تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




صفحه 2 از 10 اولاول 123456 ... آخرآخر
نمايش نتايج 11 به 20 از 93

نام تاپيک: آلودگی هوا و نقش سوء آن درسلامتی انسان

  1. #11
    آخر فروم باز bidastar's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2005
    محل سكونت
    محل سکونت
    پست ها
    2,695

    پيش فرض

    وجود ذرات کوچک شیمیایی یا عناصر بیولوژیک که باعث تغییرات در وضعیت اتمسفر می‌شود، همان آلودگی هواست.آلاینده‌ها را می‌توان به عنوان اولیه یا ثانویه تقسیم‌بندی کرد. آلاینده‌های اولیه عناصری هستند که به طور مستقیم از یک فرآیند منتشر می‌شوند.

    وجود ذرات کوچک شیمیایی یا عناصر بیولوژیک که باعث تغییرات در وضعیت اتمسفر می‌شود، همان آلودگی هواست.
    آلاینده‌ها را می‌توان به عنوان اولیه یا ثانویه تقسیم‌بندی کرد. آلاینده‌های اولیه عناصری هستند که به طور مستقیم از یک فرآیند منتشر می‌شوند. برای مثال خاکستر که از یک آتشفشان و یا گاز منوکسیدکربن که از اگزوز ماشین خارج می‌شود و آلاینده‌های ثانویه به صورت مستقیم متصاعد نمی‌شوند بلکه آنها وقتی شکل می‌گیرند که آلاینده‌های اولیه فعل و انفعالاتی انجام می‌دهند یکی از مثال‌های مهم آلاینده‌های ثانویه گاز ازن است.
    ● بعضی از آلاینده‌های اولیه
    ▪ اکسیدهای نیتروژن (NO۲ ) بخصوص دی اکسید نیتروژن که از سوخت و سوزهای با درجه حرارت بالا متصاعد می‌شود که آن را می‌توان به صورت غباری قهوه‌ای رنگ بر بالای آسمان شهرها مشاهده کرد.
    ▪ دی اکسید کربن (CO۲)، یک گاز از خانواده گازهای خانه سبز (گلخانه‌ای) است که از احتراق و بازدم متصاعد می‌شود.
    ▪ آمونیاک (‌NH۳) متصاعد شده از فرآیندهای کشاورزی
    ▪ بوهای متصاعد شده از زباله، فاضلاب و فرآینده‌های صنعتی
    ● آلاینده‌های ثانویه
    ▪ منابع متمرکز مانند خروجی دودکش‌های نیروگاه‌ها، کارخانجات، مراکز سوزاندن زباله‌های شهری
    ▪ منابع متحرک مانند اتومبیل‌ها، هواپیما و غیره
    ▪ ذرات به‌وجود آمده به دلیل سوختن کنترل شده کشاورزی و جنگلی
    ▪ اتومبیل‌هایی که باعث متصاعد شدن مواد آلاینده می‌شود
    ▪ دفن زباله در گودال‌های زمینی که باعث تولید گاز متان می‌شود.
    ● منابع طبیعی آلاینده‌ها
    ▪ غبار از منابع طبیعی، معمولا از نواحی وسیع که عاری از سبزینه هستند
    ▪ گاز متان متصاعد شده از حیوانات پس از هضم غذا برای مثال در گاوها
    ▪ گاز رادون متصاعد شده از تخریب رادیو اکتیو در لایه‌های کره زمین
    ▪ دود و دی اکسید کربن از آتش‌سوزی‌های طبیعی
    ▪ وقوع آتش‌فشان
    ● کیفیت هوا داخلی (‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌IAG)
    گاز فورمالدهاید(h۲co)که از مواد ساختمانی مثل موکت‌ها و تخته نئوپان متصاعد می‌شود. رنگ‌ها وتینر‌ها که از خود ترکیبات ارگانیک قابل انفجار متصاعد می‌کنند. آلاینده‌های دیگر مانند استفاده از خوشبوکننده‌ها، سوزاندن چوب در اجاق و شومینه باعث اضافه شدن مقدار زیادی از ذرات موجود در هوا می‌گردد.
    برخی از مرگ و میر مرتبط با هوای آلوده ممکن است به دلیل استفاده از سم‌های حشره‌کش در داخل محیط‌هایی که فاقد گردش هوای مناسب هستند اتفاق می‌افتد و لباس‌های خشکشویی شده برای چند روز از خود گازهای همچون تتراکلراتیلن متصاعد می‌کنند.
    مرگ‌ومیرناشی از منوکسیدکربن معمولا به دلیل دودکش‌های نامناسب شومینه‌ها و یا سوزاندن ذغال در محیط‌های داخلی به وقوع می‌پیوندد. مسموم شدن با منوکسیدکربن حتی از شعله‌هایی که به‌درستی تنظیم نشده‌اند به وقوع می‌پیوندد. آلاینده‌ها از منابع بیولوژیک هم در محیط‌های داخلی یافت می‌شوند. حیوانات خانگی دندر تولید می‌کنند و انسان‌ها گردی از لایه‌ای کوچک پوست و موی‌های تخریب شده برجای می‌گذارند.
    حشرات ریز در رختخواب‌ها، فرش‌ها و موکت و مبلمان تولید آنزیم‌ها و مدفوع به سایز میکروبی می‌نمایند. کپک‌ها در داخل دیوارها ایجاد می‌شوند و تولید میکوتوکسنین‌ها می‌کنند. سیستم‌های تهویه مطبوع نیز بارور کننده بیماری لینجر و همچنین کپک‌ها می‌شوند.
    ● اثرات روی سلامتی
    مردم جهان هر ساله حتی بیشتر از حوادث رانندگی جان خود را براثر آلودگی هوا از دست می‌دهند. دلایل مستقیم مرگ و میر مرتبط با آلودگی هوا شامل بیماری‌هایی همچون آسم تحریک شده، برونشیت، بیماری‌های قلب و ریه و آلرژی‌های تنفسی را می‌توان نام برد.
    از اثراتی که آلودگی هوا بر سلامتی دارد می‌توان از تغییرات کوچک بیوشیمیایی و فیزیولوژیی تا مشکلات تنفسی، خس و خس سینه، سرفه باشد. عکس‌العمل‌های هر شخص به آلودگی‌ها بستگی به نوع آلودگی که آن شخص در معرض آن قرار گرفته و میزان قرارگیری در معرض آلودگی، وضعیت سلامتی و ژنتیکی او دارد.

    مترجمان : فاطمه اویسی- فریبا لطفی گلمیشه‌ای
    روزنامه تهران امروز
    ___________________

  2. #12
    آخر فروم باز bidastar's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2005
    محل سكونت
    محل سکونت
    پست ها
    2,695

    پيش فرض

    پيامدهاي آلودگي هوا بر سلامتي انسان /سقف سربي آسمان


    نويسنده: حسين حسن خانيہ

    هواي بسيار سرد زمستاني به همراه بارش شديد برف و همين طور كاهش نسبي غلظت آلاينده هاي جوي تا حدودي مساله مهم آلودگي هوا را از اذهان عمومي دور كرده است، اما آيا به راستي اين معضل بزرگ زيست محيطي از هواي شهر ما به طور كامل رخت بربسته و نابود شده است؟ براي ارائه راهكارهاي اجرايي خرد و جزء در خصوص هر موضوعي ابتدا بايد با آن مساله به طور كامل آشنا شد تا بتوان به درستي نسبت به حل آن تصميمات درست و جامعي ارائه كرد. بنابراين بر آن شديم تا اندكي حول محور آلودگي هوا به بيان مطالبي بپردازيم.

    -

    آلودگي هوا شمار زيادي از گازهاي خطرناك و قطرات كوچك و ذرات ريزي است كه كيفيت هوا را كاهش مي دهد. آلودگي هوا بر حسب نوع مواد آلوده كننده هم در شهرها و هم در هواي روستاها وجود دارد. در شهرهاي بزرگ و پرجمعيت نظير تهران اين آلودگي حدود 71 درصد به واسطه خودروها و باقي آن توسط صنايع و كارخانجات و پالايشگاه ها است. اما در روستاها بيشتر آلودگي هوا مربوط به گرد و خاك حاصل از شخم زمين هاي كشاورزي و عبور تراكتورها از جاده هاي خاكي و مزارع، كودهاي شيميايي، لجن زارها و دود حاصل از سوزاندن محصولات كشاورزي و چوب درختان است.فصل زيباي زمستان به همراه باران و برف يادآور پديده وارونگي دما، آلودگي هوا و مه دود فتوشيميايي است چرا كه با كاهش دما و حضور ساعات آفتابي و خورشيد شرايط جوي براي ازدياد غلظت آلاينده ها مهيا مي شود. در پديده وارونگي دما با اينورژن يك لايه هواي گرم بين دو لايه هواي سرد در مجاورت سطح زمين و در لايه هاي بالاي جو قرار مي گيرد. اين پديده به ويژه در زمستان رخ داده و هواي بسيار آلوده يي در مجاورت سطح زمين ساكن مي شود كه تداوم اين معضل باعث تشديد آثار سوء آلودگي مي شود البته اين پديده با طلوع آفتاب و گرماي تدريجي سطح زمين به تدريج از بين مي رود. اما وجود گازهاي خطرناك مانند منوكسيدكربن در همين ايام مشكل ساز است.همان طور كه مي دانيد منوكسيدكربن گازي است بي رنگ و بو و مزه و قابل حل در آب، در ماه هاي سرد سال به ويژه هنگام بارندگي، با كندي حركت خودروها در معابر و بعضاً وجود تصادفات و ترافيك حجم زيادي از اين آلاينده ابتدا خيابان ها و بزرگراه ها و سپس كل شهر را دربر مي گيرد، چرا كه برخلاف تصور عموم اين گاز مهلك در آب حل نمي شود و با وجود بارندگي از بين نمي رود. بنابراين در زمان ازدياد تراكم اين آلاينده در مناطق شهري احتمال بروز عوارض سوء و بيماري زا در شهروندان بيشتر مي شود. تحقيقات نشان مي دهد در اغلب افراد سالم، علائم و امراض ناشي از قرار گرفتن در معرض هواي آلوده با بهبود يافتن كيفيت هوا برطرف مي شود. عده يي از مردم نسبت به آلودگي هوا حساس تر از ديگران هستند و آثار زيان آور اين پديده تا مدت ها بر سلامت آنها اثر سوء مي گذارد.

    در اين ميان كودكان بيش از افراد بالغ تحت تاثير آلودگي هوا قرار مي گيرند. خصوصاً آنهايي كه در مناطقي با شدت آلودگي بالازندگي مي كنند بيماري هايي چون برونشيت، تنگي نفس و گوش درد و... را تجربه مي كنند تا افرادي كه در مناطق پاك تري از لحاظ كيفيت هوا ساكن هستند.اشخاصي كه دچار بيماري هاي قلبي و ريوي هستند عكس العمل شديدتري نسبت به آلودگي هوا از خود نشان مي دهند. طي زماني كه وضعيت كيفيت هوا در شرايط بحراني واقع شود سلامت اين افراد به خطر افتاده و حال آنها وخيم مي شود. بنابراين افراد بايد فعاليت هاي فيزيكي خود را محدود كرده و تحت مراقبت هاي ويژه پزشكي قرار بگيرند.متاسفانه در گذشته نه چندان دور تعداد كثيري از مرگ وميرها مربوط به شدت آلودگي هوا بوده و حوادث ناگواري را به دنبال داشته كه جاي بحث و بررسي فراوان دارد.امروزه در بسياري از كشورهاي توسعه يافته سطح كلي كيفيت هوا نسبت به 20 سال اخير بهبود يافته و سازمان حفاظت محيط زيست ايالات متحده با همكاري گروه ها و تشكل هاي مردمي ضمن اندازه گيري و تعيين غلظت آلاينده ها، موفق به كاهش چشمگير آن شده اند.

    در حال حاضر در كشور ما نيز روزنامه ها، تلويزيون و راديو اغلب گزارش آلودگي هواي شهر تهران را اعلام مي كنند. شاخص استاندارد آلودگي هوا با «psi» كه مقياس جهاني است سنجيده مي شود و در صورت ازدياد آن به بيش از 100 واحد شرايط هوا ناسالم اعلام مي شود.حال چطور مي توانيم از خودمان و خانواده مان در مقابل آلودگي هوا محافظت كنيم؟مي توانيد وضعيت آلودگي هواي منطقه خود را توسط شاخص «psi» در جرايد و اينترنت بررسي كنيد. اگر شاخص Psi بيش از عدد 100 باشد، علائمي نظير گرفتگي سينه (تنگي نفس) سوزش چشم و سرفه ظاهر مي شود كه اين آثار نامطلوب در شرايط جوي نامناسب نظير روزهاي بسيار گرم و آفتابي يا صبح هاي سرد زمستاني شايع مي شود.

    شما مي توانيد در مقابل اين آثار سوء در زماني كه شرايط آلودگي هوا در حالت بحراني است اقدامات زير را انجام دهيد:

    - كمتر در هواي آلوده فعاليت كنيد چرا كه هواي آلوده با تنفس شديد وارد ريه هاي شما مي شود.

    - از خودروهاي شخصي كمتر استفاده كنيد.

    - تنظيم موتور خودروها نقش موثري در كاهش آلودگي هوا دارد.

    - اگر شما به بيماري هاي قلبي يا مشكل ريوي و تنفسي دچار هستيد، با پزشك متخصص در مورد راهكارهاي مناسب صحبت كنيد

    منبع : روزنامه اعتماد

  3. #13
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض مشکلات تنفسی آمار خودکشی را افزایش می دهد

    نتایج تحقیق محققان کره ای/ مشکلات تنفسی آمار خودکشی را افزایش می دهد پژوهشگران کره ای و تایوانی در تحقیقات مجزایی کشف کردند که بیماری آسم و آلودگیهای هوا می تواند خطر اقدام به خودکشی را افزایش دهد. به گزارش خبرگزاری مهر، محققان در دو تحقیق مجزا دریافتند که مشکلات تنفسی جدای از مشکلات مربوط به خصوصیات روحی روانی می تواند آمار خودکشی را افزایش دهد.
    در تحقیق اول، دانشمندان دانشگاه سیستم بهداشتی یونسی در سئول، سطح آلودگی هوا را در 6 شهر اندازه گیری کردند و سپس ارتباط میان دوره زمانی افزایش ذرات گرد و غبار و 4 هزار و 341 مورد خودکشی را در این شهرها در طول سال 2004 مورد بررسی قرار دادند.
    این نتایج نشان داد که افزایش کوتاه مدت ذرات معلق در هوا با افزایش 9 درصدی خودکشی همراه بوده است که این درصد در افراد متاثر از بیماریهای قلبی عروقی به 19 درصد افزایش یافته بود.
    براساس گزارش HealthJockey، در تحقیق دوم که محققان موسسه تحقیقات بهداشت ملی تایوان انجام داده اند در یک دوره 12 ماهه ارتباط میان خودکشی و آسم در 163 هزار دانش آموز دبیرستانی مورد مطالعه قرار گرفت.
    نتایج این بررسیها نشان داد که نوجوانان متاثر از آسم دو برابر بیشتر از همسالان بدون آسم اقدام به خودکشی می کردند.

  4. #14
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض پاييز، فصل مرگ ومير بر اثر آلودگي هوا!

    بيشترين همبستگي بين آلودگي هوا در ماه‌هاي مختلف سال در ارتباط با مرگ و مير، مربوط به فصل پاييز(اكتبر، ژانويه و نوامبر) است.
    به گزارش سرويس پژوهشي ايسنا، منطقه علوم پزشکي تهران، دکتر محمدحسين قلي زاده از گروه جغرافياي طبيعي دانشکده منابع طبيعي دانشگاه کردستان، مطالعه‌اي را با هدف "تجزيه و تحليل ارتباط بين آلودگي هوا و مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي عروقي، تنفسي و سكته مغزي" در شهر تهران انجام داده است.
    در اين مطالعه داده‌هاي مربوط به مرگ و مير و آلودگي هوا طي دوره آماري 2002 تا 2005 مورد استفاده قرار گرفته است.
    در روند مطالعه پهنه‌بندي آلودگي هوا و مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي مذكور انجام شد و از روش‌هاي آماري همبستگي و رگرسيون براي تجزيه و تحليل ارتباط آلودگي هوا با مرگ و مير استفاده شد.
    يافته‌هاي اين مطالعه نشان داد كه ارتباط معنا‌داري بين مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي مورد مطالعه با آلودگي هوا وجود دارد، به طوري‌که افراد بالاي 65 سال حساسيت بيشتري به آلودگي هوا دارند. همبستگي بيماري‌هاي قلبي عروقي، تنفسي، كل مرگ و مير و سكته مغزي با آلودگي مناطق 22 گانه تهران به ترتيب 73/0، 70/0 و 69/0 و 67/0 است كه در سطح اطمينان 01/0 معنا‌دار قرار دارد. مناطق مركزي تهران بيشترين آلودگي و مرگ و مير را دارند.
    نتايج اين پژوهش حاکي از آن است که بيشترين ارتباط بين آلودگي و مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي قلبي عروقي، تنفسي و سكته مغزي به ترتيب مربوط به ماه‌هاي اكتبر، ژانويه و نوامبر است.
    خلاصه اين پژوهش در فصلنامه حکيم به چاپ رسيده است.
    انتهاي پيام

  5. #15
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    8 براي محافظت در مقابل گرد و غبار از ماسک‌هاي فيلتردار استفاده کنيد

    خشکسالي، عامل انتشار ريزگردها؛
    فوق تخصص بيماري‌هاي کليه:
    براي محافظت در مقابل گرد و غبار از ماسک‌هاي فيلتردار استفاده کنيد

    فوق تخصص بيماري‌هاي کليه و مجاري ادراري گفت: ريزگردهايي که به صورت پديده گرد و غبار وارد کشور مي‌شوند منشا تالابي دارند نه بياباني.

    پروفسور جواد زرگوشي در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه کرمانشاه، در خصوص منشاء پديده گرد و غبار توضيح داد: براساس نظرات متخصصين هواشناسي، در چند سال اخير منطقه‌اي در شمال غرب عراق به عنوان کانون جديد ايجاد طوفان گرد و خاک شکل گرفته است. اين منطقه، حوضه خشک شده فرات در حد فاصل سوريه و عراق است که دهها هزار کيلومتر مربع مساحت دارد. منطقه مذکور در گذشته به دليل وجود آب رودخانه فرات، سرزميني باتلاقي با نيزارهاي وسيع بوده است اما امروزه به علت خشکسالي بلندمدت و نيز مهار آب فرات توسط سدهاي بزرگ در ترکيه، سوريه و عراق، خشک شده است.

    وي ادامه داد: رسوبات نرم و سبک اين ناحيه مستعد ايجاد غبار هستند و با هر ناپايداري جوي در عراق، ستون هاي بزرگي از گرد وخاک ( داست پلوم ) به طول صدها کيلومتر و ارتفاع صدها متر شکل مي‌گيرد و در شرايط خاص جوي، توسط باد به ايران مي‌رسد.



    پروفسور زرگوشي با اشاره به راه حل مقابله با اين پديده، گفت: آزمايشات متعدد نشان داده که داخل ريزگردها، نوعي جلبك كه در آب‌هاي شور و شيرين ديده مي‌شود، وجود دارد. اين يافته‌ها ثابت مي‌كند، ريزگردها منشاء تالابي دارند نه بياباني. خشک شدن تالاب‌هاي واقع در مرز ايران و عراق، علت اصلي پديده گرد و غبار و طوفان ريزگردها در استان‌هاي غربي و جنوب غربي کشورمان ايت و لذا به نظر بسياري از کارشناسان، براي جلوگيري از بروز طوفان ريزگرد، مالچ ‌پاشي اقدامي موثر و ايمن نيست.


    وي افزود: مالچ نفتي ماده‌اي شبيه قير و داراي رنگ تيره و ضريب جذب حرارت بالاست لذا نسبت به محيط مجاور گرمتر مي‌شود و در نتيجه توازن انرژي محيط را از بين برده، خود موجب پيدايش باد و گرد‌باد و جابه‌جايي تپه‌هاي شني و ايجاد گرد و غبار مي‌شود.



    موسس پايگاه پژوهش‌هاي تندرستي خانواده و طب زناشوئي محمد زکرياي رازي دانشگاه علوم پزشکي گفت: گرد مالچ نه تنها زندگي انسان‌ها را به خطر مي‌اندازد بلکه با مسدود کردن راه تنفس برگ‌ها، زندگي گياهان را به مخاطره مي‌اندازد، محصولات کشاورزي را مسموم مي‌کند و ميزان توليد کشاورزي را کاهش مي‌دهد. به اعتقاد کارشناسان، اين مواد همچنين موجب آلودگي آب‌هاي زير زميني مي‌شود. دهها هزار کيلومتر مربع را نمي توان توسط مالچ پاشي و يا هر روش مصنوعي ديگر تثبيت نمود . جنگل کاري و کاشت درخت نيز در آن ناحيه گرمسيري راه حلي عملي نيست. راه حل، بازگشت فرات به شرايط طبيعي خود و لذا احيا تالاب‌ها و نيزارهاي شمال غربي عراق است. اين امر نيازمند يک همکاري مسوولانه بين کشورهاي ايران، عراق، ترکيه و ساير همسايگان است.



    پروفسور زرگوشي افزود: اقدامات منفعلانه‌اي مانند توصيه به ماسک زدن و در خانه ماندن و نيز تعطيل کردن مدارس و اداره‌ها، کمکي به حل مشکل نمي‌کنند و زيانهاي آشکاري را نيز به اقتصاد کشور وارد مي‌آورند.



    به گفته پروفسور زرگوشي، بر اساس نظر رسمي سازمان بهداشت جهاني، مقابله با پديده گرد و غبار ( داست پلوم) از وظايف حکومت‌هاست و افراد در اين مورد نمي‌توانند نقش موثري ايفا کنند.



    عضو انجمن طب زناشوئي اروپا گفت: ماسک‌هاي معمولي براي جلوگيري از رسيدن گرد و غبار به ريه‌ها کمترين تاثيري ندارند و اگر قرار باشد که افراد شخصا از سلامت شان در مقابل ريزگردها محافظت کنند بايد از ماسک‌هاي فيلتردار گران قيمت استفاده کنند که اين امر از توان بيشتر افراد جامعه خارج است.
    انتهاي پيام



  6. این کاربر از wichidika بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  7. #16
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    8 هوای تهران سرطانزاست!


    مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت‌ هوای تهران گفت: براساس آخرین نمونه گیریهای صورت گرفت میزان آلاینده سرطانزای آزبست در هوای تهران 50 برابر حد مجاز کشورهای دیگر است.
    یوسف رشیدی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه هم اکنون میزان آلاینده آزبست درهوای تهران 50 تا 70 برابر حدمجاز این آلاینده درشهرهای دیگر جهان است گفت: وجود این آلاینده درهوا سبب بروز سرطان ریه می‌شود.
    مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت‌های تهران با بیان اینکه وجود این آلاینده در هوای تهران ناشی از لنت ترمز و صفحه کلاج خودروهاست افزود: دربررسی‌های صورت گرفته مشخص شد درنقاطی که بیشترین تردد خودروها وجود دارد میزان آلاینده سعی آزبست نیز بیشتر است.
    وی با بیان اینکه از سال 79 تاکنون ورود آربست به ایران ممنوع شده است گفت: به استفاده کنندگان از آزبست هفت سال مهلت داده شد تا ماده‌ای جایگزین در تولیدات خود مصرف کنند که این امر هنوز محقق نشده است.
    به گفته رشیدی خوروسازان داخلی، هنوز آزبست را از ترکیبات ساخت لنت ترمز و صفحه کلاج خودروها حذف نکرده‌اند و 65 درصد مواد بکاررفته درساخت لنت ترمز وکلاج خودروها آزبست است.
    رشیدی با بیان اینکه نوع آزبست موجود در هوای تهران کریزوتیل است گفت: این نوع آزبست سمی بوده وکسانی که مدت طولانی درعرض ان قرار داشته باشند دچار سرطان ریه می‌شوند.
    به گفته‌ی عوارض و بیماری های ناشی از آزبست 20 تا 30 سال بعد از معرض آن قرار داشتن خودنمایی می‌کند./

  8. این کاربر از wichidika بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است


  9. #17
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    8 آلاینده‌های سرطان‌زا درشهر تهران 26 برابر استانداردهای جهانی است

    ابتکار، رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران:آلاینده‌های سرطان‌زا درشهر تهران 26 برابر استانداردهای جهانی استسهم حمل‌ونقل عمومی شهر تهران از سفرهای شهری تنها 25 درصد است


    به لحاظ عدم رعایت استاندارد درپمپ بنزین ها، آلاینده های سرطان زا در شهرتهران 26 برابراستانداردهای جهانی است.
    آفتاب: معصومه ابتکار، رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران، گفت: به لحاظ عدم رعایت استاندارد درپمپ بنزین ها، آلاینده های سرطان زا در شهرتهران 26 برابراستانداردهای جهانی است.

    معصومه ابتکار درنشستی با مدیران و دبیران شورایاری محلات منطقه5 که در راستای بررسی شاخصه‌های زیست محیطی این منطقه برگزار شد، گفت: با توجه به شرایط جمعیتی، اقتصادی، آلودگی‌های صوتی و هوا و خطرات زیست محیطی که شهر را تهدید می‌کند، دستیابی به محیط‌زیست مطلوب و بهبود کیفیت زندگی یکی از اهداف نهایی و رویکردهای شورای شهر و شهرداری تهران است که درهمین راستا کمیته محیط زیست شورای شهر با تشکیل کار گروه‌های متعدد در18 شاخص این مبحث را به‌طور جدی پیگیری می‌کند.

    وی با تاکید بر ضرورت تعامل و همکاری کلیه دستگاه‌ها، نهادها و مردم در حفظ محیط‌زیست شهر تهران، گفت: آلودگی‌های صوتی و هوا، مدیریت پسماند، کیفیت آب شرب، جمع‌آوری وتصفیه فاضلاب شهری، مدیریت منابع انرژی و.. ازجمله شاخص‌های مورد توجه دراین امراست.

    ابتکار با اشاره بر ضرورت توسعه حمل ونقل عمومی شهر تهران گفت: در حال حاضر سهم حمل‌ونقل عمومی شهر تهران از سفرهای شهری تنها 25 درصد است که با توجه به تاثیرگذاری آن در آلودگی‌های صوتی و هوا توسعه مترو و خطوط اتوبوسرانی از جمله مباحث مورد توجه در شورای شهراست.

    رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران گفت: اجرای طرح کارت اعتباری سبز در مناطق شهرداری می‌تواند گامی درجهت ترغیب شهروندان در مسیر مشارکت در حفظ محیط زیست باشد.

  10. #18
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض افزايش 30 درصدي مراجعه بيماران قلبي به مراكز بيمارستاني بر اثر آلودگي هوا

    مشاورز وزير بهداشت خبر داد:
    افزايش 30 درصدي مراجعه بيماران قلبي به مراكز بيمارستاني بر اثر آلودگي هوا
    تهران - مشاور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و مديركل دفتر وزارتي اعلام كرد كه آمار مراجعه بيماران قلبي به برخي مراكز بيمارستاني و اورژانس‌ها طي چند روز اخير بر اثر افزايش آلودگي هوا، 30 درصد افزايش يافته است.
    r
    به گزارش روز پنجشنبه ايرنا، 'حسن آقاجاني' افزود: همچنين در سه هفته گذشته ميزان افزايش برخي از آلاينده‌هاي هوا در پايتخت 7/1 تا 2/2 برابر ميزان طبيعي بوده است.
    وي اضافه كرد: طبق آمار سال 87 بالغ بر سه هزار و 600 نفر بر اثر آلودگي هوا جا خود را از دست داده اند و از ابتداي سال جاري نيز آلودگي 16 درصد ميزان مراجعات به اورژانس‌ها را در بيماران قلبي و 9 درصد در بيماران تنفسي افزايش داده است.
    مشاور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ، تصلب شراين را مهم‌‌ترين تأثير آلودگي هوا بر قلب و عروق دانست و اظهار داشت: در شهرهاي آلوده تمامي فاكتورهاي كشنده و خطرناك قلبي اعم از سكته‌ها، آريتمي‌هاي قلبي، نارسايي قلبي و علايم باليني اين نارسايي‌ها تا سطح معني‌داري افزايش مي‌يابد.
    آقاجاني محصور بودن تهران در بين كوه‌ها را موجب عدم تغييرات جوي دانست و بيان داشت: برخي وسايط نقليه 40 برابر ساير وسايط هوا را آلوده مي‌كنند و طبق گزارشات واصله‌ برخي آلاينده‌ها در سوخت‌هاي فسيلي چندين برابر حد مجاز است.
    وي با توصيه مردم براي پرهيز از استفاده بيش از حد از سوخت‌هاي فسيلي مثل بنزين و گازوييل گفت: متأسفانه روزانه بيش از سه ميليون خودرو در پايتخت تردد مي‌كنند كه يك ميليون از اين خودروها فاقد استانداردهاي لازم هستند.
    عضو كميته تخصصي پايش آلودگي هواي تهران همچنين تشكيل اين كميته تخصصي در وزارت بهداشت را گامي مهم در راستاي اجراي قوانين مجلس كه وزارت بهداشت را مسوول پيگيري سلامت مردم در چنين شرايطي مي‌داند، ارزيابي كرد.
    مشاور وزير بهداشت در ادامه به مصوبه اخير شوراي عالي سلامت اشاره كرد و گفت: طبق مصوبه شوراي عالي سلامت تمام بخش‌هاي صنعتي ملزم به ارائه پيوست سلامت در طرح‌هاي خود هستند.
    وي افزود: طبق اين مصوبه وزارت بهداشت با همكاري معاونت راهبردي رياست جمهوري بايد هرساله مصداق‌هاي طرح‌هاي بزرگ را مشخص كند تا بخش‌هاي صنعتي براساس آن پيوست سلامت اين طرح‌ها را تهيه و ارائه كنند.
    آقاجاني اضافه كرد: اين طرح از برنامه‌هاي بلندمدت در جهت كاهش آلودگي‌ها از جمله آلودگي‌هاي هوا در شهرهاي بزرگ كشور است كه نتايج مثمرثمري در آينده خواهد داشت.
    مشاور وزير بهداشت ادامه داد: براساس ماده هفت قانون جامع آلودگي هوا، وزارت بهداشت موظف است بر اساس اختيارات خود ، شرايط مناسب براي سلامت مردم را با همكاري و مشخص كردن سهم ساير دستگاه‌هاي ديگر فراهم كند.
    اجتمام**9140/

  11. #19
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض سردرد و سرفه بيش از حد از علايم اصلي آلودگي هوا است

    سردرد و سرفه بيش از حد از علايم اصلي آلودگي هوا است
    تهران - عضو كميته تخصصي پايش آلودگي هواي تهران، سردرد و سرفه بيش از حد را از علايم اصلي تاثير پذيري از آلودگي هوا اعلام كرد و گفت: حواس پرتي، ضعف و بي‌حالي و درد قفسه سينه از ديگر علايم تأثيرپذيري افراد از آلودگي هوا هستند.
    [/URL]
    به گزارش روز پنجشنبه ايرنا ،مصطفي قانعي معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت و عضو كميته تخصصي پايش آلودگي هواي تهران و فوق تخصص ريه افزود: هركدام از افراد در هر محيطي چنين علائمي را در خود مشاهده كردند از آن محيط دور شده و به جاي امن بروند.
    وي اضاقه كرد: مهم‌ترين آلاينده‌هاي هوا مونواكسيدكربن، دي‌اكسيد نيتروژن، گوگرد و ازن هستند كه به ترتيب موجب سردرد و كم حواسي و ضعف و سستي، تحريك ريه و سرفه، سرفه همراه با خلط و درد قفسه سينه در افراد مي‌شود.
    اين فوق تخصص ريه خاطرنشان كرد: مونواكسيد كربن كه نه رنگ دارد، نه بو و نه مزه، با شدت بالاتري نسبت به اكسيژه به گلبول قرمز خون اتصال يافته و موجب سردرد و بي‌حالي و كم هوشي افراد مي‌شود، در چنين محيطي هركس اين علائم را در خود ديد بلافاصله بايد آن محيط را ترك كند.
    قانعي ادامه داد: گازهاي ناشي از سوخت گوگرد نيز ضمن تركيب با اكسيژن و ورود به ريه با هيدروژن خون تركيب شده و موجب توليد خلط در افراد مي‌شوند.
    معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت خطرناك‌ترين آلاينده را ازن دانست و گفت: اين آلاينده از ساير آلاينده‌ها خطرناك‌تر است زيرا از آلاينده‌هاي بسيار ريز بوده و با عبور از تمام فيلترهاي دهان، حلق، شش و ريه‌ها موجب كم شدن برگشت ناپذير حجم ريه‌ها شده و درد قفسه سينه را در پي دارد.
    وي آلاينده ديگري كه كمتر مردم با آن مواجه مي‌شوند را «سولفور» اعلام كرد و اظهار داشت: اين آلاينده اگرچه مخاطرات كمتري به دستگاه تنفسي تحميل مي‌كند ولي با توليد بوي بد، مشابه بوي تخم مرغ گنديده موجب اذيت و آزار افراد مي‌شود.
    اين عضو كميته تخصصي پايش آلودگي هواي تهران در خاتمه به مردم توصيه كرد: هركس اين علائم را در خود يافت بايد بلافاصله از آن محيط آلوده خارج شده و خود را به محيط امن از نظر پاك بودن هوا برساند
    اجتمام**9140/

  12. #20
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    8 تهران را دود فراگرفته چه كنيم!

    تهران را دود فراگرفته چه كنيم!
    تهران - شاخص كيفيت هواي كلانشهر تهران براي سومين هفته متوالي در شرايط هشدار قرار دارد، اين مهم نه تنها موجب صرف هزينه و ‌انرژي بلكه باعث بروز مشكلاتي در سلامتي پايتخت نشينان شده است.
    [

    ] با افزايش ميزان غلظت آلاينده ها در هواي تهران طي هفته هاي اخير، هر يك از دستگاههاي متولي در كاهش آلودگي هوا اقداماتي انجام دادند و حتي چند روز شهر تهران تعطيل شد، اما اين مهم نتوانسته تاثيري در كاهش آلودگي هوا بگذارد.
    شهروندان تهراني در روزهاي پاياني هفته، اوقات فراغت خود را بدون در نظر داشتن آلودگي هوا در كوچه و بازار سپري كردند و با خودرو شخصي در سطح شهر به گردش پرداختند.
    شايد اين تجربه به همگان ثابت كرد كه برخي از شهروندان جايگاهي در معماي آلودگي هوا براي خود قايل نيستند و تصور مي كنند مشكل آلودگي هوا بايد بدون مشاركت آنان، تنها از سوي سازمانهاي متولي برطرف شود.
    عده اي از شهروندان در پاسخ به پرسش خبرنگار ايرنا مبني بر اينكه چرا با وجود بالا بودن ميزان آلاينده هاي هوا و تعطيلي در معرض هواي آلوده در سطح شهر تردد مي كنند؟ با بي خيالي گفتند: بدن در برابر آلودگي هوا مقاوم شده پس بهتر است به خريدهاي عقب افتاده بپردازيم.
    آنان با بياني مزاح گونه افزودند: اين فرصت مناسبي براي ديد و بازديد خانواده و بستگان است بنابر اين نبايد اين فرصت طلايي را از دست داد.
    عده ديگري از شهروندان تهراني كه با وجود تاكيدات فراوان سازمان محيط زيست و ساير دستگاههاي متولي كاهش آلودگي هوا با خودرو شخصي در سطح شهر تردد مي كردند، در اين باره گفتند: مجبور به تردد با خودرو شخصي هستيم چه تعطيل باشد چه نباشد!
    به نظر مي رسد رفع آلودگي هواي تهران نياز به عزم جدي همه شهروندان در كنار ساير دستگاههاي مرتبط با كاهش آلودگي هوا دارد.
    آمار و ارقام ايستگاههاي سنجش آلودگي هواي مستقر در نقاط مختلف شهر حاكي از آن هستند كه ديگر در كلانشهر بزرگ دودزده تهران، هوايي براي استشمام نيست و تهراني ها چاره اي جز استشمام هواي نامطبوع، آلوده و كشنده را ندارند.
    اين روزها؛ مشاهده آسمان آبي و ستارگان درخشان به آرزوهاي محال و دست نيافتني براي پايتخت نشينان بدل شده و آنان در كنار معضل ترافيك، دغدغه آلودگي هوا را با خود يدك مي كشند.
    اكنون بيشتر روزهاي سال در تهران ناسالم است اما، پايتخت نشينان با بي توجهي به اين مهم و بي رغبتي در استفاده از حمل و نقل عمومي، همچنان براي سفر با خودرو شخصي در سطح شهر اشتياق نشان مي دهند.
    بي توجهي شهروندان به مقوله معاينه فني خودرو نيز كه نقش مهمي بر كاهش آلاينده هاي هوا دارد، خود معضل ديگري است كه با ضعف فرهنگ ترافيك در كشور از سوي برخي رانندگان مورد بي مهري قرار مي گيرد و اكنون با الزام اعمال قانون از سوي پليس راهور در پايتخت در حال انجام است.
    'يوسف رشيدي' مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون 42 روز در شرايط ناسالم بوده ايم و مابقي روزها هواي تهران در شرايط سالم و مطلوب بوده است.
    اين در حالي است كه در مدت زمان ياد شده، تهراني ها هيچ هواي مطلوبي را تنفس نكرده اند و حتي به ياد هم ندارند.
    رشيدي معتقد است با راه حل هايي همچون تقويت حمل و نقل عمومي، تغيير شرايط سفر شهري و كنترل سوخت و تردد خودرو در سطح شهر، مي توان آلودگي هواي تهران را برطرف كرد.
    مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا نيز گفت: هواي تهران هنوز به شرايط بحران نرسيده و آماري از مرگ و مير در اين زمينه نداريم.
    رشيدي افزود: با فرهنگ سازي بيشتر مي توان شهروندان را از خطرات آلودگي هوا آگاه ساخت و آنان را در كاهش اين معضل مشاركت داد.
    كارشناسان محيط زيست آلودگي هوا را اينگونه تعريف كردند: افزايش ميزان گازهاي سمي و ذرات ريز جامد و مايع در هوا در غلظت‌هايي كه سلامتي انسان را تهديد مي كنند.
    آنان گفتند منابع آلودگي هوا از دو بخش آلوده‌كننده هاي طبيعي و محيطي تشكيل شده اند كه هر يك خسارات فراواني به شهر و شهروندان وارد مي كنند.
    آنان معتقدند: آلودگي هوا موجب كم هوشي شهروندان و نيز سقط جنين و تاثيرات مضر بر گياهان مي شود.
    طبق برآورد بانك جهاني، ارزش اقتصادي تلفات جاني و خسارات آلودگي هوا در ايران، سالانه بالغ بر ‎ 1/8ميليارد دلار است و در آمار ديگري گفته شده به علت آلودگي هوا، عمر پايتخت نشينان پنج سال كوتاه تر شده است.
    براي رفع معضل آلودگي هوا، طي دهه اخير، اقدامات مختلفي از سوي دستگاههاي اجرايي ذيربط به اجرا در آمده است، اما اين معضل همچنان در پايتخت وجود دارد.
    برنامه جامع كاهش آلودگي هواي تهران در سال 79 با ادغام سه مطالعه جامع در خصوص آلودگي هوا با همكاري موسسات بين‌المللي در دولت به تصويب رسيد.
    در برنامه جامع كاهش آلودگي هوا هفت محور استاندارد سازي خودروهاي نو، خروج خودروهاي مستعمل، توسعه حمل و نقل عمومي، جايگزيني سوخت مناسب، معاينه فني خودروها، مديريت ترافيك، آموزش و اطلاع‌رساني مشخص شد.
    به دنبال آن كميته‌اي نيز تحت عنوان كميته اجرايي كاهش آلودگي هوا با مسووليت معاونت محيط‌ زيست انساني سازمان حفاظت محيط‌ زيست به منظور انجام هماهنگي ها تشكيل شد.
    در اين كميته پيش بيني شد با اجراي همه بندهاي اين دستورالعمل طي دوره‌ 10 تا 15 ساله كيفيت هواي كلان‌شهر تهران به سطح استاندارد سازمان بهداشت جهاني برسد كه نرسيد!
    قرار شد؛ كميته كاهش آلودگي هوا هر دو هفته يكبار تشكيل شود و تصميمات لازم براي كاهش آلودگي هواي تهران اتخاذ شود كه از سال 79 تا 84 فقط 100 جلسه برگزار شد و ديگر هيچ!
    اما اكنون بدون در نظر داشت آلودگي هوا بدون هيچ محدوديتي بطور بي رويه خودرو در كشور توليد مي شود.
    در آن سالها با تصويب طرح جامع كاهش آلودگي هوا، اقداماتي از سوي كميته با استانداردهاي آلايندگي خودروهاي توليدي و خودروهاي فعال و با همكاري وزارت صنايع و خودروسازان كشور در تمامي خطوط توليد اعمال شد.
    حذف كاربراتور و جايگزيني انژكتور و مبدل كاتاليتيك و تعطيلي خط توليد خودرو پيكان از برنامه هايي بود كه با توجه به محورهاي برنامه جامع كاهش آلودگي هوا به اجرا درآمد.
    قرار بود بتدريج با اعمال استانداردهاي جديد، ميزان آلايندگي هوا به طور مستمر كاهش يابد.
    طرح از رده خارج كردن خودروهاي فرسوده نيز توسط اعضاي اين كميته و كارشناسان مربوطه مورد مطالعه قرار گرفت و به اجرا گذاشته شد.
    'سرب' از افزودني هاي بنزين در سراسر كشور حذف شد و گازوييل با ميزان گوگرد كمتر در اختيار شهرداري تهران قرار گرفت.
    طرح گاز سوز كردن ميني‌بوس ها از ديگر اقدامات اين كميته بود؛ اما به دليل كيفيت پايين ميني‌بوس‌ها كه توسط خودروساز داخلي توليد شده بود، موفقيتي در برنداشت.
    با پيگيري‌هاي كميته اجرايي كاهش آلودگي هوا، طرح استاندارد سازي موتورسيكلت‌ها نيز تدوين و عملياتي شد و در اولين دوره اعمال اين استانداردها، بيش از نيمي از مراكز توليد موتورسيكلت‌هاي غيراستاندارد تعطيل شدند.‌
    موضوع چراغ‌هاي هوشمند و توسعه پاركينگ‌ها، فرهنگ سازي و جلب مشاركت مردم نيز از محورهاي برنامه جامع كاهش آلودگي هوا است كه به اجرا گذاشته شد. اما اقدامات اين كميته در اجراي برنامه جامع آلودگي هوا، تنها تا سال 83 ادامه يافت.
    در سال 83 طرح بازنگري برنامه جامع كاهش آلودگي هوا به منظور بررسي بازخورد اقدامات انجام شد ولي متاسفانه در هيچ مرجعي به تصويب نرسيده و به اجرا درنيامد.
    آنچه پيداست اجراي برنامه جامع كاهش آلودگي هوا از سوي برخي دستگاههاي اجرايي به دست فراموشي سپرده شده است.
    'محسن عباسي' يك كارشناس محيط زيست در اين باره مي گويد: متاسفانه به خاطر كندي يا توقف برنامه جامع كاهش آلودگي هوا، شاهد بروز دوباره مشكلات آلودگي هوا هستيم.
    وي افزود: با توقف اجراي برنامه جامع كاهش آلودگي هوا، هيچ يك از استانداردهاي انواع خودرو به اجرا درنيامد و مصوبه عدم شماره‌گذاري اتوبوس‌هاي ديزلي لغو شد.
    وي يادآور شد: اكنون بيش از 50 درصد اتوبوس‌هاي جديد ديزلي هستند.
    'اسدلله محكي' يك كارشناس شهري نيز در اين باره گفت: با توقف اجراي برنامه كاهش آلودگي هوا، توسعه مترو طبق برنامه پيش نرفته است و به دليل عدم اختصاص اعتبارات لازم با موانع زيادي روبروست.
    وي گفت: موضوع رعايت استانداردها در توليد موتورسيكلت‌ها نيز در پرده ابهام قرار دارد.
    كارشناسان محيط زيست معتقدند: آلودگي هوا همواره در شرايط بحراني خود منجر به مرگ و مير انسانها و حيوانات مي شود.
    'محسن صمدي ' كارشناس خودرو در خصوص ميزان آلايندگي خودرو در هوا گفت: ‎ 20دستگاه خودرو جديد استاندارد معادل فقط يك دستگاه خودرو قديمي، هوا را آلوده مي كند.
    وي افزود: استاندارد سازي خودروهاي جديد باعث كاهش سرانه آلودگي هر خودرو از حدود ‎ 50گرم به كمتر از 7/2 گرم در هر كيلومتر پيمايش شده است.
    دكتر 'مسعود موحدي' رييس انجمن آسم و آلرژي نيز معتقد است: استمرار آلودگي هوا مي تواند كشنده باشد.
    وي گفت: آلودگي هوا همچنين موجب بروز انسداد مجاري تنفسي و تشديد آسم مي‌شود و هر چه ميزان ازن هوا بيشتر باشد احتمال حملات تنفسي بيشتر است.
    به گفته رييس انجمن آسم و آلرژي ايران، آلودگي هوا با گازهاي ناشي از سوخت موتورهاي ديزلي و صنايع سنگين در بروز سرطان ريه موثر است.
    به نظر مي رسد دستگاههاي اجرايي در اجراي دوباره برنامه جامع كاهش آلودگي هوا بايد اهتمام بيشتري كنند تا دوباره شاهد آسماني آبي و تجربه استشمام هواي پاك در شهر تهران باشيم.
    Last edited by wichidika; 06-12-2010 at 17:15.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •