View Full Version : سوال:اثبات وجود خدا از طریق ریاضی
mersedeh
05-07-2007, 01:46 PM
فوری كمكم كنید لطفا :11:
كسی میدونه چه كسی با برهان ریاضی وجود خدا را اثبات كرد و برهانش چیه ؟؟؟
Esi2260
05-13-2007, 02:42 PM
سلام
در رياضي هرگاه عددي خيلي بزرگ باشد بطوريكه قابل خواندن نباشد آن را با بي نهايت نشان مي دهند
ضمنا هر پديده هستي وقتي خيلي بزرگ و كامل مي شود هم مي تواند با بي نهايت نمايش داده شود مثلا زيبايي كامل يك زيبايي بي نهايت است. علم كامل يك علم بي نهايت است و ... .
و البته مي دانيم كه در رياضي همه اين بي نهايت ها يك نماد دارد. لذا موجودي كه همه اين بي نهايت ها را يكجا در خود دارد فقط يك موجود واحد است و نه بيشتر كه ما آن را خدا مي ناميم.
البته اين جواب سئوال شما نيست و چيزي است كه به ذهن من مي رسد.
و در نهايت فكر كنم كسي كه شما به دنبال او هستيد كسي نيست به جز مستر فارابي.
باشد كه كمكي شده باشد.
فکر کنم دکلتر شریعتی گفته
انسان ها صفر هایی هستند که هر چقدر هم پیش هم جمع بشن بازم صفرن ولی وقتی یه یک بیاد اولشون میشن تمام هستی و ارزشمند میشن
این یکه همون خدا است
badboys_87
05-17-2007, 04:31 AM
فکر کنم پاسکال دانشمند فرانسوی باشه اگه مقاله ای گیر آوردم میزارم اسم برهانش و نمیدونم فقط میدونم از طریق منطق و احتمال اثبات کرده بود البته این برهان الا ن رد شده
Esi2260
05-17-2007, 10:34 AM
سلام دوست عزيز
در ادامه صحبت هاي دوستمون باكر به عرض مي رسونم كه مطلب گفته شده از كتاب يك جلويش بي نهايت صفرها مرحوم دكتر شريعتي است كه وصيت و نصيحت ميكنم كه حتما آن را بخوانيد.
كتابي بسيار زيباست بخصوص اگر مقدمه آن نيز وجود داشته باشد كه در اين مقدمه عظمت مقام علمي ايرانيان و مسلمانان نيز به خوبي و در چهار صفحه بررسي شده و ضمنا دليل انحطاط آن نيز بيان شده است.
با تشكر
شبنم خانم
06-10-2007, 10:53 AM
این رو یکی قبلا اثبات کرده بوده که گویا رد شده.اگه گفتید چرا؟؟!
(اثبات این است که از خلا چیزی به وج.د اومده)
-1 + 1 + 1- +1 .....=0
1 + (-1 +1) + (-1 + 1) ....=1
آره از این تخیلات زیاد دیدم
شاید چون اگه 1 رو ببریم اونور می شه -1 و با 1 جمع می شه می شه صفر و تساوی برقرار می شه!!!!
mathcom
06-19-2007, 06:29 AM
اثبات خدا به وسيله رياضي يه اثبات با رويكرد منطقيه. البته اثباتهاي عدم وجود خدا هم در رياضي موجود است!!!
mathcom
06-19-2007, 06:31 AM
يادم باشه اين دفعه توي لبخند رياضي در مورد اثبات و رد وجود خدا بوسيله رياضي بنويسم.
rouhallah
06-19-2007, 10:34 PM
-1 + 1 + 1- +1 .....=0
با سلام
حتي اگر اين اثبات درست بود
باز هم خدا رو اثبات نميكرد چون خدا هميشه بوده و نميتونيم بگيم عدمي وجود داشته بعد يك دفعه خدا به وجود اومده
اگه با زمان هم مشكل داريد بايد بگم وقتي خدايي با اون صفات واقعي كه در كلام فلاسفه اسلامي اومده ، باشد اون خدا براي بودنش به زمان احتياجي نداشته . يعني زمان آغازي داشته ولي قبل از آغاز زمان باز هم خدا بوده است . بزارين اينم بگم
نميدونم آيا فلاسفه هم اين رو گفتن ولي من به اين نتيجه رسيدم كه تا وقتي خدا تنها بوده و مخلوقي را خلق نكرده زماني لازم نبوده چون در خدا تغيير وجود نداره پس از اين نظركه تغيير باعث ايجاد تقدم و تاخر ميشود پس خدا به زمان احتياجي ندارد
اما با اولين خلقت چه آن خلقت متغير باشد چه نباشد باعث ايجاد اثر جانبي كه همان زمان است ميشود.
والسلام
prolinux
06-20-2007, 12:37 PM
هرمان وایل:
خداوجود دارد زیرا ریاضیات سازگاراست وشیطان وجود دارد زیرا نمی توانیم این سازگاری را ثابت کنیم.(اصل وجود خدا وشیطان)
*PiNk PaNTHeR*
06-20-2007, 12:54 PM
خداوجود دارد زیرا ریاضیات سازگاراست وشیطان وجود دارد زیرا نمی توانیم این سازگاری را ثابت کنیم.(اصل وجود خدا وشیطان)
یک جورایی میشه:
1+(-1)=0
1+1+1+1+1+1+1...×0= 0
نه؟
abretanha
06-30-2007, 05:48 PM
بابا اينكه كاري نداره نگاه كنين :
خدا هست چون جهان هست = 1
خدا نيست چون اون رو نمي بينيم =0
0+1 = 1
* هرکسی ویژگی هایی از خدا در ذهنش داره که همگی اون ها در یک چیز مشترکن و اون هم اینه که خداوند از همه چیز کامل تره «لیس کمثله شئ»
فرض خلف: فرض کنیم خدا وجود نداشته باشه(خداوند منو ببخشه.) دراین صورت داریم:
1) همه موجودات جهان (هر جونوری که قابل تصور باشه یا نباشه!) رو درنظر می گیریم.
2) هر یک از موجودات رو که دارای ویژگی خاصی هستند رو در مجموعه های جدا از هم در نظر میگیریم.
تذکر:در این حالت هریک از موجودات هر مجموعه رو کاملا متفاوت از بقیه اعضا در نظر می گیریم.
برای مثال مجموعه ی اول مجموعه ی همه ی انسان ها و مجموعه ی دوم مجموعه ی همه ی فرشته ها و...
3) حالا همه ی این مجموعه ها رو کنارهم قرار میدیم، بنا به «مفهوم» مجموعه این مجموعه ها تشکیل مجموعه ای رو میدن که «همه»ی ویژگی های مجموعه های قبل رو داره.
4) بنابر (3) باید موجودی باشه که این ویژگی ها رو داشته باشه (چون مجموعه جدید وجود داره)
که بنا به * همون خداهستش.
5)پس فرض خلف باطل بوده و حکم برقرار است یعنی خدا وجود دارد.
توجه:اثبات یکتایی این مجموعه که به شدت تابلو هستش!(ببخشید بدیهیه!) رو دیگه نمی نویسم.
(اون هم از برهان خلف قابل اثبات هستش.)
-1 + 1 + 1- +1 .....=0
من فقط به جنبه ریاضیش کار دارم.
این اثبات غلطه چون تعداد جملات نامتنهاهی هست و نمی تونیم بگیم که مجموعش چند میشه.
در واقع 1-1+1-1 ... مساوی صفر نیست و مساوی یک هم نیست.
توجه کنید که این مجموع، یک سری است. و این سری همگرا نیست. پس نمی توان گفت مجموع این اعداد برابر چند است یا به چه عددی میل می کند. پس این استدلال از بیخ غلطه:31:
rouhallah
07-14-2007, 01:48 PM
* هرکسی ویژگی هایی از خدا در ذهنش داره که همگی اون ها در یک چیز مشترکن و اون هم اینه که خداوند از همه چیز کامل تره «لیس کمثله شئ»
فرض خلف: فرض کنیم خدا وجود نداشته باشه(خداوند منو ببخشه.) دراین صورت داریم:
1) همه موجودات جهان (هر جونوری که قابل تصور باشه یا نباشه!) رو درنظر می گیریم.
2) هر یک از موجودات رو که دارای ویژگی خاصی هستند رو در مجموعه های جدا از هم در نظر میگیریم.
تذکر:در این حالت هریک از موجودات هر مجموعه رو کاملا متفاوت از بقیه اعضا در نظر می گیریم.
برای مثال مجموعه ی اول مجموعه ی همه ی انسان ها و مجموعه ی دوم مجموعه ی همه ی فرشته ها و...
3) حالا همه ی این مجموعه ها رو کنارهم قرار میدیم، بنا به «مفهوم» مجموعه این مجموعه ها تشکیل مجموعه ای رو میدن که «همه»ی ویژگی های مجموعه های قبل رو داره.
4) بنابر (3) باید موجودی باشه که این ویژگی ها رو داشته باشه (چون مجموعه جدید وجود داره)
که بنا به * همون خداهستش.
5)پس فرض خلف باطل بوده و حکم برقرار است یعنی خدا وجود دارد.
توجه:اثبات یکتایی این مجموعه که به شدت تابلو هستش!(ببخشید بدیهیه!) رو دیگه نمی نویسم.
(اون هم از برهان خلف قابل اثبات هستش.)
دوست عزيز اون طوري كه من از استدلال شما فهميدم اين بود كه شما خدا رو اون مجموعه كلي تر در نظر گرفتيد كه بقيه مجموعه ها زير مجموعه اون هستند
مطمئناً ارائه اين تعريف از سوي شما به خاطر اين بود كه با رياضي خدا رو اثبات كنيد
اما اين اثبات شما خدا رو اثبات نميكنه بلكه وجود مجموعهاي كلي تر رو اثبات ميكنه و نه هيچ چيز ديگر
دليلم هم اينه كه بنا به اون ويژگيهايي كه از خدا سراغ داريم . يكي از اين مهمترين ويژگيها براي خدا نداشتن اجزا در ذاتش هست . ولي طبق تعريف شما خداوند داراي اجزايي شده (همون زير مجموعه ها) . يا بهتر بگويم وجود خدا منوط شده به اون اجزا يا مجموعه هاي كوچك . كه اگر اونا نباشند پس خدايي هم نخواهد بود
در حالي كه خدا براي وجودش نيازمند هيچ چيزي نيست و هيچ جزيي را براي وجود خود نياز ندارد
من نظرم اين بود
اگر اشتباه ميكنم يا منظور شما رو نفهميدم لطفاً نظرتون رو بگوييد
دوست عزيز اون طوري كه من از استدلال شما فهميدم اين بود كه شما خدا رو اون مجموعه كلي تر در نظر گرفتيد كه بقيه مجموعه ها زير مجموعه اون هستند
مطمئناً ارائه اين تعريف از سوي شما به خاطر اين بود كه با رياضي خدا رو اثبات كنيد
اما اين اثبات شما خدا رو اثبات نميكنه بلكه وجود مجموعهاي كلي تر رو اثبات ميكنه و نه هيچ چيز ديگر
دليلم هم اينه كه بنا به اون ويژگيهايي كه از خدا سراغ داريم . يكي از اين مهمترين ويژگيها براي خدا نداشتن اجزا در ذاتش هست . ولي طبق تعريف شما خداوند داراي اجزايي شده (همون زير مجموعه ها) . يا بهتر بگويم وجود خدا منوط شده به اون اجزا يا مجموعه هاي كوچك . كه اگر اونا نباشند پس خدايي هم نخواهد بود
در حالي كه خدا براي وجودش نيازمند هيچ چيزي نيست و هيچ جزيي را براي وجود خود نياز ندارد
من نظرم اين بود
شما راست می گی روش فکر می کنم
حتما بهت می گم
ممنون از وقتی که میذاری:11:
من نظرم اين بود
دوست عزیز سوال زیرکانه ای پرسیدین که منم بعد که روش دقیق شدم
دیدم که جواب شما تو خود اثبات هستش!
