مشاهده نسخه کامل
: ** تجربیات رانندگی **
mortezaon
23-02-2012, 09:29
سلام ایده اولیه این تاپیک را از نمونه مشابه ای تو همین فروم به نام
تجربیاتی که داشتید و می تونه به بقیه توی زندگی کمک کنه اینجا بیان کنید...
برداشتم
ولی با این تفاوت که در این تاپیک به صورت اختصاصی در مورد تجربیات رانندگی بحث می کنیم
تجربیاتی که ممکنه یه راننده در طی سالیان دراز بهش برشه
جاده های ایران یکی از خطرناکترین جاده های جهان از نظر آمار تصادفات رانندگی است
آیا میدانید در هر سال بیش از بیست هزار نفر در ایران بر اثر تصادفات رانندگی جان خود را از دست میدهند
راه حل نهایی برای دور ماندن از تصادفات، استفاده از تکنیکهای حرفه ای و به روز می باشد
رانندگی تدافعی ، نوعی از رانندگی است که علی رغم شرایط اطراف واعمال راننده های دیگرجان انسانها ، زمان و پول را نجات می دهد.
بااستفاده از آموزشها وتکنیک های رانندگی تدافعی می توان با پیش بینی موقعیت های خطرناک و اشتباهات دیگران ، خطرات وخسارات رابه شدت کاهش داد. سالیان متمادی است که رانندگی تدافعی یکی از مهمترین سرفصل های آموزش های تکمیلی درکشورهای پیشرفته می باشد . باتوجه به اینکه نقش عامل
انسانی درهرتصادف بیش از 70 درصدمی باشد ، آموزشهای تکمیلی ورانندگی تدافعی که یکی ازمهمترین سرفصل های آن است نقش تعیین کننده ای درکاهش تلفات وحوادث رانندگی دارد.
همون طور که می دونید در رانندگی ممکنه به حوادثی بر بخورید که
فقط باید در یک لحظه سریع تصمیم بگیرید
و جون تمومم افرادی که تو ماشین شما هستند به تصمیم چند ثانیه ای شما ربط داره .
افرادی که خنثی کننده مین و بمب هستند یه شعار جالب دارن
اولین اشتباه = آخرین اشتباه
شاید کم بی ربط نباشه اگه این جمله به رانندگی هم تعمیم بدیم
هدف این تاپیک ، تکنیک های حرفه ای هست که تو آموزشگاه های رانندگی یاد نمی دن
و باید از زبان رانندهای حرفه ای پایه 1 و بچه ای ماشین باز دنبال کنیم
این تاپیک را به بهانه گرفتن مدرک پایه 1 خودم ساختم چون بعد گرفتن این مدرک دریچه تازه ای از تکنیک های رانندگی برویم باز شد
از دوستان تقاضا دارم که تجربیات خودشوون را در مورد
شرایط و مخمصه های خاص
دریفت و دستی کشیدن و ...
و نحوه خلاصی از اوون شرایط را ذکر کنن
.
mortezaon
23-02-2012, 09:39
هیچ وقت هنگام ترکیدن لاستیک ترمز نکنید
چون در جا ماشین چپ می کنه
:question:راه حل : بازی کردن با فرمان و کشیدن دنده معکوس و هدایت ماشین به شانه خاکی جاده هست .
فرمان اتومبیل را محکم به دست خود نگه داشته و بی جهت وقتی ماشین شما از کنترل خارج شده است فرمان را بچرخانید . اگر لاستیک جلو باشد کشش شدیدی بطرف لاستیک پارهشده بوجود میآید، پاره شدن لاستیک عقب باعث حرکت قسمت عقب به چپ و راست میگردد. از هر اقدامی مهمتر آنکه از گرفتن ترمز شدید خودداری کنید، لازم است با آرامی ترمز بگیرید. ترمز گرفتن ناگهانی و شدید باعث میشود که اتومبیل از کنترل خارج شده و احیاناً بدور خود بچرخد. منتهی الیه سمت راست خارج از جاده در محل نسبتاً مسطح و مناسبی برای تعویض چرخ توقف کنید. چه در روز و چه در شب از چراغ و علائم اخطاری یا چراغهای چشمکزن استفاده کنید.
.
mortezaon
23-02-2012, 09:57
بارش باران در بسیاری از مواقع، عامل اصلی تصادفات فصل پاییز محسوب می شود.
قرار گرفتن قطرات باران بین سطح تماس لاستیک ماشین و جاده باعث کاهش ضریب اصطکاک ماشین با جاده می شود؛ یعنی وقتی شما ترمز می کنید، نیروی کمتری از طرف زمین به اتومبیل وارد می شود و اولین اتفاقی که می افتد این است که ماشین دیرتر متوقف می شود. اما این، تمام مطلب نیست؛ چرا که اگر ترمز شدیدی بگیرید، این احتمال وجود دارد که ماشین بلغزد و روی سطح خیس خیابان لیز بخورد. در این حالت کنترل شما روی ماشین به شدت کم می شود. و ماشین شما مثل اسب وحشی می ماند که کنترل آن از دست خارج است
:question:راه حل : بازی با دنده و کشیدن دنده معکوس به جای ترمز آن هم به آرامی - یا اینکه به جای ترمز گرفتن شدید چند مرتبه ترمزهای منقطع بگیرید
مثل abs
.
mortezaon
23-02-2012, 11:04
تجربه ی بعدی که من داشتم اینه:
موقع عوض کردن لاین به آیینه راست و آیینه وسط نگاه کردم ماشینی نبود و درست وقتی که خواستم لاین عوض کنم یه نیم نگاه یه کنار آینه داخل اتاق شیشه عقب کردم دیدم یه ماشین کنارمه. همه ماشین ها چند تا نقطه کور تو دید دارن.
بیشتر ماشین شاسی بلند ها این مشکل رو دارن .
نقطه ی کور در آینه ها یه همچین چیزی هست
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
:question: راه حل : خوب باید بیشتر به اون نقطه های کور حواسمون جمع باشه. حادثه همینجوری پیش میاد موقع تعویض لاین به تموم آینه ها توجه کنید.
پیشنهاد SAE این است که آینهی مجاور را قدری از خودرو خارج کنید که کابین و بدنهی خودرو در آن مشخص نباشد. با این کار نقطهی کور در لاین مجاور، کامل پوشش داده میشود، بدون اینکه مشکلی به وجود بیاید.
از آینهی سمت چپ شروع میکنم. اگر این آینه به سمت بیرون خم شود، دیگر راننده قادر مشاهدهی به بدنهی اتومبیل خود نیست. (با توجه به شکل۱ میبینید که تصویر ماشین راننده (آبی) در آینه پیدا نیست). نقطهی کور پوشش داده شده است و خودروی قرمز رنگ کاملا مشخص است. حالا بیایید به آینه با زاویهی متدال در شکل ۲ نگاه کنید. این زاویهای است که همهی رانندگان آینهی خود را مانند آن تنظیم میکنند. حتی شما! درست است؟ ولی در این شکل، خودروی قرمز اصلا قابل مشاهده نیست! در اینجا ممکن است بپرسید با این زاویهی جدید که اکنون به شما پیشنهاد دادم، خودروی عقب (زرد) را نمیتوان دید! در اینجاست که باید چشمان خود را به سمت آینهی روبرو بتابانید تا خودروی عقب (زرد) را مشاهده کنید.
برویم سراغ آینهی مجاور سمت راست راننده. خودروی سبز، در نقطهی کور راننده قرار ندارد. در این آینه فقط قصد دارم نشان دهم که اگر خودرو در نقطهی کور هم نباشد، مشکلی به وجود نمیآید. شکل ۴ نشانگر آینهای است که به سمت بیرون خودرو تغییر زاویه داده است یا همان زاویهای که قرار است در اینجا به شما توصیه شود. در این شکل، خودروی سبز به طور کامل قابل مشاهده است. هم از طریق آینهی روبرو و هم از طریق آینهی مجاور سمت راست.
برویم سراغ آینهی مجاور سمت راست راننده. خودروی سبز، در نقطهی کور راننده قرار ندارد. در این آینه فقط قصد دارم نشان دهم که اگر خودرو در نقطهی کور هم نباشد، مشکلی به وجود نمیآید. شکل ۴ نشانگر آینهای است که به سمت بیرون خودرو تغییر زاویه داده است یا همان زاویهای که قرار است در اینجا به شما توصیه شود. در این شکل، خودروی سبز به طور کامل قابل مشاهده است. هم از طریق آینهی روبرو و هم از طریق آینهی مجاور سمت راست.
.
mortezaon
23-02-2012, 11:24
تکنیک های رانندگی در اتوبان:
شرایط ورود بدون خطر به اتوبان داشتن اعتماد بهنفس ، مهارت کافی و همچنین همراهی با دیگر رانندگان در اتوبان میباشد بخاطر داشته باشید که از سمت راست حرکت کنید و در جادههای خیس اصطکاک لاستیک در سرعت بیش از 60 کیلومتر خیلی کم میشود درموقع بارندگی و وزش باد از سرعت خود بکاهید و همیشه برای خود فضا و موقعیت ایمنی را پیش بینی کنید بخاطر داشته باشید که اگر فاصله شما با اتومبیلهای جلو و پشت سر برای هر 15 کیلومتر سرعت کمتر از طول یک ماشین باشد در صورت برخورد یکی از اتومبیلهای جلویی همه اتومبیلها به هم برخورد خواهند نمود چنین تصادفی برای 25 اتومبیل پشت سر هم اتفاق افتاده است اگر با سرعت زیاد و مدت متوالی در اتوبانها رانندگی میکنید حتماً از لاستیکهای خود اطمینان داشته باشید و در صورتیکه با سرعت 100 کیلومتر در ساعت لاستیک چرخ جلو ماشین پاره شود ممکن است اتومبیل شما 8 مرتبه به دور خود بغلطد . توجه داشته باشید که بعد از مدتی رانندگی با سرعت زیاد وقتی از اتوبان خارج شوید؛ سرعت 60 کیلومتر در نظر شما سرعتی معادل 15 کیلومتر به نظر میآید .
.
mortezaon
23-02-2012, 11:33
فرماندادن سریع، تغییر مسیر و یا ترمز شدید مخصوصاً در مواقع بارندگی و یخبندان باعث میشوند که اتومبیل از کنترل خارج شده و مانند سرسره به یک طرف با حالتی خطرناک حرکت کند.
:question: راه حل :اگر قسمت عقب اتومبیل میلغزد فوراً پای خود را از روی پدال گاز بردارید، اولین عکسالعمل معمولی شما آن است که مقابل جهتی که اتومبیل میلغزد فرمان بدهید. چنین کاری خطرناک است شما با این عمل به تصادف و خطر نزدیک میشوید، عمل صحیح آن است که فرمان را به همان طرفی که انومبیل میلغزد بچرخانیم ولی احتیاط را از دست نداده و بیش از حد سریع فرمان ندهید شما خود موقعی که به حالت عادی قرار میگیرید احساس میکنید بعداً فرمان را میتوانید جهت مستقیم قرار دهید. به هیچ وجه در موقع لغزیدن ترمز نگیرید. میتوانید با در نظر گرفتن شرایط با فشار دادن و آزاد کردن مقطعی بر ترمز از سرعت خود بکاهید.
mortezaon
23-02-2012, 11:43
اتومبیل شما به آب پرتاب میشود:
غرق شدن اتومبیل در آب مهمترین تصادفات غیر قابل پیشبینی است. به سبب آنکه برای ما اینکه افراد همراهمان چگونه عمل کرده و چطور اتومبیل غرق میشود غیر قابل تصور است. بدترین نوع وحشت ناگهان در آب پرت شدن است!
در اینجا نتیجه آزمایشات عملی ذکر میشود اگر درها و پنجرههای اتومبیل کاملاً بسته باشند، اتومبیل روی آب قرار میگیرد. باز گردن درها به علت فشار آب بسیار مشکل است ولی میتوان شیشه دربها را به آسانی پایین کشید. شیشه دربهای اتوماتیک ممکن است اتصالی برق تولید نموده و باز کردن آن مشکل شود. بنابراین شیشه را فوراً پایین بکشید . توجه داشته باشید که شیشههای مقاوم پنجره های پهلو و عقب را نمیتوان به آسانی شکست، با جسم محکم و سنگین میتوانید آنها را بشکنید.
در اتومبیلهایی که موتور در جلو قرار گرفته ماشین اول از جلو در آب فرو میرود و هوا در قسمت عقب زیر سقف باقی میماند.
زمانی که قسمت جلو و عقب توازن یافت میتوان دربها را آسانتر باز کرد به خاطر داشته باشید 3 تا 5 دقیقه وقت بسیار خوبی است. اگر از کمربند ایمنی استفاده کرده اید با فرصتی که دارید میتوانید آنرا باز کرده و خود را نجات دهید.
.
mortezaon
23-02-2012, 11:56
در معرض برخورد با وسیله نقلیه از مقابل:
ناگهان با دیدن این منظره که اتومبیل دیگری با سرعت به مسیر شما منحرف میشود یکمرتبه همه چیز پیش چشمانتان تیره و تار شده وخطر را در چند متری خود حس میکنید؛ آیا راننده مست یا خواب است، مریض شده یا حواسش پرت شده! هر چه باشد باید خود را از مهمترین خطر یعنی تصادف رو در رو نجات دهیم. فوراً با ترمز شدید بحدی که ممکن باشد از سرعت خود بکاهید. هر چه سرعتشما کمتر باشد نیروی ضربتی تقلیل مییابد.
به طرف منتهیالیه سمت راست فرمان دهید و بگذارید او از تمام امکانات راه استفاده نماید اگر وقت دارید از چراغ و بوق برای اعلام خطر استفاده کنید. اگر او به طرف شما میآید طرف راست حتی محل گودی یا زمین مسطح را که از موانع خطرناک نسبتاً عاری است، انتخاب و ماشین خود را به آنجا هدایت کنید. بخاطر داشته باشید که حتی غلتیدن، چپ شدن و در خود پیچیدن مهمتر از تصادف روبرو نیست. نباید حدسیات شما عجولانه باشد، ممکن است راننده در آخرین فرصت به خود آمده از مسیر شما خارج شود.
mortezaon
23-02-2012, 12:07
اتومبیل شما آتش گرفته است:
آتشسوزی اغلب اتومبیلها در اثر اتصالی و نقص فنی در سیستم برق است، بدون داشتن ابزار نمیتوانید بست و اتصال باطریها را قطع کنید. وقت خود را هدر ندهید از دسته جک خود که معمولاً در صندوق عقب خود دارید استفاده کرده و با آن قسمتهایی را که در حال سوختن هستند جدا کنید؛ مسلماً خرج سیمکشی مجدد از خسارت آتشسوزی ماشین کمتر است.
اگر خاموش کننده دستی در دسترس شما نیست کوشش کنید آتش را با پوشانیدن آن با چیزهایی مانند پتو یا ملبوس کلفت و بزرگ خفه کنید. سیمها را با دست خالی و لخت نگیرید. بهتر است از پارچه کلفت و غیره استفاده کنید. چون سیم برق در حال آتشسوزی در اثر اتصال برقی دارای حرارتی گرم و شدید است ممکن است دست شما به شدت آسیب ببیند. اگر متوجه شدید آتشسوزی قابل کنترل نیست قبل از سرایت آتش به مخزن بنزین از آن دور شوید. در صورت امکان سعی کنید از خاموشکننده اتومبیلهای دیگر استفاده کنید.
.
mortezaon
23-02-2012, 12:21
ناچاراً باید در شاهراه یا اتوبان توقف کنید:
در اتوبان به منتهیالیه سمت راست به طرفی که از مسیر اتومبیلها خارج باشید با کم کردن سرت خود حرکت کنید. در جایی که کناره جاده مسطح نیست با دادن علامت به طرف راست به سمت راست حرکت کرده و قبل از حرکت از سرعت خود بکاهید.
چراغهای پایین را در مواقع تاریکی مسیر و محدود بودن دید روشن کنید. همچنین چراغهای داخلی و چراغهای چشمکزن را روشن کنید.
اگر لازم است در مسیر ترافیک در پیچها یا در پستی و بلندیها که دید محدود بوده و خطرناک است توقف کنید، لازم است سرنشینان فوراً خارج شده و از مسیر اتومبیل دور شوند. هرگز پشت ماشین بطوریکه مانع نور چراغهای عقب شوید، قرار نگیرید.
روز یا شب چراغ و یا وسایل با رنگ نورانی خبری را پشت اتومبیل قرار دهید. لازم است از یک چراغ یا وسیله با رنگ نورانی از فاصله 100 متری نیز استفاده کنید. از کلاه، کروات و یا بستن دستمال سفید به آنتن اتومبیل برای خبر دادن به دیگران که شما احتیاج به کمک دارید استفاده کنید.
.
mortezaon
23-02-2012, 12:27
درب کاپوت موتور به طرف بالا باز میشود:
بهآرامی ترمز گرفته و ماشین خود را کنار بکشید در اینجا برای فرمان دادن یا دیدن از طریق شیشه پنجره چپ باید اکتفا کنید یا اینکه در بعضی از اتومبیلها شما میتوانید از لای درزها تا حدودی راه خود را تشخیص دهید، همیشه از اینکه درب موتور کاملاً بسته شده است قبل از حرکت کاملاً اطمینان یابید.
.
mortezaon
23-02-2012, 12:46
پدال گاز گیر میکند:
به پدال گاز فشار میآورید ولی هیچ اتفاقی نمیافتد، خونسردی خود را حفظ کنید. این آسانترین و بیخطرترین اتفاقات است، اگر در شاهراه حرکت کرده و راه شما مستقیم و طولانی و خالی از خطر است. سعی کنید با نوک کفشتان پدال گاز را آزاد کنیم ، و یا اینکه فردی از سرنشینان که پهلوی شماست کمک بگیرید. هرگز خودتان برای آوردن پدال به بالا با دست خم نشوید. این امر حواس شما را منحرف کرده و خطرناک است. باید به خاطر داشت باشید که در بعضی از اتومبیلها پدال گاز و وسیله رابط مستقیماً به هم متصل نیستند. بهتر است از وضع و نوع رابطه آنها در ماشین خود اطلاع داشته باشیم.
اگر وقت کافی ندارید یگانه راه آنست که موتور را خاموش کنید ولی باید به خاطر داشته باشید که در اتومبیلهایی که به فرمان و ترمز هیدرولیک مجهزند اگر موتور از کار بیفتد فرمان دادن و یا ترمز کردن مشکلتر میشود برای سفت شدن فرمان و ترمز آمادگی لازم است. اگر لازم است فوراً متوقف شوید بهتر است دنده را آزاد کرده و کلاچ گرفته و پس از توقف، موتور را خاموش کنید. بخاطر داشته باشید که موتوری که بدون بار با دور زیاد کار میکند ممکن است به قطعات موتور آسیب جدی وارد کند.
.
vb-sosol
23-02-2012, 12:54
خواستم تشکر کنم از مطالب مفیدی که میزارید واقعا بدرد کسانی میخره که تازه میخوان رانندگی رو یاد بگیرن یا تازه گواهینامه گرفتن
بعضی از این تجربیات شاید در طول چندین سال بدست بیاد که شما دارید اونا رو به دوستان آموزش میدید
mortezaon
23-02-2012, 13:05
ترمز ماشین از کار میافتد:
شما به پدال ترمز فشار میآورید ولی پدال به کف ماشین بدون اثر مینشیند. این بسیار وحشتزا است، اگر احساس سفتی در ترمز کردید باید مجدداً پدال را حرکت داده فشار دهیم. ممکن است با این عمل بتوانیم تا حدودی ماشین را متوقف کنیم. اگر احساس فشار نکردید و راه شما به جلو باز و روشن است فوراً ماشین را در دنده سنگین قرار داده و ازترمز دستی استفاده کنید، اگر لازم است زودتر توقف کنید، به سرعت به دنده سنگینتر گذاشته و بگذارید موتور خود به متوقف شدن به شما کمک کند.
در راههای کوهستانی سر پیچ و خم و سرازیری خطر جدیتر است سعی کنید از برآمدگیهای طرف خودتان برای برخورد با آنها استفاده کنید، اجسام ثابت کنار جاده تل خاک یا برف، نرده و حتی ماشین پارک شده اجسامی هستند که اگر از پهلو به آنها برخورد نماییم اتومبیل را متوقف مینمایند.
قضاوت صحیح بسیار مهم است. باید بدانیم معمولاً خسارت به پهلوی اتومبیل کمتر بوده و تعمیر آن نیز آسانتر است. از وسایل ارتباطی خود مانند بوق و زدن چراغ استفاده کرده و نداشتن کنترل روی ماشین را به دیگران اطلاع دهید.
.
mortezaon
23-02-2012, 17:04
خطاهای رانندگی
۱) نگه داشتن پدال ترمز هنگام عبور از دست اندازها: این کار فشار زیادی را به سیستم فنربندی، اکسل و سیستم ترمز اتومبیل وارد می کند. باید طوری برنامه ریزی کنید تا قبل از رسیدن به دست انداز سرعت را کم کرده باشید و هنگام عبور از دست انداز ترمز به هیچ عنوان درگیر نباشد.
۲) بالا کشیدن ترمز دستی بدون نگه داشتن کلید آن: این کار باعث خرابی چرخ دنده های آن و وارد آمدن فشار بیش از حد به سیم ترمز دستی می شود.
۳) عدم تعویض به موقع روغن گیربکس: تعویض به موقع روغن و واسکازین، باعث روان کارکردن گیربکس و سلامت آن می شود.
۴) تعویض نامرتب فیلتر روغن: بعضی اوقات دیده شده که افراد، فیلتر روغن را یک بار در میان تعویض می کنند و اکثرا همین افراد از فیلتر های با کیفیت پایین استفاده می کنند. این کار سبب می شود فیلتر نتواند عمل تصفیه را به طور کامل انجام دهد و موتور اتومبیل آسیب جدی ببیند. اگر شما جزو این دسته افراد باشید حتما متوجه خواهید شد که اگر هر بار فیلتر را عوض کرده و فیلتر مناسب جایگزین کرده بودید، چقدر از هزینه تعمیر موتور و صرف وقت جلوگیری می شد.
۵) درجا گرم کردن ماشین به مدت طولانی: درجا کارکردن طولانی مدت سبب گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز می شود و این گرما به موتور منتقل می شود که برای موتور ضرر دارد. در زمستان هم بهتر است نهایتا یک دقیقه ماشین درجا کارکند سپس چند کیلومتر اولیه تا گرم شدن ماشین را با سرعت پایین طی کنید.
۶) پایین آوردن شیشه به جای استفاده از کولر در اتوبان: چندی پیش نتایج یک تحقیق که توسط پژوهشگران انگلیسی انجام شد، نشان داد که اگر کولر اتومبیل در اتوبان روی درجه یک فن روشن باشد مصرف سوختش از خودرویی که شیشه راننده آن باز است، ۴۰ درصد کمتر می شود.
۷) خلاص نکردن دنده پشت چراغ قرمز و ترافیک: این کار باعث وارد آمدن فشار مضاعف روی دوشاخه کلاچ و گیربکس می شود.
۸) گرفتن ترمز و کلاچ به صورت همزمان برای نگه داشتن خودرو: این کار باعث می شود متراژ ترمز افزایش پیدا کند زیرا زمانی که کلاچ درگیر است از نیروی ترمزی موتور نیز استفاده می شود و زمانی که کلاچ و ترمز با هم فشار داده شوند باعث دیرتر ایستادن خودرو خواهد شد. بهترین کار این است که ترمز را فشار داده و قبل از اینکه خودرو به لرزش بیفتد، کلاچ را بگیریم.
۹) راندن با سرعت پایین در لاین سرعت: بسیار دیده شد که رانندگانی که با سرعت های بسیار پایین در لاین سرعت حرکت می کنند و رانندگانی که با سرعت های زیاد در لاین های کناری می رانند، هر دو باعث ایجاد خطرات جبران ناپذیری می شوند.
۱۰) ریختن آب لوله کشی داخل رادیاتور: این کار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در رادیاتور و واتر پمپ و موتور می شود و بسیار دیده شده که حتی باعث سوختن واشر سرسیلندر هم شده است. بهترین کار این است که آب را جوشانده و بگذارید تا سرد شود و دوباره آن را بجوشانید. هرچه دفعات سرد شدن و جوشاندن بیشتر شود آب سالم تر می شود. فقط دقت کنید که بعد از سرد شدن آب، رسوبات ته ظرف را داخل رادیاتور نریزید.
۱۱) ریختن آب لوله کشی داخل منبع شیشه شور: این کار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در منبع، شلنگ ها، نازل و پمپ آب آن می شود. برای تامین آب شیشه شور هم می توان از روش قبل استفاده کرد. البته مایع های آماده برای این کار هم در بازار هست.
۱۲) سنگین کردن بیش از حد خودرو: پر کردن صندوق عقب با وسایلی که به آن احتیاجی نیست باعث بالا رفتن مصرف سوخت می شود.
۱۳) نصب باربند در مواقعی که به آن نیاز ندارید: باربند را فقط باید زمانی ببندید که به آن احتیاج دارید زیرا وجود باربند باعث بالا رفتن مصرف سوخت حداقل به میزان ۱۰ درصد می شود.
۱۴) نشاندن کودک روی پای سرنشین جلوی خودروی ایربگ دار: این کار بارها دیده شده و بسیار هم خطرناک است. بهتر است همیشه کودک روی صندلی مخصوص در ردیف عقب بنشیند.
۱۵) استفاده از بنزین معمولی در خودروهای دارای مبدل کاتالیستی: بنزین های معمولی موجود در کشور با اینکه روی پمپ ها نوشته شده بدون سرب اما باز هم مقدار زیادی سرب دارند که سرب موجود در آن قاتل مبدل کاتالیستی است. با توجه به اینکه بنزین ------------ کیفیت بهتری نسبت به بنزین معمولی دارد بهتر است از بنزین ------------ استفاده شود.
۱۶) دقت نکردن به سطح کیفی روغن موتور و تطبیق آن با سطح کیفی روغن توصیه شده توسط کارخانه: به عنوان نمونه دیده شده که برخی افراد در موتور پراید روغن توتال ۵۰۰۰ می ریزند در حالی که سطح کیفی این روغن موتور با پراید سازگار نیست.
۱۷) استفاده از نوربالا در مه: در شرایط مه آلود استفاده از نور بالا دید را کمتر می کند. در این شرایط نور خودرو باید روی نور پایین باشد و اگر خودرو مه شکن دارد باید آن را روشن کرد.
۱۸) خاموش نکردن خودرو پس از طی مسافت طولانی: خیلی وقت ها دیده می شود رانندگان ماشین های گازوییلی صبر می کنند تا فن خودرو خاموش شود سپس موتور را خاموش می کنند. این کار ضرر جدی به موتور وارد می کند. کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز می شود و این گرما به موتور منتقل می شود. اگر خودرو بیش از اندازه گرم باشد زمانی که اتومبیل را خاموش کنیم سیستم فن اتوماتیک روشن می ماند و نیازی به روشن گذاشتن ماشین نیست.
۱۹) تکیه پا به کلاچ: برخی رانندگان حتی وقتی با دنده پنج در اتوبان حرکت می کنند پای خود را روی کلاچ تکیه می دهند. این کار باعث فشار آمدن به گیربکس می شود.
۲۰) جلو آوردن بیش از حد صندلی: برخی افراد فکر می کنند هرچه صندلی جلوتر باشد تسلط راننده بیشتر می شود و به اصطلاح دست فرمان خوب می شود. در حالی که این طور نیست. صندلی باید طوری تنظیم شود که راننده کاملا راحت باشد.
۲۱) گاز دادن قبل از خاموش کردن خودرو: این کار قبلا در خودرو های کاربراتوری برای بهتر روشن شدن خودرو انجام می شد ولی در خودرو های انژکتوری مضر است زیرا زمانی که شما گاز می دهید وسپس سوئیچ را می بندید مقداری بنزین نسوخته باقی می ماند که خود باعث خرابی سوزن انژکتور و بد کار کردن خودرو هنگام استارت زدن می شود.
۲۲) خاموش شدن خودرو به دلیل نداشتن سوخت: نباید گذاشت چراغ بنزین روشن شود زیرا رسوبات و ناخالصی های ته باک وارد مسیر سوخت شده و باعث اختلال در کار پمپ بنزین، فیلتر بنزین و نهایتا انژکتور می شود.
منبع -------
rezarrrr
23-02-2012, 17:30
دوستان به خاطر داشته باشید رو سرعت بالا دنده معکوس نگیرید این کار ممکن است باعث بشه موتور دچار اسیب شدید بشه(این اتفاق برای من افتاد 3 تومن خرج گذاشت رو دستم پس دست کم نگیرید)
rezarrrr
23-02-2012, 17:37
یکی از مکانیکا می گفت با ماشین خاموش ترمز نگیر( حالا این بماند که ماشین خاموش ترمز ش بعد مدتی خالی میکنه ) نمی دونم چرا کسی خبر داره؟
mortezaon
23-02-2012, 18:24
اگر مي خواهيد به عنوان يك راننده كاملا حرفه اي مطرح شويد، بايد تمام عادتهاي قبلي را فراموش كنيد. رانندگي يك علم است و بهترين راه يادگيري اين علم، تغيير عادتهاي رانندگي از پايه است.
اهميتي ندارد كه شما چقدر مي توانيد در يك جاده كوهستاني مارپيچ و يا در خيابانهاي شهر تند برويد، و اهميتي ندارد كه از ديد ديگران چقدر راننده خوبي هستيد، رانندگي در پيست اتومبيلراني مقوله اي كاملا مجزاست كه نيازمند توانايي هاي خاص شماست.
در اين قسمت، تكنيكهاي كاربردي اتومبيلراني را به شما آموزش خواهيم داد. سعي كنيد اين تكنيكها را يكي يكي تمرين كنيد و هرگاه كه انجام اين تكنيكها براي شما يك عادت شد، سراغ تكنيك بعدي برويد. بعضي از اين تكنيكها قابل اجرا در خيابان هستند و بعضي ديگر به خاطر سرعت بالا و در نتيجه خطر ناشي از آن خير. به هر حال اجراي اين تكنيكها باعث افزايش طول عمر خودروي شما و تسلط بيشتر شما و در نتيجه ايمني بهتر خواهد شد.
فراموش نكنيد "دانستن" به معناي "توانايي انجام" نيست. پس تمرين را فراموش نكنيد. شما براي تمرين نيازي به خودرويي آماده براي مسابقه و يا تجهيزات آنچناني نداريد، يك خودروي كاملا معمولي اما سالم همراه با پشتكار شما از شما يك راننده حرفه اي مي سازد. يك راننده خوب بايد همانند يك ورزشكار خوب باشد يعني براي بدست آوردن مهارت تمرين كند و داشتن مهارت را دليل بر عدم تمرين و ياد گيري و مطالعه نداند هوش، استعداد و داشتن خودروهاي بهتر فقط به اين امر سرعت مي بخشد.
براي شروع بايد ببينيم چگونه پشت فرمان خودرو قرار بگيريم. بعدها به شما خواهيم آموخت چگونه "درست" رانندگي كنيد و خودروي خود را "اصولي" تيونينگ و از آن نگهداري كنيد.
اولين نكتهاي كه قبل از حتي روشن كردن خودرو بايد به آن توجه كرد نحوه صحيح نشستن در خودرو است. عدم رعايت اين نكات باعث كاهش تواناييهاي شما، كاهش ديد و خستگي خواهد شد.
در خودروهاي open-wheel (مانند خودروهاي فرمولا و كارتينگ و ...) راننده تقريبا در خودرو دراز ميكشد و دستهايي نسبتا صاف دارد ( در اين خودروها آرنج كمتر از خودروهاي سواري خم ميشود) در حالي كه در ساير خودروها نحوه قرار گرفتن بر روي صندلي كاملا متفاوت است. به دليل ارتفاع كم و كاكپيت تنگ خودروهاي open-wheel راننده با پاهايي به هم چسبيده كه از ناحيه زانو كمي خم شده اند و دستهايي نزديك به هم با فرمان و پدال كار ميكند. اما در ساير خودروها (خودروهاي full-bodied) ديگر اينگونه محدوديت ها را نداريد.
در خودروهاي full-bodied مانند ناسكار، نحوه قرار گرفتن پشت فرمان كاملا متفاوت است. صندلي راننده تقريبا عمودي و نزديك به فرمان است به طوريكه راننده به راحتي مي تواند ساعد دست خود را بر روي فرمان قرار دهد.
اما اينهمه تفاوت از كجا حاصل ميشود؟
اين خودروها بزرگتر و سنگينتر هستند و تايرهاي جلوي پهن تري دارند،? بعلاوه رانندگان به مدت طولاني در يك پيست بزرگ و بيضيشكل با سرعت زياد حركت ميكنند و در نتيحه بازو و كتف راست راننده زودتر خسته ميشود ? نشستن عمودي و نزديك به فرمان به راننده اين امكان را ميدهد تا از شانه و عضلات پشتي نيز براي رانندگي استفاده كند.
در رانندگي با يك خودروي شخصي، چه خودرويي كاملا معمولي و چه خودرويي كاملا آماده، هيچيك از حالتهاي بالا كاربرد ندارد. صندلي نبايد مانند خودروهاي فرمولا وان خوابيده باشد!!! و يا مانند نسكار فاصله كمي با فرمان داشته باشد.
ممكن است فاصله و نحوه قرارگيري پدالها و فرمان كاملا مناسب اندازه و طول پاها و دستان شما نباشد، در اينصورت ميتوانيد با تغييراتي كه در پدالها و حالت و عمق فرمان ميدهيد به حالت ايده ال مخصوص خود دست يابيد.
ابتدا بر روي صندلي بنشينيد، پشت شما بايد صاف و چسبيده به صندلي باشد و ران و و زير پاها بايد بصورت كامل با صندلي در تماس باشند. هدف از اين كار ايجاد حداكثر سطح تماس بين راننده و صندلي است ( فراموش نكنيد اولين وظيفه صندلي اين است كه به شما اجازه ندهد از جاي درست خود خارج شويد.)
در مرحله بعد، بعد از اينكه به درستي بر روي صندلي قرار گرفتيد، دستان خود را دراز كنيد، مچ دستها بايد به راحتي و كامل بر بالاي فرمان قرار بگيرند. در اين حالت هنگام چرخاندن فرمان آرنجها به شكل و اندازه مناسبي خم مي شوند. هدف از اين حالت نشستن جلوگيري از دراز كردن بيش از اندازه دستها در هنگام چرخاندن فرمان است (تماس شانه ها با صندلي نبايد كم شود) كشيده شدن بيش از حد دستها باعث خستگي سريع شده و حساسيت و كنترل راننده نسبت به لرزشهاي فرمان را كاهش ميدهد.
سومين مرحله نحوه قرار گرفتن پاهاست. اولين چيزي كه بايد بدانيد اين است كه پدال ها را بايد با قسمت استخواني و سفت زير انگشتان پا فشار داد.
پاها تنها بايد از زانو خم شوند. بنابراين همانند حالت دستها جلوي دراز شدن پا گرفته ميشود. در ضمن زانو ها بايد فاصله مناسبي با غربيلك فرمان داشته باشند تا احتمال آسيب ديدگي در تصادفات كم باشد و چون پاي راست در هنگام ترمز كردن و همچنين استفاده از تكنيك heel and toe به فضاي بيشتري نياز دارد بايد فاصله زانوي راست با فرمان هم تنظيم شود.
منبع : patoghu
mortezaon
23-02-2012, 18:37
آموزش رانندگی حرفه ای - فرمان گيری
فرمان گيری Steering
با توجه به اينكه در هنگام رانندگي، دستان شما همواره بر روي فرمان خودرو قرار دارد ( يا بهتر بگوييم، در هنگام رانندگي هر دو دست شما بايد بر روي فرمان قرار گرفته باشد) ، ابتدا براي خودروي خود فرماني را انتخاب كنيد كه از نظر ضخامت، اندازه و شكل مناسب دستان شما باشد. فرمانهاي كوچك توصيه نمي شود. براي انتخاب يك فرمان مناسب، امتحان كنيد كه كدام نوع فرمان با دستكشهاي شما سازگارتر است.
نحوه گرفتن فرمان:
ابتدا دستان خود را در دو طرف غربيلك، ساعت 3 و 9 قرار دهيد، اين حالت در مقايسه با گرفتن غربيلك از ساعت هاي 10 و 2 علاوهبر اينكه به شما امكان چرخاندن بيشتر فرمان را ميدهد، تاثير زيادي بر روي تسلط شما دارد.
سپس كف دست بر روي قسمت بيروني غربيلك و انگشت شست روي شاخههاي بالايي فرمان قرار ميگيرند. براي تثبيت حركات فرمان با پايين كف به قسمت جلوي فرمان كمي فشار وارد كنيد تا تثبيت و كنترل فرمان فقط با نيروي انگشتان صورت نگيرد. البته ديگر در خودروها محل قرارگيري دست و انگشت شست بر روي غربيلك مشخص شده.
فرمان را راحت اما " در حد كافي" محكم بگيريد. چنانچه فرمان را بيش از حد محكم نگه داريد، دستها و بازوها به سرعت خسته مي شوند و حساسيت و كنترل بر روي فرمان به شدت كاهش پيدا مي كند. اگر در شرايط مسابقه به هر دليلي استرس زيادي بر روي راننده وارد شود، به طور ناخودآگاه فشار دست بر روي دنده، پدالها و فرمان را افزايش مي يابد. بهخاطر بسپاريد كه در اينگونه مواقع به طرز نشستن خود و نحوه كار با فرمان، پدالها و دنده دقت كنيد. مقدار فشار بر روي فرمان بايد در تمام طول رانندگي يكسان باشد، ممكن است با ورود به پيچ بهطور نا خودآگاه فشار دست بر روي فرمان را بيشتر كنيد. فراموش نكنيد كه با اين كار ميزان چسبندگي بين تاير و اسفالت بيشتر نمي شود!! و فقط از قدرت مانور و سرعت رفلكس شما كاسته مي شود.
در دورهاي تمريني به خود عادت دهيد بازوها، دستها و شانههاي خود را قبل از ورود به پيچ شل كنيد( نفس عميقي بكشيد تا دستها و ماهيچههاي بدن در حالتي ريلكس قرار گيرند)
در هنگام رانندگي در مسيرهاي طولاني صاف اگر در اطراف شما خودروي ديگري وجود ندارد، برداشتن يك دست از روي فرمان براي زمان كوتاه و تكان دادن انگشتها توصيه شده است.
كنترل فرمان:
در هنگام چرخاندن فرمان، فرمان را با دست مخالف جهت پيچ بچرخانيد (Pushing ) يعني در پيچ هاي به چپ با دست راست بر روي فرمان فشار وارد كنيد و بالعكس( يعني دست راست براي پيچهاي به چپ و دست چپ براي پيچهاي به راست) و با دست ديگر حركات فرمان را تثبيت كنيد. چرخاندن فرمان به اين شكل از ساعت 12 بسيار راحتتر و سريعتر از كشيدن فرمان از ساعت 6 است. در هنگام چرخاندن فرمان فرمان را كمي هل دهيد ( Push ) تا مچ دست در حالتي ثابت باشد و كنترل بر روي فرمان راحتتر و بهتر انجام گيرد. در اين حالت چون مچ دست ديگر خم شده، نقش خاصي در كنترل فرمان ندارد.
يكي از نكات بسيار كليدي و مهم براي استفاده از حداكثر ليميتهاي خودرو در پيچ ها، كنترل آرام اتومبيل به طوري كه شوك شديد به خودرو وارد نشود است كه با كنترل آرام فرمان حاصل ميشود. (حركت ناگهاني فرمان، دادن شوك و يا چرخاندن بيش از اندازه فرمان باعث از بين رفتن چسبندگي بين تايرها و سطح مسير مي شود)
با دقت در فيلمهاي گرفته شده از نحوه رانندگي رانندگان حرفهاي متوجه خواهيد شد كه كنترل نرم و روان چگونه است. در اغلب موارد رانندگاني كه با فرمان خشن و سريع كار مي كنند مشكل انحراف قسمت جلوي خودرو(كم پيچي يا Understee )دارند
ابتدا فرمان را همانطور كه توضيح داده شد بگيريد.
در اغلب پيچها نيازي به چرخاندن فرمان بيش از 180 درجه نيست و مي توان پيچ را بدون برداشتن دست از روي فرمان طي كرد. در اين حالت دستان خود را بر روي 3 و 9 نگه داريد. با توجه به عكس متوجه ميشويد كه انگشت شست دست راست زير شاخه فرمان قرار گرفته تا كنترل و ثبات فرمان بيشتر شود.
اگر براي پيچيدن نياز به چرخاندن فرمان بيش از 180 درجه بود و يا مي خواستيد از يك پيچ 90 درجهي كم سرعت و تيز عبور كنيد، به كمك روش زير بيشترين كنترل را بدست مي آوريد. به توضيحات و عكسها دقت كنيد:
درست قبل از پيچيدن، دست راست خود را شل كنيد و آنرا بر روس فرمان سّر دهيد تا بر روي ساعت 11 قرار گيرد. با اين كار هر دو دست خود را در هنگام ورود به پيچ نزديك به هم قرار داده ايد.
هر دو دست خود را نزديك به هم نگه داريد و پيچ را طي كنيد، اين حالت به شما اجازه مي دهد كه از حدود 260 درجه گردش فرمان استفاده كنيد. در اين حالت درست راست شما بر روي ساعت 6 قرار مي گيرد.
براي برگرداندن فرمان تا زماني كه دست راست به ساعت 3 مي رسد
فرمان را با هر دو دست نگه داريد، سپس دست راست را شل كرده و بات دست چپ فرمان را كامل برگردانيد( دقت كنيد كه دست راست از فرمان جدا نمي شود و روي فرمان سّر مي خورد )
براي پيچ هاي تنگتر به اين صورت عمل كنيد:
در يك پيچ به سمت راست فرمان را بچرخانيد تا دست راست به زانو برسد، سپس دست راست را از روي فرمان برداشته و بر روي ساعت 12 قرار دهيد. وقتي دست چپ به زانو رسيد اين عمل را براي دست چپ هم تكرار كنيد. اين روش در رانندگي معمولي و شهري كاربرد زيادي دارد اما در مسابقات استفاده نمي شود.
.
mortezaon
23-02-2012, 18:46
آموزش رانندگی حرفه ای - تعویض دنده
شايد در نظر شما، موضوع تعويض دنده آنقدرها اهميت نداشته باشد كه فكر خودتان را با اين موضوع مشغول كنيد. اما در ورزشي مانند اتومبيلراني كه گاهي صدم ثانيهها تكليف قهرمان را مشخص مي كند، بايد تمام نكات را مد نظر داشت. در اين قسمت به چگونگي تعويض دنده در گيربكسهاي معمولي خودروهاي شخصي خواهيم پرداخت.
در رانندگي شهري اكثر رانندگان، دو مشكل عمده مشاهده ميشود. مشكل اول، طرز فكر هاليوودي مردم از خونسردي در رانندگي است! يعني فكر ميكنند راننده خونسرد و حرفهاي، فردي است كه دست راست خود را بر روي شيفتر نگه دارد و با دست چپ فرمان را كنترل كند. اما همانطور كه در بخش قبل ( فرمان گيري) توضيح داده شد، تا حد ممكن بايد دست خود را بر روي فرمان نگه داريد. اين را هم اضافه كنيم كه براي جلوگيري از خستگي دست، طرز نشستن پشت فرمان را تصحيح كنيد و اين كار را با نگه داشتن دست روي شيفتر و يا كناره پنجره انجام ندهيد. زماني كه احتياج به تعويض دنده بود، سريع دنده را عوض كنيد و دست خود را دوباره بر روي فرمان قرار دهيد. به ياد داشته باشيد نيمي از كنترل فرمان با دست راست انجام ميگيرد. اگر در پنجههاي دست احساس خستگي كرديد( اين مشكل از محكم نگه داشتن فرمان به وجود مي آيد. اگر در زماني كوتاه دچار اين مشكل ميشويد فشار زيادي به فرمان وارد كردهايد.( به قسمت فرمان گيري مراجعه شود)) به جاي قرار دادن دست روي شيفتر، فشار روي فرمان را كم كرده و پنجهها را تكان دهيد.
به ياد داشته باشيد هميشه امكان برهم خوردن تعادل خودرو وجود دارد ( مشكل فني و يا ضربه زدن خودروهاي ديگر در زمان مسابقه و يا تصادفات ناگهاني شهري) پس هميشه آماده عكس العمل باشيد. در نظر داشته باشيد در اين متون به آموزش رانندگي در پيست مي پردازيم و طريقه تعويض دنده در رالي مقولهاي نسبتا متفاوت است.
دومين عادت نادرست، گرفتن محكم شيفتر و تعويض بيش از حد سريع و ضربهاي است. اين كار علاوه بر آسيب زدن به قطعات خودرو، از سرعت تعويض دنده هم مي كاهد!! براي تعويض دنده كف دست بايد تقريبا صاف باشد و بر روي شيفتر قرار بگيرد و دنده سريع اما بدون ضربه و فشار عوض شود. توجه كنيد طرح و شكل شيفتر بسيار مهم است. تكرار مي كنيم، كف دست باز باشد و بر "روي" شيفتر قرار بگيرد.( نه به طوري كه مانند گرفتن فنجان در دست و يا نگه داشتن اهرم كنترل كننده هليكوپتر به نظر برسد!)
محل جا رفتن دنده ها را ميتوان به صورت حرف H در نظر گرفت. براي تعويض دنده از بالاي H به پايين آن، با كف دست و پنجهها اصطلاحا يك ليوان درست كنيد! كف دست بر روي شيفتر قرار بگيرد و با استفاده از كف دست و پايين انگشتان دنده را عوض كنيد. حركت آرام و در خط مستقيم باشد. از آنجايي كه مقدار جابجايي شيفتر زياد نيست، از مچ دست استفاده كنيد نه تمام دست. اگر براي تويض دنده احتياج به حركت بازو و كل دست داريد، فشاري كه به شيفتر وارد مي كنيد زياد است. ضربه نزنيد و خونسرد باشيد. سعي نكنيد دنده را سريعتر از حد ممكن عوض كنيد. (ممكن است دنده را آرام اما سريع تعويض كنيد و بعد از مدتي مشكلاتي در گيربكس مانند خرابي دنده برنجي ببينيد. در اينجا مشكل از تعويض بيش از حد سريع دنده است. در واقع سرعت پا براي گرفتن كلاج بالا اما سرعت دست پايين است. اين مشكل با نصب كوئيك شيفتر تا حد زيادي حل ميشود)
براي تغيير مكان شيفتر از پايين H به بالاي آن، دوباره دست خود را اصطلاحا به صورت ليوان درآوريد. اينبار زماني كه دست خود را بر روي شيفتر قرار داريد، بيشترين ارتباط بايد توسط پاشنه دست برقرار شود. در اين روش مچ دست كمي به طرف بالا خم مي شود و نيرو توسط بازو اعمال مي شود.
براي تعويض دنده از 2 به 3 يا 4 به 5 ، مسير حركت شيفتر بايد تا حدودي مورب باشد اما زياده روي نكنيد. حركت مارپيچ دست! و يا فشار زياد باعث كاهش سرعت تعويض مي شود.
ممكن است حرفهايي در مورد Speed Shifting و يا تعويض بدون كلاچ دنده و ... شنيده باشيد. رانندگان و مدارس اتومبيلراني حرفهاي بارها و بارها نشان داده اند كه تنها ارمغان اين روشها، بالارفتن احتمال ايجاد مشكل در گيربكس است.
منبع(carx1)
.
mortezaon
23-02-2012, 18:57
آموزش رانندگی حرفه ای - پدال ها
اين قسمت كمي به مسائل ساده اما ضروري در مورد طرز استفاده و ديزاين پدالها و آماده كردن آنها براي تكنيك Heel- Toe Downshifting خواهيم پرداخت.
در يك خودروي سواري بايد چهار پدال وجود داشته باشد:
پدال گاز،
پدال ترمز،
كلاچ
و پدالي براي استراحت پاي چپ (Rest pedal or dead pedal!)
اين مورد به صورت يك برآمدگي در تمام خودروها وجود دارد.( پس به جاي آن دقت كنيد. استفاده از آن كمك شاياني به نحوه نشستن شما و محل قرار گيري پاها مي كند)
در هنگام رانندگي در خودرو بدون صندليهاي مسابقه و يا كمربند با بيش از 3 نقطه اتصال، Rest pedal به شما اين امكان را مي دهد كه با فشار پا در زمان پيچيدن، بدن خود را درون صندلي نگه داريد. اما اگر از صندلي و كمربند مخصوص استفاده مي كنيد، به پاي خود فشار نياوريد و اجازه دهيد صندلي وظيفهاش را انجام دهد.
اولين چيزي كه در مورد پدالها حائز اهميت است، اين است كه آنها را بايد با قسمت استخواني زير انگشتان فشار داد نه با خود انگشتان.
مورد دوم: شما بايد بتوانيد پدالها را به صورتي كه ذكر شد بفشاريد بطوريكه زانوي شما كمي خم شود( فقط با حركت مچ پا و لگن اين كار را نجام ندهيد) در غير اينصورت با پاهايي صاف و كشيده نمي توانيد كنترل و حساسيت لازم روي پدالها را داشته باشيد. ( به قسمت اول از سري مقالات آموزش رانندگي( Seating Position) مراجعه كنيد)
كار با پدالها بايد به نرمي صورت گيرد. فشار سريع و ناگهاني بر روي پدالها به خصوص گاز و ترمز باعث تغيير ناگهاني تقسيم وزن بر روي سيستم تعليق و ناپايداري خودرو ميشود.
دقت كنيد در اينجا منظور از اينكه كار با پدال به" نرمي" صورت بگيرد، سرعت كم پا نيست. سريع اما نرم و يكنواخت و بدون ضربه و يا فشار زياد با پدال كار كنيد.
يكي از تكنيكهاي مهم رانندگي( كه در قسمت بعدي به آن خواهيم پرداخت) تكنيك Heel & Toe Downshifting است كه در آن در يك زمان بايد بتوانيد هر 3 پدال را به صورتي كنترل شده بفشاريد!! مشكل اينجاست كه شما براي فشردن 3 پدال، تنها 2 پا در اختيار داريد! در قسمت بعد مفصلا به آموزش اين تكنيك ميپردازيم اما به طور خلاصه، پاي راست بايد هر دو پدال گاز و ترمز را هم زمان كنترل كنيد.
ممكن اسن پدالهاي خودروي شما براي اين كار مناسب نباشد و نتوانيد پدالهاي گاز و ترمز را به طور همزمان با يك پا به خوبي كنترل كنيد و احتياج به تغيير در پدالها حس شود. پس بايد به سراغ پدالهاي بزرگتر موجود در بازار برويد و به جاي لاستيكهاي روي پدالها، آنها را نصب كنيد تا فاصله بين پدالها كمتر شود. در هنگام خريد دقت كنيد: پدالي خريداري كنيد كه در آن، در قسمت پايين سمت چپ گاز يك قسمت اضافي وجود داشته باشد ( كه اكثر پدالهاي عرضه شده در بازار داخلي فاقد اين قسمت مهم هستند.) بعضي از پدالها صرفا براي زيبايي هستند و با يك بست روي پدال و لاستيك آن قرار مي گيرند. به هيچ وجه سراغ اين مورد نرويد. مطمئن شويد پدال مورد نظر شما طراحي مناسبي دارد. اگر بخواهيم راحتتر بگوييم، به سراغ پدالهايي كه با روكش فرمان فروخته مي شود! و يا پدالهاي پلاستيكي نرويد)
ممكن است به تنظيم پدالها هم احتياج پيدا كنيد. براي اين كار توجه كنيد كه در زماني كه پدال ترمز تقريبا تا آخر فشرده شده است، بايد از نظر ارتفاع در كنار پدال گاز قرار بگيرد.
منتظر قسمت بعد (Heel- Toe Downshifting) باشيد.
mortezaon
23-02-2012, 19:12
رانندگی حرفه ای - معکوس دادن
در اين قسمت، به يكي از پركاربرد ترين تكنيكهاي اتومبيلراني ميرسيم. براي انجام تكنيك Heel & Toe Downshifting بايد در يك زمان با دست چپ فرمان، با دست راست دنده، با پاي چپ كلاچ و با پاي راست هر دو پدال گاز و ترمز را كنترل كنيد!
عادت كردن به اين كار قدري زمانبر و نيازمند تمرينات متناوب در طول رانندگي است. در ابتدا بايد تمركز زيادي داشته باشيد چون شما در يك زمان با تمام كنترل كنندههاي ماشين كار ميكنيد، به علاوه اينكه بايد حساسيت خود را به چسبندگي لاستيكها در زمان ترمز گيري معطوف كنيد، نقاط كليدي پيست را نگاه كنيد( در اين باره به تفضيل صحبت خواهيم كرد) و شايد هم بدتر از همه اينها، در هنگام مسابقه، بايد توجه مراقب ازدحام خودروهاي رقيب در سر پيچها باشيد. به هر حال بعد از حدود فقط دو هفته تمرين، اين توانايي را پيدا خواهيد كرد و كمي بعد، ديگر هيچ احتياجي به تمركز بر روي دستها و پاها نيست و مي توانيد تمام توجه خود را به مسير مسابقه معطوف كنيد.
در رانندگي شهري، زماني كه به يك پيچ مي رسيد، قبل از ورود به پيچ ترمز كرهايد، بعد از عبور از پيچ و زماني كه خودرو در مسير مستقيم قرار گرفت دنده را در حالت سنگينتري قرار مي دهيد و به مسير خود ادامه مي دهيد. هيچ مشكلي در اين حالت وجود ندارد اما براي پيست، بسيار كند است.
براي رانندگي در ريس، زماني كه بين گاز دادن و ترمز كردن تلف ميشود بايد تا حد ممكن كم باشد. شما در حال مسابقه هستيد! شما نميخواهيد زمان را در هنگام تغيير پا روي پدالها از دست بدهيد. (هر چند كه اين زمان كسري از ثانيه باشد) بنابراين:
قبل از رسيدن به پيچ، پاي راست را از روي گاز برداشته و پدال ترمز را ميفشاريد. براي صرفهجويي در زمان بايد قبل از اتمام زمان ترمز گيري، دنده را در حالت مناسب قرار داده باشيد تا زماني كه ترمز گيري تمام شد و خواستيد از پدال گاز استفاده كنيد، براي تعويض دنده زمان از دست ندهيد. براي معكوس كردن دنده پاي چپ با كلاچ و دست راست با دنده كار مي كند. اما چون ترمز كردهايد و سرعت شما كم ميشود، افت دور موتور خواهيد داشت. حال اگر شما با داشتن افت دور موتور دنده را معكوس كرده و كلاچ را رها كنيد، موتور مانند ترمزي قوي عمل خواهد كرد و يك تكان ناگهاني را مشاهده خواهيد كرد و اگر از حداكثر توانايي خودرو در ترمز كردن استفاده كنيد ( كه در مسابقه بايد اينطور باشد) چسبندگي لاستيك و در نتيجه كنترل خودرو را از دست خواهيد داد. ( مگر اينكه كلاچ را خيلي آهسته رها كنيد كه در اينصورت خيلي زود كلاچ داغ خواهد كرد و زمان زيادي را از دست خواهيد داد.)
براي جلوگيري از اين موضوع( شوك ناگهاني و از دست دادن كنترل) قبل از رها كردن كلاچ دور موتور بايد تا حد لازم بالا برود. تنها راه اين كار اين است كه از فاصله كم بين ترمز و گاز استفاده كنيم و با همان پاي چپ( كه بر روي ترمز قرار دارد) پدال گاز را فشار داده و دور موتور را بالاتر ببريم. براي اين كار 1پا را كمي چرخانده و با پاشنه پاي راست براي يك لحظه به پدال گاز فشار وارد كنيد تا دور موتور تا حد لازم بالا برود. در اين حالت همچنان كلاج را فشرده و با قسمت بالاي پاي راست عمل ترمزگيري بدون وقفه انجام ميپذيرد. مقدار لازم براي بالا بردن دور موتور و زمان آنرا به تدريج و در طول زمان خواهيد فهميد. فراموش نكنيد در زمان رها كردن كلاچ بايد فشار رئي ترمز كم شود و در ضمن بايد عمل ترمز گيري را قبل از ورود به پيچ و عمل معكوس كردن دنده را قبل از اتمام ترمزگيري انجام داده باشيد.
دوباره به طور خلاصه به آنچه بايد انجام دهيم مي پردازيم:
• پاي راست از روي پدال گاز برداشته ميشود و پدال ترمز را ميفشارد.
• قبل از اتمام ترمزگيري با پاي چپ کلاچ ميگيريم.
• با دست راست دنده را در حالت سنگينتر قرار ميدهيم.( دست چپ بايد روي فرمان باشد)
• پاي راست همچنان روي ترمز قرار دارد، فشار روي ترمز مقداري كمتر مي شود و با چرخاندن پا، پاشنه پا روي پدال گاز قرار ميگيرد.
• پاشنه پاي راست فشار سريعي به گاز وارد مي كند تا دور موتور را بالا ببرد. ( نوك پا هنوز بر روي ترمز قرار دارد.)
• پاي چپ از روي كلاچ و پاشنه پاي راست از روي گاز برداشته ميشود.
• ترمزگيري تمام شده و وارد پيچ مي شويد ...
تمام اين اعمال در نيمي از ثانيه بايد صورت گيرند! پس براي انجام درست اين تكنيك نياز به تمرين زيادي حس ميشود. در ضمن فراموش نكنيد انجام اين تكنيك براي خودروهاي معمولي با گيربكس سنكرونيزه توصيه مي شود، نه گيربكسهاي مخصوص مسابقه ( كه سنكرونيزه نيستند و علاوه بر كارهاي فوق، چند مورد ديگر هم بايد اناجام گيرد كه توضيح آنها طولاني و خارج از بحث ماست)
منبع(carx1)
mortezaon
23-02-2012, 19:24
رانندگی حرفه ای - ترمز گیری
ترمز گيري:
در رانندگي شهري، در هنگام ترمز گيري و شتاب گيري تنها از درصد پاييني از قابليتهاي خودرو استفاده مي كنيد. به طوريكه به راحتي ميتوانيد با فشار بيشتر به گاز لاستيكها را وادار به هرزگردي كرده و يا با فشار به پدال ترمز، چسبندگي لاستيكها را از بين ببريد، و در اين حالت برگرداندن خودرو به حالت اوليه بسيار ساده است.
در رانندگي در باران و به خصوص برف، بايد آرامتر و محتاطتر از رانندگي شهري هم عمل كنيد. اگر كنترل خودرو را از دست بدهيد، كنترل دوباره دشوارتر از رانندگي شهري خواهد بود زيرا چسبندگي بين تاير و سطح مسير مقدار قابل ملاحظهاي نيست.
در ترمزگيري و شتابگيري در پيست مسابقه حتي زماني كه سطح مسير پيست خشك است، بايد رفتاري مانند رانندگي در باران داشته باشيد!!! آرام و محتاط و ملايم. در اينجا چون هدف ما ثبت بهترين زمان و لازمه آن استفاده از حداكثر تواناييهاي خودرو است، به حداكثر تواناييهاي تاير نزديك ميشويم. راننده بايد در پيچها آرام و روان با پدالها كار كند. هرگونه فشار ناگهاني و ايجاد شوك در اين حالت باعث انحراف از مسير و از دست دادن زمان خواهد شد، آن هم باسرعتي كه انگار خودرو روي يخ حركت مي كند!!
براي ترمزگيري بايد 3 مرحله را در نظر داشت:
شروع ترمزگيري بايد سريع باشد ( اما به صورت آني مانند گرفتن كلاج نباشد) اما اينكه سرعت اين ترمز گيري چقدر باشد، به سيستم تعليق خودروي شما بستگي دارد. يا سيستم تعليق خشكتر مي توانيد سريع تر عمل كنيد اما در تعليقهاي نرم بايد آهستهتر عمل كنيد تا پايداري خودرو حفظ شود ( در خودروهايي كه ارتفاع غير اصولي دارند، به راحتي چرخ جلو قفل مي شود.)
دوم، زماني كه وزن خودرو بر روي چرخهاي جلو ميافتد، بايد چرخهاي جلو را در مرز قفل شدن نگه داريد (مانندABS عمل كنيد!) براي اين كار بايد توجه خود را به لرزشهاي پدال ترمز و فرمان معطوف كنيد زيرا اين تكانها بسيار كوچك سهتند و شما بايد از اين لرزشها متوجه چسبندگي تايرهاي جلوي خودرو شويد. ( براي اين كار كفش هاي نرم با كف نرم و نازك توصيه ميشنود. زيرا مسلما اين ارزش ها خيلي بهتر از يك كفش Air Jordan به شما كمك خواهند كرد!)
سوم، در نزديكي جايي كه بايد پيچيدن را شروع كنيد، ترمز را به آرامي رها كنيد به طوريكه در نقطه شروع پيچيدن فشار كاملا از روي ترمز برداشته شده باشد. در هنگام ترمز گيري وزن روي چرخ جلو بسيار بيشتر از حالت معمولي ميشود. در نتيجه چسبندگي لاستيك بيشتر خواهد بود. اگر رها كردن ترمز سريع و ناگهاني باشد، به طور ناگهاني چسبندگي لاستيكها از بين رفته و هنگام ورود به پيچ دچار مشكل خواهيد شد.
شتاب گيري:
بعد از ورود به پيچ بايد ابتدا مقدار كمي گاز داد تا سرعت خودرو ثابت بماند و سپس اقدام به شتاب گيري كرد. تا زماني كه از پيچ خارج نشدهايد اين شتاب گيري بايد ارام و ملايم باشد. در پيچ فشار خاصي بر روي هر يك از چرخها وارد ميشود كه گاز دادن ناگهاني اين مقدار را تغيير مي دهد و بالانس خودرو را بهم زده، باعث انحراف خواهد شد. در خودروهاي شهري كار كردن با پدال گاز بسيار راحتتر از كار با ترمز است. در سرعتهاي بالا بسياري از خودروهاي شهري قدرتي ندارند كه بخواهند توليد مشكل جدي كنند. اگر درست عمل كنيد و كار با پدالها و فرمان را به درستي آموخته باشيد، حتي خودروهاي شهري بالاي 400 اسب بخار با وزني بين2500 تا 3200 پوند هم نميتوانند دردسر ساز باشند!!! البته در مقايسه با خودروهاي Open Wheel حرفهاي كه با وزني حدود 1500 تا 1800 پوند قدرتي معادل 700 تا 900 اسب بخار توليد مي كنند!! يعني نسبت وزن به قدرت تا 5 برابر كمتر ( البته به اين توضيحات دردسرسازي قدرت موتور توجه نكنيد. اينجا ايرانه !!)
در هنگام خروج از پيچ فشار روي گاز را طوري زياد كنيد كه در لحظهاي كه خودرو در مسير مستقيم قرار گرفت، فشار حداكثر بر روي پدال وارد شود. اگر خودروي شما به حركات پدال گاز چندان حساس نيست، بايد رفتار خود را گاهي اوقات بررسي كنيد تا عادتهاي نامناسب در نحوه كار با پدالها به وجود نيامده باشد..
منبع(carx1)
mortezaon
23-02-2012, 19:34
رانندگی حرفه ای - پیچیدن
قبل از هر چيز بايد بدانيم هر پيچ از 3 قسمت تشكيل شده است: ورود، Apex و خروج. ورودي پيچ نقطه اي است كه پيچيدن را شروع مي كنيم. در Apex بايد كمترين فاصله ممكن با لبه داخلي پيچ را داشته باشيم و خروجي پيچ نقطه اي است كه خودرو در مسير مستقيم قرار مي گيرد. هدف اصلي در زمان طي يك يا چند پيچ تركيبي خروج از پيچ با حداكثر سرعت ممكن و لازم است. براي اين منظور نبايد حتما سرعت ورود به پيچ خيلي زياد باشد و يا طوري بپيچيد كه فقط بتوانيد بالا بودن سرعت را تا وسط پيچ حفظ كنيد. بلكه خروج از پيچ بايد طوري صورت گيرد كه در مسير مستقيم بعد از آن زمان زيادي براي طي يك دور پيست صرفه جويي شود( البته اين موضوع به معناي فدا كردن زمان پيچيدن براي رسيدن با سرعت بالا در مسير مستقيم نيست. بلكه سرعت بالا در پيچ به معناي سرعت بالا در هنگام خروج از پيچ هم خواهد بود. مگر اينكه اصول را به درستي رعايت نكنيد و افت سرعت خيلي زيادي در پيچ داشته باشيد)
طرز رفتاد شما با فرمان، پدالها، دنده و مهم تر از همه خطي كه روي آن حركت مي كنيد سرعت نهايي شما را تعيين خواهد كرد. در يك بيان كلي مي توان گفت بهترين مسير حركت خطي است كه در هنگام عبور از روي آن به كمترين زاويه فرمان احتياج داشته باشيد. يعني شعاع دايره حاصل از اين خط فرضي تا حد ممكن زياد باشد.
در عكس بالا، خط چين نشان دهنده بدترين و خطرناك ترين مسير ممكن براي طي پيچ است و بهترين مسير، عبور از مسيري است كه با خط مشكي نشان داده شده است. به راحتي مي توان فهميد كه دايره حاصل از امتداد اين خط شعاعي بسيار بزرگتر از دايره حاصل از امتداد نقطه چين خواهد داشت و همانطور كه مي دانيد هرچه دايره بزرگتر باشد، با سرعت بيشتري مي توان از آن عبور كرد.
در قسمتهاي بعد شما را با انواع مسيرها و ريس لاين ها آشنا خواهيم كرد. اما فعلا براي پراكنده نشدن مطالب و براي فهم بيشتر مطلب امروز به عكسهاي زير دقت كنيد:
تا حد ممكن به كناره پيست برويد ( تا بتوانيد زاويه پيچ را به حداقل برسانيد) در اين پيچ، براي شروع پيچ بايد پيچيدن را حدودا به اندازه طول ماشين بعد از نشاندهنده اي كه روي زمين قرار دارد شروع كنيد( اشارهاي خارج از موضوع: اين نشانگر نشان دهنده نقطه اي است كه بايد رها كردن ترمز را شروع كنيد. به بحث ترمز كردن و گاز دادن مراجعه كنيد)
خودرو بين نقطه شروع پيچ و apex قرار دارد. حدودا به اندازه طول دو ماشين! بعد از نقطه اي كه خودرو قرار دارد، بايد خودرو از Apex عبور كرده باشد و شروع به گاز دادن كنيد.
نقطهApex در اين پيچ كه يكي از ساده ترين نوع پيچها در پيست است، كمي جلوتر از وسط پيچ است. در اين نقطه فشار بر روي پدال گاز تقريبا به حداكثر ممكن مي سد. لازم به ذكر است دايره پيچ خودروي پشتي مناسب نيست و راننده بدون كم كردن سرعت نخواهد توانست خودرو را با كناره مسير مماس كند.
خودرو از Apex فاصله گرفته و به سمت مخالف پيست مي رود. در اين نقطه فشار بر روي پدال گاز بايد حداكثر باشد.
خروج از پيچ بايد تا حد ممكن باز باشد. اگر رمپ هاي كناره پيست لغزنده نيست از آنها هم مانند قسمتي از مسيرتان استفاده كنيد. اما مراقب ارتفاع آنها باشيد زيرا ممكن است باعث از بين رفتن چسبندگي لاستيكها و خروج شما از مسير شوند.
منبع(carx1)
mortezaon
23-02-2012, 19:48
رانندگی حرفه ای - عبور از پیچ
در اين قسمت به يكي از مهم ترين موضوعات در رانندگي حرفهاي مي پردازيم: انتخاب بهترين مسير براي عبور از پيچ.
در Fast Line:
گفتيم كه هدف ما خروج از پيچ با بالاترين و مناسب ترين سرعت است. مسير صاف بين نقطه 1 و 2 كوتاهتر از مسير مستقيم بعد از نقطه 3 است. بنابراين سرعت خروج از پيچ در نقطه 3 بسيار مهم تر از سرعت ورود به پيچ در نقطه 2 است.
براي اين منظور راننده بايد در مسيري حركت كند كه بتواند تا حد ممكن شتابگيري را زودتر آغاز كند. براي اين منظور بايد اپكس را ديرتر از حد معمول اتخاذ كرد تا بتوانيم شتابگيري را زودتر شروع كنيم( نقطه شروع شتاب گيري با فلش سبز نشان داده شده است.) براي ورود به پيچ هم بايد دايره پيچ را تا حد ممكن بزرگ بگيريم بنابراين قبل از شروع پيچيدن در نقطه2 كمي به چپ تغيير مسير مي دهيم( براي ورود به پيچ بايد احتياط بيشتري كرد زيرا يك تغيير وزن ناگهاني خواهيم داشت كه اين مشكل به سادگي با رانندگي روان حل مي شود) اگر در اين نقطه پا را ناگهان از روي ترمز برداريم و فرمان را سريع بچرخانيم و فشار ناگهاني برو روي گاز وارد كنيم، به سادگي از مسير منحرف خواهيم شد. پس قبل از نقطه 2 يك ترمزگيري روان، قبل از ورود به پيچ از فشار روي ترمز مي كاهيم و پيچيدن را با خونسردي آغاز مي كنيم. ( تكنيك Trail braking كه بعدا به آن خواهيم پرداخت در اين پيچها تاثير فوق العاده اي دارد.)
:
در اين مسير فاصله بين پيچ 2 و 3 را تقريبا مستقيم مي رويم. شايد به دليل سرعت ورود زياد در اين مسير به نظر برسد اين مسير بهتري است در صورتي كه افت سرعت در اين پيچ نسبت به حالت قبل خيلي بيشتر خواهد بود. علاوه بر اين خودرو به سمت خارج پيچ كشيده خواهد شد و بعد از اپكس هم بايد پيچ تند تري را طي كرد كه سرعت را تقليل مي دهد. همچنين محل شروع شتابگيري خيلي جلوتر از حالت قبل است.
با توجه به خط رسم شده در عكس كه همان خط فرضي مناسب براي پيچيدن است، متوجه دو چيز مي شويم:
اول اينكه مسير طوري در نظر گرفته شده تا مسير حركت تا حد ممكن مستقيم باشد. و دوم اينكه نقطه ورود به پيچ و اپكس كمي به تاخير افتاده تا بتوان در پيچ دوم از كمترين زاويه ممكن استفاده كرد. در ضمن مير بين پيچ اول و دوم مستقيم است.
در اين حالت در سمت چپ مسير مانده ام و اپكس را تا حد ممكن به تاخير مي اندازيم. زاويه براي پيچ دوم بهبود خواهد يافت در نتيجه خروج از پيچ سريعتر خواهد بود.
اين عكس، عكس پيچ دوم است. در نزديكي اپكس فشار بر روي گاز شروع شده و به تدريج با باز شدن پيچ افزايش مي يابد.
منبع(carx1)
rezarrrr
23-02-2012, 20:01
به نظر من هیچ چیز مهمتر از حفظ ارامش نیست اگه اولای رانندگی هستید تندنرید همه اونای که اولای رانندگی هستن فکر میکنن مردم دارن در مورد رانندگی اونها قضاوت میکنن که در واقع این یه توهمه پس با ارامش مسیر رو انتخاب کنید بی دلیل خودتونو درگیر راننده های کناری نکنید ( پسر عموی دارم که به خاطر سرعت و عدم توانای کنترل تا پای مرگ رفت )
ســـلام....
چه تاپیک خوب و عالی...گفتم تشکری کنم از مهندس بابت فکر خوب و مطالب خوبش....البته همه ی شما حرفه ایی ها میدونید وقتی توی موقعتش باشید تصمیم گیری خیلی سخت میشه...اما این مطالب هم خیلی کمک میکنه زمانی که خونده باشی مطالبت توی ذهن آدم هست و به موقع میتونه ازش استفاده کنه...
یه مطلبی به ذهنم رسید وقتی پست قبلی رو خوندم..
رانندگی حرفه ای - عبور از پیچ
وقتی میخوایین توی پیچ سبقت بگیرید...منظورم لوپ های ورودی و خروجی اتوبانهای داخل شهره...به ماشین روبه رو که نزدیک میشد نصف ماشین جلویی رو بگیرید(یعنی گوشه ماشین شما از پشت وسط ماشین جلویی باشه) بعد به فرمون اصلا دست نمیزنید ..لازم نیست فرمون بدید چون بیشتر خطر توی این سبقت ها بخاطر همین فرمون دادن بی جا هست که کنترل ماشین رو از دست میدید....با همون مقدار گازی که میدادی...کافیه فرمون رو روی همون حالت ثابت نگه دارید همینطور که جلو میدید پیچ باعث میشه شما به راحتی سبقت بگیرید.....
البته توی این لوپ ها زمان راهسازی یه شیب ملایم به داخل میدن..که بهش میگن شیب عرضی جاده...این شیب عرضی هست که کنترل شما و خودروی شما رو حفظ میکنه..
===
البته توصیه جدی میشه اصلا سبقت نگیرید کافیه چند لحظه صبر کنید میرسید به اتوبان و مسیر باز میشه اما این راه یکی از راحت ترین و امن ترین روشه....
mortezaon
23-02-2012, 20:14
رانندگی حرفه ای - ميدان ديد
در اين قسمت و قسمت بعد به يكي از اساسي ترين و ساده ترين نكات رانندگي خواهيم پرداخت: ميدان ديد. ( در يك بيان كوتاه، دوستاني كه به تمرين در پيست آزادي مي پردازند و در دومين پيچ، پيچ بعد از 400 متر، قبل از عبور از apex دوم اين پيچ، پيچ را بي اختيار باز مي زنند و براي عبور از apex با مشكل افت سرعت مواجه مي شوند، اين دو قسمت را با دقت مطالعه كنند.)
ابتدا به تشريح اهميت اين موضوع مي پردازيم و در قسمت بعد، به بيان نكات مهم خواهيم پرداخت.
يكي از اولين مسائلي كه در آموزشگاه هاي رانندگي به شما آموخته اند، منطقه اي است كه بيشتر توجه ديداري شما بايد به آن معطوف باشد. اهميت اين نكات در هنگام رانندگي حرفه اي و به خصوص در رالي نمايان مي شود.
با دقت در تمامي ورزشها متوجه خواهيد شد كه ورزشكار به جلوي خود نگاه مي كند نه به ابزار حركات خود، در فوتبال، بسكتبال، هاكي و ... بازيكن به جاي نگاه به توپي كه در زير پا و يا در دستانش قرار دارد، به زمين بازي و جايي كه مي خواهد برود چشم مي دوزد.( البته در نظر داشته باشيد كه ميدان ديد بازيكن تمام زمين روبرو و كنار او را دربر ميگيرد اما بازيكن اكثر حواس خود را به نقطهاي كه مي خواهد برود معطوف مي سازد.)
در اتومبيلراني، بايد دو نكته را در نظر داشته باشيد. اول، جايي كه بايد به آن نگاه كنيد جايي نيست كه در كسري از ثانيه از آن عبور خواهيد كرد. در واقع بايد جايي را نگاه كنيد كه به آنجا خواهيد رفت نه جايي كه در آن هستيد!!
دوم، هر چند كه چشم انسان تنها توانايي فوكوس بر روي منطقه محدودي از ميدان ديد را دارد، اما بايد بتوانيد فعاليتها و حركات را در قسمتهايي كه در فوكوس ديد شما نيست تشخيص دهيد. ( اين نكته را هم اضافه كنيم كه چشم توانايي فوكوس بر روي مساحت بسيار كوچكي از ميدان ديد را دارد. در واقع به يك مساحت كوچك نگاه مي كنيد و مساحت بزرگ باقيمانده را مي بينيد!!) دقت به اين نكته به خصوص در زماني كه با چند خودروي ديگر در رقابتيد حياتي است.
تعداد موضوعات و نكاتي كه يك راننده تازه كار اما با اطلاعات در هنگام رانندگي بايد در نظر داشته باشيد، بسيار كمتر از آن چيزي خواهد بود كه قبل از رانندگي فكرش را مي كند. بسياري از مسايلي كه در اينجا توضيح داده مي شود به طور نا خودآگاه انجام مي شود و شما فقط بايد با تمرين آنرا اصلاح كنيد. در ابتدا ممكن است در تكانهاي شديد براي يك لحظه ديد خود را تا حد زيادي از دست بدهيد اما بعد از مدتي تمرين علاوه بر اينكه منطقه ديد مورد نظر شما وسيعتر مي شود، اين مشكل هم حل خواهد شد. اما به شما توصيه مي كنيم تكنيكها را يكي يكي تمرين كنيد تا از ايجاد عادتهاي نامناسب ( كه ممكن است هيچ وقت به وجود آنها پي نبريد) جلوگيري شود.
رانندگي در ترافيك پيست، دقيقا مانند راه رفتن در يك سالن شلوغ است!! ممكن شما نتوانيد به راحتي مسير خود را باز كنيد اما خواهيد ديد افراد بسياري با سرعت زياد و بدون برخورد با سايرين در حال حركت هستند. در واقع به علت حضور زياد اين افراد در چنين شلوغي هايي ( تمرين نا خودآگاه آنها) مغز آنها اين توانايي را پيدا كرده كه با در نظر گرفتن سرعت حركت خود و ديگران و مسير حركت آنها، قسمتهايي كه در زمان رسيدنشان به آن نقطه خالي خواهد بود را حدس بزنند. اين همان چيزي است كه در هنگام رانندگي به آن نياز داريد. براي عبور از بهترين و سريعترين مسير، مغز شما بايد سرعت خود شما، ساير خودروها، شكل پيچ يا سري پيچها و موانع موجود را بررسي كند تا بتواند بعد از تطبيق آن با آموخته هاي شما درباره ريس لاين، بهترين مسير را تشخيص دهد. پس چشم شما تنها قسمتي است كه اين اطلاعات را به مغز مي دهد.
براي عبور از پيچ بايد به 4 قسمت نگاه كنيد...
mortezaon
23-02-2012, 20:32
رانندگی حرفه ای - میدان دید - قسمت دوم
در قسمت قبل دلايل لزوم دقت به ميدان ديد را برشمرديم. در اين قسمت به تكميل اين موضوع مي پردازيم.
… يك راننده هرگز نمي تواند بر روي نقطه اي از پيست كه در آن محل در حال رانندگي است تمركز كند بلكه بايد با دقت در پيچ يا پيچهاي بعدي، اطلاعات مورد نياز مغز را براي تعيين سرعت، ريس لاين، زاويه فرمان و فشار روي پدالها را به دست آورد.
نقاط مهم در يك پيچ را مي توان به چهار نقطه تقسيم بندي كرد. شما به عنوان يك راننده بايد همواره حواس خود را بر روي يك يا دونقطه در يك آن واحد متمركز كنيد. اولين نقطه، محدوده ترمزگيري قبل از پيچ است. دومين نقطه، نقطه اي است كه بايد شروع به پيچيدن كنيد (turn in point) ( بر خلاف تصور عموم، اين نقطه يكي از اساسي ترين نقاط يك پيست است كه در قسمتهاي بعد بهطور مفصل به آن خواهيم پرداخت) سومين نقطه، ايپكس پيچ و چهارمين نقطه خروجي پيچ است. اگر به جاي دقت به جلوتر از خود به جايي كه هستيد دقت كنيد، در هر كدام از اين نقاط غافلگير خواهيد شد!! و اين يعني اتلاف تايم، انرژي، استرس بيش از حد راننده، استقبال از حادثه و فشار ناگهاني به خودرو و حتي از دست دادن كنترل اتومبيل در اين نقاط.
براي توضيح اين قسمت، يك پيچ ساده فرضي را در نظر مي گيريم كه قبل از آن مسير مستقيم وجود دارد. قبل از رسيدن به پيچ، تمركز شما بر روي نقطه اي است كه مي خواهيد ترمزگيري را آغاز كنيد (Braking reference point) درست قبل از اينكه به اين نقطه برسيد، بايد نگاه خود را بر روي Turn in point متمركز كنيد. هر چند كه ذهن شما متوجه نقطه ديگري است، اما حس ششم شما به شما كمك مي كند كه ترمزگيري را به موقع آغاز كنيد و بعد از مدتي تمرين، مغز شما تنظيم فشار روي پدال ترمز را خود به خود به عهده مي گيرد. حالا نگاه شما بر روي Turn in point متمركز است. قبل از رسيدن به اين نقطه، بر روي ايپكس تمركز مي كنيد و باز هم با استفاده از حس ششم پيچيدن را آغاز مي كنيد و قبل از رسيدن به ايپكس، باز هم با تكرار اين قانون يعني تغيير جهت نگاه قبل از رسيدن به نقطه مورد نظر، نگاه خود را به خروجي پيچ معطوف مي سازيد. قبل از رسيدن به خروجي هم جهت نگاه را به سمت مسير مستقيم بعد و يا شروع ترمزگيري پيچ بعدي تغيير مي دهيد.
ممكن است گاهي در پيچهاي متوالي نياز داشته باشيد تا بر روي دو نقطه ( و در سطح بسيار حرفه اي، بيش از دو نقطه) متمركز شويد. در اينجا تقويت يكي از توانايي هاي ذهن كه آنرا حس ششم ميناميم اهميت پيدا مي كند.
اگر شما يك راننده با سابقه اتومبيلراني هستيد و تا به حال موارد بالا را استفاده نكرده ايد، در ابتداي كار به دليل استفاده از حس ششم با افت سرعت و افزايش Lap Time مواجه خواهيد شد اما بعد از مدتي تمرين متوجه كاهش چشمگيرLap Timeهاخواهيد شد و مشكلاتي مانند از بين رفتن ديد در تكانها و از دست دادن ريسينگ لاين در تغييرات ناگهاني مسير و ... از بين خواهد رفت.
اين موضوع اگرچه بسيار ساده به نظر مي رسد، اما جزو اشتباهاتي محسوب مي شود كه اكثر رانندگان با آن مواجهند. در قسمتهاي مربوط به تمرين كردن و تصحيح اشتباهات توضيح مي دهيم كه براي انجام دقيقتر اين موارد بايد چه كرد.
براي تمرين اين موارد، در ابتدا از اينكه به وسط شيشه جلو ( از نظر ارتفاع) نگاه مي كنيد اطمينان حاصل كنيد. در بعضي از مدارس رانندگي، با رانندگان توصيه مي شود تا زماني كه به اين موضوع كاملا عادت كنند، كه يك نوار كوچك بر روي وسط شيشه جلو ( از نظر ارتفاع) به عنوان reminder قرار دهند. در واقع بعد از مدتي به جلوتر از خود متمركز خواهيد شد با استفاده از حس ششم، موقعيت فعلي خود را «مي بينيد»!!!
فراموش نكنيد اگر چه اين موارد به سرعت تبديل به يك عادت مي شوند، اما به همان سرعت عادتهاي نادرست و كج روي ها نيز به وجود مي آيد.
1- هنگامي كه به نقطه ترمزگيري و ورود پيچ نزديك مي شويد، روي نشان دهنده نقطه ورود به پيچ تمركز كنيد.
2- تنها كمي قبل از ورود به پيچ ( با فاصله تنها چند طول اتومبيل )، نگاهتان را به نقطه APEX انتقال دهيد.
3- هنگامي كه به اپكس نزديك مي شويد، نگاه خود را به نقطه خروج از پيچ متوجه كنيد.
4- در انتها هنگامي كه شما در حال دسيدن به پايان پيچ هستيد، نگاه خود را متوجه مسير بعد از پيچ يا پيچ بعدي كنيد.
در اين عكس مشاهده مي كنيد كه راننده از پنجره كنار در حال نگاه كردن به نشانگر apex است و نه هنگام رسيدن به apex و ديدن نشانگر apex از شيشه جلو.
در اين عكس مشاهده مي كنيد راننده اگرچه هنوز به apex نرسيده، اما در حال نگاه كردن به نقطه خروج از پيچ است. در اين عكس شما سايه اتومبيل جلويي را نيز مي بينيد. اما همانطور كه مشاهده مي كنيد راننده عقبي بدون توجه به اتومبيل جلويي، در حال نگاه كردن به نقطه خروج از پيچ است.
منبع(carx1)
vb-sosol
23-02-2012, 21:57
mortezaon جان عکسهای هم میذاشتید آموزش بهتر میشد
mortezaon
24-02-2012, 00:21
mortezaon جان عکسهای هم میذاشتید آموزش بهتر میشد
سلام در اسرع وقت عکس هم می ذارم
در حال تهیه هستم
.
mortezaon
24-02-2012, 00:32
رانندگی حرفه ای - Reference Point
در قسمت پیچیدن درمورد سه نقطه مهم هر پیچ و Race Line صحبت کردیم. اما در اینجا احتیاج راننده، چند مارکر است تا این نقاط را مشخص کند تا در هر دور بتواند رانندگی خود را نسبت به نقطه ای خاص و معین بسنجد.
در ابتدا و قبل از رسیدن به یک پیچ راننده باید نقطه ای را به عنوان نقطه Turn In در نظر داشته باشد. در غیر اینصورت اگر بخواهد هر دور از احساس خود برای تشخیص و حدس زدن این نقطه کمک بگیرد، مطمئنا نقطه شروع پیچ دقیق نخواهد. در اکثر موارد راننده عکس العمل نشان می دهد و گاهی هم حرکت دیر و تند دارد که باعث می شود خودرو به دیواره ها نزدیک شود در نتیجه Lap Time ها افزایش خواهند یافت. در نتیجه در ابتدای تمرین راننده باید این نقطه را با علامتی مشخص کند و بعد از مدتی تمرین و برای به دست آوردن آمادگی شرکت در مسابقه، از نشانه ها، تابلوها، علامت ها و وسایل و دیواره های کناره پیست استفاده کند تا این نقطه را حدس بزند. در نقطه بعدی (Apex) باز هم راننده باید جای دقیق این نقطه را ببیند چون هرقدر هم Turn In دقیق باشد باز هم دستیابی به ایپکس درست بسیار دشوار است. دقت داشته باشید در زمانی که چرخ داخلی رمپ را لمس می کند، تنها محل ایپکس مهم نیست بلکه زاویه فرمان، زاویه خودرو، سرعت، فشار پدال گاز و ... هم اهمیت دارد. در واقع تمام این فاکتورها با توجه به زاویه بین چرخ و رمپ تعیین می شوند و اگر محل لمس رمپ اشتباه باشد، تمام محاسبات به هم خواهند ریخت.
نقطه بعدی،Exit Point ، نقطه ای است که در آن خودروی شما در مسیر مستقیم قرار می گیرد. در اکثر موارد با مشخص نکردن این نقطه و در نتیجه آن نگاه به محل نادرست، خودرو را زودتر از این نقطه صاف خواهید کرد و این یعنی افت سرعت و در نتیجه افزایش تایم.
دقت داشته باشید یک خط ترمز روی مسیر نمی تواند نقطه مناسبی به عنوان یک علامت باشد چون به راحتی ممکن است مخدوش شود و یا از بین برود و یا یک خط دیگر در کنار آن به وجود بیاید. و یا ضایعات، وسایل، گیاهان و ... که در کناره پیست قرار دارند هم از آنجایی که ممکن است در اثر انحراف یک خودرو از بین بروند پیشنهاد نمی شود.
در بعضی از پیستهای آموزشی در نقطه ترمزگیری یک علامت وجود دارد و یا یا برآمدگی ( مانند برآمدگیهایی که در اتوبانها خطوط را از هم جدا می کند) وجود دارد. دقت کنید در خودروهای معمولی و با توجه به توانایی های یک خودروی استاندارد، نباید نقطه ترمزگیری شما ( با توجه به تواناییهایتان) بیش از طول یک ماشین با این نقطه فاصله داشته باشد.
برای نقطه ایپکس از رنگهای عمدتا سفید و قرمز روی رمپ ها استفاده کنید. دقت کنید که در در این نقطه در ابتدا باید یک نشانه واضح ( مانند پایلون) قرار دهید تا به راحتی بتوانید آن نقطه را پیدا کنید.
در نقطه خروجی یافتن این نقطه بسیار آسان است. در بسیاری از پیستها می توان مانند نقطه ایپکس از رمپها استفاده کرد. در نقاط دیگر می توان با توجه به قرار گیری جایگاه تماشاچیان و ... این نقطه را پیدا کرد.
باید به این نکته هم اشاره کرد که از دید رانندگان بسیار حرفه ای ( تاکید می کنیم بسیار حرفه ای) نشانه گذاری نقطه شروع ترمزگیری اشتباه است. در واقع این افراد بر این باورند که راننده باید بر روی Turn In Point تمرکز کند و با حس کردن سرعت خود بتواند نقطه مناسب ترمزگیری را پیدا کند. این نظریه وقتی قوت می گیرد که به تفاوت عکس العملهای خودرو در آب و هوای گوناگون دقت می کنیم.
هر چند که این نظریه درست و کامل است، اما از نظر روانی مغز احتیاج به نقطه ای دارد تا بتواند خود را با آن تطبیق دهد. اما می توان گفت بر خلاف نقطه ایپکس که باید محل آن کاملا دقیق مشخص باشد، راننده باید با تمرین به توانایی ترمزگیری به موقع "با توجه به نقطه ای که در همان لحظه با استفاده از اطلاعات و تجربه قبلی و سرعت خودرو" را بیاموزد.
منبع(carx1))
mortezaon
24-02-2012, 00:43
رانندگی حرفه ای - سبقت
اكثر كلوپهاي رانندگي در hot lapping ها و زمان گيري ها اجازه سبقت گيري در پيچ ها را نمي دهند، در واقع Autocrossing اصلا شامل سبقت نمي شود!! اما به هر حال در پيست مسابقه شما در شرايطي قرار مي گيريد كه احتياج به سبقت گرفتن و بلوكه كردن خودروي پشتي داريد.
به طور كلي در 3 حالت شما مي توانيد سبقت بگيريد( و يا اگر بخواهيم بيان بهتري داشته باشيم، در سه حالت بايد براي سبقت گيري اقدام كنيد.)
شما نسبت به خودروي مقابلتا قدرت بيشتري داريد يا سرعت خروج از پيچ شما از او بالاتر بوده است و در مسير مستقيم رو را رد مي كنيد.
در زمان ترمزگيري و البته با تصاحب ريس لاين منايب از او مي گذريد.
از اشتباه رقيب خود استفاده مي كنيد.
قانون اول: ايمني. هرقدر هم كه زمان سبقت گيري كوتاه باشد و شما از اينكه مي توانيد سبقت بگيريد مطمئن باشيد، باز هم بايد مطمئن باشيد كه رقيب شما از اتك كردن شما آگاه است.
قانون دوم: Blocking ممنوع. انحراف، چه 6 اينچ و چه 6 متر، اگر مانع از حركت خودروي پشتي شود Blocking محسوب مي شود. اين نكته را اضافه كنيم كه حركت به چپ و راست بلوك كردن است و شما اجازه داريد يك بار و در يك جهت براي سد كردن مسير خودروي پشتي حركت كنيد.
قانون سوم: اگر درست پشت سر شما خودروي رقيب در حال حركت است، حتما در پيچ مسيري را براي او باز بگذاريد. اين مسير حتما نبايد يك ريس لاين خوب باشد، اما گرفتن تمام مسير، تغيير ناگهاي ريس لاين، تنه زدن، مجبور كردن خودروي پشتي به خروج از مسير، ترمز و منحرف كردن رقيب Poor Racing محسوب مي شود. اگر ناظر مسابقه اين حركت عمدي شما را ببيند و بخواهد طبق قانون عمل كند، مطمئنا اخطار خواهيد گرفت. فراموش نكنيد ريسينگ يك roller derby نيست و رقيب شما هم يكي از مهره هاي بازي نيست!
براي سبقت گيري در ترمزها و يا انتهاي مسيرهاي مستقيم دقت و "برنامه" دقيق تري لازم داريد. دقت داشته باشيد فقط در زماني كه شما مي توانيد داخل پيچ باشيد ( يعني فرضا در يك پيچ چپ گرد، در سمت چپ حريف هستيد) بايد براي دير ترمز كردن آماده شويد تا در پيچ شما بين حريف و ايپكس قرار بگيريد در واقع بهترين ريس لاين ممكنه در آن شرايط را در اختيار خواهيد داشت. در غير اينصورت انرژي خودتان را هدر داده ايد، رقيب شما در جاي مناسبي قرار دارد.
ممكن است شما براي ورود به پيچ و جا گذاشتن رقيبتان با سرعت بالايي وارد پيچ شويد. در اينجا چون افت سرعت شما زياد است رقيب شما به راحتي دوباره از شما خواهد گذشت. ( در قسمتهاي بعدي درباره Attack Lineو Defence line صصحبت خواهيم كرد.)
در طول تمرينات خودتان و در زماني كه پيست خلوت است علاوه بر تمرين براي كسب بهترين تايم، بايد passing lineها را هم تمرين كنيد. پيست مسابقه نه مسير رالي است و نه خودروي شما يك **** كارت است و نه شما آيرتون سنا هستيد كه بخواهيد با دريفت و ... راه حريف را بلوكه كنيد، رانندگي اصول و قواعد خاص خودش را دارد و يادگيري آنها نيازمند 3 چيز است: تمرين... تمرين... تمرين
منبع(carx1)
وین رونی
24-02-2012, 00:56
من عادت کردم وقتی از سه می خوام بیام تو یک کلاچ میگیرم میرم دو بعد میام یک.فکر کنم یکی بهم گفته بود اینطوری بهتره!!درسته؟
mortezaon
24-02-2012, 01:06
من عادت کردم وقتی از سه می خوام بیام تو یک کلاچ میگیرم میرم دو بعد میام یک.فکر کنم یکی بهم گفته بود اینطوری بهتره!!درسته؟
مشکل اصلی تایم شماست
البته اینجوری بهتره اگه فرصت داشته باشید
این روش فشار کمتری رو موتور میاره
.
mortezaon
24-02-2012, 13:14
جدول مقايسهاي ضريب سرعت عمل ، سرعت اتومبيل و مسافت طي شده تا زمان توقف :
مثال براي استفاده از جدول فوق : فرض کنيد ضريب سرعت عمل شما 75 صدم ثانيه و شما اتومبيل خود را با سرعتي معادل 80 کيلومتر در ساعت ميرانید در مقابل دو رقم مذکور در اين جدول عدد 74 نوشته شده است . معني اين عدد اين است که شما با اين سرعت 80 کيلومتر در ساعت اگر مجبور شويد ناگهان ترمز کنيد ، اتومبيل شما 74 متر جلوتر خواهد ايستاد ، بنابراين اگر مانعي بطور ناگهاني در 70 متري شما ظاهر شود شما قادر نخواهيد بود با چنان سرعتي بدون برخورد بامانع توقف کنيد . در حقيقت تا شما بخواهيد پايتان را از روي پدال گاز برداشته و روي ترمز بگذاريد اتومبيل شما 17 متر جلوتر رفته ، پس از عمل ترمز هم اتومبيل شما در سرعت 80 کيلومتر قبل از توقف کامل 57 متر روي زمين کشيده خواهد شد که جمعاً به 74 متر بالغ ميگردد .
ضريب سرعت عمل ( برحسب صدم ثانيه )
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
mortezaon
25-02-2012, 23:19
1- با عمق و ديد بيشتري رانندگي کنيد :
با نظر انداختن به نقاط دور و توجه به مرکز خط عبور شما ميتوانيد در مسير صحيح خود حرکت کنيد .
2- ميدان ديد خود را وسعت دهيد :
ميدان ديد شما بايد پيادهروهاي اطراف جاده و همچنين از چند متري جلو اتومبيل تا همه اشياءرا بپوشاند ، هر چند به ميزان سرعت شما اضافه شود ديد شما نيز بايد به همان اندازه افزايش يابد .
3- چشمان خود را مدام حرکت دهيد :
از خيره شدن به جسم بخصوص بپرهيزيد ، هميشه قبل از ورود به تقاطع راهها به چپ و بعداً به راست خود نظر اندازيد ، هر 5 ثانيه يک بار به آئينه عقب نظر افکنيد
4- همواره راه گريزي براي خود باقي بگذريد .
نگذاريد سرعت شما از ديدتان افزايش يابد . هميشه راه گريزي براي خود باقي بگذاريد و خود را در دام تصادف احتمالي نياندازيد .
5- ديگران را از وجود خود آگاه کنيد :
بوق چراغ علائم دست وسايل ارتباطي شما با رانندگان ديگر و عابرين هستيد . از اين عوامل بجا و بطور صحيح استفاده کنيد .
.
mortezaon
25-02-2012, 23:30
عوامل انساني که منجر به تصادف ميشوند :
1- سرعت غير مجاز
2- سبقت نابجا
3- توقف ناگهاني
4- عدم حفظ فاصله
5- عقب زدن بدون احتياط
6- رانندگي با هيجان ، عجله و شتاب
7- عصبانيت ، بيماري و خستگي
8- بي نزاکتي
9- حواس پرتي و عدم تمرکز فکر
10- ضعف چشم
11- ضعف زاويه ديد
12- ضعف سرعت عمل
13- اطمينان به ديگران
14- عدم آشنايي با جاده
.
که یعنی برو کنار بگذار من رد بشم. میخوام ببینم من باید به ماشین پشت سر راه بدم یا میتونم با حداکثر سرعت مجاز بدون توجه به چراغ زدن پشت سر در منتها الیه سمت چپ بزرگراه به حرکت خودم ادامه بدم. مثلا در یادگار امام شمال به جنوب که خیلیها حداکثر سرعت مجاز 80 کیلومتری رو رعایت نمی کنند.
asal _ khanoom
31-03-2012, 14:20
سلام .
لاین سبقت اصولاً مال سبقت هست، یعنی وقتی سبقت گرفتی ، میای لاین کنار . درستش اینه که تو لاین سبقت نمونین . حتی با سرعت مجاز.
mortezaon
16-05-2012, 09:34
سلام دوستان دقت کردید توصیه هایی که police به ما گوش زد می کنه انقدر قدیمیه که از عصر قاجار تا الان ثابت مونده مثل این:سرعت متمانه(5 km ) حفظ فاصله طولی(1000 متر)
جالبه مثلا طرف از بیکان جهش کرده به RD با 80 تا اومده لاین 3 فکر میکنه دیگه خیلی داره تند میره(همراه با اهنگ ناری ناری) اون وقت من با 120 تا سرعت مجاز دارم بهش چراغ میدم به جای اینکه بره کنار میترسه هول میکنه با دو باش میره رو ترمز من میزدم کی مقصر بود؟ کاری نداریم بریم تجربیاتمو بگم البته همتون حرفه ای هستید شاید به دردتون بخره 1:توی اتوبان برای من فاصله طولی معنی نداره چیزی که مهمه اینه که جلوی خودروی جلوییمو ببینم یعنی بدونم جلوش چه خبره شاید اون بی دلیل داره ترمز می کنه و اتوبان کاملا باز باشه شما هم ترمز میکنید؟هر کاری اون کنه؟ هیچوقت کامل و مستقیم عقب یه ماشین نباشید یعنی یک کمی اتحراف به چب یا راست داشته باشید که جاده جلوتر از اونو ببیند شاید اتوبان سره یه تصادف بسته شده و اون حواسش نیست به خودروی جلویی اصلا اعتماد نکنید جلو تر از اونو ببینید و به خودتون اعتماد کنید
.
mortezaon
16-05-2012, 09:54
هیچ وقت از ماشین هایی مثل اتوبوس کامیون و امثال اینها براحتی سبقت نگیرید چون سمت مخالفشو نمی بیتید احتمال عبور عابر پیادها ای همیشه هست...... . یه خواهش: همیشه سعی کنبد موقع رانندگی به عابر پیاده اجازه عبور بدید.فقط کافیه لحظه ایی خودتونو جا اون بزارید.خدایی عبور از خیابونهای ایران کمی سخته.راننده ها بین خطوط عبور نمی کنن و سرعت زیادی دارن و هر لحظه امکان لایی کشیدن راننده ها که خود ما هستیم وجود داره.
از همگی ممنونم.
.
mehran_pqqp
30-05-2012, 06:59
سلام
چندین ماه پیش یه سوال در مورد رانندگی بدون استرس تو این انجمن پرسیدم (تاپیک ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])) و با راهنمایی های خوبی که دوستان کردن به حول و قوه الهی :31: الان تا حدود 89% رانندگیم خوب شده
یه موردی پیش اومده که هنوز هم نتونستم حلش کنم
آقا ما تو سرازیری و جاده صاف هیچ مشکلی نداریم که شلوغ باشه یا خلوت باشه جاده پهن باشه یا باریک کاملا ردیف تو این شرایط رانندگی می کنم ولی:
وقتی میرم تو سربالایی کافیه یهو ماشین جلویی ترمز بزنه یا مثلا یه ماشینی که کنار خیابون پارکه از پارک در بیاد و اون لحظه منه نوعی :31: برسم پشت سرش
سوال: شما دارید تو سربالایی نسبتا متوسط حرکت می کنید با دنده 2 ، یهو یه ماشین که 2 -3 متری جلوتر از شماست ایست می کنه یا سرعتش رو خیلی کم می کنه ، میشه لطف کنید بگید دقیقا چه کاری انجام میدین؟ من تو این شرایط بدجوری هول میشم یعنی همه چیو قاطی می کنم:31:
New-P30world
30-05-2012, 07:25
خیلی ساده، سرعتش رو کم کرد، سرعتمو کم می کنم..
ایست کرد! با فاصله مناسب پشت سرش ایست می کنم! و دنده خلاص و پا رو ترمز یا حتی دستی رو می کشم!! آماده می مونم واسه حرکت..
یعنی می بایست آماده باشی واسه گذاشتن! دنده یک، اونم نسبت به همیشه کمی سریعتر، که یه وقت دو متر نری عقب بزنی به ماشین عقبی! :3:
کلا فقط تمرین میخواد، یعنی برو یه سربالایی خلوت! تمرین کن دستت میاد.. :12:
hamed malekpour
30-05-2012, 10:28
رعایت فاصله ی قانونی این مشکلات را به وجود نمیاره
mortezaon
30-05-2012, 18:19
بهترین راه حل
1 اینکه دنده خلاص شود
2 ترمز دستی کشیده شود
هنگام حرکت نکته مهم اینه که
1 پات رو ترمز باشه
3ترمز دستی را خلاص کنید
3 ماشین را بذارید تو دنده 1
4 نکته مهم تر از هنه اینه که پر گاز حرکت کنید
این تکنیکی هست که راننده های پایه 1 ماشین سنگین استفاده می کنند تو تپه
.
mehran_pqqp
31-05-2012, 01:03
خیلی ساده، سرعتش رو کم کرد، سرعتمو کم می کنم..ایست کرد! با فاصله مناسب پشت سرش ایست می کنم! و دنده خلاص و پا رو ترمز یا حتی دستی رو می کشم!! آماده می مونم واسه حرکت..یعنی می بایست آماده باشی واسه گذاشتن! دنده یک، اونم نسبت به همیشه کمی سریعتر، که یه وقت دو متر نری عقب بزنی به ماشین عقبی! :3:کلا فقط تمرین میخواد، یعنی برو یه سربالایی خلوت! تمرین کن دستت میاد.. :12:مرسی .وقتی با دنده 2 تو سربالایی متوسط (یا زیاد) حرکت می کنم ، و ماشین جلویی سرعت رو کم می کنه (مثلا سرعت 15 اینا) پامو میذارم رو کلاج !! که ماشین خاموش نشه ، این کار درسته؟ یعنی می ترسم تو دنده 2 که دارم حرکت می کنم ماشین خاموش بشهواسه تستش هم میترسم :دی یعنی برم تو سربالایی خلوت و دنده 2 حرکت کنم سرعت رو خیلی کم کنم ببینم خاموش میشه یا نهقبلا مشکلم این بود که وقتی سرعت مثلا 15 اینا میشد خلاص و بعد می خواستم بزنم 1 دنده جا نمیرفت که دوستان تو همین انجمن گفتن دنده 1 وقتی کاربرد داره که ماشین تقریبا در حال ایستادن باشه که دقیقا همین طور بود وقتی خیلی سرعت کم میشه میزنم 1 راحت جا میره
بهترین راه حل 1 اینکه دنده خلاص شود 2 ترمز دستی کشیده شود هنگام حرکت نکته مهم اینه که1 پات رو ترمز باشه3ترمز دستی را خلاص کنید 3 ماشین را بذارید تو دنده 1 4 نکته مهم تر از هنه اینه که پر گاز حرکت کنید این تکنیکی هست که راننده های پایه 1 ماشین سنگین استفاده می کنند تو تپه.مرسی.اگر ایست کامل نباشه هم میشه راهنمایی کنید؟وقتی تو سربالایی دارید حرکت می کنید دنده 2 ، سرعت کمه و همه در حال حرکت هستن ، شما پاتون رو میذارید رو کلاج؟ (حالتی که نمیشه زد دنده 1 چون جا نمیره)
سلام
چندین ماه پیش یه سوال در مورد رانندگی بدون استرس تو این انجمن پرسیدم (تاپیک ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])) و با راهنمایی های خوبی که دوستان کردن به حول و قوه الهی :31: الان تا حدود 89% رانندگیم خوب شده
یه موردی پیش اومده که هنوز هم نتونستم حلش کنم
آقا ما تو سرازیری و جاده صاف هیچ مشکلی نداریم که شلوغ باشه یا خلوت باشه جاده پهن باشه یا باریک کاملا ردیف تو این شرایط رانندگی می کنم ولی:
وقتی میرم تو سربالایی کافیه یهو ماشین جلویی ترمز بزنه یا مثلا یه ماشینی که کنار خیابون پارکه از پارک در بیاد و اون لحظه منه نوعی :31: برسم پشت سرش
سوال: شما دارید تو سربالایی نسبتا متوسط حرکت می کنید با دنده 2 ، یهو یه ماشین که 2 -3 متری جلوتر از شماست ایست می کنه یا سرعتش رو خیلی کم می کنه ، میشه لطف کنید بگید دقیقا چه کاری انجام میدین؟ من تو این شرایط بدجوری هول میشم یعنی همه چیو قاطی می کنم:31:
خيلي ساده : جفت پاتون رو همزمانم رو كلاج و ترمز ميزنين بعدش اگه طالب بودين همون موقع دنده رو ميدين خلاص اگرم نه كه وايميستين تا طرف حركت كنه بعد بدين 1 و شما هم حركت كنيد.... البته نه ترمز سيخ كه برين تو شيشه:20:
mehran_pqqp
31-05-2012, 01:56
به نظر من هیچ چیز مهمتر از حفظ ارامش نیست اگه اولای رانندگی هستید تندنرید همه اونای که اولای رانندگی هستن فکر میکنن مردم دارن در مورد رانندگی اونها قضاوت میکنن که در واقع این یه توهمه پس با ارامش مسیر رو انتخاب کنید بی دلیل خودتونو درگیر راننده های کناری نکنید ( پسر عموی دارم که به خاطر سرعت و عدم توانای کنترل تا پای مرگ رفت )وایی خدا دقیقا همینه که گفتید در مورد من صدق می کنه ، حس می کنم هر دفعه میرم بیرون همه راننده ها دارن در مورد رانندگی من قضاوت می کنن!!
خيلي ساده : جفت پاتون رو همزمانم رو كلاج و ترمز ميزنين بعدش اگه طالب بودين همون موقع دنده رو ميدين خلاص اگرم نه كه وايميستين تا طرف حركت كنه بعد بدين 1 و شما هم حركت كنيد.... البته نه ترمز سيخ كه برين تو شيشه:20:دنده 2 باشم کلاج بگیرم با ترمز ، سرعت که کم شد پارو از کلاج بردارم و گاز بدم اینطوری خوبه؟ (من الان این کارو می کنم) نمی دونم درسته یا نه :((
pour-homme
31-05-2012, 11:14
برای شروع حرکت تو سربالایی بهترین کار استفاده از ترمز دستی بزن دنده یک یه مقدار کمی بیشتر از حد معمول گاز میدی وقتی دیدی عقب ماشین یه ذره خودشو داره میده پایین ترمز میخوابونی ماشین خودش شروع به حرکت میکنی این تو دیگه عقب نمیای که به ماشین پشتی بزنی
من کلا همیشه برای حرکت تو سطح شیب دار با ترمز دستی ماشین رو کنتر میکنم
mehran_pqqp
01-06-2012, 05:16
برای شروع حرکت تو سربالایی بهترین کار استفاده از ترمز دستی بزن دنده یک یه مقدار کمی بیشتر از حد معمول گاز میدی وقتی دیدی عقب ماشین یه ذره خودشو داره میده پایین ترمز میخوابونی ماشین خودش شروع به حرکت میکنی این تو دیگه عقب نمیای که به ماشین پشتی بزنی
من کلا همیشه برای حرکت تو سطح شیب دار با ترمز دستی ماشین رو کنتر میکنم
راستش من تا حالا این کارو نکردم ، تست می کنم ولی اگه ماشینا در حال حرکت باشن این کار جواب میده؟
من سوالم رو خوب نپرسیدم واسه همین سوالم یه کم گنگ شد شرمنده :((((
مشکل اصلی من وقتیه که تو یه سربالایی دنده 2 هستم و دارم پشت سر ماشین ها حرکت می کنم ، وقتی سرعت ماشین ها کم میشه من نمی دونم چه کار باید انجام بدم چون نمیشه تو حرکت با اون سرعت کم بزنی دنده یک ، دنده جا نمیره
میشه یکی تجربه ی خودش رو بگه دقیقا چه کاری انجام میده؟ تو سربالایی داره میره با دنده 2 بعد سرعت کم میشه ، چه کاری انجام میدین ؟ (امکان زدن دنده 1 وجود نداره چون جا نمیره تو اون سرعت)
D o l f i n
01-06-2012, 08:42
برای شروع حرکت تو سربالایی بهترین کار استفاده از ترمز دستی بزن دنده یک یه مقدار کمی بیشتر از حد معمول گاز میدی وقتی دیدی عقب ماشین یه ذره خودشو داره میده پایین ترمز میخوابونی ماشین خودش شروع به حرکت میکنی این تو دیگه عقب نمیای که به ماشین پشتی بزنی
من کلا همیشه برای حرکت تو سطح شیب دار با ترمز دستی ماشین رو کنتر میکنم
یکی از بهترین روشها برای تمام راننده ها بخصوص تازه واردها همینه
من اوایل رانندگی همین مشکل رو داشتم مثلا تو سربلایی پارک میکردم کلی هم ماشین کنار من پارک کرده بودن با هزار صلوات و خدا خدا کردن میرفتم سمت ماشین جرات نمیکردم حرکت کنم حتی تو یه مورد با اینکه کارم تموم شده بود اونقدر صبر کردم تا ماشینی که پشت سرم پارک کرده بود صاحبش اومد رفت بعد کهپشت سر ماشین خلوت شد رفتم سمت ماشین
همیشه سرعت ماشین تو سربالایی با دنده 2 به زیر 20 رسید بزن یک همیشه فاصله ات رو حفظ کن اصلا هم توجه نکن ماشین پشت سرت چیکار میکنه یا هی چراغ میده و می خواد سبقت بگیره که حول نشی البته راه براش بزاری که خواست بره راحت باشه:31: اگر هم مجبور به ایست شدی می تونی کلاج رو بگیری دستی رو بکشی و بعد دنده رو خلاص کنی و وقت حرکت میزنی دنده 1 یکم گاز میدی بعد دستی رو می خوابونی ماشین خیلی ریلکس حرکت میکنه زیاد طول نمیکشه که وارد میشی که احتیاج به دستی هم نیست
mehran_pqqp
06-06-2012, 11:12
یکی از بهترین روشها برای تمام راننده ها بخصوص تازه واردها همینه
من اوایل رانندگی همین مشکل رو داشتم مثلا تو سربلایی پارک میکردم کلی هم ماشین کنار من پارک کرده بودن با هزار صلوات و خدا خدا کردن میرفتم سمت ماشین جرات نمیکردم حرکت کنم حتی تو یه مورد با اینکه کارم تموم شده بود اونقدر صبر کردم تا ماشینی که پشت سرم پارک کرده بود صاحبش اومد رفت بعد کهپشت سر ماشین خلوت شد رفتم سمت ماشین
همیشه سرعت ماشین تو سربالایی با دنده 2 به زیر 20 رسید بزن یک همیشه فاصله ات رو حفظ کن اصلا هم توجه نکن ماشین پشت سرت چیکار میکنه یا هی چراغ میده و می خواد سبقت بگیره که حول نشی البته راه براش بزاری که خواست بره راحت باشه:31: اگر هم مجبور به ایست شدی می تونی کلاج رو بگیری دستی رو بکشی و بعد دنده رو خلاص کنی و وقت حرکت میزنی دنده 1 یکم گاز میدی بعد دستی رو می خوابونی ماشین خیلی ریلکس حرکت میکنه زیاد طول نمیکشه که وارد میشی که احتیاج به دستی هم نیست
مرسی ، دقیقا منم همین کارو انجام میدم الان ، یه جا رفته بودم پارک کردم بودم برگشتم دیدم اووو وه چقد ماشین پارک کردن یکی هم از پشت چسبونده بود به ماشین جلو هم زیاد فاصله نداشت ، حدود 1 ساعت تو یه پارک نشستم تا ماشین پشتی حرکت کرد رفت ، منم با سرعت رفتم سوار ماشینم شدم و فرار :31: لامصب این استرس اوایل رانندگی تو سربالایی خیلی ناجوره ، چند شبه میرم تو یه سربالایی که سربالاییش خیلی زیاده در حد 90 درجه ، تمرین می کنم فک کنم داره اوکی میشه ، ولی این ماشین پشت سریا بدجور رو مخن :31: بابا نکنید از این کارو ، شاید یه بنده خدایی مثل من تازه وارد باشه :41:
Scary Feelings
12-06-2012, 23:14
اقا همیشه وقتی یه ماشین جلو میخاد دور بزنه راه بهش بدین بره,امروز یه مزدا میخواست دور بزنه , من اومدم رد بشم , همین جلوش اومدم صاف اومد تو ماشینم .. گفت اصلا ندیدمت حواسم جای دیگه بود........
بچه ها من تازه رانندگی یاد گرفتم امروز یه اتفاقی افتاد در حد لالیگا بهم استرس وارد شد :31:
تو سراشیبی پارک کردم ( جلوی ماشین رو به پایین سراشیبی ) یه فاصله 1 متری هم با ماشین جلویی گذاشتم وقتی اومدم ماشین رو از پارک دربیارم تا ماشین رو روشن کردم دنده خلاص رو پایین کشیدم ماشین رفت جلو تا به خودم اومدم دیدم با ماشین جلویی همش 10 سانت فاصله دارم خواستم دنده عقب برم باز جلوی ماشین میرفت پایین :41: خلاصه از ترسم دنده خلاص رو کشیدم . از اون نزدیکی ها یکی رو گیر آوردم ماشین رو در آورد ! نفهمیدم اصلا چیکار کرد :34:
به نظرتون تو این جور موارد چیکار باید کرد راستی ماشین هم تندر 90 هستش لطفا راهنمایی کنید الان از سراشیبی ها خیلی میترسم . میترسم برم سراشیبی ماشین رو خاموش کنم ماشین بیاد پایین :27:
البته سراشیبی که میگم منظورم یه خیابون طولانی با شیب رو به بالا هست نه یه سراشیبی کوچیک ماشالله شیب داره در حد بوندسلیگا :31:
ممنون :11:
mohamad skystar
27-06-2012, 21:01
بچه ها من تازه رانندگی یاد گرفتم امروز یه اتفاقی افتاد در حد لالیگا بهم استرس وارد شد :31:
تو سراشیبی پارک کردم ( جلوی ماشین رو به پایین سراشیبی ) یه فاصله 1 متری هم با ماشین جلویی گذاشتم وقتی اومدم ماشین رو از پارک دربیارم تا ماشین رو روشن کردم دنده خلاص رو پایین کشیدم ماشین رفت جلو تا به خودم اومدم دیدم با ماشین جلویی همش 10 سانت فاصله دارم خواستم دنده عقب برم باز جلوی ماشین میرفت پایین :41: خلاصه از ترسم دنده خلاص رو کشیدم . از اون نزدیکی ها یکی رو گیر آوردم ماشین رو در آورد ! نفهمیدم اصلا چیکار کرد :34:
به نظرتون تو این جور موارد چیکار باید کرد راستی ماشین هم تندر 90 هستش لطفا راهنمایی کنید الان از سراشیبی ها خیلی میترسم . میترسم برم سراشیبی ماشین رو خاموش کنم ماشین بیاد پایین :27:
البته سراشیبی که میگم منظورم یه خیابون طولانی با شیب رو به بالا هست نه یه سراشیبی کوچیک ماشالله شیب داره در حد بوندسلیگا :31:
ممنون :11:
وقتی ماشین تو سراشیبی پارک هست حتما ترمز دستی رو بکشید. بعد ماشین رو خلاص کنید و استارت بزنید و به آرومی حرکت کنید.
تو اون شرایط هم میشده دنده عقب گرفت باید ترمز رو میگرفتی بعد میزدی دنده عقب و بعد به آرومی ترمز رو رها میکردی و گاز میدادی تا ماشین عقب بره.
در این شرایط باید نیم کلاچ نیم کلاچ عمل کنید و سرعت عمل و صبور بودن خیلی مهم هست اما چون استرس بهت وارد شده عجله کردی.
Pourya-pc
27-06-2012, 22:21
دو نکته ی مهم برای رانندگی در ایران !
1- به محض مشاهده نیسان آبی فاصلتون رو از هر چهار جهت به حداکثر برسونید !
2- پشت چراغ قرمز با ماشین جلویی 1 متر و بیشتر فاصله داشته باشید و همش به آینه وسط به پشت سرتون نگاه کنید که اگر کسی خواست از پشت بزنه جا برای حرکت داشته باشید . درضمن ماشین های جلوییتون هم اکثرا حوصله ندارن پشت چراغ ترمز بگیرن و ممکنه عقب عقب ماشینتون رو مورد عنایت قرار بدن .
وقتی ماشین تو سراشیبی پارک هست حتما ترمز دستی رو بکشید. بعد ماشین رو خلاص کنید و استارت بزنید و به آرومی حرکت کنید.
تو اون شرایط هم میشده دنده عقب گرفت باید ترمز رو میگرفتی بعد میزدی دنده عقب و بعد به آرومی ترمز رو رها میکردی و گاز میدادی تا ماشین عقب بره.
در این شرایط باید نیم کلاچ نیم کلاچ عمل کنید و سرعت عمل و صبور بودن خیلی مهم هست اما چون استرس بهت وارد شده عجله کردی.
ممنون بابت راهنمایی
فردا یه بار دیگه با راهنمایی شما اقدام میکنم ببینم چی میشه
فقط کسی که تو درآوردن ماشین از اون شرایط بهم کمک کرد گفت که باید دنده رو درگیر کنی من از اصطلاحات سر در نمیارم درگیر کردن دنده یعنی چی ؟
:11:
دو نکته ی مهم برای رانندگی در ایران !
1- به محض مشاهده نیسان آبی فاصلتون رو از هر چهار جهت به حداکثر برسونید !
2- پشت چراغ قرمز با ماشین جلویی 1 متر و بیشتر فاصله داشته باشید و همش به آینه وسط به پشت سرتون نگاه کنید که اگر کسی خواست از پشت بزنه جا برای حرکت داشته باشید . درضمن ماشین های جلوییتون هم اکثرا حوصله ندارن پشت چراغ ترمز بگیرن و ممکنه عقب عقب ماشینتون رو مورد عنایت قرار بدن .
من تو همین مدت کوتاه رانندگی به این دو نکته به صورت عملی پی بردم :31:
من خودم به خط عابر پیاده خیلی اهمیت میدم نرسیده به خط کشی ترمز میکنم خیلی ها خط کشی رو رد میکنن بعد که مامور رو میبینن دنده عقب میان تو هر شرایطی !
نیسان های آبی هم راننده هاشون هیچی رو رعایت نمیکنن قالپاق هاشون هم یه 20 سانتی از تایر فاصله داره کلا ماشین های خطرناکی ان
mohamad skystar
28-06-2012, 01:28
ممنون بابت راهنمایی
فردا یه بار دیگه با راهنمایی شما اقدام میکنم ببینم چی میشه
فقط کسی که تو درآوردن ماشین از اون شرایط بهم کمک کرد گفت که باید دنده رو درگیر کنی من از اصطلاحات سر در نمیارم درگیر کردن دنده یعنی چی ؟
:11:
فکر کرده شما ماشین رو که پارک کردی دنده خلاص بوده و ماشینت اومده جلو برا همین گفته ماشین رو باید تو دنده گذاشته باشی
یا اینکه منظورش این بوده تو سراشیبی تا ماشین رو روشن میکنی در حالت خلاس نزار بمونه سعی کن بری تو دنده ها و حرکت کنی.
hamed malekpour
28-06-2012, 10:15
از قدیم گفته اند نیسان آبی خطر ونیسان قرمز مرگ یعنی اگه نیسان قرمز دیدید شک نکنید که تصادف می کنید.
اینم یه چند نکته که اکثرا برای کسانی هست که تازه گواهینامه گرفتند.
اگه میخواید به یه جاده وارد بشید حتما ابتدا خودتون رو به سمت راست و خیلی کنار بکشید (از لاین راست هم کنار تر یعنی تقریبا نزدیک جاده خاکی)و بعد ازینکه ماشین سرعت مناسب گرفت برید تو خطوط اصلی.یه دفعه نرید وسط جاده.
این تکنیک نیم کلاچ کردن رو سعی کنید همیشه تمرین کنید یاد بگیرید.تو سربالایی ها واقعا نیاز میشه اگه ترافیک بشه که خیلی هم نیازه
اگه تو جاده موتور سوار دیدید سعی کنید خوتون رو ازش دور کنید.اگر هم که دارن حرکات نمایشی میزنن که دیگه بدتر.یا سرعتتون رو کم کنید و با فاصله زیاد از پشتشون برید.جلوتون که خلوت شد سبقت بگیرید اونم با فاصله زیاد ازشون.همین چند هفته پیش همین با عث تصادف شد.
تو جاده خونسرد باشید.دوستان تو پست های قبلی هم گفتند.همیشه سعی کنید به جلوی ماشین های جلویی هم دید داشته باشید.وقتی راننده جلویی ترمز زد چراغش روشن شد در جا هول نکنید ترمز نگیرید.تا جاده شلوغ شد هول نشید.خیلی خونسرد با سرعت مطمئن راتون رو ادامه بدید.
هیچوقت تو سبقت گرفتن مخصوصا تو جاده برای یه لحظه هم شده ترمز نزنید مگر تو شرایط خاص چون راننده پشت سری با فاصلهی خیلی کمی داره پشت سر شما و همراهتون سبفت میگیره.ترمز بزنید احتمال تصادفش هست.عین همینو یه پیرمرده انجام داده بود راننده پشت سریش نزدیک بود بزنه.
اگه تو ترافیک هستید تا یک متر ماشین جلویی رفت جلو شما هی حرکت نکنید.بذارید چند متر بره بعدش حرکت کنید چون هی اینطوری برید هی ترمز بگیرید ترمز خالی میکنه و خوب عمل نمیکنه و به کار من می افتید البته به خیر گذشت.
در ضمن یکی مهمترین عامل تو رانندگی صبر هست.یه راننده اگه صبر نداشته باشه راننده نیست.مثل پدر بنده عجول نباشید:31:
ونکته آخر:یه راننده خانوم دیدید هم ازش فاصله بگیرید:31: البته در 91 درصد موارد.
موفق باشید.
hamed malekpour
28-06-2012, 13:06
نمی دون کار درستی بود یا نه ولی من از تصادف صد درصد جان به در بردم داشتم تو فصل زمستان می رفتم مسافرت که ماشینم هم سمند ال ایکسه وبرف باریده بود وهوا بعدش آفتابی شد وبعد هم دو باره ابری شد که من با سرعت60 تا می رفتم که از دو ماموران راهدار خانه را دیدم که از دور دارن برای ماشین ها دست تکون می دهند که من جدی نگرفتم بله دیدم که زمین مثل شیشه یخ زده ویه پیکان هم داره می یاد تو لاین سبقت یعنی جلو من من دیدم وپامو گذاشتم رو ترمز دیدم که absماشین فعال شد وترسیدم وترمز را محکم فشار دادم ودیدم که دارم از پشت می زنم که در مرحله ی آخر تر مز دستی را کشیدم که به فاصله ی سه چهار متر ایستادم ورفتم حالا نمی دونم که ترمز دستی جونمو نجات داد یا ترمز abs وبعدش هم جلو تر همچنان سطح زمین لیز بود و 30تا40 ماشین به فاصله ی 40 کلیومتری به هم زده بودن ومن هم نمی دونم چرا هی سر می خوردم وتو جاده دور می زدم.
همیشه تو اینجور مواقع سعی کن بادنده سنگین حرکت کنی.همش با دنده پایین برو.تو اینجور مواقع حساس معکوس کشیدن هم جواب میده.البته اگه هول نشه راننده.خوب بود به خیر گذشت.
kasra2002
11-07-2012, 21:08
به نظر شما توی جاده های زیر سازی و خاکی
سرعت چقدر بهتره برای سواری؟ آروم؟معمولی؟تند؟
و اینکه فرمونو محکم بگیریم یا بذاریم آزاد باشه بهتره؟
mohamad skystar
11-07-2012, 22:18
به نظر شما توی جاده های زیر سازی و خاکی
سرعت چقدر بهتره برای سواری؟ آروم؟معمولی؟تند؟
و اینکه فرمونو محکم بگیریم یا بذاریم آزاد باشه بهتره؟
جاده خاکی هم 2 نوع هست
جاده خاکی داریم که بدون دست انداز و تا حدی صاف هست جاده خاکی ناهموار هم داریم.
در کل تو جاده خاکی با خودروهای معمولی سرعت متوسط و تا حدی هم کم پیشنهاد میشه
و چون خودرو تو ناهمواری ضربات زیادی رو متحمل میشه بهتره کنترل فرمان هم دقیق و محکم انجام بشه.
kasra2002
13-07-2012, 14:29
با تشگر منظورم جاده زیر سازی که صافه ولی سنگهاش فرمونو به ارزه میندازه منظورم اینهکه بعضیا میگن سرعت بالا برای دستانداز بهتره و اینکه دیدید که فرمون میلرزه محکم بگیرمش یا بذارم بازی کنه برا خودش؟
روز اولی که گواهینامه گرفته بودم سوار ماشین که لندرور بود شدم ، رفتم پشت 4راه موقع راه افتادن دیدم جلویی ترمز زد منم محکم ترمز کردم و از پشت ماشین پیکان کوبوند به من .
طرف زنه دراومده بود و فحش میداد که این چه طرز رانندگیه ، کمک راننده هم سرش محکم خورده بود به شیشه جلو و شیشه شکسته بود
منم خیلی ترسیده بودم و همین طور مونده بودم !!!!
روز اولی که گواهینامه گرفته بودم سوار ماشین که لندرور بود شدم ، رفتم پشت 4راه موقع راه افتادن دیدم جلویی ترمز زد منم محکم ترمز کردم و از پشت ماشین پیکان کوبوند به من .
طرف زنه دراومده بود و فحش میداد که این چه طرز رانندگیه ، کمک راننده هم سرش محکم خورده بود به شیشه جلو و شیشه شکسته بود
منم خیلی ترسیده بودم و همین طور مونده بودم !!!!
در هر حالت مقصر راننده پشت سریه دیگه ؟ به نظرم باید فاصله ایمنی رو رعایت میکرده تا در صورت ترمز بتونه عکس العمل نشون بده
chaparman
10-08-2012, 14:16
سلام دوستان . من یکی دو ماهی هست یه تندر 90 E2 گرفتم میشه گفت تو رانندگی و نگهداری از اتومبیل صفره صفرم تا حدودی رانندگی تو جاده صاف و مستقیم رو یاد گرفتم :27: ولی وقتی کار به سربالایی و سرازیری میرسه دیگه کلا قاطی می کنم . راهنمایی های دوستان رو در این دو مورد خوندم باید تمرین کنم تا این دو مشکل هم حل بشه .
فقط من چند سوال دارم که امیدوارم نخندید :31: چون گفتم من از ماشین چیزی سرم نمیشه:11: به مرور سوالاتم رو تو همین تاپیک / انجمن مطرح می کنم لطفا منو راهنمایی کنید :
- اینکه ماشین با کاورش اگر هر روز جلوی آفتاب باشه مشکلی برای رنگ و بدنه و ... پیش میاد ؟
- دستمال کشیدن روی بدنه ایا به مرور زمان از کیفیت رنگش کم می کنه ؟ چون شنیدم گرد و خاک و لکه های گرد و غبار که رو بدنه میشینه با کشیدن دستمال مثل سمباده عمل می کنه و به مرور کیفیت رنگ میاد پایین . ماشین رو دستمال بکشم خوبه یا بشورم ؟
- مدتیه رنگ کناره های لاستیک متمایل به زردی شده ایا از گرمای زیاد افتاب هست ؟ مقداری از کاور روی لاستیک ها هم میاد و نصف لاستیک رو می پوشونه .
ممنونم منتظر راهنمایی های شما هستم :11:
سلام دوستان . من یکی دو ماهی هست یه تندر 90 E2 گرفتم میشه گفت تو رانندگی و نگهداری از اتومبیل صفره صفرم تا حدودی رانندگی تو جاده صاف و مستقیم رو یاد گرفتم :27: ولی وقتی کار به سربالایی و سرازیری میرسه دیگه کلا قاطی می کنم . راهنمایی های دوستان رو در این دو مورد خوندم باید تمرین کنم تا این دو مشکل هم حل بشه .
فقط من چند سوال دارم که امیدوارم نخندید :31: چون گفتم من از ماشین چیزی سرم نمیشه:11: به مرور سوالاتم رو تو همین تاپیک / انجمن مطرح می کنم لطفا منو راهنمایی کنید :
- اینکه ماشین با کاورش اگر هر روز جلوی آفتاب باشه مشکلی برای رنگ و بدنه و ... پیش میاد ؟
- دستمال کشیدن روی بدنه ایا به مرور زمان از کیفیت رنگش کم می کنه ؟ چون شنیدم گرد و خاک و لکه های گرد و غبار که رو بدنه میشینه با کشیدن دستمال مثل سمباده عمل می کنه و به مرور کیفیت رنگ میاد پایین . ماشین رو دستمال بکشم خوبه یا بشورم ؟
- مدتیه رنگ کناره های لاستیک متمایل به زردی شده ایا از گرمای زیاد افتاب هست ؟ مقداری از کاور روی لاستیک ها هم میاد و نصف لاستیک رو می پوشونه .
ممنونم منتظر راهنمایی های شما هستم :11:
اگه کاورش کل ماشینو میپوشونه که مشکلی نیست.ولی اگه بدنه در معرض نور آفتاب باشه به مرور رنگ ماشین مات میشه.
دستمال کشیدن کلا خوب نیست.اگر رنگ ماشین تیره باشه کلا پرز دستمال میمونه.گرد و غبار هم باشه میشه همونی که شما میگی.شما برو این اسپرتی ها یه اسپری محافظ رنگ بدنه بگیر بزن به ماشین.هم ماشین دیرتر روش خاک میشینه هم یه کم براقه و هم مشکلات دستمال کردن اینا از بین میره.
لاستیکو نمیدونم...
chaparman
10-08-2012, 15:17
اگه کاورش کل ماشینو میپوشونه که مشکلی نیست.ولی اگه بدنه در معرض نور آفتاب باشه به مرور رنگ ماشین مات میشه.
دستمال کشیدن کلا خوب نیست.اگر رنگ ماشین تیره باشه کلا پرز دستمال میمونه.گرد و غبار هم باشه میشه همونی که شما میگی.شما برو این اسپرتی ها یه اسپری محافظ رنگ بدنه بگیر بزن به ماشین.هم ماشین دیرتر روش خاک میشینه هم یه کم براقه و هم مشکلات دستمال کردن اینا از بین میره.
لاستیکو نمیدونم...
ممنونم از راهنمایی شما . اره رنگ ماشین مشکی پرشین هست و می دونید با این هوای گرد و غبار ( گرد و خاکی که از عراق و عربستان میاد ) خیلی زود کثیف میشه . پس با این وضع من باید هر هفته ماشین رو بشورم درسته؟
این اسپری محافظ رنگ تایید شده هست ؟ رنگ ماشین رو خراب نکنه ؟ اسم دقیقش چیه ؟
- یه سوال هم دارم در مورد بنزین نتدر 90 . تو دفترچه راهنما هیچی در مورد روش پی بردن مقدار بنزین باقی مونده تو باک بنزین ننوشته . تو داشبورد مقدار بنزین رو با ستون میله ای نشون میده که برای من هیچ وقت درست عمل نمی کنه . یعنی یه روز که کلی مسافت طی می کنی تازه فرداش این درجه بنزین یک خط یا دو خط میاد پایین ! رو همین قضیه من زمان بنزین زدن یه بار بنزین رو سرریز کردم . از کجا متوجه بشم دقیقا چقدر بنزین تو باک مونده؟ الان ستون درجه بنزین در نمایشگر داشبورد رو 2 درجه هست .
ممنونم از راهنمایی شما . اره رنگ ماشین مشکی پرشین هست و می دونید با این هوای گرد و غبار ( گرد و خاکی که از عراق و عربستان میاد ) خیلی زود کثیف میشه . پس با این وضع من باید هر هفته ماشین رو بشورم درسته؟
این اسپری محافظ رنگ تایید شده هست ؟ رنگ ماشین رو خراب نکنه ؟ اسم دقیقش چیه ؟
- یه سوال هم دارم در مورد بنزین نتدر 90 . تو دفترچه راهنما هیچی در مورد روش پی بردن مقدار بنزین باقی مونده تو باک بنزین ننوشته . تو داشبورد مقدار بنزین رو با ستون میله ای نشون میده که برای من هیچ وقت درست عمل نمی کنه . یعنی یه روز که کلی مسافت طی می کنی تازه فرداش این درجه بنزین یک خط یا دو خط میاد پایین ! رو همین قضیه من زمان بنزین زدن یه بار بنزین رو سرریز کردم . از کجا متوجه بشم دقیقا چقدر بنزین تو باک مونده؟ الان ستون درجه بنزین در نمایشگر داشبورد رو 2 درجه هست .
اگه از اون اسپری بزنی نیازی نیس هر هفته بشوری.اگه خیلی وسواس نداری 2 هفته ماشین خیلی کثیف نمیشه.نمیدونم چجوریه یکی از بچه ها میگفت خاک روش نمیمونه و با حرکت از روش بلند میشه.
مارک های مختلف داره.من چون خودم استفاده نمیکنم نمیدونم کدوم جنس بهتره.میتونی از یه اسپرتی مورد اعتماد بپرسی.رنگ ماشین هم هیچیش نمیشه.
واسه بنزین هم اگه گیج رو درست نکنی میتونی مث راننده تاکسی ها که پیکان قدیمی دارن عمل کنی.یعنی باکو پر کنی بعد کیلومتر بزنی ببینی بعد چند کیلومتر خالی میشه.اینطوری حدود با درصد خطای کم بدست میاد...
mehran_pqqp
14-08-2012, 06:11
سلام
من رانندگیم از همین تاپیک و راهنمایی هایی دوستان داره خوب میشه
مشکل قبلیم رانندگی تو سربالایی بود الان اینقد تو سربالایی تمرین کردم دیگه مشکلی تو این مورد ندارم ولی چند تا مشکل دیگه به رانندگیم اضافه شد ممنون میشم دوستان تجربیاتشون رو در اختیارمون قرار بدن
1- وقتی تو پارک یه ماشین پشت سرمون هست و ما میخواییم بریم عقب تا کجا جا داره بریم عقب که به ماشین پشتی نخوریم ؟
2-برای پارک کنار خیابون بهترین روش چطور هست که نه فاصله خیلی کم باشه نه خیلی زیاد؟ من الان با یه پلاستیک 5 سانتی که وسط شیشه هست (سمند) پارک می کنم یعنی میرم داخل پارک تا جایی که این پلاستیک بیفته روی خط تقاطع جدول و زمین بعد که افتاد فرمون رو برمیگردونم و پارک می کنم بد نیست ولی میخواستم از تجربیات دوستان استفاده کنم
mehran_pqqp
18-08-2012, 12:53
سلام
من رانندگیم از همین تاپیک و راهنمایی هایی دوستان داره خوب میشه
مشکل قبلیم رانندگی تو سربالایی بود الان اینقد تو سربالایی تمرین کردم دیگه مشکلی تو این مورد ندارم ولی چند تا مشکل دیگه به رانندگیم اضافه شد ممنون میشم دوستان تجربیاتشون رو در اختیارمون قرار بدن
1- وقتی تو پارک یه ماشین پشت سرمون هست و ما میخواییم بریم عقب تا کجا جا داره بریم عقب که به ماشین پشتی نخوریم ؟
2-برای پارک کنار خیابون بهترین روش چطور هست که نه فاصله خیلی کم باشه نه خیلی زیاد؟ من الان با یه پلاستیک 5 سانتی که وسط شیشه هست (سمند) پارک می کنم یعنی میرم داخل پارک تا جایی که این پلاستیک بیفته روی خط تقاطع جدول و زمین بعد که افتاد فرمون رو برمیگردونم و پارک می کنم بد نیست ولی میخواستم از تجربیات دوستان استفاده کنم
ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن خودم چند روزه میرم پارک می کنم جلوی یه ماشین و دنده عقب میرم ولی خب می ترسم بخورم بهش بعد پیاده میشم قدم می گیرم می بینم 8-9 قدم هنوز جا داره! یه روشی رو که خودم امتحان می کنم اینه که تو آیینه وسط نگاه می کنم تا جایی که وسط کاپوت ماشین پشتی رو ببینم میرم عقب تو این حالت 7 قدم (پا) فاصله دارم
mortezaon
22-08-2012, 10:00
ممنون میشم دوستان راهنمایی کنن خودم چند روزه میرم پارک می کنم جلوی یه ماشین و دنده عقب میرم ولی خب می ترسم بخورم بهش بعد پیاده میشم قدم می گیرم می بینم 8-9 قدم هنوز جا داره! یه روشی رو که خودم امتحان می کنم اینه که تو آیینه وسط نگاه می کنم تا جایی که وسط کاپوت ماشین پشتی رو ببینم میرم عقب تو این حالت 7 قدم (پا) فاصله دارم
سلام باید تمرینتون را زیاد کنید
این یه مهارت حسی هست که بستگی به حواس بینایی و حدس و تخمین فاصله شما داره که با تمرین و ممارست می تونید بهترش کنید
البته اگه براتون سخته تکنولوژی کارتون را آسون کرده
با خرید یه سنسور دنده عقب و نصب روی ماشینتون می تونید میلی متری پارک کنید
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
یه مدل دیگه هست که روی آینه سوار میشه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
mehran_pqqp
26-08-2012, 17:30
mortezaon خیلی ممنون
دیشب جاتون خالی رفته بودم بیرون یه جا رفتم پارک کردم داشتم دنده عقب می رفتم که برم کنار جدول و وسط خیابون نباشم یهو یه صدای تق اومد :دی فکر کردم زدم به ماشین پشتی ولی تو آیینه دیدم فاصله دارم با ماشین پشتی ، پیاده شدم دیدم لاستیک عقب ماشین خورده به جدول ( بین جدولها هر چند متر یدونه خالی هست برای این که وقتی بارون میاد آب از اونجا بره تو جوب) لاستیک عقب رفته بود اونجا و خورده بود به لبش :دی
تا ما راننده بشیم حالا حالاها زمان لازمه
rami_hemi
28-08-2012, 09:26
پارک دوبله خیلی قلق میخواد بابای من یه روشی رو یاد داده بود دقیق یادم نیست ولی یک روش کلی بود چون اون بر اساس پارک دوبله با تریلی این روش رو گفت میشد پس روی هر ماشینی اجرا کردش
دقیق یادم نیست باز میپرسم و به عنوان یک اموزش سعی اینجا میذارم .
و اما یک موردی که دوست دارم براتون بگم اون هم سبقت توی جاده ها هست . شما چطور سبقت میگیرید . خیلی از راننده ها رو میبینم که توی اتوبان یا جاده اونقدر از پشت نزدیک یک خودرو کن رو میشن که مجبور میشن خودشون هم با همون سرعت حرکت کنن . و بدتر از همه اینکه در همون فاصله و با همون سرعت اقدام به سبقت گیری میکنن . و این یعنی خطر برخورد خودرویی که در لاین سبقت و با سرعت نسبتا بیشتری داره حرکت میکنه شاید خیلی از شما بگید مقصر راننده ای هست که توی لاین شما با سرعت کمتر داره حرکت میکنه بز هم این حرف شما رو تبرئه نمیکنه .
و اما سناریو فرضی در اتوبانی دارید حرکت میکنید جلوی شما یک کامیون با سرعتی به مراتب کمتر در حال حرکت هست و طبق عادت راننده های عزیز هموطنمون لاین سبقت پر از ماشینهایی هست که به جای اینکه از شما سبقت بگیرن و بعد به لاین عادی برگردن همراه و هم سرعت شما توی همون لاین سبقت در حال حرکت هستند .
دستور عمل صحیح در این مواقع در این مواقع به این صورت است که ،
شما قبل از رسیدن به فاصله کمی از پشت خودرو کم سرعت لوضعیت لاین سبقت رو بررسی کنید در صورت اینکه این لاین پر بود به ارامی سرعت رو کم کنید در عین حال فاصله رو از ماین جلویی اونقدر هم کم نکنید و حداقل برای دو خودرو بین خودرو شما و خودروی جلویی فاصله نگه دارید (در جاده های دو طرفه این یک امر حیاتی و نجات دهنده هست )
با توجه به اینکه به احتمال قوی شما در جاده و اتوبان سعی میکند با اخرین دنده ممکن حرکت کنید خودرو شما به اندازه کافی گشتاور کافی رو به چرخها نمیتونه انتقال بده در اصل هم وظیفه این دنده که به دنده اکونومیک هم مشهوره همین کاهش دور موتور و افزایش دور گیربکس هست پس دور گیری با این دنده بسیار کند انجام میشه . دومین عمل شما برای سبقت گرفتن از خودروی جلویی دنده معکوس هست اما این دنده معکوس اصولی داره . شما مثلا نباید با پا روی گاز این کار رو بکنید و یا در یک لحظه در سرعت بالا دنده خودتون رو از 5 به 3 تعویض کنید این میتونه به موتور و گیبرکس آسیب جدی وارد کنه . اصول دنده معکوس هم یکی از اصولی هست با تمرین زیاد به دست میاد دوری که به خوبی میشه دنده معکوس داد و بقیه موارد رو باید در نظر گرفت .
شما باید دنده مناسبی با سرعتی که الان دارید رو پیدا کنید دنده ای که برای ماشین گشتاور و توان کافی و دور گیری موتور رو به اندازه کافی داشته باشه . زمانی که شما مطمئن شدید دنده مناسب رو انتخاب کردید ماشین شما اماده دور گیری و افزایش سرعت ناگهانی هست . پس مطمئن باشید بدون درگیر کردن ترافیک پشت سر یا مواجهه با خطری از روبرو میتونید به راحتی سبقت بگیرید و در زمان مناسب در لاین خودتون قرار بگیرید .
و اما اخرین نکته که خیلی ها فقط بخشی از اون رو در نظر میگیرن . وضعیت خودروهای لاین کناری شما .
خیلی از راننده گان تنها به فاصله خودرو از خودروی خودشون توجه میکنن این اشتباه بزرگی هست که در خیلی مواقع خطر ساز هست
هم در راههای و جاده های دو طرفه هم در اتوبانها . در هر صورت راننده ای که چه از سمت مقابل شما یا از پشت سر در لاین کنار شما در حال حرکت هست دارای یک فاصله و یک سرعت نسبت به خودروی شما هست فاصله زمانی ثابت خواهد بود که سرعت شما برار هست ولی با توجه به سناریو سرعت اتومبیل شما کمتر از ترافیک هست .پس این خودرو ها در هر صورت نسبت به اتومبیل شما در حال نزدیک شدن هستند و در جاده های دو طرفه هم که این مسله کاملا طبیعی هست خودروی روبروی شما به شما نزدیک میشه اون هم با سرعتی بیشتر از سرعت واقعی خودش .
پس در هر تغییر مسیری فاصله و سرعت خودرو های دیگه رو در نظر بگیرید نه فقط فاصله .
الان شما با موتوری که اماده دور گیری هست فاصله شما از ماشین جلویی اونقدر مناسب هست که در صورت انصراف از سبقت بدون هیچ مشکلی با ترمزی نرم و به جای خودتون برگدید و لاین کناری شما هم با وضعیت ترافیک آرام خالی هست
راهنمای سمت چپ رو بزنید یک بار دیگه در اینه های سمت راننده و و وسط ترافیک رو چک کنید کسی قصد سبقت از شما رو داشت و زودتر از شما اقدام کرده بود اجازه بدید سبقتش رو تکمیل کنه الان باید به ارامی پدال گاز رو فشار بدیدتا با ارامی سرعت ماشین بالا بره بدون وقفه گاز بدید و اجازه بدید سرعت ماشین بالا تر بره تا زمانی که سبقت تموم نشده نه از فشار گاز کم کنید نه ترمز بگیرید . این یک اشتباه بزرگ و در بسیاری مواقع نا بخشودنی هست .
و اما یک نکته دیگه خیلی ها بعد از سبقت فوری به لاین خودشون بر میگردن این یک اشتباه هست امکان تصادف بالا میره شما تا زمانی که حداقل یکی از چراغهای جلوی ماشینی رو که ازش سبقت گرفتید ندید بهتره در لاین سبقت باقی بمونید . اگه با سرعت مناسب سبقت گرفته باشید مطمئن باشید این زمان بیشتر از 5 ثانیه طول نمیکشه و اگر فاصله خودرو های روبرو و یا عقبی رو هم مناسب با سرعتشون در نظر گرفته باشید ترسی از تصادف نداشته باشید که به موقع به لاین خودتون خواهید رفت .
چند نکته ریز هم در این موارد هست که باید گوشزد کنم
در سربالایی ها حتما دنده رو تا حد امکان سنگین کنید و اگر کولر روشن هست از مدار خارج کنید مگر اینکه ماشین شما توانایی موتور بالایی داشته باشه . همونطوری که بالا هم گفتم از ول کردن گاز یا کم کردن سرعت در حین سبقت خوداری کنید . و اینکه در بهترین حالت کارای ماشین خودوتن سبقت بگیرید مثلا در ماشینهای دگانه سوز حتما از بنزین استفاده کنید . در ماشینهای دندهداتوماتیک معکوس دادن به گیربکس به این صورت هست که یک بار گاز رو رها کنید و بعد اون رو تا انتها و یکباره فشار بدید گیربکس به دنده مناسب پایینتر خواهد رفت . در حین سبق هم حتما در دور بالاتر از حد معمول خودتون دنده رو عوض کنید بذارید کمی موتور روش فشار بیاد ولی جان شما و آرامش ترافیک حفظ بشه .
((رامین امجدی))
mehran_pqqp
29-08-2012, 11:05
سلام
باور کنید هر راننده ای باید این تاپیک رو بخونه من که وقتی دارم رانندگی می کنم یهو یه اتفاقی پیش میاد بعضی از نکات این تاپیک رو یادم میاد خیلی مفیده
سوال: راستش ما وقتی ماشین خریدیم یه بنده خدایی بهمون گفت هیچ وقت تو حرکت کولر رو روشن نکنید چون به موتور ماشین فشار خیلی زیادی میاد به خاطر همین برام سوال شده چطور خیلی ها در حین حرکت این کارو انجام میدن و مشکلی هم ندارن
rami_hemi
29-08-2012, 20:46
برعکس در حین حرکت باید کولر رو روشن کرد چون موتور دور بالاتری داره و در حال حرکت هست پس دیگه چرخها نیاز به نیروی زیادی ندارن برای حرکت موقع شروع حرکت فشار زیادی به موتور وارد میشه که با درگیر شدن کمپروسور کولر موتور توان کمتری رو میتونه به گیربکس انتقال بده پس باید فشار بیشتری به موتور وارد بشه تا حرکت رو اغاز کنه .
mehran_pqqp
30-08-2012, 14:16
سلام
دوستان یک مشکل جدی که نتونستم رفعش کنم موقعی هست که تو یه خیابون سرازیری ، مسطح یا... هر دو طرف خیابون ماشین پارک شده باشه و من برم یه طرف پارک کنم مثلا سمت راست ، یه شکل کشیدم برای این که دقیق مشکلم رو بگم
خیابون سرازیریه و اگه هر دو طرف خیابون ماشین پارک شده باشه امکان دور یک فرمون وجود نداره
ماشین من سمت راست خیابون پارک شده و سمت چپ خیابون ماشین های x , y , .... پارک شدن ، من میخوام از پارک بیام بیرون و به سمت فلش (3) برم
مشکل: در فلش شماره (1) تا کجا باید برم جلو که به ماشین x برخورد نکنم؟ حدودی هم بگید خیلی بهم کمک می کنه ، و طبق فلش شماره (2) تا کجا بیام عقب که از پشت به ماشین سمت چپ برخورد نکنم و وقتی میخوام به سمت فلش شماره (3) برم به ماشین x برخورد نکنم و بتونم راحت دور بزنم و به سمت سربالایی فلش شماره (3) برم
دوستان حدودی هم بگین خیلی بهم کمک می کنه راستش کسی نیست بشه اینا رو ازش پرسید برای همین تو این تاپیک مطرح می کنم سوالاتم رو
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
riverman
30-08-2012, 16:17
در مورد کولر گرفتن 1 نکته بگم با اجازه اساتید:
چند سال پیش عموم پراید کاربراتوری داشت توی حرکت حدود 60کیلومتر کولر گرفته بود و ماشین به فنا رفت،ماشین 3 کار میکرد که تعمیرکار گفت پیستون سوزونده.
الان خودم 84 دارم و 1 بار از نمایندگی پرسیدم که اگه تو حرکت کولر بگیرم مشکلی پیش نمیاد ؟
گفتش که نه دیگه مثل قدیم نیستن و 100 تا برو کولر بگیر،ولی من که جرات نمیکنم بیش از 30 کیلومتر کولر بگیرم.
rami_hemi
30-08-2012, 22:42
مشکل ماشنهای کاربراتوری اینه که وقتی کولر میگیری دیگه دور موترو دوباره تنظیم نمیشه ولی توی انزکتوری ها این مشکل رفع شده و با زدن کولر موترو به دور اصلی اضافه میکنه تا دور سر شفت ثابت بمونه برای همین ماشین دیگه مشکلی براش پیش نمیاد من روی 12 تا هم کولر گرفتم مشکلی نبود .
New Solid Snake
30-08-2012, 23:42
سلام
دوستان یک مشکل جدی که نتونستم رفعش کنم موقعی هست که تو یه خیابون سرازیری ، مسطح یا... هر دو طرف خیابون ماشین پارک شده باشه و من برم یه طرف پارک کنم مثلا سمت راست ، یه شکل کشیدم برای این که دقیق مشکلم رو بگم
خیابون سرازیریه و اگه هر دو طرف خیابون ماشین پارک شده باشه امکان دور یک فرمون وجود نداره
ماشین من سمت راست خیابون پارک شده و سمت چپ خیابون ماشین های x , y , .... پارک شدن ، من میخوام از پارک بیام بیرون و به سمت فلش (3) برم
مشکل: در فلش شماره (1) تا کجا باید برم جلو که به ماشین x برخورد نکنم؟ حدودی هم بگید خیلی بهم کمک می کنه ، و طبق فلش شماره (2) تا کجا بیام عقب که از پشت به ماشین سمت چپ برخورد نکنم و وقتی میخوام به سمت فلش شماره (3) برم به ماشین x برخورد نکنم و بتونم راحت دور بزنم و به سمت سربالایی فلش شماره (3) برم
دوستان حدودی هم بگین خیلی بهم کمک می کنه راستش کسی نیست بشه اینا رو ازش پرسید برای همین تو این تاپیک مطرح می کنم سوالاتم رو
درود دوست عزیز
ببین ماشینت چرخ داره ولی ماشین x و y چرخ ندارن که[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
قبل از هر چیز اینو بگم که اگه تازه رانندگی رو شروع کردی و میخوای مهارتت رو بیشتر کنی برای شروع نمیخواد خودتو خیلی اذیت کنی، تو این شکلی که کشیدی میتونی از پارک بیای بیرون و جلوتر یه جای بهتر دور بگیری به همین راحتی[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگه بین ماشین خودت و ماشین x فقط به اندازه ی عرض یه ماشین قابل تردد هست از فکر دور زدن بیا بیرون چون مسیر مسدود میشه
حالا راهنمایی
ببین میخوای بیای تو مسیر شماره یک پس باید فرمون رو تا اخر به سمت چپ بپیچی در حین حرکت آروم، فرمون رو تا آخر به سمت چپ بده و وقتی فرمونت تا آخر بسته شد یه کم فرمون رو آزاد کن نذارفرمون تا آخر برای مدتی بسته بمونه زیاد هم گاز نده چون فرصت بازی کردن با فرمون رو ازت میگیره، وقتی تا اندازه کافی به ماشین x نزدیک شدی (اندازه نزدیکی یه طورایی حسی هست باید دستت بیاد) حالا باید عقب بری در حالیکه داری عقب میری آروم فرمون رو به سمت راست میدیتا نزدیکای آخرش تا جلوی ماشن تو مسیر شماره سه قرار بیگیره اگه فرمون رو تا نزدیکای آخرش ببری تو عقب رفتن تو مسیر دو به چیزی برخورد نمیکنی حالا فرمون رو بده چپ و حرکت
تو عقب رفتن وقتی فرمون رو به هر سمتی بگیری عقب ماشین به همون سمت وجلوی ماشین به سمت مخالف میره یا اینطوری در نظر بگیر:
میخوام جلوی ماشین بره چپ پس فرمون تا آخر به راست
میخوام جلوی ماشین بره راست پس فرمون تا آخر به چپ
mehran_pqqp
31-08-2012, 01:23
درود دوست عزیز
ببین ماشینت چرخ داره ولی ماشین x و y چرخ ندارن که[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
قبل از هر چیز اینو بگم که اگه تازه رانندگی رو شروع کردی و میخوای مهارتت رو بیشتر کنی برای شروع نمیخواد خودتو خیلی اذیت کنی، تو این شکلی که کشیدی میتونی از پارک بیای بیرون و جلوتر یه جای بهتر دور بگیری به همین راحتی[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگه بین ماشین خودت و ماشین x فقط به اندازه ی عرض یه ماشین قابل تردد هست از فکر دور زدن بیا بیرون چون مسیر مسدود میشه
حالا راهنمایی
ببین میخوای بیای تو مسیر شماره یک پس باید فرمون رو تا اخر به سمت چپ بپیچی در حین حرکت آروم، فرمون رو تا آخر به سمت چپ بده و وقتی فرمونت تا آخر بسته شد یه کم فرمون رو آزاد کن نذارفرمون تا آخر برای مدتی بسته بمونه زیاد هم گاز نده چون فرصت بازی کردن با فرمون رو ازت میگیره، وقتی تا اندازه کافی به ماشین x نزدیک شدی (اندازه نزدیکی یه طورایی حسی هست باید دستت بیاد) حالا باید عقب بری در حالیکه داری عقب میری آروم فرمون رو به سمت راست میدیتا نزدیکای آخرش تا جلوی ماشن تو مسیر شماره سه قرار بیگیره اگه فرمون رو تا نزدیکای آخرش ببری تو عقب رفتن تو مسیر دو به چیزی برخورد نمیکنی حالا فرمون رو بده چپ و حرکت
تو عقب رفتن وقتی فرمون رو به هر سمتی بگیری عقب ماشین به همون سمت وجلوی ماشین به سمت مخالف میره یا اینطوری در نظر بگیر:
میخوام جلوی ماشین بره چپ پس فرمون تا آخر به راست
میخوام جلوی ماشین بره راست پس فرمون تا آخر به چپ
ممنون بابت توضیحات
تقریبا همه موارد رو انجام میدم ولی مشکل اصلی همین حسه هستش ، مثلا یه جا خوندم تو خیابونی که دو طرف خالی هست بخوای دور دو فرمون بزنی می تونی تا جایی بری جلو که از زیر آیینه سمت چپ جدول رو ببینی بعد میری عقب و بقیه ماجرا
هر کسی یه علامتی برای خودش داره که تا کجا بره جلو و تا کجا بره عقب و اینم بدست نمیاد مگر با تجربه ، مثلا کسی که 10 ساله رانندس مسلما اطلاعات خیلی خوبی داره تا منی که 5-6 ماهه رانندگی می کنم
من بیشتر منظورم این علامت ها بود
یا مثلا خودم وقتی پارک دوبل می کنم تا جایی میرم عقب که زیر شیشه عقب ماشینم مماس با زیر شیشه ی جلوی ماشین پشت باشه اینطوری تقریبا فاصله با ماشین پشتی مناسب در میاد
New Solid Snake
01-09-2012, 13:03
ممنون بابت توضیحات
تقریبا همه موارد رو انجام میدم ولی مشکل اصلی همین حسه هستش ، مثلا یه جا خوندم تو خیابونی که دو طرف خالی هست بخوای دور دو فرمون بزنی می تونی تا جایی بری جلو که از زیر آیینه سمت چپ جدول رو ببینی بعد میری عقب و بقیه ماجرا
هر کسی یه علامتی برای خودش داره که تا کجا بره جلو و تا کجا بره عقب و اینم بدست نمیاد مگر با تجربه ، مثلا کسی که 10 ساله رانندس مسلما اطلاعات خیلی خوبی داره تا منی که 5-6 ماهه رانندگی می کنم
من بیشتر منظورم این علامت ها بود
یا مثلا خودم وقتی پارک دوبل می کنم تا جایی میرم عقب که زیر شیشه عقب ماشینم مماس با زیر شیشه ی جلوی ماشین پشت باشه اینطوری تقریبا فاصله با ماشین پشتی مناسب در میاد
من فکر میکنم هر کی برای خودش علامتی رو در نظر میگیره، یادم میاد وقتی مربیم داشت بهم آموزش میداد موقع عقب رفتن میگفت وقتی داری عقب میری باید جدول کنار رو با چراغ stop که وسط شیشه عقب هست موازی بگیری!! وقتی اینکارو میکردم زیکزاکی عقب میرفتم چون حواسم به فرمون نبود، وقتی خودم جاده پشت رو نگاه میکردم و با فرمون بازی نمیکردم عقب رفتنم درست بود
پس هر کی علامتی رو میگه لازم نیست که سعی کنی همونو در نظر بگیری، به نظر من تو یه جای خلوت پارک کردن و نزدیک شدن به موانع و... رو تمرین کن و برای هرکدوم علامتی رو در نظر بگیر بعدش از ماشین پیاده شو ببین فاصله ها چطورین اگه صبر و حوصله داشته باشی و با تمرین زیاد همه چی دستت میاد
روزهای شادی داشته باشی
sar be hava
10-09-2012, 11:47
سلام .
لاین سبقت اصولاً مال سبقت هست، یعنی وقتی سبقت گرفتی ، میای لاین کنار . درستش اینه که تو لاین سبقت نمونین . حتی با سرعت مجاز.
تایید میشه
اینم بگم که من، جدای بحث سرعتی که دارم، اگه ببینم راننده ای داره مودبانه چراغ میزنه بهش راه میدم، اما اگه کولی بازی در بیاره و دسپاچم کنه، بهش راه نمیدم تا ادب بشه و دیگه راننده ای رو با این کاراش مضطرب و پریشون نکنه، چون خیلی میتونه حادثه ساز بشه
rami_hemi
10-09-2012, 19:04
بهتره کلا لاین سبقت رو خالی بذارید
کسی که چراغ میده شاید واقعا عجله داره کسیش مریضه اصلا میخواد برسه عروسی تولد بچش
من که به شخصه کسی ببینم راه میخواد در اولین فرصت بهش راه میدم مگر اینکه واقعا دیگه نتونم بکشم کنار اون موقع در صورت مناسب بودن ترافیک سرعتم رو زیاد میکنم و در صورت بد بودن ترافیک جلو با فلاشر بهش میرسونم که اوضاع خرابه کمی صبر کن
mehran_pqqp
22-09-2012, 01:17
تایید میشه
اینم بگم که من، جدای بحث سرعتی که دارم، اگه ببینم راننده ای داره مودبانه چراغ میزنه بهش راه میدم، اما اگه کولی بازی در بیاره و دسپاچم کنه، بهش راه نمیدم تا ادب بشه و دیگه راننده ای رو با این کاراش مضطرب و پریشون نکنه، چون خیلی میتونه حادثه ساز بشه
من هر وقت یکی پشت سرم باشه تو خط سبقت و چراغ بزنه راهنمای راستو میزنم که بفهمه میخوام برم کنار دیگه چراغ نمیزنه چون میفهمه که همون یه بار چراغ کافی بوده و من میخوام وقتی تو شرایط مناسب بودم برم لاین کنار بیاد رد بشه چندین بار این اتفاق افتاده و همیشه هم فقط 1 یا 2 بار چراغ داده
mehran_pqqp
22-09-2012, 01:21
سلام
دوستان بیاین واقعا راهنما زدن رو سوسول بازی و بلد نبودن رانندگی فردی که راهنما میزنه ندونیم ، واقعا چرا تو ایران اینطوری فکر می کنن؟ یعنی هر کی راهنما میزنه فکر می کنن رانندگی بلد نیست! یکی از اقوام از یکی از کشورهای خارجی گواهینامه بین المللی گرفته بود یه بار که باهاش صحبت می کردم میگفت تو تهران هر جا راهنما میزنه اکثر راننده ها وقتی از کنارش رد میشن یه جور تسمخر آمیز بهش نگاه می کنن! گفت تو کشوری که بوده برعکس این مورد هست
من از اون روز به بعد باور کنید اینقد تمرین کردم حتی اگه خلوت هم باشه بخوام دور بزنم و مهم تر از همه اگه بخوام لاینم رو عوض کنم راهنما میزنم چون شخصیت خودم رو نشون میدم کاری با بقیه ندارم که چه فکری در مورد من می کنن
mortezaon
07-11-2012, 13:48
با سرعت رانندگی می کنید به سر پیچی می رسید که یکباره وحشت می کنید.نه می توانید سرعتتان را کم کنید و نه اینکه با آن سرعت پیچ را طی کنید.
چکار باید کرد؟
فرمان خودرو را به آرامی به چپ و راست می چرخانید.سطح اصطکاک چرخهای خودرو زیادتر شده و به امید خدا شما از خطر نجات پیدا می کنید.(لطفا در پیچهای کوتاه و خلوت با سرعت کم تمرین کنید)
منبع unc-co.ir
MehranVB
07-11-2012, 17:57
یه مشکلی که دیدم واسه خیلیا پیش میاد، وقتی توی شیب زیاد هستید (مثلاً پارک جمشیدیه!) و توی ترافیکید و باید همش ایست کنید و حرکت کنید، اینجور مواقع ماشین اگه اتومات نباشه همش خاموش میکنه و شما مجبورید گاز زیاد بدید و نیم کلاج و ...
کلاً خیلی عذاب آوره. بهترین کاری که در این مواقع میتونید بکنید، ترمز دستی رو بکشید، نیم کلاج و گاز رو بگیرید و وقتی ماشین از جاش کنده شد، اون موقع دستی رو رها کنید.
(من یک بار توی حاشیه جاده و به سمت لب دره بودم، هر چی دنده عقب میخواستم برم بخاطر شیب و کف خاکی، ماشین خاموش میشد و بعد از خاموش شدن هم یه کم به سمت دره حرکت میکرد تا ترمز بگیرم. بالاخره مجبور شدم از همین تکنیک استفاده کنم و با گاز خیلی زیاد توی اون شیب با دنده عقب برگردم. اگه این کارو نمیکردم احتمالاً توی دره افتاده بودم!!)
hamed malekpour
07-11-2012, 18:54
موقع که دیدید دارید تصادف می کنید هیچ وقت چشمهایتان را نیندید من دو سه بار از تصادف های 100% از این روش استفاده کرده ام وبه خیر گذشته شجاع باشید
amir1230
10-11-2012, 00:47
سلام
من تقریباً تمام نکات رانندگی رو ،روشون مسلط شدم.
فقط یه نکته مونده.اونم نحوه آزاد کردن کلاج برای حرکت اولیه ماشینه.
برای انجام این کار پاشنه پا باید روی زمین باشه یا رو هوا؟(منظورم اینه که فقط کلاج رو از قسمی استخوانی زیر انگشتان آزاد میکنیم؟ یا نه کل پای چپو میاریم بالا؟
من به روش اول عادت دارم.ولی تو ترافیکای سنگین(حرکت با نیم کلاج) به مشکل میخورم.چون قبل از اینکه پامو کامل از روی کلاج بردارم.باید کلاج و ترمز رو برای توقف کامل بگیرم.که چون پاشنه پام رو زمینه،پام به طرف جلو سر میخوره.و مجبورم برای تسلط روی کلاج،پامو به طرف عقب بکرونم(با اینکه پام رو کلاجه به سمت عقب بکشونمش که خیلی هم سخته).
مشکل کجاست؟
ممنون از راهنماییتون.
hamed malekpour
10-11-2012, 10:13
مشکل اینجاست که کم تجربه اید وبا ید رو ترمز وکلاچ وگاز تسلت کامل داشته باشید ودر ضمن باید پاشنه ی پا رو هوا نباشه چون تمرکز زیادی رو کلاج نمی تونید داشته باشید واگر هم می ترسید ماشین با عقب بره وبه ماشین پشتی بزنید اول دستی را بکشید ونیم کلاج وگاز بدهید وبعد دستی را بخوابانید
amir1230
12-11-2012, 12:10
مشکل اینجاست که کم تجربه اید وبا ید رو ترمز وکلاچ وگاز تسلت کامل داشته باشید ودر ضمن باید پاشنه ی پا رو هوا نباشه چون تمرکز زیادی رو کلاج نمی تونید داشته باشید واگر هم می ترسید ماشین با عقب بره وبه ماشین پشتی بزنید اول دستی را بکشید ونیم کلاج وگاز بدهید وبعد دستی را بخوابانید
دوست عزیز،
اصلا بحث ترمز دستی و عقب رفتن نیست.
بحث اینه که موقع آزاد کردن کلاج،در حرکت اولیه.پاشته باید روی زمین باشه یا رو هوا:
دوست عزیز،
اصلا بحث ترمز دستی و عقب رفتن نیست.
بحث اینه که موقع آزاد کردن کلاج،در حرکت اولیه.پاشته باید روی زمین باشه یا رو هوا: ســلام..
دوستمون حامد جان درست گفتن../..براي رفع مشكل تسلط بايد پيدا كني......كه با تمرين به دستش مياري....براي اينكه به اون تسلط برسيد در حال حاضر بايد دستي رو بكشيد و نيم كلاچ كنيد...
و در تمومي حالت هم بايد پاشنه پا روي زمين باشه....مخصوصا شما كه تازه ميشينيد از اول پاشنه پاتون رو روي زمين بزاريد كه عادت كنيد....حتي براي ترمز گرفتن هم همين هست..يعني پاي راست شما در راستاي پدال ترمز قرار ميگيره و براي گاز دادن پاتون رو بلند نميكنيد از روي پاشنه ميچرخونيد..
hamed malekpour
12-11-2012, 15:43
ودر ضمن از کفش مناسب هم استفاده کنید که نکته ی خیلی خوبییه که کسی زیاد جدیش نمی گیره وبهتره برای رانندگی یه کفش مناسب در نظر بگیرید.
amir1230
12-11-2012, 16:09
ســلام..
دوستمون حامد جان درست گفتن../..براي رفع مشكل تسلط بايد پيدا كني......كه با تمرين به دستش مياري....براي اينكه به اون تسلط برسيد در حال حاضر بايد دستي رو بكشيد و نيم كلاچ كنيد...
و در تمومي حالت هم بايد پاشنه پا روي زمين باشه....مخصوصا شما كه تازه ميشينيد از اول پاشنه پاتون رو روي زمين بزاريد كه عادت كنيد....حتي براي ترمز گرفتن هم همين هست..يعني پاي راست شما در راستاي پدال ترمز قرار ميگيره و براي گاز دادن پاتون رو بلند نميكنيد از روي پاشنه ميچرخونيد..
بله،پای راستو که میدونم باید روی زمین باشه.
اما پای چپ که مخصوص کلاج هست رو نمیدونستم،که شما میگید باید اونم روی زمین باشه.
اتفاقاً خودم وقتی روی زمین باشه بیشتر تسلط دارم.(شاید چون عادت کردم.)اما بعد از چندبار نیم کلاج گرفتن در ترافیک های سنگین،دچار مشکل میشم.
ضنماً در استفاده از کلاج برای تعویض دنده یا ایست کامل هیچ مشکلی ندارم.فقط برای حرکت اولیه .اونم هنگام آزاد کردن،نه هنگام گرفتن.
آخه چندنفر گفتن برای آزاد کردن کلاج، باید پاشنه رو هوا باشه و کل پاتو به همراه کلاج بیاری بالا،که منم شک کردم.
mortezaon
14-11-2012, 15:13
با سرعت رانندگی می کنید به سر پیچی می رسید که یکباره وحشت می کنید.نه می توانید سرعتتان را کم کنید و نه اینکه با آن سرعت پیچ را طی کنید.
چکار باید کرد؟
فرمان خودرو را به آرامی به چپ و راست می چرخانید.سطح اصطکاک چرخهای خودرو زیادتر شده و به امید خدا شما از خطر نجات پیدا می کنید.(لطفا در پیچهای کوتاه و خلوت با سرعت کم تمرین کنید)
وقتی میخواید پارک دوبل کنید، نیازی نیست حتما برید جلوتر و دنده عقب برید تو پارک. وقتی میبینید فضای بین دو ماشین خالیه، سریع نرید جلوتر از ماشین جلویی قرار بگیرید. اول سعی کنید فاصله عرضی ماشینتون رو از ماشین عقبی (همونی که جلوش خالیه) حین حرکت به حدود یه متر برسونید. یعنی یه جوری برید که اگه کنار اون ماشین ایست کنید یه متر از درهاش فاصله داشته باشید. خب... حالا که دارید به ماشین عقبی نزدیک میشید و فاصله یه متری رو از کنار حفظ کردید، به محض اینکه به در سمت شاگرد ماشین شما به سر کاپوت ماشین عقبی رسید فرمون بچرخونید و سر ماشینو فرو کنید تو فضا و سریع دوباره فرمون بگردونید و بیایید بیرون. من خودم همیشه ی خدا اینطوری پارک میکنم. فقط باید سریع باشید. به محض اینکه سر ماشین رفت داخل، سریع دوباره فرمون بگردونید بیاریدش بیرون که راحت بتونید بعدش دنده عقب برید تو پارک.
به عکس دقت کنید:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
دوستان این روشی که گفتم رو سعی کنن تمرین کنن. اما باز هم تاکید میکنم، موقعی که دارید با سر میرید تو، سریع فرمون برگردونید بیایید بیرون. یعنی وقتی ماشین سرش از نصف بیشتر رفت تو، دوباره فرمون بشکونید بیایید بیرون. وگرنه اگه سریع نباشید و اگه تا آخر با سر برید تو، اونوقت پشت ماشین میمونه بیرون و مکافات میشه و عقب جلو هم بکنید فاصلتون از جدول نیم متر میشه!! پس تمرین کنید. این روش بنظر خودم سریعترین روش پارک دوبله.
یه نکته هم برای دوستانی که تازه گواهینامه گرفتن و توی حرکت در سربالایی استرس میگیرن موقع کم شدن سرعت ماشین جلویی. اول اینکه تبریک میگم گواهینامه تون رو ایشالله همیشه براتون عامل خیر باشه. خب... اول اینکه وقتی توی سربالایی حرکت میکنید سعی کنید یه متر و یا بیشتر از جلویی فاصله داشته باشید و این فاصله رو حفظ کنید. فرض کنید دارید با دنده 2 حرکت میکنید. وقتی دیدید ماشین جلویی سرعتشو کم کرد و دیدید سرعتتون به حدی رسید که دنده 1 میطلبه، هول نکنید. فاصله 1 متری که گفتم اینجا به درد میخوره. چون روی سربالایی هستید پس به جای اینکه ترمز بزنید، میتونید پاتونو کامل روی کلاچ فشار بدید و بذارید بمونه. اینکار باعث میشه ماشین خلاص بشه و چون توی سربالایی هستید حکم ترمزو پیدا میکنه. بذارید پاتون همینطور رو کلاچ بمونه تا وقتی که دیگه فاصله 1 متر کم بشه. خب. حالا دیگه دور موتورتون بطور واقعی اومده پایین و سینکرونایزر گیربکس بهتون گیر نمیده. حالا همینطور که پاتون رو کلاچه، راحت دنده یکو جا بزنید و به حرکت ادامه بدید. (برای اینکه ماشین پشت سری هم حواسش جمع باشه، موقعی که سرعتتون داره کم میشه، چند صدم ثانیه هم پاتونو روی پدال ترمز قلقلک بدید، البته پدالو تا ته فشار ندید، چند میلیمتر فشار بدید که فقط چراغ ترمز یه لحظه روشن شه و ماشین پشتی بفهمه سرعتتون داره کم میشه)
البته همه اینا موقعیه که دارید با دنده 2 و اونم با سرعت کم حرکت میکنیدا، نه اینکه باهاش 70 تا رو پر کرده باشید!! اونوقت ترمزو باید اول کامل فشار بدید تا سرعتتون خیلی کم شه بعد پاتونو از ترمز بردارید تا ماشین به حرکت ادامه بده و بعدش پاتونو بذارید روی کلاچ و دور پایینتر بیاد و بعدش بزنید 1.
کلا باید خیلی حواستون جمع باشه چون دارید حین حرکت میزنید 1. به محض اینکه دیدید 1 جا نمیره دستتونو از روی دسته دنده بردارید بپره بیرون. هیچوقت به زور دنده رو جا نزنید چون گیربکس میاد پایین. وقتی دیدید جا نمیره یعنی اینکه هنوز دور موتور و گیربکس اونقدری نیست که 1 جا بره. سینکرونایزر نمیذاره دنده جا بره. وقتی دیدید جا نمیره، یکم پدال ترمزو فشار بدید تا سرعت کم بشه و دور موتور بیاد پایین. هممممه اینا صرفا با تمرین و تجربه بدست میاد. من و هرکس دیگه هم شونصد خط هم بنویسیم، بدون تمرین نمیشه.
توی فصول سرما و بارونی خیلیا رو دیدم که واسه اینکه از بخارگرفتگی شیشه ها جلوگیری کنن، یه کم شیشه ها رو میدن پایین. و دقیقا به همشون دقت کردم دیدم کلید تهویه فعاله و چراغش روشنه. انگار بعضیا واقعا نمیدونن باید با اون کلید چیکار کرد. برای جلوگیری از بخارگرفتگی نباید دکمه تهویه رو زد. یعنی باید باز باشه (یعنی چراغش خاموش). من توی روزهای بارندگی و مرطوب اون دکمه رو نمیزنم و اجازه میدم دریچه ها باز باشن، چون به محض اینکه دکمه تهویه رو بزنم خب چون ورود هوا به داخل قطع میشه باعث میشه شیشه ها بخار کنن. پس نتیجه اینکه توی روزهای مرطوب و یا بارونی واسه جلوگیری از بخارگرفتگی، دکمه تهویه رو خاموش کنید. کلا دکمه تهویه واسه کولر روشن کردن خوبه، جلوگیری از ورود هوای گرم بیرون به کابین، و همچنین واسه جلوگیری از ورود دود و دم و بوی بد و هوای آلوده بیرون. در غیر این صورت بذارید خاموش باشه. البته توی روزهای مرطوب و یا بارونی که دود و دم هم بیرون وجود داره، باید دود و دم رو تحمل کنید. به هرحال یه لحظه بوی بد بهتر از بخار گرفتن شیشه ها و خطرناک شدنه.
من خودم به محض اینکه ببینم شیشه ها دارن بخار میگیرن سریع دکمه رو خاموش میکنم و واسه چند ثانیه بخاری رو روشن میکنم و میذارم روی حدکثر دور فن، جهت وزش باد رو هم به سمت شیشه ها قرار میدم و دریچه ها رو هم دستی برمیگردونم به سمت شیشه ها. سریع بخارگرفتگی برطرف میشه و سپس بخاری رو خاموش میکنم. (ماشین من پژو 405 است و خب طبیعتا تهویه اتوماتیک داره. حالا توی ماشینای دیگه مثل پراید نمیدونم دکمه تهویه اتوماتیک دارن یا نه. روی سخنم با کسانی بود که ماشینشون تهویه اتوماتیک دارن)
بعد تصادف به اعصابتون مسلط باشین دوستان :n06:
دوستان من تو روندن ماشین تو سربالایی خیلی مشکل دارم مخصوصا اینکه تو سربالایی ترافیک هم باشه :n03: به نظرتون اگر تو سربالایی تو ترافیک موندم برای به جلو رفتن بهترین کار چیه با در نظر گرفتن این نکته که ترافیک شدید باشه ( تو سربالایی وقتی از حالت ترمز میخوام حرکت کنم وقتی گاز میدم ماشین به سختی بالا میره اکثرا اول یه مقدار عقب میره )
ممنون
Altairezio
05-06-2013, 21:27
دوستان من تو روندن ماشین تو سربالایی خیلی مشکل دارم مخصوصا اینکه تو سربالایی ترافیک هم باشه :n03: به نظرتون اگر تو سربالایی تو ترافیک موندم برای به جلو رفتن بهترین کار چیه با در نظر گرفتن این نکته که ترافیک شدید باشه ( تو سربالایی وقتی از حالت ترمز میخوام حرکت کنم وقتی گاز میدم ماشین به سختی بالا میره اکثرا اول یه مقدار عقب میره )
ممنون
این که تجربه نیست دوست من تاپیکو اشتباه اومدی ولی ...!
بهتره از دستی استفاده کنی!
دستی رو بده بالا تا میتونی نرم گاز بده تا دور موتور تا 3 (بستگی داره با شیبش!اگه خیلی تند باشه تا 4!)پر کن و دستی رو بخوابون به نرمی ماشین به راه میوفته بدون این که 1 قدم به عقب بره!
البته با کلاج که راحت هستی؟!
تو پارک تو سر بالایی یا راه افتادن از پارکم این خیلی خوب نتیجه میده!
البته میتونی دستی رو تا نیمه بالا بیاری و گازو ول نکنی!(البته خونه خراب میشی سر ماه!):n02:
این که تجربه نیست دوست من تاپیکو اشتباه اومدی ولی ...!
بهتره از دستی استفاده کنی!
دستی رو بده بالا تا میتونی نرم گاز بده تا دور موتور تا 3 (بستگی داره با شیبش!اگه خیلی تند باشه تا 4!)پر کن و دستی رو بخوابون به نرمی ماشین به راه میوفته بدون این که 1 قدم به عقب بره!
البته با کلاج که راحت هستی؟!
تو پارک تو سر بالایی یا راه افتادن از پارکم این خیلی خوب نتیجه میده!
البته میتونی دستی رو تا نیمه بالا بیاری و گازو ول نکنی!(البته خونه خراب میشی سر ماه!):n02:
آره تاپیک خودش رو باز کرده بودم ولی نمیدونم چرا اینجا پست گذاشتم :n02:
پس روی دنده , دستی رو بدم بالا و گاز بدم بعدا دستی رو بدم پایین خودش میره جلو ؟ ببینم وقتی دستی رو دارم میدم پایین هم بعدش گاز هم باید بدم دیگه یا نه یا ماشین با همون گاز دستی بالا آروم میره جلو ؟
فقط موندم چرا این روش ها رو هیچ مربی آموزشگاهی یاد نمیده ؟
ممنون :n12:
Altairezio
06-06-2013, 12:31
آره تاپیک خودش رو باز کرده بودم ولی نمیدونم چرا اینجا پست گذاشتم :n02:
پس روی دنده , دستی رو بدم بالا و گاز بدم بعدا دستی رو بدم پایین خودش میره جلو ؟ ببینم وقتی دستی رو دارم میدم پایین هم بعدش گاز هم باید بدم دیگه یا نه یا ماشین با همون گاز دستی بالا آروم میره جلو ؟
فقط موندم چرا این روش ها رو هیچ مربی آموزشگاهی یاد نمیده ؟
ممنون :n12:
مربیا حرفیه ای یاد نمیدن که فقط اکتفا میکنن!(من خودم این روش پیش مربی انجام دادم کف کرده بود گفت اینو اینجا انجام دادی جلو افسر نکنیا خفتت میکنه!)
1- دستی بالا 2- گاز بده تا متناسب با شیب خیابون دور موتور بالا بیاد! 3- دستی رو کامل یا تا نیمه پایین بیار ماشین کم کم راه میوفته!
البته این روش بیشتر برا پارک کردن تو سربالایی یا سر پاییینیه ولی حالا چون شمایی میتونی اونجوری ام استفاده کنی!
منتهی بعد راه افتادن اگه دستی رو تا نیمه پایین بردی یادت نره دستی رو کامل بخوابونی!:n02:
a6543210
11-08-2013, 19:55
دوستان تا حالا رانندگی نکردم!!!:n14: یعنی ماشین گیرم نیومده بود!
اما حالا اومده! ممنون می شم یکم از تجربیاتتون رو بگین...
موقع تصادفات چی کار کنیم؟!می ترسم سری اول گند یزنم!:n02:
شـیـفــو
11-08-2013, 20:09
دوستان تا حالا رانندگی نکردم!!!:n14: یعنی ماشین گیرم نیومده بود!
اما حالا اومده! ممنون می شم یکم از تجربیاتتون رو بگین...
موقع تصادفات چی کار کنیم؟!می ترسم سری اول گند یزنم!:n02:
سلام
مگه گواهینامه نداری ؟ آموزشگاه رفتی ؟
a6543210
11-08-2013, 22:53
سوال؟!
1- دوستان موقع رانندگی چه مدارکی لازمه همراهمون باشه!؟
2-موقع تصادف باید چی کار کنیم؟مخصوصا قضیه بیمه رو بیشتر توضیح بدین؟(برگه از بیمه نامه کندن یعنی چی و...)
3- موقع رانندگی تو شهر بیشتر توجهمون رو چی باشه؟
4- رانندگی تو جاده چطوره؟
5- تو شب رانندگی کردن چطور باید دقت کنم که تصادف نکنم.نور بد جور می زنه چش آدمو!مخصوصا تو جاده...
تازه کارم!:n27:
لنگرود1371
11-08-2013, 23:24
بچه ها با پراید استاندار کارخونه خیلی حواستون رو پیچا باشه چون ارتفاع زیاده لاستیکا کم عرضه خیلی خطرناکه
من یه بار با سرعت 30 تا اومدم یه میدونو دور بزنم بارون بود شدید شدید میدونید شمال چه طور بارون میاد که
فرمون تا ته چرخید قشنگ 4 ثانیه لیز خوردم اونقدر طولانی بود لیز خوردنم که من یه این اماتوری فرصت کردم دو بار ترمز بگیرم یه بار دستی بکشم ولی هیچ تاثیری نداشت آخرشم سوار جدول شدم البته جدول خیلی خیلی کوتاه بود شانس اورم الان که بیشتر فکر میکنم دستی رو بعد سوار شدن رو جدول کشیدم:n02: ولی خیلی جالب بودا قشنگ سر خوردنو با تموم وجود به مدت طولانی احساس کردم بدون اینکه کاری از دست آدم بر بیاد کلا دو سه بار قبلشم سر خورده بودم ولی همش جاده صاف بود کوتاه این خیلی باحال بود:n08:شماله ده چه بکنیم
البته بماند که گشت هم دنبال بود که مزیت بر علت شد ولی به خاطر اونا نبود پراید خیلی مراقبت میخواد به مولا بیچاره پاسگاه تا صحنه رو دید ول کرد گازشو گرفت در رفت یه چی گردنشون نیفته ها:n08:
جوونی دیگه:n27:
a6543210
16-08-2013, 10:14
دوستان اون 4 تا سوال مارو ج بدین و این پست رو هم حذف کنید!
Altairezio
16-08-2013, 20:45
سوال؟!
1- دوستان موقع رانندگی چه مدارکی لازمه همراهمون باشه!؟
2-موقع تصادف باید چی کار کنیم؟مخصوصا قضیه بیمه رو بیشتر توضیح بدین؟(برگه از بیمه نامه کندن یعنی چی و...)
3- موقع رانندگی تو شهر بیشتر توجهمون رو چی باشه؟
4- رانندگی تو جاده چطوره؟
5- تو شب رانندگی کردن چطور باید دقت کنم که تصادف نکنم.نور بد جور می زنه چش آدمو!مخصوصا تو جاده...
تازه کارم!:n27:
1:کارت بیمه ،گواهی نامه ،کارت ماشین ،معاینه فنی
2:موقع تصادف از ماشین پیدا شو با آرامش به این فکر نکن که مقصر کیه فقط به پلیس زنگ بزن بیاد!بعد اومدن مشخص شدن مقصر ،گواهی نامه ها یا کارت بیمه ها یا کارت خودرو ها ردو بدل میشه و با یه قرار جلوی بیمه ماشینا همه چی حل میشه!(پولتونو تا جای ممکن از بیمه ها میگیرین!)
3:بیشتر به عابر پیاده و دوچرخه و موتور و فاصله ی مطمئنه
4:باید خیلی حواست جمع باشه و مخصوصا" نزدیک شهر ها که عابر پیاده وجود داره!در ضمن هر لحظه باید به فکر این باشی که آیا این سرعتی که میری برات مطمئنه؟!(آیا میتونی کنترلش کنی ؟!)و سوال مهم تر این که باید هر لحظه به فکر این باشی که راننده ی مقابل که داره میاد شاید خوابش ببره یه لحظه!
5:تو شب باید عادت کنی فقط هیچ کار دیگه ای نمیشه کرد!(البته وقتی به فاصله ی تقریبی 160 تا 170 متری ماشین رو به رویی رسیدی نور بالا رو خاموش کن و با نور پایین برو تا اذیت نشن!)
شـیـفــو
15-09-2013, 19:25
سلام دوستان
درست روز عید فطر با چندتا از بچه ها برای یه خیریه ای ( اسمشو نمیگم تبلیغ نشه ) رفته بودیم نگهداری از صندوق های جمع آوری فطریه تو پاسداران .
تو پاسداران (تهران) سر کوچه پارک کرده بودیم ممنتظر بودیم یکی از دوستان بیاد و بریم ، وقتی اومد همینکه داداشم دنده عقب گرفت دیدیم خوردیم به یه چیزی ، برگشتیم دیدیم زده به یه 206 فول اسپرت .
ماشن سبز ماییم ، ماشین قرمز همونیکه آسیب دید . [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خلاصه ، یهو دیدیم دوتا بچه پولدار ( خیلی معذرت میخوام ) فوق العاده عوضی از ماشین پیاده شدند و شروع کردند به داد و بیداد و کلی بازی و هی فحش ناجور میدادند ، ماهم چون مقصر بودیم ساکت وایسادیم و هی معذرت خواهی میکردیم ( 5 نفر بودیم اونا دو نفر ) ، شانس خوبمون درست ده قدم عقب تر یه کیوسک کلانتری بود ، سریع یه مامور اومد و گفت مدارکتون رو بردارید بیان داخل ، یارو مدارک نیاورده بود باخودش ، گفت برم ایکی ثانیه ای میام ، بعد سه تا دختر با قیافه های فوق العاده گشت ارشاد پسند پیاده شدند و رفتند اینم رفت مدارک بیاره .
ماهم منتظر موندیم ، بعد 10 دقیقه اومد ، گفت راننده ها بیاین داخل ، اون تو کروکی کشید و و این چیزا بعد هم کارت ماشین و بیمه مارو داد به اون و بیمه و کارت ماشین اون رو هم داد به ما ، دم بیمه هم قرار گذاشتیم .
فردا صبح ساعت 6 رفتیم تو یه صف طولانی تا ساعت 8 و نیم نوبتمون شد ، یه مامور اومد بررسی کرد 450 برید . بعد دیگه طرف بابت حرفای دیروزش معذرت خواهی کرد ما هم نون و شکلات صبحانه گرفته بودیم با هم خوردیم .
پراید ما که هیچیش نشد اما ماشین اون خیلی کج و کوله شد البته اگه دقت کنید میبینید که کنج به پهلو خوردیم و مسلما اون آسیب پذیر تره .
فاصله ای که منتظر موندیم تا مامور دوباره بیاد من هی میگفتم : بچه ها به پراید امیدوار شدم چقدر مقاوم تره از 206 یادم باشه خواستم ماشین بخرم 206 نگیرم . و ازینجور حرفا ، اینا رو که میگفتم آقا این چقدر میسوختا ، صفر خریده بود 33 میلیون و جالب اینجاست که 3 و نیم هم سیستم بسته بود و کلا 5 روز بود که بیمه شده بود .
اولش هی میگفت 800 900 تومن ببره و این چیزا اما وقتی رفتیم تعمیرگاه که آشنا ما هم بود گفت کلا 210 ، یعنی 240 هم به نفعش شده بود ، حالا هم با هم دوست شدیم هرازگاهی که میریم پاسداران یه زنگ میزنیم بهش میریم یه هویج بستنی و چیزی میخوریم .
1:کارت بیمه ،گواهی نامه ،کارت ماشین ،معاینه فنی
معاینه فنی دیگه چیه ؟ اردیبهشت سال 91 ماشین رو تحویل گرفتم برای من این کارت لازمه ؟ چند سال یه بار باید معاینه فنی بشه ؟
:n16:
Altairezio
15-09-2013, 20:28
معاینه فنی دیگه چیه ؟ اردیبهشت سال 91 ماشین رو تحویل گرفتم برای من این کارت لازمه ؟ چند سال یه بار باید معاینه فنی بشه ؟
:n16:
3 ماه یکبار+هر وقت خواستی بری تو جاده
یه سوال من موقعه گرفتن گواهی پزشک با عینک برام نوشت
اما روی گواهینامه چیزی ننوشته با عینک یا بی عینک
عکسم هم بی عینک هست چشمم هم ضعیفه
حالا چجوریاست ؟؟؟
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
SNOW PATROL
15-09-2013, 21:41
یه سوال من موقعه گرفتن گواهی پزشک با عینک برام نوشت
اما روی گواهینامه چیزی ننوشته با عینک یا بی عینک
عکسم هم بی عینک هست چشمم هم ضعیفه
حالا چجوریاست ؟؟؟
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
سوالتون رو باید اینجا مطرح میکردید مباحث و سوالات مربوط به گــــــواهـــــیــــنـــا مـــــــــه ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
اما جهت اطلاعتون پشتش نوشته مجدودیت رانندگی 31
3 ماه یکبار+هر وقت خواستی بری تو جاده
اگر بیرون شهر نرم چی ؟ برای داخل شهر هم باید سه ماه یک بار برم ؟ هزینه ای هم داره ؟
ممنون :n16:
Altairezio
16-09-2013, 09:36
اگر بیرون شهر نرم چی ؟ برای داخل شهر هم باید سه ماه یک بار برم ؟ هزینه ای هم داره ؟
ممنون :n16:
فرق نداره که موقع ایست پلیس یا تصادف لازم میشه!
آره خرج داره ،خودشم نجومی!
project-igi
16-09-2013, 09:43
میخوام گواهی نامه بگیرم . تجربیاتتون رو در این زمینه بیان کنین:n12:
Altairezio
16-09-2013, 10:02
میخوام گواهی نامه بگیرم . تجربیاتتون رو در این زمینه بیان کنین:n12:
یه آموزشگاه پیدا میکنی که به محض این که تعلیمات تئوری تموم شد یری برا تعلیمات شهری!
در درجه دوم باید خونسردیتو حفض کنی و معلم تعلیمات شهری هر چی .... اضافی زد و محل نزاری!
بعد با خونسردی سرعت ماشینو بالاتر از 20 نبری!
موقع امتحانا از هر نوعش اون دفترچه ی آبی رنگ رو بخون چون لامصب تاثیر مخوفی داره!
بعد این که هر چی قبلا" ماشین روندیو هر کاری میکردیو کلا" بنداز دور چون همش غلطه!
بعد ،برا اولین بار که میشینی پشت فرمون به نرمی هر چه تمام تر گاز بده و جلو برو اصلا" به فکر دنده دو نباش!
تو امتحان شهری ام کلا" اونقدری رعایت کن که تو عمرت حتی تو تعلیماتم رعایت نکردی!
به باز کردن در یا به راهنما زدن حتی تو جاهایی که راه یه دونس دقت کن !
تو ذهنتم فحش نده به افسر و معلم که بد جور تاثیر میزاره رو رانندگیت!:n02:
غول مرحله اخر
03-01-2014, 23:44
با سلام
بنده 2سال پیش گواهینامه گرفتم. ولی پدرم بهم ماشین نمیده
چند سووال ابتدایی دارم از حسه کنجکاوی و علاقه:
1- من دیدم برای پارک ماشین در سراشیبی و سربالایی و جاده صاف علاوه بر اینکه ترمز دستی همیشه باید بالا باشه، دنده هم گذاشته میشه!! حالا برای هر کدام از حالت ها روی چه دنده ای گذاشته میشه؟ آیا دنده گذاشتن ضرورت داره؟
2- تو پیچ های تند و سربالایی و سر پاینی نحوه کنترل فرمان و ترمز و کلاچ و گاز چطوره؟ مثلا تو جاده هراز:n04:
(( منظورم اینه باید ترمز بگیرم یا نه؟ گاز رو باید ول کنیم؟ کلاچ بگیریم؟ فرمان رو محکم بگیرم و....))
Reza31001
03-01-2014, 23:54
با سلام
بنده 2سال پیش گواهینامه گرفتم. ولی پدرم بهم ماشین نمیده
چند سووال ابتدایی دارم از حسه کنجکاوی و علاقه:
1- من دیدم برای پارک ماشین در سراشیبی و سربالایی و جاده صاف علاوه بر اینکه ترمز دستی همیشه باید بالا باشه، دنده هم گذاشته میشه!! حالا برای هر کدام از حالت ها روی چه دنده ای گذاشته میشه؟ آیا دنده گذاشتن ضرورت داره؟
2- تو پیچ های تند و سربالایی و سر پاینی نحوه کنترل فرمان و ترمز و کلاچ و گاز چطوره؟ مثلا تو جاده هراز:n04:
(( منظورم اینه باید ترمز بگیرم یا نه؟ گاز رو باید ول کنیم؟ کلاچ بگیریم؟ فرمان رو محکم بگیرم و....))
1- ترمز دستی چندان قوی نیست و تو سراشیبی یا سربالایی بهتره که دنده هم درگیر باشه که یه وقت ماشین حرکت نکنه
فرقی نداره دنده یک یا دو بذارید
2- پیچ که بیشتر از اینکه در حین پیچیدن مهم باشه قبلش مهمه که سرعت رو به اندازه کافی پایین بیارید تا راحت بپیچید
تو سربالایی های تند باید با دنده سنگین حرکت کنید یعنی دنده یک یا دو
هرچی دنده پایین تر باشه گشتاور بیشتری تولید میشه و ماشینتون قوی تره پس توی سربالایی کم نمیاره
مواقعی هم که شیب خیلی زیاد باشه بهتره پرگاز حرکت کنید
تو سرپایینی هیچ وقت خلاص نکنید پاتون روی ترمز باشه و حواستون باشه سرعتتون زیاد نشه
غول مرحله اخر
04-01-2014, 01:00
1- ترمز دستی چندان قوی نیست و تو سراشیبی یا سربالایی بهتره که دنده هم درگیر باشه که یه وقت ماشین حرکت نکنه
فرقی نداره دنده یک یا دو بذارید
2- پیچ که بیشتر از اینکه در حین پیچیدن مهم باشه قبلش مهمه که سرعت رو به اندازه کافی پایین بیارید تا راحت بپیچید
تو سربالایی های تند باید با دنده سنگین حرکت کنید یعنی دنده یک یا دو
هرچی دنده پایین تر باشه گشتاور بیشتری تولید میشه و ماشینتون قوی تره پس توی سربالایی کم نمیاره
مواقعی هم که شیب خیلی زیاد باشه بهتره پرگاز حرکت کنید
تو سرپایینی هیچ وقت خلاص نکنید پاتون روی ترمز باشه و حواستون باشه سرعتتون زیاد نشه
***من دیدم گاها دنده عقب هم میزارن. درسته کار؟
:n04:تو سر بالایی ماشین باید سرعت و زور بیشتری بگیری تا بالا بره در نتیجه باید دنده 3 بزنیم دیگه. چ چرا نه؟
شما گفتید وقتی تو سر بالایی شیب زیاده بهتره پر گاز برید. خوب مثلا با دنده 2 چقدر پرگاز بریم؟ اگه بیش از 40تابریم که موتور صداش در میاد
من ندیدم سر بالایی کسی دنده یک و دو یذاره!!!
Reza31001
04-01-2014, 15:57
ماشین که تو دنده باشه چرخ ها درگیر میشن و در نتیجه در حالت خاموش حرکت نمیکنه
فکر نمیکنم فرقی داشته باشه تو چه دنده ای بذارید
در مورد سربالایی شما گفتی جاده هراز و شیب تند و ... منم با توجه به اون گفتم
سربالایی داریم تا سربالایی:n01:
موردی که من گفتم مال وقتیه که شما تو یه شیب تند و کوه و کمر داری ماشین رو میرونی (ماشین رو هم پراید در نظر گرفتم که چندان قوی نیست و خیلی هم زیاده:n02:)
تو همچین جایی و با همون پراید شما با دنده 3 و سرعت 30-40 هر چقدر هم گاز بدی سرعت ماشین بیشتر که نمیشه هیچ کمتر هم میشه چون همون طور که گفتم از دنده یک به بالا سرعت بیشتر و قدرت کمتر میشه
وقتی زور ماشین نرسه که از سربالایی بالا بره دیگه سرعت مطرح نمیشه و سرعت شما کم و کمتر میشه تا اینکه دنده رو بیاری پایین یا خاموش کنی!
کلا این بحث رانندگی در شیب تجربی هست
شما تو سربالایی ماشین رو میرونی و مثلا دنده 3 هستی یه جا میبینی شیب جاده زیاد میشه به طوری که هر چی گاز میدی سرعت ماشین بیشتر نمیشه خوب اینجاس که باید دنده رو بیاری 2 تا قدرت ماشین بیشتر بشه
تو بعضی گردنه ها (مثل گردنه حیران) خیلی جاها شما مجبور میشی با دنده 1 حرکت کنی چون شیب زیاده و ماشین ها با سرعت کمی حرکت میکنند
roteal2007
04-01-2014, 16:50
***من دیدم گاها دنده عقب هم میزارن. درسته کار؟
:n04:تو سر بالایی ماشین باید سرعت و زور بیشتری بگیری تا بالا بره در نتیجه باید دنده 3 بزنیم دیگه. چ چرا نه؟
شما گفتید وقتی تو سر بالایی شیب زیاده بهتره پر گاز برید. خوب مثلا با دنده 2 چقدر پرگاز بریم؟ اگه بیش از 40تابریم که موتور صداش در میاد
من ندیدم سر بالایی کسی دنده یک و دو یذاره!!!
یه جا هست شما تو سراشیبی مبخپای روشن کنی و بری بالا که میزاری رو یک.
یجا هست مثلا با دنده سه داری جاده کفی میری و یهو یه شیب جلوته در این مواقع تا جایی که دنده سه اجازه میده گاز رو میگیری و وارد سراشیبی میشی ...
دنده عقب از موارد نادر هست اما قانون کلی حرکت از صفر در رمپ پارکینگ ها بخصوص اگر پارکینگ پولی هم باشه٬ و تو رمپ باید ترمز بزنی:
دیتی رو تا ته میکشی و اروم کلاج رو میاری بالا و گاز هم فشار میدی تا ثدای موتور تغییر کنه ، تو این وضعیت ماشین عقب نمیره،برحسب اینکه کلاج کجا درگیر میشه گاز رو بیشتر فشار میدین و و از رمپ خارج میشید.
غول مرحله اخر
04-01-2014, 17:42
حذف شود/ تکراری
MOHAMMAD_ASEMOONI
21-01-2014, 08:47
سلام
خلبانها قبل از پرواز هواپیماشون رو چک میکنند .
راننده هم باید دائماً سیستمهای ماشینش رو چک کنه تا از حادثه به خاطر نقص فنی جلوگیری بشه
ترمزها , سیستم فرمان , سیستم جلوبندی , سیستم سوخت رسانی , برف پاکنها , آبپاش برف پاکنها , چراغها و لاستیکها از قطعات بسیار حساس هستند که دائماً باید چک بشند و باید بهترین قطعات رو براشون بخرین حتی اگه مجبور بشین قرض کنین .
ماشین جاندار نیست اما اگر بی مهری و بی توجهی ببینه از صاحبش بد جوری ازش انتقام میگیره و چه بسا سلامتیش و یا حتی جانِ خودش و اطرافیانش رو ازش بگیره .
خیلیها با لباس شیک و ادوکلان زده و خوش و سرمست داشتند رانندگی میگردند و به خیالشون دارند یکی از بهترین لحظات عمرشون رو میگذرونند اما چند دقیقه بعد نقص عضو شدند یا مردند یا افتادند زندان به جرم قتل .
ادامه دارد >>>>
MOHAMMAD_ASEMOONI
21-01-2014, 08:52
در زندگی و در رانندگی از غرور و تکبر و لجبازی دوری کنین .
خیلی از تصادفها به خاطر غرور و تکبر و لجبازی در رانندگی پیش میاد .
همچنین وقتی که یک مغرور و متکبر در خیابون دیدین که درست رانندگی نمیکنه , فقط ازش دوری کنید .
به جهل و نادانیش رحم کنید و ازش دوری کنید تا در امان باشید چه ماشین سوار باشه چه موتورسیکلت سوار چه دوچرخه سوار .
اگر با غرور و تکبر و لجبازی باهاش برخورد کنید پس فرقی باهاش ندارید !
MOHAMMAD_ASEMOONI
21-01-2014, 09:01
آویزون کردنِ اشیاء به شیشه ی جلو , همچنین گذاشتنِ اشیاء روی داشبورد باعث کم شدنِ میدانِ دیدِ شما و تصادف میشه .
بنده سالها پیش عادت داشتم قوطی دستمال کاغذی رو بذارم روی داشبورد ( پیکان ) .
همین قوطی دستمال کاغذی نزدیک بود باعث بشه یک بچه ی 4 ساله رو زیر کنم چون طوری اومد جلو ماشین که درست پشت قوطی دستمال کاغذی قرار داشت و دیده نمیشد و بنده موقعی دیدمش که دیگه خیلی کن باهاش فاصله داشتم و نزدیک بود بزنم بهش .
خدا رحم کرد .
اشیاء هر چی به چشم نزدیک تر باشه بیشتر میدانِ دیدِ راننده رو میپوشونه . چیزهائی که به آینه آویزون میکنید گاهی حتی یک آدم بزرگ رو کامل میپوشونه و مانع از دیدنش میشه .
راننده ی خردمند هرگز میدانِ دیدِ خودش رو کم نمیکنه چون میدونه با جان و مالِ خودش و دیگران سر و کار داره
MOHAMMAD_ASEMOONI
21-01-2014, 09:05
اگه میخواین تا حد زیادی از حوادث رانندگی در امان باشید , تصور کنین که همه ی مردم کر و کور و بی عقل هستند ( به کسی بر نخوره) و شما تنها کسی هستین که چشم دارید و باهاش درست میبینید و گوش دارید و باهاش درست میشنوید و عقل دارید و ازش درست استفاده میکنید .
یعنی نگین برم منو می بینه وایمیسه . برم صدای بوق رو حتماً میشنوه و میره کنار .
ehsan_wwe
22-01-2014, 08:57
تجربه های من از کف خیابون های جنوب شهر تهران و...:n26:
-همیشه عادت بدید خودتونو تو گردش به راست به آینه سمت راست نگاه کنین (من الان دیگه نا خداگاه نگاه میکنم کلی موتوری رو نجات دادم با این کار)
-همیشه وقتی ترمز + کلاژ رو مجبور شدید بگیرید به آینه نگاه کنید اگه دیدید ماشین سنگین پشت سرتونه ماشینو به راست یا چپ انحراف بدید ( اگه راست پر بود به سمت گاردریل بهتره )
-عادت کنید با صدای کم پخش صوت رانندگی کنید (تا برای صداهای که بعدشون خطره اماده بشی - مثلا صدای مواضب باش - هووییی -یا فوش های رکیک از موتوریا )
-برای سبقت به چپ باید سرعتتون رو از سرعت فعلی بیشتر کنید تا ماشینی که تو لاین چپ شماست به خاطر شما ترمز نگیره و تصادف پشت سرش و ...
-تو سرازیری ها ماشین رو رو دنده پنج بزارین و گاز رو ول کنید (کلی تو مصرف سوخت تاثیر داره تازه کولرم میتونید بگیرید بدون سوختن قطره ای بنزین :n02:
-نگاه به کنار خیابون (دنبال عابر بانک گشتن ، کمک به خواهران و.... ) همیشه باعث میشه عادم به ماشین جلویی بزنه
:n24: کارای بد ولی به دردر بخور
-پلیس دیدید اگه می دونستین جریمه میشین سعی کنید فرار کنید فرار از پلیس 40 تومن جریمه داره اما ارزون ترین جریمه تهران 50 تومنه (جریمه فرار دو برگیه تو کم کردن جریمه همیشه دو برگی صفر میشه )
-اگه با موتوری دعواتون شد پیاده نشید با ماشین بکوبین بهش و بعد فرار کنید (چون موتور جهت تصادفش مشخص نمیشه میتونید تو دادگاه مساوی یا به نفع خودتون تموم کنید)
-برای بیرون راندن یه ماشین که اعصاب شما رو خورد میکنه (مثل کسی که یه ضرب نور بالا میزنه با یه ماشین که حتی نمیتونه بهت برسه و جلو بزنه ) شما سرعتتو کم کن بعد با نوک ماشین بکوب به درب راننده (سریع فرمان رو برگردون بعد از برگرداندن ماشین خودش یه ضربه دیگه به بیرون جاده میزنه بهتون که اونم باید رفع کنید)
mortezaon
23-01-2014, 04:12
-برای بیرون راندن یه ماشین که اعصاب شما رو خورد میکنه (مثل کسی که یه ضرب نور بالا میزنه با یه ماشین که حتی نمیتونه بهت برسه و جلو بزنه ) شما سرعتتو کم کن بعد با نوک ماشین بکوب به درب راننده (سریع فرمان رو برگردون بعد از برگرداندن ماشین خودش یه ضربه دیگه به بیرون جاده میزنه بهتون که اونم باید رفع کنید)
یا ابرفرض:n04: این آخری یعنی چی؟
MOHAMMAD_ASEMOONI
24-01-2014, 09:13
تنظیم آینه ها یک هنر هست .
وقتی سوار ماشین میشین اول از همه صندلی رو تنظیم کنید
بعدش آینه ها رو تنظیم کنید به روش :
آینه وسط رو طوری تنظیم کنین که شیشه ی عقب ماشین دقیقاً در مرکز آینه باشه . باید اندکی از لبه ی پائین شیشه ی عقب رو در آینه ببینید تا مطمئن بشید که اگر چیزی نزدیک ماشین هست دیده بشه .مثل این عکس
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تنظیم آینه به شکل زیر اشتباه هست
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
باید بدونِ تکان دادنِ سرتون و فقط با چرخاندن چشمها توی آینه ی عقب نگاه کنین .
حالا باید دو آینه ی بغل رو طوری تنظیم کنین که وقتی تکیه دادین به صندلی فقط چند سانت از بدنه ی ماشین رو ببینید و خیابان به طور کامل در آینه دیده بشه
درست مثل این عکسها
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
آینه بغل نباید به شکل زیر تنظیم بشه چون یا بدنه بیش از حد دیده میشه یا اصلاً دیده نمیشه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اگر هر سه آینه به روش درست تنظیم بشه همدیگر رو کامل میکنند و میدان دیدِ بسیار بازی در اختیار راننده قرار میدند
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
=================================
استفاده از آینه های محدبِ کوچک هم بسیار سودمند هست و میدان دیدِ راننده رو چند برابر میکنه
اما چند نکته رو راننده باید حتماً رعایت کنه وگرنه این آینه ها حادثه آفرین میشه
1- حتماً باید در نزدیکترین جا به لبه ی بیرونی نصب بشه مثل این عکسها
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]$(KGrHqNHJDcE9!W0fpmLBPTi2o6dmQ~~60_35.JPG
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
نصبش به شکل زیر اشتباه هست
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]!!0-item_pic.jpg
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برای اینکه قانع بشین , آینه های ماشین هایی مثل بنز رو ببینید که خودشون لبه ی بیرونیش رو محدب ساخته اند نه لبه ی تویی
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
2- از این آینه ی محدب به هیچ وجه نباید برای دیدنِ فاصله دور استفاده بشه چون تصویر رو به شدت کوچک میکنه و گاهی راننده فکر میکنه چون تصویر کوچیکه پس ماشین دوره و میپیچه و تصادف میکنه چون اون ماشین خیلی بهش نزدیک بوده
3- باید ازش برای پارک کردن و درآمدن از پارک استفاده بشه چون میشه چرخ عقب و پیاده رو و جوب آب و دیوار رو راحت در اون دید و دیگه راننده احتیاج نداره سرش رو از پنجره بیاره بیرون .
Altairezio
24-01-2014, 12:46
دوستا ن یه تجربه!
دوستان حتما" تجربه ی یه راننده عقبی رو داشتین که اعصاب نمیزاره برا آدم هی بوق میزنه یا چراغ میده!
خوب اگه در حال ایستاده این پیش بیاد یا در حال پارک کردن ماشینو سریع خاموش کنید و بیوفتید پایین و خیلی خونسرد گوشیو از جیب در بیارید و بگیرید به گوشتون بگید "سلام امداد خودرو ماشین خراب شده و آدرس محل...."بعد یه ذره کنار ماشین وایستید اگه دیدید طرف باز خودشو کشت بگید داداش دستت خوش بیا کمک کن هُل بده ماشینو بزنم کنار...:n08::n09:..... بعد سوار بشیدو پاتونو بزارید رو ترمزو داد بزنید انگار چرخا قفل شدن! بعد هیچی دیگه .... طرف حقش میوفته کف دستش!
یا اگه در حال راه حرکتید بزارید سبقت بگیره بعد بیوفتید دنبالش حالا شما هی چراغ بدید بوق بزنید!:n20:
ess_1362
24-01-2014, 13:41
یک تجربه خاص
در هنگام ورود به فلکه مخصوصا در شهر های بزرگ تا جایی که امکان داره از جدول فلکه فاصله داشته باشید
به عبارت دیگه تا می تونید از قسمت بیرونی فلکه حرکت کنید به چند دلیل:
-از ترافیک کاملا دور میشید
-قدرت مانور بسیار بالایی خواهید داشت
-احتمال تصادف خیلی کم میشه
-از دست رانندگان آماتور دور میشید
Pourya-pc
24-01-2014, 16:10
دوستا ن یه تجربه!
دوستان حتما" تجربه ی یه راننده عقبی رو داشتین که اعصاب نمیزاره برا آدم هی بوق میزنه یا چراغ میده!
خوب اگه در حال ایستاده این پیش بیاد یا در حال پارک کردن ماشینو سریع خاموش کنید و بیوفتید پایین و خیلی خونسرد گوشیو از جیب در بیارید و بگیرید به گوشتون بگید "سلام امداد خودرو ماشین خراب شده و آدرس محل...."بعد یه ذره کنار ماشین وایستید اگه دیدید طرف باز خودشو کشت بگید داداش دستت خوش بیا کمک کن هُل بده ماشینو بزنم کنار...:n08::n09:..... بعد سوار بشیدو پاتونو بزارید رو ترمزو داد بزنید انگار چرخا قفل شدن! بعد هیچی دیگه .... طرف حقش میوفته کف دستش!
یا اگه در حال راه حرکتید بزارید سبقت بگیره بعد بیوفتید دنبالش حالا شما هی چراغ بدید بوق بزنید!:n20:
این کار کاملا اشتباه است و قطعا منجر به درگیری بین دو خودرو میشود و در نهایت تصادف
در این حالت اگر درحال سبقت هستید ، بدون توجه به راننده پشت سری کارتون رو انجام بدید و با خونسردی راه رو باز کنید ، اگر هم درحال سبقت نیستید بلافاصله و با دقت اجازه سبقت به راننده پشتی را بدهید ، توجه داشته باشید ماشینی که 4 چراغ زده و قصد سبقت دارد ممکن است کار اورژانسی داشته باشد یا بیمار در ماشینش باشد . پس از لجبازی در رانندگی به شدت خودداری نمایید .
Altairezio
24-01-2014, 20:19
این کار کاملا اشتباه است و قطعا منجر به درگیری بین دو خودرو میشود و در نهایت تصادف
در این حالت اگر درحال سبقت هستید ، بدون توجه به راننده پشت سری کارتون رو انجام بدید و با خونسردی راه رو باز کنید ، اگر هم درحال سبقت نیستید بلافاصله و با دقت اجازه سبقت به راننده پشتی را بدهید ، توجه داشته باشید ماشینی که 4 چراغ زده و قصد سبقت دارد ممکن است کار اورژانسی داشته باشد یا بیمار در ماشینش باشد . پس از لجبازی در رانندگی به شدت خودداری نمایید .
من منظورم اون نبود!
منظورم کسی بود که دستشو گزاشته رو بوقو ول نمیکنه!(وگرنه که باید هم به کسی که میخواد سبقت بگیره احترام گزاشت!)
ولی اگه از حدش گذشت ......:n02:
Pourya-pc
27-01-2014, 20:49
عدم رعایت فاصله خصوصا طولی باعث تصادفی میشه که مقصر شما هستید .
اغلب پیش آمده که راننده ها پشت ماشین جلویی اصطلاحا چسبانده و چون میبینند جلوی ماشین جلویی کسی نیست با خیال راحت به رانندگی ادامه میدهند . توجه داشته باشید که اجسامی را که راننده جلویی شما میبیند ۸۰ درصد بیشتر از شماست . به طور مثال ممکن است خرابی آسفالت یا حیوان مُرده ایی موجب تغییر جهت ناگهانی خودروی جلو بشود و شما هم نمیتوانید به موقع عکس العمل مناسب را نشان بدهید ؛ درنتیجه منجر به تصادف خواهد شد .
با عرض سلام خدمت دوستان
من حدود یک سال هست که توی شهر رانندگی میکنم.هفته ی دیگه باید یه مسافرت خارج از شهر برم.طول مسیر 600 کیلومتر هست.
150 کیلومتر اول جاده کوهستانی دارای پیج های تند و سربالایی می باشد.بقیه ی جاده هم دو طرفه هست.جاده ترانزیتی وشلوغ.
خودم هم باید تنها برم وبار اول هم هست که به جاده می زنم.ماشین پراید 132 می باشد
از دوستان درخواست راهنمایی دارم(نکات مهم عبور از پیچ های تند-سبقت از تریلی و کامیون )و هرچی که لازم میدونید
پیشاپیش متشکرم
MOHAMMAD_ASEMOONI
02-03-2014, 18:29
سلام
کسی در حال رانندگی خوابش میگیره اصلاً نمیفهمه که داره میخوابه
چشمهاش رو میبنده اما خواب میبینه داره ماشین میرونه !!!!!
این برای بنده پیش اومد
خدا رحم کرد که اتوبان چهار بانده و خلوت و مسیر مستقیم بود .
حدود 30 ثانیه بنده با چشم بسته رانندگی کردم
اونی که بغل دستم بود و هدفون گذاشته بود و داشت آهنگ گوش میداد یهو متوجه میشه ماشین داره کم کم میاد سمت راست .
یه نگاه به بنده میندازه میبینه چشمهام بسته !!!
دو سه ثانیه همینجور نگاه میکنه , به خیالش اشتباه میکنه و بیدارم .
بعدش یهو دوزاریش میافته که خوابم
فرمون رو میگیره و صدام میزنه
چشمام رو که باز کردم فهمیدم که خواب بودم ولی داشتم خواب میدیدم که دارم رانندگی میکنم .
خیلی مراقب باشین
هرگز هرگز با خستگی رانندگی نکنین چون نمیدونین چه وقت به خواب میرین .
نزدیکِ پلیس راه یا پایگاه یا پست بازرسی یا کلانتری پارک کنین و دربها رو قفل کنین و بخوابین
اگر هم بشه برید هتل یا مسافر خونه , برید اونجا
یا کمکیتون اگر خسته نباشه برونه .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با عرض سلام خدمت دوستان
من حدود یک سال هست که توی شهر رانندگی میکنم.هفته ی دیگه باید یه مسافرت خارج از شهر برم.طول مسیر 600 کیلومتر هست.
150 کیلومتر اول جاده کوهستانی دارای پیج های تند و سربالایی می باشد.بقیه ی جاده هم دو طرفه هست.جاده ترانزیتی وشلوغ.
خودم هم باید تنها برم وبار اول هم هست که به جاده می زنم.ماشین پراید 132 می باشد
از دوستان درخواست راهنمایی دارم(نکات مهم عبور از پیچ های تند-سبقت از تریلی و کامیون )و هرچی که لازم میدونید
پیشاپیش متشکرم
از دوستان درخواست راهنمایی دارم
mortezaon
02-03-2014, 23:51
از دوستان درخواست راهنمایی دارم
سلام
برای اولین بار
اول اینکه سرعت غیر مجاز و سبقت غیر مجاز نگیرید
سر پیچ ها به سرعت نری هر چه قدر سرعت کمتر باشه خطر کمتری داره
در سربالایی ها دنده سنگین حرکت کنی
زیاد هم سعی نکن که آروم حرکت کنی
تو ماشین هم داشتن یه پمپ باد و زنجیر چرخ خوبه
کلا برای بار اول زیاد حرکت خاصی نیاز نیست انجام بدی
فقط آروم و با سرعت متوسطه حرکت کن
از دوستان درخواست راهنمایی دارم
البته من کم تجربه تر از اونم که بخوام شما رو راهنمایی کنم ولی به نسبت جاده های بیرون شهر رو زیاد رفتم
سبقت های غیر مجاز به هیچ وجه نگیر مخصوصا اینکه جاده پر از تریلی ــه
سعی کن از پشت زیاد به تریلی ها نزدیک نشی موقع سبقت مجاز از تریلی ها هم خیلی مراقب باش هر موقع هم خواستی از تریلی یا کامیون سبقت مجاز بگیری با یه بوق راننده تریلی رو آگاه کن
سر پیچ ها هیچ وقت سبقت نگیر
مسیر کوهستانی رو با دنده سنگین برو
هر یک ساعت سعی کن یه استراحت 10 - 15 دقیقه ای داشته باشی
سرعت مجاز رو رعایت کن اگر کسی هم به دلیل سرعت بهت سیگنال یا نور بالا زد که مثلا یکم تند تر برو بهش اعتنا نکن سرعتت رو کم کن نزدیک شانه خاکی برو بزار ازت سبقت بگیره
امیدوارم سفر خوبی داشته باشی :n16:
ehsan_wwe
03-03-2014, 08:51
سلام
کسی در حال رانندگی خوابش میگیره اصلاً نمیفهمه که داره میخوابه
چشمهاش رو میبنده اما خواب میبینه داره ماشین میرونه !!!!!
این برای بنده پیش اومد
خدا رحم کرد که اتوبان چهار بانده و خلوت و مسیر مستقیم بود .
حدود 30 ثانیه بنده با چشم بسته رانندگی کردم
اونی که بغل دستم بود و هدفون گذاشته بود و داشت آهنگ گوش میداد یهو متوجه میشه ماشین داره کم کم میاد سمت راست .
یه نگاه به بنده میندازه میبینه چشمهام بسته !!!
دو سه ثانیه همینجور نگاه میکنه , به خیالش اشتباه میکنه و بیدارم .
بعدش یهو دوزاریش میافته که خوابم
فرمون رو میگیره و صدام میزنه
چشمام رو که باز کردم فهمیدم که خواب بودم ولی داشتم خواب میدیدم که دارم رانندگی میکنم .
خیلی مراقب باشین
هرگز هرگز با خستگی رانندگی نکنین چون نمیدونین چه وقت به خواب میرین .
نزدیکِ پلیس راه یا پایگاه یا پست بازرسی یا کلانتری پارک کنین و دربها رو قفل کنین و بخوابین
اگر هم بشه برید هتل یا مسافر خونه , برید اونجا
یا کمکیتون اگر خسته نباشه برونه .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برای اینه که میگن دوتا دستو دو طرف فرمون بگیرید وفتی خابتون میبره ماهیچه های دست فلج موفقت میشن از سر خوردن دست رو فرمون می فهمید که وقت خوابه ( تچربه هم کردمش)
+ f.a.r.i
03-03-2014, 10:07
خیلی عالبی بود . من در حال گرفتن ایین نامه هستم کسی سوالی چیزی نداره نمونه ؟؟؟؟؟ بابا دفعه دومه امتحان میدم.:n28:
MOHAMMAD_ASEMOONI
03-03-2014, 14:42
برای اینه که میگن دوتا دستو دو طرف فرمون بگیرید وفتی خابتون میبره ماهیچه های دست فلج موفقت میشن از سر خوردن دست رو فرمون می فهمید که وقت خوابه ( تچربه هم کردمش)
سلام
یه چیز خیلی خطرناک هست که بیشتر مردم بهش توجه ندارند :
یک فاصله ی زمانی وجود داره بین مرحله ی بسته شدنِ پلکها و مرحله ی شل شدنِ گردن و دست
این فاصله ی زمانی از یک دقیقه کمتره اما همین مدت زمان کوتاه هست که جانِ مردم رو در رانندگی میگیره
پلکها سنگین میشه و بسته میشه
درحالیکه گوش هنوز قدرت شنیدن داره
دستها و گردن هم هنوز فعال هست
راننده اصلاً احساس نمیکنه که چشمهاش بسته شده
اگر شانس بیاره قبل از تصادف یا بیرون رفتن از جاده بیدار میشه ( بر اثر بوق یا شل شدنِ گردنش یا افتادن دستش یا اینکه یه نفر صداش بزنه )
اگر هیچ کدوم از اینها اتفاق نیافته , همینجور با چشم بسته به رانندگی ادامه میده تا از جاده خارج بشه یا بخوره به یک ماشین در جاده .
========================
برای درکِ این دو مرحله :
همه ی مت برامون پیش اومده که چرت بزنیم
یا دیدیم چرت زدن مردم و بچه ها رو
اولش چشم بسته میشه
بعد از مدت کوتاهی گردن و دست شل میشه
سلام
برای اولین بار
اول اینکه سرعت غیر مجاز و سبقت غیر مجاز نگیرید
سر پیچ ها به سرعت نری هر چه قدر سرعت کمتر باشه خطر کمتری داره
در سربالایی ها دنده سنگین حرکت کنی
زیاد هم سعی نکن که آروم حرکت کنی
تو ماشین هم داشتن یه پمپ باد و زنجیر چرخ خوبه
کلا برای بار اول زیاد حرکت خاصی نیاز نیست انجام بدی
فقط آروم و با سرعت متوسطه حرکت کن
ضمن تشکر از دوستان
در رابطه با ماشین های روبه رو چی؟ 40 درصد رانندگان جاده یا خواب هستند یا حواسشون نیست یا حتی جنون سرعت دارند .
چه نکاتی را مد نظر قرار بدهم
mortezaon
06-03-2014, 01:34
ضمن تشکر از دوستان
در رابطه با ماشین های روبه رو چی؟ 40 درصد رانندگان جاده یا خواب هستند یا حواسشون نیست یا حتی جنون سرعت دارند .
چه نکاتی را مد نظر قرار بدهم
تنها کاری که میشه کرد اینه که با علائم هشدار دهنده آگاهشون کنید مثل بوق و چراخ زدن
.
اخرین باری که دیدم چراغ زرد شد و داره قرمز میشه پامو گذاشتم رو گاز به این خیال که تا پراغ قرمز نشده چار راه رو رد کنم . این اشتباه رو خیلی ها میکنن
چند حالت پیش میاد
اولی اینکه بخیر میگذره
دومی اینکه ماشین های دیگه که چراغشون سبز شده میان تو در سمت شاگرد ماشینت .خیلی شانس بیاری اون وسط چهار راه گیر کنی بین ماشین ها و فوش بخوری
سومی .افسر جریمه بنویسه یا مجبورت کنه دنده عقب برگردی
چهارم. در تمام موارد بی خودی بخاطر 60 ثانیه چراغ قرمز کلی استرس بخودت وارد کردی چه بخیر بگذره چه نگذره.
MOHAMMAD_ASEMOONI
06-03-2014, 06:16
سلام .
در روز توی جاده با چراغ روشن حرکت کنین اما نه نور بالا .
نور چراغ توجه راننده ی مقابل رو خیلی بیشتر جلب میکنه و هشیاریش رو بالا میبره .
در بیشتر ماشینهای استانداردِ امروزی چیزی به نام day light نصب شده که برای روز استفاده میشه .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
vaja_it63
11-03-2014, 00:05
سلام به همه دوستان
ی راهنمایی ازتون میخاستم اینکه
تو ماشین (پراید) چ وسایلی داشته باشیم ( مثل پیش گوشتی و چ نوع آچار هایی و چ وسایل واسه زاپاس ، تسمه ای .... )
ممنون:n01:
سلام به همه دوستان
ی راهنمایی ازتون میخاستم اینکه
تو ماشین (پراید) چ وسایلی داشته باشیم ( مثل پیش گوشتی و چ نوع آچار هایی و چ وسایل واسه زاپاس ، تسمه ای .... )
ممنون:n01:
تو هر ماشینی یک سری وسایل اولیه میزارن مثل جک و اچار تو پراید هم باید باشه .
بجر اونا کابل برق و یک 4 لیتری اب تو صندوق بزار .
کابل برق تنها چیزی که خیلی ضروری هست که وقتی باتریتون بخوابه بتونید با یک ماشین دیگه باتری به باتری کنید . من چند وقت پیشت از طونل اومدم بیرون چراغو خاموش نکردم یک جا پارک کردم برگشتم دیدم باتری ندارم روشن نمیشه.چند بار هم تو پارکینگ این اتفاق افتاد . یعنی اگه نباشه هیچ کاری نمیتونید بکنید
MOHAMMAD_ASEMOONI
13-03-2014, 13:59
سلام .
اگر راننده ی حرفه ای هستین و خطاهای خطرناک ازتون سر نمیزنه , یادتون باشه پیچهایی که به سمت چپ هست خیلی خیلی خطرناکتر هست از پیچهایی که به سمت راست هست .
چرا ؟
چون ماشینی که از روبرو میاد اگر به خاطر سرعت زیاد انحراف به چپ پیدا کنه صاف میاد تو شکم ی شما ( دور از جونتون ) و هیـــــــچ راهِ فرار و فرصتِ عکس العملی هم ندارین .
راهِ حل و پیشگیری چی هست ؟
سعی کنین سرعتتون رو طوری تنظیم کنین که ماشینی که داره از روبرو میاد همزمان با شما به پیچ نرسه یعنی یا کمی سرعتتون رو کاهش بدین تا زودتر از شما از پیچ رد بشه یا کمی سرعت رو افزایش بدین ( در حد مجاز ) تا زودتر از اون از پیچ رد بشین .
بعضیها به خاطر ندانستن همین موضوع به طرز فجیعی کشته شدند یا معلول شدند یا دیوانه شدند به خاطر ضربه مغزی شدن یا زندانی شدند به جرم قتل غیر عمد یا هست و نیست و خانوادشون رو از دست دادند .
این مسئله رو جدی بگیرین .
====================================
20 سال پیش ما توی جاده میرفتیم .
سر یک پیچ که به سمت چپ بود , اگر فقط یک ثانیه دیرتر به پیچ رسیده بودیم الان تو این دنیا نبودیم .
ماشینی که از روبرو میومد که یک تویوتا آخرین مدل بود با سرعت خیلی زیاد وارد پیچ شد , به محض اینکه به ما رسید انحراف به چپ پیدا کرد و از چند سانتیمتری ماشین ما گذشت و چند دور دور خودش چرخید و چپ شد و از جاده رفت بیرون .
============================
اگر راننده معمولی هم هستین باز هم رعایت نکته ی ذکر شده در بالا شما رو از یک خطر بزرگ در رانندگی حفظ میکنه
اما خودتون هم در پیچهای راست گَرد خطرآفرین هستین برای خودتون و کسی که از روبرو میاد و در پیچ میرسه به شما .
پس در همه ی پیچها چه چپ گرد و چه راست گرد سعی کنین با ماشینی روبرو نشین
اگر همه سعی کنند این موضوع رو رعایت کنند مقدار زیادی از تصادفها که علتش انحراف به چپ به علت سرعت بیش از حد هست رخ نخواهد داد .
MOHAMMAD_ASEMOONI
14-03-2014, 15:29
سلام
رانندگی در سیلاب خیلی خطرناک هست و خیلیها با ماشین به سیلابی که از وسط جاده رد میشد زدند و سیلاب اونها رو با خودش برد و جان و مالشون رو گرفت .
چیزی که بعضی از مردم بهش توجه ندارند اینه :
ماشین وقتی روی زمین هست سنگین هست و به زمین چسبیده اما وقتی وارد آب با عمق 40 یا 50 سانت یا بیشتر میشه بسیار سبک میشه به خاطر بادِ تویِ لاستیکها و خالی بودن صندوق عقب و اتاق .
یعنی ماشین یا بسیار سبک میشه و سیلاب اون رو راحت هل میده و با خودش میبره یا عملاً روی آب شناور میشه برای مدتی و همین چند دقیقه کافی هست که سیلاب ماشین رو با سرنشینانش با خود ببره .
از طرف دیگه گل لایِ موجود در سیلاب باعث میشه که آب خیلی سنگینتر بشه و نیرویِ وارده بر بدنه ی ماشین خیلی بیشتر از آب معمولی هست .
چیز دیگه ای که بعضی از مردم ازش غافلند اینه که ماشین به محض رفتن تویِ آب از قدرت و توانائیش کم میشه به خاطر لغزنده شدنِ زمین و سبک شدن و خیس شدنِ موتور و سیمهای برق که باعث ضعیف شدن موتور یا خاموش شدن موتور میشه و ماشین در آب میمونه .
اگر عمق آب بیش از 30 سانت باشه و جریان شدید باشه و مسافتی که باید در آب برانید زیاد هست , بهتره صرف نظر کنین وگرنه بعید نیست یک عمر پشیمونی به بار بیاد
MOHAMMAD_ASEMOONI
14-03-2014, 15:39
در تعطیلات عید نوروز خطر خواب آلودگی در رانندگی خیلی بیشتره چون تعطیلات فقط ده دوازده روزه و برای خیلیها فقط پنج شش روز و میخوان حداکثر استفاده رو ببرند . برای همین مدتِ بیشتری رانندگی میکنند تا زودتر به مقصد برسند .برای همین خیلی از مردم خسته و خواب آلود رانندگی میکنند .
با چراغ روشن رانندگی کنین در روز
سر پیچها سعی کنین با ماشینی روبرو نشین
برای کسی که داره از روبرو میاد و سبقت میگیره چراغ بزنین تا مطمئن بشین که حواسش به شما هست .
با کسی که سبقت بی جا میگیره لجبازی نکنین . پا رو از روی گاز بردارین و براش چراغ بزنین و اگر لازم شد کمی ترمز بگیرین با احتیاط و توجه به ماشینهای پشت سرتون و بذارین سبقت بگیره و بره .
MOHAMMAD_ASEMOONI
15-03-2014, 09:59
سلام .
وقتی میخواین با ماشین از فرعی وارد اصلی بشین , همه ی مردم اول میایستند و یه نگاه به سمت چپ میکنند تا ببینند ماشین میاد یا نه . این کار صحیح هست .
اشتباهِ مرگبارِ عده ای از مردم اینه که همونطور که دارند به چپ نگاه میکنند شروع به حرکت میکنند و اگر کسی جلوی ماشین باشه بعید نیست بره زیر ماشین .
سالها پیش همین جریان برای بنده پیش اومد
توی فرعی میرفتم
رسیدم به اصلی
نگه داشتم
نگاه کردم به چپ
همون موقع یه پسر بچه هم میاد و می ایسته جلو ماشین بنده که بره اونطرف خیابون
وقتی دیگه ماشین نمیومد شروع به حرکت کردم بدون اینکه سرم رو برگردوندم و به جلو نگاه کنم .
یهو متوجه شدم یه بچه با دوچرخه جلو ماشینه
محکم زدم روی ترمز اما اونقدر بهش نزدیک بودم که زدم بهش و افتاد .
خدا رحم کرد که سرعت کمی داشتم و نرفت زیر ماشین .
مشکل از کجا بود ؟
جواب :
هر دویِ ما مقصر بودیم؟.
اون بچه اشتباه مرگباری کرد که جلوی ماشینی وایساد که راننده اش داره به چپ نگاه میکنه و اصلاً حواسش به جلو نیست و هر لحظه ممکنه حرکت کنه .
بنده هم اشتباه بزرگی مرتکب شدم که حرکت کردم به سمت جلو درحالیکه هنوز داشتم به چپ نگاه میکردم و اصلاً جلوی ماشین رو نمیدیدم .
کار صحیح چی هست ؟
جواب :
هرگز قبل از نگاه کردن به جلو حرکت نکنین . یعنی بعد از اینکه به چپ نگاه کردین و مطمئن شدین ماشین نمیاد , اول روتون رو برگردونین و به جلو نگاه کنین سپس شروع به حرکت کنین .
هرگز پیاده و یا با دوچرخه و موتورسیکلت در جلویِ ماشینی که راننده اش داره به سمتِ دیگه نگاه میکنه نایستید چون ممکنه یکدفعه حرکت کنه و بزنه به شما .
ehsan_wwe
15-03-2014, 20:40
فکر نکنم این دیلایت رنگ چراغه تا جای که من میدونم (تو سرچتم همین رو آورده - همشون برا رنگ چراغ اومدن)
اگه چیز بیشتری داری توضیح بدی ممنون میشمDaylight:n12:
MOHAMMAD_ASEMOONI
16-03-2014, 12:36
سلام .
در روز توی جاده با چراغ روشن حرکت کنین اما نه نور بالا .
نور چراغ توجه راننده ی مقابل رو خیلی بیشتر جلب میکنه و هشیاریش رو بالا میبره .
در بیشتر ماشینهای استانداردِ امروزی چیزی به نام day light نصب شده که برای روز استفاده میشه .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام
دو روز پیش مدیر کل راهنمائی و رانندگی هم همین رو توصیه کر ( حرکت در جاده با چراغ روشن در روز )
فکر نکنم این دیلایت رنگ چراغه تا جای که من میدونم (تو سرچتم همین رو آورده - همشون برا رنگ چراغ اومدن)
اگه چیز بیشتری داری توضیح بدی ممنون میشمDaylight:n12:
سلام
اینجا حدود 40% ماشینها مدل بالا هست و وقتی در روز برید خیابون ماشینهائی رو میبینید که با چراغ روشن حرکت میکنند که LED های بسیار قوی هست که حتی تو ظهر تابستون هم راحت از فاصله ی دور دیده میشه و نظر رو جلب میکنه .
اینجا بهش میگن DAY LIGHT
وقتی میخواین ماشین بخرین بهتون میگن چراغ زینون و دی لایت داره
MOHAMMAD_ASEMOONI
19-03-2014, 18:59
سلام .
یک زن به خاطر نبستنِ کمربندِ ایمنی رفت زیر ماشین خودش !!!!
میرسه سر چهارراه , یه ماشین چراغ قرمز رو رد میکنه و محکم میزنه به گلگیر جلو سمتِ راننده .
ماشین با سرعت دور خودش میچرخه و در باز میشه و راننده پرت میشه وسط خیابون .
ماشینش هم یک دور میچرخه دور خودش و چون دنده اتوماتیک هست حرکت میکنه و میره روی بدنِ راننده که کف خیابون افتاده .
همه ی اینها فقط به خاطر نبستن کمربند .
سلام .
یک زن به خاطر نبستنِ کمربندِ ایمنی رفت زیر ماشین خودش !!!!
میرسه سر چهارراه , یه ماشین چراغ قرمز رو رد میکنه و محکم میزنه به گلگیر جلو سمتِ راننده .
ماشین با سرعت دور خودش میچرخه و در باز میشه و راننده پرت میشه وسط خیابون .
ماشینش هم یک دور میچرخه دور خودش و چون دنده اتوماتیک هست حرکت میکنه و میره روی بدنِ راننده که کف خیابون افتاده .
همه ی اینها فقط به خاطر نبستن کمربند .
اوج بدشانسی حالا بیا دنده اتومات بخر
چرا با اون ضربه سوییچ اینرسی ماشین رو خاموش نکرده؟؟؟؟؟؟
--------------------------------
هرروزتان نوروز نوروزتان پیروز
▶▶▶▶ارسال از موبایل، ابزاری اعتیاد آور◀◀◀◀
MOHAMMAD_ASEMOONI
24-03-2014, 03:58
اوج بدشانسی حالا بیا دنده اتومات بخرچرا با اون ضربه سوییچ اینرسی ماشین رو خاموش نکرده؟؟؟؟؟؟سلام . اون سوئیچ توی همه ی ماشینها نیست . از ماشینش معلومه که یک ماشین مدل پائین ارزون قیمته .حالا اگه لینکش رو پیدا کردم اینجا درجش میکنم
سلام . اون سوئیچ توی همه ی ماشینها نیست . از ماشینش معلومه که یک ماشین مدل پائین ارزون قیمته .حالا اگه لینکش رو پیدا کردم اینجا درجش میکنم
جالبه
بطور کلی ماشین سواری از روی آدم رد بشه خیلی در شرایط خاصی باعث مرگ میشه و این یعنی اوج بدشانسی.
تو بحث کمربند همیشه باید کمربند رو بست ولی با در نظر گرفتن عنصر شانس رفیق بنده کمربند رو نبسته بود و در صحنه چپ کردن پرایدش افتاد صندلی عقب و از مرگ نجات پیدا کرد
--------------------------------
هرروزتان نوروز نوروزتان پیروز
▶▶▶▶ارسال از موبایل، ابزاری اعتیاد آور◀◀◀◀
mortezaon
26-03-2014, 23:11
فکر نکنم این دیلایت رنگ چراغه تا جای که من میدونم (تو سرچتم همین رو آورده - همشون برا رنگ چراغ اومدن)
اگه چیز بیشتری داری توضیح بدی ممنون میشمDaylight:n12:
دی لایت برای دید بهتر تو روز هست تو کشورهای اروپایی همه ماشین ها باید بهش مجهز باشن
هنگام استارت زدن ماشین خود بخود روشن میشن
غول مرحله اخر
07-04-2014, 21:19
بعضی از دوستان در بالا گفتن بستن کمربند ایمنی مهمه!!!
سوالم اینِِ چگونه کمریند ایمنی در هنگام حادثه مفیده؟؟؟
در صورتی که در ماشین هایی مثله پراید، پزو405 و... وقتی کمربند میبندی اینقدر رو بدن به حال شل قررار داره که در اثر یه یک ضربه ناگهانی خیلی راحت بدن میتونه
حرکت کنه و مغز آسیب برسه!...
نمیدونم کمربند چه فایده ای داره که این همه براش تذکر میدن و جریمه صادر میکنند!!!! یا شایدم من اشتباه فکر میکنم؟
ali_kasper
07-04-2014, 21:28
بعضی از دوستان در بالا گفتن بستن کمربند ایمنی مهمه!!!
سوالم اینِِ چگونه کمریند ایمنی در هنگام حادثه مفیده؟؟؟
در صورتی که در ماشین هایی مثله پراید، پزو405 و... وقتی کمربند میبندی اینقدر رو بدن به حال شل قررار داره که در اثر یه یک ضربه ناگهانی خیلی راحت بدن میتونه
حرکت کنه و مغز آسیب برسه!...
نمیدونم کمربند چه فایده ای داره که این همه براش تذکر میدن و جریمه صادر میکنند!!!! یا شایدم من اشتباه فکر میکنم؟
بستن کمربند ایمنی تو هر ماشینی باعت نجات جون مسافرین از برخورد با شیشه جلو و جلو گیری از پرت شدن رو میده
حالا شما که میفرمایید با یک ضزبه ناگهتنی مغز آسیب میبینه رو چه حرفیه؟
شما با سرعت 30 کیلومتر در ثانیه بدون کمربند و با کمربند تصادف کردید؟
اگه تجربه داشتید متوجه میشدید چرا نبستن کمربند جریه داره
غول مرحله اخر
07-04-2014, 21:58
بستن کمربند ایمنی تو هر ماشینی باعت نجات جون مسافرین از برخورد با شیشه جلو و جلو گیری از پرت شدن رو میده
حالا شما که میفرمایید با یک ضزبه ناگهتنی مغز آسیب میبینه رو چه حرفیه؟
شما با سرعت 30 کیلومتر در ثانیه بدون کمربند و با کمربند تصادف کردید؟
اگه تجربه داشتید متوجه میشدید چرا نبستن کمربند جریه داره
پس چرا تو تصادفات ماشین اکثر سرنشینان کشته میشن؟ یعنی اوناهیچ کدوم کمربند نبستن؟
من بالا هم گفتم کمربند روی بدن خیلی شل قرار میگیره و در سرعت های بالا بی تاثیره
تو سرعت 30کیلومتر در ثانیه هم بستن یا نبستن کمربند زیاد تاثیر نداره
SNOW PATROL
07-04-2014, 22:06
پس چرا تو تصادفات ماشین اکثر سرنشینان کشته میشن؟ یعنی اوناهیچ کدوم کمربند نبستن؟
من بالا هم گفتم کمربند روی بدن خیلی شل قرار میگیره و در سرعت های بالا بی تاثیره
تو سرعت 30کیلومتر در ثانیه هم بستن یا نبستن کمربند زیاد تاثیر نداره
عزیز در حالت ایستاده هم کمربند مهمه چه برسه به حرکت ...
اگر کمربندتون مشکل داره باید چک بشه..
به هر حال با بستن کمر بند ضریب ایمنی بالا میره ولی قطعا صد درصد نمیتونه محافظ جون شما باشه
tapatalk
..............
FEAR THE REAPER
ali_kasper
08-04-2014, 13:35
پس چرا تو تصادفات ماشین اکثر سرنشینان کشته میشن؟ یعنی اوناهیچ کدوم کمربند نبستن؟
من بالا هم گفتم کمربند روی بدن خیلی شل قرار میگیره و در سرعت های بالا بی تاثیره
تو سرعت 30کیلومتر در ثانیه هم بستن یا نبستن کمربند زیاد تاثیر نداره
زیاد تاثیر داشتن و نداشتنش رو نمیشه تو هوا الکی گفت شما باید فیلم های تصادفات مصنوعی با ماکت رو تماشا کنی تا متوجه شی خیلی تاثیر داره یا نه
پس چرا تو اکثر تصادفات اکثر سرنشینان میمیرند؟؟؟
چون کمربند نبستن
MOHAMMAD_ASEMOONI
08-04-2014, 15:12
بعضی از دوستان در بالا گفتن بستن کمربند ایمنی مهمه!!!
سوالم اینِِ چگونه کمریند ایمنی در هنگام حادثه مفیده؟؟؟
در صورتی که در ماشین هایی مثله پراید، پزو405 و... وقتی کمربند میبندی اینقدر رو بدن به حال شل قررار داره که در اثر یه یک ضربه ناگهانی خیلی راحت بدن میتونه
حرکت کنه و مغز آسیب برسه!...
نمیدونم کمربند چه فایده ای داره که این همه براش تذکر میدن و جریمه صادر میکنند!!!! یا شایدم من اشتباه فکر میکنم؟
سلام .
کمربند رو ببندین .
حالا آروم بکشینش , کش میاد .
حالا یکدفعه محکم بکشینش , قفل میشه .
این برای راحتی سرنشین هست که بتونه آزادانه حرکت کنه اما اگر تصادف کنه کمربند نمیذاره به سمت جلو پرت بشه .
اما هنوز هم یک مشکل وجود داشت در برخوردِ شاخ به شاخ :
مشکل این بود که کمربند نمیتونه سر و گردنِ راننده رو از پرت شدن به جلو باز داره .
در تصادفاتِ شدید با سرعتِ بالا , در کسری از ثانیه سرعت به صفر میرسه ( شتابِ کُند شونده ی بسیار زیاد )
در نتیجه طبق قانون اول نیوتون سر و گردن همچنان با سرعت زیاد به حرکتشون ادامه میدند موقع تصادف در حالیکه بدن رو کمربند گرفته .
این کار باعث فشار بسیار شدید به سر و گردن میشد .
برای همین کیسه ی هوا اختراع شد که در کسری از ثانیه باز میشه و سر و گردن رو میگیره .
خودِ کیسه اگر سرنشین خیلی نزدیک به داشبورد باشه بهش صدمه میزنه .
بچه های کوچیک جان خودشون رو از دست دادند به خاطر ضربه ی شدید کیسه هوا .
برای همین در ماشینهای استاندارد روی آفتاب گیر یک برچسب هست که نوشته هرگز کودکان رو روی صندلی جلو سوار نکنین وگرنه ممکنه کیسه ی هوا بهشون صدمه بزنه .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] 2CPAGE_ID10%2C6031596791
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اما هنوز هم خطر مرگ در برخورد از بغل بالا بود
حالا دیگه ماشینهای استانداردِ گرانقیمت چندین کیسه هوا دارند هم برای جلوئیها هم عقب که با تصادف باز میشند و تمام سرنشینها رو از همه طرف در بر میگیره و به هیچ وجه به چیز سفتی برخورد نمیکنند .
در بنزهای جدید 10-12 ایر باگ ( کیسه هوا ) وجود داره .
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Mohammad Azeri
10-04-2014, 01:45
سلام
الان که این متن رو مینویسم شدید خوابم میاد ولی میخوام یه تجربه نه چندان خوبم رو بهتون بگم که یه وقت تصادف نکنید.
البته تجربه زیاده، من حدودا 8 سالی میشه که راننده گی میکنم و تو این 8 سال فقط یه بار تصادف کردم که اونم مقصر ماشین جلویی بود که تو چراغ سبز ترمز کرد هنوز به زرد 2 ثانیه مونده بود که برام 4 تومن (میلیون) اب خورد.
تقریبا پست های دوستان رو خوندم که بهترینش پست راننده ی حرفه ای بود من حدود 89 درصد مطالبی رو که گفتن رو بلدم و همیشه به کار میبرم و از راننده گی هم خیلی خوشم میاد.
بگذریم بریم سراغ تجربه.
دوستان من یه بار واسه تست سرعت به یکی از اتوبان های شهرمون رفتم ساعت 1 بامداد خودرو ام پژو 405 اس ال ایکس هستش ، سرعت رو رسوندم به 200 که ناگهان یکی که نفهمیدم اصلا ماشین چی بود چه رنگی بود پیچید تو لاین سرعت دروغه بگم نترسیدم ولی خودمو نباختم و ترمز کردم بدون گرفتن کلاچ اول ترمز کردم اونم شدید که سرعت رو رسوند به 100 ولی بازم زیاد بود همین طور که پام رو ترمز بود یهو ترمز قفل کرد دوستانی که خودروی ABS دار سوار میشن میدونن چی میگم اغا ما دیگه اشهدن خودمونو گفتیم گفتم الانه که بزنم بهش یهو دنده معکوس یادم افتاد معکوس کشیدم همه ی این اتفاقات در عرض 5 ثانیه شایدم کمتر اتفاق افتاد خلاصه من به زور دنده معکوس و ترمز رد کردم اون ماشینو چند روز گذشت ماشینو بردم بنگاه تا بفروشم پیش خودم گفتم اخه این ماشین چه گناهی داره بیخیال شدم و برگشتم خونه تو نت سرچ کردم و فهمیدم این ترمز ABS هم مثل دارو های امروزی ضررش بیشتر از منفعتش هست ببخشید که طولانی شد در زیر کامل توضیح میدم چرا!!
این ترمز ها اجازه نمیدن که چرخ ها قفل بشن و جیخ بکشند در واقع سور بخورند بلکه میگرن ول میکنن هی این عمل رو تکرار میکنن این سیستم قدرت و نیروی این کار رو از دو جا تامین میکنه 1 قدرت پای راننده که کلا 5 درصد هم نیست 2 موتور
در واقع بهترین عمل کرد ترمز زمانی هستش که بوستر کامل تخلیه شده و شما که ترمز میکنید بوستر پر میشه از هوا و برای ترمز دوباره نیاز به تخلیه هستش که این تخلیه هرچه دور موتور بالا باشه زودتر انجام میشه و شما میتونید ترمز دوباره ترمز پرقدرت تری داشته باشد .
بله دوستان من در اون لحظه به یک تخلیه در بوستر ترمز نیاز داشتم که با دنده معکوس کشیدن جون خودمو و اون راننده ی ناشی رو نجات دادم .
هیچ وقت به ترمز زیر پاتون اطمینان مطلق نکنید وگرنه میمیرید 2*2=4 خیلی ساده هست .
شبتون بخیر
غول مرحله اخر
10-04-2014, 05:44
سلام .
کمربند رو ببندین .
حالا آروم بکشینش , کش میاد .
حالا یکدفعه محکم بکشینش , قفل میشه .
این برای راحتی سرنشین هست که بتونه آزادانه حرکت کنه اما اگر تصادف کنه کمربند نمیذاره به سمت جلو پرت بشه .
اما هنوز هم یک مشکل وجود داشت در برخوردِ شاخ به شاخ :
مشکل این بود که کمربند نمیتونه سر و گردنِ راننده رو از پرت شدن به جلو باز داره .
در تصادفاتِ شدید با سرعتِ بالا , در کسری از ثانیه سرعت به صفر میرسه ( شتابِ کُند شونده ی بسیار زیاد )
در نتیجه طبق قانون اول نیوتون سر و گردن همچنان با سرعت زیاد به حرکتشون ادامه میدند موقع تصادف در حالیکه بدن رو کمربند گرفته .
این کار باعث فشار بسیار شدید به سر و گردن میشد .
برای همین کیسه ی هوا اختراع شد که در کسری از ثانیه باز میشه و سر و گردن رو میگیره .
....
بله درسته
ولی متاسفانه خودروهای ساخت داخل خیلی هاش کیسه هوا نداره...
تو سرعت 30کیلومتر در ثانیه هم بستن یا نبستن کمربند زیاد تاثیر نداره
جواب این حرف شما رو کسی که با 10-12 تا وقتی از روی پل رد میشده ولی افتاده تو جدول کلش رفته تو داشبورد باید ببپرسید که فرق داره یا نداره! :)
بله درسته
ولی متاسفانه خودروهای ساخت داخل خیلی هاش کیسه هوا نداره...
بله نداره و کسی هم از ماشین های ایرانی انتظار نداره تو 90.100 تا سرعت با یه کمربند کاملا سالم بمونه اما توی سرعت های کم که گردن با سرعت زیاد به جلو پرت نمیشه خیلی مفیده
من تجربه کردم اینو
دوستان توی ترافیک ها و جاهایی که تراکم ماشین زیاد هست به محض حرکت ماشین جلویی شما حرکت نکنید
خیلی وقت ها پیش میاد راننده جلو مجبوره دنده عقب بیاد یا حتی جلوتون تصادف میشه اونوقت راننده هایی که این کارو میکنن یه جورایی قفل میشن
یکی دیگه هم اینکه خوهشا زنون نصب نکنید
چه از روبرو چه از پشت زنون خیلی چشم رو اذیت میکنه
البته ظاهرا این چراغ های زنون اگه بعد از مدت طولانی خاموش بشن دیگه روشن نمیشه تا مقداری سرد بشه که این هم واقعا خطرناکه
MOHAMMAD_ASEMOONI
10-04-2014, 10:27
سلام . اگه بخوایم اصولِ ایمنی رو کاملاً رعایت کنیم باید به محض سوار شدن کمربند رو ببندیم چون ممکنه درحالیکه توی ماشین نشستیم و هنوز هم راه نیافتادیم , یه ماشین دیگه با سرعت زیاد بیاد بخوره به ماشین ما که اگر از جلو برخورد کنه ما با صورت به شدت برخورد میکنیم به فرمان ( قانون اول نیوتن ) و داغون میشیم . ایمنی بر همه چیز مقدمه .
سلام....
من همیشه توی شب با نور بالا رانندگی میکردم و مه شکن ها رو هم روشن میکردم!!...
اما، وقتی از کسی سبقت میگرفتم، طرف میافتاد دنبالم که نور بندازه تو چشم....
(مشخصا هیچوقت کسی موفق نشد تو چشمم نور بندازه!)
دلیلش؟
مدل تنظیم اینه ها...
شما صندلی عقب ماشین رو هر وقت دوست داشتید میتونین ببینید.... و بهتره در حین رانندگی، اینه عقب جوری باشه که چشمتون رو چرخوندین به سمتش(نه سر رو.... فقط چشم رو)، پشت ماشین رو ببینید... بعضی ها رو میبینم که ایننشون صندلی های عقب و سرنشین هاش رو میبینه تا کمر!!!! حالا رانندگان محترم تاکسی و اینجور چیزها، میخوان تا مطمئن بشن که خانوم مربوطه رو کامل دید میزنن، ولی دلیل نداره شما اعضای خونوادتون یا دوستاتون رو توی ماشین ببینید و بهتره وقتی امن رسیدین خونه تا میتونین نگاهشون کنین!!
اینه بغل ها هم مهم هستن!! نمیدونم چرا مردم عادت دارن اینه بغل رو جوری تنظیم میکنن که بغل ماشین خودشون رو ببینن؟؟؟ یعنی انقد بغل ماشینتون خوشکله که همیشه باید ببینیدش؟؟؟؟ بابا اینه بغل ها رو کامل بدین بیرون جوری که یه ذره از بدنه ماشین خودتون توش معلوم باشه و بقیش پشت باشه!!...
با این مدل تنظیم ایینه ها، هم دید بسیار عالیی به اطراف ماشین خواهید داشت و نقاط کورتون کمتر میشه، هم اینکه اگر کسی نور بندازه نمیافته تو چشمتون!!....
-----------------
اون دگمهای که زیر ایینه هستش و میزنیدش ایینه داخل قابش بالا پایین میشه، کاربردش اینه که وقتی یه ماشین بلند مثل کامیون ها یا اتوبوس ها یا شاسی بلند ها میافتن پشت سرتون و نور بالا میزنن و اکی میخوره تو چشتون، اون دگمه رو بزنین... نورها خنثی میشن!! (یعنی شما دقیقا پشت سر رو نمیبینین که چی پشتتون هست، ولی نورش رو میبینید که برا تشخیص فاصله و اینکه کسی پشتتون هست یا نیست عالی هستش....)
من هر وقت تو شب رانندگی بکنم و پشتم بیشتر از دو سه تا ماشین باشه( کلا تو جاده ماشین زیاد باشه و خلوت مطلق نباشه!) اون رو میزنم و مشکلی هم نداشتم...
--------------------
راستی، تو سمند، کاملا مواظب گردش به چپ ها باشید که ستون ها بدجوری جلوتون رو میگیرن و واقعا محیط زیادی رو میبندن که نمیتونین ببینید! :)...
---------------
توی رانندگی مدل رانندگی و گاز دادن راننده تاکسی ها و کامیون ها رو اصلا تقلید نکنین... اونا جاده رو میشناسن، جاهای حادثه خیز، پلیس خیز! و غیره رو میدونن!!.... ریسک میکنن ولی همیشه این ریسک رو میکنن و میدونن کجا چقد گاز بدن...
-----------
بعضی مسیر ها دو طرفن، ولی سرعت رفتشون با برگشتشون متفاوته.... یه مسیر بخصوص به اسم قلاجه( غرب کشور، بین ایلام و کرمانشاه) من رفتش رو معمولا 110 تا میرم بالا، برگشتش معمولا 85-90 تا میرم...( کوهستانی و به شدت پر پیچ و خم)....
دلیلش هم صرفا اینه که این جاده رو زیاد رفتم و دقیقا میدونم سر کدوم پیچ، میشه رفت و سر کدوم پیچ نمیشه رفت!! دقیقا میدونم رو فلان سرعت سر کدوم پیچ میتونم بپیچم و سر کدوم پیچ باید خط رو ببرم و برم تو مسیر برگشت جاده که بتونم بپیچم....
میدونم سر کدوم پیچ کجا رو نگاه بکنم و بودن یا نبودن ماشین برای فلان پیچی که چند لحظه دیگه بهش میرسم رو پیشبینی بکنم....
دلیلش هم تجربه هستش و بهم تو درست گاز دادن کمک میکنه، اگر برا بار اوله که این دست مسیر ها رو میرید، پشت سر تاکسی ها و یا ماشین هایی که تو جاهای عجیب گاز میدن و میرن نرین!! اونا مسیر رو میشناسن و محدودیت هاش رو میدونن و میرن...
Pourya-pc
11-04-2014, 11:49
سلام....
من همیشه توی شب با نور بالا رانندگی میکردم و مه شکن ها رو هم روشن میکردم!!...
اما، وقتی از کسی سبقت میگرفتم، طرف میافتاد دنبالم که نور بندازه تو چشم....
(مشخصا هیچوقت کسی موفق نشد تو چشمم نور بندازه!)
دلیلش؟
مدل تنظیم اینه ها...
شما صندلی عقب ماشین رو هر وقت دوست داشتید میتونین ببینید.... و بهتره در حین رانندگی، اینه عقب جوری باشه که چشمتون رو چرخوندین به سمتش(نه سر رو.... فقط چشم رو)، پشت ماشین رو ببینید... بعضی ها رو میبینم که ایننشون صندلی های عقب و سرنشین هاش رو میبینه تا کمر!!!! حالا رانندگان محترم تاکسی و اینجور چیزها، میخوان تا مطمئن بشن که خانوم مربوطه رو کامل دید میزنن، ولی دلیل نداره شما اعضای خونوادتون یا دوستاتون رو توی ماشین ببینید و بهتره وقتی امن رسیدین خونه تا میتونین نگاهشون کنین!!
اینه بغل ها هم مهم هستن!! نمیدونم چرا مردم عادت دارن اینه بغل رو جوری تنظیم میکنن که بغل ماشین خودشون رو ببینن؟؟؟ یعنی انقد بغل ماشینتون خوشکله که همیشه باید ببینیدش؟؟؟؟ بابا اینه بغل ها رو کامل بدین بیرون جوری که یه ذره از بدنه ماشین خودتون توش معلوم باشه و بقیش پشت باشه!!...
با این مدل تنظیم ایینه ها، هم دید بسیار عالیی به اطراف ماشین خواهید داشت و نقاط کورتون کمتر میشه، هم اینکه اگر کسی نور بندازه نمیافته تو چشمتون!!....
-----------------
اون دگمهای که زیر ایینه هستش و میزنیدش ایینه داخل قابش بالا پایین میشه، کاربردش اینه که وقتی یه ماشین بلند مثل کامیون ها یا اتوبوس ها یا شاسی بلند ها میافتن پشت سرتون و نور بالا میزنن و اکی میخوره تو چشتون، اون دگمه رو بزنین... نورها خنثی میشن!! (یعنی شما دقیقا پشت سر رو نمیبینین که چی پشتتون هست، ولی نورش رو میبینید که برا تشخیص فاصله و اینکه کسی پشتتون هست یا نیست عالی هستش....)
من هر وقت تو شب رانندگی بکنم و پشتم بیشتر از دو سه تا ماشین باشه( کلا تو جاده ماشین زیاد باشه و خلوت مطلق نباشه!) اون رو میزنم و مشکلی هم نداشتم...
--------------------
راستی، تو سمند، کاملا مواظب گردش به چپ ها باشید که ستون ها بدجوری جلوتون رو میگیرن و واقعا محیط زیادی رو میبندن که نمیتونین ببینید! :)...
---------------
توی رانندگی مدل رانندگی و گاز دادن راننده تاکسی ها و کامیون ها رو اصلا تقلید نکنین... اونا جاده رو میشناسن، جاهای حادثه خیز، پلیس خیز! و غیره رو میدونن!!.... ریسک میکنن ولی همیشه این ریسک رو میکنن و میدونن کجا چقد گاز بدن...
-----------
بعضی مسیر ها دو طرفن، ولی سرعت رفتشون با برگشتشون متفاوته.... یه مسیر بخصوص به اسم قلاجه( غرب کشور، بین ایلام و کرمانشاه) من رفتش رو معمولا 110 تا میرم بالا، برگشتش معمولا 85-90 تا میرم...( کوهستانی و به شدت پر پیچ و خم)....
دلیلش هم صرفا اینه که این جاده رو زیاد رفتم و دقیقا میدونم سر کدوم پیچ، میشه رفت و سر کدوم پیچ نمیشه رفت!! دقیقا میدونم رو فلان سرعت سر کدوم پیچ میتونم بپیچم و سر کدوم پیچ باید خط رو ببرم و برم تو مسیر برگشت جاده که بتونم بپیچم....
میدونم سر کدوم پیچ کجا رو نگاه بکنم و بودن یا نبودن ماشین برای فلان پیچی که چند لحظه دیگه بهش میرسم رو پیشبینی بکنم....
دلیلش هم تجربه هستش و بهم تو درست گاز دادن کمک میکنه، اگر برا بار اوله که این دست مسیر ها رو میرید، پشت سر تاکسی ها و یا ماشین هایی که تو جاهای عجیب گاز میدن و میرن نرین!! اونا مسیر رو میشناسن و محدودیت هاش رو میدونن و میرن...
دوست من ، راهنمایی های شما در خصوص نور بالا ، پروژکتور و تنظیم آینه ها 100 درصد اشتباه است و حرکت شما بسیار جای تامل دارد که با این اشتباه بزرگ باعث آزار خیلی از رانندها در شب میشوید .
دوست من ، راهنمایی های شما در خصوص نور بالا ، پروژکتور و تنظیم آینه ها 100 درصد اشتباه است و حرکت شما بسیار جای تامل دارد که با این اشتباه بزرگ باعث آزار خیلی از رانندها در شب میشوید .
اینکه راننده های دیگه بلد نیستن اینه هاشون رو تنظیم کنن، دلیل نمیشه که من تو تاریکی رانندگی کنم...
چراغ رو گذاشتن که روشن کنی که جلوت رو ببینی....
من بارها و بارها شده که از دور دیدم یه حیوون رو که داره میاد تو جاده و فرصت داشتم واسه عکس العمل... ولی وقتی چراغها توی مود نور پایین باشن، فقط دو متر جلو تر رو میبینی و کلی اسیب به ماشین وارد میشه....
بحث تنظیم ایینه ها هم، نمیدونم چرا فکر میکنین غلطه... ولی این کار باعث کوچیک تر شدن نقاط کور ماشین میشه.... تست کنین می بینید که حضرات موتوری رو هیچوقت از دست نمی دین، ماشین هایی که نزدیک شمان و تو ایینه در حالت عادی دیده نمیشه رو هم راحت میشه دیدشون و مواظب بود که بهشون نخوری موقع کنار گرفتن چون ماشینی که بغل دستت باشه، راهنما هات رو هم نمیبینه و اگر هم ببینه، باید ملاک رو بذاری که طرف ندیده...(حداقل متد رانندگی من اینه که از نظرم همه دیوونه هستن و میخوان خودشون رو بزنن به من و واسه همین همیشه هم سرعت مطمئنه رو رعایت میکنم( 95- 110-120 تو جاده های مختلف) هم فاصله ام با ماشین جلویی در هر شرایطی و هم همیشه راهنما میزنم و خلاصه همیشه حواسم هست.... دلیلش هم اینه که تو ماشین های دیگران بودم و دیدم که دیگر راننده ها چه حرکات های مسخره ای انجام دادن و باعث اسیب دیدن افراد یا ماشین ها شدن... منم از تعمیرگاه و تعمیرکار متنفرم، پس هر کاری میکنم کارم بهشون نخوره!)....
Altairezio
11-04-2014, 12:53
دوستان من کلا" ماشین دنده ای نروندم و چند باری فقط تو زمان گواهی نامه گرفتن روندم....
الان یه چند تا سوال دارم
حالا بعد یه مدتی ماشین دنده ای خریدیم میخوام تجربه هاتونو راجع به کلاج و رها کردنشو تعویض دنده و ...بدین...
بعد اینکه ... بالا بردن دور موتور چه ضررایی برا موتور یا کلا" جعبه دنده داره....
بعد اینکه.... مثلا" من با دنده 4 دارم میرم ،میخوام سرعت ماشینو کم کنم به جای ترمز دنده معکوس میکشم و کم کم دنده ها رو کوچیک تر میکنم...این کار درسته!؟،اگه مشکلی ایجاد میکنه ،اون مشکل چیه؟!(البته اینم گفته باشم که تو هر بار معکوس کشیدن دور موتور تقریبا" تا 3 بالا میاد...)
یکی دیگه ام این که در هنگام حرکت (با سرعت خیلی کم بین 10 تا 20) که با دنده دو هست اگه بدیم دنده یک مشکلی ایجاد میکنه!؟
ممنون:n16:
اینکه راننده های دیگه بلد نیستن اینه هاشون رو تنظیم کنن، دلیل نمیشه که من تو تاریکی رانندگی کنم...
چراغ رو گذاشتن که روشن کنی که جلوت رو ببینی....
....
برای راننده های باند مخالف چی ؟ اون که دیگه به تنظیم اینه ربطی نداره ؟
گاهی اوقات که راننده های باند مخالف نور بالا حرکت میکنن راننده های باند دیگه مجبورن مقداری سرشون رو کج کنن و با گوشه چشم جلو رو بپان
در اونصورت مشکلی که شما گفتید پریدن حیوون وسط جاده یا هرچیزی اتفاق بی افته راننده نمیتونه تسلط داشته باشه به جلو
دوستان من کلا" ماشین دنده ای نروندم و چند باری فقط تو زمان گواهی نامه گرفتن روندم....
الان یه چند تا سوال دارم
حالا بعد یه مدتی ماشین دنده ای خریدیم میخوام تجربه هاتونو راجع به کلاج و رها کردنشو تعویض دنده و ...بدین...
بعد اینکه ... بالا بردن دور موتور چه ضررایی برا موتور یا کلا" جعبه دنده داره....
بعد اینکه.... مثلا" من با دنده 4 دارم میرم ،میخوام سرعت ماشینو کم کنم به جای ترمز دنده معکوس میکشم و کم کم دنده ها رو کوچیک تر میکنم...این کار درسته!؟،اگه مشکلی ایجاد میکنه ،اون مشکل چیه؟!(البته اینم گفته باشم که تو هر بار معکوس کشیدن دور موتور تقریبا" تا 3 بالا میاد...)
یکی دیگه ام این که در هنگام حرکت (با سرعت خیلی کم بین 10 تا 20) که با دنده دو هست اگه بدیم دنده یک مشکلی ایجاد میکنه!؟
ممنون:n16:
کلاج عشقه :n02:
بالا بردن دور موتور یکی فشار به موتور هست یکی هم بالا رفتن مصرف سوخت
معمولا دور موتور ماشین بین 2 تا 3 باشه یعنی بهترین حالت و مصرف متعادل
شما وقتی دارید با دنده 5 میرید و میخواید بیاید 4 یه نیش ترمز کنید بهتره که دور موتور بیاد 2 یا کمتر
در غیر اونصورت دنده رو که عوض میکنید ماشین میپره و یه شوک بهش وارد میشه چون مقدار دور موتور برای دنده کمتر زیاد هست و اگه زیاد اینکارو بکنید یه گیربکش میرید تو خرج
البته به جاش هم بستگی داره
مثلا رسیدن به عوارضی های اتوبان که از دور دیده میشن گازو که ول میکنید خود ماشین افت سرعت پیدا میکنه و با توجه به دور موتور میتونید معکوس بدید ولی مسافت های کوتاه تر ترمز توصیه میشه
برای راننده های باند مخالف چی ؟ اون که دیگه به تنظیم اینه ربطی نداره ؟
همونحوری که اطلاع دارید، میشه در چند ثانیه مود نور بالا رو اصلاح کرد به نور پایین تا ماشین های باند مخالف رد بشن...
-------------------
بعد اینکه.... مثلا" من با دنده 4 دارم میرم ،میخوام سرعت ماشینو کم کنم به جای ترمز دنده معکوس میکشم و کم کم دنده ها رو کوچیک تر میکنم...این کار درسته!؟،اگه مشکلی ایجاد میکنه ،اون مشکل چیه؟!(البته اینم گفته باشم که تو هر بار معکوس کشیدن دور موتور تقریبا" تا 3 بالا میاد...)
شخصا فکر میکنم این دنده معکوس زدن، یه تکنیک لایف سیور هستش!....
یه سری توی یه مسیر بیرون شهر، با یکی از دوستان میرفتیم که ایشون مقداری کند میرونه، بعدش ماشین رو داد که من رانندگی بکنم( جایی باید در یک روز میرفتیم بار میاوردیم و برمیگشتیم همون روز).... من تو اتوبان باهاش 110 تا رفتم که یه دفعه نیاز به ترمز شد ولی ماشین نگرفت!! نه اینکه نگرفت، ترمز گرفت، ولی اونجوری که باید نگرفت و مشخصا قرار بود بریم تو هیکل ماشین جلویی....ولی خوشبختانه با زور انداختم تو ۳ و ماشین یه بار کله کرد، دوباره انداختم تو ۲ که دوباره کله کرد و بعدش تازه ترمز اثر کرد و ماشین رو نگه داشت!!... به نظرم خیلی خوبه که بلد باشیم با معکوس، در مواقع اضطراری سرعت رو کم کنیم....
ولی خطرش رو نمیدونم، چند بار دیگه هم مجبور شدم با ماشین های دیگران این کار رو تکرار بکنم ولی کلا احساس میکنم روش بدی هستش...اما همونطور که عرض کردم، لایف سیور هستش...
Pourya-pc
12-04-2014, 00:20
اینکه راننده های دیگه بلد نیستن اینه هاشون رو تنظیم کنن، دلیل نمیشه که من تو تاریکی رانندگی کنم...
چراغ رو گذاشتن که روشن کنی که جلوت رو ببینی....
من بارها و بارها شده که از دور دیدم یه حیوون رو که داره میاد تو جاده و فرصت داشتم واسه عکس العمل... ولی وقتی چراغها توی مود نور پایین باشن، فقط دو متر جلو تر رو میبینی و کلی اسیب به ماشین وارد میشه....
بحث تنظیم ایینه ها هم، نمیدونم چرا فکر میکنین غلطه... ولی این کار باعث کوچیک تر شدن نقاط کور ماشین میشه.... تست کنین می بینید که حضرات موتوری رو هیچوقت از دست نمی دین، ماشین هایی که نزدیک شمان و تو ایینه در حالت عادی دیده نمیشه رو هم راحت میشه دیدشون و مواظب بود که بهشون نخوری موقع کنار گرفتن چون ماشینی که بغل دستت باشه، راهنما هات رو هم نمیبینه و اگر هم ببینه، باید ملاک رو بذاری که طرف ندیده...(حداقل متد رانندگی من اینه که از نظرم همه دیوونه هستن و میخوان خودشون رو بزنن به من و واسه همین همیشه هم سرعت مطمئنه رو رعایت میکنم( 95- 110-120 تو جاده های مختلف) هم فاصله ام با ماشین جلویی در هر شرایطی و هم همیشه راهنما میزنم و خلاصه همیشه حواسم هست.... دلیلش هم اینه که تو ماشین های دیگران بودم و دیدم که دیگر راننده ها چه حرکات های مسخره ای انجام دادن و باعث اسیب دیدن افراد یا ماشین ها شدن... منم از تعمیرگاه و تعمیرکار متنفرم، پس هر کاری میکنم کارم بهشون نخوره!)....
واقعا نمیدونم چی بگم ! فقط یکسری کاربردهای چراغ رو برای شما شرح میدم که منطبق با استاندارد بین المللی هست .
نور بالا :
برای افزایش وسعت دید بیشتر در شب . این حالت زمانی به کار میرود که حداقل تا ۵۰۰ متر جلوتر از شما خودرویی وجود نداشته و جاده فاقد چراغ های روشنایی باشد .
خودروهای اورژانسی همچون پلیس آمبولانس و آتش نشانی میتوانند برای هشدار به رانندگان جلویی به صورت ممتد از نور بالا استفاده نمایند . استفاده از نور بالای ممتد توسط رانندگان خودروی شخصی بعنوان هشدار خلاف قوانین راهنمایی و رانندگی می باشد .( اما تا الان مجازاتی براش تعیین نشده است )
چراغ مه شکن جلو :
این چراغها در پایین ترین نقطه سپر جلو خودرو قرار میگیرند و هنگام مه گرفتگی یا مه دود شدید با تمرکز شدید نور بر کف جاده امکان دید بهتر به راننده را میدهند .
تنظیم آینه های کنار خودرو :
آينه های بغل را بدون اينکه بدنمان را جابجا کنيم به صورتي تنظيم ميکنيم که از برآمدگي زير دستگيره عقب به بالا و به بيرون را نشان دهد , آينه سمت راست را نيز به همين شکل تنظيم ميکنيم.
تنظیم آینه ی وسط خودرو :
به گونه ایی تنظیم مینماییم که اول از همه شیشه عقب کاملا در دید راننده باشد تا خطا نداشته باشیم و دوم قسمت پایین آینه وسط با بالاترین قسمت صندلی عقب مماس بشود .
پ . ن
شما وقتی داری توی جاده میرونی و میبینی ماشینا دارن رانندگی عادی میکنن دلیلی نداره نور بالا بزنی تا حیوون ببینی ؛ اون مال زمانیه که تو جاده ی تاریک بدون ماشین باشی اونوقت بله باید نور بالا بزنی تا جلوتر هم ببینی . بدون که ماشینای جلویی خودشون یک راهنما حساب میشن و اگر فاصله رعایت کنی میتونی عکس العمل مناسب رو از خودت نشون بدی .
ehsan_wwe
13-04-2014, 18:04
خودمو نباختم و ترمز کردم بدون گرفتن کلاچ اول ترمز کردم اونم شدید که سرعت رو رسوند به 100
من این کارو کردم یه بار ولی به 100 نرسوندم به صفر رسوندم رامم کنده شد چرخای جلوم در اومدن :دی شاسیمم جمع شد (خرابی های دیگه شیشه جلو پرت شد رو آسفالت کمر بند رد کبودی رو سینه ام انداخت سپر جلو نصفه باز شد پیچ صندلی که به کف ماشین جوش خورده یکیش شکست جوشش ) :n02: اون موقع 1 ملیون خرجش کردم برا جلو بندیش
ولی هنوزم درست نشده چرخام به سمت عقب ماشین هستن یعنی به سمت عقب گلگیر هی گیر میکنن
به نظرتون راهی داره درست شه ؟
بحث تنظیم ایینه ها هم، نمیدونم چرا فکر میکنین غلطه... ولی این کار باعث کوچیک تر شدن نقاط کور ماشین میشه.... تست کنین می بینید
یه موتوری بد بخت رو فرستادم تو جوب با همین روش شما البطه منم یه زمانی فکر میکردم روش خوبیه ولی خوب برا موتوریا خطر سازه
یه موتوری بد بخت رو فرستادم تو جوب با همین روش شما البطه منم یه زمانی فکر میکردم روش خوبیه ولی خوب برا موتوریا خطر سازه
هر ماشینی یه نقطهی کوری داره... بسته بودن اینه، باعث میشه ما بدنه رو ببینیم که در این روش، بدنه رو به قسمت بسیار کوچیکی تبدیل میکنیم و کل محیط پشت رو میبینیم که نقاط کور رو کم میکنه نه اینکه از بین ببره!! :)...
لابد اون موتوری دیگه تو ته نقطه کور شما بوده که زیر گرفته شده!:)
ehsan_wwe
14-04-2014, 14:13
هر ماشینی یه نقطهی کوری داره... بسته بودن اینه، باعث میشه ما بدنه رو ببینیم که در این روش، بدنه رو به قسمت بسیار کوچیکی تبدیل میکنیم و کل محیط پشت رو میبینیم که نقاط کور رو کم میکنه نه اینکه از بین ببره!! :)...
لابد اون موتوری دیگه تو ته نقطه کور شما بوده که زیر گرفته شده!:)
سلام
من دیشب امتحان کردم به علت قد خیلی بلند و غیر استانداردم من یه تعداد مشکل با آینه دارم
1- آینه های بقل تو بهترین حالت زمین رو نشون میدن
2- به علت فاصله خیلی زیاد از آینه من فقط سه چهارم شیشه عقب رو دارم (از بالای شیشه تا پایین از بلندگو چپ تا بلندگو راست ( میدونم جای بلندگو حدوده )
3- من وقتی آینه رو به سمت بدنه میگیرم اون نقطه کوریو که آینه وسط نمیتونه بگیره جبران میکنم
4- مشکل تا حدی هست که موقع دور زدن کمرمو خم میکنم سرمو تو وضعیتی قرار میدم که عقب ماشین معلوم شه :n02:
حق با شماس اگه کسی مشکل من رو نداشته باشه میتونه بجای تکرار تصویر تو آینه دید باز تری رو تو عقب ماشین داشته باشه:n12:
یه جاهایی که شانه خاکی وجود نداره و ماشین ها هم یا دید ندارن یا سرعت زیادی دارن چطور وارد جاده میشین ؟ یا که شانه کوتاه باشه یا وضع مناسبی نداشته باشه و نشه سرعت گرفت
نیم ساعتم راهنما روشن باشه راه نمیدن
جایی مثل جاده چالوس
Pourya-pc
15-04-2014, 12:09
یه جاهایی که شانه خاکی وجود نداره و ماشین ها هم یا دید ندارن یا سرعت زیادی دارن چطور وارد جاده میشین ؟ یا که شانه کوتاه باشه یا وضع مناسبی نداشته باشه و نشه سرعت گرفت
نیم ساعتم راهنما روشن باشه راه نمیدن
جایی مثل جاده چالوس
بل اخره شما یه کناری از جاده ایستادی ، خب باید تا میشه کنار رو بگیری و هرچی قدرت تو موتور داری رو کنی و سریع سرعتت رو به حد برسونی.
اگر بتونی نصف ماشین رو خارج از جاده بگیری خیلی راحت تر میشه وارد جاده شد .
یه نکته ی مهم دیگه اینه که خیلیا رو دیدم موقع سبقت یک دفه تغیر جهت میدن و سبقت میگیرن که ممکنه کنارشون ماشین باشه و توی نقطه دید راننده نباشه و منجر به تصادف بشه .
اینه که موقع سبقت خیلی احتیاط کنید و آهسته وارد سبقت بشید که اگر ماشینی در نقطه کور شما بود بتونید سریع به جای اول بازگردید .
اگر هم به دنبال رانندگی بدون استرس و راحت در اتوبان هستید همیشه خط دوم از سمت راست را با سرعت ایمن بپیمایید .
Altairezio
20-04-2014, 17:27
۱٫ نگه داشتن پدال ترمز در هنگام عبور از دست اندازه
این کار فشار زیادی را به سیستم فنربندی، اکسل و سیستم ترمز اتومبیل وارد میکند و نحوه صحیح رد شدن از دست انداز به این صورت است که باید طوری برنامه ریزی کنیم که تا قبل از رسیدن به دست انداز سرعت را کم کرده باشیم و در هنگام عبور از دست انداز ترمز به هیچ عنوان درگیر نباشد.
۲٫ بالا کشیدن ترمز دستی بدون نگه داشتن کلید آن
چندی پیش در انگلیس دیدم که دوستم زمانی که میخواهد ترمز دستی را بالا بکشد دکمه آن را فشار میدهد و سپس آن را بالا میکشد از او پرسیدم دلیل این کارت چیه؟ گفتش اولین باری که برای امتحان رانندگی رفته بودم سر همین کشیدن ترمز دستی منو رد کردن و برای همه خنده دار بود که میگفتم تو ایران همه اینطوری ترمز دستی رو میکشن و بعدا متوجه شدم که انگلیسی ها به این دکمه کلاچ ترمز دستی میگویند و تا زمانی که کلاچ ترمز دستی را نگرفتی نباید آن را بالا بکشی بعدا خودم هم از تعدادی از دوستانم که مکانیک را به صورت علمی میدانند گفتند که کشیدن ترمز دستی بدون نگه داشتن کلید آن باعث خرابی چرخ دنده های آن و وارد آمدن فشار بیش از حد به سیم ترمز دستی میشود.
۳٫ عدم تعویض به موقع روغن گیربکس
در همین تیونینگ تاک به کرات دیده شده که افرادی خودروشان ۱۵۰ هزار کیلومتر یا بیشتر کار کرده و وقتی هم ازشان میپرسی واسکازین را تا به حال تعویض کردی میگویند مگر واسکازین هم نیاز به تعویض دارد؟ در جواب باید گفت بله واسکازین نیز مانند روغن های دیگر نیاز به تعویض دارد که تعویض به موقع آن باعث روان کارکردن گیربکس، سلامت گیربکس و… میشود. البته کیلومتر تعویض آن بستگی به نوع روغن و گیربکس اتومبیل و شرایط کارکرد آن دارد.
۴٫ تعویض یکبار در میان فیلتر روغن
گاها دیده شده که افراد فیلتر روغن را یک بار در میان تعویض میکنند و اکثرا همین افراد از فیلتر های با کیفیت پایین استفاده میکنند. ابن کار باعث میشود فیلتر عمل تصفیه را نتواند به صورت کامل انجام دهد و منجر به آسیب های جدی به موتور اتومبیل میشود که بعدا متوجه میشویم اگر هربار فیلتر را عوض میکردیم و فیلتر مناسب جایگزین میکردیم چقدر از هزینه تعمیر موتور و صرف وقت جلوگیری میشد.
۵٫ درجا گرم کردن ماشین به مدت طولانی
این کار نه تنها مفید نیست بلکه ضرر زیادی هم به موتور وارد میآورد. درجا کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز میشود و این گرما به موتور منتقل میشد که به نوبه خود برای موتور ضرر دارد. در زمستان بهتر است نهایتا یک دقیقه ماشین درجا کار کند سپس چند کیلومتر اولیه تا گرم شدن ماشین در حد مطلوب را با سرعت پایین طی کرد.
۶٫ پایین آوردن شیشه به جای استفاده کردن از کولر در اتوبان
چندی پیش یک آزمایش در مجله auto crose انگلستان انجام شد و نشاد داد اگر یک اتومبیل در اتوبان کولرش روی درجه یک فن روشن باشد مصرف سوختش از خودرویی که شیشه راننده آن ۴۰ درصد باز است کمتر است.
۷٫ خلاص نکردن دنده پشت چراغ قرمز و ترافیک
این کار باعث وارد آمدن فشار مضاعف روی دوشاخه کلاچ و گیربکس و… میشود.
۸٫ گرفتن ترمز و کلاچ به صورت همزمان برای نگه داشتن خودرو
این کار خود باعث این میشود که متراژ ترمز افزایش پیدا کند زیرا زمانی که کلاچ درگیر است از نیروی ترمزی موتور نیز استفاده میشود و زمانی که کلاچ و ترمز باهم فشار داده میشود خود باعث دیرتر ایستادن خودرو میشود. بهترین کار این است که ترمز را فشار داده و قبل از اینکه خودرو به لرزش بی افتد کلاچ را بگیریم.
۹٫ با سرعت پایین در لاین سرعت حرکت کردن و بالعکس
بسیار دیده شده که رانندگانی با سرعت های بسیار پایین در لاین سرعت حرکت میکنند و در عوض رانندگانی با سرعت های زیاد در لاین های کناری حرکت میکنند که هر دو باعث ایجاد خطرات جبران ناپذیری میشوند.
۱۰٫ ریختن آب لوله کشی داخل رادیاتور
این کار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در رادیاتور و واتر پمپ و موتور میشود و بسیار دیده شده که حتی باعث سوختن واشر سر سیلندر هم شده. بهترین کار این است که آب را جوشانده و بگزاریم تا سرد شود و دوباره آن را بجوشانیم هرچه دفعات سرد شدن و جوشاندن بیشتر شود آب سالم تر میشود فقط دقت کنید که بعد از سرد شدن رسوبات در ته ظرف است پس از ریختن آب ته ظرف به داخل رادیاتور خود داری کنید البته مایع های آماده هم در بازار هست که خوب روش اول قابل اطمینان تر است.
۱۱٫ ریختن آب لوله کشی داخل منبع شیشه شور
این کار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در منبع، شلنگ ها، نازل و پمپ آب آن میشود. برای تامین این آب هم میتوان از روش بالا استفاده کرد البته مایع های آماده هم در بازار هست.
۱۲٫ سنگین کردن بیش از حد خودرو
پر کردن صندوق عقب با وسایلی که به آن احتیاجی نیست خصوصا در مسافت های طولانی باعث بالا رفتن مصرف سوخت میشود. در حد امکان باید خودرو خود را سبک کنیم.
۱۳٫ نصب باربند در مواقعی که به آن نیاز نداریم
باربند را فقط باید زمانی ببندیم که به آن احتیاج داریم زیرا وجود باربند به خودی خود باعث بالا رفت مصرف سوخت حداقل به میزان ۱۰ درصد میشود.
۱۴٫ نشاندن کودک روی پای سرنشین جلوی خودروی ایربگ دار
این کار بارها دیده شده که بسیار هم خطرناک هست و در یک تصادف کوچک اگر ایربگ باز شود حتما کودک خفه خواهد شد. بهتر است همیشه کودک روی صندلی مخصوص در ردیف عقب بشیند.
۱۵٫ استفاده از بنزین معمولی در خودروهای دارای مبدل کاتالیستی
بنزین های معمولی موجود در کشور با اینکه روی پمپ ها نوشته بدون سرب اما باز هم مقدار زیادی سرب دارد که سرب موجود در آن قاتل مبدل کاتالیستی است و با توجه به اینکه بنزین سوپر کیفیت بهتری نسبت به بنزین معمولی دارد بهتر است از بنزین سوپر استفاده شود.
۱۶٫ دقت نکردن به سطح کیفی روغن موتور و تطبیق آن با سطح کیفی روغن توصیه شده توسط کارخانه
مثلا چند وقت پیش دیدم که فردی در موتور پراید داشت روغن توتال ۵۰۰۰ میریخت و پس از اینکه به او توضیح دادم که سطح کیفی توتال ۵۰۰۰ sj است و روغن موتور سازگار با پراید sf یا sg است در انتخاب روغن خود تجدید نظر کرد.
۱۷٫ استفاده از نور بالا در مه
در شرایط مه آلود استفاده از نور بالا دید را کمتر میکند در این شرایط نور خودرو باید روی نور پایین باشد و اگر خودرو مه شکن دارد باید آن را روشن کرد.
۱۸٫ خاموش نکردن خودرو پس از طی مسافت طولانی
این کار برای ماشین های گازوییلی است نه بنزینی بیشتر دیده شده رانندگان صبر میکنند تا فن خودرو خاموش شود سپس موتور را خاموش میکنند این کار ضرر جدی به موتور وارد میکند کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز میشود و این گرما به موتور منتقل میشد که به نوبه خود برای موتور ضرر دارد. در اینگونه مواقع اگر خودرو بیش از اندازه گرم باشد زمانی که اتومبیل را خاموش کنیم سیستم فن اتوماتیک روشن میماند و نیازی به روشن گذاشتن ماشین نیست.
۱۹٫ تکیه پا به کلاچ
بسیار دیده شده رانندگانی که وقتی حتی با دنده پنج در اتوبان حرکت می کنند پای خود را روی کلاچ تکیه میدهند و کلاچ کورس کامل خلاصی را طی میکند و این کار باعث فشار آمدن به گیربکس میشود.
۲۰٫ جلو آوردن بیش از حد صندلی
خیلی از افراد(البته بیشتر خانم ها) فکر میکنند هرچه صندلی جلوتر باشد تسلط راننده بیشتر میشود و به اصطلاح دست فرمون خوب میشود. خیر اینطور نیست صندلی باید طوری باشد که راننده کاملا راحت باشد.
۲۱٫ گاز دادن قبل از خاموش کردن خودرو
این کار قبلا در خودرو های کاربراتوری برای بهتر روشن شدن خودرو انجام میشد. ولی در خودرو های انژکتوری این کار مضر است زیرا زمانی که شما گاز میدهید و سپس سوئیچ را میبندید مقداری بنزین نسوخته باقی میماند که خود باعث خرابی سوزن انژکتور و بد کارکردن خودرو در هنگام استارت زدن میشود.
۲۲٫ گاز دادن قبل از روشن کردن خودروی انژکتوری
این کار قبلا در خودرو های کاربراتوری برای بهتر روشن شدن خودرو انجام میشد. ولی در خودرو های انژکتوری این کار بی فایده است.
۲۳٫ خاموش شدن خودرو به دلیل نداشتن سوخت
این کار در بعضی اوقات باعث سوختن پمپ بنزین میشود و اصولا نباید گذاشت چراغ بنزین روشن شود زیرا رسوبات و ناخالصی های ته باک وارد مسیر سوخت میشود و باعث اختلال در کار پمپ بنزین؛ فیلتر بنزین و نهایتا انژکتور میشود.
۲۴٫ پارک کردن خودرو خلاف جهت خیابان
زمانی که شما خودرویتان را مثلا در سمت راست خیابان به صورت عکس پارک کنید اگر خدایی نکرده خودرویی با خودروی شما برخورد کند شما مقصر حادثه شناخته میشوید.
اینا نکات جالبی بودن که من خوندم و گذاشتم تا شما هم بهره مند شوید....:n16:
سلام به همه دوستان
بنده حدود 10 سالی هست که رانندگی میکنم و خداروشکر تو این مدت تصادفی نداشتم
اما تو این 2 یا 3 سال بی وسیله بودم تا اینکه باز ماشین خریدم
یکی از دوستان در مورد تجربیات خودش گفته بود که تنظیم آینه های بغل باید به گونه ای باشه که تصویر کمی از ماشین خود را داشته باشید
و دوسته دیگری این کار رو نقد کردن
بنظرتون تنظیم مطلوب آینه بغل باید چطور باشد ؟ و اگر نکات مهمتری پیشنهاد دارین بفرمایید.
چندی پیش یک آزمایش در مجله auto crose انگلستان انجام شد و نشاد داد اگر یک اتومبیل در اتوبان کولرش روی درجه یک فن روشن باشد مصرف سوختش از خودرویی که شیشه راننده آن ۴۰ درصد باز است کمتر است.
فکر میکنم این کاملا یه مسئله واضح باشه... باز بودن شیشه ها، باعث میشه که باد بیاد داخل ماشین و به قولی، ضرایب ماشین در محیط رو خراب بکنه و ماشین مجبور باشه سوخت بیشتری بزنه تا سرعت رو نگه داره....
توی جاده که سهله! من توی سطح شهر هم فقط با کولر رانندگی میکردم...
۲.۵ سال سمند ال ایکس EF7 مولتی پلکس داشتم و دو چیز رو هیچ وقت یاد نگرفتم توش:
1- بوق زدن که خیلی کم استفاده کردم!
2- همین پایین دادن شیشه تو هوای گرم...
همیشه هم مصرفم زیر 8 بود غیر از اولین باری که روغن ایرانی توش ریختم که مصرفش تا 20 لیتر هم رفت :( یعنی با 10 لیتر بنزنی، فقط 60-70 تا میرفت در حالی که نرمش، با 10 لیتر بنزنی، حدود 150 تا بود...
این کار برای ماشین های گازوییلی است نه بنزینی بیشتر دیده شده رانندگان صبر میکنند تا فن خودرو خاموش شود سپس موتور را خاموش میکنند این کار ضرر جدی به موتور وارد میکند کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز میشود و این گرما به موتور منتقل میشد که به نوبه خود برای موتور ضرر دارد. در اینگونه مواقع اگر خودرو بیش از اندازه گرم باشد زمانی که اتومبیل را خاموش کنیم سیستم فن اتوماتیک روشن میماند و نیازی به روشن گذاشتن ماشین نیست.
این مسئله رو هم من همیشه داشتم.... من تا به مقصد میرسم، ماشین رو خاموش میکنم و نمیذارم الکی روشن باشه... در حالی که همه میگن نه باو! منتظر باش تا فنش خاموش بشه و راه حلشون برا وقتایی که عجله داشتیم هم این بود که گاز بزن! :)))) یعنی اصلا در هیچ شرایطی نمیذاشتم روشن بمونه! به محض رسیدن به مقصد، و اینکه مطمئن میشدم که میمونیم اونجا ماشین رو خاموش میکنم حتی اگر فنش روشن باشه! :)...
این کار نه تنها مفید نیست بلکه ضرر زیادی هم به موتور وارد میآورد. درجا کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز میشود و این گرما به موتور منتقل میشد که به نوبه خود برای موتور ضرر دارد. در زمستان بهتر است نهایتا یک دقیقه ماشین درجا کار کند سپس چند کیلومتر اولیه تا گرم شدن ماشین در حد مطلوب را با سرعت پایین طی کرد.
من حتی توی زمستون هم ماشین رو به محض روشن شدن و صبر حدود 10-12 ثانیهای، شروع به حرکت با سرعت بسیار اروم میکنم...
دوستان ایا این موارد درست هستن؟ یا اشتباه گفته شده؟ مخصوصا این ترمز دستی!... اینا رو به چه صورت باید انجام بدیم؟
من شخصا این موارد بالا(غیر از دستی) رو اکثرا رعایت کردم و مشکلی برای ماشینم بعد از 2.5 سال که فروختمش پیش نیومد... و مثل روز اولش بود...
یکی از دوستان در مورد تجربیات خودش گفته بود که تنظیم آینه های بغل باید به گونه ای باشه که تصویر کمی از ماشین خود را داشته باشید
اون پست من، زیر بحث اینکه نور بالا بریم تو جاده یا نه کلا له شد! :)....
دوستان دیگه نظرشون رو نگفتن و اگر احیانا تست کرده باشن هم عالی میشد...
این مورد برای نیوفتادن نور و دیدن نقاط کور عالی هستش.... کسی تجربه ای داره در این خصوص؟( غیر از دوستی که یه موتوری رو راهی جدول نمودن!)
Altairezio
27-04-2014, 10:22
دوستان ایا این موارد درست هستن؟ یا اشتباه گفته شده؟ مخصوصا این ترمز دستی!... اینا رو به چه صورت باید انجام بدیم؟
من شخصا این موارد بالا(غیر از دستی) رو اکثرا رعایت کردم و مشکلی برای ماشینم بعد از 2.5 سال که فروختمش پیش نیومد... و مثل روز اولش بود...
بعله اون کلاج دستی رو درست میگه....چون شما دقت کنی با کشیدن دستی اون فشاری که میاد به ترمز دستی مستقیما" میرسه به سیمش که اگه بیش از اندازه سریع باشه و سرعت هم بالا باشه 100% پاره میکنه یا تاب ور میداره که این موضوع به وضوح دیده میشه تو ماشینایی که دستی بالاس ولی ماشین حرکت میکنه....در حالی که شما اگه این روش رو استفاده کنین میبینین دستی هر وقت و همه جا مثل روز اولش چرخا رو قفل میکنه و هر قدر هم فشار بیاری حرکت نمیکنه ماشین.... برا اینه که تو بعضی تست موتوری ها ماشینی که رو به روی دیوار هست دستی رو میشن و با تمام توان گازشو میگیرن....
MOHAMMAD_ASEMOONI
27-04-2014, 13:01
سلام به همه دوستان
بنده حدود 10 سالی هست که رانندگی میکنم و خداروشکر تو این مدت تصادفی نداشتم
اما تو این 2 یا 3 سال بی وسیله بودم تا اینکه باز ماشین خریدم
یکی از دوستان در مورد تجربیات خودش گفته بود که تنظیم آینه های بغل باید به گونه ای باشه که تصویر کمی از ماشین خود را داشته باشید
و دوسته دیگری این کار رو نقد کردن
بنظرتون تنظیم مطلوب آینه بغل باید چطور باشد ؟ و اگر نکات مهمتری پیشنهاد دارین بفرمایید.
سلام .
باید حتماً کمی از بدنه ی ماشین پیدا باشه
وگرنه تشخیص نمیدین که ماشینی که در آینه میبینید دقیقاً در کجا نسبت به ماشین شما قرار داره .
عکسهائی که چند صفحه قبل درج کردم با هم مقایسه کنین .
اون عکسی که کمی از بدنه ی ماشین پیدا هست دقیقاً تشخیص میدین که ماشین نسبت به ماشین شما در کجا قرار داره .
اما اون عکسی که بدنه پیدا نیست اصلاً تشخیص نمیدین فاصله و موقعیتِ اون ماشین تا ماشین شما چقدره .
یک مثال دیگه برای درک بهتره موضوع :
اگر از یک هواپیمای در حالِ پرواز فیلم بگیرند به صورتی که زمین اصلاً پیدا نباشه شما اصلاً نمیتونین تشخیص بدین که هواپیما چقدر با زمین فاصله داره اما به محض اینکه تصویر رو طوری نشون بدند که آسمان و زمین و هواپیما دیده بشه اونوقت تشخیص میدین که موقعیتِ هواپیما چی هست .
رفیق خوب
03-06-2014, 16:24
من دوست همه شما هستم
Mr.Pooya
03-06-2014, 16:40
سلام به همه دوستان
بنده حدود 10 سالی هست که رانندگی میکنم و خداروشکر تو این مدت تصادفی نداشتم
اما تو این 2 یا 3 سال بی وسیله بودم تا اینکه باز ماشین خریدم
یکی از دوستان در مورد تجربیات خودش گفته بود که تنظیم آینه های بغل باید به گونه ای باشه که تصویر کمی از ماشین خود را داشته باشید
و دوسته دیگری این کار رو نقد کردن
بنظرتون تنظیم مطلوب آینه بغل باید چطور باشد ؟ و اگر نکات مهمتری پیشنهاد دارین بفرمایید.
سلام
راستش من خودم عادت دارم همیشه یک مقدار از ماشین خودم (خیلی کم) تو آینه باید پیدا باشه اگر اینطوری نباشه بهم نمی چسبه رانندگی :n02: من اینطوری عادت کردم و همیشه هم می بینم کدوم ماشین در چه فاصله ای از ماشین من قرار داره.
بزارید یک مزیت دیگه این کار رو هم بهتون بگم البته نمیشه گفت مزیت اما به هرحال من همیشه علاوه بر اینکه از جلوی ماشین نگاه می کنم ببینم بین خطوط هستم یا نه البته آدم خودش ناخودآگاه متوجه میشه بین خط هست یا نه اما به هر حال من برای محکم کاری بعضی موقع ها از تو آینه بغل هم چک می کنم.
چون قسمتی از ماشینم تو آینه پیداست می بینم ماشین بین خط هست یا نه ولی اگر ماشین پیدا نبود این روش جواب نمی داد
کلاج درگیر رو به من توضیح میدید ؟
من توی شیب ها اگه توقف کرده باشم ترمز دستی رو درگیر میکنم و کلاج درگیر بلد نیستم کلا ...
از کلاج درگیر توی سراشیبی هم استفاده میشه یا فقط برای سرازیری کاربرد داره ؟!
یک سوال دیگه ؟ روی دنده 3 باشه و بعد از توقف کامل و بدون خلاص کردن دنده ، سوییچ رو برگدونی و ماشینو خاموش کنی ضررش چیه ؟ (یکبار ماشین (206) یک بنده خدایی دستم بود ، نمیدونم چرا کلاج و دنده ش اصلا میزون نبود و نمیشد دنده رو راحت عوض کرد ! تا اینکه خودش رسید و گفتم بیا کار خودته ... بعد همینطور که روی دنده 3 ماشین متوقف شده بود سوییچو خاموش کردم ... کلی هم خجالت کشیدم پیش طرف...)
SON OF GOD
04-06-2014, 15:49
کلاج درگیر رو به من توضیح میدید ؟
من توی شیب ها اگه توقف کرده باشم ترمز دستی رو درگیر میکنم و کلاج درگیر بلد نیستم کلا ...
از کلاج درگیر توی سراشیبی هم استفاده میشه یا فقط برای سرازیری کاربرد داره ؟!
از کلاچ درگیر معمولاً تو سربالایی استفاده میشه برای مواقعی که ناچاری تو سربالایی یک توقفی داشته باشی ...
باید کلاچ رو تا جایی بالا بیاری و تنظیم کنی که ماشین تو حالت اماده به حرکت قرار بگیره ...
SON OF GOD
04-06-2014, 15:52
برای عقب جلو بردن آهنگ ها در حین رانندگی چکار میکنید؟ وسیله ای برای این کار که رو فرمون نصب بشه نیست؟ هم دکمه های ضبط سالم می مونه هم تمرکز رانندگی از بین نمیره؟
از کلاچ درگیر معمولاً تو سربالایی استفاده میشه برای مواقعی که ناچاری تو سربالایی یک توقفی داشته باشی ...
باید کلاچ رو تا جایی بالا بیاری و تنظیم کنی که ماشین تو حالت اماده به حرکت قرار بگیره ...
من متوجه نشدم با توضیح شما...
Mr.Pooya
04-06-2014, 16:03
برای عقب جلو بردن آهنگ ها در حین رانندگی چکار میکنید؟ وسیله ای برای این کار که رو فرمون نصب بشه نیست؟ هم دکمه های ضبط سالم می مونه هم تمرکز رانندگی از بین نمیره؟
سلام
چرا هست. من خودم زیاد دیدم که یک کنترلی وصل می کنند به فرمون برای ظبط. البته خانواده 405 دسته کنترل ظبط کنار فرمونی دارند که حذف شده. و 206 ها هم که فکر می کنم هنوز روشون نصب هست اون دسته. دقیقا چیزی شببیه دسته راهنما یا دسته برف پاک کن
ولی من خودم عادت کردم با دکمه های خود ظبط عقب جلوش می کنم.
SON OF GOD
04-06-2014, 16:41
من متوجه نشدم با توضیح شما...
من تو سربالایی این کار و میکنم کلاچ رو تا جایی بالا میارم که نه ماشین خاموش بشه و در عین حال حرکت هم نکنه یه جوری تعادل بین گاز و کلاچ و ماشین درجا کار میکنه و به محض حرکت با اندکی فشردن گاز و رها کردن کلاچ ماشین حرکت میکه که بهش میگن نیم کلاچ! که یکی از موارد اصلی امتحان رانندگی در سطح شهر بود ...
البته اگه منظور شما این بوده باشه
mortezaon
07-06-2014, 18:19
برای عقب جلو بردن آهنگ ها در حین رانندگی چکار میکنید؟ وسیله ای برای این کار که رو فرمون نصب بشه نیست؟ هم دکمه های ضبط سالم می مونه هم تمرکز رانندگی از بین نمیره؟
بستگی به ماشین داره
اگه ماشینی موجود نداشت یک کنترل رادیویی مارشال هست که با امواج اف ام کار می کنه
و روی فرمون نصب میشه و میتونید آهنگ را جلو عقب کنید و یا ولوم صدا را کنترل کنید
من تو سربالایی این کار و میکنم کلاچ رو تا جایی بالا میارم که نه ماشین خاموش بشه و در عین حال حرکت هم نکنه یه جوری تعادل بین گاز و کلاچ و ماشین درجا کار میکنه و به محض حرکت با اندکی فشردن گاز و رها کردن کلاچ ماشین حرکت میکه که بهش میگن نیم کلاچ! که یکی از موارد اصلی امتحان رانندگی در سطح شهر بود ...
البته اگه منظور شما این بوده باشه
هم زمان با نیم کلاج باید ترمز هم گرفته بشه ؟
SON OF GOD
07-06-2014, 20:20
هم زمان با نیم کلاج باید ترمز هم گرفته بشه ؟
نه - کلاچ رو تا نصفه می برید پائین و با گاز بازی میکنید - ماشین در وضعیت آماده به حرکت قرار می گیره ولی قدرت کلاچ در دست شماست و ماشین حرکت نمی کنه:n16:
MOHAMMAD_ASEMOONI
08-06-2014, 00:28
من تو سربالایی این کار و میکنم کلاچ رو تا جایی بالا میارم که نه ماشین خاموش بشه و در عین حال حرکت هم نکنه یه جوری تعادل بین گاز و کلاچ و ماشین درجا کار میکنه و به محض حرکت با اندکی فشردن گاز و رها کردن کلاچ ماشین حرکت میکه که بهش میگن نیم کلاچ! که یکی از موارد اصلی امتحان رانندگی در سطح شهر بود ...
البته اگه منظور شما این بوده باشه
سلام .
نگه داشتن ماشین با کلاچ در سربالائیها اصلاً اقتصادی نیست چون صفحه کلاچ رو بد جور میسابه که هم گران هست هم تعویضش کلی هزینه داره
. بهترین راه استفاده از ترمز دستی هست
به این صورت که اگر در سربالائی ترافیک و راهبندان بود این کارها انجام بشه :
2 متر قبل از ماشین جلوئی توقف کنین چون اگر راننده اش وارد نباشه موقع حرکت میاد عقب میزنه بهتون
یک پا روی کلاچ
پای دیگه روی ترمز
دستی تا آخر بالا
پا رو از روی ترمز بردارین
اگر مدت طولانی دارین , دنده خلاص
پا برای احتیاط روی ترمز
موقع حرکت , کلاچ
دنده 1
پا روی گاز , اندکی گاز و کمی کلاچ رو ول کنین
ترمز دستی رو آرام آرام بخوابونید
گاز بیشتر
کلاچ رو کامل ول کنین و حرکت کنین
اینطوری به کلاچ و موتور و گیربکس کمترین فشار وارد میشه
اگر ترمز دستی ماشین رو اصلاً نگه نمیداره پس یا باید سیمش کشیده بشه و رگلاژ بشه یا لنت عقب داره تمام میشه و باید یا کوبیده و تعمیر بشه یا تعویض بشه .
برادر آسمانی، مرسی .
منم گفته بودم از همین روش استفاده میکنم و خودم کشفش کردم بدون اینکه کسی بهم بگه، توی آموزشگاه!!:n21: همین روش نیم کلاجو گفته بودند و واقعا حرکت مضحک و مسخره ایه ...
علاوه بر آسیب رسوندن به صفحه دیسک و سیم کلاج ، باعث سوختن بنزین هم میشه ، نه ؟!
ضمن اینکه اطمینان روش دستی رو هم نداره و ممکنه کنترل از دستت خارج بشه !
به این سوال منم اگه ج بدید ممنون میشم :
یک سوال دیگه ؟ روی دنده 3 باشه و بعد از توقف کامل و بدون خلاص کردن دنده ، سوییچ رو برگدونی و ماشینو خاموش کنی ضررش چیه ؟ (یکبار ماشین (206) یک بنده خدایی دستم بود ، نمیدونم چرا کلاج و دنده ش اصلا میزون نبود و نمیشد دنده رو راحت عوض کرد ! تا اینکه خودش رسید و گفتم بیا کار خودته ... بعد همینطور که روی دنده 3 ماشین متوقف شده بود سوییچو خاموش کردم ... کلی هم خجالت کشیدم پیش طرف...)
Pourya-pc
08-06-2014, 11:49
خیلی وقتها شده در خیابان شاهد خیس بودن آسفالت به علت آبیاری بلوارها بودیم . اغلب یا باسرعت وارد خیابان خیس میشوند و یا اگر ماشینشان تمیز باشد سعی میکنن آهسته عبور کنند که خودروشان کثیف نشود .
اما در هرصورت باید آهسته از خیابان خیس عبور کرد . به چند دلیل :
1 - پاشیدن آب به زیر خودروی در حال حرکت که اگزوز و منبع آن بشدت داغ هست و دمایی معادل 120 تا 160 درجه سانتی گراد رو داراست میتونه باعث ایجاد پوسیدگی و ترک در این قسمت ها بشه .
2- آب ، ترمزگیری و کنترل ماشین شما رو کم خواهد کرد
3 - اگر آب زیاد باشد و روی دیسک و لنتها پاشیده بشود بازهم آسیب های زیادی به این قسمتها و حتی سینی زیر میتواند برساند .
احتیاط شرط اول رانندگیست .
موفق باشید .
SON OF GOD
08-06-2014, 13:46
سلام .
نگه داشتن ماشین با کلاچ در سربالائیها اصلاً اقتصادی نیست چون صفحه کلاچ رو بد جور میسابه که هم گران هست هم تعویضش کلی هزینه داره
. بهترین راه استفاده از ترمز دستی هست
به این صورت که اگر در سربالائی ترافیک و راهبندان بود این کارها انجام بشه :
2 متر قبل از ماشین جلوئی توقف کنین چون اگر راننده اش وارد نباشه موقع حرکت میاد عقب میزنه بهتون
یک پا روی کلاچ
پای دیگه روی ترمز
دستی تا آخر بالا
پا رو از روی ترمز بردارین
اگر مدت طولانی دارین , دنده خلاص
پا برای احتیاط روی ترمز
موقع حرکت , کلاچ
دنده 1
پا روی گاز , اندکی گاز و کمی کلاچ رو ول کنین
ترمز دستی رو آرام آرام بخوابونید
گاز بیشتر
کلاچ رو کامل ول کنین و حرکت کنین
اینطوری به کلاچ و موتور و گیربکس کمترین فشار وارد میشه
اگر ترمز دستی ماشین رو اصلاً نگه نمیداره پس یا باید سیمش کشیده بشه و رگلاژ بشه یا لنت عقب داره تمام میشه و باید یا کوبیده و تعمیر بشه یا تعویض بشه .
در ترافیک سربالایی که ماشین مدام حرکت و ایست میکنه چی؟ باید دقیقه به دقیقه ترمز دستی بگیریم؟
نیم کلاچ برای ایست های موقتی و ثانیه ای سربالایی خوبه ...
تو اموزشگاه هم بی خود تاکید نمی کردن و یکی از موارد اصلی و اساسی امتحان شهر بود ...
راننده بلد باید نیم کلاچ رو بدونه
MOHAMMAD_ASEMOONI
09-06-2014, 05:36
در ترافیک سربالایی که ماشین مدام حرکت و ایست میکنه چی؟ باید دقیقه به دقیقه ترمز دستی بگیریم؟نیم کلاچ برای ایست های موقتی و ثانیه ای سربالایی خوبه ...
تو اموزشگاه هم بی خود تاکید نمی کردن و یکی از موارد اصلی و اساسی امتحان شهر بود ...راننده بلد باید نیم کلاچ رو بدونه
سلام .
استفاده از نیم کلاچ در سربالائیها اجباری هست یعنی نمیشه اصلاً استفاده نکرد وگرنه ماشین برمیگرده عقب موقع حرکت کردن .
استفاده از ترمز دستی برای این هست که شما تا میتونین مدتِ استفاده از نیم کلاچ رو کم کنین و ازش فقط موقع حرکت کردن استفاده نکنین نه برای توقف چون ضرر زیادی به کلاچ و جیب شما میزنه .
یعنی حتی در جائی که ماشینها دارند آرام آرام میرند بالا و فقط دو سه ثانیه توقف دارند هم , اگر یاد بگیریم که ماشین در دنده یک باشه دائماً و دست راستمون روی ترمز دستی باشه و به جای نیم کلاچ با دستی توقف کنیم و فقط وقت حرکت نیم کلاچ بگیریم , این کار فشار رو از روی صفحه کلاچ کم میکنه .
شما میتونین به روش دوستمون هم عمل کنین یعنی حتی در توقفهای 10-15 ثانیه ای هم فقط با نیم کلاچ ماشین رو نگه دارین اما ضرر مادیش خیلی زیاده چون غیر از سائیدگی گرمای زیادی هم تولید میکنه که اگر جنس فلزات صفحه و دیسک خوب نباشه ممکنه باعث تاب برداشتن اونها و لرزش پدال کلاچ موقع کلاچ گرفتن بشه .
توی ترافیک های بسته به نظرم استفاده از دستی باعث بیشتر شدن خطا میشه و همچنین حرکت رو کند میکنه...
نیم کلاج روش بسیار خوبی هستش ولی به قول دوستان ضررش خیلی زیاد هستش و نباید زیاد استفاده بشه....
Mr.Pooya
09-06-2014, 12:07
سلام
بحث نیم کلاچ مطرح شد. دوستان هم به خوبی توضیحات کامل رو دادند.
راستش من متوجه نمیشم این قضیه رو که تو سربالایی با نیم کلاچ توقف کرد !
نیم کلاچ خیلی سادست اصلا پیچیده نیست.
خب همونطور که همه می دونیم رانندگی یک هنر هست و قانون خاصی نداره و نحوه رانندگی کردن هر راننده با راننده دیگه فرق می کنه. یک سری قانون های خاص هست ولی جزییات رانندگی چیزی نیست که بگیم ثابت هست و همه باید از یک قانون پیروی کنند مثل همین نیم کلاچ که هر شخصی روش خاص خودش رو داره.
اما در مورد توقف در سر بالایی من روش خودم رو عرض می کنم.
برای توقف که خیلی راحت طبق معمول با کلاچ و ترمز می ایستیم ( برای جاهایی که توقف کامل احتیاج هست ) یعنی ترمز و بعد هم کلاچ اگر هم مدت توقف طولانی شد که طبق معمول دنده خلاص و کلاچ آزاد و دستی بالا کشیده و ترمز هم آزاد البته برای اطمینان بیشتر میشه ترمز رو نگه داشت اما ذکر چند نکته خالی از لطف نیست:
1- نگه داشتن زیاد ترمز باعث داغ شدن سیستم ترمز و در نتیجه ضعیف تر عمل کردن ترمز میشه.
2- با نگه داشتن زیاد ترمز به سیستم ترمز آسیب وارد میشه در اثر گرمای زیاد.
اما خب دستی هم زیاد قابل اطمینان نیست و در این شرایط باید خیلی دقت کرد که وقتی دستی رو می کشید و ترمز رو رها می کنید ماشین آروم آروم به عقب حرکت نکنه.
برای کم کردن سرعت هم تو سربالایی که باز هم طبق معمول اول گاز رو رها می کنیم اگر شرایط طوری بود که رها کردن گاز کافی بود که هیچ اما اگر رها کردن گاز جواب نداد باید به آرامی ترمز کرد خب در این شرایط هم اگر دیدید دیگه ماشین داره به لرزه میفته و ترمز هم کافی نیست کلاچ رو هم میگیریم برای ایست کامل.
اما بریم سراغ شروع حرکت:
اول از همه دو روش کلی هست: نیم کلاچ با ترمز پایی و نیم کلاچ با ترمز دستی
1 نیم کلاچ با ترمز پایی: نحوه کار به این صورت هست که شما کلاچ و ترمز هر دو درگیر هستند یا فقط ترمز درگیر هست بعد کلاچ رو می گیریم ماشین رو در دنده 1 قرار میدیم و نیم کلاچ کرده ترمز رو رها می کنیم و شروع به گاز دادن و بالا آوردن کلاچ می کنیم. در این روش زمانی که تازه رانندگی رو شروع کردیم مطمئنا باید چندین و چند بار ماشین رو خاموش کنیم تا کم کم یاد بگیریم و مشکلی پیش نیاد در دفعات بعد. اما کاربرد این روش ( حداقل برای من ) زمانی هست که به مدت خیلی کوتاه می خوام بایستم مثلا برای چند ثانیه. در این صورت به دستی کاری ندارم و با نیم کلاچ حرکت می کنم. خب در این روش باید مهارت کافی رو داشته باشیم که ماشین به عقب نره موقع حرکت. همونطور که دوستمون هم گفتند خیلی از ماشین ها رو دیدیم که موقع شروع حرکت در سر بالایی رو به عقب حرکت می کنند.
البته 100% به مهارت راننده بستگی داره که ماشین عقب نره اما من به شخص دیدم که خیلی ها اصلا به این قضیه که ماشین عقب میره توجه نمی کنند ! یعنی اصلا براشون مهم نیست ! شاید هم قصد شون اینه که نیم کلاچ نکنند که به ماشینشون فشار نیاد که باز هم فشار وارده بر ماشین سر جاش هست ! دلیلش رو هنوز هم نفهمیدم برای چی توجه نمی کنند ! شاید هم با خودشون می گن هر کی از عقب بزنه مقصره :n04:
مورد بعدی اینکه شاید این سوال پیش بیاد که چطوری کلاچ رو بیاریم بالا که نیم کلاچ بشه یعنی ماشین عقب نره در عین حال خاموش هم نشه خب خیلی سادست هر راننده ای که برای بار اول پشت فرمون هر ماشینی که میشینه بعد از استارت زدن و بستن کمربند و قرار دادن ماشین در موقعیت دنده 1 نباید به فکر شروع حرکت باشه بلکه باید اول کلاچ ماشین رو قلق گیری کنه به اینصورت که دنده یک رو قرار میدیم و کلاچ رو آروم آروم میاریم بالا اولین جایی که ماشین شروع به حرکت کرد میشه نقطه یک کلاچ این برای کفی و برای سر بالایی هم هر جایی که ماشین نه به عقب رفت نه خاموش شد میشه نقطه نیم کلاچ خب این نقطه ها در مرور زمان تغییر می کنه که کلاچ میاد بالاتر یا به اصطلاحی کلاچ بالاتر ول می کنه ولی فعلا به این مورد فنی کار نداریم.
2نیم کلاچ با ترمز دستی: -اما دستی که خیلی راحت تر هم هست و برای اون دسته از افراد که رانندگی رو تازه شروع کردند میشه گفت احتمال خاموش شدن ماشین رو حتی می تونه به 0% هم برسونه چون همراه با گاز انجام میشه.
دوباره وارد دنده یک میشیم و شروع به گاز دادن می کنیم. بعدش همزمان کلاچ رو که کمی آوردیم بالا و همینطوری داریم کلاچ رو رها می کنیم دستی رو هم می خوابونیم و می بینیم که ماشین بدون عقب رفتن خیلی راحت شروع به حرکت کرد.
کلام آخر اینکه من به شخصه وقتی به فرض مثال یک ماشین تو سربالایی برای 3-4 ثانیه جلوی ماشین من وایمیسه دلیلی نمی بینم که دستی رو بکشم بالا چون زمانش کمه و ترجیح میدم با همون نیم کلاچ با ترمز پایی حرکت کنم.
البته باز هم بگم که این شخصا روش من بود و شاید از نظر هر شخص دیگه ای غلط باشه اما همونطور که گفتم قانون خاصی نداریم در این مورد.
نه برادر....
مسئله این نیست که چطوری نیم کلاج بریم! :)....
مسئله اینه که نیم کلاج بریم یا نه کلا؟!:)....
فرض کنید توی مسیر، یه دفعه یه جایی گیر افتادید که سربالایی هستش و نیاز هست که ترمز کنیم تا عقب نره ماشین و هر چند ثانیه هم یه دو سه متر به جلو حرکت میکنیم و این وضع قراره یه مدتی مثلا 10 مین ادامه داشته باشه تا از ترافیک میایم بیرون!!!!....
توی این شرایط ایا باید همش دستی رو بکشیم و تند تند دنده بدیم و خلاص کنیم؟ یا اینکه نه! تند تند نیم کلاج بدیم و همون رو بریم جلو؟؟؟؟؟
شخصا فکر میکنم این تند تند دنده دادن و دستی کشیدن، هم به گیربکس و هم به موتور اسیب بزنه و البته کار رو کند هم میکنه که باعث میشه ملت بوق بگیرن و یه جورایی اعصاب ادم رو خرد میکنه :)
Mr.Pooya
09-06-2014, 17:19
نه برادر....
مسئله این نیست که چطوری نیم کلاج بریم! :)....
مسئله اینه که نیم کلاج بریم یا نه کلا؟!:)....
فرض کنید توی مسیر، یه دفعه یه جایی گیر افتادید که سربالایی هستش و نیاز هست که ترمز کنیم تا عقب نره ماشین و هر چند ثانیه هم یه دو سه متر به جلو حرکت میکنیم و این وضع قراره یه مدتی مثلا 10 مین ادامه داشته باشه تا از ترافیک میایم بیرون!!!!....
توی این شرایط ایا باید همش دستی رو بکشیم و تند تند دنده بدیم و خلاص کنیم؟ یا اینکه نه! تند تند نیم کلاج بدیم و همون رو بریم جلو؟؟؟؟؟
شخصا فکر میکنم این تند تند دنده دادن و دستی کشیدن، هم به گیربکس و هم به موتور اسیب بزنه و البته کار رو کند هم میکنه که باعث میشه ملت بوق بگیرن و یه جورایی اعصاب ادم رو خرد میکنه :)
درسته. ولی شما مثل اینکه مطلب من رو درست نخوندید !
عرض کردم در رانندگی قانون خاصی وجود نداره و هر کسی یک روشی داره. تو این شرایط یکی میاد دستی می کشه تند تند یکی با ترمز پایی نیم کلاچ میکنه حرکت می کنه. البته عرض کرده بودم تو پست قبلی.
البته با دستی هم میشه حرکت کرد ولی سرعت عمل بالا نیاز هست تا اون موردی که شما فرمودید پیش نیاد.
البته وقتی شما می خوای برای مثلا چند تانیه وایسی نیاز به خلاص کردن دنده نیست ! دستی می کشیم بالا و دوباره گاز کلاچ و دستی رو می خوابونیم.
اما من خودم باشم تو این شرایط از ترمز دستی استفاده نمی کنم. چون اونقدری فشار وارد نمیشه که بگیم بعد از یکبار سربالایی رفتن باید صفحه کلاچ و بقیه اجزا عوض بشه. اما خب در طولانی مدت عمر صفحه کم میشه که کاریش هم نمیشه کرد !
Pourya-pc
16-06-2014, 09:57
گذاشتن اسپری درون داشبورد ، بمب خطرناک !
در این روزهای گرم تابستان حتما پیش میاید که خودروتان را زیر آفتاب تند و تیز گذاشته باشید .
باید بدانید که دمای درون ماشین زیر آفتاب چیزی حدود 25 درجه بیشتر از دمای بیرونی آن میباشد . لذا اگر درون داشبورد خودروتان هرنوع اسپری مثل اسپری داشبورد یا خوشبوکننده دارید حتما آن را از خودرو خارج نمایید در غیر این صورت احتمال منفجر شدن آن بسیار بالاست که ممکن است آسیب هم برساند .
( تجربه خودم بود از ترکیدن اسپری داشبورد در داشبورد و حاصل ایجاد مقداری کثیف کاری )
موفق باشید .
a6543210
17-06-2014, 19:21
دوستان برا معکوس کردن دنده از 4 به 2 یا به 1 برا ماشین مشکل سازه؟
یا باید به ترتیب همشونو عوض کرد مثلا 4-3-2-1 بعد ماشینو مثلا نگه داشت؟
:n16:
Reza31001
17-06-2014, 20:18
دوستان برا معکوس کردن دنده از 4 به 2 یا به 1 برا ماشین مشکل سازه؟
یا باید به ترتیب همشونو عوض کرد مثلا 4-3-2-1 بعد ماشینو مثلا نگه داشت؟
:n16:
نچ
شما داری 80 تا میری با دنده 4 بعد سرعت رو کم میکنی و میرسونی به 30 مستقیم از 4 میای 2
نکته ای که اینجا هست اینه که تا وقتی که از سرعت نهایی تون بعد از تغییر سرعت مطمئن نشدین نباید دنده عوض کنید
مثلا شما همون 80 رو داری میری و مجبور به ترمز میشی سرعت میاد رو 50 خوب اینجا باید بزنی دنده3 ولی اگه میبینید جلوتر بازم باید سرعت رو کم کنید (هنوز پاتون رو ترمزه و قرار هم نیست گاز بدین) خوب نباید بزنی دنده 3 صبر میکنی تا کاهش سرعتی که قرار داشته باشین تکمیل بشه بعد که میبینید جلو باز شده و میخوای سرعت رو افزایش بدین حالا وقتشه که سرعت شمار رو نگاه کنید و با توجه به شرایط دنده مناسب رو انتخاب کنی
یه نکته دیگه که بعضی وقتها دیده میشه و به خودرو فشار میاره اشتباه در استفاده از دنده 1 هست
این دنده به عنوان قدرتی ترین دنده خودرو مخصوص حرکت از سکونه
خیلی وقتها در ترافیک ما مجبور به ایست کامل میشیم که خوب برای حرکت مجدد باید از دنده 1 استفاده کنیم ولی خیلی وقتها هم علی رغم پایین اومدن سرعت خودرو همچنان در حالا حرکته (مثلا با سرعت10) اینجا نباید با دنده حرکت کرد بلکه با دنده دو و استفاده مناسب از کلاج یا نیم کلاج باید به حرکت ادامه بدیم
کلا خودرویی که در حال حرکته رو نباید آورد رو دنده 1 مگه اینکه سرعت عملا نزدیک به صفر باشه
MOHAMMAD_ASEMOONI
17-06-2014, 20:41
سلام 1- نگه داشتن زیاد ترمز باعث داغ شدن سیستم ترمز و در نتیجه ضعیف تر عمل کردن ترمز میشه.2- با نگه داشتن زیاد ترمز به سیستم ترمز آسیب وارد میشه در اثر گرمای زیاد.اما خب دستی هم زیاد قابل اطمینان نیست و در این شرایط باید خیلی دقت کرد که وقتی دستی رو می کشید و ترمز رو رها می کنید ماشین آروم آروم به عقب حرکت نکنه.برای کم کردن سرعت هم تو سربالایی که باز هم طبق معمول اول گاز رو رها می کنیم اگر شرایط طوری بود که رها کردن گاز کافی بود که هیچ اما اگر رها کردن گاز جواب نداد باید به آرامی ترمز کرد خب در این شرایط هم اگر دیدید دیگه ماشین داره به لرزه میفته و ترمز هم کافی نیست کلاچ رو هم میگیریم برای ایست کامل.سلام . 1- اگر منظورتون از داغ کردن اینه که در حالِ توقف , استفاده از ترمز باعث داغ شدن لنتها و دیسکها میشه , اینطور نیست . گرفتن ترمز در حال توقف باعث داغ شدن ترمزها نمیشه . 2-اگر هدف از ترمز در سربالائی و سرپائینی و حتی مسیر افقی , ایست کامل هست بهتره با ترمز کلاچ رو هم بگیریم تا موتور به لرزش نیافته .
Mr.Pooya
17-06-2014, 22:39
سلام . 1- اگر منظورتون از داغ کردن اینه که در حالِ توقف , استفاده از ترمز باعث داغ شدن لنتها و دیسکها میشه , اینطور نیست . گرفتن ترمز در حال توقف باعث داغ شدن ترمزها نمیشه . 2-اگر هدف از ترمز در سربالائی و سرپائینی و حتی مسیر افقی , ایست کامل هست بهتره با ترمز کلاچ رو هم بگیریم تا موتور به لرزش نیافته .
در مورد ترمز در سربالایی بله من هم همین رو گفتم. ولی اینکه لنت ها داغ نمی شن یعنی شما میگی هرچه ترمز بیشتر درگیر باشه لنت ها داغ تر نمیشن ؟ ترمز ها هرچی بیشتر درگیر باشند داغ تر می شند !
Mr.Pooya
17-06-2014, 22:43
یه نکته دیگه که بعضی وقتها دیده میشه و به خودرو فشار میاره اشتباه در استفاده از دنده 1 هست
این دنده به عنوان قدرتی ترین دنده خودرو مخصوص حرکت از سکونه
خیلی وقتها در ترافیک ما مجبور به ایست کامل میشیم که خوب برای حرکت مجدد باید از دنده 1 استفاده کنیم ولی خیلی وقتها هم علی رغم پایین اومدن سرعت خودرو همچنان در حالا حرکته (مثلا با سرعت10) اینجا نباید با دنده حرکت کرد بلکه با دنده دو و استفاده مناسب از کلاج یا نیم کلاج باید به حرکت ادامه بدیم
کلا خودرویی که در حال حرکته رو نباید آورد رو دنده 1 مگه اینکه سرعت عملا نزدیک به صفر باشه
ولی به نظر من اینجور نیست. اگر منظورتون رو درست متوجه شدم حرف شما اینه که با دنده دو نیم کلاچ کرد و یا کلاچ رو گرفت درسته ؟ ولی به نظرم اینکار بیشتر ضربه می زنه با ماشین.
بعضی از ماشین ها هر کاری کنی دنده ۲ شون مرده میشه و مجبوری با اینکه سرعتت حدود ۱۰-۱۵ هست بری دنده یک و دیگه راهی نمی مونه که باید با گاز زیاد بری دنده یک که زیاد فشار نیاد به ماشین.
اگر منظورتون اینه که تو دو کلاچ رو بگیریم که زیاد نگه داشتن کلاچ صفحه رو خراب می کنه و عملا دنده خلاص میشه. البته شاید من منظورتون رو بد متوجه شده باشم
MOHAMMAD_ASEMOONI
18-06-2014, 00:02
یعنی شما میگی هرچه ترمز بیشتر درگیر باشه لنت ها داغ تر نمیشن ؟
ترمز ها هرچی بیشتر درگیر باشند داغ تر می شند !
ترمزها فقط وقتی داغ میشه که ماشین در حال حرکت باشه و ترمز بگیریم که بر اثر سایش لنتها به دیسکها گرما تولید میشه .
اما ماشینی که متوقف هست در مسیر شیب دار , اگر با ترمز مانع از حرکتش بشیم ترمزها گرم نمیشه چون سایشی انجام نمیشه اصلاً .
چون لنتها فقط با فشار به دیسکها اونها رو قفل کرده اند تا چرخها حرکت نکنند .
منظور بنده این هست .
تا منظور و نظر شما چی باشه
Mr.Pooya
18-06-2014, 00:33
ترمزها فقط وقتی داغ میشه که ماشین در حال حرکت باشه و ترمز بگیریم که بر اثر سایش لنتها به دیسکها گرما تولید میشه .
اما ماشینی که متوقف هست در مسیر شیب دار , اگر با ترمز مانع از حرکتش بشیم ترمزها گرم نمیشه چون سایشی انجام نمیشه اصلاً .
چون لنتها فقط با فشار به دیسکها اونها رو قفل کرده اند تا چرخها حرکت نکنند .
منظور بنده این هست .
تا منظور و نظر شما چی باشه
درسته راستش من زیاد در فنی ماشین وارد نیستم پس دیگه حرفی برای گفتن ندارم ولی از شنیده هام گفتم که ترمز که درگیر باشه لنت ها داغ می شوند
MOHAMMAD_ASEMOONI
19-06-2014, 23:05
درسته راستش من زیاد در فنی ماشین وارد نیستم پس دیگه حرفی برای گفتن ندارم ولی از شنیده هام گفتم که ترمز که درگیر باشه لنت ها داغ می شوند
سلام دوست عزیز .
این سایت یک سایت علمی هست و شکی نیست که هدفِ همه ی ما هم از حضور در این سایت و گفتگو , یاد گرفتن و تبادلِ علم و دانش و اطلاعات هست .
منظورم اینه که گفتگوهایی مثل همین گفتگو که بنده و شما دوست بزرگوار داشتیم باعث رد و بدل شدن علم و دانش و بیشتر دانستن میشه .
پس اینجور گفتگوها و بحثها باید وجود داشته باشه تا باعث افزایش یا تصحیح علم و دانشمون بشه .
با سه آزمایش ساده میشه کاملاً مطمئن شد که ترمزها اگر در حال توقفِ کامل استفاده بشه داغ نمیشه :
1- با یک دوچرخه یا موتورسیکلت همین کار رو انجام بدین یعنی در یک سرپائینی با ترمز مانع از حرکت دوچرخه بشین .
لنتها اصلاً داغ نمیشه .
2- دستتون رو روی نرده های پله بذارین
با دست محکم نرده ها رو بگیرین و دستتون رو بکشین طوری که اصلاً از جاش حرکت نکنه
خواهید دید که اصلاً دستتون داغ نمیشه چون اصلاً حرکت نمیکنه تا اصطکاک بوجود بیاد و داغ بشه .
حالا کمی نرده ها رو با دست فشار بدین و با سرعت دستتون رو بکشین .
دستتون به شدت داغ میشه بخاطر حرکت و اثطکاک با نرده .
حتی ممکنه دست تاول برنه از شدت گرما
3- کسی که از یک طناب آویزون هست و با کف دستهاش محکم طناب رو گرفته .
دستش اصلاً داغ نمیشه چون اصلاً حرکت و سایش و اصطکاک وجود نداره .
اما اگر کمی دستش رو شل کنه تا لیز بخوره به سمت پائین , دستش به شدت داغ میشه و ممکنه بسوزه از شدت گرما
a6543210
20-06-2014, 10:49
سلام
سوال
1-چه زمانی افسر می تونه ماشین آدمو ببره پارکینگ!؟(بودن دوستانی که می گفتن اگه حرفش گوش ندیم هم می تونه ببره پارکیگ)
2- یه تازه وارد بخواد ماشین بخره، ماشین نو بخره یا دست 2؟ کدومو پیشنهاد می دین ؟
3- بعضی راننده ها هستن می بینی بدون کفش رانندگی می کنه این کار مشکلی نداره؟
4- ششتن موتور توسط کارواش رو پیشنهاد می کنید یا نه(بعضی ها می کن نباید موتور رو شست).
5- خطرناک ترین تایم رانندگی شبا و روزا کی هست؟
ممنونم
----------------------------
دوستان نمی دونم جای درستی دارم سوالامو می پرسم یا نه، در هر صورت اگه تاپیکی هست بی زحمت بگین
Mr.Pooya
20-06-2014, 14:47
سلام
سوال
1-چه زمانی افسر می تونه ماشین آدمو ببره پارکینگ!؟(بودن دوستانی که می گفتن اگه حرفش گوش ندیم هم می تونه ببره پارکیگ)
2- یه تازه وارد بخواد ماشین بخره، ماشین نو بخره یا دست 2؟ کدومو پیشنهاد می دین ؟
3- بعضی راننده ها هستن می بینی بدون کفش رانندگی می کنه این کار مشکلی نداره؟
4- ششتن موتور توسط کارواش رو پیشنهاد می کنید یا نه(بعضی ها می کن نباید موتور رو شست).
5- خطرناک ترین تایم رانندگی شبا و روزا کی هست؟
ممنونم
----------------------------
دوستان نمی دونم جای درستی دارم سوالامو می پرسم یا نه، در هر صورت اگه تاپیکی هست بی زحمت بگین
سلام
1- راستش من زیاد در مورد افسر نمی دونم چون برای خودم تا حالا پیش نیمده دوستان بهتر راهنمایی تون خواهند کرد.
2- به نظرم نو ! چون ماشین دست دوم ممکنه بک ایرادی داشته باشه و شما رو تو راه نگه داره که اگر به فنی ماشین وارد نباشید خیلی اذیت میشید هر چند که ماشین نو هم بعید نیست تو راه خراب بشه ! ولی اگر هم دست دو می خرید حتما با یک مکانیک و نقاش برید ماشین رو ببینید از لحاظ فنی و بدنه !
3- اونش دیگه برمیگرده به عادت. بهتره با کفش مناسب رانندگی کرد ولی دیگه هرکی هرجور دوست داره برخورد می کنه !
4- اصلا موتور ماشین رو تو کارواش نشورید به اصطلاح موتور شویی نبرید ماشین رو. به هیچ وجه اینکار رو نکنید !
5- خطر ناک باز هم بستگی داره نمیشه گفت ولی پنجشنبه شبها خیلی ها میان تو اتوبان ویراژ ! بدن.
موفق باشید
5- خطرناک ترین تایم رانندگی شبا و روزا کی هست؟
گرگ و میش هوا....
یعنی وقتی داری روبرو رو نیگا میکنی، هیچی دید نداری.... توی این ساعت ها، با عینک افتابی و حتی افتابگیر خود ماشین و خلاصه هر راهی امتحان کنی، هیچ دیدی نداری و هر لحظه ممکنه ادم یا ماشین از جلو بیاد و بزنی بهش...
از نظر ساعتی، تقریبا میشه یک ساعت اول طلوع و غروب افتاب وحشتناکه که توی این ساعت ها، یا باید دقیقا مخالف جهت خورشید باشی( یعنی به پشتت باشه)... (که البته باز ریسک انحراف ماشین های روبرویی به سمت شما هست)....
4- ششتن موتور توسط کارواش رو پیشنهاد می کنید یا نه(بعضی ها می کن نباید موتور رو شست).
من ۲ سال ماشین داشتم، کل کل کلش! 2 بار خودم شستمش، ۲ بار هم بردم کارواش! هر ۴ بار هم موتور شویی نکردم.... اینا چیزای شخصی هستش! :)...
ولی به نظرم موتور رو اگر میشورید، مواظب سیمکشی و ایناش باشید مخصوصا ماشین های ایرانی که کیفیت سیم کشی و ایناش پایینه... قطعات مربوط به رگلاتور گاز هم زیاد اسیب میبینه( من یه مدت کارگاه سیانجی کار میکردم، عمدهی مشکل ماشین ها همین بود!)....
موتور داغه روش اب بریزی یا خیسه هنوز شروع بکنی باهاش کار بکنی ممکنه اذیت بشه و حتی به ترکیدن موتور و این صحبت ها منجر بشه...
3- بعضی راننده ها هستن می بینی بدون کفش رانندگی می کنه این کار مشکلی نداره؟
راننده کامیون ها زیاد این کارو میکنن... در کل، هدف اینه که شما بتونی پدال رو دقیق و به موقع بزنی! حالا هر جور عادت کنی فشار بدی همون درسته.... ولی چون معمولا عادت بر اینه که با پنجه( انگشت های ) پا پدال میزنیم، اگر کفش یا دمپایی مناسب نداشته باشی، ممکنه انگشت هات فشار کاملی رو نتونن ایجاد بکنن و تو مواقع ضروری گیرت بندازه....
بنابراین یا باید عادت بکنی که کل کف پا رو بزنی رو پدال و بعد با پای لخت بزنی، یا اینکه همون دمپایی چیزی پات باشه که با فشار کم بتونی کار بکنی....
همچنین برای کسانی که با پنجه پا عادت دارن، کفش های با کف زیادی قطور مثل پوتین و اینا هم ممکنه باعث ایجاد مشکل و گاز یا ترمز های اضافی بشه! :)....
سلام / ببخشید ممکنه سوالام مبتیدانه باشه آخه تا به حال ماشین نداشتم
1- اگر در هنگام رانندگی کسی به ماشین ما برخورد کنه و خسارت ببینه اولین حرکت چکار باید کرد ؟ و مابقی مراحل قانونی چطوره ؟
ممنون میشم مراحلو واسم توضیح بدید :n16:
Mr.Pooya
21-06-2014, 10:28
سلام / ببخشید ممکنه سوالام مبتیدانه باشه آخه تا به حال ماشین نداشتم
1- اگر در هنگام رانندگی کسی به ماشین ما برخورد کنه و خسارت ببینه اولین حرکت چکار باید کرد ؟ و مابقی مراحل قانونی چطوره ؟
ممنون میشم مراحلو واسم توضیح بدید :n16:
سلام
منظورتون اینه بزنید زیر کسی یا ماشینی بیاد بزنه به ماشین شما ؟
اگر کسی با ماشین بزنه به ماشین شما که باید صبر کنید تا افسر بیاد یا اینکه باید مدارک طرف رو بگیرید و خودتون حلش کنید. شما کارت ماشین و بیمه اونطرف رو می گیرید و بیمه نامه و کارت ماشین تون رو می دید به اون طرف. افسر هم که بیاد همین کار ها رو می کنه. اگر شما مقصر باشید باید خسارت رو یا از جیب یا از بیمه بدید و اگر اون طرف هم مقصر باشه به همین صورت
ولی اگر بزنید زیر کسی بستگی به آسیب وارده داره باید صبر کنید تا آمبولانس بیاد و افسر بیاد و باید دیه بدید که البته این هم باز برمی گرده به اینکه شما مقصر باشید یا عابر پیاده.
مقصر بودن عابر پیاده مثلا اگر چراغ برای عابر قرمز باشه ولی از خیابون رد بشه اون وقت شما تقصیری ندارید البته باز هم دقت کنید و آماده باشید که یک وفت عابر پیاده بیاد که بهش برخورد نکنید.
کلا به غیر از خسارت مالی یا جسمی که اون طرف می بینه حتی اگر مقصر هم نباشید خسارت روحی و روانی که برای خودتون خواهد داشت جبرانش خیلی سخته.
راستش در مورد مراحل قانونی برخورد با عابر پیاده من اطلاع ندارم دوستان بهتر راهنمایی تون می کنند.
موفق باشید
سلام
منظورتون اینه بزنید زیر کسی یا ماشینی بیاد بزنه به ماشین شما ؟
اگر کسی با ماشین بزنه به ماشین شما که باید صبر کنید تا افسر بیاد یا اینکه باید مدارک طرف رو بگیرید و خودتون حلش کنید. شما کارت ماشین و بیمه اونطرف رو می گیرید و بیمه نامه و کارت ماشین تون رو می دید به اون طرف. افسر هم که بیاد همین کار ها رو می کنه. اگر شما مقصر باشید باید خسارت رو یا از جیب یا از بیمه بدید و اگر اون طرف هم مقصر باشه به همین صورت
ولی اگر بزنید زیر کسی بستگی به آسیب وارده داره باید صبر کنید تا آمبولانس بیاد و افسر بیاد و باید دیه بدید که البته این هم باز برمی گرده به اینکه شما مقصر باشید یا عابر پیاده.
مقصر بودن عابر پیاده مثلا اگر چراغ برای عابر قرمز باشه ولی از خیابون رد بشه اون وقت شما تقصیری ندارید البته باز هم دقت کنید و آماده باشید که یک وفت عابر پیاده بیاد که بهش برخورد نکنید.
کلا به غیر از خسارت مالی یا جسمی که اون طرف می بینه حتی اگر مقصر هم نباشید خسارت روحی و روانی که برای خودتون خواهد داشت جبرانش خیلی سخته.
راستش در مورد مراحل قانونی برخورد با عابر پیاده من اطلاع ندارم دوستان بهتر راهنمایی تون می کنند.
موفق باشید
ممنونم جوابمو کامل گرفتم :n16:
linkinpark20
22-07-2014, 16:55
دوستان با سلام نمیدونم اینجا جای این سوال هست یا نه دوستان کسی اطلاعای داره معاینه فنی برای ماشین های صفر تا چند سال نیاز نداره؟
hossein blak
22-07-2014, 22:38
دوستان با سلام نمیدونم اینجا جای این سوال هست یا نه دوستان کسی اطلاعای داره معاینه فنی برای ماشین های صفر تا چند سال نیاز نداره؟
فرقی نداره ...هرساله باید معاینه بشه....چه ماشین صفر چه ماشینی که 5سال داره کار میکنه...
ی سوال
باید حتما کلاچ رو گرفت بعد ترمز کرد یا لازم نیست؟
آقا ما خودمون خیلی بی پولیم ولی یه فامیل داریم پولداره رفته بودیم ویلاشون چون ما ویلا نداریم شمال میریم گل این و اون میشیم...پول جا نداریم بدیم میریم ویلای فامیلمون..آقا این به جان مادرم یه lexus rx350 داره خریده 360 میلیون تومن..
آقا بابای من پراید داره من خیلی دوست داشتم سوار این شم..صبح ساعت 7 یواشکی وقتی همه خواب بودن کلید اینو برداشتم...آقا چه دهنی از این ماشین سرویس کردم...
عقدمو خالی کردم..اول روشن شدنش اینجوری بود باید ترمز میگرفتی و دکمه استارت رو میزدی تا روشن بشه...بعد ترمز دستیش پایی بود با پا ازاد میشد...بعد مینداختی رو دنده D و میرفتی و سریع در ویلارو باز کردم بردم ماشین رو یه جای خلوت...
آقا چه گاز میدادم ترمز میگرفتم ...بعد یه آن وایسادم...پامو گذاشتم رو ترمز و در همون حال گاز دادم...واییییی چه دهنی سرویس شد از ماشین زور میزد راه بره لنتا چسبیده بودن نمیزاشتن..وایییی خیلی خلاصه فشار آرودم بهش...ولی سگ جون بود...
خلاصه برگشتم گذاشتم سر جاش...عقدمو خالی کردم سر لکسوز یه عمره سوار پراید بابام میشم..عقده ای شدم..:n02:
ماشینش این بود:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Mr.Pooya
24-07-2014, 17:59
ی سوال
باید حتما کلاچ رو گرفت بعد ترمز کرد یا لازم نیست؟
این کار اشتباه هست که اول کلاچ بگیرید بعد ترمز و در واقع قدرت ترمزگیری رو کم می کنه. اول ترمز بعد زمانی که ماشین از نفس افتاد و خواست شروع به لرزش کنه کلاچ. البته ماشین نباید شروع به لرزش کنه که این هم ضرر داره.
ولی خب هر کسی بعد از یک مدت می فهمه بعد از ترمز گرفتن چه زمانی کلاچ رو بگیره که نه زود باشه نه ماشین به لرزه بیفته.
موفق باشید
........
آقا ما خودمون خیلی بی پولیم ولی یه فامیل داریم پولداره رفته بودیم ویلاشون چون ما ویلا نداریم شمال میریم گل این و اون میشیم...پول جا نداریم بدیم میریم ویلای فامیلمون..آقا این به جان مادرم یه lexus rx350 داره خریده 360 میلیون تومن..
آقا بابای من پراید داره من خیلی دوست داشتم سوار این شم..صبح ساعت 7 یواشکی وقتی همه خواب بودن کلید اینو برداشتم...آقا چه دهنی از این ماشین سرویس کردم...
عقدمو خالی کردم..اول روشن شدنش اینجوری بود باید ترمز میگرفتی و دکمه استارت رو میزدی تا روشن بشه...بعد ترمز دستیش پایی بود با پا ازاد میشد...بعد مینداختی رو دنده D و میرفتی و سریع در ویلارو باز کردم بردم ماشین رو یه جای خلوت...
آقا چه گاز میدادم ترمز میگرفتم ...بعد یه آن وایسادم...پامو گذاشتم رو ترمز و در همون حال گاز دادم...واییییی چه دهنی سرویس شد از ماشین زور میزد راه بره لنتا چسبیده بودن نمیزاشتن..وایییی خیلی خلاصه فشار آرودم بهش...ولی سگ جون بود...
خلاصه برگشتم گذاشتم سر جاش...عقدمو خالی کردم سر لکسوز یه عمره سوار پراید بابام میشم..عقده ای شدم..:n02:
ماشینش این بود:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
:blink:
MOHAMMAD_ASEMOONI
25-07-2014, 01:11
ی سوال
باید حتما کلاچ رو گرفت بعد ترمز کرد یا لازم نیست؟
سلام
بستگی به شرایط داره .
گاهی نه , گاهی بله .
چه موقع لازم نیست کلاچ بگیریم ؟
اگر که فقط میخواین مقدار بسیار کمی سرعت رو کاهش بدین و با ترمز گرفتنتون سرعت ماشین از حداقلِ سرعت با اون دنده کمتر نمیشه .
با یک مثال همه چیز روشن میشه :
شما حتماً مطلع هستین که هر دنده ای یک سرعت ماکسیمم داره , یک سرعت مینیمم ( حداکثر و حداقل سرعتِ یک دنده
برفرض مثال دنده 4 در بعضی ماشینها از 60km شروع میشه تا 90km
شما دارین با دنده 4 سرعت 80km میرید
یک عابر در 50 متری میاد و از خیابان رد میشه
شما میخواین زمانِ رسیدن بهش رو طولانی تر کنید تا بتونه با خیال راحت از خیابان بگذره
پا رو از روی گاز برمیدارین و کمی ترمز رو فشار میدین ( بدوم کلاچ ) .
سرعت آروم آروم کم میشه و به 70 و سپس 65 میرسه
حالا دیگه عابر از خیابان رد شده و شما میتونین سرعت رو افزایش بدین
چون سرعت 65 هست پس احتیاجی به دنده معکوس نداره
پا رو از روی ترمز برمیدارین و دوباره شروع به گاز دادن میکنین و سرعت میره بالا یعنی اصلاً لازم نشد کلاچ بگیرین
اگر عابر در فاصله ی دورتر بود لازم نبود ترمز هم بگیرین چون با برداشتن پا از روی گاز , سرعت خودبخود آروم آروم کم میشه و اگر سرعت از حداقلِ اون دنده کمتر نشده باشه دوباره گاز میدین و سرعت میره بالا .
چه موقع باید با ترمز کردن کلاچ هم بگیریم ؟
2 حالت داره
1- کلاچ فوری با ترمز
مثال
دارین با سرعت 90 میرین
یکدفعه یه بچه میدوه وسط خیابون
شما با تمام قدرت میزنین رو ترمز تا حدی که چرخها قفل میشه ( در ماشین بدون ABS )
اگر با ترمز کردن کلاچ رو فورا نگیرین , ماشین خاموش میشه چون چرخها قبل شده
پس به محض دیدن بچه محکم میزنین روی ترمز و همزمان کلاچ رو هم میگیرین تا ماشین خاموش نشه .
در ماشین ABS دار هم اگر همین شرایط پیش بیاد ( ترمز آنی ) باز هم باید با ترمز کلاچ بگیرین چون سرعت به شدت افت میکنه و از حداقلِ سرعت با اون دنده هم میاد پائین تر .
پس باید کلاچ رو تا توقف کامل ماشین نگه دارین تا خاموش نشه
اگر هم توقف نکردین , لازم هست که دنده معکوس بزنین چون سرعت خیلی خیلی کم شده پس باز هم باید پاتون روی کلاچ باشه تا زمان ول کردن ترمز , سپس دنده معکوس مناسب بزنین و پا رو از روی کلاچ بردارین و گاز بدین .
2- ترمز گرفتن آرام آرام برای توقف یا کاهش زیادِ سرعت
مثال :
شما دارین با سرعت 90 میرونید
چراغ نارنجی میشه در فاصله 100 متری
شما باید آماده بشین برای توقف پشت چراغ قرمز
گاز رو ول میکنین
ترمز میگیرین
سرعت به کمتر از 50 میرسه و شما همچنان
دارین ترمز میگیرین
با این سرعت و دنده 4 ماشین کمی لرزش پیدا میکنه
پس باید دنده خلاص بشه دیگه
اگر خلاص نکنین , هر چی سرعت کمتر میشه لرزش موتور بیشتر میشه
پس دیگه باید کلاچ بگیرین و دنده رو خلاص کنین
و طوری به ترمز گرفتن ادامه بدین که قبل از چراغ ماشین متوقف بشه دیگه
اینجا؟مهارتِ راننده و تسلط بر ماشینش نمایان میشه . اگر ماهر باشه , بدون ترمز سنگین ماشین پشت چراغ متوقف میشه یعنی طوری ترمز میگیره ( نرم ) که سرنشینان خیلی خیلی کم متمایل مسیشند به جلو و میگن چه ترمز نرم و خوبی گرفتی
به لاستیکها و کمکمها و جلوبندی ماشین هم فشار نمیاد
اما راننده ی ناوارد ترمز سنگین میگیره که هم سائیدگی لاستیکها و لنتها و دیسکهای ترمز زیاد میشه , هم سرنشینان مجبور میشن با دست گرفتن به داشبورد یا صندلی خودشون رو نگه دارند .
==++==========================================
راننده ی ماهر به ندرت ترمز سنگین میزنه چون خوب همه چیز رو تحتِ نظر داره و در بیشتر موارد با ترمز نرم و آرام یا ماشین رو متوقف میکنه یا سرعت رو کم میکنه
درنتیجه استهلاک لنتها و دیسکها و لاستیکها و کمکها و جلوبندی بسیار بسیار کم میشه
مردم هم از رانندگیش لذت میبرند
hossein blak
26-07-2014, 21:43
به نظر من:
1.هم میشه کلاچ و ترمز رو با همدیگه گرفت
2.هم میشه اول ترمز گرفت و بعد کلاچ را هم گرفت
موفق باشید
Mr.Pooya
26-07-2014, 23:11
به نظر من:
1.هم میشه کلاچ و ترمز رو با همدیگه گرفت
2.هم میشه اول ترمز گرفت و بعد کلاچ را هم گرفت
موفق باشید
سلام
توضیح دوستمون خیلی کامل بود ولی در مواقع عادی بهتره اول ترمز باشه بعد کلاچ چون این طوری نیروی ترمز گیری بیشتر میشه. شاید حس نشه که اینطوری ترمز قویتر هست ولی وقتی بخواید برای فرار از حادثه به سرعت باستید اون موقع نیروی ترمز گیری حس میشه.
موفق باشید
دوستان وقتی که یکی از وسط خیابون میخواد رد بشه . هی اینور و انور میره شما به سرعت بالا هم نزدیکش هستید باید چه عکس العمل کرد ؟
Mr.Pooya
26-07-2014, 23:35
دوستان وقتی که یکی از وسط خیابون میخواد رد بشه . هی اینور و انور میره شما به سرعت بالا هم نزدیکش هستید باید چه عکس العمل کرد ؟
سلام
راستش من متوجه نشدم منظورتون رو از اینکه اینور اونور میره ! منظورتون اینه میاد وسط راه یا یک گوشه ایستاده ولی داره تکون می خوره ؟
MOHAMMAD_ASEMOONI
27-07-2014, 00:37
دوستان وقتی که یکی از وسط خیابون میخواد رد بشه . هی اینور و انور میره شما به سرعت بالا هم نزدیکش هستید باید چه عکس العمل کرد ؟
سلام
چند کار رو باید انجام بدین
همه جا با سرعت مناسب برونید تا فرصت کافی برای عکس العمل داشته باشید مثلا توی کوچه ها خیلی آروم برونید و هر لحظه آماده ی ترمز کردن باشید
حفظ خونسردی
بوق زدن ( دو تا تکی ) تا بدونِ اینکه بترسه و وحشت کنه , متوجه بشه ماشین داره میاد
کم کردن سرعت
هر طرف میره , شما به سمت مخالفش برید
راننده ی حرفه ای خیلی خیلی کم براش پیش میاد همچین صحنه ای چون با هشیاری تمام همه چیز رو زیر نظر داره
دست اندازها
آدمهای وایساده کنار خیابون ( اگر به سمت شما نگاه نمیکنند با یک تک بوق کوچک هشیارشون کنید تا بهتون نگاه کنند تا مطمئن بشید حواسشون جمعه )
حتی عابرهای توی پیاده رو که دارند میان کنار خیابون رو زیر نظر داره
اگر مینی بوس یا اتوبوس یا هر خودرو دیگه کنار خیابون پارک شده و مشخص نیست کسی پشتش هست یا نه , سرعت رو کم میکنه , سعی میکنه با فاصله ی زیاد از کنارش رد بشه تا اگر یهو یه بچه پرید بیرون فرصت کافی داشته باشه برای عکس العمل صحیح
یک تک بوق هم خوبه
کلاً یک قانون رو فراموش نکنین تا به مشکل برنخورین:
فکر کنین فقط شما میبینین و میشنوید
یعنی نگین برم وایمیسه , باید وایسه , وظیفشه وایسه و غیره
دوستان وقتی که یکی از وسط خیابون میخواد رد بشه . هی اینور و انور میره شما به سرعت بالا هم نزدیکش هستید باید چه عکس العمل کرد ؟
هیچوقت با ادما، مخصوصا خانومها(همهی خانومها) پسر های کوچیک و پیرمرد ها شوخی نکنین!!!!
وقتی وسط جاده هستن و حتی ۱ درصد احتمال میدین که تا شما برسی رد نمیشن، کامل متوقف شو....
من همیشه این کار رو میکنم چون یه بار گفتم این پیرمرده ماشین من به این عظمت! رو میبینه و وای میسته ولی دیدم که واینستاد.... زدم رو ترمز و اخرین صدم ثانیه وایسادم ولی اون وایسنتاد و اومد زانوش خورد به جلوی سپرم...
نیگا کرد منو و دید یه ماشین اومده، چند ثانیه وایساد و بعد خودش رو انداخت که تو منو کشتی :n04:
ملت هم ریختن هرچی قسم و ایه اومدم که حاجی من وایسادم نزدم بهش این ندید منو، ملت قبول نمیکردن!! چیزی نمونده بود خون یارو بیوفته گردن باریک من!:)))
کلا عادت کردم که وقتی چیزی سر راهه، پشتش توی یه فاصلهی مناسب 4-5 متری وایمیستم و منتظر میشم تا راه رو باز کنه و عمرا بوق هم نمیزنم( دو سال ماشین داشتم، یه بار موقع اضطرار پیش اومد بوق بزنم محکم زدم رو فرمون چون به بوق زدن با پراید عادت داشتم و یادم نبود سمند بوقش اینوره! :)))
خلاصه به نظرم امن ترین کار همینه...
------------------------
من الان دارم سعی میکنم عادت بکنم به دو دستی رانندگی کردن... با پراید متاسفانه اکثر اوقات توی شهر جفت دست هام رو بر میداشتم :( مخصوصا تو ترافیک و اینا...تو سمند عادت کردم که همیشه یه دستم رو فرمون باشه در هر حالت که دست چپ رو میذاشتم روی دستگیره در و دست راست روی کنسول استراحت میکرد!!! گاهی هم جای دست ها رو عوض میکردم و دست چپ کامل روی دستگیره استراحت میکرد و دست راستم کمی روی کنسول و کمی روی فرمون بود :(
الان دوباره پراید دارم، ولی به شدت دارم تمرین میکنم که دو دست روی فرمون رانندگی بکنم :)) و جالبیش برا خودم اینه که نمیدونم چرا! ولی جدیدا دوست دارم دو دست رو فرمون رانندگی کنم که البته به نظرم چیز خوبیه... هرچند چند بار تو موقعیت حادثه و اینا، با یه دست روی فرمون ماشین رو جمع کردم
Sam.seven
27-07-2014, 21:40
دوستان وقتی که یکی از وسط خیابون میخواد رد بشه . هی اینور و انور میره شما به سرعت بالا هم نزدیکش هستید باید چه عکس العمل کرد ؟
لطفاً هرکاری میکنید، به سمتش نرید و پا روی گاز نزارید. نمی دونم چرا معمولاً وقتی پیاده دارم رد میشم ملت به سمت من میان و سرعتشونو زیاد میکنن:n27:
چند وقت پیش داشتم از خیابون رد میشدم یهو یه خانومه از خیابون داشت رد میشد من با سرعت حدود 50 تا داشتم رد میشدم که یهو وسط خیابون وایمیسته. یه لحظه هنگ کرده بود!!!!! منم فقط زدم رو ترمز و ماشین پرایــــــــــد رفت رو ABS !!!!! انگار نه انگار ترمز گرفتم. بخیــــــــر گذشت.
هیچوقت به ترمز ماشین اعتماد نکنید.
از این عابرا مخصوصا خانوما و بچه ها و پیرمردا باید ترسید
hossein blak
27-07-2014, 22:53
به این نکته دقت کنید:
هیچوقت...............هرگز...........اب دا.............مطلفا...................با هیچ ماشینی کورس نذارین.................. مخصوصا اگه راننده ماشین جوون باشه
MOHAMMAD_ASEMOONI
01-08-2014, 09:11
به داشبورد زُل نزنید موقع رانندگی
سلام
همون لحظه ای که چشم از جلو برمیدارین تا ضبط یا کولر یا بخاری رو روشن کنین یا آمپرها رو نگاه کنین , همون لحظه , لحظه خطرناک و خطرآفرینه .
موقع رانندگی شما باید حداقل یکی دو دقیقه یک بار یک نگاه یک ثانیه ای بندازین به آمپرها ( سرعت , دور موتور , حرارت , بنزین , چراغ روغن , فشار روغن و دیگر چراغهای هشدار دهنده ) .
بعضیها زُل میزنند به داشبورد و چیزهائی رو که میبینند در موردش فکر میکنند درحالیکه همونطور زل زده اند به داشبورد و جلو رو نگاه نمیکنند
این کار اشتباهه
چون ممکنه همون لحظه یک نفر بیاد جلو ماشین یا ماشین جلوئی بزنه ترمز
کار صحیح چیه ؟
1- اول از همه باید ببینید آیا مسیر بهتون اجازه میده یک ثانیه به آمپرها نگاه کنین؟
اگر در کوچه یا خیابون کوچیک که فرعی های زیادی داره یا مردم زیادی در حال تردد هستند شما نباید یک لحظه هم چشم از جلو بردارین .
اگر در اتوبان و جاده هستین و ماشینی در جلوی شما در حرکته و فاصلتون باهاش کمه , نباید چشم از جلو بردارین .
پس شرطِ اول اینه که فرصت کافی برای یک نگاهِ سریع داشته باشین
2- فقط یک ثانیه یا اگر مسیر اجازه میده حداکثر 2 ثانیه به آمپرها نگاه کنین و با چشمتون عکس بگیرین ازش و در ذهن بسپارید چیزهائی رو که دیدین و دوباره به جلو نگاه کنین
3- حالا همونطور که دارین به جلو نگاه میکنین و رانندگی میکنید چیزهائی رو که دیدین تجزیه و تحلیل کنین ( سرعتم 100km - آمپر حرارت نرمال بود ؟ - چراغ هشدار دهنده ای روشن نبود ؟)
به هر حال فکر کردن در مورد وضیعت آمپرها رو نباید با زل زدن به آمپرها انجام بدین .
اگر مدتی تمرین کنین بعدش عقل باطن ( شعور باطن ) که کارها رو اتوماتیک انجام میده , برنامه ریزی میشه و دیگه براتون عادت میشه ( عادتِ خوب )
======================================
برای روشن یا خاموش کردنِ کولر یا بخاری یا ضبط هم باید با دست دنبال کلیدها بگردین نه با چشم
یا اگر تازه ماشین رو گرفتین و هنوز جایِ کلبدها در ذهنتون حَـک نشده , فقط یک ثانیه نگاه کنین و بعدش با دست و بدون نگاه کردن باید خاموش یا روشن کنین .
ضبط صوتهای استاندارد , دکمه هاش فرو رفته و برجسته هست یا طوری ساخته شده که لمس دکمه ها با هم فرق داره ( مربع - مستطیل - گرد - بزرگ - کوچیک و غیره ) تا راننده فقط با لمس کردنِ کلیدها تشخیص بده انگشتش رویِ کدام کلید هست و نیازی به نگاه کردن نداشته باشه
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
خیلیها به خاطر رعایت نکردنِ همین نکاتِ به ظاهر ساده , یا مردند یا معلول شدند یا مرتکبِ قتل شدند و افتادند زندان یا به مصیبتهای دیگه ای گرفتار شدند .
Mr.Pooya
01-08-2014, 13:38
به داشبورد زُل نزنید موقع رانندگی
سلام
همون لحظه ای که چشم از جلو برمیدارین تا ضبط یا کولر یا بخاری رو روشن کنین یا آمپرها رو نگاه کنین , همون لحظه , لحظه خطرناک و خطرآفرینه .
موقع رانندگی شما باید حداقل یکی دو دقیقه یک بار یک نگاه یک ثانیه ای بندازین به آمپرها ( سرعت , دور موتور , حرارت , بنزین , چراغ روغن , فشار روغن و دیگر چراغهای هشدار دهنده ) .
بعضیها زُل میزنند به داشبورد و چیزهائی رو که میبینند در موردش فکر میکنند درحالیکه همونطور زل زده اند به داشبورد و جلو رو نگاه نمیکنند
این کار اشتباهه
چون ممکنه همون لحظه یک نفر بیاد جلو ماشین یا ماشین جلوئی بزنه ترمز
....
سلام
اول از همه تشکر می کنم از شما بابت مطلب مفید تون.
در ادامه بنده هم نکته ای بگم که خودم بار ها دیدم موقع رانندگی حالا یا راننده جلویی یا راننده عقبی که خیلی ها موقع رانندگی تو اتوبان و معابر شلوغ و بعضا خلوت به فرض موبایل شون رو گذاشتند تو جعبه داشبورد که یک دفعه یکی زنگ می زنه. بعد همونطوری در حال رانندگی خم می شند در جعبه داشبورد رو باز می کنند و موبایل شون رو بر می دارند و شروع می کنند به صحبت کردن ! با موبایل صبحت کردن که خودش خیلی خطرناک هست ولی موضوع بحث ما نیست !
با چشم خودم این حرکت رو حتی تو اتوبانی که همه با سرعت ۱۰۰ کیلومتر رانندگی می کنند دیدم. فکر کنم بعضی ها فکر می کنند خیلی رانندگیشون خوبه و حتی یک نیم ساعت هم می تونند چرت بزنند پشت فرمون و در واقع زمان خواب تبدیل میشند به سیستم Auto-Pilot ( Auto Drive ) و شروع می کنند هر کاری می خوان می کنند.
باز این خوبه یکی دیگه که خودم دیدم یک خانمی بود با بچش که یک دفعه دیدم کامل رفت پایین و حتی سرش رو هم برد پایین :n04:
حالا مورد اول باز خیلی خوبه حداقل راننده جلوش رو نگاه می کنه ولی این مورد که دیگه رسما جلو رو تعطیل کرده بود رفته پایین یک چیزی برداره :n27:
خیلی خطر ناک هستند اینکار ها هر چقدر هم آدم راننده خوبی باشه شاید یک لحظه دستش بلرزه و فرمون رو تکون بده ! خب همون یک لرزش ساده دست کافیه که جون یک آدم از بین بره !
مورد دیگه ای هم که جا داره عرض کنم اینه که لطفا عرض اتوبان رو با ماشین طی نکنید :n27:
اون روز که تو اتوبان بودم و داشتم از کنار یک خروجی شاید بشه گفت ۵۰ - ۱۰۰ متر مونده بود برسم به خروجی یک دفعه یک ماشینی اومد عرض اتوبان رو طی کرد و از سمت چپ رفت وارد خروجی شد ! البته نمی دونم منظورم واضح هست یا نه. منظورم اینه که به فاصله ۵۰ متر مونده به حروجی برای اینکه رد نکنه و ۱۰ دقیقه راهش دور تر نشه یک دفعه از سمت چپ اومد رفت خروجی بشه خب من تو لاین وسط بودم ایشون هم تو لاین سمت چپ. سرعت هر دو ماشین هم بالا بود. خب ناگفته نمونه که معذرت خواهی کرد اون طرف ولی اگر همین صحنه باعث بروز حادثه میشد دیگه معذرت خواهی هیچ فایده ای نداشت. و چه بسا راننده ای که یا دفعه می پیچید جلو ماشینش ( منظورم خودم هستم ) یک آدم ناشی بود و میزد به ماشین اون طرف !
MOHAMMAD_ASEMOONI
01-08-2014, 14:21
چند وقت پیش داشتم از خیابون رد میشدم یهو یه خانومه از خیابون داشت رد میشد من با سرعت حدود 50 تا داشتم رد میشدم که یهو وسط خیابون وایمیسته. یه لحظه هنگ کرده بود!!!!!
منم فقط زدم رو ترمز و ماشین پرایــــــــــد رفت رو ABS !!!!! انگار نه انگار ترمز گرفتم. بخیــــــــر گذشت.
هیچوقت به ترمز ماشین اعتماد نکنید.
از این عابرا مخصوصا خانوما و بچه ها و پیرمردا باید ترسید
سلام .
هر جا ترمز معمولی نتونه ماشین رو متوقف کنه ,ترمز ABS هم نمیتونه ماشین رو متوقف کنه .
راز بهتر بودنِ ABS از ترمز معمولی فقط به خاطر امکانِ استفاده از فرمان و ترمز با هم هست .
==========================================
توضیح بیشتر برای علاقمندان :
با دقت و حوصله بخونید , ضرر نمیکنید .
متاسفانه بيشتر مردم فکر میکنند میدونند چرا ABS اختراع شد و چطور باید ازش استفاده کنند اما یه سری مسائل مهم رو نمیدونند .
در ماشین بدون ABS بیشتر مردم در مواقع خطر محکم میزنید رو ترمز و اگر ترمزها بدون ABS باشه چرخها قفل میشه و شروع میکنه به لیز خوردن .
(حتی روی آسفالت خشک هم ماشین لیز میخوره!!!)
چون با قفل شدنِ تایر و کشیده شدنش روی آسفالت , لاستیک به شدت داغ و ذوب میشه و بسیار نرم میشه و چسبندگیش به آسفالت خیلی خیلی کم میشه و ماشین انگار که روی یخ داره میره . همینجور لیز میخوره و میره جلو و به علت قفل بودن تایر , فرمان هم غیر قابل استفاده میشه و نمیشه تغییر مسیر داد و تصادف پیش میاد یا ماشین چپ میشه .
فقط راننده ی سوپر حرفه ای میدونه که با ترمز عادی باید در چنین مواقعی کمی فشار پا رویِ ترمز رو کم کنه تا چرخها قفل نشه و یک کم بچرخه تا بتونه با فرمان دادن ماشین رو از برخورد دور کنه .
=================================
اونجا بود که ABS اختراع شد تا کار همون راننده ی سوپر حرفه ای رو انجام بده و در موقع ترمز سنگین گرفتن , چرخها قفل نشه اما اشتباهِ عده ی زیادی از مردم در استفاده از ABS اینه که میزنند رو ترمز [دیگه منتظر میشند تا ماشین وایسه !!!!]
در حالیکه باید همونطور که دارند پا رو فشار میدند روی ترمز , [با فرمان ماشین رو به چپ یا راست هدایت کنند تا مانع از برخورد بشند].
رانندگی با ABS خیلی ایمن تر از ماشین عادی هست اما این نکته ی مهم همیشه باید مد نظر باشه که در مواقع خطر , بعد از زدن روی ترمز , با فرمان باید ماشین رو از برخورد دور کنیم نه اینکه بشینیم و تماشا کنیم چی میشه و ماشین کِی می ایسته و آیا میخوره یا نه .
اگر مغز انسان با آموزش و تمرین , استفاده ی صحیح از ABS رو یاد بگیره اونوقت رانندگی باهاش براش خیلی ایمن تر از ترمز معمولی میشه .
همه میتونند در یک جای خلوت و با گذاشتن یک توپ یا قوطی پلاستیکی یا کارتون خالی کوچیک روی زمین , استفاده از فرمان و ترمز ABS رو تمرین کنند تا مغزشون خوب برنامه ریزی بشه یا باصطلاح عوام قِلِقِش دستشون بیاد و در یک موقعیتِ واقعی عکس العمل صحیح نشون بدند و با همزمان با ترمز کردن , با فرمان مسیر رو تغییر بدین تا مانع از برخورد بشین .
اما چیز بسیار مهمتر اینه که توجهِ دائم به جلو و رانندگی با سرعتِ مناسب , باعث میشه که به ندرت با خطر روبرو بشیم و مجبور بشیم به زدنِ ناگهانی رویِ ترمز .
=========================
در مغز انسان قسمتی هست که با تمرین و تکرار , کارها رو یاد میگیره و در خودش ذخیره میکنه و دیگه اتوماتیک وار اون کار رو انجام میده .
این قسمت اسمش "عقل باطن" با "شعور باطن" هست .
برای همین هست که انسان آموزش میبینه و تمرین میکنه . هدف از تمرین کردن , برنامه ریزیِ عقل باطن هست .
کارهائی که در قسمت عقل باطن ذخیره میشه تبدیل به "عادت" میشه و اتوماتیک وار انجام میشه و احتیاج به نظارت و مراقبت نداره .
وقتی شما در حال رانندگی با بغل دستیتون حرف میزنید , رادیو گوش میدید , به کارهای روزمرتون فکر میکنید , در تمام این مدت , عقل باطن ماشین رو میرونه و ممکنه حتی نفهمید کِی به مقصد رسیدین.
در تمام این مدت عقل باطن داشته رانندگی میکرده .
عقل باطن هم بسیار مفید هست هم بسیار خطرناک .
وقتی که کارهای خوب در اون ذخیره میشه مفید هست .(عادتهای خوب مثل عادتِ اول سلام کردن یا بسم الله گفتن قبل از غذا خوردن یا مسواک قبل از خواب یا نرمش روزانه یا چک کردن حرارت موتور و سرعت و نگاه کردن در آینه ی عقب هر یک دقیقه یا کمتر یا حفظ خونسردی در مواقع خطر .
و بسیار خطرناک میشه وقتی عادتهای بد درونش ذخیره میشه مثل عادت به بکار بردنِ کلماتِ زشت و ناپسند در سخن گفتن یا عادت به آب دهان انداختن در خیابون یا عادت به آشغال ریختن تو خیابون و یا عادت به درگوشی حرف زدن یا مسخره کردن یا کِش رفتن(دزدی) و عادت به زُل زدن به داشبوردِ ماشین یا نگاه کردن به شخص بغل دستی در موقع رانندگی و غیره .
==============================
با تمرین و تکرار , عقل باطن رو برنامه ریزی کنین تا در مواقع خطر از ترمز و فرمان با هم استفاده کنه اونوقت میبینید که ABS چقدر ارزشمنده .
<============================
یکی از کلکهایِ افسرانِ راهنمائی رانندگی برای اطمینان از صلاحیتِ داوطلب در موقع امتحان رانندگی اینه که با داوطلب حرف میزنند موقع رانندگی و ازش میپرسند اسمش چیه , شغلش چیه ,کجا کار میکنه و غیره یا ازش میخوان شیشه رو بیاره پائین و در همون حال رفتارش رو زیر نظر دارند ببینند درست رانندگی میکنه یا حواسش پرت میشه و اشتباه میکنه .
اگر حواسش پرت نشد و درست رانندگی کرد , معنیش اینه که خوب آموزش دیده و خوب هم تمرین کرده و عقل باطنش برای رانندگیِ صحیح برنامه ریزی شده .
چنین شخصی قبولیش تضمین شده هست.
==============================
دوستان عزیز هیچ چیز بهتر از توجه دائم به جلو و رانندگی با سرعت مطمئنه نیست .
رانندگی با سرعت مطمئنه یعنی اینکه راننده تشخیص بده در کجا با چه سرعتی باید رانندگی کنه تا در امان باشه و بتونه در مواقع خطر ماشین رو بموقع متوقف کنه .
شاید باورتون نشه اما علتِ بیشتر تصادفها عدمِ توجه به جلو هست نه سرعت .
راننده ی حرفه ای میدونه جائی که داره رانندگی میکنه چقدر باید سرعت داشته باشه تا دچار مشکل نشه و هر چی هم سرعتش بیشتر بشه هشیاری و توجهش هم بیشتر میشه . برای همین خیلی خیلی به ندرت غافلگیر میشه
این ABS خیلی اوقات ادم رو گول میزنه....
من اوائل که سمند رو اورده بودم، فقط در حد اسم گفته بودم به خونواده که این هم ABS داره و هم EBD ولی یادم نبود بهشون بگم که اینا کارشون چیه!!!!
لطف کرده بودن ترمز نگرفته بودن تا بیخ گوش ماشین جلویی( با سرعت کم البته فک کنم 60 تا) و بعد تو نیم متری ماشین مربوطه میزنن رو ترمز که ماشین جلویی رو مالیدن!:n19::n19:
اتفاقا گاهی اوقات خطای این ماشینا بالاتر هم هست به نظرم! برا ترمز نگرفتن چون بارها شده تو ترافیک زدم رو ترمز ولی اصلا نگرفته و مستقیم رفته تو سپر جلویی!! ملت ما هم که خدا رو شکر به خاطر یه ضربه اروم میان پایین و کل بدنه ماشین و شاسی رو چک میکنن که اسیب ندیده باشه! :)))
به هر صورت، نمیدونم ایراد از ABS هایی که ایران خودرو میبنده هست یا چی، ولی شخصا اصلا بهشون اطمینان ندارم!!:)
vBulletin , Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.