اگزيستانسياليست ؟ [آرشيو] - P30World Forums

PDA

View Full Version : اگزيستانسياليست ؟

amir_infernal
02-02-2008, 06:31 PM
لطفا يكي يه توضيحاتي(قابل فهم) راجع به اين مكتب به من بده

ممنون :10:

N.P.L
02-02-2008, 11:20 PM
اگزیستانسیالیسم(Existentialisme )

سیستم فکری که بر اساس آزادی انسان ساخته شده است. فرمول کلیدی اگزیستانسیالیسم عبارت "تقدم وجود بر ماهیت" است بدین معنی که طبیعت واقعی من پیش از اینکه من بوجود بیایم وجود نداشته است.این وجود من است که همراه با کارهایی که انجام می دهم ماهیت مرا می شناساند.

اگزیستانسیالیسم نقطه مقابل جبر گرایی است. در جبر گرایی انسان به عنوان فردی که دارای سرنوشت محتوم است شناخته شده است موجودی که تقدیرش از قبل نوشته شده در حالیکه در اگزیستانسیالیسم که سارتر مشهورترین معرف آنست این انسان است که در موقعیتها و در دو راهی ها تصمیم می گیرد که چه راهی را انتخاب کند. او در این انتخاب آزاد است و نباید از سنت ورسم ورسوم پیروی کند.بر همین اصل است که سارتر از پذیرش جایزه نوبل ادبیات خودداری کرد.

binahayat_m
03-22-2008, 06:01 PM
مرگ در ادبيات اگزيستانسياليست به چه معناست ؟ مرسي

رضوانه ر
04-24-2008, 01:40 PM
سلام,خلاصه ي مطلب در مورد اگزيستانسياليسم اينه که در اين مکتب انسان محور هر چيز تو دنياس ميشه به نظريه ي سازندگي هم ربطش داد که ميگه واقيعت اون چيزيه که انسان فکر مي کنه!و بنابراين واقعيت هاي مختلفي از يه پديده مي تونه وجود داشته باشه.در نهايت انساني موفق که بتونه تمام استعدادهاي خودشو بشناسه و به خودشکوفايي برسه.

N.P.L
04-26-2008, 04:35 AM
با سلام:20:

در مورد اگزیستانسیالیسم توضیحی رو که می تونم به مطالب دوستمون رضوانه ر جان اضافه کنم اینه که:

اگزیستانسیالیسم دو نوع است: الحادی و غیر الحادی. در اگزیستانسیالیسم الحادی که سارتر نماینده آنست اعتقاد براینست که انسان پیش تولد در نیستی است و بعد از مرگ نیز نیست وفنا می شود پس انسان موجودی است به حال خود رها شده و این امر اضطراب آور است. بنابران چاره ای ندارد جز اینکه به خودش تکیه کند و با انتخابهایی که انجام می دهد وجودش را به اثبات رساند. البته این انتخاب باید از بند قوانین اجتماعی و مذهبی و .. .بدور باشد چرا که اگر در انتخابش به این موارد توجه کند آزادیش را از دست می دهد. سارتر می گوید :" انسان محکوم به آزادی است." و در جای دیگر می گوید :" انسان چیزی نیست جز آنچه که انجام می دهد.":46:

somayeh_63
04-26-2008, 05:02 PM
ممنونم
واقعاً علی و به درد بخور