تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




صفحه 16 از 29 اولاول ... 612131415161718192026 ... آخرآخر
نمايش نتايج 151 به 160 از 287

نام تاپيک: اخبار کشاورزی، باغبانی، محیط زیست، منابع طبیعی و موارد مربوط و مشابه

  1. #151
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    12 مخالفت ابتکار با انتقال آب ارس به ارومیه

    مخالفت ابتکار با انتقال آب ارس به ارومیه





    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر عدم تایید انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه گفت: این سازمان بدون ارزیابی‌های تخصصی زیست محیطی انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه را تایید نخواهد کرد.

    به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه آذربایجان شرقی، معصومه ابتکار در جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه در تبریز اظهار کرد: احیای دریاچه ارومیه باید با نگاه زیست بوم و توجه به ظرفیتهای طبیعی آن صورت گیرد.

    وی ادامه داد: تزریق آب مجازی به دریاچه ارومیه لطمات بیشماری را در بخش منابع اقتصادی به دنبال خواهد داشت.

    ابتکار با تاکید بر استفاده از پتانسلهای علمی کشور در تحقیقات مرتبط با دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: اگر جمع‌بندی‌های نهایی به مداخله دیگر ظرفیت‌های منطقه بینجامد این موضوع نیز با تاکید بر نگاه زیست بومی دریاچه بررسی می‌شود.

    وی نقش مردم در روند احیای دریاچه ارومیه را یادآور شد و گفت: بحث مشارکتهای مردمی نقش کلیدی را در احیای این دریاچه دارد.

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه افزود: عدم خاک ریزی و احداث میانگذر یکی از دلایل خشک شدن دریاچه است و نباید تبخیرهای موجود را دلیل کافی برای اتفاقات پیش رو بدانیم.

    وی ادامه داد: در وضعیت فعلی رها سازی حق آبه دریاچه از سدها به علت عدم تبخیر و حداقل استفاده کشاورزان در این فصل راهکار عملی در کوتاه مدت است.


    میانگذر دریاچه ارومیه یکی از متهمان خشک شدن دریاچه

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شاخص‌های علمی نشان‌دهنده وضعیت نگران‌کننده در همه حوزه‌های زیست محیطی است.

    به گزارش ایسنا، ابتکار همچنین در جلسه شورای اداری استان، اظهار کرد: متاسفانه طی 10 سال گذشته در رده‎بندی دنیا در حفظ و نگهداری محیط زیست، کشور ما 61 پله سقوط داشته است و شاخص‎های ملی ما نیز نشان می‎دهد که کشور در این عرصه در شرایط خوبی قرار ندارد.

    وی با اشاره به توجه دولت به مسائل زیست‌محیطی گفت: یکی از موضوعاتی که در برنامه‎های دولت تدبیر و امید از طرف دکتر روحانی ارائه شد توجه به موضوع محیط زیست بوده است و در همین راستا یک برنامه از 11 برنامه‎ای که رئیس جمهور به مجلس ارائه کرد در خصوص توجه به محیط زیست و اهمیت این موضوع بود.

    ابتکار، احیای شورای عالی محیط زیست بعد از هفت سال تعطیلی را نوید بخش آغاز حرکتهای جدید در عرصه زیست محیطی دانست و افزود: در این شورا باید تهدیدات به درستی احصاء شده و برای آنها راهکارهای کارشناسی ارائه شود.

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، روند خشک شدن پارک ملی دریاچه ارومیه را تلنگری برای دیگر حوزه‌های زیست محیطی دانست و گفت: میانگذر دریاچه ارومیه یکی از متهمان اصلی وضعیت فعلی آن است و سرنوشت این دریاچه مثال عینی برای دیگر تالاب های کشور است.

    ابتکار افزود: اگر قرار است توسعه‎ای در کشور اتفاق بیافتد باید محیط زیست این توسعه را مدیریت کند و با لحاظ کردن پارامتر های زیست محیطی توسعه ممکن خواهد بود.

    وی با اشاره به مصرف بیش از حد انرژی در کشور ادامه داد: در حال حاضر طبق آمار مصرف انرژی در کشور ما 3.5 دهم بیشتر از ظرفیت کشور است.

    وی آلودگی هوا را از جمله مشکلات بارز زیست محیطی شهرهای بزگ کشور عنوان کرد و افزود: سوخت در کشور یکی از مسائل مهم در آلودگی هوا است و به هرقیمتی شده است باید تنها سوخت استاندارد در کشور استفاده شود.

    ابتکار ادامه داد: بنزین پتروشیمی ترکیب خطر ناکی است که به اشتباه در چهار سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته که خطرات جانی بسیاری را برای مردم داشته است و به طور رسمی از وزیر نیرور خواسته‌ام این نوع بنزین دیگر عرضه نشود.

    انتهای پیام

  2. #152
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    10 افت آب‌های زیرزمینی را جدی بگیریم

    معاون وزیر کشاورزی در گفت‌وگو با ایسنا:



    افت آب‌های زیرزمینی را جدی بگیریم









    معاون آب، خاک و صنایع جهاد کشاورزی گفت: افزایش تعداد چاه‌های غیر مجاز طی چند سال گذشته افت شدید منابع آب‌های زیر زمینی را به همراه داشته است.

    سید رحیم سجادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: طی سال‌های گذشته نظارت دقیقی بر احداث چاه‌های آب در مناطق مختلف کشور وجود نداشته که این امر باعث شده تعداد چاه‌های غیر مجاز ظرف مدت کوتاهی چند برابر افزایش یابد.

    وی خاطر نشان کرد: با افزایش تعداد چاه‌های غیر مجار بدون شک منابع آبهای زیرزمینی به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد که این امر نتایج نامطلوبی از جمله خشکسالی، فرسایش خاک و افزایش خطر وقوع برخی از بلایای طبیعی را به همراه دارد.

    سجادی افزود: طبق نقشه بارندگی جهان، ایران با متوسط بارندگی 250 میلی‌متر و تبخیر 2100 میلی‌متر جزو مناطق خشک به شمار می آید و در کنار کمبود بارندگی، پراکندگی بارندگی نیز باعث شده مناطق شمالی ایران در اکثر ماه‌های سال بارندگی داشته باشند ولی نواحی جنوبی کشور گاه در طول یکسال بیش از چند مرتبه بارندگی را تجربه نکنند که این امرموجب شده برنامه ریزی برای کشاورزی و طرح‌های آبخیزداری در ایران با مشکلاتی همراه باشد.

    این مقام مسئول تاکید کرد: با توجه به مشکل کم‌آبی استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری (تحت فشار و قطره‌ای ) می‌تواند بخشی از مشکلات کشاوزان را کاهش دهد و زمینه رشد و توسعه بیشتر این صنعت را در کشور به وجود آورد.

    معاون آب، خاک و صنایع وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر مشکل طراحی غلط و استفاده از وسایل و تجهیزات نامرغوب برای راه اندازی سیستم‌های آبیاری نوین حل شده و کشاورزان می‌توانند با اطمینان کامل از بازدهی این روش آبیاری اقدام به راه اندازی این سیستم در مزارع کشاورزی خود کنند.

    سجادی تصریح کرد: با استفاده از سیستم‌های آبیاری نوین 45 درصد در میزان آب مصرفی کشاورزان صرفه جویی می‌شود و بهره وری در تولید محصولات نیز تا 30 درصد افزایش می‌یابد.

    وی یادآور شد: طبق سند پنجم توسعه سالانه 170 هزار هکتار از اراضی کشاورزی باید تحت پوشش سیستم آبیاری نوین قرار بگیرند که به علت کمبود اعتبار طی دو سال گذشته از برنامه اعلام شده عقب مانده‌ایم.

    معاون وزیر جهاد کشاوزی گفت: اقدامات زیر بنایی معاونت آب، خاک و صنایع بستر ساز فعالیت‌های اقتصادی بخش کشاورزی است؛ بنابراین دولت می‌بایست با تخصیص بودجه مناسب به این بخش زمینه را برای توسعه صنعت کشاورزی ایران مهیا سازد.

    انتهای پیام

  3. #153
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    10 خبرهای خوش بنزینی ابتکار

    ازحذف بنزین ازترکیبات پتروشیمی تا توزیع بنزین یورو 4 در کشور



    خبرهای خوش بنزینی ابتکار









    رئیس سازمان محیط زیست کشور از توزیع بنزین یورو ۴ در شهر‌ها خبر داد.

    به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قزوین، معصومه ابتکار همچنین در شورای اداری استان اظهار کرد: اهمیت مبحث محیط زیست باعث شده است تا تمهیداتی در این بخش اندیشیده شود و دولت این را از ابتدا در برنامه خود قرار داده تا بتواند کشور را با منطق درست به سمت رشد اقتصادی پیش ببرد.

    وی ادامه داد: موضوعات مهمی هم‌چون ریزگرد‌ها، تالاب‌ها به‌ویژه دریاچه ارومیه، جنگل‌ها و مراتع در دستور کار جدی دولت قرار دارد.

    رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: برای کاهش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ جلسات متعددی برگزار شده است و وزارت نفت، صنعت، معدن و تجارت، شهرداری‌ها و حمل و نقل عمومی در این جلسات حضور داشتند و برنامه‌های خود را برای مبارزه با آلودگی هوا اعلام کردند.
    وی تصریح کرد: بنزین یورو ۴ در شهر‌ها عرضه خواهد شد و توزیع آن در اراک و تهران اجرائی شده و به تدریج در سایر شهر‌ها نیز انجام می‌شود.
    ابتکار افزود: با توافق کامل انجام شده تولید بنزین از ترکیبات پتروشیمی در کشور حذف می‌شود؛ این ترکیبات باید به استاندارد قابل قبول برسد.

    وی یادآور شد: در گذشته برخی ترکیبات پتروشیمی را در بنزین‌ها استفاده می‌کردند که آلودگی داشت و امروز تولید آن متوقف شده است و تلاش می‌کنیم بنزین استاندارد مورد نیاز مردم را تأمین کنیم.

    رئیس سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: واحدهای صنعتی باید با استانداردهای محیط زیست همخوانی داشته باشند و برنامه‌ریزی‌ها و مطالعات نیز بر حسب صنعت سبز باشد.

    وی تاکید کرد: باید برای مدیریت پسماند‌ها هزینه کنیم در طرح‌ها و پروژه‌های بزرگ ارزیابی‌های زیست محیطی انجام شود.

    ابتکار تصریح کرد: با توجه به اهمیت دریاچه ارومیه طوفان نمک، زندگی را در آذربایجان شرقی و غرب غیر ممکن می‌کند.

    وی اضافه کرد: ظرفیت‌های زیست محیطی بزرگی در کشور وجود دارد و علاقه مندان به طبیعت زیادی وجود دارند که باید ملاحظات زیست محیطی را جدی بگیرند.

    رئیس سازمان محیط زیست کشور بر تامین گاز نیروگاه‌های کشور برای کاهش آلایندگی آن‌ها تاکید کرد.

    ابتکار اعلام کرد: در ایران تولیدکنندگان گازهای گلخانه‌ای جریمه‌ای پرداخت نمی‌کنند ولی در سایر کشور‌ها این هزینه دریافت می‌شود.

    انتهای پیام

  4. #154
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض ایجاد شرایط ناگوار در محیط زیست بدنبال نبود مدیریت صحیح

    ایجاد شرایط ناگوار در محیط زیست بدنبال نبود مدیریت صحیح








    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نبود مدیریت صحیح شرایط ناگواری را برای محیط زیست ایجاد کرده است.

    به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه قزوین، معصومه ابتکار صبح امروز (۲۱ بهمن ماه) در جریان سفر یکروزه به استان قزوین با آیت الله باریک بین، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه قزوین دیدار کرد.

    در این دیدار معصومه ابتکار گفت: کاهش بارندگی‌ها و نبود مدیریت صحیح شرایط ناگواری را برای محیط زیست ایجاد کرده است.

    وی با بیان اینکه دولت‌ها، باید در مدیریت منابع و محیط زیست توجه جدی داشته باشند، افزود: بسیاری از صنایع به دلیل تامین نشدن گاز کافی از مازوت که آلایندگی فراوانی را با خود به همراه دارد استفاده می‌کنند و در این راستا باید زیرساخت‌های لازم در صنعت ایجاد شود.

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: این سازمان تمام تلاش خود را برای رفع مسائل محیط زیست در شهرهایی که هوای آلوده دارند به کار خواهد برد.

    وی اضافه کرد: استان قزوین از لحاظ آلودگی هوا شرایط بحرانی ندارد ولی باید با مدیریت صحیح در صنعت این وضعیت را پایدار نگاه داشت.

    در این دیدار مرتضی روزبه استاندار، منوچهر حبیبی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، صدرالدین علیپور، مدیرکل حفاظت محیط زیست و جمعی از مسئولان استان نیز حضور داشتند.

    انتهای پیام

  5. #155
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    10 خودروسازان دیگر نمی‌توانند مهلت بگیرند/افتتاح اولین پارک بین مرزی میان ایران و ارمنستان

    ابتکار:

    خودروسازان دیگر نمی‌توانند مهلت بگیرند/افتتاح اولین پارک بین مرزی میان ایران و ارمنستان






    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از مهم ترین برنامه ریزی‌های دولت حمایت از فناوری‌های سبز است که فرقی نمی‌کند این فناوری‌ها از سوی سرمایه گذاران داخلی باشد یا بین المللی.
    به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، معصومه ابتکار - معاون رییس جمهوری در حاشیه افتتاح سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست اظهار کرد: تفاهم نامه‌ای با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور امضا کرده‌ایم که بر اساس آن از شرکت‌های دانش بنیانی که در زمینه محیط زیست فعالیت می‌کنند، حمایت می‌شود.

    وی ادامه داد: در دولت یازدهم هماهنگی‌هایی انجام داده‌ایم که بخش توسعه اقتصادی و اشتغال کشور در راستای محیط زیست هدایت شود.

    معاون رئیس جمهوری در پاسخ به این سوال که چرا هیچ کدام از خودروسازها در نمایشگاه بین المللی محیط زیست امسال حضور ندارند، اظهار کرد: اینکه خودروسازها در این نمایشگاه نیستند مشکل ما نیست بلکه مشکل خودشان است.ضمن آنکه چه خودروسازها باشند و چه نباشند باید خود را با ضوابط و استانداردهای زیست محیطی همراه کرده و سیستم‌های مغایر با محیط زیستی خود را اصلاح کنند.

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: همانگونه که وزارت نفت عرضه سوخت یورو4 را آغاز کرده و در همان شکل به طور کامل، خودروسازان نیز باید استانداردهای زیست محیطی را رعایت کنند.

    ابتکار با بیان اینکه آخرین مهلت استاندارد یورو4 برای خودروسازان خردادماه سال 93 است افزود: این مهلت دیگر تمدید نخواهد شد و جدیت دولت در این دوره به گونه‌ای است که حتی رئیس جمهور نیز بارها بر مسائل محیط زیست تاکید کرده و سخنان معاون اول ایشان نیز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه نشان از جدی بودن مسائل زیست محیطی برای دولت است.

    معاون رئیس جمهور تصریح کرد: اگر وزارت نفت نمی‌تواند تولید بنزین پتروشیمی را متوقف کند باید به سمت واردات بنزین استاندارد روی بیاوریم و در هر صورت وزارت نفت باید هرچه سریعتر تولید بنزین پتروشیمی را متوقف کند.

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه توزیع سوخت استاندارد در کلانشهرها اولویت دولت باید باشد افزود: وزارت نفت با وجود محدودیت‌های جدی زیرساختی که دارد تمام تلاش خود را برای دستیابی به این هدف به کار می‌برد. امیدواریم که هرچه سریعتر بنزین استاندارد در اختیار مردم قرار گیرد.

    ابتکار در خصوص وضعیت محیط بانان زندانی و محکوم به اعدام نیز اظهار کرد: در جهت رضایت گرفتن برای محیط بانان اسیر در زندان‌ها تمام تلاش خود را می‌کنیم تا ان‌شاالله هرچه سریعتر رضایت شاکیان را بگیریم.

    بدون توجه به اقتصاد سبز نمی‌توان به توسعه پایدار دست یافت

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بحث هدفمندسازی یارانه‌ها را باید از این جهت که به کاهش آلودگی هوا و گازهای گلخانه‌ای و افزایش بهره‌وری و بهینه سازی مصرف انرژی کمک می‌کند مورد توجه قرار داد.

    به گزارش ایسنا ابتکار همچنین در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست با اشاره به حضور کشورهای خارجی در این نمایشگاه و سخنرانی وزیر محیط زیست کشور ارمنستان و سفیر ایتالیا در ایران، اظهار کرد: افتتاح اولین پارک بین مرزی میان ایران و ارمنستان به عنوان پارک صلح و دوستی ارس نهایی خواهد شد.

    وی ادامه داد: به دلیل اینکه بحث اقتصاد سبز یکی از محورهای اصلی برنامه‌های رئیس جمهور بود که در روزهای اول ریاست جمهوری ایشان به مجلس ارائه شد، از این رو مسئولان نیز بر این موضوع تاکید فراوان دارند.

    معاون رئیس جمهوری ادامه داد: امروز در دنیا موضوع مدیریت توسعه با روابط و استانداردهای سازگار با محیط زیست و پایداری توسعه یک اصل پذیرفته شده و قطعی تلقی می‌شود و ما نیز که رشد اقتصادی بهبود شرایط اشتغال و افزایش تولید را هدف خود قرار داده‌ایم باید به این اصل پایبند باشیم چرا که می‌توان هم رشد اقتصادی داشت و هم تخریب آلودگی محیط زیست را کاهش داد.

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: واحدهای تولیدی باید بتوانند انرژی، منابع و آب خود را مدیریت کرده و تولیدی سازگار با محیط زیست داشته باشند.

    ابتکار گفت: در زمانی که کار دولت یازدهم شروع شد از نظر شاخص‌های زیست محیطی وضعیت نامطلوبی داشتیم که نشان می‌داد از اهداف، برنامه‌ها و چشم انداز کشور فاصله گرفته‌ایم.

    وی ادامه داد: بهینه سازی مصرف انرژی، اصلاح الگوی مصرف آب در بحث کشاورزی، خانگی و صنعتی و افزایش بهره وری باید مدنظر همه واحدهای اقتصادی قرار گیرد. همچنین باید مسئله طراحی سبز در احداث واحدهای تولیدی را مورد توجه قرار دهیم چرا که دیگر زمان آن نیست که ابتدا به توسعه دست پیدا کنیم و پس از آن به دنبال اصلاح مشکلات بهوجود آمده باشیم.

    ابتکار تاکید کرد: اگر در توسعه اقتصادی مسیر درستی در پیش روی خود داشته باشیم این موضوع می‌تواند حتی مشاغل جدیدی مانند بازیافت، انرژی‌های نو و غیره که برای بخش خصوصی هم جذاب است، ایجاد کند.

    معاون رئیس جمهوری گفت: گرچه نقش سازمان حفاظت محیط زیست بهبود وضعیت محیط زیست است اما تنها زمانی می‌توانیم این نقش را به خوبی ایفا کنیم که اقتصاد سبز را هم در کشور پیش ببریم .

    رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: نمایشگاه بین المللی محیط زیست یک اقدام راهبردی برای حمایت از فعالین اقتصادی است که ملاحظات زیست محیطی را در کارهای خود رعایت کرده و یا در عرصه‌های مربوط به فناوری‌های محیط زیست سرمایه ‌گذاری کرده‌اند.

    ابتکار ادامه داد: امیدواریم سال آینده بیشتر بتوانیم از جامعه بین‌المللی برای حضور در نمایشگاه دعوت کنیم چرا که مسائل محیط زیست جهانی بوده و باید فارغ از مسائل سیاسی و مرزبندی‌ها مدنظر قرار گیرد.

    انتهای پیام

  6. #156
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض امنیت غذایی را به بهانه کم‌آبی به خطر نیندازیم

    امنیت غذایی را به بهانه کم‌آبی به خطر نیندازیم





    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    کشور ما ظرفیت تولید غذای 100 میلیون نفر را دارد و نباید به بهانه بحران آب یا مزیت نسبی از خودکفایی در تولیدات استراتژیک چشم‌پوشی کنیم زیرا این مساله به امنیت غذایی کشور مربوط می‌شود.

    محمود دانشور کاخکی - عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد - در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: نمی‌توانیم به بهانه بحران منابع آبی یا نداشتن مزیت نسبی در تولید محصولات استراتژیکی همچون غلات، دانه‌های روغنی، چغندرقند و ... از تولید آنها صرف‌نظر کنیم چراکه این استراتژی خطاست و ممکن است در آینده به تحریم غذا برسیم و اگر چنین شرایطی بر اقتصاد کشور تحمیل شود همه برنامه‌ریزی‌های ما با بحران جدی مواجه خواهد شد.

    وی با بیان اینکه در برنامه‌ریزی برای تولیدات استراتژیک باید همواره راهبرد کلان رسیدن به امنیت غذایی را مدنظر قرار دهیم و در این چارچوب حرکت کنیم، گفت: همه نعمت‌ها را در کشور داریم لذا حتی بحران منابع آبی که این روزها بحث آن مطرح است با مدیریت درست قابل کنترل خواهد بود و پتانسیل تولید غذای 100 میلیون نفر به راحتی در کشور وجود دارد.

    دانشور کاخکی رسیدن به یک کشاورزی بر پایه معیارهای اقتصاد کشاورزی را پایه نیل به امنیت غذایی دانست و گفت: تولید بر پایه معیارهای اقتصاد کشاورزی به طور توامان هم منافع بهره‌وران و مطلوبیت مصرف‌کنندگان را تامین خواهد کرد.

    این کارشناس کشاورزی با بیان این که تولید بر پایه اقتصاد کشاورزی قطعا ما را به امنیت غذایی مطلوب خواهد رساند، تاکید کرد: از این طریق تولید محصولات استراتژیک برای ما امکان‌پذیر می‌شود و در این صورت کشاورزی در شرایط آغازین فرآیند توسعه پایدار قرار خواهد گرفت که دو رسالت را می‌تواند در جامعه ایفا کند؛ یکی امنیت غذایی و دیگری تامین منابع ارزی برای تجهیز هرم توسعه، بدون اتکا به اقتصاد تک محصولی نفت.

    دانشور کاخکی خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی برای تولید محصولات استراتژیک در جهت دستیابی به اهداف افق چشم‌انداز قطعا باید بر پایه تامین امنیت غذایی باشد نه بر پایه مزیت نسبی.

    وی خودکفایی ملی را مستلزم تداوم دانست و گفت: خودکفایی مقطعی که بعضا تابع شرایط آب و هوایی شکل می‌گیرد پایدار نیست بلکه خودکفایی واقعی باید حداقل در یک دوره 10 ساله تداوم داشته باشد.

    این کارشناس کشاورزی گفت: رسیدن به امنیت غذایی به عنوان یک راهبرد کلان اقتصادی در بحث آمایش تولید محصولات استراتژیک از منظر مزیت نسبی یا خودکفایی باید مورد توجه کرد قرار گیرد.

    وی افزود: نیل به امنیت غذایی پایدار امروزه یکی از مهم‌ترین چالش‌های کشورهای توسعه‌نیافته یا در حال توسعه است؛ به گونه‌ای که همه برنامه‌ریزی‌های اقتصادی این کشورها را تحت تاثیر این هدف قرار داده است.

    به گفته این کارشناس کشاوزی امروزه پیش‌زمینه رسیدن به توسعه اقتصادی پایدار و معقول در هر کشوری نیل به امنیت غذایی است و امنیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بر پایه آن شکل می‌گیرد.

    دانشور کاخکی ادامه داد: در کشور ما نیز به درستی این اصل در افق چشم‌انداز 1404 به عنوان یکی از اولویت‌های دهگانه لحاظ شده است.

    این کارشناس کشاورزی اظهار کرد: میزان تولید نباید بر مبنای میزان مصرف باشد بلکه باید بیش از مصرف باشد تا کشور از حاشیه اطیمنان معقولی در تامین غذایی برخوردار شود.

    انتهای پیام

  7. #157
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض استان‌های شمالی کشور در کمربند بیماری سرطان قرار دارند

    رئیس مرکز زمین شناسی و اکتشافات منطقه کاسپین خاوری:


    استان‌های شمالی کشور در کمربند بیماری سرطان قرار دارند






    رئیس مرکز زمین شناسی و اکتشافات منطقه کاسپین خاوری گفت: استان‌های شمالی کشور در کمربند بیماری سرطان قرار دارند.

    به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مازندران، مهرزاد قنبرزاده شامگاه شنبه 26 بهمن ماه 92 در نشست خبری سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بین‌المللی تخصصی علوم زمین در صنعت، معدن و تجارت استان، اظهار کرد: سازمان زمین شناسی کشور تولید کننده اطلاعات پایه‌ای زمین شناسی و اکتشافات و شناسایی منابع ذخیره‌ای است.

    وی ادامه داد: مطالعات زمین شناسی دریای خزر که در قالب نقشه یک در صدهزار دریایی است، تهیه شد که مکان هیدرات گازی مناسب دریای خزر را شناسایی کرده است.

    قنبرزاده افزود: پتانسیل مناسب دریای خزر دارای منابع خوب هیدرات گازی است.

    رئیس مرکز زمین شناسی و اکتشافات منطقه کاسپین خاوری با اعلام اینکه استان‌های شمالی در کمربند بیماری سرطان‌های مری، معده و لوزالمعده هستند، تصریح کرد: آلایندگی‌های زیست محیطی و منابعی مانند سرب و مس از دلایل بروز سرطان‌ها در کشورهای شمالی به شمار می‌روند.

    وی ادامه داد: 3 سال قبل در شهرستان ساری یک هزار و 400 نمونه برداری از آلاینده ‌های مختلف انجام شده که نتایج این تحقیقات سال آینده مشخص خواهد شد.

    انتهای پیام

  8. #158
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض 300 دشت با خطر فرونشست مواجه‌اند/ شرکت‌های معدنی دارای با ثبات‌ترین حاشیه سود هستند

    جهانگیری خبر داد


    300 دشت با خطر فرونشست مواجه‌اند/ شرکت‌های معدنی دارای با ثبات‌ترین حاشیه سود هستند





    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    معاون اول رییس جمهور با اشاره به برداشت بی رویه آب از منابع زیرزمینی گفت: به همین دلیل 300 دشت با خطر فرونشست مواجه شده‌اند.
    به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسحاق جهانگیری امروز یکشنبه در سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین با اشاره به این‌که در دنیا ایران را به عنوان بهشت زمین شناسی جهان می شناسند گفت: توسعه بخش معدن در صورت توجه همزمان به سه حوزه اقتصادی، محیطی و اجتماعی بیشتر می‌شود.
    وی با بیان این‌که خاورمیانه چهار درصد خاک دنیا و 60 درصد ذخایر منابع طبیعی را دراختیار دارد گفت:‌ سهم ایران از کل منابع طبیعی تولیدی در جهان 2.3 درصد بوده و رتبه ایران از این نظر در جهان دهم است. 86 درصد از کل تولید منابع طبیعی در ایران مربوط به سوخت‌های فسیلی و 12.8 درصد مربوط به مواد معدنی است.
    جهانگیری افزود: ایران یک درصد مساحت جهان را دارد و در عین حال سهم کشورمان از ذخایر کشف شده مواد معدنی و نفت و گاز در دنیا به هفت درصد می رسد.
    به گفته او تاکنون 42 میلیارد تن ذخایر معدنی در کشور شناسایی شده‌اند که برخی از آن‌ها در کلاس جهانی قرار دارند.
    معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: 20 درصد از ارزش اسمی بورس به جز نفت و گاز در اختیار شرکت‌های معدنی است و معادنی مانند سرب و روی انگوران، مهدی‌آباد، چادرملو، گل گهر، مس سرچشمه، مس سنگون، طلای زرشوران ، طلای ساریگونی، پتاس و املاح تبخیری جزو بزرگترین معادن ایران محسوب می‌شوند.
    وی با بیان این‌که شرکت‌های معدنی در ایران دارای با ثبات‌ ترین حاشیه سود در بین 100 شرکت اول هستند گفت:‌ خروج از اقتصاد تک محصولی از طریق بخش معدن امکان پذیر است. از سوی دگیر باید به به کارگیری فن‌آوری‌های روز زمینه بهره گیاری از معادن کم عیار را فراهم کنیم.
    به گفته جهانگیری، با استفاده از فن‌آوری‌های روز باید معادن متروکه و کم عیار کشور را دوباره فعال کنیم که البته در این زمینه ضعیف هستیم.
    معاون اول رییس جمهور با بیان این‌که از 42 نوع مخاطره در جهان 32 مورد آن در ایران رخ داده است گفت:‌ ایران جزو کشورهای حادثه خیز جهان محسوب می‌شود و هر ساله بخشی از درآمدهای آن صرف جبران این خسارت‌ها می‌شود. به عنوان مثال برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی باعث شده 300 دشت با خطر فرونشست مواجه شوند.
    وی با اشاره به اهمیت ویژه ذخایر معدنی در دریاها به ویژه منطقه جنوب گفت:‌ طبق قوانین بین المللی هر کشوری زودتر ذخایر این منطقه را کشف کند این ذخایر متعلق به آن کشور می‌شود و به همین دلیل برخی کشورها دراین منطقه اقدام به ایجاد پایگاه کرده‌اند و ما نیز باید به تدریج به سمت آب‌های بین المللی برویم.
    انتهای پیام

  9. #159
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض از الان به فکر تابستان باشید: سال 93 گرم‌ترین سال تاریخ خواهد بود

    از الان به فکر تابستان باشید: سال 93 گرم‌ترین سال تاریخ خواهد بود

    پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : خبرآنلاین: دلتان را به برف‌های چند هفته اخیر خوش نکنید، زیرا زودتر از آنچه تصور کنید آب می‌شوند و از خرداد ماه، شما خواهید ماند و گرمای خرماپزان تابستان. دلیلش هم پدیده ال‏نینو است.

    از الان به فکر سرویس مرتب کولر خود باشید. برف‌های چند هفته اخیر زودتر از آنچه تصور کنید آب می‌شوند، و کمتر از شش ماه بعد، شما خواهید ماند و گرمای خرما پزان تابستان. پیش‌بینی‌های آب و هوایی نشان می‌دهند که سال 2014/1393 شاید گرم‌ترین سالی باشد که سازمان‌های هواشناسی جهان تاکنون به خود دیده‌اند. دلیلش هم پدیده ال‌نینو است که آماده می‏شود جو زمین را به جهنمی تمام عیار تبدیل کند.

    پدیده ال‌نینو زمانی اتفاق می‌افتد که آب‌های گرم مدفون شده در اقیانوس آرام تا سطح اقیانوس بالا بیایند و در طول خط استوا به سمت آمریکا پخش شوند. در اثر این رویداد، در نواحی اطراف پرو و اکوادور به مدت 9 ماه یا بیشتر باران خواهد بارید و این مناطق شاهد سیلاب خواهند بود و دی سوی دیگر، یعنی اندونزی و استرالیا خشکسالی و آتش‌سوزی در صدر اخبار خواهد نشست. این بخشی از چرخه ویرانگر اقلیمی به نام نوسان جنوبی ال‌نینو است.

    البته تا رسیدن بهار (که از آن به «سد بهار» تعبیر می‏شود) نمی‏توان به دقت در مورد بازگشت ال‎نینو اظهار نظر کرد. اسکات پاور از اداره هواشناسی ملبورن استرالیا می گوید: « سیکل نوسانی ال‌نینوی جنوبی کم و بیش در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد هر سال تکرار خواهد شد».

    ونجو کای از آژانس ملی پژوهشی استرالیا CSIRO می‌گوید: «مشکل این است که متغیرهای پس زمینه بسیار زیادی در اتمسفر و اقیانوس وجود دارد، و سخت است که سیگنال خاصی را درمیان این نویزها تشخیص دهیم. حتی اگر ال‌نینوی در حال گسترش داشته باشیم، پیش‌بینی آن کار ساده‌ای نخواهد بود».

    ارتباط‌های هوایی

    اما حالا به نظر می‌رسد مدلی آب‎وهوایی که هدف آن به طور اختصاصی پیش‌بینی ال‌نینو است، بتواند با آزمایش یک ویژگی آب‎وهوای اقیانوس آرام که پیش از این بررسی نشده بود، در میان نویزها به دنبال سیگنال مطلوب بگردد.

    پیش‌بینی‌های قبلی مبتنی بر مدل‌های کامل آب‌وهوایی بودند. ارمین بانده و همکارانش از دانشگاه یوستوس لایبیگ در گسن المان، قدرت ارتباط بین دمای هوا بر فراز استوا و دمای هوا در بقیه اقیانوس ارام را بررسی کردند. موارد ثبت شده نشان می‌دهند که در سال قبل از ظهور ال‌نینو، ارتباط دمایی بین دو ناحیه بیشتر می‌شود و این بدین معنی است دماهای این دو ناحیه، نسبت به زمان‌های دیگر، بیشتر به هم شباهت پیدا می‌کنند.

    این گروه همچنین دریافته است تقریبا در 75 درصد مواردی که این ارتباط‌های اتمسفری به یک توان بحرانی می‌رسد، در آن سال ال‌نینو رخ می‌دهد. بانده می‌گوید: «قطعا ارتباطی بین حالت مشترکی که ما در اتمسفر اندازه گیری می‌کنیم، و شروع پدیده ال‌نینو وجود دارد». اما چرایش را کسی نمی‌داند.

    حالا اطلاعات هواشناسی جهانی حاکی از آن است که در سپتامبر 2013/شهریور 1392 به این حد آستانه رسیده‌ایم. بانده می‌گوید: «در نتیجه، احتمال به وقوع پیوستن ال‌نینو در سال 2014/1393 برابر با 0.76 است». به عبارت دیگر، 76 درصد احتمال دارد که امسال شاهد پدیده ال‌نینو باشیم.

    در نتیجه تغییرات آب‌و‌هوایی، احتمالا سال 2014/1393 یکی از گرم‌ترین سال‌های ثبت شده در تاریخ خواهد بود. اگر امسال ال‌نینو رخ دهد، سال 2014 حتی از این هم گرم‎تر خواهد شد؛ شاید حتی به گفته کای، گرم‎ترین سال تاریخ. ولی از آنجا که ال‌نینو معمولا دو سال تقویمی به طول خواهد انجامید، شاید این عنوان به سال 2015/1394 برسد. «احتمالش وجود دارد، ولی قطعیت ندارد. متغیرهای دیگری هم وجود دارند که می‌توانند اوضاع را دگرگون کنند».

    اکنون تعداد روز افزونی از مدل‌های آب‌و‌هوایی هم وقوع ال‌نینو را برای سال 2014/1393 پیش‌بینی می‌کنند. معلوم نیست که آیا این پدیده از نوع ال‌نینوی مطلق مانند سال 1998/1377 خواهد بود، یا نه. ال‌نینوی آن سال، جان ده‌ها هزار نفر را گرفت. ولی کای فکر می‌کند که احتمال زیادی برای وقوع ال‌نینوی مطلق وجود ندارد، چون متغیر بلند مدت‌تر در آب‌و‌هوای اقیانوس آرام، از شدت آن خواهد کاست.

  10. #160
    حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    پست ها
    13,667

    پيش فرض کاهش 50 درصدی آب آشامیدنی در خاورمیانه و شمال آفریقا تا سال 2050

    کاهش 50 درصدی آب آشامیدنی در خاورمیانه و شمال آفریقا تا سال 2050








    سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) پیش‌بینی کرد تا سال 2050 میلادی میزان آب آشامیدنی موجود در خاورمیانه و شمال آفریقا تا 50 درصد کاهش یافته و این منطقه را با بحران جدی غذا مواجه خواهد ساخت.

    به گزارش سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دفتر سازمان ملل متحد در "رم" ایتالیا طی یک گزارش که اخیراً منتشر کرده است، گفت: طی 40 سال اخیر میزان سرانه آب آشامیدنی در منطقه خاورمیانه دو سوم کاهش یافته است. به طوریکه در این منطقه 85 درصد از آب‌های بارانی، آبیاری و سفره‌های زیرزمینی صرف کشاورزی و سایر فعالیت‌های مرتبط با آن شده است.

    کشورهای شمال آفریقا از واردکنندگان اصلی غلات محسوب می‌شوند. بنابر آمار اعلامی از سوی شورای بین‌المللی غلات (IGC)، "مصر" بزرگترین وارد کننده گندم در جهان محسوب می‌شود. همچنین افزایش قیمت غذا طی سه سال اخیر در کشورهای منطقه سبب افزایش خشم و تغییر حکومت سه کشور منطقه شده است.

    "عبدالسلام ولد احمد"، نماینده منطقه‌ای سازمان «فائو» در خاورمیانه و غرب آسیا می‌گوید: هنوز برای بهبود بازدهی آب در کشاروزی، حفظ کیفیت آب و شناسایی مشکلات مرتبط با تغییرات جوی، راه بسیاری وجود دارد.

    به گزارش ایسنا به نقل از "بلومبرگ"، در این گزارش آمده است که بیش از 60 درصد از آب مصرفی کشورهای منطقه خاورمیانه از خارج از مرزهای ملی و منطقه‌ای آنها تامین می‌شود. همچنین داده‌های آماری نشان می‌دهند 11.2 درصد از ساکنان این منطقه طی سال‌های 2010 تا 2013 میلادی دچار سوء تغذیه بوده‌اند و این میزان در حال افزایش دو درصدی است که این رقم تقریبا دو برابر افزایش سرعت جهانی سوءتغذیه است.

    انتهای پیام

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •