PDA

نسخه کامل مشاهده نسخه کامل : ◄◄ تاپيك ويژه ميكرو كنترلر AVR [سوالات در اين تاپيك]




    

Hidden-H
24-02-2006, 09:21
سلام دوستان
تو اين تاپيك مي خوايم در مورد ميكرو كنترلر avrبا هم بحث و گفتگو كنيم
پس منتظر شما دوستان هستم
ممنون

ميلاد پوررجب
25-02-2006, 00:48
تنها جان خودت شروع كن دوستان هم كمكت خواهند كرد ...

Hidden-H
25-02-2006, 09:11
سلام
لطف كنين هر كي در مورد Avr اطلاعات داره يا مايله اين تاپيك شروع به كار كنه بگه تا بدونيم و تاپيك بي فايده نباشه
ممنون

Hidden-H
25-02-2006, 12:07
در ابتدا من مي گم خيلي دوست دارم تو اين سايت از اين ميكرو بيشتر گفته بشه
ممنون

Wisdom
07-03-2006, 06:53
خيلي خوبه
اون كتاب قهوه اي رو بگو
يعني من تازه دارم ميخونم و خيلي هم علاقه دارم

behkarzad
14-03-2006, 10:09
سلام

پس کی شروع می کنید ؟؟؟؟

با سپاس

Gabana
14-03-2006, 10:45
دوست عزيز من فكر مي كنم اين تاپيك شروع نشه
چون مدت زيادي هست كه اينطوريه
به هر حال كساني كه پيشنهاد دادن و چيزي بلدن بايد اقدام كنن
ولي من بعيد مي دونم كه شروع بشه.

Gabana
14-03-2006, 19:51
شرکت Atmel 5 میکروکنترلر 8 بیتی AVR جدید با توان مصرفی بسیار پایین برای استفاده در مدارات با تعداد کدهای بالا و اینترفیسینگ زیاد عرضه نموده است.

این میکروکنترلر ها با نام های ATmega640، ATmega1280، ATmega2560، ATmega1281، ATmega2561 عرضه شده است و دارای 64 تا 256 کیلو بایت flash و 8 کیلو بایت RAM به صورت داخلی می باشد.

این میکروهای جدید مدارات جانبی میکروها را با توجه به مدارات داخلی خود کاهش داده است که از آن جمله می توان به وجود یک اسیلاتور RC 8 مگا هرتزی در داخل خود که باعث حذف اسیلاتور خارجی گشته است را نام برد؛ از دیگر قابلیت های جالب این میکرو مصرف بسیار پایین آن می باشد این میکرو که با 1.5 ولت کار می کند در حالت power down تنها 100 نانو آمپر مصرف می کند که باعث افزایش عمر باتری خواهد شد.

مدل 100 پین این میکرو ها داراری 4 کانال UART و 16 عدد A/D می باشد.

قیمت این میکرو ها برای 10000 عدد برای ATmega640، 4.75$ ؛ ATmega1281، 6.00$؛ ATmega1280، 6.40$؛ ATmega2561، 7.50$ و ATmega2560، 7.80$ می باشد.


برای اطلاعات بیشتر به سایت زیر مراجعه نمایید:


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

منبع : [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

Hidden-H
19-03-2006, 22:19
آره شروع نمي شه
چون كسي مايل به شروعش نيست
من كه رمقي واسه گذاشتن آموزشها ندارم
ممنون

Hidden-H
19-03-2006, 22:19
ترجيح مي دم اگه پستي دارم تو تاپيك هاي ديگه بزارم
ببخشيد

ea_elec
03-12-2006, 12:35
با سلام :biggrin:
كي در مورد ارتباط avr با graphical lcd اطلاعاتي داره؟
لطفا من رو هم در جريان بذاره
ممنون

siavash1363
24-12-2006, 18:33
سلام
لطفا
درمورد دستور dtmfout در bascom توضيح كامل مي خواهم؟

2243839
10-03-2007, 14:52
با سلام
من دنبال كيت avr به مدل stk 500 ميگردم لطفا اگر كسي در مورد نحوه خريد يا محل فروش اون اطلاعاتي داره توضيح بده.


با تشكر

soodeh
28-04-2007, 12:37
سلام
به نظر من avr خیلی قشنگتر و کامل تر از 8051 است و نکات آموزشی در مورد آن زیاد
پس سریعتر شروع کنید
مطمئن باشید مخالفین هم موافق می شوند
:5:

soodeh
28-04-2007, 12:42
سلام 2243839
اول از همه خوش آمدید
در ثانی برای این خرید ، من مغازه ی جوان در بازار عباسیان ، واقع در خیابان جمهوری ، بعد از بازار امجد را پیشنهاد می کنم
فروشنده ی آگاهی دارد.
موفق باشید

sanih
03-05-2007, 01:00
سلام عزیزم 2243839 حالت خوبه . میخواستم بگم نیازی به خرید stk 500 نیست چون اونو به راحتی میتونی از روی نقشش درس کنی و حتی انو روی بردی که روش هست پیاده کنی در ضمن چراstk500? میتونی از stk 200 هم استفاده کنی خیلی ساده ترهم هست .

1234567
23-09-2007, 10:00
سلام

دوستان به راهنمايي شما نياز دارم شديدا

اصلا چرا كسي كه اين تاپيك رو ايجاد چرا ديگه ادامه نداد ....

خيلي ها مثل من اصلا وقت كتاب خوندن و كلاس رفتن ندارن و در عين حال خيلي به تجربه و اطلاعات ديگران هم محتاجند...

تو وبلاگ ها خيلي در مورد اين ميكرو كنترلر گفته شده ولي كلا هم همشون مثل هم نوشتم ... يعني هيچ جا يه مطلب جامع پيدا نميشه ......

اي كاش اين دوستمون برگردن اين تاپيك رو دوباره راه اندازي كنند.

و حالا مشكل من!!!

ببينيد من تا حالا با avr كار نكردم ولي ميخوام شروع كنم و چون هميشه قدم اول آشنايي هست ، مطالبي رو هم در اين رابطه خوندم ( فقط خوندم...) .والان مثلا فهميدم ميكرو كنترلر چي هست ؟ يا مثلا چه انواعي داره ؟ چه كامپايلرايي داره؟ ولي چيزي كه زياد متوجه نشدم اينه هر كردوم پايه ها چي كار ميكنن كه اگر اين دوستمون تجربياتشون رو در اين تاپيك و كلا راجع به اين ميكرو در اين تاپيك قرار ميدادن مطمئنا راه گشاي خيلي از مشكلات بودن و ميخوام بدونم كه يك ميكرو چه طوري تصوير رو پردازش ميكنه .... اينم فعلا در حد تئوري

Majeed elc
01-10-2007, 13:12
این هم مقدمه ای در مورد میکروهای AVR
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
منتظر برنامه هایی برای AVR باشید

hamed_online62
22-10-2007, 14:51
ميشه يه سري برنامه كاربردي با BASCOM بذارين.
منم سعي مي كنم اين كارو بكنم
ممنون

دوسی
28-10-2007, 11:29
سلام
کسی هست که برنامه نویسی avrبازبان cرابلد باشه یا مرجعی رامعرفی کنه.

Arash_net
28-10-2007, 21:52
با سلام
دوستانی که میخوان برنامه نویسی به زبان C یاد بگیرند اول باید خود برنامه C را یاد بگیرند .
برای این کار کافی کتاب برنامه نویسی C نوشته جعفرنژاد قومی را بخونند
بعد برای برای نوشتن برنامه برای میکر کنترولر Avr میتونند در موحیط کدوویژن کتاب میکرو کنترولر های Avr نوشته امیر ره افروز یا پرتوفر ... را مطالعه کنند

بیلچه
31-10-2007, 23:13
من با اسمبلی بیشتر حال می کنم.

کل کدهاش یه صفحه a4 بیشتر نیست. اصلا if و while هم نداره !!!!!! نیازی هم نیست قبلش اسمبلی بلد باشی.

من با avr studio برنامه مو می نویسم و کنترل می کنم و با خودش اسمبل می کنم و با bascom هم atmega 16 مو write می کنم . پروگرامر رو هم خودم ساختم stk200/300 بدون لچ. برقش هم از usb می گیره.

کمکی از دستم بر بیاد در خدمتم.

sattarb
26-11-2007, 13:30
میکروکنترولرهای avr به سه گروه tiny mega و با پسوندهای at90 تقسیم می شوند

دوسی
02-12-2007, 11:47
سلام

دوستانی که تجربه دارند به من تازه کاربگیدبرنامه نویسی میکروبا سی بهتره یا اسمبلی؟

mjtooba
07-07-2008, 00:01
به اين سايت سري بزنين.
نظري داشتين ممنون مي شم.

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

ali_manutd_2007
09-07-2008, 16:58
سلام

دوستانی که تجربه دارند به من تازه کاربگیدبرنامه نویسی میکروبا سی بهتره یا اسمبلی؟

بدون شك سي !!! اصلا قابليتاي سي با اسمبلي قابل مقايسه نيست :20:

بیلچه
14-07-2008, 10:43
سلام

دوستانی که تجربه دارند به من تازه کاربگیدبرنامه نویسی میکروبا سی بهتره یا اسمبلی؟

اگه اسمبلی کار کنی با ساختار و نحوه کار میکرو آشنا میشید.

اما اگه بخواهید برنامه و پروژه بنویسید کار با اسمبیلی خیلی سخت میشه. بیشتر سختی اون به خاطر مدیریت رم و پشته هست.


زبانهای برنامه نویسی برای avr فراوون شده.
سی
پاسکال
بیسیک
یک سری سیستم عامل هم برای avr های قدرتمند (دارای رم و حافظه برنامه بالا) طراحی شده که برای ساخت پروژه های بزرگتر عالیه.

talot
15-07-2008, 12:42
میکروکنترلر چیست: میکروکنترلر رو درواقع می توان یه کامپیوتر کوچولو در قالب یه چیپ برای کنترل وسایل الکترونیکی (در اینجا ربات) تلقی کرد. تفاوت میکروکنترلر با میکروپروسسور در اینه که میکروکنترلر دارای یک CPU ٫مقدار محدودی RAM ٬ ROM ٬ پورت های I/O و تایمر در درون خود می باشد در صورتی که میکروپروسسور فقط یه CPU هست و شما باید RAM, ROM ,... رو به صورت اجزای جانبی به اون متصل کنید (درست مثل CPU کامپیوتر). برای همین میکروکنترلرها تک منظوره ولی میکروپروسسورها همه منظوره هستند. با این تفاسیر میکروکنترلرها دارای کارایی های خاص خودشون مثلا در ماشین لباسشویی٬ ماکروویو٬ تلفن و البته ربات هاو... هستند یعنی جایی که استفاده از میکروپروسسور نه از نظر کارایی و نه از نظر اقتصادی عقلانیه!

talot
15-07-2008, 12:43
این یه توضیح کوچک برای میکروکنترلر بود شاید به درد بخوره

Mehrdad-bx
23-07-2008, 16:15
دوستان خواهشا نزارید اینجا خاک بخوره! من تازه دارم avr یاد میگیرم و امیدم به شماست! من با سی کار میکنم و برنامه های کدویژن و avr studio رو دارم.

بیلچه
26-07-2008, 20:08
اگر کسی با avr_studio کار می کنه و میخواد با زبان c برنامه نویسی کنه می تونه WINAVR رو سیستمش نصب کنه.
به وسیله این برنامه به راحتی میشه به زبان c برنامه نویسی کرد و در همون محیط avr_stdio شبیه سازیش کرد..
این برنامه رایگانه و برنامه نویسی اون تحت استاندارد avr-gcc هست.
اغلب نمونه کد های زبان c که در اینترنت یافت میشه به این استاندارد هست.
تنها برتری codevision نسبت به WINAVR در library های آماده اون و قسمت WIZARD اون هست.

برای دریافت این برنامه 24 مگابایتی به این سایت مراجعه کنید.


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

masoudtr
31-07-2008, 17:51
تاپیک بیخودیه
کسی اطلاعات درست حسابی نمیزاره فقط مقدمات و تاریخچه
اونیم که ایجادش کرد فکر میکرد بقیه می یان براش کاری انجام بدن که وقتی دید خبری نیست گذاشت و رفت

babak_beiknejat
05-08-2008, 23:19
سلام
کسی هست که برنامه نویسی avrبازبان cرابلد باشه یا مرجعی رامعرفی کنه.

كتاب مرجع كامل ميكروكنترلرهاي AVR انتشارات نص
بهتربن كامپايلر c هم codevision هستش
اگه اطاعاتي راجبش خواستي درخدمتم .

farzadsw
14-08-2008, 23:41
تاپیک بیخودیه
کسی اطلاعات درست حسابی نمیزاره فقط مقدمات و تاریخچه
اونیم که ایجادش کرد فکر میکرد بقیه می یان براش کاری انجام بدن که وقتی دید خبری نیست گذاشت و رفت

تایید میشه!:31:
امروز برای اولین بار این تاپیک رو دیدم(چون Sticky نشده بود!) و به عمق فاجعه پی بردم!:41:
ابتدا اینو بگم ؛ واقعا متاسفم که تاپیک 8051 تاحالا 265 تا پست داشته ولی تاپیک مثلا تخصصی!!!!! avr فقط 32 تا پست!(درصورتی که avr خیلی سریعتر،قویتر و با امکانات بیشتر از 8051 هست)
لطفا دوستانی که تازه با میکرو کنترل اشنا شدن یا قراره بشن! الکی پست ندن که :

میکروکنترولرهای avr به سه گروه tiny mega و با پسوندهای at90 تقسیم می شوند
چون باعث میشه کسی که میاد تاپیک رو بخونه کلا بیخیال قضیه شه.:13:
اما برای اینکه فقط انتقاد نکرده باشم ، در مورد زبان برنامه نویسی اینو بگم که اصلا avr برای زبان c بهینه شده،یعنی نوشتن برنامه با اسمبلی علاوه بر سختی و طولانی شدن برنامه ، دیرتر هم تو avr اجرا میشه و از این لحاظ یه کم بهتر از بیسیک هست.پس بهترین زبان برای avr همون c هست، شک نکنید(میتونید تو سایت خود atmel هم پیگیری کنید)
امیدوارم یکی از دوستان یه تاپیک جدید (و البته درست حسابی) برای avr درست کنه چون هرکی بیاد 3 صفحه اول این تاپیک رو بخونه فکر میکنه avr دیگه چه میکروکنترلر درپیتیه:2:

farzadsw
15-08-2008, 00:16
راستی درمورد زدن تاپیک جدید نظر بدید چون این تاپیک دیگه مرده و از 4000 تا بازدید فقط 30 تا پست زده شده در ضمن فاصله پستها هم حداقل 1 هفته اس!!!. خود من هم تمایلی ندارم تو این تاپیک پست بدم.

پس یکی از دوستان یه تاپیک جدید درست کنه(شایدم خودم!) ، منم تا اونجایی که بلدم(یه کم!) کمک می کنم [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] .اگه مدیرمحترم هم لطف کنن تاپیک جدید رو مهم کنن که دیگه خیلی خوب میشه.
چون واقعا زشته که تو p30world که در مورد همه چیز تاپیک داره ، در مورد avr (پر استفاده ترین میکرو ،حداقل در ایران) یه تا پیک درست حسابی نداشته باشه. [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

farzadsw
19-08-2008, 17:46
به به ، چه استقبالی!!!:18::2:
حرفمو پس گرفتم .اشکال از تاپیک نیست ، اشکال جای دیگه ای است!
امیدوارم بقیه مثل من از این اشتبا ها نکنن:31:

ali1011
31-08-2008, 12:55
خب بذارید یه توضیح راجع به زبانهای برنامه نویسی بدم تا مطلب جا بیفته
زبان مورد استفاده در میکرو کنترلر ها اسمبلی هست و هر نوع میکرو کنترلر از اسمبلی مخصوص به خود استفاده میکنه که تفاوتهایی با همدیگه دارند.
از اونجایی که برنامه نویسی با اسمبلی بسیار پیچیده و نیاز مند داشتن آشنایی زیاد با میکروی مورد استفاده داره از برنامه های دیگه ای مثل سی یا بیسیک استفاده میشه.برای کسانیکه اطلاعات برنامه نویسی زیادی ندارند زبان بیسیک راحت تره چون به زبان محاوره ای نزدیکتره
کسانیکه با زبان سی آشنایی داشته باشند میدونن که این زبان قابلیتهای بسیار بالایی رو داره و میتونن خیلی راحت دستوراتی رو که میخوان پیاده سازی کنن.
برای اینکه بتونین برنامه ها رو بنویسین نیاز به برنامه های ویرایشگر دارین که بسته به زبان برنامه نویسی فرق میکنه
برای زبان سی از برنامه های code vision یا avr studio و غیره استفاده میشه
و برای بیسیک هم از Bascom
هر کدوم از این برنامه ها رو که استفاده کنین در زمان انتقال برنامه به میکرو کنترلر ، اون رو به زبان اسمبلی که تنها زبان فابل فهم برای آن است تبدیل میکنه
برای اینکه برنامه های خودتون رو به حافظه میکرو انتقال بدین نیاز به پروگرامر دارین تا بتونین برنامه ها از کامپیوتر بر روی حافظه میکرو بنویسین که برای avr چند نوع مختلف وجود داره که ساده ترین آن stk 200/300 هست که میتونین اون رو به راحتی بسازین!
نقشه اون رو توی کتابها میشه پیدا کرد.
تا اینجای کار رو داشته باشین از این به بعد رو باید از روی کتاب رفت جلو
اگر دوستان دیگه هم بیان جلو و اون چیزهایی رو که بلدن رو آموزش بدن فکر کنم بد نباشه
بزرگان بد نمیگن که: زکات علم آموزش آن به دیگران است

ameysams
23-10-2008, 06:55
سلام من تازه می خواهم برنامه نویسی برای Avr رو شروع کنم حالا موندم با bascom بنویسم یا با C؟اگر دوستانی که تجربه ای در این زمینه دارند به من کمک کنند ممنون میشم. با تشکر

amir_rafie
23-10-2008, 12:55
سلام. من یه مقاله در مورد مقایسه AVRstudio و Codevision لازم دارم... ممنون....

JOORABDOOZAN
29-10-2008, 18:57
يكي مي تونه به من بگه چطور مي‌تونم 2 تا ميكروavr رو به صورت سريال به هم وصل كنم؟
مي‌خواهم فايل بفرستم.

shazdeh23
01-11-2008, 00:34
سلام
من 1 سوال دارم.
میخواستم ببینم برای نوشتن برنامه در میکروکنترلر چه وسایلی به جز کامپیوتر احتیاج هست؟
چون میخواستم 1 ساعت دیجیتال درست کنم با میکرو کنترلر.
نمیدونم با چه وسیله ای باید برنامه رو منتقل کنم به اون میکرو؟
بایدم خودم بسازم اون وسیله رو یا میبایست خرید؟
ممنون

Hamidreza66
24-11-2008, 11:04
سلام
من 1 سوال دارم.
میخواستم ببینم برای نوشتن برنامه در میکروکنترلر چه وسایلی به جز کامپیوتر احتیاج هست؟
چون میخواستم 1 ساعت دیجیتال درست کنم با میکرو کنترلر.
نمیدونم با چه وسیله ای باید برنامه رو منتقل کنم به اون میکرو؟
بایدم خودم بسازم اون وسیله رو یا میبایست خرید؟
ممنون

من خیلی وارد نیستم اما تا اونجایی که میدونم راهنماییت میکنم
اولاً باید ببینی با کدوم IC میخوای کار کنی (AVR از بقیه پیشرفته تره) بعد اگه میتونی باید یه پروگرامر برای IC درست کنی که با کامپیوتر بتونی پروگرام بهش بدی. اگه هم نمیتونی پروگرامر درست کنی تو گوگل سرچ کن کلی تبلیغ میاره که پروگرامر های AVR از 12000تومن برات درست میکنن تا...

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

من خودم مثل تو تازه کارم، پیشنهاد میکنم کتاب میکرو کنترلرهای AVR و کاربردهای آن از امیر افروز انتشارات نص رو بگیر، از ابتدا بهت یاد میده که خودت یه پروگرامر بسازی و...

sanam.b
24-11-2008, 13:05
سلام به همه دوستان
من چند سوال در نوشتن برنامه در کد ویژن دارم .
1- ورودی رو از گیت نند هشت ورودی یا از دیپسوئیچ چه جوری می گیریم؟
من با زبان سی آشنایی دارم در اونجا برای گرفتن ورودی به تعداد بیشتر از 2 از حلقه استفاده می کردیم خوب حالا اینجا هم باید از حلقه استفاده کنیم یادستورات خاصی برای گرفتن ورودی است.
2- منظور از مکمل کردن چیست ؟ یعنی اگه صفر باید یک بشه و اگه یک است باید صفر بشه؟
آیا این دستور خاصی داره یا باید تک تک ورودی ها رو گرفت و مکمل کرد؟

ممنون میشم اگه یه جزوه یا کتاب معرفی کنید که دستورات کدویژن در اون نوشته شده باشه
اونوقت دیگه مزاحم شما نمی شم(در مورد بس کم این دستورات رو پیدا کردم اما در مورد کد ویژن چیزی پیدا نکردم)
من جزوه آقای امیر ره افروز رو دارم اما چیزی که من می خوام تو اون نیست.

وقت بخیر

saladi
12-12-2008, 11:48
سلام.مي خواستم ببينم سايتي هست كه توش پروژه هاي avr با codevision باش.
مرسي

jnicou
03-01-2009, 00:23
سلام
من 1 سوال دارم.
میخواستم ببینم برای نوشتن برنامه در میکروکنترلر چه وسایلی به جز کامپیوتر احتیاج هست؟
چون میخواستم 1 ساعت دیجیتال درست کنم با میکرو کنترلر.
نمیدونم با چه وسیله ای باید برنامه رو منتقل کنم به اون میکرو؟
بایدم خودم بسازم اون وسیله رو یا میبایست خرید؟
ممنون

سلام دوست من

واسه نوشتن برنامه ، انتقال به ميكرو ، و طراحي مدار به صورت عملي ، ابتدا نياز داري زبان برنامه نويسي رو بلد باشي .

مثلا شما زبان كدويژيون رو بلدي . برنامه ي ساعت ديجيتال زياد سخت نيست . نمونه ي آمادش رو اگه پيدا كنم ميتونم واست بزارم ، يه خودم بنويسم

وقتي برنامه رو نوشتي ، لازمه كه فايل كامپايل شده ( تبديل زبان كامپيوتر به زبان ماشين و آي سي ) رو به وسيله ي دستگاهي به نام پروگرامر به آي سي منتقل كني

پروگرامر ، شامل يه برد هستش كه آي سي رو روش قرار ميدي ، با يه پورت متصل ميكني به ورودي كامپيوترت ، و بعد عمل پروگرام كردن رو انجام ميدي !

و بعدش هم آي سي رو تو مدار عملي قرار ميدي .

البته خوب نوع پروگرامر بستگي به نوع آي سي به كار رفته شده هم داره . AVR گزينه ي بسيار مناسبي هستش .

موفق باشي دوست من [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


سلام به همه دوستان
من چند سوال در نوشتن برنامه در کد ویژن دارم .
1- ورودی رو از گیت نند هشت ورودی یا از دیپسوئیچ چه جوری می گیریم؟
من با زبان سی آشنایی دارم در اونجا برای گرفتن ورودی به تعداد بیشتر از 2 از حلقه استفاده می کردیم خوب حالا اینجا هم باید از حلقه استفاده کنیم یادستورات خاصی برای گرفتن ورودی است.
2- منظور از مکمل کردن چیست ؟ یعنی اگه صفر باید یک بشه و اگه یک است باید صفر بشه؟
آیا این دستور خاصی داره یا باید تک تک ورودی ها رو گرفت و مکمل کرد؟

ممنون میشم اگه یه جزوه یا کتاب معرفی کنید که دستورات کدویژن در اون نوشته شده باشه
اونوقت دیگه مزاحم شما نمی شم(در مورد بس کم این دستورات رو پیدا کردم اما در مورد کد ویژن چیزی پیدا نکردم)
من جزوه آقای امیر ره افروز رو دارم اما چیزی که من می خوام تو اون نیست.

وقت بخیر

من يه جزوه واست پدا كردم ، دستور ها رو توضيح داده . من خودم جواب خيلي سوال هامو ازش پيدا كردم /

به سايت
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید يه سري بزن . جزوات آموزشي داره .




سلام.مي خواستم ببينم سايتي هست كه توش پروژه هاي avr با codevision باش.
مرسي



برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

jnicou
06-01-2009, 18:55
آموزش سريع ميكرو كنترلر AVR

فهرست مطالب:[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
• فيوز بيت ها، منابع کلاک وReset

• آشنايي با زبان C

• پروژه 1: فلاشر ساده

• پروژه 2: کانتر يک رقمي با 7-Segment

• پروژه 3: نمايشگر کريستال مايع (LCD)

• پروژه 4: اسکن صفحه کليد ماتريسي

• پروژه 5: نمايشگرهاي LED Dot Matrix

• وقفه هاي خارجي

• پروژه 6: آشکار ساز عبور از صفر

• تايمر/کانتر صفر

• پروژه 7: فرکانس متر ديجيتال

• پروژه 8: کنترل موتورDC باPWM

• عملکرد تايمر دو

• پروژه 9: ساعت با وضعیت آسنکرون تایمر

• تايمر/کانتر يک

• پروژه 10: کنترل سروُ موتور

• پروژه 11: توليد موج سينوسي

• پورت سريال (RS-232)

• پروژه 12: پورت سريال در ويژوال بيسيک

• پروژه 13: ارتباط دهي USB با RS232

• باس I2C (TWI)

• پروژه 1۴: ارتباط با EEPROM هاي I2C

• مبدل آنالوگ به ديجيتال

• پروژه 1۵: اندازه گيري دما با سنسور LM35

• مقايسه کننده ي آنالوگ

SPI Bus •
Mode • هاي Sleep و تايمر Watchdog

دانلود :


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

منبع :
AVR.IR

كتاب آموزش سريع مطلب MATLAB

لينك دانلود

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


ساخت پروگرامر AVR در كمتر از 30 دقيقه :

دانلود

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

jnicou
06-01-2009, 23:59
میکرو کنترلر AVR

میکرو کنترلر AVR به منظور اجرای دستورالعملهای قدرتمند در یک سیکل کلاک(ساعت) به اندازه کافی سریع است و می تواند برای شما آزادی عملی را که احتیاج دارید به منظور بهینه سازی توان مصرفی فراهم کند.
ویژگیها:
* قابلیت دوباره برنامه ریزی کردن بدون احتیاج به اجزای خارجی
* ۱۲۸ بایت کوچک که به صورت فلش سکتور بندی شده اند
* داشتن مقدار متغیر در سایز بلوکه ی بوت (Boot Block)
* خواندن به هنگام نوشتن
* بسیار آسان برای استفاده
* کاهش یافتن زمان برنامه ریزی
* کنترل کردن برنامه ریزی به صورت سخت افزاری و…


دانلود :
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
حجم: ۳۵۸ کیلوبایت


منبع :



برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

jnicou
07-01-2009, 00:08
برنامه نویسی و پیکره بندی میکروکنترلر AVR

این کتاب درباره میکرو کنترلر های AVR با معماری RISC از شرکت atmel می باشد که ساختار، معماری و استفاده های این میکرو کنترولر را در نوع های مختلف آن مثال می زند.
شرکت Atmel یکی از سازندگان برتر مدارهای مجتمع “Integrated Circuit” یا همان (IC) می باشد. RISC مخفف (Reduced Instruction Set Computer) به معنی مجموعه دستورات کاهش یافته رایانه است، که یک معماری محبوب برای پردازنده های مدرن می باشد.
* توضیحات و دانلود در ادامه ی مطلب

این کتاب شامل بخش های زیر می باشد :


معرفی و مطرح کردن کنترلرها و خصوصیات کنترلرهای AVR که فصل های ۱-۴ را به خود اختصاص می دهد.
طراحی سیستم با استفاده از کنترلر های AVR RISC. مطالبی در مورد طراحی سیستم، کدنویسی، نرم افزار و سخت افزار و ارتباط برقرار کردن AVR با دنیای خارجی که فصل های ۵-۹ را به خود اختصاص می دهد.
مثالهای کاربردی نیز الباقی فصلها را به خود اختصاص می دهد، و نشان داده خواهد شد که چگونه میتوان از میکرو کنترلر های AVR در کاربرد های واقعی استفاده کرد.


———————————————— —

نام کتاب : کتاببرنامه نویسی و پیکره بندی میکروکنترلر AVR

ترجمه و تالیف : سامان مشتاق

زبان : فارسی

تعداد صفحات : ۳۵
فرمت کتاب الکترونیک : pdf.*
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

jnicou
10-01-2009, 16:30
روش ساختن پروگرامر STK200 / 300

برای ریختن برنامه روی میکروی مورد نظر شما باید یه پروگرامر داشته باشید که پروگرامر های توی بازار معمولاً قیمتی بالای 10,000 تومان دارند پس بهتره خودتون یکی بسازید دو مدل پروگرامر ساده وجود داره که خودتون به راحتی می تونید اون رو بسازید.اولیش STK200 هست که خیلی ارزونه و ساختش خیلی خیلی راحته ولی ایمنی زیادی نداره و ممکنه شما پورت پرینتر کامپیوترتون رو از دست بدید پس بهتره که از مدل بالا تر اون یعنی STK300 استفاده کنید.ولی من روش ساخت هر دوی اونا رو آموزش میدم.

STK200:
وسایل لازم:
هویه
سیم لخت کن
سیم لحیم
سوکت پرینتر به همراه کاور (که می تونید از مغازه های الکترونیکی تهیه کنید)
کابل Flat ده رشته (حداقل نیم متر بخرید چون باید از کامپیوتر تا بردتون برسه وگرنه مجبورید همیشه برید پشت کامپیوتر!!!)
هدر 2x5 (نری و مادگی)
پین هدر
برد سوراخدار کوچک

روش ساخت:
1- سیم های کابل فلت را از هم جدا کرده (یه ذره زیاد نه) یکم سرشو لخت کنید.
2- اولین سیم رو به پایه 7 سوکتتون لحیم کنید.
3- سومین سیم رو به پایه 10 سوکتتون لحیم کنید.
4- پنجمین سیم رو به پایه 6 سوکتتون لحیم کنید.
5- هفتمین سیم رو به پایه 9 سوکتتون لحیم کنید.
6- و سیم های دو،چهار،شش،هشت،ده رو به پایه های 21 تا 25 سوکتتون لحیم کنید.
7- در آخر پایه های 18 تا 25 سوکت رو با لحیم به هم وصل کنید.
8- پایه های 12 و 2 سوکت رو با سیم بهم وصل کنید.(لحیم هم بکنید.)
9- پایه های 11 و 3 سوکت رو هم با سیم بهم وصل کنید.(لحیم هم بکنید.)
10-کاور رو ببندید و هدر رو به ته کابل فلت وصل کنید و اون رو ببندید الآن باید یه چیزی مثل این داشته باشید.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
11- هدر مادگی و 6 پین هدر رو به برد سوراخدار وصل کنید و مطابق شکل لحیم کنید.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

وب تموم شد حالا شما یه STK200 دارید.
برای ساخت STK300 هم می تونید از شماتیک زیر بهره بگیرید.برای ساخت شماتیک هم به یه آی سی 74hc244 احتیاج دارید ساخت این هم فرقی با بالایی نمی کند.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

paryaa
10-01-2009, 16:51
سلام من دچار مشکل شدم و شدیدا به کمک نیاز دارم
2 برنامه مکرو 8051 میخوام که اصلا مهم نیست موضوعش فقط باید سطح بالا باشه همین
متاسفانه وفت کافی ندارم برنامه به همراه فایل hex
لطفا در هر صورت جواب بدین ممنون
منتظر email هستم
با تشکر

jnicou
10-01-2009, 22:49
سلام دوست من .

تاپيك مخصوص ميكرو 8051 هم داشتيم ، ميتونستي اونجا درخواست بديد .

متوجه نشدم كه منظورت از سطح بالا چه نوع مداري بود . تو چه رنجي شما پروژه ميخواهيد . من در اولين فرصت همينجا واستون آپلود ميكنم . ( البته 2 تا به قول خودتون سطح بالا )

منتظر باشيد .

jnicou
13-01-2009, 18:43
كتابخانه ي MMC براي ميكرو AVR به زبان C

دانلود:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

jnicou
13-01-2009, 18:45
آشنایی با AVR

ميكروكنترلرها به عنوان يك ابزارقدرتمند نزد مهندسان برق وكامپيوتر شناخته شده اند با توجه به كاربرد روز افزون ميكروكنترلرها در صنعت , شركت هاي سازنده زيادي اقدام به توليد آنها مي نمايند .
ميكروكنترلرهاي AVR ساخت شركت ATMEL از جمله معروف ترين و پركاربردترين ميكروكنترلرهاي موجود در بازار ايران مي باشند.تنوع اين ميكركنترلرها به مهندس طراح اين امكان را مي دهد كه براي هر پروژه از ميكركنترلر بهينه آن استفاده كند . به دليل مقبوليت اين ميكروكنترلرها شركت هاي زيادي اقدام به نوشتن نرم افزارهايي نموده اند كه امكان برنامه نويسي با زبان هاي سطح بالا را براي كاربر فراهم مي كنند .
ميكرو كنترلرهاي AVR به دسته هاي TINY و AT90S و ATMEGA تقسيم مي شوند . از اين ميان ميكروكنترلرهاي نوع سوم قدرتمندتر و پركاربردتر هستند.با توجه به اينكه نوشتن برنامه به زبان اسمبلي بسيار زمان بر و دشوار است, زبانهاي سطح بالا در اين زمينه كمك بسيار زيادي كرده اند .
زبان برنامه نويسي BASIC و C بيشترين استفاده در برنامه نويسي ميكروها دارند. ولي در اكثر كاربردها كدهاي بيشتري را نسبت به زبان برنامه نويسي اسمبلي توليد مي كنند. ATMEL ايجاد تحولي در معماري , جهت كاهش كد به مقدار مينيمم درك كرد كه نتيجه اين تحول ميكروكنترلرهاي AVR هستند كه علاوه بر كاهش و بهينه سازي مقدار كدها به طور واقع عمليات را تنها در كلاك سيكل توسط معماري RISC انجام مي دهد .هدف ATMEL طراحي معماري بود كه هم براي زبان اسمبلي وهم زبانهاي HLL‌ مفيد باشد .
AVR ها به عنوان ميكروهاي RISC با دستورات فراوان طراحي شده اند كه باعث مي شود حجم كد توليد شده كم و سرعت بالا تري به دست آيد .

ميكروكنترلرها :

1-0) تفاوت ميكروكنترلر و ميكروپروسسور :
ميكروپرسسورها بر خلاف ميكرو كنترلرها فاقد RAM و ROM و پورتهاي I/O در درون خود تراشه هستند بنابراين براي اينكه بتوان سيستمي مبتني بر ميكروپرسسور را طراحي كنيم بايد RAM و ROM و پورتهاي I/O و تايمرها به آن اضافه شود. با توجه به اينكه طراح مي تواند روي مقدار RAM و ROM و پورتهاي I/O اعمال نظر نمايد , اين سيستم ها انعطاف پذيري بشتري دارند. وبه آنها سيستمهاي چند منظوره مي گويند.
ميكروكنترلرها شامل يك CPU به همراه مقدار ثابتي از RAM , ROM , پورتهاي I/O وتايمر هستند كه همگي اين اجزا در يك تراشه جاي داده شده اند و طراح سيستم نمي تواند يك حافظه , I/O يا تايمر را بدون گسترش لازم از بيرون اضافه كند بنابراين ميكروكنترلرها انعطاف پذيري ميكروپرسسورها را ندارند .

1-1) كاربرد ميكروكنترلرها :
با توجه به آنچه كه گفته شد ميكروكنترلرها براي كاربردهايي كه در آنها مشكل قيمت و حجم سيستم وجود دارد , مناسب است زيرا اضافه كردن حافظه , پورت I/O تايمرها و مدار واسط لازم به ميكرپرسسور سبب افزايش قيمت وحجم سيستم مي گردد. اما در ميكروكنترلر اين مشكل وجود ندارد. ميكروكنترلرها به طور گستردهاي در توليد سيستمهاي تك منظوره به كار مي روند. منظور از سيستم تك منظوره سيستمي است كه از ميكروكنترلر يا ميكرپروسسور فقط براي يك كار استفاده مي كند.مانند پردازنده درون يك موس كه تنها به منظور يافتن مكان اشاره گر موس و ارسال آن به PC برنامه ريزي شده است. اين سيستم ها در مقابل سيستمهاي چند منظوره قرار مي گيرند. كه نمونه بارز آن يك PC است كه مي تواند براي كاربردهاي متعدد و گوناگوني همچون واژه پردازي , بازي هاي ويدئويي , سرويس شبكه و ... مورد استفاده قرار گيرد. اين توانايي PC در اجراي كارهاي گوناگون به دليل وجود سيستم عاملي است كه نرم افزار كاربردي را در RAM بار مي كند تا PC بتواند آن را اجرا كند. اما در يك سيستم تك منظوره تنها يك نرم افزار كاربردي موجود است كه معمولا درROM نوشته مي شود. چند نمونه از وسايلي كه در ساخت آنها از ميكروكنترلرها استفاده شده است , عبارت اند از : كنترل از راه دور تلويزيون , تلفن , دوربين فيلمبرداري , فاكس , چاپگر , دستگاه فتوكپي ,سيستم هاي حفاظتي , دزد گير و سيستم هاي كنترل صنعتي.
به طور كلي مي توان كاربرد ميكروكنترلرها را در طراحي مدارهاي كنترل و اتوما سيون خلاصه كرد .

1-2) ويژگي هاي اصلي يك ميكروكنترلر :
با توجه به گستردگي ميكروكنترلرها و شركتهاي سازنده آنها چگونگي انتخاب يك ميكروكنترلر براي كاربردي خاص , از اهميت فراواني برخوردار است.بطور كلي ابتدا بايد نيازهاي سيستم و هزينه آنرا كاملا مشخص كنيم تا به كمك آنها بتوانيم انتخابي بهينه انجام دهيم. براي انتخاب يك ميكروكنترلر بايد موارد زير را در نظر بگيريم :
1- تعداد بيتهاي باس داده ميكروكنترلر كه مي تواند 8 , 16 ,‌ 32 بيت باشد.
2- بيشترين سرعت ميكروكنترلر.
3- توان مصرفي ميكروكنترلر.
4- نوع بسته بندي ميكروكنترلر (DIP , QFP , MLF , PLCC و...)
5- مقدار حافظه RAM و ROM‌ موجود در تراشه وقابل اضافه شدن به آن.
6- امكاناتي كه كاربر را در كار با ميكروكنترلر ياري مي نمايد , مانند اسمبلر در دسترس , عيب ياب , كامپايلر زبانهاي سطح بالا ( C و BASIC و ... ) , امولاتور وشبيه ساز.
7- قيمت ميكروكنترلر و در دسترس بودن آن .

1-3) ميكروكنترلر هاي AVR‌ :
در مباحث بالا با ميكروكنترلرها آشنا شديم حال در اين بخش ميكروكنترلرهاي 8 بيتي شركت ATMEL‌ را كه از ساختار RISC بهره مي برند معرفي مي كنيم . اما پيش از آن تفاوت هاي ساختار RISC وساختار CISC را بيان مي كنيم .

1-4) ساختار RISC :
تا اوايل دهه 1980 , كليه پردازنده ها از ساختار CISC‌ استفاده مي كردند. در اين ساختار چندصد دستور طراحي شده بود كه اين دستورها كليه عمليات ممكن راپوشش ميداد.اين روش طراحي پردستور مشكلاتي همانند تعداد زياد ترانزستورها , پيچيدگي طراحي و ساخت مدار, زمان بري عمليات و گران بودن تراشه را به همراه داشت0 به همين دليل در اوايل دهه 80 ساختار جديدي به نام RISC ابداع شد . برخي از ويژگي هاي ساختار RISC از اين قرارند :
1- اندازه دستورها در RISC بر خلاف CISC ثابت است و اين امر كمك مي كند كه CPU‌ سريعتر دستور ها را ديكد نمايد .

2- RISC از روش STORE/LODE استفاده مي كند. در اين روش انتقال داده فقط از حافظه به رجيستر( LODE ) واز رجيستر به حافظه( STORE ) انجام مي شود و انتقال مستقيم از رجيستر به رجيستر و از حافظه به حافظه ممكن نيست .
3- تعداد رجسترها در RISC زياد است . همه پردازنده ها 32 رجستر 32 بيتي دارند
4- در RISC تعداد دستور ها كم است و فقط دستورهاي پايه موجود است و برنامه نويس و كامپايلر بايد دستورهاي ديگر را با اين دستور هاي پايه بسازند. كم بودن تعداد دستورها باعث دشواري برنامه نويسي به زبان اسمبلي ( نسبت به پردازنده هاي CISC ) مي شود. بنابراين از RISC در محيط هاي برنامه نويسي به زبانهاي سطح بالا مثل C استفاده مي شود. كم بودن تعداد دستورها همچنين سبب مي شود كه برنامه بزرگ شود و حافظه بيشتري را اشغال كند .
5- برتري اصلي RISC‌ در اين است كه 95 درصد دستورهاي آن يك كلاك و بقيه فقط دو كلاك زمان مي برند كه اين امر باعث افزايش سرعت مي شود.ضمن اينكه در تعداد ترانزيستورها به دليل سادگي مدار صرفه جويي مي گردد.
6- بر خلاف پردازنده هاي CISC كه باس آدرس و داده در آن مشترك است , در پردازنده هاي RISC‌ اين باس ها جدا جدا هستند :
الف) براي ورود و خروج داده (OPERAND) به CPU‌.
ب) براي دستيابي و آدرس دهي داده ( OPERAND ).
ج) براي حمل .OPECODE
پ) براي دستيابي و آدرس دهي OPECODE. به اين روش ساختار HAVARD گويند .
7- چون CISC‌ تعداد زيادي دستور دارد روش هاي فراواني هم براي آدرس دهي دارد كه اجراي اين روش ها به وسيله ريز دستورهايي انجام مي شود . پياده سازي اين ريز دستورها در CPU بيش از %60 ترانزيستورها را مصرف مي كند حال آنكه در RISC‌ ريز دستورها با استفاده از روش Harvard توسط كمتر از 10% ترانزيستورها پياده سازي مي شود.
به طور كلي پردازنده هايي كه از ساختار RISC ريز دستورها بهره مند هستند در اكثر زمينه ها بر پردازنده هاي CISC برتري دارند اما مشكل RISC اين است كه برنامه هاي MSDOS بر روي آن اجرا نمي شود , بنابراين از پردازنده هاي CISC براي ساخت PC استفاده مي شود. نمونه هايي از پردازنده هايي با ساختار CISC عبارتند از:
ميكروپروسسورهاي 80X86 ساخت INTEL‌ و 68X0‌ ساخت Apple Mclntosh‌ . ميكروكنترلر 8051 هم از ساختار CISC استفاده مي كند .

ويژ گي هاي ميكروكنتركرهاي AVR‌ :
1- ميكروكتنرلرهاي AVR از يك ساختار RISC‌ استفاده مي كنند. دستورها در اين ميكروكتنرلرها به گونه اي طراحي شده است كه حجم برنامه كوچك شود حتي اگر به زبان اسمبلي ساخته شده باشد. ساختار RISC با دستورهاي فراوان در اين ميكروكتنرلرها باعث كم شدن حجم برنامه و بالا رفتن سرعت مي شود. AVR داراي مجموعه دستورات فراوان با 32 رجيستر عمومي است كه همه آنها با ALU‌ در ارتباط هستند كه سبب مي شود دو رجيستر مستقل در يك دستور به طول يك كلاك در دسترسي باشند. اين ساختار منجر به بهينه سازي كد و ده برابر سريعتر شدن آن نسبت به CISC مي شود.
2- ساختار بهينه I/O در اين ميكروكتنرلرها باعث كاهش نياز به افزودن اجزاي خارجي مي شود .
3- ميكروكتنرلرهاي AVR ‌ داراي اسيلاتور داخلي , تايمر , UART و SPI درون تراشه هستند .
4- اين ميكروكتنرلرها داراي مقاومت UP – PULL دروني هستند .
5- AVR از تكنولوژي حافظهVOLATILE – NONوDENSITY HIGH برخوردار است.
6- ميكروكتنرلرهاي AVR داراي مبدل A/D‌ , مقايسه كننده آنالوگ , تايمر WATCHDOG و قابليت مدولاسيون عرض پالس هستند .
7- حافظه هاي FLASH و EEPROM در اين ميكروكتنرلرها , قابليت برنامه ريزي شدن در داخل مدار را دارند(ISP ) .
8- حافظه FLASH از دو روش در داخل مدار , برنامه ريزي مي گردد. يكي , توسط PROGRAMMER حافظه VOLATILE - NON و از طريق رابطه سريال SPI و ديگري به وسيله اجراي BOOT PROGRAM مي تواند از هر مدار واسطي براي ريختن برنامه بر روي حافظه FLASH استفاده كند .
9- ساختار ميكروكتنرلرهاي AVR به گونه اي طراحي شده است كه هم براي زبان اسمبلي وهم زبانهاي سطح بالا مفيد باشد. بنابراين مي توان از زبانهاي سطح بالايي مثل C و BASIC هم در برنامه ريزي اين ميكروكتنرلرها استفاده كرد كه اين امر برنامه نويسي را براي كاربران آسان مي كند .

jnicou
14-01-2009, 22:08
AVR
ساده ترين معماري ميكرو كنترلر، متشكل از يك ريز پردازنده، حافظه و درگاه ورودي/خروجي است. ريز پردازنده نيز متشكل از واحد پردازش مركز (CPU) و واحد كنترل (CU)است.

CPU درواقع مغز يك ريز پردازنده است و محلي است كه در آنجا تمام عمليات رياضي و منطقي ،انجام مي شود. واحد كنترل ، عمليات داخلي ريز پردازنده را كنترل مي كند و سيگنال هاي كنترلي را به ساير بخشهاي ريز پردازنده ارسال مي كند تا دستورالعمل ها ي مورد نظر انجام شوند.

حافظه بخش خيلي مهم از يك سيستم ميكرو كامپيوتري است. ما مي توانيم بر اساس به كارگيري حافظه، آن را به دو گروه دسته بندي كنيم: حافظه برنامه و حافظه داده . حافظه برنامه ، تمام كد برنامه را ذخيره مي كند. اين حافظه معمولاً از نوع حافظه فقط خواندني (ROM) مي باشد. انواع ديگري از حافظه ها نظير EPROM و حافظه هاي فلش EEPROM براي كاربردهايي كه حجم توليد پاييني دارند و همچنين هنگام پياده سازي برنامه به كار مي روند . حافظه داده از نوع حافظه خواندن / نوشتن (RAM) مي باشد . در كاربردهاي پيچيده كه به حجم بالايي از حافظه RAM نياز داريم ، امكان اضافه كردن تراشه هاي حافظه بيروني به اغلب ميكرو كنترلر ها وجود دارد.

درگاهها ورودي / خروجي (I/O )به سيگنال هاي ديجيتال بيروني امكان مي دهند كه با ميكرو كنترلر ارتباط پيدا كند. درگاههاي I/O معمولاً به صورت گروههاي 8 بيتي دسته بندي مي شوند و به هر گروه نيز نام خاصي اطلاق مي شود. به عنوان مثال ، ميكروكنترلر 8051 داراي 4 درگاه ورودي / خروجي 8 بيت مي باشد كه P3, P2, P1, P0 ناميده مي شوند. در تعدادي از ميكرو كنترلر ها ، جهت خطوط درگاه I/O قابل برنامه ريزي مي باشد. لذا بيت هاي مختلف يك درگاه را مي توان به صورت ورودي يا خروجي برنامه ريزي نمود. در برخي ديگر از ميكروكنترلرها (از جمله ميكروكنترلرهاي 8051) درگاههاي I/O به صورت دو طرفه مي باشند. هر خط از درگاه I/O اين گونه ميكرو كنترلرها را مي توان به صورت ورودي و يا خروجي مورد استفاده قرار داد . معمولاً ، اين گونه خطوط خروجي ، به همراه مقاومتهاي بالا كش بيروني به كار برده مي شوند.








میکرو کنترلر AVR به منظور اجرای دستورالعملهای قدرتمند در یک سیکل کلاک(ساعت) به اندازه کافی سریع است و می تواند برای شما آزادی عملی را که احتیاج دارید به منظور بهینه سازی توان مصرفی فراهم کند.

میکروکنترلر AVR بر مبنای معماری RISC(کاهش مجموعه ی دستورالعملهای کامپیوتر) پایه گذاری شده و مجموعه ای از دستورالعملها را که با 32 ثبات کار میکنند ترکیب می کند.

به کارگرفتن حافظه از نوع Flash که AVR ها به طور یکسان از آن بهره می برند از جمله مزایای آنها است.

یک میکرو AVR می تواند با استفاده از یک منبع تغذیه 2.7 تا 5.5 ولتی از طریق شش پین ساده در عرض چند ثانیه برنامه ریزی شود یا Program شود.

میکروهای AVR در هرجا که باشند با 1.8 ولت تا 5.5 ولت تغذیه می شوند البته با انواع توان پایین (Low Power)که موجودند.

راه حلهایی که AVR پیش پای شما می گذارد، برای یافتن نیازهای شما مناسب است:

با داشتن تنوعی باور نکردنی و اختیارات فراوان در کارایی محصولات AVR، آنها به عنوان محصولاتی که همیشه در رقابت ها پیروز هستند شناخته شدند.در همه محصولات AVR مجموعه ی دستورالعملها و معماری یکسان هستند بنابراین زمانی که حجم کدهای دستورالعمل شما که قرار است در میکرو دانلود شود به دلایلی افزایش یابد یعنی بیشتر از گنجایش میکرویی که شما در نظر گرفته اید شود می توانید از همان کدها استفاده کنید و در عوض آن را در یک میکروی با گنجایش بالاتر دانلود کنید.



توان مصرفی پایین:

* توان مصرفی پایین آنها برای استفاده بهینه از باتری و همچنین کاربرد میکرو در وسایل سیار و سفری طراحی شده که میکروهای جدید AVR با توان مصرفی کم از شش روش اضافی در مقدار توان مصرفی ، برای انجام عملیات بهره می برند.
* این میکروها تا مقدار 1.8 ولت قابل تغذیه هستند که این امر باعث طولانی تر شدن عمر باتری می شود.
* در میکروهای با توان پایین ، عملیات شبیه حالت Standby است یعنی میکرو می تواند تمام اعمال داخلی و جنبی را متوقف کند و کریستال خارجی را به همان وضعیت شش کلاک در هر چرخه رها کند!

نکات کلیدی و سودمند حافظه ی فلش خود برنامه ریز:

* قابلیت دوباره برنامه ریزی کردن بدون احتیاج به اجزای خارجی
* 128 بایت کوچک که به صورت فلش سکتور بندی شده اند
* داشتن مقدار متغیر در سایز بلوکه ی بوت (Boot Block)
* خواندن به هنگام نوشتن
* بسیار آسان برای استفاده
* کاهش یافتن زمان برنامه ریزی
* کنترل کردن برنامه ریزی به صورت سخت افزاری

راههای مختلف برای عمل برنامه ریزی:

موازی یا Parallel :

* یکی از سریعترین روشهای برنامه ریزی
* سازگار با برنامه نویس های(programmers) اصلی



خود برنامه ریزی توسط هر اتصال فیزیکی:

* برنامه ریزی توسط هر نوع واسطه ای از قبیل TWI و SPI و غیره
* دارا بودن امنیت صد درصد در بروزرسانی و کدکردن



ISP:

* واسطه سه سیمی محلی برای بروزرسانی سریع
* آسان و موثر در استفاده



واسطه JTAG :

* واسطه ای که تسلیم قانون IEEE 1149.1 است و می تواند به صورت NVM برنامه ریزی کند یعنی هنگام قطع جریان برق داده ها از بین نروند.استفاده از فیوزها و بیتهای قفل.
* بیشتر برای دیباگ کردن آنچیپ و به منظور تست استفاده می شود

jnicou
14-01-2009, 22:09
مقايسه avr با 8051

مقایسه ما با تمام میکروهای 8 بیتی هست یعنی در مجموع میشه گفت AVR یه رقیب قدرتمند برای بقیه میکروهای قوی است و یه انقلاب بزرگ هم به شمار میره. هنوز هیچ میکرویی به سرعت بالای AVR در محاسبات دست پیدانکرده .در ضمن AVR قادره که محاسبات 16 بیتی رو هم انجام بده. شهار ATMEL هم اینکه شما پول یه میکرو 8 بیتی رو میدید ولی میتونید از قایلیتهای یک میکرو 16 بیتی استفاده کنید.
AVR از معماری RISC با تعداد دستورالعمل بالا بهره میبره که دربین میکروها کم نظیر هست. اکثر دستورالعمل های آن باوجود زیاد بودن تعداد دستورالعملها در یک سیکل انجام میشه.
این میکرو از مدهای کاهش توان به خوبی بهره برده و تایید کننده آن زیاد بودن مدهای کاهش توان آن و استفاده از تقسیم کلاک به صورت نرم افزاری است که در کمتر میکرویی دیده میشه.
AVR حتی برعکس میکروهای دیگه هیچ تقسیم کلاکی انجام نمیده(مثلا 8051 کلاک رو بر 12 و PIC که یه میکرو قدرتمند هست کلاک رو بر 4 تقسیم میکنه). این امر که AVR کلاک رو تقسیم نمیکنه موجب کاهش مصرف انژی و افزایش MIPS شده.

تکنولوژی بکار رفته در AVR موجب شده که حتی میتوان از آن در محیط های صنعتی و پر نویز براحتی از آن استفاده کرد(به گفته خود ATMEL والا هنوز خودم یه تست دقیق انجام ندادم ولی اون رو با یه فیبر یه رو و با یه کابل LCD تقریبا 20 سانتی و یا استفاده از باتری ماشین در کنار شمع پیکان غیر انژکتوری تست کردم ولی فقط در فاصله تقریبا 5-6 سانتی از اون صفحه LCD قاتی میکرد ولی نمیدونم میکرو هم ریست میشد یا نه .در ضمن قسمت تغذیه فقط از یک 7805 تشکیل شده بود. و این آزمایش هم برای خودم و هم برای چند تا از دوستانم که کارهای صنعتی انجام میدادن شگفت آور بود). اما به دلیل اینکه هنوز هیچ کسی اون رو تابه حال در محیط صنعتی تست نکرده و به دلیل اطمینان بالای PIC هیچ کسی دوست نداره اعتبار خودش رو به خطر بندازه.
یه جا یه مهندسه میگفت توی یه محط صنعتی که حتی کامپیوتر ریست میکرده PIC به خوبی کار خودشو انجام میداده!!!!!!!!!!

در ضمن AVR مجهز به آخرین امکانات مثل تایمر واچ داگ و برون اوت دیتکتور و مبدل های ADC و PWM است.
یکی از مهمترین بخشی که کمتر در هر میکرویی دیده میشه مقایسه کننده آنالوگ با گین 1 و 10 و 200 و .. است که بسته به میکرو فرق میکنه.
این مقایسه کننده میتونه تو ورودی مبدل ADC قرار بگیره . این بخش برای بعضی طراحان خیلی مهمه و اونا رو مجذوب خودش کرده.

jnicou
14-01-2009, 22:10
خانواده میکروکنترلرهای AVR شامل طیف گسترده ای از آی سی ها است که از 8 پایه شروع و به 64 پایه ختم می شود. اما در بین این طیف گسترده تعدادی استفاده عمومی تری دارند مانند ATMEGA32 . که در تمام مثالهای آورده شده از این آی سی استفاده شده است .

مشخصات سخت افزاری ATMEGA32 :

شکل ظاهری و پایه ها:

ATMEGA32 در سه نوع بسته بندی PDIP با 40 پایه و TQFP با 44پایه و MLF با 44 پایه ساخته میشود که در بازار ایران بیشتر نوع PDIP موجود میباشد .

ATMRGA32 دارای چهار پورت 8بیتی ( 1 بایتی ) دارد که علاوه بر اینکه بعنوان یک پورت معمولی میتوانند باشند کارهای دیگری نیز انجام میدهند . بطور مثال PORTA میتواند بعنوان ورودی ADC (تبدیل ولتاژ آنالوگ به کد دیجیتال ) استفاده شود که این خاصیت های مختلف پورت در برنامه ای که نوشته میشود تعیین خواهد شد .
ولتاژ مصرفی این آی سی از 4.5 V تا 5.5V میتواند باشد .
فرکانس کار هم تا 16MHz میتواند انتخاب شود که تا 8MHz نیازی به کریستال خارجی نیست و در داخل خود آی سی میتواند تامین شود . فرکانس کار از جمله مواردی است که باید در برنامه تعیین شود . لازم به ذکر است که این فرکانس بدون هیچ تقسیمی به CPU داده میشود . بنابراین این خانواده از میکروکنترلرها سرعت بیشتری نسبت خانواده های دیگر دارند .
پایه ی شماره 9 نیز ریست سخت افزاری میباشد و برای عملکرد عادی آی سی نباید به جایی وصل شود و برای ریست کردن نیز باید به زمین وصل میشود .
پایه های 12 , 13 نیز برای استفاده از کریستال خارجی تعبیه شده است .


ساختار داخلی ATMGA32 :
برنامه ای که برای میکروکنترلر در کامپیوتر نوشته میشود وقتی که برای استفاده در آی سی ریخته میشود ( توسط پروگرامر مخصوص آن خانواده ) در مکانی از آن آی سی ذخیره خواهد شد بنام ROM . حال در ATMEGA32 مقدار این حافظه به 32KB ( 32 کیلوبایت ) میرسد .
در این آی سی مکانی برای ذخیره موقت اطلاعات یا همان RAM هم وجود دارد که مقدارش 2KB است .
در RAM اطلاعات فقط تا زمانی که انرژی الکتریکی موجود باشد خواهد ماند و با قطع باتری اطلاعات از دست خواهند رفت . به همین منظور در ATMEGA32 مکانی برای ذخیره اطلاعات وجود دارد که با قطع انرژی از دست نخواهند رفت . به این نوع حافظه ها EEPROM گفته میشود که در این آی سی مقدارش 1KB است و تا 100,000 بار میتواند پر و خالی شود .

jnicou
14-01-2009, 22:11
نرم افزار مورد نیاز برای برنامه نویسی :
حال میخواهیم طرز نوشتن برنامه برای میکروکنترلرهای خانواده ی AVR را شروع کنیم . پس برای اینکار نیاز به یک نرم افزار داریم که بتوانیم در آن برنامه ی خود را بنویسیم . یکی از نرم افزارهای قدرتمند برای انجام دادن اینکار نرم افزاریسیت بنام Bascom AVR . در این نرم افزار همانطور که از نامش معلوم است برنامه باید بزبان Basic که زبانی با سطح بالا (HLL) است نوشته شود . همچنین این نرم افزار دارای شبیه ساز داخلی برای تست کردن برنامه نوشته شده است که یکی از ویژگیهای این نرم افزار میباشد .

تحلیل برنامه

حال به توضیح تک به تک قسمتها میپردازیم :

۱:در قسمت معرفی آی سی از کلمه کلیدی $Regfile برای معرفی استفاده شده است . این دستور به این صورت است که باید بعد ازآن کلمه معرف آی سی مورد استفاده را در جلوی آن وارد کنیم . البته برای هر آی سی کلمه ی مخصوصی وجود دارد که برای ATMEGA32 باید کلمه ی M32def.dat را تایپ کرد . البته باید توجه داشت که این کلمه باید داخل یک جفت کوتیشن ( گ + Shift ) قرار گیرد :
$Regfile = “M32def.dat”

۲: در قسمت بعدی که تعیین فرکانس کاری است کلمه کلیدی $Crystal باید نوشته شود و آنرا باید مساوی با فرکانس کار بر حسب هرتز قرار داد :
$Crystal = 1000000

۳: حال به بخش معرفی سخت افزار رسیدیم . در این برنامه چون پورت B باید بتواند جریان بیرون دهد و سخت افزار خارجی ای که همان LED است را روشن کند بعنوان خروجی تعریف میشود . همیشه برای معرفی سخت افزار از کلمه کلیدی Config اسفاده میشود . پس برای خروجی کردن پورت B مینویسیم :
Config Portb = output

۴: چون در این برنامه نیازی به تعریف متغیری نبود به بخش برنامه اصلی میرویم و در این قسمت عددی را به پورت B خواهیم فرستاد تا طبق آن LED ها روشن شوند . البته ذکر این نکته لازم است که اگر بخواهیم عددی را در مبنای دودویی بنویسیم ابتدا باید &B را نوشته و بعد ععد مورد نظر را تایپ کنیم و همینطور برای نوشتن در مبنای هگز که &H تایپ میشود و اگر هیچکدام از کلمات ذکر شده را ننویسیم عدد در مبنای دسیمال محسوب میشود .

۵: در آخر برنامه نیز از کلمه کلیدی END برای مشخص نمودن پایان برنامه استفاده شده است .

LCD :
در کل دو نوع LCD وجود دارد . یکی از آنها را LCD کارکتری گویند که فقط قابلیت نمایش حروف و اعداد و کارکترهایی همچون ؟ و ! و غیره را دارد و نوع دیگر LCD گرافیکی است که قابلیتهای LCD گرافیکی بعلاوه ی نمایش تصویر در آن جمع شده اند . هدف ما در اینجا کار با LCD کارکتری خواهد بود .

معرفی LCD کارکتری :
LCD های کارکتری خود به چند نوع دیگر از لحاظ اندازه تقسیم بندی میشوند . که از LCD هایی با 1 سطر و 1 ستون آغاز میشوند تا اندازهایی مثل 4 سطر و 40 ستون که البته تمام آنها از 16پایه تشکیل شده اند.


برای راه اندازی LCD توسط AVR نیازی به دانستن جزئیات طرز کار LCD نیست . برای کار با LCD علاوه بر پایه های تغذیه و CONTRAST ( تنظیم روشنایی ) که باید مانند شکل مداری پایین بایاس شوند نیاز به 6 پایه ی دیگر است که عبارتند از پایه های :
RS , E , DB4 , DB5 , DB6 , DB7 .

تحلیل برنامه :

۱:برای تعیین نوع LCD از کلمات کلیدی Config و بعد از آن Lcd استفاده شده و آنها را مساوی نوع LCD مورد استفاده قرار میدهیم که در اینجا نوع مورد استفاده دارای 2 سطر و 16 ستون میباشد. پس بصورت زیر خواهیم نوشت :
Config Lcd = 16*2

۲: در مرحله ی بعد ترتیب وصل کردن پایه ها را معرفی خواهیم کرد و برای اینکار پایه هایی از LCD را که برای راه اندازی آن استفاده میشود و قبلا نیز گفته شده بود را مساوی پایه هایی از میکروکنترلر قرار میدهیم که میخواهیم به آنها وصل شود و البته این نوع راه اندازی توسط AVR را که تنها با شش پایه صورت میگیرد را نوع راه اندازی PIN میگویند . پس طبق سخت افزار نشان داده شده بصورت زیر خواهیم نوشت :
Config Lcdpin = pin , Rs = porta.0 , e = porta.1 , db4 = porta.2 , db5 = porta.3 , db6 = porta.4 , db7 = porta.5
( به علامت , بین بخشها دقت کنید . )

۳: بعد از انجام کارهای بالا که جزو بخش معرفی سخت افزار محسوب میشوند به سراغ برنامه اصلی میرویم که کار آن نمایش متن روی LCD است و برای انجام اینکار از کلمه کلیدی LCD و در جلوی آن متنی که باید نمایش داده شود استفاده میکنیم و باید توجه داشت که متن را باید داخل کوتیشن قرار داد .

۴: در انتهای برنامه نیز END را مینویسیم .

نحوه ی کامپایل برنامه و پروگرام کردن IC

کامپایل برنامه نوشته شده :
بعد از نوشتن برنامه باید آنرا کامپایل کرد تا اگر اشتباهی در تایپ کلمه ای وجود داشته باشد برای اصلاح آن اخطار داده شود و فایلهای از جمله فایل هگز که برای پروگرام کردن نیاز است ابجاد گردند . برای کامپایل برنامه همانطور که در تصویر بخش اول نمایش داده شده است باید از دکمه ی F7 استفاده کرد . با انجام اینکار برنامه ی ما کامپایل خواهد شد .
پروگرام کردن IC :
بعد از کامپایل برنامه نوبت به آن رسیده است که با نحوه ریختن برنامه داخل IC یا باصطلاح پروگرام کردن آشنا شوید . پس نیاز است که یک دستگاه پروگرامر مختص به خانواده AVR داشته باشید . برای پروگرام کردن میکروکنترلرهای خانواده AVR انواع مختلفی پروگرامر که از استانداردهای خاصی پیروی میکنند وجود دارد که مصرف عمومی تر را پروگرامهای نوع STK200/300 دارند که البته دارای مدار بسیار ساده ایست و برای پروگرام کردن از کابل LPT ( پرینتر ) استفاده میکند و در بازار هم بیشتر این نوع پروگرامر یافت میشود .
هنگامیکه میخواهیم کار پروگرام کردن را شروع کنیم ابتدا باید پروگرامر را به کامپوتر وصل نموده و بعد از توسط محیطی از نرم افزار Bascom AVR نوع آنرا برای کامپیوتر معرفی کنیم ( اینکار فقط یکبار انجام شود کافیست ) . برای شناساندن پروگرامر به کامپیوتر از منوی Option گزینه Programmer را انتخاب میکنیم :

بعد از انتخاب این گزینه کادر نمایش داده شده که در قسمت نمایش داده شده توسط خط قرمز نوع پروگرامر را انتخاب میکنیم :
بعد از انجام تنظیمات بالا میتوان آی سی را پروگرام کرد . به این صورت که
گزینه Program را انتخا ب میکنیم . بعد از انتخاب این گزینه کادر زیر باز خواهد شد که با کلیک روی آیکون مربوط آی سی پروگرام میشود .
همچنین دستگاههایی برای تست برنامه نوشته شده وجود دارند که روی آنها تمام وسایل مورد نیاز مانند LCD و Keypad و ... قرار دارد و کاربرمیتواند با سیم بندی ای که براحتی توسط کابلهای مخصوصی انجام میدهد پورتهای آی سی را به سخت افزارهای جانبی اتصال دهد و برنامه خود را مورد آزمایش قرار دهد . به این دستگاهها Emulator میگویند.

shahshahani
24-01-2009, 11:02
سلام
من کتابخانه ی AVR-DOS.lib رو میخواستم.
انگار پولیه...
کسی از دوستان نداره؟
ممنون.

babak_beiknejat
08-02-2009, 15:38
حقيقتش من چند پروژه با Avr مخصوصا ATmega32 به زبان C با كامپايلر Codevision انجام دادم و قصد دارم اين ميكرو كنتلر پر قدرت رو براي دوستاني كه علاقه دارند ، با ارائه مثال از پايه معرفي كنم.
اما اولش بايد بدونم كه چقدر اين موضوع طرفدار داره .
لطفا نظرتون رو براي شروع اين مبحث اعلام كنيد.

samansat
09-02-2009, 15:58
اگه پروژه هاي بدرد بخور و سطح بالايي داري كه واقعا ممنون ميشيم اگه بزاري .

ahmad72
09-02-2009, 16:47
سلام.می خواستم بدونم کسی هست که بتونه آموزش جامع کار با Bascom AVR رو بذاره یا اینکه کتابی در این مورد قرار بده؟
اگه این لطفو بکنید واقعا ممنونتون می شم...

elector girl
09-02-2009, 17:05
سلام.می خواستم بدونم کسی هست که بتونه آموزش جامع کار با Bascom AVR رو بذاره یا اینکه کتابی در این مورد قرار بده؟
اگه این لطفو بکنید واقعا ممنونتون می شم...
كتاب ميكرو كنترلر هاي AVR از مهندس علي كاهه كتاب خوبيه! :46: من كه با همين كتاب شروع كردم. بعد كه حرفه اي تر شدي مي توني با كتاب هايي مثل پروژه هاي AVR و . . . كاربرديش كني و ادامش بدي.
راستي e-book اين كتابه هم واسه دانلود هست. اگه پيداش نكردي مي تونم لينكشو واست بذارم.

ahmad72
09-02-2009, 19:28
اگه پيداش نكردي مي تونم لينكشو واست بذارم.
ممنون می شم اگه بذاری...

elector girl
10-02-2009, 12:52
ممنون می شم اگه بذاری...

كلي گشتم ولي متاسفانه فقط يك لينك دانلود واسش پيدا كردم كه اونم بسته شده!:41:


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ولي كتاب كميابي نيست! همه جا پيدا ميشه! بازم اگه پيدا نكردي مي توني اينترنتي بخري. اين لينك يكي از فروشگاهاست:


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


مطمئن باش كتابيه كه ارزش خريدن رو داره!:46:

ahmad72
10-02-2009, 16:13
كلي گشتم ولي متاسفانه فقط يك لينك دانلود واسش پيدا كردم كه اونم بسته شده!

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ولي كتاب كميابي نيست! همه جا پيدا ميشه! بازم اگه پيدا نكردي مي توني اينترنتي بخري. اين لينك يكي از فروشگاهاست:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

مطمئن باش كتابيه كه ارزش خريدن رو داره!
خیلی ممنون دوست عزیز.مث که باید بخرمش...

payam
04-04-2009, 22:24
آموزش پروگرم کردن برنامه بر روی میکروکنترلرAVR با کامپایلر Bascom-AVR

دانلود فايل

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

payam
04-04-2009, 22:25
پروگرام كردن میكرو AVR و توضیح فیوز بیت های
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

دانلود:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

payam
04-04-2009, 23:19
چرا AVR و Codevision

در حال حاضر در ایران سه نوع میکروکنترلر مطرح هستند 8051 ، PIC و AVR

8051 ضعیف ترین آنهاست که فقط بخاطر اینکه کسانی که پیش از این کار می کردند با این آشنا هستند، تمایل به یادگیری آن ندارند متاسفانه در دانشگاه ها عموما 8051 و یا Z80 (منقرض شده) آموزش داده می شود.حافظه بسیار اندکی نیز دارند
زبان برنامه نویسی آن اسمبلی و بسیار پیچیده است و سخت است و در چند سال آینده شاهده حذف کامل آن خواهیم بود

PIC به میکروکنترلرهای صنعتی شهرت دارند سرعتی 3 برابر 8051 (با فرکانس کاری یکسان) دارا هستند و انواع و اقسام ماژولها و امکانات اضافی را دارند، بصورت 8 ، 16 و تازگی 32 بیتی عرضه شده اند حافظه آنها از 8 کیلوبایت شروع می شود تا 8مگابایت (که من دیده ام) موجود است.
یک انتخاب بسیار کامل است ولی در ایران زیاد استقبالی از آن دیده نمی شود شاید مشکلتر بودن کار با آن نسبت به AVR و قیمت بالاتر آن علت این موضوع باشد.

AVR آسان ترین و پرکاربردترین میکروکنترلر است. سرعتی معادل 12 برابر 8051 و در بسته های کوچک 8 پین تا 64 پین و بیشتر موجود هستند مشابه PIC تازگی مدل های 32 بیت هم تولید شده است.
قیمت مناسب و سادگی برنامه ریزی و داشتن امکانات فوق العاده باعث شده است که این خانوادگی موفق شود.


برنامه نویسی AVR

َبرای برنامه نویسی AVR از دو نرم افزار Codevision و Bascom استفاده می شود که کمک زیادی به ما در تهیه برنامه می کند در اصل تمام کارهای سخت را انجام می دهد
Codevision از برنامه نویسی با C و Bascom از Basic استفاده می کند به علت قویتر بود C آن را انتخاب می کنیم.
در Codevision مشابه برنامه نویسی C شرط ها و حلقه مانند if , while , for توابع ،آرایه ها و رشته ها ، یونیون ها ، اشاره گرها و ... دیده می شود.

مقایسه برنامه نویسی اسمبلی با C

می خواهیم دو عدد 45 و 25 را با هم جمع کنیم
در اسمبلی

MOV R5,#19H
MOV R6,#2DH
MOV A,#00H
ADD A,R5
ADD A,R6

در Codevision


a=25+45;

shabeporsetare
18-04-2009, 10:13
سلام دوستان،
من دارم یه پروژه انجام میدم که البته واسه دانشگام بوده دفاعیه ش انجام شده،حالا میخوام کتابچه شو بنویسم هر چند اون نتیجه ای رو که میخواستم نداد اما خوب بعد از اینکه کتابچه رو دادم میخوام تکمیلش کنم و اون موقع بیشتر مزاحمتون میشم....
حالا اگه میشه یه آدرس یا یه pdf یا هر چیزی که در مورد atmega 16 و همه پورت هاش باشه بهم معرفی کنید،اگه فارسی باشه ممنون میشم آخه وقت ترجمه کردن ندارم خیلی عجله دارم....
ممنون میشم.
در مورد این چند تا عنوان هم اگه کسی pdf ای داره اگه در اختیارم بذاره واقعا ازش ممنون میشم:
1.رگلاتور 7805
2. LED
3.مقاومت 330 اهم
4.ترانزیستور TIP122
اینارو هم واسه همون کتابچه میخوام....
من منتظر لطف دوستان هستم.
موفق باشید.
یا حق.

sinaaeeni
19-04-2009, 13:33
سلام
دوست عزیز این مطالبی که گفتی میتونی در این سایت عضو بشی و استفاده کنی
موفق باشی

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

payam
20-04-2009, 19:18
سلام دوستان،
من دارم یه پروژه انجام میدم که البته واسه دانشگام بوده دفاعیه ش انجام شده،حالا میخوام کتابچه شو بنویسم هر چند اون نتیجه ای رو که میخواستم نداد اما خوب بعد از اینکه کتابچه رو دادم میخوام تکمیلش کنم و اون موقع بیشتر مزاحمتون میشم....
حالا اگه میشه یه آدرس یا یه pdf یا هر چیزی که در مورد atmega 16 و همه پورت هاش باشه بهم معرفی کنید،اگه فارسی باشه ممنون میشم آخه وقت ترجمه کردن ندارم خیلی عجله دارم....
ممنون میشم.
در مورد این چند تا عنوان هم اگه کسی pdf ای داره اگه در اختیارم بذاره واقعا ازش ممنون میشم:
1.رگلاتور 7805
2. LED
3.مقاومت 330 اهم
4.ترانزیستور TIP122
اینارو هم واسه همون کتابچه میخوام....
من منتظر لطف دوستان هستم.
موفق باشید.
یا حق.

سلام / خوب هستي انشالاه ؟

در مورد مگا16 كه كتاب AVR ره افروز فكر ميكنم منبع خوبي باشه .

حالا مقاومت 330 اهم چه pdf اي ميتونه داشته باشه دوست من ؟‌!:31:
واسه ي نوع خاصي از ترانزيستور و رگولاتور منبع فارسي كمه ؛‌و اما در مورد‌ led مطلب سرچ كني كلي بهت نتيجه ميده .

shabeporsetare
21-04-2009, 10:34
سلام ،ممنونم اما آدرسی که دادین اشتباه هستش اگه میشه چکش کنید،ممنون میشم.
یاحق.

payam
05-05-2009, 16:36
ارتباط سریال با میکرو کنترلرAVR از طریق RS232

» شرح :از طریق پورت سریال شما میتوانید تبادل اطلاعات با avr-microcontroller و كامپیوتر داشته باید. تقریبا همه avr-microcontroller یک UART(Universal Asynchronous Reciever/Transmitter)داخلی دارند
(ناهنگام‌ همگانی دریافت کننده/فرستنده‌) بر روی خود میکرو کنترلر (برای قبول at1200 attiny و برخی microcontrollers). انتقال اطلاعات از میان microcontroller و كامپیوتر به صورت سریال و آسنکرون (مختلف‌ الزمان)‌ است, سریال بدان معنی است كه بیت ها یکی پس از دیگری ارسال می شوند , و آسنکرون‌ بدان معنی است كه هیچ علامت‌ زمان‌(Clock) در ابتدا یا انتهای اطلاعات ارسال یا دریافت نمی شوند. یک بایت‌ در 10 بیت ارسال می شود ،1 بیت شروع و 8 بیت اطلاعات و 1 بیت ایست ، همانطور که در شکل زیر می بینید.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این معیار استاندارد ارسال ‌دادهها سریال نامیده می شود که معیار RS232" "نام دارد.طبق این موازین(" صفر "0) منطقی سطح ولتاژی میان) -15V) و(-5V) دارد و " 1 " منطقی بین(5V+) و سطح ‪(+15V) دارد. avr-microcontrolers از 5ولت پالس سطح TTL برای ارسال اطلاعات استفاده می کنند. بنابراین سیگنال ها در ابتدا می بایست که تبدیل شوند و این مى تواند به وسیله max232 ,امکان پذیر باشد و فقط به یک منبع ولتاپ 5 ولت نیاز دارد برای تبدیل علامت‌ سطح TTL به سطح rs232 و بلعكس .

نکته: مخابره اطلاعات از طریق‌ rs232 به دستگاهها می تواند حد اکثر تا 15 متر انجام گیرد .بیشتر از از به خاطر تلفات انرژی امکان پذیر نمی باشد.

» سخت افزار
در شکل زیر می توانید شماتیک اتصال یک مبدلRS232 را با یک AT میکروکنترلر مشاهده کنید.


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
» نرم افزار
از طریق نرم افزار BASCOM شما به راحتي مي توانید دستوراتتان را روی میکروکنترلر AVR بنویسید (نرم افزاری است برای ارتباط با avr-microcontroller )زيرا بیس کام چند فرمان برای ارتباط سريال دارد. براي مثال در زير برنامه ای وجود دارد, که با زحمت کمی می تواند روی میکروی شما بارگیری شود. اين برنامه در ترمينال متن چاپ کرده است.برای آزمایش برنامه شما می توانيد از شبیه ساز بیسكام يا hyperterminal, يا برنامه ای که در انتها قرار داده شده است استفاده کنید.

تنظیمات برای پورت Com به شرح روبرو هستند:

: COM1,9600,N,8,1.

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

AVR BASCOM Code

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

hex file of the AVR BASCOM Code

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

payam
05-05-2009, 19:46
نحوه اتصال کیبرد کامپیوتر به میکرو کنترلرهای AVR
در این مقاله آموزش نحوه ارتباط کی برد یا میکرو کنترلرهای AVR به طورکامل تحت یک فایل PDF جمع آوری شده است که عبارت است از :

نحوه ارسال دیتا از کی برد به PC
نحوه ارسال دیتا از PC به کی برد و نرم افزار


دانلود
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ](
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

payam
05-05-2009, 19:50
مدار فرستنده گیرنده مادون قرمز با avr و پروتکل uart و با برد 2 متر

این مدار فرستنده گیرنده مادون قرمز دارای برد تقریبا 2 متر بوده و عملکرد آن به این صورت است که در مدار فرستنده،


ابتدا یک سیگنال پالسی 38 کیلوهرتز توسط آی سی تایمر 555 ساخته شده و با سیگنال دیتا ی گرفته شده از میکروکنترلر، nand می شود. برای گیت nand از آی سی 74132 استفاده شده که دارای گیت نند اشمیت تریگر می باشد. خروجی گیت نند، همان سیگنال مدوله شده خواهد بود و در واقع سیگنال دیتا توسط این گیت روی سیگنال 38 کیلوهرتز سوار شده است. یعنی با عمل nand این دو سیگنال ، خروجی به صورتی است که اگر در دیتا سطح 1 داشتیم در آن صورت یک سیگنال 38 کیلوهرتز به فرستنده اعمال می شود و اگر سطح صفر داشتیم به فرستنده هیچ سیگنالی اعمال نمی شود، در اینجا منظور از فرستنده، همان خروجی گیت نند است که پس از تقویت جریان توسط ترانزیستور این سیگنال به دیود مادون قرمز اعمال می شود.


در قسمت مدار گیرنده نیز ابتدا یک گیرنده سه پایه مادون قرمز، سیگنال را دریافت کرده و با استفاده از ----- 38 کیلو هرتز داخلی خود، سیگنال دیتا را از روی سیگنال 38 کیلوهرتز پیاده می کند. از آنجایی که خروجی این گیرنده ها بصورت وارون می باشد در خروجی، یک وارونگر با استفاده از ترانزیستور قرار داده شده است تا سیگنال اصلی ایجاد شود و سپس این سیگنال به میکروکنترلر اعمال می شود.


در این مدار با استفاده از پروتکل ارتباطی uart سریال آسنکرون (بدون کلاک)، هر بار یک بایت از اطلاعات از فرستنده به گیرنده ارسال می شود. بطوری که به عنوان مثال در این مدار، میکروی فرستنده هر یک ثانیه یک بار یک عدد 8 بیتی را بطور افزایشی از 0 تا 255 ارسال می کند و میکروی گیرنده به محض گرفتن عدد، آن را روی LCD نمایش می دهد و پس از نمایش دوباره منتظر دریافت اطلاعات می ماند. که البته بایتی که ارسال می شود می تواند از یک کیبورد و یا هر ورودی دیگر گرفته شده باشد که در این پروژه ما یک بایت را بطور افزایشی و تقریبا هر یک ثانیه یک بار، ارسال کرده ایم.


هم چنین از روش هایی برای افزایش برد ارسال داده در این مدار استفاده شده است که عبارتند از: افزایش تعداد دیودهای مادون قرمز به دو عدد، افزایش جریان عبوری از دیودها تا تقریبا حداکثر مقدار ممکن (در اینجا حدود 85 میلی آمپر برای حالت اشباع ترازیستور تقویت کننده، اندازه گیری شده است)، و کاهش baud ارسال داده در ارتباط uart (سرعت انتقال اطلاعات کاهش داده شده است تا دقت و برد ارسال داده افزایش یابد).


دقت کنید در صورتی که نام گیرنده شما با hs0038a2 تفاوت داشت در آن صورت برای مطلع شدن از ترتیب پایه های آن حتما به دیتا شیت خود همان گیرنده مراجعه کنید.


هم چنین اگر دوستان و متخصصان عزیز سوالی و یا پیشنهادی برای افزایش برد این مدار یا بهبود کارایی آن در طراحی دارند می توانند از طریق ایمیل و یا قسمت نظرات، پیشنهاد خود را مطرح کنند تا مدار طراحی شده را با همکاری شما کامل تر کنیم.


این پروژه را می توانید در فایل فشرده زیر دانلود کنید که شامل شماتیک مدارات فرستنده و گیرنده در برنامه 7 proteus و فایلهای basic فرستنده و گیرنده برای کامپایلر bascom و هم چنین دیتاشیت گیرنده سه پایه مادون قرمز می باشد. دقت کنید که فایل دانلود شده فشرده می باشد و باید با برنامه winrar از حالت فشرده خارج شود.




دانلود

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

mo_jadidi
23-05-2009, 19:19
atmega32 , lcd با فركانس 1M كار نميكنه ولي با 8Mدرسته؟

mo_jadidi
23-05-2009, 19:22
كسي ميتونه به من كمك كنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
atmega32 , lcd با فركانس 1M كار نميكنه ولي با 8Mدرسته؟

payam
23-05-2009, 19:22
atmega32 , lcd با فركانس 1M كار نميكنه ولي با 8Mدرسته؟

سلام ؛ دوست من یه مقدار شفاف تر توضیح بدید ؛ منظورتون دقیقا چی بود ؟

mo_jadidi
23-05-2009, 19:43
سلام ؛ دوست من یه مقدار شفاف تر توضیح بدید ؛ منظورتون دقیقا چی بود ؟

من يك lcd 4*20 دارم برنامه وقتي ميكرو با فركانس 8 يا 4 پروگرام ميشه درسته يعني روي lcd كلمات درست نمايش داده ميشه
ولي وقتي ميكرو با فركانسM 1پروگرام ميشه كلمات روي LCD ميريزه به هم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ؟
من براي پيدا كردن اشكال يك برنامه ساده براي نمايش يك كلمه روي LCDنوشتم باز همونطوري شد (با CODEVISION
با تشكر

payam
23-05-2009, 20:09
محدوده ی فرکانسی کریستال قابل استفاده ؛ در مداراتی که از Atmega16V استفاده شده 4 مگا هرتز هست و برای ATmega16L حدود 8 مگا . شما از همون 4 مگا استفاده کنید ؛ وقتی که مشکلی نداره چرا بهش 1 مگا هرتز اعمال میکنید .

برنامه ای که نوشتین برای راه اندازی LCD و نمایش متن رو روی LCD هستش ؟
اگر برنامتون با اشکال مواجهه بگید تا من بهتون برنامه بدم .

mo_jadidi
23-05-2009, 20:22
محدوده ی فرکانسی کریستال قابل استفاده ؛ در مداراتی که از Atmega16V استفاده شده 4 مگا هرتز هست و برای ATmega16L حدود 8 مگا . شما از همون 4 مگا استفاده کنید ؛ وقتی که مشکلی نداره چرا بهش 1 مگا هرتز اعمال میکنید .

برنامه ای که نوشتین برای راه اندازی LCD و نمایش متن رو روی LCD هستش ؟
اگر برنامتون با اشکال مواجهه بگید تا من بهتون برنامه بدم .

براي كم كردن مصرف جريان atmega32 تو datasheet گفته با فركانس 1M جريان كمتر ميشه من مجبورم مصرف رو كم كنم فركانس داخلي رو انتخاب كردم

payam
25-05-2009, 16:46
پروگرامر Ponyprog كه از نرم افزار خاص خود استفاده ميكنه‌ ، براي خانواده هاي 8051 - AVR - PIC


دانلود مدار چاپي و شماتيك
کد:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
دانلود نرم افزار پروگرامر
کد:
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
توجه :
۱- فقط خاطر نشان ميکنم که قطعاتی که با **U ** مشخص شده اند بای سوکت ای سی نصب گردد.
مثلا U1 سوکت ۲۰ پايه .................

۲- توضيح اما U2 ريگلاتور ۵ ولت بوده و حتما بايد 78L05 باشد نمی توان از ۷۸۰۵ معمولی استفاده کرد.


جزئيات كامل نقشه پروگرامر :


Support 24C01, 24C02, 24C04, 24C08, 24C16 I²C Bus EEPROM
Support 24C32, 24C64, 24C65, 24C128, 24C256, 24C512 I²C Bus EEPROM
Auto detect 24XX EEPROM capacity
Support 24C325 and 24C645 I²C Bus EEPROM
Support Siemens SDE2516, SDE2526, SDA2546, SDA2586, SDA3546, SDA3586 EEPROM (as 24XX Auto)
Support AT17C65, AT17C128, AT17C256, AT17C512, AT17C010 I²C Bus EEPROM
Support Siemens SDE2506 EEPROM
Detect the bank roll over capability of some old 24XX EEPROM
Support AT90S1200, AT90S2313, AT90S2323, AT90S2343, AT90S4414, AT90S4434, AT90S8515, AT90S8535 Flash micro
Support AT90S2323, AT90S2343, AT90S2333, AT90S4433, AT90S4434, AT90S8535, AT90S8534
Auto detect AVR microcontroller type
Support the AVR microcontroller ATmega103, ATmega161, ATmega163, ATmega 323, ATmega128, ATmega8, ATmega16, ATmega64, ATmega32, ATmega162, ATmega169, ATmega8515, ATmega8535
Support the AVR ATmega44, 88, 168, 164, 324, 644, 640,1280, and 1281 (untested)
Support the AVR AT90can32, 64, and 128 (untested)
Support the AVR ATtiny12, ATtiny15, ATtiny26, ATtiny2313
Support the AVR ATtiny13, 25, 45, 85, 261, 461, and 861 (untested)
Read ATtiny12 and ATtiny15 Oscillator Calibration Byte
Write lock bits to protect the AVR micro from reading
Write both the Flash and EEPROM memory of the AVR micro at once
Support the AT89S8252 and AT89S53 micro
Support 93C06, 93C46, 93C56, 93C57, 93C66, 93C76, 93C86 Microwire EEPROM (C and LC series, the CS serie is not supported yet)
Support 93C13 (as a 93C06) and 93C14 (as a 93C46) Microwire EEPROM
Access microwire eeproms in either 8 and 16 bit organization
Improved support PIC 16C84/16F84 micro
Support PIC 16F873/874/876/877 and PIC 16F84A micro
Support PIC 16F873A/874A/876A/877A and PIC 16F627/628 micro (untested)
Support PIC 12C508/509 micro
Support PIC 12C671/672 micro (untested)
Support 25010, 25020, 25040 SPI EEPROM
Support 25080, 25160, 25320, 25640, 25128, 25256 Big SPI EEPROM
Support 25642 and 95640 Big SPI EEPROM
Support NVM3060 eeprom
Support MDA2061/MDA2062 eeprom
Support X2444/X2445 eeprom
Support S24H30 (untested)
Read/Write Intel hex format file as well as raw binary file
Read/Write Motorola S-record format file
Read/Write CSM format file
Features a custom E²P format file to store the EEPROM characteristics, an editable comment and memory content all together with CRC
Enhanced buffer edit, text and hexadecimal
Work with Windows95/98/ME and WindowsNT/2000/XP and Linux*
Reload file button
Fill buffer command
Security bits editing for AVR, AT89S and PIC
Serial number programming
Script files for batch programming
Improved speed with WinNT/2000/XP with a driver for direct I/O.

*Not all interfaces are supported in every operating system, for more informations loo


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

payam
28-05-2009, 14:04
آموزش AVR به زبان C
دانلود

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

آموزش کامل AVR ؛ مولف ، ره افروز
دانلود

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

masoudtr
29-05-2009, 20:47
من پروژه ام را تو بسکام نوشتن حالا میخوام تو پروتئوس شبیه سازی کنم
برای کامپایلش به هگز از کامپایلر بسکام استفاده میکنم ولی اون موقع تو پروتئوس جواب نمیده از چه کامپایلری استفاده کنم؟؟؟؟؟

payam
29-05-2009, 20:55
من پروژه ام را تو بسکام نوشتن حالا میخوام تو پروتئوس شبیه سازی کنم
برای کامپایلش به هگز از کامپایلر بسکام استفاده میکنم ولی اون موقع تو پروتئوس جواب نمیده از چه کامپایلری استفاده کنم؟؟؟؟؟

سلام . پروتئوس با کامپایلر بیسکام باید جواب بده . نسخه ی آخر بیسکام رو استفاده کن ببین چی میشه . در ضمن روی همین یه پروژه جواب نمیده یا کلا اینطوره ؟

net.tj
03-06-2009, 20:59
با عرض سلام :طراحي ALU با نرم افزار پروتئوس را ميخواستم.ممنون

Nakh0d4
04-06-2009, 03:27
ايشالا بعد امتحاناتم منم ميام

payam
08-06-2009, 15:38
با عرض سلام :طراحي ALU با نرم افزار پروتئوس را ميخواستم.ممنون

سلام . این رو ببین به دردت میخوره یا خیر


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

شاد باشی

masoud_alaee
01-07-2009, 11:38
با سلام یه اشکالی داشتم خیلی ممنون میشم اگه راهنمایی کنین

از پروگرامر stk200/300 استفاده میکنم و میخوام یک کریستال ساعت رو به mega8 متصل کنم تنظیمات فیوز بیت رو cksel=1001 انتخاب کردم ولی دیگه پروگرامر ic رو نمیشناسه چه با کریستال و چه بدون اون . هیچ حالتی هست که بشه اونرو شناسوند؟
با تشکر

nazlu2009
18-07-2009, 20:16
سلام کسی میدونه چطور میشه از طریق AVR و Modem اطلاعات پایه های میکرو رو به یه کامپیوتر فرستاد ؟

mohammad desineer
16-08-2009, 21:45
سلام به همه .
به نظر من c . میدونی چرا چون علم روز دنیا داره به سمت این زبان پیش می ره . اگه اسمبل کار کنی بعداً مجبور میشی c هم یاد بگیری . اسمبلی زبان سطح پایین و به زبان ماشین نزدیکتر . یک کمی اولش درکش سخته ولی c به زبان ما انسانها نزدیکتره.

vahidsport
16-08-2009, 22:56
سلام

من می خوام پروگرامر STK200/300 رو بسازم ولی درمورد نحوه کار و برنامه ای که میشه باهاش کار کرد چی زی نمیدون میشه یه کمکی بهم بکنید

vahidsport
19-08-2009, 23:46
سلام

من روگرامر STK200/300 رو ساختم با برنامه PonyProg وقتی که دکمه ی prop رو میزنم Test OK رو میده و کالیبره هم همینتور ولی وتی می خوام پروگرم کنم پیغام Device missing or unkonuwn Device نمیدونم چی کار کنم خواهش میکنم سریع جواب بدین

خیلی ممنون

nazari_mohamadreza
27-08-2009, 00:48
سلام، من در مورد یه پروژه با میکرو نیاز به کمک دارم. voice recorder. این کدها رو دارم ولی کامپایل نمیشه. اگه کسی بتونه کمک کنه ممنون میشم
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

vahidsport
15-09-2009, 21:32
سلام

من هر کاری میکنم نمیتون یه رشته رو با کمک دستور scanf و یا gets بگیر اگه میشه کمکم کنید

vahidsport
04-10-2009, 21:07
من امروز 4 تا DotMatrix 8*8 به قیمت 1000 تومن گرفتم ولی طرز کارش با اونی که تو پروتئوس هست کاملا فرق میکنه چیکار کنم

کمکم کنید حیاطی هست

حجت آقا
29-10-2009, 19:28
سلام به همه
قبل از همه چيز بايد بگم من تازه واردم و گوشزد كنم كه اگه خواستين جواب بدين لطفا خيلي كلمات تخصصي به كار نبرين
فرق ميكرو كنترلر atmega16 باatmega8 چيه؟
كلا سؤالم اينه كه اين شماره ها(حالا نه فقط 16با8) با هم چه فرقايي دارن؟مثلا تو يه مداري كه بايد m16 بزاري اگه m8 يا m48 بزاري چي ميشه؟
من يه آموزش avr از سايت ايران ويج دانلود كردم حالا ميخوام برم ميكروكنترلر بخرم واسه همين اين سؤالو كردم.
راستي اگه بخوام پروگرامر بخرم،چي بخرم كه اگه زدم توكار ميكرو به درد همه ميكروها بخوره وبا بسكام جور باشه؟
خوب وارزونشو(با ذكر قيمت اگه ميدونيد) معرفي كنيد وبگيد موقعي كه خواست بخرم چي بايد بگم؟
با تشكر از صاحبان فن

payam
29-10-2009, 19:59
سلام .
خوب هستين ؟

يك ميكروي Atmega16 با مدل Atmega32 تفاوت زيادي ندارند . تفاوت اصلي در مقدار حافظه هردوست . كه به ترتيب 16 و 32 كيلو بايت حافظه ي فلش دارن . و بقيه ي امكانات جانبي و فركانس كاري و ولتاژ كاري و EEPROM و SRAM و . . . مشابه هستند .

مدل هاي جديد پروگرامر زياد اومده توي بازار . پروگرامر قيمت بالا هم داريم . ولي شما وقتي بري بازار بگي چي ميخواي اونا بهتر ميتونن راهنماييت كنند . پروگرامر هاي USBASP وSTK200300 مدل هاي خوبي هستند .

ssthp
31-10-2009, 14:08
سلام .من تو یه مشکل افتادم .یه برنامه می خوام با بسکام بنویسم که بتونه کدی رو که ریموت کنترل مثلا تلویزیون یا هر ریموتی میفرسته رو برام رو ال سی دی نمایش بده ولی هر کار میکنم نمیتونم.
تورو خدا یکی بهم هر چه سریعتر کمک کنههههههههههههههههههههههه هههه.:19::19::19:

beautifulmind_i
13-12-2009, 15:10
سلام دوستان
من برای برنامه نویسی avr از نرم افزار bascom و زبان بیسیک استفاده می کنم .
من یک متغیر به نام number از نوع integer دارم و میخوام این متغیر رو به یک متغیر دیگر از نوع string وصل کنم
مثلا :
number = 12
و میخوام روی lcd نشون بده :
i have 12 apple
و 12 رو از روی number بخونه .
لطفا کمکم کنید .

آرام جان گل
20-12-2009, 07:55
با سلام
من یک برنامه با زبان c نوشتم که اعدادی را که از صفحه کلید می خواند روی سون سگمنت نشان دهد حال با یک مشکل روبرو شده ام من می خواهم یک عدد چهار رقمی را از صفحه کلید روی 4 سون سگمنت نشان دهد ولی نمی دونم ورودی صفحه کلید را چطوری بگیرم و در یک متغیر بریزم و سپس عملیاتی که باید روی این متغیر انجام دهم را انجام دهم خواهش می کنم مرا راهنمایی کنید بر نامه هم در زیر آورده ام

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
با تشکر

آرام جان گل
21-12-2009, 17:02
یعنی کسی نیست جواب منو بده

asire-dell
22-12-2009, 11:38
سلام.
ببخشید من جواب چند تا برنامه می خواستم که با استفاده از میکرو کنترلرATMEGA8 و نرم افزار های BASCOM برای طراحی برنامه به زبان BASIC و شبیه ساز PROTEUS برایSIMULTION سخت افزار انجام داده و صحت آنها را تایید کنید:
1.با استفاده از seven segment کاتد مشترک برنامه ای بنویسید که اعداد 0 تا 9 را بنویسد
2.با استفاده از seven segment کاتد مشترک برنامه ای بنویسید که اعداد 0 تا 9 را بنویسد
3.با استفاده از یک دو کلید یک LED را خاموش و روشن کنید.
4. برای تشخیش وجود گازهای مضر در یک محیط صنعتی سنسوری نصب شده که در صورت وجود گاز مضر سیگنال خروجی ALARM را فعال (1) کند و در غیر این صورت خروجی ان غیر فعال (صفر) باشد.ای نسنسور بعضا بطور غلط اعلام وجود گاز مضر نموده و گاهی اوقات وجود گاز مضر را تشخیص نمی داد.برای بهبودی این سیستم،مهندسین تصمیم گرفتند بجای یک سنسور،از سه سنسور استفاده کنند و بر اساس خروجس مشابه دو عدد از سنسورها ،با اعتماد بیشتر اعلام وجود یا عدم وجود گاز را باور کند(و در صورت نیاز اقدام به عمل نمایند).مداری منطقی طراحی کنید که خروجی سنسور ها را در وضعیت بهینخ جدید تولید نماید.این خروجی را به یکی از پ.رتهای میکرو کنترلر AVR ATMEGA8 وصل نموده و برنامه ای در محیط BASCOM بنویسید که در صورت وجود گاز مضر از طریق PORT B سیگنال ALARM را برای کاربر تولید نماید .ضمنا کاربر باید بتواند با فشردن یک کلیدALARM را RESET کند.
5. ساعتی نرم افزاری طراحی نموده و بسازید که زمان را روی LCD سیمولاتور بشکل زیر نمایش دهد:
در سطر اول LCD پیغام"Current Time Is:" و در سطر دوم LCD پیغام HH:MM:SS .در جاییکه HH برای نمایش ساعت،MM برای نمایش دقیقه و SS برای نمایش ثانیه در نظر گرفته شده است.لازم به ذکر است که کاربر باید بتواند تنظیمات لازم را روی ساعت انجام دهد.
اگه هر کسی جواب حتی یکی از سئوالها رو یاد داره لطفا برای من ایمیل بزنه.
خواهش می کنم.
خیلی حیاتیه. تو این چند روز اخیر باید تحویل استادم بدم.

Elahe_11111
24-12-2009, 14:45
سلام
برنامه ای می خواستم که جمله روی lcd نشون بده به صورتی که جمله از سمت راست وارد شه و از سمت چپ خارج شه.برنامه ای که خودم نوشتم فقط جمله راچاپ می کنه جمله حرکت نمی کند.
ممنون

iraj_astara
26-12-2009, 17:03
سلام
من برای درس زبان ماشین ( رشته ی کامپیوتر) با کامپیوتر به برنامه نوشتم که از طریق پورت پرینتر 8 تا LED رو که از طریق دیتا های پورت پرینتر وصل میشه رو روشن کنم
من مدار رو هم درست کردن یه بافر 74hc244 هم کار گذاشتم ولی وقتی به پورت پرینتر وصل میکنم کار نمیکه ، یعنی بعضی از چراغا روشن میشه و تا به یه قطعه از برد دست میزنی همین 2-3 تا LED هم که روشن میشد خاموش میشه
من پایه های دیتا رو درست وصل کردم ولی پایه ی Vcc که فقط یه پایه داره ، آیا همین یه پایه به برق 5v وصل میشه؟؟؟

و پایه ی 2و19 چی میشن؟
ممنون میشم اگه بتونید راهنمایی کنید تا مشکلم برطرف بشه، سریع

مدار فقط شامل همین IC و LED و مقاوت 330 است
من بدون IC هم وصل کردو ولی استادگفت که چون پورت جریان نداره ، باید جریان برقرار کنی

تشکر

Elahe_11111
27-12-2009, 22:40
سلام
چرا lcd گرافیکی بهتر از اسیلسکوپ است؟
چرا کار با lcd گرافیکی بهتر از اسیلسکوپ است؟
ممنون

New Ray
29-12-2009, 22:35
خوب ميتوني تك تك حروف جمله رو از اولين حرف ( با فاصله در سمت چپ - مثلا 15 تا فاصله در LCD16x2 ) بنويسي بعد پس از تاخير ، حرف بعد رو هم اضافه كني و يكي از تعداد فاصله ها كم كن و دوباره همينطور الي آخر ...

New Ray
04-01-2010, 06:52
اينجا چه خبر شده ؟؟؟ چرا همه تاپيكها يكي شدن ؟ :18:
خوب اولي:

آرام جان گل
هم ميتوني عددها رو توي 4 متغير جدا ذخيره كني و بعد هر كدومو جدا توي 7seg نشون بدي، هم ميتوني اعداد رو در يك متغير بريزي ( int ) :
اولين رقم رو بريز تو متغير . حالا ( متغير + ( رقم دوم * 10 ) ) و حاصل رو بريز در متغير . همينطور سومين رقم رو ضرب در 100 و جمع با متغير و دوباره در متغير بريز و چهارمي هم در 1000 و ...

براي نمايش هم دوباره از آخرين رقم 7seg ( چهارمين رقم نمايش ) ، متغير رو تقسيم بر 1000 كن و جواب رو در 7seg آخري نشون بده . حالا متغير رو منهاي ( رقم چهارم * 1000 ) كن و حاصل رو تقسيم بر صد كن و جواب رو در 7seg سوم نشون بده. براي دومين رقم هم متغير رو منهاي ( ( رقم چهارم * 1000 ) + ( رقم سوم * 100 ) ) بكن و بعد حاصل رو تقسيم بر 10 كرده و در 7seg دوم نشون بده. در رقم اول هم متغير رو منهاي ( ( رقم چهارم * 1000 ) + ( رقم سوم * 100 ) + ( رقم دوم * 10 ) ) بكن و بعد حاصل رو در 7seg اول نشون بده.
( الان همه رو قشنگ متوجه شدي نه ؟ :27: كل اينايي كه گفتم همون قانون يكان ، دهگان ، صدگان رياضي اول ابتدايي هست :31: كه من از اين روش استفاده ميكنم ! )

حالا دومي:

asire-dell
چهار حالت داره : خيلي ببخشيدها يا استادتون شما رو سر كار گذاشته ، يا خودش اين برنامه ها رو ميخواد ولي بلد نيست ، يا شما درستونو خوب نخوندين ، يا شيطوني كردين استاد شما رو جريمه كرده ! :31:
گزينه سوم و چهارم صحيح ميباشد :31:
شوخو نموديم اينو هيچكس جواب نميده چون بيشتر تئوريه و آدم پير ميشه همه رو بنويسه ، منم كه BASCOM كارنميكنم ديگه بدتر ، اصلا اون دو نمره رو بي خيال، 18 بگير !

يه لحظه صبر كن، گفتي استادتون پول ميده ؟ :31:

سومي:

Elahe_11111

يه راهشو گفتم قبلا ...

اينم چهارمي:

iraj_astara
تو آستارايي هستي ؟ :46: خوب ، پايه هاي 74HC244 به شكل زير هستن. راست ورودي و چپ خروجي :

فعال كننده : پايه شماره 1 اگر صفر باشد چهارتا بافر زير فعال ميشوند :
2 => 18
4 => 16
6 => 14
8 => 12

فعال كننده : پايه شماره 19 اگر صفر باشد چهارتا بافر زير فعال ميشوند :
11 => 9
13 => 7
15 => 5
17 => 3

پايه 20 به مثبت 5 ولت وصل ميشه و پايه 10 به منفي ( زمين ). پايه هاي پورت پرينتر رو نميدونم بايد از يه كتاب نگاه كرد.

اما پنجمي:

Elahe_11111

NOT RESPONDING ! CAUTION ! FAILURE ! نامفهوم ! لا تفهيم ! NIO CORDOJO ! NEI MININGLES

اسكوپ كه با lcd گرافيكي فرق ميكنه :18: ، كي گفته glcd بهتره ! شايد چون براي چشم مضر نيست، و اينكه همزمان ميشه چند نقطه رو روشن كرد. درسته ديجيتاله ولي از نظر سرعت به پايه اسكوپ نميرسه. مگر اينكه بخوايم يه اسكوپ با كامپيوتر بسازيم ( CPU قوي ) كه خروجيش به GLCD وصل بشه كه اصلا نيازي نيست ، مانيتور هست كه !
RESTART ! SYSTEM HIBERNATION UP !
واقعا وقتي به اسم كاربرا نگاه ميكنم خندم ميگيره :
آرام جان گل - اسير دل - الهه يازده هزار و صد و يازده ! - ايرج آستارا - خودم :31: :27:

payam
04-01-2010, 10:41
اينجا چه خبر شده ؟؟؟ چرا همه تاپيكها يكي شدن ؟ [ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام دوست من .
چون تاپيك مرجع داريم واسه اين بحث ها ؛ تاپيك هايي كه بدون توجه ايجاد ميشن رو بايد ادغام كنيم .

ممنون.

New Ray
07-01-2010, 21:32
خوب با اجازه اساتيد ما هم سوالي بپرسيم كه مدتهاست در ذهن داريم :
در CodeVision ساختار برنامه را بصورت زير مينويسيم و بدون خطا كامپايل هم ميشود ولي نميدانيم درست است يا غلط ، و در پروتئوس ورژن 6.5 Error ميدهد :

اين برنامه :


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

اين هم ارور بعد از لود كردن در پرو تئوس :


............
Building circuit...
Instantiating SPICE models...
[U2] AVR model release 6.4 SP0.
[U2] Loaded 512 bytes of persistent EEPROM data.
ERROR: [U2] Must specify file extension for PROGRAM property.
Warning: [U2] No program code loaded.
[DSIM] BOOT Error.
Real Time Simulation failed to start

Real Time Simulation FAILED.

جواب بدينا ! داش پيام خواهش :45: !

New Ray
13-01-2010, 21:13
خوب، جواب خودم اينه كه تابعها رو فقط قبل از main بصورت كامل تعريف ميكنيم نه در پايان آن ! :5:

آنتی
20-01-2010, 12:46
سلام
من کل سایت را درمورد یه پروژه avr گشتم ولی چیزی که میخواستم پیدا نکردم
من یه برنامه میخوام اگر کمکم کنید خیلی ممنون میشم
1- زمانی از ورودیبه عنوان پیش فرض داشته باشد(24ساعته)
2در زمان خاصی (مثلا 8 صبح) هر روز سوییچ عمل کندبه شرط اینکه:

1. به وسیله یک کلید زمان عمل سوییچرا در 5 محدوده خاص قرار دهیم:
1-5ثانیه
2-10ثانیه
3-15ثانیه
4- 20ثانیه
5-25 ثانیه
قابلیت این را داشته باشد که در صورتی که تمام 5 کلیدوصل بود جمع مدت زمان آنها سوییچ عمل کند
اگر میتونید کمک کنید دریغ نکید

New Ray
21-01-2010, 15:25
ببخشيد دوست عزيز ، درخواستها كه زياد هستن ، ولي معمولا روي مطالب آموزشي و رفع اشكال و ... كار ميكنيم اما بعضي ها درخواستهاي كاربردي دارن كه اگه كسي چنين چيزي بخواد ولي بلد نباشه ، بهتره از كسي كه كارش ساخت مدارات سفارشيه بخواد. البته اينها به صورت پروژه آماده از قبل جمع آوري شدن ولي طراحي مدار جديد كار سختيه چون يكم بايد روش وقت گذاشت و الانم چيزي كه كمه وقته ! من هم Dial Up هستم ديگه بدتر ! :31:

البته بعضيها پروژه هاي درسي يا تمريناتي كه استاد كلاس ازشون خواسته ، درخواست ميكنن و حتي روش فكر هم نميكنن ... كه اين باعث ميشه چيزي ياد نگيرن و من اينو توصيه نميكنم. حالا شما يا مورد اول هستين يا دوم و يا سومي كه نميدونم ...

توضيح كلي:
اما اين مدار بايد اول يك تايمر (16 بيتي) داشته باشه ، بهتره يك كريستال 32768Hz بين پايه هاي TOSC1 و TOSC2 قرار بديم تا تايمر با اون كار كنه ( دقيق تر بشه ) . تايمر داراي وقفه باشه و وقتي مقدارش به 32768 رسيد ( 1 ثانيه ) وقفه فعال بشه ، سپس يك واحد به متغير X اضافه كنيم و وقتي متغير X به 3600 رسيد ( 1 ساعت ) يك واحد به متغير ديگري مثلا Y اضافه كرده و متغير X را صفر ميكنيم. همينطور وقتي Y به 24 رسيد صفرش ميكنيم.

اما خارج از وقفه تايمر ، در برنامه اصلي كليدهاي ورودي و صفحه نمايش خروجي را ايجاد ميكنيم. عدد Y (ساعت) را در صفحه نشان ميدهيم. وقتي عدد Y به 8 رسيد خروجي رله اي را فعال كند و ... ورودي ها هم مقدار تاخيري ايجاد كنند و در متغير ديگري بريزند تا بعد از آن رله دوباره خاموش شود.

كلا اين مدار تايمر طرفداران زيادي داره ( بين غير از رشته هاي الكترونيك ). اگه وقت كنم شايد يه مدار تايمر قابل تنظيم طراحب كنم و بذارم توي تاپيك پروژه ها. نگاه كن قاط زدم طراحب :31:

اسم ساندويچي هم بذار ساندويچ هاي خوشمزه يا پيشرفته تر انعكاس معده :31:

آنتی
21-01-2010, 21:27
سلام
با تشکر از توجهتون
1- من نمی دونم جز کدوم یکی از این سه گروه هستم ولی خیلی تازه کارم و ضمنا بصورت آماتور (اصلا ربطی به رشته من نداره)
2- اگر وقت کنی این مدار را طراحب کنی که خیلی عالی میشه
3- از پیشنهاد اسم ساندویچی ممنون
4- یه تشکر براتون خیلی کمه
موفق باشید

efatdrikvand
01-02-2010, 10:44
اكه شروعكنيد ميتونه خيلي به درد بخور باشه

New Ray
01-02-2010, 23:03
اصلا حواسم نبود ، يه مدت حالم گرفته بود از يه چيزايي ...

خوب سعي ميكنم اين تايمره رو بزنم بزارم اينجا تا آقا پيام فيتيله پيچش كنه :31: فقط اگه آنتي منو ضربه فني نكنه ! :27:

ئه ، بينم داش ، يعني چيز آبجي تيفا ؟! ئه ؟ :21:

تايمرو طراحب ميكنم .

shadi_87
18-03-2010, 23:55
سلام دوستان

پروژه ی لیسانسم راجع به ساخت یه تابلو روان سه رنگه. می خواستم راهنماییم کنین و اگه میشه کد C این پروژه رو واسم پیدا کنین . خودم خیلی گشتم. مرسی
تو قسمت پروژه نوشتم این درخواستمو اما کسی جواب نداد. خواهش می کنم استثنا قایل شینو جواب بدین. حیاتیه باز مرسی

h_zaman06
19-03-2010, 08:45
سلام دوستان

پروژه ی لیسانسم راجع به ساخت یه تابلو روان سه رنگه. می خواستم راهنماییم کنین و اگه میشه کد C این پروژه رو واسم پیدا کنین . خودم خیلی گشتم. مرسی
تو قسمت پروژه نوشتم این درخواستمو اما کسی جواب نداد. خواهش می کنم استثنا قایل شینو جواب بدین. حیاتیه باز مرسی

خیلی بعیده که بتونی سورس را پیدا کنی ... برای اطلاعات بیشتر تنها جایی که می تونه بهت کمک کنه سایت مهندس لاچینی هست ... یه سری به اونجا برن

arash_al42
03-04-2010, 15:04
با سلام
کسی از دوستان می تونه منو راهنمایی کنه
من یه فایل هگز دارم و می خوام اونو به برنامه اش تبدیل کنم واینکه به چه زبانی نوشته شده رو نمی دونم
لطفا کمکم کنید

shs8
07-04-2010, 15:41
.....................................

ali_manutd_2007
15-04-2010, 21:12
با سلام
کسی از دوستان می تونه منو راهنمایی کنه
من یه فایل هگز دارم و می خوام اونو به برنامه اش تبدیل کنم واینکه به چه زبانی نوشته شده رو نمی دونم
لطفا کمکم کنید

همچنين برنامه اي فكر نكنم بشه

zkh.85
06-05-2010, 14:09
سلام دوستان
پروژه من درباره کنترل کننده های صنعتیه درباره 2تا میکروکنترلر اطلاعات کاملی میخوام خودم چیز خاصی پیدا نکردم.
لطفا کمکم کنید

rostamiani
10-05-2010, 10:00
سلام
من می خوام با Codevision 2 به حافظه SD وصل بشم.لیست فایل ها رو بخونم و محتوای فایل های txt رو ببینم
ولی نمی تونم از مثال های Codevision سر در بیارم :41:

حافظه رو اینجوری وصل کردم :

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

اینم تنظیمات Codevision :

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

ولی دیگه باید چکار کنم ؟ :13:

لازمه از وقفه ها استفاده کنم یا نه؟
اگه ممکنه یک کد واضح و گویا بهم بدین تا روشن بشم :31:

متشکرم :11:

rostamiani
19-05-2010, 17:37
خیلی متشکرم
کار من که راه افتاد :20:

برای همین تصمیم گرفتم یک آموزش فارسی برای کار با دستورات کتابخانه CodeVisionAVR 2 بنویسم.خوشحال میشم اگه نظر بقیه رو هم برای بهتر شدنش بدونم


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
متشکرم :10:

elc_tabriz
23-05-2010, 12:47
سلام دوستان ایا میتوانیم تصیر را از مطلب با avrبه lcd منتقل کرد

---------- Post added at 12:47 PM ---------- Previous post was at 12:44 PM ----------

سلام دوستان ایا میتوانتصویر راازمطلب با avrبه lcd منتقل کرد

rostamiani
23-05-2010, 15:14
سلام دوستان ایا میتوانیم تصیر را از مطلب با avrبه lcd منتقل کرد

---------- Post added at 12:47 PM ---------- Previous post was at 12:44 PM ----------

سلام دوستان ایا میتوانتصویر راازمطلب با avrبه lcd منتقل کرد
شدنش که میشه
ولی کار عجیبیه :31:

اگه بتونید یک برنامه ویندوزی بنویسید که تصویر رو ار Mathlab بگیره می تونه مثلا با پورت RS232 به AVR بفرسته و اونم روی ال سی دی چاپش کنه

omid7170
24-05-2010, 15:17
یه سوال داشتم کریستال برای atmega8L چیه؟

مثلا برای( atmega16-4MGHZ)هست

h_zaman06
24-05-2010, 17:41
یه سوال داشتم کریستال برای atmega8L چیه؟

مثلا برای( atmega16-4MGHZ)هست

این حرفت عجیب غریبه ... آخه تا اونجایی که من میدونم شما میتونه تا 16 مگاهرتز کریستال بهش وصل کنی حالا هر مقداری میخواد باشه (حالا اینکه میگی مگا 16 4 مگاهرتز هست رو من تا حالا نشنیدم)

اما در مورد میکروهایی که آخرشون حرف ال هست ... اون ها به دلیل اینکه کم مصرفترند حداکثر تا 8 مگاهرتز میتونند کلاک بشند .... حالا زیر این مقدار هر چی میخواد باشه ... این مورد برای مگا8 ال هم صادق هست

elc_tabriz
26-05-2010, 15:13
دیتا شیت اتصال میکرو به یک LCD گرافیکی 16*2رو می خواستم.

REZA SAEEDI
27-06-2010, 12:48
سلام هركس كه درباره ميكرو كنترلر AVR سوال دارد مي تواند از من بپرسد تا اينجانب جوابگوي سوالات شما عزيزان علاقمند باشد_باشد كه اين گام هر چند كوچك اينجانب راهي باشد براي شكوفايي ميهن عزيزم ايران بزرگ و به اميد سرافرازي تمام علاقمندان علم در ايران:11:

REZA SAEEDI
27-06-2010, 13:21
سلم من حاضرم با شما جهت آموزش AVR,8051همكاري كنم

mohammadmother
29-06-2010, 19:33
با سلام من یه سوالی در مورد میکرو ای وی آر at mega 32 داشتم در مورد datsheet اون
من یه عکس دارم که ترتیب pin ها با هم فرق می کنه می خواستم بدونم کدومشون درسته
آخ pin reset جاش فرق داره
با تشکر



برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

rostamiani
29-06-2010, 19:34
با سلام من یه سوالی در مورد میکرو ای وی آر at mega 32 داشتم در مورد datsheet اون
من یه عکس دارم که ترتیب pin ها با هم فرق می کنه می خواستم بدونم کدومشون درسته
آخ pin reset جاش فرق داره
با تشکر
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
میشه عکس ها رو بزارید :)

mohammadmother
01-07-2010, 10:39
میشه عکس ها رو بزارید :)

برای دیدن عکس ها رو لینک کلیک کنید

rostamiani
01-07-2010, 11:02
برای دیدن عکس ها رو لینک کلیک کنید
مرجع اصلی Datasheet هست. هرچی تو Datasheet نوشته درسته
اینم Datasheet :


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

mohammadmother
01-07-2010, 11:14
مرجع اصلی Datasheet هست. هرچی تو Datasheet نوشته درسته
اینم Datasheet :


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

من هم مرجع رو datasheet گرفتم ولی تو خیلی جاها همین روال رو که تو وبلاگ های فارسی هست رو دیدم بالاخره که باید درست بگن

rostamiani
01-07-2010, 11:35
من هم مرجع رو datasheet گرفتم ولی تو خیلی جاها همین روال رو که تو وبلاگ های فارسی هست رو دیدم بالاخره که باید درست بگن
بالاخره یک پایه که ۲دو تا کار نمی کنه !
مطمئنا چیزی که خود سازنده گفته درسته
باید از کسانی که جور دیگه ای پایه ها رو وصل می کنند بپرسید قضیه چیه :)

شاید از میکروی دیگه ای استفاده کردند !!!

mohammadmother
02-07-2010, 12:22
من کابل پروگرمر رو بر حسب این دیتا شیت درست کردم ولی توی دیتا شیت دیگه دیدم که پین 3 و 11 رو هم به وصل کرده که من این کارو نکردم یه نظر شما اشکالی داره؟
در ضمن یه عکس دیگه از پروگرمر دارم که اونم شکلش فرق می کنه
من پروگرمرمو بر اساس این مدار درست کردم

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تو این شکل 3 و11 به هم وصلند

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

اینم پروگرمری که شکلش فرق داره مثلا تو این پروگرمر نمی دونم این سیم زرد رنگ برای چیه!

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

rostamiani
02-07-2010, 13:58
من کابل پروگرمر رو بر حسب این دیتا شیت درست کردم ولی توی دیتا شیت دیگه دیدم که پین 3 و 11 رو هم به وصل کرده که من این کارو نکردم یه نظر شما اشکالی داره؟
در ضمن یه عکس دیگه از پروگرمر دارم که اونم شکلش فرق می کنه
من پروگرمرمو بر اساس این مدار درست کردم

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
تو این شکل 3 و11 به هم وصلند

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

اینم پروگرمری که شکلش فرق داره مثلا تو این پروگرمر نمی دونم این سیم زرد رنگ برای چیه!

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
ظاهرا لینک عکس ها رو نزاشتین. خودم رفتم از پروفایلتون دیدم :)
اگه عکس ها رو BMP آپلود نکنید راختتر می تونم ببینمشون :)

فکر کردم مشکل با پایه های میکرو هست.ظاهرا منظورتون پایه های LPT هست درسته ؟
پورت ۳ خروجی هست و ۱۱ ورودی !
نمی دونم چرا این کار رو کرده !ولی اگه خودش گفته شما هم باید همین کار رو بکنی :31:
در مورد کار این پین ها اینجا نوشته :


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

mohammadmother
04-07-2010, 14:50
من این پروگرمر رو به کامپیوتر وصل کردم و با بسکام یه برنامه ی کوچیک برای امتهان نوشتم ولی نمی تونه سند کنه تو ای وی آر
یکی از مشکلاتش اینه که پروگرمر رو نمیشناسه
در ضمن تو لیست انتخاب ای وی آر ها مگا32 نیست البته یه گزینه هست به نام M32 که فکر کنم همون ATMEGA32 باشه


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

rostamiani
04-07-2010, 14:52
من این پروگرمر رو به کامپیوتر وصل کردم و با بسکام یه برنامه ی کوچیک برای امتهان نوشتم ولی نمی تونه سند کنه تو ای وی آر
یکی از مشکلاتش اینه که پروگرمر رو نمیشناسه
در ضمن تو لیست انتخاب ای وی آر ها مگا32 نیست البته یه گزینه هست به نام M32 که فکر کنم همون ATMEGA32 باشه

---------- Post added at 02:50 PM ---------- Previous post was at 02:50 PM ----------

من این پروگرمر رو به کامپیوتر وصل کردم و با بسکام یه برنامه ی کوچیک برای امتهان نوشتم ولی نمی تونه سند کنه تو ای وی آر
یکی از مشکلاتش اینه که پروگرمر رو نمیشناسه
در ضمن تو لیست انتخاب ای وی آر ها مگا32 نیست البته یه گزینه هست به نام M32 که فکر کنم همون ATMEGA32 باشه


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
طراح پروگرمر کیه ؟ میشه باهاش تماس گرفت
خوبه خودشون بپرسید :D

AV_SABER
17-07-2010, 14:12
سلام به همه دوستان
من يه مشكل كوچيك با uart بيسكام دارم چند تا ميكرو رو به هم وصل كردم هر ميكرو 6-8 تا uart نرم افزاري به عنوان ورودي داره و 1 uart نرم افزاري به عنوان خروجي. تمامي ميكرو ها mega8 هستند و با فركانس 8MH و Boad=9600 يه داده وارد ميكرو اول ميشه اين داده بعداز پردازش وارد ميكرو دوم مي شه و الا آخر تا اينجا مشكلي وجود نداره مشكل وقتي بوجود مياد كه مي خوام يه ورودي ديگه از ميكرو آخر به ميكرو اول بدم يعني در واقع خروجي ميكرو آخر رو به عنوان ورودي به ميكرو اول وصل كنم يه مقدار اوليه هم بايد در حركتاول به ميكرو اول داده بشه كه اونم انجام ميشه حالا وقتي اين ورودي رو توي ميكرو اول فعال مي كنم تمامي ميكرو ها هنگ مي كنند يه جورايي همه توي دستور input مي مونند ميكرو اول دنبال ورودي از ميكرو آخر هست در حالي كه ميكرو آخر خودش در انتظار ميكرو هاي قبلي هست هر كاري هم كردم كه از لحاظ زماني اين دوتا با هم تداخل پيدا نكنند باز هم بعد از چند تا حركت توي حلقه ميكرو ها هنگ مي كنند
از دوستان كسي راه حلي به ذهنش ميرسه تورو خدا كمك كني

rostamiani
17-07-2010, 14:34
سلام
چه کار جالبی !
قراره این میکرو ها چکار کنند ؟
ورودی میکروی اول از کجا میاد ؟!
شاید بشه با یک بافر تاخیر درست کرد :)

singleguy
18-07-2010, 08:54
سلام عزیزان!
من از AVR هیچی نمیدونم! برای آشنایی با AVR چه کتاب(ها)ی را پیشنهاد میکنید؟!

rostamiani
18-07-2010, 09:40
سلام عزیزان!
من از AVR هیچی نمیدونم! برای آشنایی با AVR چه کتاب(ها)ی را پیشنهاد میکنید؟!
این کتاب جالبیه .خوب توضیح داده :


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

البته من کتابای دیگه رو ندیدم .خوبه یک نگاهی هم به اینا بندازی :


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

موفق باشید :)

sm_315
15-08-2010, 08:36
با سلام
من میخوام 10تا رشته رو داخل حافظه eeprom در atmega32 ذخیره کنم کسی میتونه کمکم کنه چطوری این کارو انجام بدم؟

madadnoki
07-09-2010, 18:37
سلام!!!!!در مورد طراحی سوال دارم,,,,,,موقع طراحی نقشه طراح از کجا میدونه چه جایی باید ترانزیستور باشه ,,,,چه جایی مقاومت ,,,,,,,,منیدونم سوالم رو واضح نوشتم یا نه ,,,,,,,, بیشتر در مورد طراحی توضیح بدبد

Peji2010
12-09-2010, 23:34
سلام!!!!!در مورد طراحی سوال دارم,,,,,,موقع طراحی نقشه طراح از کجا میدونه چه جایی باید ترانزیستور باشه ,,,,چه جایی مقاومت ,,,,,,,,منیدونم سوالم رو واضح نوشتم یا نه ,,,,,,,, بیشتر در مورد طراحی توضیح بدبد


خب فرض کن که مثلا" قراره با خروجی یه میکروکنترلر یک رله رو فعال کنیم. خروجی میکرو حداکثر 25 میلی آمپره اما رله نیاز به جریان بیشتری داره بنابرین از یک ترانزیستور برای تقویت جریان استفاده میشه. جاهایی هم که نیاز به محدود کردن ولتاژ یا جریان داشته باشیم از مقاومت استفاده میکنیم یا تو مدارهای صوتی اگه بخایم فرکانسهای کمتر از مثلا" 20 هرتز و بیشتر از 20 کیلوهرتز حذف بشن میشه از خازن استفاده کرد. البته تو خیلی کاربردهای دیگه هم از ترانزیستور و خازن و ... استفاده میشه و اینا رو فقط برای مثال گفتم.

madadnoki
13-09-2010, 08:38
خب فرض کن که مثلا" قراره با خروجی یه میکروکنترلر یک رله رو فعال کنیم. خروجی میکرو حداکثر 25 میلی آمپره اما رله نیاز به جریان بیشتری داره بنابرین از یک ترانزیستور برای تقویت جریان استفاده میشه. جاهایی هم که نیاز به محدود کردن ولتاژ یا جریان داشته باشیم از مقاومت استفاده میکنیم یا تو مدارهای صوتی اگه بخایم فرکانسهای کمتر از مثلا" 20 هرتز و بیشتر از 20 کیلوهرتز حذف بشن میشه از خازن استفاده کرد. البته تو خیلی کاربردهای دیگه هم از ترانزیستور و خازن و ... استفاده میشه و اینا رو فقط برای مثال گفتم.



دوست عزیز ,,,شما در این باره منبع خاصی رو میشناسید,,,,اگه ممکنه معرفی کنید

خیلی خیلی ممنونم:11:

Peji2010
13-09-2010, 22:20
شما اول باید طرز کار قطعات الکترونیکی مثل ترانزیستور و دیود و ماسفت و... رو بدونین تا بتونین طراحی کنین. اگه دنبال کتاب هستین میتونین جلد اول کتاب اصول الکترونیک رو بخونید(البته اگه درمورد مقاومت و خازن و سلف زیاد اطلاعات ندارین) و بعدش کتاب قطعات و مدارات الکترونیک نشلسکی رو بخونین.

robert
30-09-2010, 10:34
سلام به همگی

میخواستم بدونم نرم افزار Codevision از زبان کیوبیسیک هم برای پروگرام کردن میکروکنترلر ساپورت میکنه یا نه..

ممنون

dizgah
30-09-2010, 12:17
سلام میشه منظورتون رو واضح تر بگین ؟
کدویژن یه کامپایلر زبان C برای میکروکنترلر های AVR هست

robert
30-09-2010, 12:27
سلام میشه منظورتون رو واضح تر بگین ؟
کدویژن یه کامپایلر زبان C برای میکروکنترلر های AVR هست

یعنی کلا از زبان C استفاده نشه و برای پروگرام کردن از زبان بیسیک استفاده بشه...

در ضمن میخواستم بدونم پروگرامر چی هست... از کجا باید خرید...؟؟ قیمتش چجوریه..؟؟

ممنونم :11::11:

robert
20-10-2010, 11:26
سلام

چجوری میشه فهمید که یه میکروکنترلر پروگرام شده یا نه...؟؟؟

به کمک codevision راهی هست..؟؟

amirldo
21-10-2010, 14:02
سلام من کتاب مرجع کامل avr به زبان c از انتشارات نص رو میخواستم لطفا اگه کسی داره برام بزاره با تشکر...

gbg
23-10-2010, 22:51
سلام
من یه مشکل ساده دارم

پورت c رو تو کدویژن اینجوری تعریف کردم
PORTC=0x00;
DDRC=0x00;
و پایه ها رو با مقاومت پول آپ کردم و تو یه حلقه مقدار پورت رو می خونم وقتی که با ولتاژ یکی هر کدوم از پین های پورت C رو تغییر میدم ولی مقداری خونده نمیشه و انگار نه انگار

robert
24-10-2010, 12:15
سلام به همگی

من تا حالا با AVR کار نکردم و به خاطر همین خیلی ناشی هستم...

الان وقتی میخوام میکرو رو پروگرام کنم codevision این ارور رو میده
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]


مدل پروگرامر که از بازار امجد (( خیابان جمهوری )) خریدم هم این هست:


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید



یه کمکی بکنید تا بتونم این micro رو پروگرام کنم...

ممنونم

gbg
24-10-2010, 20:26
یه sdk200/300 بخر با پورت LPT کار میکنه
یا پروگرامر Extreme بگیر با USB کار میکنه ولی با برنامه خودش و اگه با LPT وصلش کنی با کدویژن هم کار میکنه

dizgah
25-10-2010, 08:30
یعنی کلا از زبان C استفاده نشه و برای پروگرام کردن از زبان بیسیک استفاده بشه...

در ضمن میخواستم بدونم پروگرامر چی هست... از کجا باید خرید...؟؟ قیمتش چجوریه..؟؟

ممنونم
برای برنامه نویسی به زبان بیسیک میتونین از کامپایلر بسکام استفاده کنین که دستورات ساده تر و توابع آماده ای رو هم جهت کار با این نوع میکرو در خودش داره
پروگرمر وسیله ایست که شما توسط اون برنامه ای رو که بوسیله رایانه نوشته و کامپایل کرده اید به حافظه ی میکرو کنترلر مزبور انتقال میدین
ساده ترین نوه پروگرمر برای میکرو های ای وی آر stk200 هست که با صرف مبلغی زبر هزار تومن میتونین خودتون بسازینش


سلام به همگی

من تا حالا با AVR کار نکردم و به خاطر همین خیلی ناشی هستم...

الان وقتی میخوام میکرو رو پروگرام کنم codevision این ارور رو میده
متاسفانه نتونستم مدل پروگرمر رو تشخیص بدم ابتدا زنگ بزنین و از فروشنده نام پروگرمر رو بپرسین
برای برنامه ریزی میکرو باید ابتدا مطمئن شین که پروگرمری که ازش استفاده میکنین توسط کدویژن حمایت میشه برای این منظور برین تو
setting /programmrs
و پروگرمری که ازش استفاده میکنین رو انتخاب کنین و در قسمت برنامه ریزی red / chip signature رو انتخاب کنین ببینین میکرو رو میشناسه یا نه ؟

سلام
من یه مشکل ساده دارم

پورت c رو تو کدویژن اینجوری تعریف کردم
PORTC=0x00;
DDRC=0x00;
و پایه ها رو با مقاومت پول آپ کردم و تو یه حلقه مقدار پورت رو می خونم وقتی که با ولتاژ یکی هر کدوم از پین های پورت C رو تغییر میدم ولی مقداری خونده نمیشه و انگار نه انگار
متوجه نشدم بیشتر توضیح میدین ؟

robert
27-10-2010, 22:45
ممنون... اون میکروی من بدلیل برعکس گذاشتن روی پروگرامر سوخته بود... برای همین رفتم بازار امجد و دوتا دیگه خریدم...

حالا سوالم این هست که :

آیا برای میکروی ATmega16 علاوه بر پایه vcc باید پایه avcc رو هم به همون ولتاژ 5 ولت وصل کرد....؟؟

lcd های 2 در 16 با چه ولتاژی کار میکنند...؟؟

اگر این lcd به ولتاژی وصل بشه و همه 32 تا خانه اش روشن بشن میشه گفت اون lcd صد درصد سالم هست یا نه..؟؟

ممنونم

gbg
28-10-2010, 00:14
متوجه نشدم بیشتر توضیح میدین ؟

ممنون مشکلم حل شد

robert
28-10-2010, 17:29
سلام به همگی
وقتتون بخیر...

بنده این ترم برای یکی از دروس قصد داشتم پروژه ای ارائه بدم و برای همین موضوع (( کنترل دور موتور DC به کمک سیگنالهای PWM )) رو که یکی از دوستان در فرومی دیگر زحمت برنامه نویسی و ساخت فایلهای اون رو کشیده بودند رو انتخاب کردم.
این لینک پست حاوی پروژه:

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

الان من این پروژه رو تقریبا پیاده کردم ولی چند تا مشکل کوچولو برام پیش اومده:

اول اینکه ایا برای راه اندازی کل این پروژه و اینکه موتور به دلخواه ما ساعتگرد یا پادساعتگرد بچرخه فقط و فقط پروگرام کردن میکرو با همون فایل HEX کافی هست یا اینکه باید سیگنالهای pwm رو هم از طریق codevision برای میکرو تعریف کنیم...؟؟ آخه من atmega16 مورد استفاده در این پروژه رو با نرم افزار isp prog پروگرام کردم... میخواستم بدونم اگر باید این میکرو را برای تولید pwm هم برنامه ریزی کنیم آیا پروگرام شدن میکرو با دو نرم افزار مختلف مشکلی ایجاد نمیکنه و اینکه اصلا نیازی به تعریف PWM برای میکرو هست یا خیر...؟؟_______________

دوم آنکه : همونطور که در فایل پروتئوس این پروژه مشاهده میشه یک lcd مدل 16*2 به عنوان نمایشگر مدار استفاده شده ...
الان من میتونم کلمات OCRO و Direction رو بر روی lcd بسته شده در مدارم ببینم ... ولی هر چی کلید ها رو که به مقاوتها بسته شده میزنم تاثیری نداره...!! آیا این ربطی به همون PWM نداره...؟؟؟_________________________



سومین و آخرین سوالم در مورد پایه avcc از میکروی atmega16 هستش... من این پایه رو به هیچ ولتاژی متصل نکردم و رهایش کردم... آیا نیازی هست که ولتاژ 5 ولت رو به این پایه هم اعمال کنم...؟؟

ممنون میشم اگر یک توضیحی محبت کنید.

dilema
17-02-2011, 08:07
سلام دوستان عزیز
من در پروژه ای ک دارم انجام میدم یه سوال مهمی برام پیش اومده ک فکر می کنم شما می تونید بهم کمک کنید.
من یه محلول بی رنگ دارم که بعد از مدت کوتاهی تغییر رنگ ناگهانی به آبی تیره دارم و من می خوام به محض آبی شدن،سنسور این تغییر رنگو بخونه (و جریانی ک تویه یه مدار دیگه دارم رو قطع کنه).چطوری می تونم این کارو انجام بدم؟؟؟
راستش من زیاد از الکترونیک سر در نمیارم و امیدوارم شدنی باشه!
لطفا هرکدوم از دوستان که می تونه سریعتر پاسخ بده!
خیییییلی منووون:)

mhmmdshirazi
04-03-2011, 13:24
سلام دوستان من میخوام با میکرو کنترلر avr موس رو فقط به منظور مپینگ استفاده کنم و خودند دکمه هاشم اصلا اهمیتی نداره اگه میشه یکی کمکم کنه و اگه نحوه راه اندازی سنسورش رو هم بگید کافیه.

Squall Leonhart
07-03-2011, 17:30
عزیزان ببینین با توجه به این عکس :


[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]



من باید جهت صحیح قرار گرفتن آی سی رو با توجه به شکاف بالای سر آی سی تشخیص بدم دیگه درسته؟

از طرف دیگه فروشنده بهم گفت که باید به جهت نوشته بر روی آی سی دقت کنم و اون رو مد نظر قرار بدم ولی با مقایسه با عکسی که توی پکیج پروگرمر بود اصلا با هم جور در نمیان و دقیقا بر عکس حرفی هست که فروشنده بهم گفته! نظروتون چیه؟

من میخوام ATMEGA8A-PU رو برنامه ریزی بکنم.
این مدل قابلت برنامه ریزی مجدد رو داره یا نه؟

ظرفیت چقدر هست؟ فروشنده بهم گفت 8 گیگ ظرفیت داره! ولی من باورم نشد! توی دیتاشیتش هم چیزی در مورد ظرفیتش ندیدم :

برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

واقعا ممنون میشم اگه کسی کمک بکنه.

big light
12-03-2011, 16:11
سلام
مقاله یا مطلبی در مورد مبدل DC به AC با AVR با توان 200وات می خواستم.

artur013
12-03-2011, 20:26
سلام پروگرم atmega8a

artur013
12-03-2011, 20:27
کسی پروگرم atmega8a-puرو برا محافظ برق داره

cryxalis
20-03-2011, 18:23
سلام
من تو برنامه ریزی میکروکنترلر تازه واردم. میخواستم یه برنامه ساده برای ارتباط با rs232 بنویسم با atmega16.


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

مشکل اینجاست که مقدار برگشتی درست نیست. تو پروتئوس چک کردم ،‌ همون نتیجه رو میده . با اسیلوسکوپش که دیدم ، فهمیدم که ظاهرا فرکانس برگشتی کمتره و در ضمن نا مفهوم و هر مقداری هم که برگشت داده بشه نتیجه یکیه.
اگه منو کمک کنید ممنون میشم.

aminsaeedi
13-04-2011, 00:03
سلام خسته نباشید می خواستم بدونم میشه تصاویری که روی lcd گرافیکی هست را روی تلویزیون یا مانیتور نشون بده با AVR

steverobinson
16-05-2011, 05:31
با سلام
من پروژهای دارم که موضوع مرگ و زندگیه. پروژه راجع به کنترل چند تا سروو موتور و دیواسهای دیگر به کمک Z80180 و فلش 29F010 است. به کمک متخصصین در اصلاح مدار نیاز دارم. حق الزحمه بسیار عالی پرداخت خواهد شد.

با تشکر
09123874644
s_ghozati@yahoo.com

steverobinson
16-05-2011, 05:35
سلام

برای نوشتن و حواندن محتوای آی سی های 29F010 و PAL16V8 چه پروگرامری در بازار هست و از کجا میشه خرید؟

بهروز

900913
29-10-2011, 09:32
وقتی مادر بردهای جدید پورت (پرینتر|parallel|lpt) برای پروگرامر Stk200-300 رو ندارن پس چیکار باید بکنیم؟ راه حلش چیه؟ البته راهی که بشه با کمترین هزینه از پروگرامر ساخت خودمون استفاده کنیم.:19:

؟؟؟ :10:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

rostamiani
30-10-2011, 07:53
وقتی مادر بردهای جدید پورت (پرینتر|parallel|lpt) برای پروگرامر Stk200-300 رو ندارن پس چیکار باید بکنیم؟ راه حلش چیه؟ البته راهی که بشه با کمترین هزینه از پروگرامر ساخت خودمون استفاده کنیم.:19:

؟؟؟ :10:

[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

یک کارت Paralell بخر !
فکر کنم تبدیل USB به Parallel هم وجود داشته باشه ولی مطمئن نیستم اینجوری کار کنه !

900913
31-10-2011, 03:46
یک کارت Paralell بخر !
فکر کنم تبدیل USB به Parallel هم وجود داشته باشه ولی مطمئن نیستم اینجوری کار کنه !

یه جایی خوندم تبدیلش واسه پروگرامر کار نمیکنه!
کارت Paralell هست؟؟ چه طوریا!؟ روی PCI نصب میشه؟ شما تست کردین شده؟

ممنون:40::10:

rostamiani
02-11-2011, 08:31
یه جایی خوندم تبدیلش واسه پروگرامر کار نمیکنه!
کارت Paralell هست؟؟ چه طوریا!؟ روی PCI نصب میشه؟ شما تست کردین شده؟

ممنون:40::10:

کارت PCI وجود که داره ولی نمی دونم توی ایران هست یا نه
من تست نکردم ولی بعید می دونم با کارت PCI مشکلی وجود داشته باشه... یک نفر رو میشناسم که شاید بدونه .ازش می پرسم :)

900913
03-11-2011, 00:18
کارت PCI وجود که داره ولی نمی دونم توی ایران هست یا نه
من تست نکردم ولی بعید می دونم با کارت PCI مشکلی وجود داشته باشه... یک نفر رو میشناسم که شاید بدونه .ازش می پرسم

okay
منتظریـــــــــــــــــــ ــــــــــم!:8:
البته من رفتم بازار پرسیدم اصلا نمیدونن چیه! تازه کلی هم خنگا بی سوالا بهم خندیدن گفتن پرینتر های جدید usb هستن و پروگرامرها هم usb هستن!:13:
اونا توی پول گرفتن بیشتر تخصص دارن تا این چیزا انگار!!
به مهندسین توهین نشه منظورم اونای دیگه بود.

aminjigar
04-11-2011, 05:46
okay
منتظریـــــــــــــــــــ ــــــــــم!:8:
البته من رفتم بازار پرسیدم اصلا نمیدونن چیه! تازه کلی هم خنگا بی سوالا بهم خندیدن گفتن پرینتر های جدید usb هستن و پروگرامرها هم usb هستن!:13:
اونا توی پول گرفتن بیشتر تخصص دارن تا این چیزا انگار!!
به مهندسین توهین نشه منظورم اونای دیگه بود.
من با کارت PCI امتحان نکردم ولی با تبدیل که نمیشه اون چیپ های پروگرامر

محدودیت زیاد دارن...

پیشنهاد می کنم خودت با بافر یه پروگرامر موازی بسازی بعد تبدیل بزنی شاید

این جوری بشه

rostamiani
04-11-2011, 06:17
okay
منتظریـــــــــــــــــــ ــــــــــم!:8:
البته من رفتم بازار پرسیدم اصلا نمیدونن چیه! تازه کلی هم خنگا بی سوالا بهم خندیدن گفتن پرینتر های جدید usb هستن و پروگرامرها هم usb هستن!:13:
اونا توی پول گرفتن بیشتر تخصص دارن تا این چیزا انگار!!
به مهندسین توهین نشه منظورم اونای دیگه بود.

ایشون هم با کارت PCI کار نکرده بودند ولی اگه پیدا کنید به احتمال زیاد مشکلی نباشه
مطمئنید مادربوردتون Parallel نداره ؟ چون بعضی مدل ها پشتشون ندارند ولی پورت رو روی برد قرار دادند و باید با کابل ازش خروجی گرفت
مدل مادربوردتون چیه ؟

robert
04-11-2011, 08:44
ایشون هم با کارت PCI کار نکرده بودند ولی اگه پیدا کنید به احتمال زیاد مشکلی نباشه
مطمئنید مادربوردتون Parallel نداره ؟ چون بعضی مدل ها پشتشون ندارند ولی پورت رو روی برد قرار دادند و باید با کابل ازش خروجی گرفت
مدل مادربوردتون چیه ؟

مدل مادربرد من اینه:
asus p5q deluxe


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


حالا شما بفرمایید بفرض که بخوام با این پورت کار کنم این پورت رو به کجای اون باید وصل کنم...؟

rostamiani
04-11-2011, 08:55
مدل مادربرد من اینه:
asus p5q deluxe


برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید


حالا شما بفرمایید بفرض که بخوام با این پورت کار کنم این پورت رو به کجای اون باید وصل کنم...؟

مادربورد شما که Parallel نداره ولی اگه پورت Com لازم داشتید می تونید کابلش رو توی بازار پیدا کنید.قدیما از این کابل ها معمول بوده .باید انبارشون رو بگردند
در مورد Parallel هم همینطور

ahriman323
10-12-2011, 18:54
سلام دوستان
یه برنامه ثانیه شمار به زبان بیسیک میخوام که به پورت C از میکرو AVR یک LCD 16*2 با کریستال 3686400هرتز وصل شده باشه
با8535
کسی میتونه کمکم کنه؟
ممنون میشم از لطفتون.........

khmahsan
13-12-2011, 09:03
سلام ، به همه دوستان ، من می خواهم با پورت usb بدون واسطه کار کنم ، آیا می توانید کمکی به من بکنید ؟

jericho-sina
27-01-2012, 14:52
سلام ، به همه دوستان ، من می خواهم با پورت usb بدون واسطه کار کنم ، آیا می توانید کمکی به من بکنید ؟


منم دقیقا دنبال یک همچین چیزی هستم نمیشه کمک کنین؟

marzaman
26-02-2012, 12:05
سلام به همگی
دوستان من به پایه صفر پورت B یک کلید وصل کردم و میخوام که هر موقع کلید را فشار دادم LED روشن بشه و با رها کردن کلید خاموش بشه باید از تابع خاصی برای این برنامه استفاده کنم ؟؟
ضمنا برنامه را در Codevision باید بنویسم
لطفا منو راهنمایی کنید

Reza82N
08-05-2012, 16:49
سلام دوستان واقعا نمیدونستم سوالامو کجا بپرسم
اگر امکان داره راهنمایی کنید,
باتوجه به اینکه درس معماری کامپیوتر پیشنیاز میکرو هست ,آیا این درس معماری کامپیوتر درس مهمی برای رشته الکترونیک محسوب میشه و یادگرفتنش توصیه میشه یا صرفا گذروندنش با 10؟
باتشکر.

New Solid Snake
21-05-2012, 21:21
سلام دوستان واقعا نمیدونستم سوالامو کجا بپرسم
اگر امکان داره راهنمایی کنید,
باتوجه به اینکه درس معماری کامپیوتر پیشنیاز میکرو هست ,آیا این درس معماری کامپیوتر درس مهمی برای رشته الکترونیک محسوب میشه و یادگرفتنش توصیه میشه یا صرفا گذروندنش با 10؟
باتشکر.

درود
برای رشته الکترونیک نه مهم نیست!(بگذرونش)
ولی میکرو رو خوب یاد بگیر:10:

sedaghat3
21-05-2012, 23:27
سلام.
من برنامه یه ماشین حساب که کار 4 عمل اصلی را انجام بده با AVR نیازدارم.
لطفا طراحی هم برام بگذارید.برای data sheet هم بگید که به هر پایه ای چی وصل میشه مثلا به پایه nام ورودی ها
ممنون

sedaghat3
25-05-2012, 20:58
هیچ کسی نبود کمکی بکنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اگه میتونید لطفا راهنمایی کنید

abbaskhani
15-08-2012, 11:35
سلام دوستان، بدون مقدمه می گم، دارم میرم دوره میکروکنترلر AVR، برا آخر دوره یه پروژه باید انجام بدم که تازه و بکر باشه، به نظر شما چی کار میتونم بکنم؟ چی بسازم که عملی و جالب انگیز باشه؟:11:

Capcom
21-08-2012, 15:48
سلام
دوستان پروژه من ساخت اینورتر 12ولت به 220ولت هست با استفاده از avr که برای تولید موج pwm استفاده میشه
لطفا کمک کنید
باتشکر

shomakher66
25-08-2012, 21:00
با سلام و خسته نباشید . کسی میتونه کمکم کنه یه برنامه منو سازی میخوام با atmega16 که 3تا منو داشته باشه به شکلی که 2تاکلید به میکرو وصل باشه که هر وقت کلید اولی رو میزنیم به منوی بعدی forward بشه و هر وقت کلید دومی رو میزنیم به منوی قبلی بره و این طوری بین 3 منو پیمایش کنیم با تشکر

Behnam X
23-12-2012, 20:24
دوستان کسی هست راجع به این برنامه توضیحاتی به من بده .ممنون میشم.میکرو Atmega16هستش

#include <mega16.h>
#include <delay.h>

#define red_1 PORTA.0
#define yellow_1 PORTA.1
#define green_1 PORTA.2
#define red_2 PORTA.3
#define yellow_2 PORTA.4
#define green_2 PORTA.5
#define green_a PORTA.6
#define red_a PORTA.7
#define green_b PORTB.0
#define red_b PORTB.1
unsigned char a,b;

unsigned char segment (unsigned char input){
switch(input){
case 1:{return 0x06;break;}
case 2:{return 0x5B;break;}
case 3:{return 0x4F;break;}
case 4:{return 0x66;break;}
case 5:{return 0x6D;break;}
case 6:{return 0x7D;break;}
case 7:{return 0x07;break;}
case 8:{return 0x7F;break;}
case 9:{return 0x6F;break;}
case 0:{return 0x3F;break;}
}
}
void delay_green(void){
red_a=0;
green_b=0;
a=9;
b=0;
while(b!=10){
delay_ms(1000);
b++;
PORTC=segment(a);
green_a=1;
red_b=1;
a--;
}
a=9;
}


void delay_red(void){
green_a=0;
red_b=0;
a=9;
b=0;
while(b!=10){

delay_ms(1000);
b++;
PORTC=segment(a);
red_a=1;
green_b=1;
a--;
}
}

void main(void){
PORTA=0x00;
DDRA=0xFF;
PORTB=0x00;
DDRB=0x03;
PORTC=0x00;
DDRC=0xFF;
PORTD=0x00;
DDRD=0xFF;

while (1)
{
red_1=0;
red_2=1;
green_1=1;
delay_green();
green_1=0;
yellow_1=1;
delay_ms(1500);
yellow_1=0;
red_1=1;
red_2=0;
green_2=1;
delay_red();
yellow_2=1;
green_2=0;
delay_ms(1500);
yellow_2=0;
};
}

lady1
26-04-2013, 22:07
منم پایان نامم با زبان اسمببلی موندم چیکا کنم

saeed_136915
27-04-2013, 21:28
مثل اینکه اینجا کسی جواب سوالارو نمیگه ولی من بازم میپرسم :n02:

دوستان یه بردی واسه پروگرام با پورت LPT درست کردم، الان میخوام با CodeVision پروگرام کنم ولی این SCK Freq و فیوز بیت ها رو نمیدونم چجوری بزارم. به Boot Lock ها که نباید دست بزنم نه؟؟ (میکرو هم همون ATMEGA16A هست)
راستی یه سوال دیگه اینکه من باید به مداری که واسه پروگرام با پورت پرینتر ساختم ولتاژ جدا بدم یا خودش از پورت برقش رو میگیره؟؟من تازه شروع به کار با میکروکنترلر ها کردم نمیدونم چطور باید میکرو رو پروگرام کنم.
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

mad86
28-04-2013, 23:35
شما قصد ديباگ كردن يا...داريد؟
اول شما مطمئن بشيد اين پروگرامر كه ساختيد آيا تو مد stk500 هست يا stk300...
اينجوري كه من متوجه شدم stk300 بايد باشه...بهرحال تا مدارتون نذاريد نميشه دقيق توضيح داد

خير تغذيه از خود مدارتون تامين ميشه ...و مراقب پورت كامپيوتر برا تست باشيد كه خيلي راحت اين پورت ميسوزه

samaner340
06-06-2013, 22:43
سلام من می خوام یک ساعت ساده دیجیتال با میکروکنترلرAVR بسازم اما چند تا مشکل دارم:شماتیک سختافزاری اون رو پیدا نمی کنم و فایل های پروتوسی که دانلود کردم قسمت hex باز نمی شود.لطفا به من یاری برسانیدو در ضمن برنامه ای معرفی کنید که پسوند hex را باز کند
با تشکر

New Solid Snake
07-06-2013, 13:06
سلام من می خوام یک ساعت ساده دیجیتال با میکروکنترلرAVR بسازم اما چند تا مشکل دارم:شماتیک سختافزاری اون رو پیدا نمی کنم و فایل های پروتوسی که دانلود کردم قسمت hex باز نمی شود.لطفا به من یاری برسانیدو در ضمن برنامه ای معرفی کنید که پسوند hex را باز کند
با تشکر

در پروتئوس روی آی سی موردنظر دابل کلیک کرده در پنجره Edit Component در قسمت Program File روی پوشه کلیک کرده و فایل Hex را Browse کنید.

samaner340
14-06-2013, 10:28
سلام دوستان من اگر بخوام یک ساعت دیجیتال که فقط تایم را نشان دهد به چه وسایلی احتیاج دارم.لطفا من را راهنمایی کنید
با سپاس

nanosi
11-08-2013, 21:17
سلام. من وقتي با كدويژن فيوزبيتا را پروگرام ميكنم بعدش ديگه ميكرو قفل ميشه. نه ميشه پاكش كرد و نه روش ايت كرد
برا مگا هشت و مگا 16 چندتا اينطوري ميكرو خراب كردم!
لطفا راهنمايي كنيد چطوري ميتونم فيوبيتهاي CKSEL 1,...3 كه مربوط به كلاك ميكرو هست را برنامه ريزي كنم و ميكرو قفل نشه.
لازم به ذكره كه lock bit ها روي حالت پيش فرض ديفالته و من اصلا با اونا كاري ندارم و فقط فيوز بيتها را كه پروگرام ميكنم اين مشكل برام پيش مياد

fateme91
23-09-2013, 15:28
سلام
سوالی که من دارم اینه
می خوام مکان سه گیرنده را توسط الگوریتم trilateratoin توسط میکرو بدست بیارم. این گیرنده ها موج هایی از نوع RF و آلتراسوند به میکرو می فرستند. آیا کسی می تواند به من کمک کند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

mad86
24-09-2013, 10:23
اطلاعات دقيق نداديد بخصوص از كاربرد دستگاه

بنظرم چيزي شبيه به ساختار GPS ها مد نظرتون هست . كه از رو اختلاف زماني كه بين فرستنده ها به اختلاف فاصله ها و نقطه تلاقي اين فاصله ها نقطه مكان شماست
چيزي شبيه به تصوير زير
برا التراسونيد مشكل خاصي نيست ، مثلا ميتونيد ساعتي رو در همه قرار بديد و همه رو با هم سنكرون كنيد. با ارسال پالس التراسوند اطلاعات ساعت اون لحظه رو هم ارسال بفرماييد (مدوله كنيد رو خود سيگنال) بعد گيرنده شما با تطبيق زمان كه ارسال شده با زمان دريافت پي به فاصله با فرستنده ميبرد و با 3 عدد ازين اطلاعات ميتونيد مكان دقيق رو مشخص كنيد و با ميكرو اين كار به دليل كند بودن سرعت صوت امكان پذير است

بهرحال اين مسئله تابع فاصله و مسافت است. وقتي فاصله ها كم اند ، كانتر يا شمارنده اي كه در داخل ميكرو هست دقت لازم برا سنجش زمان ندارند. يعني قبل از اينكه كانتر عمل كند سيگنال ارسالي دريافت شده و قادر به محاسبه اختلاف زماني و درنتيجه مسافت نيستيد. اين قضيه بخصوص در امواج RF بيشتر نمود دارند بدليل اينكه اين امواج با سرعت نور حركت ميكنند . بهرحال بهتر است به جاي ميكرو از FPGA ها بدليل realtime بودن و سرعت كلاك زني بيشتر استفاده نماييد . اما برا مسافت هاي نه خيلي كم با التراسوند كه فرموديد ميكرو بخصوص ARM كه كلاك بالاتري دارند قابل استفاده اند
[ برای مشاهده لینک ، لطفا با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]