شما گفتین «ارائه این تعریف» که من هرچی گشتم «تعریفی» پیدا نکردم!
اگه منظور شما اون مجموعه کلی هستش(؟) تو خود اثبات هم گفتم که مجموعه یه مفهوم هستش
نه تعریف!
در مورد قسمت دوم ایرادیه شما هم باید بگم که تو اثبات هم گفتم که ما ویژگیها رو در نظر میگیریم
یعنی برای مثال ویژگی هوش در انسان و ...
در مورد ویژگیها هم بگم که ویژگی ها همیشه وجود دارند و از بین نمیرن
برای مثال در زمان انسانهای اولیه ویژگی حرکت بر روی آب وجود داشته ولی خب انسان نمی تونسته این کار رو بکنه اما این باعث نمی شده که این ویژگی وجود نداشته باشه!
همین موضوع رو میشه در مورد حرکت با سرعت نور یا مافوق اون در نظر گرفت انسان الان نمی تونه با این سرعت ها حرکت کنه اما آیا این ویژگی وجود نداره؟!
به هر حال یاد این حرف آقای مفیدی عزیز میفتم که میگه« خدا رو نمیشه با ریاضی اثبات کرد.»
والا منم کم کم دارم قبول میکنم!
نظر شما چیه؟!
ارادتمند پاکر:11:
rouhallah
07-20-2007, 02:52 PM
دوست عزیز سوال زیرکانه ای پرسیدین که منم بعد که روش دقیق شدم
دیدم که جواب شما تو خود اثبات هستش!
شما گفتین «ارائه این تعریف» که من هرچی گشتم «تعریفی» پیدا نکردم!
اگه منظور شما اون مجموعه کلی هستش(؟) تو خود اثبات هم گفتم که مجموعه یه مفهوم هستش
نه تعریف!
در مورد قسمت دوم ایرادیه شما هم باید بگم که تو اثبات هم گفتم که ما ویژگیها رو در نظر میگیریم
یعنی برای مثال ویژگی هوش در انسان و ...
در مورد ویژگیها هم بگم که ویژگی ها همیشه وجود دارند و از بین نمیرن
برای مثال در زمان انسانهای اولیه ویژگی حرکت بر روی آب وجود داشته ولی خب انسان نمی تونسته این کار رو بکنه اما این باعث نمی شده که این ویژگی وجود نداشته باشه!
همین موضوع رو میشه در مورد حرکت با سرعت نور یا مافوق اون در نظر گرفت انسان الان نمی تونه با این سرعت ها حرکت کنه اما آیا این ویژگی وجود نداره؟!
به هر حال یاد این حرف آقای مفیدی عزیز میفتم که میگه« خدا رو نمیشه با ریاضی اثبات کرد.»
والا منم کم کم دارم قبول میکنم!
نظر شما چیه؟!
ارادتمند پاکر:11:
با سلام دوباره
دوست عزيز ببخشيد كه من اون قسمت رو خوب نديدم و فكر كردم شما يك تعريف رو آورديد
اما در مورد مطلب اخيرتون .
شما رو كه نميدونم اما من كه اگر معصومي مطلبي رو به من بگه اونو صد در صد قبول ميكنم
ولي اگر غير معصومي چيزي بگويد چون احتمال خطا در او زياد است ، تا برايم اثبات نكند حرفش رو قبول نميكنم
مگر هم عقيده با او باشم
در مورد اثبات خدا از طريق رياضي هم به نظر من امكان اين اثبات حتي به طور دقيق نيز وجود داره كه منبلد نيستم ولي عقلم به من ميگه علم رياضي علمي تجربي نيست . بلكه علمي هست كه هم علوم تجربي و هم علوم غير تجربي از اون استفاده ميكنند . و ما ميگيم خدا رو نميشه باتجربه اثبات كرد ولي نگفتند با منطق نميشه خدا رو اثبات كرد خب رياضي هم يك علم منطقي هست . پس از نظر من امكان اثبات خدا با رياضي وجود داره
در ضمن شما گفتيد آقاي مفيدي گفتند خدا رو نميشه با رياضي اثبات كرد . اگر ايشان اثباتي براي نشدني بودن اين كار دارند اون وقت من حرفشون رو قبول ميكنم .ولي اگر حرفشون رو نميتونن اثبات كنند خب من هم رو عقيده ام هستم.
به نظر من اثبات خدا از نظر رياضي اگر مشكل باشه مثل همين دنباله اعداد اول هست.
دانشمندان وقتي ديدن دنباله اي منظم رو نميتونن پيدا كنند ، گفتند اعدا اول دنباله منظمي ندارند .ولي نتونستند حرفشون رو اثبات كنند ، بلكه چون خودشون نتونستند پيداش كنند دوست دارن دنباله منظمي هم وجود نداشته باشه.
در صورتي كه اگر منطقي نگاه كنيم منطق ميگه دنباله منظم وجود داره ولي شما نميدونين
به هر حال اگر آقاي مفيدي براي حرفشون دليلي دارند اگر دليلشون رو شنيديد ، اون دليلشون رو به من هم بگوييد .
با تشكر
با سلام دوباره
دوست عزيز ببخشيد كه من اون قسمت رو خوب نديدم و فكر كردم شما يك تعريف رو آورديد
اما در مورد مطلب اخيرتون .
شما رو كه نميدونم اما من كه اگر معصومي مطلبي رو به من بگه اونو صد در صد قبول ميكنم
ولي اگر غير معصومي چيزي بگويد چون احتمال خطا در او زياد است ، تا برايم اثبات نكند حرفش رو قبول نميكنم
مگر هم عقيده با او باشم
در مورد اثبات خدا از طريق رياضي هم به نظر من امكان اين اثبات حتي به طور دقيق نيز وجود داره كه منبلد نيستم ولي عقلم به من ميگه علم رياضي علمي تجربي نيست . بلكه علمي هست كه هم علوم تجربي و هم علوم غير تجربي از اون استفاده ميكنند . و ما ميگيم خدا رو نميشه باتجربه اثبات كرد ولي نگفتند با منطق نميشه خدا رو اثبات كرد خب رياضي هم يك علم منطقي هست . پس از نظر من امكان اثبات خدا با رياضي وجود داره
در ضمن شما گفتيد آقاي مفيدي گفتند خدا رو نميشه با رياضي اثبات كرد . اگر ايشان اثباتي براي نشدني بودن اين كار دارند اون وقت من حرفشون رو قبول ميكنم .ولي اگر حرفشون رو نميتونن اثبات كنند خب من هم رو عقيده ام هستم.
به نظر من اثبات خدا از نظر رياضي اگر مشكل باشه مثل همين دنباله اعداد اول هست.
دانشمندان وقتي ديدن دنباله اي منظم رو نميتونن پيدا كنند ، گفتند اعدا اول دنباله منظمي ندارند .ولي نتونستند حرفشون رو اثبات كنند ، بلكه چون خودشون نتونستند پيداش كنند دوست دارن دنباله منظمي هم وجود نداشته باشه.
در صورتي كه اگر منطقي نگاه كنيم منطق ميگه دنباله منظم وجود داره ولي شما نميدونين
به هر حال اگر آقاي مفيدي براي حرفشون دليلي دارند اگر دليلشون رو شنيديد ، اون دليلشون رو به من هم بگوييد .
با تشكر
دوست عزیز آقای مفیدی رو میشناسین دیگه نه؟؟!!
والا منم نمیدونم من فقط یه نقل قول از نوع مستقیم کردم باقیش رو اگه خواستین
به آقای مفیدی (همکار انجمن ریاضی) پیام خصوصی بزنین تا بهتون بگن
ممنون:11:
Nazanin_rose
07-26-2007, 06:29 PM
برای منم جالبه که بشه از طریق ریاضی اینو اثبات کرد :20:
حالا واقعا چنین چیزی ممکنه یا نه ؟
احتمالاً نه.
pp8khat
08-05-2007, 11:27 PM
من اثبات کردم!
منتظرید نه؟!!
.
.
.
.
.
خدا=1/0
اگر خدا حقیقت داشته باشه باید تو مجموعه اعداد حقیقی صدق کنه
خدا هم که بینهایت مطلقه..
دیدین چه آسون بود!
rouhallah
08-06-2007, 10:22 AM
من اثبات کردم!
منتظرید نه؟!!
.
.
.
.
.
خدا=1/0
دیدین چه آسون بود!
دوست عزيز تو اثباتتون نبايد خدا وابسته به چيزي بشه
قبل از اين كه حتي مفهومي به نام اعدا حقيقي وجود داشته باشه خدا وجود داشته پس چطور ميشه بگوييم چيزي كه وجود داشته وجودش حالا منوط شده به چيزي كه بعداً وجود پيدا كرده
به نظر شما اين طور نيست؟
pp8khat
08-06-2007, 01:12 PM
دوست عزيز تو اثباتتون نبايد خدا وابسته به چيزي بشه
قبل از اين كه حتي مفهومي به نام اعدا حقيقي وجود داشته باشه خدا وجود داشته پس چطور ميشه بگوييم چيزي كه وجود داشته وجودش حالا منوط شده به چيزي كه بعداً وجود پيدا كرده
به نظر شما اين طور نيست؟
وای ی ی ی ی...
به زودی اثباتش می کنم..
من اثبات کردم!
منتظرید نه؟!!
.
.
.
.
.
خدا=1/0
دیدین چه آسون بود!
دوست عزیز چرا چرت و پرت میگی؟
شما برای خودت بینهایت مطلق تعریف کردی؟
اصلاً مگه ما چیزی به نام بینهایت نسبی و مطلق توی ریاضی داریم؟
از دست این حد! خیلی ها رو دیدم که حد رو با حساب اشتباه میکنند. یه بابایی میگفت 1 روی صفر میشه بینهایت!!! مگه داری حد میگیری؟
graphmax
08-07-2007, 02:29 AM
این نظر شخصیه منه:
استدلال وجود خداوند با منطق و ذهن محدود انسان قابل توضیح نیست.
kavoshm
06-24-2008, 03:19 AM
دوستان
قبل از اينکه ریاضی وجود داشته باشه
عقل وجود داشت
اين عقل بود که ریاضی رو آفريد
و اين منطق بود که يک چيز عقلانی به نظر ميوومد
به نظر من بهتره برای اثبات يا آدم اثبات به دلايل فلسفی و منطقی روی بياريم
time prince
06-25-2008, 10:36 AM
مگر هم عقيده با او باشم
دوست عزیز خدا خودش به پیامبر گفته شما نمی تونید حقیقت روح رو درک کنید چه برسه به خدا
پس معصومین هم در این مورد می تونن اشتباه کنن
دوستان
قبل از اينکه ریاضی وجود داشته باشه
عقل وجود داشت
اين عقل بود که ریاضی رو آفريد
و اين منطق بود که يک چيز عقلانی به نظر ميوومد
به نظر من بهتره برای اثبات يا آدم اثبات به دلايل فلسفی و منطقی روی بياريم
همون طور که شما گفتین ریاضی رو عقل درست کرده
حالا این عقل همان عقل خداست پس ریاضی رو خدا درست کرده و چون خدا بر عقل انسان ها و ریاضی و غیره محیط است پس به نظر ما با هیچکدام از این راه ها نمی توانیم به اثبات خدا برسیم:5:
sina285
06-25-2008, 11:10 AM
اين جا همه داره استدلال هاي خودشونو ميزارن بابا اگه ما يتونستيم به اين راحتي از طريق رياضي خدا رو اثبات كنيم كه ديگه همه نابغه بوديم
omid.sarmad
06-25-2008, 11:11 AM
سلام.واقعا در عجبم از این ملت شهید پرور!
اثبات وجود خدا از طریق ریاضی.یه جای دیگه کتابی دیده بودم درباره ی اثبات خدا توسط فیزیک کوانتوم!
چه اثباتهای جالبی!منم یه اثبات دارم.
1+2+3=6 >1
پس بنابراین خدا وجود دارد!:31:
واقعا متاسفم.
وجود خدا رو باید توسط استدلالهای منطقی اثبات کرد که البته اینکار غیر ممکنه.
اما دلایل زیادی برای رد وجود خدا (منظوزم از خدا الله است) موجود می باشد.
ضمنا برای دستیابی به حقیقت نباید سخن هر کسی رو حتی معصومین (معصوم یعنی چی؟)
رو بدون تفکر پذیرفت.
time prince
06-25-2008, 11:50 AM
اثبات وجود خدا از طریق ریاضی.یه جای دیگه کتابی دیده بودم درباره ی اثبات خدا توسط فیزیک کوانتوم!
1+2+3=6 >1
واقعا متاسفم.
رو بدون تفکر پذیرفت.
(معصوم یعنی مبرا از گناه)
میشه یکی از اون دلایل رو برای رد وجود خدا بگی:5:
omid.sarmad
06-25-2008, 12:04 PM
میشه یکی از اون دلایل رو برای رد وجود خدا بگی:5:
خیر.دلیلش هم واضحه چون اینجا جاش نیست.
اگه خیلی مشتاقی میتونی تو نت سرچ کنی.دوباره بگم منظورم از خدا،الله است با صفاتی که داره!
ضمنا اگه کسی میخواد چیزی رو قبول کنه اول باید اثباتش کنه،نه اینکه قبول کنه و بگه دیگران ردش کنن.
اینم خدمت شوما :5:
pouria007
06-25-2008, 12:22 PM
بابا اثبات بلد نیستید دیگه چرا خودتونو به خاک و خل میکشید؟
time prince
06-25-2008, 12:33 PM
خیر.دلیلش هم واضحه چون اینجا جاش نیست.
اگه خیلی مشتاقی میتونی تو نت سرچ کنی.دوباره بگم منظورم از خدا،الله است با صفاتی که داره!
ضمنا اگه کسی میخواد چیزی رو قبول کنه اول باید اثباتش کنه،نه اینکه قبول کنه و بگه دیگران ردش کنن.
اینم خدمت شوما :5:
اولا من که چیزیو اثبات نکردم :31:
دوما فقط می خواستم یکی از اون دلایل رو هم ببینم:27:
تازه اینجا جاش نیست . پس بحث تمام :10:
omid.sarmad
06-25-2008, 12:37 PM
اولا من که چیزیو اثبات نکردم :31:
دوما فقط می خواستم یکی از اون دلایل رو هم ببینم:27:
تازه اینجا جاش نیست . پس بحث تمام :10:
اولا من منظورم کلی بود نه شما یا شخص دیگه ای :31:
دوما الله موجودی متناقض است و اجتماع نقیضین محاله.مثلا قادر مطلق بودن با ثبات در ذات در تناقضه.
همچنین بخشنده بودن با عادل بودن.:27:
آره اینجا بحث نکنیم بهتره.:10:
sanih
06-25-2008, 03:45 PM
..................... چرا از طریق ریاضی؟
از پنجره به نگاه به بیرون بندازید! چی میبینید؟ درخت...خورشید...ماه...
این همه نظم... فقط یک دقیقه فکر کن! این همه نظم تازه این از دریچه پنجره است ولی اگر با هابل ببینی چی؟ واااااای این همه نشونه واسه اثبات خدا.
ما فقط داستان قوم بنی اسرائیل رو شنیدیم و مردانه ازش درس هم گرفتیم؟ میگم درخت میکی نه یه چیز دیگه میگم ماه میگی نه یه چیز دیگه...
بیایید با خودمون روراست باشیم.
خب برای اثبات وجود خدا با ریاضیات باید بگم که نمیشه چون ما تو ریاضیات همیشه حرکت یک متغیر داریم که مصداق اون متغیر واسه خدا فقط وفقط خود خداست.
یاحق
daryani
06-25-2008, 04:43 PM
فكر كنم اول رياضي بايد ثابت بشه ! :20:
( از علاقه مندان به اين بحث هستم و نظر تمام دوستان رو خوندم )
pouria007
06-26-2008, 10:40 AM
خوب اون اثبات دوستمون خوبه البته من کاملترش میکنم:
1- خدا بینهایت است (اگه نباشه که دیگه ربانیتش بی معنا میشه)
2- بینهایت جز اعداد حقیقیه یعنی وجود داره (درسته که مقدارشو ما انسان ها نمیدونم و هرگز هم با این ریاضیات ضعیفمون هم نخواهیم دونست اما شکی در وجود بینهایت نیست)
اگه رو اون دو تا مشکل نداشته باشین و پپه بازی در نیارین نتیجه میشه:
خدا حقیقیه پس وجود داره
یعنی با این که از حد و درک ما خارجه اما میدونیم وجود داره
pouria007
06-26-2008, 10:45 AM
اثبات با برهان خلف:
حکم : بینهایت وجود داره
فرض خلف : بینهایت وجود نداره و عددی بزرگترین عدد ممکنه
اگه فرض خلف رو قبول کنیم عدد n بزرگترین عدده حالا ما میتونیم به n تعداد z رو اضافه کنیم که مشاهده میشه y=n+z
یعنی عددی بزرگتر از n وجود داره پس n بزرگترین عدد نیست و دامنه اعداد نامتناهیه
پس بینهایت وجود داره
omid.sarmad
06-26-2008, 10:52 AM
طرفدارن آفرینش جهان توسط خدا بگونه ای صحبت می کنند که یک تئوری چیزیست که شما بعد از اینکه تمام شب را مشروب خورده اید در خواب می بینید.
ایزاک آسیموف
pouria007
06-26-2008, 11:09 AM
طرفدارن آفرینش جهان توسط خدا بگونه ای صحبت می کنند که یک تئوری چیزیست که شما بعد از اینکه تمام شب را مشروب خورده اید در خواب می بینید.
ایزاک آسیموف
عزیزم (با آیساک بودم نه با شما) تو میدونستی که الهام زمینه ساز پیشرفت انسانه تا حالا شده چیزی بهت الهام بشه و سعی کنی اونو اثبات کنی یا در موردش تحقیق کنی (برای من که شده اما بعد فهمیدم کسایی زودتر از من اثباتش کردن)
sanih
06-26-2008, 10:09 PM
2- بینهایت جز اعداد حقیقیه یعنی وجود داره (درسته که مقدارشو ما انسان ها نمیدونم و هرگز هم با این ریاضیات ضعیفمون هم نخواهیم دونست اما شکی در وجود بینهایت نیست)
کاملا غلطه!
بی نهایت اصلا" عدد نیست بی نهایت یک مفهومه که به گفته یکی از استاد های دانشگاه هاروارد(اسمشو بعدا میگم چون تو خاطرم نیست) بینهایت پس زمینه تمام ریاضیاته.
در ضمن من تو یه تاپیک مفصلا در مورد بینهایت توضیح دادم.
پس نتایج شما بر اساس مغلطه درسته و نتایج صحیح هر مغلطه غلطه در نتیجه نتایج شما غلطه!
sanih
06-27-2008, 04:25 AM
با این ریاضیات ضعیفمون
در ضمن کی گفته ریاضیات ما ضعیفه؟
شما ما رو نسبت به کی داری مقایسه میکنی؟
دوستان لطفا هر فکری که به ذهنتون خطور میکنه رو ننویسید چون اگه یکی از راه رسید و این مطالب رو دید چه فکر هایی که در مورد این انجمن نمیکنه.
البته pouria007 (http://forum.p30world.com/member.php?u=92153) عزیز از بروبج با سواد این انجمنه ولی خب من فقط خواستم تذکر داده باشم.
یاحق
pouria007
06-28-2008, 12:28 PM
کاملا غلطه!
بی نهایت اصلا" عدد نیست بی نهایت یک مفهومه که به گفته یکی از استاد های دانشگاه هاروارد(اسمشو بعدا میگم چون تو خاطرم نیست) بینهایت پس زمینه تمام ریاضیاته.
در ضمن من تو یه تاپیک مفصلا در مورد بینهایت توضیح دادم.
پس نتایج شما بر اساس مغلطه درسته و نتایج صحیح هر مغلطه غلطه در نتیجه نتایج شما غلطه!
مسخواستم به اینجا نکشه که کشید و راه بازگشتی هم نیست
جیگر ببین عددی به نام بینهایت وجود نداره اما مفهوم بینهایت خیل راحت قابل درکه یعنی ببین یه جورای ما انسانها برای حدود فراتر از ذهنمون مفهوم بینهایت رو به کار بردیم ولی میدونیم که حد بینهایت وجود داره
این عبارت ساده رو واسه این نوشتم که هر کسی با کمترین اطلاعات ریاضی بفهمه میخوام چی بگم
ok ؟
در ضمن کی گفته ریاضیات ما ضعیفه؟
شما ما رو نسبت به کی داری مقایسه میکنی؟
دوستان لطفا هر فکری که به ذهنتون خطور میکنه رو ننویسید چون اگه یکی از راه رسید و این مطالب رو دید چه فکر هایی که در مورد این انجمن نمیکنه.
البته pouria007 (http://forum.p30world.com/member.php?u=92153) عزیز از بروبج با سواد این انجمنه ولی خب من فقط خواستم تذکر داده باشم.
یاحق
با نظر اولت موافق نیستم اصل کار گروهی انه که هر کس هر چیزی اومد به ذهنش بگه چه غلط چه درست چه بسا این غلط ها جرقه ای رو تو ذهن کسی ایجاد کنه تا نظریه درستی ارائه کنه
ضمناً ما کوچیک شما هم هستیم خجالتمون نده!
sanih
06-28-2008, 02:38 PM
بروبج ببخشید که این پست رو میدم چون هیچ ربطی به موضوع تاپیک نداره ولی میخواستم یه سوتفاهم رو با هم حل کنیم:
ایی عین گفته خودته.
جیگر ببین عددی به نام بینهایت وجود نداره اما مفهوم بینهایت خیل راحت قابل درکه یعنی ببین یه جورای ما انسانها برای حدود فراتر از ذهنمون مفهوم بینهایت رو به کار بردیم ولی میدونیم که حد بینهایت وجود داره
این پست قبلیت.
چگونه این نتاقض رو بپزیریم؟
میدونیم که حد بینهایت وجود داره
خب حد بینهایت چی میشه؟
به هر حال پوریا جان شما دوست عزیز و برادر بزرگتر منی و نیاز به گفتن نداره و خدا شاهده که قصد بدی ندارم فقط اگه همین جا حل بشه خیلی بهتره چون به هر حال این همه با هم دوستیم و همدیگه رو درک میکنیم.
یاحق
pouria007
06-29-2008, 12:55 PM
خودم اون به قول شما تناقض رو توضیح دادم:
این عبارت ساده رو واسه این نوشتم که هر کسی با کمترین اطلاعات ریاضی بفهمه میخوام چی بگم
خب حد بینهایت چی میشه؟
hadde binahayat یا had binahayat
کدومش؟
به هر حال پوریا جان شما دوست عزیز و برادر بزرگتر منی و نیاز به گفتن نداره و خدا شاهده که قصد بدی ندارم فقط اگه همین جا حل بشه خیلی بهتره چون به هر حال این همه با هم دوستیم و همدیگه رو درک میکنیم.
یاحق
عزیز من
من هم قصدم همینه
آره موافقم همینجا حلش میکنیم
behroozifar_s
12-10-2008, 01:04 PM
سلام
دوست عزیز من قبلا در یک قسمت جداگانه اینکه چرا 1=0 میشه رو ثابت کردم .
البته دوستان این قدر لطف دارن و داشتن و این قدر به جزئیات حل گیر دادن که یادم رفت بگم اصلا چرا یه همچین سوالی نوشته شد .
همونطور که دوستان هم اشاره کردن این اثبات برای بررسی یگانگی وجود خداست ، البته نظر ها متفاوته . اما اگه به روش حل دقت کنید متوجه می شید که با بسط این نوع حل مسئله می تونیم ثابت کنیم 1=55 یا مثلا وزن مورچه= وزن فیل .
نمی دونم اثباتهای بالا رو کسی بلد هست یا نه ، اما نکات جالبی دارن ف شاید یه روز راه حلش رو نوشتم .
اگه به : http://forum.p30world.com/showthread.php?t=177222 (http://forum.p30world.com/showthread.php?t=177222) مراجعه کنید متوجه می شید که من ابتدای متن نوشتم " مغلطه " ، یعنی خودم می دونم که یه جورایی غلطه ، اما دلم می خواست بقیه هم بفهمن چرا غلطه . بخصوص دانش آموزان و دانشجویان ترمهای اول یا دوم که هنوز با دنباله و سری ها دست و پنجه نرم می کنن .
به هر حال من که دیگه از گذاشتن مطلب توی فروم منصرف شدم ؛ از بس که گفتن فلان جاش غلطه و بهمان جاش چرا این جوریه ، ما که ابتدایی نیستیم بخوایم این جوری ثابت کنیم و ..... .
پیروز باشید
behroozifar_s
12-10-2008, 01:22 PM
مطلب زیر رو توی سایت شراره های آتش در بهار خوندم ، بد نیست بهش نگاه کنید .
اثبات وجود خدا
اثبات وجود خدا با استفاده از سریها
به تساویهای زیر توجه کنید
.......0+0+0+0=0
......+(1-1)+(1-1)+(1-1)=0
....1-1+1-1+1-1=0
اکنون یک کنار را گذاشته و سایر جملات را دسته بندی می کنیم
.....+(1+1-)+(1+1-)+(1+1-)+1=0
......+0+0+0+1=0
1=0
گیرواوبالدوس گمان می کرد این استدلالی اثباتی برای وجود خداست زیرا نتیجه می گیرد
از هیچ ،چیزی خلق شده است ؟
پی نوشت :این را در یک محیط علمی نوشته شده و کوبیده شده روی دیوار دیدم
نمی دانم این گیرواوبالدوس کیست؟اما آیا وجود این همه خلقت و عجایب هستی برای اثبات وجود
چیزی که ما به نام خدا می شناسیمش کافی نیست که به چنین استدلال به نظر من
بی سر و تهی که خودش کلی اما و اگر داخلش دارد دل خوش کرد؟
رو خوش
Maxwell_1989
12-10-2008, 09:13 PM
این استدلال که یک نوع گول زدن بچه گانه هستش.چون نه تنها ما رو به اثبات وجود خدا نمی رسونه بلکه به یه تناقض وحشتناک میبره. به عقیده ی من برای اثبات وجود خدا از طریق ریاضی ناچاریم به فلسفه برگردیم که اون(فلسفه) هم دردی رو دوا نمی کنه و ما برای اثبات وجود خدا به فلسفه+عرفان نیازمندیم.
با تشکر
reza2014
12-11-2008, 10:40 PM
به نظر من اعداد اول هم میتونه دلیلی باشه که با این همه پیشرفت در علم هنوز هم عدد های
اول زیادی وجود داره که از دید محدود ما پنهانه.
omid.sarmad
12-11-2008, 11:54 PM
سلام.
به نظر من اعداد اول هم میتونه دلیلی باشه که با این همه پیشرفت در علم هنوز هم عدد های
اول زیادی وجود داره که از دید محدود ما پنهانه.
یعنی چی اعداد اول دلیل اند.یعنی دلیل وجود خدا هستند؟
با این همه پیش رفت علم چی از دید ما پنهونه؟
اعداد اول بی نهایت هستن و هر آدم بیکاری که یه ذره ریاضی بلد باشه می تونه بشینه و تا وقتی نفس داره عدد اول بنویسه.
اصولا تعریفهای مثل بی نهایت عدد نیستند که بشه اونا رو تو فرمولای ریاضی وارد کرد.اونا صرفا نوعی تعریفند برای تجسم چیز دیگه ای.مثل نقطه.یکی از ریاضیدانها نقطه رو اینجوری تعریف می کنه:
به چیزی که وجود نداره نقطه میگن.
s2010
12-12-2008, 12:01 AM
دورکعت نمازصبح میخوانم قربتنا اللاه:11:
s2010
12-12-2008, 12:01 AM
دورکعت نمازصبح میخوانم قربتنا اللاه:8:
saber57
01-24-2009, 09:24 PM
:46:
دوست عزیز یه سوال ساده میپرسم و اونم اینکه فلسفه وجود خود اعداد چیه ؟ اصلا بشر این اعداد رو چطوری کشف کرد . مثلا وقتی میگه 2 یعنی چی؟ خیلی روشنه وقتی میگه ما دو نفر یعنی : من و دوستم . وقتی اولین بار با انگشتاش شمردو گفت: 1،2،3،... همه از یک شروع شد . 2 یعنی 1+1 و 3 یعنی 1+1+1 . پس منشا شمارش و اعداد همش از یک شروع شد(اون بشری که اولین بار شارش رو یاد گرفت) به همین سادگی .
1 منشا تمام شمارشهاست .
برهان ساده فلسفی که میتونم برای اثبات وجود خدا به شما دوست عزیزم بگم اینه که :"همین کامپیوتری که الان داری باهاش پیغم میفرستی که اینقدر پیچیده هست (البته در برابر جسم و روحت هیچه) رو کسی ساخته ولی تو وقتی اونو تحویل گرفتی ، سازندشو ندیدی پس دلیلی نداره که بگی اون اتفاقی درست شده.
ببین چقدر ساده هست . مثل 4=2*2 :11:
Arman_BM
01-25-2009, 02:12 AM
1+2+3=6 >1
واقعا متاسفم.
رو بدون تفکر پذیرفت.
یعنی چی اعداد اول دلیل اند.یعنی دلیل وجود خدا هستند؟
با این همه پیش رفت علم چی از دید ما پنهونه؟
اعداد اول بی نهایت هستن و هر آدم بیکاری که یه ذره ریاضی بلد باشه می تونه بشینه و تا وقتی نفس داره عدد اول بنویسه.
اصولا تعریفهای مثل بی نهایت عدد نیستند که بشه اونا رو تو فرمولای ریاضی وارد کرد.اونا صرفا نوعی تعریفند برای تجسم چیز دیگه ای.مثل نقطه.یکی از ریاضیدانها نقطه رو اینجوری تعریف می کنه:
به چیزی که وجود نداره نقطه میگن.
.[/size]
سلام امید جان من قصدم از اومدن تو این تاپیک چیز دیگه ای بود اما کلماتت رو دیدم طاقت نیاوردم.
میدانم که بسیار اثبات و بسیار رد سعی شده نوشته بشه توسط ریاضی دان ها و اینطور که استاد ما که دکتری بود تعریف میکرد میگفت تو یکی از همین کتاب های ریاضی که خدا رو رد کرده بود نوشته شده بود با این همه من خودم به کلیسا میروم چون اعتقاد دارم خدا هست گرچه علم ریاضی هیچی میخواهد بگوید...
گفته بودی با این همه پیشرفت علم؟!!! جوون کدوم همه پیشرفت؟ ما کجای کاریم؟ هنوز نمیدونند دقیقا یک دونه اتم چجوری داره کار میکنه بعد فکر کردی الان ما خیلی بارمونه؟ نمیتونیم به یک دونه کهکشان اونور تر صفر کنیم چه میرسه به دسته ی کهکشان ها و .... که جلو تر نمیرم.
هنوز تو کف خیلی از موجودات زنده ی اطرافمونیم که دلیل بعضی از کاراشون چیه.. موجوداتی که از نظر ما هیچ هوشی ندارند.
من که تازه اول کار توی ریاضیم شونصد تا تناقض توی علم دیدم که هیچ جواب قانع کننده ای نداره.
از کدوم پیشرفت حرف میزنی؟
جای دیگه ای گفته بودی وجود الله متناقضه!!! این دیگه از اون حرفاست! قادر بودن خدا کجاش متاقضه.. اگه خیلی فکر میکنی میتونی جواب بدی پیغام خصوصی بده.
جای دیگه ای هم گفته بودی اونایی که میگن خدا هست با ید اثبات کنن نه اینکه بگن ما قبول داریم و بیاین ردش کنیم.
شما که زیاد مطالعه داری باید متوجه باشی که از بیخ این حرف غلطه
چون من که به خدا اعتقاد دارم یعنی به نبود خدا اعتقاد ندارم.
و شمای (نوعی) که به خدا اعتقاد نداری به نبود خدا اعتقاد داری.
و شما داری میگی که الله نیست و به این اعتقاد داری.. باید اثبات کنی که این اعتقادت درسته!--------------------------------------------------------------------------
Arman_BM
01-25-2009, 02:17 AM
دوستان متاسفانه اکثرا به جای تلاش برای اثبات خدا دارن دنبال تعریفی براش میگردن.
مثلا اگه بخوام ریاضیشون رو به حروف تبدیل کنم میشه:
خدا یعنی وجودی مطلق و بی نیاز که خالق دنیاست و جاوید است = پس خدا وجو دارد!
البته یک سری نوشته شده بود که اثبات 1= 0 بود جالب بود اما بنظرم درست نمیومد.
اگه دوست دارید اثبات وجود چیزی از عدم رو بدونید به این سخن دقت کنین:
شما بر روی کاغذ یک نقاشی میکنی. ، نفس فرم این نقاشی شما هرگز وجود نداشته و از عدم بوجود اومده... پش میبینیم که وجود اومدن چیز ها از عدم غیر ممکن نیست.
با اثبات بالا دقت کنین.. کاملا درست هست و از خودم درش نیاوردم! نگفتم گرافیت مداد از عدم بوجود اومد ها! گفتم نفس فرم نقاشی از عدم اومده.
ممنون از همه ی تلاش گران. گرچه فکر نمیکنم اثبات ریاضی چندان چیز مهمی باشه اما سعی میکنم مطلب بهتری در این زمینه بیابم.
m_zandi
02-01-2009, 11:51 AM
يه استاد رياضي داشتم كه توي دانشگاه تربيت معلم تدريس مي كرد و مي گفت كه در رياضي عددي به غير از 1 وجود نداره. از طريق جبر و نظريه اعداد مي شه اثباتش كرد.
saber57
02-04-2009, 02:20 PM
نیازی به برهان ریاضی نداره اون توی قلب تو هست .وقتی که سختی ها به سراغت میاد ، اونی که یاد تو هست همونه :11:
zahedy2006
02-04-2009, 04:28 PM
يه استاد رياضي داشتم كه توي دانشگاه تربيت معلم تدريس مي كرد و مي گفت كه در رياضي عددي به غير از 1 وجود نداره. از طريق جبر و نظريه اعداد مي شه اثباتش كرد.
این دیگه خیلی مرتبط به عنوان تاپیک بود
saber57
02-05-2009, 06:19 PM
درسته . اولین آدمی که شمارش رو یاد گرفت و گفت 2 یعنی چی ؟معلومه 1+1 و تونست با انگشتاش بشماره بگه 3=1+1+1 ، 4=1+1+1+1 و ...... در واقع اعداد دیگه قراردادی هستن و همه مجموعی از یک هستند .
bidastar
02-05-2009, 06:27 PM
سلام
من صفحات قبلی این تاپیک رو نخوندم ،
اما دوران دبیرستان شنیده بودم که با " سری " وجود خدا رو اثبات میکنن.
linkin_park
02-16-2009, 08:27 PM
ببینید وقتی حرف از اثبات میاد باید یه قضیه مطرح بشه بعد اونو تحت عنوان قضیه اثبات کنن .
هر وقت شما تونستی قضیه ای برای اثبات خدا طرح کنی میتونی اثباتش هم بکنی !
چون از اونجایی که هر قضیه ای حداقل یه فرض باید داشته باشه .... و شما هیچ وقت نمیتونی تو فرضت خدا رو قرار ندی ... و به حکم برسی ... منظورم اینه که خدا رو باید به صورت بدیهی بپذیریم نه اثباتی و از راه قضیه چون هیچ فرضی بدون خدا وجود نداره که با اثباتش به خدا برسه !
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.