بحث درباره انواع تلسکوپ و دوربین دوچشمی و تک چشمی [آرشيو] - Page 3 - P30World Forums

PDA

View Full Version : بحث درباره انواع تلسکوپ و دوربین دوچشمی و تک چشمی

صفحه ها : 1 2 [3]

Babak
08-14-2009, 04:45 PM
yt76ytu (http://forum.p30world.com/member.php?u=433822) گرامی :
اورانوس و نپتون رو با چشم غیر مسلح نمیشه دید. با تلسکوپ دیده میشن. نپتون توی تلسکوپ های آماتوری یک نقطه است . شبیه ستاره. اورانوس به شکل قرص دیده میشه. چیزی از سطحش هرگز. حلقه زحل رو میبینید با شکاف کاسینی. با 7 - 8 تا قمر. دو تا نوار سطح مشتری رو میبینید و احتمالا لکه سرخ و چهار تا قمر. به سختی در شرایط مناسب کلاهک های قطبی مریخ رو میبینید . از زهره و عطارد هلال هاشون رو میبینید. همین.

ماه در همه تلسکوپ های متداول با جزئیات عالی و کامل دیده میشه. برای توانایی تلسکوپ بهتره ماه رو مثال نزنیم. ( منظورم این بود)

دو نوع اپتیک داریم. بازتابی و شکستی. رصد سیاره ای و ماه و منظره با تلسکوپ های شکستی تصویر شفاف تر و واضح تری میده. علاوه بر اینکه میدان دید شکستی ها بیشتر از میدان دید بازتابی هاست که در رصد منطره بهتر جواب میده. برای اجرام اعماق آسمان و ستاره ها هم بازتابی ها بهترن.

هر چهار تا پیشنهاد مناسبن . هر چقدر قطر شیئی تون بزرگ تر باشه بهتره. البته با تغییر پایه ها که گفتم قبلش. پایه موتور دار نباید بگیرید.
!!!! برای مشاهده محتوا ، لطفا ثبت نام کنید / وارد شوید !!!!
این بره رو یه پایه سمت ارتفاعی فکر میکنم انتخاب خوب ( و عمری) باشه

amirrh
08-14-2009, 06:02 PM
ممنون بابک جان
1- در مورد پست 494 نظری ندارین؟
2- آیا امکان نسب 20در80 روی AZ3 هست؟
3- آیا امکان نسب اوریون 80میلیمتری رو AZ3 هست؟( چون 80میلیمتری اوریون آسمان شب بدون پایه هستش)
و یک چیز دیگه:
4- من عمو ام آلمان و زود به زود هم میاد ایران آیا سازنده دوچشمی و تلسکوپ المانی میشناسید که ازش خواهش کتم برای بحره و بیاره واسم؟ تو فرودگاه ممکن هست گمرکی بگیرن؟ من سایت سلسترون رو نگاه می کردم قیمتهاش 35 درصد زیر قیمتهای اسمانه شبه. مثلا این دوتا رو با زیر قیمت 20در80 اسمان شب می تونم داشته باشم. نظرتون چیه؟

!!!! برای مشاهده محتوا ، لطفا ثبت نام کنید / وارد شوید !!!!!!!! برای مشاهده محتوا ، لطفا ثبت نام کنید / وارد شوید !!!!با سپاس فراوان

Babak
08-14-2009, 07:08 PM
1: نمیدونم
2: بله
3 بله
4: مطمئن نیستم اما تا جایی که میدونم گمرکی و هزینه حمل قیمت رو بالاتر از اینی که اینجا میتونید بخرید میکنه. توجه کنید که آسمان شب به قیمت عمده میخره و عموی شما به قیمت تک فروشی . هر دو جمع در گمرکی و هزینه حمل

amirrh
08-14-2009, 07:25 PM
بابک جان بی نهایت سپاسگزارم.
فقط یک سوال
آیا برای اوریون 80 میلیمتری هم باید به قکر بارلو 2x باشم یا نه؟
و این 80 مم اوریون اسمان شب کدوم یک از این هاست:

Babak
08-14-2009, 08:02 PM
امیر عزیز
تقریبا همه تلسکوپ ها نیاز به چشمی های اضافه یا بارلو برای رسیدن به حداکثر بزرگنمایی دارن. جوابتون بله هست. اما اینکه حتما باید همین الان اونو بخرید نه. بزراید برای بعد.
یادتون باشه هر چی اصل اپتیک قوی تر باشه بهتره. لوازم جانبی رده دوم اهمیته.

Babak
08-15-2009, 04:48 PM
سلسترون اپتیک بالاتری داره نسبت به مید. پایه های متداول مید ( چنگالی) هم چندان مناسب نیست. پایه های ژرمن بهتره.

از این تاپیک استفاده بشه بهتر نیست؟
مهم : بحث درباره انواع تلسکوپ و دوربین دوچشمی و تک چشمی (http://forum.p30world.com/showthread.php?t=59663)

babak_deghat
08-15-2009, 05:43 PM
ممنون،ولی فکر کردم ممکنه تاپیکی که گفتید منحرف بشه.
جایی تو ایران نمیشناسید که تلسکوپهای سلسترون رو بفروشن؟

Babak
08-15-2009, 05:52 PM
خدایا ما رو پولدار کن. آمین

maryam1377
08-15-2009, 10:01 PM
سلام
من یه تلسکوپ45تومنی دارم ونحوه استفادهش رو بلد نیستم اگه میشه کمکم کنید

Babak
08-16-2009, 11:14 AM
سلام
من یه تلسکوپ45تومنی دارم ونحوه استفادهش رو بلد نیستم اگه میشه کمکم کنید
سلام
دوست گرامی. با قیمت معلوم نمیشه که تلسکوپ چه نوعیه. مدل + مارک یا یک عکس بگزارید از تلسکوپتون.

maryam1377
08-16-2009, 01:38 PM
تلسکوپم شکستیه
عدسی هاش
f=12mm
f=6mm100x
f=4mm

maryam1377
08-18-2009, 12:50 PM
منیه تلسکوپ شکستی دارم وکار باهاش رو بلد نیستم(رصد ماه وسیارات)اگه میشه به من کمک کنید اگه لازم هست چیزی بخرم هم به من بگبن

yt76ytu
08-18-2009, 05:51 PM
yt76ytu (http://forum.p30world.com/member.php?u=433822) گرامی :
اورانوس و نپتون رو با چشم غیر مسلح نمیشه دید. با تلسکوپ دیده میشن. نپتون توی تلسکوپ های آماتوری یک نقطه است . شبیه ستاره. اورانوس به شکل قرص دیده میشه. چیزی از سطحش هرگز. حلقه زحل رو میبینید با شکاف کاسینی. با 7 - 8 تا قمر. دو تا نوار سطح مشتری رو میبینید و احتمالا لکه سرخ و چهار تا قمر. به سختی در شرایط مناسب کلاهک های قطبی مریخ رو میبینید . از زهره و عطارد هلال هاشون رو میبینید. همین.
هر چهار تا پیشنهاد مناسبن ....

با تشكر بسيار زياد.:40: اين توضيح تون كامل و راضی كننده بود. من يكی از انتخابهامو حذف كردم و حالا سه تا انتخاب دارم :
1- شکستی آپوکروماتیک ٦٦ میلی‌متری William Optics - ZenithStar 66 SD Apo & Petzval ED
2- شكستي آپوکروماتیک دابلت مگرز ٧٢ میلی‌متری MEGREZ 72 Apo Doblet WO - William Optics
3- 80 ميليمتری شكستی اوريون با پايه سمت-ارتفاعي VersaGo مدل 80ST - #24680

ولی سه تا سوال ديگه : 1- نظرتون چيه كه اصلا پايه نخرم... آيا بدون پايه نميتونم استفاده كنم؟ و يا نميتونم خودم يه پايه براش بسازم و نصب كنم؟ ..... 2- با توجه به اينكه شما گفتين :
ماه در همه تلسکوپ های متداول با جزئیات عالی و کامل دیده میشه. برای توانایی تلسکوپ بهتره ماه رو مثال نزنیم.
يه فكر ديگه هم به ذهنم افتاد و اون اينكه اگه بخوام شرط 1 را حذف كنم ، چه نيازی دارم كه پول زيادی بپردازم؟!! آيا در اينصورت اينو بخرم خوب نيست؟ :
!!!! برای مشاهده محتوا ، لطفا ثبت نام کنید / وارد شوید !!!! (http://telescope.ir/index.aspx?siteid=1&pageid=230&proid=301)
3- توضيحاتتون در مورد چگونگي ديدن سيارات - كه يك به يك گفتين - خوب بود. لطفا در مورد ديدن طبيعت (زمين) هم توضيح بيشتري بدين.

يادآور مي شوم كه شروط من اينها بود و من شرط اول را حذف كردم :

نقل قول از خودم :
با سلام.....
من تلسكوپي ميخوام بخرم با شرايط زير :
1- حذف شزط اول.
2- ماه و اجرام مصنوعي (مثل ماهواره ها ، ايستگاه فضايي ، تلسكوپ هابل و غيره) را خيلي واضح باهاش ببينم.
3- دورترين فواصل بر روي سطح زمين را بتونم ببينم (مناسب براي ديدن اجسام ريز و يا پرندگان كوچك از فواصل دور).
4- حداكثر قيمت آن 600 هزار تومان باشه. (اگه با اينقدر پول نميشه محتاطانه بريد بالاتر!!! چون پول ندارم ... و يا شرط 1 «ديدن تمام سيارات با وضوح خوب» را ناديده بگيريد)
5- نيازي به مشاهده اعماق بيشتر آسمان (مثل سحابيهاي دور دست) ندارم.

دارم براي خريد تلسكوپ مورد نظرم نزديك و نزديك تر ميشم. متشكرم.

amirrh
08-18-2009, 07:49 PM
بابک عزیز
با توجه به آشنایی که شما با دست اندر کارات فروشگاه آسمان شب دارید یک خواهشی داشتم:
من از روی سایت اوریون نگاه کردم 3 آیتم 890 میلیمتری داره ، سوا من اینکه که 80 میلیمتری اوریون که آسمان شب می فروشه کدام یک از این آیتم های سایت اصلی است؟ و آیا متعلقاتی که در سایت اوریون با اون تلسکوپ را می فروشند همون را اینجا آسمان شب می فروشه/ یا اینکخ چیزی ازش کم می کنه؟

آدرس دو آیتم 80 میلیمتری در سایت اصلی اوریون:

آدرس آیتم ارایه شده توسط فروشگاه آسمان شب:

Babak
08-18-2009, 10:03 PM
yt76ytu (http://forum.p30world.com/member.php?u=433822) عزیز
بدون پایه دوربین دوچشمی های متوسط هم کاراییشون رو از دست میدن. در مورد تلسکوپ حتی یک پایه کمی لرزان هم به معنی شکست شماست. اصلا برای پایه کم نزارید. بهترین تلسکوپ با یک پایه بد واقعا میشه زباله.
برای کار شما پایه مناسب سمت ارتفاعی هست. پایه های استوایی مناسب کار شما نیستن.

شما به ازای هر سانتیمتر قطر شیئی میتونید نهایتا 20 برابر بزرگنمایی داشته باشید ( البته به شرط داشتن چشمی های مناسب) یعنی هر چه شیئی تون بزرگتر باشه بزرگنماییتون بالاتره.

نظر من اینه که از آکروماتیک ها استفاده کنید و سمت آپوکروماتیک ها نرید. کیفیت آپو ها بهتره اما توی مصرف شما چندان اهمیت نداره . جدا از اینکه قیمتشون بالاتره. به نظر من آکروماتیک ها کاملا جواب گو هستند.

شما بخاطر اینکه قصد دارید برای دیدن مناظر هم از دستگاهتون استفاده کنید بهتره لوله کوتاه بگیرید ( فاصله کانونی کوتاه) تا میدان دیدتون بیشتر باشه.

در هر صورت برای رسیدن به حد نهایی بزرگ نمایی باید یکی دو تا چشمی اضافه هم بخرید . 50 تا 100 تومن هزینه اینهاست.

این رو پایه سمت ارتفاعی پیشنهاد منه.
باز انتخاب با خودتونه.

این جا رو هم ببینید. اینها دوربین های فایند برد ( جستجو گر پرنده) هستن. البته اصلا مناسب نجوم نیستن

yt76ytu
08-19-2009, 03:22 AM
سلام و باز هم ممنونم Babak عزيز .
تا حالا چند چيز رو مطمئنم و اون اينكه بايد شكستي بخرم از نوع آكروماتيك و پايه سمت - ارتفاعي و غيره. ولي درباره بقيه فاكتورها هنوز مردد هستم. طراحان نرم افزار (مهندسين) گاهي ميگن كه : بايد بسنجيم كه طرف ذينفع (حقيقي يا حقوقي) دقيقا چه نرم افزاري ميخواهد ؟ چون حتي خود ذينفع هم ممكن است نداند كه چه ميخواهد و بايد كارشناس نرم افزار كار «نياز سنجي» را انجام دهد.

اكنون من هم چنين شرايطي رو دارم و رفته رفته با اطلاعاتي كه بدست ميارم و با شناختي كه از محدوديت هاي تلسكوپ ها پيدا ميكنم ، گام به گام به خريد مناسب تر نزديك ميشم. براي مثال الان ميفهمم كه نميتونم چندين فاكتور را از يك تلسكوپ انتظار داشته باشم ............ به هر حال .... فكر ميكنم سوالم رو اينطور مطرح كنم كه :
چه تلسكوپي بخرم كه فاكتورهاي زير (1 تا 5) را به ترتيب اولويت فراهم كند؟ ستاره هاي جلوي هر جمله نشانه ي اهميت آن براي بنده است :

بهترين تلسكوپي كه شروط 2 - 4 را طوری برآورده سازد كه شرط 1 تحت هيچ دليلي قرباني ساير شرايط نشود چيست؟ { لطفا طوري پيشنهاد دهيد كه ساير شرايط هم به نسبت تعداد ستاره هاي جلوي آنها رعايت شود (منظورم رعايت اولويت بندي است) ؟

1- ديدن مناظر زميني و طبيعت با امكان مشاهده ي اجسام هرچه دورتر و با توان تفكيك هر چه بالاتر * * * * *
2- رصد ماه و احيانا اجرام مشابه نزديك تر. * * * *
3- رصد سيارات * * *
4- رصد اجرام دورتر به منظور لذت بردن از اعماق آسمان * *
5- ديدن كهكشان هاي ديگر *

يك نكته ي مهم ديگر ، انصافاً با اين توضيح كاملي كه از نياز خودم دادم (!!! شايد هم اينطور نباشد) ، خودتان را بذاريد جاي من و بگوييد كه با اين اوصاف چه مي خريديد؟ اگه بيش از يك تلسكوپ از منظر شما مناسب آن چيزي است كه من ميخوام ، لطفا آن را كه ارزان تر است پيشنهاد كنيد. به عبارت ساده تر :

ارزان ترين تلسكوپي كه اولويت هاي مذكور با رعايت آنچه كه توضيح داده شد ، مهيا ميسازد، كدام است؟ ............ آخش ، جونم در اومد .... :24: آره اين سوال انتهايي خيلي مهمه.

از توضيحات تان درباره مشكلات فقدان پايه براي يك تلسكوپ هم سپاسگزارم.

amirrh
08-19-2009, 05:53 PM
بابک عزیز پست قبلی بنده را ملاحظه کردید؟

Babak
08-19-2009, 11:01 PM
yt76ytu (http://forum.p30world.com/member.php?u=433822) عزیز
1: !!!! برای مشاهده محتوا ، لطفا ثبت نام کنید / وارد شوید !!!!
2: !!!! برای مشاهده محتوا ، لطفا ثبت نام کنید / وارد شوید !!!!
3 : !!!! برای مشاهده محتوا ، لطفا ثبت نام کنید / وارد شوید !!!!
البته قیمت دوتای اول با پایه موتور دار استوایی قیمت داده شده . با پایه سمت ارتفاعی 100 - 150 تومن ارزون تر میشن.

گزینه سوم هم خوبه البته کمی ( فقط کمی) از لحاظ کیفیت و میدان دید چشمی های همراه پایین تره از اریون.

امیر عزیز . اونیکه آسمان شب قیمت داده گزینه فاقد جوینده و چشمی و چپقیه. ( ارزونتره) و نکته اصلی اینه که آسمان شب نداره این تلسکوپ رو ( چند ساعت پیش آمار گرفتم)
یا باید براتون بیارن از خارج یا بریم سمت یه گزینه دیگه ( البته سه پایه هم یادتون باشه که باید به سیستم اضافه بشه)
همچنان این گزینه مناسبه شماست:
این تلسکوپ ها عمری نیستن . اگر آسمان رو یاد گرفتید و خواستید منجم بمونید باید برید سمت تلسکوپ های بزرگتر. 6 اینچ به بالا

amirrh
08-19-2009, 11:52 PM
ممنون بابک جان
یه سوال :
گالیله 400 سال پیش چه تلسکوپی داشت که دو تا قمر مشتری رو هم تونست کشف کنه؟

seymour
08-20-2009, 06:08 PM
ممنون بابک جان
یه سوال :
گالیله 400 سال پیش چه تلسکوپی داشت که دو تا قمر مشتری رو هم تونست کشف کنه؟
اینجا (http://brunelleschi.imss.fi.it/museum/esim.asp?c=405002)و اینجا (http://brunelleschi.imss.fi.it/museum/esim.asp?c=405001)می تونی مشخصات کاملش رو چک کنی ..

یه نفر هم اینجا (http://home.att.net/~arendtj/gal/ears_h_01.html)سعی کرده یه نمونه اش رو بسازه و تجربیاتش رو کامل نوشته ...

Babak
08-20-2009, 06:47 PM
با تشکر از سیمور جان
گالیله چند تا دوربین ساخت که بزرگترینش 20 برابر بزرگنمایی داشته و قطر شیئیش 4 سانت بوده. عدسی چشمیش مثل دوربین های دوچشمی اسباب بازی از نوع مقعر بوده. پر از عیب و ایراد. مرکز تصویرش واضح بوده و حاشیه تصویر تار. همون مرکز واضح هم پر از اعوجاج. دانشمندان هم دوره گالیله کاملا محق بودن که دیدگاه گالیله رو قبول نکنن.

amirrh
08-20-2009, 07:31 PM
با تشکر
می خواستم بدانم غیر از ترم افزار هایی که فضای زیادی از هارد می گیرد آیا ترم افزار کوچکی هست برای تایین اینکه موقیت ماه دقیقا از دید هر بیننده روزی هر عرض و طول جعرافیایی در سال دلحواه چگونه است. این را برای تهیین دقیق ماه های قمری می خواهم. ایم نرم افزار را جایی دیده بودم متاسفانه گم کردم. تاریخ حلول ماه قمری جدید برایم مهم است نه اینکه کی قابل رویت است

Babak
08-21-2009, 01:24 AM
با تشکر
می خواستم بدانم غیر از ترم افزار هایی که فضای زیادی از هارد می گیرد آیا ترم افزار کوچکی هست برای تایین اینکه موقیت ماه دقیقا از دید هر بیننده روزی هر عرض و طول جعرافیایی در سال دلحواه چگونه است. این را برای تهیین دقیق ماه های قمری می خواهم. ایم نرم افزار را جایی دیده بودم متاسفانه گم کردم. تاریخ حلول ماه قمری جدید برایم مهم است نه اینکه کی قابل رویت است

سلام
سوالتون رو در این تاپیک مطرح کنید بهتره:
مهم : معرفی نرم افزارهای نجومی(برای تمام افراد) (http://forum.p30world.com/showthread.php?t=81783)

alavi1999
08-26-2009, 06:27 PM
با عرض سلام و خسته نباشيد به دوستان انجمن ستاره شناسي
يك سوال بسسسسسسسسسسسيار مهم داشتم كه اميدوارم به طور دقيق جواب دهيد :
مي خواستم يك دوربين دوچشمي بخرم و الان بيش از سه هفته است كه مات و مبهوت
بين دو مارك 60 &10 و 60& 20 مانده ام ، شما كداميك را پيشنهاد مي كنيد البته با دليل !!!
راستي من بين اين دو مارك ميخواهم ، پس مارك هاي ديگر را پيشنهاد نكنيد و نيزمن
فقط براي رصد ماه و سيارات نزديك مي خواهم !!!

Babak
08-28-2009, 05:00 PM
10 در 60 یعنی بزرگنمایی 10 برابر و قطر شیئی 60 میلیمتر.
20 در 60 هم میشه بزرگنمایی 20 برابر با شیئی 60 میلیمتر.
قطعا دومی
با 20 برابر بزرگنمایی ماه خیلی خوب دیده میشه . چهار قمر مشتریو اهله عطارد و زهره. اما مریخ و زحل با دوچمی ها نکته خاصی ندارن.

asemane kavir
08-28-2009, 10:14 PM
سلام من میخوام به صورت عملی کار با تلسکوپ رو امتحان کنم کجا این کار برام میسر؟

...HISS
08-29-2009, 04:51 PM
سلام من میخوام یک تلسکپ ساده ( آماتوری ) بخرم اطلاعات زیادی هم در بارهی نجوم ندارم تازه چند کتاب مثل ( ساختار ستارگان) خوندم لطف کنید! یک تلسکپ خوب که به کار من بیاد با درج قیمت معرفی کنید.....

Babak
08-30-2009, 11:11 AM
سلام من میخوام به صورت عملی کار با تلسکوپ رو امتحان کنم کجا این کار برام میسر؟

تور های رصدی یکی از راه هاست. ( تور رصدی رو جستجو کنید در اینترنت) یکیش هم استفاده از برنامه های عمومی ترویجی نجومیه. پروژه گالیله تلسکوپ در راهه. میتونید به مکان هایی که این برنامه در اون جا برگزار میشه برید و از تلسکوپ ها استفاده کنید.

سلام من میخوام یک تلسکپ ساده ( آماتوری ) بخرم اطلاعات زیادی هم در بارهی نجوم ندارم تازه چند کتاب مثل ( ساختار ستارگان) خوندم لطف کنید! یک تلسکپ خوب که به کار من بیاد با درج قیمت معرفی کنید.....
توان مالیتون رو میفرمایید؟ قبلا آیا با تلسکوپ یا دوربین دوچشمی کار کردید؟

asemane kavir
08-31-2009, 06:40 AM
تا یک سال اینده زیر 200 اما بعدش تا 800 میتونم بزارم کنار.

اگه بشه خودم میخوام تلسکوپ داشته باشم

asemane kavir
08-31-2009, 07:20 AM
میشه یک مقایسه از نظر کیفیت بین تلسکوپهای شرکتهای مید اسکای واچر و سلسترون بکنید ممنون ازتون.

Babak
08-31-2009, 08:34 PM
asemane kavir گرامی
به ترتیب کیفیت سلسترون مید اسکای واچر.
اگه پولتون به این برسه عالیه . 5 اینچ نیوتونی دابسونی لوله باز . 180 تومن.

asemane kavir
09-01-2009, 10:03 AM
ممنون . اتفاقا دیروز اسمان شب رفتم برای پیش خریدش اما گفتن مهلتش تموم شده 2 هفته دیگه میارن.

asemane kavir
09-01-2009, 10:13 AM
http://telescope.ir/index.aspx?siteid=1&pageid=238&proid=1814 اگه امکانش هست مدلی رو که معرفی کردین از نظر کیفیت با این مدل مقایسه کنین. ممنون میشم بابک جان

Babak
09-01-2009, 04:53 PM
زمان معرفی من این رو هم مد نظر داشتم.
اونی که من معرفی کردم قطر آیینه بالاتری داره . یعنی دریافت نور بیشتر و بزرگنمایی بیشتر با وجودیکه ارزونتره.
تنها مزیت اونی که شما معرفی کردید اینه که میتونید براش یک سه پایه خوب بخرید و نصبش کنید روی سه پایه ( فرضا سه پایه موتور دار) اما لوله باز ها امکان نصب روی سه پایه ندارن عموما.
با یک نگاه به ظاهر هم میشه فهمید که مدل لوله باز مقاومت کمتری در برابر ضربه داره. توی عکس ها به آیینه ثانویه مدلی که من معرفی کردم دقت کنید که چقدر راحت ممکنه با یه ضربه خم بشه.
از اون طرف حمل و نقل لوله باز ها راحت تر از معمولی هاست ( چون جمع میشن)
در کل من همون مدل لوله باز رو پیشنهاد میدم . حین رصد هیچ چیزی اندازه قطر شیئی مهم نیست. اگه پولتون میرسه تلسکوپ با قطر شیئی بزرگتر همیشه بهتره.

asemane kavir
09-01-2009, 10:39 PM
اقا بابک یه سوال دیگه برای تلسکوپ مورد ذکر میشه یه چشمی 3میلیمتری ارزون قیمت با کیفیت قابل قبول معرفی کنی.اگه 4میلیمتر هم شد عیبی نداره.

Babak
09-02-2009, 07:15 PM
من چشمی ارزونتر از 48 تومن که بشه روش حساب کرد نمیشناسم. اونم سوپر پلوسل.
شاید از مارک کامار بتونید چشمی های ارزون پیدا کنید ولی من آماری از قیمت هاش ندارم.
این مشخصات کاماره
تلفن: 66731293

موقعیت: تهران آدرس: خيابان فردوسى - نرسيده به ميدان فردوسى - كوچه تمدن - شماره 14 - ساختمان كامار

asemane kavir
09-03-2009, 12:46 AM
از راهنماییهات ممنون کلی چیز یاد گرفتم.

omid_105
09-03-2009, 10:15 PM
سلام دوستان میخواستم راهنمایی کنین
من یه تلسکوپ میخوام با این مشخصات
یه مدت با دوربین کار کردم اما دیگه راضیم نمیکنه
زیاد علاقه ای به رصد حرفه ای ندارم فقط میخوام از دیدن مناظر اسمون لذت ببرم
حدود بودجه 300
نظر خودم ماکستوف
ماکستوف کاسگرین ١٠٢ میلی‌متر SKMAK 102 EQ2
یا !!!! برای مشاهده محتوا ، لطفا ثبت نام کنید / وارد شوید !!!!
نظر شما چیه
راستی تصویر ماکستوف برعکسه؟
دیدن جزئیات برام مهمه
ممنون

Babak
09-04-2009, 02:29 AM
اینک اشتباه بود این درستشه.
ماکستوف ها کیفیت اپتیکی خیلی خوبی دارن . اما میدان دید خیلی کمی دارن. زیر 1 درجه. که این کمی هدف گیری رو سخت میکنه. خیلی کوچیکه نتیجتا حمل و نقل راحتی داره. ( طول لوله اپتیکی حدود 30 سانته) اگر خواستید این تلسکوپ رو بگیرید حتما با یه پایه دیگه بگیرید . پایه همراهش بدرد نمیخوره.
اگر حتما پایه استوایی و موتور دار میخواین eq3-2 بگیرید. در غیر این صورت پایه سمت ارتفاعی az3 بگیرید باهاش.

dashali.com
09-09-2009, 05:17 PM
سلام عزیزان :
من میخواستم روش align کردن تلسکوپ سمتی ارتفاعی رو یاد بگیرم . لطفا اگر شما دوست عزیز بلدید به آدرس ایمیل من ارسال کنید و به علم نجوم خدمتی کنید . با تشکر قبلی ؛ علیرضا شفیعی
e-mail : DASHALI.COM@GMAIL.COM

Mr.Mimi
09-11-2009, 10:26 PM
سلام.
من میخوام یک تلسکوپ بخرم که این مشخصات رو داشته باشه: البته بگم که من یک آماتور به تمام معنا هستم ولی به ماه و ستاره ها علاقه دارم.
اول اینکه بین200..250 باشه.
یعنی دیگه پول اضافه برای 3پایه و فیلتر و ... نخواد.
بشه به راحتی به دوربین دیجیتال مچ کرد و باهاش عکس از گرفت.
ممنون.

Babak
09-12-2009, 12:13 AM
سلام.
من میخوام یک تلسکوپ بخرم که این مشخصات رو داشته باشه: البته بگم که من یک آماتور به تمام معنا هستم ولی به ماه و ستاره ها علاقه دارم.
اول اینکه بین200..250 باشه.
یعنی دیگه پول اضافه برای 3پایه و فیلتر و ... نخواد.
بشه به راحتی به دوربین دیجیتال مچ کرد و باهاش عکس از گرفت.
ممنون.
سلام
اگه منظورتون عکاسی از اعماق آسمانه حتما باید تلسکوپ موتور داشته باشه.
این حداقل تلسکوپ با قابلیت عکاسیه طولانی مدته. 325 تومن.

با پایه eq 3-2
توضیح بدم پایه هایی پاینن تر از اینم هست که استواییه . اما نمیشه اونها رو درست قطبی کرد . پس عکاسی بی معنی میشه.

همه تلسکوپ های متعارف ( غیر اسباب بازی ) امکان اتصال به دوربین عکاسی رو دارن. برای این کار باید یک رابط جداگانه با حدود قیمت 20 تا 40 بخرید. ( زنیت و پراکتیکا مستقیما پیچ میشن و نیازی به رابط نیست.

دوربینتون چیه ؟

Mr.Mimi
09-12-2009, 01:31 AM
سلام
اگه منظورتون عکاسی از اعماق آسمانه حتما باید تلسکوپ موتور داشته باشه.
این حداقل تلسکوپ با قابلیت عکاسیه طولانی مدته. 325 تومن.

با پایه eq 3-2
توضیح بدم پایه هایی پاینن تر از اینم هست که استواییه . اما نمیشه اونها رو درست قطبی کرد . پس عکاسی بی معنی میشه.

همه تلسکوپ های متعارف ( غیر اسباب بازی ) امکان اتصال به دوربین عکاسی رو دارن. برای این کار باید یک رابط جداگانه با حدود قیمت 20 تا 40 بخرید. ( زنیت و پراکتیکا مستقیما پیچ میشن و نیازی به رابط نیست.

دوربینتون چیه ؟
ممنون از راهنماییتون.
راستش با ز هم وارد اصطلاحات تخصصی شدین.
منظورتون از طولانی مدت چیه؟
تو رنج پایین تر از این یعنی نمیشه عکس گرفت؟
دوربین من هم Panasonic FZ28 هست.

mf.designing
09-12-2009, 01:36 AM
دوستانی که تو این زمینه سر رشته دارن ، به نظرشون من برا شروع رصد از چی وکجا شروع کنم ؟! قیمت یه تلسکوپ متوسط (خوب :دی) رو هم برام بگید . نمایندگی شهرستان رو از کجا میشه گیر آورد ؟!

Babak
09-12-2009, 01:54 AM
خلاصه عکاسی نجومی و ابزارش:
1: عکاسی از اجرام پر نور مثل ماه و سیارات. برای عکاسی از این سوژه ها نیازی به تلسکوپ موتور دار نیست. بهترین وسیله عکاسی از ماه وسیارات وب کم ها هستند ( همینایی که باهاش چت میکنیم) .
2: عکاسی از اجرام اعماق آسمان مثل کهکشان ها سحابی ها و ... نیاز به ژایه موتور دار داره. برای ثبت این تصاویر احتیاج به نور دهای های چند دقیقه ای داریم. بهترین ابزار سی سی دی ها و بعد دوربین های دیجیتال اس ال آر هستند. دوربین مورد استفاده حتما باید دارای سرعت بی باشه. دیجیتال یا غیر دیجیتال مهم نیست . از زنیت روسی40 50 تومنی تا کنون های چند میلیونی جواب میدن.

دوربین شما جندان مناسب عکاسی نجومی نیست. اگه درست متوجه شده باشم حداکثر زمان باز بودن شاتر 60 ثانیه است در دوربین شما. شما میتونید عکس های خیلی خوبی از ماه بگیرید. که همونطور که گفتم این عکاسی نیازی به موتور نداره. با تلسکوپ موتور دار هم میتونید عکس های خوبی از صورت های فلکی بگیرید . ( به روش قلم دوش یا پیگی بگ . دوربین پشت چشمی نصب نمیشه . بلکه فقط از تلسکوپ سواری میگیره . این صفحه رو ببینید (http://forum.p30world.com/showthread.php?t=111713)

راستش با ز هم وارد اصطلاحات تخصصی شدین.
هر جاش که مشکلی بود بفرمایین اگر بلد بودم در خدمتم.

Babak
09-12-2009, 02:09 AM
دوستانی که تو این زمینه سر رشته دارن ، به نظرشون من برا شروع رصد از چی وکجا شروع کنم ؟! قیمت یه تلسکوپ متوسط (خوب :دی) رو هم برام بگید . نمایندگی شهرستان رو از کجا میشه گیر آورد ؟!

سلام
تا حالا با تلسکوپ یا دوربین کار کردین ؟ دوست داری با تلسکوپت چی ببینی بیشتر؟
قیمت تلسکوپ از 70 شروع میشه تا گنجایش جیب شما.

این ارزون ترین تلسکوپه. 65 تومن.
http://telescope.ir/uploads/dobsonian%2076_5550.jpg
کار با دوربین راحت تر از تلسکوپه . معمولا برای شروع کار دوربین رو پیشنهاد میدن . البته رصد گران دوربینی واسه خودشون دنیای دارن.
شما یه حد بودجه بفرمایید تا راحت تر بشه صحبت کرد.

خوبی بدی تلسکوپ و دوربین دوچشمی :
عیب تلسکوپ ها :
تلسکوپ ها تصویر معکوس دارن ( که البته میشه درستش کرد) .میدان دید تلسکوپ کمه . حمل و نقلشون معمولا سخته - نصب و راه اندازیشون زمان بر و سخته .
عیب دوربین ها :
بزرگنمایی محدود دارن نهایتا تا 25 برابر مفید. قابلیت عکاسی تقریبا ندارن.
حسن دوربین ها :
تصویر در دوچشم جذاب تر از یک چشم تلسکوپ هاست . در کاربر در های دیگه مثل طبیعت مناسب ترن. سریع آماده کار میشن. تصویر مستقیمه. میدان دید بالاست نتیجتا هدف گیری راحته.
حسن تلسکوپ ها :
بزرگنمایی های متغیر و البته بالا. قابلیت عکاسی . در ابعاد مشابه دوربین ها، ارزون ترن.

این بالایی ها رو تا جایی که یادم اومد نوشتم.

Mr.Mimi
09-17-2009, 03:23 AM
خیلی ممنون بابک خان.
ماشاالله اطلاعاتتون کامله.
راستش هدف من هم بیشتر عکاسی از ماه هست.با این دوربین و شرایط دیگه از چی میتونم عکس بگیرم؟
چطوری میشه دوربین رو با یک تلسکوپ مچ کرد؟
آیا تلسکوپ رو میشه به کامپیوتر وصل کنی و از روی مانیتور مستقیم ببینی؟
لطفا با همون قیمتی که گفتم چیز دیگه ای رو پیشنهاد کنید.
با تشکر.

Babak
09-17-2009, 07:16 PM
یه بار کلی تایپ کردم همش پرید

اینکه از چه چیزی میتونید عکس بگیرید به خلاقیت و مهارت خودتون بستگی داره. عکاس هایی هستن که با تلسکوپ های آماتوری در حد تلسکوپ چند متری عکس میگیرن.
میتونید با وصل کردن یه وب کم معمولی به چشمی تلسکوپ و استفاده از نرم افزاری مثل maxhmDL عکسای فوق العاده از سیارات بگیرید.
روش مختلفی هست برای اتصال دوربین به تلسکوپ که من روش آفوکال ( و آداپتور آفوکال ) رو پیشنهاد میدم . چون برای همه تلسکوپ ها و دوربین ها جواب میده .

رابط آفوکال
http://www.yorkoptical.com.au/portals/0/StockImages/10214-066-I01.jpg

روش اتصال: ( دوربین میتونه نسبت به چشمی دور و نزدیک بشه.
http://www.hrastro.com/graphics/steady_pix.jpg

http://marksbackyard.com/images/afocal.jpg

مقارنه ماه و زحل به روش آفوکال
http://www.wasnet.co.uk/memberimages/saturn%201.jpg

برای استفاده از تلسکوپ با کامپیوتر

باید از سی سی دی یا وب کم استفاده کنید
سی سی دی گرونه حداقل 700 - 800 تومن. وب کم هم مناسبه تصویر اجرام پر نور مثل ماه و سیارات . با وب کم خیلی کار ها میتونید انجام بدید.
البته چشمی های الکترونیکی هم هست حدود 100 - 150 تومن که خروجی AV دارن و مناسب سیارات و نشون دادن بخشی از ماه هستن ( میدان دیدشون بسته است و نمیشه کل ماه رو باهاش گرفت) بهترین کاربردشون نمایش های عمومی نجومیه که تصویر زنده بندازیم روی پرده.
وب کم هم کمی میدان دید باز تر میده نسبت به چشمی الکترونیک.

حالا که محدوده بودجه به موتور دار نمیرسه تا میتونیم بریم سراغ قطر شیئی بالاتر که اصلی ترین معیار تلسکوپه. ( آینه اصلی یا لنز اول تلسکوپ که دریافت کننده نوره میشه شیئی)

نیوتونی با پایه دابسونی
130 میلیمتر قطر شیئی . حداکثر 260 برابر بزرگنمایی ممکن. حمل و نقل و نصب و راه اندازی راحت. 180 تومن.

http://www.telescopes-binoculars.co.uk/acatalog/heritagedobs130.gif

amirrh
09-20-2009, 12:23 AM
سلام

کار با دوربین راحت تر از تلسکوپه . معمولا برای شروع کار دوربین رو پیشنهاد میدن . البته رصد گران دوربینی واسه خودشون دنیای دارن.

عیب تلسکوپ ها :
تلسکوپ ها تصویر معکوس دارن ( که البته میشه درستش کرد) .میدان دید تلسکوپ کمه . حمل و نقلشون معمولا سخته - نصب و راه اندازیشون زمان بر و سخته .
عیب دوربین ها :
حسن دوربین ها :
تصویر در دوچشم جذاب تر از یک چشم تلسکوپ هاست . در کاربر در های دیگه مثل طبیعت مناسب ترن. سریع آماده کار میشن. تصویر مستقیمه. میدان دید بالاست نتیجتا هدف گیری راحته.
حسن تلسکوپ ها :
بزرگنمایی های متغیر و البته بالا. قابلیت عکاسی . در ابعاد مشابه دوربین ها، ارزون ترن.

بابک چان آیا این مدل را تست کرده اید؟ چطور ارزیابی می کنید؟

hamedsheikh
09-23-2009, 01:36 AM
می خواستم بدونم تلسکوپ شکستی لوله کوتاه 120 میلیمتر اسکای واچر الماس سیاه با پایه سمت ارتفاعی Bk 1206 AZ دارای چه خصوصیات ، معایب و مزیت های می باشد ( از نظر گشودگی کافی برای اجرام اعماق آسمان و بزرگنمایی برای مشاهده سیارات و دنبال کردن سیارت در بزرگنمایی های بالا)

لینک تلسکوپ

همچنین می خواستم مقایسه ای بین این نوع تلسکوپ با مدل لوله بلند آن با پایه استوایی داشته باشم

لینک تلسکوپ شکستی لوله بلند

با تشکر
:40:

Babak
09-23-2009, 04:10 PM
امیر عزیز هنوز نه. اتفاقا یکی از فامیل هم دنبالشه اما هنوز فرصت نکردم .

حامد عزیز
سری الماس سیاه اصلی ترین تفاوتش با انواع عادی کیفیت بالاتر سیستم فوکوسرشونه. به علاوه اینکه امکان نصب چشمی دو اینچی روشون فراهم شده. و خوشگلترن. همین. چشمی دو اینچ که گرون هم هست برای رصد اعماق آسمان با بزرگنمایی کم, تصاویر میدان دید باز تر و شفاف تری میده نسبت به چشمی های متداول 1.25

شکستی ها نسبت به بازتابی مشابهشون ( هم اندازشون) نور گیری بالاتری دارن. ( آیینه ثانویه بازتابی ها مانع از دریافت بخشی از نور ورودی میشه)
در عین حال تصویر ماه و سیارات توی شکستی ها شفاف تر و واضح تره . ( مناسب ترن برای رصد سیاره ای)

شکستی ها به هر شکل و با هر تکنولوژی ساخته بشن کمی خطای رنگ دارن. نور از داخل عدسی که رد میشه هر طول موج در یک فاصله متفاوت کانونی میشه. نتیجتا دور تمام ستاره ها یک هاله جزیی به رنگ بنفش دیده میشه.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/04/Lens6b.png

توی این عکس واضح دیده میشه
http://farm1.static.flickr.com/177/419360754_55464ad926.jpg

هر چه طول لوله کوتاه تر باشه این وضعیت بیشتر خودشو نشون میده.
اما نکته چندان مهمی نیست.
حسن لوله کوتاه حمل و نقل راحت تر و استحکام بیشتر روی پایه ( لرزش کمتر ) و سرعت بیشتر برای انخاب سوژه رصدیه.

تا اینجا ویژگی های لوله اپتیکی رو گفتم.
اما پایه.
پایه سمت ارتفاعی سریع تر و راحت تر برای رصد. البته برای لوله بلنده زیاد مناسب نیست.
پایه استوایی نصبش سخته و کند تره. اما امکان عکاسی اعماق آسمان رو میده. در عین حال زمان رصد با بزرگنمایی بالا, امکان ثابت نگه داشتن سوژه رصدی کمک بزرگیه برای رصد. توی پایه های معمولی و بزرگنمایی های بالا سوژه بعد از چند ثانیه از کادر خارج میشه و باید دوباره تلسکوپ رو تنظیم کرد.
پایه ای مورد نظر شما گوتو هم هست. جستجوگر رایانه ای داره که بعد از تنظیم پایه ( قطبی کردن پایه ) کافیه اسم یا آدرس جرم مورد نظر رو بهش بدین تا خودش بره دنبال اون جرم.

hamedsheikh
09-25-2009, 01:59 AM
با تشکر از جواب بابک خان

1- سئوال اول من این است تلسکوپ شکستی لوله کوتاه اسکای واچر برای مشاهده سیارات در بزرگنمایی های بالا مناسب است؟

2-سئوال دوم با بودجه 500 هزار تومان چه تلسکوپی را پیشنهاد می کنید؟

3-سئوال سوم بین یک تلسکوپ 150 میلیمتر بازتابی با پایه استوایی و تلسکوپ شکستی 120 میلیمتر لوله کوتاه با پایه سمت ارتفاعی کدام بهتر است؟

4- نسبت کانونی بهینه برای تلسکوپ به نظر شما کدام است؟

5-تلسکوپ دابسونی 8 و 10 اینچ با نسبت کانونی های 4 و 5 ، مناظر تلسکوپی سیارات در بزرگنمایی های بالا را چگونه نشان می دهند؟

Babak
09-25-2009, 12:48 PM
سلام دوباره
1: بله

2: من تلسکوپی رو پیشنهاد میدم که قطر شیئی بیشتری داشته باشه. مورد زیر رو بخونید.

3: این 150 فکر کنم تلسکوپ خودم باشه. اگه شما قبلا با تلسکوپ کار کردید یا اگر اهل صبر و حوصله هستید ( کمی ) تلسکوپ استوایی بهتره. توانایی های بیشتری داره.

4: نسبت کانونی بهینه به اون مفهوم نداریم. نسبت کانونی, بیشتر برای عکاس ها کاربرد داره. کسی که میخواد از اهداف گسترده مثل خوشه پروین عکس بگیره نیاز داره به اف پایین ( 4 حدودا) تا تمام سوژه در کادرش باشه . اف های بالاتر میدان دید کمتر میدن. بحث بزرگنمایی هم اصلا ربطی به عدد اف نداره. با استفاده از چشمی های فاصله کانونی کم میشه به حد نهایی بزرگنمایی رسید.
اما با این وصف چرا نریم یه تلسکوپ با عدد اف پایین بخریم که همه کاره باشه ؟ تمام تلسکوپ ها چه شکستی چه بازتابی یه سری عیب تصویری دارن . مثل خطای رنگ و خطای کروی . همه این خطاها توی اف پایین بیشتر خودنمایی میکنن.
اف پایین خوبه جون : طول لوله کمتر میشه و حمل و نقل راحت تر و سریع تر . برای عکاسی میدان دید باز مناسبه. اف بالا مناسب تره چون کیفیت تصویر بهتره.
تمام تلسکوپ ها چه شکستی چه بازتابی.

5: من جزو طرفداران سر سخت دابسونی ها هستم. این تقریبا اون چیزیه که میتونید با 10 اینچی ببنید. ماه و مشتری.
http://media.skyandtelescope.com/images/Jupiterocc_m.jpg

PC°BASE
09-27-2009, 08:02 AM
سلام
استاد بابک اون دابسونی هست قیمتش 180 تومنه .. لینکشم خودت چند بار گذاشتی .

اون زحل رو قطرش رو چه اندازه ای نشون میده ؟ ( به سانتی متر لطف کن بگو ) باهاش میشه چشم مشتری رو دید ؟

بعد تا قیمت 270 تومن نهایت یه تلسکوپ خوب معرفی کن که هم بتونم سیارات رو ببینم و هم سحابی ها و ...
رو .
فقط هم از سری بازتابی و دابسونی ( چون به کاسگارین پولم نمیرسه ) و ( شکستی هم در مقابل دابسونی نمیصرفه مخصوصا برای کاربر آماتور )
راستی تو همین تلسکوپی که معرفی میکنی هم اندازه ی دیده شدن زحل ( قطر رحل به سانتی متر ) رو و همچنین وضعیت اندازه قابل مشاهده ی مشتری رو بگی سنگ تموم میذاری . شرمنده زیاد حرف زدم و پاینده باشی.

تشکر امیر.

-----------------------------

تلسکوپ های بازتابی اغلب گشودگی زیاد دارند، اما نسبتاً ارزان هستند. (قیمت یک بازتابی 4 اینچی و یا 100 میلی متری تقریباً 200 تا 300 هزار تومان است در حالی که بهای یک شکستی با همین قطر حدود 400 تا 500 هزار تومان است!). با وجود این تلسکوپ های شکستی معمولاً تصاویری واضح تر نسبت به تلسکوپ های بازتابی به دست می دهند. منجمان آماتوری که می خواهند جزئیات سطح سیارات را نگاه کنند از تسلکوپ شکستی، و آنهایی که می خواهند به اجرام کم نور مثل سحابی ها و کهکشان ها نگاه کنند از تلسکوپ بازتابی استفاده کنند.

1.نظرتون در مورد این مطلب چیه ؟ یعنی تفاوت جزئیات نشون داده شده انقدر زیاده که آدم مجبور به خرید دوربین شکستی بشه ؟؟؟؟
2.یعنی اگر مثلا مشتری به اندازه ی یه 5 تومنی طرح جدید (!) تو تلسکوپ بازتابی به صورت مات دیده بشه ( حالا واقعا به صورت مات دیده میشه ؟؟؟؟ )
تو شکستی جزئیات مشتری در همون ابعاد تصویر ( اندازه ی یه 5 تومنی) کاملا مشخصه ؟؟
خیلی ممنون:11:

hamedsheikh
09-28-2009, 01:32 AM
با سلام به همه دوستان

یک سئوال : بیشترین بزرگنمایی مورد نیاز در رصد آسمان ( در عمل ) چقدر است؟

دلیل اینکه نظر من به تلسکوپ های شکستی جلب شد نیاز نداشتن آنها به تعمیر و تنظیم بعد از خرید آنها می باشد

در حالی که تلسکوپ های بازتابی (با توجه به مطالب خوانده شده در کتاب ها و وب) نیاز به هم خط کردن و پوشش دهی دوباره سطح آینه به خاطر هوازدگی دارند و همچنین با ایجاد جریان هوای آشفته درون لوله تلسکوپ و سد کردن بخشی از نور ورودی توسط آینه ثانویه و نگهدارنده های آینه ثانویه از کیفیت تصویر کاسته می شود.

حال با تعاریف بالا شما بین یک تلسکوپ شکستی 120 میلیمتر و یک تلسکوپ بازتابی 150 میلیمتر کدام را انتخاب می کنید؟
:21::21::21::21::21:

asemane kavir
09-29-2009, 12:53 AM
سلام . میشه توضیح بدین چرا موقع رصد با تلسکوپ تصاویر رنگی دیده نمیشن اما توی عکسها تصاویر اجرام رنگین.

Babak
10-02-2009, 01:51 PM
درباره این دابسونی های ارزون قیمت جدید:

بابک چان آیا این مدل را تست کرده اید؟ چطور ارزیابی می کنید؟

http://www.---------/?v=p302.jpghttp://450.ir/upload/103/1048-05-941822835-p302.jpg
مدل 65 تومنی:
خیلی کوچیکه. ارتفاعش خیلی کمه برای رصد باید سینه خیز باهاش کار کنیم یا اینکه روی میز یا چهارپایه بزرایمش.
چشمی های ارزون قیمتی داره که نتیجتا خطایی میده که (اسمش یادم نیست) تصویر کمی در کناره ها منحنی به نظر میاد ( مشابهش رو توی دوربین دوچشمی های ارزون چینی دیدم) . چشمی خوب هم که بالای 40 تومنه و منطقی نیست برای این تلسکوپ خریده بشه. البته این خطا چندان برای افرادی که حساس نیستن روی دقت بالا مهم نیست.
آینه ثانویه اش به نظرم بزرگ تر از حد رسید. قطر موثر آیینه اصلی رو حدود 2 سانت کم میکنه.
کاملا آماده است. نیازی به نصب و راه اندازی نداره. راحت حلقه زحل باهاش دیده میشه.( به عنوان مثال)
و یه نکته: نسبت به تلسکوپ هایی که اسباب بازی فروشی ها به عنوان تلسکوپ حرفه ای با قیمت دو سه برابر این میفروشن سر تر بود.
به نظر من برای کودکان زیر 13 سال کاملا مناسبه. من همون روز تست، یکی برای فامیل خریدم.

ــــــــــــــــــ
مدل 180 تومنی:
http://www.---------/?v=p303.jpghttp://450.ir/upload/103/1048-05-941822835-p303.jpg
(عکس تار شد ببخشید)
خیلی ظریفه. بدنه آسیب پذیری داره. ارتفاعش همچنان کمه از سطح زمین. نشسته باید رصد کرد. نصب و راه اندازی در حد آب خوردن. فقط باید پیچ بدنه به پایه رو بست و لوله تلسکوپی رو کشید بیرون و پیچ هاشون محکم کرد. همین. حمل و نقلش باید خیلی راحت باشه. برای عکاسی مناسب نیست. مگه اینکه عکاس خیلی خلاقی باشیم. فکر نمیکنم بشه همراه وزش باد ازش استفاده کرد. مدل فوکوسرش غیر عادی بود. یه مهره داره که چشمی میره توش بعد با چرخوندن مهره تصویر فوکوس میشه( خوشم نیومد). تصویرش با تست کوتاهی که انجام دادم خوب بود خطایی ندیدم.
http://450.ir/upload/103/1048-05-941822835-p304.jpg

نسبت به قطر شیئی ارزون ترین تلسکوپیه که دیدم تا بحال. در کل با ملاحظه توانایی ها و قیمت تلسکوپه مناسبیه برای رصد های شخصی و خونگی.
http://www.---------/?v=p304.jpg

mf.designing
10-02-2009, 02:03 PM
سلام

عیب تلسکوپ ها :
عیب دوربین ها :
حسن دوربین ها :
حسن تلسکوپ ها :

بابک جان خیلی ممنونم .

در مورد اینکه دوست دارم چی ببینم ، خوب مصلمه که دوست دارم همه پدیده های زیبای قابل دید آسمون رو ببینم :دی !

در مورد بودجه هم فعلا تا 200 تومن دارم که خرج کنم :دی
یه موردی هم هست که بزرگ نمائی زیاد با وضوح بالا برام مهمه ...

اگر هم میشه در مورد چگونگی عکاسی از رصدهای با تلسکوپ هم یه توضیحی بده

راستی میشه این محاسن و معایب رو جزئی تر بگی و بحثش رو بازتر کنی ؟! :دی

خیلی ممنون از لطف و حوصلت

farbod123
10-02-2009, 02:13 PM
بابک جان خیلی ممنونم .

در مورد اینکه دوست دارم چی ببینم ، خوب مصلمه که دوست دارم همه پدیده های زیبای قابل دید آسمون رو ببینم :دی !

همه چیرو که نمی شه دید
200 تومن برا تلسکوپ خیلی کمه اونی که شما می گی بزرگ نمایی زیاد با وضوح زیاد می شه قطر آینه ی زیاد در واقع که خوب قطر آینه ی زیاد هم با 200 تومن... :دی
عکاسی هم اینطوره که یه دوربین عکاسی مخصوص این کار به جای چشمی به تلسکوپ وصل می شه
در مورد دوربین دو چشمی یا تک چشمی م می شه با این قیمت یه چیز متوسط خرید

mf.designing
10-02-2009, 02:20 PM
همه چیرو که نمی شه دید
200 تومن برا تلسکوپ خیلی کمه اونی که شما می گی بزرگ نمایی زیاد با وضوح زیاد می شه قطر آینه ی زیاد در واقع که خوب قطر آینه ی زیاد هم با 200 تومن... http://forum.p30world.com/images/New-smile/N_aggressive%20(4).gif
عکاسی هم اینطوره که یه دوربین عکاسی مخصوص این کار به جای چشمی به تلسکوپ وصل می شه
در مورد دوربین دو چشمی یا تک چشمی م می شه با این قیمت یه چیز متوسط خرید
اِ اِ .... فربود جان نگفتم که میخوام همه چی رو ببینم ، اینکه شدنی نیست !! گفتم دوست دارم ، اون چیزائی که قابل دیدنه (به طور ماکزیمم!) ببینم :دی
در مورد قیمتم والا دقیق نمیدونم با چه هزینه ای میشه یه تلسکوپ حرفه ای انتخاب کرد و ...
راستی یه سوال به نظرت واسه تبریز از کجا تلسکوپ یا دوربین بخرم ؟! آدرس بده :دی

farbod123
10-02-2009, 02:42 PM
اِ اِ .... فربود جان نگفتم که میخوام همه چی رو ببینم ، اینکه شدنی نیست !! گفتم دوست دارم ، اون چیزائی که قابل دیدنه (به طور ماکزیمم!) ببینم :دی
در مورد قیمتم والا دقیق نمیدونم با چه هزینه ای میشه یه تلسکوپ حرفه ای انتخاب کرد و ...
راستی یه سوال به نظرت واسه تبریز از کجا تلسکوپ یا دوربین بخرم ؟! آدرس بده :دی
تبریز جایی نمی شناسم :دی
اما تهران فروشگاه آسمان شب خوبه آرسشم تو سایتش هست
در مورد قیمتم یه چیز خوب نه فوق العادرو می شه با حداقل 700-800 خرید

Babak
10-02-2009, 03:17 PM
سلام . میشه توضیح بدین چرا موقع رصد با تلسکوپ تصاویر رنگی دیده نمیشن اما توی عکسها تصاویر اجرام رنگین.

سلول های گیرنده رنگ تصویر در شبکیه چشم در نور کم حساسیت نشون نمیدن. همونطور که در تاریکی رنگ دیده نمیشه. فقط خاکستری.
عکس ها با تلسکوپ نور دهی طولانی دارن . جدا از اینکه حساسیت رنگی- نوری نگاتیو و ccd با چشم انسان فرق داره.
برای اطلاع بیشتر:

Babak
10-02-2009, 03:47 PM
سلام
بابک اون دابسونی هست قیمتش 180 تومنه .. لینکشم خودت چند بار گذاشتی .

اون زحل رو قطرش رو چه اندازه ای نشون میده ؟ ( به سانتی متر لطف کن بگو ) باهاش میشه چشم مشتری رو دید ؟

بعد تا قیمت 270 تومن نهایت یه تلسکوپ خوب معرفی کن که هم بتونم سیارات رو ببینم و هم سحابی ها و ...
رو .
فقط هم از سری بازتابی و دابسونی ( چون به کاسگارین پولم نمیرسه ) و ( شکستی هم در مقابل دابسونی نمیصرفه مخصوصا برای کاربر آماتور )
راستی تو همین تلسکوپی که معرفی میکنی هم اندازه ی دیده شدن زحل ( قطر رحل به سانتی متر ) رو و همچنین وضعیت اندازه قابل مشاهده ی مشتری رو بگی سنگ تموم میذاری . شرمنده زیاد حرف زدم و پاینده باشی.

تشکر امیر.
-----------------------------

1.نظرتون در مورد این مطلب چیه ؟ یعنی تفاوت جزئیات نشون داده شده انقدر زیاده که آدم مجبور به خرید دوربین شکستی بشه ؟؟؟؟
2.یعنی اگر مثلا مشتری به اندازه ی یه 5 تومنی طرح جدید (!) تو تلسکوپ بازتابی به صورت مات دیده بشه ( حالا واقعا به صورت مات دیده میشه ؟؟؟؟ )
تو شکستی جزئیات مشتری در همون ابعاد تصویر ( اندازه ی یه 5 تومنی) کاملا مشخصه ؟؟
خیلی ممنون:11:

سلام
من نمیتونم به سانت بگم. (درک سانتی ندارم)
این یه مقایسه رو تو یه سایت تبلیغی دیدم مقایسه 4 اینچ و 8 اینچ

http://media.skyandtelescope.com/images/Saturn-combo_m3.jpg (http://media.skyandtelescope.com/images/Saturn-combo_l.jpg) These images suggest how the ringed planet Saturn might will look when seen through a telescope with an aperture 4 inches (100 mm) in diameter (top) and through a larger instrument with an 8-inch aperture (bottom).
Sky & Telescope illustration; source: NASA/Hubble Space Telescope.

من این عکس رو هماهنگ تر با تصویر ذهنیم میدونم.
http://www.cfa.harvard.edu/%7Ekstanek/Saturn/Saturn0.gif
مطمئن نیستم بشه لکه سرخ مشتری رو دید باهاش. شاید. شاید با فیلتر سیارات بشه.

تصاویر سیاره ای در شکستی ها بهتر از بازتابی هاست. وضوح و کنتراست بیشتری دارن.

Babak
10-02-2009, 03:53 PM
با سلام به همه دوستان

یک سئوال : بیشترین بزرگنمایی مورد نیاز در رصد آسمان ( در عمل ) چقدر است؟

دلیل اینکه نظر من به تلسکوپ های شکستی جلب شد نیاز نداشتن آنها به تعمیر و تنظیم بعد از خرید آنها می باشد

در حالی که تلسکوپ های بازتابی (با توجه به مطالب خوانده شده در کتاب ها و وب) نیاز به هم خط کردن و پوشش دهی دوباره سطح آینه به خاطر هوازدگی دارند و همچنین با ایجاد جریان هوای آشفته درون لوله تلسکوپ و سد کردن بخشی از نور ورودی توسط آینه ثانویه و نگهدارنده های آینه ثانویه از کیفیت تصویر کاسته می شود.

حال با تعاریف بالا شما بین یک تلسکوپ شکستی 120 میلیمتر و یک تلسکوپ بازتابی 150 میلیمتر کدام را انتخاب می کنید؟
:21::21::21::21::21:

به نظر من
بزگنمایی 100 برابر نهایت بزرگنمایی لازم برای اعماق آسمانه
برای سیارات و ماه هم هر چی بالاتر بهتر. 500 برابر . 600 برابر.

هم خط کردن موضوع مهمیه بله. اما اندود حداقل 15 سالی کار میکنه. هوای آشفته روی تلسکوپ های کوچیک تاثیر چندانی نداره که اون هم بعد از هم دما شدن تلسکوپ با محیط از بین میره. سد شدن نور ورودی بدترین نقص بازتابی هاست.
با تعاریف بالا من برای شما شکستی رو پیشنهاد میدم. اما ببرینش روی پایه اون یکی.

hamedsheikh
10-03-2009, 01:09 AM
استاد بابک بالاخره به این سئوال ما جواب ندادی :

:13::13::13:

Babak
10-07-2009, 06:11 PM
بالاخره به این سئوال ما جواب ندادی :

:13::13::13:

برای شما:
شکستی 120
نیوتونی 150 با احتساب قطر آیینه ثانویه اش عملا میشه 120 - 30 . پس از لحاظ قطر یکی هستن.
شفافیت و وضوح تصویرش بالاتره، میدان دیدش بالاتره. و از همه مهمتر احتیاجی به سرویس سخت افزاری نداره.
میمونه فقط مشکل خطای رنگ که توضیح دادم پست های قبلی . مورد مهمی نیست.

Babak
10-07-2009, 06:52 PM
بابک جان خیلی ممنونم .

سلام
با 200 تومن همین مدل 180 تومنی که معرفی کردم بهترین گزینه است. بزرگنمایی 250 برابر میده به شما ( البته به شرط اضافه شدن یک چشمی بهش)
باهاش میتونی اکثر جذابیت های آسمان شب رو ببینی. حلقه زحلو شکافش و چد تا قمرش. نوار های سطح مشتری. احتمالا چشم مشتری و 4 تا قمر. کلاهک قطبی مریخ. ماه در حد تیم ملی . اهله زهره و عطارد . تمام اجرام فهرست مسیه . کلی کهکشان و سحابی.

برای عکاسی با این تلسکوپ فکر میکنم اگه بتونید یک وب کم رو پشت چشمیش نصب کنید ( با روش ابتکاری مثلا استفاده از نوار چسب. ما کلی از این کارا کردیم :31:) میتونید عکس های خیلی خوبی از سیارات و ماه باهاش بگیرید.
روش: با وب کم از سیاره فیلم میگیرید. بعد توی نرم افزارهای گرافیکی شات های تار و نامناسب رو حذف میکنید. بعد باقی موند ها رو با هم ترکیب میکنید. عکس در میاد مثل این:

http://www.astro.shoregalaxy.com/photo%20gallery/Jupiter051505a.jpg
برای اطلاعات بیشتر:

asemane kavir
10-31-2009, 11:57 AM
زیباترین اسمان کشور برای رصد در کدوم منطقه واقع شده؟

asemane kavir
10-31-2009, 12:02 PM
اقا بابک با اون تلسکوپ 130میلیمتری که معرفی کردی تصویر سحابی جبار یا سحابیهای دیگه چه جوری دیده میشه و ایا تصویر با نمونه هم اندازه از نوع کاسگرین تفاوت زیادی داره؟

farbod123
10-31-2009, 04:45 PM
اگه منظورتون مساعد بودن شرایط برا رصده خوب چندین جا هست
مثلا کویر
یا بعضی وقتای سال البرز

Babak
11-01-2009, 04:50 PM
اقا بابک با اون تلسکوپ 130میلیمتری که معرفی کردی تصویر سحابی جبار یا سحابیهای دیگه چه جوری دیده میشه و ایا تصویر با نمونه هم اندازه از نوع کاسگرین تفاوت زیادی داره؟
سلام
فکر نمیکنم تفاوتی با کاسگرین داشته باشه .
این یه اسکیچ نمونه از سحابی جبار با تلسکوپ 6 اینچ نیوتونی:

http://www.perezmedia.net/beltofvenus/archives/images/2006/img2006102201_M42rev1lg.jpg

البته حد قدر (درجه تاریکی آسمان شب) رو مشخص نکرده رصدگر. اما قطعا حد قدر 6 به بالا بوده.
در نظر بگیرین که سحابی جبار جزو پرنورترین سحابی های آسمانه. اکثر اجرام غیر ستاره ای اعماق آسمان، به شکل لکه های محو خاکستری رنگ دیده میشن.

Babak
11-01-2009, 05:07 PM
با تایید گفته فربد عزیز
هر جایی که دور از منابع آلودگی نوری باشه ( تا 400 کیلومتری ما نور تهران رو میبینیم!) . غبار نداشته باشه (پس همیشه بیابان ها مناسب نیستن) و مهمتر از همه منجم از اونجا زنده برگرده.
جدا از جانوران و خطرات طبیعی در نظر بگیریم که منجمی که با خودش تلسکوپ، دوربین و احتمالا ماشین داره سوژه خوبیه برای سر بریدن. جای خوب جایه امنه.
من حاشیه ده ابیانه و کاوانسرای مرنجاب جزو رصد گاه های اصلیم هستن.

asemane kavir
11-02-2009, 01:14 AM
ممنون از راهنماییهاتون . ما اصلیتمون مال روستایی نزدیک نایین اصفهان اونجا اسمونش فوقالعادهست . بازم ممنون

MANCHESTERUNITED
11-21-2009, 04:13 PM
سلام.آيا از دوربين نايت اسكاي 15*70 فقط براي رصد استفاده ميشه يا براي ديدن طبيعت و زمين هم كاربرد داره؟