموم شیمیایی قوی باشند. به این طریق هنگام سم پاشی ، علاوه بر آن که میزان مصرفی سموم به حداقل ممکن می رسد بلکه به دلیل موضعی و متمرکز بودن تماس با آفات ، بسیار موثرتر خواهد بود. چنین موضوعی با توجه به پارامترهای زیست محیطی اعم از محیطهای طبیعی و انسانی نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.

    کاربرد انواع نانوفیتوپلانکتون ها بویژه در طراحی و ساخت نانوحسگرها، روند صعودی دارد، زیرا تسهیلات قابل ملاحظه ای را در جهت تدوین الگوهای نانوزیستی برای ردیابی ناهنجاری ها در اکوسیستم های زراعی و دیگر مناطق انسان ساخت فراهم کرده است. اکنون بیش از 14 مرکز تحقیقات بین المللی در زمینه دیاتوم نانوفناوری فعالیت دارند. آشکارسازی و مهار جلبک های مزاحم در منابع آب و آبیاری با استفاده از سامانه هایی معروف به نانوچک ، فقط یکی از موارد کوچک در چنین مراکزی است.

    رهیافت ها و رویکردها

    شاید شگفت آفرین باشد، آن هم وقتی که بدانیم برخی محصولات رایانه ای جدید مانند صفحات نمایشگر انعطاف پذیر یا وسیله جیبی ای بسیار کوچک برای ذخیره اطلاعات با ظرفیت های فوق العاده زیاد به نام کول دیسک و بسیاری دیگر از اختراعات جدید، از طریق فرآیند نانوفناوری روی همین جلبک های تک یاخته یعنی دیاتوم ها به وجود آمده اند. این پژوهشگر موسسه تحقیقات گیاه پزشکی می گوید: بنابراین با توجه به اهمیت جلبک ها در این زمینه ، شایسته است که کشاورزی سنتی و صنعتی برای توسعه پایدار فناوری های جدید نهادینه شود؛ زیرا مناسب ترین جایگاه برای چنین تحقیقاتی ، کشاورزی پیشرفته بویژه در زیربخش های گیاه شناسی و با تخصص الکتروبتانی است.

    اگرچه ممکن است برای برخی علاقه مندان به کشاورزی نوین ، همچنان هویت جلبک ها بویژه دیاتوم ها مبهم باشد، اما کافی است یادآوری شود که تمامی شیشه های مرغوب برای عینک ، عدسی ها، ظروف کریستالی و انواع رنگ های متالیک و صدها محصول صنعتی دیگر، برگرفته از خواص فیزیکی شیمیایی همین پوسته سیلیسی دیاتوم هاست.

    دادخواهی پور، یادآوری می کند که سیلیس پس از اکسیژن ، بیشترین عنصر کره زمین است و به لحاظ اهمیت منابع طبیعی تجدیدشونده و همچنین افزایش تقاضا به انواع محصولات کشاورزی ، کشت و پرورش خالص انواع جلبک ها، اجتناب ناپذیر است.

    عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور می گوید: رسوبات گوناگون بویژه در پشت سدهای آبی ، نظیر سد امیرکبیر در کرج سرشار از انواع دیاتوم هاست. بهره مندی از چنین منابع ارزشمندی علاوه بر اقتصادی بودن ، رعایت استانداردهای محیط زیست را نیز در سطوح ممتازی به همراه خواهد داشت. از سوی دیگر، دانش پایه در پیشبرد چنین نگرشی بسیار اهمیت دارد و به نظر می رسد که در این خصوص ، گیاه شناسی الکترونیک (Electrobotany) نقش کلیدی را به عهده داشته باشد، زیرا مبانی الکترونیک در مقیاس پیکو یا کسری از آن است و به همین دلیل دنیای نانو را حداقل 1000 برابر دقیق تر و واضح تر می بیند.

    در آینده ای نه چندان دور، دستگاه های خیلی پیشرفته ای همچون نانوبیوراکتورها در کشت و پرورش خالص بسیاری از این جلبک های مفید، نقش حیاتی خواهند داشت و در حقیقت می توانند نویدی برای کشاورزی پویا و پایا باشند.



    منبع: جام جم آنلاین
    Last edited by *Necromancer; 20-03-2008 at 16:21.

  2. #22
    آخر فروم باز *Necromancer's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Graveyard
    پست ها
    2,087

    پيش فرض

    تغيير عملكرد سلولها به كمك ميدان مغناطيسي:

    محققان بيمارستان كودكان بوستون روشي را ابداع كرده‌اند كه بر اساس آن امكان كنترل مغناطيسي وقايع در سطح سلولي فراهم شده است.

    در اين مطالعه محققان ابزاري ساختند كه در آن امكان گرفتن مهره‌هاي 30 نانومتري و اتصال آنها به گيرنده‌هاي سطحي سلولها فراهم شده است. در صورت مجاورت با ميدان مغناطيسي، اين مهره‌ها نيز خاصيت مغناطيسي پيدا كرده و جذب ميدان مي‌شوند. در نتيجه، گيرنده‌هاي سلولي به شكل خوشه درآمده و شبيه موقعي كه داروها و يا ملكولهاي ديگر به آنها متصل مي‌شوند عمل مي‌كنند.

    اين خوشه شدن باعث فعال شدن گيرنده‌ها و آغاز آبشاري از فرايندهاي بيوشيميايي درون سلولي مي‌شود كه باعث تغيير عملكرد سلول مي‌گردد.

    در مطالعه انجام شده بر روي نوعي از سلولهاي ايمني به نام Mast cell ها مشخص شد كه مهره بعد از اتصال به گيرنده‌هاي سطحي سلول باعث ورود كلسيم به درون سلول مي‌شود. ورود كلسيم به درون سلول سرآغاز فرايندهايي چون هدايت عصبي، انقباض عضلاني و ترشح سلولي است.

    در اين روش مهره‌ها بوسيله آنتي‌ژن‌ها روكش شده تا بتوانند به آنتي‌باديهاي گيرنده‌هاي Mast cell ها متصل شوند. اين شبيه همان اتصال آنتي‌ژن به آنتي‌بادي در سيستم ايمني بدن است. مهره‌هاي 30 نانومتري با ذره 5 نانومتري دروني داراي ويژگي منحصر به فردي براي سوپراپارامغناطيس شدن مي‌باشند و همين ويژگي امكان مغناطيس و غيرمغناطيس كردن آنها بارها و بارها ممكن ساخته است.

    اين فناوري براي كنترل رهاسازي غيرتهاجمي داروها و يا فرايندهاي فيزيولوژيك مانند ضربان قلب و انقباض عضلاني كاربرد خواهد داشت. مهمتر از آن اينكه اين اولين باري است كه از مغناطيس براي فعال كردن سيستمهاي پيام‌رساني سلولي كه بوسيله هورمونها و يا ملكولهاي طبيعي ديگر فعال مي‌شوند، استفاده شده است.







    در يك مركز تحقيقاتي جديد موسسه فناوري ماساچوست (‪ (MIT‬متخصصان ژنتيك، زيست شناسان سلولي، متخصصان فناوري نانو و مهندسان زيست پزشكي گرد مي آيند تا راه تازه‌اي براي مبارزه با بيماري سرطان بيابند.

    به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از موسسه فناوري ماساچوست (‪ (MIT‬ ، از هر ده مرگ ناشي از سرطان در ‪ ۹‬مورد، علت مرگ گسترش يافتن دامنه بيماري يا متاستاز دادن غده سرطاني است با اين همه در زيست شناسي سرطان ، موضوع متاستاز ناشناخته‌ترين موضوع است.

    رابرت واينبرگ يكي از محققان زيست پزشكي موسسه وايت هد ام آي تي مي‌گويد پيچيدگي اين مقوله باعث شده است كه شمار زيادي از سرطان شناسان جرات نزديك شدن به آن را نداشته باشند.

    يك سلول سرطاني چگونه به ناگاه اين توانايي را پيدا مي‌كند كه به ديگر اعضاي بدن كه از آن فاصله زيادي دارند، بجهد؟ و بعد ، چگونه يك سلول سرگردان مي‌آموزد كه به مغز يا كبد حمله كند؟ نداشتن پاسخ اين سوالات كاملا بنيادي باعث شده است كه همه ساله ميليونها تن در جهان جان خود را به دلايل ناشي از سرطان از دست بدهند.

    دانشمندان مي‌گويند بايد با انديشيدن رويه‌هاي تازه‌اي از چارچوب‌هاي ساده مبارزه با سرطان فراتر رفت. در موسسه تحقيقات سرطان شناسي دچند جانبه جديد ديويد اچ كاچ ام‌اي تي، دانشمندان و مهندسان برجسته مي كوشند شيوه‌هاي تازه‌اي پيدا كنند.

    اين تلاش دستجمعي شايد بهترين وسيله براي استفاده عملي از رشته علمي نوظهور و هنوز مبهم زيست شناسي سلولها باشد رشته‌اي كه در آن كنش‌ها و واكنش‌هاي پيچيده در سيستم‌هاي زيست شناختي مورد مطالعه قرار مي‌گيرد.

    مهندسان بخوبي مي‌توانند دياگرام‌هاي باصطلاح سيم كشي گذرگاههاي بيوشيميايي را كه به سلولهاي نابجاي سرطاني مي‌رسند ترسيم كنند. برخورد يك مهندس بيوشيمي با اين موضوع كه بر پايه درك او از نحوه عمل الكترونها در يك سيم مسي است ، راه را به سوي مجزا كردن تعامل‌ها در سطوح مختلف ( از سطح ژن‌ها گرفته تا كل بدن) فراهم مي‌كند مانند مجزا كردن يك شخصيت مشهور از ميان انبوه عكاسان.

    ممكن است ازطريق شناخت تعامل‌هاي پيچيده موجود در يك سيستم زيست شناختي بتوان به مكانيسم‌هايي كه در پس متاستاز دادن تومور سرطاني و يا مقاومت بدن نسبت به داروهاي ضد سرطان وجود دارد پي برد.

    اين همكاري ميان زيست شناسي و فناوري به گونه‌اي طراحي شده است كه به يافتن شيوه‌هاي تازه‌اي براي تشخيص سرطان ، زير نظر گرفتن روند گسترش آن و ارايه دارو براي مبارزه با ان بيانجامد. در يك شيوه، پروتئيين‌هايي كه ذرات مغناطيسي قابل تزريق در مقياس نانو را پوشانده‌اند ، به سمت تومور ها هدف‌گيري مي‌شوند و مي‌توان با دستگاه ام آر آي از آن تصوير گرفت.

    سانجيتا بهاتيا، استاديار علوم بهداشتي و مهندسي تكنولوژي و برق و علوم رايانه‌اي در ام آي تي كه سرگرم كار روي سيستم جديدي در اين زمينه است مي گويد نسل جديد ابزارها نيازي به بيوپسي يا نمونه‌گيري تومور ندارند و حتي لازم نيست جاي تومور مشخص شود. زماني كه معلوم شود توموري وجود دارد، يك كارشناس باليني مي‌تواند يك سيگنال راديويي را فعال كند كه اين سيگنال يك توده كوچك دارو را به سمت ذرات تومور رها مي‌سازد.

    ام آي تي چندي قبل گام بلندي در تشكيل مركز جديد كه جايگزين مركز تحقيقات سرطان اين موسسه مي‌شود برداشت. سابقه مركز تحقيقات كنوني ام آي تي به دوران جنگ ريچارد نيكسون رييس جمهوري پيشين آمريكا عليه سرطان در اوايل دهه ‪۱۹۷۰‬برمي گردد. ديويد كاچ ميلياردر نفتي كه دانش آموخته ‪ MIT‬و نجات يافته از سرطان پروستات است مبلغ صد ميليون دلار براي كارهاي ساختماني مركز جديد اهدا كرد.

    اين موسسه تحقيقاتي قرار است در زيربنايي برابر ‪۳۲‬هزار و ‪۵۱۵‬مترمربع در اواخر ‪۲۰۱۰‬گشايش يابد. اين موسسه ‪۲۵‬آزمايشگاه خواهد داشت كه دو برابر تعداد آزمايشگاههاي كنوني است. پيش بيني مي‌شود محققان نخبه‌اي مانند فيليپ شارپ برنده جايزه نوبل و نيز رابرت لانگر كه شايد برجسته‌ترين مهندس بيوشيمي جهان باشد در اين مركز فعاليت كنند.

  3. #23
    آخر فروم باز *Necromancer's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Graveyard
    پست ها
    2,087

    پيش فرض

    علوم پزشكي در كل جهان در دهه‌هاي اخير از پيشرفت‌هاي قابل توجهي برخوردار بوده كه بنا براذعان بسياري از محققان حوزه علم پزشكي در داخل كشور ایران، اين سير پيشرفت در ايران نيز به خوبي محسوس است نگاهي اجمالي به مهمترين اين رويدها اين گفته را بيشتر تاييد مي‌نمايد.

    به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایرنا
    ، از جمله مهمترين رويدادهاي پزشكي كه به همت محقققين ايراني در سال ‪ ۸۶‬به انجام رسيده است مي‌توان به موفقيت پژوهشگران رويان در توليد موش با استفاده از سلول‌هاي بنيادي و موفقيت آنها در درمان بيماري پوستي لك و پيس، درمان سوختگي‌هاي شديد، ساخت ناي مصنوعي، انجام نخستين عمل جراحي سيالوآندوسكوپي، رونمايي از داروي زخم پاي ديابتي، ساخت رگ مصنوعي و راه اندازي نخستين بانك تخمك در ايران اشاره كرد.

    موفقيت محققان پژوهشكده رويان در درمان بيماري پوستي لك و پيس
    موفقيت محققان پژوهشكده رويان در درمان بيماري پوستي لك و پيس محققان پژوهشكده رويان با پيوند سلول‌هاي ملانوسيت موفق به درمان بيماران مبتلا به بيماري پوستي ويتيليگو شدند پيش بيني مي‌شود از اوايل تابستان آينده اين درمان در اختيار بيماران كشور قرار گيرد.

    بيماري ويتيليگو (لك و پيس ) بيماري است كه با از دست دادن موضعي سلول هاي رنگدانه و ايجاد لكه‌هاي سفيد رنگ در پوست فرد ظاهر مي‌شود.

    مشكل اصلي اين بيماران ناكارآمد بودن سلول‌هاي ملانوسيت است كه با جايگزيني اين سلول‌ها مي‌توان درمان مناسبي براي برطرف كردن اين ضايعات به كار برد.

    در اين تحقيق در يك قسمت از پوست بيمار كه سلول‌هاي رنگدانه‌اي آنها سالم بود سلول‌هاي سالمي را با استفاده از جداسازي آنزيمي تحت شرايط كاملا استريل جدا و براي درمان به بيمار منتقل شد.

    يكي از ويژگي‌هاي منحصر به فرد در اين تحقيق تفاوت روش انتقال سلول در اين تحقيق در مقايسه با روش‌هاي متداول دنيا است .

    بيماري پوستي ويتيليگو بين يك دهم درصد تا دو درصد در كل دنيا شيوع دارد و در ايران نيز حدود ‪ ۶۰۰‬هزار نفر مبتلا به آن هستند كه از اين بين حدود ‪ ۲۰۰‬هزار بيمار با روشهاي متداول قابل درمان نيستند كه به كمك اين روش جديد مي‌توان درمانشان كرد.

    توليد موش با استفاده از سلول‌هاي بنيادي

    محققان پژوهشكده رويان ، با استفاده از سلول‌هاي بنيادي جنيني ، موفق به توليد موش شدند.

    در مرحله اول اين تحقيق با استفاده از سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي، يك موش كامل توليد شد و قرار است در مرحله بعدي ، موش‌هايي با صفات مورد نظر توليد شود.

    دكتر حسين بهاروند مدير گروه سلول‌هاي بنيادي پژوهشكده رويان در اين خصوص گفت براي توليد اين موش سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي كه قبلا از موش سياه توليد شده بودند به داخل بلاستوسيست‌هاي موش سفيد تزريق شد.

    وي افزود جنين‌هاي حاصل شده به داخل رحم موش ديگري انتقال يافت و سپس فرزندي متولد شد كه سياه و سفيد (كايمر) بود.

    فرض بر آن بود كه تعدادي از سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي تزريق شده در تكوين گنادهاي (بيضه‌هاي ) موش سياه و سفيد وارد شوند. موش سياه و سفيد پس از بلوغ با موش سياه ديگري جفت‌گيري نمود كه تعدادي بچه موش به دنيا آمد.

    دكتر بهاورند ادامه داد بعضي از بچه موشها سياه بودند كه بيانگر توليد اسپرم از سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي تزريق شده (موش سياه ) در موش گورخري (موش سياه و سفيد توليد شده ) بود در نتيجه آن بچه موشهاي سياه حاصل سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي بود.

    وي افزود در نظر است در گام بعد با دستكاري ژنتيكي سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي ، موش‌هايي با صفات ژنتيكي خاص توليد شود.

    از جمله اين ويژگي‌ها و صفات خاص مورد نظر در توليد موش‌هاي ترانس، ژن توليد موشهايي كه مدل يك بيماري انساني هستند و همچنين بررسي عملكرد يك ژن در موجود زنده است .

    در توضيح اين امر بايد گفت به عنوان مثال اگر شما قصد داريد نقش يك ژن را در يك فرايند در موجود زنده بررسي نماييد مي‌توانيد ژن مورد نظر را در سلول‌هاي بنيادي جنيني موشي خاموش كنيد و يا بيان آن را زياد كنيد و سپس از آنها موشي را با صفات مورد نظر بوجود آوريد .

    حتي به اين ترتيب مي‌توان بخش عملكردي يك ژن را مشخص كرد.

    درمان سوختگي‌هاي شديد به ساخت پوست پيوندي آلوژنيك انساني
    موفقيت محققان ايراني در درمان بيماران دچار سوختگي‌هاي شديد پوستي محققان ايراني موفق به ساخت پوست پيوندي آلوژنيك انساني شدند كه جانشين مناسبي براي پوست در بيماران دچار سوختگي‌هاي شديد به شمار مي‌رود.

    در كل جهان سالانه يك ميليارد و ‪۳۰۰‬ميليون سال ، عمر از دست رفته وجود دارد كه از اين بين ‪۱۰‬ميليون و ‪۵۰۰‬هزار سال عمرهاي از دست رفته ناشي از سوختگي است .

    سالانه حدود ‪۵۰‬هزار مورد سوختگي به مراكز درماني مراجعه مي‌كنند اين در حاليست كه آمار واقعي بيشتر از اين ميزان است .

    با استفاده از فيبروبلاست‌هاي كشت داده شده آلوژنيك مي‌توان از عوارضي همچون نفوذ ميكروب از محيط بيرون زخم و از دست دادن آب و الكتروليت جلوگيري كرد و بيماران مبتلا به سوختگي را از مرگ نجات داد.

    علاوه بر اين از اين سلول‌ها مي‌توان در درمان زخم‌هاي مزمن سياهرگي ساق پا و ديابتيك استفاده نمود.

    ساخت ناي مصنوعي
    محققان و پزشكان ايراني براي اولين بار در جهان به كمك تكنيك‌هاي مهندسي بافت موفق به ساخت ناي مصنوعي شدند.

    در اين طرح تحقيقاتي كه برروي مدل حيواني با ‪ ۷۰‬درصد موفقيت به اتمام رسيده است با استفاده از بافت‌هاي خود بيمار بافت غضروفي ناي ساخته شد.

    براساس اعلام پژوهشكده سل و بيماريهاي ريوي دانشگاه علوم پزشكي شهدي بهشتي، با توجه به اينكه در ساخت ناي مصنوعي از سلول‌هاي خود بيمار و از هر كدام از اجزاي بدن او مي‌توان استفاده كرد ، پيوند آن راحت تر صورت مي گيرد و احتمال پس زدن پيوند تقريبا به صفر مي‌رسد.

    ناي مجراي تنفسي است كه از حلق شروع مي‌شود و به طول حدودا ‪ ۱۲‬سانتي متر به ريه‌ها ختم مي‌شود. اين عضو حياتي‌ترين بخش تنفس است .

    در اين روش بافت‌هاي غضروفي ناي به كمك مهندسي بافت و با استفاده از سلول هاي گرفته شده از خود شخص ساخته مي‌شود و ناي توليد شده همان بافت ناي طبيعي را دارد و از هيچ گونه سلول اضافي برخوردار نيست .

    دستيابي به تكنيك ساخت ناي مصنوعي كه هيچ تفاتي با ناي طبيعي ندارد نويد بخش تحولي در آينده علم پزشكي و بيماري‌هاي مرتبط با دستگاه تنفسي و ناي خواهد بود.

    نخستين عمل جراحي سيالوآندوسكوپي (جراحي غدد بزاقي با استفاده از آندوسكوپ )

    نخستين عمل جراحي سيالوآندوسكوپي (جراحي غدد بزاقي با استفاده از آندوسكوپ ) در بخش گوش و حلق و بيني و جراحي سر و گردن بيمارستان حضرت رسول اكرم (ص ) تهران انجام شد.

    دكتر احمد دانشي جراح و متخصص گوش و حلق و بيني بيمارستان حضرت رسول گفت : غدد بزاقي غدد كوچك موجود در ناحيه بناگوش هستند كه ترشحات آنزيمي دهان را بر عهده دارند.

    وي افزود گاهي اوقات وجود لخته ، سنگ و يا عفونت موجب مسدود شدن مجراي اين غدد مي‌شود كه متورم و دردناك شدن آنها را در پي دارد.

    دانشي خاطرنشان كرد، پزشكان براي درمان اين بيماري به عمل جراحي متوسل مي شوند كه ناگزير بايد كل غده را از بدن بيمار خارج كنند كه اين اقدامات پيامدهايي را براي بيمار در پي دارد.

    رونمايي از داروي درمان زخم پاي ديابتي
    داروي آنژي پارس (براي درمان زخم پاي ديابتي ) بهمن ماه در بيمارستان امام خميني رو نمايي شد. اين دارو به صورت خوراكي ، تزريقي و موضعي توسط محققان كشور در مدت هفت سال توليد شده است .

    اين دارو منشا گياهي دارد و با تلاش محققان داخلي ساخته و توليد شده است آنژي پارس بدون عارضه است و اختلالات سلولي ايجاد نمي‌كند.

    اين دارو در فازهاي مختلف تزريقي ، خوراكي و موضعي مورد بررسي قرار گرفته است ، فاز اول مطالعات آنژي پارس به صورت تزريقي كه بر روي تعدادي از بيماران مبتلا به زخم پاي ديابتي انجام شد، نشان داد كه با تزريق روزانه ‪ ۱۰۰‬سي سي دوز از اين دارو هيچ عارضه‌اي در افراد ايجاد نشد.

    فاز دوم مطالعات اين دارو به صورت تزريقي توسط محققان ديابت در شيراز و فاز سوم نيز توسط محققان مركز تحقيقات غدد دانشگاه علوم پزشكي تهران و تبريز انجام شد كه موفقيت آميز بود.

    استفاده از اين دارو باعث كاهش قطع عضو و هزينه‌هاي ناشي از بستري بيمارمي شود.

    بر اساس تحقيقات صورت گرفته در مناطق مختلف كشور ، شيوع زخم پاي ديابتي بين ‪ ۶/۲‬درصد تا ‪ ۴/۳‬درصد برآورد شده كه ‪ ۱۵‬تا ‪ ۲۰‬درصد از اين بيماران نياز به قطع عضو پيدا مي‌كنند در حالي كه مي‌توان از ‪ ۵۰‬درصد موارد زخم پاي ديابتي پيشگيري كرد.

    ساخت رگ مصنوعي با استفاده از نانو الياف
    براي اولين بار در دنيا، محققان ايراني موفق به ساخت رگ مصنوعي با استفاده از نانو الياف شدند.

    دكتر يوسف محمدي داراي دكتري مهندسي پزشكي از دانشگاه اميركبير و رئيس گروه پژوهشي بايومتريال و نانوتكنولوژي مركز تحقيقات بن ياخته مسئوليت اين طرح پژوهشي را به عهده داشته است .

    وي در خصوص اين طرح پژوهشي گفت نمونه اوليه اين رگ مصنوعي از حدود ‪ ۹‬ماه پيش در گردن يك گوسفند پيوند زده شده كه پس از گذشت اين مدت كاركرد مطلوبي داشته است و اين گوسفند همچنان به حيات طبيعي خود ادامه مي‌دهد.

    محمدي گفت از جمله امتيازات خاص اين نوع رگ مصنوعي نسبت به انواع ديگر آن كه در جهان ساخته شده است ، مي‌توان به نانوساختاري بودن ، دولايه بودن و به كار بردن مواد كامپوزيتي در ساخت آن اشاره كرد.

    ساخت اين نوع از رگ با استفاده از فناوري مهندسي بافت صورت گرفته است در فناوري مهندسي بافت در محيط آزمايشگاهي مي‌توان انواع مختلف بافت را ساخت رييس گروه پژوهشي بايومتريال و نانوتكنولوژي مركز تحقيقات بن ياخته اضافه كرد محققان اين مركز سال گذشته نيز با بهره‌گيري از تكنيك‌هاي مهندسي بافت و توليد بسترهاي نانومتري زيست تخريب پذير موفق به كشت و تكثير سلول هاي بنيادي و توليد بافت پوستي به منظور بازسازي آسيب‌هاي پوستي شده بودند.

    بعد از موفقيت در ساخت بافت پوست ، محققان مركز تحقيقات بن ياخته فعاليت هاي پژوهشي خود را براي ساخت عروق شروع كردند و امروز موفق به دستيابي به تكنيك ساخت رگ مصنوعي زيست سازگار شده اند.

  4. #24
    حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...
    پست ها
    5,651

    پيش فرض

    مشاهده ي مرگ سلولي با استفاده از نقاط كوانتومي

    محققان دانشگاه
    Twente در هلند يك ابزار نقطه كوانتومي توسعه داده‌اند كه مي‌تواند فرآيند مرگ برنامه‌ريزي شده سلولي يا Apoptosis را شناسايي كرده و از آن تصويربرداري كند. اين كار با هدف كمك به محققان براي درك بهتر چگونگي آغاز فرآيند مرگ سلولي توسط داروهاي ضدسرطان صورت گرفته است.
    دكتر Albert van den Berg و همكارانش اين نانوروبشگر مرگ Apoptosis را با استفاده از نقاط كوانتومي كه به شدت به پروتئين طبيعي Annexin V متصل مي‌شود، توسعه داده‌اند. Annexin V به مولكولي با نام Phosphatidylserine كه جزئي از غشاي سلولي بوده و در مراحل اوليه Apoptosis در معرض محيط خارج از سلول قرار مي‌گيرد، متصل مي‌شود.
    محققان دريافتند كه زماني كه نقاط كوانتومي بهAnnexin V متصل شوند، روي سطح سلولي كه در حال مرگ برنامه‌ريزي شده مي‌باشد، جمع مي‌شوند. با اين حال كار كردن با سلول‌هايي كه با Annexin V پوشيده شده‌اند، مشكل مي‌باشد، زيرا در محلول به صورت خوشه درمي‌آيند. محققان دريافتند استفاده از نقاط كوانتومي پوشيده شده با پلي اتيلن گليكول (PEG) مي‌تواند مشكل خوشه‌اي شدن سلول‌ها را كاهش دهد. با اين حال اين محققان از روش ديگري استفاده نمودند. آنها از يك جفت مولكول اتصال‌دهنده كه AnnexinV و نقاط كوانتومي را پس از اتصال Annexin V به سطح سلول در حال مرگ، به هم پيوند مي‌دهند، بهره بردند.
    محققان براي انجام اين كار، از استرپتاويدين و بيوتين استفاده كردند. اين دو مولكول به صورت اختصاصي غيرمستقيم و با اشتياق به يكديگر متصل مي‌شوند. آنها استرپتاويدين را به نقاط كوانتومي و بيوتين را به Annexin V متصل نمودند.
    محققان براي آزمايش اين روش، ابتدا سلول‌ها را در معرض عامل ضدسرطان camptothecin، كه به عنوان ماده آغازگر مرگ سلولي شناخته شده است، قرار دادند. سپس Annexin V نشان‌دار شده توسط بيوتين را به سلول‌ها اضافه نموده و پس از يك تأخير مناسب جهت اطمينان از اتصال Annexin V به مولكول‌هاي Phosphatidylserine موجود روي سطح سلول‌ها، نقاط كوانتومي نشان‌دار شده توسط استرپتاويدين را به مخلوط اضافه كردند. محققان 60 دقيقه بعد از سلول‌ها تصويربرداري كرده و توانستند سلول‌هايي را كه در معرض مرگ سلولي برنامه‌ريزي شده قرار داشتند، با قطعيت نشان دهند.
    سپس محققان نشان دادند كه چون نقاط كوانتومي همانند ساير مواد رنگي با گذشت زمان كم‌رنگ نمي‌شوند، مي‌توان از اين نشان‌گرهاي نانومقياس براي پي‌گيري مرگ سلولي برنامه‌ريزي شده درون سلول زنده استفاده كرد. اين ويژگي مي‌تواند در مطالعه همزمان (بلادرنگ) با هدف كشف داروهاي ضدسرطان جديد بسيار ارزشمند باشد.
    جزئيات اين كار در مقاله‌اي با عنوان:
    "Quantum dots based probes conjugated toAnnexin V for Photostable apoptosis detection and imaging"
    در مجله Nano Letters منتشر شده است
    منبع : [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



  5. #25
    حـــــرفـه ای Marichka's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2005
    محل سكونت
    تهران
    پست ها
    5,662

    پيش فرض

    بسياري از داروهاي مهم ضد سرطان نظير پاکلي‌تاكسل به خوبي در آب حل نمي‌شوند و همين امر رهايش آنها را در تومورها مشكل مي‌كند چرا كه بخش عمده خون و مايعات بدن را آب تشكيل مي‌دهد. فناوري‌نانو قبلاً پتانسيل بالاي خود را در كپسول كردن اين داروها نشان داده است. نانوذراتي كه اخيراً با عنوان Abraxane تهيه شده‌اند از اين گونه‌اند و پژوهشگران جهت دستيابي به موادي براي فرمولاسيون اين داروها به طور فعال در حال توسعة گروهي از نانوذرات با خواص شيميايي مختلف مي‌باشند.اين تيم در دانشگاه Rutgers، پليمري زيست سازگار را توسعه داده‌اند كه داروهاي كم محلول را به دام انداخته و طي يك فرآيند خودآرايي به صورت نانوذره در مي‌آيد. اين پليمر حاوي هر دو بخش محلول و غير محلول در آب مي‌باشد، و هنگامي كه به آب اضافه مي‌شود نانوذراتي به اندازة 40 تا 70 نانومتر تشكيل مي‌دهد. همچنين اين محققان يك روش شيميايي ساده را نيز براي توليد اين پليمر ارائه داده‌‌اند كه براي توسعة تجاري اين ماده بسيار مهم است.پژوهشگران در حين كار بار داروي ضد سرطان پاكلي‌تاكسل براي درک ميزان احاطه‌سازي دارو توسط پليمر، عوامل مؤثر بر تركيب شيميايي پليمر را بررسي كردند و دريافتند اين نانوذرات در اثر تغييرات ناچيزي در پليمر مي‌توانند مقادير قابل تنظيمي از دارو را در خود جاي دهند. ماهيت قابل تنظيم اين سيستم اختيار عمل بيشتري جهت تهيه فرمولاسيون دارو را به داروسازان مي‌دهد.اين محققان همچنين نشان دادند نانوذرات حاوي پاكلي‌تاكسل قادرند دارو را در سلول‌هاي سرطاني رها كنند. اين سيستم همان سيستمي را براي سلول‌هاي سرطاني دارند كه داروي پاكلي‌تاكسل به تنهايي دارا بود. اما نانوذرات مذكور به تنهايي و بدون دارو براي سلول‌ها سمي نيستند.اين كار پژوهشي به طور مفصل و به صورت مقاله‌اي با عنوان:

    Hydrophobic drag delivery by self- assembling triblock copolymer-delivered nanosphers
    شرح داده شده است. خلاصه اين مقاله در PubMed قابل دسترسي است.

  6. #26
    آخر فروم باز *Necromancer's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Graveyard
    پست ها
    2,087

    پيش فرض

    اندازه‌گيري pH درون سلول با نانوميله‌ها

    محققان سوئدي از نانوميله‌هاي اکسيد روي(ZnO)، نوع جديدي از حسگر pH درون‌سلولي را ساخته‌اند. اين افزاره بسيار حساس است و مي‌تواند گونه‌هاي شيميايي منفرد را در مکان‌هاي ويژة داخل يک سلول منفرد کاوش کند. اين وسيله حتي ممکن است براي تشخيص سلول‌هاي بيمار و تمايز آنها از سلول‌هاي سالم مورد استفاده قرار گيرد.





    تصوير SEM نانوميله‌هاي ZnO که با استفاده از رشد دماپايين، روي شيشة موئي روکش ‌داده‌شده با نقره، رشد داده شده‌اند. شکل‌هاي کوچک: نوک با بزرگ‌نمايي‌هاي مختلف. يک حسگر زيستي معمولاً شامل يک لايه از عناصر‌ شناسايي زيستي است که به‌صورت کوالانسي به افزاره متصل هستند؛ مثلاً، نانوکاوشگرهاي نوري– اليافي مي‌توانند به‌صورت کوالانسي با پادتن‌هايي که مي‌توانند به‌طور انتخابي مولکول‌هاي زيستي خاصي را هدف قرار دهند، پيوند برقرار کنند. اين حسگر جديد را که مارکوس ويلاندر و سفا اَل‌هيلي از دانشگاه گوتنبرک ساخته‌اند، اساساً با اين نوع حسگرها متفاوت است، زيرا در اين حسگر سطوح قطبي و غير قطبي نانوميله ZnO تک بلوري شش‌وجهي مستقيماً به‌عنوان‌ شناساگر عمل مي‌کنند؛ اين بدين معني است که اين حسگر به پذيرنده‌هاي زيستي مجزا نياز ندارد.
    اين محققان افزاره خود را با آرايش دادن تعداد زيادي از نانوميله‌هاي ZnO با همديگر روي شيشه مرئي روکش داده‌شده ‌با نقره، ساختند. اين نانوميله‌ها قطري بين 80 تا صد نانومتر و طولي بين 700 تا 900 نانومتر داشتند.
    نوک اين حسگر که شامل صدها نانوميله ZnO منفرد است، پهنايي به ‌اندازة 4/1 ميکرون دارد. اين نوک با اين اندازة کوچک مي‌تواند داخل غشاي يک سلول نفوذ کند و pH درون سلول را در زمان واقعي اندازه‌گيري کند. اين افزاره به‌دليل تعداد زياد نانوميله‌ها، بسيار حساس است و حتي تغييرات خيلي کوچک پتانسيل الکتروشيميايي را پايش مي‌کند. اين تغييرات به‌دليل پيوند گونه‌هاي زيست‌مولکولي روي سطح اين کاوشگر است.
    اين حسگر جديد مي‌تواند از اُرگانل‌هاي منفرد داخل يک سلول، سيگنال‌هايي را دريافت کند. بعضي مواقع انجام اين کار با کاوشگرهاي شيشه‌اي موجود امکان‌پذير نيست، چون مقاومت الکتريکي آنها هنگامي که پهناي کاوشگر جمع يا منقبض مي‌شود، افزايش مي‌يابد و اين منجر به يک سيگنال نويز مي‌شود. ويلاندر مي‌گويد: «خاصيت مهم ديگر اين افزاره اين است که هنگام نفوذ داخل غشاي سلول محکم به آن مي‌چسبد؛ بنابراين سوراخ‌هاي بزرگي در غشا ايجاد نمي‌کند. اين کاوشگر به‌راحتي داخل سلول مي‌رود و ما مي‌توانيم به همه قسمت‌هاي مختلف دسترسي پيدا کنيم».
    بعضي از ديگر مزاياي بي‌نظير اين حسگر عبارتند از: نسبت سطح به حجم بالا؛ غير سمي بودن؛ ارائة سيگنال‌هاي بازگشت‌پذير، پايدار و قوي برحسب تغييرات pH، همچنين اين حسگر در مقابل گسترة وسيعي از مواد شيميايي پايدار است.
    به گفتة اين گروه، تحقيقاتش هنوز در مراحل اوليه‌ است و کارهاي زيادي در اين زمينه لازم است تا انجام شود. ويلاندر مي‌گويد: «اولين کاري که انجام خواهد شد، کاهش بيشتر اندازه نوک اين حسگر است. همچنين ممکن است، تغيير خواص سطحي نانوميله‌هاي ZnO امکان‌پذير باشد. اين امر مي‌تواند اجازة اتصال غشاهاي انتخاب‌پذيري که داخل قسمت‌هاي ويژه‌اي از سلول به‌عنوان حسگرهاي حساس يوني عمل مي‌کنند، را بدهد. همچنين ما سعي خواهيم کرد با استفاده از نانولوله‌هاي ZnO حساسيت به pH را افزايش دهيم و اثر سطوح غير قطبي روي اندازه‌گيري‌هاي pH را بررسي خواهيم کرد».
    نتايج اين تحقيق در مجله J. Appl. Phys. منتشر شده‌است.
    Last edited by *Necromancer; 16-04-2008 at 21:22.

  7. #27
    آخر فروم باز *Necromancer's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    Graveyard
    پست ها
    2,087

    پيش فرض

    نانوتکنولوژي عليه سرطان

    در مقاله زير مي‌کوشيم تا چهارچوب‌هاي چالش برانگيز در حوزه درمان سرطان را با معياربررسي خط مشي
    NCI
    ، موسوم به ،
    Cancer Nanotechnology Plan
    ،مورد بررسي قرار دهيم.
    الف) چند تعريف اساسي:

    *
    نانوتکنولوژي علاقه مند به، مطالعه ابزارهائي است که خودشان يا به کمک مولفه‌هاي اساسي‌شان در ابعاد يک الي هزار نانومتر، (از چند اتم تا ابعاد چند سلول) در مبارزه عليه سرطان بکار گرفته مي‌شود.
    *
    دو زمينه اصلي فناوري نانو د سرطان، عبارتند از نانوبردارها
    (Nanovector)
    جهت کمک به بهبود تجويز هدفمند دارو و کمکهاي تصوير نگاري، و ديگري الگوهاي دقيق رفتاري سطوح تحت درمان.
    *
    نانوبردار: يک کاواک
    (hollow)
    يا يک سازه تو خالي است در ابعاد يک الي هزار نانومتر که حامل داروهاي ضدسرطان و عوامل کشف کننده، است. نانوبردارها در پزشکي ژنتيک نيز بکار گرفته مي‌شوند.
    *
    فتوليتوگرافي: يک روش مشخص کردن تو سط نور مي باشد که جهت بررسي الگوهاي ساختار سطوح بکار گرفته مي‌شود. دقت ابزارهاي نانوئي بوسيله ابزارهاي فتوليتوگرافي تعيين مي‌شود از اين رو توسعه اين ابزارها در افزايش ظرفيت اطلاعاتي زيست مدارها مؤثر خواهند بود.
    *
    قابليت فناوري نانو د پيشرفت‌هائي نظير کشف سريع‌تر، تشخيص و پيش‌گوئي وراثتي و انتخاب روش درمان بر اساس قابليت‌هاي چندگانه‌اي سنجيده مي‌شود که عبارتند از: کشف محدوده وسيعي از سيگنال‌هاي مولکولي و نشانه‌هاي زيستي.
    مثال‌هاي اصلي از کشف به طريقه
    multiplex
    ، به کمک فناوري نانو، عبارتند از:
    آشکارسازهاي نوري نانويي، نانومفتول‌ها و نانوتيوب‌ها که در اکتشاف بکارگرفته خواهند شد .
    *
    چند کارگي يک مزيت پايه در نانوبردارها بويژه در معالجه سرطان و هدايت عوامل کشف است:
    اهداف اوليه شامل اجتناب ازهدف‌گرفته شدن به کمک زيست نشانه‌گذاران
    (biomarker)
    و يا سدهاي دفاعي بدن است ونيزاز ديگر مزيتهاي بالقوه بايد گزارش کردن بازدهي و تأثير روش معالجه باشد.
    در حال حاضرهزاران نانوبردار، تحت پژوهش مي‌باشند. با ترکيب سازمان يافته آنها درتعامل با روش‌هاي درماني برگزيده و مکملهاي هدف گيري بيو لوژيک، قادر خواهيم بود تا به سوي دستيابي به عوامل درماني شخصي ، پيش برويم.
    *
    روش‌ها و مدل‌هاي نوين رياضي ، به منظور رمزگذاري دقيق فناوري نانو د تومورشناسي مورد نياز است.

    اهداف عالي پروژه CNPLan: (Cancer Nanotechnology Plan)

    *
    نمايش سريع‌تر نشانه‌هاي بيماري که به پزشکان اجازه دهد سرطان را هر چه سريع‌تر کشف ومهار نمايند و گام‌هاي موثري در معالجه بردارند
    *
    توسعه سيستم‌هائي که به صورت آني تشخيص دهند، و بازدهي سيستم معالجه را براي شتاب‌دهي روش کنترل کنند.
    *
    چند منظوره بودن: ابزارهاي هدف ياب ،بايد استعداد ميان برزدن سدهاي دفاعي بيولوژيک جهت به هدف رساندن عوامل درماني چندگانه با تمرکز بسيار بالارا در سرعت هاي انتشار بيولوژيکي، ،مستقيماً به سوي سلول‌هاي سرطاني را داشته باشند.( بافت آنها در ابعاد ميکرويي است و نقشي اساسي در رشد و تکثير سرطان ايفاء مي‌کنند)
    *
    اين عوامل، مي‌بايستي قادر باشند در هر لحظه موقعيت مولکول‌هاي اکتشاف کننده را رهگيري نموده و حرکت سلول‌هاي سرطاني را متوقف سازند.
    *
    سيستم‌هاي پايش‌گر،(دگرگوني‌هائي را که ممکن است محرک پروسه‌هاي سرطان‌زا و جهشهاي ژنتيکي مستعدساز سرطان باشند کشف مي کنند) ، بايد توسعه يابند.
    *
    روش‌هاي نويني جهت مديريت علائم سرطان که تحت تاثيرشرايط زندگي مي باشند، بکار گرفته شود.
    *
    ابزارهاي پژوهشي که کاوشگران را قادر سازد سريعاً اهداف جديد را رهگيري کنند،جهت توسعة دانش باليني و پيش‌بيني مقاومت داروئي، از اولويت برخوردارند.
    *
    آزمايشگاه شاخص‌گذاري نانوتکنولوژي يا
    Nanotechnology Characterization Laboratory
    که به اختصار
    NCL
    خوانده مي‌شود در راستاي اين طرح، اهداف عالي زير را تعيقب مي‌کنند:
    *
    توسعه اطلاعات در زمينه برهم‌کنش ابزارهاي نانوئي و سيستم‌هاي بيولوژيک
    اين پژوهش تلاش دارد، خطوط مبنا و اطلاعات علمي اساسي را در جهت تحقيق و توسعه در حوزه هاي تشخيص و عوامل اکتشاف‌گرنانويي ، ونيز استراتژي‌هاي درمان، را وضع نمايد.
    به هر حال اين اطلاعات به سمت مراکز فعال سرطان شناسي و برنامه هاي وابسته به آن از طريق بانک اطلاعات عمومي که تحت پوشش شبکه
    Cancer Biomedical Informatics Grid
    قرار دارد و به اختصار
    (CaBIG)
    خوانده مي شود، هدايت خواهند شد.اما به هر حال
    NCI
    ،نقش سياستگزار و حامي را تا انتهاي اين برنامه حفظ خواهد کرد.

    NCI
    نيز در 4 محور عمده فعاليت مي‌کند (برنامه تا سال 2015 ميلادي تنظيم شده است)
    *
    تلاش در جهت مديريت فعاليت‌هاي منظم چند بعدي، ميان تيم‌هاي مختلف همکار
    *
    کم کردن شکاف ميان کشف و توسعه روش ها و ابزارهاي درمان
    *
    تلاش درجهت حل معضل عمده فقدان استانداردهاي در دسترس
    *
    تلاش در جهت توسعه زيرساخت هاي توسعه تکنولوژي پزشکي
    -کليدهاي اساسي در برنامه نانوتکنولوژي عليه سرطان
    *
    تسريع در اکتشافات، و توسعه تلاش‌هاي که فرصت‌هاي بزرگتري را براي پيشرفت اين حوزه
    دردرمان سرطان، در بخش خصوصي ايجاد کند.
    فناوري نانو د زمينه‌هاي زير در ارتباط با حل مشکل سرطان، فعاليت خواهد کرد:
    *
    تصوير برداري مولکولي و کاوشگران سريع‌تر و دقيق‌ترMolecular Imaging and Early Detection
    *
    تصوير برداري داخل بافت زنده In vivo Imaging
    *
    گزارش‌گران بازدهي Reporters of Efficacy
    *
    درمان‌شناسي چند منظوره Multifunctional Therapeutics
    *
    پيشگيري و کنترل Prevention and Control
    *
    پيش رانهاي پژوهشي Research Enablers

    راهبردهاي جديد در مبارزه عليه سرطان (رويکرد سرمايه‌گذاري):
    در راستاي اهداف
    CNPLan
    ، سرمايه گذاري در 4 زمينه زير صورت خواهد گرفت:
    1. توسعه 3 تا 5 مرکز،
    CCNE
    که بستري مناسب براي مهندسان و فيزيک‌دانان به منظور توسعه دانش کارشناسي بيولوژي سرطان ‌باشد و نيز دسترسي به بيماران سرطاني در مراکز ملي و جامع سرطان را تسهيل کند. ونيز توسعه مراکزي موسوم به
    SPORE
    ، و زير ساخت‌هاي عمومي ملي نظير خانواده سرطان سينه و روده بزرگ در اولويت قرار گيرد.
    2.
    CNPLan
    بر روي برنامه آموزشي ميان رشته‌اي به عنوان ابزاري در راه تسريع خلاقيت تيم‌هاي چند رشته اي که در راه ادغام بيولوژي سرطان ونانو تکنولوژي فعاليت مي‌کنند سرمايه‌گذاري خواهد کرد.
    3.
    ‌CNPLan
    ، برروي مؤسسات توسعه دهنده فناوري نانو ک توليد محور باشند و تاکيد بر عمومي ساختن دانش فناوري نانو د رند،در سطح تجارتخانه‌هاي کوچک و پروژهاي بخش خصوصي، از طريق سرمايه‌گذاري حمايت خواهد کرد.
    4.
    CNPLan
    بر روي پروژهايي که در حوزه کاربردي کردن نانوتکنولوژي در بيولوژي سرطان فعاليت مي‌کنند، در پروژهاي سطح بنيادين و ساير مکانيزم هاي توسعه، سرمايه‌گذاري خواهد کرد.
    اهداف و ماموريت‌هاي ""
    CCNE
    ها:

    CCNE: Centers of Cancer Nanotechnology Excellence
    هدف عالي اين مراکز، توسعة نانوتکنولوژي در حوزه پژوهش‌هاي بنيادين و کاربردي است به گونه‌اي که لازم است سريعاً جهت انتقال دانش کاربردي به سوي پژوهش‌هاي درمانگاهي ابزار سازي کنند.
    نيازمندي‌هاي بحراني براي هر
    CCNE
    عبارت خواهند بود:

    *
    تعامل با يک مرکز جامع سرطان/ در چهار چوب برنامة
    SPORE
    *
    وابستگي به دانشگاه ها يا مراکز پژوهشي مهندسي محور و علوم پايه (نظير رياضيات، شيمي، فيزيک وعلوم مواد)
    *
    دارا بودن امکانات زيست محاسباتي پيشرفته.
    *
    نيازمندي‌هاي وجودي غير انتفاعي در جهت توسعه همکاري‌هايي فناوري در بخش خصوصي.

    اهداف مطلوب ، نمايشگر فناوري‌هايي خواهند بودکه توسعه يافته‌اند و به طرز موثري عليه پروسه هاي سرطان ابزار سازي شده‌اند. يک کميته مشترک تلاش‌هاي کليه
    CCNE
    ها را هدايت مي کندتا داده هاي ابزاري مطلوب براي انتقال تکنولوژي، از طريق مراکز، برآورده شود.شيوه ارتباطات داخلي مراکز و قدرت پيشرفت هر مرکزنيز بوسيله اين سيستم ارزيابي مي شود.

    *
    آزمايشگاه‌هاي شاخص گذار نانوتکنولوژي (NCL):

    ‌Nanotechnology Characterization Laboratory
    ذرات نانويي و ابزارهاي نانويي، از نظر ابعاد کاملا به مولکول‌هاي زيستي نزديکند و به سادگي مي‌توانند در اغلب سلول‌ها نفوذ کنند. قابليت ما در ادغام فيزيک،شيمي و خواص بيولوژيک اين ذرات پژوهشگران و مهندسان را قادر خواهد ساخت تا نانو ذ ات را در جهت ساخت دارو به کار گيرند، داروهايي که، در حوزهتصوير نگاري تشخيصي و کشف سرطان مي‌توانند مفيد واقع شوند.
    NCL
    تهيه‌کننده زير ساخت‌هاي پشتيباني اساسي در راه توسعه اين حوزه است. هدف
    NCL
    شتاب بخشي به مرحله انتقال فاز از حوزه بنيادين
    Nano-biotech
    به حوزه مهندسي است.
    ساخت تيم‌هاي پژوهشي:
    در اين حوزه
    NCI
    هنوز به دنبال مکانيزم جديدي براي توسعه تيم‌هاي چند رشته‌اي است.
    سياست‌هاي تشويقي:

    *
    جايزه
    F33 NIH
    براي پژوهشگران ارشد که از طرف سرويس ملي پژوهش اهدا مي شود
    *
    جايزه
    F32 NIH
    براي پژوهشگران فوق دکترا که از طرف سرويس ملي پژوهش اهدا مي شود
    *
    جايزه
    K25 و K08
    به عنوان مربي توسعه تحقيقات علمي باليني، که از طرف سرويس ملي پژوهش اهدا مي شود

    سياست‌هاي صنعتي
    الف) برنامه‌هاي ارتقاء پژوهشگاه‌ها تحت عنوان معاهدات T32:
    اين برنامه پژوهشگاه‌هاي استاندارد و مجاز را قادر مي‌سازد تا فرصت‌هاي آموزشي و پژوهشي خود را جهت آموزش به دانشجويان فوق دکترا و ماقبل دکترا که در زمينه ترکيب زمينه‌هاي ويژه بيوپزشکي و تحقيقات طبي فعاليت دارند ،ارتقاء بخشد.
    ب) برنامه‌هاي" آموزش سرطان" در قالب معاهدات R25:
    اين مکانيزم در راه توسعه برنامه‌هاي آموزشي جهت دهنده به بيولوژيست‌ها، مهندسان ، فيزيک‌دانان و مربيان گام بر مي‌دارد. تمرکز بر توسعه فعاليت‌هاي با برنامه، درCCNE به منظور توسعه برنامه در قالب برنامه‌هاي آموزشي/ سمينارها و انجمن‌هاي ملي تمرکز يافته، درچهار چوب موضوع "نانوتکنولوژي عليه سرطان " است.
    برنامه فعاليت‌هاي آتي آموزشي و نيازهاي توسعه تکنولوژي بر پايه موفقيت‌هاي اوليه راهبردهاي فوق و تشخيص نيازهاي برنامه صورت خواهد گرفت.

    *
    ساخت"زمينه ساز"هاي نانوتکنولوژي سرطان بر بستر هدايت برنامه‌هاي پژوهشي :

    با استفاده از آژانس‌هاي وسيعي اطلاع رساني
    (BAA )
    يا
    Broad Agency Announcement NCI
    سه تا پنج زمينه ساز عمده تکنولوژي براي سرطان، نظير سيستم‌هاي نمايشگر نانوفناوري و سيستم‌هاي کنترل کيفيت درمان و پروسه‌هاي مفهوم سازي بيولوژي سرطان را به انجمن‌هاي
    R&D
    خواهد شناساند.
    اين پروژه سرمايه‌گذاري سه سالانه مي‌طلبدکه از طريق ملاحظات ويژه در مفاد معاهدات لحاظ شده است. اين برنامه‌ها مسبب ساز زمينه‌هاي تکنولوژي به منظور توسعه پژوهش هاي کاربردي در سرطان پژوهي خواهند بود.اين پژوهش ها نيازمند تيم‌هايي خواهند بود که با مراکز جامع سرطان در قالب برنامه
    SPORE
    ودر جهت پخش فناوري فعاليت کنند.
    پيشگامان پايه و "کاربردي" در حوزه نانوتکنولوژي سرطان:
    اين مراکز متمرکز بر بررسي و بازرسي طرح‌هاي اوليه، در حوزه مفهوم سازي پروسه‌هاي بيولوژيکي خاص، فناوري نقص شناسي يا روش‌هاي توسعه دانش داروشناسي، خواهند بود. در اين راستا پروژه‌هاي پژوهشي که چگونگي شاخص‌گذاري کمي مفاهيم بنيادي در بيولوژي سرطان را تعريف مي‌کنند در برنامة
    CNPLan
    لحاظ شده است.
    مکانيزم‌هاي سرمايه‌گذاري تحت معاهدة
    R33 / R21
    ، جهت بنگاه‌هاي اختراع محور در نظر گرفته شده اند و معاهدات
    R43 و R41
    ، مکانيزم‌هاي سرمايه‌گذاري در حوزه صنايع تجاري کوچک را لحاظ کرده اند.
    اکنون خطوط راهنماي کلي اين برنامه‌ها را بررسي مي کنيم:
    در اين بخش مي‌کوشيم تا با برنامة
    NCI
    در قالب 6 اولويت تعريف شده در اين پروژه، آشنا شويم:
    برنامه پي‌گيري در قالب 2 دوره طي خواهد شد:
    در طي دوره 1 تا 3 ساله،
    CNPLan
    ، به توسعه برنامه‌هائي که، توسعه توليداتي را در دستور کار دارند که به زودي در سطح کاربردي مورد استفاده قرار خواهند گرفت، اهتمام خواهد داشت.
    در طي دوره دوم که 3تا 5 سال به طول خواهد انجاميد توسعه برنامه‌هايي در دستور کار است که فناوريهاي مشکل‌تري را مي‌طلبد و مسايل بيولوژيکي تازه‌اي را به چالش مي کشد و يا نيازمند به توسعه چندين مولفه پيش نياز تکنولوژيک هستند ولي داراي يک نقطه عطف و انقلابي در پروسه کشف و مدلسازي رفتار ياخته‌ها و پيش‌گيري از سرطان خواهند بود.
    شاخص‌هاي کمي در طي اين برنامه‌ها سمت و سوي رشد و هدايت سرمايه‌گذاري‌ها را تعيين خواهند کرد. اين شاخص‌هاي کمي معيار ارزيابي و کنترل پروژه‌ها خواهند بود.
    در پايان اين دوره 5 ساله حداقل انتظار اين است که توليداتي در عرصه بيمارستاني و ياحداقل در عرصه پژوهشگاهي توليد شود.
    CNPLan
    همچنين يک برنامه جزبه جز جهت مشارکت صنايع تجاري در 5 سال آينده طراحي کرده است که آن را در فرصتي ديگر بررسي خواهيم کرد.
    در زير به بررسي دوره هاي برنامة
    CNPLan
    مي‌پردازيم:
    اولويت يکم: نمايشگرهاي مولکولي و کاوش‌گران سريع‌تر
    در دوره 1-3 ساله:

    *
    شروع آزمايشات باليني که تسهيل کننده سنجش سريع و کاشف سلول‌هاي غيرطبيعي در حوزه نانوتکنولوژي باشند.
    *
    بهبود واصلاح سيستم‌هاي نانو ت نولوژي زيستي (ابزارهاي پايه، مفتول‌هاي نانويي و نانوکانال‌ها) براي آناليز سريع و حساس کنترل شونده ها. چنين سيستم‌هايي بايد قادر باشند کمترين تغييرات در سلول‌هارا کنترل کنند.
    اولويت يکم در بازه زماني 3- 5 ساله:

    *
    گسترش ابزارهاي نانويي براي سنجش متداول اعتبار نشانه‌گرهاي سرطان.
    *
    توسعه سيستم چند فاکتوري پروتئيني و ژنوميک تشخيصي براي شناسايي تومورها و تعيين مرحله رشد سرطان.
    *
    شروع آزمايشات باليني در بستر چند مولفه‌اي فناوري نانو و شخيص زود هنگام و تحت نظر گيري درماني.
    اولويت دوم:نمايشگرهاي درون ياخته زنده
    در دوره1-3 ساله :
    *
    ارزيابي داروهاي جديد در قالب برنامة
    IND
    به منظور شروع آزمايشات پژوهشي در سطح درمانگاهي جهت
    MRI
    نانويي، با قابليت شناسايي حداقل100000 سلول سرطاني فعال و مهاجم
    *
    هدايت آزمايشات پزشکي در سطوح مختلف درماني با حداقل 3 نوع کاوشگر تصويري با استفاده از ابزارهاي کاوشگر متنوع نظير
    MRI
    ، مافوق صوت و نمايشگران اپتيکي مادون قرمز.
    اولويت دوم در بازه زماني 3-5 ساله:

    کامل کردن آزمايشات باليني و ثبت و ذخيره سازي استفاده هاي دارويي
    (NDA)
    براي اولين عامل تصوير نگاري نانويي که قابليت شناسايي کردن فعاليت زير 100000سلول سرطاني مهاجم را داشته باشد.

    *
    شروع آزمايشات باليني با عوامل متعدد تصوير نگاري نانويي
    *
    توسعه قابليت‌هايي براي پايش پروسه هاي سلولي فعال همانطور که در طي زمان تغيير مي کنند.
    اولويت سوم: گزارش بازدهي روش درمان
    Reporters of Efficacy
    در دوره 1-3 ساله:
    *
    شروع آزمايشات باليني با ابزارهاي نانويي (بر پايه ابزارهاي نمايشگر درون ياخته) با هدف ارزيابي آزمايشات باليني و موثر بودن ابزارها.
    *
    ايجاد قابليتهايي براي پايش انهدام شبکه رگهاي مربوط به تومورهاي اوليه توپر و ضايعات متاستاتيک(در سراسر بدن تکثير مي شوند).
    *
    ايجاد ابزارهاي نانويي به منظور شناسايي و ارزيابي کمي تغييرات شيميايي و بيولوژيک ، ناشي شده از روش درمان .
    *
    نشان دادن صحت موضوع براي ابزارهاي نانويي ، که، بر اساس تصوير نگاري درون ياخته يا بيرون از موجود زنده استوارند و مي توانند با عوامل درماني مختلفي براي نشان دادن توزيع زيستي درون ياخته اي استفاده شوند.
    *
    شروع آزمايشات باليني با يک ابزار تصويرنگاراپتيکي که قابليت نشان دادن مرزهاي جراحي با استفاده از عوامل نانويي باشند.
    در دوره 3 تا5 ساله:
    *
    نشان دادن سيستمهاي چند کاره (نمايشگر هاي داخل ياخته و نمايشگرهاي محيط پيرامون ياخته) که قادر باشند سريعاً بازدهي روش درمان را بر اساس خودکشي سلولي
    (Apoptosis)
    ، رگزايي،پسروي و ديگر نشانگرها، تعيين کنند.
    *
    نشان دادن سيستم‌هاي چند کاره براي پايش آني توزيع داروها
    *
    ترغيب استفاده‌ متداول از گزارشات اثر بخشي در مقياس نانوبه منظور جانشيني سنجشهاي نانويي در آزمايشات باليني.
    اولويت چهارم: روش‌هاي درماني چند منظوره
    در دوره 1-3 ساله
    *
    فايل کردن کاربرد داروهاي جديد جهت شروع آزمايشات باليني به کمک يک سنسور هدف‌گير(تشعشعي، مغناطيسي)
    *
    ثبت و ذخيره سازي کاربرد داروهاي جديد جهت شروع يک عمليات درماني چند منظوره کامل به همراهي ابزارهاي ارزياب روش درمان.
    *
    توسعه ابزارهاي نانويي با قابليت هدف‌گيري‌هاي چند منظوره و متنوع
    *
    ثبت و ذخيره سازي کاربرد داروهاي جديد نانويي براي شروع تمرينات باليني به منظورارايه يک روش درماني مبتني بر ابزارهاي نانويي و سيستم‌هاي هدف‌گير شبکه‌اي.
    دردوره 3-5 ساله:
    *
    هدايت چندبعدي عمليات باليني با هدف گيرهاي حساس(تشعشعي،ميدان مغناطيسي)
    *
    ثبت و ذخيره سازي کابردهاي داروهاي نانويي جديد به منظور پوشش عمليات باليني يک روش درماني مبتني بر هدفگيري چند فاکتوري ،با استفاده از داروهاي نانويي.
    *
    نشان دادن با ترکيب مجدد5 داروي رد شده در ابزارهاي نانويي هوشمند و هدف دار براي آزمايش مجدد در نسل جديدي از مدلهاي پيش باليني
    اولويت پنجم: پيشگيري و کنترل
    دردوره 1-3ساله:
    *
    نشان دادن صحت موضوع براي ابزارهاي نانويي داراي توانايي نشان دادن تغييرات ژنتيکي (که مربوط به تشخيص فرايندهاي پيش قراولان سرطان و
    hyperplasia
    است)، با هدف پيشگيري از ايجاد سرطان متعاقب آن.
    در دوره 3-5 ساله:
    *
    ثبت و ذخيره سازي داروهاي جديد نانويي به منظور شروع آزمايش‌هاي باليني يک ابزار نانويي که قابليت شناسايي زودرس پروسه هاي سرطان را دارد.
    *
    نشان دادن صحت موضوع ، براي ابزارهاي نانويي توانمند در کشف متاستازها(در سراسر بدن پخش مي شوند)
    اولويت ششم:" امکان بخش" هاي پژوهش:
    در دوره 1-3 ساله
    *
    ايجاد ابزارهاي نانويي نتيجه گيري، براي آناليز پروتئين‌ها و شناسايي زيست نشانگر.
    *
    ساخت نمونه اوليه براي کاربرد در شرايط آني و درهمان محل به منظور معين کردن توالي ژنها در سلولهاي بد خيم و سلولهايي که در مراحل قبل از بد خيم شدن مي باشند.
    *
    توسعه تحقيقات بيو لوژي بر اساس سامانه هاي ابزاري همراه با کشت آزمايشگاهي
    *
    بهبود و تصحيح روشهاي نشانه گذاري سلول و اجزاءآن با ذرات نانويي مانند نقاط کوانتومي براي مطالعه روندها و فرايندهاي سرطان
    *
    توسعه بانک هاي اطلاعاتي سم شناسي براي ابزارهاي نانويي و نانوذرات
    *
    ساخت يک چهارچوب علمي، براي قواعد داوري"تشخيص نانو ا زاري"، " داروها" و مواد پيشگيري کننده

    در دوره 3-5 ساله:

    *
    ايجاد ابزارهاي تحليلي نانويي به منظور مطالعه متيلاسيون DNA و فسفريزاسيون پروتئين
    *
    ترغيب استفاده روزمره از فناوري مقياس نانو ج ت توصيف تنوع تومورها.
    *
    نشان دادن فناوري در مقياس نانو ب اي کشف جهش هاي متعدد در موجود زنده
    *
    ترغيب استفاده روزمره از ابزارهاي تحليلي نانويي براي مطالعه مسيرهاي پيام دهي سلولي

صفحه 3 از 3 اولاول 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •