PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : تفاوت ویندوز 7 سون 64 بیتی با 32 بیتی انتخاب با شما


asiatech





    

Mohammad King
01-04-2010, 14:05
این روزها با ارزان‌تر شدن و رایج‌شدن قطعات جدید خیلی‌ها سراغ سیستم‌عامل‌های 64 بیتی را می‌گیرند. سوالاتی از جنس ویندوز 32 بیتی یا 64 بیتی خیلی زیاد شده است. و روز به روز هم نوشته‌های پراکنده ( درست یا غلط ) در مورد این نوع سیستم ها، زیادتر می‌شود.
طبق روال این وبلاگ در این نوشتار سعی می‌کنیم تمام جرئیات کاربردی در زمینه ویندوزهای 64 بیتی را پاسخ بدهیم. این که سیستم‌عامل 64 بیتی چی است و چه فرقی با 32 بیتی دارد یک سوال رایج است که با آن شروع می‌کنیم و می‌پردازیم به سوالاتی که حتما برای شما هم پیش خواهد. ببینیم آیا باید با 32 بیت خداحافظی کنیم؟
*پیشنهادم را بگذارید قبل از شروع سوالات بگویم که در ادامه بحث به کمک‌مان خواهد آمد. windows 7 64 bit [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


32 بیت یا 64 بیت؟
نی یا لوله پالایشگاه؟ فرض کنید شما مقدار بسیار زیادی مایع را از جایی به جای دیگر منتقل کنید. این انتقال را هم می‌توانید با نی انجام بدهید و هم با لوله پالایشگاه. بدیهی است با لوله پالایشگاه بهتر است چون در یک زمان می‌توانید حجم بسیار بالاتری را جا به جا کنید.

این یک مثال اغراق‌آمیز بود ولی در مورد بیت‌ها هم همینطور است. توی معماری 32 بیت شما حجم کمتری را از می‌توانید نسبت به 64 بیت آدرس‌دهی کنید. این باعث می‌شود که فقط بتوانید تا حد کمتری پردازش اطلاعات را انجام بدهید.
من به شما این اطمینان را می‌دهم که نیازی نیست بروید یک دوره معماری کامپیوتر را بگذرانید تا فرق این دو تا را بفهمید چون واقعا فرق این دو، تا همینجا به درد شما می‌خورد. تا این حد که بدانید در یک لوله 64 بیتی بیشتر از یک لوله 32 بیتی می‌توان مایع عبور داد ( ترجمه: در یک ساختار 64 بیتی می‌توان اطلاعات بیشتری را پردازش کرد به نسبت یک ساختار 32 بیتی ) در حدی که بتوان پاسخ کارهای سنگین این روزها را داد.



قضیه Ram چهار گیگ چیست؟ هر سیستمی چقدر رم را پشتیبانی می‌کند؟
شما در یک سیستم آدرس دهی 32 بیتی فقط می‌توانید 4 گیگابایت رم را استفاده کنید. البته این مقدار هیچ وقت مثلا در ویندوز XP استفاده نمی‌شود. دوست دارید بدانید پس بقیه‌اش چی می‌شود؟ به عکس زیر نگاه کنید:


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

اما اگر در یک سیستم 64 بیتی کار کنید آن وقت محدودیتی برای میزان Ram ندارید. البته دارید ولی این محدودیت چندان اذیت‌تان نمی‌کند. در یک سیستم 64 بیتی شما فقط و فقط می‌توانید 2 به توان 64 آدرسدهی داشته باشید که می‌شود 17.2 میلیارد گیگابایت یا 16.3 میلیون ترابایت یا 16 exabytes!!! فقط همین قدر [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
برای نمونه یک سیستم با 12 گیگابایت رم را تست می‌کنیم ( عکس زیر ) که از همه 12 گیگ رمش به خوبی استفاده می‌شود.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

این روزها سرورها همه از رم‌های بالا استفاده می‌کنند و حتی لپ‌تاپ‌های معمولی هم با رم بالای 4 ارائه می‌شوند. توی کارهای مدل سازی و استفاده از نرم‌افزارهای سنگینی مثل AutoCAD و Autodesk 3D Max و حتی ادیت‌های ویدیویی ساده، رم بالا می‌تواند بسیار به درد شما بخورد. این روزها، دوران رم‌های بالای 6 گیگ آغاز شده است. 4 گیگابایت که چیزی نیست [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]




از کجا بفهمم که ویندوز من 64 بیتی است یا 32 بیتی؟
عموما هر جا دیدید که در مورد سیستم شما عدد 64 بود بدانید که ویندوز شما 64 بیتی است [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] اما همین جوری هم نیست طبیعتا. چند راه ساده به شما نشان می‌دهم که مطمئن بشوید.

اگر ویندوز شما قدیمی‌تر از XP است پس حتما 32 بیتی یا پایین‌تر است.
اگر ویندوز شما xp یا windows server یا چیزی شبیه این است از منوی Start گزینه Run را می‌زنیم و در کادر مربوطه تایپ می‌کنیم dxdiag. پنجره‌ای مانند پنجره زیر نشان داده می‌شود که روبروی Operating System، اگر 64 بیتی باشد می‌نویسد. به عکس دقت کنید.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


این عکس هم در محیط یک ویندوز سرور 2003 گرفته شده است.
اگر ویستا یا Seven دارید به ترتیب روند زیر را می‌رویم. دقیقا جلوی System type 32 بیتی بودن یا 64 بیتی بودن را مشخص می‌کند:
Start -> Control Panel -> System and Maintenance -> System

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


کاربران مک و لینوکس از کجا می‌توانند پی به 32 بیتی بودن یا 64 بیتی بودن سیستم‌عاملشان ببرند؟
اگر لینوکس دارید در خط فرمان از uname استفاده کنید تا با پاسخ‌هایی مثل x86_64 یا ia64 پاسخ شما را بدهد. فقط یادتان باشد i386 یک نسخه 32 بیتی است.

اگر مک دارید یا از محصولات اپل در این زمینه استفاده می‌کنید باید ورژن مک‌تان را به دست آورید. برای این کار از منوی Apple به دنبال About this Mac بگردید.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

مک‌هایی که جدیدا ارائه و فروخته می‌شود همه از سیستم عامل و پردازنده 64 بیت استفاده می‌کند. اگر مک شما نو نیست می‌توانید به پردازنده نگاه کنید. Intel Core 2 Duo, Intel Xeon و از خانواده اپل، PowerPC G5 ها 64 بیتی هستند.
Mac OS X 10.5 به بالا هم همه 64 بیتی هستند و پایین‌تر 32 بیتی.


آیا توی برنامه‌های 32 بیتی در ویندوز 64 بیتی اجرا می‌شود؟
پاسخ بله است! WoW64 این کار را برای شما می‌کند. Windows-on-Windows 64-bit یک نرم‌افزار شبیه‌ساز است که برنامه‌های 32 بیتی را، اگر دارای فاکتورهای موردنیاز WOW64 باشند، در ویندوز 64 بیتی هم اجرا می‌کند. ولی اگر نداشته باشد کاری از دستتان ساخته نیست.
خیال‌تان راحت که اکثر نرم‌افزارهای شرکت‌های معروف، اگر نسخه 64 بیتی نداشته باشند هم، در ویندوز 64 بیتی اجرا می‌شوند.

اینجا ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) یک لیست از نرم‌افزارهایی را داریم که خود شرکت یک نسخه 64 بیتی از آنها را ارائه کرده است. به این نرم‌افزارها native x86-64 Windows software ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) می‌گوییم.


سرعت اجرای برنامه‌های 32 بیتی در ویندوز 64 بیتی کمتر است؟
قاعدتا باید این طور باشد چون شما دارید برنامه را در یک برنامه واسطه ( WOW64 ) اجرا می‌کنید اما در عمل این طور نیست.
آنقدر سیستم‌های امروز قدرتمند شده‌اند که این استفاده از WOW64 اصلا به چشم شما نمی‌آید. در ثانی اگر رم بالایی داشته باشید، مثلا 5 گیگ رم، آن وقت چون از اضافه Ram شما هم استفاده می‌شود، سرعت شما بسیار بالاتر هم می‌رود [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]




آیا نرم‌افزاری داریم که فقط روی سیستم‌ 64 بیتی اجرا بشود؟
الان این جور نرم‌افزارها خیلی کم هستند اما همیشه در روی یک پاشنه نمی‌چرخد. چند سال پیش نرم‌افزارهای 32 بیتی هم کم بودند. من فکر می‌کنم چند سال دیگر نرم‌افزار 16 بیتی را نشود پیدا کرد و نرم‌افزارهای روز همه 64 بیتی شده باشند و معدود نرم‌افزارهایی هم باشند که 32 بیتی باشند هنوز. آن زمان می‌رویم سراغ نرم‌افزارهای 128 بیتی.
فقط برای این که بدانید این مسئله چقدر جدی است باید بگویم نرم‌افزارهایی مثل Exchange 2007 فقط روی سیستم‌های 64 بیتی اجرا می‌شود.




چه زمانی باید روی سیستم عامل 64 بیتی خط بکشم؟
درست است که من به شما پیشنهاد می‌کنم که بروید سمت ویندوز 64 بیتی ولی شما با من آشنا هستید. قصد فریب شما را ندارم پس به شما واقعیاتی را باید بگویم.

اگر سیستم شما کمتر از 2 گیگ رم دارد، بعد از رفتن به سمت 64 بیت، تغییر محسوسی مشاهده نمی‌کنید.
اگر یک برنامه دارید که با ویندوز 3.1 یا DOS نوشته شده است احتمالا دیگر نمی‌توانید از آن برنامه استفاده کنید چون در ویندوز 64 بیتی، امکان اجرای برنامه‌های 16 بیتی وجود ندارد. کلا باید حواستان باشد در مورد برنامه‌های قدیمی.
اگر شما سخت‌افزاری بسیار قدیمی دارید که از پشتیبانی سازنده در آمده است یک بدشانسی بزرگ گریبان‌تان را می‌گیرد چون در این صورت ممکن است درایور سخت‌افزار شما برای ویندوز 64 بیتی نوشته نشده باشد. متاسفانه درایور 32 بیتی به درد ویندوز 64 بیتی نمی‌خورد.



می‌خواهم یک ویندوز 64 بیتی نصب کنم. چه CPU ( پردازنده ) هایی ویندوز 64 بیتی را اجرا می‌کنند؟
جواب این سوال خیلی ساده نیست اما من در چند خط به شما می‌گویم چطوری بتوانید سریعا بفهمید. چون اکثر پردازنده‌های موجود در ایران AMD یا Intel است فقط در مورد این دو توضیح می‌دهم.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
اگر AMD Duron است باید بدانید پردازنده شما، ویندوز 64 بیتی را ساپورت نمی‌کند. اگر Sempron جدید است از 46 بیتی به احتمال زیاد پشتیبانی می‌کند و اگر قدیمی است نمی‌کند. برای مطمئن شدن از این موضوع به سایت شرکت رجوع کنید. توی سایت شرکت نوع پردازنده را پیدا کنید و ببینید جلوی Operating Mode 64 Bit چی نوشته است. اگر dxdiag را در RUN ویندوز بزنید مدل دقیق را به شما می‌گوید.
اگر نوع پردازنده شما AMD Opteron یا AMD X2 یا AMD FX, یا مدل بسیار رایج Athlon64 است حتما از 64 بیت پشتیبانی می‌کند. با پردازنده‌های AMD Turion notebook هم می‌توانید تجربه یک ویندوز 64 بیتی را داشته باشید.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

اگر پردازنده شما Intel است باید بدانید Intel Core Duo notebook و Intel Pentium M notebook نمی‌توانند از ویندوزهای 64 بیتی پشتیبانی کنند و پردازنده‌های زیر همه قابلیت اجرای ویندوز 64 بیتی را دارند:
Turion notebook processors
Pentium D and Celeron D
Core 2 processors (mobile, desktop, and server)
کلا یادتان باشد همه پردازنده‌های جدید شرکت‌ها از پردازش 64 بیتی پشتیبانی می‌کنند.



از کجا بفهمم که درایور مناسب ویندوز 64 بیتی را دارم یا نه؟
برای اینکار بهترین کار استفاده از سایت سازنده قطعه سخت‌افزاری است. از هر راه دیگری بروید تویش شک و تردید است. یا قطعه موردنظرتان را بگویید تا اگر من یا دیگر دوستان اطلاعاتی داشتیم در زمینه آن قطعه خاص خدمت شما عرض کنیم.
اما مایکروسافت یک برنامه بسیار کوچک و مفید برای ویندوز 7 معرفی کرده است به نام Windows 7 Upgrade Advisor ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]) که دو گزارش به شما می‌دهد. یکی اینکه کامپیوتر شما برای نصب ویندوز هفت 32 مناسب است یا نه؟ یک گزارش هم مانند قبلی ولی در مورد Windows seven 64 bit. چون پیشنهاد من به شما همین ویندوز است پس کلی از راه را رفته‌اید.



[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

یادتان باشد که درایورها برنامه‌های مهمی هستند و نباید در مورد آنها غفلت کرد.


منبع : یک فتحی

kortol
01-04-2010, 19:27
مهندس اینو که من خیلی وقت پیش گذاشتم کلی هم دیدنش ....... برو یه سر اینجا !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

تازه خودتم از متن من تشکر کردی !؟!؟!!؟!؟


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

دقیقا یه متنو گذاشتیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alex666
02-04-2010, 13:17
تو بازی مشکل پیدا نمیکنه.یعنی همه بازیهای جدید64 ساپورت میکنن

Mohammad King
02-04-2010, 21:34
تو بازی مشکل پیدا نمیکنه.یعنی همه بازیهای جدید64 ساپورت میکنن

مشکل از بازی نیست.

یه سری بازیها net fram work را میخوان که توی 64 بیت جواب نمیده

ebicross
02-04-2010, 22:14
ویندوز 64 بیت واقعا عالیه به شرط اینکه بسترش رو برای سیستم فراهم کنید.
منظورم اینه که یه خانواده ی 4 نفره ماشین معمولی میخره ولی یک خانواده ی 18 نفره قطعا ون یا مینی بوس لازم داره.

جاسم کدخدایی بنت
03-04-2010, 13:36
من مقصدی که شما گفتین رفتم ننوشته بود 64یا 34 فقط اسم ویندوز بود

64بیتی سیستمش باید چطورباشه رم سی پی یو وغیره

راهنمایی کنید

Mohammad King
03-04-2010, 13:51
من مقصدی که شما گفتین رفتم ننوشته بود 64یا 34 فقط اسم ویندوز بود

64بیتی سیستمش باید چطورباشه رم سی پی یو وغیره

راهنمایی کنید

سلام

64 بیت را فقط باید CPU شما قبول کنه همین...

ebicross
03-04-2010, 14:14
من مقصدی که شما گفتین رفتم ننوشته بود 64یا 34 فقط اسم ویندوز بود

64بیتی سیستمش باید چطورباشه رم سی پی یو وغیره

راهنمایی کنید

توی RUN بنویس CMD تا خط فرمان باز بشه.
حالا اونجا بنویس Systeminfo
یه سری چیزا مینویسه که شما جایی رو که تو عکس فلش زدم ببین.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

در قسمت System Type اگر مثل عکس زده X86 یعنی ویندوز شما 32 بیتی هستش. اگر زده بود X64 یعنی ویندوز 64 بیت هست.

برای اینکه نهایت قدرت ویندوز 64 بیتی رو داشته باشید حتما باید CPU شما 64 بیت ساپورت کنه و بالاتر از 4 گیگابایت رم داشته باشید.

Heidari1388
06-07-2010, 12:20
سلام

از لحاظ ساپورت نرم افزار ویندوز 64 با 32 فرقی نداره؟!
یعنی بعدن با مشکل مواجه نمیشم؟!

ممنون

Mohammad King
06-07-2010, 13:39
سلام

از لحاظ ساپورت نرم افزار ویندوز 64 با 32 فرقی نداره؟!
یعنی بعدن با مشکل مواجه نمیشم؟!

ممنون

سلام

بعضی برنامه ها فقط توی 32 بیت نصب میشن///

شاید به مشکل بخوری

dimah2005
06-07-2010, 20:49
ویستا 64 بود دیگه؟

من الان یه پرینتر دارم که درایوش نصب نمیشه (توی سون) درایو مخصوصشو که دانلود کردم (32 مخصوص سون) ولی چیزی که به من داد توی یه پوشه هستش به اسم ویستا

که احتما لا شرکت محترم اسگولمون کرده و هنوز درایو رو اپدیت نکرده

می گم ایا من ویندوز رو 64 کنم می تونم بنصبم یا نه؟

Heidari1388
06-07-2010, 21:38
خوب اگه درایورت 32 هست به 64 نمیخوره و باید مخصوص خودشو بگیری
ولی بیشتر سخت افزارها درایور ویستا و سون یکی هست ، برای من که اینطور بوده:13:

dimah2005
06-07-2010, 21:57
الان سون تو 64 هست یا 32؟

اینو می گم چون ویستا 64 هست پس باید ازسون هم 64 باشه تا درایوه جواب بده

Heidari1388
07-07-2010, 01:21
منظورتونو متوجه نمیشم؟!
ویندوز ویستا هم ویرایش 32 داره و هم 64 بیت
اگر ویندوزتون 64 هست ، درایور هم حتما باید 64 باشه و اگر ویندوزتون 32 هست درایور موردنظر هم باید حتما 32 باشه
اگر ویندوزتون سون هست درایور ویستا به احتمال زیاد بهش میخوره ، البته با رعایت بیت ویندوزتون...
ویندوز من هم سون 32 بیت هست

یاعلی

iload
07-07-2010, 02:12
سلام

آقا من یه مشکل دارم 12 گیگ رم ولی 8 گیگ مورد استفاده قرار میگیره و ویندوز هم هفت 32 بیتی هست ؟! باید چی کار کنم ؟

Heidari1388
07-07-2010, 10:14
احتمال زیاد باید ویندوزت رو 64 بیت کنی تا کل رم ساپورت بشه
راستی مادربوردت اینقدر رم رو ساپورت میکنه؟!

iload
10-07-2010, 06:11
سلام

ببخشید اشتباه نوشتم 64 بیتی !

alpha007
11-07-2010, 09:31
سلام

ببخشید اشتباه نوشتم 64 بیتی !
وین 64 تمام مقدار رمی که نصب شده رو شناسایی میکنه
رم هات مشکلی ندارن؟

Mohammad King
11-07-2010, 13:58
سلام

ببخشید اشتباه نوشتم 64 بیتی !

::::::::::::::::::

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

synderlla
15-07-2010, 12:07
آیا ویندوز هایی مثل ویستا و سون همگی 64 بیتیند؟ یا اینکه نه بازم باید چک کنیم ؟

Heidari1388
05-08-2010, 12:08
آیا ویندوز هایی مثل ویستا و سون همگی 64 بیتیند؟ یا اینکه نه بازم باید چک کنیم ؟

ویندوز سون و ویستا هم نسخه 32 بیتی داره و هم نسخه 64 بیت

Farshadd
29-08-2010, 22:58
مال من چرا کل رم رو ساچورت نمیکنه؟

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

*Batman*
30-08-2010, 03:44
سلام.
فرشاد جان شما وارد تنظیمات BIOS شده و دنبال گزینه Memory Remapping بگردید و فعالش کنید.
=================
===================
====================
ویندوز 64 بیتی زمانی ایده آل و مفیده که CPU ما 64 بیتی باشه و حافظه فیزیکی هم بیشتر از 4 گیگابایت باشه.

erfandj
30-08-2010, 18:42
دوستان عزیز خواهشمندم کمکم کنید.من برنامه sap2000 که یک برنامه مهندسی عمران و مخصوص طراحی سازه های فولادی وبتنی است را نمیتوانم در ویندوز سون آلتیمیت 64 بیتی ام نصب کنم(بعد از نصب ارور میده ووارد برنامه نمیشه).از چند نفر پرسیدم گفتن باید ویندوزت 32 بیتی باشه.میخواستم ببینم درسته یا نه.آیا راهی نداره که بشه رو همین ویندوز نصبش کرد

HADI ONLY
30-08-2010, 19:14
سلام خدمت دوستان عزیزم
ویندوز من 7 64 بیتی است و 6 گیگ رم دارم ولی فقط از 4 گیگ استفاده می کنه . ایراد چیست ؟
نوشته : Ram : 6 (4 GB Usable مشکل چیه ؟ چون سیستم بالا هست لازم نداره یا موردی هست ؟
مادربورد X58A-UD3R هست اما گزینه Memory Remap را نداره . چکار کنم . مشکل از چیه ؟

Farshadd
30-08-2010, 21:22
سلام.
فرشاد جان شما وارد تنظیمات BIOS شده و دنبال گزینه Memory Remapping بگردید و فعالش کنید.
=================
===================
====================
ویندوز 64 بیتی زمانی ایده آل و مفیده که CPU ما 64 بیتی باشه و حافظه فیزیکی هم بیشتر از 4 گیگابایت باشه.

گشتم نبود.
تازه الان که 32 بیتی نصب کردم 2.5 گیگ usable هست

*Batman*
31-08-2010, 16:57
گشتم نبود.
تازه الان که 32 بیتی نصب کردم 2.5 گیگ usable هست

مشکلی نیست.(x64)
احتمالا مربوط میشه به سخت افزار شما مثل کارت گرافیک و...
شما پنجره System Configuration رو با دستور msconfig باز کنید و به سربرگ Boot برید.
روی Advanced Options کلیک کنید.اگر گزینه Maximum Memory تیک خورده، تیکش رو بردارید.
اگر هم تیک نخورده،تیکش رو بذارید و ویندوز رو Restart کنید.بعد مجددا تیکش رو بردارید!
BIOS رو آپدیت کنید و آخرین درایور کارت گرافیک رو نصب کنید.

HADI ONLY
31-08-2010, 18:45
من همه این کارها را کردم اما باز هم نشد داداش . چکار کنم ؟؟؟

mehrdad38
31-08-2010, 23:00
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



محدودیتی که در دامنه پردازش های ۳۲ بیتی وجود دارد، همواره باعث کندشدن سرعت انجام عملیات پیچیده و سنگین اطلاعاتی در سیستم های مختلف می گردد. به همین منظور بسیاری از شرکت های سازنده نرم افزار و خصوصاً آن هایی که در زمینه سیستم عامل فعالیت دارند از دیرباز رقابتی را برای تحت پوشش قراردادن تعداد زیادتری CPU و مقدار بیشتری حافظه RAM نسبت به یکدیگر آغاز کرده اند.


به عنوان مثال رقابتی که بین ویندوز ۲۰۰۰ سرور با سولاریس یا انواع یونیکس و لینوکس بر سر امکان استفاده از ۸ یا ۱۶ تا ۳۲ پردازنده به همراه چند گیگابایت حافظه RAM و امثال آن وجود داشت همواره یکی از جالب ترین و پرسروصداترین زمینه رقابت بین چند سیستم عامل به شمار می رفت. اما همه این عوامل چندی پیش تحت الشعاع واژه جدیدی به نام پردازش ۶۴ بیتی قرار گرفت.
این فناوری جدید که به لطف به بازار آمدن دو محصول جدید از دو شرکت معتبر سازنده پردازنده یعنی اینتل و AMD شکل گرفت، در مدت کوتاهی توانست توجه سازندگان سیستم عامل را به شدت معطوف کارایی بی نظیر خود کند. پردازنده های Xeon و ایتانیوم از سوی اینتل و پردازنده Opteron از طرف AMDدر مدت کوتاهی توجه تمام سازندگان مشهور سرورهای Enterprise و همچنین تولیدکنندگان سیستم عامل را به خود جلب کرد. در این میان مایکروسافت نیز بلافاصله اقدام به طراحی نسخه ای از ویندوز ۲۰۰۳ سرور برمبنای انجام پردازش های ۶۴ بیتی و با استفاده از پردازنده های جدید نمود. این نسخه جدید ۶۴ بیتی از چند نظر بر نسخه پیشین خود برتری داشت.
اول این که از میزان حافظه فیزیکی و مجازی بیشتری پشتیبانی می کند.
دوم این که در مقایسه با نسخه ۳۲ بیتی از کارایی و سرعت بالاتری در مدیریت حافظه، رجیسترها و عملیات O/I برخوردار است.
نکته سوم در مورد امنیت است. نسخه ۶۴ بیتی قابلیت محافظت بیشتری در برابر کدهای مخرب(Malicious Code) از خود نشان می دهد.
طبق پیش بینی های انجام گرفته تا پایان سال ۲۰۰۵ میلادی کلیه کامپیوترهایی که قرار است نقش سرور را در مراکز بزرگ اقتصادی داشته باشند به سمت ریزپردازنده و سیستم عامل ۶۴ بیتی سوق پیدا خواهند کرد. همین پیش بینی حاکی از تمایل شدید کامپیوترهای دسکتاپ به سمت استفاده از تکنولوژی ۶۴ بیتی تا پایان سال ۲۰۰۶ میلادی است. براین اساس به تدریج نه فقط سازندگان سیستم عامل مثل مایکروسافت سیستم عامل ۶۴ بیتی مختص کامپیوترهای دسکتاپ (Windows XP ۴۶ bit) را به بازار عرضه می کنند، بلکه سایر تولیدکنندگان نرم افزارهای مختلف هم با وارد شدن به دنیای پردازش های ۶۴ بیتی، کارایی و سرعت جدیدی را به کاربران خود ارائه می دهند.


● مقایسه
در یک سیستم عامل ۳۲ بیتی مثل نسخه های ۳۲ بیتی ویندوز ۲۰۰۳ از یک حافظه مجازی (Virtual memory) برای انجام پردازش های مختلف استفاده می شود. این حافظه مجازی که حداکثر ۴ گیگابایت می تواند ظرفیت داشته باشد به دو قسمت تقسیم می شود. یک قسمت ۲ گیگابایتی آن به وسیله برنامه در حال اجرا اشغال شده و ۲ گیگابایت دیگر در اختیار سیستم عامل قرار می گیرد. تا اینجا همه چیز بسیار عادی به نظر می رسد اما مشکل زمانی پیش می آید که ۲ گیگابایت سهم برنامه های در حال اجرا به مرز پرشدن نزدیک می شود. به عنوان مثال یک بانک اطلاعاتی SQL Server را در نظر بگیرید که برای اتصال هر کاربر به سرور و انجام عملیات موردنظر وی ۲۰ مگابایت حافظه مجازی را در نظر می گیرد. با رسیدن تعداد کاربران به مرز یکصد نفر، کل حافظه مجازی ۲ گیگابایتی در اختیار SQL Server قرار می گیرد و این به معنای نزدیک شدن سیستم به یک نقطه بحرانی در عملیات سرویس دادن به کاربران است. در نسخه های ۳۲ بیتی یکی از راه هایی که برای این مسأله در نظر گرفته می شد، اختصاص ۳ گیگابایت از حافظه مجازی به برنامه های درحال اجرا بود. این روش که با استفاده از دستکاری در فایل boot.ini انجام می گرفت، یک گیگابایت از حافظه مجازی در اختیار سیستم عامل را به سهمیه حافظه مجازی برنامه های در حال اجرا واگذار می کرد و تا حدودی مشکل کمبود حافظه مجازی را رفع می کرد. اما خود این عمل هم عوارض جانبی خاص خود را دارد و آن محدود شدن کرنل سیستم عامل به یک گیگابایت حافظه مجازی برای انجام عملیات cache است.
این محدود شدن باعث افت سرعت انتقال اطلاعات از سرور به کلاینت ها می شود. ضمن این که باز هم در نهایت با زیادترشدن تعداد کاربران یا پردازش های موردنظر آنان، این ۱ گیگابایت الحاق شده نیز به مرز اشتغال شدن کامل نزدیک می شود و مدیران سیستم را به ناچار مجبور به افزایش تعداد سرورها برای رفع مشکل می کند. با آمدن ویندوز ۲۰۰۳ نسخه ۳۲ بیتی، قدرت آدرس دهی سیستم عامل برای حافظه های فیزیکی (RAM) به ۳۲ گیگابایت برای نسخه Enterprise و ۶۴ گیگابایت در نسخه DataCenter افزایش یافت و این به معنای نیاز کمتر سیستم به استفاده از حافظه مجازی و در نتیجه کمتر شدن مشکل مربوط به محدودیت حافظه های مجازی بود. اما به هر حال استفاده از حافظه مجازی برای پردازش اطلاعات امری گریزناپذیر است و به همین دلیل توجه سازندگان سیستم عامل همواره معطوف به پیدا کردن راه حلی برای عبور از این مشکل بود.
سرانجام با مطرح شدن و تولد سیستم عامل ۶۴ بیتی ویندوز ۲۰۰۳ که با استفاده از قدرت پردازنده های ۶۴ بیتی جدید قادر بود از یک سیستم آدرس دهی ۴۰ بیتی استفاده کند، میزان حافظه مجازی قابل دسترسی سیستم از ۴ گیگابایت به ۴۰ ۲ یعنی ۱۶ ترابایت (هزار گیگابایت) افزایش یافت. بدین ترتیب ۸ ترابایت از این ظرفیت در اختیار برنامه های در حال اجرا و ۸ ترابایت دیگر در اختیار سیستم عامل قرار گرفت.
مهم ترین سؤالی که در این جا می توانست مطرح شود این است که آیا برنامه های سابق محیط ۳۲ بیتی که برای استفاده از حداکثر ۳ گیگابایت حافظه مجازی کامپایل شده اند قادر به بهره بردن از این ۸ ترابایت فضای جدید هستند یا خیر. پاسخ این سؤال هم می تواند مثبت باشد و هم منفی. بدین صورت که برخی برنامه های کامپایل شده در محیط های ۳۲ بیتی که به صورت صریح قدرت استفاده از حداکثر ۳ گیگابایت حافظه مجازی را دارند، با ورود به محیط ۶۴ بیتی هیچ تغییری را احساس نخواهند کرد. اما برخی دیگر که با تکنولوژی Large Address ware کامپایل شده اند قادر خواهند بود تا ۴ گیگابایت از حافظه مجازی را در محیط جدید مورد استفاده قرار دهند. از لحاظ سرعت انجام عملیات نیز برخی برنامه های کامپایل شده در محیط ۳۲ بیتی (مثلاً برنامه های نوشته شده با ASP.NET که از تکنولوژی Multithreading برای اجرای موازی چند دستورالعمل در آن واحد استفاده می کنند)، به دلیل قدرت بی نظیر پردازنده های ۶۴ بیتی در انجام این کار می توانند از مزایای محیط جدید اجرا استفاده کرده و سرعت اجرای خود را افزایش دهند. اما اگر برنامه ای (مثلاً یک فایل Exe) در محیط توسعه ای مثل ویژوال بیسیک نسخه ششم برای دسترسی به یک پایگاه داده و کار با آن بدون استفاده از مکانیسم پردازشی موازی و به صورت ساده نوشته شده باشد، این برنامه حتی اگر برروی یک سرور ۶۴ بیتی هم اجرا شود نمی تواند از قابلیت های محیط جدید سودی ببرد.
بنابراین اگر قرار است این برنامه روی کلاینت نصب شده و پایگاه داده موردنظر که SQL Server است روی یک سرور باشد، بهتر آن است که کلاینت در همان وضعیت ۳۲ بیتی باقی بماند و سرور به نسخه ۶۴ بیتی ویندوز ۲۰۰۳ ارتقاء داده شود. در این صورت موتور بانک اطلاعاتی SQL Server که در تمام نسخه های خود از شیوه Multithreading برای انجام دستورات موردنظر کاربران استفاده می کند، می تواند در محیط جدید با سرعت بهتری فرامین رسیده از طرف کلاینت ها را پردازش کرده و نتیجه را سریع تر به آن ها برگرداند و کارایی کلی این سیستم بانک اطلاعاتی را به نحو مطلوبی افزایش دهد.

Microsoft Windows
01-09-2010, 07:52
ویندوز های 16 بیتی با ویندوز های 32 بیتی از نظر رنگ زمین تا آسمون فرق داشتند حالا این قضه روی 32 بیتی و 64 بیتی صدق میکنه ؟

Farshadd
02-09-2010, 09:08
مشکلی نیست.(x64)
احتمالا مربوط میشه به سخت افزار شما مثل کارت گرافیک و...
شما پنجره System Configuration رو با دستور msconfig باز کنید و به سربرگ Boot برید.
روی Advanced Options کلیک کنید.اگر گزینه Maximum Memory تیک خورده، تیکش رو بردارید.
اگر هم تیک نخورده،تیکش رو بذارید و ویندوز رو Restart کنید.بعد مجددا تیکش رو بردارید!
BIOS رو آپدیت کنید و آخرین درایور کارت گرافیک رو نصب کنید.

منم انجام دادم نشد

sayanermia
02-09-2010, 13:53
ویندوز های 16 بیتی با ویندوز های 32 بیتی از نظر رنگ زمین تا آسمون فرق داشتند حالا این قضه روی 32 بیتی و 64 بیتی صدق میکنه ؟

دیگه فکر نکنم این مورد جزو تفریق ویندوزهای 32 و 64 بیتی باشه!! حداقل من که از ویندوز ایکس پی به بعد این مورد و مشاهده نکردم!! اختلاف اصلی در سرعت و استفاده از میزان رم هستش!

Farshadd
03-09-2010, 00:23
آقا یعنی ما چاره ای نداریم برای usable کردن حداقل 3.5 گیگ در ویندوز 7 نسخه 32بیتی؟

HADI ONLY
03-09-2010, 09:33
سلام فرهاد جون
من یکی از دوستان گفت در نسخه 64 بیتی یا باید 4 گیگ رم داشته باشی یا 8 گیگ یعنی مضرب 4 . آیا این درسته ؟ چون گفت مثلا اگر 6 گیگ رم داشته باشی ویندوز فقط از 4 گیگ استفاده می کنه . من که به این گفته شک دارم .

---------- Post added at 09:33 AM ---------- Previous post was at 09:32 AM ----------


آقا یعنی ما چاره ای نداریم برای usable کردن حداقل 3.5 گیگ در ویندوز 7 نسخه 32بیتی؟

دوست عزیز سلام
در نسخه 32 بیتی فقط فقط میشه از 3.5 گیگ رم استفاده کرد. بالاتر راه نداره داداش . من که بعید می دونم.

Farshadd
03-09-2010, 11:41
سلام فرهاد جون
من یکی از دوستان گفت در نسخه 64 بیتی یا باید 4 گیگ رم داشته باشی یا 8 گیگ یعنی مضرب 4 . آیا این درسته ؟ چون گفت مثلا اگر 6 گیگ رم داشته باشی ویندوز فقط از 4 گیگ استفاده می کنه . من که به این گفته شک دارم .[COLOR="Silver"]
.

خیر
درست نیست.
حتی 256 مگ رم هم تاثیر داره.


دوست عزیز سلام
در نسخه 32 بیتی فقط فقط میشه از 3.5 گیگ رم استفاده کرد. بالاتر راه نداره داداش . من که بعید می دونم.

در منطق در 32 بیتی میشه 4294967296 بیت یعنی دقیقا 4 گیگ (4096 مگ) روی رم آدرس دهی بشه.

Spiffy
09-12-2010, 21:14
سلام رفقا من مودمم اصلا کانکت نمیشه (دایال آپ)
ویندوزم 7 64 بیتی هستش
با اینکه صد درصد مودم رو شناخته و شماره گیری میکنه و زنگ هم میزنه اما به اینترنت کانکت نمیشه
من همین طوری دارم می÷رسم اما کسی نمیدونه اقلا شما یه راهنمایی چیزی بدید
وقتی میخواد کانکت بشه ارور 619 یا 629 رو میده

MORTEA 67
15-05-2011, 23:54
با سلام خدمت شما من یه لپ تاپ دل 5110 گرفتم که درایور گرافیک اون فقط با 64 بیتی کار میکنه و باید به ناچار ویندوز 7 32 رو تبدیل به 64 کنم ولی شنیدم که نرم افزارهایی مثل افیس2003 تو این کار نمیکنه ایا این صحت داره..........اگه صحت داره من حالا چه کار کنم این گرافیک من32 بیتی که نداره فقط 64 داره

moeinset
16-05-2011, 22:42
با سلام خدمت شما من یه لپ تاپ دل 5110 گرفتم که درایور گرافیک اون فقط با 64 بیتی کار میکنه و باید به ناچار ویندوز 7 32 رو تبدیل به 64 کنم ولی شنیدم که نرم افزارهایی مثل افیس2003 تو این کار نمیکنه ایا این صحت داره..........اگه صحت داره من حالا چه کار کنم این گرافیک من32 بیتی که نداره فقط 64 داره

خوب شما آفیس 2003 میخوای چی کار؟
2010 نصب کن

ebicross
16-05-2011, 23:03
ویندوز های 16 بیتی با ویندوز های 32 بیتی از نظر رنگ زمین تا آسمون فرق داشتند حالا این قضه روی 32 بیتی و 64 بیتی صدق میکنه ؟
اون موردی که شما میگی مربوط به عمق رنگ میشه و ربطی به نگارش ویندوز نداره.
تمامی ویندوزها 32 بیتی بودند. یعنی از ویندوز 95 تا الان. حتی ویندوز 3.1 که سال 92 عرضه شده هم میتونسته 32 بیت آدرس دهی کنه.
در حقیقت اون بیتها میزان بیت در هر پیکسل رو نشون میده و فقط مربوط به کیفیت تصویر میشه.

با سلام خدمت شما من یه لپ تاپ دل 5110 گرفتم که درایور گرافیک اون فقط با 64 بیتی کار میکنه و باید به ناچار ویندوز 7 32 رو تبدیل به 64 کنم ولی شنیدم که نرم افزارهایی مثل افیس2003 تو این کار نمیکنه ایا این صحت داره..........اگه صحت داره من حالا چه کار کنم این گرافیک من32 بیتی که نداره فقط 64 داره
برنامه های 32 بیت در 64 بیت نصب میشن. مخصوصا برنامه های مایکروسافتی که نسخه ی 64 بیتی براشون عرضه نشده باشه.

tnt20
16-05-2011, 23:19
سلام به نظر من هر چی رم باظرفیت بیشتر بیاد بهتر به مردم برای انجام دادن کارهاشون کمک میکند

amir200h
17-05-2011, 21:31
بچه ها سیستم من با مشخصات زیره آیا ساپورت میکنه نسخه 64 بیتی رو؟؟؟
cpu: intel core i5-430m
vga:ati readeon hd5470 1gb ddr3 vram
ram: DDR3 4G

ebicross
17-05-2011, 22:55
بچه ها سیستم من با مشخصات زیره آیا ساپورت میکنه نسخه 64 بیتی رو؟؟؟
cpu: intel core i5-430m
vga:ati readeon hd5470 1gb ddr3 vram
ram: DDR3 4G


بله ساپورت میکنه ولی رم رو افزایش بدین چون با هر گیگ اضافه کردن رم شما بالای 10 درصد افزایش راندمان خواهید داشت.

Spiffy
23-05-2011, 14:54
من 8 گیگ رم دارم تا حالا بیش از 3 گیگ نتونستم ازش کار بکشم

Mohammad King
23-05-2011, 17:37
سلام

ویندوز شما باید 64 بیت باشه

Spiffy
23-05-2011, 20:37
بله 64 بیت هستش اما بیش از 3 گیگ استفاده نتونستم ببرم اازش

ebicross
23-05-2011, 23:25
بله 64 بیت هستش اما بیش از 3 گیگ استفاده نتونستم ببرم اازش

خب کارهای رندری یا بازیها معمولا میتونند مقدار زیادی رم مصرف کنند. 8 گیگابایت رم برای یک PC زیاده در حال حاضر.

silvinia7
21-11-2011, 11:57
اقا یه چیزی من بگم. اگه 100 گیگ هم رم نصب کنید اما ویندوزتون 32 بیتی باشه 3.49 گیگ رو بیشتر نمیشناسه. اون دوستمونم که گفت 12 گیگ نصب کردم 8 گیگ میشناسه به احتماله خییییییلی زیاد مادر بردش بیشتر از 8 گیگ ساپورت نمیکنه:13:

asd723
03-03-2013, 09:51
سلام بچه ها،ببخشید این تاپیک رو دوباره میارم بالا،فقط خواستم الکی دوباره تاپیک باز نکنم :n06:
این لپ تاپ من هستش : [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]?div=Specification
ساپورت میکنه دیگه درسته؟؟ تو قسمت سیستم ویندوز زده : (ram 4gb (usable 2.97 gb
دلیلش همون 32 بیت بودن ویندوز هست درسته؟
و این که الان میخوام ویندوز 8 64بیت بزنم،درایورای 64بیت ویندوز 7 روش جواب میده؟؟:n13: ممنون:n16:

shkz
04-03-2013, 07:35
سلام
یعنی هیچ راهی نیست که در ویندوز 32 بیت از حداکثر رم مثلاً 4 گیگ استفاده کرد؟

Beta
03-04-2013, 01:54
سلام
یعنی هیچ راهی نیست که در ویندوز 32 بیت از حداکثر رم مثلاً 4 گیگ استفاده کرد؟
چرا هست!
با استفاده از این Patch میشه این کارو کرد!
Windows 7 32bit 4GB Ram Patch ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])

shkz
08-04-2013, 14:06
چرا هست!
با استفاده از این Patch میشه این کارو کرد!
Windows 7 32bit 4GB Ram Patch ([ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ])
سلام
دوست عزیز میتونی بیشتر راجع به نحوه عملکردش توضیح بدی؟
ممنون.